PDA

View Full Version : Дневник на здравословно хранещите се 6


Страници : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Miss_Murderer
9th February 2010, 17:08
ето и за днес, моля за мнения:
закуска- 2 филии, 50 гр. сирене, вода с мед
обяд- картофен огретен, салата домати със сирене
следобяд- 50 гр. семки, мляко с нес
вечеря- пиле със зеле, 1 филия хляб, ябълка

matin
9th February 2010, 17:34
mindbender, благодаря за инфото :)
Имам още малко доуточняващи въпроси - мноого лаишки, обаче то е, защото за пръв път правя захранване, преди режима почти цял месец правих големи глупости с храната, а освен това съм и съвсем нова в здравословното хранене и .. сега ме е страх от грешки.

първо, за плодовете - цитруси, грейпфрути най-вече, много обичам, а предполагам, че има вероятност да ми раздразнят стомаха, ако ги вкарам още първи-втори ден. към кой ден е най-добре според теб?
също и за сушените плодове - смокини, стафиди, кайсии - могат ли да се включат като част от захранването или е по-добре да се изчака.
второ - солта. трябва ли и нея да включвам постепенно или може да сложа щипка в супата за захранване още първия ден?
освен това - към кой ден конкретно е най-добре да влюча малко хляб, млечните продукти, яйцата. ужаасно дребнави въпроси, наистина, ама.. :oops:

от четвъртък започвам със захранването, така че май ще се присъединя и редовно към темичката тук - със сигурност ще имам нужда от нечии напътствия и контрол не само сега, а и по-късно, в опитите си да намеря правилния режим за себе си. :D

Sine Qua Non
9th February 2010, 18:22
Здравейте и от мен :)

Днес реших да спра да се лигавя и да си купя карта за фитнеса за три ходения седмично, а не както преди за две ходения. Направих си тренировката и съм много доволна :D

Менюто за днес:

13:30- омлет от две яйца и половин чушка без мазнина
парче пуешка шунка 40гр
17:00- една ябълка
18:15- купа зеленчуково-гъбена супа
40гр сирене обезмаслено
20:30- две купи таратор
половин парче шунка
салата от маруля, репички и домат

Нещо много стана зелено за вечеря, но ми се яде и таратор, и салата, така че... :D

Sine Qua Non
10th February 2010, 00:24
Добавям и три маслинки към вечерята :D

miss_beauty
10th February 2010, 08:05
Добавям и три маслинки към вечерята :D
Как си могла да ги пропуснеш незнам... :lol:
Вчета се поувлякох с приготвянето за подаръка за Свети Валентин и съвсем забравих да пиша... :oops:
Ето менюто ми за вчера:
08:00 - кафе 2 в 1
08:45 - фреш от портокал и грейфрут
09:30 - овесени ядки с мляко, канела и мед
13:30 - шопсла салата ( 100г сирене) и да не изпусна 6-те маслини :P
15:30 - 2 шепи с бадеми
17:30 - ябълка
19:30 - кисело мляко с мед
вода - около 2л.
Довечера ще напиша и днескашното. Очертава се елда със сиренце за закуска, че овесените едки ми писнаха малко ихихих
Айде успешен ден и черпя по едно кафенце за Добро Утро, всички, които не са го отказали http://www.gss.uconn.edu/images/coffee.jpg[/img]

LoLi7a
10th February 2010, 12:31
привет на всички,съжалявам,че ви притеснявам,но искам да се присъединя към вас.наистина съм се насъскала да започна здравословно хранене,защото определено имам излишни килограми,но никак не съм запозната с "добрите" и "лошите" храни.днес го карам само на кис.мляко 0.1 % , бихте ли ми препоръчали зърнени закуски тип "нестле фитнес",които са подходящи за пазенето на диета.благодаря ви много :)

Sine Qua Non
10th February 2010, 14:04
LoLi7a зърнените закуски няма да ти помогнат, защото са бъкани със захар и разни консерванти. По-добре си купи овесени ядки и овесени трици, смеси си ги по лъжица-две от всяко и с малко мед и канела стават супер закуска :D

Добавям и три маслинки към вечерята :D
Как си могла да ги пропуснеш незнам... :lol:


Хахах- ама вярно :lol: :lol:

Аз съм още един килограм надолу и много се радвам :D :D :D

blinblin
10th February 2010, 14:20
Аз съм още един килограм надолу и много се радвам :D :D :D

Честото! :)След като ме изкараха истински Дявол в другата тема,само задето си изказах мнението смятам усилено да се придържам към нашата темичка :lol:
Здравей,LoLi7a :)Зърнени храни за закуска ли имаш предвид,че не успях да те разбера... :roll:

Sine Qua Non
10th February 2010, 14:28
Благодаря! А в другата тема трябва да се научат да приемат чуждите мнения. Брейй, все едно не ставаше въпрос за някакви си диета, а за човешките им права или нещо от сорта. Не знаех дали съм възмутена или развеселена. Я си стой тук и да не си късаме нервите с детинщини. :lol:

blinblin
10th February 2010, 14:36
Я си стой тук и да не си късаме нервите с детинщини. :lol:

I agree! :lol: Наистина не знам какъв беше проблемът... :roll: Просто им казах,че не е добра идея да отслабват с милинки и кроасани :? :roll:

Sine Qua Non
10th February 2010, 14:58
Ами разбира се че не е добре... милинки и кроасани- това е нечувано просто. Ама както искат, зарежи.

Аз си купих пак гъби и се чуда какво да ги правя. За днес съм планирала омлет с гъби, преди ядох супа от зеленчуци и гъби... ама има още доста от тях... идеи? :roll:

blinblin
10th February 2010, 15:11
Аз си правя много вкусни печени гъбки...Даже днес щях да си правя :D Измивам ги,махам им пънчетата,нареждам ги в тавата(която отдолу е намазана с малко масло) и им слагам в дупчицата на всяка гъбка по малко масло.Много малко :) Пъхам ги във фурната и като ги изкарам са направо божествени :wink:

Sine Qua Non
10th February 2010, 15:23
Аз от години не ям масло обаче... става ли да им сложа малко сирене вместо маслото?

blinblin
10th February 2010, 15:31
Краве масло ли не ядеш? :roll: Ами не аз имах предвид да сложим съвсем мъничко,ама съвсем мъничко,защото иначе стават много сухи...Не мисля,че сиренето ще има същия резултат.Може да сложиш олио в тавичката отдолу и да пробваш без масло въобще,но не знам как ще се получи...Ако искаш си сложи сирене,ама то ще се подхожда ли? :roll: :) Айде,пиши ако го направиш да ми кажеш дали е вкусно,че може утре да го пробвам,ако е хубаво! :wink:

blinblin
10th February 2010, 15:32
Но мен ако питаш пробвай го първо без мазнина или сирене върху тях,само на тавичката-може да няма чак такава разлика :roll: :P

Jaynee
10th February 2010, 15:33
blinblin, и аз я чета тази тема за 90 дневната диета, но след като прочетох за деня с пица, торта и банички и незнам си какво и се отказах дори да си мисля за нея. Иначе идеята за разделно хранене много ми допада, но някакси не виждам нищо разделно в парче пица и баничка ;) (за тортите да не говорим). Не ми се вписват в идеята за здравословно хранене. Не че не бих хапнала за рождения си ден, ама през 3 дни да се търча с торта, не мерси.


И понеже си представих какви биха били реакциите, не се намесих да пиша на онова 14 годишното дете... милото ..

И сега по темата малко:

Днес ми е въглехидратен ден и пак ям елда. Да питам, това може ли да го ползвам примерно да си пълня чушки ? Много ми е интересно дали ще стане и дали има нужда от някаква обработка преди печенето, защото обикновения ориз има.

Sine Qua Non
10th February 2010, 15:34
Може да пробвам с малко вода отдолу за да не стане сухо... благодаря за идеята- аз все ги варя тия гъби, за печене не съм се сетила. Ще кажа какво се е получило после :D

root
10th February 2010, 15:36
matin, с пресните плодове ме съмнява да имаш проблем - може и от 1-ви ден, но не прекалявай, трябва постепенно да излезеш от режима. Прегледай пак предния ми пост и помисли - дали случайно в 1-ви и 2-ри ден има жито? Сушените - зависи от количествата. Най-добре малки такива, но примерно аз ги почвам от 2-ри ден...

Писал съм ти: "салата с малко сложен въглехидрат или малко протеин" и "салата + ...", т.е. "малко хляб, млечните продукти, яйцата"...

За солта не мога да ти дам точен отговор - сигурно и тя подобно на другите храни. Защо ти е толкова важно да има сол в супата?

blinblin, Sine Qua Non - вие да не сте се пенсионирали. Струва ми се, че постоянно циклите в тези тема :)

Sine Qua Non
10th February 2010, 15:39
mindbender, в момента съм в сесия, навън е кучи студ и има снежна виелица, какво друго да правим освен да се пенсионираме пред компа питам аз :lol: :lol: :lol:

blinblin
10th February 2010, 15:41
blinblin, Sine Qua Non - вие да не сте се пенсионирали. Струва ми се, че постоянно циклите в тези тема :)

Затворила съм се вкъщи да уча по литература тези дни и през 5-10 минути влизам да видя какво става,та да си почина малко... :oops: Толкова и научавам от Атанас Далчев.Мътно ми е като за световно :roll:
Jaynee,спомням си,че на опаковката пишеше,че може да се замества в яденетата,обаче не знам от каква обработка има нужда :roll:

goldish
10th February 2010, 17:35
Здравейте, момичета!
Повечето сигурно не ме познават, писах преди доста време. Сега мисля пак да почна.
В момента съм 60кг., 166см. ходя на фитнес от около месец и интересното е, че на килограми не отслабнах, но съм се стегнала.
Искам да поотслабна още мъничко. Целта от доста време ми е 54кг, но по-малко от 58 не съм стигала.

Jaynee
10th February 2010, 18:07
Здравей, goldish ! :) Не беше чак толкова отдавна ...

Успех с начинанието ! :)

дундьо
10th February 2010, 18:17
Ами като казвам, че някои четат като Дявол Евангелие, то не е случайно. Както и предполагах, нищо не сте разбрали от цялата работа и си чешете езиците с другата тема. Знаете кого имам предвид. Хайде прочетете пак и ми кажете къде точно има тъпкане с торти, пици и банички. Ако бяхте употребили повече мозъчни гънки, щяхте да сте наясно, че нищо такова няма. Сори, но не мисля, че е по-добре да получаваш нервен тик само като чуеш думата "торта" или Пица", да замижиш и да хукнеш в обратна посока. А едно парче торта - повтарям, едно - на 4 дена няма да ви разболее и да ви влоши здравето. При това - само то и нищо друго. Няма значение какво мисля аз или вие, съгласна съм, че трябва толерантност, но аз поне не си натрапвам мнението. О, пардон, нахлух в чужда тема, няма да се повтори.

LoLi7a
10th February 2010, 18:18
здравейте отново,ами купих си овесени ядки и ги смесвам с кис.мляко 0.1 %,мисля че така е добре.просто не мога да се погледна в огледалото.висока съм 1,70.лятото бях 59 кг и се чуствах идеално и физически и психически.смятайте какво ядене е паднало,щом в момента съм 66 кг.положението определено е напечено :D

LoLi7a
10th February 2010, 18:19
здравейте отново,ами купих си овесени ядки и ги смесвам с кис.мляко 0.1 %,мисля че така е добре.просто не мога да се погледна в огледалото.висока съм 1,70.лятото бях 59 кг и се чуствах идеално и физически и психически.смятайте какво ядене е паднало,щом в момента съм 66 кг.положението определено е напечено :D

Jaynee
10th February 2010, 18:33
дундьо, мисля че всеки има право на мнение, поне според основните човешки права имаме :wink: блинчето не се занимава с темата вече, мисля, понеже е ясно че човек не може да излезе наглава с някой, който е убеден в някаква идея.

Това, че се опитваш да налагаш колко грешно мислят хората, пък ти разбираш ли си свалил/а 34895734098 килограма с тая диета и затова задължително тя трябва да е супер добра и полезна за здравето ... ами всъщност не значи , че всички трябва да мислим така.

Четох диетата аз лично и мненията също - нещо, което доста хора не правят и после се изказват неподготвени, защото са се хванали за едно изречение... Няма да цитирам точно, но въпроса ми е : Пишеше или НЕ "2 парчета пица и тирамису и после за вечеря 1/2 от обяда" пак с въпросните неща? И сега само малко си представи, че някои хора не ядат това дори веднъж в месеца, а според диетата трябва да е по-често.


Не разбирам защо реши, че трябва да прехвърлиш спора в тази тема.

Добре, разбрахме, диетата е велика и от нея и слон ще стане 20 кила има няма. Никой няма желание да спори. Така, че не превръщай темата в поле на интриги, само защото някой се е изказал против великата диета. Най - добре върви и си я спазвай.

П.С: А, да .. и диетата може би някога ще постигне резултата, който търсиш във външния си вид, но едва ли ще се справи с липсата ти на култура и възпитание.
Аз пък няма да пиша повече по въпроса, защото нямало да се повтори. А да видим.

blinblin
10th February 2010, 18:52
Момичета,нека наистана прекратим спора.Ясно е,че аз винаги ще съм в грешка,а и вие покрай мен.Няма проблем,просто не ми се спори за глупости :? :(
Jaynee,страхотен пост! :1219:
LoLi7a,аз не огладнявам за закуска и принципно я карам на плодове,но мисля че твоята звучи добре :)Ако се върнеш малко назад в темата ще видиш много интересни предложения с елда,овесени ядки,плодчета и мед :)

blinblin
10th February 2010, 18:58
goldish,радвам се да те видя отново :) Аз чакам края на февруари като се върна от ските да се запиша отново на фитнес,защото сега само за 10 дена няма смисъл да си взимам карта и си правя тренировките вкъщи общо взето :)

Sine Qua Non
10th February 2010, 19:37
Ооо, стига моля ви се с простотии. Все едно не в темата ви сме дошли да кажем две думи, а лично в къщите ви сме тършували за мръсно бельо. Световна драма. Идва и тук да се заяжда даже. То бива глупости, бива, ама това на нищо не прилича. Я чупката.

менюто за днес:

14:00- фреш от портокал,
две кивита
16:30- омлет от две яйца и гъби без мазнина
300гр кис мляко
20:30- печени гъби на фурна с моцарела, обезмаслено сирене и чушка
салата от репички и маруля
200гр кис мляко

Та да кажа за печените гъби- ами станаха готини, не са сухи, защото сложих малко вода. С настърганото сирене отгоре и моцарелата отдолу като канапе стана много приятно. Разбира се сирената са в много малко количество, не съм прекалявала :D

LoLi7a
10th February 2010, 20:28
ами за първи път ще направя отчет за това,което съм изяла през този ден,как ви се струва ?

07:00 - 200 гр кис.мляко 0.1 % с 2 с.л. фини овесени ядки
12:00 - 200 гр кис.мяко 0.1 % с 1 лъжица мед
16:00 - 1 киви
20:00 - 100 гр зеленчуци на тиган без никаква мазнина и подправки, 1 бучка нискокалорични свежо сирене и 1 киви

Sine Qua Non
10th February 2010, 20:35
Мъничко ти е храната според мен... кисело мляко с мед за обяд звучи добре, но не достатъчно. Хапни някое варено яйце плюс него, някое филе или малко риба... Иначе не става... Вечерята е добра, закуската също и междинното ти е супер. Само обядът го увеличи :)

miss_beauty
10th February 2010, 20:44
Сега като почетох за орторексията... :roll: какво мислите момичета?
Ето и менюто ми днес:
08:00 - кафе
08:30 - фреш от портокал и грейфрут
09:30 - елда със сирене и салатка от домати и краставици
13:00 - банан
15:00 - шепа лешници
17:00 - ябълка
19:00 - 2 яйца + много малка салатка от домати и краставици + 6 маслинки
вода- 1.5 ( другия литър и половина се изляха в чантата ми :lol: )

miss_beauty
10th February 2010, 21:05
LoLi7a За менюто ти съм съгласна със Син, ако искаш сподели съшо така и годините и килограмите си и колко искаш да свалиш. :)

Sine Qua Non
10th February 2010, 21:06
[quote="miss_beauty"]Сега като почетох за орторексията... :roll: какво мислите момичета?[quote]

Мисля, че конкретното меню на блин може и да и е било малко мъничко, но един цитат не значи нищо, защото никой нормален човек не би обвинил блин че мисли като анорексик. Мисля също, че тук доста хора се опитват да отслабнат и затова ядат малко, а не защото са орторексици. И не на последно място, мисля че трябва да прекратим коментарите по темата.

Jaynee
10th February 2010, 21:08
И аз го прочетох. По-голямата част от хората, пишещи в тази тема имат за цел отслабване. Останалите (тук не включвам 2-3 потребители, те си знаят кои са) целят поддържане, след диета или поради проблеми със задържане на теглото.

Само с 2-3 цитата ще разбия идеята, че тук има болни от това :D :roll: Тази обсебваща идея може да се превърне в болест, когато не се приемат червени меса, риба и други важни хранителни продукти и се стигне до недохранване.

Всички ние се стремим да се храним здравословно, но когато това нормално поведение се превърне в обсебваща мания, която е вредна за здравето, тогава вече говорим за орторексия

Липсата на някои от основните хранителни вещества в организма могат да доведат до анемия, липса на витамини и енергия.

Независимо кой какви представи има за здравословното хранене, дали според него се яде месо или мазнини или незнам си какво, ОСНОВНАТА цел е да се достави всичко това, от което организмът ИМА нужда т.е храната да е ПОЛЕЗНА за здравето! Всичко останало са празни приказки.

От тази гледна точка - при положение, че някои хора избягват всякакви въглехидрати (хляб, ориз, картофи и т.н) примерно с цел отслабване - това не е манияда се яде здравословно. Прави се с цел. Все едно да се каже, че който спазва диета е болен от орторексия ... Другата цел след отслабването е да се постигне баланс между веществата, защото в крайна сметка не сме напълняли безпричинно, нали ? :wink:

Ами, да .. това мисля :)

miss_beauty
10th February 2010, 21:33
:2003: Мацки, съгласна съм с вас. Успокоихте ме. Можем да оставим темата наистина.

goldish
11th February 2010, 08:35
Радвам се, че някой ме помни :girl_dance:
За орторексията- не мисля, че никоя крайност не е хубава. Но ние не сме някакви сектанти и аз лично допускам нарушения на режима от време на време. От това никой няма да напълнее и да стане 100 кила.
И съм за по-голямо количество, но здравословна храна. Ще изчакам още няколко менюта, за да имам по-пълна представа за коментар.
Забелязах, че някои момичета пият фрешове. По-добре яжте самия плод, защото когато го изцедите, губите целулозата, а тя забавя усвояването на въглехидратите.
Менюто ми за вчера:
ябълка и порокал с кофичка кисело мляко и канела (страхотна салатка- имам патент :wink: )
ябълка
гювече от яйце, печени чушки, сирене, лук и кренвирши :oops:
ябълка с кофичка кисело мляко
Кисело мляко ям пълномаслено.

aniK
11th February 2010, 09:09
goldish, добре се завърнала :1219: Липсваше!!!

marsi
11th February 2010, 09:34
Здравейте!
Как сте?Виждам тука е доста оживено,много хубаво.Аз Ви чета,но не пиша,защото общо взето не се случват много неща по отношение на моето хранене.Храня си се по същия начин,както в последните ми менюта,килограмите са все същите(48),но пък от ходенето на фитнес видимо съм се стегнала,мускулите на корема са ми станали по-здрави и на краката също.За ръцете освен на фитнеса(4 пъти седмично) си правя и упражнения в нас всяка сутрин с гири 2кг и 4 кг.Единствената промяна в менюто ми е,че започнах от време на време да вкарвам някакви сирена,понеже много обичам,пък и не смятам,че за поддържане на теглото ще ми пречат.Прегрешения скоро не съм имала,от време на време чаша бяло вино,плочка Линдт 85 %,но него като гледам доста хора си го хапват тук.
Да Ви кажа и аз съм се чудила за орторексията и си мисля,че има нещо от това и в мен...Винаги по навик знам в една храна колко калории има,колко белтъчини,въглехидрати,маз нини съдържа...В смисъл всички знаем колко вредно е сладкото или мазното...и все пак знаем,че "прекален светец и богу не е драг".Случвало ми се е да отказвам торта на РД и наистина е трудно да обясниш защо и т.н,защото повечето хора се обиждат,та може би понякога е просто по-добре да хапнеш,дори да е мънинко...Не знам...Това са си мойте размишления по въпроса.
Blinblin,бях си 10 дни в БГ и ги прекарах точно на Мальовица на ЦПШ-то на сноуборд!МНого готино и има супер много сняг и няма много хора,сигурна съм,че ще се накефиш на макс!Яд ме е ,че няма да се засечем :(
Усмивки!!! :D

Engel
11th February 2010, 09:37
goldish: :2020:

Abbi
11th February 2010, 10:30
Привет от мен :D

Днес ми е девети ден от десетдневния режим,който правя .От утре започвам захранване.Сутринта мъжо каза,че сега след пречистването изглеждам по-одухотворена :D
mindbender няма да те карам да повтаряш съветите за захранването,изчетох всичко ,което си писал на matin.До сега не съм правила захранване,но съм чувала,че е по-трудно от самия режим.Надявам се да се справя.Не съм гладувала,затова не мисля,че ще се нахвърля на храната като обезумяла :twisted:

aniK
11th February 2010, 11:32
Abbi, ти сурово ли го яде житото, варено или накиснато във вряла вода? Ябълка и жито на 1 ядене или "разделно"? Орехите къде - смлени в житото или...?

Sine Qua Non
11th February 2010, 14:10
Да се похваля и тук- имам 1240 точки на втория САТ при 1200 среден резлутат за приемане в университета! Много съм щастлива, че минах тази "средна" линия!! :D :D :D

Хайде сега отивам на фитнес, чаоо :D

Abbi
11th February 2010, 14:22
aniK житото си го накисвам от вечерта във вряла вода.Сутринта изпивам водата от житото с една лъжичка мед,с лимон и разделям житото на два приема.Смесвам го с част от орехите.Закусвам с едната ябълка,а другите 2 са ми за междинните+другата част от орехите.
И много и САМО вода,БЕЗ кафе,фреш или нещо друго.Но аз сутрин пия зелен чай :twisted:
Първият,вторият и третият ден ми се спеше страшно много и ме болеше главата.Вечер си лягах още към 21ч. :P Казват ,че това е криза на отчистването и симптомите ги оприличават като махмурлуг :D Организма минава на друг режим.Сега се чувствам много добре,само ,че жито поне в близките два месеца няма да погледна :D

matin
11th February 2010, 17:14
Аз вече съм на захранване, ето менюто ми за днес :)

7:30 – жито с мед – няколко чаени лъжички. Бях си приготвила 30 гр, обаче закъснявах и не ми стигна времето да ги изям и наполовина.
9:30 – банан
14:20 – ангелска супа – от вода, картофи и магданоз.
17:00 – две доста дребни ябълки
към 18:30-19 – планирам малко супа и краставица

Ще ми се да ви опиша как седи положението с килограмите при мен, за да знаете за какво да ме следите по-нататък. Откакто се зачетох в темичката, ми се сторихте всичките като една малка общност, която много се подкрепя, та се надявам да ме приемете и да мога да разчитам на помощта ви :)

Сега, след житния пост, съм към 56-57 (кантарът ми е адски неточен, може и 55 да съм), при височина 172, като ги бях стигнала още началото на декември, но сега като се замислям – с полугладуване (започнах да отслабвам края на септември от 65 кг). Януари организмът си поиска своето, макар и по най-неправилния начин – или по-скоро аз не се усетих какво да правя, започнаха едни преяждания със сладко и т.н., като успявах да се хвана в ръце и да ям нормално за по три дни – т.е. някакво редуване се получаваше. Ту натежавах с килограм, ту пак падах, докато не станах някакви плаващи 60, които за един ден нормално ядене ставаха 59.

Сметнах житния режим като най-добрата възможност да поправя объркванията – и психически, и физически. Наистина успя да ме успокои, между другото. Сега целта ми е да задържа постигнатото и да си припомня нормалното отношение към храната – така че хем да ми доставя удоволствие, хем да не се тормозя, хем да не се оставям на единия апетит и инстинкти – но и на глада. Знам, че би било хубаво да сваля още 2-3 кг, но проблемът е, че от всичките глупости и цикълът ми изчезна, та за повече сваляне ще мисля след като се появи…

Предполагам от всичко изписано се досещате, че съм на 17 (хах, даже и на по-малко бихте ме сложили с тия вършени глупости :lol: ).. Доста незряло съм го карала, признавам. Надявам се въпреки допуснатите глупави грешки, те все пак да са имали своя смисъл като урок и оттук нататък да се науча да гледам повече за здравето си.

И, хех, съжалявам за огромния пост :) Ще се радвам на всякакви съвети оттук нататък.

Sine Qua Non
11th February 2010, 19:23
Ооо, AniK пак си се появила, здрастиии :D :D :D

matin, разчитай на нашата помощ, но колко килограма искаш да станеш? При 172 височина едва ли имаш особено много, ще се справиш :D

Менюто ми за днес:

14:00- три с.л. овесени трици, четвърт ч.л. мед и канела
чаша фреш от портокал
17:00- една голяма ябълка (след тренировката)
19:30- две яйца, 5-6 гъби и половин чушка на омлет без мазнина
салата от домат, репички, маруля и магданоз
21:30- варено кисело зеле без мазнина (този път баба ми го ицкисна да не е толкова кисело, дано не ми дразни стомаха)
евентуално 200гр кис мляко

Колкото до това защо пия фреш- ами страшно ме зарежда сутрин, ободрява ме и е леко сладък- перфектната комбинация за започване на деня :D

Sine Qua Non
11th February 2010, 19:26
Ооо, съвсем забравих- парче моцарела в салатата, не повече от 30гр

LoLi7a
11th February 2010, 22:31
Sine Qua Non мерси за съветите,днес обядът ми беше по-пълноценен за сметка на вечерята и мисля,че така е по-правилно.

miss_beauty на 17 години съм също като потребителката по-горе.Лятото бях 59 кг при 170 см височина,чувствах се идеално,но сега зимата до таква степен се отпуснах,че тази сутрин се премерих и съм 66...иска ми се да си върна старите килограми и да се науча да се храня здравословно,за да си ги запазя :)

ето това,което ядох днес (тъй като по обяд попрекалих,вечерята ми беше много лека) :

07:00 - 200 гр. кисело мляко с овесени ядки
10:00 - кафе с мляко без захар
14:00 - едно яйце, 70-80 гр зеленчуци на тиган без никаква мазнина,бучка диетично сирене.
14:30 - билков чай с мед
16:00 - пилешки бульон
21:00 - 2 кивита

Jaynee
11th February 2010, 23:00
LoLi7a, струва ми се малко храната ти. 70 гр зеленчуци ?? Ако искаш да хапваш по-малко, добре, но не мисля, че ако увеличиш зеленчуците ще ти се отрази зле, дори напротив :)

Sine Qua Non
11th February 2010, 23:33
LoLi7a, хич не си попрекалила нито на обяд нито на вечеря, увеличи порциите на храните си и за обяда и за вечерята, иначе скоро ще те търсим с лупа :lol: Jaynee е права- не се страхувай от зеленчуците, особено щом ги хапваш без мазнина, прави си големи салати, хапвай ги на воля на вдяко хранене ако може- те са много нискокалорични и ти имаш нужда от тях.
Този пилешки бульон сама ли го направи или от готовите? Защото готовите са бъкани със сол и консерванти- изобщо не стават за диета. По-добре си направи една хубава пилешка супа със зеленчуци вкъщи- ще те засити и ще ти се отрази много добре като цяло. :)

aniK
12th February 2010, 08:22
Abbi, благодаря за отговора :!: Аз съм правила плодова седмица и също към 3-тия ден ме болеше главата и ябх отпаднала, но след това вече преливах от сили :) Този житен режим ми харесва и след раждането ще избера плодов или житен за "пречистване" :!:

Sine, тук съм, но не съм на тази вълна, затова рядко пиша :oops: Обаче следя всичко ;) Поздравелния за САТ-а...отново :D

Abbi
12th February 2010, 10:17
aniK хубавото на житния режим е ,че не гладуваш.Преди да го започна си мислех,че ще освирепея от глад,но не беше така.
Сега си мисля,колко малко му е нужно на организма (100гр. жито на ден :!: ),за да се засити и да функционира,а ние го задръстваме с храна.

Днес започвам със захранването
три чаши топла вода:чиста,с мед,с лимон
зелен чай
ябълка
малко жито,орехи
супа от картофи и магданоз,малко жито+орехи
ябълка
същата супа,малко жито+орехи
ябълка
Много вода

matin как върви при теб захранването?Колко дни мислиш да го правиш?

root
12th February 2010, 10:32
aniK хубавото на житния режим е ,че не гладуваш.Преди да го започна си мислех,че ще освирепея от глад,но не беше така.
Сега си мисля,колко малко му е нужно на организма (100гр. жито на ден :!: ),за да се засити и да функционира,а ние го задръстваме с храна.

Добро утро!!! :)

Само не разбрах за "супа от картофи и магданоз,малко жито+орехи" - това ти е обяда с 1-во и 2-ро??? Ако е така направи поне 1ч дупка м-у супата и житото...

Abbi
12th February 2010, 12:11
Само не разбрах за "супа от картофи и магданоз,малко жито+орехи" - това ти е обяда с 1-во и 2-ро??? Ако е така направи поне 1ч дупка м-у супата и житото...

така и ще направя,дори дупката ще е 2ч.
mindbender искам да те попитам,мога ли утре сутринта да закуся с овесени ядки или трябва да продължа на жито?

root
12th February 2010, 12:29
Още по-добре даже... Можеш!!!

Sine Qua Non
12th February 2010, 17:25
AniK, ти се грижи за бебо- нашата вълна не е за тебе в момента :D И благодаря... отново :D Днес си дадох документите за превод (и дадох 170лв.... свят ми се зави :( )

Да се похваля- още един килограм надолу :D Още три и ще съм обратно в изходната позиция от декември :D :D

Менюто за днес:

11:30- три с.л трици, четвърт лъжичка мед и канела
15:00- две яйца и половин чушка на омлет без мазнина
17:15- 10-15 лешника
18:30- две кивита
20:30- варен карфиол
две купички таратор
30гр обезмаслено сирене

matin
12th February 2010, 18:44
Abbie, засега е добре захранването. :)
Втори ден ми е, проблем ми е единствено, че като съм навън май не успявам да се оправя с часовете и се получават едни дупки между храненията. Иначе - 10 дни мисля да го направя, колкото бях и на житото.

за днес:
7:30 - жито с мед
10:30 - банан
14:30 - супа (вода, картофи, магданоз)
18:30 - краставица, супа

Чудя се добра идея ли е към 19:30 - 20:00 да хапна някой плод, че ми идва малко храната днес дори за захранване - от супата ям съвсем по малко на един път. :roll:

Sine Qua Non
12th February 2010, 20:48
Аз пък прегреших с две оризови гризини- 76ккал общо и още 200гр кисело мляко.... много мразя така :evil:

Jaynee
12th February 2010, 22:30
Айде сега и киселото мляко ако го броиш за прегрешения ...............

Abbi
12th February 2010, 23:11
swe3tynka къде се губиш ?

Sine Qua Non
13th February 2010, 00:10
Айде сега и киселото мляко ако го броиш за прегрешения ...............

Абе да ти кажа един час след храненето се търкалях вместо да ходя- все пак 600гр кисело мляко си е доста :lol: Пък и нали млечните храни подуват....

Sine Qua Non
13th February 2010, 00:17
swe3tynka къде се губиш ?

Я, вярно- къде е нашата sweet swe3ty? :D :D

LoLi7a
13th February 2010, 10:32
Полсушах ви и вчера ядох малко повече.Ето отчета ми за вчера :

Закуска - половин кофичка кис.мляко с фини овесени трици

Обяд - едно яйце,гъби и лук на тиган

Вечеря - пилешки гърди на скара и 2 кивита

През целия ден съм изпила и два чая с мед.

Rochellkaa
13th February 2010, 10:49
swe3tynka къде се губиш ?

И аз това се чудя.Редовно следя този раздел заради нея,голяма инспирация ми е да чета постовете й и да се възищавам каква воля и какво тяло има. :)

Jaynee
13th February 2010, 11:03
Много странно, и аз чета постоянно че млечните храни подуват, и тук от вас го чувам това ... Обаче на мен от кисело мляко и т.н. нищо ми няма, дори се чувствам добре. Да не говорим, че ако ме боли коремът (пр. от киселини) к. мляко е единственото, което ми помага.

Е, все пак гледам да не прекалявам с тях, току виж правилото за подуване прояви ефект и върху мен :D :roll:

Sine Qua Non
13th February 2010, 14:52
И на мен киселото мляко ми помага при неразположения със стомаха, ноо наистина след тия 600гр вчера се чувствах като малко балочне преди излитане :lol:

А днес пък съм болна.... отново!!! Имам температура, не мога да се надигна от леглотор боли ме глава и гърло.... а трябваше да ходя на фитнес, мамка му! :( :( :( Не разбирам какво ми става да съм болна толкова чеасто- никога преди не е било така.... и вчера съм излязла добре облечена и всичко....

LoLi7a това е доста добре :D Разбира се, аз не съм специалист, но определено вървиш в ппавилната посока. AniK ще има какво повече да каже по темата като дойде- тя е ветеранът тук :)

Sine Qua Non
13th February 2010, 16:59
Менюто за днес:

14:30- дюканска палачинка(4лъжици овесени трици и едно яйце- без извари и разни други работи)
фреш от портокал и грейпфрут
17:30- салата от маруля, репички и домати
30гр моцарела
2маслинки
20:30- варено кисело зеле без мазнина
30гр обезмаслено сирене
200гр кис мляко

Miss_Murderer
13th February 2010, 19:02
ето за днес, очаквам мнения:
закуска- дюканска баница
обяд- телешки дроб по селски, 1 филия хляб
следобяд- слъчогледови семки(към 50 гр.), мляко с нес
вечеря- 2 яйца, салата домати със сирене, 1 ябълка, 1 филия хляб

Sine Qua Non
13th February 2010, 19:39
Момичета, от много време се чудя- колко грама мазнини на ден е позволено да поемаме по време на диета? Има ли някаква формула за изчисление или нещо? Не мога да намеря информация по темата в нета.... :(

LoLi7a
13th February 2010, 22:18
Здравейте,ще направя отчет на менюто за днешния ден :)

Закуска : 3 супени лъжици фини овесени ядки във вода с 1 чаена лъжичка мед

Обяд : Плодова салата с мед и орехи (моля ви кажете ми орехите много калорични ли са?не съм наясно никак с тези неща....)

Вечеря : белтъка от едно яйце,лук,гъби и 1 лъжица извара на тиган без никаква мазнина

Abbi
13th February 2010, 23:59
Привет от мен :D

Sine не знам колко гр. мазнини трябва да се приемат по време на диета,но знам,че не трябва да се изключват от менюто,защото на нас жените ни се отразява зле :)
LoLi7a мисля,че храната ти е малко.Аз бих хапнала плод между закуската и обяда,а на обяд - зеленчук+някакъв белтък.Към вечерята може да прибавиш и една салата.
matin аз винаги си нося храна,когато знам,че ще ми се наложи да пропусна хранене,дори и само шепа ядки или ябълка,за да не пригладнявам,че после става страшно :D
Jaynee как се справяш с новата диета?Има ли резултати?открих те в другата тема :cool:

При мен втори ден захранване

традиционните три чаши топла вода
банан
овесени ядки,орехи
супа от картофи
ябълка
салата от домат и краставица
киви
много вода,чай

Ice Cream
14th February 2010, 08:45
Здравейте :P Преди повече от година съм писала във форума,но вече не си помня регистрацията и си направих днес нова,защото ви чета от няколко дни и викам айде да се включа :) Не обещавам,че ще пиша всеки ден,но когато мога ще ви казвам какво се случва с мен :lol: Днес ми е 21-ви ден от диетата и така :) Виждам,че всички сте много стриктни и ви се радвам :) Честит празник на всички-влюбени и винохолици :lol:
Ето и една табличка за тези, които се притесняват,че ще му ударят днес чашка-две винце :) :


Алкохол ml Въгл, g kcal
Бейлис 50 5 120
Бира 500 12 167
Бира, светла 500 7.5 145
Вино, бяло 100 1 65
Вино, десертно 100 6 90
Вино, розе 100 2.4 62
Вино, червено 100 0.5 70
Водка 100 - 231
Джин 100 - 231
Мартини 100 4 175
Перно 100 4.3 140
Ром 100 - 231
Тиа Мария 100 3 155
Уиски 100 - 250
Шампанско 100 3.7 126

Jaynee
14th February 2010, 12:19
Abbi, не съм много стриктна, а особено днес, добре, че съм на въглехидратен ден. Има някакви резултати, усещам си ги, но няма да се тегля преди 20ти.

matin
14th February 2010, 12:37
Здравейте :)

Днес ми е четвърти ден захранване. Досега:
10:00 - купичка елда с мед - за пръв път си варя елда, дойде ми горчива и затова май попрекалих с меда.. 2 ч.л. Казвайте някакви варианти за приготвянето на тая елда :lol:
12:00 - един малък грейпфрут

за през деня - в момента си варя супичка от картофи, моркови и чушки, мисля днес да сложа и щипка сол.

От утре вкарвам малко хляб и сирене. В тази връзка ми се иска да попитам коя марка хляб от пълнозърнестите може да ми препоръчате като най-добра (по принцип съм на Вита без брашно, с кълнове). И също- какъв процент масленост кисело мляко да ям по принцип - чувала съм, че най-ниския обикновено си е чисто нишесте.

Ice Cream
14th February 2010, 13:18
Matin,аз също от доста време си хапвам хляб "Вита" (без брашно с кълнове или семена)-ям го препечен,вкусен е,а и само 64 калории на филийка :) А колкото до млякото,според мен 2 % или 3.6 %,аз вчера ядох от 0.1 (мислех си,че ще е като айрян като го отворя,а беше сравнително гъсто,което може би значи,че наистина е пълно с нишесте) :oops: Разликата между 0.1 % и 3.6 % е,че първото има на кофичка по около 120 калории,а второто-към 240,но пък по-добре по-здравословно отколкото да ядем нишесте :) хехе

Engel
14th February 2010, 14:39
Sine: Купи си хубави витамини.
Организма ти в момента е отслабнал заради диетата. Трябва да му набавяш всичко.

Jaynee: Днес правим седмица, нали? :)
Аз да ти кажа бях на хотел и на единият и на другият ден правих фитнес, сауна и джакузи. Мисля, че ще имам резултати скоро!
Кожата ми със сигурност изглежда по-добре :)
Снощи малко наруших диетата с 3-4 чаши бяло вино, но със сигурност си ги бях изразходила преди това :lol:

Sine Qua Non
14th February 2010, 15:07
Engel, май си права, време ми е да си взема някои хубави витамини... цяла нощ не мога да я сваля тая температура... изпих 4 литра вода за 12 часа... Проблемът е че ме е страх да не си взема някои със захар- в много от витамините слагат захар....

А днес съм още един килограм надолу... последно се мерих в сряда мисля... но пък може би минусът е заради температурата и липсата ми на апетит- вчерашното меню едва едва го докарах наполовината...
все пак- 6кг за две седмици!! Уау! Много се радвам :D


Менюто:
14:30- чаша фреш от портокал
2суп лъжици кис мляко+2суп лъжици трици
две кивита
17:30- омлет от две яйца и 5-6 гъби без мазнина
200гр кисело мляко
20:30- салата от репички и маруля
едно варено яйце без жълтъка
200кис мляко
30гр моцарела

Engel
14th February 2010, 15:31
Честит минус! Със сигурност този път се храниш по-добре от предишният.
Чети съдържанието на витамините и се ориентирай към по-хубава марка :)

Abbi
14th February 2010, 15:38
Здравейте :)

Днес ми е четвърти ден захранване. Досега:
10:00 - купичка елда с мед - за пръв път си варя елда, дойде ми горчива и затова май попрекалих с меда.. 2 ч.л. Казвайте някакви варианти за приготвянето на тая елда :lol:
12:00 - един малък грейпфрут

за през деня - в момента си варя супичка от картофи, моркови и чушки, мисля днес да сложа и щипка сол.

От утре вкарвам малко хляб и сирене. В тази връзка ми се иска да попитам коя марка хляб от пълнозърнестите може да ми препоръчате като най-добра (по принцип съм на Вита без брашно, с кълнове). И също- какъв процент масленост кисело мляко да ям по принцип - чувала съм, че най-ниския обикновено си е чисто нишесте.

Здравей matin за елдата има много варианти,както солени,напр. с извара,зеленчуци,така и сладък с някой плод или мед както ти си направила.
Аз съм изключила хляба от менюто си,но в редките случаи когато ми се преяжда си вземам от немският Mestemacher,така поне съм сигурна,че е наистина пълнозърнест.
За киселото мляко има доста изписано по темата-трябва да е с не по малко от 2%.
Дано съм ти била полезна :D
Sine честито за минусчетата,май са доста :2003:
Engel тази вечер ще има и други прегрешили с вино :D

Jaynee
14th February 2010, 17:08
Engel, понякога няма начин просто (за виното говоря) :) Аз днес го броя дъждовно ;)

Sine Qua Non
14th February 2010, 17:38
Благодаря, Engel, старая се да не съм параноична за храната... ще видим :D А утре съм на поход за някои добри витамини... преди пиех мулти табс...

Благодаря, abbi, доста станаха и се надявам още доста да падат до лятото :D

А вие си пийнете винце- добре ще ви се отрази, особено на това време... :P

matin
14th February 2010, 19:30
Ice Cream, Abbie, мерси за отговорите :)

дописвам за днес:
15:00 - супа
17:00 - малък грейпфрут
18:30 - супа

и преди малко 10-15 стафиди, че много ми се беше дояло.

Sine Qua Non
15th February 2010, 01:12
Ох баба ми ме нервира- купила ми два банана, а знае че банани не ям... та два дни ги гледам ама нали е уикенд и нищо не правя по цял ден, реших че ще ги изям през седмицата. Утре ще ставам рано, ще хапна единия за закуска и дано си го отработя после във фитнеса проклетия.... :evil: :evil: :evil:

Abbi
15th February 2010, 10:35
matin интересно ми е колко кг. беше преди житния режим,сигурно си писала ,но извинявай ,че питам пак.И колко си сега след режима?Доста ли отслабна?

Abbi
15th February 2010, 10:42
Sine няма нищо страшно в един банан.Можеш спокойно да си го хапнеш,стига да е в първата половина на деня.Бананите са рекордьори по съдържание на калий, необходим за нормалната работа на мускулите, сърцето, черния дроб, мозъка, костите и зъбите. В 100 грама банани се съдържат 376 mg калий. Oсвен това се съдържат:

75 % вода
5-8 % нишесте
1,5% белтъчини
0,6% летливи вещества
15-20% захари (най-вече захароза)
витамините В1, В2, РР, Е, С, бета каротин.
минерали (натрий, калий, желязо и фосфор)
баластни вещества, ферменти и пектин

Водещ на лекцията беше.....abbi :D

matin
15th February 2010, 14:27
Ще ми се да ви опиша как седи положението с килограмите при мен, за да знаете за какво да ме следите по-нататък. Откакто се зачетох в темичката, ми се сторихте всичките като една малка общност, която много се подкрепя, та се надявам да ме приемете и да мога да разчитам на помощта ви :)

Сега, след житния пост, съм към 56-57 (кантарът ми е адски неточен, може и 55 да съм), при височина 172, като ги бях стигнала още началото на декември, но сега като се замислям – с полугладуване (започнах да отслабвам края на септември от 65 кг). Януари организмът си поиска своето, макар и по най-неправилния начин – или по-скоро аз не се усетих какво да правя, започнаха едни преяждания със сладко и т.н., като успявах да се хвана в ръце и да ям нормално за по три дни – т.е. някакво редуване се получаваше. Ту натежавах с килограм, ту пак падах, докато не станах някакви плаващи 60, които за един ден нормално ядене ставаха 59.

Сметнах житния режим като най-добрата възможност да поправя объркванията – и психически, и физически. Наистина успя да ме успокои, между другото. Сега целта ми е да задържа постигнатото и да си припомня нормалното отношение към храната – така че хем да ми доставя удоволствие, хем да не се тормозя, хем да не се оставям на единия апетит и инстинкти – но и на глада. Знам, че би било хубаво да сваля още 2-3 кг, но проблемът е, че от всичките глупости и цикълът ми изчезна, та за повече сваляне ще мисля след като се появи…

Предполагам от всичко изписано се досещате, че съм на 17 (хах, даже и на по-малко бихте ме сложили с тия вършени глупости :lol: ).. Доста незряло съм го карала, признавам. Надявам се въпреки допуснатите глупави грешки, те все пак да са имали своя смисъл като урок и оттук нататък да се науча да гледам повече за здравето си.

И, хех, съжалявам за огромния пост :) Ще се радвам на всякакви съвети оттук нататък.

Abbie, направо ти копирам стария си пост :D

Между другото, гледам, че Sine Qua Non ограничава бананите. Чувала съм, че наистина това е единствения плод, който не се препоръчва при диета, обаче аз при това захранване не ми минава ден без банан - най-вече защото ми е супер удобен за училище. Ако и след захранването продължа с банани, има ли опасност да кача кг? И всъщност - предложете ми здравословни варианти за училищни закуски, моля :)

А менюто ми за днес:
7:30 - две с.л. фини овесени ядки, попарени с гореща вода и овкусени с малко мед - ей, полудяла съм за мед..
10:30 - банан
към 15:00 - супичка с филия хляб
и до вечерта: ябълка; плюс мисля днес вече да си варя кафяв ориз за вечеря

Sine Qua Non
15th February 2010, 14:37
abbi, знам че бананът е полезен, но за моите килограми наистина не трябва да го хапвам... е ясно е че от два банана нищо няма да ми стане, но все пак... утре изяждам и другия пак за закуска и приключвам с тях.

matin, щом си на захранване бананите са много добра храна. Само не прекалявай, но иначе си ги хапвай- все пак ти не си на диета :)

Ice Cream
15th February 2010, 15:37
Ей ме и мен :) Вчера-Закуска: чай с мед и ябълка Междинна:чаша айрян Обяд:1 препечена филийка (хляб без брашно Вита) с лютеница и 1 кисела краставичка,Междинно следобед:50 гр ракия с наште (да сме отбележели празника..не можах да откажа)+кисела краставичка и 3-4 хапки (кубчета) сирене :) вечерта-чаша бяло вино и половин бира(страшна вечеря хаха :lol: )
Днес-Закуска-ябълка+чай (без мед),Обяд-1 червена чушка,половин стрък праз лук и 1 яйце в тефлоновия тиган без мазнина,до сега бях на фитнес (тоест до 3 часа) и към 4 планирам да хапна половин кофичка кисело мляко+1 ябълка :) :apple:

matin
15th February 2010, 16:12
леле, голяма глупост направих току-що, та ме избива да пиша пак тук..
без да се усетя, смених заплануваната ябълка със стафиди, които отново без да се усетя сигурно са станали над 100 гр със сигурност. :shock:

на коремчето ми май нищо му няма и все пак.. какво да ям и да ям ли въобще вечерта?

Ice Cream
15th February 2010, 16:26
леле, голяма глупост направих току-що, та ме избива да пиша пак тук..
без да се усетя, смених заплануваната ябълка със стафиди, които отново без да се усетя сигурно са станали над 100 гр със сигурност. :shock:

на коремчето ми май нищо му няма и все пак.. какво да ям и да ям ли въобще вечерта?

Спокойно,100 грама стафиди не е най-лошото прегрешение,което можеш да направиш,а и все още е сравнително ранен час :) Намерих това инфо за тях ->>>

Стафиди
Те са основен източник на желязо, което способства за пренасянето на кислорода към тъканите. Половин чаша стафиди съдържа 218 калории, 3 грама въглехидрати и никаква мазнини.

П.С. Счети ги за следобедна закуска и не ги мисли толкова :) Довечера хапни нещо с белтъчини и мазнини (и по-малко въглехидрати) за да има баланс :) примерно варено яйце,бучка сирене,кисело мляко,риба,салата от пресни зеленчуци :) А и доколкото разбрах си на захранване,а не на диета :) :P

Abbi
15th February 2010, 17:56
леле, голяма глупост направих току-що, та ме избива да пиша пак тук..
без да се усетя, смених заплануваната ябълка със стафиди, които отново без да се усетя сигурно са станали над 100 гр със сигурност. :shock:

на коремчето ми май нищо му няма и все пак.. какво да ям и да ям ли въобще вечерта?

Спокойно си изяш запланувания ориз и без това не вярвам да си приготвила много голямо количество,така ,че не ги мисли тези стафиди толкова.Важно е ,че коремчето ти се чувства добре :D

Sine Qua Non
15th February 2010, 20:20
Здравейте и от мен, днес с яденето нещо хич не го карах добре- не си праесметнах часовете навън и накрая вечерята леееко я превърнах в пир...

Та на допсъдимата скамейка менюто:

08:30- един банан
чаша фреш портокал и грепфрут
14:00- 10-ина лешника
16:45- 10-ина лешника/бадеми и три-четири стафиди
половин ябълка
20:00- купа таратор
два оризови сухара(38ккал единия)
домати от бутилка и чушка задушени на тиган без мазнина(но пък самите домати имат малко сол, но съвсеем мъничко)
парче сирене обезмаслено(голямо колкото кибритена кутийка)

Все пак тренирах днес в залата.... ох знам че не трябваше да ям двата сухара, ама... :?

Jaynee
15th February 2010, 20:41
Sine Qua None, на мен пък ми харесва, че се храниш по-добре от преди (в смисъл като количества). Преди януари, когато сваляше първите килограми, ядеше ужасно малко... това си е подигравка с организма ти и защитните му сили.
Наистина мисля, че сега хапваш малко повече, което е много по-добре. Малка си, знам, че искаш да ги махнеш по-бързо килцата, но се пази.

От големите интервали между храненията огладняваш ужасно много точно за вечеря :)

Ice Cream
15th February 2010, 20:49
И моята вечеря беше задушени зеленчуци на тиган без мазнина-2 червени пиперки,половин стрък праз,1 морков,1 кисела краставичка и малко доматен сос :)и 40-50 мин след зеленчуците 200 грама кисело мляко :)

Sine Qua Non
15th February 2010, 20:49
А, не и на мен ми харесва че се храня повече, но днес просто ме е яд на тия въглехидрати за вечеря, още повече че съм толкова уморена че вече съм си в леглото, дори зъбите да си измия нямам сили и тая храна ще ми се лепне като стой та гледай... утре ще си предвидя нещата по-добре без такива интервали. :)

Abbi
16th February 2010, 09:13
Sine на мен ми харесва менюто ти,може би с изключение на това,че се пропуснала обяда.Но не мисля,че вечерята ти е огромна.

моето меню за вчера

три чаши топла вода
овесени ядки,ленено семе,орехи,канела
печена тиква
ябълка
парче бяло месо от печено пиле,1/2домат+1/2краставица

около 2,5л вода
чай

Все още внимавам с количествата,защото се захранвам.
Да се похваля,спрях кафето :girl_dance: .По време на житния режим не трябваше да пия кафе и в началото ми беше много трудно,но сега свикнах и дори не ми липсва :1207:

matin
16th February 2010, 16:45
за днес :)

7:30 - филия Бонус (без брашно) със сирене
10:30 - банан
14:00 - купичка варен кафяв ориз с броколи - мноого е вкусно :)
16:20 - малък грейпфрут
за вечеря: или отново ориз, или някакъв плод, че много плодове ми се ядат тия дни..

и някъде следобеда заминаха и шепа стафиди - не се сдържах, въпреки вчерашното оливане именно с тях..

Ice Cream
16th February 2010, 17:12
Matin ,супер,че ти се ядат много плодове-хем вкусно,хем здравословно ммм :D
Аз днес до тук да се отчета: Закуска:Чай и ябълка,междинно:един трюфел от черен шоколад ,Към 14 часа-200 грама кисело мляко,16 часа: 2 мандирини и вечерята още не знам каква ще да е-точа се на едни лозови сърмички с кисело млекце и ще ходя в един бар в квартала та сигурно няма да се размине и чашка бяло винце ;)

aniK
16th February 2010, 17:23
matin, на мен ми идва доста въглехидратно твоето хранене. МОже и да съм предубедена. Според мен въглехидрати без спорт ще доведат до омазняване. Същевременно е малко като количество :?

Miss_Murderer
16th February 2010, 18:31
здравейте и от мен! ето за днес, очаквам мнения:
3 дюкански палачинки(тънички), вода с мед
зеле със малко свинско филе, 1 филия хляб
50 гр. слънчоглед
мляко с нес
картофи с гювеч
плодова салата(ябълка, портокал,киви)

Sine Qua Non
16th February 2010, 19:34
Здравейте и от мен, вчера един час след вечерята спях десети сън вече и даже изядох една ябълка весто да си мия зъбите защото нямах сили да се добера до банята... много кофти така да заспиш с пълен стомах, но нямаше начин да остана будна и секунда повече просто. А пък сутринта кантарът показваше даже 500гр надолу, така че явно наистина не съм сгафила кой знае колко...

Abbi, то не изглежда много, но сухари по принцип ям само сутрин или на обяд, а в осем вечерта някак не ми се връзват... ама днес пак ометох един :lol: Все пак е само един де, не два като вчера...

менюто за днес:

11:00- един банан
чаша фреш портокал и грейпрфрут
13:30- 17-ина бадема
16:30- една голяма ябълка
19:30- половин купичка таратор
един оризов сухар
съвсем малко сирене
чиния лютеница с чушки на тиган без мазнина

Sine Qua Non
17th February 2010, 19:55
Ама как така никой не е писал цял ден... я бързо идвайте всички под стража! :lol:

Аз след два дни ходене на високи обувки, днес съм с лека болка в коляното. Дамм- акъл море, глава шамандура, казали хората. А за суетата нищо не са споменали... май не спада към акъла обаче :lol:

Днес на вечеря смесих малко сирената, но се почувствах безумно уморена във фитнеса още в началото и реших че е добра идея да хапна малко повечко сирене- винаги ми е действало добре. А умората на какво се дължи няма идея... може би ако цикълът ми идва...

Менюто:
08:00- фреш портокал и грейпфрут
две варени яйца без жълтъка
съвсем малко сирене- сложих по трохичка в дупките от жълтъците- става много вкусно
11:30- 400гр кис мляко+ 15-17 лешника
15:30- едно яйце и половин чушка на омлет без мазнина и сол(нямах повече яйца сутринта...)
18:30- една ябълка
19:30- купа зеленчукова супа+30гр обезмаслено сирене
салата от репички, марули, домат и лук+30гр моцарела+няколко капки зехтин
две маслини

Ice Cream
17th February 2010, 21:03
Oпа ей ме на мен :lol: Значи да се отчитам и аз: закуска чай с мед и една голяма ябълка...Обяд-Фитнес :lol: След фитнеса чай(около 14 часа)...15 часа:задушени зеленчуци с малко пилешко бутче (1 морков,1 червена чушка,1 стрък праз,1 кисела краставичка,доматен сос и пилешкото бутче го сварих и на къстчета го нарязах при зеленчуците и малко чубричка),17 часа:ябълка,18 часа:чаша бяло вино... :lol: И след малко може би половин кофичка кисело мляко (късно е,но кво да се прави):) и тва ще да е за днес :wink:

Sine Qua Non
17th February 2010, 21:48
Хаххахаххх- това с Фитнеса за обяд ме разби просто!! :lol: :lol: :lol:

blinblin
18th February 2010, 02:26
Какво правите,момичета? :))
Сине,много ми харесва менюто ти! :D
Ice Cream,много малко ми се струва храната ти за деня... :roll:
Аз съм болна от няколко дни-гърлото ми беше много зле,но вече се оправя.Сега и ако хремата ми мине ще съм на върха! :D

Ice Cream
18th February 2010, 09:27
Blin,давам си сметка,че е малко,но стомаха ми бая се е свил,днес май ми е 25-ти ден от диетата... :? Днес,ако мога ще ям повече,ама а да видим :) Мен закуската ми най-често е чай с мед и ябълка,но в понеделник почвам лекции и сигурно сутрин ще ям препечена филийка с яйце или сирене и т.н. Сега просто фитнеса ми е единственото движение (+ от време на време гимнастика вкъщи по 30 мин.),но като почна и лекции и продължа с фитнеса яко глад ще ме гони :lol: Просто нямам кой зна еколко мнгоо движение и за това явно ям по-малко :) нямам търпение да дойде ютая пролет,че обожавааам да се разхождам и 2-3 часа на ден ходене пеш не ми мърдат :lol:

Sine Qua Non
18th February 2010, 15:20
Блинче, оправяй се бързо че без теб не е интересно :D

Аз да се похваля- днес съм още два кг надолу :D :D :cool: :cool: Явно ще успея да се върна на стартовата линия още другата седмица, което е супер. Щетите са поправени само за един месец и то без глад...

Между другото, намерих си един страхотен женски фитнес и СПА център на две крачки от блока ми и от другия месец ще си извадя карта за 12 тренировки и 4 пъти парна баня или сауна. Въпросът ми е- кое е по-добре- сауната или парната баня?

Менюто за днес:

11:30- фреш от портокал и грейпфрут
3с.л. трици+3с.л. кис мляко+канела
две кивита
15:00- купа зеленчукова супа
30гр обезмаслено сирене
2 яйца и половин глава кромид лук на омлет без мазнина
17:30- две кивита
20:30- салата от домат и репички
две варени яйца без жълтъка
30гр моцарела

Engel
18th February 2010, 15:29
Аз предпочитам сауната, защото можеш да дишаш :D
В парната баня въздуха е доста влажен и трябва да стоиш ниско долу, ако искаш да дишаш :roll:
Честит минус! :)
Започнала си да се храниш страхотно в сравнение с преди :)

Ice Cream
18th February 2010, 15:35
Уоу, Sine добре вървиш с тея минуси :P
Иначе за сауната или парната баня нищо не мога да ти кажа,за мен жегата е едно от най-големите мъчения и не се давам на него :lol:
Иначе аз днес до тук:11:00-чай и ябълка,13:00-сандвич от зеле,лютеница,1 яйце и кисела краставичка :lol: Сега в 4 трябва да хапна нещо и после в 6,ам да видим какво ще да е :)

Sine Qua Non
18th February 2010, 15:53
Щом едновременно Engel и Blin ми харесват менютата, значи май имам напредък... да не повярва човек че е възможно! :D А ти, Engel, виждам хвърляш редовно по едно оченце насам- хубаво е да знам че има контрол, макар и скрит в сянка :lol:

Щом в сауната се диша по-лесно- там отивам. Иначе и аз не обичам много-много горещините, но така да пробвам. Казват че било хубаво като си на идета... пък и никога не съм опитвала и ми е любопитно. И приятелка ще взема с мен да не ми е скучно :D

Благодаря за инфото! :)

swe3tynka
18th February 2010, 16:24
swe3tynka къде се губиш ?

И аз това се чудя.Редовно следя този раздел заради нея,голяма инспирация ми е да чета постовете й и да се възищавам каква воля и какво тяло има. :)

Наистина ли? :P

Не влизам и не чета изобщо, просто защото малко ми поомръзна само за храна и спорт да мисля. Не отделям и особено много време на комютъра, това е другата причина. Имах РД преди 3 дена и станах на 18 :) Хубаво е..да си пълнолетен. Не се чувствам по-различна от преди, но осъзнах нещо много важно и до това заключение стигнах точно на 15 февруари /рожденният ми ден/- човек не трябва да търси баланса, трябва сам да си го създаде :P И е така. Убедена съм. И здраво работя по въпроса. Тренирам си, уча си, всичко ми е на 6 общо взето :)
От днес съм на 3 дневен житен режим за физическо и най-вече психическо разтоварване, като си правя и леки тренировки /вело,йога,аеробика/. 3 дни разтоварване и 3 дни захранване, че през март ме чака една операциийка /на нослето/ и 14 дена няма да мога да излизам от вкъщи, затова ще си спретна 10 дневния житен режим както си му е реда, но по-добре от сега да се подготвя :)

И така..

Sine Qua Non
18th February 2010, 17:12
Ей, слънце, честито пълнолетие!! :1225: :girl_in_love: :girl_kiss2:

Iliana81
18th February 2010, 18:45
Ето моето примерно меню:

Закуска: 1-2 чаши кафе, без захар и мляко, 1 ябълка
Обяд: салата зеле и моркови, 1-2 варени или печени картофа
Вечеря: салата домати, краставици и чушки

Между храненията си хапвам портокали, мандарини, лятото праскови, кайсии и череши. Понякога си позволявам банан, ягоди или грозде но много рядко.

Знам че не ми е много правилна диетата, но когато ям нещо различно, започвам да усещам тежест.
Ще се радвам ако можете да ми препоръчате нещо за разнообразие. Не консумирам животински продукти, рядко ям ориз или грах.
Целта ми е запазване на сегашното тегло.

swe3tynka
18th February 2010, 19:38
Мерси, Сине :girl_kiss2:

chaoslady, просто не можах да се сдържа и да не коментирам примерното ти меню, предвид това, което днес научих в часа по химия. В тялото на човек (в стомаха т.е) има наличие на солна киселина (много малко, но има!). Когато сутрин след сън станем и изпием една чаша кафе/фреш/ изпушим цигара/ изядем ябълка или портокал, раздразваме лигавицата на стомаха, защото засилваме киселинността в тази зона. Така се получват малки ранички, което води до образуването на язва. Много е тънък прага от язвата до гастрит! Така че, внимавай. По-добре вместо ябълка, закусвай банан/ сушени плодове/ овесени ядки!!!
Иначе няма да коментирам храната ти, защото ми се вижда абсурдно недостатъчна от към хранителни компоненти /белтъчини, мазнини/. Но ти си знаеш, това все пак си е твоето тяло, то ще е такова, каквото ти си го направиш :)

аник, как върви бремеността? :)

Ice Cream
18th February 2010, 19:42
Ето моето примерно меню:

Закуска: 1-2 чаши кафе, без захар и мляко, 1 ябълка
Обяд: салата зеле и моркови, 1-2 варени или печени картофа
Вечеря: салата домати, краставици и чушки

Между храненията си хапвам портокали, мандарини, лятото праскови, кайсии и череши. Понякога си позволявам банан, ягоди или грозде но много рядко.

Знам че не ми е много правилна диетата, но когато ям нещо различно, започвам да усещам тежест.
Ще се радвам ако можете да ми препоръчате нещо за разнообразие. Не консумирам животински продукти, рядко ям ориз или грах.
Целта ми е запазване на сегашното тегло.

Според мен менюто ти си е чиста диета и то сравнително строга,а не меню на човек,който иска да поддържа дадени килограми :roll: Но ти не казваш дали до сега си пазила диета,какво си хапвала преди това и т.н. Виждам,че си вегетарианка или поне се опитваш-нещо,което аз не намирам за много хубаво :? За мен животински продукти като яйца,мляко(прясно и кисело),пилешко,та дори свинско и телешко(от време на време),риба и сирене са много пълноценни и необходими храни :!: Но това е въпрос на личен избор! :)

Ice Cream
18th February 2010, 19:45
П.С. Та днес в 16:00 часа аз ядох ябълка,а в 18 часа крехко свинско със зеленчуци в гювече :P Много вкусно беше,наште го бяха готвили :) Иначе не знам защо,но днес като станах сутринта корема ми беше толкова плосък,а сега ми е някво такова издуто и чувствам лека тежест :? Може би заради ябълките,зелето и зеленчуците..знам ли...Утре май на друго ще наблегна

Sine Qua Non
18th February 2010, 20:12
chaoslady, с това меню няма да запазиш килограмите си, а ще си докараш някоя болест...

Иначе за ябълките на гладно- отново си е до организъм, swe3ty, аз цял живот съм яла ябълки на градно и нищо никога не ми е имало на стомаха... виж, за по-киселите плодове съм съгласна, че могат да раздразнят стомаха, но за ябълките... :roll:

blinblin
18th February 2010, 21:10
образуването на язва. Много е тънък прага от язвата до гастрит! [/i]

swe3ty,гастритът е по-доброто...От него не можеш да умреш,но може да доведе до язва,от която вече може да се умре... :? :(
Много гадно...

Jaynee
18th February 2010, 22:42
Да, sweety, гастритът е по-лекият вариант. Аз имам някаква лека форма. Преди години ми се прояви много остра реакция, но е било единичен случай. Обаче язвата вече е сериозна работа, може да доведе до перфорация на червата и .. някакви такива гадости, не помня точно какво ми е казвала лекарката ..

Иначе, chaoslady, мисля, че като цяло можеш да добавиш нещо към салатата вечета - да кажем извара или яйце или месо (според мен месото е най-добрият вариант ама ти пък не ядеш животински храни). Това не значи, че нямаш избор де..
Иначе за сваляне на тегло, не мисля, че е зле това меню. Но за запазване на теглото няма смисъл да си лишаваш организма чак толкова.
Колкото и да е глупаво - брой калориите, които приемаш и сметни колко му трябва на тялото ти (има разни сайтове).

Виждам, че хапваш повечко плодове, картофки, салатка, но наистина мисля, че трябва да увеличиш вечерята. Като цяло (не за вечеря) можеш да разнообразиш с пълнозърнест хляб, елда, ориз, пълнозърнести макарони.

chaoslady, с това меню няма да запазиш килограмите си, а ще сидокараш някоя болест...
Sine, ти пък как наплаши момичето ... Виж, че си яде плодове, салата, картофи. В това меню виждам 5 вида зеленчуци+ картофи+плодове между храненията... Чак пък болест :roll:

Sine Qua Non
19th February 2010, 01:59
Е аз исках да кажа че с количеството храна ще си докара проблеми, не че качеството на храната е лошо... ама ти го обясни по-добре :)

Между другото, миналата нощ сънувах, че изяждам 12 понички... като се събудих сутринта бях безумно облекчена че е било само сън и не съм ги изяла наистина... :lol: :lol: :lol: :lol: какво правят диетите с хората, брей :lol: :lol:

Jaynee
19th February 2010, 09:05
Хахаха, готин сън. Ако са били от онези големите понички, мисля че не можеш да ги изядеш всичките 12. . . просто коремчето ти няма да ги побере :lol: :roll:

Engel
19th February 2010, 09:21
Sine: Ти хапваше и по-малко по едно време от chaoslady.

Трябва към закуската да добави овесени ядки и да замени плода. Ябълките за по-късно, но не по-късно от следобед.
Добавянето на пълнозърнести продукти към менюто е най-добрият вариант, но не за вечеря :)

Sine Qua Non
19th February 2010, 12:39
Jaynee, бяха от поничките на дънкин донътс, т.е. донъти де (сори ама българската дума повече ми харесва :lol: ) нали ги знаеш колко са мънички- 12 ще се поберат идеално в коремчето ми, пък и за още ще пита :lol: :lol: :lol:

Engel, знам че хапвах даже по-малко от нея и си изкарах ангелите като ми закъсня цикълът с десет дни и устните ми се пукаха жестоко и не можех да говоря, а за пътите, в които съм имала температура през последните три месеца няма изобщо да разказвам- никога преди не съм имала температура повече от веднъж годишно, а сега три пъти в един месец... затова и казах че с тая храна ще си навлече някоя болест...

Engel
19th February 2010, 15:32
Ох, стига с тези понички в здравословната тема :lol:

Sine Qua Non
19th February 2010, 16:39
Хахах, Engel, ти се благодари че не съм ги изяла, а само съм ги сънувала :lol: :lol: :lol: Ама в каква паника се събудих след тоя сън.... направо камък ми падна от сърцето като разбрах че е било само сън :lol:

Аз днес си купих електронен кантаррр :cool: :cool: :cool: :cool: От много време се каня и все не ми се даваха 30лв, но днес се реших и съм супер доволна- показва всичко до грам, не гадая това сега наполовината на 4 или на 3 е и някакви такива. Супер кантарче :D

Хайде сега отивам да правя пълнени чушки с извара, яйце, сирене, моцарела и някакви зеленчуци вътре, каквито намеря- дано стане ядимо- идеята за пълненето беше на баба ми... :lol:

Sine Qua Non
19th February 2010, 18:07
Ммм- току що сложих чушките да се пекат, напълних 4 чушки със смес от 2 яйца, 60гр моцарела, 2с.л. извара пълномаслена(не намерих друга) и 40гр обезмаслено сирене плюс четвърт морков, половин домат, три маслинки нарязани на дребно и мноого подправки- розмарин, чубрица, риган, босилек... сложих им 200гр кисело мляко с малко вода за сос вместо мазнина в тавичката. А сега следя фурната и точа лиги... :lol: :lol:

Не знам вие какво ще кажете, но според мен станаха доста диетични... все пак 60гр моцарела делено на 4 е 15гр
40гр сирене на 4 е 10гр
а двете супени лъжици извара на 4 са по половин супена лъжица на чушка...
3-те маслини съвсем пък не мога да ги смятам. :lol: максимално се постарах да не са като оригиналната рецепта със сто кила сирене и яйца...

та менюто за днес:

12:30- фреш от портокал и грейпфрут
3 с.л. трици+четвърт чаена лъжичка мед и много канела
15:40- една ябълка
17:40- 200гр ягоди+200гр кис мляко+канела и 1 ванилия без захар
19:30- две чушки от горепосочените
21:30- две-три мандаринки

Нещо съм на плодова вълна днес :D

Abbi
19th February 2010, 20:57
Sine тези твои чушки звучат много вкусно :D
swe3tynka честит рожден ден на патерица :1216:

Да се отчета за днес

три чаши с вода-с мед,с лимон
овесени ядки,ленено семе,сусам,орехи,канела,нас търгана ябълка
2 сушени кайсии
салата от моркови,извара+варено яйце-микс
кисело мляко с три пълнозърнести бисквитки
половин скумрия на скара,зелена салата

2,5л вода
зелен чай

lullaby
19th February 2010, 21:59
Здравейте, момичета. Чета ви много редовно. Извинявам се, че сега се намесвам в темичката, но имам въпрос към Аби. Става въпрос за житния режим. Може ли да споделиш как се чувстваш след него и дали си качила килограмите, които беше свалила? Аз също мисля да го направя, но честно казано малко ме страх...

Sine Qua Non
19th February 2010, 22:08
Abbi, чушките бяха наистина божествено вкусни като ги хапнах... :D

Иначе махам мандарините от менюто- не съм гладна след тия две чушки :D

Abbi
20th February 2010, 00:21
Здравейте, момичета. Чета ви много редовно. Извинявам се, че сега се намесвам в темичката, но имам въпрос към Аби. Става въпрос за житния режим. Може ли да споделиш как се чувстваш след него и дали си качила килограмите, които беше свалила? Аз също мисля да го направя, но честно казано малко ме страх...

Привет rocksteady :D
Чувствам се прекрасно след житния режим.За десетте дни свалих 2 кг.,но това за мен е много и задължително трябва да си ги върна.За сега успях само единия да си лепна :D ,но се надявам да си кача и другия.По принцип по-пухкавичките хора свалят повече килограми,докато по-слабичките по-малко.
Ти от какво се притесняваш?

lullaby
20th February 2010, 09:25
Много благодаря за отговора. Ами аз се притеснявам първо дали ще издържа, най-вече по средата на режима да не взема да се наям едно хубаво и да ми стане нещо :lol: . После захранването дали ще направя добре (върнах няколко страници назад и прочетох всичко, което сте писали за него, мисля че схванах идеята). Общо взето най-големият ми проблем съм си аз, липсата ми на воля и страха да не се проваля отново с диетата. Но съм решила - от този понеделник започвам и след захранването мисля да продължа да ям постно. Нещо като пост, но само без месо. :2015:

Ice Cream
20th February 2010, 09:31
Ех,и аз му се точех сега на тоя житен режим от сряда (тъй като до вторник и включитено вторник стават 30 дни от диетата ми та мислех да сменя малко),но ме притеснява,че аз мразя да спазвам точно определени диети и то да ям десет дни едно и също,та ще видим дали ще се навия :lol:
Иначе за вчера-Закуска Чай с мед и ябълка,Обяд-Пилешко филе(около 150 грама може би беше)задушено със зеленчуци(кисела краставичка,червена чушка,морков,праз лук,люта чушка,доматен сос),следобяд-няколко печени бадема(6-7),вечерта тоест (към 17:30)-половин кофичка кисело мляко и баш вечерта айде пак на бар-чаша вино+половин бира :lol:
Днес времето в просто страхотно! И мисля да си направя една хубава разходка следобяд :P Сега си пийвам обичайното чайче с мед и съм си нарязала една ябълка на резени и я поръсих с канела :P

Engel
20th February 2010, 09:51
Еми направете житният за 3-5-7 дни :D
И аз съм му хвърлила мерака за 3 дни, даже 1.

lullaby
20th February 2010, 10:08
Ама за по-малко дни едва ли ще има същия ефект. Нали за 3-4 дни само се изчиства организма от токсините. Аз мисля, че щом са казали 10 дни не е случайно. :roll:

Abbi
20th February 2010, 10:50
Житния режим НЕ е диета.Това е пречистване на организма и когато го правиш трябва да ти носи удоволствие,ако го правиш на сила,т.е. се мъчиш и мислиш само за храна по-добре да не се прави.
Може да го правиш колкото дни искаш ,може да го правиш ,докато ти е удоволствие и после да го спреш .През целия режим трябва да се мисли позитивно,да си спокоен и усмихнат.
Самата идея е да пречистиш не само тялото ,но и мислите,съзнанието,духът си.

Аз пък тази сутрин се притеглих и кантара ми показа пак 1 кг. на долу,а мислех,че съм +1кг. В крайна сметка се оказа ,че двата кг.,които свалих след режима сега не мога да си ги кача :cry:

Ice Cream
20th February 2010, 11:02
Хех Abbi да ти имам проблема-да трябва да качвам :lol: В кръга на шегата :) А ти колко килограма си и колко си висока ? :roll:
Иначе явно трябва да увеличиш храната :)

Abbi
20th February 2010, 12:15
Ice Cream като погледнеш 2 кг. са нищо,но аз съм висока 163 бях 47кг.,сега 45кг.Мъжо вече се притесни,че ще изчезна :D

Sine Qua Non
20th February 2010, 14:19
Аз да ви кажа в момента май и без да съм на пречистващ режим ще трябва да хапна малко жито- цяла нощ имах жестока диария и си изповръщах и червата даже, плюс температура... има някакъв страшно гаден вирус и първо баба ми го кара, а един ден след нея и аз, но аз бях късметлийка, защото тя вече беше купила лекарства... чувствам се като парцал... това ми е, я да видим- 4-я път от два месеца в който съм сериозно болна... мамка му, знам колко е важна тази моя диета, но започвам да се питам дали си струва да съм болна през две седмици заради нея. Де що имаше грипове и настинки и простуди, аз ги карах... и витамини пия, от хубавите, и всичко... честно казано ако още един месец продължат нещата така, аз ще спра диетата, не ме интересува колко килограма съм- писна ми да се тъпча антибиотици и лекарства и да се чувствам като парцал и вечно да съм на легло. Дадох повече пари за хапчета тая година отколкото за последните пет години взети заедно...

Engel
20th February 2010, 15:51
Sine Qua Non: Просто диетата ти куца.
Започни да пиеш витамини, нали говорихме?
Хапвай повече храни с витамини.

siseto90
20th February 2010, 16:44
Sine Qua Non, спортуваш ли? Аз от септември до средата на декември бягах редовно - 4-5 пъти седмично обикновено и даже една хрема не ме хвана, а откакво съм спряла, 2 пъти се разболях. Сега се стопли и започвам пак да бягам, явно ми се отразява добре на имунната система :D

Sine Qua Non
20th February 2010, 16:53
Engel, няма как диетата ми да куца- ям страшно много зеленчуци, ям и плодове, пия витамини както ми каза, ям и ядки...

А колкото до спортуването- да, спортувам, но май няма резултат върху имунната ми система...

Sine Qua Non
20th February 2010, 17:09
А, менюто ми за днес е идиотско... но се хранех в моментите между пристъпите на температура, втрисане, болки в корема и диария....

11:30- два пълнозърнести сухара финн крисп
две мандарини
12:30- още два пълнозърнести сухара
15:00- четири мандарини
17:00- 200гр ягоди
200гр кисело мляко
10-ина стафиди и 5-6 лешника и бадема
всичко това избъркано с канела и ванилия без захар

за по-късно планирам салата от кисело зеле със съвсем малко зехтин и много червен пипер и евентуално един голям нар... все киселички неща заради температурата.
Иначе за четирите сухара малко ме е яд, но бяха нужни предвид диарията... :roll:

lullaby
20th February 2010, 17:11
Сине, ти си знаеш най-добре какво ще правиш, но според мен ти трябва един хубав пречистващ режим - плодове и чай, или житен режим. Нещо за изчистване на токсините от организма. Според мен това е проблемът. Надявам се да се оправиш :)

Sine Qua Non
20th February 2010, 17:16
Хмм- токсини? Ами мога да направя този житен режим, но се притеснявам после да няма някакъв йо-йо ефект и да взема да кача, защото все пак аз имам да свалям доста килограми, а след пречистването ще трябва да продължа с обикновената диета, което звучи малко объркващо...

lullaby
20th February 2010, 17:30
Предполагам най-много да се върнеш до килограмите, на които си започнала режимът. А и все пак пречистващите режими не се правят с цел отслабване според мен. А за токсините - най-малкото от антибиотиците, които си пила ще са се натрупали. Ако искаш давай да правиме житния режим заедно, днес вече зарибих учителката ми по английски и с нея започваме от понеделник :D

Sine Qua Non
20th February 2010, 17:46
Хахах, зарибяваш, а :D Ами ще видим, засега мисля да се придържам към моя си начин на хранене, защото се чувствам страшно отпаднала и не мисля че е добра идея да ям по 600калории на ден(горе долу толкова ги смятам със стоте грама жито и ябълките и деветте орехчета), но пък може да си сваря малко жито ей така- за закуска... пък по-нататък като се възстановя може да пробвам :)

Ice Cream
20th February 2010, 18:21
Ice Cream като погледнеш 2 кг. са нищо,но аз съм висока 163 бях 47кг.,сега 45кг.Мъжо вече се притесни,че ще изчезна :D
Хех да за 163 см мисля,че 47 са ти идеални :)
П.С. Днес закуска към 9:30 чай с мед и ябълка,Обяд към 12:30-препечена филийка Вита с едно варено яйце+кисела краставичка,45 мин след това изпитах адски глад за нешо сладко-най-вече шоколад (а в нас има поне 3 кутии с шоколадови бонбони),но добре,че изядох в този момент една ябълка и донякъде убих апетита за сладко (това беше към 13:15) към 16:00-една бира...в парка :lol: (преди нея разходка-2 часа) :lol: и сега се чудя какво да вечерям,че евентуално по-късно може да излзиам пак :)

Sine Qua Non
20th February 2010, 22:17
Аз се отказах от нара сред салатата от кисело зеле... от една страна се радвам че нямам апетит, но пък от друга е тъпо някак... На всичкото отгоре не смея да се претегля защото каквото и да покаже кантара, ще е следствие на обезводняването диарията и повръщането, а не следствие на диетата...

maika
20th February 2010, 22:47
Хмм- токсини? Ами мога да направя този житен режим, но се притеснявам после да няма някакъв йо-йо ефект и да взема да кача, защото все пак аз имам да свалям доста килограми, а след пречистването ще трябва да продължа с обикновената диета, което звучи малко объркващо...
В никакъв случай не минавй на житен , плодов и т.н режим.Храниш се чудесно.Менюто то е идеално за озаптяване на инсулина и съответно отслабване. Продължавай все така

Abbi
21st February 2010, 09:05
Добро утро на всички :D

менюто ми за вчера

три чаши топла вода
печена тиква,орехи и канела
спагети с доматен сос
кисело мляко
яйце,извара,тиквички на тиган без мазнина,салата домат+краставица

течности около 3л.

Sine днес мисля да си направя твоите чушки.Много вкусно си ги описала :D
mindbender къде се изгуби,да не ни изостави?
aniK и ти се губиш,надявам се всичко при теб да е наред.

Sine Qua Non
21st February 2010, 11:05
maika, и аз си го харесвам начина на хранене в момента, но пък ми се прияде жито, така че реших днес да изкарам един ден на този режим... само един де, защото майка ми праща колет и утре ще имам разни плодове и зеленчуци от италия да си хапвам и да си правя фреш от червени портокали ммм... :D :D

abbi, късмет с чушките, надявам се да ти харесат, макар че аз другите две не мога да ги погледна в момента заради вируса...

Та така- да видим как ще ми понесе един ден на жито- от вчера накиснах 100гр в термос, но грухана, а не специална за покълване пшеница. Прибавих сега и няколко орехчета, по-малко са май от три, но аз не обичам орехи така или иначе, сложих една супена лъжица мед, канела и лимонова кора и тогава разделих на три части. Изпих и един фреш от портокал и грейпфрут сутринта. Дано не озверея от глад към десет тази вечер :lol:

Ice Cream
21st February 2010, 11:53
Добро утро и от мен :)
То днес станах раничко де-към 8 и малко след това ми дойде и сега имам голям апетит :lol: :twisted:
9:30-чай с мед,10:00-Ябълка,Преди малко 11:45-3 лозови сърмички и в 13:00 часа потеглям към фитнеса :P

Sine Qua Non
21st February 2010, 15:12
Ice Cream ти в неделя ли ходиш на хитнес? Аз съм толкова щастлива че така си направих нещата фитнесът да е през седмицата- не мога по никакъв начин да изляза в неделя да се потя- мързелът ми през уикенда е неприкосновен :lol:

И да се оплача- вие какво ми разправяте че 100грама жито било достатъчно, та някои в една тема даже казваха че не могли да го изядат цялото- абе хора, стомахът ми къркори още от един и половина, а ядох житото в единадесет :lol: Изкарвам го днес този режим и от утре си се храня нормално. Тва жито не е за мене. Нищо че му обожавам вкуса де. :P

Ice Cream
21st February 2010, 15:53
Sine,нямам определено дни,но гледам да е поне през ден понякога през два :) Сега така се падна тази седмица ходих в понеделник,сряда,петък и неделя :) Не ми пречи дали е делничен или почивен ден :) Даже сега сигурно ще ми е по-удобно събота и неделя,че през седмицата има лекции,но ще видим как ще се организирам :)
Иначе аз се прибрах преди час и съм много изморена..пих сега чаша чай без мед и се точа на една лъскава червена ябълка :lol: за вечеря май пак ще ям лозови сърмички,но с кисело мляко :)

Sine Qua Non
21st February 2010, 16:57
Ами мога да кажа само браво на усърдието ти- мен през уикенда с кран не могат да ме вдигнат да ходя на фитнес. Да отидем да караме кънки или някакъв забавен спорт- да, но фитнес в никакъв случай :lol: :lol:

Ice Cream
21st February 2010, 17:55
Честно да ти кажа и аз не вярвах,че днес особено както и ми дойде сутринта и много ме болеше корема (добре,че пих 2 хапчета...) ще отида...но отидох и съм доволна :) Разтоварих се,изгорих 600 калории за 1 час,а след това следва и сладката умора ммм :wink: Доволна съм от себе си :D

Sine Qua Non
21st February 2010, 18:08
И мен ме боли супер много копрем по време на цикъл и не знам дали ще имам сили да тренирам като ми дойде... притеснявам се доста да не ми стане нещо...

Ice Cream
21st February 2010, 18:27
Sine,мен винаги ми тече по 6-7 дни като първите 3 ме боли май-много(да не казвам само),преди не бих и помислила,че ще успея да спортувам през първия ден или през който и да е друг като съм неразположена,но днес като станах раничко към 8 и то ми дойде,имах адски болки,но пих 1 нурофен+един бусколезин+малко шишенце от минерална вода пълно с гореща вода,което слагам в долната част на корема и се облекчих и успях да си направя тренировка и даже след нея учудващо се чувствах много добре и много свежа :) А иначе преди първите 3 дни от цикъла ми едвам вървя и пеш,чувствам се изтощена и примряла и с лека тъпа болка в корема :? Днес доста четох из чичо гугъл за цикъл+спорт и най-често четох,че и лекари казват,че е полезно и дори намаля болките и донякъде сега съм съгласна :)
П.С.Малко сме се отклонили от темата,ам като гледам май ние най-често пишем ll: Къде изчезнаха другите ?

Sine Qua Non
21st February 2010, 18:36
И аз съм забелязала че топлото успокоява болките, но аз ползвам котарака за целта- мноого удобно- хем ми топли, хем мърка :lol: :lol: Иначе аз хапчета пия два дни преди самия цикъл и пак понякога изпускам нещата и се свивам на кравай, но този път наистина ще се постарая да тренирам, защото е жалко да си загубя цяла седмица заради едното МЦ.

А наистина къде са останалите? Блин, я се яви тук под стража :D И за всички други важи същото :P :twisted:

По темата- стомахът продължава да ми къркори от глад... това който го е издържал десет дни му давам нобелова награда и го пращам на лекар :roll:

lullaby
21st February 2010, 19:15
Момичета, за болезнен МЦ аз пия аулин. С много силно действие е и бързо успокоява болките, но е добре да се пие само по 1 на 24 часа.

И за да не е съвсем спам (май аз само спамя в темичката :2054: ) ще кажа, че утре започвам житния режим и дано не озверея от глад :lol: Много се вълнувам и нямам търнение да видя резултати.

Sine Qua Non
21st February 2010, 20:41
Аулинът е много силен, не го препоръчвам при наистина болезнен цикъл, защото може да спре да действа ако се прекали с него, а в преиод на такава зверска болка човек не мисли особено трезво, от опит го казвам...
Аз пия спазмалгон като започвам с по едно хапче на ден в минутата, в която усетя някаква болка няколко дни преди цикъла и ако съм късметлийка, това предотвратява болката изцяло. Но ако пренебрегна лекия дискомфот преди МЦ-то и не взема поне един спазмалгон, когато ми дойде, се скъсвам от болка и трябва да пия много повече хапчета...

aniK
22nd February 2010, 08:45
aniK и ти се губиш,надявам се всичко при теб да е наред.

Редовно чета, Abbi, но сега не ми се пише за хранене - минала съм в период на уж търпеливо изчакване и само кроя планове за след раждането ;) Иначе нямам оплаквания освен стандратните за края на 7 месец. Особено откъм храна се чувствам добре :D

Момичета, наистина гледайте да не прибягвате до Аулин! Топлото също не е добро решение, з'то разширява кръвоносните съдове и увеличава кръвотечението. Избягвайте тръскащи и коремни упражнения. Може би ходене на пътека (не тичане) е добър вариант. Пазете се и тренирайте само, ако се чувствате добре!!! На никой не е нужно такова геройство!

Lilith
22nd February 2010, 10:12
На мен само първият ден ми е проблемен за тренировки, след това си тичам без проблем. Наистина аулина никак не е подходящо решение. Не случайно не може да се купи вече без рецепта. Ако мн ме боли коремче, взимам Нурофен и ме отпуска за 20 мин. до час :D
За здравословното си хранене няма да пиша, че ще бъда анатемосана :lol:

Успех на мацките, които свалят :2020:

Sine Qua Non
22nd February 2010, 15:03
Здравейте момичета :)
Ооо, aniK :D :D

Аз днес съм си пак на нормално хранене(диета) но не мога да отида на фитнес защото ми дойде МЦ... просто ме е страх, цяла сутрин се свивах. По-късно ще направя някое и друго упражнение вкъщи, та да мога ако се почувствам зле да си легна веднага... Ще изчакам до сряда и тогава ще ходя но фитнес, ще го направя сряда, петък и неделя, я после вторник, четвъртък и събота и след две седмици ще съм си пак в любимия график- понеделник, сряда, петък. :D

swe3tynka
22nd February 2010, 16:30
Хай, гърлс :)

Минавам и аз да направя кратък отчет и ви оставям.
Какви ги свърших? 3 дена на житен режим, резултат: чувствах се страхотно, лека, подвижна, спокойна! Не съм се ядовала за глупости, никакви нерви, гняв, гадни мисли и пр. Тренирах! Само първия ден го пропуснах от към тренировка, защото ме мъчеше страшна умора. Другите дни-фитнес /втория ден/ и плуване /третия/. Свалих 1кг /а може и повече, з'то съм сигурна, че от нерви, емоционално и нередовно хранене бях качила, усещах го/. В момента съм 45 и се чувствам супер. Ще си ги поддържам с хубава храна и спорт :)

Днес ми е втори захранващ, обаче коремчето ми нещо не реагира добре на новата храна. Имам проблеми с ВЦ-то /запек/ и нито лененото семе вечер, нито сутрин помага. Топлата вода с мед, също. В резултат на което коремът ми е подут и ме боли. Затова се взех едни билки 'Херболакс', които са си спец за моя проблем. Довечера ще пия и утре ще видя дали имат ефект, защото не искам да прибягвам до разхлабителни чайове :?

А, само да кажа, че 3 дневния житен режим ми се отразяваше много добре на стомаха. Беше плосък, спокоен, нямах проблеми с ВЦ-то или колики. Изчистих се чудесно. Определено ще го повтора, когато му дойде времето /края на март/, само че 10 дневен. :)

Ето го и отчета ми от към храна днес. Захранващ ден номер 2:

07:00: овесени ядки със стафиди, ябълка и канела
10:00: около 30гр сурово кашу
12:00: зеленчукова крем супа, 100гр сирене
15:30: фреш от червен портокал, 3 мандаринки
19:00: шопска салата с извара /малко/

Сутрин пия топла вода и заедно с нея си хапвам по 1ч.л. домашен мед /уникално вкусен/. Това всеки ден го правя, затова и няма да го пиша. Какво другоо..аа, да супата. Мама вчера ми я приготви от броколи, карфиол, целина, лук, 2 моркова и 1 малко картофче /всичко сварено и пасирано/, отгоре поръсена с магданоз. Разделих я на 4 хранения. Мнооого вкусна стана!!!
И така..аз няма да пиша всеки ден, защото просто не ми се занимава, а и ми идва прекалено вманиачаващо. Добре си се храня, спортувам си, всичко си е ок :)
Може само спорта да го отчитам, да давам стимул хихи :P Шегувам се, вие добре си се справяте :)

Айде..аз отивам на фитнес, хубав ден :)

Sine Qua Non
22nd February 2010, 18:08
swe3ty! *hug* :D

Аз пък днес с тоя цикъл и болки и подут корем хич не ми се яде... сутринта към десет хапнах един сухар, за да си изпия спешно спазмалгона, после един омлет и 30гр моцарела, нооо едва се насилих да си изям супата и яйцата за късен обяд в 16:00... вечеря не знам изобщо да ли ще има... май ще хапна три-четири ягодки и 200гр кисело мляко и ще приключа...

Sine Qua Non
22nd February 2010, 18:14
А, забравих най-вкусното нещо- направих си фреш от червените портокали, които майка ми прати :D :D :D Сууупер готино! :D Доста по-киселички са от обикновените и повече ме ободряват сутрин.

Ice Cream
22nd February 2010, 19:01
Здравейте! :) И аз днес нямам голям апетит,за разлика от предходните дни :) Пих 2 чая,вода,1 ябълка,5-6 печени бадема,резен кашкавал,резен сирене и преди малко половин кофичка кисело мляко..и даже изпитвам лека тежест :lol:

Abbi
22nd February 2010, 20:59
Хай и от мен :D

за днес

овесени ядки,ябълка,орехи,ленено семе,канела
2 от чушките на Sine,салата от моркови ,Sine наистина са невероятно вкусни
ябълка
половин пъстърва,домат+краставица

около 3л течности

Ice Cream по-добре бадемите,които си хапваш да са сурови.Това храната ти за целия ден ли е?Много е малко.Включи и зеленчуци,повече протеин.
aniK радвам се ,че си добре.
swe3tynka и на мен житния режим ми се отрази много добре и аз мисля да го повторя.Само ме притеснява това,че отслабвам,а не искам.

Sine Qua Non
22nd February 2010, 22:05
Abbi, радвам се че са ти харесали чушките. Аз пък уж не обичам месо, но като видях пъстърва в менюто ти и така ми се дояде... ама съм на пост :D

За вечеря накрая хапнах две-три ягоди и един голям нар към девет и ми е много добре така, жалко само че съм в МЦ, защото чувствам че с липсата на апетит от грипа и от днес плюс житния ден вчера определено съм смъкнала едно кило, пък може и две, но наистина няма смисъл сега да се тегля...

Ice Cream
22nd February 2010, 22:26
[quote="Abbi"]

Ice Cream по-добре бадемите,които си хапваш да са сурови.Това храната ти за целия ден ли е?Много е малко.Включи и зеленчуци,повече протеин.
quote]

Дам,това е,странно и за мен липса на всякакъв апетит днес и никакво движение. Иначе ям зеленчуци почти всеки ден и месо ям често,просто днес не ми е такъв ден. А колкото до бадемите какво да направя като в нас има един пакет от 500 грам има и лешници такъв пакет и шам фъстъци и тиквени семки :lol: Знам,че суровите са и по-полезни,но от 5-6 печени бадема нищо няма да ми стане,а и имам малко кила за сваляне вече и не си давам най-голямия зор :lol:

Sine Qua Non
23rd February 2010, 12:20
Здравейте и от мен момичета :D

Аз се опитвам да изям един мноого презрял ананас, но е супер гаден.... пък ми е жал да го хвърля.... :?

И не гледайте линийката- знам че е тъпо да я сменям заради 300 грама, ама като нов притежател на електронен кантар все още много се кефя да отбелязвам грамажи :lol: Ще ми мине еуфорията :D

Ice Cream
23rd February 2010, 14:26
Здравейте и от мен :) Днес денят ми започна много рано :lol: бях от 8 на лекции и в 6:30 съм пила чай с мед,а в 7 часа ядох една препечена филийка Вита и бегом на лекции :lol: Прибрах се към 12:15,изядох една ябълка и бегом към фитнеса :lol: и сега най-накрая вкъщи и почивка и планирам какво да ям в 4..сега в 3 ще пия чай нещо и вода,че адска жажда ме гони :) За 4 се точа на пилешко филе със зеленчуци,ама ще видим :lol:
П.С. И да ви се похваля..днес ми е 30-ти ден от диетата и съм свалила 6 килограма :) остават още 2-3 до заветната цел :lol:
Успешен ден и до по-късно! :chating:

Sine Qua Non
23rd February 2010, 15:50
Честити минусчета!! :D :D

На мен крайчетата на устните пак започнаха да ми се цепят.... :( :(

Ice Cream
23rd February 2010, 16:43
Mерси Мерси :girl_dance:
Преди малко хапнах пилешко със зеленчуцииии мммм няма такава вкусотия :lol: Към 150 грама пилешки гърди,варя ги,после в тефлонов тиган слагам замразени зеленчуци,понякога пресни,но има бая торбички замразени във фризера :lol: (лук,патладжан,тиквички,зел ени и червени чушки,домати на кубчета...това са замразените и добавям и пресен праз лук),та слагам ги в тигана добавям около половин чаша вода слагам месото нарязано на кубчета и предварително сварено,понякога малко черен пипер и чубричка (както днес) и задушавам,после добавям една кисела краставичка и малко доматен сос и още малко задушавам и става вкуснооо :lol:

Sine Qua Non
23rd February 2010, 17:15
Звучи супер вкусно, наистина! Само че аз никога не ползвам замразени зеленчуци, не помня и майка ми някога да е купувала... пробвай със свежи- ще стане още по-вкусно според мен :)

Аз днес нещо хапвах хаотично...

11:00- фреш от портокал
от 12:00 до 14:00- един ананас и 15-17 бадема
ананасът беше малък и доста презрял, така че орязах някои части
17:00- купа зеленчукова супа с гъби
30гр обезмаслено сирене
две яйца на омлет без мазнина
20:30- салата от репички и маруля
30гр моцарела

Нещо ми се струва че малко множко ми идва яденето, но ще видим...

Jaynee
23rd February 2010, 17:22
Sine Qua None,
Това цепене изобщо не е хубаво, лишаваш си организма от нещо. Сега виждам, че се опитваш да хапваш по-добре от преди, но не се лишавай от вещества (примерно това зверско отричане на 5 гр. мазнини на ден ... ). Тялото ти има нужда от вещества, витамини.. Дори и по време на диетата ти, опитай да балансираш веществата - всички те са важни за организма ти (дори "мазнотията" както ти я наричаш).

Пиеш ли витамини? Ако не - вземи си някакви мултивитамини, но не от онези разтворимите, защото е доста спорно колко са качествени. Ако трябва се консултирай с някакъв лекар. Не оставяй нещата така, защото тялото ти очевидно веднага реагира на стрес.

Ice Cream
23rd February 2010, 17:26
Аз така като го гледам хич не е много,но кой го казва....мен сега ми е леко тежко :lol: Странното е,че след лекциите към 11 и нещо вече умирах от глад и ми къркореше корема яко,а след фитнеса...и грам апетит нямах,а сега се чувствам сита,даже леко издута :lol: И се чудя какво да вечерям-така се точех на една зелева салатка с морков-имам и прясно и кисело зеле,но не съм фенка на киселото :lol: Ма с тея тежест в корема май няма да е зеле..може кисело мляко да ям,абе то и от него леко се издувам,ама кво да се прави :) Май ще се жертвам :lol:

Sine Qua Non
23rd February 2010, 17:33
Jaynee, там е проблемът- консултирах се с лекар първия път, правих си изследвания- не показаха липса на нищо! Пия витамани на центрум- 18лв за 30 хапчета мисля че е прилична цена и предполага качество... Ще пробвам да включа малко зехтин към салатата, защото наистина може и това да е проблемът, както ти казваш... че иначе лошо...

Ice Cream, киселото зеле много добре действа на стомаха- аз като ми се гадеше си направих салатка онзи ден и направо супер ми дойде :)

Jaynee
23rd February 2010, 17:58
Центрум са хубави :) А си мисля, че зехтина няма да ти навреди, особено в такива количества. А и можеш да си ги набавяш от ленено семе, ядки разни ...

При мен липсата на мазнини ми се отразява на мц - пропуска месец, закъснява, гадна работа. А без плодове кожата ми става суха и ми се лющи носа. Затова предположих, че може да е това ....

P.S: Зелето е тежка храна ! Независимо дали е сурово или кисело.

Sine Qua Non
23rd February 2010, 18:29
Аз плодове си ям, но за мазнините сигурно си права, така че още тази вечер ще си сложа една лъжичка в салатата :)

А иначе зелето че е тежко, тежко е, но аз тогава си направих една малка чинийка и добре ми се отрази на стомаха, наистина. Но си е индивидуално, Ice Cream щом не го харесва...

Ice Cream
23rd February 2010, 18:48
Дам...хапнах кисело мляко 200 грама :) Отказах се от зелето :)

Sine Qua Non
24th February 2010, 09:50
Добро утро момичета!
Днес съм в прекрасно настроение въпреки кантара, който отчете половин килограм нагоре. Тъп кантар и тъп цикъл.
Но денят е тооолкова хубав, а аз излизам да купувам неща за колета, който ще пращам на мама в петък :D


http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4546981/sun-on-coffee-main_Full.jpghttp://www.recipetips.com/kitchen/images/refimages/kitchen_advice/fruit_veg/oranges/orange_juice.jpg

Ice Cream
24th February 2010, 14:43
Опа ето ме и мен ! :P Sine,не го гледай сега кантара значи-заблуждава,че си с 0,5 кг отгоре :P Знам,защото и аз съм в цикъл 4-ти ден,а от вчера взех да задържам течности и да се издувам и съм като като балонче :lol: Днес на лекции пак от 8 мъкааа :? В 6:30 пих чай с мед,в 7 препечена филийка Вита,в 11 ябълка,в 13:00 ябълка (носех си 2 ябълки за университета) :lol: Преди малко се прибрах и ми стърже яко корема :lol:

Jaynee
24th February 2010, 15:18
Момичета, какъв кафяв ориз си вземате ?

Аз преди си вземах Uncle ben's, но последния път си купих някакъв измислен, не помня какъв но беше евтин. И не може да се свари това ... На опаковката пише 45 мин. но аз го варих час и малко и пак хрупкаше.

Та, затова ви питам :D

Ice Cream
24th February 2010, 16:11
Ох,аз не мога да ти помогна тук :? Купувала съм си кафяв ориз само веднъж и то отдавна-преди 2-3 години и помня само,че определено искаше повече варене от обикновения ориз :?
Но сега като спомена се сетих,че тея дни много ми се дояде ориз със зеленчуци и може и аз да си купя кафяв :)

Sine Qua Non
24th February 2010, 17:35
Здравейте отново!

Днес най-сетне си купих уред за готвене на параааа!!!!
Супер доволна съм- мечтая си за такъв уред от две години и все не намирам време или пари да си взема! Много е голям и беше само 53лв, а даже и отстъпка ми направиха и го взех за 50 :D :cool:

Купих си още два вида чай- с аромат на ягода и с аромат на ябълка и канела и сега си пийвам и от двата едновременно като в този с ябълката и канелата съм сложила малко истинска канела :D

Ice Cream, аз го знам че кантарът е мошенник :lol: Не му обърнах особено внимание, ама се чудя защо изобщо се мерих да ме пита човек :D

Jaynee, аз проблем с хрупкавостта нямам- обикновено винаги го правя леко твърд, така го обичам... така че не мога да ти помогна особено...

Sine Qua Non
24th February 2010, 20:55
Менюто за днес:

10:30- фреш от портокал
две варени яйца без жълтъците
10-20гр сирене(колкото да запълни дупките от жълтъците)
13:30- 20-ина лешника
16:30- омлет от две яйца без мазнина
20:30-21:00- салата от маруля и домати с една с.л. зехтин
400гр кис мляко
един морков, три гъбки и половин глава лук на пара

Слагам вечерята в интервал, защото си хапвах салата докато се готвеха нещата в уреда за пара, а морковът, гъбите и лукът станаха прекрасни! Само малко не ги бях досготвила и хрускаха, но пак си бяха жестоки! Този уред редовно ще си го ползвам! :D

Въпрос- една супена лъжица зехтин много ли е в салатата? За нормално хранене не бих се замислила, но по време на диета... ? :roll:

Jaynee
24th February 2010, 21:18
Аз не мисля , че една лъжица зехтин е много , ама ти го знаеш моето мнение :) Аз в началото на диетата си пиех и кафето със захар и салатата със зехтин и изобщо не ми попречи да си свалям ..

Sine Qua Non
24th February 2010, 21:51
Хахах- ами технически не знаех колко мазнини би одобрила, само знам че си на мнение, че трябват мазнини. :P А и да ти кажа май наистина това е причината, защото устните ми сега не продължават да се цепят, само старите ранички заздравяват...

Ice Cream
25th February 2010, 07:32
Добро утро :2035: Аз пък съм ранна и се готвя за лекции :? Днес са ми до 16 часа :? Ще си мъкна пак ябълките и ще хрупам в университета :lol: Сега ще хапна препечена филийка Вита+нещо-сирене или лютеница може би :P
Лек и успешен здравословен ден ! :apple: :2046:

Sine Qua Non
25th February 2010, 16:48
Ice Cream, имам два проблема с тебе.

Първо, никът ти ме подтиква към прегрешения.

Второ, тия филийки където ги описваш със сиренце и лютеница пък и вита хляб отгоре, ме карат да слюноотделям два часа след като съм ти чела постовете.

Само да си кажа де :lol: :lol: :lol:

Шегичка :lol: Ама вярно си умирам за пълнозърнест хляб със сиренце и лютеница...

Сега да се оплача- днес баба ми цял ден готви баници и сърми и разни вкусотии за майка ми, защото утре ще и пращаме колет. Аз реших да избягам на пазар и после на фитнес, че то не се търпи! На всичкото отгоре пече и семки, а аз обожавам домашно изпечени топли семки, без солта от магазините... мммм :D Хапнах си десетина... :oops:

Иначе чак сега, след близо половин година диета, се сетих че мога освен таратор и кисело мляко с трици, да си направя и снежанка! Купих две кофички Елена 2% и ги изцедих, разделих си снежанката на два пъти, така се получава по една кофичка на ден. Сложих няколко шипки смлени орехи вътре и стана божествено вкусноо! :D :D

А тъпият кантар днес реши да се смили над мен и показа 600гр надолу. Сега съм 90.9 и съм обратно във формата си от декември месец! Нямам търпение да се махне омразната девятка, че на 17-ти април има сватба на близки роднини и мама ми е купила една къса бяла рокличка, много сладка и в момента даже ми стои прилично, а след месец и половина ще бъда убиец с нея :cool: :cool: :D

Jaynee
25th February 2010, 18:09
Момичета, имам проблем и не знам къде да постна въпроса си, знам че не е за тази тема.

Значи наскоро забелязах, че кожата ми на някои места е станала по-отпусната и суха. Около коремчето малко, и по гърдите по-осезаемо, може би защото ми се струва и че са понамаляли малко .. незнам, така ги усещам.

Та мисълта ми - пиете ли нещо за кожата, някакви добавки? Или мажете ли с нещо? Какво ви помага кожата да си запази еластичността в процеса на отслабване?

Ice Cream
25th February 2010, 19:51
Sine,само да вметна,че никът ми е напълно случаен-просто се чудих какъв да е и това ми хрумна :) Разбира се,че обичам сладолед,но умерено :) Сега като се замисля едно лято си спомням може би преди 3 години всеки ден ядях поне по 1 сладолед и то ако не от тия големите Колизеум на делта,някакъв подобен :lol: И не напълнявах,а дори отслабвах :lol: Та сладоледа е добър заместител на шоколада през лятото :lol: И на апетита ни за сладко :lol:
А относно филийката Вита+лютеница (това ядох днес сутринта)-защо на теб ти е проблем да хапваш това сутрин ? :? Вкусно е,а и не е калорично :) Една филийка Вита=64 калории+тънък пласт лютеничка има няма 100 калории :lol:
И да си отчета вечерята,която хапнах преди малко-пилешко филе (100 грама може би) с разнообразни зеленчуци :lol: както винаги :P

Sine Qua Non
25th February 2010, 19:52
Аз имам стрии на корема и те жестоко започнаха да си личат, така се мажа с червения крем на Дева. Води се стягащ и отслабващ, евтин е, доста пари като си го нанесеш, но да ти кажа има ефект... витамини за кожата не пия, само общите витамини, но според мен ако тръгнеш да пиеш специални витамини за кожата, вземи отиди на лекар да ти предпише някои хубави, защото пазарът е заринат с хапчета за хубава кожа и нещата са доста съмнителни... :roll:

Моето меню за днес:
11:30- половин манго
13:30- половин манго
16:30- омлет от две яйца, половин чушка и половин глава лук без мазнина
порция снежанка без мазнина
20:30- купичка зелен фасул с малко зехтин в него
няколко лъжици кис мляко за сос

Sine Qua Non
25th February 2010, 19:56
Ice Cream шегувам се :lol: :lol:

Аз обожавам сладолед, ям го и зиме, и лете и то по много и ще е ужасно това лято как ще му устоя, може би ще си позволя два-три пъти, защото просто много го обичам. А иначе наистина даже има сладоледена диета, така че нищо чудно че си отслабвала като си яла колизеум :P
За филийката с лютеница- ами аз хляб в момента изобщо не ям, само по един-два сухара, но много рядко. А лютеницата съдържа захар и я избягвам. Плюс това вкъщи има останало само още едно бурканче домашна и ми е жал да го изям :lol: Няма да видя нищо от нашата прекрасна домашна лютеница чааак до септември месец... А по време на диета лютеница от магазина просто забрави да си разреша.

Ice Cream
25th February 2010, 20:12
Знам,че се шегуваш споко...аз обяснявам за протокола :lol:
Иначе ям лютеница от време на време..какво да направя,че има захар.. :lol: А и колко да има-малко е :lol: Не е като да е шоколадова вафла :lol: А и и още 2 кг да сваля ще съм доволна...не са ми голям зор :) Майка ми до преди малко като ме гледаше как хапвам пилето със зеленчуци ми обясняваше,че съм много слаба вече и трябвало да спра с тая диета..да не стана слаба както един път (40 кг) :lol: И така :) Даже се глася да излизам тая вечер :) и може би ще пия бира-2 :lol:
:P Пък утре отивам на фитнес :lol:

Sine Qua Non
25th February 2010, 21:13
Ех, завиждам ти- само още 2кг... хапвай си лютеница спокойно- на теб малко ти остава, а аз както го смятах като сваля тия 11 от линийката, ще трябва да сваля още 19 :lol: :lol: Наслади се на бирата :P

Jaynee
25th February 2010, 22:16
Аз със стриите нямам проблем, при мен се позаличиха доста от маслата,които ползвам.

Явно ми трябва стягащ лосион, както казваш ....

Ice Cream
26th February 2010, 12:15
Добро утро момичета! :)
Sine,снощи не пих бира,а джин с тоник :lol: Около 150-200 грама джин омотах :oops: А преди да изляза към 22:30 хапнах 3 бисквити от тия на Нестле с масло :oops: А тая сутрин кантара показва половин килограм надолу...направо не мога да повярвам :lol:
Сега ставам,правя си черен чай и имам някакви сушени плодове-сушени фурми без костилка и без добавена захар и сушен ананас и манго и папая и мисля да хапна една фурма,парче ананас и парче папая сушени и бягам към фитнеса :D

aniK
26th February 2010, 12:22
Добро утро момичета! :)
... А тая сутрин кантара показва половин килограм надолу...направо не мога да повярвам :lol:
...

Дехидратирала си се от алкохола :roll:

Ice Cream
26th February 2010, 12:25
No way :D Още снощи след него пих 2 чаши вода,а като се прибрах още 1 и малко от шишето-около литър вода след алкохола именно за да не се дехидратирам ;);)

Sine Qua Non
26th February 2010, 19:10
Здравейте и от мен, аз днес малко се поомазах с яденето...

Менюто:

06:30- фреш портокал и грейпфрут
3с л трици+1чаена л мед+канела
11:00- две варени яйца без жълтъците
15:00- 17-18 бадема
две чаени лъжички мед
една сушена смокиня :oops:
17:30- купичка зелен фасул с 3-4 лъжици кис мляко
от домашната снежанка половин купичка
20:30- другата половина на снежанката


Нито двете лъжички мед в три часа ми трябваха, нито сушената смокиня, нито пък облизването на стария буркан с мед преди яденето в пет.... ама нещо си умирам за сладко целия ден... уффф.

А утре съм на интервю в макдоналдс- след като не ме взеха, когато пуснах писмена молба, сега отидох да говоря направо с шефа и ми каза да отида утре в пет... дано мине добре- изглеждам точно като човек, който яде в този тип ресторанти... макар че това не е плюс със сигурност... :roll:

Jaynee, аз знам че стриите не могат да се заличат, или може би твоите са били в начална фаза? Какви масла си ползвала и колко време ги ползва?

Ice Cream, джин с тоник не ме изкушава- пий си го със здраве- от тва нещо така ме боля глава лятото, чеее... :evil: :twisted: И честит полу-минус :D

Ice Cream
26th February 2010, 19:44
Sine,най-после писа,цял ден проверявам :D
Ако знаеш и аз как обичам сушени смокинки малеееее :P :) По-добре днес 2 лъчижки мед и една смокинка,отколкото утре 2 пъти повече,защото щом днес много ти се е ядяло сладкои ако се лишиш утре,вдругиден ще стане по-лошо :lol:
Аз днес хапнах малко сушени плодове,половин кофичка кисело мляко,малко зеленчуци с пиле (бяха ми останали от вчера) и след малко ще хапна пак нещо,че ме чака излизане :lol:

Sine Qua Non
26th February 2010, 19:47
Хах- абе да ти кажа сега не е добра идея да ми е слаб ангелът по отношение на яденето- все пак кандидатствам за работа в макдоналдс. Хората, които знаят, че съм на диета, ахват като го чуят това. Казаха ми че съм мазохист :lol: :lol:

А ти гледай да си останеш с излизането, без джинчета :twisted: :lol:

lullaby
26th February 2010, 20:56
Сине, миличка, стискам ти палци да не обръщаш внимание на "храната" там. Дано те вземат на работа. И бих ти препоръчала да гледаш един филм - Super Size Me.

Къде е Аби?

Поздрави от мен :P

дундарина
26th February 2010, 21:02
Хах- абе да ти кажа сега не е добра идея да ми е слаб ангелът по отношение на яденето- все пак кандидатствам за работа в макдоналдс. Хората, които знаят, че съм на диета, ахват като го чуят това. Казаха ми че съм мазохист :lol: :lol:

А ти гледай да си останеш с излизането, без джинчета :twisted: :lol:

Аууу,Сине,
много да внимаваш с тая храна!!!
Аз ей така от работа там,при положение,че ми бяха супер противни нещата там,така се напомпих....

Jaynee
26th February 2010, 21:07
Sine,
и аз знам, че стриите не могат да се премахват. ОБАЧЕ ... аз бях много настоятелна и постоянна .. Не бяха в начален стадий, вече бяха бели, не розови. Мазах ги доста дълго (повече от 3 месеца) с масло от пшеничен зародиш на Икаров. Обикновено вечер - затопля се малко, масажира се маслото и се изчаква мъничко да попие в кожата. После се бърше с памуче, може да се сложи крем след това, но аз не слагам.
Сега най-дълбоките само се виждат и то ако се вгледаш много задълбочено. Наистина съм много доволна, просто един голям процент изчезнаха ... :)


П.С: Бях опитвала с кремове и гелове специално против стрии, но нищо нямаше ефект ... Майка ми ми беше казала как тя си ги е позаличила от бременностите едно време с някакво домашно мазило с какаово масло, но аз не съм виждала да се продава ...

Sine Qua Non
26th February 2010, 21:14
rocksteady, благодаря! А този филм съм го гледала- грозна работа, наистина! Определено доста ми повлия, но все пак имам опасения да не се изкуша....

дундаринке, слушам и изпълнявам- ще внимавам и още как :D - Знам как помпат тия работи- нали затова бях 115кг когато започнах диетата, без да работя там.... но пък бях редовен клиент.... ентусиазиран... и гладен... :lol:

Jaynee, това може да е златната мина, която търсех. Аз напоследък супер много съм се разстроила точно заради тия стрии, защото дори да стана 50кг, пак няма да мога да се покажа на плажа по половинка бански... но щом маслото е помогнало, ще опитам на всяка цена. Доста скъпичко беше това масло обаче, нали?

siseto90
26th February 2010, 21:32
Доста скъпичко беше това масло обаче, нали?
Даже на Икаров маслата са на много добра цена. Аз съм си купувала такова, което е против стрии. Аз забелязах това лято съвсем леки зачатъци и изпаднах в ужас (бях свалила към 7-8 кг, и то бавно) и тогава започнах да се мажа. Сега, да чукна на дърво, сякаш не се забелязва такова нещо.

swe3tynka
26th February 2010, 21:41
Здравейте, мацки :)
Как я карате?

anik, как върви при теб? Всичко е наред, нали? :)

rocksteady, какво стана с житения режим, изкара ли го?

Sinee, успех утре!! :*

Jaynee
26th February 2010, 21:55
Sine, една опаковка е към 3 лв :) Е, мъничка е, но все пак ... не е скъпо в сравнение с другите продукти против стрии.

Sine Qua Non
26th February 2010, 22:02
А, значи аз нещо съм се объркала, та си мисля, че е скъпо... благодаря за инфото, момичета!

swe3ty, благодаря!!! Хубаво е да те видя пак тук :D

Аз отивам да спя, защото утре съм си наумила да стана да бягам към девет и нещо на гладно... пък да видим :P Лека ви нощ на всички :)

Sine Qua Non
27th February 2010, 12:03
Здравейте момичета! Аз днес за първи път ходих да спортувам на гладно и рано- в десет без петнайсет! Това си е рекорд за мен! Вчера четох колко било полезно да се тича на гладно и реших да пробвам. Опасявах се кръвното да не ми падне, но нищо ми нямаше, беше супер готино толкова рано сутрин да знам че съм тренирала и че съм си започнала деня здравословно. Е, после за закуска ядох овесени трици с две сушени сливи нарязани вътре... Мама ми ги прати от Италия и пише че няма добавена захар, доколкото може да се вярва на опаковките де... :roll:

Хайде изчезвам да се къпя и да умувам какво да облека за интервюто в пет :D

Piny
27th February 2010, 12:16
Сине, на интервю в McDonalds ли отиваш?
Облечи се спортно елегантно- не в костюм, но не и съвсем неглиже- просто спретнато. И не се гримирвай много - прави лошо впечатление. Ако косата ти е дълга- прибери я на опашка
Стискаме ти палци!

Sine Qua Non
27th February 2010, 12:52
Благодаря за съветите, Пини! Спрях се на тъмнолилави дънки по тялото, лилава дълга блуза пак по тялото и лилаво наметало към нея с две копчета отпред... Колебая се дали да си сложа един гердан перлен от светлолилави и полу-бели перли, по принцип много се връзва с тия дрехи, ама гердани по време на интервю... :roll:

Piny
27th February 2010, 13:04
Аз бих те посъветвала да се откажеш от герданчето, а също така да не се обличаш изцяло в лилаво. Ако дънките ти са лилави - сложи си например сива блуза. Много внимавай с грима- по-малко е по-добре
Успех! :2020:

Sine Qua Non
27th February 2010, 13:11
Ок слушам и изпълнявам! Благодаря! :D

Piny
27th February 2010, 13:25
айде и довечера да обадиш какво е станало.
Ти не си ли студентка всъщност? / то аз пък кво питам , не че и аз не съм работила докато следвах)

Ice Cream
27th February 2010, 13:28
Ох,добро утро и от мен ! :) Който се прибира в 6 сега става :D И хрупа ябълка вече и пие чайче :D Снощи пак пих джин с тоник :D :oops: И ядох печени бадеми (10) :) Ам нищо ми няма,майка ми до сега ми обясняваше пак,че трябва да спра вече с тая диета,да нямало да ставам анорексичка :roll: И бля бля...Нормално-притеснява се,но аз съм си наумила дадена цел и ще я постигна де хехе :lol:
Сине,браво за тичането,сигурно ти е подействало много добре :) И аз чакам да се постопли и мисля да тичам (добре,че живея близо до Борисовата градина :D ) :P

Piny
27th February 2010, 13:31
Ice Cream , не се обиждай, миличка, ама тя майка ти май е права. Не мога да си представя че 44кг изглеждат здравословно( освен ако не си под 150 см)

lullaby
27th February 2010, 13:31
Здравейте, мацки :)
Как я карате?

anik, как върви при теб? Всичко е наред, нали? :)

rocksteady, какво стана с житения режим, изкара ли го?

Sinee, успех утре!! :*

Суийти, днес ми е 6ти ден. Чувствам се много добре и въобще не съм гладна, но от време на време ми се прияждат разни манджички :lol:. До вчера си стоях на 65кг, но днес като се премерих и бях 63,5 :1211:. Благодаря, че попита :P. А ти как я караш с храненето?

Сине, късмет за днес :2039:

Ice Cream
27th February 2010, 13:50
Ice Cream , не се обиждай, миличка, ама тя майка ти май е права. Не мога да си представя че 44кг изглеждат здравословно( освен ако не си под 150 см)

Ами повярвай ми и по-малко от 44 кг съм била и тогава наистина изглеждах анорексично слаба,но не и на 44 кг ;) Дори мисля,че 44-45 кг са идеални за моя ръст ! ;) (161 см) А и всичко е до структура и т.н. излишно е да обяснявам ;)

Sine Qua Non
27th February 2010, 14:05
Пини, вчера си изтеглих дипломата от СУ и сега чакам отговор от университета, в който искам да уча от есента. Та ми остава дупка от пет месеца, през която просто трябва да работя на всяка цена :)

Ice Cream, джинче пак, ааа? И печени бадемиии... хм- а бой искаш ли в добавка? :lol: :lol: :lol:
Завиждам ти, че живееш до Борисовата- обожавам я тази градина!!! И там е супер за тичане, наистина :D

Хайде аз ви оставям засега и отивам да се чудя какво да говоря :lol: Довечера ще разказвам! Чаоо :D

Ice Cream
27th February 2010, 14:39
Синеее,ако може ще мина без боя :2001:
Днеска майка ми ще прави пълнени пиперки с ориз и мисля да ям от тях :) Ама ще видим :)
А ти в кой университет искаш да се местиш или не разбрах правилно :) ? хехе

swe3tynka
27th February 2010, 16:08
Суийти, днес ми е 6ти ден. Чувствам се много добре и въобще не съм гладна, но от време на време ми се прияждат разни манджички :lol:. До вчера си стоях на 65кг, но днес като се премерих и бях 63,5 :1211:. Благодаря, че попита :P. А ти как я караш с храненето?


Браво, супер!! То не са важни килограмите, по-скоро мери обиколките :) Аз навсякъде съм свалила с по 2 сантима (талията ми е 58 :shock: ) :)

Храненето ми е добре, мисля. Старая се поне да е такова хаха :)

Ето например за днес:

07:30: овесени ядки (~40-50гр) с канела, стафиди и 1 малка зелена ябълка
11:00: портокал
12:30: зеленчукова крем супа, обезсолено сирене (~100гр)
16:00: микс от сурови ядки (бадем, лешник, кашу) и суш.боровинки (~ 50гр)
20:00: шопска салатка с извара

Ама и си тренирам, разбира се. Днес бях на плуване (скромничко-2км), повечко ходене навън (около час, час и половина) и вечерта мисля и велото да врътна за 30-40 мин :) Трябва си движение :)

Miss_Murderer
27th February 2010, 18:14
ето за днес, очаквам мнения:
пълнозърнест сладкиш с извара
мляко с нес
ориз със зеленчуци
телешко с гювеч
1 филия хляб
2 ябълки
салата домати със сирене

Sine Qua Non
27th February 2010, 20:27
Синеее,ако може ще мина без боя :2001:


Хехе- така си и помислих :twisted: :twisted: :lol:
Чушки с ориз звучи божествено... ех....
Иначе си започвам от началото, от първа година. Кандидатствам в Американския. Само се надявам да ме приемат и да ми дадат добра финансова помощ... :roll: :?

Интервюто беше пълен провал, още на втората ми думичка мениджърът заяви, че наема за минимум от 6 месеца и си казахме чао след три минути... Ходих и до друг Макдоналсд- и там казаха същото. В момента не им е сезон, имат си навсякъде хора... Очевидно нямам никакъв късмет по отношение на работата... :(

Менюто за днес:
11:45- фреш от портокал и грейпфрут
три с.л. овесени трици+3с.л. кис мляко+2 сушени сливи
14:00- омлет от две яйца и гъби без мазнина (малко раничко, но излизах и исках да си измия зъбите и да не ям по пътя)
17:30- една голяма ябълка
20:15- купа зелен фасул с три лъжици кис мляко
салата от репички и маруля с оцет

Piny
27th February 2010, 21:00
Сине, не се коси - едва ли си изтървала много. Да си гледат работата в М. Търси си по-хубава работа. Аз например като бях студентка преподавах английски в една частна школа. Беше много удобно, защото си правех часовете в школата според това кога имам лекции и упражнения.

Piny
27th February 2010, 21:01
Сине, не се коси - едва ли си изтървала много. Да си гледат работата в Мc Donalds. Търси си по-хубава работа. Аз например като бях студентка преподавах английски в една частна школа. Беше много удобно, защото си правех часовете в школата според това кога имам лекции и упражнения.

Sine Qua Non
27th February 2010, 21:03
Сигурна съм че не съм изтървала много, ама е тъпо просто... тая верига взима куцо, кьораво и сакато, а сега се оказа че не могат да ме наемат. Все едно кандидатствам в Хилтън егаси...
Ще си потърся някакви школи, само че сигурно и там ще кажат че за по-малко от 6 месеца не може :roll: :x

Piny
27th February 2010, 21:10
ами ти недей казва, че си търсиш работа за няколко месеца!
Да не мислиш че някой ще те награди с медал за проявена честност - всеки си гледа своя интерес

Sine Qua Non
27th February 2010, 21:12
Знам, но макдоналдс са много гадни в това отношение и имам приятелки, които искаха да напуснат, но ги заплашиха че ще трябва да плащат за неизпълнен договор не знам си какво, ужас, горките бяха психясали и накрая останаха да си довършат договора...

siseto90
27th February 2010, 22:51
Sine, едно интервю нищо не значи. Продължавай да търсиш, в момента е трудно да си намериш работа, но който търси - намира. Тепърва ще ходиш по интервюта и ще ти отказват различни позиции, но рано или късно ще си намериш нещо (стискам палци да е скоро :D )

Jaynee
27th February 2010, 23:02
Sine, не му мисли. Спомням си аз първото лято в унито, когато си търсех работа как беше ... Никой не искаше да взема студенти за няколко месеца .. Трудно е, но да се ядосваш за Мк. не си струва :)

Ice Cream
28th February 2010, 11:42
Сине,сигурно е за добро ! :) Един познат е бачкал там и нищо хубаво не ми е казал! :P

Jaynee
28th February 2010, 11:52
Днес, като всеки неделен ден, е запустяло във форума :) Нормално - времето е чудесно, само за разходки !!

При мен се получи както едно време .. Ям малко и ниско калорични храни, уж се опитвам да е разделно. Свалих по 2 см от дупето и талията, а кантарът се е забил на едно място и не мърда ...........

Ами това е, исках да се оплача, и отивам да дълга слънчева разходка за мартенички :D

Ice Cream
28th February 2010, 15:46
Оп аз съм тук :)
Снощи пак чаша вино,бира :D Тия среднощни излизания не ми се отразяват добре :D
Станах късно,към 11 ядох ябълка,пих чай :) Ходих на фитнес иии преди малко ядох пиле с картофкиии (ммммммм от кога не бях яла картофи) :P Пилето не е цяло,а беше само филе ;)

lullaby
1st March 2010, 13:22
Честита Баба Марта, момичета! Желая ви здраве, щастие, късмет, любов и успехи в диетуването! :girl_dance:

Ice Cream
2nd March 2010, 12:51
Честита баба Марта и от мен ! :P
Къде избягаха всички ?! :twisted:

Miss_Murderer
2nd March 2010, 18:11
честита баба Марта и от мен! ето за днес, очаквам мнения
закуска- пълнозърнести макарони, вода с мед
обяд- спанак, 1 филия хляб, кисело мляко(200 гр.)
следобяд- мляко с нес, 50 гр. тиквени семки
вечеря- около 200 гр. извара, 1 филия хляб, плодова салата

Ice Cream
2nd March 2010, 18:17
честита баба Марта и от мен! ето за днес, очаквам мнения
закуска- пълнозърнести макарони, вода с мед
обяд- спанак, 1 филия хляб, кисело мляко(200 гр.)
следобяд- мляко с нес, 50 гр. тиквени семки
вечеря- около 200 гр. извара, 1 филия хляб, плодова салата
На диета ли си или просто поддържаш килограми ?
Сутрин-въглехидрати,на обяд-въглехидрати,вечер-въглехидрати :roll:
Ако е диета,а не просто здравословно хранене на мен лично не ми харесва :roll: Казваш пълнозърнести макарони,ама не уточняваш количеството :roll: Освен това вечер след 200 грама извара и филия хляб следва плодова салата,по-добре зеленчукова ?!? А и плодова салата от какво се състои-няколко различни вида плодове (неправилно ! ),но това си е мое мнение :) Ако нямаш какво да сваляш и ако спортуваш и се чувстваш добре с това ядене... :D

Abbi
2nd March 2010, 21:43
честита баба Марта и от мен! ето за днес, очаквам мнения
закуска- пълнозърнести макарони, вода с мед
обяд- спанак, 1 филия хляб, кисело мляко(200 гр.)
следобяд- мляко с нес, 50 гр. тиквени семки
вечеря- около 200 гр. извара, 1 филия хляб, плодова салата

Според мен се справяш много добре,само бих ти препоръчала плодовата салата от вечерята да я преместиш за междинно между закуската и обяда ,а на нейно място на вечеря да хапнеш зеленчуци,примерно салата.

Да постна и аз едно меню

три чаши топла вода:една чиста вода,втората с мед,третата с лимон
овесени ядки,орехи,канела,ленено семе,настъргана ябълка
кисело мляко
шницел от пилешко месо без мазнина (домашно производство),салата от морков и зеле
шопска салата с извара

около 3л. течности

rocksteady завърши ли вече житния режим?Аз мисля пак да го направя този месец.След него се чувствам страхотно.Единственият ми проблем е,че отслабнах с 2кг.,а не исках и още не мога да си ги кача.Но като цяло тялото ми се изчисти от шлаките.Бях изумена колко малко храна ни е необходима ,за да се чувстваме добре и да сме сити,а ние се тъпчем и се задръстваме с толкова излишни....калории,от които изобщо нямаме нужда :D

Ice Cream
3rd March 2010, 00:01
Да постна и аз едно меню

три чаши топла вода:една чиста вода,втората с мед,третата с лимон
овесени ядки,орехи,канела,ленено семе,настъргана ябълка
кисело мляко
шницел от пилешко месо без мазнина (домашно производство),салата от морков и зеле
шопска салата с извара

около 3л. течности

Единственият ми проблем е,че отслабнах с 2кг.,а не исках и още не мога да си ги кача.
Abbi,с това меню как очакваш да качиш каквото и да било !?? Че то си е чиста диета и направо гладуване за човек,очакващ да качи килограми :D ... Нямам предвид да се тъпчеш с тестени,сладки,газирани и висококалорични неща за да напълнееш ! Но това,което ядеш е твърде малко за човек ,който иска да качи дори и 1 кг,а в твоя случай 2.... :lol: :D

Abbi
3rd March 2010, 00:16
Ice Cream след житния режим стомахът ми се е свил и не мога да поемам по-големи количества храна.Чувствам се добре с това,което хапвам,сита съм и не гладувам.Надявам се постепенно да си върна предишните кг.,но бавно,малко по малко.Не искам да се тъпча и да се омазвам:D
А що се отнася до тестени и газирани -изхвърлила съм ги дори от мислите си :D

Ice Cream
3rd March 2010, 00:33
От тая гледна точка напълно те разбирам,защото и моя стомах е много свит сега и да искам не мога да се натъпча...но има дни в които хапвам по-малко,такива,в които хапвам повечко и така балансирам хехе :) А и сега искам да сваля още 2 кг,но и тези ако си задържа така пак съм доволна на този етап,защото лятото искам не искам винаги слабея по 3-4 килограма дори :lol: Така,че щом искаш да ги свалиш,но е свито коремчето..значи бавно,но славно хехее :lol: Аз най се кефя на тоя период където имам да качвам,а не да свалям (защото и аз съм имала такъв период...ставала съм 40 кг...) :lol:

aniK
3rd March 2010, 07:57
Abbi, Ice Cream, само да спомена, ако не знаете, че Miss Murdrer лекува анорексия :? Въпреки това и на мен последното и меню не ми харесва особено, а и в предишните набляга много на хляба.
Miss Murderer, опасвам се изобщо да давам мнения в твоя случай, но дори и да дам, ми се струва, че не четеш, а само влизаш от време на време, постваш меню и изчезваш отново.
Все пак: струва ми се, че трябва да увеличиш протеините в менюто си. Как се очаква да качиш малко мускулна маса (предполагам, че си много слаба), ако ядеш предимно въглехидрати???!!! Имаш ли лекар или диетолог, който да следи как се справяш и да ти дава напътствия?

Abbi, отново на жито не ми се струва добра идея :? Ще "опорочиш" смисъла от пречистването :D Освен това храната ти е перфектна (леко оскъдна) и ми се струва, че нямаш какво толкова да чистиш след последния житен режим - то май месец не е минал от тогава. Ако психически се чувстваш по-добре, определи си ден от седмицата, в който да си само на вода например или само на фрешове.... нещо такова...знам ли :roll:

Abbi
3rd March 2010, 10:24
anik изобщо даже и не си помислям да повторя десетдневения режим,по-скоро три дни,но това ще е в по-далечно бъдеще.Само на вода или на фрешове трудно ще издържа :D Когато гладувам ми пада кръвната захар и ми става лошо :( ,затова винаги имам поне една ябълка в чантата си :D

Ice Cream
3rd March 2010, 10:30
anik изобщо даже и не си помислям да повторя десетдневения режим,по-скоро три дни,но това ще е в по-далечно бъдеще.Само на вода или на фрешове трудно ще издържа :D Когато гладувам ми пада кръвната захар и ми става лошо :( ,затова винаги имам поне една ябълка в чантата си :D

ОоО и аз съм по същия начин...цял ден на вода или на фрешове или на каквато и друга течност да било аз не бих издържала :? И мен ще ми прилошее и ще ме заболи корема :? И аз винаги си нося даже по 2 ябълки в чантата :D
За Мис Мърдърър не знаех,че е такова положението... :cry: Аз преди години съм изпадала в подобно положение,хубаво е,че все пак свиква да се храни сега по-нормално :roll:
П.С. Сега пих чай с мед и рупам ябълка и след час отивам на фитнес :D Толкова хубав и слънчев ден е днес! :P

lullaby
3rd March 2010, 11:49
Честит 3ти март, момичета! Бъдете горди БЪЛГАРИ!!!

rocksteady завърши ли вече житния режим?Аз мисля пак да го направя този месец.След него се чувствам страхотно.Единственият ми проблем е,че отслабнах с 2кг.,а не исках и още не мога да си ги кача.Но като цяло тялото ми се изчисти от шлаките.Бях изумена колко малко храна ни е необходима ,за да се чувстваме добре и да сме сити,а ние се тъпчем и се задръстваме с толкова излишни....калории,от които изобщо нямаме нужда :D

Аби, днес ми е последен ден от житния режим. Не вярвам, че издържах цели 10 дни без нито 1 прегрешение! :P Чувствам се страхотно. Не съм свалила почти нищо. Започнах режима на 65кг, на 5ия ден бах свалила 1,5кг и не съм се мерила повече, а и не искам. Дънките ми, които ми ставаха точно тамън сега ги свалям без да ги разкопчавам :lol: . От утре започвам захранването на Лидия Ковачева. То е 10 дни и първите дни са все едно не съм била на житен режим, а на пълен глад, но просто нямам друга алтернатива. Надявам се и след захранването да продължа да се храня здравословно. Благодаря, че се сещате за мен :D