PDA

View Full Version : Кръгли или капковидни импланти?


bobsy
8th February 2010, 19:35
Здравейте! Искам да попитам какво ви е мнението относно избора на импланти- кръгли или капковидни? На мен от клиниката, където ще си правя операцията ми препоръчаха капковидни, 390 cl., PIP, защото стояли по естествено от кръглите, а също били и по-качествени като консистенция, дали обаче няма да увиснат? Операцията ми ще бъде за увеличаване на бюста, а не за повдигане, увериха ме, че това бил правилния избор, но аз не съм сигурна и много се притеснявам като цяло за всичко.

novak
8th February 2010, 20:02
Порови се хубаво по темите и почети повечко. Идеята е не да се мъчиш с четенето, а да се насочиш сама спрямо това, какво искаш да постигнеш (по-естествена визия, по-атрактивна, по-бомбастична и т.н.) и естествено всичко това съобразено спрямо сегашното състояние на гърдите ти и като цяло физиката ти. Освен това се консултирай с повече от един лекар (дори да си избрала при кой ще се оперираш), защото от всяка консултация и различен поглед ще получиш различни съвети и накрая сама ще можеш да прецениш кое е най добро за теб. Всичко това ти го пиша, защото до скоро аз самата задавх същите въпроси, но с четенето и разглеждането на снимки въпросите ми и във форума и към лекарите ставаха все по-конкретни, все повече си изяснявах какво искам и съответно до колко е постижимо при мен и така се появи накрая окончателния избор на марка, вид и кубици импланти както и все пак кой да е лекаря. :cool:

естел
8th February 2010, 20:34
от прочетеното по темата и консултацията с доктор избрах кръгли за себе си :)

everlast
9th February 2010, 00:38
Според мен най-напред се увери, че доктора разбира какъв бюст искаш да имаш и знае как да го постигне, според това което си сега. И двата вида импланти могат да стоят по-естествено, но в зависимост от състоянието на пациента и резултата, който се търси а не според формата им. Що се отнася до консистенцията, тя е силиконов гел с различна твърдост и ако някой те уверява, че някои са по-качествени, вероятно цели нещо? Ако ти е възможно, направи си повече консултации преди да вземеш решение а и евентуалното увисване е въпрос на докторско умение :roll:

te_dda
9th February 2010, 22:26
че някои са по-качествени, вероятно цели нещо?

че има разлика в качествата на имплантите - има, само дето ПИп не са далеч най-качествените импланти....Пип конкурират останалите импланти само по цена и достъпност от потребителя......така че цел има и то е ясно каква !!!!!

kimfile
10th March 2010, 16:43
Май си права за имплантите PIP, защото в едно английско списание попаднах на лоши отзиви за тях. Там пишеше, че имплантите PIP и Arion
се предлагат на най-ниски цени на международния пазар и бяха определени като "Hit and Run" компании. Като най-търсени продукти за миналата година бяха посочени Alergan i Eurosillicone.

Мариса
31st May 2010, 01:27
PIP и Arion


Тук в германия даже не са и чували за тези.като им казаха,че са фреснки и ги нарекоха старо поколение :lol:

Piny
31st May 2010, 07:33
marisabela, Ти в Германия ли живееш? Да не се окажем комшийки :lol:

Мариса
31st May 2010, 08:24
Част от живота ми е в Кьолн,другата в бг.
И като става въпрос за импланти съм твърдо за капките :P

Piny
31st May 2010, 08:34
Докторът при който се оперирах изобщо не работи с кръгли импланти

Мариса
31st May 2010, 09:10
Докторът при който се оперирах изобщо не работи с кръгли импланти


Браво на него:)

te_dda
31st May 2010, 22:19
Докторът при който се оперирах изобщо не работи с кръгли импланти
е това е доста крайно, при все че кръглите импланти са доста по-добър вариант от анатомичните в доста случаи..... :!: :roll:

Piny
1st June 2010, 07:54
Аз не разбирам от импланти, но май и други доктори тук смятат този вид импланти за отживелица. Но ако трябваше да слагам импланти, май също бих искала кръгли, защото ми харесва тази стегната визия. Но тук идеалите за естетика се приближават към естественото. Повечето момичета и жени, които познавам тук със силикон не искат другите да забелязват това. Тук пациентките нямат много думата по отношение на марка и вид импланти- по-скоро лекарят те пита какъв размер сутиен искаш да постигнеш и той преценява как е възможно и дали е възможно това. Това от една страна има своите предимства- отговорността остава в лекаря, а не после - ами ти така искаше, аз така ги направих

..бре че дълъг и оплетен пост стана :roll:

patrisha
1st June 2010, 09:44
Много относително според мен. Отговорността остава в лекаря, ако е склонен да си я носи. Аз не съм си поръчвала гърди на два етажа, ама това е положението...
Иначе за вида на имплантите мисля, че анатомичните щяха да ми харесат повече, ама толкова съм била наясно, пък и никой не ми обяснява. Сама съм си виновна, защото не се информирах достатъчно преди да отида на операция а разчитах, че доктора ще ми предложи това, което е най-добро за мен.

Мариса
1st June 2010, 10:25
Сама съм си виновна, защото не се информирах достатъчно преди да отида на операция а разчитах, че доктора ще ми предложи това, което е най-добро за мен.


Аз съм случай номер 2 за съжаление.Не само,че не ми харесаха като форма ,ами изглеждат и кръгли да му се невиди.

Piny
1st June 2010, 12:56
аз се информирах много подробно по отношение на хирурга при който да се оперирам - всичко останало го оставих той да го реши. Аз дори не знаех дали ми трябват импланти или не, дори бях писала тук по пози повод. Но сега се радвам на резултата, макар и да ме притеснява факта, че естествените гърди увисват по-бързо от силиконките.
Те-дда къде си?!?! Дай инфо- колко време според теб ще се радвам на цицките си в това им състояние?

patrisha
1st June 2010, 15:54
Всъщност и едните, и другите увисват еднакво бързо при неносене на сутиен. Но основно си е до кожа и генетична предразположеност. Имам позната с приличен естествен бюст, която си ходи системно без сутиен и не са и особено отпуснати гърдите.
Конкретно в твоя случай мисля, че ще им се радваш дълго време в този вид, защото кожата не е ластик да се разтяга до безкрайност. И да се отпуснат, ще е значително по-малко от преди. /Нещо такова ми обясниха за блефаропластиката, като се интересувах се от отпускането на клепача след време./

Piny
1st June 2010, 16:51
Дай боже! Господ да ти позлати устицата/ в случая ръчицата!

mdacota
1st June 2010, 19:43
Аз се спрях на кръгли защото моите си бяха кръгли като ябълки преди раждането и ЕГН-то да си кажат присъдата.

patrisha
2nd June 2010, 06:57
Всъщност докато кърмех /само тогава съм имала големи гърди/ моите бяха точно като сегашните ми с имплантите, само дето си бяха на едно ниво, сега едната е малко по-надолу. Обаче анатомичните ми харесват повече.

te_dda
3rd June 2010, 22:02
аз се информирах много подробно по отношение на хирурга при който да се оперирам - всичко останало го оставих той да го реши. Аз дори не знаех дали ми трябват импланти или не, дори бях писала тук по пози повод. Но сега се радвам на резултата, макар и да ме притеснява факта, че естествените гърди увисват по-бързо от силиконките.
Те-дда къде си?!?! Дай инфо- колко време според теб ще се радвам на цицките си в това им състояние?

пини, за съжаление ако трябва да ти кажа нещо конкретно ще говоря наизуст, което не правя обикновенно :roll: :lol: ..нямам никаква представа за това как времето ще ти се отрази, но знам че поне би трябвало да направиш максималното ,което зависи от теб, а то е да не ходиш изобщо без сутиен, а в къщи ако ти пречат банелите и дантелите да си слагаш триумфа и да спиш с него задължително...освен това избягвай спортувания, при които се друсат гърдите - тай бо и темподобни...ако искаш спорт, то фитнес или плуване са по-добър вариант...оттук нататък е божа работа ! :2008: :1246:

patrisha
4th June 2010, 07:45
Te_dda, направо ме стресна с коментара си за спортовете като тае-бо... Спортния сутиен нали трябва да пази от проблеми, като увисване :roll:
За сега не виждам поражения, но дали пък не трябва да сменя спорта :2045:
Направо ме хвърли в размисъл...

Piny
4th June 2010, 10:12
да иа за така се заричам за сутиена, но да си призная сега само след една седмица носене, чак ребрата ме болят
Докторът ми обясни че ареолите никога вече няма да се разтегнат, защото са зашити с някакъв специален горетекс конец. Ако гърдите ми пак виснат, ще си сложа силикон и ще реша проблема, но тогава ще искам и да ми ги намалят- защото колкото по тежки са цицките толкова по-силно им действат законите на физиката

Мариса
4th June 2010, 10:23
колкото по тежки са цицките толкова по-силно им действат законите на физиката

Определено,сестрата няма размер за сутиен на нея и вече са й до пъпа. :?

te_dda
5th June 2010, 17:22
Te_dda, направо ме стресна с коментара си за спортовете като тае-бо... Спортния сутиен нали трябва да пази от проблеми, като увисване :roll:
За сега не виждам поражения, но дали пък не трябва да сменя спорта :2045:
Направо ме хвърли в размисъл...

сори, не съм искала да стряскам никого :lol: :lol: :wink:
сутиена намалява друсането и поддържа, ама все пак ако тъканите са склонни към птоза всички по-драстични неща като такова регулярно подскачане по 1 час мисля че трябва да се избягват... моите нито са имали птоза, нито има изглед някога да имам такава - толкова са стегнати и опънати, и въпреки това не свалям сутиена и избягвам друсането....то ако мен питаш аз съм абсолютно против и фитнеса в горната част при подмускулно, защото избутването на имплантите и напрежението на тъканите е огромно, но тва не пречи на не една и 2 съфорумки да го правят и да са го правили дори на месец 2 след операцията....така че въпрос на личен избор...нали знаеш приказката за млякото и котките...е, аз съм на тоя принцип ! :wink:

patrisha
5th June 2010, 21:04
Сутиена и аз не го свалям, нощем с енерджито, денем - обикновен. За спорт съм си взела с един номер по-малък триумф енерджи. Не са ми увиснали гърдите, и преди не съм имала увисване, ама то никога не е късно човек да се изненада неприятно.
:2045:

Оnly
7th June 2010, 20:41
Абе ако са ти били на врата направо ще се радваш ако почнат да увисват ! При увисването на собствената жлеза има ли опасност горната част на импланта да започне да "прозира " ? Или всичко си се смъква ?

Оnly
7th June 2010, 20:41
Абе ако са ти били на врата направо ще се радваш ако почнат да увисват ! При увисването на собствената жлеза има ли опасност горната част на импланта да започне да "прозира " ? Или всичко си се смъква ?

te_dda
7th June 2010, 21:51
е то все пак увисването става под влияние на тежестта на импланта, мисля,че няма някой,който да не е чувал определението" паве в чорап", което много обрано показва къде спрямо тъканите отива импланта...а ако беше възможно това , за което ти питаш, т.е имплантът да си е на място, а да увиснат тъканите, то би се получило чорап под топка :lol: :lol: :lol:

Мариса
16th June 2010, 10:54
Абе ако са ти били на врата направо ще се радваш ако почнат да увисват ! ?

за това казах на Стоянов да ми ги сложи по-надолу,че неискам да се моля пак една година да поувиснат :lol:

Glesanka
16th June 2010, 12:26
е то все пак увисването става под влияние на тежестта на импланта, мисля,че няма някой,който да не е чувал определението" паве в чорап", което много обрано показва къде спрямо тъканите отива импланта...а ако беше възможно това , за което ти питаш, т.е имплантът да си е на място, а да увиснат тъканите, то би се получило чорап под топка :lol: :lol: :lol:

Преди няколко месеца бях на консултация при д-р Н. Георгиев и му зададох същия въпрос - при подмускулно поставяне и достатъчно собствена тъкан кое как ще увисне след време. Той ми отговори, че за импланта няма опасност да увисне, но за собствената тъкан има. Особено ако имплантът е кръгъл /за разлика от капковидния, който поддържа собствената тъкан намясто/. Същото нещо ми го потвърди и д-р Ефремов.

te_dda
16th June 2010, 19:06
а какво значи според теб " имплантът " да увисне' ? то самото това нещо звучи глупаво, естесвено,че силиконът няма как да увисне като материал, и че разтягането е единствено на нашите тъкани....това пак не пречи обаче да ти увиснат циците ... със все импланта в тях..... :lol: :lol:

Piny
16th June 2010, 20:14
аз бях на консултация в понеделник и докторът ме успокои че бюстът ми няма да увисне ( освен ако не напълнея пак 25кг и после отслабна)
Каза че въпреки че нямам имплантат не би трябвало да ми се наложи да правя второ повдигане :D

Glesanka
17th June 2010, 12:18
а какво значи според теб " имплантът " да увисне' ? то самото това нещо звучи глупаво, естесвено,че силиконът няма как да увисне като материал

Под провисване на импланта ЕСТЕСТВЕНО нямам предвид, че той се деформира като материал, а че местоположението му спрямо първоначалното от операцията се променя.



разтягането е единствено на нашите тъкани

Че кожата се разтегля под тежестта, особено при надмускулно поставяне, е повече от ясно. Въпросът ми към доктора беше дали и мускулът поддава след време по подобен начин.



това пак не пречи обаче да ти увиснат циците ... със все импланта в тях..... :lol: :lol:

Е да де, ама излиза, че при подмускулно поставяне е възможен вариант, при който имплантът да си е на мястото, а да увиснат САМО СОБСТВЕНИТЕ тъкани отгоре.

Мариса
17th June 2010, 12:38
[quote="Glesanka"

Е да де, ама излиза, че при подмускулно поставяне е възможен вариант, при който имплантът да си е на мястото, а да увиснат САМО СОБСТВЕНИТЕ тъкани отгоре.[/quote]

и познавам такава жена на 39 години е,имплантите си стоят там,където са сложени,а самите жлези за надолу.....зърната са също надолу-ужасно грозна гледка :? :? :?

te_dda
17th June 2010, 18:58
офффф :2045: :2052: , мисля че е излишно да спориме и разсъждаваме.....има ли значение всъщност кое увисва и кое си е на мястото ??? мисля,че важното е като се погледнеш в огледалото дали виждаш един стегнат или един увиснал бюст... :roll: :2045:

Piny
17th June 2010, 19:16
права е Теда- няма значение кое увисва- важна е общата на визия. Макар че ако ми увиснат като стана на 70 едва ли ще ми пука - ще си ги запасвам в престилката

п.с. качих две нови снимка - на едната съм вече без лепенки. Как ви се струва? А на другата в сутиен с размер 75С
http://polipp.snimka.bg/other/op.494061.19257872
parola 1977

Мариса
17th June 2010, 20:11
мисля,че важното е като се погледнеш в огледалото дали виждаш един стегнат или един увиснал бюст... :roll: :2045:

да,така е. :)

diana1977
17th June 2010, 21:05
Пини ,много добре изглеждат гърдите ти ,направо като че ли има имплант!Доктора да не ти е сложил без да те пита :P

Piny
17th June 2010, 21:34
Да не е луд - нали операцията щеше да струва с 3000 евро повече. Едва ли ще се е прецакал така. Но белезите изобщо не са страшни - мен това много ме притесняваше
От днес вече се мацкам с крема, който моят доктор е създал

Жаклин
17th June 2010, 23:46
Кръгли