PDA

View Full Version : и моята операция мина!


rm
21st February 2006, 15:41
е, както личи и от заглавието на темата.......... и моята операция мина и то успешно!!! :lol:
Доц. Тепавичарова наистина се оказа гении! Преди два дни ми свалиха превръзката - и о, Господи..... та те са перфектни....... Като две половинки от грейпфрути се облещиха срещу мен в огледалото :oops: И като си помисля само, че бях на ръба дали да си сложа силикон или не, а ето можело значи перфектни гърди и без силикон :P

Все още имам малко подутинки и конците не са ми махнати, но доц. Тепавичарова ми каза, че след два месеца ходене със сутиен.......лятото ще е на моя страна :wink:

Нещото, което искам да кажа тук на всички е - Няма нищо страшно от пластика, живеем в 21 век и щом аз издържах 6 часова операция, значи и Вие ще го направита :lol: Просто преди да пристъпите към каквато и да е интервенция се убедете, че сте попаднали на правилния хирург. А за гърди мнението май е единодушно, че доц. Тепавичарова е единственият корифей в България.

Aset
21st February 2006, 15:59
Честито! :D :D

Много се радвам, че е минало както трябва и че изглеждаш както искаш.
Лятото ще си най- хубавата. Браво!

pepita
21st February 2006, 16:14
Защо казваш " без силикон " , какви ипланти ти сложиха , какв оти обясни за гаранциите на издръжливост ,за евентуалните последици , мола те пиши ,интересува ме

niki09
21st February 2006, 16:22
Позравления,

завиждам благородно на смелостта ти "преди" и радостта ти "след" такава операция.
Не те ли боли все пак? Как понасяш упойката? И какви разрези в крайна сметка ти направи докторката, точно както ти ги "обеща" ли? Защо толкова дълга операция?! :o

Аз почти напълно се бях отказала от такава операция, точно защото докторите при които ходих ме убеждаваха, че ...без силикон ...няма да стане! :evil:
Бързо възстановяване!!! :lol:

rm
21st February 2006, 16:24
ами никакви....... При мен проблема не беше, че нямах гърди, а че имах доста отпуснали се гърди :cry: Чудех се за силикон, защото не се знаеше каква част от гърдите ми е кожа и каква част от тях са самите гърдил Радвам се, че не избрах силикон, въпреки, че до последно бях на "кантар". Преди носех 75 С или Д в зависимост от сутиена. Мислех, че след операцията ще ми се намали бюста, защото все пак тази кожа се отстранява. Най-странното е, че и сега съм с този размер. Сега седят точно като силиконови, в первектна форма и ме наляга нова параноя.......че пак могат да се отпуснат :oops:

Chujdata
21st February 2006, 16:32
Е, ти си имала достатъчно гръдна тъкан, за това не са ти сложили силикон.Къде ти е белега - около ареолата или т-образен?
Поздрави и от мен и си пази белега от облъчване поне с крем с фактор 60.

rm
21st February 2006, 16:35
благодаря за пожеланията на всички!!! :lol: Много сте мили!

Разрезите са само около зърната ми. И там пак да последно бях пред голяма дилема, защото едното е за сметка на другото. По-големи разрези - "по- вдигнати цици". Аз се спрях в крайна сметка с разрези само около зърната, защото белезите до година съвсем изчезвали както ми обещаха.
Разбира се, че ме беше ужасно страх и аз не знам точно от какво. Май най-много ме плашеше мисълта за толкова дълга операция...... Силикон например се поставя не повече от 2,5 -максимум 3 часа, а при мен по две та и отгоре. Иначе не боли... след самата упойка ми биха един аналгин и посла съм пила един аулинт и толкова. Малко е неприятно излизането от упойка, въпреки , че бях с хубава упойка.

niki09
21st February 2006, 16:50
Само още три въпроса:
-имаш ли "набори" около шева, т.е. нещо като надипляне на кожата след изрязването и свързването;
- колко дена е престоя в болницата;
-колко сс силикон ти предлагаха да сложиш за да изпънеш кожата (преди)?

Мнооооооого мерси предварително за отговорите!

P.S. А това, което със сигурност реших е да си запиша час за консулт с д-р Тепавичарова.

Nimfea
21st February 2006, 21:04
Да добавя и моя въпрос Колко ти излезе всичко?

rm
24th February 2006, 17:03
имам съвсем малко набиране на лявата гърда, защото тя по- принцип ми беше малко по-голяма. Престоя в болницата е 3-4 дни.
Не ми е предлагала точно колко кубика силикон, защото аз имах достатъчно тъкан. Тя просто ме попита за силикон, защото при силикона повдигането е много по- стабилно.

Поздравления за избора на лекар :lol:

bimbi
24th February 2006, 18:05
А за гърди мнението май е единодушно, че доц. Тепавичарова е единственият корифей в България.
чак пък единствения :roll: иначе браво за успешната операция, самочуствието е съвсем друго, нали :wink: :)


пази белега от облъчване поне с крем с фактор 60.това пък защо, не съм го чувала. обясни моля те. аз се печа редовно на солариум, трябва ли да ги мажа с нещо защитно :?

Chujdata
24th February 2006, 18:33
Нямам представа от кога ти е операцията, но от моя хирург знам, а и от дерматолог, че първата година белезите трябва да се пазат от UV лъчите, защото потъмняват и има опасност с годините да се уплътнят.Това ставало, защото тъканта около белега е като новообразувана кожа и тя си създавала така защита. Като си изгорих краката преди 10 год. по същия начин ме съветваше д-р Заякова, тя е шеф на клиниката по изгаряния във Военноморска академия Варна.

bimbi
24th February 2006, 21:17
Нямам представа от кога ти е операцията, но от моя хирург знам, а и от дерматолог, че първата година белезите трябва да се пазат от UV лъчите, защото потъмняват и има опасност с годините да се уплътнят.Това ставало, защото тъканта около белега е като новообразувана кожа и тя си създавала така защита. Като си изгорих краката преди 10 год. по същия начин ме съветваше д-р Заякова, тя е шеф на клиниката по изгаряния във Военноморска академия Варна.въх, аз нямам 4 месеца още, на 2 ноември ми беше операцията. ама солариумите нали имат уж UV-филтри на лампите, или съм в грешка нещо :?

Chujdata
24th February 2006, 22:13
Не се шашкай, ако искаш питай си лекаря, но аз мисля, че солариумите даже имат по-силни лъчи.Не те ли карат да носиш специални очила и да се мажеш с крем за солариум? Моята операция беше на 03,06,2005 и месец след това бях на плажа, но с горница и крем на Виши с фактор 60 на целите гърди.Даже се получи доста смешна разлика, но нямах нерви.Най-добре питай хирурга си.Аз като се сетя нещо, каквото и да е, пиша едно имейлче на моя и той веднага ми отговаря.

Chujdata
24th February 2006, 22:17
Не се шашкай, ако искаш питай си лекаря, но аз мисля, че солариумите даже имат по-силни лъчи.Не те ли карат да носиш специални очила и да се мажеш с крем за солариум? Моята операция беше на 03,06,2005 и месец след това бях на плажа, но с горница и крем на Виши с фактор 60 на целите гърди.Даже се получи доста смешна разлика, но нямах нерви.Най-добре питай хирурга си.Аз като се сетя нещо, каквото и да е, пиша едно имейлче на моя и той веднага ми отговаря.

bimbi
24th February 2006, 22:53
мда, ше му драсна утре един мейл :) солариума си е мой, пека си се вкъщи, с крем се мажа, ама очила нямам. но и той пък не е чак толкова силен, и не ми пречи на очите :)
Благодаря ти, като ми отговори ще споделя какво ми е казал :)

baby1
27th February 2006, 17:15
Здравейте Момичета,
Поздравления за успешната операция!!!
Искам да попитам може ли нчкой да ми даде координати на д-р Тепавичарова?Дали прави и операции за намаляване на б'юста?
Благодаря ви предварително!!1

milena127
27th February 2006, 19:59
0888609947

baby1
28th February 2006, 09:51
Милена,
много благодаря за телефона!!!
Някой тук подлагал ли се е на такава операция за намаляване на бюста?Все пак ще е добре да чуя мнение от някой минал вече по този път?!
Ще ви бъда много благодарна!

sladkatony
4th March 2006, 18:36
...

кити
4th March 2006, 19:47
Браво, Тони :) Честито, радвам се за теб, ще изглеждаш прекрасно :) Следоперативните болки се забравят...
Да си изкараш страхотно лято ;)

Chujdata
4th March 2006, 20:34
Добре дошла в групата!!!Радвам се, че си добре и всичко е наред.Пази се сериозно първите десетина дни, не си натоварвай ръцете, дано има човек покрай теб да ти помага.И не сваляй сутиена!!! :D :lol:

milena127
4th March 2006, 22:17
Привет Тони! И моята операция мина! Ние с теб сме в еднакъв график:) Замислям се да направим тук нещо като дневник на една оперирана, и да разкажем всичко подробно, сигурно ще е интересно за тези на които тепърва предстои. Сега остава да си почиваме и да спазваме инструкциите на лекаря. Пожелавам ти бързо възстановяване!

milena127
4th March 2006, 22:18
И МНОГО БЛАГОДАРЯ на всички момичета, които участват в този форум и ми помогнаха със съветите и информацията си, без вас сигурно още нямаше да съм се решила или щях да се лутам къде да я направя!!!

wawawa
4th March 2006, 23:09
Няма ли да приложите снимки :P

milena127
4th March 2006, 23:19
Много е раничко! След няколко месеца ще помислим по въпроса;)

MaDaLeNa
5th March 2006, 09:35
Привет Тони! И моята операция мина! Ние с теб сме в еднакъв график:) Замислям се да направим тук нещо като дневник на една оперирана, и да разкажем всичко подробно, сигурно ще е интересно за тези на които тепърва предстои. Сега остава да си почиваме и да спазваме инструкциите на лекаря. Пожелавам ти бързо възстановяване!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!
Sladkatony, milena127 желая ви бързо възстановяване!
ИДЕЯТА ЗА ДНЕВНИК НА 1 ОПЕРИРАНА Е СТРАХОТНА.
Как мина при вас? Беше ли много болезнено? Как ви сложиха имплантите- подмускулно или не? Какви импланти поставихте? Разкажете за всичко в подробности, освен ако не сте много изтощени още :wink:

partalinaa
5th March 2006, 10:58
И моята операция мина ! Днес се чуствам по-добре от вчера а за утре се надявам да съм по добре от днес ! Мойте импланти са подмускулно-350сс,операцията беше преди 3 дни,бяхме заедно със sladkatony в клиниката на д-р Николай Георгиев. От ден на ден съм по подвижна,но постоянно съм прегърбена и много ме боли гърба. Гърдите ми парят,щипят,сърбят но търпимо.Първата нощ в клиниката не можах да спя,но в къщи тези две нощи спах добре.В момента гърдите са ми на врата и не ми харесват,но тук във форума четох и доктора ми каза че импланта ще слезе на долу,ще спаднат оттоците,ще омекнат и ще станат красиви.Чакам с нетърпение!

Chujdata
5th March 2006, 11:57
Поздрави и на теб от мен, радвам се , че си ок.При подмускулното поставяне действително възстановяването е малко по-бавно.За да не те боли гърба гледай да си полягвяш с възглавничка на кръста и се опитвай, независимо от болките да се изправяш като вървиш за да се тренират гръбните мускули, а и да ходиш изпъчена вече :D Моите колежки като се върнах на 4 ден на работа поцял ден ме тупаха по гърба да се изпъча.Малко ми беше необичайно, леко срамно, но после благодарение на тях свикнах и сега съм с едни гърди напред.Вече изобщо не ми пука и понеже никога не съм крила факта, че съм тунингована тези които не ме познават от безцицестия ми период изобщо нямат подозрения.

Chujdata
5th March 2006, 12:00
Забравих да ви кажа, че аз се мажех с крем за тяло по цял ден , като пазех белезите.Това спасява от стрии и исушаване на кожата.Докато ми махнат конците, понеже не можех да се къпя сутрин и вечер с бебешки мокри кърпи си почиствах гърдите и след това плесках крем в изобилие.

MaDaLeNa
5th March 2006, 14:47
ЧЕСТИТО НОВО БЮСТЧЕ И НА ТЕБ ,partalina :lol:
При първа възможност разказвай в детайли как е преминало всичко в темата Дневникът на една оперирана

Stil
7th March 2006, 00:08
Здравейте моми4ета !!!!
4естито на всички много ви се радвам и много ви завиждам/благородно разбира се :D /Имам един въпрос малко е неудобен :oops: но ще попитам...
Как са силиконовите гърди при докосване има ли разлика ? Твърди ли са?благодаря предварително ако някой реши да ми отговори :P

bimbi
7th March 2006, 08:36
Как са силиконовите гърди при докосване има ли разлика ? Твърди ли са?благодаря предварително ако някой реши да ми отговори :Pмоите са абсолютно като истински на допир, меки, и в същото време изглеждащи перфектно :) много им се радвам :lol:
п.п. давала съм да ги пипат както мъже, така и жени, и всички са изумени, че няма никаква разлика, тоест не е само мое мнение :wink:

Aset
7th March 2006, 12:31
По мое мнение са като стегнати гърди на момиче. Ако някой не знае не мисля, че ще се усъмни, че са силиконови.
По- издайнически са белезите.

Stil
7th March 2006, 15:30
Благодаря за отговорите :lol: Много сте готини и форума е №1 :D :D
Надявям се до лятото и аз да вляза в клуба :P

sladkatony
8th March 2006, 12:23
...

Stil
8th March 2006, 12:41
Тонка прати снимчица :lol:

sladkatony
8th March 2006, 12:46
...