PDA

View Full Version : Пострадали при пластични операции


Страници : 1 [2] 3 4 5

eliza_m
27th July 2006, 17:23
Мдаа, наистина гластността е много важна. Дори и да има съд, нищо не е по-ползотворно от обществената публичност.
Ползата е двустранна- хем предпазва евентуалните бъдещи пациенти от погрешен избор, хем някак си може би подобна гласност би наложила по-голяма прецизност в работата на останалите пластични хирурзи.

Само според мене трябва да се вложи максимална безпристрастност (макар, че се явяваме страна) в представянето на подобни случаи.

Вили съжалявам, че така се е получило при теб. Пожелавам ти да попаднеш на добър хиург и проблемът ти да се реши максимално добре. :)

Olimpia
28th July 2006, 08:39
Нослето - сега е пошвироко от преди, в профил е с някаква особена гънка на върха и като цяло върхът е неприемлив (да не кажа по-крайна дума) :(

сега ще обикалям при тези тримата, знам,че има и още добри, но не мога да отида при 10 и всищко еднакво ще ми звучи, затова залагам на мнения от този форум за тримата

partalinaa
28th July 2006, 10:56
Преди няколко дни един приятел ми разказа историята на наш общ познат Ванката.Преди няколко години \и той не знае всичко с точност\ Ванката отишъл при `д-р` Сердев да си маха топчета който са му били поставени от някой друг на мъжката му `чест`! Сердев му предлажил за по добър ефект да му инжектира течен силикон ! Пича се съгласил.След няколко дни или седмица въпросното място започнало да набира гной ! СЕРДЕВ започнал да се крие,а Ванката естествено изпаднал в ужас започнал да обикаля по доктори.Никой не се наемал да го поеме като пациент дори някой от тях му казал че може и да го ЗАГУБИ. Нещата започнали към добро когато д-р Евстатиев се съгласил да оправи Ванката.Доста време се възтановявал пича и сега вече е добре ! Толкова проблеми е създал и този Сердев и толко хора е осакатил,а все още РАБОТИ ! Как да го разбираме това? Трябва някой да повлече крак и ЛЕВАЦИТЕ и некоректните `доктори`да поемат отговорност и последствията от не добре свършената се работа !

Malvina
3rd August 2006, 19:54
Привет на всички!Отчаяна от пластичната си операция ,седнах тази вечер да чета нещо по въпроса и се радвам ,че попаднах във този форум.Претърпях пластика на корема(абдоминопластика) при същия този лекар,при който е попаднала Малвина- "специалиста" доктор Любомир Калудов от Бургас.Но аз не смятам да оставя нещата така.Утре ще отивам при него да се разправям,защото аз не съм опитно зайче,както и никой от тук писалите.Много искам да говоря с Малвина,дали е предприела нещо срещу него.Когато сме няколко,нещата ще са по-лесни.Ходих на преглед при друг пластичен хирург от Варна и ми обясни че се налага втора операция,а мен много ме е страх.Той все едно ми оформи един малък корем ,който с течение на времето ще увисне и вече започна,само два месеца след операцията.Ще се радвам да поговоря с вас :)
Здравей! Съжалявам, че не съм отговорила толкова време, но отсъствах от града. Какво да ти кажа...момичетата тук знаят за моитте премеждия, които всъщност се превърнаха в последици от некадърността на тоя Любомир Калудов ( Касапинов ),които още не успявам да оправя и всичко рефлектира върху здравето ми. Не мисля,че е добре да оповестяваш тук какво ще предприемеш спрямо него, но ми е интересно да разкажеш по-подробно как точно реагира при споменаването на моята операция и последиците от нея?

Beauty
3rd August 2006, 20:30
:D

Вили
6th August 2006, 21:17
Дано си права :)

sunnyny
14th August 2006, 10:52
Здравейте, вследствие поставяне на неразрешени от ИАЛ импланти от столичен пластичен хирург, моя позната получи инфекция.Тя иска да заведе граждански иск и да осъди хирурга.Има ли момичета в такова положение и можете ли да ми препоръчате адвокат, който се занимава с такива дела?Моля пишете ми!!!!

milena127
14th August 2006, 11:25
А би ли уточнила кой е хирурга? Така ако има и други пострадали от него може да се обединят усилията.

partalinaa
14th August 2006, 11:39
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=19719&highlight=#19719

sunnyny
16th August 2006, 10:44
Става въпрос за д-р Евстатиев!Мисля, че у нас хората все още не са свикнали да говорят и споделят преживяните лоши моменти.......Споделих, за да предупредя!Д-р Евстатиев за мен е невероятен измамник и некъдърник!Сигурна съм, че има много доволни момичета, но това което причини на моята приятелка е недопустимо!Обяснявам Ви в какво се състои проблема :
1. Поставил е забранени / тъй като не са надежди и се пукат, а и са вредни за здравето/ от ИАЛ импланти.А това е забранено със закон!!!!
2. Година и половина след некъдърното поставяне имплантите се пукат и се образува гнойна фистула, от която постоянно изтича гной.
3. Получава се отравяне на кръвта и се налага спешна операция за премахване на имплантите, ако не стане бързо....... може да е фатално..........
4. Премахва се и фистулата, като се изрязва некротиралата тъкан около нея....... остава ужасно грозен белег....
5. Тъй като операцията трябва да се извърши в някоя друга клиника....... и тази операция се заплаща и струва почти колкото увеличаването на бюста........

Е, какво ще кажете за това?Д-р Евстатиев с цялата си наглост отказа той да извади имплантите безплатно и дори не пожела да я прегледа за да види какво и е причинил с безхаберието и некъдърността си! Моля Ви, ако има и други пострадали от неговата небрежност, нека да ми пишат!!!!!

sunnyny
21st August 2006, 09:23
Прилагам и извадка от закона :

Дата:09.07.2004
Относно:Регистрационен статус на импланти за увеличаване на бюста Novagold

В отговор на писмо уведомявам, че посоченото медицинско изделие, производство на Novamedical Product GmbH не е разрешено за употреба в република България. Вносът и медицинското приложение на нерегистрирани продукти е незаконосъобразен.

Hirurg
21st August 2006, 13:34
Това май касае и имплантите PIP?

veselana
21st August 2006, 13:42
Какво искаш да кажеш hirurg,че и PIP не са разрешени :?: :shock:

Chujdata
21st August 2006, 14:01
Това май касае и имплантите PIP?
Голям хирург си, няма що, щом нямаш достъп до тази информация:
http://www.nenasilikona.com/pril_01.jpg
И още за прехвалените от теб членове на Асоциацията на пластичните хирурзи в България
http://www.nenasilikona.com/letter.php

Aset
21st August 2006, 14:18
3. Има лекари, които нямат нужната квалификация, a са извършвали имплантации на незаконосъобразни силиконови протези. Такъв е случаят с д-р Жерар Охеда, който се рекламира в масмедиите – телевизия и вестници и се представя за пластичен хирург, извършващ операции в 5 работническа болница в София, понастоящем V МБАЛ.
Лелее, сега се сещам как ме агитираше за Охеда служителка от болницата... Бил правил Алекс от шоуто на Слави. Говорих с Охеда по тел-а и още от там нещо не ми хареса. Не знам какво.

Malvina
21st August 2006, 16:26
Гледам тук големи дебати са се разразили...Ама ще и кажа и аз болката. Това ми беше момичета, толкова усилия и толкова надежди напразно...Ще ме оперират..пак, не стана просто тая работа с моите гърди, на зарстналия ми шеф пак цъфна онова същото от преди месеци ( при нанипване отдолу си е дупка ). Днес цял ден плача, защото знам как ще изглеждам след операцията...нищо от гърдите не е същото,каквото е било в началото...остават едни кожи с два огромни грозни белега отдолу. Така явно ми е писано да стане и намирам за трагикомично почти година да ходя по мъките и да не се светна,че срещу съдбата човек няма смисъл да се бори. Тъжно ми е, много тъжно чак думи не ми идват да опша как се чувствам. Не ми е заради тия пусти две парчета силикон ами заради самата мен, че сама се докарах до тук

Magikka
21st August 2006, 16:30
ееее...много тъжно....но ако изчакаш и оставиш организма ти да си почине няма ли да може пак да стане?

Beauty
21st August 2006, 16:32
:?

Malvina
21st August 2006, 16:35
ееее...много тъжно....но ако изчакаш и оставиш организма ти да си почине няма ли да може пак да стане?
Да,дното предложение беше да ми махнат единия имплант и да ми го поставят отново след шест месеца,като пак нямало гаранция дали няма да стане така. Нещо вътрешното ми аз го отхвърли този вариант още в началото, първо не мисля,че и без това смачканото ми самочувствие ще приеме добре варианта да ходя с една гърда...и второ след шест месеца я имам пари за кафе,я не


Абе...

Malvina
21st August 2006, 16:40
Е,миличка,толкова съжалявам,незнам какво да ти кажа...в такъв момент всичко изглежда глупаво...Само не се отчайвай,моля те,знам,че се чувстваш ужасно,че се обвиняваш,че не вярваш в нищо,но само не рухвай напълно.Винаги има надежда,знаеш ,тя умира последна...Почини си сега,не насилвай времето,то ще те лекува и ще ти каже какво и кога следва да направиш,не се обезверявай само,не оставай сама, винаги има надежда,не го забравяй!
Толкова пари,нерви,време,надежди и за какво...
Разбрах всичко,което си ми написала и ти благодаря

partalinaa
21st August 2006, 16:58
Важното е да не падаш духом ! Да си жива и здрава е най-важното ! Дай си време ! Не ни забравяй тук във форума ! Обади се по телефона на няколко пластични хирурга и им искай мнението-Сблъсквали ли са се с този проблем и какви са решенията му! Вдигни глава и се наслаждавай на живота МЛАДА СИ-СИЛНА СИ ! Целувки !

Malvina
21st August 2006, 17:22
Ако си мислите,че ще се отървете от мен...тц, не сте познали :)

Aset
21st August 2006, 17:22
За Бога, пак лиии!!! :twisted: :twisted:
Бясна и безсилна съм, не зная какво да ти напиша...

Lady Marmalade
21st August 2006, 17:26
Малвина и аз съжалявам за проблемите ти. :( Знам историята ти и колко много искаше този бюст...
Защо така се получи и втория път? Да не би да имаш някаква непоносимост към имплантантите, какво казват лекарите, има ли шанс за трети, евентуално успешен път?
А този Калудов, трябва да се съберете пострадалите и да го съдите за физически и морални щети! :evil:
Желая ти от сърце да се оправят нещата! Важното е да си жива и здрава!

Malvina
21st August 2006, 17:28
За Бога, пак лиии!!! :twisted: :twisted:
Бясна и безсилна съм, не зная какво да ти напиша...
Този път е за последно Асет. Честно казано поолекна ми малко,защото от месеци денонощно все се разхождах с едно огледало да видя дали шева не се е отворил пак,тавах и си лягах с тая мислъ. То нито къпането ми беше като хората,нито секс можех да правя както трябва...та сега с половинката се смеем ( не че ни е смешно,но...),че ще мога да си го гушкам легнала на която страна си поискам,ще може да си ме мята като правим див секс :oops: , разни такива елементарни неща...
Ама си ми е криво....
Аз не се консултирах днес с друг по простата причина,че преди месеци,като имах същия проблем звънях и на Баяджиев и той ми каза същото като Тонев,та сега за какво да се надявам пак на нечие мнение

Malvina
21st August 2006, 17:30
Малвина и аз съжалявам за проблемите ти. :( Знам историята ти и колко много искаше този бюст...
Защо така се получи и втория път? Да не би да имаш някаква непоносимост към имплантантите, какво казват лекарите, има ли шанс за трети, евентуално успешен път?
А този Калудов, трябва да се съберете пострадалите и да го съдите за физически и морални щети! :evil:
Желая ти от сърце да се оправят нещата! Важното е да си жива и здрава!
Накара ме да се замисля за този " втори път " ...Май за 11 месеца ми се събират 4 операции с пълна упойка и около 10-ина с местна и не виждам да има смисъл да продължавам да упорствам.

Относно непоносимостта...абсурдно е да я имам само в дясната си гърда,защото лявата си ми е ок

Цвета С
21st August 2006, 17:31
Мила наистина мнго съжелявам ,много ми стана мъчно като прочетох ,стискампалци нещата да се оправят ,не знам за теб ,но аз вярвам ,че някой ден ще имаш гърдите за които си мечтала,най-малкото защото го заслужаваш

Malvina
21st August 2006, 17:34
Мила наистина мнго съжелявам ,много ми стана мъчно като прочетох ,стискампалци нещата да се оправят ,не знам за теб ,но аз вярвам ,че някой ден ще имаш гърдите за които си мечтала,най-малкото защото го заслужаваш
Благодаря,накара ме да се усмихна...Обаче мисля,че достатъчно захраних силиконовата индустрия с покупката на два чифта имхпланти и някак предпочитам парите за трети чифт да ги отделя за детето си.
Ще си ходя с моите си цици, само се чудя дали има начин ...някакъв...сега като ме оперира да ми ги маха да ми изреже грозната кожа от старите белези? ( извинявам се за безумно тъпия въпрос ама немога даси събера мислите)

Цвета С
21st August 2006, 17:41
Ми аз не съм много компетентна по въпроса с циците,така че може би не трябваше аз да ти отговоря ,но и като помисля логично мисля ,че трябва може,не виждам причина да не може ,спокоино наистина вярвам ,че всичко ще се оправи

Chujdata
21st August 2006, 18:00
Оф милото, и на мен ми се доплака като чета :cry: Не си мисли за то ва, че ще изглеждаш зле след операцията, ти не си имала толкова време да се разтегне кожата много. Аз 9 месеца през бременността и 1 мес. след това бях с по-големи гърди от сегашните и кожата ми се поприбра видимо след това.Е, не стана като на млада девойка, ама си карах така до 40 г. и да ти кажа честно, нямах проблеми с харесването от страна на мъжете, само аз не си ги харесвах. Заздравей напълно, ако искаш роди си още едно детенце и към 40-те, когато науката ще е напреднала значително, може да си направиш наново и готово. Дотогава ще действаш като всички нас преди - подплънки му е майката :lol: Стискам палци за последната операция по махането.
Що се отнася до повдигането и изрязването на кожата, най-вероятно няма да се съгласят, защото това си е отделна операция, ама знаеш ли, Тонев може да не е закоравял толкова и да му дожалее. Бе ти си направи устата, пък, знаеш ли?
Целувам те :girl_kiss2:

Lady1357
21st August 2006, 20:03
Малвина,присъединявам се към подкрепата на всички и ти желая край на мъките.Не се предавай мила,помни че след всяко зло идва ДОБРО.От сърце ти го желая.

bimbi
21st August 2006, 20:50
Малвина,присъединявам се към подкрепата на всички и ти желая край на мъките.Не се предавай мила,помни че след всяко зло идва ДОБРО.От сърце ти го желая.наистина, всичко това е ужасно :? дано свърши по-бързо, с теб сме мацка :D

veselana
21st August 2006, 22:06
Съжалявам мила ,че след толкова мъка отново страдаш :? Желая ти оттук нататък да се радваш на добро здраве.Искрено ти съчувствам и вярвам ,че рано или късно всичко при теб ще е ОК.Стискам палци миличка :girl_kiss2:

seoan
21st August 2006, 22:18
Malvina,стана ми толкова тъжно като прочетох...:(Не е справедливо след като си се борила толкова много към нещо накрая то да завърши така.Както вече доста хора споменаха надеждата си отива чак след смъртта.Не се отчайвай,само времето ще покаже какво ти предстои и ако ти се отдаде нов шанс възползвай се от него...Знам какво е така силно да желаеш нещо и когато си толкова близо до него,вече нищо да не зависи от теб.Може само да продължаваш да вярваш.Смятам че си достатъчно силен човек и това няма да попречи на щастието ти.Надявам се оттук нататък хубавите мигове да са повече от неволите.

Excel
22nd August 2006, 08:43
Malvina , защо не изчакаш края на процедурите си . Пишеше за иглитератия и още нещо . А д-р Тонев видял ли ти е състоянието , или пак си го "наплашила " по телефона . Изчакай да минат рисковите месеци , те май са ти на края - правиш толкова неща , може това да е последната лоша проява на белега . Нали и горещото се оказа фалшива тревога .
Иначе за изрязване предполагам , че ще може / не зная наистина дали ще има и допълнителна цена / , но предполагам , че поне настрани белега ще ти се увеличи . Имай предвид и това .
А ако това , което предполагаш , че трябва да се случи - стане - ми зарадвай се с още едно детенце . Ние знаеш ли колко вече го мислим .

sunnyny
22nd August 2006, 09:01
Malvina, здравей!Мога да те разбера, защото и аз се сблъсках с подобен проблем / моята приятелка за която писах във форума/. На теб преди операцията правиха ли ти тест за поносимост? Защото ако не са, следоперативните ти проблеми са предизвикани от немърливост......... Много се надявам да се оправиш!Стискам ти палци!

Excel
22nd August 2006, 09:16
А на кой от форума е правен този тест за поносимост - и той към упойката ли е , или към имплантантите ? Защото в случая се касае за отношение към имплантанти , а не влияние на упойка .

dani_d
22nd August 2006, 09:44
Малвина, не знам какво да ти кажа, думите няма да те успокоят в такъв момент, но наистина много съжалявам! Не го заслужаваш след всичките мъки, които си преживяла. Няма ли някаква мъничка надежда още, как така няма да могат да се оправят нещата, д-ра е длъжен да се опита докрай да спаси положението. Пожелавам ти каквото и да стане, да си жива и здрава и един ден наистина да ги имаш това, което толкова много искаш! Едни гърди нищо не означават, важното е каква си отвътре, тези които те обичат, ще продължават да те обичат такава каквато си, заради теб самата!

sunnyny
22nd August 2006, 12:57
Става въпрос за имплантите.......За упойката ся задължителни и без тях не може!

sunnyny
22nd August 2006, 12:59
:roll: Много ми е гадно за Malvina.......Дано всичко да се оправи!

bimbi
22nd August 2006, 14:34
Става въпрос за имплантите.......За упойката ся задължителни и без тях не може!не са ми правили тестове нито за имплантите, нито за упойката :roll:

Aset
22nd August 2006, 15:36
Става въпрос за имплантите
Какво представлява този тест за поносимост към имплантите? Как се прави? И аз за първи път чувам.

Chujdata
22nd August 2006, 15:41
И аз, може ли повече инфо :lol:

Excel
22nd August 2006, 16:19
:cry:

veselana
22nd August 2006, 17:39
Става въпрос за имплантите
Какво представлява този тест за поносимост към имплантите? Как се прави? И аз за първи път чувам.
Значи не съм единствената?Какво представлява този тест? :shock:

veselana
22nd August 2006, 23:30
Да не би да се поставя парче имплант под ноктите и ако не падне маникюра,значи сме годни за импланти?
Защо ме караш да си се смея сама пред компа,лелеее :lol:

veselana
22nd August 2006, 23:45
Схванах споко......исках да кажа ,че имаш страшно чувство за хумор.Откъде ти дойде на главата това за нокъта.... :lol: :lol: :lol: Представям си те още под упойка какви глупости ще ги надрънкаш :lol: :lol: :lol:

sunnyny
23rd August 2006, 09:06
Beauty Пуснато на: Сря Авг 23, 2006 12:36 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Ами,мацка,ти нали прочете за теста за имплантите,то как да стане другояче... Незнам каква е истината,но на мен тази теза ми се струва,че е в сферата на научната фантастика...




Момичета, този тест представлява нещо като тестовете, които се правят при донорство. Все пак това е чуждо тяло в организма ..... За да разберете по-добре, давам пример: когато сте в болница и трябва да ви лекуват с антибиотик се правят едни драскотини по ръката за да се види дали имате поносимост към веществата, които лекарството съдържа...... Също така когато се прави трансплантация на органи, се правят тестове и дори когато има тъканна поносимост (особено когато донора и реципиента са роднини) има шанс организмът да отхвърли присаденият орган!
Имам молба към Вас!Когато не разбирате нещо, просто попитайте, защото от коментарите ви личи, че не сте напълно запознати с това, за което говорите!

sunnyny
23rd August 2006, 09:07
Момичета, този тест представлява нещо като тестовете, които се правят при донорство. Все пак това е чуждо тяло в организма ..... За да разберете по-добре, давам пример: когато сте в болница и трябва да ви лекуват с антибиотик се правят едни драскотини по ръката за да се види дали имате поносимост към веществата, които лекарството съдържа...... Също така когато се прави трансплантация на органи, се правят тестове и дори когато има тъканна поносимост (особено когато донора и реципиента са роднини) има шанс организмът да отхвърли присаденият орган!
Имам молба към Вас!Когато не разбирате нещо, просто попитайте, защото от коментарите ви личи, че не сте напълно запознати с това, за което говорите!

veselana
23rd August 2006, 09:08
Сега пък раздвоение на личността :lol: :lol: ще ме спукаш от смях Beauty.Нормално е да мениш настроенията,та ти тази операция я планираш цяло лято като че ли.И аз да съм на твое място ще се побъркам от вълнение.Колкото и да те успокояваме,човек се учи от личен опит.Аз постоянно се питах,добре ли постъпвам...дали не съм сбъркала с избора на кубиците...с избора на лекар,страх ме беше от пълната упойка...непознатото винаги плаши.Сега ако ми се наложи втора операция...лягам под ножа веднага :wink:

veselana
23rd August 2006, 09:23
Идвам с теб, да си сложа трета цица :lol: :lol: Мъжа ми казва,че само при това положение ще се успокоя най-накрая :lol: :lol: Ама няма да си говорим,а ще целуваме доктора ...на твоя хирург не съм му предлагала целувки,може да ми се зарадва :lol: :lol: :lol:
ПП не ме изкушавай да пиша простотии,че темата е за пострадали :? :?

Malvina
23rd August 2006, 13:27
Изместиха ми операцията в понеделник, че отдолу под гърдата пак ми се образува един мехур не си е работа. Да си мислите за мен

sladkatony
23rd August 2006, 13:29
:) С теб сме !
Кураж !!!

Malvina
23rd August 2006, 13:31
:) С теб сме !
Кураж !!!
Чакай ще питам теб,че си on-line :)
Имаш ли си на идея това повдигане на бюста в какво се състои? Чудя се дали докато ми вадят имплантите да не поискам поне това да ми направят?

beibi1
23rd August 2006, 13:43
:) С теб сме !
Кураж !!!
Чакай ще питам теб,че си on-line :)
Имаш ли си на идея това повдигане на бюста в какво се състои? Чудя се дали докато ми вадят имплантите да не поискам поне това да ми направят?

И мен много ме вълнува тази тема,защото мисля са се подложа на такава операция :)

Lelkinss
23rd August 2006, 14:43
Здравейте момичета,
и на мен ми предстои операция и честно казано още се чудя дали не съм пълна глупачка...Разглеждах някакви сайтове с ужасни страхотии и направо сънувам кошмари!Освен това резултатите не винаги са естетически добри...направо ще се побъркам да мисля-ДА или НЕ?Кажете вие какво мислите?Струва ли си риска? :?

sladkatony
23rd August 2006, 14:48
Lelkinss, здравей !
Какво мислиш да променяш в себе си?
И, най-добре може да прецениш само ти дали си заслужава !
Пиши :wink:

veselana
23rd August 2006, 15:22
Изместиха ми операцията в понеделник, че отдолу под гърдата пак ми се образува един мехур не си е работа. Да си мислите за мен
Стискам палци и на краката :) Успех

Lelkinss
23rd August 2006, 15:33
Здрасти sladkatony,много се радвам,че ми писа!Вярно,че не уточних какво мисля да си правя...Мисля да си уголемявам гърдите,но нито мога да си избера доктор,нито обем,нито вид...Ти правила ли си си такава операция?

sladkatony
23rd August 2006, 15:35
Да правила съм си !
Прочети това http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2076 :wink:

Lelkinss
23rd August 2006, 15:42
Супер,доволна ли си?Имаше ли някакви проблеми?Размера добре ли ти стои?Аз съм на 28г. и имам дъщеря на 5г.Преди да родя бях модел и мисля,че ми е време да се поглезя...

Malvina
27th August 2006, 22:29
Момичета, утре ми е операцията. Стискайте палци, че ми е пета поред за 10 месеца да имам късмета да се събудя с всичкия си

veselana
27th August 2006, 22:33
Миличка,ще видиш ,че всичко ще е наред :) :) Обещай,след като се прибереш веднага да драснеш 2 реда:) в колко часа ти е операцията ,кажи да стискаме яко палци :)

Excel
27th August 2006, 22:38
Малвина , знаеш че сме с теб . Не се губи после . Всичко да е наред и успешно възстановяване .

Lady Marmalade
27th August 2006, 22:44
Малвина, стискам палци! Успех и бързо възстановяване!

bimbi
27th August 2006, 23:28
мацка всички сме с теб, успех :girl_kiss2:

Цвета С
28th August 2006, 09:33
Малвина,стискам ти палци и цял ден ще си мисля за теб

bel
29th August 2006, 21:20
Леле, ужас! Нямах достъп до нет и не съм чела от доста време във форума... Малвина, миличка, толкова съжалявам! След всичките тези перипетии, да ти се наложи да ги извадят! Толкова изстрада, просто не е истина! :cry:
Пиши как си! Прегръщам те!

Malvina
30th August 2006, 12:48
И така, вече съм си старата Аз :) Малко разговори имаше преди операцият,защото се опитваха да ме убедят да ми извадят само единия имплант-този на болната гърда и след минимум шест месеца да ми го поставят отново,но аз бях категорична,че не желая да ходя с две различни гърди и си пожелах да махнат и двата.

Днес в Бургас ходих при един хирург,който по принцип си ме поема след Тонев като си дойда на морето и човека настоя да ми направи някаква рентгенова снимка на гръдния кош и какво се оказа?! Инфекцията ми е разяла деветото ребро и така...Сега съм дренаж,който изобщо незнам кога ще ми махнат, пия антибиотици които направо ме убиха от цифра и се самосъжалявам...

Тонев въпреки всичко реши да запази имплантите ми,които за късмет извадиха невредими от мен, но ако ще ми ги поставя изобщо отново това ще е минимум след една година,а и аз често казано май няма повече да се подложа на това....

Благодаря Ви момичета за подкрепата!

Chujdata
30th August 2006, 12:59
Наистина, много съжалявам мило :cry: В момента най-важното е да преодолееш инфекцията за да оздравееш напълно. Разбирам огромното ти разочарование, но ще го преживее. След една година, живот и здраве като си позабравила перипетиите, може и да помислиш за поставяне наново. Ако не, няма лошо, важното е да си здрава :lol:

bimbi
30th August 2006, 13:11
Егати ужаса, честно :roll: Дано се оправиш бързо, пък после ще му мислиш. Успех Малвина! :girl_kiss2:

minididi
30th August 2006, 13:23
Искренно съжалявам за всичко през което си минала.Бъди здрава и дано съдбата те възнагради по някакъв начин и да компенсира с хубави неща в друга посока.

dani_d
30th August 2006, 13:49
Малвина, много съжалявам, дано всичко се оправи! Бъди все така силна, гледай напред и не забравяй, че след всяко зло идва нещо добро :wink:

Атина
30th August 2006, 13:52
Искам да ти кажа,мила Малвина,че искренно съжалявам за това което си преживяла и все още преживяваш.Да ти пожелая по скоро да се възстановиш напълно и да забравиш кошмара.Никой не заслужава това,което се е случило с теб.Стискам ти палци и вярвам,че ще се оправят нещата и отново ще си здравичка.Успех.

Stil
30th August 2006, 14:18
Присъединявам се към момичетата и ти желая оттук нататък само хубави неща да ти се случват :!:

Вили
30th August 2006, 19:41
Малвина,страшно много съжалявам за всичко ,което ти се случи,а като се сетя от къде тръгват нещата и ми иде да убия някой.Важното е ,че след толкова упойки си пак добре.Е не съвсем здрава,но всичко ще се оправи.Пий лекарствата и се оправяй,важното е да си здрава,а като позабравиш случилото се ,може и пак да се подложиш на опериция,нищо не се знае.Според мен,но само според мен,шест месеца са били малко да се оправи напълно болната гърда,трябвало е да почакат докторите още,преди да ти поставят новите импланти.Лекувай се и горе главата,всичко ще се оправи.

partalinaa
30th August 2006, 19:51
Много късмет,повече здраве и силна любов !!!!

kuklichka
31st August 2006, 07:31
Малвина, чета те още от преди Да махнеш първите импланти в другия форум .... така се надявах да се оправи всичко и да си щастлива. Толкова ентусиазъм и желание имаше за тези гърди и през толкова болка мина :?
Щом е станало така-значи така е трябвало да бъде! Горе главата! Живота ти ще е прекрасен и без тях!

diastemma
31st August 2006, 08:12
Пожелавам ти да овладееш проблема, ще ти коства взимане на антибиотици и ходене на много прегледи, но ще се пребориш, защото си здрава! Успех!

кити
31st August 2006, 09:11
Късмет, миличка!! След като мине всичко, в твоя случай трябва да го съдиш...достатъчно лекари могат да установят последвалите намеси, не се страхувай, просто трябва да го направиш, не заради парите, макар, че и те не са малко. Тоя ужас не може да мине безнаказано. Или просто да опишеш случая с точни имена и данни и да го напускаш във възможно повече подобни форуми из нета, за да го компрометираш напълно. Чета как описваш всичко това, много си силна! Аз не знам дали щях да се справя така... :roll:
Късмет!!

Aset
31st August 2006, 12:57
Отдъхнах си, че писа след операцията. Горчи ми от всичко, което ти се случи. Твоята история ме кара да осъзная колко нищожни са желанията, които ни обземат понякога.

Звучиш тъжна. А не трябва, защото си най- силната жена, която познавам.
Като оставим настрана душевната болка - физически как си? Боли ли те?

Emily
31st August 2006, 13:46
Малвина, дано се размине поне без трайни проблеми...
Ти си знаеш какво ти е :(
Пожелавам ти всичко неприятно да отмине и занапред да те чакат само хубави неща!

Malvina
31st August 2006, 20:53
Отдъхнах си, че писа след операцията. Горчи ми от всичко, което ти се случи. Твоята история ме кара да осъзная колко нищожни са желанията, които ни обземат понякога.

Звучиш тъжна. А не трябва, защото си най- силната жена, която познавам.
Като оставим настрана душевната болка - физически как си? Боли ли те?
Опъва ми...дрена ми е вкаран почти до под мишницата и хич не ми е комфортно все по гръб да спя,че настрани е боелзнено като се обръщам. Ще изтрая някак...

Aset
31st August 2006, 21:26
Стискам палци и се моля да се възстановиш възможно най - скоро и всичко да е било за добро! :girl_kiss2:

Yansi
2nd September 2006, 20:12
....

Aset
2nd September 2006, 21:07
Yansi,
на първо място искам да ти благодаря за това, че се реши да споделиш историята си с нас. Наистина е ужасяващо това, през което си минала. И определено си права, че лекаря има голяма заслуга за това как ще се чувства пациента.
Благодаря и че описваш какво е усещането при КК.
Бих искала да те попитам как отстраняваха контрахиралата се капсула - ендоскопски или през същия разрез? Каква е болката след такава интервенция?
И последното - в какво състояние са сега белезите ти и къде са всъщност?

tina
2nd September 2006, 21:14
Наистина адски съжалявам за всичките момичета,при които са се получили усложнения,но не разбирам защо досега нищо не сте предприели,за да искате правата си и да накажете виновниците.Не че с нещо времето на страдания ще се заплати,само вие си знаете какво и как сте го преживели,но така ще се вдигне повече шум около проклетите некадърници и може би бихте могли да предотвратите поредните жертви на тия.Такива псевдо докторчета,с най-вероятно купени дипломи,НЕ ТРЯБВА ДА ПРАКТИКУВАТ,защото нанасят не само физически,но и психически травми,тъй като здравето ни е безценно,а такива перипетии не биха могли да се забравят.Предлагам ви ако можете да се вдигнете и да направите нещо.Желая на всички много успех и късмет.Вие наистина сте невероятно силни жени!

кити
2nd September 2006, 21:30
Страшно звучи...Все пак, момичета, искам да попитам тези, които са минали по този път, контрактурата и дабъл-бабъл на лекарско недоглеждане ли се дължат :roll: , откъде започва лекарската грешка тук и къде - не може да се предвиди какво ще се получи с конкретния организъм...Не разбирам много, но ми прилича на много лошо стечение на обстоятелствата...или не е така..?Важно е да се знае дали да се държи отговорен лекаря, или ...
Съчувствам ви много и на двете... Направо не знам какво да кажа...

Excel
2nd September 2006, 21:46
:cry:

Yansi
2nd September 2006, 22:44
......

Yansi
2nd September 2006, 23:06
....

diastemma
3rd September 2006, 09:40
Доколкото на мен ми е известно, капсулата контрактура е непредвидимо нещо. Разговарях с жена, на която са й правени 3 операции за поставяне на протези (подмускулно, и то с малки протези) - след първата прави контрактура двустрано, след втората едностранно, след третата, за щастие, й се разминава. Всички импланти са били на една и съща фирма и се е оперирала последователо при 2-ма много квалифицирани доктори.

"Дабъл бабъл" мисля че беше ефектът "двуетажни гърди" - когато при значителна птоза на бюста протезите се поставят подмускулно, и това вече е грешка на лекаря.

"Риплинг" или нагъване на протезите - проблемът може да е при правенето на ложата или след операцията да се получат сраствания в някои зони, по-малките проблеми се оправят с масажите за наместване на протезата.

Chujdata
3rd September 2006, 11:01
"Дабъл бабъл" мисля че беше ефектът "двуетажни гърди" - когато при значителна птоза на бюста протезите се поставят подмускулно, и това вече е грешка на лекаря.


Точно затова моите са под жлезата. А за риплинга бях предупредена за риска да се появи, защото аз почти нямам тъкан, само кожа.

Excel
3rd September 2006, 11:19
:cry:

tsutska
3rd September 2006, 15:28
Здравей Дива, кога са поставени твоите имплантанти, защото и на мен ми предстои поставяне под мускула, а аз по принцип тренирам и ме интересува :)

Aset
3rd September 2006, 16:40
Доколкото на мен ми е известно, капсулата контрактура е непредвидимо нещо.
Така е, нещо много индивидуално си е. Но все пак има и неща, с които хирургът трябва да е в час - едно от тях, например, е техника, при която имплантите се излагат минимално на въздуха и околната среда и се поставят максимално бързо. Нещо такова, може и да не съм съвсем точна.

pepita
24th October 2006, 13:17
Никой ли не е чувал Малвина ? какво стана с това момиче ,хайде пиши моля те :cry: :cry: :cry:

Malvina
24th October 2006, 14:10
Как сте момичета?! Чета ви,мисля ви, но не смея да пиша,че се чувствам малко не на място...

Дълбоко в сърцето сте ми всички да знаете :girl_in_love:

Chujdata
24th October 2006, 15:03
Ехо Малвина, радвам се, че се появяваш :girl_kiss2: Пиши как си, заздравяват ли гърдите ти, изобщо как се чувстваш. Какви мисли ти се въртят из главата, имаш ли идея за нова операция след време или се отказа. Пиши, предполагам, че всички ще се зарадват, че отново си сред нас :lol:

Yansi
24th October 2006, 15:25
Как сте момичета?!

Дълбоко в сърцето сте ми всички да знаете :girl_in_love:
Здравей миличка!!! :)
Много се радвам ,че се появи :girl_in_love:
Чета ви,мисля ви, но не смея да пиша,че се чувствам малко не на място...
Аз пък си мисля ,че баш тук ти е мястото :)
Пиши ни как си ,какво си ,що си, абе всичко за което ти се пише.
:girl_kiss2:

Цвета С
24th October 2006, 16:24
Много се радвам ,че пак си тук ,ти си една от тези без които форума не е същия мисля ,че всички ще се съгласят с мен.Така че да продължаваш да пишеш и н есамо да четеш.Пиши как си

Malvina
25th October 2006, 10:56
Обичам ви всички :oops:

Нова операция...може би догодина, ако финансово мога да си го позволя, защото от месец вече живея отделно с хлапето и предполагам предстощия развод ще ме разори тотално :)

Гърдите ми...за тях какво да кажа,започнаха да се съвземат, но особено тази оято ми беше болна сега е една меко казано празна кожа, немога да си го обясня защо,но просто сякаш вътре няма плът.
Белезите, преминаха през ужасно лилаво, кофти кафяво и сега са червени, незнам дали това е нормално,предпочитам и да не се замислям. Иначе се чувствам добре. Чух се преди днен с Тонев и ми каза нещо, което меко казано ме смути. Нали всъщност цялата мъка беше заради сериозната стафилококав инфекция...е, по време на последната операция,когато ми махнаха имплантите са ми взели посявка и....Нямало е и следа от инфекцията. Въпросът защо тогава се получаваха всички онези фистули остава отворен...

Момичета много ми липсвате да знаете... :(

sladkatony
25th October 2006, 11:31
Обичам ви всички :oops:

Нова операция...може би догодина, ако финансово мога да си го позволя, защото от месец вече живея отделно с хлапето и предполагам предстощия развод ще ме разори тотално :)


Момичета много ми липсвате да знаете... :(
И ти ни липсваш, прегръщам те силно !
А за развода, не го мисли много,много :wink: и аз съм в развод, ама мисля да го съсипя безотговорният ми съпруг (оффф, много съм се нахъсала срещу него) А и няма незаменими хора :twisted:
kiss

Beauty
25th October 2006, 11:38
:D

Malvina
25th October 2006, 11:41
Абе аз открих ама ще си трая :wink:

С цици без цици все тая, живота си тече и никого не чака.

Пазете се момичета и не забравяйте да се усмихвате :1259:

Beauty
25th October 2006, 11:49
:D

DeSIKOS
25th October 2006, 11:51
С цици без цици все тая, живота си тече и никого не чака.
:1259:
Е, Малвинче и аз мисля така, СладкаТони , съжалявам за твоите проблеми в семейството! Аман от тез мъже дето все не им е достатъчно. Ако имат жена с цици ще им се прииска някоя без, или обратното, ако имат най-съвършената жена до себеси ще им се прииска нещо по-обикновено! Няма угодия!

sladkatony
25th October 2006, 11:57
Ей, момичета ! Грешно сте ме разбрали, аз въобще нямам проблеми в семейството (или поне не такива които да заслужават да им обръщам внимание), освен това не живея с въпросния съпруг ( на циците се радва подходящия мъж :!: ) Просто ми се иска да съсипя съпруга ми заради неговата безотговорност към децата ! Иначе , ама хич не се ядосвам, просто той не заслужава да се радва на емоциите ми (каквито и да са те) :)
И аз съм намерила щастието си ! :lol:

sladkatony
25th October 2006, 11:58
Забравих да добавя, въпросният съпруг дори не знае че имам цици :twisted: :lol:

apoklistika
25th October 2006, 12:04
Malvina,радвам се че си по-добре,появявай се по-често :D
И на двете със Сладка Тони ви пожелавам прекрасно ново начало в живота,оставете всички лоши мисли зад себе си.И двете сте силни жени и ще успеете,сигурна съм :girl_kiss2:

Beauty
25th October 2006, 12:09
:D

bimbi
25th October 2006, 18:17
Абе аз открих ама ще си трая :wink: тука ми намирисва на агнешко :girl_haha: :girl_haha:
целувки и от мен мила :girl_kiss2:

milena127
25th October 2006, 18:49
Малвинче, радвам се че нещата вървят към по-добро:)
Много успехи и целувки и от мен!

DeSIKOS
25th October 2006, 20:16
...Просто ми се иска да съсипя съпруга ми заради неговата безотговорност към децата !
И аз съм намерила щастието си ! :lol:
Аз те поддържам ама напълно и наистина ти желая цялото щастие с новия човек на ръце да те носи!

Stil
25th October 2006, 20:19
Малвина и аз съм изчела всички твои патила.Досега не сме си комуникирали лично ,но аз също ти изпращам много прегръдки и целувки :girl_kiss2: И ти желая само щастие оттук нататък :girl_kiss2:

sladkatony
26th October 2006, 08:34
:) Момичета, благодаря ви за подкрепата !
На всички вас, желая цялото щастие на света :!:

Malvina
26th October 2006, 10:56
Абе аз открих ама ще си трая :wink: тука ми намирисва на агнешко :girl_haha: :girl_haha:
целувки и от мен мила :girl_kiss2:
Меко казано агнешко :D

И аз ви благодаря момичета за добрите думи и за куража. Да ви се връща тъпкано :girl_in_love:

milenaF
28th October 2006, 13:00
Абе аз открих ама ще си трая :wink:

С цици без цици все тая, живота си тече и никого не чака.

Пазете се момичета и не забравяйте да се усмихвате :1259:
Аз съм нова тук!Привет на всички.Регистрирах се тук,защото имам/според мен/голям проблем.Дъщеря ми е на16 години и едната и гърда е доста по-голяма от другата.На тази възраст се досещате,че е трудно да се говори за тези неща с тях!Но аз усещам,че тя ме обвинява по някакав начин.Не знам какво да правя,защото нямям достатачно финансови средства и съм от провинцията,но като начало бих могла да поразуча нещата.Усещам,от нещата които прочетох тук,че вие сте доста вещи .Чували ли сте за такива операции,на кой д-р може да се разчита?Тя няма нужда от оголемяване на бюста,а просто от корекция?Много ще се радвам,ако някой ми отговори.Искам да помогна на детето си да живее без комплекси!

apoklistika
28th October 2006, 13:05
Ако не се лъжа,имаше тук едно момиче на 17 години с подобна корекция на едната гърда,май от Тепавичарова беше правена.Не се сещам сега за ника,но ще потърся и ще пиша пак

bimbi
28th October 2006, 13:09
Дъщеря ми е на16 години и едната и гърда е доста по-голяма от другата.На тази възраст се досещате,че е трудно да се говори за тези неща с тях!Но аз усещам,че тя ме обвинява по някакав начин.Не знам какво да правя,защото нямям достатачно финансови средства и съм от провинцията,но като начало бих могла да поразуча нещата.Усещам,от нещата които прочетох тук,че вие сте доста вещи .Чували ли сте за такива операции,на кой д-р може да се разчита?Тя няма нужда от оголемяване на бюста,а просто от корекция?Много ще се радвам,ако някой ми отговори.Искам да помогна на детето си да живее без комплекси!щом нямате средства, прегледай тази тема и ако искаш пусни един мейл на редакторката на списанието. http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4067

milena127
28th October 2006, 13:12
МиленаФ, момичето, което си е правила тази операция се казва Seoan.
Описала е всичко в темата "Нека да се представим" на стр.3.
Ето ти линк:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2076&start=50

seoan
28th October 2006, 23:42
Май за мен става въпрос :) Ние май вече се намерихме на лични с момичето, но ако има има още въпроси или заинтересовани по случая с удоволствие ще отговарям :)

milenaF
29th October 2006, 10:59
ос .Много се радвам,че се отзова!Тя /дъщеря ми/не знае нищо!Аз все още проучвам!Интересува ме как става всичко и каква е цената!Ако можеш,опиши ми твоя случай!Благодаря ти предварително![/list][/url]

Aset
29th October 2006, 11:30
Мен пък ме учуди вазрастта - не се ли развиват гърдите все още на 16 години? Не е ли твърде рано за операция?

diastemma
29th October 2006, 11:33
В нашите модерни времена операциите се правят все по-рано, за да се спестят комплексите на момичетата, дори с мисълта за реоперация по-късно. Може би затова се произвеждат и малки протези?
Иначе си напълно права. Логично е да се изчака пълното развитие на гърдите.

diastemma
29th October 2006, 11:35
milenaF, каква е ситуацията при дъщеря ти - засегнатата гърда е недоразвита, деформирана или напълно липсваща? А другата е нормална или деформирана?

seoan
29th October 2006, 12:28
Почти 90 % от жените имат разлика в големината на гърдите, но тя е едва забележима и не изисква корекция. При 1,6 % тя е голяма и ако не се коригира между 15 и 18 години, може да доведе до психо-сексуални увреждания. Оперативната корекция е напълно възможна, но понякога са необходими две интервенции.
Ами явно може да се корегира и от по-рано.И аз чувах оттук оттам,че трябва да почакам поне до 20 ,ама не изтраях повече и на 17 се втурнах по консултации,съответно след това се опирирах и както вече споменах съм и много доволна :D

kari_d
30th October 2006, 09:52
Ама не е ли много рано за такава операция,освен ако разликата не е фрапантна.Та моите гърди ги нямаше никакви,до 17 ми годишнина,много по късно се развих в сравнение с моите съученички,които се радваха на своите доста развити гърди.
Не ангажирам никой със моето мнение,просто при всеки е различно.
ПП:когато се оформиха и пораснаха ,яко ги пъчех на плажа :1211:

seoan
2nd November 2006, 11:48
В случая ставаше въпрос за фрапантна разлика.А не за нямане на гърди :wink:

Nimrodel
9th December 2006, 14:56
Аз съм решила да се подложа на корекция на носа ми, обезателно при д-р Евстатиев, дори консултацията ми ще е идната седмица. :) незнам обаче дали ще е проблем , че съм на 18 :?

Beauty
9th December 2006, 23:39
:?

Excel
10th December 2006, 09:11
Nimrodel , много правилно си задала въпроса , защото някои хирурзи приемат развитието на носа за завършено на 18 год. , други на 21год. Поразпитай на консултация и в тази насока .

jancen
16th December 2006, 00:10
преди 7 месеца си сложих силикон на бюста.все още нямам почти никаква чувствителност.това нормално ли е???

Excel
16th December 2006, 04:50
Сякаш не е нормално . По целия бюст ли си така или само по ареолите ? Предполагам си с поставяне само под жлеза . Прави масажи , може да възвърне чувствителността .

lubov2
16th December 2006, 10:56
защо ли се е получило така??? :roll: :roll: някои ако знае,нека да сподели.....дали масажите могат да помогнат и как да се правят???и трябва да се натискат гърдите или се прави леко с мазен крем??

Beauty
18th December 2006, 00:34
:D

lubov2
18th December 2006, 19:21
Джаки,от леки масажи няма полза,мила,масажите трябва да са по-силови(естествено не да си откачиш цицките :lol: ),говоря за подмускулното.При надмускулното незнам как е точно,но така или инъче ти си с подмускулно и отговарям конкретно на твоя въпрос.Общо взето всички лекари,препоръчват различен тип "фитнес"(масаж) за имплантите,моя е като с две ръце се въртят и избутват навътре самите импланти,не жлезата.Друг лекар ще препоръча друг тип упражнение :D ,но като цяло всичките видове масажи при подмускулното, са с въртеливи и избутващи имплантите движения! :2024: :2015: :2015:

Flame73
18th December 2006, 20:35
Джаки,от леки масажи няма полза,мила,масажите трябва да са по-силови(естествено не да си откачиш цицките :lol: )
Мен ме обвиниха,че именно заради "силовите"масажи съм вирнала импланта нависоко и мускула го задържал! :lol: :lol: :lol:
Затуй,не давай такива съвети......най-вече ако някоя мацка е пациентка на В.Динев!Но аз май съм му единствената с подмускулно! :lol: :lol: :lol:
Простете хапливия ми хумор, но няма друг начин да изразя Уважението си към тази видна личност! :roll: :wink:

Beauty
18th December 2006, 20:50
:D

lubov2
18th December 2006, 20:55
Мерси момичета :D :D Но искам да питам още нещо...Каква е целта по принцип???Гърдите да се мачкат,масажират,изцяло в движение и колкото е възможно повече движения или да се пазят максимално??? :roll:

diastemma
18th December 2006, 20:56
Целта на масажите : наместване на протезите, узряване на съединителната тъкан на джоба, омекване на гърдите.
Пазят се 2-4 седмици (в зависимост от съветите на лекаря), после - няма проблем.

lubov2
18th December 2006, 21:07
Мерси момичета..добре че ви има...Извиняваите,че ви занимавам с такива елементарни за вас въпроси,но чак след НОВА ГОДИНА ще ходя на консултация и затова се възползвам от вас :D :D аз съм вече на месец и значи е време да се развихря........и да не се притеснявам :1207: :1259: :1211:

jancen
19th December 2006, 20:46
силиконът не е подмускулно и това че все още няма чувствителност 7 месеца след операцията нормално ли е?докторът е Николай Георгиев.интересува ме дали имате представа до колко месеца след операцията е нормално да няма чувствителност?

Yansi
20th December 2006, 12:13
На мен са ми казвали ,че чувствителността се възобновява напълно до 1год. при някои става по-бързо при други по-бавно, отново е индивидуално.

emisof
20th December 2006, 13:14
Не забравяй, че при всеки разрез се прекъсват и доста нервни влакна, а това си изисква някакво време за възстановяване. На мен пък откакто съм със силикон са ми по-студени на пипане. Ама че ефект,а! :lol:

bimbi
20th December 2006, 13:15
моите още на 3-4 месец си бяха чуствителни, тоест като спряха да ме болят зърната.

lubov2
20th December 2006, 13:16
аз нямам чувствителност само около зърната :roll:

elica81
23rd December 2006, 11:46
Ако резултата от операцията не е добър или е с някакви лоши последици може ли да се потърси отговорност от пластичния хирург или на практика това е почти невъзможно. Споделете предполагам че предварително се подписват някакви документи преди операцията какво представляват те.

diastemma
24th December 2006, 11:17
Може, ако пациентът е официално регистриран в здравното заведение и в документите му е записана естетична операция. Това е, ако искате да се оплачете официално. Но преди да го правите е добре да се обърнете към конкретния хирург.
Предварително се подписва "Информирано съгласие", в което има подробности за операцията и около нея, с разбираеми думи.

tariana
7th January 2007, 14:28
Здавейте момичета, първо искам да ви поздравя за смелостта във всяко едно отношение. И аз съм една от вас, да чукна на дърво засега всичко е наред, но проблемът ми е следният и ако някой ми помогне с инфо ще съм му много благодарна. Аз си правих циците преди 12 години. Тогава колкото и да търсих и разпитвах единствената клиника по известна беше тази на Сердев и най-популярен тогава беше хидрогела. За щестие манипулацията ми я направи др. Брънков, тогава съдружник на Сердев. Явно имам късмет досега сам нямала проблем, но като чета колко хора са пропищяли ме хваща страх. Въпросът ми е към тези които са чистили гела, искам да знам къде и как , колко им е коствало и какви са следващите процедури.

tariana, ако нямаш кирилица на компютъра, моля използвай този КИРИЛИЗАТОР (http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php).
Модератор

Aset
7th January 2007, 20:15
На мен пък откакто съм със силикон са ми по-студени на пипане. Ама че ефект,а! :lol:
При всички е така. Силиконът приема и задържа по-ниската температура по- лесно. Дори през лятото ги усещам хладни, особено като изляза от вода.

Lady1357
7th January 2007, 23:32
При мен след раждането загубих чувствителност на зърната.Сега след операцията я възстанових.Не мога да си го обесня. :2016:

milena127
7th January 2007, 23:37
При мен чувствителността на зърната още не се е възстановила съвсем, но от друга страна изпитвам много по-голямо удоволствие, когато ми докосват гърдите, не мога съвсем да си обясня защо.

Stil
8th January 2007, 13:29
Здравейте сладури!
Честита Нова Година!Желая на всички много здраве и късмет!! :2020:
При мен след раждането загубих чувствителност на зърната.Сега след операцията я възстанових.Не мога да си го обесня. :2016:
При мен е абсолютно същото :roll:

Aset
8th January 2007, 15:49
изпитвам много по-голямо удоволствие, когато ми докосват гърдите, не мога съвсем да си обясня защо.
И аз така. Може би защото преди когато ги докосваше мъж все се чудех дали не са му прекалено малки и как да застана, че да изглеждат по- големи.
Е, сега си мисля не ги ли усеща много изкуствени, ама това не може изобщо да се сравни с горенаписаното.

junglegirl
8th January 2007, 16:50
Aха,и аз това си помислих.Чувстваш се по-красива,по-желана,а бе изобщо по.... :wink:

Beauty
8th January 2007, 19:34
:cry:

Excel
9th January 2007, 18:43
Бюти , навярно с времето ще изчезне това чувство . Може да влияе и големия размер , въпреки че няма защо . Ти май направи вече три месеца със сигурност , нали ?

А пък аз станах голяма палавница . :oops:

Yansi
9th January 2007, 18:54
при мен няма никаква разлика в чувствителността преди и след, еднакво добра е :lol: а за студенината след първата операция си ги усещах значително по-студени, а след последната са ми с температурата на тялото, това как стана незнам :roll:

junglegirl
10th January 2007, 08:11
Mного ми е странно това със студенината на имплантите :roll: Няма начин да не приемат to на тялото :roll:

Beauty
10th January 2007, 12:08
:cry:

Lady1357
10th January 2007, 12:19
За жалост това няма да се оправи при мен
Как така няма да се оправи? :2009:

Beauty
10th January 2007, 12:21
:cry:

sladkatony
10th January 2007, 12:23
... втората операция,ще ви кажа всичко...Извинете ме!
Втора операция :shock: :?:
Beauty, моля те кажи какво е !
Така ме притесняваш :(

Beauty
10th January 2007, 12:39
.. :cry:

milena127
10th January 2007, 12:53
Ах Бюти и аз се притесних.
Пожелавам ти много кураж, сигурна съм, че всичко ще се оправи и при теб, както стана с другите във форума.

Което ми напомня - какво стана с Бел? Пропуснала ли съм го някъде из форума?

junglegirl
10th January 2007, 13:05
.Като ми мине втората операция
Ама ти сериозно ли :shock:

Lady1357
10th January 2007, 13:44
Бюти,от мен кураж и когато решиш пиши.Стискам палци!

apoklistika
10th January 2007, 13:48
Бюти,кураж за втората операция,сигурна съм, че ще мине безпроблемно :girl_kiss2:

grace
11th January 2007, 12:09
Момичета, операцията на Beauty би трябвало вече да е приключила. Надявам се всичко да е минало добре, да не я боли колкото първия път и скоро да пише. Знам че беше много притеснена, дано се върне много, много щастлива :girl_in_love:

Pandora
11th January 2007, 16:42
Beauty, стискам палци!
Всичко ще е наред, много скоро сама ще се убедиш.
Голяма прегръдка от мен.

bimbi
11th January 2007, 16:48
Въх, тва с втората операция на Бюти съм го пропуснала. Стискам палци мацка, дано всичко да е наред, с теб сме :2020:

milena127
11th January 2007, 17:37
Аз разбрах за втората операция, но не ми стана ясно по каква причина се налага?!
Този път се надявам всичко да е наред и да има сили да сподели във форума, убедена съм че има полза, когато освен за хубавата страна на нещата говорим и за възможните усложнения.

Бюти, стискам палци и ти пожелавам бързо възстановяване! :2020:

Aset
11th January 2007, 18:30
:shock: :shock: :shock:
Бюти, мен също ме изненада. Стискам палци, мила!

Сега се надявам да разберете защо никога не смея да препоръчвам хирург - всичко се случва, нещата са индивидуални. Нетърпелива съм да разбера какво точно се случи тук...

DeSIKOS
11th January 2007, 18:43
Бюти, каква е тази втора операция бе мила, два дена не съм влизала във форума, и какви неща чета, кога ще я правиш :?: :?: :?:

Excel
11th January 2007, 19:01
Лошото е , че не винаги зависи от името на лекаря , но и от организма на подложилия се . Дано при Бюти проблема да не е в нея и всичко да отмине спокойно и леко .
Бюти , доста си силна щом си успяла да подтискаш в себе си проблема и да окуражаваш другите . Направи ми впечатление , че си си променила стила на писане в това отношение .

polincheto
11th January 2007, 22:33
Beauty,наистина се надявам всичко да е минало по вода,направо се шашнах като прочетох за 2-та операция и започна да ме гони някаква паника(нали сме оперирани при един и същ хирург) и ще взема да отида на контролен преглед че откакто са ми махнати конците не сам ходила:( Мила,като се възстановиш непременно да пишеш :(

naduha
12th January 2007, 01:27
beauty имаш и моята подкрепа,стискам палци всичко да е ок,нещата ще се наредят.

Aset
14th January 2007, 09:21
Още никой ли няма новини от Бюти? :2022:

Excel
14th January 2007, 09:34
Чакаме я .

Beauty
14th January 2007, 14:24
:D

apoklistika
14th January 2007, 14:39
Добре дошла, Бюти :girl_kiss2:
Радвам се, че всичко е минало добре, почивай си и се опитай да забравиш болките и дискомфорта от първата операция :2020:

Aset
14th January 2007, 14:54
Голяма одисея била твоята... Още една травма си изживяла... Тъкмо бях събрала такива страхотни впечатления за първия ти доктор, че си мислех, че ако ми се наложи реоперация ще се втурна при него, а то ...
Ох, вече не знам!
Хвърлай камък през рамо, плюй три пъти и повече да не ти се налага нищо такова - стресово и болезнено!

Excel
14th January 2007, 14:54
Бюти , радвам се , че навреме си решила проблема си и си намерила точните хора , които могат да ти помогнат . За сетен път показваш сила .
Наистина искам да те целуна по бузката и да ти пожелая късмет и дотолкова да нямаш проблеми , че да забравиш, че носиш чуждо тяло .

bimbi
14th January 2007, 15:17
Бюти браво мацка, бързо възстановяване тоя път :2020:

леля мичИ
14th January 2007, 15:19
Бюти, желая ти всичко да е наред и лятото да се пъчиш с перфектни бомби.... :1259:

emisof
14th January 2007, 15:20
Желая ти бързо възстановяване, в което съм сигурна като гледам позитивното ти отношение към ситуацията. А по отношение на втората операция - д-рът същите импланти ли ти намести или ти сложи нови? И сега ли са подмускулно? Аз от няколко дни съм с третия си чифт цици, но всеки път ми слагат по-големи, та затова те питам. Успех с новите ти гърди!

emsy
14th January 2007, 15:33
Браво миличка - ти си боец!!! Добре дошла в къщи - бързо и безболезнено възстановяване и от тук на татък само усмивки и изпъчени хубави цици!!! :girl_kiss2:

diastemma
14th January 2007, 16:08
Целувки и безпроблемно възстановяване
:girl_kiss2:

milena127
14th January 2007, 16:30
Бюти, целувки и от мен и ти благодаря, че намери сили да разкажеш за всичко.

Стискам ти палци мила, дано всичко да е наред този път и най-после да забравиш за болките и дискомфорта!
:girl_kiss2:

DeSIKOS
14th January 2007, 19:20
Бюти, мила, наистина много се изненадах, като разбрах, че ще си правиш втора операция, единствените ти оплаквания, за които си писала е това разстояние между гърдите и отоците, които те притесняваха, въобще не съм предполагала, че ще се стигне до реоперация. Даже си мислех, че си много капризна, щом толкова дълго не можа да намериш сутиен, който да ти пасне, а тя ситуацията била сериозна! Радавам се Бюти, че всичко е зад теб и вече си го преодоляла! Много усмивки и друг път споделяй повече :lol: :lol:

polincheto
14th January 2007, 22:52
Beauty,мила,направо не мога да повярвам че Стоянов е направил такава грешка,а аз го смятах за перфектен хирург,въпреки това много се радвам че всичко вече се е оправило и ти желая вече всичко да си върви съвсем нормално и това да са наистина твоите желани гърди :)
И аз имам доста забележки по моите,но след като ми сварши сесията ще отида на консултация да видим как са нещата :)
Целувки,мила,и кураж! :girl_dance:

grace
15th January 2007, 11:29
Искам специално да благодаря на Бюти, че ме подсети да говоря с лекаря си за растоянието между гърдите. Непосредствено преди операцията уточних какво искам да бъде и сега е точно такова. Благодаря ти Бюти, задължена съм ти :2020: Бързо и леко възстановяване :girl_kiss2:

Lady1357
15th January 2007, 11:31
Бързо и леко възстановяване :girl_kiss2:
И от мен :2020:

sillygirl
15th January 2007, 11:35
Beauty,бързо възстановяване и от мен :girl_kiss2:

Denilini
15th January 2007, 13:55
Добре дошла мила Бюти! :D Радам се че си добре,това което си преживяла е наистина страшно,ти си герой!надявам се да се възтановиш бързо и безболезнено този път и да ни пишеш! П.П. Аз също имам забележки относно визията ми и досега си мислех че проблема е в мен ,но може да се окаже и друго.Важното е да сме живи и здрави ,другото се оправя.Целувам те!

Beauty
15th January 2007, 14:02
:lol:

inamaria
16th January 2007, 14:29
Някай да има лични впечатления от работата на д-р Маджаров /Бургас/. Смятам да си правия липосукция при него. Предварително благодария

Цвета С
16th January 2007, 15:00
Браво Бюти ти си наистина много смела жена ,пожелавам ти това да е последното лошо нещо ,което ти се случва.Бързо възстановвяване

Nikolette
16th January 2007, 15:57
Чак сега разбирам за втората ти операция, Бюти :shock:
Даже прочетох два пъти какво си писала, защото толкова хвалеше Стоянов- направо не ми се вярваше, че се е наложила реоперация. Е айде бързо възстановяване и да ти е обица на ухото друг път да не хвалиш толкова хирурга си, че ще му урочасаш работата :lol: :wink:

Beauty
16th January 2007, 16:06
:lol:

Nikolette
16th January 2007, 17:08
Приемам това за обицата като шега..
Eстествено, че е шега :lol:

dolores
29th January 2007, 17:32
Момичета искам да кажа колко наистина съчувствам на тези които са пострадали от лекарската грешка и некомпетентност. Пожелавам Ви да преодолеете травмата и ако имате възможност и желание за нова операция този път тя бъде най-успешната и последна за Вас. Нека когато се погледнете в огледалото всеки път си казвате "Най-накрая се получи това което винаги съм мечтала, сега имам най-готините цици на света."
Мислех да споделя за моите преживявания и оплаквания, но след като прочетох какво се преживели някои от вас моите се оказаха бели кахъри.
Пожелавам късмет на всички и никакви проблеми с новите цици! :girl_in_love:

DeSIKOS
29th January 2007, 17:37
Е, сподели де, никоя информация не е излишна, някой ще намери отговор на своите притеснения, чрез теб :lol: :lol:

dolores
29th January 2007, 20:44
Първото което искам да отбележа е, че след операцията още не бях излязла напълно от упойката и ме пуснаха да си ходя дори не останах да пренощувам там под лекърско наблюдение. След време осъзнах какво би станало ако се беше усложнило нещо слава богу това не се случи. При избора на импланти ми предложиха за моята структура 290сс, но след дълго разглеждане на различни снимки на други пациентки избрах 325сс. Сага смятам, че трябваше да избера към 370сс. Аз съм с широк гръден кош и сега пак нося сутиени с подплънки. Все пак човек когато си направи такава операция не я прави с нагласа да носи после подплънки на сутиена си. Когато съм гола /имам предвид по монокини/никой не разбира, че имам импланти защото ми стоят естествено, само когато съм в легнало положение се очертават. Иначе относно избора на вида имплант смятам, че съм улучила точно това, което на мен ми харесва.
На мнение съм, че докторите винаги предлагам по малък размер имплант с идеята пак да отидеш при тях, за да си ги подмениш с по голям размер разбира се срещу заплащане. Практиката показва точно това, че много жени след това ги подменят за по големи.

DeSIKOS
29th January 2007, 22:46
Долорес, от това което си писала има чувството, че си се оперирала при Калкова :!: Аз също си тръгнах веднага след операцията, както и всички мои познати, които се оперираха при нея ( не занам някой да е пострадал, но ...). Това с което тя се слави обаче в средите е имено вкусът и към големите кубици, почти винаги води битка за да наложи по-големия размер и при мен беше така, аз исках 300 кк, тя настояваше за 350, а по времето кагато ти си се оперирала преди 8 г.нямаше такъв голям избор на размери, като сега!

Celine
30th January 2007, 10:46
верно че калкова има вкус към големите размери - и за цици и за устни.

Flame73
30th January 2007, 12:20
аз исках 300 кк, тя настояваше за 350!
Какво става с теб бе мила?Риплинга изчезва ли?А по отношение на кубиците,можело е при теб и повечко....на теб ще ти "тичат"и повече!;)

При мен вече е осезаем този гаден риплинг на реоп-та цицка! :twisted:

DeSIKOS
30th January 2007, 12:25
Флеймче, риплинга си седи все така красив, но аз не му обръщам внимание и не му се връзвам толкова, колкоти ти :lol: Все пак по добре с цици и малко риплинг, отколкото без цици и следователно без риплинг, аз не съм такъв перфекционист! А че можеше и по-големички знам и сега съжалявам, апетита идва с яденето :lol: :lol:

bimbi
30th January 2007, 12:28
адаш, найш къв риплинг ще ти дам :twisted: само ти си го виждаш. я си гледай живота и не се кахъри за глупости 8)

Flame73
30th January 2007, 12:33
Флеймче, риплинга си седи все така красив, но аз не му обръщам внимание и не му се връзвам толкова, колкоти ти
Не му се връзвам на моя,а съм бясна...И то не само от тия вълнички,не е и от суета.Кофти е да виждам всеки ден едната ми гърда полуперфектна,а другата разплута и безформена!
Но ти пък ме радваш с непукизма си.Дай Боже винаги му се радваш(на риплинга)!

DeSIKOS
30th January 2007, 12:36
О, Бимбе аз въобще не се кахъря, но че имам риплинг имам и то е нормално, като се има предвид, че първоначално нямаше никой там в пазвата!Като се опъна кожата с едно 350 кубика се виждат и гънките на импланта, а може би и защото избрах по-олекотените т.е. по-малък процент кохезивност и се вижда яко набръчкаността на имплантите, но само ако съм без сутиен! :lol: :lol:

emisof
30th January 2007, 12:38
И аз не мисля, че риплинга е чак такъв проблем. Флейм, извинявай, при теб продължава ли проблема след повторната интервенция?

fea
30th January 2007, 12:39
Деси, каква марка са имплантантите ти и какъв вид поставяне?

DeSIKOS
30th January 2007, 12:46
Кофти е да виждам всеки ден едната ми гърда полуперфектна,а другата разплута и безформена!
Да, това вече е проблем, нали нямаш болезненост :?: Не са ли ти равни гърдите бе, Флеймче аз съм ги виждала само със сутиен и според мен изгледа е прекрасен :!:

Фея, аз съм с Евросиликон и над мускула от което се получава този риплинг!

Flame73
30th January 2007, 12:57
Деси,нали ти казах,че бутам подплънка в чашката на въпросната цицка...и се изравняват!:lol:
Да,слава Богу вече болки нямам....при масажите чувствам едно придърпване,но е търпимо.
Флейм, извинявай, при теб продължава ли проблема след повторната интервенция?
Даааа....но ще отстраним и този проблем.Живот и здраве след.....едно важно събитие в живота ми! :wink:

junglegirl
30th January 2007, 13:00
На мен ми се струва,че когато се пипа само едната гърда винаги стават различни :roll:

sladkatony
30th January 2007, 13:06
На мен ми се струва,че когато се пипа само едната гърда винаги стават различни :roll:
Моите ги пипнаха и двете и пак са различни

Flame73
30th January 2007, 13:09
Правя си и тези експерименти...Но знаеш ли,при мен каква е пародията мила?Лявата(здравата)вече си и пружинира(като естествена)и при масажите не се измества.А дясната накъдето да я местя,си остава в това положение.Ако я избутвам към мишницата,си седи там и се вижда и този риплинг ужасния.А лявата централно....И картинката е покъртителна! :lol:

junglegirl
30th January 2007, 13:22
и при масажите не се измества.А дясната накъдето да я местя,си остава в това положение.Ако я избутвам към мишницата,си седи там
На какво може да се дължи това? :roll: Как така?

dolores
30th January 2007, 14:57
Да, при Калкова ми е правена операцията.

queenpepe
31st January 2007, 11:39
Момичета много ви благодаря за актуалната тема,която сте поставили тук :)
Редно е всеки,който мисли да пристъпи към някаква естетична корекция да знае последствията,които понякога се образуват след това поради една или друга причина(некадърност на специалиста,реакция на организма и т.н.).Мисля,че е много хубаво да си осведомен по въпроса и да знаеш при кого да отидеш за всяка една операция.Съжалявам,че несгодите на едни служат за поука на други,но...........
Желая ви оттук нататък да не се налага повече да пишете по тази тема т.е.желая ви успех и очакванията ви да станат реалност!

jj
4th February 2007, 14:06
ПРЕДИ 12 дни си правих ринопластика. Когато ми свалиха гипса носа ми изглеждаше добре,само леко крив,но доктора каза,че е от отока и щял да се оправи до1-2 седмици. Но от вчера ми се поду доста.Изглежда ужасно :evil: Моля ви,кажете ми колко време може да продължи тази ситуация и кога най-после ще започна да виждам ефекта от операцията :?: :?: :?:

diastemma
4th February 2007, 15:52
Основните отоци ще спаднат през първия месец, но ще има остатъчни още 2-3 месеца. Резултат, близък до окончателния, ще видиш на 6 мес, но малки промени ще има до 1г след операцията.
Отоците ще се увеличават при физическо натоварване и горещо време.

want
7th February 2007, 15:11
ПРЕДИ 12 дни си правих ринопластика. Когато ми свалиха гипса носа ми изглеждаше добре,само леко крив,но доктора каза,че е от отока и щял да се оправи до1-2 седмици. Но от вчера ми се поду доста.Изглежда ужасно :evil: Моля ви,кажете ми колко време може да продължи тази ситуация и кога най-после ще започна да виждам ефекта от операцията :?: :?: :?:
Споко още е рано за краен резултат.
Ако е само подут и не се забелязват видими кривини няма да имаш проблеми. Погледни си също и гипса - ако са ти го дали дали е с правилна форма. По него можеш да си направиш сметка дали ще ти стане крив....

jj
7th February 2007, 16:19
Мерси за отговорите,действително ми се струва крив ,но май е от отока понеже веднага след гипса изглеждаше значително по-добре и най-важното много по- малък,ясно,че е рано за краен резултат ,но в това състояние не мога да изляза и това напрежение -дали всичко ще е наред ме побърква......

want
8th February 2007, 12:08
Виж си гипса, ако го имаш! Ако е крив - носа ти ще е заел формата, по която е бил гипса! При мен гипса беше крив и носа ми е точно в същта форма!

jj
8th February 2007, 14:48
ами като гледам не ми се вижда крив..... , но знам повече ме притеснява, в основата е много подут ,преди не беше такъв и нали уж е стесняван точно там :( :( :( дали може да е само отток? а някой знае ли как стоят нещата с цигарите? вече 2 седмици минаха.....

mmm
9th February 2007, 09:33
Момичета,момичета,ако знаете само колко проблеми ви идват на главата след като сте се решили да си сложите тея силиконки никога ама никога не бихте го направили.Ядовете ви тепърва предстоят и то само за да се харесате на някой мъж.Струва ли си да си жертвате здравето и живота.Вашия мъж ще продължи да си е жив и ще хареса някоя с не толкова голям бюст.Просто е върха на глупостта да правиш всичко това ако не си фолк звезда и не си изкарваш парите с циците.

Chujdata
9th February 2007, 09:40
Момичета,момичета,ако знаете само колко проблеми ви идват на главата след като сте се решили да си сложите тея силиконки никога ама никога не бихте го направили.Ядовете ви тепърва предстоят и то само за да се харесате на някой мъж.Струва ли си да си жертвате здравето и живота.Вашия мъж ще продължи да си е жив и ще хареса някоя с не толкова голям бюст.Просто е върха на глупостта да правиш всичко това ако не си фолк звезда и не си изкарваш парите с циците.
Е тва, можеше да си го спестиш за пред феновете на натуралното (дебело, космато, потно, рошаво,с увиснали цици и задник и т.н.). Не е за точно този форум!!! :1202:
Тук няма хора, които да правят каквото и да е по себе си заради някой друг, просто всички са уважаващи се и уважаващи околните, за да не могат да си позволят да изглеждат като горепосочените.

DeSIKOS
9th February 2007, 11:51
Вашия мъж ще продължи да си е жив и ще хареса някоя с не толкова голям бюст.Просто е върха на глупостта да правиш всичко това ако не си фолк звезда и не си изкарваш парите с циците.
Обясни какво имаш предвид, като пишеш това. Нас погребали ни вече... :oops: Някой да не е умрял от това, че си е сложил силикон.... :? Не разбирам постати

grace
9th February 2007, 12:06
:lachen: Хаха...не само че ни погреба, ами ни разясни и с мъжете ни какво ще стане после. :wink:

mmm
9th February 2007, 12:10
Не,никой не е умрял,но да сте чували,че след 45 години жената трябва да си прави редовни мамологични прегледи,щото рака на гърдата е сред челните по смъртвост при жените,а при тея жени с тея инпланти промените в гърдата са толкова много,че рака става неуловим в началния период и никакви мамологични прегледи не помагат.Така,че мислете.Живота не свършва на 45 години нали.До тогава добре,а след това?
Не пожеланам на никоя да и се случва,но случи ли се това заболяване не може да бъде идентифицирано рано и тогава човек проклина себе си,че се е поддал на тая прекалена суета.

Да не говорим също,че с една операция никоя няма да мине,а поне 2-3.Така,че златен век за пластичните.

chick
9th February 2007, 12:26
Ами виж сега, това си е личен избор на всяка една от посетителките във форума... Те са наясно с възможните последствия и бъди сигурна, че добре са обмислили всичко преди да се оперират... Няма нужда някой да ги поучава и да ги съжалява... Всеки си живее живота както намери за добре...

apoklistika
9th February 2007, 12:30
Гръдният имплант (силикон) е безопасен!
Това становище се потвърждава и от Националния институт за изследване на рака –САЩ. След дългогодишни изследвания и наблюдения на жени с имплантанти, Институтът е категоричен, че жените със силикон, дори не би следвало да се включват в рисковата група на хората предразположени към ракови заболявания. Изследването е продължило 13 години и обхванало над 17.000 жени, сред които 4 000 са имали и други имплантанти.
Освен това жените с импланти за много по- внимателни за здравето си, точно заради имплантите и доста по- редовни и стриктни при мамологичните прегледи.
Въобще, не мога да разбера с каква цел се появява някой тук и почва да пише общи приказки.

mmm
9th February 2007, 12:31
Форума го посещават момичета направили си такава операция и такива които имат намерение да си правят,така че написаното от мен е адресирано към тея на които предстои добре да си помислят-струва ли си-само щото в момента е модерно да се поемат тея рискове.

mmm
9th February 2007, 12:41
Да,намира се някой и да пише,че са безопасни инплантите,щото тея доктори иначе гладни ще стоят,а наивните вярват,че наистина е безопасно.Тука е заблудата.

Venice
9th February 2007, 12:56
В интерес на истината, никой не може да се твърди, че имплантите и силиконът в тялото са напълно безопасни.

Flame73
9th February 2007, 13:00
след 45 години жената трябва да си прави редовни мамологични прегледи.
Редовните прегледи(и не само мамологични) се извършват всяка година от жената след нейното полово съзряване(т.е.след пуберитета)загрижена за здравето си! :wink:

mmm
9th February 2007, 14:38
Да,но след 45 години се случват много промени в женския организъм във връзка с предстоящия климакс и тогава почват тея страховити образования които при девойките с импланти няма как да се уловят.Е те за това иде реч.Щото неуловени навреме са ........страшно е !

diastemma
9th February 2007, 15:35
Добре, ще потърся статия за корелацията между имплантите и рака на гърдата:) Дотогава не се карайте!

trini_ti
9th February 2007, 15:41
МММ, следа подробно тази тема и винаги съм избягвала да се меся, тъй като не искам да се бутам и да пиша неща не на мяста, но не мога да се стърпя да не кажа и своето мнение. Всяка операция крие риск и тази тема е за това, дано всеки преди да се оперира да попрочете малко от тук и да възприеме възможните проблеми и усложнения. Но смятам че които и да било себеуважаващ се човек няма да направи такова нещо само и само за да се хареса на някой друг, преди да пристъпи към такава операция всеки се запознава с рисковете които крие тя, а дали мъжете (приятелите) ни ще ходят по други жени не мисля че зависи от имплантите и тук жените са достатъчно интелигентни че да го осъзнават, това е дастатъчно сериозна тема и ако прочетеш по-подробно ще разбереш че няма нужда от твойте постове. Какво след като някой е решил да си слага импланти то значи е самоубиец, който е готов да легне под ножа за да се хареса на някой си, дори и да е така това си е личен избор, както избора да се пуши или пък да се печем на плажа с риск от рак на кожата и т.н.

mmm
9th February 2007, 15:51
Абсолютно съм съгласна с горния пост,но защо така скочихте като чухте мнение различно от суперлативи и прехласване по нещо което също ще увисне след време и трябва пак и после пак.......,а на всичко отгоре крие и рискове.Колкото повече кубици се сложат толкова повече ще се получи увисване след някоя годинка.И какво? Пак наново?Вечно роби на един бюст?

Мисля също,че увиснал голям бюст е много по-грозно от малък.

diastemma
9th February 2007, 15:55
Всеки знае, че е временно... и всеки сам избира.
Аз също не съм се оперирала и засега не планирам...

trini_ti
9th February 2007, 16:00
Абсолютно съм съгласна с горния пост,но защо така скочихте като чухте мнение различно от суперлативи и прехласване по нещо което също ще увисне след време и трябва пак и после пак.......,а на всичко отгоре крие и рискове.Колкото повече кубици се сложат толкова повече ще се получи увисване след някоя годинка.И какво? Пак наново?Вечно роби на един бюст?
Извинявай, не съм искала да ти се нахвърлям :2020: , а и не мисля че мнението ти не е чак толкова различно с останалите в крайна сметка и ти го правиш като съвет и предопрежение към бъдещите опериращи се но мисля че беше леко крайно. :2003:

chervenokoska_2
9th February 2007, 16:01
Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Ако понякога не поемем малко риск, как ще разберем дали печелим или губим? Виж МММ, всеки прави своя избор и носи товара си. Ако разсъждавах по този начин никога нямаше да родя децата си, защото ще ме напуснат или няма да се грижат за мен, никога нямаше да изпитам екстремни преживявания, защото ще се гътна, никога нямаше да правя секс, защото може дори с презерватив да хвана болести. Мога да продължавам безкрай. Ако ми е писано да имам рак, ще имам. И едни импланти не играят никаква роля в това. Но ако тези импланти ще ме направят по-уверена вътрешно, ще ми помогнат да се усмихвам, да поискам да бъда аз - така да е. Никой не ме накарал насила да легна под ножа. Всички тук са достатъчно интелигентни и всеки е направил своя избор. САМ...

milena127
9th February 2007, 16:25
mmm, за мен доста важна твоята информация.
Би ли споделила откъде имаш тези данни, за да мога да прочета по-подробно?

slan4iceto
9th February 2007, 16:27
Горното е много точно казано - риск има навсякъде,но каквото му е писано на човек..Че на някой това му се е случило не значи,че ще се случи на всички оперирани??!Оня горкия човечец,дето отишъл на зъболекар и поради инфекция остана без лице..да не ходи вече никой на зъболекар,а?!А като ти паднат зъби,защо тичаш да си слагаш изкуствен,заради мъжа ти ли?!Не,нали?!Увисвали с времето,да..ама то всичко увисва с времето,но пък поне сутиенът ще ни е пълен и дрехите не стоят като закачалка.А защо изключваш фолк-певачките,тъй като изкарвали пари с циците си?!Това оправдава ли според теб поетия риск?Значи за пари може,за любов - не може?!За мен второто е по-ценно и ако някоя го е направила заради мъж, не бих я упрекнала!

Venice
9th February 2007, 16:30
Всеки риск в следствие на операция трябва да се знае.

Хирурзите няма всичко да кажат.

milena127
9th February 2007, 16:47
Така е момичета, рисковете трябва да се знаят.

Обаче извинете - мнение от сорта - всички след 45 получават рак на мен специално ми звучат несериозно.

Ето- аз се интересувам наистина дали е така. Кажете откъде е тази информация, да се запознаем наистина всички с рисковете, понеже такива хвърляния на думи нищо не значат. И аз мога да кажа, че на всички с ринопластика след 30 години им окапват носовете, нали, ама никой няма да ме вземе насеризно!
Ако действително имате добри намерения и искате да предпазите момичетата дайте факти, а не смешни изказвания!