PDA

View Full Version : Усещане за течност и бълбукане около импланта


Glesanka
31st July 2010, 23:03
Вече минаха близо 3 месеца от операцията ми, при която смених имплантите от кръгли/надмускулно поставени с анатомични/подмускулни. Два дена след операцията бях с дренажи, като си отидох в къщи близо седмица след това усещах движение на течност около имплантите и чувах бълбукане. По съвета на доктора пих витами С около 2-3 седмици и се оправих още на 4-5 ден. Така беше до около месец след операцията, когато много странно след 2 -3 седмици без това чувство, отново усетих бълбукане и движение на течност. Това трая 2-3 дена, след което премина и аз вече си мислех, че окончателно съм се отървала от това неприятно усещане, което е и доста плашещо, защото неволно си представям проблем с многострадалните ми гърди, претърпели вече 4 операции при трима хирурзи :roll: . Ето че днес отново усетих течност и бълбукане и се чудя как е възможно три месеца след операцията да се случва подобно нещо. Какъв би могъл да е проблемът, имали ли сте подобни усещания? Другото нещо което трябва да кажа, е че все още имам лек оток и синина под другата / небълбукаща / гърда, даже докторът онзи ден като ме видя и се учуди, че толкова време не са минали. Но за бълбукането нямах възможност да го питам, понеже стана тази вечер. Ще ме успокоите ли малко или напротив :roll: :?:

Мариса
1st August 2010, 08:49
Утре отивай при него,тва бих направила аз.Моят десният джвака отдолу

diana1977
1st August 2010, 21:44
аз след втората си мамопластика доста дълго време имах същия проблем ,ако може да се нарече проблем.Наистина усещането е доста неприятно,особенно при навеждане.Спомням си ченяколко пъти звънях на Динев и той ми обясни че при някои жени доста дълго време е така.Това е течност която организма произвежда заради появата на импланата като чуждо тяло.Доста време ме тормозеше това но наистина отмина.Не мисля че ще ти създаде нещо сериозно,но все пак питай своя доктор.

Glesanka
2nd August 2010, 11:46
Да, най-вече при навеждане го усещам и чувам :roll: . Е, успокоих се малко, че не е нещо чак толкова необичайно, ако е само въпрос на време - ще изтърпя, аз в това отношение съм шампион :wink: :wink: .

diana1977
2nd August 2010, 18:04
но за всеки случай питай доки.

bbbbbb
6th August 2010, 11:21
мили дами.. това е отхвърлянето на импланта от организма-защитната реакция.иследвайте я:направете посявки и ще видите колко бактерий има в нея,трябва много антибиотици,почистване и ако имте късмет няма да се наложи ревизиране(вадене на импланта за почистване).това ще се появява изчезва докато загнояса.

bbbbbb
6th August 2010, 11:38
Вече минаха близо 3 месеца от операцията ми, при която смених имплантите от кръгли/надмускулно поставени с анатомични/подмускулни. Два дена след операцията бях с дренажи, като си отидох в къщи близо седмица след това усещах движение на течност около имплантите и чувах бълбукане. По съвета на доктора пих витами С около 2-3 седмици и се оправих още на 4-5 ден. Така беше до около месец след операцията, когато много странно след 2 -3 седмици без това чувство, отново усетих бълбукане и движение на течност. Това трая 2-3 дена, след което премина и аз вече си мислех, че окончателно съм се отървала от това неприятно усещане, което е и доста плашещо, защото неволно си представям проблем с многострадалните ми гърди, претърпели вече 4 операции при трима хирурзи :roll: . Ето че днес отново усетих течност и бълбукане и се чудя как е възможно три месеца след операцията да се случва подобно нещо. Какъв би могъл да е проблемът, имали ли сте подобни усещания? Другото нещо което трябва да кажа, е че все още имам лек оток и синина под другата / небълбукаща / гърда, даже докторът онзи ден като ме видя и се учуди, че толкова време не са минали. Но за бълбукането нямах възможност да го питам, понеже стана тази вечер. Ще ме успокоите ли малко или напротив :roll: :?:моля би ли писала на е-мейла ми animal_power@mail.bg мисля че можем да обменим полезна информация

Piny
6th August 2010, 13:35
недей да бързаш да поставяш диагнози в интернет и да шашкаш момичето. Нека докторът и я прегледа. Излишно е да всяваш паника! :idea:

diana1977
6th August 2010, 15:23
аз имах същият проблем и няма нищо страшно,след известно време всичко се оправи,просто това е наистина реакция на организма,който произвежда тази течност към новото–чуждо тяло.Когато не е много тази течност тя след време си се разорбира сама.

miss_kris
13th August 2010, 01:01
Ох и аз имах същият проблем с усещането за течност в левият инплантант, но с времето отмина и се измести пак на същия инплантант. При мен нямаше джвакане, не съм чувала такова. Но сега течността, ако изобщо е такова, е като топче което мачкайки не се напипва - само ако го погаля го усешам.А това топче започна и да се вижда започна :!: Когато легна нито се напипва, нито се вижда и аз незнам какво да правя. Другата гърда няма такъв проблем

miss_kris
13th August 2010, 01:33
Ох и аз имах същият проблем с усещането за течност в левият инплантант, но с времето отмина и се измести пак на същия инплантант. При мен нямаше джвакане, не съм чувала такова. Но сега течността, ако изобщо е такова, е като топче което мачкайки не се напипва - само ако го погаля го усешам.А това топче започна и да се вижда започна :!: Когато легна нито се напипва, нито се вижда и аз незнам какво да правя. Другата гърда няма такъв проблем

Пропуснах да добавя, че нямам болки

Iliana81
30th August 2010, 16:33
Glesanka ходи ли на лекар? При мен се появи това усещане откакто спрях противозачатъцхните. А може би и от лекия удар в бравата на вратата :( Май пак ще се ходи на лекар ама кога ли... Имам и лека болка, но подуване нямам засега, слава богу.
:roll:

Glesanka
31st August 2010, 11:07
Glesanka ходи ли на лекар? При мен се появи това усещане откакто спрях противозачатъцхните. А може би и от лекия удар в бравата на вратата


Не, не съм ходила, бълбукането спря както и първия път - след ден-два. Пък и се чувствам неудобно да му звъня на доктора често-често.

Като се ударя някъде, дори и съвсем леко, винаги се стресирам, че съм си разместила импланта, или че съм го спукала, което разбира се едва ли може да стане толкова лесно, но въпреки това съм на тръни в следващите ден-два.

Не вярвам противозачатъчните да имат такъв ефект, по-скоро ти е от удара :1246: .

Iliana81
31st August 2010, 12:46
Радвам се че всичко е наред при теб! :wink:
Странното е че при самия удар не ме болеше изобщо, а ме заболя 2 седмици по-късно. Днес като че ли нямам болки и това усещане но ще видим... да чукна на дърво :lol:

Glesanka
2nd September 2010, 08:22
Не, не съм ходила, бълбукането спря както и първия път - след ден-два. Пък и се чувствам неудобно да му звъня на доктора често-често.

Преди ден се похвалих, че бълбукането е спряло вече близо месец и от снощи ПАК се появи :evil: :evil: ! Направо дръпнах дявола за опашката. Някой ме е проклел :wink: .

Iliana81
2nd September 2010, 08:46
:( баси.
По-добре отиди на лекар. Макар че надали е нещо сериозно, но все пак за да се успокоиш. И аз усещам на едната гърда и мисля да отида на лекар но кога ли ще намеря време...