PDA

View Full Version : Отзиви за мастопексия чрез периареоларен достъп


virginia
13th September 2010, 11:26
Здравейте! Имам насрочена дата за операция за повдигане на бюста при доц. Тепавичарова. След срещата с нея, ми се струва че бих могла да и имам пълно доверие. Още повече, че ме увери че ще избегне на първо време грозния белег тип "котва". Разрезът ще бъде ограничен единствено около ареолата. ТОВА КОЕТО МЕ ПРИТЕСНЯВА Е ДАЛИ ЩЕ ЗАГУБЯ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ЗЪРНАТА...как е при тези, които вече са претърпели такава операция? Благодаря Ви предварително!

Piny
13th September 2010, 11:34
Здравей, всичко зависи от това в каква степен е увсиването на бюста ти. Аз имах голяма птоза и при мен имаше и вертикален разрез. Той в момента ( 3 месеца след операцията) е почти незабележим. Ти имаш ли намерение да слагаш и импланти или ще правиш само повдигане?

Piny
13th September 2010, 11:42
аз нямам загуба на чуствителността на зърната

virginia
13th September 2010, 12:18
Аз няма да поставям импланти, тъй като бюста ми има достатъчно обем. Увисването на гърдите е в различна степен, тъй като са асиметрични. Лявата е сравнително по-тежка и малко по-увиснала от дясната. Въпреки това доц. Тепавичарова ми обясни, че ще се справи без Т-образния разрез. МЕН ОБАЧЕ НАЙ МЕ ПРИТЕСНЯВА ДА НЕ ЗАГУБЯ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ЗЪРНАТА, КОИТО СА МИ СИЛНО ЕРОГЕННА ЗОНА!

Piny
13th September 2010, 13:00
А докторката как ти обясни риска? Моят доктор ме увери, че няма да загубя чувствителността си и действително няма никаква промяна. Но има други, които казват че са загубили част от усещането в тази област. Но аз друго нещо искам да те посъветвам, щом ще правиш само повдигане.
Ако бюстът ти е много увиснал, само през ареолата не може да се постигне много добър ефект.
1) защото ако се обере повече кожа, ще се плисираш здраво
2) няма възможност да се оформи жлезата.
Ефектът е минимален и то само в комбинация със имплантат. Така че добре си помисли и най-добре се консултирай и с друг хирург.
Ако искаш ще ти пратя на лични малко снимки да сравниш

virginia
13th September 2010, 13:33
Увисването при мен не е в много тежка степен. Консултирах се и с друг хирург, според който лявата по-увиснала гърда няма да стане без разреза тип "обърнато Т". Аз обаче ще послушам доц. Тепавичарова, защото съм убедена в изключителния и опит и компетентност.

Piny
13th September 2010, 13:43
много ми е интересно да чуя мнението на Теда.
Възможно ли е да се коригира асиметрия в такава степен само чрез обиране на кожата през ареолата?
Естествено че ти трябва сама да вземеш решението, аз просто искам да те предупредя че може да не си доволна от резулатата.
Докторката показа ли ти снимки на резултати от подобан интервенция?
Докторката показа ли ти снимки на резултати от подобна интервенция?
долу горе толкова трябва да ти е птозата - в никакъв случай повече
http://www.iatrum.de/Bilder/op/bruststraffung-schnitt-periareolaer.jpg http://www.iatrum.de/Bilder/op/bruststraffung-narbe-periareolaer.jpg

virginia
13th September 2010, 13:51
Мисля, че е малко по-голяма птозата при мен, от това което виждам на снимката.

niki7
13th September 2010, 16:43
Аз съм писала по този въпрос с чувствителността на зърната. Е, нямам я. Вече 2 месеца и половина минаха от операцията ми. Но чакам, при мен е с "котва", четири часа и половина операция. С разрез около ареолата само може и и по-бързо да се възстанови чувствителността или изобщо да не я губиш. Piny ти го е казала много точно и според мен при по-голямо увисване си трябва повече рязане. Аз пък не се вълнувах толкова от белезите, интересуваше ме крайният резултат-повдигането и стягането. Ние тук си изпращаме снимки, ако не се притесняваш качи една да те видим.

SvetaDqvoliq
13th September 2010, 18:28
Piny,
би ли пратила и на мен снимка преди и сега три месеца след операцията по повдигането. Аз съм с импланти,но обмислям и повдигане. Бих желала да видя как са белезите ти, тъй като те много ме притесняват. Можеш ли да ми пратиш на лични?
Благодаря ти

Piny
13th September 2010, 19:05
пратих ти снимки на лични. Но тук искам да постна една снимк( НЕ моя!) на която се вижда добре белезите от повдигане.



http://www.plastischechirurgie-hamburg.de/bruststraffung/bruststraffung.jpg

самото повдигане на бюста не е просто обиране на кожа! Поне тук в западна европа се говори за моделиране на жлезата и зашиване на тъканите- създава се т.нар. "вътрешен сутиен". Тук вече никой не работи с разрез тип Котва.

Piny
13th September 2010, 19:18
http://www.plastischechirurgie-hamburg.de/bruststraffung/bruststraffung.jpg

niki7
14th September 2010, 12:13
Piny, ами при мен е точно така. И съм с "котва". Как си представяш това премоделиране без тоя разрез?

niki7
14th September 2010, 12:25
Е, не говоря за този вътрешен сутиен от силикон, който е изобретен от ираелец май. А че при Т- образното рязане също се премоделират тъканите и има фиксиране на жлезата.

Galina-kaka G
14th September 2010, 14:46
virginia, не зная колко са ти големи гърдите и дали държиш на размера им. Имай предвид, че с повдигането и обирането те ще намалеят значително. Аз имам корекция на асиметрия, с местене на ареола и обиране на кожа, но съм И с инпланти. Та мисълта ми е... ако нямаш достатъчно мастна тъкан дали не е добре да се сложат най-малките кубици, като разбира се на по-голямата гърда са примерно 250 /ако има изобщо толкова малки/, а на по-малката 300 сс. Така ще се изравнят и няма да се наложи обирането на кожа. При мен разликата в кубиците 15 сс и за това се наложи обиране на кожа.

Piny
14th September 2010, 15:35
Piny, ами при мен е точно така. И съм с "котва". Как си представяш това премоделиране без тоя разрез?
имам предвид че за да премоделира тъканите му трябва повече разрез отколкото през ареолата само. Но тук докторите оперират големи степени на птоза без Т- разрези. Пускам ти снимки на лс да видиш какво е при мен състоянието преди - и съм само с вертикален разрез. А този " вътрешен сутиен" позволява на такива като мен отново да се насладят на момичешки бюст

te_dda
14th September 2010, 16:15
много ми е интересно да чуя мнението на Теда.
Възможно ли е да се коригира асиметрия в такава степен само чрез обиране на кожата през ареолата?

Пини, мерси за вниманието :2046: , но какво да кажа, освен че :
1. изобщо незнаем никто за какво увисване , нито за каква асиметрия става въпрос

2.факт е,че това което един може да направи без котва ,друг го прави със, защото така му е по-лесно или повече владее тази техника да речеме...и т.н и тн... частни случаи всякакви , с които ние изобщо не сме наясно, що става въпрос за обиране без импланти....

3. Аз лично абсолютно бих се доверила на преценката на номер едно в реконструктивната хирургия на гърдата ( в БГ )...изобщо ако сте чели повечето мои мнения, би трябвало да е станало ясно, без да искам да натрапвам мнението си, разбира се ( и никога не го правя), че за мен в \БГ по повод гърдите съществуват само 2 имена, и едното от тях е на Тепавичарова, а другото- на човека, на който съм избрала да се доверя.....ТУк идва моментът показано ли е нагледно на пациентката с този тип разрез какъв ще е ефектът ? в смисъл, уточнено ли е какава степен на обиране се приема като желания резултат и еднакво ли е това и за двете страни като виждане ?

Колкото до загубата на чувствителност - освен ако някой не пипа където не трябва, то загубата присъства винаги, но е временна - за 3-4 месеца ...ако лекаря си разбира от работата и ЗНАЕ, че за да се получи това, което иска пациента, се налага да се пипа така, че да има трайна загуба на чувствителност, то БИ ТРЯБВАЛО това да се каже...!!!!! Но според мен би трябвало да няма такава...и ако има такава, аз бих го приела като " пипане където не трабва" или" неинформирано съгласие"', т.е правят ти нещо, без да си наясно за последици от това. дефакто не си си дал съгласието.... :idea: :idea: :idea: :idea: :roll: :roll:

niki7
14th September 2010, 16:48
Pyni, ужас! И браво на доктора ти за този резултат само с вертикален разрез. Моите гърди не бяха чак толкова увиснали, но понеже бяха по-изпразнени и аз сметнах, че без "котва" няма да стане. А при теб е факт драстичната разлика отпреди и сега. И то с един разрез по-малко. Поздравления, на всички куражлии като нас, заслужаваме си прекрасните резултати. Е, понякога си трябва и късмет, де!

Piny
14th September 2010, 19:29
аз съм много доволна - за мен формата е по-важна от белезите. :wink:

Piny
14th September 2010, 19:30
аз дори бих се раздеила и с чивствителността в ареолите- имам и други ерогенни зони, но с увиснал бюст не се чувствах като жена

SvetaDqvoliq
14th September 2010, 21:40
Piny,
хирургът ти е свършил блестяща работа и гърдите ти сега са прекрасни!!! :1207:
Честито! А как се казва докторът и къде е извършена операцията?

Piny
15th September 2010, 08:04
Благодаря :2020:
Докторът е в Австрия - Jungwirth