PDA

View Full Version : Мост на предни зъби


Emily_Dimitrova
19th September 2010, 16:38
здравейте!Има ли съфорумци с мост на предни зъби? Имам пародонтоза и стопяване на костта, в следствие на което предните ми долни зъби са доста разклатени.Според стоматолога ми изхода е вадене на зъбите и мост,а аз съм изпаднала в тих ужас... Не ми е ясно доколко комфортно бих се чувствала и как изглежда един такъв мост на предни зъби...

Piny
19th September 2010, 16:49
а присадки на кост или венец не ти ли предложи?
Явор писа, че тези трансплантации се правят и в България!

Emily_Dimitrova
19th September 2010, 16:53
Не,нищо подобно не ми беше предложено.А при това присаждане дали пак ще е необходимо да се вадят зъбите или ..?

Piny
19th September 2010, 16:54
http://patient.zabolekar.info/viewtopic.php?t=23&sid=f7b40b335dbea6a5579d0802e918f1ab

чичо
20th September 2010, 09:39
Всичко може да стане ясно едва след преглед на конкретната ситуация,след коментиране на рентгеновите снимки , установяване на количеството загубена кост и отчитане на степента на клатене на въпросната група зъби.След това вече ще може да се предложи адекватнен план на действие ,с който да се излезе от тази ситуация най-сигурно и резултатно.
Успех! :)

Divinemouse
20th September 2010, 12:52
Не,нищо подобно не ми беше предложено.А при това присаждане дали пак ще е необходимо да се вадят зъбите или ..?

Аз съм с мост на предните 3 зъба от дясно..Моста ми е на години и сега се счупи ,по точно не счупи а падна люспа от предния зъб ..Дрегия месец си слагам имплант и донякъде си решавам проблема с това ,че ако ми се счупи отново ,то поне ще е една корона от 500евро ,а не 1500 евро за трите.Не съм наясно ,но май трябва първо да ти се излекува пародонтозата и последствие да ти се слага каквото и да е.

didiyordanova1
20th September 2010, 16:49
М да Явор много хубаво казва ... Прав е .. Във форума трудно може да се каже за това айде на зъболекар .. :)

konfu
28th September 2010, 19:22
Отидох за да си направя 2 долни зъба лекувани преди 8 год.,Една моя колежка ми предложи нейния зъболекар като голям специалист и си намерих белята.Каза МИ за 2 дена правят мостове и ще забравиш какво е болка.!И СЕГА не мога да се оправя след месец.Извади ми 2 долни и ми изпили всички долни за мост ,защото нямам кътници нито отгоре нито отдолу,А горните предни 6 бяха напълно здрави нито кариеси и долни 8,.Зъболекара реши че наи бързо и качествено е да ми сложи през цяло металокерамични мостове.И ЗАПОЧНА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН.Той искаше всичко да направи за 24 часа но не се получи,.изпили първо горните ,не дадох да ми извади нервите,НО тои се забрави изпили ми толкова много и ми нарани и венеца и постояно ми вика така е нормално.,после и долните,А АЗ изках да не ми ги пили назад да ми сложи протези ,но той ме убеди чв така е по добре.ИМАМ И ДРУГ ПРОБЛЕМ С КРЪСТОСАНА ЗАХАПКА СЪМ!И ОТНАЧАЛО МИ СЛОЖИ МОСТ БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗИ СЪС ЗАХАПКАТА,След 2 дена силни болки горния мост бе свален,след това и долния,АИДЕ слагане на нови титанови ,носих ги 20 дни с непрекъснати болки,зачервен венец,.ПОСЛЕ ВАДЕНЕ НА НЕРВИ НА ГОРНИТЕ ,ПРОБЛЕМА ПРОДЪЛЖИ.В МОМЕНТА СЪМ СЪС СВАЛЕН ГОРЕН МОСТ ,ПАК ПИЛЕНЕ И БОЛКИ,СЕГА МИ ПРАВЯТ ЦИРКОНОВ МОСТ.Адолните венци са алени.Ще махат и долния мост.И така от 2 дена стана 40 дена ходене по мъките!КАЖЕТЕ МИ ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?НЯКОЙ ПАТИЛ ЛИ Е КАТО МЕН.И ДОКОГА НЕЗНАМ.КОГАТО КАЖА ЧЕ ЩЕ ХОДЯ ПРИ ДРУГ ,ВЕДНАГА ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ ''ТЪРПЕНИЕ''А СЪМ ДАЛА ДОСЕГА 4400ЛВ.[/code]

Piny
28th September 2010, 19:27
:shock: you leave me speachless....

didiyordanova1
29th September 2010, 09:56
Оф,оф като чуя за мостове и косата ми настръхва като взема да чета понякога и как зъболекари не си разбират от работата.. ;( съжалявам за това което ти се е случило..незнам аз можеби бих сменила стоматолога... :cry:

konfu
30th September 2010, 18:14
МИ ВЧЕРА МИ СЛОЖИХА ЦИРКОНОВИ ЗЪБИ,НО ПРЕДИ ДА МИ СЛОЖАТ БЯХ 4 ДНИ С ИЗПИЛЕНИ МОИ ЗЪБИ БЕЗ ВРЕМЕНЕН МОСТ.БОЛКИТЕ МАЛКО МИ ОТШУМЯХА,САМО ЕИНИЯ ПРЕДЕН ЗЪБ МЕ НАБОЛВАШЕ,ПОПИТАХ ЗЪБОЛЕКАРЯ А ТОИ МИ ОТВЪРНА ЧЕ ПОСТАПЕНО ЩЕ ОТЗВУЧИ БОЛКАТА,ЧЕ ЗЪБА Е НАРЕД ,А ПРЕДИ ДА МИ ИЗВАДЯТ НЕРВА НА ЗЪБА И ГО ИЗПИЛЯТ НЕ МЕ БОЛЕШЕ,.СЛЕД ИЗПИЛВАНЕТО ВСИЧКО ОТГОРЕ МЕ ЗАБОЛЯ И ЗЪБА И НЯКЪДЕ ВЪТРЕ КЪМ КОРЕНИТЕ.КАЗАХ НА ЗЪБОЛЕКАРЯ ДА ПОЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА МИ ПОСТАВЯТ ЗА 3 ПЪТ ЦЯЛОСТЕН МОСТ ОТПРЕД.НО ТОЙ НЕ.МОЖЕ БИ ПРИЧИНАТА Е В МОЯ ОРГАНИЗЪМ.СЕГА СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО ВСИЧКО МЕ БПЛИ ОТГОРЕ,ЕДНА НЕПРИЯТНА БОЛКА,ДРАЗНЕЩА.НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ.ТАКА СЕ ПОДВЕДОХ ,МОЖЕШЕ ДА СИ КАРАМ БЕЗ ЗАДНИ ЗЪБИ,ИЛИ СЪС ЗАДНИ ПРОТЕЗИ АМА ТОЗИ ДОКТОР БЕШЕ ТОЛКОВА УБЕДИТЕЛЕН ЧЕ ТАКА Е ПО ДОБРЕ.БОЛЯХА МЕ ДВА ДОЛНИ ЗЪБА И ЗАРЕДИ ТЯХ НАПРАВИХ ТАЗИ ГЛУПОСТ.СЕГА СА ИЗВАДЕНИ И ИМАМ МЕТАЛОКЕРАМИКА НО УТРЕ И НЕЯ ШЕ МАХАТ,ЗА ДА МИ СЛАГАТ ЦИРКОНОВИ,ОТДОЛУ ЗЪБИТЕ НЕ МЕ БОЛЯТ ТОЛКОВА.ДА СМЕНЯ ЗЪБОЛЕКАРА НО КЪДЕ ДА ХОДЯ,ДАДОХ 5000ЛВ.НО АКО СЕ НАЛОЖИ ТРЯБВА ДА СЕ КУЛСОТИРАМ И СЪС ДРУГ.А АЗ РАБОТЯ В ЧУЖБИНА И ВСИЧКИ КОЛЕЖКИ НЯМАТ ТОЗИ ПРОБЛЕМ.А СА СЛОЖИЛИ И ТЕ МЕТАЛОКЕРАМИКА,НО КОГАТО ДОЙДОХ ПРИ ТОЗИ ЗЪБОЛЕКАР И СЛЕД КАТО МИ ИЗПИЛИ ЗЪБИТЕ РАЗБРАХ ОТ НЯКОЛКО ПАЦИЕНТИ ЧЕ И ТЕ СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМИ.НАПРАВО НЕ ЗНАМ КОГА ШЕ СВЪРШАТ ТЕЗИ МЪКИ!ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ .ДРУГ ПАТИЛ ЛИ Е КАТО МЕН?

didiyordanova1
30th September 2010, 19:03
хахахаха аз си изпатих от един джалатин но за един зъб за който така и неразбрах какво му е било положението и ми бе изваден....но като тебе още не съм след това ходих при 4,5 стоматолога до като реша кой да ме лекува и сега сравнително съм доволна моя съвет незнам може би трябва друг стоматолог да те прегледа също поне аз бих така направила

konfu
30th September 2010, 19:31
ЩЕ ВИДЯ И УТРЕ КАКВО ЩЕ МИ СЕ СЛУЧИ ОЩЕ И ЩЕ МИСЛЯ ДА ВИДЯ И ДРУГ'НО ЩЕ МЕ ПРИЕМАТ ЛИ ,КАТО ВЕЧЕ СИ БИЛ ПРИ ДРУГ ЗЪБОЛЕКАР!ВСИЧКИ ТИ ВИКАТ ХОДИ ПРИ ТОЗИ ПРИ КОЙТО СИ БИЛ.
АЗ МНОГО СЪМ ДОВОЛНА ОТ ДР.СТАНИМИРОВ-ЛИЦЕВО ЧЕЛНА ХИРУРГИЯ,НО ПОНЕЖЕ ИСКАХ ДА СВЪРШИ ВСИЧКО БЪРЗО ЗА 24 ЧАСА И СЕ ПОДВЕДОХ ПО МОЙТЕ КОЛЕЖКИ-ДОКАТО СЕ ОСЪЗНАЯ ТЕ БЯХА ИЗВИКАЛИ ШОФЬОРА НА ЗЪБОЛЕКАРА И АЗ ТРЪГНАХ.КОГАТО ТИ ВИКАТ НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМ ЩЕ СИ ГОТОВА ЗА 24 ЧАСА!как ДА НЕ СЕ ХВАНЕШ!И ТАКА НЕ ОТИДОХ ПРИ ТОЗИ КОЙТО ЗНАМ А ОТИДОХ ПРИ НЕПОЗНАТ.И КАК ДА МУ СЕ ОБАДЯ НА ДР .ЗЪБОЛЕКАРАЗ ИМАХ ЧАС НА 25.9 А ОТИДОХ НА 24 .9 ПРИ ДРУГИЯ.И ТАКА ОТ 24 ЧАСА СТАНАХА 40 ДЕНА И

didiyordanova1
30th September 2010, 19:59
за сефте виждам стоматолог да ти каже , че ще си готова за 24 часа и то мост аз при непознати неотивам!!! или поне до като нечуя няколко мнения хубаво за него .. ами аз невиждам лошо да отидеш на преглед при друг стоматалог щом като имаш оплаквания от този!!даже бих ти казала беш при другия аз небих се оставила така нз да ме мъчат толкоз направо като тичета постовете настръхвам :cry:

konfu
30th September 2010, 20:33
МИ ТОЙ НА ВСИЧКИ ГИ ПРАВИ ТАКА.МАКСИМУМ ЧЕТРИ ДНИ.РАБОТИ С МАТЕРИАЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ И ХОДИ НЕПРЕКЪСНОТО НА СЕМИНАРИ ТАМ.НЕГОВИТЕ ТЕХНИЦИ СА НА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ НЕПРЕКЪСНОТО ТАМ'ИМА КЛИНИКИ.И РАБОТИ ПОВЕЧЕ С ПАЦИЕНТИ ОТ ВЪН.И АЗ ЗАТОВА СЕ ПОДЛЪГАХ,ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ.БЪРЗАТА РАБОТА СРАМ ЗА МАЙСТОРА.АКО ВСИЧКО СЕ ИЗВЪРШВА БАВНО И СЕ ИЗЧАКВА НЯМА ДА СЕ СТИГА ДО ТУК.ПРОСТО ИМА ОРГАНИЗМИ КОИТО ИЗДЪРЖАТ И ПОНАСЯТ ДА ИМ НАПРАВЯТ ЗА 24 ЧАСА.ДА АЗ ПОЗНАВАМ 4 ЖЕНИ КОИТО ИМ ГИ ПОСТАВИ ЗА 24 ЧАСА 32 ЗЪБА,ПИЛИ И ОТГОРЕ МОСТОВЕ'.И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМАТ ПРОБЛЕМ.НО ТУК В БЪЛГАРИЯ ЗНАМ ПОВЕЧЕ НЕДОВОЛНИ.ПРОСТО ЗБЪРКАХ И СИ ПЛАЩАМ С БОЛКИ.ТОКУ ЩО ГОВОРИХ С НЕГО И ТОЙ НАСТОЯВА ПАК ДА МЕ ВИДИ ТЪЙ КАТО МУ КАЗАХ ЧЕ УТРЕ ОТИВАМ ПРИ ДРУГ.

Dasy
30th September 2010, 20:48
Чувате ли се изобщо какво говорите,тоест какво пишете? :shock: Как за 24 часа да ви изработят корони? Ама направо се ядосвам като ви чета постовете! :shock: Една корона се изработва за минимум 3 посещения,и то ако зъба е подготвен! Ами,големи хора сте,прочетете малко,имате интернет,поинтересувайте се. И да,нормално е да има болки във венците, те се травмират от изпиляването, пили се прагово,под венеца, конци за отдръпването му се слагат,за да се вземе точен отпечатък,процедурата под упойка се извършва и когато са повече зъби има болки и след това,но те отшумяват постепенно. Но не може всичко да стане с магическа пръчка. :!:

didiyordanova1
30th September 2010, 21:09
..оф оф ами защо трябва да му казваш....и аз съм на мнение че за 24 часа е невъзможно да се направи всичко изглежда страшно само като си го помисля.. :oops:

konfu
30th September 2010, 23:16
да той така практикува и затова ходят много при него за да свършат бързо'.И ЗА УЧУДВАНЕ Е КОЛКО МНОГО ХОРА СЕ НАВИВАТ ДА ХОДЯТ ПРИ НЕГО.ДА ВСИЧКО СТАВА С УПОЙКИ И ТО НЕ ЕДНА.ЗА ПЪРВИ ПЪТ КАТО ОТИДЕШ СИ 3 ЧАСА НА СТОЛА ДОКАТО ИЗПИЛИ .И ВЗЕМЕ ПРОБА/И СЛЕД ТОВА НА ДРУГИЯ ДЕН ГИ СЛАГА МОСТОВЕТЕ.И МНОГО ХОРА ИЗДЪРЖАТ НО АЗ НЕ МОЖАХА КОГАТО СА ЦИРКОНОВИ ЗЪБИТЕ Е 48 ЧАСА.И АЗ ЗАТОВА СЕ ПОДВЕДОХ И СЕГА СИ ПЛАШТАМ С БОЛКИ И НЕ ЗНАМ ДО КОГА,

didiyordanova1
1st October 2010, 11:16
предпочитам да ходя 1 месец или два но да знам , че няма да е бързата работа срам за майстора!!

konfu
1st October 2010, 15:36
ДА ПРАВИ СТЕ!НО КОГАТО ИЗПАТИ ЧОВЕК РАСЪЖДАВА,В МОМЕНТА СЪМ СЪС СВАЛЕНИ ДОЛНИ МОСТОВЕ.БОЛКИ,ЗАШОТО НЕРВИТЕ СА ОТКРИТИ.И НЕ МИ СЛОЖИ ВРЕМЕНИ ,УТРЕ СЪМ НА ПРОБА,ДНЕС ПАК ОБЕЗБОЛЯВАЩИ.ДА ОТ 24 ЧАСА СТАНАХА 48 ДЕНА И СЪМ ДО ПОД КРУШАТА.

чичо
2nd October 2010, 14:26
Ако си бяхте отишли при Др.Станимиров целия този цирк нямаше да се състои.
Съжалявам да разбера,че такива безумия се случват със зъбите на хората,а те си плащат като поп,но в крайна сметка вие сте си го избрали и сте се съгласили да бъде по този начин.

konfu
2nd October 2010, 17:03
ДА ПРАВИ СТЕ АКО БЯХ ОТИШЛА ПРИ ДР.СТАНИМИРОВ НЯМАШЕ ДА СЪМ НА ТОЗИ ХАЛ.НО НАЛИ ВИНАГИ ИСКАМЕ ВСИЧЛО ДА СТАНЕ ПО БЪРЗО И В КРАЙНА СМЕТКА ГРЕШИМ.И СЕГА ОЩЕ СЪМ БЕЗ ДОЛЕН МОСТ,НО ТОВА НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА,ПРИТЕСНЯВА МЕ ЧЕ ОЩЕ МЕ БОЛИ ПОД ГОРНИЯ МОСТ.ЕТО СМЕНИХА МИ С ЦИРКОНОВ МОСТ КАЗВТ ЧЕ ТОЙ СЪЗДАВА НАЙ-МАЛКИ ПРОБЛЕМИ НИ БОЛКИТЕ МИ ПРОДЪЛЖАВАТ,ЕДНА ДРАЗНЕЩА ,ПАРЕЩА СЪРБЯЩА БОЛКА,КОГАТО БЯХ 3 ДНИ БЕЗ МОСТА НЕ ОТЗВУЧА.ДА НЕ БИ ОТ ПИЛЕНЕТО НА ЗЪБИТЕ ,НЕ РАЗБИРАМ ТОЛКОВА ДАЛИ НЕЩО КОСТА МИ ДАВА ПРОБЛЕМ..ИЛИ НЯКАДЕ ТАМ ПОД ВЕНЕЦА ИМА ВЪЗПАЛЕНИЕ,.БИ ТРЯБВАЛО ЗЪБИТЕ СА ПИЛЕНИ ПРЕДИ 40 ДНИ.НО ТОВА Е ТРЕТИ СМЕНЕН МОСТ.БЕЗЗ МЕТАЛ.ОЩЕ НЕ Е С ПОСТОЯНА ЗАМАЗКА .МОЖЕ ЛИ НЕПОНОСИМОСТ НА ОРГАНИЗМА ДА Е ОТ ЧУЖДОТО ТЯЛО.ПОНЯКОГА ГИ ЧУСТВАМ СЛЕД ХРАНЕНЕ ДВОЙНО ПО ГОЛЕМИ ИЗКУСТВЕНИТЕ ЗЪБИ.ТАЗИ ПАРЕЩА БОЛКА МЕ ПОДЛУДЯВА.МОЖЕ БИ КАТО МИ СЛОЖАТ И ДОЛНИЯ МОСТ .ЗАЩОТО ТАКА КА ДА ОТИДА ,ЩЕ ОТИДА ДА СЕ КОЛСУТИРАМ И С ДРУГ ЗЪБОЛЕКАР ,МОЖЕ БИ ДР.СТАНИМИРОВ

didiyordanova1
2nd October 2010, 17:39
Ами аз като четох колко пари си дал/а а бе то един иплантат мисля заедно конструкции някаде 1200-1500 лева излиза..ти за 4400 лева си щял/а аа поне 3 имплантата си щяла да сложиш..имам приятелка си сложи един за 700 лева конструкции тва онова незнам колко пари са и излезли над 1000 е поне за едната страна си щял/а да се оправиш немога да разбера защо продължаваш да се самонаказваш ходейки при тоя стоматалог аз ако бях на теб до сега да съм се гръмнала сигурно от гледката в устата ми и небих позволила чак толкоз някой да ме накара да страдам аз ако бях на тебе бих му подпалила кабинета!! sorry ако звуча грубо не е със зла умисъл не за пациента!!

didiyordanova1
2nd October 2010, 17:51
Значи да не е нещо алергия към цирконии ли? Ами то като се сложи един мост аз съм чувала , че отначало чувството не е много комфортно..чувстваш го дебело..бабки съм питала :) мойта бабка другата ми бабка :) нали и аз плача за мостче..макар, че аз и умирам от страх ако трябва да съм изкрена

чичо
2nd October 2010, 17:56
Алергията към цирконий е възможна ,колкото да се върне Тодор Живков :idea: Всъщност второто е по-вероятно...
Да Ви кажа ли какво ще стане след като посетите Др.Станимиров в този вид,като сме наясно ,че сте му бивш/а пациент??

didiyordanova1
2nd October 2010, 18:07
Добре..Само предположих .. :) ами моя стоматолог е така ако си пропуснеш часа идваш при него другата година защото не си се отнесъл сериозно малко си е особен неговори много и работи внимателно ами пак при този ли да ходи то се е видяло какво и е причинил/а лошото станало...поне на преглед да отиде :roll: да види какво ще и/му каже

didiyordanova1
2nd October 2010, 18:10
Пък пък гледкам от перник е софия е близо там добри специалисти има много.. :roll:

Piny
2nd October 2010, 19:37
е добре, какво толкова ще и направи зъболекарят и? Епа няма да я разстреля, затова, че е отишла при друг. На мен като ми ссе възпали единият зъб, носещ моста ( който бях направила в България) нали пак при австрийския ми зъболекар отидох. И знаете ли, той и дума не обели против работата на българския си колега. Много професионално се отнесе дори. Аз съм пациент и имам право да отида при когото искам. Зъболекарят не знам дали има право да ти откаже лечение (май не, доколкoтo съм запозната с лекарската етика). Тук не е място да се правим на обидени- отиваш си при твоя зъболекар и това е. Ти отиваш и си плащаш - няма причина да се чувстваш виновна. И се успокой - на всеки проблем се намира решение- някои решения просто са малко по-скъпи от други решения :wink:

didiyordanova1
2nd October 2010, 19:40
А бе и аз мисля като тебе Piny..Но има зъболекарии знам , че ако отидеш при друг се обиждат..един вид щом си отишъл при друг значи при предния нещо не ти е харесало.. :roll: мисля , че това си мислят..

didiyordanova1
2nd October 2010, 19:42
може би би се ядосал , че не е отишал/ла при нея защото то при толкоз мъки кой няма да се ядоса :evil:

Piny
2nd October 2010, 19:56
тук няма място за обидени! Все пак говорим за зъболекар, а не за дете от детската градина
Яворе, има ли право зъболекар да откаже лечение на пациентката си?
И изобщо в България се избира личен лекар, но избира ли се и зъболекар или гинеколог? Нали все пак това са лекари, при които се ходи поне 2 пъти в година ако си здрав. Мисълта ми е, че тук си ги избираш и се водиш техен пациент- не мога да си представя да ми откажат лечение по каквато и да било причина

denicayordanova
2nd October 2010, 20:52
отностно зъболекар статистиката сочи , че в повечето случаи ходим когато ни заболи зъб което не е правилно но хората го правят що да му обръщам внимание като не ме боли виждала съм и това от 1 зъб се разваля втори и т.н.... :evil: иди обяснявай , че не е правилно :cry:

denicayordanova
2nd October 2010, 20:53
Piny аз си имам личен стоматалог от дете..Е вече неходя при нея защото си е оставила ръцете в устата ми.. :cry:

чичо
2nd October 2010, 20:55
Естествено,че има право да откаже,аз също съм го правил,както и всеки друг предполагам??
Има ситуации и хора,които нямат доверие, у мен в случая.Аз например разбирам това и в този момент автоматично всичко приключва ,за доброто и на двете страни,...
В предишния си пост имах нещо съвсем различно в предвид,не говорех ,че някой ще се сърди или е обиден ...Но не виждам защо да разяснявам предполааемата ситуация,макар и да ми се иска много :wink:

denicayordanova
2nd October 2010, 21:02
Тоест един вид а бе ти ми нямаш доверие за това си отишъл/а при друг. :roll:

konfu
2nd October 2010, 22:03
Не че не съм моу имала доверие,напротив то1но обратното,имам много доверие.НО СИТОАЦИЯТА БЕШЕ ТАКАВА.Когато се случи всичко това СТАНИМИРОВ беше в отпуск.БЯХ го посетила 20 дни преди случея.2.предни зъба лекувани преди 8 год ме заболяха.Бях с болки и то ужасни 1 месец,Работя в ГЪРЦИЯ отидох там,за един друг зъб и този вместо да го лекува го извади.ТОВА се случва преди 3 месеца,След ваденето болките ми продължиха 1 месец ту по силни ту по слаби.Неиздържах върнах се в България.отидох при СТАНИМИРОВ,Той ми сложи 2 дренчета .върнах се в ГЪРЦИЯ болката продължи.Отам след 2 седмици пак В БЪЛГАРИЯ.СТАНИМИРОВ ми направи операция,бяха ми отронили от коста при ваденето,Отам мойе би от силното притеснение и от постояните болки мойе би ми ослабна имънитета и ме ъудари в единствените плобирани зъби.Отново неспане ,СТАНИМИРОВ ми ги отвори и излезе за зла моя участ в отпуск,.АЗ се върнах в ГЪРЦИЯ,Болки ,неспане ,антибиотици и отидох там на зъболекар.ОТНОВО чистене на канали.а никой не откри че единия зъб е бил с джа канала,преден.САМО една в ПЕРНИК МИ КАЗА.но тогава ходех при СТАНИМИРОВ.и не и повярвах,.И ТАКА след 2 месеца болки които толкожа ми омръзнаха ,когато ми казаха за този зъболекар ,колко са дожолни колежките-колко гърци били отвели при него и за максимум 4 дни забравяш за проблемите им повярвах.Когато толкова време си в безицходица.И ТАКА СЕГА СЪМ В ОЩЕ ПО ГОЛЯМА БЕЗИСХОДИЦА!Чакам да стане и долния мост и да ми го сложат заштото пари съм дала.НО БОЛКИТЕ НЕ СТИХВАТ,ПИАобезболяващи

konfu
2nd October 2010, 22:08
малко съм допуснала грешки при писането,защото пиша повече на латиница и сега на кирилица,без да погледна текста за което се извинявам

didiyordanova1
2nd October 2010, 22:54
ами като си дала толкова много пари явно ще продължиш с болките и с това да ходиш при него да ти одира кожата още за мостове явно си мазохист и аз ти се чудя вече..

konfu
3rd October 2010, 00:00
не несъм мазохист.пари повече няма да му давам.НО кажете ми какво да оствя толкова скъп мост от циркони ,Поне да не ме е яд ,.Да ми ги сложи времено пак ако може после да отида за консултация при друг и да ми помогне да ми мине възпалението ,И ,а ако може да използвам тези мостове.ТОИ вече е изпилил зъбите още първия ден,тогава още не знаех какво ще се случи и се се надявах че ще отзвучат болките.НО НЕ СЪМ МАЗОХИСТ.А ПРОСТО СЪМ ТЪРПЕЛИВА.ДАНО НЯКОГА СЕ ОПРАВЯ И ДА Е ПО БЛИЗЪК ДЕНЯ.АЗ МУ КАЗАХ ЧЕ ЩЕ ГО СЪДЯ АКО НЕ ОПРАВИ НЕЩАТА ..

Piny
3rd October 2010, 09:02
Яворе, не ти вярвам, че ако дойде твоя пациентка, с болки, ще я върнеш от вратата. Това не е човешко, да не говорим пък че е в противоречие с клетвата, която полага всеки лекар.
Едно е да откажеш да вземеш нов пациент, съвсем друго е да откажеш лечение на твой пациент.
Много би ми било интересно да чуя ти как виждаш ситуацията от очите на лекар

didiyordanova1
3rd October 2010, 09:44
И аз мисля като тебе Piny!! :)

didiyordanova1
3rd October 2010, 09:46
Охх, да ти кажа и да го съдиш незнам колко ще обърнат внимание..Тя съдебната системата ни е толкоз скапаната , че просто няма накъде..На мен за един вероятно погрешно изваден зъб никой не ми обърна внимание дано на теб ти обърнат...

wanja
3rd October 2010, 15:07
konfu,

ако е трябвало да отидете при Д-р Станимиров, който преподава и в Стоматологичния факултет в София, разбирам притеснението ви. Той е малко серт, но е и човек, доста добър специалист и не мисля, че ще ви остави в "калта" или изгони.
При всички положения съветът ми е просто да си потърсите друг специалист. Може ли да напишете името или клиниката на този, който ви е докарал до това лошо състояние, за да знаем и ние да не се натикаме някой ден, ако ни се наложи спешно да посетим стоматолог, а нашият не е на разположение?

Благодаря предварително и се надявам всичко да мине по-бързо. Просто потърсете друг специалист. С този се е видяло, че тъпчете на едно място и си плащате не само финансово, но което е по-лошо с цената на здравето.

чичо
3rd October 2010, 16:48
Яворе, не ти вярвам, че ако дойде твоя пациентка, с болки, ще я върнеш от вратата.
нямах това предвид :)
Но след като отстраня болките ще я/го помоля да продължи друг

Piny
3rd October 2010, 17:55
знаех си аз Яворе, че не би върнал пациент с болки.
Освен това Конфу, няма причина да се чувства виновна - тя не е направила нищо, освен че е отишла при грешния зъболекар.

konfu
3rd October 2010, 18:17
МИ КАКВО ДАВИ КАЖА , ТОЙ КАТО ЧОВЕК Е СУПЕР ВИНАГИ УСМИХНАТ И ГОТОВ ДА ТЕ ИСЛУША.НО С МЕН НЕ МУ ВЪРВИ.МОЖЕ БИ ИСКА БЪРЗО ДА ПРИКЛЮЧИ И ДА ТРУПА ПО БЪРЗО ПАРИ.ИМА ОЩЕ ЕДИН ПОМОЩНИК 3 СЕСТРИ .РАБОТИ В КЮСТАНДИЛ И В СОФИЯ.С ГЕРМАНСКИ МАТЕРИАЛИ И НЕПРЕКЪСНОТО ТЕХНИЦИТЕ СА НА САМИНАР ТАМ,.НО ЛОШОТО МУ Е ЧЕ НЕ СЕ ВСЛУШВА ОТНАЧАЛО В ДУМИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ В ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ОПЛАКВАНИЯ.КАТО ОТИДЕШ ПРИ НЯКОЙ ЗЪБОЛЕКАР И МУ КАЖЕШ АЗ СЪМ МАЛКО ПАТАЛОГИЧЕН СЛУЧЕЙ ,ПОЧТИ ВИНАГИ ТИ КАЗВАТ ОСТАВИ АЗ ДА ПРЕЦЕНЯ.И ПОСЛЕ КАТО СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНОТО СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМЕ.ТОВА СЕ СЛУЧИ И С МЕН СЕГА.ДР ЛЮБЕНОВ. А ДР СТАНИМИРОВ Е СЪЩИЯ ЗА КОЙТО ПИШЕТЕ.ПРИ НЕГО ВИНАГИ ОТИВАМ КОГАТО Е ПО СЛОЖНО И ДОСЕГА НЕ МЕ Е ВЪРНАЛ.НО ПРОСТО СИ ИСКАМ И ДОЛНИЯ МОСТ И ЗАТОВА ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИЯ,ТЪЙ КАТО ЗЛОТО ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО.И В МОМЕНТА БОЛЯ НО ПОНОСИМО ЕДНА ПАРЕЩА .ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОД ГОРНИЯ МОСТ.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МНЕНИЯТА ВИ И СЪВЕТИТЕ.

konfu
3rd October 2010, 21:01
МИ КАКВО ДАВИ КАЖА , ТОЙ КАТО ЧОВЕК Е СУПЕР ВИНАГИ УСМИХНАТ И ГОТОВ ДА ТЕ ИСЛУША.НО С МЕН НЕ МУ ВЪРВИ.МОЖЕ БИ ИСКА БЪРЗО ДА ПРИКЛЮЧИ И ДА ТРУПА ПО БЪРЗО ПАРИ.ИМА ОЩЕ ЕДИН ПОМОЩНИК 3 СЕСТРИ .РАБОТИ В КЮСТАНДИЛ И В СОФИЯ.С ГЕРМАНСКИ МАТЕРИАЛИ И НЕПРЕКЪСНОТО ТЕХНИЦИТЕ СА НА САМИНАР ТАМ,.НО ЛОШОТО МУ Е ЧЕ НЕ СЕ ВСЛУШВА ОТНАЧАЛО В ДУМИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ В ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ОПЛАКВАНИЯ.КАТО ОТИДЕШ ПРИ НЯКОЙ ЗЪБОЛЕКАР И МУ КАЖЕШ АЗ СЪМ МАЛКО ПАТАЛОГИЧЕН СЛУЧЕЙ ,ПОЧТИ ВИНАГИ ТИ КАЗВАТ ОСТАВИ АЗ ДА ПРЕЦЕНЯ.И ПОСЛЕ КАТО СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНОТО СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМЕ.ТОВА СЕ СЛУЧИ И С МЕН СЕГА. А ДР СТАНИМИРОВ Е СЪЩИЯ ЗА КОЙТО ПИШЕТЕ.ПРИ НЕГО ВИНАГИ ОТИВАМ КОГАТО Е ПО СЛОЖНО И ДОСЕГА НЕ МЕ Е ВЪРНАЛ.НО ПРОСТО СИ ИСКАМ И ДОЛНИЯ МОСТ И ЗАТОВА ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИЯ,ТЪЙ КАТО ЗЛОТО ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО.И В МОМЕНТА БОЛЯ НО ПОНОСИМО ЕДНА ПАРЕЩА .ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОД ГОРНИЯ МОСТ.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МНЕНИЯТА ВИ И СЪВЕТИТЕ.

konfu
3rd October 2010, 21:10
[quote="konfu"][quote]МИ КАКВО ДАВИ КАЖА , ТОЙ КАТО ЧОВЕК Е СУПЕР ВИНАГИ УСМИХНАТ И ГОТОВ ДА ТЕ ИСЛУША.НО С МЕН НЕ МУ ВЪРВИ.МОЖЕ БИ ИСКА БЪРЗО ДА ПРИКЛЮЧИ И ДА ТРУПА ПО БЪРЗО ПАРИ.ИМА ОЩЕ ЕДИН ПОМОЩНИК 3 СЕСТРИ .РАБОТИ В КЮСТАНДИЛ И В СОФИЯ.С ГЕРМАНСКИ МАТЕРИАЛИ И НЕПРЕКЪСНОТО ТЕХНИЦИТЕ СА НА СЕМИНАР ТАМ,.НО ЛОШОТО МУ Е ЧЕ НЕ СЕ ВСЛУШВА ОТНАЧАЛО В ДУМИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ В ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ОПЛАКВАНИЯ.КАТО ОТИДЕШ ПРИ НЯКОЙ ЗЪБОЛЕКАР И МУ КАЖЕШ АЗ СЪМ МАЛКО ПАТАЛОГИЧЕН СЛУЧЕЙ ,ПОЧТИ ВИНАГИ ТИ КАЗВАТ ОСТАВИ АЗ ДА ПРЕЦЕНЯ.И ПОСЛЕ КАТО СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНОТО СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМЕ.ТОВА СЕ СЛУЧИ И С МЕН СЕГА. А ДР СТАНИМИРОВ Е СЪЩИЯ ЗА КОЙТО ПИШЕТЕ.ПРИ НЕГО ВИНАГИ ОТИВАМ КОГАТО Е ПО СЛОЖНО И ДОСЕГА НЕ МЕ Е ВЪРНАЛ.НО ПРОСТО СИ ИСКАМ И ДОЛНИЯ МОСТ И ЗАТОВА ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИЯ,ТЪЙ КАТО ЗЛОТО ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО.И В МОМЕНТА БОЛЯ НО ПОНОСИМО ЕДНА ПАРЕЩА .ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОД ГОРНИЯ МОСТ.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МНЕНИЯТА ВИ И СЪВЕТИТЕ.

dentalargirova
5th October 2010, 07:35
здравейте!Има ли съфорумци с мост на предни зъби? Имам пародонтоза и стопяване на костта, в следствие на което предните ми долни зъби са доста разклатени.Според стоматолога ми изхода е вадене на зъбите и мост,а аз съм изпаднала в тих ужас... Не ми е ясно доколко комфортно бих се чувствала и как изглежда един такъв мост на предни зъби...

Има и други начини по принцип, но най-добре би било да се отиде на преглед.Така във форума не е желателно да се отговаря.

konfu
5th October 2010, 12:59
В МОМЕНТА АЗ ИЖИВЯВАМ ТОЗИ УЖАС.ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ОРГАНИЗМА НА ДАДЕНИЯ ЧОВЕК.ИМА ХОРА КОИТО ГО ПОНАСЯТ ДОБРЕ,ДРУГИ ЗЛЕ.АЗ СЕ БОРЯ ВЕЧЕ 40 ДНИ.ВИЕ ИМАТЕ ЗАБОЛЯВАНЕ И ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ КОЛСУТИРАТЕ С ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ ДА НЕ НАПРАВИТЕ СЪЩАТА ГРЕШКА КАТО МЕН.АЗ ИМАМ ЕДНА ПОЗНАТА КАТО ВАС ,И ДОКОЛКТО ЗНАМ ПЪРВО И НАПРАВИХА МАЛКА ОПЕРАЦИЯ УКРЕПИХА ЗЪБИТЕ ,ПРИСАДИХА И ПЛАСТИНА И СЛЕД ТОВА И СЛОЖИХА МОСТА.СЕГА НЯМА ОПЛАКВАНЕ.НО КАКТО СПОМЕНАХ ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА И ЗЪБОЛЕКАРА.И ДОБРЕ ВИЖТЕ ДАЛИ ВИ ПОНАСЯ МЕТАЛОКЕРАМИКАТА,ЗАШТОТО В МОМЕНТА СЪМ СЪС СВАЛЕН МОСТ И БОЛКИ.И ЧАКАМ ЦИРКОНОВ МОСТ ТОЙ Е БЕЗ МЕТАЛ.МНОГО Е ВАЖНО ДА ПОПАДНЕТЕ НА СПЕЦИАЛИСТ!ИНЕЧЕ ИСКАШ НЕ ИСКАШ СВИКВАШ С МОСТА.ЩЕ СТАНЕШ КАТО ФОЛК ПЕВИЦА!

konfu
5th October 2010, 13:05
ОХ

чичо
5th October 2010, 13:11
Освен това Конфу, няма причина да се чувства виновна - тя не е направила нищо, освен че е отишла при грешния зъболекар.
Има грешна представа за всичко,случващо се в устата ,не разграничава това което трябва да се направи на зъбите й с това,което се прави всъщност.Отговорът на нейния проблем е ясен за всички други,но не и на нея.
Най-малкото човекът,който лекува/прави зъбите й не трябва да позволява да я боли,а след което не трябва да я оставя с отворени/изпилени зъби,освен заради болката още и заради това,че трябва да се храни нормално и да има нормални социални контакти.
Дано поне финалния резултат да бъде ок,друго незная какво да пожелавам.....

Piny
5th October 2010, 14:16
нали затова има лекари и зъболекари. Ни е пациентите искаме само да не ни боли, да стане бързо и да държи дъкго време. Зъболекарят е този, който трябва да и разясни какво е възможно и какво не. Лошо ли е, че се е доверила на човека с бялата престилка?

didiyordanova1
5th October 2010, 20:41
piny i a se doverih na edna s bqla pristilka takav djalatin 4e nakraq nerazbrah koi zub e bil nasitina za vadene ot togaz me e strah mn i vnimavam pri kogo hodq.... i ne si pravq izlishni stradaniq

konfu
6th October 2010, 20:28
ДА ПРАВ СТЕ ЗАТОВА КОЕТО ПИШЕТЕ.НО КАК ДА ОТИДА ПРИ ДРУГ ЗЪБОЛЕКАР ,КОЙ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ ТАКА,ВСЕКИ ЩЕ КАЖЕ ХОДИ ТАМ КЪДЕТО СА ТИ ЗАПОЧНАЛИ ЗЪБИТЕ И ДА СИ ПОПРАВИ ГРЕШКИТЕ.ДНЕС ХОДИХ ИКАТО ГО ПОПИТАХ ЗАЩО НЕ МИ СЛОЖИ ВРАМЕНИ ЗЪБИ КАКТО Е РЕДНО,ТОЙ МИ ОТГОВОРИ-МИ ВРЕМЕНО СЛАГАТ КОГАТО ГИ ПРАВЯТ ПО БАВНО,НА ВРЕМЕТО И АЗ СЛАГАХ.НАПРАВИ МИ ПРОБА И УТРЕ ,.ЩЕ МИ ВАДИ НЕРВИТЕ ,НЕЗНАМ ПРАВИЛНО ЛИ Е ,НАБОЛВАТ МЕ.НЯКЪДЕ ЧЕТЕМ НЕ ГИ ВАДЕТЕ ,ДРУГИ ПО ДОБРЕ ИЗВАДЕТЕ ГИ.ЗНАМ ЛИ КОЕ Е ПРАВИЛНО.ТОЛКОВА ХОРА ХОДЯТ ПРИ НЕГО ЗАТОВА МУ СЕ ДОВЕРИХ.НАЛИ РЕКЛАМАТА СА ХОРАТА!ОТКЪДЕ ДА ЗНАМ ЧЕ ТОВА ЩЕ МИ СЕ СЛУЧИ.МОЖЕ ПРИЧИНАТА ДА Е И В МЕН.МАХНА МИ ДОЛНЯ МОСТ ПООПРАВИХА СЕ ВЕНЦИТЕ ЗА МАЛКО И ОТ СНОЩИ ПАК СЪМ С БОЛКИ И ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ.ПОД ГОРНИЯ МОСТ ПАК МЕ БОЛИ А СЪМ С ИЗВАДЕНИ НЕРВИ И ЦИРКОНОВ МОСТ!КЪЖЕТЕ МИ ВИЕ ЯВОР ЗАЩО, КОЯ Е ПРИЧИНАТА,?ТОЗИ ЗЪБОЛЕКАР МИ КАЗА КАТО МИ СЛОЖИ И ДОЛНИЯ МОСТ ,ТОГАВА ЩЕ МИ ПРЕПИСВА АНТИБИОТИК .

wanja
6th October 2010, 20:51
Не съм зъболекар. Тук доктор Явор ще трябва да каже, но мисля, че мостът не е направен като хората, за да полилавяват венците и да се възпаляват. Дали докторът ви не е изпилил добре или пък работи с калпави зъботехници или е комплексно...

Но ние си казахме май мнението вече по въпроса. Щом имате сили да търпите все още болки, ходете си при този и така. Целият този случай, колкото повече го чета и препрочитам ми прилича на някакво безумие.

Дано се оправите по-бързо!

Dasy
6th October 2010, 21:00
От колко зъби ти е този мост? Или е цялостна конструкция,обхващаша повече зъби? :roll: Трябвало е да се извадят нервите и запълнят каналите преди пиленето си мисля аз. А иначе циркония е биосъвместим материал и от него не би имала проблеми. Не мога да повярвам ,че такова нещо може да се случва :shock:

konfu
6th October 2010, 21:53
МИ 2 ЧАСТИ ОТГОРЕ ПО 5 ЗЪБА Е ЕДНАТА КОНСТРУКЦИЯ ,А ОТДОЛУ МИ ПРАВЯТ ЦЯЛОСТНА КОНСТРУКЦИЯ,ЗАШТОТО МИ ЛИПСВАТ 2 ДОЛНИ ЗЪБА.А САМИЯ ВЕНЕЦ НЕ Е ПОСИНЯЛ А ПОЧЕРВЕНЯЛ ПРОСТО ПО ВЪЗПАЛЕН ,НО ПОВЕЧЕ БОЛИ ПОД ГОРНЯ МОСТ.КАНАЛИТЕ НА ГОРНИТЕ ЗЪБИ ГИ НАБЛЮДАВА 4 ПЪТИ .ТОЙ ГИ ГЛЕДА НАПРАВО ОГОЛЕМЕНИ НА ПЛАЗМЕН ЕКРАН.НО СПОРЕД МЕН ГИ ИЗПИЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ,ЗАШТОТО БОЛКИТЕ МИ ЗАПОЧНАХА СЛЕД ИЗПИЛВАНЕТО.ТАКА АЗ СИ МИСЛЯ.ВИЕ ЯВОРЕ МЕ ОСЪЖДАТЕ ,НО РАЗБЕРЕТЕ АЗ ОТИДОХ ПРИ НЕГО ВСЛЕСТВИЕ НА ДОБРА РЕКЛАМА И ПОНЕЖЕ ЗНАМ ЧЕ СЪМ ПАТОЛОГИЧЕН СЛУЧЕЙ,ЗАТОВА ОСТАНАХ БЕЗ ЗАДНИ ЗЪБИ.КОГАТО МЕ ЗАБОЛЯВА ЗЪБ НИКОГА НЕ Е БИЛО ЗАРАДИ КАРИЕС .ПРЕДНИТЕ ДВА ЗЪБА СЕ БЯХ УДАРИЛА СИЛНО ЗАБОЛЯХА МЕ,ОТИДОХ НА ЗЪБОЛЕКАР ОТВОРИХА ГО СЛОЖИХА АРСЕН И ДО ВЕЧЕРТА БЯХ УМРЯЛА ОТ БОЛКИ,ОТИВАМ НА ДЕЖУРЕН И ВМЕСТО ТОЗИ МИ ОТВАРЯТ И СЪСЕДНИЯ.ОТИВАМ СЛЕД ТОВА ПРИ ПО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ,ЕДИН МЕСЕЦ И НЕ СЕ СПРАВИ ОСАВИ ГИ ОТВОРЕНИ ДА ГИ ВАДИ,АЗ НЕ ИСКАХ И ЕДНА ГОДИНА БЯХА ОТВОРЕНИ,ПОСЛЕ НА МАЙТАП ОТИДОХ ПРИ ЕДНА ЗЪБОЛЕКАРКА И ИЗКАРАХА 9 ГОД.И СЕГА ПРЕДИ МЕСЕЦ САМО ЕДНА ЗЪБОЛЕКАРКА МИ КАЗА 2 КАНАЛА НА ЕДИНИЯ,НО НЕ ОБАРНАХ ВНИМАНИЕ И ОТИДОХ ПРИ СТАНИМИРОВ.КАЗА НЕ ЕВЯРНО НО ПРИ ВАДЕНЕТО СЕ УСТОНОВИ С 2 КАНАЛА.А КАЖЕТЕ СЕГА И ТОЗИ НЕ ЕДИНСТВЕНИЯ СЛУЧЕЙ.ЗАТОВА ОТИДОХ ПРИ ТОЗИ ЗЪБОЛЕКАР ЗАРАДИ ГОЛЯМАТА РЕКЛАМА,.НО УВИ ПАК БОЛКИ С МЕСЕЦИ.ЯВНО ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ГОЛЯМА РЕКЛАМА ,МИСЛЯТ ЧЕ СА ПРАВИ ВЪВ ВСИЧКО ОТНАЧАЛО И ПОСЛЕ КОГАТО СРЕШНАТ ТРУДНОСТИ СТАВАТ ПО УЧТИВИ И СЛУШАТ И ДРУГИ МНЕНИЯ.,НАИСТИНА И АЗ СЪЖЕЛЯВАМ ЗА ГЛУПОСТА КОЯТО НАПРАВИХ ,НО СЕ ПОДВЕДОХ ,ДА ПРАВЯ ЦЯЛОСНА КОНСТРУКЦИЯ.ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА СИ СТОЯ БЕЗ ЗАДНИ ЗЪБИ И БЕЗ БОЛКИ,А ДА СИ СЛОЖА ЗАДНИ ПРОТЕЗИ,ТЪЙ КАТО КОСТА МИ Е СТОПЕНА И НЕ МОЖЕ ИМПЛАНТИ.ТОВА МИ ГО КАЗАХА 4 ЗВБОЛЕКАРИ.ДР.ВЪЖАРОВ,ДР СТАНИМИРИВ.ДР.ДИНЕВ.ЕДИН СИРИЕЦ В ГЪРЦИЯ И ДР.ЛЮБЕНОВ.

чичо
7th October 2010, 08:25
Не,аз не ви осъждам за нищо!Грешно сте ме разбрали,просто от каквато и помощ да се нуждатете,тя не е тук в интернет.А трябваше отдавна да я намерите при друг зъболекар .Това,че някой оставя пациентите си да ги боли е негов проблем,аз просто казвам ,че това не е редно да се случва през 2010година,макар и в БГ!
Не мога да давам мнение защо някой е решил да не прави временни зъби,да не дава антибиотик или да умъртвява зъб/и,разберете...това винаги е индивидуално и не е по шаблон.Надявам се скоро да се приключат всички проблеми при вас!Нищо лошо не съм казал,просто съм обективен(надявам се) :wink:

konfu
7th October 2010, 08:31
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ВИЕ СТЕ ПРАВ'ПАК СЕ СЪБУДИХ СЪС ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОД ГОРНИЯ МОСТ.МИСЛЯ ДА СЕ ОБАДЯ НА ДР СТАНИМИРОВ.МАЛКО МИ Е ПРИТЕСНЕНО КАК ЩЕ ПОСТЪПИ ТОЙ ДАЛИ БОБЩЕ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ.

konfu
7th October 2010, 08:32
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ВИЕ СТЕ ПРАВ'ПАК СЕ СЪБУДИХ СЪС ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОД ГОРНИЯ МОСТ.МИСЛЯ ДА СЕ ОБАДЯ НА ДР СТАНИМИРОВ.МАЛКО МИ Е ПРИТЕСНЕНО КАК ЩЕ ПОСТЪПИ ТОЙ ДАЛИ ВОБЩЕ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ.

konfu
7th October 2010, 08:35
НЕЗНАМ КЪДЕ ДРУГАДЕ ДА ОТИДА

Piny
7th October 2010, 08:54
най-добре е да се обадиш предварително по телефона на някой зъболекар, който не познаваш и от който не ти пука как ще реагира. Разказваш му истината и чакаш да чуеш какво той би ти предложил.
Отиваш и на още една консултация и сравняваш изказванията им, цените им и тнт

konfu
7th October 2010, 10:20
MOЖЕ БИ СИ ПРАВА.НО ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МЕ ПРИТЕСНЯВА КАК ДА ОТИДА С ИЗПИЛЕНИ ДОЛНИ ЗЪБИ.ХОДИХ ВЧЕРА ЗА ПРОБА НА МОСТА МАЛКО БЕШЕ ПО ВИСОК И НЕ ГО СЛОЖИХ.АКО ОТИДА ТАКА ВЕДНАГА ЩЕ МЕ ВЪРНЕ КОИТО И ДА Е,МОЖЕ БИ РАСЪЖДАВАМ ПОГРЕШНО

Piny
7th October 2010, 10:23
и ако те върне какво губиш? нищо
Ти ще кажеш още по телефона за какво иде реч.
Освен това отиваш на консултация само, а не на лечение. Отиваш да чуеш поне още 2 мнения и тогава решаваш какво да правиш.
Станалото - станало - няма смисъл да се вайкаш сега.
Стискам ти палци!

konfu
7th October 2010, 10:51
А ВИЕ ДР .ЯВОР КВДЕ ПРАКТИКУВАТЕ АКО НЕ Е ТАЙНА.МОГА ЛИ ДА ВИ ПОСЕТЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ.

Divinemouse
7th October 2010, 11:25
А ВИЕ ДР .ЯВОР КВДЕ ПРАКТИКУВАТЕ АКО НЕ Е ТАЙНА.МОГА ЛИ ДА ВИ ПОСЕТЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ.

Сигурна ли си че нямаш някой забравен нерв и от там да е болката :?
На мен ми се случи подобно нещо :twisted: долния ми резец се оказа с два корена :shock: което по думите на докторката се случвало 1 на 100000. :lol:

konfu
7th October 2010, 14:45
MИ ДА ВИ КАЖА ЧАК СЛЕД 9 ГОД ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ УСТАНОВИХА ЧЕ ДОЛНИЯ ЗЪБ Е С 2 КОРЕНА,СЛЕД КАТО ГО ИЗГУБИХ,А БЯХА РАБОТИЛИ 5 ЗЪБОЛЕКАРА ВЪРХУ НЕГО,КАТО ЕДИНИЯ Е ПО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ В СОФИЯ.САМО ЕДНА ЗЪБОЛЕКАРКА ГО ОТКРИ И НЕ И ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ,ЗАЩОТО ГО ЛЕКУВАШЕ СПЕЦИАЛИСТ.И КАТО ГО ИЗВАДИХА ВИДЯХА.А ТЕЗИ БОЛКИ СА НА ГОРНИТЕ ЗЪБИ,И УЩИМ ГИ ГЛЕДА НАЙ ЩАТЕЕЛНО НА КОМПЮТАР.

Dasy
7th October 2010, 15:05
Конфу, какво стана,ходи ли и при друг стоматолог за консултация? Извинявай,че те питам,но ми стана много любопитен твоя случай,а и лично аз за пръв път чувам такова нещо,да ходи с изпилени зъби пациента. :shock: А панорамна снимка правила ли си си?

Divinemouse
8th October 2010, 07:44
MИ ДА ВИ КАЖА ЧАК СЛЕД 9 ГОД ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ УСТАНОВИХА ЧЕ ДОЛНИЯ ЗЪБ Е С 2 КОРЕНА,СЛЕД КАТО ГО ИЗГУБИХ,А БЯХА РАБОТИЛИ 5 ЗЪБОЛЕКАРА ВЪРХУ НЕГО,КАТО ЕДИНИЯ Е ПО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ В СОФИЯ.САМО ЕДНА ЗЪБОЛЕКАРКА ГО ОТКРИ И НЕ И ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ,ЗАЩОТО ГО ЛЕКУВАШЕ СПЕЦИАЛИСТ.И КАТО ГО ИЗВАДИХА ВИДЯХА.А ТЕЗИ БОЛКИ СА НА ГОРНИТЕ ЗЪБИ,И УЩИМ ГИ ГЛЕДА НАЙ ЩАТЕЕЛНО НА КОМПЮТАР.

Бинго :lol:

чичо
8th October 2010, 11:02
Ще се учудите колко по-често се случва,по-скоро е 1 на 300 човека ,но зъболекарят винаги трябва да гледа дали става дума за 1 или 2 или n броя канали.:wink:
п.п. konfu,пратих ви ЛС с координатите ми.

didiyordanova1
8th October 2010, 19:24
Еми Конфу върви на зъболекар при Явор да те види.. :)

konfu
8th October 2010, 22:52
MИ ДА ВИ КАЖА ЧАК СЛЕД 9 ГОД ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ УСТАНОВИХА ЧЕ ДОЛНИЯ ЗЪБ Е С 2 Канала,СЛЕД КАТО ГО ИЗГУБИХ,А БЯХА РАБОТИЛИ 5 ЗЪБОЛЕКАРА ВЪРХУ НЕГО,КАТО ЕДИНИЯ Е ПО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ В СОФИЯ.САМО ЕДНА ЗЪБОЛЕКАРКА ГО ОТКРИ И НЕ И ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ,ЗАЩОТО ГО ЛЕКУВАШЕ СПЕЦИАЛИСТ.И КАТО ГО ИЗВАДИХА ВИДЯХА.А ТЕЗИ БОЛКИ СА НА ГОРНИТЕ ЗЪБИ,И УЩИМ ГИ ГЛЕДА НАЙ ЩАТЕЕЛНО НА КОМПЮТАР.

konfu
8th October 2010, 22:53
да ще отида за консултация.

didiyordanova1
9th October 2010, 13:25
добре конфу :)

konfu
18th October 2010, 01:45
здравейте
все още съм с постоянни болки.Пих антибиотик,но нищо.Др Явор ми каза търпение да отмине болката.но докога ли.Вчера ми правиха йонофореза ама нищо.Ако продалжат болките трябва да посетя и др.СТАНИМИРОВ .
Да чуя и неговото мнение .при 2 еднакви мнения си по спокоен;КАТО казах на сегащния зъболекар мнението на Явор не го хареса.Е СЕГА реши да ми прави ултразвук под упойка.ДР.ЯВОР АКО МОЖЕ ДАЙТЕ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ЗА УЛТРАЗВУК

didiyordanova1
18th October 2010, 18:34
Ами върви при д-р Станимиров да те види..Немога да разбера защо седиш..и все още не си отишла..

чичо
18th October 2010, 18:46
Точно този тип болки са упорити и е най-добре да се изчаква във времето и ще се види ,че ще отшумят.
В такива случаи физиотерапията ми е правила много лоша шега със засилване на болките и отичане,така че не я препоръчвам повече,имам лош опит.
Аз ти казах,Таня,ще ти мине но е необходимо време ;)
Пий нестероидни противовъзпалителни(Кетоп офен,Ибупрофен,Напроксен и т.н.) и обезболяващи.

Bril
18th October 2010, 19:02
konfu,къде точно са ти болките и с какъв характер?

konfu
20th October 2010, 21:45
БОЛИ МЕ ПОД ГОРНАТА КОНСТРУКЦИЯ.ЕДНА ПАРЕЩА СЪРБЯЩА ДРАЗНЕЩА БОЛКА ПОНЯКОГА ПО СИЛНА.СУТРИН СЕ СЪБУЖДАМ КАТО В МЕНГЕМЕ БОЛИ МЕ МЕЖДУ ПРЕДНИТЕ ЗЪБИ И ПОНЯКОГА СЕ ПРЕНАСЯ БОЛКАТА КЪМ ШИЙКИТЕ НА ЗЪБИТЕ.И ОТЗАД НА ГРАНИЦАТА МОСТ ВЕНЕЦ
И ПОД ВЕНЕЦА,

didiyordanova1
21st October 2010, 00:20
Дали пък нещо не е от самия венец.. :roll: Аз преди години имах ужасни болки на цялото чене цял ден ме държа надуха ми се венците на всички зъби..явно беше някакво възпаление..жабурках 3 дена със смрадлика и спря да ме боли и отока ми падна после..пробвай със смрадлика да жабуриш..може пък да минат болките.. :roll:

Bril
21st October 2010, 17:07
А на долния мост имаш ли болки?И постоянни ли са те?Зачервено ли е?

konfu
21st October 2010, 23:24
не на долния мост нямам такива болки,по слаби са.НЕ е червено мястото само боли понякога щипе.

Bril
22nd October 2010, 20:46
И аз имам подобни оплаквания вече доста време.От антибиотика даже стана по-зле,пламна ми цялата уста.Минава ми от нестероид.противовъзп.,но те се употребяват най-много две седмици...От води за уста с алкохол също ми щипе,и от някои пасти за зъби.При теб така ли е?

ahaaaa
15th November 2010, 15:23
а може ли да ми кажете каква е цената на мост при един липсващ зъб :( :(

Divinemouse
15th November 2010, 15:30
а може ли да ми кажете каква е цената на мост при един липсващ зъб :( :(


1500 евро цирконий :?

ahaaaa
15th November 2010, 15:32
а по евтин?

Mena
15th November 2010, 16:23
При един липсващ зъб най-доброто решение според мен е имплант, може да се направи и за 1000 евро. Защо искаш да си развалиш още два зъба, за да сложиш мост?

ahaaaa
15th November 2010, 16:25
просто нямам нужните пари за импланти .. интересува ме колко ще струва един мост : ) мерси

Bril
15th November 2010, 21:35
По-евтина е металокерамиката.Приблизи елна цена 250лв на зъб.

didiyordanova1
16th November 2010, 11:50
за щадящо правене на мост за 1 зъб има едно нещо наречено висящ мост зъба се слага не на 2 зъба а на единия само като само той се пили но колко издържа нз

didiyordanova1
16th November 2010, 11:51
имплант Дда ама колко души в Бг могат да си го позволят??

LUCKY Dancing Queen
16th November 2010, 12:56
Позволяват си го. Човек за зъби къща продава. И ти така. Нима ще се храниш цял живот с бузи?

Bril
16th November 2010, 17:23
Тъй е-гладът е по-силен от тока :popcorn_girl:

didiyordanova1
17th November 2010, 10:17
ти ако имаш къща продавай... :D

Bril
17th November 2010, 20:46
Eеееех,да можехме да станем акули :lol:

Divinemouse
20th December 2010, 18:32
Ами аз като четох колко пари си дал/а а бе то един иплантат мисля заедно конструкции някаде 1200-1500 лева излиза..ти за 4400 лева си щял/а аа поне 3 имплантата си щяла да сложиш..имам приятелка си сложи един за 700 лева конструкции тва онова незнам колко пари са и излезли над 1000 е поне за едната страна си щял/а да се оправиш немога да разбера защо продължаваш да се самонаказваш ходейки при тоя стоматалог аз ако бях на теб до сега да съм се гръмнала сигурно от гледката в устата ми и небих позволила чак толкоз някой да ме накара да страдам аз ако бях на тебе бих му подпалила кабинета!! sorry ако звуча грубо не е със зла умисъл не за пациента!!


нищо не разбрах :roll:

LUCKY Dancing Queen
20th December 2010, 18:54
И аз. Речта такава каквало се изцежда измежду Дидевите зъбки се нуждае от специално назъбен транслатор.

didiyordanova1
20th December 2010, 19:15
Desiro Night затвори си безполезната дупка която ти служи за уста да не ти я затворя аз..Единствено в тоя форум само спамиш и обиждаш напред назад..Демек ти казвам наври си го у ГЪЗА и не се занимавай с мен!!безполезен плужеk такъв!

LUCKY Dancing Queen
20th December 2010, 19:26
Какъв ужасен език :shock: Само те подканихме леко с Томи да изгладиш малко редакцията на изреченията ти, така че да станат по-разбираеми, а ти изстреля цял топ плюнки по мен...

Renkata
21st December 2010, 00:11
Диде мЪ, ти шоколадови бонбони немаш ли, ма чедо? Пак почна да ги Идеш..... :?

чичо
21st December 2010, 08:27
Какъв ужасен език :shock: Само те подканихме леко с Томи да изгладиш малко редакцията на изреченията ти, така че да станат по-разбираеми, а ти изстреля цял топ плюнки по мен...
Tо да беха само плюМки.... :girl_haha:
сега и аз рискувам да бъда полят,ама кво да се праи,веселба тряа да има :girl_dance:
Ренка,не мой така...шоколадовите бомбони ше доведат до нови кариесове,респективно до нови зъбни теми и загадки :idea:

jelka6384
7th January 2011, 11:34
Имам металокерамика горни 10 зъба ,но 5 ляв се разруши моста мърда и ми създава проблеми каква е алтернативата за мен

didiyordanova1
7th January 2011, 12:12
10 :shock: много бе ми отиди на зъболекар че да ти каже

jelka6384
7th January 2011, 12:24
първо страх ме е колкото и смешно да звучи всички те 10 бяха изпилени по точно 8, защото проблемните 2 ляв и десен са извадени пък да не говорим че и парите са проблем защото започна ли трябва да стане докрай а не когато имам пари

jelka6384
7th January 2011, 12:26
страха не е от процедурите, а дали ще попадна на добър става въпрос за Сливен

Bril
7th January 2011, 21:02
Има някаква възможност да ти го свалят с избивачката и да ти сложат щифт на счупения зъб,ако не се счупи керамиката при свалянето де....От колко време го носиш?

jelka6384
10th January 2011, 12:54
30 години

Bril
10th January 2011, 15:57
От 30 год.го носиш :shock: ?Доколкото знам трябва да се подменя на 10 год.Ако е оттолкова време,затова ти се е и счупил зъб отдолу,окъсяват короните с времето.

didiyordanova1
10th January 2011, 18:22
ами тогава здрав нездрав моста дай да пилим пак по твойта логика брил..:) когато е здрав моста и няма проблеми няма защо да се пипа за това са и контролните прегледи за да се следи състоянието на моста и зъбките бабчето ми имаше мост метален 30 години чак сега падна :)


А защо толкова зъби са били изпилени..?? :roll: за металокерамика. аз на 4 зъба трябва да слагам но за сега небързам.. :)

Bril
10th January 2011, 21:16
Aми как да оправят иначе счупеното пънче,без да го свалят :roll: А може да има и други оголени шийки,а това води до счупване на още зъби и други проблеми.

Piny
11th January 2011, 21:00
на мен са ми сваляли мост
за свалянето - не боли изобщо
но не може да се използва пак старият мост ( той е точен отпечатък на зъбите ти в момента на поставянето му)
Малко ще се отклоня от темата, но хигината на зъбите носещи моста е много важна. Като си миеш зъбите е важно да минаваш под моста със специален конец иначе там се събират остатъци от храна -> плака->бактерии-> зъбен камък-> парадонтоза и така си губиш зъбите

didiyordanova1
12th January 2011, 02:53
Е нали има случаи на падане на мост и после пак отиваш и го залелпваш и така.. :roll:

Divinemouse
12th January 2011, 11:44
на мен са ми сваляли мост
за свалянето - не боли изобщо
но не може да се използва пак старият мост ( той е точен отпечатък на зъбите ти в момента на поставянето му)
Малко ще се отклоня от темата, но хигината на зъбите носещи моста е много важна. Като си миеш зъбите е важно да минаваш под моста със специален конец иначе там се събират остатъци от храна -> плака->бактерии-> зъбен камък-> парадонтоза и така си губиш зъбите

Защо да не може Пини,преди седмица ми изрязъха само средния зъб на моста и другите два ми останаха :roll:

Piny
12th January 2011, 13:20
при мен проблемът беше в единият зъб, който носеше конструкцията, може би затова при мен не можеше да се използва същия мост.
Томи, а на теб ти махнаха единият от носителите ли? Не е ли нестабилен мостът сега?

чичо
12th January 2011, 14:10
Не винаги се налага направа на нов мост,само в случаите,когато се преправя пънчето на един от мостоносителите :)
При това положение вече се променя формата и големината на самото пънче и ако се залепи старият мост ,ще бъде неточно.Естествено не е невъзможно,но всеки си избира,а понякога няма избор и трябва да се направи нова конструкция.
Ако говорим за голяма конструкция,при която се налага лечение на един зъб(кореново лечение) ,то тогава може да се пробие дупка през короната и да се работи без да се сваля въпросния мост ;)
Различно е във всеки един случай,това имах предвид...

Divinemouse
12th January 2011, 15:42
при мен проблемът беше в единият зъб, който носеше конструкцията, може би затова при мен не можеше да се използва същия мост.
Томи, а на теб ти махнаха единият от носителите ли? Не е ли нестабилен мостът сега?

Пини,не знав точно дали е носещата корона или не..
Знам само че средната корона ми я отрязъха за да ми сложат импланта..

didiyordanova1
12th January 2011, 15:48
А мостчето ти на колко зъба беше.. 3 ?

didiyordanova1
12th January 2011, 15:50
както го чета явно средната корона е бил липсващия зъб? :)

Bril
12th January 2011, 16:55
Ами когато така се реже,керамиката се напуква :roll:,пък за естетика да не говорим....

didiyordanova1
12th January 2011, 17:26
Томи интересувай се какво ти слагат в устата винаги..!! Амми средна корона значи са 3 зъба и средния липсва ....поне аз така мисля...в случая да средната корона се реже ..ако е така :)

didiyordanova1
12th January 2011, 17:32
Естетиката невинаги е от зна4ение да наподобява на бял хубав зъб..бели и най-бели са си здравите зъбки непокътнати от кариес и счупвания :)

Divinemouse
12th January 2011, 17:43
Ами когато така се реже,керамиката се напуква :roll:,пък за естетика да не говорим....

:shock: Нали не си представяш че ще се оставвя дане изглеждам добре..Явно си много компетентна и предлагам да ми дадеш кординати да дойда на преглед при теб :? За напуканите корони имам впредвид :lol:

Divinemouse
12th January 2011, 17:45
Томи интересувай се какво ти слагат в устата винаги..!! Амми средна корона значи са 3 зъба и средния липсва ....поне аз така мисля...в случая да средната корона се реже ..ако е така :)

За кое да се интересувам :?:За имплант ли ,имам доверие на доктора и не мие минало през ума да попитам какво ми слага -какъв имплант . Правилно си разбрала -мост от 3 зъба средния го махнаха .

Bril
12th January 2011, 18:12
Ами като гледам
не се интересуваш много,за кво ти е преглед? :) Абе какви хора сте :?: ,човек иска да ви помогне да не повтаряте неговите грешки,вие се подигравате.

Divinemouse
12th January 2011, 18:30
Ами когато така се реже,керамиката се напуква :roll:,пък за естетика да не говорим....

За каква помощ ми говориш тук :shock: :roll:
Нито са ми напукани короните ,нито нямам естетика...
За каква подигравка ми говриш ,кат по горното го написа "Ни в клин ,ни в ръкав".....

didiyordanova1
12th January 2011, 20:23
брил когато има мост и евентуално искаш да сложиш имплант моста се реже и се слага импланта мостоносителите остават в коронки аз ще съм на тоя принцип след време като си направя моста просто на тоя етап нямам толкова пари да си тикна 2 импланта и решението е мост колкото и да не ми се иска нямам избор за сега друг

didiyordanova1
12th January 2011, 20:25
А Томи колко парички ти излезе импланта?? Брил правилно ти казва интересувай се какво ти слагат в устата ..... казвам ти го от патило..!

Divinemouse
12th January 2011, 21:34
А Томи колко парички ти излезе импланта?? Брил правилно ти казва интересувай се какво ти слагат в устата ..... казвам ти го от патило..!

1650 euro :?

didiyordanova1
12th January 2011, 21:41
верно :S ?

Bril
12th January 2011, 22:26
Не се сърди де,ама ако ти изпада на парчетада не се чудиш...Аз така цяла коронка глътнах :x При кой д-р си слага импланта?

didiyordanova1
12th January 2011, 22:36
А бе стига шашка човека пак ти..Има си имплант и толкова..

чичо
12th January 2011, 23:37
Момичета......,стига глупости,моля ви!
Първо Томи има доверие в стоматолога си,нещо ,което вие нямате и не можете да имате,защото винаги сте предубедени!
Второ,мостът на Томи е циркониев и с подходящите пилители и камъчета за полиране ,може да се разреже и да се махне висящото тяло,за да се постави имплант.При това без да има каквото и да било напукване,характерно за металокерамика...
И трето,цената не е нещо ,което притеснява Томи,доколкото виждам.

didiyordanova1
12th January 2011, 23:52
Аз нищо лошо не съм казала..:) Само разпитвам.. :) за имплантата:)

Divinemouse
13th January 2011, 11:56
Момичета......,стига глупости,моля ви!
Първо Томи има доверие в стоматолога си,нещо ,което вие нямате и не можете да имате,защото винаги сте предубедени!
Второ,мостът на Томи е циркониев и с подходящите пилители и камъчета за полиране ,може да се разреже и да се махне висящото тяло,за да се постави имплант.При това без да има каквото и да било напукване,характерно за металокерамика...
И трето,цената не е нещо ,което притеснява Томи,доколкото виждам.

Явор ,благодаря ти :2020:
Bril,какъв е този негативизъм в теб ,направ се изумявам..
Циркониева ли ти беше короната която глътна :?:

didiyordanova1
13th January 2011, 12:47
Ако е патила от зъболекар я разбирам много добре.Ами имаше една позната на майка ми..Така си е глътнала коронка на зъб паднала коронката и заминала....Да ама неволно я намерила в тоалетната след изхождане..Измила и я занесла при зъболекаря пак да я слага.. :) Не е имало пробблем..не си гълтайте короните.. :D

Dasy
13th January 2011, 14:07
Диди, много ме разсмиваш :girl_haha: Как ги измисляш тез истории :girl_haha: Аз и преди бях писала, но и сега продължавам да мисля, че ти и Брил сте една и съща особа, но не мога да проумея защо пишете от различни никове? :2045: :lol:

didiyordanova1
13th January 2011, 15:03
Ми това си е реална история :) ... смешно е да :) ... ами несме еднакви особи никога не бих се писала брил :) ако искаш facebook , че да видиш , че не сме няма проблем за мен :)

Bril
13th January 2011, 21:36
Според вас аз ли съм виновна,че съм я глътнала?После цял ден ме боля хранопровода ,така го нарани :evil: Предубедена съм,да-ако и ти си попадала на стоматолозите на които и аз,и ти ще бъдеш.Сегашната ми стоматоложка си скубе косите жената,и се чуди как да оправя работата на предните.

nansy_nansy
11th October 2017, 08:34
Здравейте! Може ли някой да ми отговори може ли временно да се залепи отчупена люспа от преден горен мост , тъй като той е доста голям, а люспата е само на един зъб? Благодаря ако може да ми кажете и с какво.