PDA

View Full Version : Автоимунни заболявания и импланти - има ли момичета?


Nike_13
26th October 2010, 13:09
Пускам нова тема с този въпрос, защото намерих само 1 до тук, от 2008 и няма инфо какво е станало с момичето.
Аз имам Хашимото (на щитовидната жлеза), наясно съм с този тип заболявания и тъй като според някои пластични хирурзи това не е проблем?!....(риска за КК е по-голям със сигурност) бих искала за зная ако има такива момичета, които са си сложили импланти дали и какви проблеми са имали?

Never
26th October 2010, 13:59
Hi Nike_13, аз имам импланти от 5 години и установено Хашимото от 4 години насам, нямам никакви проблеми с имплантите (моите са анатомични McGhan, кохезивен гел), КК нямам изобщо, а имплантите не са предизвикали Хашимотото (докторите казаха, че си го отключваме със стрес). Специално се регнах, за да ти отговоря.

Nike_13
26th October 2010, 14:06
Bambara,
мерси за отговора. Аз още нямам импланти и затова се притеснявам, докато при теб се е появило в последствие (т.е. слагането на имплантите не е повлияло на самото заболяване т.к не го е имало още, а и автоимунния процес не е повлиял на образуването на капсулата, която е собствена тъкан), иначе - да, Хашимото се отключва от стрес.

Never
26th October 2010, 14:16
Хм, истината е, че не знам кога се е появило Хашимотото, може да го е имало и по-рано, на мен случайно при профилактичен мамологичен преглед ми го намериха.

Ако си пиеш редовно Еутирокса, не мисля, че Хашимотото може да ти попречи на мамопластиката.

Ако имаше връзка между КК и Хашимото, то би следвало КК да се появи и при мен (КК в по-голям процент от случаите се появвява към 8 месец след операцията), а няма такова нещо.

При кого си решила да се оперираш?

Nike_13
26th October 2010, 14:29
да ти кажа - права си, не е ясно откога го имаш. На мен също ми го откриха случайно, и засега нямам проблеми с функцията на жлезата, само антитела имам. По време на бременността ми се появи хипофункция, което се случва и при жени без Хашимото, л-тироксин пих тогава и докато кърмех.
Радвам се, че няма никакви негативни последици при теб и дано така да бъде!
Иначе за подобряване на съсстоянието се пие селен, което е антиоксидант, но не компенсира разстроената фунция на жлезата.
То по-големия проблем при на с е неадекватния имунен отовор и реакцията към собствени тъкани, от там може да дойдат проблемите с появата на импланти.