PDA

View Full Version : Няколко въпроса към оперираните


Next
10th November 2010, 00:42
здравейте,момичета. от скоро ви чета, тъй като имам голямо желание за уголемяване на бюста. имам 2 раждания и 2 кърмения, нищо не ми е увиснало, защото просто няма какво...съвсем съм плоска. тази седмица ще ходя на консултация за първи път, при доц. евстатиев. реших при него заради ниската цена, но реално не съм видяла много снимки. иначе най-много ми харесват гърдите, правени от ильо стоянов, ще отида и при него, но едва ли ще мога да си го позволя. много ще ми помогнете, ако ми отговорите на няколко въпроса:
-ако има пациентки на евстатиев, моля да си кажат мението;
-какво представляваъ тези дренажи и от какво зависи продължителността на поставянето им;
-как се справят след операцията майките на малки дечица,които имат нужда от грижа и през нощта;
-как реагират мъжете/партньорите ви и бързо ли свикват с новите гърди;
-дали има гърди на изплащане /колкото и смешно да звучи/
сигурно ще се сетя и за още неща и ще ви питам.
благодаря предварително.
:2020:

Iliana81
10th November 2010, 05:38
Ами да ти отговоря набързо :) Не съм била с дренажи и май не всички лекари ги поставят. Нямам деца, а когато се оперирах даже и постоянен партньор нямах... честно да ти кажа след операцията доста вдигнах летвата относно партньорите :P Моите гърди не са на изплащане но до колкото знам някои лекари предлагат тази опция.

Успех!

Nike_13
10th November 2010, 08:57
Относно дренажите - при поставянето на импланти тъканите се режат и се получава вътрешно кървене, изтичане на лимфа, плазма, така че дренажите се слагат за да отведат навън тези течности. Не е задължително, но пък организма сам по-бавно ги резорбира и се създават условия за появата на инфекции и други усложнения от такъв характер, а и заздравяването става по-бавно, образуват се сероми и хематоми.

patrisha
10th November 2010, 10:33
До колкото си спомням един хирург предлагаше на изплащане, но вноските бяха твърде високи. По-добре се интересувай от потребителски кредит, ако си на трудов договор. Това че си в отпуск по майчинство не е проблем, стига доходите на семейството да не са съвсем ниски. Колкото до цената при Евстатиев, там е малко относително. Цената обявена в сайта не е крайна, това е цена само на операцията. Най-добре отиди на консултация. Аз бих ти препоръчала да провериш цените и да си избереш няколко хирурзи, с които да се консултираш. Така ще направиш избор при кого да се оперираш.

ЛИСКУ
10th November 2010, 11:04
Дренажите са задължителни за твоето здраве, но не всички ги правят... :!:
Ако нямаш много средства, помисли и дългосрочно - имплантите се подменят поне на 10 години, а недай си Боже да ти се наложи ре-операция, усложнения, капсулна контарктура и т.н.....
Аз, въпреки че сега имам парите и мога да си го позволя, се замислям, ще мога ли да си обслужвам имплантите след 10-20 години....Когато децата ми ще са студенти, ще имат нужда от още повече средства и колко егоистично би било да дам всичките си пари за ре-операции, ако нямам достатъчно за всички нужди...
Just think! :wink:

Nike_13
10th November 2010, 11:25
Дренажите са задължителни за твоето здраве, но не всички ги правят... :!:

точно това имах предвид, ако някой ти изтъкне като предимство това, че няма да ти сложи дренажи и може да си тръгнеш веднага, помисли пак!

ЛИСКУ
10th November 2010, 12:01
Дренажите са задължителни за твоето здраве, но не всички ги правят... :!:

точно това имах предвид, ако някой ти изтъкне като предимство това, че няма да ти сложи дренажи и може да си тръгнеш веднага, помисли пак!

Да, освен това някои ги правят, но много малко време, което пак е недостатъчно. :wink:

Iliana81
10th November 2010, 12:06
Мисля че е индивидуално, понеже аз нямах дренажи но вече 4 години не съм правила инфекция и гърдите ми са в отлично състояние. С това не подценявам дренажите но някои просто нямат нужда :wink:

Piny
10th November 2010, 12:07
а от дренажите не остават ли допълнителни белези?

Next
10th November 2010, 12:13
благодаря за отговорите.определено едно такова решение трябва добре да се обмисли. бих се радвала ако се включат и пациентки на Евстатиев, има ли във форума ?

Divinemouse
10th November 2010, 12:15
а от дренажите не остават ли допълнителни белези?

Дренажите ми бяха под мишниците и разреза е милиметри..Доколкота съм запозната само Тепавичарова ги държипо 5-6 дни с дренажи..Това нещо едвам го издържах 10-12 часа ,а камо ли 6 дни :twisted:

ЛИСКУ
10th November 2010, 12:26
Ами то докато се освестиш от болките и цялата история, по-добре да си в болницата и под наблюдение /въпреки дренажите/, отколкото да си идеш вкъщи на 2-ия ден, да не можеш да мръднеш и да подскачат край теб децата :lol:
За Евстатиев незнам как процедира с дренажите, но имаше тук една много недоволна клиентка от него...А във форума все пак пишат малко хора и не е показателно, но все пак...аз като прочета нещо негативно, вече си имам едно на ум и проучвам слледващия :wink:

Iliana81
10th November 2010, 12:29
като прочета нещо негативно, вече си имам едно на ум и проучвам слледващия :wink:


Именно затова се радвам че не четох форума преди операцията
:lol:

Дори не съм избирала от списък с доктори, отидох в най известната тогава клиника във Варна за консултация, на следващия ден поръчаха имплантите и след 5 дни ми беше операцията, а седмица след операцията летях за Германия :cool:

Iliana81
10th November 2010, 12:31
Грешка... 2 седмици след операцията заминах за чужбина, изчаках да ми махнат конците
:lol:

Nike_13
10th November 2010, 13:02
А 2 седмици след опперацията какво може да се прави? Имам предвид ще ми стигнат ли за възстановяване за да тръгна на работа - на бюро е, но пък трябва и да шофирам?

Thomi, някъде бях чела че караш ски, колко време след операцията си позволи това удоволствие?

ЛИСКУ
10th November 2010, 14:09
е, ако е надмускулно, на 2-ри ден си на шопинг :lol:
НО...

Next
10th November 2010, 14:19
по отношение на негативните мнения, до сега прочетох и по някое негативно за всеки един лекар,така че както във всяко нещо- има и доволни, и недоволни, предполагам.
дренажите определено не ме притесняват толкова,колкото това на кой ден ще мога да си гледам бебето /10кг/.
а при ильо например, цената която е обявена в сайта "с еди какви си импланти", цена на цялата операция с престоя и всичко ли е , или само на имплантите?

Nike_13
10th November 2010, 14:38
Next,
моето дете също е толкова и това, което ми казаха е че 1 месец не трябва да се вдига тежко, да не се правят резки движения с ръцете, да не се вдигат високо. При всички положения ще ти трябва помощ в началото, около месец отнема заздравяването на тъканите, но напълно кога ще си ОК ...
затова и мен ме интересува ориентировъчно какво може да се прави в началото.

Nike_13
10th November 2010, 14:45
за подмускулно става въпрос :)

i_ani
10th November 2010, 14:53
Дренажите са задължителни за твоето здраве, но не всички ги правят... :!:
Незнам дали са задължителни , но според мен при тая интервенция са препоръчителни :2003:
Аз бях с дренажи 48 часа и като видях какво изтича през това време, съм благодарна на док , че практикува по тоя начин .
Наистина е доста неприятно усещането , докато са в теб :| ( и като ги махнаха направо ми олекна :) ) , но по-добре с тях , отколкото всичката тая отпадна "мръсотия" да остане в теб и организмът ти да се мъчи да я преработи :roll:
Белези нямам никакви ...Имах само по една точка под мишниците , която след 5-6 месеца изчезна :)

А 2 седмици след опперацията какво може да се прави? Имам предвид ще ми стигнат ли за възстановяване за да тръгна на работа - на бюро е, но пък трябва и да шофирам?
Две седмици са ти напълно достатъчни и ще можеш да се върнеш спокойно към предишния си начин на живот ... Ще можеш и да шофираш , само ще се пазиш да не вдигаш тежко (поне 1-2 месеца , доколкото си спомням :roll: ) :good_luck:

ЛИСКУ
10th November 2010, 15:18
А на мен ми казаха - минимум 1 месец ръцете да не се вдигат повече от 90 градуса /което представи си само колко много движения няма да можеш да правиш/ и спане по гръб поне 3 месеца....за да не отиде импланнтът някъде, където не трябва.
Значи, осигури си гледачка за поне 1 месец :wink:

Nike_13
10th November 2010, 15:40
за детето е ясно - вдигане на ръце абсурд, трябва някой да го 'гледа' ако не може да ходи още.

te_dda
10th November 2010, 20:29
отидох в най известната тогава клиника във Варна за консултация, на следващия ден поръчаха имплантите и след 5 дни ми беше операцията, а седмица след операцията летях за Германия


и коя е тя ? :lol: :lol:

Iliana81
10th November 2010, 20:37
отидох в най известната тогава клиника във Варна за консултация, на следващия ден поръчаха имплантите и след 5 дни ми беше операцията, а седмица след операцията летях за Германия


и коя е тя ? :lol: :lol:

Валем
тогава беше най известната, за в момента не знам. Но съм много доволна, особено като се има предвид че не съм търсила много.

Ако си сменям имплантите, най вероятно пак ще е при същия доктор, ако работи все още там, а ако не - ще го издирвам! :)

diana1977
10th November 2010, 20:38
а кой е той

Iliana81
10th November 2010, 20:42
Вълков но той ги поставя надмускулно. Разбрах че повечето тук не сте привърженички на надмускулното. На мен ми харесва, особено като е за малки кубици като моите. Нямам изобщо увисване все още.

te_dda
10th November 2010, 20:51
незнам кога си оперирана, но поне последните 5- 6 години най- известната клиника е на д-р заякова, пък не съм разбрала да си нейна пациентка, затова попитах......колкото до надмускулното, аз лично не съм фенка защото : няма увисване в случаите с липсващи цици обикновенно като старт...там естетиката пък е плачевна като резултат.... в случаите с попълването на наличен поизпразнен бюст става по-добре като естетика, но пък увисването е бързо.... :? :?

Iliana81
10th November 2010, 21:01
Важното е че аз съм доволна и ми харесват (пък и на мъжете с които съм била също) :cool:
Не знам защо толкова отричат надмускулното в БГ, просто на всяка различно и отива а и вкусовете са различни. Във Финландия масово го практикуват, консултирала съм се. Даже по често оперират надмускулно. Не споря кое е по добре - както казах вкусовете са различни и важното е да няма недоволни :)

Babri
10th November 2010, 21:17
колкото до надмускулното, аз лично не съм фенка защото : няма увисване в случаите с липсващи цици обикновенно като старт...там естетиката пък е плачевна като резултат....

Тединко,аз съм изключение значи щото бях скромния размер 75Б,а сега след 3,5г моите приятелки хич не са увиснали:1242:
Сигурно е така щото сутиена е моята втора кожа,не се разделям с него дори когато спя :D

Iliana81
10th November 2010, 21:20
Сигурно е така щото сутиена е моята втора кожа,не се разделям с него дори когато спя :D

И при мен е така :) Свалям сутиена само когато се къпя и когато правя секс :lol:

Babri
10th November 2010, 21:22
И забравих да напиша че резултата е добър поне за мен :P

В крайна сметка важното е всяка от нас да се харесва,независимо от метода на поставяне,формата и размера на имплантите. И дай Боже да не ни увисват с години :D

te_dda
10th November 2010, 21:28
колкото до надмускулното, аз лично не съм фенка защото : няма увисване в случаите с липсващи цици обикновенно като старт...там естетиката пък е плачевна като резултат....

Тединко,аз съм изключение значи щото бях скромния размер 75Б,а сега след 3,5г моите приятелки хич не са увиснали:1242:
Сигурно е така щото сутиена е моята втора кожа,не се разделям с него дори когато спя :D не четеш хич ,мила ми барбинко :girl_haha: :girl_dance:

Babri
10th November 2010, 21:35
Уффф Теди,да,пак не съм прочела :girl_haha:

Хубу де,ама и визията я докарвам пък :1241:

te_dda
10th November 2010, 21:59
:2008: :2033: :girl_haha:

НАЛИ знаеш,че всички случаи имат изключения, да не говорим че присъстващите по правило винаги правят изключение :lol: :mrgreen:

te_dda
10th November 2010, 22:02
В крайна сметка важното е всяка от нас да се харесва,независимо от метода на поставяне,формата и размера на имплантите. И дай Боже да не ни увисват с години Very Happy

:2043:

Galina-kaka G
11th November 2010, 12:58
Nike_13, Next, първите дни не вие да правите нещо, а на вас трябва да ви се помага. Умората, безсилието, което се усеща от упойката, виенето на свят, силните болки по цялото тяло, следствие на отлепване на мускула, тежестта, която се усеща в гръдната област, допълнително дърпането на конците.... това са все усещания, които не трябва да се подценяват. Аз първите два-три дни дори не можех да ставам без някой да ми подаде ръка. Имах чувството, че инплантите ще изхвръкнат или конците ще се скъсат. Докато не ми махнаха конците - към 10-23 ден почти не можех да си вдигам ръцете /примерно като простирам/. Две седмици след операцията започнах да шофирам, като проблем ми беше задната скорост. :lol: Естествено, не при всички ги има тези симптоми, но май при повечето. Болките не са ужасни, но ще се чувствате некомфортно и наистина някой трябва да ви помага за децата. Особено пък, когато се налага вдигането им. Необходимо е пазене и от евентуално удряне.

Galina-kaka G
11th November 2010, 13:00
10-13 ден. Извинявам се за грешката. :lol:

Galina-kaka G
11th November 2010, 13:02
Пропуснах да отбележа, че не съм била с дренажи, тъй като д-р Заякова работи с електронен нож /нека Теда ме поправи, ако не се казва точно така/ и при опериране с него няма силно кървене.

kiarra_81
11th November 2010, 13:32
Babri, ако твоите 75В са били скромен размер, какво да кажа аз с моите 75АА преди операцията? :lol: Е на това му се вика липсващи гърди... :wink:

По темата - подкрепям това, което написа Galina-kaka G. Първите дни имах нужда за мен да се грижи някой, не можех да върша елементарни неща. Първия един месец не можех да си вдигам хубаво ръцете, съответно не простирах, не можех да си суша хубаво косата.... И най-важният въпрос, който притеснява Next и Nike_13 - децата. Писала съм и в друга тема, но и тук ще го напиша - аз съм с две деца, като по-малкото е на 1 година и тежи 13 кг. Бях осигурила майка ми да го гледа денонощно в продължение на 3 седмици. Едва след това се чувствах вече готова да поема грижите за него, докато голямото дете си го прибрах още след първата седмица. Когато мината тези 3 седмици, поех изцяло грижите и за малкото дете, включително вдигане, носене и т.н. То и тогава не е за предпочитане вдигането на тежко, но аз просто нямах друг вариант. Така че преценете дали ще има кой да гледа детето поне първите 2-3 седмици, по-рано няма да можете да се грижите за него.

kiarra_81
11th November 2010, 14:01
А на мен ми казаха - минимум 1 месец ръцете да не се вдигат повече от 90 градуса /което представи си само колко много движения няма да можеш да правиш/ и спане по гръб поне 3 месеца....за да не отиде импланнтът някъде, където не трябва.
:wink:

За спането по гръб - аз не съм имала забрана да спя настрани повече от 2-3 седмици. Това за трите месеца ми звучи малко пресилено. Аз лично спях по гръб един месец, докато една нощ не се наложи да се завъртя настрани, за да погледна детето, дори не се усетих, и като видях че нямам дискомфорт от това, че съм легнала настрани, започнах всяка нощ да се престрашавам да спя по малко и по този начин. Засега имплантите са ми на мястото. :wink:

Nike_13
11th November 2010, 14:55
Благодаря ви за отговорите и поясненията - ясно е че горе-долу месец трябва, за да можем да вършим ежедневните неща свободно.
А за вдигането на ръцете повече от 90 градуса цял месец... вижда ми се трудно осъществимо, но предполагам че ако предизвиква дискомфорт или болка не е проблем да се случи невдигането :)

kiarra_81
11th November 2010, 15:07
А за вдигането на ръцете повече от 90 градуса цял месец... вижда ми се трудно осъществимо, но предполагам че ако предизвиква дискомфорт или болка не е проблем да се случи невдигането :)

Не съм имала забрана да вдигам ръцете си след операцията. Просто и да искаш, не можеш. :D Всичко става постепенно, сама ще усетиш кога колко можеш да ги вдигаш. Въпроса е да не чувстваш дискомфорт, когато правиш нещо. Ще се повторя, но 4 седмици след операцията, вече можех да простирам, а моят простор е висок, значи за този период вече съм вдигала добре ръцете си. Освен това едната ръка започнах да я вдигам по-рано от другата, все пак са отделни рани и зарастват различно. :wink:

Nike_13
11th November 2010, 15:18
Измежду вас има ли такива които спортуват? Повечето момичета, които ходят на фитнес започват след 2-3 месеца чак и то полека, а мен ме интересува плуване и ски....

ЛИСКУ
11th November 2010, 16:09
Аз съм по фитнеса и не съм сложила още импланти, но се глася :lol:
За ски винаги е рисковано - ами ако паднеш така, че да се травмираш силно в областта на гърдите - какво правиш? Опасно е, според мен.
Но нека и опиталите кажат.

Iliana81
11th November 2010, 16:13
Аз карам сноуборд всяка зима, падала съм доста но не съм имала натъртвания на гърдите. Важен е екипа.

diana1977
11th November 2010, 18:46
незнам за ските,но аз и до ден днешен като плувам не се чуствам комфортно с имплантите.

Nike_13
11th November 2010, 20:16
ските наистина са опасни заради падането, а не толкова заради усилието, докато плуването поне откъм травми е доста по-безопасно.

Adelini
11th November 2010, 21:23
Ските са опасни със или без импланти.....ако мислиме по тази логика, опасности под път и над път, така чеее.....аз карах ски без проблем миналата зима (тогава бях на 11 месеца след операцията), а относно шофирането, започнах след първия месец, макар че до към третия месец превключвах трудно някои скорости...

Adelini
11th November 2010, 21:26
незнам за ските,но аз и до ден днешен като плувам не се чуствам комфортно с имплантите.

това за плуването ми е странно :roll: то е толкова ненатоварващо, може би при самия размах на ръцете чувстваш някакъв дискомфорт, поради недостатъчно разтегнати мускули или не знам...аз при плуване нямам абсолютно никакви проблеми.

diana1977
12th November 2010, 18:56
еми някак си имплантите ми отиват настрани и ми е неприятно.

Мариса
12th November 2010, 19:38
еми някак си имплантите ми отиват настрани и ми е неприятно.

Усещаш ли,че ще ти се разпаднат,защото аз усещам при този вид плуване като делфин/не знам как се казва/ :lol:

Divinemouse
14th November 2010, 19:49
Аз съм по фитнеса и не съм сложила още импланти, но се глася :lol:
За ски винаги е рисковано - ами ако паднеш така, че да се травмираш силно в областта на гърдите - какво правиш? Опасно е, според мен.
Но нека и опиталите кажат.

Качих се на ски точно 2 месеца след операцията си :lol: Паднах веднъж и нищо ми нямаше..По принцип за всичко е рисковано не само ските или нещо конкретно.Може да се спънеш на улицата и да паднеш на тях..Ако започвате много да се замисляте от най различни поражения, по добре не си слагайте импланти .

Nike_13
15th November 2010, 07:22
Томи, точно това исках да чуя(прочета) :wink: макар да си мисля, че едва ли ще посмея да се кача на ски тази зима ако си направя операцията сега.... :( каквато съм предпазлива

Divinemouse
22nd November 2010, 18:47
Пропуснах да отбележа, че не съм била с дренажи, тъй като д-р Заякова работи с електронен нож /нека Теда ме поправи, ако не се казва точно така/ и при опериране с него няма силно кървене.


Вече всички работят с такива ножове и това не е причината някой да слагат дренажи а други не. :lol:

sisiapostolova
23rd November 2010, 16:59
имам проблем , едната ми гърда незнам как , но е вече над мускула , с другата под . като естетика нямам проблем , има разминаване мнгоо малко , но едната я чувствам някакси по тежка и по мека

diana1977
23rd November 2010, 19:34
сигурно ли е станало така????????????? в този случай съм сигурна че може да се направи корекция ,стига твоя доктор да го приеме за такава и да не ти вземе нищо като пари освен за упойка.Рано или къдно ще има разлика в двете гърди така че питай за корекция.
Успех и ни дръж в течение.

te_dda
23rd November 2010, 23:29
Пропуснах да отбележа, че не съм била с дренажи, тъй като д-р Заякова работи с електронен нож /нека Теда ме поправи, ако не се казва точно така/ и при опериране с него няма силно кървене.


Вече всички работят с такива ножове и това не е причината някой да слагат дренажи а други не. :lol:

:2043: ....Абсолютно е така...просто по принцип е въпрос на практика, едни задължително слагат, други слагат само ако тъканите кървят повече и т.н..