PDA

View Full Version : т.нар." връзване на фалопиеви тръби"


pepita
15th March 2006, 15:16
Здравейте момичета.Много бих искала ако някоя от Вас е претърпяла такава операция или има инфо по въпроса да сподели за начина на извършване , следоперативния период , клиники ,цени и пр.Ще бъдемного ценно за мен.

Aset
15th March 2006, 15:46
Стерилизация или “връзване на тръбите” – това е процедура, при която всяка от фалопиевите тръби на жената, които свързват яйчника с матката, бива блокирана по оперативен път. Това може да стане чрез премахване на тръбата, връзването й, така че яйцеклетката да не може да премине до матката или поставянето на механична пречка в тръбата, която да я блокира. Стерилизацията не се отразява на сексуалното ви желание или привлекателонстта ви. По време на процедурата никой от вашите органи и жлези няма да бъде изваден или преместен. След тази процедура всичките ви хормони ще продължат да се произвеждат, яйчниците ще продължават да отделят яйцеклетки всеки месец и менструалният ви цикъл най-вероятно ще си остане непроменен. Женската стерилизация е перманентна; тя НЕ Е ОБРАТИМА. В този случай трябва да вземете предвид възможни промени в живота ви като развод, повторен брак или смърт на дете, в които случаи е възможно да поискате да имате отново дете или повече деца.

Точно днес се чудех законна ли е тази операция, явно да. Обикновено се извършва лапароскопски, т.е. през три дупчици в коремната стена, белег не остава.
Цени не зная, мисля, че е добре да се обърнеш към гинеколога си :wink:

simplewoman
15th March 2006, 15:54
По този въпрос по-компетентен би бил адвокат.Защото тази операция може да доведе до трайна невъзможност за забременяване.И това което днес изглежда бреме-една нежелана бременност ,утре може да бъде невъзможна мечта-ако например искаш да родиш дете от друг партньор.Не е просто пластична операция,защото тук вече възникват много сложни етични въпроси.

simplewoman
15th March 2006, 15:59
Мисля че в България не е рагламентирано извършване на такава операция по желание-току що питах адвокат и той не ми отговори категорично-ще проверява.
А иначе лишаване на жена от детеродните и функции е тежка телесна повреда и се наказва много сериозно.

Aset
15th March 2006, 17:00
Не е "трайна невъзможност за забременяване". Необратима такава е.
Операцията е разрешена, защото всеки прави съзнателен избор. Но не е пластична, а гинекологична.

Не бързай да съдиш авторката, simplewoman, не знаеш какво й е на главата. Ами ако има 4 деца, родени със секцио? Как да гледа повече? Просто трябва добре да помисли и да има доверие на гинеколога си. Лежала съм с такава жена в болницата - родила беше три пъти, със секцио, само изпитала го жена знае що за болки са. На третия път помолила лекаря да прекъсне тръбите й. Как го е направил не зная. Факт е, че беше родила четвъртото и тогава вече действително й бяха направили операцията. Какви сраствания и деформации има след тези четири операции, как е бил застрашен животът й при последната- само тя би могла да ни разкаже.

Така че темата не е "за и против". Жената търси помощ чрез информация. Изборът е неин.

simplewoman
15th March 2006, 17:46
Никого не съдя,Aset.Дори не бях прочела написаното от теб-писали см е едновременно вероятно.
Интересува ме по-скоро юридическият момент,а не правото на избор-естествено че всеки има право на това.

чичо
15th March 2006, 18:31
Никого не съдя,Aset.Дори не бях прочела написаното от теб-писали см е едновременно вероятно.
Интересува ме по-скоро юридическият момент,а не правото на избор-естествено че всеки има право на това.
За какъв юридически момент става дума??Операцията се извършва ЗА ДА НЕ МОЖЕ жената да забременява повече??Тя е съгласна на операцията,подписва се и точка??Има подобна интервенция и при мъжете...вазектомия се казва....
Медицински център"ПАНАЦЕЯ" срещу арката,Д-р.Николай Генов-там повече инфо и т.н.

Dany
16th March 2006, 13:19
И аз съм на мнение,че в случая няма никакъв юридически въпрос.Жената сама решава,наясно е че никога повече не може да забременее,и се подписва,тоест дава съгласието си.Стерилизацията е напълно легална,доколкото знам,както при мъжете,така и при жените.А иначе,Пепита,не зная на колко години си и деца имаш ли,защо не избереш друго решение,спирала например.Да не дойде ден,когато ще съжаляваш!На всяка цена се консултирай с гинеколога ти.

pepita
16th March 2006, 13:56
На 33г. има и две деца - на 12г. и 8г. Пробвала съм песар ,но не ми понася ,хормони също не искам да употребявам , защото имам опит , сега 6 месеца немога да се оправя , а не е за първи път.Наясно съм ,че след такава интервенция няма да мога да имам деца , но в крайна сметка това е целта ми .вярно е ,че е крайния метод на контрацепция ,но предпочитам това отколкото всеки месец да треперя. Знам и за спешното хапче , но то предизвиква идването на цикъл , тъй като е много силна доза хормон и след това става объркване на цикъла ,също не е добро. Исках ако някой е претърпял такава интервенция да сподели , за да добия повече представа за тома. :)

SweetShark
4th April 2006, 11:03
Е, аз пък имам три деца...и три спирали (ама преди около 10-15 години), които тялото ми не понесе, боря на абортите е повече от децата... И аз като тебе след поредния аборт вече бях готова на крайни мерки. Слава богу, че ми сложиха хормонална спирала - Мирена се казва - вече съм 2 годни с нея и съм много доволна - изобщо ги нямам проблемите на едновремешните спирали. Е, свикването не беше лесно - 6 месеца (колкото пишеше, че е максимума...).

rm
4th April 2006, 14:26
Аз пък съм с контрацептивни лепенки "Евра", много са удобни и определено се "родих" с тях. Последният път със спиралата си имах доста проблеми, затова минах на този вариант. Хормоналната спирала също е добър вариант както доста лекари споделят

sladkatony
4th April 2006, 14:28
Аз пък съм с контрацептивни лепенки "Евра", много са удобни и определено се "родих" с тях. Последният път със спиралата си имах доста проблеми, затова минах на този вариант. Хормоналната спирала също е добър вариант както доста лекари споделят
Какви са тези ""контрацептивни лепенки "Евра"" :roll:
Не съм много наясно с контрацептивите, ама това звучи интересно

Aset
4th April 2006, 17:55
Аз съм чела за лепенките като метод, но rm би ли споделила повече - като цена, колко чсто се сменят и дали наистина се отлепват преждевременно, така пишеше в сайта, като недостатък.
За тези, които не желаят хормони - също са хормонални... :roll:

Аз също съм зле с контрацепцията...
На майка ми сумати спирали не й понесоха, та сега ме е страх да сложа.
Хормони не ми се ще да гълтам.
Презервативи - от време на време, но честно- не ми харесват.
И така най- честия метод е прекъснат полов акт, действа от три години насам, но при колко приятелки се изпорти...
Понякога здраво се паникьосвам и се чудя към какво да посегна като контрацепция.

bimbi
4th April 2006, 18:38
и аз като Асет съм против хормоните, и презервативите не ми харесват. ама се опазих 6 години, като си изчислявах горе-долу кога ми е овулацията и внезапно ме заболяваше глава :lol: :lol: :lol: щото от тия 6 последните три приятеля ми искаше деца, а аз не, и нали се сещате че хич не ме пазеше :roll: трябваше сама да се спасявам...и в момента , в който реших че съм готова, здраво секс по време на овулацията и готово :) тъй че при мен тоя начин на предпазване е най-удобен засега. като "свърша" с раждането на деца и аз като нищо да си вържа тръбите...

rm
5th April 2006, 09:04
Както споменах контрацептивните лепенки са доста удобен вариант. Е наистина са хормонални и кото прочетеш страничните действия като на всяко лекарство може да ти стане напрово зле, ........ ама всяко нещо с риска си.......
"Евра" струват м/у 21-23,50лв. В опаковка са три пластира. Когато ги започваш за първи път, мисля, че се слагаше първия пластир до 48 часа от започването на менструацията. И така ако примерно това е петък, всеки петък си сменяш пластира и така три седмици. На четвъртата не слагаш нощо, само махаш стария и на петата, т.е. първата пак от начало. Могат да се залепват на ръцете в горната частр на хълбока, и гърба и долу ниско на корема. Менструацията ти намалява страшно много и почти не я усещаш. На мен със спирала ми беше цяла седмица и то доста.......... сега е само 2-3 дни и съвсем малко. Бях стигнала до вариант да слагам хормонална спирала, но за сега този вариант ме устройва напълно. Не се отлепят, дори съм била с тях и на минерални басейни, където водата е доста топла. Дори не са и доста грозни - телесен цвят с размери около 2 х 2 см.

vessi_77
5th April 2006, 09:17
Това звучи много добре.За мен е добър вариант-като се има пред вид,че пиейки хормонални таблетки-често ги забравям!

А някой да има инфо за хормонална капсула, която се слага под кожата и действа 2 или 3 год.Чух за това от позната в Германия.А дали и в България има такова нещо?

rm
5th April 2006, 09:29
За вързването на тръбите съм изцяло и с две ръце против!!! Човек не трябва да прави неща, кото са необратими или поне моето мнение е такова. На 33 години съм и имам три деца. Точно преди три години бях с две вече големи дъщери / на 12 и 8/ и през ум не ми минаваше, че ще поискам трето дете, но живота ми така се преобърна, че само месеци след това аз исках още едно дете. Сега синът ни е най- голямата радост в къщи и всеки ден виждам как животът на четири човека е изцяло подчинен на 1,5г. хлапе :lol: Така, че мили момичета....... Живота е пълен с изненади, не си ги правете сами :D :lol:

pepita
18th April 2006, 12:50
момичета привет.Реших да споделя защото в България открих спирала Нова +Т ,която се предлага на номера - мини , среден и нормален. - мед + сребро , има и злато.Закупих си мини ,по съвет на лекар, разбира се и сега чакам момента за поставянето.Дано я понеса за да се кортулисам най- после. :) :) :)

milena127
18th April 2006, 13:31
Да попитам и аз тогава- някой знае ли нещо за диафрагмите? Те как действат и как се ползват?
Досега не съм се интересувала, но в една серия на Сексът и градът главната героиня ползваше и се заинтригувах:)

karine
18th April 2006, 16:01
Здравейте на всички:) Виждам, че доста оживено обсъждате темата как да се предпазим от нежелана бременност, нека да споделя моя опит в това отношение. На 22 години съм от близо 2 години си имам сериозен приятел и тъй като секса с презерватив не е много приятен нито за мен, нито за него решихме да пробваме с противозачатъчни. Започнах с Жанин по предписание на гинеколог, но след 8 месеца прием на въпросните хапчета бях останала без сили и без нерви. Всеки месец състоянието ми беше различно, но никога добро :( Гадеше ми се, понякога не можех да стана от леглото, разбира се реших да прекратя това мъчение и спрях да ги пия, съответно минахме отново на презервативи, на този метод с прекъснатия полов акт ми е много страшен :roll: В момента пия Ясмин- повярвай те ми тези хапчета са страхотни: 1. отслабнах, вместо обратното:), 2. Не ми се гади, не ми става лошо, чувствам се отлично, 3. сексулания апетит неспадая, тъкмо обратното и 4. но не последно...спокойна съм и то много:) Нега да уточня, че преди години съм пила и други противозачатъчни за лечение, но те също са ми действали кат Жанина даже и по-зле, така че на всички дами, които обмислят да започнат да пият противозачатъчни препоръчвам да пробват Ясмин, мисля, че няма да ги разочарова:) Е това е надявам се да съм била полезна, а да нека и аз да честитя рождения ден на Aset(още повече, че е моята зодия, аз бях вчера :lol: , Aset бъди все така красива , умна и дейна в участието си в този рекрасен форум :wink:

jesiart
29th July 2006, 19:23
Здравейте всички.Аз съм съвсем от скоро с вас.Главно ме интересуваше тема за корекция на бюст и очи, но докато разглеждах и тази тема попаднах на нешто което и аз сам претърпяла.На 34 год. съм имам 2 деца на 9 и 15.първото си дете родих нормално след което претърпях операция на очите и второто дете бе наложително да го родя секцио.лекарката която ме оперира и изроди ми предложи вариант за връзване на тръбите така или инъче ме оперира.аз се консултирах със съпруга си и тои остави аз да реша,и понеже знам какво е раждането и болките коитопретърпях реших да рискувам,не съжалявам,вече 9 години минаха не сам имала никакви усложнения,а мъжът ми е най доволен че не прекъсваме секса когато стане най приятно.ами това е от мен

Вили
2nd August 2006, 13:51
Привет и от мен! Аз съм на 31 и си имам две деца на 14 и 10години.И двете са родени със секцио и при мен доктора предложи връзване на тръбите,аз се съгласих,защото ми обясни че е много опасно трето секцио,а след две такива операции няма как да родиш трето нормално(не че няма и такива случаи,но са още по опасни).Та от 10 години съм си така и незнам какво е притеснение.Но ако бях родила нормално,никога нямаше да си направя такава операция,защото наистина не се знае какво ще се случи в живота.Но пък съм ходила при доста лекари да разпитвам ,дали сега ако реша ще мога да родя пак и всички ме убедиха,че ще мога.Но нали се сещате,че само инвитро.Засега не смятам да раждам,но нищо не се знае.Та исках само да кажа,че тази операция е най-добре да се прави само при случаи ,когато едно следващо раждане би застрашило живота ти.

Julet
5th August 2006, 14:43
Здравейте момичета.Много бих искала ако някоя от Вас е претърпяла такава операция или има инфо по въпроса да сподели за начина на извършване , следоперативния период , клиники ,цени и пр.Ще бъдемного ценно за мен. :roll: Ооооооооо не, не и тази крайност. :!: :!: :!:
Исползвай спирала е съвета ми !
Никой не знае какво ще стане утре и може да съжаляваш до края на живота си. :? :? :?