PDA

View Full Version : Има ли жена със силикон тук?


Meraklijka
27th December 2004, 13:21
Ще се радвам ако ми пише някоя жена,която вече има силикон в гърдите или пък на друго място.Скоро и аз ще прибегна до такава процедура,но макар да са ми известни подробности около операцията не ми е мн ясно как се чувства жената после.В смисъл такъв-много ли са силни болките и колко траят,колко време след това можеш да облечеш изрязана блузка,чувстваш ли го /силиконът/ като чуждо тяло или усещането от увеличаването на размера е прекрасно още от началото?
Абе,изобщо,интересува ме всичко,свързано с личните преживявания преди и след операцията.Неудачите също.Ще съм ви много благодарна! :oops:

Az
29th December 2004, 17:37
Явно няма, мила, и аз икам да питам разни неща,ама виж че си мълчат;)

Мераклийка
29th December 2004, 18:57
Аз ще го слагам февруари-март, просто искам да питам и патило, но явно няма такава сред посетителките. Е, поздрави на вси4ки.

estrella
3rd January 2005, 09:48
НА добър час, ела после да разкажеш как се чувстваш :wink:

_VIP_
6th January 2005, 12:25
Аз 6те го слагам фежруари-март,просто искам да питам и патило,но я>но няма такажа сред посетителките.Е,поздра^и на ^си4ки.
И да пратиш снимки!!!!!

liophy
6th January 2005, 16:52
И да пратиш снимки!!!!!
Дам- снимки непременно :P

sexy
8th January 2005, 22:57
Ще се радвам ако ми пише някоя жена,която вече има силикон в гърдите или пък на друго място.Скоро и аз ще прибегна до такава процедура,но макар да са ми известни подробности около операцията не ми е мн ясно как се чувства жената после.В смисъл такъв-много ли са силни болките и колко траят,колко време след това можеш да облечеш изрязана блузка,чувстваш ли го /силиконът/ като чуждо тяло или усещането от увеличаването на размера е прекрасно още от началото?
Абе,изобщо,интересува ме всичко,свързано с личните преживявания преди и след операцията.Неудачите също.Ще съм ви много благодарна! :oops:
Здравей, Мераклийка :) Аз имам силикон от около 6 години. Въобще не го чувствам като чуждо тяло, все едно винаги съм си била така. Няма никакъв проблем. Най-важното е да избереш добър лекар. Мен ме оперираха в Германия. За български лекари и нямам информация, но съм чувала за много случаи на окипазени жени. Проучи колкото се може повече лекари и при възможност говори с техни пациенттки, на които вече са правили такава операция.Мога да ти обясня всичко много подробно, но ще е доста дълго. Но не е страшно :) Успех:)

Мераклийка
9th January 2005, 22:13
Sexy, разкажи с какви импланти си, тези с грапавата повърхност и парагел ли? Ще ми е най-ценно ако ми дадеш фирма-производител, сигурно имаш паспорт за тях и в него пише? Имаше ли някакви неудачи след операцията? А сменяла ли си ги от тогава и кога ще го правиш? И не на последно място - колко време продължи болката, спомняш ли си? Говоря за истински гадната болка?!
Благодаря!

sexy
10th January 2005, 13:27
@ Мераклийка: Води се Eurosilicon. Всичко, което е Eurosilicon е добро, одобрено откъдето трябва. Само производителите са различни. Намерих паспорта и книжката, която е била в опаковката. Моят е произведен от POLYTECH SILIMED /Europe GmbH/, Германия. Има различни видове. Моят е с грапава обвивка, по-добра е, има по-добро триене с тъканта, по-добре пасва. Не знам как се казва гелът, но е от този, който ако се резреже импланта на две, не изтича. Пак си е мек на пипане, но в случай на някаква злополука, ако пострада гърдата и по някакъв начин се наруши обвивката на импланта, гелът не изтича в тялото. Гадните болки са до 2-3 дни, при движение на ръцете, най-вече като се напрягаш да станеш от леглото. Но се търпи. За сметка на това самочувствието ще ти се вдигне веднага, гарантирам :D Там ще ти дадат и болкоуспокояващо. А и ти си приготви вкъщи да имаш в случай на по-силни болки. Нещо, което обикновенно взимаш при болква или докторът да ти изпише нещо. Като ти махнат ластичните бинтове и шевовете (след 2 седмици), можеш веднага да си облечеш изрязаната блузка :) Ако те интересува още нещо, пиши :)

Мераклийка
13th January 2005, 11:46
Благодаря! Ако се сетя още нещо, ще те притеснявам пак!

Do SEXY
5th March 2005, 05:25
Здравей sexy,
Аз също искам да си слагам силикон, но все още не съм намерила подходящия хирург. Мога ли да те попитам ти защо си прави операцията в Германия, не можа ли да се довериш на някой БГ хирург? Ще съм ти благодарна, ако пишеш и колко парички ти струваше операцията, при кой хирург я извърши и доволна ли си от него? Знам ли... може и аз да отскоча до там :) Аз искам да си слагам такива като твоите (които не се разтичат) обаче произведени от INAMED (мисля че така се пишеше) Доколкото съм проучила тия са били най-добри, но и най-скъпи. Засега най-голямо доверие ми вдъхва д-р Бояджиев, просто защото е отдавна в тоя “бизнес”. За съжаление не съм в България и не мога да го посетя лично, затова не съм сигурна и се обръщам към всеки, който може да ми препоръча добър пластичен хирург.
Мераклийке, ти докъде стигна с твоите "разследвания" ? :)

В.Серданова
5th March 2005, 16:43
Честит бюст,но само не говорете глупости.Един катетър или сондичка да ви сложат,си отдъхвате едва когато я махнат,а тук пишете,че подплънката не се усеща.Естествено,че се усеща,особено през цикъл,бременност,прием на противозачатъчни.Заще не кажете за проблемите с кърмене,възпаление на млечна жлеза,хормонални проблеми,възпаление на лимфни възли,килограмите антибиотик,които се изпиват, температурата,нарушения в имунитета вследствие това,течение от гърдата,при обременени пациентки-вариране на кръвно,сърце и т.н.Или при жени,в чиито семейства има рак на гърдата-там пък е живо безумие да се пипа.Да не говорим за стриите в последствие,нацепва се кожата като портокал.Естествено,че докторът ще ви каже,че това е лесно и безопасно,нали с това си вади хляба,но вие защо отказвате да мислите,това не го разбирам.

5th March 2005, 20:48
Серданова, извинявай ама ти не си добре! В кой век живееш? Или може би си се срещнала с пациентка на някой измислен пластичен хирург без доплома?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А може би ти си била пациентка на такъв??????? От къде ги измисли тия глупости :roll: :lol:

Do Serdanova
6th March 2005, 04:11
Серданова, благодаря ти че си загрижена за жените, но това което казваш обосновава ли се на някакви факти??? Ако имаше толкова последствия, мислиш ли че някоя жена би се подложила на този риск? Отдавна е установено, че ракът на гърдата и имунните болести нямат нищо общо със силикона. Млечните жлези при операция не се засягат изобщо. Затова пациентките могат да си кърмят спокойно децата - вземи за пример Памела Андерсън.

В.Серданова
6th March 2005, 10:54
Мили дами, човешкото тяло не е дърво за дялкане и това абсолютно никога не остава без последици. Каквото и да ви кажат или рекламират. Когато е за спасяване на живот ползваме скалпела без да се колебаем, но когато мотивът ни е "прекрасното чувство от изрязаната блузка" е наложително да се замислим МНОГО сериозно. Да, виждала съм пациентки, съжаляващи, че са се подложили на тази интервенция. Госпожице, толкова ли сте близка с г-ца Андерсън, че тя ви е споделила как се чувства в действителност.
Желая късмет на всички, независимо от тяхното решение.

6th March 2005, 15:30
1. Дренажите се махат 24 часа след операцията, след това ви изписват. Дори и след най-незначителната операция има болки, това е нормално. Всеки има различно усещане и търпимост за нея.
2. Жените, които преди или по време на цикъл са имали напрежение или болки в гърдите, ще си ги имат и след операцията. Това не е следствие от нея!
3. След легално направена операция, в нормална клиника, от способен хирург, проблеми при бременност и кърмене не би трябвало да има! Операцията не засяга млечните жлези! Но ако имате съмнения, първо си родете децата и после решете дали имате нужда от "поправка".
4. Противозачатъчни хапчета в България се продават свободно и жените сами си ги "изписват" по съвети на приятелки. В нормалните страни се дават само срещу рецепта. Единствено презерватив можеш да си купиш без такава :) С хапчетата могат да имат проблеми жени с високо кръвно, хормонални нарушения или пушачки над 35 години. Лекар преценява дали и какви да пиете! Също няма връзка със силикона!
5. Антибиотик се изписва рядко, само ако лекарят има съмнения за евентуална инфекция. Не става въпрос за "шепи антибиотици", а максимум 1 опаковка.
6. Имплантът не може да причини високо кръвно и сърцебиене! Търсете причината другаде!
7. Ако в семейството ви е имало ракови или други тежки разболявания, това се отбелязва в анкетен лист, който попълвате още преди да влезете в кабинета. Също и предишни операции и заболвания от изброените там.
8. Стрии не може да получите, ако се съобразите със съвета на лекаря, относно максималния обем на импланта, допустим за вас. Това го определя лекарят, а не вие!
9. Единствено лекарят решава дали може да ви бъде направена операция, въз основа на анкетния лист, на прегледа, който ви направи и резултатите от изследванията: пълни изследвания на кръв, урина и ЕКГ!

...i oshte
6th March 2005, 15:43
Не се подвеждайте от цената на импланта. По-скъп не означава по-добър. Това, което се продава легално, отговаря на всички изисквания. Просто има различни производители и те слагат различни цени. Видът се избира според формата, която желаете, с помощта на лекаря. Проблемът е обаче, че в България не се знае какво и как се внася! Чувала съм даже за "течен силикон", който е забранен!
Възможни негативни последици:
Организмът ви може да има непоносимост към чуждо тяло. Много рядко се случва, но е възможно. В такъв случай имплнта се отстранява. Това не води до опастност за здравето ви!
Възможно е капсулата,която образува вашата тъкан около импланта, да се стегне! Гърдата се втвърдява. Това не означава нетърпимост! Тогава имплантът се отстранява и се заменя с друг след разширяване на "капсулата".Също не води до опастност за здравето ви. И това се среща много рядко при много малко жени, но го има. Лекарят е длъжен да ви предупреди.
Съвет към тези, които искат да се подложат на операция:
Не задавайте въпросите си тук, а потърсете, посетете колкото се може повече клиники и лекари. Питайте за всичко без да се притеснявате! Това е най-важното нещо, което се изисква от вас! Другото е работа на лекарския екип.
Това от мен, решението е ваше! Успех :)

do posledniq gost
7th March 2005, 06:32
Здравей, много ти благодаря за информацията, която сподели, макар че всичко това си го знаех, но имах нужда от "подкрепа", понеже Серданова доста ме стресна дори да знам, че и тя го прави с добри чувства и с цел да ни предпази. Знам, че е най-добре да разговарям с различни лекари по въпроса, но за мен това е невъзможно, понеже съм в чужбина. Затова се опитвам да събера колкото се може повече информация и ще ти бъда много благодарна (до последния гост), ако споделиш ти при кого се оперира, какви импланти си сложи, доволна ли си от хирурга и резултатите, за цената, която плати и въобще всичко, което се сетиш, ако не те затруднявам разбира се.

7th March 2005, 13:37
Здравей, много ти благодаря за информацията, която сподели, макар че всичко това си го знаех, но имах нужда от "подкрепа", понеже Серданова доста ме стресна дори да знам, че и тя го прави с добри чувства и с цел да ни предпази. Знам, че е най-добре да разговарям с различни лекари по въпроса, но за мен това е невъзможно, понеже съм в чужбина. Затова се опитвам да събера колкото се може повече информация и ще ти бъда много благодарна (до последния гост), ако споделиш ти при кого се оперира, какви импланти си сложи, доволна ли си от хирурга и резултатите, за цената, която плати и въобще всичко, което се сетиш, ако не те затруднявам разбира се.
Това, че си в чужбина си е за твое добро. Защо търсиш лекари в България? По-добре се огледай там, където си. Аз не бих се подложила на такова нещо в България. Цените са различни. Ако искаш да го правиш в България, защото е по-евтино, не го прави. Ако някой ти предложи да го направи за около $ 1 000, това е просто смешно. Реалната цена тръгва от 2 500 евро нагоре, като включим в нея и цената на импланта, ако не е от най-скъпия. Тези операции са скъпи, защото един хирург, за да стане естетичен хирург, минава през доста години допълнително обучение, което върви с много разходи. Да не говорим за това, че почти ежегодно ходят на допълнителни квалификации, семинари, конференции...по целия свят, което също им излиза много скъпо. Освен това техниката и материалите, с които работят също са адски скъпи. Като включим и поддръжката на клиниката, заплащането на добър лекарски екип, помощен персонал... Просто разходите са много големи. А нашите лекари ме съмнява да се явяват на квалификции и т.н. Може да има изключения, не искам да обидя някого. А бе мисля, че при нас има много шарлатани и не бих се доверила. Затова човек трябва първо да се огледа много добре и да пита за всичко.

bubblegumi
8th June 2005, 17:42
Аз пък искам да си сложа в устните... е, може би няма да е силикон, но пак процедурата ще се състои в някоя клиника за естетична хирургия :) ... ще се радвам ако някой препоръча нещо (между другото съм чувала добри отзиви за д-р Емил Георгиев, вижте на този адрес - http://www.nefertiti-bg.com ... но само съм чувала :)

Мераклийка
8th June 2005, 18:29
Сдобих се с така желаното силиконово балконче! Минаха 12 дни от операцията, чувствам се страхотно, можете да ми честитите и да ми търсите работа като модел :wink:
На всички желаещи - страшно е, но само защото е неизвестно, в самата операция нямаше нищо плашещо.
Поздрави и успех на всички!

8th June 2005, 21:47
Ха да ти е честит новия силует :) Да имаш много повече самочувствие и нови завоевания с него!!! :) :wink: Какъв обем ти сложиха?

bubblegumi
8th June 2005, 21:57
И къде си го направи това "силиконово балконче"? В коя клиника?

Мераклийка
8th June 2005, 22:03
Сложих си по 235 кубика, което за моите 48 кг. е доста добре, повече щеше да изглежда доста гротескно. Проучих много клиники и специалисти, но в крайна сметка не ме оперира български хирург.
Имплантите са на Инамед, не се разтичат и т.н., но вие тези неща си ги знаете.
Ако мога да помогна някому със съвет или нещо искате да знаете - моля, на мен ми отне доста време да се свържа с жени със силикон и да проуча впечатленията им, а ми беше важно.

mafia
8th June 2005, 22:30
Ако не е тайна - колко ти излезе удоволствието :?:

П.П. - то май удоволствието е повече за тоя дето ще ги мачка :lol: Бъзик :wink:

Aset
10th June 2005, 18:17
Регистрирам се под това име, защото вече не съм Мераклийка за силикон, а го имам, дай Боже да няма усложнения. :D
За цената - соленичко е, над 6000 лв.

estrella
11th June 2005, 07:15
Да са ти честити новите придобивки!
А как се чувстваш? Като се погледна в огледалото първия път не ти ли беше много странно? На мен ако за една нощ ми се увеличат гърдите с 10-15 см, сигурно ще изпадна в шок! :wink:
И приятно море! Тази година ще ти е като за първи път.... :lol:

Aset
11th June 2005, 09:08
Благодаря!
О, първата ми работа като излязох от упойка беше да повдигна одеялата, с които бях завита и да видя какво имам сега. Не беше шокиращо, по-скоро ми беше адски смешно колко са издути и щръкнали, нали има отоци, та изглеждаха мноого големи.
Сега, две седмици по-късно, се чувствам много добре, не ме болят, раздвижват се все повече и ги чувствам чужди само от време на време като се сетя за това и сутрин при ставане.
А за морето - дааа, ще е като за първи път :twisted: !

Chujdata
7th September 2005, 15:45
Честито на тези, които имат вече имплантанти!
Аз съм "ветеран" в това отношение - на 3 месеца съм :)
С удоволствие ще дам информация, каквато и да е на тези момичета, които искат да си поставят протези, както и на тези, които вече имат. Не е лошо да обменяме опит. Във форума има доста компетентни мнения. Аз лично съм изчела почти всичко, което има в световната интернет мрежа по въпроса, въпреки че информацията е предимно американска, а те там ползват засега само салинови имплантанти - със солен разтвор. Но в Европа, Австралия, Азия и Южна Америка се поставят предимно новите от висококохезивен парагел. Там ги наричат "Леплива мечка". Всичко зависи от майсторлъка на хирурга, от хигиената в операционната. Направи ли ти перфектен джоб, спазва ли нужната стерилност - всички обичайни усложнения са сведени до минимум.
До скоро

bubblegumi
10th September 2005, 16:21
кажи къде си направи операцията?

Chujdata
11th September 2005, 06:45
В София, в клиника "Вита" - перфектно място, с перфектна чистота и персонал. Ако искате, пишете ми на електронния адрес за повече информация, тъй като хирургът ми работи и тук и във Франция и трябва да му звъните по телефона за преглед и уговорка. Само казвам, че е перфектен - и той и бюста ми :)

bimbi
19th September 2005, 07:47
След месец съм на консултация. Стискайте палци и операцията след това да мине добре. Твърдо съм решила да си слагам силикон, щото не мога да се съблека :oops:
Chujdata, моля те кажи колко ти струваше операцията. Аз все още не знам колко ще ми коства, имам някаква обща представа, но...
Благодаря ти предварително

Chujdata
19th September 2005, 12:43
Операцията ми струмаше 2200 Евро. 1200 за имплантантите, които преведох по банкова сметка и 1000 за операцията. С тях шефа на Вита се разплати с хирурга ми, анестезиолога, сестрите и т.н.

SweetShark
23rd September 2005, 15:14
Хей, на секса не пречи :D - само се пази от по-резки движения (ще те болят и гърдите и шевовете). Обаче шевовете ще са ти съвсем "пресни", вероятно ще си още с водонепроницаеми лепенки над шевовете (за да можеш да се къпеш след операцията), така че ако се чувстваш неудобно от младежа, по-добре отложи с около месец срещата.

Освен това, ако не са те предупредили:

1. Гърдите ще са ти изтръпнали известно време (леко ще ти боцкат отвътре... ); ще са болезнени при допир и малко понадути около месец.

2. Ще трябва да носиш денонощно специален спортен сутиен 2 месеца селд операцията (маха се само при баня и секс); после може да ходиш съвсем без сутиен (аз вече така правя когато не ми прозират дрехите) - те изглеждат толкова добре и са достатъчно стегнати, така че сутиена става излишен....

SweetShark
23rd September 2005, 18:09
Е, то всичко опира до момъка....нали пък после ще е доволен как изглеждаш..... :D

SweetShark
8th October 2005, 20:36
Хей, мина ли ти операцията? Ако да, как се чувстваш?

6o6i
9th October 2005, 09:49
още не е минала - на 2 ноември съм. нямам търпение вече :)
я да те питам - всекидневно ми се налага да вдигам тежко /от порядъка на десетина килограма/, има ли опасност да ми се отворят шевовете?!? иначе от болката не се притеснявам толкова, ще го преживея.
след колко време зарастват, че не разбрах. ако е писано по-горе - извинявам се, може да не съм чела внимателно

SweetShark
9th October 2005, 10:04
още не е минала - на 2 ноември съм. нямам търпение вече :)
я да те питам - всекидневно ми се налага да вдигам тежко /от порядъка на десетина килограма/, има ли опасност да ми се отворят шевовете?!? иначе от болката не се притеснявам толкова, ще го преживея.
след колко време зарастват, че не разбрах. ако е писано по-горе - извинявам се, може да не съм чела внимателно
10 кг ще можеш да дигаш едва 2 месеца след операцията - първата седмица и 1 кг ще го чувстваш като "много". Колкото повече напредва времето, толкова по-малко ще усещаш и протезите и шевовете, но първия месец забрави изцяло за тежкото.

Много е важно първите 1-2 седмици да имаш някой до теб да ти помага чисто физически: ставане от леглото, лягане, да ти намести възглавницата (запаси се с по-висока възглавница, ще ти трябва - по-удобно ще спиш на нея след операцията, че и доста време след това). На мен много ми помогнаха масажите на гърба и тялото след операцията - от неудобното лежане и гадния матрак в болницата се чувствах като пребита и се майтапех, че "тия цици ми излезоха през гърба". Така че, ако имаш масажист/ка, добре е от сега да го/я ангажираш за след операцията.

Сега излизам на разходка с децата (момчетата), така че ако имаш въпроси, питай, ще ти отговоря като се върна от разходката :D Сори ако не съм отговорила на всичките ти въпроси, ще се реабилитирам като се прибера.

6o6i
9th October 2005, 11:30
еми няма кой да ми помага, ще се справя някакси - "трай бабо за хубост" :lol: :lol: :lol:
само се притеснявам да не ми се отворят раните - не ми отговори на този въпрос, дали е възможно по принцип. то че ще боли докато вдигам тежкото е ясно, ама нали затва си има обезболяващи

SweetShark
9th October 2005, 15:38
Ей, това не е шега работа. Освен че ще те боли, и хирурга няма да ти позволи. Това е като всяка друга операция - имаш поне един месец зарастване на срязаното място, именно заради него не бива да дигаш тежко. След като зарастне(след 2та месеца), си вдигай колкото си искаш, ама след операцията не може. Не само че е опасно да ти се отвори шева, може да ти се измести имплантанта настрани...и тогава какво ще правиш? Пак да те режат ли? За какво си ги слагала, ако ще ги гониш по гърба си? :lol: Само дето не е смешно....имплантанта зараства към околните тъкани, и този процес трае почти два месеца.

Аз тръгнах на работа на 4-тия ден след операцията, ама моята работа е цял ден седнала пред компютъра. Моето "тежко" беше да се пресегна да си взема от шкафа чаша за кафе, ама и тогава ми помагаха...защото всяко движение, при което лактите са над 90 градуса спрямо тялото, също е забранено. А и забравих да ти кажа - след операцията 10 дни стоиш опасана в нещо като корсет от бинтове и лепенки, ама е толкова стегнат, че едвам дишаш (камо ли да носиш тежко). Корсета го махат едновременно с конците - тези които са на шева под гърдата. После, ако ти е свестен хирурга, ти слагат специални непромокаеми лепенки върху шевовете, които пазят шева от вода при къпане. Тия лепенки ги носиш още 10-15 дена...

Не искам да те поучавам (макар че така ше прозвучи), но или отложи операцията за момент, в който ще имаш някой до себе си и си в отпуска, или от сега си подсигури я приятелка, я братовчедка, я някое старо гадже, ама при всяко положение човек, който ще се грижи за теб.....В интерес на истината моя мъж беше нещо много ошашкан след операцията и хич не се усещаше да ми помага, но аз за сметка на това си имам 2 големи деца и те много, ама много ми помогнаха. Както и приятелките, и приятелите.

Мен лично ме беше страх, че след като 2 месеца няма да ходя на фитнес, че ще се "разплуя". Ама не се разплух. Първо след операцията от пълната упойка всяка храна ми горчеше, та едвам ядях, а после гледах да се храня по-здравословно (риба, риба и пак риба :D , и много диня). Е, тонуса на мускулите поспадна, ама вече си го връщам....

В краен случай, наеми си сестра или санитарка да ти помага една седмица, ама не се оставяй сама. Тия чудеса от пост-оперативен героизъм ги остави за литературата. Това си е твоето здраве и твоето тяло, така че не бъди жестока с него след операцията.

6o6i
9th October 2005, 18:15
м@мка му. ще трябва да измисля нещо.
благодаря ти много за разясненията. поне съм подготвена, а не като отида в софия и доктора да ме сюрпризира.
ако се сетя още нещо пак ще те питам, освен ако не досаждам много :)
поздрави

SweetShark
9th October 2005, 19:01
м@мка му. ще трябва да измисля нещо.
благодаря ти много за разясненията. поне съм подготвена, а не като отида в софия и доктора да ме сюрпризира.
ако се сетя още нещо пак ще те питам, освен ако не досаждам много :)
поздрави
Няма нищо, не ми досаждаш, то за това е този форум тука - за да знаем повече....още по-добре е, когато знаем повече преди, а не след....

Aset
13th October 2005, 16:55
10 кг ще можеш да дигаш едва 2 месеца след операцията - първата седмица и 1 кг ще го чувстваш като "много". Колкото повече напредва времето, толкова по-малко ще усещаш и протезите и шевовете, но първия месец забрави изцяло за тежкото.

Много е важно първите 1-2 седмици да имаш някой до теб да ти помага чисто физически: ставане от леглото, лягане, да ти намести възглавницата (запаси се с по-висока възглавница, ще ти трябва - по-удобно ще спиш на нея след операцията, че и доста време след това). На мен много ми помогнаха масажите на гърба и тялото след операцията - от неудобното лежане и гадния матрак в болницата се чувствах като пребита и се майтапех, че "тия цици ми излезоха през гърба". Така че, ако имаш масажист/ка, добре е от сега да го/я ангажираш за след операцията.

Сега излизам на разходка с децата (момчетата), така че ако имаш въпроси, питай, ще ти отговоря като се върна от разходката :D Сори ако не съм отговорила на всичките ти въпроси, ще се реабилитирам като се прибера.
Леле,Шаркииии...При теб така ли протекоха нещата?А и бинтове и превръзки?
Майко мила!
От това най-ме беше страх.Аз просто се събудих гола,никакви бинтове и т.н.Само лепенки върху разрезите.Болеше ме сякаш съм силно изгоряла от слънцено и имах мускулна треска.Но това някой да ми помага да ставам,лягам,т.н....Не го е имало!То направо не беше болка.Ограничения в движението?Никакви!Напроти в-заповеди да си вдигам ръцете нагоре.

Иначе е така-около два мес. не можеш да вдигаш тежко и е опасно не толкоз за шевовете,колкото да не ти се изместят имплантите.Аз към средата на втория не издържах и вече си мъкнех детето-към 13кг.Но поне месец трябва да се пази жената.

Та така-различни хирурзи,различни впечатления и усещания.

6o6i
15th October 2005, 09:52
обадих се на хирурга, който ще ме оперира, да го питам дали ще имам проблеми с вдигането на тежко. според него няма опасност нито от изместване на имплантанта, нито от отваряне на шевовете. просто не трябвало да се спортува - бягане , скачане... явно противопоказни са друсането и резките движения. и тъй като е светило в тая област и му вярвам безрезервно, се успокоих.
тъй че стискайте палци всичко да е ОК, и към 5-6 ноември ще ви пиша как е протекло всичко
поздрави :)

Aset
15th October 2005, 23:07
Всичко ще е наред! :D С теб сме.
Сподели кое е светилото,което ще те оперира,както и клиниката.Ще си полезна на други,които се чудят къде да се насочат.Защо и как го избра?
После пък ще споделиш впечатления.
Успех!

estrella
16th October 2005, 07:48
Много ви се радвам и на двете, честно!

За това че сте се решили, за това, че ПИТАТЕ, а не се хвърляте като жаби, за самочувствието!:)Пoздрави, момичета.

И едно въпросче, ей така, да си знам за обща култура. Какво става с кърменето и силиконовите гърди? Казват че може, но на мен нещо не ми се вярва...

Поздрави!

SweetShark
16th October 2005, 09:13
И едно въпросче, ей така, да си знам за обща култура. Какво става с кърменето и силиконовите гърди? Казват че може, но на мен нещо не ми се вярва...

Поздрави!
Аз и Асет вече сме раждали преди операциите (аз съм кърмила 3 пъти, ама пак преди операцията), така че май нищо не можем да кажем по-различно от това, което пише - че можело. Имплантанта е между ребрата и гръдния мускул, и млечните жлези се падат отгоре ( а те се пълнят с мляко пак отгоре надолу - аз поне така съм си усещала слизането на кърмата, когато съм кърмила - така че няма поне видими основамия да силикона да пречи).

Надявам се Sexy- нейните са все пак на много години - да ти прочете въпроса и ако има опит - да отговори.

6o6i
16th October 2005, 14:36
еми доста четох, и реших да се поверя в ръцете на доц.д-р Бояджиев /ето тук може да му видите визитката, както и на останалите пластични хирурзи в БГ - http://www.bulapras.org/bg/plastic_surgeon.php# /.
Шеф и главен хирург е в Тривия - http://www.trivia-clinic.com/.
като се върна ще пиша как е протекло всичко, колко ми е струвало и т.н.
за кърменето доколкото знам няма проблеми. А в единия от сайтовете имаше снимки на жена преди и след операцията, после по време на бременноста, и 4 месеца след раждането - ми гърдите й не бяха мръднали - щото има и такива дето се притесняват че при евентуална бременност гърдите пак може да увиснат.
мерси на всички за подкрепата, много ми помагате :)

Aset
16th October 2005, 15:44
Браво,Шоши!
Наистина можеш да си спокойна,че ще те оперира един от най-добрите в БГ.Аз също много мислих и проучвах,той беше на едно от челните места и в моя списък.Ще станат супер!

За кърменето-принципно няма проблем,жлезата се засяга само ако имплантите се вкарват през ареолите,това малко хора в БГ го правят.И въпреки това един от лекарите,при които ходих на разговори ми каза да не си въобразявам,че ще мога да кърмя повече от месец.
За сега не възнамерявам да имам второ дете,но честно казано,момичета,ако един ден имам и още съм със силикон ще ме спре не нещо друго,а страхът с кърмата да не преминават молекули от материала на имплантите.Така че дори и да е възможно не бих кърмила.

При някои жени наистина бюстът увисва след брем.,раждане,кърмене,доста набъбват гърдите в този периоди.Но предполагам си е до кожа.Всички лекари,които посетих ме предупредиха,че след брем. може да увисне.Е,какво пък.Ще си сложим голеееееми импланти ако това се случи :wink:

Поздрави на всички ви!

6o6i
17th October 2005, 13:18
При някои жени наистина бюстът увисва след брем.,раждане,кърмене,доста набъбват гърдите в този периоди.Но предполагам си е до кожа.Всички лекари,които посетих ме предупредиха,че след брем. може да увисне.Е,какво пък.Ще си сложим голеееееми импланти ако това се случи :wink:
хахахахахахах, и след 2-3 бременности ще си ги мерим с Памела.
а и като шофираме airbags няма да ни трябват
хахахахах, посмях се

estrella
17th October 2005, 13:52
Мен именно това ме притеснява, дали няма да преминат молекули от силикона в кърмата...

все пак е супер, че след раждането, ако спорта не помогне, можем да си имаме пак красиви гърди, а някои от нас можем и мааалко по-големи да си ги направим;)

SweetShark
18th October 2005, 12:30
Майтап, майтап, ама на нас, дето са ни естествено малки, кърменето изобщо не причинява увисване. Това им се случва след кърмене и отслабване на ония, дето са "надарени" по рождение....

Аз съм кърмила три пъти, и ефект на увисване никакъв...то и гърди никакви, след кърменето де :lol: ...а сега със 255 мл силикон са ми точно толкова големи, колкото са ми били по време на кърмене (толкова явно е позволявала наличната кожа :) )

SweetShark
24th October 2005, 14:04
Темата ми стана особено интересна, изчетох всичко написано дотук. Слава Богу, не изпитвам необходимост да променям външния си вид чрез намесата на пластична хирургия. Но искам да попитам жените, които вече са със силикон, обиколили са доста клиники и са се консултирали с доста специалисти, или пък просто имат познания по темата - вярно ли е, че дамите със силиконови импланти не могат да летят със самолет поради простата причина, че от налягането силиконът се пръсва, тоест спуква, разтича и т.н.?
Нищо подобно, вече съм летяла :D (преди месец, до Франция). Никакво усещане за напрежение нямаше. Освен това, в самите самолети на листа с инструкции какво да се прави в случаи на аварии пише, че няма опасност за силиконови имплантати.

Aset
25th October 2005, 10:39
Темата ми стана особено интересна, изчетох всичко написано дотук. Слава Богу, не изпитвам необходимост да променям външния си вид чрез намесата на пластична хирургия. Но искам да попитам жените, които вече са със силикон, обиколили са доста клиники и са се консултирали с доста специалисти, или пък просто имат познания по темата - вярно ли е, че дамите със силиконови импланти не могат да летят със самолет поради простата причина, че от налягането силиконът се пръсва, тоест спуква, разтича и т.н.?
По "Дискавъри" мисля, има едно предаване - "Ловци на митове". Те вземат един разпространен мит, възпроизвеждат го в лабораторни условия и в зависимост от резултата го опровергават/разбиват/ или потвърждават. Поставиха силиконови импланти в барокамера при 18-19 атмосфери. Цитирам по спомен,но във всеки случай условията много превишаваха тези в самолет. За сравнение поставиха и други предмети, които се пръснаха на парчета. Единственото нещо, което се случи на имплантите - разшириха се с около 1 см.
Така разбиха мита - не, имплантите не гърмят.
Още един мит - не трябвало да се мачкат, особено силно.
Напротив - масажът е много полезен.

SweetShark
25th October 2005, 15:27
:) Aset, това ми звучи като онази реклама за куфари, която показва как един самолет се е разбил на парчета, но куфарите си остават цели и невредими :)
Айде да не издребняваме....Истината, че и вече проверена, че да се лети изобщо не пречи...Нито пречи на фитнеса, тичането, скачането, плуването...Както вече казах, за кърменето не знам, пък и честно казано след 3 деца не ми се и проверява :D

Aset
25th October 2005, 16:00
:) Aset, това ми звучи като онази реклама за куфари, която показва как един самолет се е разбил на парчета, но куфарите си остават цели и невредими :)
Смей се ти, ама си е така. :D Това с мачкането е едно от първите неща, които ти показват на консултация - дават ти имплант, можеш да го мачкаш колкото искаш, пробива се само с режещ предмет.
Пък за летенето - то това означава да си обречен да не летиш - ами Марая Кери, Деми Мур и т.н. всички звезди? Само по рейсове и т.н.
Не...
Той материалът си е толкова индиферентен - и към промени в температура, в налягане, и като отношение към тъканите, че...
Не напразно се използва за направа на изкуствени гласни струни, клапи на сърца и какво ли още не.

valeto
25th October 2005, 22:27
Aset е права! И аз гледах това предаване, а и не само от там съм чувала, че летенето изобщо не пречи на силикона.
Аз познавам стюардеса, и тя си сложи силикон преди около 2 години. И не си смени работата. Какво по-добро доказателство от това! 8) :P

6o6i
5th November 2005, 14:59
айде да са ми честити новите придобивки :lol: :lol: :lol:
операцията беше на 2 ноември, а днес вече се чуствам доста добре. само при по-резки движения ме наболява. доста ми е стегнат сутиена, но вече почвам да свиквам. един месец ще мине някакси.
доста ми се спи и не се сещам кво да ви пиша. ако ви интересува нещо конкретно питайте :wink:

ilina
5th November 2005, 15:09
ЧЕСТИТО!!! Евала!!!:)Мен ме интересува и ще питам. Къде си прави операцията, защото и аз искам, ама на носа? Правят ли? Колко струва? Моля те, ако имаш информация пиши, защото не съм от София и ми е малко по -трудно с информираността и още жеднъж ЧеститО!

6o6i
5th November 2005, 15:47
ми за носа нямам представа. трябва да отидеш на консултация и да ти кажат на място.
иначе операцията си я правих в клиника Тривия на доц.Бояджиев - http://www.trivia-clinic.com/. разгледай сайта, има всички видове операции, които правят, със снимки.
и аз съм от варна. като имаш нет не е толкова трудно да се информираш. аз изчетох квото намерих и накрая реших точно при Бояджиев да си направя операцията. отначало си разменихме няколко мейла, после се чухме и по телефона и се уговорих с него консултацията и операцията да са по възможност в една седмица, защото не мога да отсъствам повече от няколко дни. уговорихме се и така - на 31 окт. бях на консултация и на 2 ноември както вече казах се сдобих с 450 кубика :lol: :lol: :lol:
ето ти и още няколко сайта на клиники по пластична хирургия:
http://www.nefertiti-bg.com/
http://free.hit.bg/malinov/
http://www.dr-mihaylov.com/aesthetic.html
http://www.valchev.dir.bg/
чети, избери и стискаме палци :)

ilina
5th November 2005, 18:58
ООО, благодаря ти. Дано да ми е полезна информацията.

Aset
5th November 2005, 20:28
айде да са ми честити новите придобивки :lol: :lol: :lol:
операцията беше на 2 ноември, а днес вече се чуствам доста добре. само при по-резки движения ме наболява. доста ми е стегнат сутиена, но вече почвам да свиквам. един месец ще мине някакси.
доста ми се спи и не се сещам кво да ви пиша. ако ви интересува нещо конкретно питайте :wink:
Айде,честитоооооо!
:lol:
Добре дошла в отбора! Бая си турнала,450 кубика. Под мускула ли,над него ли? Колко си висока и колко тежиш,имаше ли цици преди това - абе,каквото се сетиш,все е интересно. А,имаше ли превръзка,за която говори другото момиче,някакви бинтове май казваше? Болеше ли или беше само като изтръпнало?

6o6i
6th November 2005, 08:36
ми то и аз се стреснах като ми каза, че трябва да сложа толкова много - помислих си Малиии, ши стана кат Памела :shock: Викам дай една снимка да видя кво ша рече 450 кубика и ми показа една корица на Плейбой с няква Деси отпред, която е с 450 и е правена в същата клиника. видяха ми се огромнииии. ама може би щото тя е по-слабичка. пък аз съм висока 174, едра съм и с широки рамене и не ми са много. при мен проблема беше, че имаше доста излишна кожа:oops: , затова се наложи толкова много кубици да сложа. ако бяха по-малко щяха да висят :evil:
иначе след операцията като се събудих бях омотана с много стегнат бинт. сутринта го махнаха, сложиха ми един мнооого стегнат сутиен, чак едвам дишах и айде, изписаха ме. болеше ме през нощта доста, слагаха ми обезболяващи, и следващите два дни също беше доста болезнено - още повече че сутиена както казах е доста стегнат, и ми се впива отдолу точно на шевовете. но с 2-3 Аулин-а го преживях. сега си върша всекидневните неща без проблеми.

Aset
7th November 2005, 16:49
Сигурно вече си много по-добре. Щом така сте преценили с лекаря-това е размера,пък и в повече да е-няма да съжаляваш,лошо е ако е по-малко.
С какви импланти работи Бояджиев,на коя фирма?
Под или над мускула са?

6o6i
8th November 2005, 09:37
имплантантите са на EUROSILICONE-France. ами виж тва за под или над мускула не съм сигурна:oops: . сега в петък като ми маха конците ще питам
иначе съм добре. доста ме бяхте уплашили, но явно си е до организъм. чистя, простирам, и въобще върша всякакви домакински задължения без проблем, и то от 4-я ден след операцията. естествено че движенията ми са малко по-бавни и съм предпазлива, но иначе почти не ме боли. по-скоро проблема ми е че постоянно ме сърбят гърдите и шевовете - може би защото заздравяват :?

estrella
8th November 2005, 10:19
Малко ми е особен въпроса, но как са на пипане? :oops:
Все си мисля, че стават твърди като камък......
Може и да не ми отговаряш :wink:

6o6i
8th November 2005, 14:11
сега са наистина доста твърдички, ама щото са и подути от самата операция. да кажат "колежките", дето се тунинговаха по-отдавна :lol: :lol: :lol:

Aset
8th November 2005, 16:30
имплантантите са на EUROSILICONE-France. ами виж тва за под или над мускула не съм сигурна:oops: . сега в петък като ми маха конците ще питам
иначе съм добре. доста ме бяхте уплашили, но явно си е до организъм. чистя, простирам, и въобще върша всякакви домакински задължения без проблем, и то от 4-я ден след операцията. естествено че движенията ми са малко по-бавни и съм предпазлива, но иначе почти не ме боли. по-скоро проблема ми е че постоянно ме сърбят гърдите и шевовете - може би защото заздравяват :?
Ооо,мен не ме намесвай в плашенето :D :D :D Аз навсякъде съм подчертавала,че хич не ме боля,даже пиех обезболяващи от време на време,за да проверя има ли накъде по-добре да са нещата.
Е,радвам се,че всичко е наред. Скоро изобщо няма да имаш и ограничения в движението.

Aset
8th November 2005, 16:34
Малко ми е особен въпроса, но как са на пипане? :oops:
Все си мисля, че стават твърди като камък......
Може и да не ми отговаряш :wink:
Да,в началото са твърди. И неподвижни. Не като камък,но като топка,да кажем. А сега... 5 мес. по-късно даже се гледам дали не са увиснали,толкова пружиниращи ги чувствам. И са истински меки на пипане,освен ако не съм легнала по гръб с изпънати нагоре ръце,тогава са по-плътни. Вчера се лигавех с детето и му друснах една ръченица,ако знаете как подрипаха тези цици... Мани!
Искаш ли линк да ги видиш? Ето:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=11397
Има мнооого снимки. Тези в черевено са правени на около 3 мес.,там си личи,че са по-стегнати,а последните са от сега-над 5 мес. минаха. Те са тези по бельо. Принципно лекаря ми каза,че за около 6 мес. се отпускат и омекват,а съм чувала и за повече.

6o6i
8th November 2005, 21:25
Aset, тва ти ли си бре? ако си ти, много си готина, евала. модел ли си , или кво? :)

Aset
9th November 2005, 00:06
Aset, тва ти ли си бре? ако си ти, много си готина, евала. модел ли си , или кво? :)
Аз,аз. Обичам да се снимам. :wink:

Aset
9th November 2005, 00:08
преди 5 дни си сложих силикон и мисля че по-голяма болк нямаааааааааааа
Такова нещо няма. Ако е направено фино,с електро скалпел,ако е облята кухината с бупивакаин,ако е работено нежно - болка няма. Аз сякаш бях изгоряла от слънцето. При допир,натиск болеше,разбира се. И около два месеца не можех да спя в любимата си поза по корем.

Всъщност след секциото също мислех,че такава болка няма. Все още го мисля. Не ти пожелавам да ти се случи,но това е болка. При някои жени пък не е било кой знае колко силна. Всичко е до техника на хирурга и собствен праг на болка.

bimbi
9th November 2005, 15:50
Хелоу и от мен. и аз се присъединявам към отбора. вече десетина дни се радвам на нов бюст. почти никаква болка не изпитвам вече.
нямам търпение да махам тоя спортен сутиен и да си сложа нещо готино.
Поздрави на всички :lol:

Aset
9th November 2005, 16:03
Хелоу и от мен. и аз се присъединявам към отбора. вече десетина дни се радвам на нов бюст. почти никаква болка не изпитвам вече.
нямам търпение да махам тоя спортен сутиен и да си сложа нещо готино.
Поздрави на всички :lol:
Добре дошла и честито!
Аз като махнах спортния сутиен установих,че това е най-удобното нещо,което съм носила :D Липсваше ми в началото. Сега перкам или без сутиен,или със спортния. Друго бельо - само за снимки. Даже не ползвам още изрязани блузки и сутиени за надупване на цици. Чувствам се толкова добре в кожата си,че... :lol:
Обаче... Ако ми стане лошо или се разболея веднага си мисля,че е от силикона.

Chujdata
9th November 2005, 21:46
Мисля, че няма за какво да се притеснявате.Аз съм на близо 6 месеца и всичко си е наред.Нося си всякакви сутиени, но действително спортният ми е най-удобен.С него си спях до края на третия месец, въпреки, че хирургът ми каза, че след първия месец мога да не нося нищо.На паспорта на имплантантите ми пише, че е препоръчително да се носи сутиен 2 месеца.Принципно е хубаво максимално рядко да се ходи без сутиен, с годините гравитацията ще си каже своето, а е задължително ако се спортува или се танцува по-интензивно.Пишете , ако имате въпроси, тъй като гледам съм с най-голям опит, а и доста съм изчела в нета по въпроса.Включила съм се в 3 форума - един европейски и два американски и доста неща научих, едно от които е, че има доста хирурзи, които си оставят ръцете.
Поздрави на всички!

Aset
9th November 2005, 22:34
Мисля, че няма за какво да се притеснявате.Аз съм на близо 6 месеца и всичко си е наред.Нося си всякакви сутиени, но действително спортният ми е най-удобен.С него си спях до края на третия месец, въпреки, че хирургът ми каза, че след първия месец мога да не нося нищо.На паспорта на имплантантите ми пише, че е препоръчително да се носи сутиен 2 месеца.Принципно е хубаво максимално рядко да се ходи без сутиен, с годините гравитацията ще си каже своето, а е задължително ако се спортува или се танцува по-интензивно.Пишете , ако имате въпроси, тъй като гледам съм с най-голям опит, а и доста съм изчела в нета по въпроса.Включила съм се в 3 форума - един европейски и два американски и доста неща научих, едно от които е, че има доста хирурзи, които си оставят ръцете.
Поздрави на всички!
И аз на 27-ми правя шест. Също доста съм чела и чета. :D

bimbi
10th November 2005, 08:29
аз предлагам вие двечките, щом четете толкова да вземете най-интересните неща да ги пускате тука /или да ги преразказвате надве-натри/, щото аз нямам време да се ровя и по чуждите форуми и сайтове. предполагам ще е интересно за всички.
:lol:

Aset
10th November 2005, 09:11
аз предлагам вие двечките, щом четете толкова да вземете най-интересните неща да ги пускате тука /или да ги преразказвате надве-натри/, щото аз нямам време да се ровя и по чуждите форуми и сайтове. предполагам ще е интересно за всички.
:lol:
То да ти кажа има много интересни неща-като почнеш от видовете импланти,от фирмите-производителки,от съдържанието,от методите за поставяне,та до данни за влиянието на силикона върху организма и гениални твърдения за тумори на мозъка,причинени от силикона. Темата расте прогресивно,за което ми е приятно,но такова задръстване с инфо ми се струва ненужно. Мисля,че е достатъчно интересуващите се да попаднат тук и да попитат. И аз,и Сладката Акула,а вече и 6о6и и другите ще можем да споделяме какво знаем. Да не говорим,че събрани заедно сигурно сме обиколили всички пласт. хирурзи в Сф. Аз съм се срещала с петима,например.
Поздрави!

estrella
10th November 2005, 11:02
А нещо по въпроса с физиологичния разтвор, вместо силикон, знаем ли? :wink:

Чувала съм, че някъде по света го предпочитали, защото, ако се спука протезата ( което стана ясно, че е МНОГО трудно), нямало опасност от отравяне на организма.

Някак си все по-близка ми става идеята да се "тунинговам" и аз :D

Aset
10th November 2005, 11:29
А нещо по въпроса с физиологичния разтвор, вместо силикон, знаем ли? :wink:

Чувала съм, че някъде по света го предпочитали, защото, ако се спука протезата ( което стана ясно, че е МНОГО трудно), нямало опасност от отравяне на организма.

Някак си все по-близка ми става идеята да се "тунинговам" и аз :D
Физиологичният разтвор е абсолютно безвреден,то е ясно. На пипане такава протеза е още по-мека,но пък стои...е,воднисто,не зная как да го кажа,то си е като вода вътре. Лошото е,че с тези импланти когато се наведеш се образуват едни грозни гънки от основата на гърдата към зърното,нагърчва се на няколко места. Хубавото е,че може да се сложат дори през пъпа. Слагат се празни торбички при тези протези и се пълнят с колкото искаш разтвор. По тази причина имат клапа,която малко или много изпуска. За това тези импланти се нуждаят от по-честа подмяна. С две думи-не си струват особено.
Това на прима виста,ако се сетя още ще пиша пак.

estrella
10th November 2005, 16:45
:shock: Гррррр, звучи потресаващо- клапа, гънки.....все едно е контейнер за вода.....

Chujdata
10th November 2005, 20:47
Имплантантите с физиологичен разтвор се използват предимно в САЩ.Там има само около 1000 хирурга, които имат право да използват силиконови имплантанти и то за пациентки по медицински съобръжения - след ампутация или такива, които правят т.нар. "Риплинг" - вълнички, които се получават при 60% от жените.Асет съвсем правилно ги описа.Ако имаш по-тънка кожа и никаква собствена мастна тъкан под жлезата, и ако имплантанта се постави над мускула, почти винаги се получават, но това не е особен проблем, само козметичен.Ето ви интересни линкове:
http://www.theperfectbreast.com/
http://www.makemeheal.com/forum/viewForum.jsp?forum=4
http://www.implantinfo.com/
http://www.breastimplants4you.com/
http://www.breastaugmentation.com/index.html

Aset
11th November 2005, 08:37
Chujdata,благодарим за линковете!
Аз исках да ви кажа друго - ако ползвате БГ торент сайтове в един от тях съм качила своята операция - torrents.linkos.bg - без цензура и замъглени полета. 3,5 часа е,за това е близо 4ГБ,но е интересна за жени,имащи намерение да си увеличат бюста.

Natasha
11th November 2005, 17:59
3,5 часа е,за това е близо 4ГБ
Не,наистина ли е 3 часа и половина? :shock: Че какво толкова-режеш,слагаш имплантанта и зашиваш...или поне на мене ми изглежда така.А иначе аз операцията няма да я гледам,видя ли кръв и аз ще имам нужда от лекар.

Aset
11th November 2005, 19:23
3,5 часа е,за това е близо 4ГБ
Не,наистина ли е 3 часа и половина? :shock: Че какво толкова-режеш,слагаш имплантанта и зашиваш...или поне на мене ми изглежда така.А иначе аз операцията няма да я гледам,видя ли кръв и аз ще имам нужда от лекар.
Хахаха :D :D :D Хахаха Разби ме!
Режеш,слагаш,шиеш! :D :D Ох,още не мога да се сдържа. Всъщност може би така изглежда,но от изключително значение за изгледа после,за усложнения,за да не се размести и т.н. е подготвянето на джоб с абсолютно точни на импланта размери. То само оразмеряването е половин час. При оформянето на джоба се режат тъкани,при мен и мускул. Оперативна рана никога не се затваря без осъществено пълно кръвоспиране. Моят лекар работеше с аргон-плазмен коагулатор,но и това си е време,особено ако си с обикновен скалпел. После проверка чрез напълване джобовете с марли. После наместване на имплантите. Изправяне на пациентката,за да видят ефекта. А шиенето... Прослойно шиене. Не шивашки едноетажен шев...
Абе,много,много е дълго. Особено правилното оразмеряване. Забравих и обливането на имплантите с бупивакаин...

Шев и кройка отвсякъде!
Тук е филмът:
http://torrents.linkos.bg/details.php?returnto=%2Fmytorrents.php&id=16514

bimbi
12th November 2005, 17:22
хм, моята операция беше около час :roll: Или различен стил на работа, или пък това че са ти рязали мускул да е забавило доста нещата. луда работа

Aset
12th November 2005, 18:02
хм, моята операция беше около час :roll: Или различен стил на работа, или пък това че са ти рязали мускул да е забавило доста нещата. луда работа
О,причините може да са много - само под жлезата е по-лесно,определено и става за по-кратко време. Разединяването на тъканите с аргон-плазмения скалпел също отнема повече време от работата с обикновен. Моят лекар беше маниак на тема правилно оразмеряване,това също е отнело доста време,но все пак той демонстрираше как се оразмерява на цялата гилдия пласт.хирурзи в БГ,които гледаха операцията на видеостена в НДК.
Та така,някои попретупват нещата,но това не значи,че ефекта ще е по-лош,слава Богу!

SweetShark
12th November 2005, 22:18
Аз с малко закъснение - тип албански реотан - да добавя по темата за соления разтвор (съжалявам за закъснението, пак не бях в БГ тая седмица):

Аз се бях наканила да си правя операция преди 8 години (т.е. правете си сметка колко години съм събирала ентусиазъм) и тогава бях твърдо решена да са от солен разтвор, като най-безопасни...поне така се смяташе по онова време, когато още нямаше Интернет...Още тогава доц. Тепавичарова се опита да ме разубеди и твърдеше, че и проблемите, и цените са еднакви и при силикон, и при солената вода...Сега, като вече отидох на преглед сериозно решена да се оперирам, тя каза, че за 33 години операции на поставяне на силикон (тя от толкова години прави такива операции) има 34 пациентки, които първоначално са си били поръчали имаплантанти със солен разтвор, и към ден-днешен вече е сменила на 32 от тях протезите със силиконови...Правете си сами извода...В американските сайтове и чатове на тема увеличаване на бюста, в които се навирам, си пише, че ако си сложите солен разтвор, трябва да имате готовност за подмяна поради изтичане в следващите 2-3 години....

На мен операцията за поставянето на силикона ми беше първата в живота, надявам се и последната, и да си призная бая си ме боля първия ден, че и не си бях напълно "годна" цялата следваща седмица, така че се присъединявам към мнението, че не ме е боляло повече ...ама на мен нито са ми махали апендисита, нито съм раждала секцио, така че темата "операция" си ми беше напълно ново преживяване....И да слагам солен воден разтвор, заради който след 2 години пак да лягам под ножа - не, благодаря....


.........
Няма да си кривя душата - много съм доволна от резултата. Докато бях в командировка в чужбина тая седмица, ми се случи в хотела да си се помотквам на голо без сутиен пред една от младите ми колежки от офиса, която се оказа, че не е разбрала за операцията ми...и се оказа, че тя по голия им вид изобщо не е разбрала, че са силиконови...смятайте как изглеждат, и колко си личат шевовете, щом девойката не се е усетила....та толкова на тема каменни цици, дето на плажа си личало, че са изкуствени от километър....

bimbi
13th November 2005, 12:16
Aset, кажи при кого си се оперирала и колко ти струваше?
филма чакам да ми го дръпнат, щото съм на ограничен трафик. то не се знае дали ще издържа на гледката, ама ще се пробвам, най-малкото от любопитство :)
иначе и на мен това ми беше първата операция. раждах по нормален начин, макар че диването ме разкъса до ушите и имаше голям шев и кройка. пък и аз 10 години го чакам тоя момент със силикона, и може би желанието ми се оказа по-голямо от болката /плюс спомените от миналата година от раждането/ :)
абе квото и да си говорим, всеки има различен праг на болката. като каже някой, че го боли много, не означава непременно че се лигави. освен това има емоционални хора дето викат повече, и такива които си сдържат емоциите. тъй че не ги виня много като се оплакват :)

Aset
13th November 2005, 15:07
Aset, кажи при кого си се оперирала и колко ти струваше?
филма чакам да ми го дръпнат, щото съм на ограничен трафик. то не се знае дали ще издържа на гледката, ама ще се пробвам, най-малкото от любопитство :)
иначе и на мен това ми беше първата операция. раждах по нормален начин, макар че диването ме разкъса до ушите и имаше голям шев и кройка. пък и аз 10 години го чакам тоя момент със силикона, и може би желанието ми се оказа по-голямо от болката /плюс спомените от миналата година от раждането/ :)
абе квото и да си говорим, всеки има различен праг на болката. като каже някой, че го боли много, не означава непременно че се лигави. освен това има емоционални хора дето викат повече, и такива които си сдържат емоциите. тъй че не ги виня много като се оплакват :)
Оперирах се при д-р Стан,румънски хирург,обучен в Ирландия и не зная къде още,хирург на компанията "McGhan",каквито импланти ми поставиха. Операцията беше в "Малинов",асистираше и БГ хирург - д-р Скерлев,мисля се казваше. Предполагам,че ако гледаш операцията ще чуеш представянето им. При мен цената беше специална,като за демонстративна операция/но съвсем не безплатна,както твърдяха медиите/,но иначе е около или малко над 6000лв.

За това дали ще издържиш да я гледаш - няма какво да те притеснява. Кръв потича точно на два пъти,иначе няма. Всяка стъпка от операцията е коментирана и обяснена на БГ от специалисти - д-р Ефремов и лекарите в НДК,които гледаха операцията на стена. Аз самата още не съм намерила време да си я гледам цялата,много дълга,бе... :D

А за болката - да,при всеки прагът е различен,а и при всеки обезболяването е различно,техниката и нежността на хирурга - също. Така че не е много редно отстрани да опредаляме лигави ли се някой. Само мога да кажа -от опит -тази операция може да мине без болка. Или с нищожна такава.

SweetShark
13th November 2005, 18:40
С риск да стана досадна:

1. Мен ме боляха ребрата веднага след самата операция, т.е. когато излязох от упойката. Болката прилича на болка от удар - аз тогава го оприличих на "все едно са те били по ребрата с тояга". Тази болка продължи не повече от час, и един аулин върши достатъчно работа като обезболяване. Тази болка си обяснявам с отделянето на мускула от ребрата.

2. Значително повече неудобство ми причиниха бинтовете, имах усещането, че са толкова стегнати, че не мога да дишам с пълни гърди. Това трая цяла седмица, докато махнат бинтовете и конците от шевовете.Ако дишаш коремно, не напрягаш бинтовете, та така се справях.

Та толкова с болката. Дето си струваше :wink:

angela
27th November 2005, 09:57
Здравейте!Моля помогнете ми!!! Сложих си силикон преди 20 дни и от тогава все си мисля,че имам образувана капсулна контрактура,защото едната ми гърда е доста по твърда от другата.Лекаря ми каза да си следя темперетурата няколко дни след операцията но аз изобщо не го попитах защо :cry: и сега се чудя това ли е признака че със сигурност се е образувала. С темперетурата ми всичко е О.К.но гърдата ми е много твърда :x :oops:

bimbi
27th November 2005, 10:11
аз мисля че толкова бързо не може да се образува. при мен лявата беше малко по-голяма, но сега се оправиха, не се шашкай.
в крайна сметка отиди пак при лекаря, да те успокои, ние няма как да ти помогнем, най-малкото не сме чак такива спецове.
и пиши кво става, че аз по принцип също се притеснявам да не ми се случи такова нещо, щото всичко пак наново, ужас.

angela
27th November 2005, 10:47
Ти правиш ли си масаж против образуването на капсулна контрактура?На мен това ми е втора операция при първата имах голям оток и в продължение на 2 месеца си правих въпросния масаж,но нямаше кой знае какво подобретие.Така се реших на втора операция и без това предишните ми се виждаха малки.Сега имам големи и хубави гърди но и това притеснение :cry: Иначе скоро ще разбера дали си въобразявам или е нещо друго

Chujdata
27th November 2005, 14:43
Мисля , че няма от какво да се притесняваш. Капсулната контрактура не може да се образува по-рано от 2-3 месеца от операцията. Дотогава тялото ти си образува тъкан около имплантанта. Просто е много рано и гърдите ти ще се отпускат с различно темпо. Окончателен резултат чакай след 4-5 месеца. И аз така се шашках, докато не прочетох къде ли не в нета, че тези опасания са напразни.
Относно масажа, питай хирурга си. Всички са на различно мнение. Ако имплантантите ти са с грапава текстура, мисля че силен масаж не се прави, както на тези от физиологичен разтвор.Ако има нещо друго, питай:)))

bimbi
27th November 2005, 14:59
не са ми казали да си правя никакви масажи. операцията си я правих преди 25 дни, в края на декември пак ще ходя да ме види хирурга, надявам се всичко да е ок.
чуствам се много добре, гърдите не ме болят, нито са подути. протезите вече слязоха малко надолу и не мога да им се нарадвам на тия цици бре :lol: :lol: :lol:
само дето забравих да питам доктора кога мога да започна да спортувам. май трябваше да минат два месеца от операцията, нали тъй момичета. я кажете кво знаете по въпроса :)

Chujdata
27th November 2005, 15:35
След месец може да почнеш да правиш упражнения за долната част на тялото, а след около два и за горе, особено ако са ти сложени под гръдния мускул.Аз лично на 20 ден плувах в морето и нищо не ми се случи , в смисъл фатално.

angela
27th November 2005, 15:46
На 1-ви имам консултация при лекаря ми и ще попитам от кога ще мога да ходя на фитнес и ще споделя с вас.За мен е много важен и спорта че в това зимно време нямам намерение да затлъстявам :lol: :lol: :lol:

SweetShark
27th November 2005, 17:14
На 1-ви имам консултация при лекаря ми и ще попитам от кога ще мога да ходя на фитнес и ще споделя с вас.За мен е много важен и спорта че в това зимно време нямам намерение да затлъстявам :lol: :lol: :lol:
И аз много се чудех кога и с какво натоварване да почна пак фитнеса, та се бях разписала тук из форумите за препоръки...2 месеца след операцията е ОК. Освен старите си упражнения (с по-леки тежести на пръво време обаче), започни да правиш упражнения за гръден мускул, да ти мачкат силикона отдолу - това е срещу капсулна контрактура, по подобие на масажа. Аз правя упражнения с гири и на гладиатора.

И тренирай редовно...3 пъти седмично :roll:

Aset
27th November 2005, 17:31
Здравейте!Моля помогнете ми!!! Сложих си силикон преди 20 дни и от тогава все си мисля,че имам образувана капсулна контрактура,защото едната ми гърда е доста по твърда от другата.Лекаря ми каза да си следя темперетурата няколко дни след операцията но аз изобщо не го попитах защо :cry: и сега се чудя това ли е признака че със сигурност се е образувала. С темперетурата ми всичко е О.К.но гърдата ми е много твърда :x :oops:
Здравей! Ето и моят отговор - измерването на температурата е във връзка с това дали не е възникнала инфекция, няма общо с КК, тя не се проявява с температура. А щом ти е втора операция нали знаеш - нормално е в началото да са различни, да са твърди, както и едната да е по-твърда. Не се плаши. Ще се радваме после да ни пишеш какво е казал чичо Доктор.
За масажите - на мен ми казаха да не правя. Не зная, то си е до практика на лекаря, до манталитет явно. Каза ми месец след операцията да правя от време на време опипване, като при преглед. Познавам пък други лекари, които препоръчват здрав масаж още от 10я ден и така два месеца. Между другото е много важно къде са имплантине - ако са под мускула често не препоръчват масаж, просто мускула го извършва. Зависи и от вида импланти, при гладките си е задължително да масажираш, според мен, но не зная вече има ли гладки... При грапавите зависи. На мен д-ра ми каза, че тези на МакГан дават много никък % КК, спомена 1 случай в дългогодишната си практика. Дай Боже!
И успех!

SweetShark
27th November 2005, 17:43
Hi Aset, забравих да ти пиша, че си свалих и ти гледах операцията миналата седмица. Много впечатляващо 8) , и много информативно. Аз не знам мен с какви ножове са ме рязали, ама по резултата и вида на шевовете съдя, че са си свършили добре работата. Аз шевовете с нищо не ги мажа, а ти?

Не писах по-рано, понеже имах ужасна седмица в работата (а още по-ужасна ми се задава, ще трябва пак да пътувам навън...вече ми е за трети път летенето след операцията, и нямам никакви проблеми при полет - това беше за ония, дето чували, че силикона пречел при полет...)

Не съм си забравила обещанието да спретнем тестче на неверниците, само искам да се видя малко по-свободна, и по-малко служебно ядосана :wink:

bimbi
27th November 2005, 19:02
и на мен ми каза да не ги мажа с нищо, щото често от кремовете се удебелявал белега, вместо да изчезва :shock:
като ида по нова година пак ще питам
а кво е тва тестче за неверници, нещо съм изтървала май :wink:

SweetShark
27th November 2005, 19:11
а кво е тва тестче за неверници, нещо съм изтървала май :wink:
Да сложа на едно линкче онлайн въпросник със снимки на силикон и естествени цици (ама без да издавам предварително кои какви са), и да ги оставим, тия, дето твърдят, че циците ни стърчали като камъни, че били неестествено твърди, изглеждали неестествено и какво ли още не, да гласуват (познават) кои цици какви са....И на последния екран да им показвам резултата (% познавания). :lol:

bimbi
27th November 2005, 20:11
аха. аз скоро го правих, познах 19 от 20. имало е някоя скрита лимонка :lol: :lol: :lol:

Aset
27th November 2005, 20:17
Hi Aset, забравих да ти пиша, че си свалих и ти гледах операцията миналата седмица. Много впечатляващо 8) , и много информативно. Аз не знам мен с какви ножове са ме рязали, ама по резултата и вида на шевовете съдя, че са си свършили добре работата. Аз шевовете с нищо не ги мажа, а ти?

Не писах по-рано, понеже имах ужасна седмица в работата (а още по-ужасна ми се задава, ще трябва пак да пътувам навън...вече ми е за трети път летенето след операцията, и нямам никакви проблеми при полет - това беше за ония, дето чували, че силикона пречел при полет...)

Не съм си забравила обещанието да спретнем тестче на неверниците, само искам да се видя малко по-свободна, и по-малко служебно ядосана :wink:
Аа, радвам се, че ти е била полезна информацията от операцията, аз още не мога да я изгледам от -до. Няма време :?
Белезите ги мазах с Дерматикс, така ми каза лекаря, но не мисля, че са се повлияли някак...
За тестът, ще им го спретнем, разбира се, но от сайтове с пластични операции ли искате да са снимките или на светски личности и
т.н.?

angela
28th November 2005, 09:37
Много ви благодаря на всички.Радвам се че и ти ASET се включи защото мнението ти информацията която ми даде е много важна за мен,тъйкато и аз съм пациентка на клиника Малинов.Сега като отида ще засипя лекаря ни със въпроси и няма да гледам толкова несериозно на здравето си.Ще напиша всичко ново което науча. :P

Aset
28th November 2005, 16:57
Много ви благодаря на всички.Радвам се че и ти ASET се включи защото мнението ти информацията която ми даде е много важна за мен,тъйкато и аз съм пациентка на клиника Малинов.Сега като отида ще засипя лекаря ни със въпроси и няма да гледам толкова несериозно на здравето си.Ще напиша всичко ново което науча. :P
Щом си техен пациент значи със сигурност си с МакГан, не се притеснявай, пиши ни какво е казал д-ра.
Момичета,
тук е моментът да ви питам - моят лекар ми каза към 5-6я месец да отида на контролен преглед с ехография, която да ми напишат на диск и да ми служи за сравнение от тук нататък. Имаше ли такова чудо при вас? Аз вече направих 6 мес., ще трябва да посетя д-ра...

SweetShark
28th November 2005, 17:50
Момичета,
тук е моментът да ви питам - моят лекар ми каза към 5-6я месец да отида на контролен преглед с ехография, която да ми напишат на диск и да ми служи за сравнение от тук нататък. Имаше ли такова чудо при вас? Аз вече направих 6 мес., ще трябва да посетя д-ра...
Асет, аз ходих на мамолог още септември, по собствена инициатива, ей така, да си знам....Препоръчвам д-р Дилова, приема в клиника Бодимед, намира се на Позитано 22 в София. Дилова има приемни часове всеки вторник и сряда от 14 до 17. Много е готина, засмяна, и най-вече - знаеща :-))) Струва само 20 лв прегледа, с ехограф се прави, и снимката си остава за вас.

Evil
30th November 2005, 13:56
Аз също съм със силикон - момичета който какво ще да си говори - визията е друга. Самочувствието също. Ще се радвам да участвам в бъдеще във форума.

Aset
30th November 2005, 14:43
Аз също съм със силикон - момичета който какво ще да си говори - визията е друга. Самочувствието също. Ще се радвам да участвам в бъдеще във форума.
Добре дошла!
Разказвай ни тогава - къде направи операцията и кога, защо прибягна до тази мярка, имаш ли дечица и как се отрази операцията на самочувствието ти и на живота ти.
Ние сме любопитковци и те очакваме :)
А това, което най-много ме радва е, че със сигурност сме полезни на жени, които се чудят да се оперират ли.
Нали знаете колко чужди сайтове са посветени на операцията, последствията, снимки и истории на жени, форуми... Може пък и тук да му идва времето! :D

angela
3rd December 2005, 10:24
Прегледа ми при лекаря мина добре :) :) :) .Поне съм спокойна ,че нямам КК.Иначе най-голяма вероятност за образуването на капсулна контрактура е от 2-ия до 6-ия месец,но доколкото разбрах оперативната интервенция за отстраняването не е голяма.Иначе чак след 6 месеца ли се ходи на преглед и ехография?Струва ми се доста време

CBeTJleTo``
4th December 2005, 11:04
Много ме интересуват цените на операциите,които повечето от вас са си правили.Бихте ли споделили?А размерът,който сте си сложили,хирургът ли го определи?....Моля,отогворете :)

angela
4th December 2005, 13:43
Цените в кл.Малинов варират от 2800 до 3800 евро за импланти МакГан(според мен са най-добрите).Лекаря прави редица измервания преди да каже своето естетическо виждане и компетентно мнение за големината и формата (кръгли или анатомични),но се съобразява разбира се и с твоето желание.Ако те интересува нещо друго питай. :D

CBeTJleTo``
5th December 2005, 14:37
Мерси много !!!:)

KOCMOC
7th December 2005, 01:15
има една редовна потребителка тука дето не се е
и я познавам
ебати силикона !
МАРИЯ - за тебе става вапрос :)

bimbi
7th December 2005, 15:26
има една редовна потребителка тука дето не се е
и я познавам
ебати силикона !
МАРИЯ - за тебе става вапрос :)
нещо не схванах. не че аз съм Мария де :roll:
и кво значи "ебати силикона!" - кефи те или напротив :?:

Aset
3rd January 2006, 19:26
Аз искам да попитам момичетата, на които са препоръчали масажи - известно време трябва да се правят всеки ден по еди- колко си пъти. След това, т.е. като е минало много време, да кажем години, продължават ли масажи поне 1 път на ден или се преустановяват изцяло?
Масажите такива ли са, а ако не са, то препоръчвали ли са някому такива упражнения:
http://www.jromano.com/text/bicompexer.html

SweetShark
4th January 2006, 16:19
Аз искам да попитам момичетата, на които са препоръчали масажи - известно време трябва да се правят всеки ден по еди- колко си пъти. След това, т.е. като е минало много време, да кажем години, продължават ли масажи поне 1 път на ден или се преустановяват изцяло?
Масажите такива ли са, а ако не са, то препоръчвали ли са някому такива упражнения:
http://www.jromano.com/text/bicompexer.html
Hi, Aset, на мен Тепавичарова ми препоръча коренно различен като "вид" масаж. Движенията са кръгови, точно такива, каквито правят мъжете, когато ни галят по гърдите при секс :lol: (И на мен ми беше много смешно). Продължителност - 20 мин....е, аз честно да си кажа не правя толкова, може би около 5, и не под душа, а когато се мажа с крем след душа сутрин.

Можеш да правиш тези упражнения, дето са като пощипване, но не и чак да си докосваш пръстите (това е само за saline implants, а нашите съвсем не са такива. Нашите за малко по-плътни и от стандартния силикон). Аз го правя, но не баш всеки ден.

Другото (което правя редовно) е масажирането на имплантите с физически упражнения за гърди (всъщност гръдния мускул масажира импланта отдолу). Това са упражненията с гири и напречно засрещнати длани пред гърдите (все едно се молиш на Шива ;-)). Тези трябва да се правят 10 мин на ден. Ако си във фитнеса, изобщо не се усещат като време....

Всички масажи от линка ти са за saline implants или кръгли гладки силиконови, така че не са точно за нас....

Aset
4th January 2006, 16:48
Благодаря, че беше толкова бърза, Sweet Shark.
Вече съм споменавала, че моят лекар ми каза никакви масажи повече от месец, а след това може само леко опипване като при преглед, при това не спомена да е регулярно, а от време на време.
Така че се зачудих какви са тези масажи, които другите препоръчват.
И дали са плюс или минус? Лекарят твърди, че имплантите МакГан през цялата му практика са му дали само 1 жена с КК, рискът от такава бил нищожен, а това, че е и под мускула не налагало и ръчен масаж.
Та вече минаха повече от седем месеца... Чувствам се чудесно, но при натоварване на гръдния мускул - гири, фитнес, лицеви опори - все ме е страх мускулът да не избута импланта, много ми е силен, особено десният мускул. Как е при вас, които сте с имплант под мускула, свикнахте ли да не се страхувате при спорт и до колко е основателен страха ми?
Та за това си мислех - масаж ли, упражнения ли?!? :roll:

SweetShark
4th January 2006, 17:04
Не се страхувай от силния гръден мускул, нищо няма да ти навреди, само ще ти мачка силикона вместо масаж срещу КК.

:lol: Аз дори във фитнеса го обръщам малко на майтап - понеже откак имам имплантанти, си контролирам много добре гръдните мускули, правя разни "стойки" със свиване на гръдните мускули поединично - също като някои културист :-), нали се сещаш как им шават мускулите на културистки състезания...
Е, не го правя пред публика, ама на фона на стръчащите ми кокали (ребра, рамена) е много смешно....

Моето лично мнение и предпочитание е - упражнения. Най-малкото е по-приятно 8)

bimbi
4th January 2006, 17:53
хм, на мен не ми казаха да правя никакви масажи :roll:
я да ви питам, оня ден на консултацията ми каза да ходя два пъти годишно на ехографски преглед /щото при мамолога било с рентген и не се виждало добре през имплантанта/. вие ходите ли? и ако има някой от Варна, да ми каже къде ходи, че незнам къде има ехограф освен при гинеколога ми, ама незнам дали трябва да е някъв специалист, или всеки лекар с ехограф може да свърши тая работа :roll:

SweetShark
4th January 2006, 18:00
При мамолога прегледът не е с рентген, а е с ехограф. Мамограф (дето е като ренгтен) има само в ракова болница, и той се прави само на жени с огромни естествени бюстове, дето ехографа няма как да ги "скринира".

Гинеколог не може да ти прави ехография на гръдите, защото не знае как да чете картината на екрана. Затова се ходи на мамолог.

Във Варна нямам идея кой и къде, в София аз лично ходя при д-р Дилова. Вече съм писала за нея във форума.

Natasha
10th January 2006, 12:58
А аз днес четох последния брой на"Тема"и познайте кой беше на корицата-нашата съфорумничка Aset :D .Хубаво интервю си дала-без крайности и изхвърляния обясняваш как са били нещата при теб..поздравления!

Aset
10th January 2006, 14:08
А аз днес четох последния брой на"Тема"и познайте кой беше на корицата-нашата съфорумничка Aset :D .Хубаво интервю си дала-без крайности и изхвърляния обясняваш как са били нещата при теб..поздравления!
Много мило ме изненада с този постинг, Natasha.
Радвам се, че одобряваш интервюто, аз самата преди да се оперирам имах нужда от такива статии и от това някой претърпял да ми обясни за какво иде реч в такава операция.
Бъди здрава! :D

JuSt`a`GiRL
10th January 2006, 14:25
Aset поздравления и от мен!Не съм го чела,но задължително ще потътся новия брой ... :wink:

Aset
10th January 2006, 14:39
JuSt`a`GiRL,
моята история си е същата, даже тук ще намериш повече подробности. Но има още едно- две момичета, които разказват по- различни неща.
Natasha,
Продължавам да се чудя ти как ме позна...
Ето корицата:
http://temanews.com/uploads/releases/bigger/226.jpg
Ама тук май не излизаха снимки..., та ето линк:
http://temanews.com/index.php?page=release&promo=1&relID=226

dnny
10th January 2006, 16:08
:lol: на 23 години съм.имам имплантанти и съм увеличавала бюста си.в петък ми предстои операция на носа.ще я правя при доц.д-р Бояджиев.Много ме е страх,че не съм избрала най-добрия в областта.Искам да чуя мнения,дори и да не сте се подлагали на такъв вид операция.Имам малко време ....затова търся съмишленици навсякъде :roll:

правила съм си устните при него и съм доволна,но промяната на носа е доста рискована и може както да подобри,така и да съсипе самочувствието ми

SweetShark
10th January 2006, 16:15
:lol: на 23 години съм.имам имплантанти и съм увеличавала бюста си.в петък ми предстои операция на носа.ще я правя при доц.д-р Бояджиев.Много ме е страх,че не съм избрала най-добрия в областта.Искам да чуя мнения,дори и да не сте се подлагали на такъв вид операция.Имам малко време ....затова търся съмишленици навсякъде :roll:
Ами ние вече те прочетохме...Би трябвало да попиташ има ли оперирани от доц. Бояджиев, а не дали изобщо има някоя от нас онлайн....Аз имам доверие само на Тепавичапова, ама това си е мое лично мнение, не искам да го налагам на всеки...

dnny
10th January 2006, 16:20
Просто наистина имах нужда от помощ.Желая успех на всички ви и се надявам,че ще комуникираме занапред.Ивинете ме още веднъж.От няколко дни следя сайта ви.Чудесен е.
Всичко добро! :lol:

Natasha
10th January 2006, 20:24
Natasha,
Продължавам да се чудя ти как ме позна.
:D Случайно ми попадна списанието и започнах да го чета(не е лошо).Отначало изобщо не те свързах с момичето на корицата и от статия на статия дойдох и до тази за пластичната хирургия.Тогава се сетих за името ти,а после и за някои твои снимки,които съм виждала във форума,и накрая вече те познах и на корицата.Хубава снимка,но повечето твои са такива.Надявам се любопитството ми да бъде извинено.Въпреки,че няма да си увеличавам бюста,аз също искам да знам за постиженията на пластичната хирургия.Е,всеки интерес си има граници..не бих надзърнала под полата на Азис,примерно :lol:
Здраве и късмет на всички!