PDA

View Full Version : Кръгли vs Капковидни. Отново...


Нелка
8th October 2011, 21:53
Наближава и моето време за цици и взех много да се колебая. От начало бях напълно убедена, че искам анатомични, но ми се иска да избегна риска от ротация. В тази насока : Има ли мацка, с анатомични импланти, която е получила ротация?

Има ли връзка ротацията с физическото натоварване и ще мога ли да тренирам пекторалните мускули без да се притеснявам, че мога да повреда нещо? Изобщо кои са най-честите причини, които провокират завъртането на импланта в джоба си?

Повечето хирурзи предупреждават, че има риск от ротация при анатомичните. Единствено Стоянов твърди, че ако джоба е направен както трябва, такъв риск няма. Кой е прав и кой крив?

И още един въпрос: Има ли жена, която си е сложила кръгли и съжалява и обратното?

Може ли да се ползват кръгли импланти за коригиране на птоза или анатомичните са за препоръчване в този случай?

Armand
8th October 2011, 22:00
цикни си кръгли, кво толкова.. :)

ЛИСКУ
8th October 2011, 22:21
Нелс, това и Тепавичарова го казва, но по-скоро от чувство за сигурност. Тя никак не обича риска.;-)
Но ако имплантите са на широка основа (като моите), то няма накъде да се завъртят. :-) Аз тренирам вече съвсем спокойно, дори упражненията за гърди не са противопоказни. Нямам никакъв страх от завъртане, те просто не могат да се изместят, така като ги гледам :-)
Но определено е важен хирургът, това всъщност е най-важното нещо.

Нелка
9th October 2011, 00:20
И аз на това се надявам. Ако ложетата са добре направени, как би се завъртял? Но знам, че и Тепавичарова препоръчва кръгли, заради ротацията. Явно наистина обичва да си връзва гащите... ;)

Иначе най-лесната работа е да прасна кръгли, просто не ме кефи как изглеждат. Стоят ми евтино - някакви остатъчни спомени от зората на турбо-фолка....
Въпреки, че съм виждала прекрасно направени кръгли, не е формата, която бих предпочела за себе си.

te_dda
9th October 2011, 00:31
много спорен въпрос......въпреки това имам определено мнение....все пак операцията е с цел естетика....не мисля,че бих била доволна от резултат при мен с кръгли импланти....и това е достатъчно като отговор....има си тип гърди, при които кръглите си стоят просто добре,а на всичкото отгоре точно при тях обикновенно анатомичните биха стояли по-зле....ако нямаш налични тъкани в естесвен размер Ц , то кръглите импланти не са твоите. освен ако не си висока, с широк гръден кош, и се поставят кръгли импланти среден профил с достатъчна кубатура, които като резултат не можеш да различиш от анатомични...за ротацията съм писала преди 2-3 месеца.....и бих посъветвала тези, които са твърдо убедени,че няма да има се случи, да си плюят в пазвата( щото това обикновенно се случва след първата година ).....да, лъки ! аз съм със същите импланти като твоите- ниски, т.е по-широки, отколкото високи, имам изключително стегнати тъкани, което по принцип е почти гаранция, че няма да има ротация( тя обикновенно е рискова при меки и хлабави тъкани), и въпреки това на едната гърда гадината от време на време си намира място и се завърта...поддава външния долен ъгъл, който не е покрит с мускул и тъканите на ложето са по-рехави, няма го пристягането на мускула и отдолу..обикновенно се случва като спя по корем и в съня си силно явно се притиска импланта в определена посока..след ден два си идва на мястото по същия начи, лягам нарочно без сутиен и спя по корем....:grin::grin:..засега не виждам нищо страшно във въпросната ротация.....въпреки това смятам, че ако ротацията е по-трайно явление при някого, т.е имплантът не може да се обърне сам( в което се съмнявам), то поправката на джоба ще е лека и ще се изразява в стесняване в определена област....мислех да мина покрай заякова тая година като ходихме на море да я питам точно по този повод, но не остана време....но ти ако ходиш на консултация можеш да попиташ и вместо мен :)..та аз лично не бих се отказала от анатомичните импланти...въпреки този малък неприятен момент.:2046::girl_kiss2:

Нелка
9th October 2011, 00:46
Ако ротацията се изразява в това, което описваш ти, бих поела риска, за да имам гърдите, които искам. Но аз винаги съм си представяла ротацията като тряйна деформация, която не може да се коригира от самосебе си. За това ми е дилемата - не ми се иска да направя избор и след това сама да се линчувам ако трябва пак да се режа..
А сега като ми обясни за рехавите тъкани и формата на гърдата... Моите тъкани са доста рехави, което предполага ротация, а формата ми е: птоза на тясна основа с малко жлеза- което предполага анатомични... Заякова за моята форма препоръча задължително анатомични, но сега се разколебах. Просто ми се иска да си оправя гърдите с една операция.

Освен това съм физ активна. Като спомена рехави тъкани, кожата и жлезата ли имаш предвид, или мускула? Защото аз имам добър пекторален мускул, но гърдата над него е доста мека и рехава..
Искам да го обсъдя този въпрос тук, защото искам да отида при хирурга си с взето осведомено решение. Особено за капсулни контрактури и ротации, никой хирург не би поел отговорност, за това не вярвам, че биха дали обективно мнение...

cherita
9th October 2011, 12:57
А има ли значение каква е структурата на тялото за вида импланти, аз например съм много слаба с много тънки кости, висока съм 168 и тежа 46 кг, подгръдната ми 69 :)))) Тепавичарова като ме измери се хвана за главата, каза, че трябва да си стеснявам сутиена, защото няма толкова малки. И затова се чудех ако сложа кръгли дали няма да си личат много, тя ми каза, че добре сложени и правилен размер не си личат и остави на мен да избирам какви да си сложа. Дори не си даде мнението кои според нея са по-подходящи за мен. А това за ротацията ми го каза още в началото, че има такъв риск и ако реша анатомични трябва да го поема, което пък хич не ми звучи добре, не ми се иска реоперация.

Шоки
9th October 2011, 13:37
Преди време и аз бях на мнение, че анатомичните импланти стоят естествено, а кръглите като балони. Но се оказа, че много съм се лъгала. От една година се нагледах на всякакви силиконови гърди на потребителки във форума. Повечето бяха с кръгли импланти и на някои от тях когато видях резултата след 6 месеца никога не бих казала, че това са силиконови гърди.Имаше и такива, които бяха на няколко дни и гърдите въобще не имизглеждха изкуствено. Надявам се другия месец да отида на консултация с пластичен хирург да видя какво той ще ми препоръча, защото не съм наясно по какви критерии се избират кой от двата вида импланти да бъде.

леля мичИ
9th October 2011, 16:43
Аз не бих казала, че чак съжалявам за моите анатомични, но толкова се страхувам да не ми се завъртят, че ми стана мания :twisted:

Вече взех да се замислям за следващия път, дали да не си отбацам еНи 450- 500 сс кръгли, среден профил, както Теда казва
Моите 335 /12.5/11.6 са много малки за тялото и широкият ми гръден кош.

...обаче трябва да съм много убедителна пред Тепавичарова :2035:

Ilianka93
9th October 2011, 17:13
Според мен кръглите имат фолк визия или изобщо кръгък вид само когато са сложени над мускулно,което така или иначе се прави рядко.Най-вече когато гърдите са си били големи,а тогава пък почти не си личи какво е..

Аз съм решила да се оперирам при Стоянов.В сайта му има много снимки и изобщо не виждам разлика между кръгли и анотомични...

Нз,това са си мои наблюения,но реших да си ги споделя...

Нелка
9th October 2011, 20:11
И аз взех да се замислям за кръгли, виждала съм много сполочливи изпълнения на Заякова и Стоянов с кръгли импланти. Просто не знам, не дали са подходящия вариант за мен, а дали избщо са възможен вариант. При моите физиологични особености, а именно - силно изразена птоза...

леля мичИ
9th October 2011, 20:27
Нелс, по мои наблюдения, няма особено значение за птозата.

И аз имах, но понеже ми бяха малки кожите :twisted: се обраха от импланта.
На една друга мацка на която началният старт беше 1:1 с моят, резултатът с кръгли е същия.

На мен Тепавичарова ми каза да слагам анатомични заради птозата, а на нея не и е казала такова нещо и тя затова си сложи кръгли.

Аз лично много се страхувам от това завъртане :twisted:
Миналата седмица, моята приятелка си сложи кръгли среден профил и чакам малко да и поомекнат за да видя резултата. Тя е висока като мен и с широк гръден кош, но нямаше птоза.

Ти къде смяташ да се оперираш ? Ако имаш много кожа, по-добре да ти я оберат.
Тепавичарова прави обиране само от зърната и на доста увиснали кожи. Една мацка си ги направи при нея, след като Стоянов и Георгиев са и казали , че трябва да е с разрез котва .

Oompa Loompa
9th October 2011, 20:46
... При моите физиологични особености, а именно - силно изразена птоза...
Айде пак драма .. и на това ако казваш силно изразена птоза ...
Следващия път ще те накарам да ми покажеш :grin:

emiko
9th October 2011, 20:46
От доста време следя форума и досега май само за едно завъртане на анатомични импланти съм чела. Ама на който му е угодно да твърди/вярва, че това е често срещано явление, нямам никакво намерение да му противореча. Знам за няколко мацки, които смениха кръглите с анатомични, за обратен случай не съм чувала...Който вземе решение да сложи кръгли само заради въпросното завъртане, лично аз ще го обявя за глупак.

Нелка
9th October 2011, 20:51
При мен обиране задължително трябва да има! Заякова ми мери разстоянието от основата до зърното и каза, че е нормално и няма нужда от разрез котва, а само от раунд блок. На теб само с импланта ли ти се оправи птозата? Значи не е била голяма?
Още една подробност - основата на гърдата ми е много тясна, имам голяяяяямооооо разстояние между гърдите и това е май проблем при слагане на кръгли..

Аз се бях насочила към Стоянов. Поради няколко причини.. Другият ми избор беше Тепавичарова, но пък нейни гърди не съм виждала нито един чифт!!! Освен това тези дренажи... Добре ли ги прави кръглите? Като се ходи на консултация при нея, показва ли снимки? Просто сърце не ми дава да се доверя на някой, чийто работа никога не съм виждала.. ;(

Нелка
9th October 2011, 20:55
От доста време следя форума и досега май само за едно завъртане на анатомични импланти съм чела. Ама на който му е угодно да твърди/вярва, че това е често срещано явление, нямам никакво намерение да му противореча. Знам за няколко мацки, които смениха кръглите с анатомични, за обратен случай не съм чувала...Който вземе решение да сложи кръгли само заради въпросното завъртане, лично аз ще го обявя за глупак.

Ем, не ми е само това довода. Аз съм с абсолютно изпразнен горен полюс, и си правя едни логически изводи - самата ми жлеза така или иначе ще натежи в долния полюс, и гърдата би добила анатомична форма, въпреки кръглия имплант. Поправете ме, ако мисля грешно.

леля мичИ
9th October 2011, 21:02
Като се ходи на консултация при нея, показва ли снимки? ;(

Да, показва.

Казах я като вариант, евентуално ако се налага разрез котва и искаш да го избегнеш .
Иначе ти си решаваш за доктора, акъли не давам :2035:

emiko
9th October 2011, 21:05
Нелс, това е така, но ако си слаба рискуваш горния ръб на кръглите импланти да се очертае и така да имаш един абсолютно неестествен вид на гърдите. А щом имаш и голямо разстояние, което колкото и да се опиташ с импланта да намалиш пак ще го има, представи си гледката с кръгли импланти - два отдалечени един от друг портокала. Кръгли импланти (според мен) биха стояли естетично само ако са с по-широка основа.

liva
9th October 2011, 21:06
Аз също смятам,че това с ротацията не е често срещано не случайно всяка реоперация поради някакъв дефект/да не изброявам сега всичко възможно/ се прави с анатомични импланти

Нелка
9th October 2011, 21:54
Нелс, това е така, но ако си слаба рискуваш горния ръб на кръглите импланти да се очертае и така да имаш един абсолютно неестествен вид на гърдите.............. представи си гледката с кръгли импланти - два отдалечени един от друг портокала. Кръгли импланти (според мен) биха стояли естетично само ако са с по-широка основа.

Много ми е слаба горната част на тялото, имам изразени ребра на деколтето... Но си мислих, че щом е подмускулно, мускула ще прикрива ръба на импланта.. :2045:

Значи кръглите отпадат... Добре де, ако е толкова рядко явление ротацията, защо хирурзите винаги го истъкват в плюс на кръглите? Още - какво може да предизвика ротация? Физическото натоварване? Това ли е причината културиските да слагат надмускулно и кръгли?

леля мичИ
9th October 2011, 21:59
Много ми е слаба горната част на тялото, имам изразени ребра на деколтето... Но си мислих, че щом е подмускулно, мускула ще прикрива ръба на импланта.. :2045:


Покрива друг път! То като си слаба и мускула ти е слаб.....т`ва от личен опит :2035:
Моите си личат много според мен. Сичкото ръб си личи :1246:
Не мога да разбера, как хем ми е кльощав мускула, хем ми ги мести много когато го стягам :2045:
Редовно проверявам дали са ми под него, хихиххи :2023:

liva
9th October 2011, 22:00
На мен моя лекар не ми е изтъквал ротацията като причина да не се слагат анатомични импланти,явно това е модно при други застраховащи се хирурзи,които залагат на по лесния вариант

леля мичИ
9th October 2011, 22:02
,явно това е модно при други застраховащи се хирурзи,които залагат на по лесния вариант

В смисъл ? Кое е по-лесното ?

Според мен твоят хирург е пропуснал да те осведоми, че все пак има известен риск !

liva
9th October 2011, 22:07
напротив,говорихме за всичко надълго и на широко обясни ми всички рискове при различните импланти и кубици.....и каза,че при правилно позициониране ротация е почти невъзможна
по-лесно се поставят кръгли импланти/тоест ложето за тях се прави по -лесно/

liva
9th October 2011, 22:12
аз казвам моето мнение ,макар че тук трудно се приема различно мнение и още повече различен от наложилите се с реклама лекари.....веднага се почва кой какъв стаж имал,колко гърди правел,какво казл пък какво направил....и се почва една тирада от излияния които никак не са медицински издържани и би изплашил всяко ново момиче...
Мис,нямам предвид теб просто споделям какво ми е направило впечатление.....

ЛИСКУ
9th October 2011, 22:15
Нелс, ти ме разби като каза: "и с тея дренажи..." Тези дренажи са единствено и само за твое добро и само тя ги прави!

Мис, Тепавичарова отдавна не се противи на по-големи кубици, надживяла го е това :-)

Но определено трябва й кажеш какво тоно искаш да постигнеш като визия, тогава тя ти казва точно и недвусмислено с кои импланти и как ще го постигнеш. ;-)

Нелка
9th October 2011, 22:24
Наистина е много объркваща цялата тази противоречива информация.

Аз от една година избягвам да тренирам гръдния мускул, защото мислих, че развита гръдна мускулатура пречи на бързото възстановяване и улягане на имплантите (въпреки, че когато се тренира горна част на тяло, непряко винаги взимат участие и пекторалните). И на скоро забелязах, че на фона на добре рзвити рамене и ръце, тези ребра на деколтето наистина контрастират. Струва ми се, че дори да е анатомичен импланта, ръба пак ще се очертава.. ;(

Ще си задам въпроса за трети път в тази тема: Знаете ли, кои са предпоставките за ротация? Какво трябва да се избягва?

Защото ако аз примерно планувам да почна да тренирам бокс, а бокса предпоставя много динамика в гръдната област, а това е евентуална предпоставка за ротация, искам да си направя сметката.. а не да ги мисля тези неща при свършен факт.

Или ротацията е като КК - изниква от нищото и никой не може да я обясни?
(оставяме на страна уменията на хирурга - всеки си е преценил, че неговия заслужава доверие)

Нелка
9th October 2011, 22:33
Нелс, ти ме разби като каза: "и с тея дренажи..." Тези дренажи са единствено и само за твое добро и само тя ги прави!

Мис, Тепавичарова отдавна не се противи на по-големи кубици, надживяла го е това :-)

Но определено трябва й кажеш какво тоно искаш да постигнеш като визия, тогава тя ти казва точно и недвусмислено с кои импланти и как ще го постигнеш. ;-)

Абе не знам дали са наложителни тези дренажи. Наложителни са само ако има прекомерно кървене, не е ли така? После не остават ли белези от тях?

ЛИСКУ
9th October 2011, 22:35
На теб боксът ли е приоритет? :-) Избирай - бокс или импланти :-)
Да. иска се все пак някакво пазене.
Но, когато джобът е направен точно, рискът почти изчезва. Затова именно е важен хирургът - гледай хирург с най-малко грешки в пракктиката си. За мен 1-2 оплакали се от даден хирург, е достатъчно основание да се откажа от него.

А и за какво ти е да тренираш и наблягаш на пекторални мускули, след като сложиш импланти??

ЛИСКУ
9th October 2011, 22:40
Абе не знам дали са наложителни тези дренажи. Наложителни са само ако има прекомерно кървене, не е ли така? После не остават ли белези от тях?


Нелс, тези които карат на собствени тълкувания доникъде не стигат. Тази тема отдавна е дискутирана. Но някои просто затварят очите си, не искат или не могат да го разберат. Жалко.

Как ще разбереш има ли много или малко кървене преди да ти сложат дренажите???? Ама като те зашият вече, няма как да ти сложат дренове. И тогава да не се оплачеш от хематоми и всички последствия от тях? Не те заплашвам, просто мисли.
След като можеш да предотвратиш един риск, защо да не го предотвартиш??

gemma
9th October 2011, 22:51
Мис,не съм виждала твои снимки ,но от аватар ти (след операцията) въобще не ми изглеждаха малки

Нелка
9th October 2011, 22:57
На теб боксът ли е приоритет? :-) Избирай - бокс или импланти :-)


Не казвам, че смятам да тренирам бокс.. Просто искам да имам тази опция отворена евентуално... един ден ако реша... ахха ;-)

Говорих принципно. Като ти кажат, че има риск от нещо, би трябвало да ти кажат какво го провокира. За да се превентираш примерно.

За рисковете си права. Не бих поела излишни. Просто още разучвам и ако стигна до извода, че дренажите наистина предотвратяват някои рискове, бих си ги причинила.
А принципно не се ли преценя дали кървиш прекомерно още докато те работят?

liva
9th October 2011, 23:26
да,по време на операция се преценя дали кървиш повече или не затова и дренажите не са напълно задължителни,ако не кървиш и нямаш предпоставка за хематом,/А ТОВА ГО РАЗБИРА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЛЕКАРЯТ ТИ ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯ И Е ИНДИВИДУАЛНО/ няма нужда от тях иначе повече от половината сме без тези екстри...

леля мичИ
9th October 2011, 23:38
Мис,не съм виждала твои снимки ,но от аватар ти (след операцията) въобще не ми изглеждаха малки

От снимката е :2035:

te_dda
9th October 2011, 23:44
доста сте поизписали от снощи:)))) затова ще отговоря разхвърляно на някои въпроси, за да не пускам 5 цитата......

нелс, при очертани ребра и тясна основа с голямо разстояние между гърдите, най-неподходящото, което би могла да избереш е кръглото, поне според мен... не се заблуждавай - тъкани, които не могат да покрият ребрата, няма как да покрият кръглия имплант с изхвръкнал горен полюс. за среден профил не си мисли- приложим е и е добро решение при основи над 13,5 см..
на другия ти важен за теб въпрос- кое създава най-голям риск за ротацията- написах го в поста си, смятам че основното е притискането на имплантите по време на спане по корем. също така силно притискане при много стегнат сутиен с голям пуш ефект...т.е смятам,че физическата сила и натиск са основния фактор..при спортовете с ластичния сутиен според мен няма никакъв такъв риск...също така искам да кажа,че когато аз се оперирах, преди да си тръгна, попитах и за риска от ротация, при което заякова абсолютно отрече това да е възможно при мен, при моите джобове, импланти и тъкани...така че въпреки,че е невероятно, е факт. и то при все,че вече 2,5 г. нямам никакво отпускане на тъканите и ако сега се снимам, няма да има никаква разлика в гърдите ми от снимките, правени месец след операцията.....смятам също, че наистина не е често явление, въпреки факта,че съм абсолютно сигурна,че освен споделения един единствен досега такъв случай във форума( който емико цитира, което ббеше от една потребителка емисоф), има и други, които просто са останали несподелени...въпреки това е факт,че в нашия форум , в който са писали достатъчен брой жени дълго време, няма нито един случай на реоперация заради ротация...и това смятам,че е наистина така, а не защото не е споделено....факт е,че са споделяни реоперации по всички други възможни поводи, няма логика ако имаше някой с такива притеснения и такава реоперация да си мълчи....така че аз пак ще застана зад мнението си,че в случая рискът е не по-голям от всички други рискове, които поемаме с операцията, и да се жертва естетика, при все,че операцията е с такава цел, е глупаво !!!! но...ти си решаваш...в никакъв случай не искам да насочвам избора ти...затова и може да е малко досадно че го повтарям непрекъснато, но за мен думата " според мен" е много важно нещо в едно изказване, което не представлява нищо друго освен едно лично мнение !

Oompa Loompa
9th October 2011, 23:48
Неллс , обаче трябва да обясниш някои неща преди да искаш съвет :)
Значи , от това което аз съм разбрала от разговорите ми с нея , за нея най важното е да се оправи формата на гърдите и на второ място е големината и като казвам големи , едва ли иска повече от 350 гр !

te_dda
9th October 2011, 23:53
моля ви, не споменавайте думата дренажи,че дикусията ще избяга рязко в ляво:bowdowl::grin:..по този въпрос отделихме не една и две теми, дискусии и нерви....освен това не ние определяме поставянето им, т.е не смятам,че който каквото мнение да има по въпроса, това ще има влияние върху факта ще се събудите ли като коледни елхи или не :grin::grin:

Нелка
9th October 2011, 23:58
Благодаря за изчерпателния отговор! :2020:

Определено ми се изясняват все повече неща..
Знам, че е малко досадно да се задават понякога нелепи въпроси, но според мен е разбираемо - аз нямам никаква представа какво е да имаш имплант, как ги усещате вие.. и като казвате, че по начина, по който ги усещате, ротацията е невъзможна... или възможна... аз идея си нямам за какво става въпрос. И точно защото нямам импланти може би, ми се е сторило, че едно активно спортуване би било по-рисково за импланта от спането по корем.. Знам, че тези неща се изясняват в процеса на свикване с импланта, но ми се иска за пръв път в живота ми да взема правилното решение чрез рисърч.. а не на принципа проба-грешка. :)

Не съм за кръглите, напротив - винаги съм искала анатомични. И като краен резултат не искам две топки, а леко натежали естествено изглеждащи гърди. Просто се зачудих, защото едно момиче наскоро ми спомена, че точно тепавичарова предупреждавала за риск от ротация при анатомични и не знаех какъв е процента на ротациите... Но щом няма голям брой, съм отново на изходна позиция. :)

Нелка
10th October 2011, 00:04
Неллс , обаче трябва да обясниш някои неща преди да искаш съвет :)
Значи , от това което аз съм разбрала от разговорите ми с нея , за нея най важното е да се оправи формата на гърдите и на второ място е големината и като казвам големи , едва ли иска повече от 350 гр !

Е, да! Ама то 350 не е никак малък кубик вече.. 290-300. Нищо, че съм едра мадама.. ;) Въпросът не е в кубика а във формата...

RedHot
10th October 2011, 00:38
...

Нелка
10th October 2011, 01:05
babyboo, можеш ли да обясниш по-подробно в какво се изразява ротацията ти? как изглежда гърдата, когато се измести импланта? И колко време минава докато пак се намести?

За кубика смятам да се доверя на хирурга, но ми се ще да имам мнение относно формата, за да няма накрая "Аз какво исках, то какво стана..." Но сега като спомена, логично е и размера да има значение за формата... Много сложно ми се струва всичко...

Моята физика няма почти нищо общо с твоята - аз съм 172 на 57 кг, като не бих се определила като слаба, а по-скоро атлетична с едра костна структура. Подгръдната ми е 80 см!! :2009: Просто съм най-слаба там където не трябва - в гръдния сектор от кръста нагоре. Имам дупе (94 см) и ще е добре да се изравни с гръдната обиколка за да се получи хубава пропорция ала пясъчен часовник... което ще предположи по-голям кубик... От друга страна се притеснявам с голям кубик да не ми "натежи" цялата фигура и да изглеждам пълна.. Сега с малък бюст изглеждам доста компактна.
Абе хора, главата ме заболява, като трябва да го взимам това решение... Искам просто да се доверя напълно на преценката на хирурга и да се събудя неземно красива! :))) Но поради лошия ми опит с Бг хирурзи, просто не мога да го направя... :(

Шоки
10th October 2011, 07:33
Миличка, виждам че си доста притеснена , което е напълно нормално. Аз мисля, че е най-добре да се посъветваш със всички тези неща с хирурга ти. Да му обясниш какво искаш точно и какво те притеснява. Да, при такива операции винаги има рискове, но все пак хирурзите към които се насочваме са правили доста операции и са наясно кои импланти на коя фигура как ще стоят. Аз стоях твърдо зад анатомичните импланти и дума неисках да чуя за кръгли. Обаче след като видях прекрасни резултати с кръгли импланти вече и аз се убърках какво да искам за себе си и за това ще се доверя на хирурга си, когато дойде времето. За това говори с хирурга си, дори ако трябва се консултирай и с други хирурзи. Мисля, че точно те ще ти дадат най-точния отговор.

ЛИСКУ
10th October 2011, 07:46
Нелс, писах ти на ЛС нещо важно за дренажите, щом другите не искат да чуят :-)

А предвид мерките ти - аз бих ти препоръчала малко по-голям кубик (около 370-400 например), анатомични и с ниска височина, за да не изпъкват горе. Но разбира се, това е моя преценка на първо четене, по това, което описваш.

lily.ana
10th October 2011, 08:36
Нелка, дай малко снимки и мерки. Ние тука сите сме яко профешънъл в изказването на мнение, но може и да те насочим поне към въпроси, които да задаваш на хирурзите на консултация. Това, което обясняваш ме навежда на мисълта за анатомични с широка основа. Като казваш "птоза" трябва да се види (щото ти си мислиш, че и скули нямаш - а си имаш всичко) :girl_in_love:

леля мичИ
10th October 2011, 09:01
аз съм 172 на 57 кг, като не бих се определила като слаба, а по-скоро атлетична с едра костна структура. Подгръдната ми е 80 см!! :2009: Просто съм най-слаба там където не трябва - в гръдния сектор от кръста нагоре. Имам дупе (94 см) и ще е добре да се изравни с гръдната обиколка за да се получи хубава пропорция

:2009: Нелс, почти описа мен ! Само дето съм 173-4 см, а подгръдната 78.

И аз не исках големи, дори се стигна до куриоз - Тепавичарова да ме кара да сложа повече кубици. Първо се съгласих на 295, а в последствие минах на 335.

Не става дума, че е малко като кубик, а това че изкуствените цици не са като истинските и не се разливат като тях.. Общо взето си стоят с една форма и на такава висока фигура изглеждат доста ..... неестествено.
В профил нещо не се харесвам, някак къси ми идват, в анфас пък не си харесвам разстоянието.
Абе може спокойно да събера по голяма основа, което води към 450-500 кубика.
Иначе пълнят шепите, от това нямам оплаквания, просто пропорциите нещо не се получават.

П.П. Докато четях преди да се оперирам, си мислех, че точно аз никога няма да мина в графата "искам по-големи" :2054:

emiko
10th October 2011, 09:04
А предвид мерките ти - аз бих ти препоръчала малко по-голям кубик (около 370-400 например), анатомични и с ниска височина, за да не изпъкват горе. Но разбира се, това е моя преценка на първо четене, по това, което описваш.

Предвид кои мерки - кг. и височина?! Не според тях се избират имплантите, а според гръдния кош, формата на гърдите и наличните тъкани. Една жена може да е 190 висока и да има подгръдна 65, как ще й набуташ 400 кубика, как ще ги разпределиш? И как пък реши, че трябва да избере импланти с ниска височина, след като това зависи от формата на гърдата. Ширината и височината на имплантите са предопределени от формата и спецификата на гърдите на всяка жена, изборът опира до проекцията и кубика.

Тъй като изборът на Нелс се свежда измежду Тепавичарова, Стоянов и Заякова, то най-добре да мине на консултация и при тримата, да им каже каква визия гони и те, според изходното положение да направят предложение за вид и размер на имплантите. А не ти, Нелс, да отидеш и да им казваш какви импланти искаш. След като имаш мнението и на тримата, тогава можем да помогнем с някой и друг съвет, тук във форума. Като дойдеш в София на консултация при Тепавичарова и Стоянов, предварително си направи максимално срещи и с туниговани мацки (по възможност оперирани от тримата, но може и такива, с голям опит), виж се на живо с тези които са готови да откликнат (мен можеш да ме броиш на 100% в това число). Виж на живо резултатите, сравни кубик, вид имплант, краен резултат, чуй мнението на всеки за плюсовете и минусите, които отчита (на живо всички сме много по-откровени, отколкото тук!) и едва тогава можеш да кажеш, че от твоя страна си направила всичко възможно за оптимален резултат.

ЛИСКУ
10th October 2011, 09:23
Емико, така е безспорно ;-) ...Тя нали каза, че е с голяма подгръдна и широк ханш. А щом има ребреста структура, тогава горният полюс в никакъв случай не трябва да личи и да се подберат талкива импланти, с които най-много ще се избегне това. Но да - тук не сме ние които да кажем какви импланти с какви размери...
Правилно си предложила Нелс да види момичета, оперирани от тримата, аз също съм съгласна Нелс да ме види.;-) Просто защото съм доволна и нямам никакви забележки откъм резултат.;-)

ЛИСКУ
10th October 2011, 09:31
Мис, а ти що се покри онзи път? Нали щяхме да се виждаме и да се гледаме в тУалетните в Мола:girl_haha: И никаква не се обади.

леля мичИ
10th October 2011, 09:42
Мис, а ти що се покри онзи път? Нали щяхме да се виждаме и да се гледаме в тУалетните в Мола:girl_haha: И никаква не се обади.

Сори, Лъке, до последно не знаех програмата, щото бяхме 3 и всяка имаше различни намерения.

На живо ги показвам без никъв проблем, снимките ме влудяват, като си ги видя на тях :twisted:

ЛИСКУ
10th October 2011, 09:48
Но определено снимки преди 6-ти месец не са реални!
А при Тепавичарова снимките се правят на 3ия месец май. А тя тези снимки ги прави не да показва на клиентките резултат (въпреки че не отказва), а самата тя да следи за капсулна контрактура - когато ходиш на преглед и ако имаш евентуален проблем да сравнява по снимките преди и след. С тази цел се правят снимки.
Но като краен резултат и визия на гърдите - определено след 6-7 месец (при всеки е различно).

Затова - срещи на живо и сравняване резултат на живо е най-умното решение! ;-)

lily.ana
10th October 2011, 09:59
Може да направим кОнкурс "Златна Круша 2011" :girl_haha:

леля мичИ
10th October 2011, 10:11
А при Тепавичарова снимките се правят на 3ия месец май.

Аз се снимах на 2рия месец и на седмия също.

RedHot
10th October 2011, 14:34
...

Нелка
10th October 2011, 15:46
Нелка, дай малко снимки и мерки. Като казваш "птоза" трябва да се види (щото ти си мислиш, че и скули нямаш - а си имаш всичко) :girl_in_love:

Срам ме е, Лили. Аз кекс правя със сутиен, ти ме караш да развея гола гръд в интерактивното пространство. :2021: Като казвам птоза, имам предвид сериозна птоза за 27 годишна нераждала жена. Заякова ми обясни, че моя тип бюст не може да не е увиснал, заради тясната основа на гърдата. И е верно - не се помня никога с хубав стегнат бюст, от както са ми пораснали, растат надолу.. :((
Нещо такова са, само по-малки и още по-раздалечени: http://www.cosmeticsurgerytruth.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/tuberous1a-300x275.jpg

Моето разстояние м/у гърдите е почти 6 см. Не знам дали може да си го представите..
Надявам се ме разбирате защо съм толкова стресната - от такъв старт рядко се получават красиви силиконови гърди. А много често става и по-грозна картинката..

Ем, задължително ще направя всичко, което ме съветваш. :2043:

и ти пожелавам от раз да получиш мечтаните гърди

Чул те Господ, мила!! :))) Дано, дано!

Oompa Loompa
10th October 2011, 16:52
Емико, така е безспорно ;-) ...Тя нали каза, че е с голяма подгръдна и широк ханш. А щом има ребреста структура, тогава горният полюс в никакъв случай не трябва да личи и да се подберат талкива импланти, с които най-много ще се избегне това. Но да - тук не сме ние които да кажем какви импланти с какви размери...
Правилно си предложила Нелс да види момичета, оперирани от тримата, аз също съм съгласна Нелс да ме види.;-) Просто защото съм доволна и нямам никакви забележки откъм резултат.;-)

Ма ЛъкЕ ти на 93 см ханш , широк ханш ли казваш ?:yako:

ЛИСКУ
10th October 2011, 17:49
Сигурно щото моят е 87.:D
Не ве, идеален е ханшът й.

Oompa Loompa
10th October 2011, 18:47
ЛъКе ,87см май ти е обиколката на крушите ! ;)

Нелка
10th October 2011, 19:18
Ханшът ми не е широк, казах че имам дупе. :smile: За което усилено си тренирам и смятам даже още да си увелича обиколката на ханша, но не на страни а назад.. ако мъ разбирате...

И въпреки всичко, без подобаващ ситиен, горната част на тялото ми е несъразмерна с долната. За да направя поне 90 см гръдна, може да се наложи да сложа към 400 кубика.. :naked:

Лъки, колко ти е сега гръдната? По-голяма ли е от обиколката на ханша?

Oompa Loompa
10th October 2011, 19:30
Айде стига си лъгала бе , абсолютно си пропорционална !
Нямаш никаква несъразмерност в горна и долна част на тялото !Аз ако си напиша мерките сигурно ще си помислят , че имам формата на бъчва хахахаха
На ЛъкЕто бас държа че гръдната и е по малка от ханша ;)

Нелка
10th October 2011, 19:44
Лъкито нали беше с голям кубик?

Добре де, за несъразмерност не може да се говори. На моята височина не мога да имам 87 см ханш и да не исглеждам като момче или анорексик. Имамала съм преди 6 години, но тогава бях 47 кила.. :2005:

Ако си 162 см, тогава 87 см ханш би било идеално.

Не знам защо изобщо отидохме в тази дирекция... Истината е, че имам изявена дисморфофобия и нямам никаква обективна представа как изглеждам..

Oompa Loompa
10th October 2011, 19:55
Нелке ,постигнала си голям напредък след като си признаваш за боди дисморфията :)
Ако питаме мъжете които се заглеждат по теб по улиците познай какво ще кажат :)
И друг път сме го коментирали , че ти отиват среден размер цици и че с големи ще си много турбо фолк мадама :) А ти не търсиш тази визия :)
Според мен нямаш какво да осъразмеряваш и престани да даваш погрешно инфо ! От сега нататък за да ти вярваме ще трябва да пускаш снимки !
И стига с тия мерки, всичко е много относително ! Ако аз съм с ханш 87 , ми че то аз ще съм направо анорексичка , макар да съм само 165 см !

ЛИСКУ
10th October 2011, 21:37
Сус, ти защо си мислиш така за мен? :-) Ханшът ми е 87, гръдната - 91 ;-)
Като ти пратих снимка, беше доста въодешевена от големината на гърдите, не на дупето.:biggrin: Или си се помайтапила? (roliing eyes)
Аз пък като Нелс обичам по-наляти дупета... ;-)

Oompa Loompa
10th October 2011, 21:44
ЛъкЕ , размера няма никво значение бе :)
Ако Нели си сложи твоите импланти ще бъде с гръдна поне 100см :)Така че всичко е въпрос на пропорции :)
И нали знаеш ,че съм фенка на крушите и как изобщо можеш да се усъмниш в думите ми :)

Нелка
11th October 2011, 02:25
Аз пък като Нелс обичам по-наляти дупета... ;-)

:2043:

Днеска една мадама във фитнеса какво дупИ изваде, стана ми неудобно, че я гледам все в задните части... Направо прав ъгъл имаше от кръста към д.то й. В това отношение съм фетишист на женски дупета, бИтер мъж съм! :)

Хубаво, че постигат с труд, ако и гърдите ставаха с тренировки... Ехееейййй....

emiko
11th October 2011, 07:59
Ако аз съм с ханш 87 , ми че то аз ще съм направо анорексичка , макар да съм само 165 см !
Аз съм 165 висока с ханш 86 см, но не бих казала, че съм анорексичка.

Oompa Loompa
11th October 2011, 09:41
Аз съм 165 висока с ханш 86 см, но не бих казала, че съм анорексичка.
Mи да де , нали това казвам че всичко е относително :)
за това и не можем да се водим по мерките :) Неллс трябва да си направи няколко консултации с хирурзи и да прецени кое е най доброто за нея :)
Иначе така само ще си говорим празни приказки :)

Ilianka93
13th October 2011, 20:58
Ако има среща и аз може да намина.Виждала съм на голо (на живо) само едни правени гърди и не ми харесаха,което дълго ми държеше влага и ме държеше далеч от кабинетите...

Ама след посления бански които ми донесоха днес...направо ми се приплака...Винаги съм си харесвала малките гърди,но след кърменето...

Ноември ще си запася час за косултация при Стоянов.Ако реша ,че мога да му се доверя няма да търся други...

ЛИСКУ
13th October 2011, 21:16
Аз така направих с моя избор. Предварително избрах Тепавичарова след дълго изследване и моя интуиция и не съм и ходила при други. Тя беше моят човек :-)

Нелка
13th October 2011, 22:47
Моята интуиция пък ме е предавала до сега.. За разлика от обстойното проучване и търпението.

gwendoline
14th October 2011, 10:49
Ни интуиция, ни обстойно проучване са помогнали на несполучливите операции на някои! Важно е да отиде човек с доверие при някого, независимо дали създадено по интиутивен път или с проучване и оттам насетне нищо не зависи от нас. Щото и най-добрите имат "творби", с които не се гордеят. Късмет му е майката.

Dessislava
14th October 2011, 12:50
Гуен,права си!И аз мисля,че е до Късмет!
И по темата:аз бих избрала кръгли,точно заради риск от въпросната ротация на капковидните/ако искате ме линчувайте:buttslap:/.
Да,ще кажете,че има и риск от капсулна контрактура,то тогва въобще да не си слагам...
Всеки знае,че операцията крие рискове от неприятни последици.Аз лично опитвам да си спестя някои от тях.
И не на последно място -най-важно е позитивното мислене:pinkglasses:

loipi
17th April 2014, 00:39
Здравейте момичета ,отдавна ви чета и ето че вече имам дата за операция и съм пред дилема кръгли или анатомични... Исках 450цц ,но доктора ми каза,че повече от 400 няма да ми сложи и ще съм с 390. Моята чашка е между Б и Ц ,гърдите ми не са увиснали,не съм раждала и кърмила. Структурата на тялото ми е такава ,че горе съм по- тясна ,а съм с по-широк ханш. 170 съм висока ,60кг.
Ако са кръгли ,не искам да изглеждат като 2 топки ,а тия анатомични някак не си ги представям... Спряхме се на анатомични ,но все още се колебая дали да не са кръгли,гледах и снимки разни.
Ще се радвам да ми дадете вашето мнение ,просто като преминали през това,благодаря ви и се извинявам за дългия пост.

Шоки
17th April 2014, 07:42
Здравейте момичета ,отдавна ви чета и ето че вече имам дата за операция и съм пред дилема кръгли или анатомични... Исках 450цц ,но доктора ми каза,че повече от 400 няма да ми сложи и ще съм с 390. Моята чашка е между Б и Ц ,гърдите ми не са увиснали,не съм раждала и кърмила. Структурата на тялото ми е такава ,че горе съм по- тясна ,а съм с по-широк ханш. 170 съм висока ,60кг.
Ако са кръгли ,не искам да изглеждат като 2 топки ,а тия анатомични някак не си ги представям... Спряхме се на анатомични ,но все още се колебая дали да не са кръгли,гледах и снимки разни.
Ще се радвам да ми дадете вашето мнение ,просто като преминали през това,благодаря ви и се извинявам за дългия пост.
Единственото което ще ти кажа е, че е силно погрешно мисленето, че кръглите импланти стоят като топки задължително. Дали ще са кръгли или анатомични зависи от анатомията ти, а не дали искаш да са топки или крушки. Аз съм с кръгли импланти и гърдите ми въобще не са топки, даже нямат въобще силиконов изкуствен вид.
Ти на кой доктор се спря?

loipi
18th April 2014, 13:51
Н.Георгиев ,ще си правя уши и гърди. Аз му казах анатомични ,но пък сега се замислям за кръгли.Той каза ,че и двата вида ще ми отиват ,зависи аз как искам да изглеждам.Честно да ви кажа ми е много трудно да взема решение :(

Aniitta
19th June 2014, 20:30
Здравей, и аз съм на мнение, че е погрешно мисленето относно кръглите импланти. Едни кръгли импланти могат да стоят уникално, без изобщо да наподобяват като "две кръгли топки". Аз съм с кръгли импланти и ми стоят естетически красиво. Щом доктора ти е казал, че и в двата варианта ще имаш добри резултати, няма от какво да се притесняваш. Избери тези, които вътрешното ти чувство ти подсказва, без да се притесняваш! Успех!:girl_haha: