PDA

View Full Version : За анастезията???


Katalea
19th October 2011, 23:27
Здравйте,чета форума с голям интерес и определено прочетох неща за които имах нужда да чуя от хора с опит.Предстои ми операция,поставяне на импланти,при доктор Стоянов,но изпитвам ужасяващ страх от упойката.Можете ли да кажете нещо повече?Знам,че анастезията ще е венозна без интобация.....но страхът ми найстина е голам,даже понякога си мисля,че от стах Ще избягам в последния момент.Моля ви разкажете ми как е било при вас.Благодавя предварително.

Oompa Loompa
19th October 2011, 23:34
Говори с доктора си и анестезиолога ! Това са хората които трябва да ти кажат, това което те интересува .

Katalea
19th October 2011, 23:44
Оооо да,разбира се,обяснила съм подробно за моя проблем и сме разговаряли подробно....дори мъжами каза даспра да се ровя и просто да им се доверя...но нали знаете страх и жеалние да го преодолея.

Oompa Loompa
19th October 2011, 23:58
:) след като доктора ти е обяснил , няма за какво да се тревожиш :)

Нелка
20th October 2011, 00:25
До колкото знам упойката при Стоянов е най-щадяща. Събуждаш се като след сън, без гадене и виене на свят. Не се притеснявай - упойката е най-малкия ти проблем. Макар, че аз имам 2 пълни анестезии и все още ме е страх от упойки. Въпреки, че първия път най много ме беше страх, зашото не знаех какво да очаквам... После става по-поносимо. Просто е ментален момент, замисли се - страх те е, че няма да си в съзнание и няма да знаеш какво се случва, това е. Повтаряй си, че си се доверила на специалисти, изследванията ти са наред и няма начин да се случи нещо непредвидимо. Мисли си най-вече за крайния резултат и колко много си ги искала тези гърди. :) Горе главата и успех!

леля мичИ
20th October 2011, 09:45
До колкото знам упойката при Стоянов е най-щадяща. Събуждаш се като след сън, без гадене и виене на свят.

Някой пак е разказвал вицове ....
Аз доколкото знам, зависи от самата упойка и анестезиолога, а не от Стоянов.

Иначе и мен ме "пощадиха" - не ми се гадеше, не ми се виеше свят и се събудих все едно след сън ! Моята приятелка на която сложиха същата упойка и тя така :2035:

След спешна операция с друга упойка обаче, преживях 2 дни кошмар :neutral:

Mim Che
20th October 2011, 10:49
Аз също съм чувала, че анестезиологът при Стоянов е много добър. Друго в твое успокоение не мога да кажа. А и как бих могла да те успокоя изобщо, като и аз имам абсолютно същия страх, много добре те разбирам. И може би така е по-добре, 'щото к'ви неща щях да си причиня досегаа... Стискам ти палци всичко да е наред и да го преодолееш! Успех! :)

Dessislava
20th October 2011, 13:45
Да споделя и аз по темата,понеже имам опит с упойките:1242:
Някъде съм чела/може и във форума да е:1252:/,че Стоянов използва венозно седиране.Заспиваш и се будиш леко и безпроблемно,няма интубация.
Докато при общата анестезия/наркоза/ има интубация и неприятни последици след събуждането,а именно-главоболие,обща отпадналост,гадене,дори повръщане,неадекватност.
Не го мисли,до теб има анестезиолог,който е за това.Смело питай за всичко,което те притеснява и успех:2043:

gwendoline
20th October 2011, 16:37
Аз също съм чувала, че анестезиологът при Стоянов е много добър. :)
Така е. И не само това.:connie: Готин е много:2035:

mishelle1607
20th October 2011, 19:50
Относно Мирчев(Есте Клиник)-аз имах много страшни очаквания преди операцията-гадене,повръщане,световърт еж,втрисане,температура...... ..
Е, напразно се страхувах,повярвай ми.Събудих се гладна и жадна,след като глътнах малко кафе- дори излязох на терасата:))),за гадене и повръщане ИЗОБЩО не ставаше въпрос-имах завиден апетит ,освен това бях бодра и свежа-с една дума имай доверие на анестезиолога!!!

Katalea
20th October 2011, 20:30
много ви благодаря,че споделяте опита си и мнението...това наистина ми помага...прекрасно е да чуеш блага дума та дори и от непознати БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!!!