PDA

View Full Version : Кремът за третиране на белези на Bergman


virginia
23rd November 2011, 09:40
Момичета, някой ползвал ли е този продукт и може ли да даде някакви отзиви за него? Грамажът е 15 ml - цена 178 лв. Но тъй като не винаги най-скъпото е най-доброто.....все пак реших да проверя дали има наистина доволни от продукта?

virginia
27th December 2011, 11:10
Наистина ли никой не е ползвал продукти за третиране на белези на Bergman? Май ще съм първата, която ще се престраши.....и после ще пиша.....В сайта на клиники по пластична хирургия "Bergman" Холандия пише, че кремът и серумът за трет. на белези са съвместни разработки на дерматолози и пластични хирурзи и дават много добри резултати.........но вече започвам да се съмнявам при положение че никоя от мацките тук не ги е ползвала?????

virginia
17th January 2012, 15:25
Имат 3 основни продукта за третиране на белези след хирургични интервенции.
1. SENSITIVITY SOS BALM - върху пресен, зачервен цикатрикс + след лазерна терапия
2. SCAR RETREAT SERUM - може да се започне третиране още преди падането на конците, около мястото на интервенцията
3. SCAR RETREAT CREAM - употребява се заедно със серума за по-голям ефект или самостоятелно за по-стари белези.
Аз си закупих първите два продукта, защото съм с пресни белези на 45 дни....по- адекватна, по-нежна и същевременно луксозна грижа за белезите ми не мога да си представя. Козметиката е професионална, разработена от пластични хирурзи специално за повлияване на цикатрикси след естетични корекции...препоръчвам горещо.
След намазване се образува невидим филм върху цикатрикса, който се чувства само при допир...кожата изглежда по-гладка и бяла....трябва обаче голямо постоянство.
За двата продукта платих 178 лв. ....заслужава си!
Офисът се намира в "Лозенец" на ул. "Люботрън" 3-7. Ако иска някой мога да дам и телефони!

ina.ina
17th January 2012, 16:05
Това кремче (и другия продукт) не се разпространяват по аптечната мрежа, така ли? Ох, не знам, ама хич не вярвам, ако е така - не се знае през какъв контрол са минали.

Джуфи
17th January 2012, 16:06
Ето и тези “
karalis idrogel/20 евро
dermatix gel silicone/ 15 мл 39.00 евро
На силиконова основа и хидратира ,ефикасен определено.

virginia
17th January 2012, 16:20
Не не се разпространяват по аптеките. Представителството в България на Bergman е от 1 година, затова не са толкова популярни. Аз обаче се поразрових в нета и трябва да ви кажа, че в Америка това е предпочитаната марка козметика за тази цел.....аз съм много доволна за сега. Като мине повечко време от употребата пак ще споделя!

virginia
17th January 2012, 16:22
Забравих да добавя, че в офиса ме посрещна много фина дама - лекар - дерматолог, с невероятна кожа...обясни ми всичко подробно. Искам да кажа, че хората си работят съвсем легално и професионално.

Dessislava
17th January 2012, 17:02
Доста е скъпичък този крем,дано си доволна.Пиши за резултата впоследствие.Аз съм ползвала въпросния Дерматрикс ултра силиконов гел,струваше ми почти 100лв.,а ефекта беше нулев :confused:
Затова вече съм предубедена и към скъпоструващите продукти.

virginia
17th January 2012, 17:08
Десислава, разбирам те напълно. С пълно основание си предубедена. Тепавичарова не случайно препоръчва с нищо да не се маже белега......повтарям с нищо!

Шоки
17th January 2012, 17:09
И на мен са ми скъпички, но да ако има ефект бих си купила. На този дерматикс се бях угледала обаче сега щом има недоволни не ми се хвърлят 100 лв на вятъра. Гледам в аптеката в моя град има контратубекс - едно време само него препоръчваха, може да го пробвам него.

virginia
17th January 2012, 17:12
Contactubex е много ефикасен, стига да се ползва редовно и продължително! Успех!

Dessislava
17th January 2012, 17:36
Маркова,не искам да те разочаровам,но и контратубекс не ми помогна,дори се обринах.Като цена е много приличен,мисля нямаше и 10лв.Ако имаш хубава кожа,разбирай не ти е чувствителна,може да си вземеш Контратубекс.Аз правя кофти белези и може би заради това нищо не ми помага...

Нелка
17th January 2012, 22:47
Аз точно днес питах в Есте Клиник с какво да мажа белезите, казаха с нищо. Кремовете били ефективни само при релефни белези, не запомних терминологията , но това разбрах..

virginia
18th January 2012, 09:58
Може би са ти казали келоидни белези или т.нар келоиди...при тях се поставят инжекции в самия белег, но не знам как се казват. Тепавичарова ги прави...хората с по-тъмна кожа и от черната раса съответно най-често правят келоид.

Dessislava
18th January 2012, 10:44
Моята кожа е матова,но не чак толкова тъмна.Дали заради това ми се получават кофти белези???:2040:

virginia
18th January 2012, 11:09
Да, точно заради това. Гаджето ми е също с матова кожа и прави много кофти белези. Аз съм обратното - бяла....бяла...един-два тона след порцелановата....хората като мен определено са "привилегировани" и белезите им са с малко по-добра структура и външен вид.

Dessislava
18th January 2012, 13:50
Винаги съм харесвала много тъмна кожа,но ето и недостатък:?
Бяла кожа може да потъмнее,но белезите са неспасяеми.Замислях пластичната им корекция,но 100 % гаранция и там няма:sad:

virginia
18th January 2012, 16:08
Деси, в никакъв случай пластична корекция на белезите....аз съм си правила...нещата се влошиха...виж поста ми в темата: "Мнения за доц. Евстатиев" да видиш до къде се докарах с тази моя инициатива за корекция на белезите...може да ти се влошат..колко време е минало от интервенцията ти и единствена ли е до момента...не само на самото място, а и за цялото тяло говоря? Пробвай продукти, физиотерапия, само не и повторна корекция и лазер не, в никакъв случай - че една съфорумка след третиране с лазер така направи от нормални белези келоиди...ох добре че е този форум!

virginia
18th January 2012, 16:10
И нещо друго - не знам защо повечето жени си мислят че трябва да си пекат белезите - слънчеви бани, солариум или автобронзанти....за бога не! Това не помага нито на нови, нито на стари белези....а новите може и да ги възпали даже........

Dessislava
18th January 2012, 16:31
Virginia,прочетох поста ти.Чела го бях и преди,но не сетих,че си ти.
Малко извън темата моят белег е в горната част на ръката,вследствие на фрактура и последвали две операции/поставяне и премахване на метални планка и винтове/.И двата пъти използвах мазила/Контрактубекс и Дерматрикс ултра/,избягвах слънце и солариум,но ефект няма.Белегът си остава грозен и голям,особено лятото когато нося дрехи без ръкав:sad:
Когато ходих на консултация за увеличаване на бюста,пластичния хирург каза,че има вероятност белезите да станат пак лоши.Хубавото е,че няма да са видими за всички:mrgreen:

virginia
18th January 2012, 16:43
Търпение, редовно мазане, евентуално някаква физиотерапия...това е. Много съм препатила и съм категорично против ревизия на цикатриксите.....особено в кратък срок след интервенцията...има риск от некроза, нарушено хранене и т.н. Опазил бог!