PDA

View Full Version : доц.Романски - мнения !


блонди
23rd January 2012, 15:55
Привет събирам мнения за доц.Романски от Александровска.Ще се радвам на всяко споделено такова.Знам ,че раоти в екип с Тепавичарова,но сега той е водещ на по-дългите операции.А аз ,ако се реша на такава ще съм при него.Въпреки ,че той каза, че раоти в екип и няма да е сам,но все пак той ще е водещ!На консултацията ми направи добро впечатление,на спокен човек ,въпреки ,че като чели малко ме претупа.Много на бързо се съгласи с това ,което искам,каза ми от горе о,от горе недостатъците и предимствата......малко набързо.То е ясно ,че преди това ,което съм планувала ,ще отида поне още два пъти :)Но все пак ,ще се радвам на мнения и коментари :)

ЛИСКУ
23rd January 2012, 16:35
Тук не знам за някой, който се е оперирал при него. Но аз съм чувала все добри отзиви за него. Все пак работи по школовката и методиката на Тепавичарова, което за мен е от изключително значение.
А онзи ден дори Н.Георгиев го похвали в едно тв интервю като много добър специалист в реконструкциите, и присаждане на гърда от собствена тъкан след оперативно премахване и т..н.
Повечето на консултации претупват ;-) Но си подготви добре въпросите и ги задай един по един. Дори Тепавичарова, която е много по-буен характер, има търпението да отговори на всички въпроси кратко, но ясно и точно.
Мисля, че добре си се ориентирала и за БГ това е най-добрият избор.

virginia
24th January 2012, 11:49
LUCKY, само да уточним какво имаш предвид под "За БГ това е най-добрият избор"...предполагам визираш доц. Тепавичарова...и ако е така, то безспорно си права. Но не мисля, че клиниката в Александровска болница като цяло е най-добрият избор дори и за БГ или пък че доц. Романски е най-добрият избор за БГ. Като комбинация "Александровска - доц. Тепавичарова-доц. Романски" е много добър избор, но най-доброто от тази комбинация е доц. Тепавичарова и тя е причината, поради която си заслужава някой да се оперира в Александровска. Сещам се, обаче и за нещо по-добро като комбинация за БГ и това е: "Токуда - д-р Кръстинова"...да не забравяме че тя се спряга като най-добрият пластичен хирург-жена в света.

ЛИСКУ
24th January 2012, 11:58
Това не го бях чувала! (шокиран емот)
Познаваш ли някой опериран при тази Кръстева?

Lifeisbeautiful
24th January 2012, 12:06
Това не го бях чувала! (шокиран емот)
Познаваш ли някой опериран при тази Кръстева?

Не е Кръстева, но ето малко инфо http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=179637
http://www.slkbg.com/serv/Document?Action=show&OrderBy=CreationTime&Order=DESC&DocID=2082682631
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/756/%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF
И като цяло насочеността и не е към мамопластиките, самата тя го беше казвала в някакво интервю преди доста време.

virginia
24th January 2012, 12:35
Не Кръстева, а Кръстинова. Казва се д-р Дарина Кръстинова.

virginia
24th January 2012, 12:57
Познавам оперирана при нея пациентка....сега наскоро лежахме заедно в Токуда...лифтингът който и направи д-р Кръстинова е уникален. Видяхме се месец след операциите ни случайно....и двете бяхме дошли за консултации в Токуда. Имах чувството че пред мен стои холивудска звезда...д-р Кръстинова и направи класически лифтинг, липофилинг на верткалните бръчки над устата и липофилинг на устни в една операция.....но просто резултата е зашеметяващ! Понеже имах удоволствието да се запозная с дамата минути преди да влезе в операционната (т.е виждала съм я и даже ме помоли да и направя снимки "преди" операцията) та затова си позволявам така да коментирам смело......Жената е на 53 г. много красива преди операцията, но след това изглеждаше някъде на към 40 определено, като не говорим за някаква метаморфоза, а за едно ненатрапващо се, но очевидно освежаване...........но да се върнем на темата ...... доц Романски! Той също заслужава внимание, определено!

ЛИСКУ
24th January 2012, 13:08
Благодаря ти за инфото! Интересно...

блонди
24th January 2012, 13:44
Първо да кажа ,че се консултирах и с Кръстинова след дълго чакане и перипети.За съжаление не може да се запише човек директно за нея.Записват за нейн колега от отделението,не се сещам за името завеждащия на лицевочелюстната хирургия.Той предценява дали си за нея и ,ако прцени те добавя в списъка на чакащите.После тя като потвърди кога ще си идва в БГ ти се обаждат и ти казват денят и часът на консултацията.Това не става от днес за утре в най-добрия случай е в рамките на месеца :)Много приятна жена,личи си ,че е класа във всяко едно отношение,като започнеш от начина и на общуване и стигнеш до чисто професионалното и мнение по въпросите с които си отишъл.Доволна съм.Имено тя ми разясни какви са вариантите за микрохирургия при мен,и възможностите.И за това отидох подготвена при Романски ,та чак и той се учуди от това с колко неща бях запозната.НО ,тя каза ,че няма да се ангажира с мен,препоръча ми нейн колега от Франция който прави само това-импланти,реконструкции и тн. на гърди.Само това,профилиран е в точно тази облас и е много добър професионалист.В интерес на истината като я попитах за БГ алтернатива ,не се ангажира с никой конкретно :)Но др.Кръстинова с гърди не се заема,правила е в нейната практика,но като цяло в Токуда прави основно лица:)

virginia
24th January 2012, 17:02
Браво, Блонди! Браво! А защо не я послушаш за лекарят от Франция или мислиш, че ще излезе доста скъпо? Ох май трябва да отворим нова тема д-р Кръстинова? Тази е за доц. Романски все пак! И Блонди дължа ти едно съобщение на лични...не съм забравила...просто съм много заета, но ще ти пиша..обещавам.

Mim Che
24th January 2012, 21:30
Освен, че е син на Тепавичарова и работят заедно, друго не знам. Ще ми е интересно да разбера повече за него. :)

блонди
24th January 2012, 21:47
Мисля си и за този вариант-Франция ,но нещо не мога да се настроя.То и за операция още на мога да се настроя :)
Тепавичарова в едно интервю много го хвалеше ,но все пак и е син :)И аз ще се радвам да науча отзиви от негови пациентки!Не бързам да се оперирам,така че ще изчакам.Пък и нищо не пречи да си направя и една консултация във Франция :)Но както казах ми липсва нагласа и настройка.Иначе реша ли,може от днес за утре да ги направя нещата:)

миссссс 335
24th January 2012, 22:14
Дарина Кръстинова е спец по операции на лицето и то най-вече на деца с вродени малформации. Прави и гърди, но много рядко, което пък значи, че в тази област не е спец.
Тук във форума имаше едно момиче, което се оперира при нея, след няколко проблемни операции на гърдите при други доктори. Но вече отдавна не пише и не знам дали в крайна сметка е доволна от резултата.

А Георгиев много похвали Романски.

Блонди, мога да ти дам номера на моята позната, която се оперира там и да я разпиташ по-подробно. Тя е много отзивчива и ще ти обясни всичко. Обаче те предупреждавам, че е върла фенка на Тепавичарова и Романски ;)

блонди
25th January 2012, 16:30
Ей Мисссссс,супер си.Ако е удобно непременно ще възползвам от предложението и да се чуя с твойта приятелка:)Ами като е доволна как няма да е фен:)И аз като съм доволна от нещо съм пристрастна:)Едно е сигурно за БГ вариант те са ми фаворити и не бих рискувала на друго място иначе за чужбина има страшно чного варианти,но както казах нямам нагаса за там.Някак си ми е неконфортна мисълта,че трябва да ходя в друга държава и да се оперирам.А и това не е нещо спешно при мен,така ,че ще събирам мнения и отзиви и когато наистина съм готова ще го направя.Силно вярвам ,че когато човек отива мотивиран на нещо такова и резултата е страхотен :)
Пиши ми на лични за телефона,ако е удобно разбирасе :)Това ще е безценно за мен,информация от първа ръка:)С мен покрай форума се свързват много жени ,които се интересуват и на ,които им предсто реконструкцияно за съжаление никоя не пише тук :(

virginia
25th January 2012, 17:07
Блонди, а ти какво точно ще правиш? Каква точно реконструкция имаш предвид ....след мастектомия ли или друг вид?

блонди
25th January 2012, 17:21
Ами аз в интерес на истината вече имам реконструкция.При мен нещата се случиха на един път.Бяха махнати млечните жлези и веднага след това поставени импланти.В интерес на истината гърдите ми вече година след това са супер ,като форма и обем -нямам забележки,възвърнах съ бюста на 20-25 годишна,нераждала,некърмил а жена.Чист визуално нямам никави оплаквания :)Но покрай всички тези сканадли с ПИП/не съм с ПИП/ и разни лично мои физически усещания ми влезна мухата за реконтрукция със собствени тъкъни.Четох,четох и така........... .Даже и Романски каза ,че гърдите ми в момента са много добри,и ако се чуствам ок,няма нужда от корекция.Но както казах, аз все им треперя.Пък и не едноктратно съм писала ,че едната ме понаболва,като вдигам тежко,преди цикъл......,наскоро чето ,че и Миссссссс е споделила ,че има такива проблеми при вдигане на тежко и преди цикъл,та с замисля,че нещо нормално.Ама аз съм паника и като ми стане така,въпреки,че вотзвучава в рамките на два -три дни аз се шашкам.Посляма да си мисля за ифекции,да си меря температурата,пускам къвни картини......Та с две думи все ги мисля тези импланти.При мен нещата ,тъй като бяха планевани така са направени ,че изообщо не личи ,че съм с реконструкция.Имам шв само под гърдата и окоо аеролата,защо се налоналожи повдигане на еоролите.И за това не бързам,чакам да се настроя.Ти щеше да споделяш нещо за Романски на ЛС,но не пишеш?!

Нелка
25th January 2012, 19:08
Блонди, аз ни в клин, ни в ръкав, но от баба знам едно - нещо, което е хубаво, не го разбутвай. Вероятността да съжеляваш е голяма.

миссссс 335
25th January 2012, 19:57
Блонди, утре ще се чуя с моята приятелка и ще я питам дали да ти дам номера и. Сигурна съм, че няма да има против, но все пак ще и кажа за да съм коректна ;)

Хм, дъщерята и снахата (жената на Романски) на Тепавичарова са импланти. Ако беше по-лесно, по-сполучливо и по-безопасно със собствена тъкан мисля, че щеше да го приложи на нейните хора :-)

И аз мисля като Нели - ако се харесваш и нямаш проблеми, по-добре не се подлагай на трудна и продължителна операция с неясен резултат !

virginia
26th January 2012, 10:09
Blondi, изчетох ти поста...според мен не пипай нищо за сега. Премахване на имплантите и имплантиране на собствена тъкан ще ти докара големи неприятности, вероятността за което е около 80%. Когато се имплантира малко количество тъкан...както е при филърите напр. няма проблем, но в твоя случай ще има нужда от по-голямо количество, така тъканта която е в периферията ще се храни, но във вътрешността ще и бъде трудно, може да остане без хранене и да започне да прави кисти, които ще ти създават големи проблеми..реоперации и т.н. Предполагам Тепавичарова е обяснила това.

блонди
26th January 2012, 18:02
Ами с Тепавичарова съм говорила непосредствено след моята операция,когато гърдите ми бяха леко криви,както се изрази Нелс :)И тогава исках да ги маха ,да ми слага други итн. и тогава просто подхвърлих въпроса за автоложна реконсрукция,при което тя отсече,първо ,че нямаш достатъчно материал за това,второ това е много сложна и травмираща процедура,може да не се прихване присъдения материал...... и тн.След няколко месеца ,гърдите ми станаха супер и аз естествено забравих за това и за тях :)
Но в последно време пак ми влезна тази муха,покрай проблемите с имплантите на ПИП ,а и винаги съм имала пртеснения покрай едната ми гърда ,която до ден днешен е по-чуствителна,болезнена на моменти и разни други неразположение.Но на ЕХО и на ЯМР,всичко е наред,тъкънати,мускула,имп анта......няма нищо притеснително.Мамолога каза ,че е нормално подобни сетивни усещания и така,както и да е.И аз май почвам да се разобеждавам на този етап.
Но се сещам за едно интервю ,в което Тепавичарова казва ,че няма нищо по-хубаво от автоложната реконструкция и ,че предпочита да работи със собствени тъкъни в такива случаи и така......,после се сещам за това ,което Мисссс ,сподели в една от темите,че тя вече отказва да прави сама такива тежки операции и си мисля ,че може за това да ме е отказала,после се сещам за едно друго интервя ,в което хвали сина си ,точно за такава операция..................,оф дълго и май объркано стана,но и аз все още съм объркана.Романски каза ,че ако не стане ,ще си сложа пак импланти :))))

блонди
26th January 2012, 18:04
Вергиния,това с кистите и мен ме притеснява!Но не знам защо на консултацията пропуснах този въпро,за съжаление не само този.Бях си намислила да питам за толкова много неща,а се оказа после ,че не ,спях да си задам всички въпрос,просто защото изключих за някои от тях.Явно човек трябва да ходи със списък и да кара по него :)

blanco y negro
31st January 2012, 23:20
И аз ще чакам за повече инфо за този хирург. Ако ми каже приемлива цена може да сменя ПИП-ките при него.

миссссс 335
31st January 2012, 23:34
И аз ще чакам за повече инфо за този хирург. Ако ми каже приемлива цена може да сменя ПИП-ките при него.

Цените на доц. Романски са както на Тепавичарова. Поне преди година, когато се оперирах там, беше така ;)
Питай дали имат преференции за смяна на ПИП.

blanco y negro
31st January 2012, 23:48
Цените на доц. Романски са както на Тепавичарова. Поне преди година, когато се оперирах там, беше така ;)
Питай дали имат преференции за смяна на ПИП.
Писах му... да видим.

блонди
1st February 2012, 13:24
сега се ситих.Понеже на консултацията стана на въпрос за ПИП и за това ,че се пукат......,аз му казах ,че съм с Арион от Никито Георгиев.Той ме опипа и каза ,че за момнта са ок ,че Н.Г. се е справил добре ,че няма данни за кк и пукане...........,незнам явно се преценява и с опипвавне.Или поне опиването може да насочи ,все пак те са доста опитни и са пипнали не една гърда със силикон.............Но пак казвам ,че не съм сигурна дали говореше само за кк или и за кк и пукане....... .Оф, аз каквато съм параноя ,ако не дай си боже ми кажат ,че и Арион гърмят.............. .
Ей заради такива неща искам автоложна еконструкция,но пък и за този метод какви страхотии ми наговориха..............Мисля да го отложа за след две години поне,тъкмо Романски ще е понатрупал още опит :)

ina.ina
5th February 2012, 16:20
сега се ситих.Понеже на консултацията стана на въпрос за ПИП и за това ,че се пукат......,аз му казах ,че съм с Арион от Никито Георгиев.Той ме опипа и каза ,че за момнта са ок ,че Н.Г. се е справил добре ,че няма данни за кк и пукане...........,незнам явно се преценява и с опипвавне.Или поне опиването може да насочи ,все пак те са доста опитни и са пипнали не една гърда със силикон.............Но пак казвам ,че не съм сигурна дали говореше само за кк или и за кк и пукане....... .Оф, аз каквато съм параноя ,ако не дай си боже ми кажат ,че и Арион гърмят.............. .
Ей заради такива неща искам автоложна еконструкция,но пък и за този метод какви страхотии ми наговориха..............Мисля да го отложа за след две години поне,тъкмо Романски ще е понатрупал още опит :)

Определено поне го отложи. Такива бели може да си докараш на главата, дето ...

блонди
6th February 2012, 13:42
Определено поне го отложи. Такива бели може да си докараш на главата, дето ...

Ина,привет:)Знаеш ли нещо повече за тези операции,ще се радвам ,ако знаеш и ако имаш време да ми споделиш подробности,може и на лични :)

ina.ina
6th February 2012, 16:03
Ина,привет:)Знаеш ли нещо повече за тези операции,ще се радвам ,ако знаеш и ако имаш време да ми споделиш подробности,може и на лични :)

Не, мила, не знам нещо повече, просто за мен все едно си търсиш сама проблеми. Недей. Това е моето мнение, де. А за изчакването имах предвид, че всяко ново нещо иска доста време докато се видят недостатъците му ...
А гърдите ти са наистина хубави. :)

блонди
6th February 2012, 18:55
Хубави,хубави ,ама твърди ,високи и статични /тук ми се ще да сложа онзи емотикон дето се скъсва от смях,ама вече нямам емотикони :)/
Чудя се ,ако сложа софт тъч,въпреки ,че Тепавичарова ме увери ,че няма да има разлика...........Ще го мисля,не бързам за никъде :)Благодаря на всички ,че които се включват с коментари по мойта тема :)

Colour Parrot
12th February 2012, 23:11
Здравейте! Някой знае ли дали доц. Тепавичарова още оперира или прехвърля операциите си на доц, Романски. Мисля да се оперирам при нея, а ако тя вече не оперира, не знам дали да се доверя на доц. Романски,

миссссс 335
12th February 2012, 23:55
или прехвърля операциите си на доц, Романски.

А откъде се сдобихте с тази информация ? Аз не съм чувала подобно нещо !

Colour Parrot
13th February 2012, 16:31
В друг форум прочетох че доц. Тепавичарива щяла да се се пенсионира тази година или вече се била пенсионирала, но от сайта на Александровска не личи подобно нещо. Много се надявам да не е вярно, защото съм се насочила към нея.

Kkllaarraa
11th November 2012, 10:13
Завеждащ "Клиника по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ “Александровска“ - София" или както там се нарича в Александровска болница, много откровен, не е комерсиален в никакъв случай, не спестява нищо от рискове или негативни последици, даже на моменти те разколебава за определени неща...Не обещава чудеса и не обича хора, които ходят при него, въобразявайки си, че отиват на "фризьор" Добри впечатления. За гърди може би е несравним... Наскоро ходих на консултация при него в новият му частен кабинет в Слънчев бряг, в сградата на Вива клиник. Разбрах че там извършва и операции. Клиниката е доста луксозна с нова апаратура, решение за хората от Бургас и региона.

Kkllaarraa
11th November 2012, 10:19
Здравейте! Някой знае ли дали доц. Тепавичарова още оперира или прехвърля операциите си на доц, Романски. Мисля да се оперирам при нея, а ако тя вече не оперира, не знам дали да се доверя на доц. Романски,

Техниката едва ли ще я предаде на някой друг освен на сина си. А чувам че е доста кадърен. Носител на много награди и уважаван от много пластични хирурзи.

ugly_duckling
13th November 2012, 18:59
Някой знае ли дали цените в кабинета му в Слънчев бряг са същите като тези в Александровска? Интересувам се също дали повдигане /без импланти/ е желателно да се извърши преди да съм родила. С други думи, ако след 10 год. ми се наложи повторно повдигане - има ли такава възможност?

Kkllaarraa
19th November 2012, 08:48
Някой знае ли дали цените в кабинета му в Слънчев бряг са същите като тези в Александровска? Интересувам се също дали повдигане /без импланти/ е желателно да се извърши преди да съм родила. С други думи, ако след 10 год. ми се наложи повторно повдигане - има ли такава възможност?


От това което видях аз са доста по ниски. В цената му е включено всичко, а не както в Александровка след като ти кажат цената после да ти начислят превръзки, цена на легло и още една камара работи. А и няма място за сравнение между частна клиника и държавна болница, както всички знаем :)

aleks_sr
1st December 2012, 00:40
Здравейте! Аз се оперирах при доц. Романски на 10.11.12г. Той дава консултации и оперира и вьв Вива клиник Сл.бряг. Клиниката и лекарите са страхотни. Операцията, която ми прави е уголемяване на бюста. Всичко мина нормално. Аз имах и асиметрични гьрди. Много сьм доволна от резултата. Преди мен оперира една жена за намаляне на бюста. Доста по сложна операция. От разговора с нея останах с впечатлението, че се е справил изключително добре.

mayam
15th August 2013, 21:01
Здравейте,
Аз преди три дни се оперирах при доцент Романски на който му асистираше доктор Кенолов във Вита Клиник в Слънчев Бряг. И двамата са невероятни. Аз лично не знам как е в Александровска болница във Вита Клиник всички бяха невероятни, но бих последвала Доцент Романски в която и клиника да отиде. Абсолютно го препорачвам а също препорачвам и Вита Клиник ако на някой му трябва друг вид специаист, всички са много добре подбрани.
Аз си правих абдоминопластика, ако някой иска снимки или повече информация да пише. Мъжът ми получи възпаление на ухото а дъщеря ми вдигна температура.
По тази причина се срещнах и с други специалисти и мога да дам мнение- всички ми направиха голямо впечатление с виспкия си професионализм. Същото важи и за останалата част от поддържащия персонал.
Ако някой иска да пита нещо тук съм.
Мая

fluffy76
19th August 2013, 08:24
mayam, дай ми малко повече инфо за операцията ти - какви импланти, колко кубика, къде се ходи на контролни прегледи - в Сф. или в Слънчев бряг, колко ти излезе всичко.... и ако се сетиш за други интересни подробности.
На мен ми предстои вземане на решение при кого да се оперирам, но освен повдигане и коригиране на асиметрията, в моя случай се налага и обиране на кожа.
Благодаря предварително.

mayam
27th August 2013, 08:43
Здравей,
Аз не съм си слагала импланти а си правих пластика на корем.
Операцията ми беше в слънчев бряг а също и контролните прегледи (докато бях на морето, махането на конците ще е в софия защото вече съм си в Благоевград).

Силно препоръчвам доцента.
Пак бих отишла при него, така че отивай смело. Аз не вярвах че моя корем може да се оправи (а той казва че пластичната хирургия не било магия, чиста магия си е). Възхитена съм от резултата като се има в напредвид че още не са ми махнали конците и не съм се възтановила на пълно.

Ако има още нещо пиши но може на лични да е полесно. Малко трудно намерих темата.

Шоки
27th August 2013, 08:52
Здравей,
Аз не съм си слагала импланти а си правих пластика на корем.

Тогава трябваше да пишеш в друг отдел, не в мамопластиката, за да не объркваш момичетата.

Мариса
27th August 2013, 10:20
Тогава трябваше да пишеш в друг отдел, не в мамопластиката, за да не объркваш момичетата.
Може още да я държи упойката и да не вижда къде пише,но се съмнявам да е толкова зле..хахаха

mayam
31st August 2013, 21:48
Много смешно,
Когато попаднах на тази тема още търсех информация за доцент Романски-независимо от операцията. За мен е по важно доктора да си върши работата качествено и това се разбира от мнението на пациентите му- независимо от операцията. Колкото повече различни по вид и успешни операций един доктор прави-толкова по-добър е. Един доктор не може да бъде добър само в един вид операция и лош във друг. Ако си търсите доктор който е добър само в мамопластиката то тогава не съм изненадана че повечето пишещи в тези форуми са си изпатили.
И така реших да пиша в тази тема защото въпреки че е за мамопластика също така събира мнения и за доцента (поне така пише горе-"Форуми > Пластична Хирургия > Мамопластика>доц.Романски - мнения !") но на който не му харесва да не чете. Все пак форумът си има официални модератори, щом те са оставили текста значи всичко е на ред.

ina.ina
1st September 2013, 10:10
Един доктор не може да бъде добър само в един вид операция и лош във друг.

Няма логика в това, което твърдиш. Иначе защо докторите специализират според теб?

Мариса
1st September 2013, 12:07
Разбира се,че няма логика..хахаха Все едно аз да смятам за нужно УНГ специалист за носове да прави хубави цици.:lol_sign:

Шоки
1st September 2013, 12:53
Майам аз защо според теб във форума отдела прластична хирургия има няколко подотдела......Всеки се интересува от определен отдел и търси информация там. Мен няма да ме срещнеш в риното например. Както и момиче с твоя проблем няма да търси мнението ти в мамопластика. Отправих ти една елементарна, добронамерена забележка, която трябва да си вземеш, а не да се косиш. Не за първи път момичета объркват темите и си взимат забележка, повечето даже се извиняват. Определно в отдел мамопластика си търсим точно доктор добър в мамопластиката , а не в друго. А модератори отдавна няма, явно не знаеш.Поста ти относно доктора е много полезен, но става абсолютно безполезен след като е публикуван в абсолютно погрешно място.

mayam
7th September 2013, 12:23
Вижте,
когато търсех мнения при кой доктор да се оперирам, това беше единствения форум в който намерих мнения за доктора. За мен беше важно доктора да е качествен и да има възможно повече доволни пациенти, независимо от вида операция. Докато се запознавах с форума останах с впечатлението че никой няма нищо против да научи нещо повече за доктора- и аз за това се включих- мислейки че правя услуга-все пак сигурно има и други като мен които търсят цялостна информация за него и колкото повеце мнения на едно място толкова по-добре. Разбира се че форума е за мамопластика и хората по принцип ще търсят това но когато потърсиш мнения за него на Goole -излиза само тази тема и по този начин дори и да не си за гърди пак стигаш до тук. Ако се включа в стара тема за абдоминопластика тя не е свързана с него-не че ще е толкова безполезно. Но ако като мен някой се е спрял и се колебае между двама доктора ще иска определено мнение за него не общо за процедурата. За това се включих в тази тема. Ако не ви харесва не го четете но има други на които им е интересно и заради тях го написах.
А Мариса и Ина да си помисли малко дали УНГ е специалист по носове или е Уши Нос Гърло- което е три специалности преди да говори за специализиращи пластични хирурзи защото няма такива които правят само гърди.

Мариса
7th September 2013, 13:34
Оооо,божке.Ти определено не разбра нищо,ама дано успееш някой ден ;)Явно не ти е лесно,не си мисли,че се заяждам,но ти не се спря.
Повечето хора хич не ги вълнува дали даден хирург е добър в областта,която е напълно различна от тази,за която се интересуват!Хората искат инфо и мнения за точно определено нещо.Затва жените с ОП мамопластика сме тук,а не в раздел ринопластика или липосукция,или каквото ще да е друго,защото едното няма нищо общо с другото.
То затва тоя форум е пълна каша,всеки прави квото му скимне,пффф

Лина
7th September 2013, 14:56
Много смешно,
Когато попаднах на тази тема още търсех информация за доцент Романски-независимо от операцията. За мен е по важно доктора да си върши работата качествено и това се разбира от мнението на пациентите му- независимо от операцията. Колкото повече различни по вид и успешни операций един доктор прави-толкова по-добър е. Един доктор не може да бъде добър само в един вид операция и лош във друг.

Ае и аз да са изкажа...щот си мисла, че съм ногу умна :girl_haha::girl_haha: Голямо ровене рових и много инфо изчетох, докато ми дойде куража и реда да си направя операцията. От всичко прочетено мога да кажа на 100 процента е сигурно, че пластичният хирург може да е най-добър в носове или цици, или друго. Всеки си знае силата и дори предпочита да прави предимно това. И не че не е добър и в другите области, и не че не прави и другите видове операции- просто в едното е по-добър. И да не каже някой, че тука сме го нападнали е така, ама ние тука си обсъждаме цици, щот това ни вълнува и такава ни е темата...е понякога и мъже де. Ама то едното води към другото.

Мариса
7th September 2013, 22:45
АМа,тъй де.Като идеш на консултация не питаш хирурга дет ще ти прави циците колко носове е направил и дали го бива,аххааха

The Shadow
18th September 2013, 12:03
Аз също мисля и съм се убедила, че наистина пл. хирурзи си имат някаква силна страна в която са най-добри! Не че не правят и други неща, но просто еди къде си си имат афинитет и там нещата са им най-качествени. както и зъбарите. И те са така: едни са добри в лечението, други във мостове и импланти, трети в керамика и фасети. И в това съм се убедила от опит. Така и разл. спец. в медицината които са като общ профил практикуващи го, но са по-по добри в конкретно нещо от този профил. Да вметна нещо и за доцента: Няма да описвам случката, но той е перфекционист, като майка си, но доста по- обясняващ и любезен, ако трябва да ги сравняваме точно тях двамата. Иначе и двамата са уникални специалисти. Все пак всеки да си реши какво иска за себе си. Дали сладки думички относно консулта и в последствие, или качество на работа без да има мило, сладко, слънце и т.н. и в последствие качеството да отстъпи пред милите думи. Въпрос на предпочитание на пациенти.

Мариса
19th September 2013, 13:09
Мда,това ме връща назад в 2009 година в клиниката на една мъжка хиена с точно такъв изказ.....

doreto
21st February 2014, 15:24
Доцент Романски освен в Александровска болница оперира и във Вива клиник в Слънчев бряг. Там условията са идеални и екипът му е висококвалифициран.
Работят с най- висок клас анестезии и модерно оборудвана операционна, където се провеждат операциите.
Възхитена съм от отношението на персонала и от д-р Красимир Кенолов, който през цялото време асистираше на доцента, а след самата операция пое изцяло грижата и наблюдението над състоянието ми.
Операцията беше доста тежка, но те се справиха перфектно и показаха голям професионализъм.
За консултация и преглед може да си запишете час в самата клиника, защото доцента идва в определени дни от месеца.
Аз им се доверих и не съжалявам за това, напротив доволна съм, че вече и в нашият регион има клиника, която предлага първокласно обслужване и отношение на достъпни цени

lily.ana
21st February 2014, 17:55
Защо операцията ти е била тежка?

MirraBella
14th April 2014, 11:01
И моята операция беше много тежка и съм безкрайно благодарна на доц. Тепавичарова и доц. Романски за отношението. Престоят ми в Александровска болница беше по-приятен и спокоен благодарение на отношението на целият екип сестри и доктори.

titi1
14th April 2014, 11:42
А защо казваш, че операцията е била тежка, какво точно правиха?

MirraBella
16th April 2014, 16:37
При мен специално беше реконструкция на гърда, след като беше отстранена изцяло гърдата ми. Взеха ми мускул и тъкан от гърба и ми сложиха експандер. Доста тъжко беше всичко, но сега се възстановявам постепенно.

titi1
16th April 2014, 19:05
Този път попаднах на точния човек, много се радвам!
Благодаря ти, че си се включила.

И аз съм тръгнала по твоите пътеки, макар че при мен ще е далеч по-лесно, защото моите гърди са си на мястото, аз съм с квадрантектомия.
Плановете ми са да си направя двустранна мастектомия и да си сложа импланти в една операция.
Ако е удобно може ли да разкажеш повече за процедурата, за клиничните пътеки, въобще каквото се сетиш, ако искаш даже на лични, защото да не разводняваме темата с нашите по-особени гърди.

Samba
14th October 2016, 11:36
Здравейте, момичета.

Преди няколко години имах подарък-ваучер за мамопластика при Пеев, но се отказах да се оперирам при него. Интуицията ми подсказа, че той не е моят лекар. След това обстоятелствата не ми позволиха да се оперирам и ето днес, вече с две деца и след две кърмения съм на същото дередже.

За последните няколко години съм проучила почти всичките теми в този раздел на форума и вече подготвена избрах двама специалиста, с коиото бих искала да се срещна. Оказаха се майка и син. Тепавичарова и доц. Романски. Оказа се, че Доц. Тепавичарова вече живвее в САЩ и идва до БГ веднъж на 3 месеца, за да асистира на тежките операции и да преглежда старите си пациенти.

Затова, а и след обратни връзки на негови пациентки, се насочих към доц. Романски. Вчера ми беше консулацията и искам да кажа, че съм много приятно впечатлена от доктора. Хареса ми както непринуденото му поведение, така и директността, така и това, че не се взима много насериозно. Почувствах се много спокойна в негово присъствие и сигурна в това, че си разбира от работата.

Разказа ми за болничния престой от 3 дни, дренажите, които се слагат за 48 часа, за проследяването, не ми спести от рисковете и подробностите за възстановителния период и с абсолютна директност ми каза което ще ми стои добре и защо и кое ще ми стои грозно.

Параметрите ми са: 75 см. подгръдна обиколка, чашка А-, ръст - 162 см. Имам лека птоза от кърменето в дясната гърда и хоризонтална ассиметрия от 1 см. и различно ниво на зърната. Предложи ми кръгли импланти Motiva 315cc или 335cc (сега ще имам да се чудя), по-мекия гел(забравих названието му), висок профил, леко обиране на кожата на дясната гърда и леко смаляване на ареолата.

Разбрахме се за края на януари - нач. на феврури месец, защото само преди 2 мес. спрях да кърмя. Ще съм благодарна на онези от вас, които са с подобни на моите параметри, да ми пратят снимки, за да се сдобия с представа кое би стояло добре на такова тяло.

ina.ina
14th October 2016, 16:14
Samba, ако решиш си пиши е-майл-а за снимки. Аз съм с подгръдна 76 см, 165 см и 52 кг. Имплантите ми са кръгли, 280 сс, Евро силикон обаче.

IceCream78
6th January 2017, 21:43
Здравейте! Може ли актуална информация как да се запиша за консултация при доц. Романски. И евентуално по кое време ги провежда, има ли определени дни и часове?

windylife
17th August 2017, 12:58
Здравейте,
Имате ли актуални впечатления и мнения от работата на доц. Романски?