PDA

View Full Version : За имплантатнтите и забременяването


milena127
6th April 2006, 08:45
Момичета, сега като пишех в темата за представянето се замислих по един въпрос. Знам, че и с имплантанти може да се ражда и кърми. Въпроса ми е колко време след операцията не е желателно да се забременява? Знае ли някой какви препоръки има в тази насока и как се обясняват?

vessi_77
6th April 2006, 09:14
Мисля ,че моят доктор ми говореше за 6 мес т.е. времето ,необходима за пълното оформяне на гърдата!

Chujdata
6th April 2006, 11:40
Да, след 6 месеца вече става. Между другото доктора ни е общ - Динев. Но и всеки друг ще ви каже същото.

trini_ti
2nd October 2006, 17:53
Аз съм на 17 и много искам да си повдигна гърдите и да ги увелича но ме е много страх от слуховете за импланти и бременност едновременно. Естествено имам още мегдан да почакам но даите малко повече светлина по вапроса моля

leonessa
3rd October 2006, 11:17
истината /макар и много често спестявана/ е, че с имплантанти кърменето е под съмнение тъй като млечната жлеза намалява /или се абсорбира/ до минимум под въздействието на имлантантите.

Beauty
3rd October 2006, 12:20
:?

junglegirl
3rd October 2006, 13:52
Питах един хирург специално за това,и той ми каза,че гърдите се развалят основно от хормоналния бум по време на бременността,а не толкова от кърменето.Моите лични впечатления са,че това (при мен лично)не беше така.Но както и да е........кърменето е съсипия за гърдите...Толкова рискове,болка и пари......и после с едно кърмене всичко отива по дяволите....и най-често трябва втора операция....Моят съвет е да си кърмите първо децата и после да мислите за операция.

The Shadow
3rd October 2006, 14:54
Ако импланта е под мускула-няма проблем с кърменето, но ако е над мускула може и да има проблем.Все пак Когато е над мускула винаги може да се получи изменение независимо дали ще се кърми и не.Разместват се. 8)

leonessa
3rd October 2006, 15:08
....Моят съвет е да си кърмите първо децата и после да мислите за операция.[/quote]

и моят

leonessa
3rd October 2006, 15:09
нещо не ми се получават цитатите, моля за извинение

леля мичИ
3rd October 2006, 18:05
Абе много смешно става, като се обади някой неподготвен :girl_haha: :roll:
Аз доколкото разбрах, milena127 вече има протези и пита за компетентни препоръки и адекватно обяснение ....
... и не мога да разбера к`ви са тия "съвети" :roll:...?
к`во да направи момичето, да си извади имплантите, да кърми и пак да ги сложи ли....? :roll:
...още по- смешно е , че съветите са от "нетунинговани" и върха е това за "абсорбирането на млечната жлеза"... :roll: :roll: :roll:


П.п. Може и да си помислите, че се заяждам, но темата ме интересува и такива "съвети" с нищо не помагат , а просто отклоняват разговора...

Chujdata
4th October 2006, 10:06
Абе много смешно става, като се обади някой неподготвен :girl_haha: :roll:
Аз доколкото разбрах, milena127 вече има протези и пита за компетентни препоръки и адекватно обяснение ....
... и не мога да разбера к`ви са тия "съвети" :roll:...?
к`во да направи момичето, да си извади имплантите, да кърми и пак да ги сложи ли....? :roll:
...още по- смешно е , че съветите са от "нетунинговани" и върха е това за "абсорбирането на млечната жлеза"... :roll: :roll: :roll:


П.п. Може и да си помислите, че се заяждам, но темата ме интересува и такива "съвети" с нищо не помагат , а просто отклоняват разговора...
:1203: точно така :lol:

junglegirl
4th October 2006, 12:03
Трия го,защото се разводнява темата....
:wink:

apoklistika
4th October 2006, 12:23
Първо:Пиша си точно в темата и казах,че гърдите се развалят при кърмене.
Второ:Не говоря на Milena127,а на Beauty,kоято каза,че приятелките й си спирали кърмата.
и Трето:Не виждам нищо смешно да се подигравате на Leonessa.
И аз с никой не искам да се заяждам,ама хайде наистина да почнем да пишем по темите вече(а темата е колко след операция може да се забременява,не дали гърдите се развалят при кърмене.
И по темата виждам точно 2 отговора :roll:
По темата,аз също знам,че около 6 месеца трябва да се пазиш от забременяване,но това го знам от четене из нета.

junglegirl
4th October 2006, 12:28
OK,приех името на темата буквално,на явно е тясно конкретизирана.За това,не зная нищо...и спирам... :wink:

milena127
4th October 2006, 14:56
Мда..правилно Миленче:)
Вече имам имплантанти и няма да ги вадя, много си ги харесвам :D
При мен вече минаха 6 месеца, което значи, че май е разрешено да забременявам:)

Всъщност - познавате ли някой с имплантанти (поставени през аеролата), който е кърмил впоследствие? Преди операцията Динев ми каза, че се засягат само 5% от млечните жлези, което не би следвало да пречи на кърменето. Дали е така наистина?

Преди операцията ми побърках гинеколожката ми ,с въпроси на тази тема и тя ми каза,че при нея има бъдещи майки с импланти и не вижда разлика с тези без,единственото ,което не ми разреши, е да ми правят разреза под ареолата,тя настояваше за разрез под гърдата(така и направих).:D

Beauty какво обяснение даде гинеколожката ти, за да е против разрез през аеролата?

Beauty
4th October 2006, 15:12
:D

leonessa
5th October 2006, 13:48
добре де! какво толкова казах? вярно, че малко излязах от темата. извинявам се. а това, че нямам имплантанти не значи, че нямам информация.
на милена127 и пожелавам скорошно забременяване /искаш го нали? или пак не съм разбрала?/ и само хубави работи си мисли

Renkata
6th October 2006, 16:16
Аз лично предпочетох разреза ми да е под гърдата,защото малко или много се травмира жлезата ,когато е през ареолата.Вече съм кърмила два пъти и нямам намерение (засега) да раждам повече,но си мисля,че е по-добре да не се нарушава целостта на жлезата.Освен предимството,че не се вижда белег май друго няма .

partalinaa
21st December 2006, 21:48
Не съм писала отдавна ,защото ви изневерявам с друг форум БГ-мама ! Бременна съм ,утре влизам в 4 месец ! На 2 03 2006 си сложих\ми сложиха\ цицки 350 сс подмускулно. В момента цицките са ми доста наедряли,не ми става сутиенчето на Триумф което си бях купила за след операцията. Четох че Beauty има приятелки,които са забременяли с инплантирани `цицки` и в момента силно ме интересува как се е отразила бременноста на цицките им..Моя доктор-генеколог каза ,че дали ще кърмя или не ще решим по натам .

П.П. Разреза ми е под гърдата.

bimbi
21st December 2006, 22:05
леле мацка, честито :D дано всичко да е наред и след още 5 месеца чакаме първото форумско бебе :D
п.п. и гледай в бг-мамата да не те изядат, че там от разбирачки нагоре в отглеждането на деца :lol:

Excel
21st December 2006, 22:45
Заради причината ти е простена изневярата . Но все пак се сещай за нас .

emsy
21st December 2006, 23:15
Partalinaa, честито миличка и много, много късмет - бебетата са най - хубавото нещо на този свят! Мисли си само хубави неща и те просто ще ти се случват!!!! :girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_kiss2:
Браво на смелоста ти! Поздравявам те и ти желая най - вече здраве - всичко останало ще си го купиш!

lubov2
22nd December 2006, 10:19
ето нещо ново... :1211: :1211: super..сега ще наблюдаваме една бременност и как ще се чувстват гърдите ти...честито!!!! :D :D :D не ни забравяи....и винаги когато можеш,влизаи да ни уведомяваш как се чувстваш :1219:

partalinaa
22nd December 2006, 10:53
Благодаря ви мацки и дано всичко върви наред и на бебето всичко да му е на ред- и май ще е момиче\ дано поне на нея цицките да и пораснат-да не прилича на майка си :D ,че аз приличах на баща си в гръдната обиколка :lol: \

Yansi
22nd December 2006, 12:44
Аз имам бременна приятелка ,която е с подмускулно поставени импланти с разрез под гърдата :) тя ще ражда след месец и генеколога и, и пластичния и хирург са и казали ,че няма никакъв проблем ако иска да кърми и тя е решила да кърми.И нейните гърди са доста наедрели, но не са се деформирали.Като роди и започне да кърми ще видим дали ще има промяна и ще мога да бъда полезна с повече инфо :D
Честито!!! :1203: :girl_in_love:

emisof
22nd December 2006, 15:31
Аз родих две години след втората си оп. Можех да кърмя съвсем спокойно, но се отказах, защото кърменето при мен е мн.болезнено. Ако трябва да бъда откровена - поувиснаха ми гърдите малко. Но аз съм надмускулно и може и това да е спомогнало за увисването.

anitadj
1st January 2007, 02:56
8)

Beauty
3rd January 2007, 16:41
:shock:

anitadj
4th January 2007, 03:00
8)

леля мичИ
4th January 2007, 07:45
Ако след бременноста и кърменето новият ти бюст се промени и пак не го харесваш, да не се окаже, че парите са "изгорели"....?
Е, защо не си прибереш паричките и да изчакаш, нали са приготвени за тебе ?

DeSIKOS
4th January 2007, 11:02
Абе мацка, я раждай първо бебето, пък за бюста време има. Напълно те разбирам, защото и аз бях в подобно положение, ама аз още не съм решила, кога точно да правя вторе , отлагам вече трета година и смятам да отложа за още две, ако мъжът ми не е съгласен той да си го ражда! Ако си решила твърдо да имаш бебче, роди си го и после се прави красива. Нали знаеш какво представлява една бремена жена, първо 9 месеца изглеждаш, като кит, кусур са ти и цицки, на кое от горе :lol: :lol:

леля мичИ
4th January 2007, 11:07
първо 9 месеца изглеждаш, като кит, кусур са ти и цицки, на кое от горе :1203: :girl_haha: и аз така изглеждах :girl_haha:

Yansi
4th January 2007, 13:31
anitadj ,аз също съм на мнение ,че първо трябва да родиш!защото няма какво да се лъжеме ,ама вероятността гърдите ти да се запазят след бременност +кърмене+ импланти е минимална...какво ще правиш тогава!?!а да не говориме за това какви рискове носи самата операция(не искам да те плаша)но ако недай си боже стане нещо :1250: и се наложи повторна такава... :? Другото е ,че след поставянето на имплантите трябва да изчакаш около година преди забременееш, това е периода ,в който гърдите се оформят окончателно...
Помисли си много внимателно какво ще решиш ,а ние ще ти стискаме палци! :D

DeSIKOS
4th January 2007, 14:20
Да, права е Янси, това е другия проблем, освен естетическия за който не се сетих. Ако евентуално се наложи някаква корекция във връзка с имплантите, я капсула, изместване или друг проблем, който се случва, а ти си вече бремена, тогава, какво ще правиш, никаква упойка не можеш да взимаш заради плода! Я, по-добре не си слагай таралеж в гащите, ами помисли, кое е по-важно на този етап за теб, бебче или цицки! :lol:

anitadj
4th January 2007, 16:34
8)

Excel
4th January 2007, 18:03
Anitadj , предполагам , че никого не си разсърдила . А и някои от отговорилите ти са предпочели първо красотата пред детето . Така че всеки има право на собствен избор , но някой не го признава .
П.П. Не смятай , че те съм на твоето мнение :wink: .

DeSIKOS
4th January 2007, 18:28
Дива, усещам, че се опитваш да бъдеш саркастична, за напред ще те помоля, когато отправяш, забележки или предложения да пишеш в прав текст. Никому не е нужно да гадае кой е този "някой", "някои" или "нечии"! Не го правиш за първи път и затова ти правя забележка и както виждаш тя е отправена директно към теб, а не към "някой" :!:

Aset
4th January 2007, 23:00
anitadj,
Според мен трябва да направиш обратното - първо детето, после циците. Грешка е, щом планираш дете. Слагай паричките на влог и нека си стоят. Година -две след бебо ще можеш да си сложиш цицките и да се радваш на формата им много по- дълго.
А така ще направиш една операция сега, после може би една за бебето, а по- късно ще ти се наложи още една пак за гърдите. Може би и стриите ще са повече, ако забременяването е сравнително скоро.
Помисли, мила.

anitadj
5th January 2007, 01:34
8)

apoklistika
5th January 2007, 01:58
anitadj,аз също съм на мнението на Асет,а и като теб бях пред дилемата "цици или бебе".Все пак бебето надделя,най-напред върху него ще работим.А и така или иначе по време на бременността гърдите ти ще наедреят.
А какво,ако сложиш импланти сега и увиснат още повече след кърменето?Или още по-лошо(не го пожелавам на никой :1250: )
Ако евентуално се наложи някаква корекция във връзка с имплантите, я капсула, изместване или друг проблем, който се случва, а ти си вече бремена, тогава, какво ще правиш, никаква упойка не можеш да взимаш заради плода!
Много хубаво,че съпруга ти проявява разбиране и те подкрепя,но моят съвет е да направиш една жертва в името на бебока и да изчакаш :2003:

anitadj
5th January 2007, 02:15
8)

bimbi
5th January 2007, 08:13
абе мързи ме да търся кой лекар си избрала, ама ако е Георгиев отивай, нали ги сменя после два пъти безплатно по желание на клиента :roll: :lol:
тва в кръга на шегата. аз също съм на мнение че трябва да изчакаш. а и щом имаш подкрепата на мъжа си... все пак ти си решаваш де. но главно заради увисването след бременност ми е притеснението, което ми се струва че е неизбежно. а щом си решила да е скоро, няма смисъл.

леля мичИ
5th January 2007, 11:03
Аз също мнооооооого искам цици :girl_dance: , но в момента правим второто бебе(засега без резултат :2021: ) и затова ще изчакам..... :wink:

junglegirl
5th January 2007, 14:02
само той знаее как се чувствам и че от 2г не ме е виждал от кръста нагоре, и както той ме определя че се чувствам като инвалид едва ли не! до толкова е важна тази операция поне за мен!
Като чета поста ти ми се струва,че не трябва да се подценява психическото здраве.Една майка,която се чувства така не може да е добра майка :roll: Освен това има вероятност да обвиняваш подсъзнателно детето,че си се лишила от нещо толкова ценно за теб.Наистина сигурно е проблем ако имаш усложнения и си бременна,но КК може да се получи и години след операцията... :roll: Според мен послушай сърцето си каквото и да решиш- :2003: :2003:

Beauty
5th January 2007, 14:03
:?

anitadj
5th January 2007, 20:19
8)

bimbi
5th January 2007, 20:22
абе нещо не ми стана ясно...ако гърдите ти са само кожи, как господин доктора ше ги изпълни с подмускулно поставени импланти?

Yansi
5th January 2007, 20:26
абе нещо не ми стана ясно...ако гърдите ти са само кожи, как господин доктора ше ги изпълни с подмускулно поставени импланти?
да и на мен точно това ми е интересно :? или пък ако станат такива след раждането и кърменето какво като имплантите ще са под мускула :roll:

anitadj
6th January 2007, 15:54
8)

Nikolette
6th January 2007, 16:32
Aми определено трябва да са над мускула- освен ако не преувеличаваш увисването им :lol:
Има ли смисъл тая операция щом като точно като ти се оформят гърдите ще забременееш :roll:
Направо се чудя на доктора ти с тия обяснения как бебето нямало да ти изпие силикона. Това много ясно, но как няма да увисне бюстът след бременност. Аз преди да забременея имах гръдна 87. Като кърмех беше 105. Айде познай дали циците ми не увиснаха :lol:
Вариантът да ти се запази бюстът е да качиш не повече от 6кг по време на бременност- което май се отдава на някои маненекенки, но на нас простосмъртните рядко :wink:

Aset
6th January 2007, 17:26
Абе лекарите са такива тънки манипулатори, че....
Нямам думи.

apoklistika
6th January 2007, 17:31
Абе лекарите са такива тънки манипулатори, че....
Нямам думи.
Наистина.Някак си не съм и очаквала лекар да каже на пациентката си "по-добре роди първо и ела след това да те оперирам" :roll:

anitadj
6th January 2007, 18:51
8)

Emily
6th January 2007, 20:07
Мисля, че ако гърдите ти се увеличат хем с импланти, хем от бременността, има опасност и от стрии.
По телосложение съм слаба и в сутиен с чашка А ми остава още място, обаче по време и на двете бременности съм стигала до сутиени с чашка С, и това е още от 3-4 месец на бременността и така си остава до края на кърменето. Даже наскоро си гледах един такъв сутиен в гардероба и се чудех наистина ли ми е ставал. Момичетата искат да ти кажат, че с бременността ще ти се увеличат гърдите по един съвсем естествен начин и никак няма да са "само кожи", защото ще ги изпълни млечната жлеза, а може и да понатрупаш мазнина точно там, то е хормонално. Пък кога да се оперираш, решаваш ти.

Nikolette
6th January 2007, 20:10
anita, чисто приятелски те съветвам роди си бебенцето и веднага щом отслабнеш си сложи мечтаните цици- иначе просто няма смисъл. Много малко време ще им се радваш. Или пък просто се откажи от второ дете на този етап- отложи го за след 5години например, когато няма да те яд толкова, че си си правила операция напразно. На д-ра замисълът е ясен- що да губи една клиентка.

apoklistika
6th January 2007, 20:20
...така че май ще се прежаля! Хайде да чуя мнения, направо страх ме хваща
Това последно какво значи,че ще се оперираш сега или не?
А относно мненията,това дали ние ще се изкажем "за" или "против",няма да направи твоето решение по-правилно или по-грешно.Мисля,че се изписаха достатъчно неща,сега остава ти да прецениш кой ще е по-удачния вариант :)

Yansi
6th January 2007, 20:45
Хайде да чуя мнения
То като гледам всички сме на едно мнение и не ми се вярва да се появи някой на друго.Съвсем приятелски искаме да ти обясним ,че ще е по-добре за теб да избереш варианта , в който хем вълка ще е сит ,хем агнето цяло :)но решението си е изцяло твое!
за кърменето не-е задължително да не можеш да кърмиш ако имплантите са ти над мускула, проблема е как ще изглеждат гърдите ти по това време и за тази визия ли ще си изтърпяла толкова болки ,изхарчила толкова пари и до колко тя ще отговаря на очакванията и виждането ти за хубав бюст...

partalinaa
6th January 2007, 20:51
Ей ,anitadj така като ти чета писанията май доста си объркана ! Я се успокой малко,говори и с друг хирург-просто информативно и отиди да се консултираш и с някой мамолог\например Свещаров\ тъкмо и мен ще ме информираш.Аз много години исках цицки,но нямаше пари,после имаше пари и дилема кола или цици-избрах колата.После трябваше апартамент да обзавеждам и пак цицките на заден план останаха. Миналата година имах парички-нямах гадже и реших ще ги слагам вече.Сложих циците ,хванах гадже и след 6 месеца забременях-съдба.Когато ги сложих миналата година бях на 30 и знаех че тепърва ме очаква да си имам бебче,но можеше и да не намеря татко и реших КВОТО ЩЕ ДА СТАВА ! За сега не съжалявам,като родя\дай боже всичко да върви на ред\ ще кажа какво е станало с цицките ми.

П.П. Консултирай се с вещи хора,такива които са виждали състоянието на цицките с интервенция след раждане.И като цяло всичко е индивидуално !

anitadj
7th January 2007, 00:40
8) :

bimbi
7th January 2007, 00:43
Браво, взела си правилното решение! :1231:

apoklistika
7th January 2007, 01:19
Браво, взела си правилното решение! :1231:
И аз така мисля :2003:

Chujdata
7th January 2007, 11:27
Да се обадя и аз. Моите гърди, също като твоите се скапаха още при първата бременност, което значи, че са склонни да заприличват на печени чушки. След втората нещата се влошиха още повече. И аз те съветвам да изчакаш, да видиш какви ще ти станат след второто раждане и кърмене, може да се наложи промяна на параметрите на имплантантите. Гарантирам ти че си заслужава чакането, аз чаках 20 г. А парите ако искаш ги дай при мен на съхранение:)

milena127
21st August 2008, 12:29
След като преди толкова време съм пуснала тази тема да се включа отново:)
Вече мога лично да споделя впечатления за бременност с импланти. След време ще мога да споделям и за това дали са се променили след раждането и дали кърменето е било успешно. Ако някой се интересува може да ми пише на лични :cool:

sweety_L
21st August 2008, 12:46
O, milenka, честито!
Леко и много щастливи бременеене!

Продължавам на лични! :wink:

Inkaaa
21st August 2008, 12:49
Страхотна новина!Честито!Лека бременност и да се радваш на едно страхотно бебче!Ще чакаме и да споделиш след време за бюста, но сега най-важното е да се пазиш и да се грижиш за себе си!

Crazy_girl
21st August 2008, 13:38
Милена,честитооо!!! :D :D :D

Divinemouse
21st August 2008, 13:59
Миленка,честито :2020: :2020:

aniK
21st August 2008, 16:48
Голямо честито и от мен!!! :girl_in_love: Споделяй в темата, не само на лични. Доста сме тези, които се интересува как вървят нещата

joliy
21st August 2008, 22:41
И от мен едно огромно ЧЕСТИТО. Желая ти лека бременност, здраво и красиво бебче и всичко да е наред с имплантите. Надявам се да ни държиш в течение :)

боряна христова
23rd August 2008, 01:27
Според мен пък,ако докато си млада не се направиш красива -то после за кого? Е да...някои ще каже..ами за мъжа си,за собствено си самочувствие,ама не ли по-добре това да е докато си млада и ти се живее?После като имаш вече семейство на кого ще ги показваш тия цици,освен на мъжа си :?: За това моят съвет е докато си млада-да си живееш както винаги си искала,а не да чакаш да родиш и т.н.,че после някои все ще се намери да каже..тая няма да купи нещо на детето си ,амми ми хукнала цици да си слага :!:

Excel
23rd August 2008, 07:03
Според мен пък,ако докато си млада не се направиш красива -то после за кого?
- каприз , а не необходимост .

боряна христова
23rd August 2008, 11:31
Според мен пък,ако докато си млада не се направиш красива -то после за кого?
- каприз , а не необходимост . И каприз да е не виждам какъв е проблема ,след като имам финансовата възможност.След време след раждане -съм сигурна че няма да имам същата възможност ,понеже тогава ще имам много повече грижи :!: Зная че наи хубавото нещо на света е да си имаш бебче...не ме разбирайте погрешно,но аз съм на мнение че силикона тярбва да се сложи преди това,зада можеш последните си години от купонджийският живот да са изживени пълноценно.

aniK
23rd August 2008, 14:28
Борянка, аз съм за всякакви корекции, когато имаш някакъв комплекс или не си в комфорт с нещо по себе си. Обаче и аз се чудя на младите момичета, защото момичешките гърди, макар и малки са красиви заради младостта. Като гледам снимките на някои момичета от форума, чак ме е яд, че са сложили силикон.
Едно време баба ми казваше, че младостта краси и вече съм се убедила в това. Сега от опита на годините (32), едно раждане и операцията, мога да твърдя, че правилно постъпих, че не сложих силикона преди раждането. Убедена съм, че след следващо раждане ще е нужна корекция. Просто не вярвам, че няма да се налагат периодични корекции през годините и представи си, ако сложиш имплантите на 20. Дано докато станем на 50-60 и повече години открият и по-добри методи за това. Пък и винаги да имаме възможност да си позволяваме такива скъпи интервенции (не вярвам някога да станат евтини :D )

Все пак, ако имах парите като по-малка и операциите бяха от сегашния тип, а не някакви филъри с някакви разтвори, които ти отиваха на гърба, сигурно и аз щях още тогава да си сложа :oops:

Divinemouse
23rd August 2008, 17:24
Аник ,на всички ни е ясно че тези импланти които сме сложили сега след известно време трябва да се сменят .Не поради някакъв проблем а от естетическа гледна точка..Аз съм родила едно дете и смятам да родя още едно :lol: Сега съм на 33 и ако чакам да стана на 35 и тогава да си слагам ,ами кога ще им се радвам .Ще ги сменя след като родя второта си дете..

боряна христова
24th August 2008, 15:42
Борянка, аз съм за всякакви корекции, когато имаш някакъв комплекс или не си в комфорт с нещо по себе си. Обаче и аз се чудя на младите момичета, защото момичешките гърди, макар и малки са красиви заради младостта. Като гледам снимките на някои момичета от форума, чак ме е яд, че са сложили силикон.
Едно време баба ми казваше, че младостта краси и вече съм се убедила в това. Сега от опита на годините (32), едно раждане и операцията, мога да твърдя, че правилно постъпих, че не сложих силикона преди раждането. Убедена съм, че след следващо раждане ще е нужна корекция. Просто не вярвам, че няма да се налагат периодични корекции през годините и представи си, ако сложиш имплантите на 20. Дано докато станем на 50-60 и повече години открият и по-добри методи за това. Пък и винаги да имаме възможност да си позволяваме такива скъпи интервенции (не вярвам някога да станат евтини :D )

Все пак, ако имах парите като по-малка и операциите бяха от сегашния тип, а не някакви филъри с някакви разтвори, които ти отиваха на гърба, сигурно и аз щях още тогава да си сложа :oops: Някои въобще мисли ли че след едно евентуално раждане гърдите ще останат в същата форма,разбира се че не :!: Естесвено след това ще трябва повторна операция. Не мисля че едно момиче без бюст на 22г. е по красиво от такова с бюст(пък дори и силиконов)Честно казано като съм млада предпочитам да имам хубави гърди,а не като стана на 40г

gwendoline
24th August 2008, 17:41
Сега съм на 33 и ако чакам да стана на 35 и тогава да си слагам ,ами кога ще им се радвам .Ще ги сменя след като родя второта си дете..
А представяш ли си какво им е било на тези, дето са си ги сложили на 35... :?: :oops: :1246: Само една година радост.... :1213: :cool:

Divinemouse
24th August 2008, 21:52
[quote="gwendoline представяш ли си какво им е било на тези, дето са си ги сложили на 35... :?: :oops: :1246: Само една година радост.... :1213: :cool:[/quote]

Ако визираш теб :roll: никого няма да ти дам годините :shock:
Но съм сигурна че ако по рано си поискала да си сложиш си щяла да го направиш..
Или си имала нужда или си ги желаела много :girl_in_love:
А и да не забравяме че през последните години много често млади момичета си слагат импланти а преди и да си имал финансова възможност не беше толкова популярна пластичната хирургия :wink:

Excel
24th August 2008, 22:37
Точно който е имал нужда е търсел решение още преди разцвета на пластичната хирургия .

gwendoline
24th August 2008, 22:42
Точно който е имал нужда е търсел решение още преди разцвета на пластичната хирургия .
не съм съгласна тук... едва преди година успях да тегля трети пореден кредит за операция - с първите два трябваше да си направя ремонт, щото нямаше къде да живея и нямах достатъчно да си плащам наема през това време... Просто имат приоритети други неща, а иначе първата консултация си я направих през 1997 година... :? И съм сигурна, че има и други такива случаи...

aniK
25th August 2008, 06:24
Ооо, аз смятам тепърва да им се радвам :D И то много по-пълноценно, отколкото когато бях на 20. Като си гледам стари снимки, сега се харесвам много повече.
Смятам след следващо раждане да се харесвам още-още повече, на 50 да съм една стегната зряла жена, на 80 - запазена бабичка.
Не знам каква ще е историята на гърдите ми през годините, но знам, че ще правя всичко възможно да изглеждам добре за възрастта си :)

Засега задържам необходимата ми корекция за след следващо раждане...някога, като реша, че пак съм готова...по възможност до 2012 докато ми важи гаранцията на PIP ;)

ivcheto83
13th November 2008, 10:19
Ооо, аз смятам тепърва да им се радвам :D И то много по-пълноценно, отколкото когато бях на 20. Като си гледам стари снимки, сега се харесвам много повече.
Смятам след следващо раждане да се харесвам още-още повече, на 50 да съм една стегната зряла жена, на 80 - запазена бабичка.
Не знам каква ще е историята на гърдите ми през годините, но знам, че ще правя всичко възможно да изглеждам добре за възрастта си :)

Засега задържам необходимата ми корекция за след следващо раждане...някога, като реша, че пак съм готова...по възможност до 2012 докато ми важи гаранцията на PIP ;)
Здравй,
до колкото разбирам си мама с инплантанти( каквато съм на път и аз да стана) и се интересувам от това как ти се отрази целия хормунален взрив на гърдите и след раждането ..всичко.
Ще съм ти благодарна, ако ми разкажеш и какви грижи си полагала за тях.
Благодаря ти, предварително.

aniK
13th November 2008, 16:48
ivcheto83, сложих ги след раждането. Явно не е станало ясно от поста ми :oops: Все пак планирам да имам още едно дете и тогава ще разбера как ще се отрази бременността.

petiarad
15th November 2008, 12:18
Не си мислете ,че ще е някаква фрапираща разлика преди и след раждане.При мен нямаше разлика.Второто си дете го родих на 35години и бях с импланти. Напълнях само 12кг. и нищо не си личеше после...Но..всеки организъм е различен.При мен се наложи смяна на имплантите,защото имахКК и доста висока степен на калциране..но това е друга тема..Не се притеснявайте милички да си родите дечицата с импланти!!!УСПЕХ!!!

боряна христова
7th May 2009, 04:52
Не си мислете ,че ще е някаква фрапираща разлика преди и след раждане.При мен нямаше разлика.Второто си дете го родих на 35години и бях с импланти. Напълнях само 12кг. и нищо не си личеше после...Но..всеки организъм е различен.При мен се наложи смяна на имплантите,защото имахКК и доста висока степен на калциране..но това е друга тема..Не се притеснявайте милички да си родите дечицата с импланти!!!УСПЕХ!!!Какво означава висока степен на КАЛЦИРАНЕ :?: :?: :?:

apoklistika
7th May 2009, 10:19
Капсулиране сигурно има предвид :lol:

petiarad
7th May 2009, 13:06
Оказа се, че организмът ми произвежда повече калций от колкото е необходимо.Спрях да ям сирене и мляко...и се надявам сега новите импланти да не ми създадат отново този проблем.

боряна христова
7th May 2009, 16:44
Оказа се, че организмът ми произвежда повече калций от колкото е необходимо.Спрях да ям сирене и мляко...и се надявам сега новите импланти да не ми създадат отново този проблем.Мила какво означава този 'глагол' ??? какво ти се е случило че си спяла да ядеш млечни продукти?какво означава самото калциране?

petiarad
7th May 2009, 17:19
Ами според доктора и изследването, което направиха на самата капсула /след като ми я извадиха/ Не знам как точно се водеше.."хистологично" или нещо такова../но се прави в лабораторията на онкото/ Се оказа,че капсулата ,която съм образувала около импланта е много твърда и с някакво вещество като прах полепнало на нея.Така ми обясни и онкодокторката,че самият ми организъм произвежда много калций и това е спомогнало за КК.Абе честно казано не знам що за чудо е това, като се има в предвид,че свекърва ми пък пие специални лекарства и така си набавя калций....

боряна христова
7th May 2009, 18:42
Ами според доктора и изследването, което направиха на самата капсула /след като ми я извадиха/ Не знам как точно се водеше.."хистологично" или нещо такова../но се прави в лабораторията на онкото/ Се оказа,че капсулата ,която съм образувала около импланта е много твърда и с някакво вещество като прах полепнало на нея.Така ми обясни и онкодокторката,че самият ми организъм произвежда много калций и това е спомогнало за КК.Абе честно казано не знам що за чудо е това, като се има в предвид,че свекърва ми пък пие специални лекарства и така си набавя калций....Сега ми стана малко по ясно да, и аз имам опасение за КК , и аз ям по много млячни продукти....тц тц тц

petiarad
8th May 2009, 12:17
Миличка, не знам при теб дали ще се получи КК и дали е от калциране на организма, но ако се притесняваш толкова много от това - пробвай с изследвания.Както правят на тези дето имат недостиг на калций - сигурно ще могат и на теб да ти направят...но по-скоро си е до организъм.

Stunning
3rd July 2009, 13:49
В дълбок размисъл съм относно въпроса с гърдите и това, което ме спира е именно бъдеща бременост. Нямам деца, нито пък изгледи да имам скоро... От прочетеното тук виждам, че някои мацки споделят, че не са напълняли много по време на бремеността и гърдите им не са се променили. Имате ли наблюдения по този въпрос? Знам, че при всеки е строго индивидуално, но ако има няколко трика за запазване на гърдите от рода на специална здравословна диета, за да не се качват килограми или избягване на кърменето, моля споделете ги...

petiarad
3rd July 2009, 15:33
За кърменето може би е така, но за килограмите много зависи от структурата ти, дали си предразположена към напълняване ...и не на последно място какво ядеш..Аз забременях и родих с мпланти. Не съм кърмила ..и разлика -нямаше.

Stunning
4th July 2009, 13:23
petiarad, много ти благодаря за отговора... не съм склонна към напълняване и тялото ми е същото както отпреди 10 години. Опитвам се да разбера какви са факторите предразполагащи развалянето на бюста след бременност. Значи, ако по време на бремеността не се качат излишни килограми, вероятността гърдите да се запазят е голяма. Много се радвам, че твоите не са се променили и се надявам, ако сложа импланти и с мен да е така.

petiarad
4th July 2009, 16:04
Сложи си спокойно имплантите и им се радвай!! Не се притеснявай толкова за бремеността всичко си идва с времето и всичко е поправимо.Хубаво е ,че не си предразположена към напълняване...и аз след две раждания съм си 50кг., както си бях и на 18г....УСПЕХ!!!

apoklistika
4th July 2009, 18:08
Не бих се съгласила напълно. До момента не съм качила кой знае колко- 6 кила, в началото на 5 месец съм, гърдите ми от умерена чашка С, сега са пълно Д. Ако така продължава до края, не знам на какво ще заприличат :? Не е толкова до казване на кила като цяло, а до млечните жлези. Моите явно подивяха и със сигурност сложа ли си цици след това, ще трябва да махам кожа. Поразпитай жените в родата си как са им се променили гърдите, това е по- показателно от това дали си склонна към качване на кила.

Stunning
4th July 2009, 19:15
идеята е много добра и има логика нарастването на железите да е сходно наследствено... хей сега хващам телефона и почвам да ги тормозя под ред...хехехе :1242:

ALEXIA
5th July 2009, 13:09
Мен лично ме е шубе да си сложа :naked: преди да родя поне веднъж :roll:
Честно казано имам огромното желание за 'тунинг' от доста години, но за момента разума ми надделява. Като се замисля - болка, риск, пари и т.н., след година-две бебче и после почти със сигурност повторение на интервенцията....тръпки ме побиват.
От друга гледна точка пък, човек никога не може да е сигурен кога ще има :bebe: ...така че всеки трябва да прецени сам за себе си. Аз засега си оставам с чашка В, пък ако е рекъл Господ - след година-две D...

SweetShark
7th July 2009, 07:23
Не бих се съгласила напълно. До момента не съм качила кой знае колко- 6 кила, в началото на 5 месец съм, гърдите ми от умерена чашка С, сега са пълно Д. Ако така продължава до края, не знам на какво ще заприличат :? Не е толкова до казване на кила като цяло, а до млечните жлези. Моите явно подивяха и със сигурност сложа ли си цици след това, ще трябва да махам кожа. Поразпитай жените в родата си как са им се променили гърдите, това е по- показателно от това дали си склонна към качване на кила.

Апо, даже и наследствеността не е показателна. Майка ми след моето раждане, от А е станала красиво пълно С и никога не се е върнала обратно към А. А аз след 3 кърмения винаги се връщах обратно на А (от С-Д), при това и кожата се връщаше, така че нямаше после при операцията място за повече от 255 сс.

ALEXIA, то верно, че операцията не е шега работа, ама сега, като погледна 15-20 години назад, си мисля, че голямото ми чакане беше голяма грешка. Дори и да се наложи корекция, тя не е толкова болезнена, както първата операция (при подмускулно). А усещането за физическа пълноценност, което идва след операцията, нищо не може да ти замени.

aniK
7th July 2009, 08:02
Освен това е възможно да не ти се наложи корекция. Аз силно се надявам при мен да стане така с второ детенце :roll:

jolifille
7th July 2009, 08:22
Мен лично ме е шубе да си сложа :naked: преди да родя поне веднъж :roll:
Честно казано имам огромното желание за 'тунинг' от доста години, но за момента разума ми надделява. Като се замисля - болка, риск, пари и т.н., след година-две бебче и после почти със сигурност повторение на интервенцията....тръпки ме побиват.
От друга гледна точка пък, човек никога не може да е сигурен кога ще има :bebe: ...така че всеки трябва да прецени сам за себе си. Аз засега си оставам с чашка В, пък ако е рекъл Господ - след година-две D...

Все едно аз съм го написала,това е което мисля в момента :2003:

apoklistika
7th July 2009, 10:21
Шаркче, и това го има, ама ти си според мен една на много (погледни се само как изглеждаш след три деца, аз дори и сега без нито едно раждане съм сигурно с по- отпусната кожа, само мога да си мечтая да изглеждам като теб)... толкова съм нееластична (кожата де :lol: ), че повече от това няма накъде. Ако не се мажех всекидневно с всякакви дивотии, вече сигурни и набръчкана щях да съм :roll:

gwendoline
7th July 2009, 10:41
Апо, не можеш да знаеш как ще изглеждаш, докато не ги навъртиш поне три...така че...не говори...не е от твоята компетенция :wink: :2038: :cool:

SweetShark
7th July 2009, 10:44
Апо, ти сега си се мажи като невидяла, и корема, и гърдите, сега му е времето. Кожата е различна на различните места на тялото - на мен колкото ми е разтегателна на тумбака и циците, толкова на лицето и под коляното ми е е суха и чувствителна. И аз си мажа муцуната като изоглавена със скъпи мазила, ама пък помагат...

За циците - каквото ти е било писано, ще стане...Бебчето сега е най-важно, за всичко друго после има пластични хирурзи. И да ти стигнат до пъпа, поправимо е. А от новия живот, дето го носиш в себе си, по-хубаво нещо на света няма. Да сте живи и здрави и двамата.

apoklistika
7th July 2009, 12:39
И аз с туй се успокоявам- че и циците и корема са поправими :lol:

te_dda
7th July 2009, 22:01
аз откакто се помня може друго да не правя, но се балсамирам всеки ден като откачена:)))). грижата за кожата на тялото е много важно нещо...не само по време на бременност..така че ако искате да имате хубави кожи поддържайте ги винаги и непрекъснато... :idea: :!:

aniK
26th November 2009, 12:07
Я да извадя тази тема от архива и да споделя за който го интересува, че моите уж нереагиращи на бремеността силиконови гърди, от 4-5 дни се скъсват да ме сърбят и болят. Държа ги прилежно прибрани в сутиена, че махна ли го - положението става нетърпимо. Снощи ми идеше в леген с лед да ги потопя. Не виждам да са пораснали, но сигурно това се случва. Сутиените ми стават. Мажа се с олио против стрии, въпреки че не очаквам точно там нацепване - за всеки случай :!:
За протокола, влизам в 5-тия месец. Ще се отчитам периодично ;)

rade
26th November 2009, 12:19
Успех aniK
и аз да си кажа, наложи се тотален ремонт намоите гърди след раждането...поне при мен много се промениха но такива болки и сърбежи не съм имала по време на бременността

aniK
26th November 2009, 12:52
rade, а ти със силикон ли роди? При мен е такъв случая :?
При първата бременност бях без силикон, гърдите ми не се уголемиха много и след като си върнах килограмите си станаха същото ребро с пъпка, което си имах. Сега положението е съвсем различно.
Все пак, не можем да гадаем - ще видя какво ще се случи...живот и здраве. Ако се наложи пак корекция, ще я правя :roll:

gwendoline
26th November 2009, 13:39
За протокола, влизам в 5-тия месец. Ще се отчитам периодично ;)
С интерес ще те следя... :mama: :2003: (за да видя дали да забременявам :wink: :twisted: :lol: )

rade
26th November 2009, 13:47
да aniK родих със силикон третото си дете
При първите ми две бременнсотти бях без силикон и точно както при теб не се промениха изобщо гърдите ми, ам то нямаше и кво де
Сега обаче стигнаха до пъпа но аз бях надмускулно и това има значение. Сега вече съм подмускулно.
Аз като родих си казах, че не ме интересува нито силикон нито нищо ако мога ще кърмя. Опитах се но имах само проблеми, но имляко нямах а и никоха преди не съм имала.
При мен доста си наедряха гърдите по време на бременността. А пък като дойде и млякото тогава беше още повече.

aniK
26th November 2009, 14:20
Аз пък напротив - бях категорична, че няма да кърмя, ако забременя с второ. Сега поразмислих и ако нямам усложнения, ще пробвам с кърменето - поне малко за детето, а и на мен да ми облекчи гърдите. Хич няма да се напъвам :oops: Просто не ми се пият лекарства за спиране на кърмата, да не ми докарат някой проблем.
Дано ПОД мускулният метод ме спаси от поражения :!: :!: :!:

Gwen, я си пази гърдичките :P :D

gwendoline
26th November 2009, 14:23
Gwen, я си пази гърдичките :P :D
Пазя си ги аз... :wink: :lol: Но нищо никога не се знае...поне при мен :wink: :lol:
Пък и гледам измислили са алтернатива вече, така че...заслужава си да се замисля :wink:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2593151

rade
26th November 2009, 14:27
Аз пих и хапчета щото си докарах мастит и още един куп глупости.

SweetShark
26th November 2009, 15:01
АниК, аз предните 3 бременности яко качвах на цици (ставаха колкото са ми сега с имплантите) - и си ме сърбяха и тежаха доста, да не говоря че при кърмене ми ставаха двойни на бременните. Аз помня, че много ги мажех да не се нацепят (щото от нищо да се разпъне до голямо си е доста "напън"), и си ги 'носех" в разни големи, но мекички памучни сутиени.

Мен при бременност много ме сърбяха и зърната. При теб това има ли го?

aniK
26th November 2009, 23:24
Мен при бременност много ме сърбяха и зърната. При теб това има ли го?

Ужас просто, понякога особено вечер се побърквам. Аз не свалям сутиените, мажа обилно с олио против стрии. Ако се наложи, ще им купя и по-големи сутиени - хич не ми се реже пак, ще гледам да ги опазя, поне колкото зависи от мен.

rade, meн точно от мастити и други някакви образувания ме е страх, затова си мисля, че ако безпроблемно тръгне кърмата, по-добре да покърмя, отколкото да я спирам принудително.

Gwen, хайде нЕма нужда да се стига до там :D

SweetShark
27th November 2009, 08:00
AniK, аз писах в темата за кърменето как се "пропуска" проблема с мастита - с инжекции окситоцин в родилното. Веднага отпушва каналите.

А за дразненето при допир и сърбенето - аз накрая си купувах пластмасови капачки (при кърмене събират изтичането на кърмичка и не ти се мокрят дрехите), та те държат зърната във "въздуха" и сутиените не дразнят толкова.

rade
27th November 2009, 12:02
aniK искрено се надявам това да го пропуснеш
аз под погледа на лекари и консултантки по кърмене пак ядох дървото но си мисля, че сама си го причиних поради голямото ми желание да кърмя и беше вече късно когато усетих накъде отиват нещата.

junglegirl
27th November 2009, 14:04
Пък и гледам измислили са алтернатива вече, така че...заслужава си да се замисля :wink:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2593151
Прекрасно!-чифт титанови винтове,забити в ребрата ти :2014: Само това липсва! :?

gwendoline
27th November 2009, 14:06
Прекрасно!-чифт титанови винтове,забити в ребрата ти :2014: Само това липсва! :? :2043: :girl_haha:

Мария Василева
27th November 2009, 14:46
и аз туй най не го разбрах! :shock: Не проумявам! :2040:

liuskata8305
1st December 2009, 13:18
Записвам се да следя темата и да споделям втората бременност с импланти(с първата не бях).4месец съм.
За сега доста ме сърбят и болят гърдите,наедрели са двойно :lol:
Какви сутиени да нося незнам,много ми пречат.Този спортния,който си взех след увеличаването на бюста е грозноват,но пък може и да е удобен.Ще взема да пробвам :roll:

Kristee
4th December 2009, 21:57
liusksta8305, честито и лека бременност!!!

Според мен трябва да носиш всичко, което ти е удобно. Този грозноватичък сутиен е много удобен, аз за нищо не го давам :lol:
Всяка бременност е различна, но все пак вече знаеш как реагира тялото ти. Най-важното е да си спокойна, глези кожата с хидратиращи кремчета и се радвай на растящото коремче :)))

liuskata8305
14th December 2009, 10:03
Мерси за пожеланията.Нося го този сутиен,обаче вечер като го махам гърдите ми са твърди като камък и ме болят доста.По-принцип не съм някоя лигла дето се оплаква,но само на мен ли не ми е удобен този сутиен :roll: :wink:

aniK
14th December 2009, 10:16
liuskata8305, аз менкам 3 спортни (вкл. Енерджи-то) и трите са ми супер удобни. Всъщност...бяха :roll: От около една седмица единият ме стяга доста и като го сваля, направо чувствам облекчение. Да не би да ти е малък и тявоя? Обаче аз упорито отказвам да купувам нови размери :roll: Моите гърди и без това се нуждаят от леко отпускане, та напоследък си позволявам по малко без сутиен да ходя. Аз пък нощем слагам, че без сутиен много ме болят :?

Kristee
14th December 2009, 13:36
aniK, Какво значи, това, че гърдите ти се нуждаят от отпускане? Това доки ли ти го каза? И мен още ме болят гърдите и мога да спя само по гръб. Щом се завъртя на една страна и веднага се будя и обратно.
Иначе има ли промяна в големина или форма или още не?

aniK
14th December 2009, 14:07
aniK, Какво значи, това, че гърдите ти се нуждаят от отпускане?

Нееее, това си е моя теория - аз съм с кръгли, сложени при нулев старт и си стоят доста топчести. Сега се надявам с разтягането покрай бременността, да не увиснат, а просто да добият леко анатомична форма. Не мога да си представя как биха увиснали :D но знае ли човек... :?

Понаедрели са (моята жлеза отгоре) и реших да ги оставям по малко да "се носят" сами - само в сутиени ги държа. Моите са на 2 години, ти си носи сутиените и се пази! Щом не ти е комфортно да спиш настрани, поизчакай още :!:

te_dda
15th December 2009, 22:59
Люска, добре дошла във форума отново !! Поздрави за бременността ! Беше ни позабравила, влизай по-често !! :2020:

liuskata8305
19th December 2009, 13:31
te_dda :2015: ,известно време нямахме компютър.
Влезнах в 5месец и по мои наблюдения съм качила само на гърди и корем(2кг), мажа се постоянно,нося си сутиена(само немога да спя с него).Момичета,Вие с какви мазила се мажете?

aniK
19th December 2009, 18:16
Аз се мажа с лосиона си за тяло на Клоран, от който съм много доволна по принцип, а и мириса ми понася. След него за стрии мажа олио ROC, но в БГ го няма точно това (при бременност). С миналата бременност ползвах Lierac и също бях много доволна.

liuskata8305
21st January 2010, 12:10
оффф :? всякакви мазила съм си наредила на шкафчето.Още нямам стрии или поне не са видими,обаче такъв целулит ме е нападнал :(
С първата бременност ползвах на Виши и бях изключително доволна,но за момента немога да си го позволя

ADANA
21st January 2010, 15:29
Здравейте!

За да не пускам нова тема, моят проблем е друг. Вече родих, но гърдите ми са увиснали и нямам нужда от импланти - имам си Д чашка. Искам да направя повдигане, но нали се место и зърното /белезите около зърното още не знам как ще ги преглътна/. Това означава ли, че вече няма да мога да кърмя при евентуална следваща бременност?

Divinemouse
21st January 2010, 22:33
оффф :? всякакви мазила съм си наредила на шкафчето.Още нямам стрии или поне не са видими,обаче такъв целулит ме е нападнал :(
С първата бременност ползвах на Виши и бях изключително доволна,но за момента немога да си го позволя

Аз се мажа със масло за бременни и против стрий на фирма Palmers -Люси не е скъп съм 25 лв е и съм много доволна..

liuskata8305
22nd January 2010, 15:17
Благодаря ти много,ще взема да го пробвам. :girl_in_love:

te_dda
25th January 2010, 01:11
Това означава ли, че вече няма да мога да кърмя при евентуална следваща бременност?

не, естествено !! При тази процедура не се засяга по никакъв начин млечната жлеза..просто има голяма вероятност да се опорочи естетичния резултат и да имаш нужда от друга корекция след това.. :roll:

aniK
25th January 2010, 08:33
liuskata8305, за целулита по време на бременност едва ли ще помогне нещо. Аз с първата имах, а сега нямам - явно е до хормони. Не му се кахъри - с раждането голяма част ще изчезне, ще остане този, който си имала преди да забременееш. Поне при мен така стана с предишната бременност :roll: :roll: :roll:

Piny
25th January 2010, 09:46
Аз ползвах олиото на ROC и съм много доволна - нямам нито една стрия. Аник, тук го има и ако искаш ще ти го пратя

Поздрави
Павлина

aniK
26th January 2010, 10:03
Piny, благодаря за предложението :!: Аз го намирам в и-бей, не е проблем :D

ADANA
29th January 2010, 19:44
te_dda, е това е много добре, че не се засягат каналите! Може да има отново увисване ли? Все си мисля, че няма да е такова положението, каквото е в момента... :roll:

liuskata8305
30th January 2010, 14:16
Мацки да се отчета за състоянието на гърдите си.В края на 6-ти месец съм,за момента са мноооогооо наедрели и леко поомекнали(така ми харесват даже,иначе бяха доста твърди),но за момента немога да кажа,че имат голяма разлика преди-след.Може би най-точно ще се разбере като родя :wink:

te_dda
30th January 2010, 15:47
te_dda, е това е много добре, че не се засягат каналите! Може да има отново увисване ли? Все си мисля, че няма да е такова положението, каквото е в момента... :roll:

мисля че се заблуждаваш.... :roll: :roll: първо, въпреки повдигането никога няма да могат да ти се направят момински кръгли стегнати гърди !!! Ще се намали просто увисването....при следваща бременност и ново увеличаване на бюст, имал вече птоза, вероятността да не се стигне до ново увисване за мене е нулева... :? :? :?
съжалявам за искренното мнение, много мислих дали да го кажа или въобще да не отговарям, но за мен това е истината.... :roll: :roll:

aniK
30th January 2010, 15:59
liuskata8305, а имаш и коластра? Аз нямам нищо (не, че ми е притрябвала), но си мисля дали изобщо ще текне някаква кърма :roll: Сутиенът ми е втора кожа и разлика в разера почти не забелязвам. Само дано като родя да няма някакъв проблем със запушени канали, мастити и т.н. :!:

te_dda
30th January 2010, 16:06
ани, коластрата се появява ден след раждането бе човек :lol: :lol:

SweetShark
30th January 2010, 16:08
Ани, рано ти е за коластра, а и не е задължително да ти се появи преди раждането.

Второ, аз с третото раждане му намерих цаката на "запушени канали, мастити и т.н." , казва се една инжекция Окситоцин и си пушка. Преди 22 години същата работа я свършиха 2 хапчета Сандопарт (мисля, че не се произвежда вече).

cvet81
30th January 2010, 21:39
И с 3-те си бременности от 6-7 месец имах коластра :D

liuskata8305
30th January 2010, 22:12
Противно на казаното до тук,кога се появява коластрата с първата бременност ми се появи в 4-ти месец.А сега(колкото и странно да звучи)ми се появи 1-вия месец :roll: Така разбрах,че всъщност съм бременна.Първо се изплаших да не би да ми има нещо :oops: .

SweetShark,тази инжекция за спиране на кърмата ли е или... :roll:

aniK
31st January 2010, 13:24
ани, коластрата се появява ден след раждането бе човек :lol: :lol:

И аз да кажа - нЕма такова нещо. С миналата бременност някъде към 7 месец имах капчици, най-често след къпане без грам да съм си пипала гърдите (да кажеш, че нещо съм стимулирала). Някои от тези, с които бременеем сега, имат от 4-5 месец. Аз нямам зор де :D
SweetShark, предполагам, че ще ми хакнат малко окситоцинец да "подпомогнат" раждането, та тъкмо с 1 куршум - 2 заека :D
liuskata8305, от окситоцина теква кърмата :)

te_dda
1st February 2010, 18:36
да, аз не съм отрекла,че последните месеци може да има лека секреция, и то по-скоро не, отколкото да, и обикновенно при стискане...а истинската коластра си е след раждането :wink: :lol:

te_dda
1st February 2010, 18:45
SweetShark, предполагам, че ще ми хакнат малко окситоцинец да "подпомогнат" раждането, та тъкмо с 1 куршум - 2 заека Very Happy

да ,ама не:) .. щото това за което говорите става 2-3 дена по-късно , при което няма и следа от оня окситоцин, дето ти го "хакват" за подпомагане на раждането:)...но наистина добре действа за отпушване на каналите и стимулация на секрецията, но трябва да се прави с бусколизин 30 мин преди това, защото и предизвиква по-силни контракции, което си е болезнено...освен това проблемите с каналите са най-вече при първа бременност...при втора всичко вече е различно...:)... за мен решението с напрежението в гърдите , задържането на кърма и маститите е следното - ако не можете ефективно да изцеждате гърдите, защото не знаете как( обикновенно оттук идва всичко), намерте кой да ви покаже...нямате представа колко е лесно и ефективно наистина, стига да знаеш как да " стискаш"... и макар и постът ми да се прехвърли в една малко по-друга тема, мисля че е важно за всички вас, които имате още нещо в гърдите си, така че не го приемам за спам:)

естел
1st February 2010, 19:31
Красвици,а има ли такива ,които са кърмили с импланти?Питам,защото ще си слагам следвашия месец,но имам намерение да родя още едно дете след 2-3 години.Първият път като кърмих получих мастит и се притеснявам дали пак може да има някакви усложнения? Иначе в контекста на това,което обсъждате-коластра ми дойде чак след раждането :)

aniK
1st February 2010, 21:56
te_dda, аз се "притеснявам", по-скоро разсъждавам по въпроса дали имплатните сега нещо ще попречат. Иначе с първата бременност нямах никакви порблеми с текване, цедене, кърмене - с тия пъпки върху ребра все едно, че цял живот го бях правила :D Още в болницата в банята под душа облекчавах напрежението с изцеждане.
Сега уж не би трябвало да са засегнати жлези, но си имам едно на ум, затова си мислех дали липсата на каквато и да е секреция може да означава, че ще има проблем с текването.
Ще видим, не ми е толкова важно ;)
естел, след 2-3 месеца ще имаме повече инфо и ще пишем. Няколко сме с импланти и ще раждаме през май ;) Май всички ще направим опит да покърмим.

te_dda
1st February 2010, 22:42
Ани, ако се разсъждава логично няма от какво да се притесняваш- за мен ситуацията няма разлика с бюст без имплант, тк имплантът е далеч от жлезата и скрит под мускула....въпреки това аз лично ако трябва да раждам с импланти, бих пила хапчета и спряла кърмата, за да не поемам излишни рискове ...виждала съм мастит, при който при отварянето на гърдата извадихме 400 мл гной....нали си представяш ако имаш и импланти и ако недай боже се стигне до някакво възпаление на гърдата....а и имай в предвид,че незнам с тея твърди в нормално състояние гърди доколко може да се прецени всеки път колко добре е е изцедена гърдата.( от което всъщност произлизат проблемите)...ей такива неща си мсиля и ми се въртят в главата на мене ако се опитам да се поставя в такава ситуация...не искам да агитирам никого за нищо, но лично аз не бих кърмила ( то и мойто кърмене едно - по 20 дена и с добавка... :? :? ) :lol: :lol: . Всеки си преценява сам, и пак казвам,че няма логика да е толкова страшно. и неправилно..но и това, което съм наблюдавала е,че тези, които раждат с импланти почти всички спитрат кърмата...почти никой не иска да кърми.. :? :roll: :roll:

aniK
2nd February 2010, 08:42
Брей, Тед, ти ме хвърли в джаза - аз мисля да кърмя с добавка от самото начало само, за да ми спре кърмата от самосебе си (5,10, 20 дни...). Първо мислех за хапче, но после реших, че другия вариант ще е по-добър. Това в случай, че текне. Мислех си, че ако нещо се закучи, веднага ще взема хапче. Обаче хич не знам как действат тези хапчета и кога се взимат, т.е. ако видя, че отивам към мастит, късно ли е да взема???
Хич нямам зор да кърмя :oops:

liuskata8305
2nd February 2010, 10:17
Имало някаква инжекция за спиране на кърмата още в родилния и нямало опасност от мастит.Аз мисля да се възползвам.Някой да знае повече за тях?

petiarad
2nd February 2010, 10:27
Аз лично пиех хапчета по препоръка на лекаря и не съм имала проблеми..

liuskata8305
2nd February 2010, 11:25
И аз с първата бременност пих хапчета(май бяха 2) и не съм имала проблем,но сега като има и друг вариант,и то само с една инжекция мисля да разпитам и евентуално да я ползвам. :wink:

ADANA
2nd February 2010, 18:57
te_dda, е това е много добре, че не се засягат каналите! Може да има отново увисване ли? Все си мисля, че няма да е такова положението, каквото е в момента... :roll:

мисля че се заблуждаваш.... :roll: :roll: първо, въпреки повдигането никога няма да могат да ти се направят момински кръгли стегнати гърди !!! Ще се намали просто увисването....при следваща бременност и ново увеличаване на бюст, имал вече птоза, вероятността да не се стигне до ново увисване за мене е нулева... :? :? :?
съжалявам за искренното мнение, много мислих дали да го кажа или въобще да не отговарям, но за мен това е истината.... :roll: :roll:

Напротив, благодаря, че си искрена! :D За какво ми е да си живея с това очакване, а после да се получи увисване ...Аз като цяло не искам кой знае какви резултати, но поне да не е както в момента, като при мен проблема си е от години. А и през бременноста и сега докато кърмя още гърдите ми изобщо не се увеличиха. :roll:

te_dda
2nd February 2010, 20:20
:2020: няма защо :wink:

te_dda
2nd February 2010, 20:30
Брей, Тед, ти ме хвърли в джаза - аз мисля да кърмя с добавка от самото начало само, за да ми спре кърмата от самосебе си (5,10, 20 дни...). Първо мислех за хапче, но после реших, че другия вариант ще е по-добър. Това в случай, че текне. Мислех си, че ако нещо се закучи, веднага ще взема хапче. Обаче хич не знам как действат тези хапчета и кога се взимат, т.е. ако видя, че отивам към мастит, късно ли е да взема???
Хич нямам зор да кърмя :oops:

Ами зависи - колко кърми миналия път ? ако си като мен - с малко и недостатъчно кърма още от самото начало и за кратко време - месец -два, мисля че няма да имаш проблеми...но ако си си имала кърма като хората, и да го кърмиш с дохранване нали трябва да изцеждаш тва което остава, и то пак си се образува, ако така ти е заложено...ще намалиш количеството донякъде с това,че няма много да го кърмиш и да речем ще ограничаваш течностите,ама тва не си е работа.... :roll: :? ....иначе се пият хапчета - казват се достинекс - след 6-8 часа след раждането...и така няколко дни - те лекарите си го дават после по някакви схеми различно...инжекции засега няма...има и едни други хапчета, ама те с апо-стар вариант и ги избягват, защото от тях много пада кръвното и е ужас ....по принцип са най-ефективни ако се вземат още от начало...после нямат същия драстичен ефект- в смисъл , не може веднага да ти спре, а почваш да ги пиеш, и цедиш без да кърмиш докато кърмата постепенно намалява и спре..

Divinemouse
2nd February 2010, 21:59
Имало някаква инжекция за спиране на кърмата още в родилния и нямало опасност от мастит.Аз мисля да се възползвам.Някой да знае повече за тях?

Има някакви хапрета за спиране 2бр.

liuskata8305
2nd February 2010, 22:16
Има има,пих такива предния път,но това беше 2005г.Някъде по форумите четох за тази инжекция,че била много по усъвършенствана,струвала около 100-тина лв.

aniK
2nd February 2010, 23:04
Тед, кърмих 2 месеца, като още от първия започнах да змествам хранения. Втория месец кърмех сутрин и вечер, накрая само сутрин (по-скоро ме ползваха за залъгалка май :evil: ). Бях решила да спра да кърмя в един понеделник и край, капчица кърма не текна повече.
Аз мразя процесът кърмене - въпреки че не съм имала никакъв проблем още от самото начало, психически и физически ми е супер гадно чувството :oops: Цеденето - още повече... :? като дойна крава.
Ако съм като преди, не съм от тези с многото кърма, напротив. Покърмя малко и дохранвам с шишето.
Целият ми зор е тези хапчета да не са някаква хормонална бомба, а и ако имам нЕкви си капки кърма, да преглътна гадното чувство и да му дам на малкото човече няколко дни.

zit
9th February 2010, 23:15
Аз пих хапчета за спиране на кърмата.Пих ги 3 пъти и след 3 кърмения. Лекарството се казва достинекс Генекологът ми беше убедителен,че ползите са големи-освен ,че спира кърмата,лекарството помага на организма в кратки срокове да се уреголира хормонално.Но тя не спира веднага -след като се вземе първото хапче .Гърдите може да се понапълнят,особено ако сте кърмили по-дълго време...но се изчаква и ако станат болезнени се изцеждат през по-дълъг период.Кърма на бебето не се дава!!! Хубаво е да се намалят течностите за известно време.Самите хапчета-доколкото разбрах от ДР. -помагат на организма сам да абсорбира/обратно/част от излишната кърма, дори тя да е спряла от само себе си.Защото дори да е спряла , в каналите има още...в минимални количества.А точно там ставали проблемите,защото ако остане кърма в каналите се получавали уплътнявания ,които с напредване на годините започвали да създават проблеми...болки при цикъл...и т.н.Попитайте вашият генеколог колко бр. трябва да вземете,защото всичко е строго индивидуално-зависи колко месеца сте кърмили,дали сте имали мн.кърма...

te_dda
9th February 2010, 23:26
Тед, кърмих 2 месеца, като още от първия започнах да змествам хранения. Втория месец кърмех сутрин и вечер, накрая само сутрин (по-скоро ме ползваха за залъгалка май :evil: ). Бях решила да спра да кърмя в един понеделник и край, капчица кърма не текна повече.
Аз мразя процесът кърмене - въпреки че не съм имала никакъв проблем още от самото начало, психически и физически ми е супер гадно чувството :oops: Цеденето - още повече... :? като дойна крава.
Ако съм като преди, не съм от тези с многото кърма, напротив. Покърмя малко и дохранвам с шишето.
Целият ми зор е тези хапчета да не са някаква хормонална бомба, а и ако имам нЕкви си капки кърма, да преглътна гадното чувство и да му дам на малкото човече няколко дни.

количеството кърма зависи от това колко жлезна тъкан/дялова имаш... щом си кърмила малко , няма как сега да си като дойна крава , и най-вероятно ще си като първия път...

zit
9th February 2010, 23:54
към aniK-Трябва да решиш дали изобщо да кърмиш или не.Според мен ако започнеш...ще е без значение дали ще кърмиш 20 дни или 2-3 месеца.Щом си започнала веднъж ,ще трябва да пиеш мн.повече хапчета когато ти писне или не дай си боже да има някакъв проблем... Представи си ,че ще трябва да се доизцеждаш/по 7-8 пъти на ден/,гърдите ще се пълнят...ще се разширяват и ще спадат...Дали няма да им се развали формата??? Нека кажат тези които са минали през това...Най-безпроблемно ще е да спреш кърменето още в родилното с 2-3 хапчета. Иначе и аз мисля като te_dda: "...въпреки това аз лично ако трябва да раждам с импланти, бих пила хапчета и спряла кърмата, за да не поемам излишни рискове ... Бих добавила,освен рискове за теб-рискове и за бебето,защото съвета на моя генеколог беше:"роди си децата ,пък тогава си слагай силикон,всички казват ,че е безвредно...но за по-сигурно..." Това си е лично мое мнение,надявам се тези които са кърмили и имат силикон ,да не го приемат като упрек

te_dda
13th February 2010, 16:35
Бих добавила,освен рискове за теб-рискове и за бебето

е, няма нищо опасно за бебето в едни силиконови цици със сигурност :lol:

zit
13th February 2010, 22:37
Бих добавила,освен рискове за теб-рискове и за бебето

е, няма нищо опасно за бебето в едни силиконови цици със сигурност :lol:

Всичко е въпрос на собствено виждане... Нямам доказателства ...Не бих спорила !... Но както всички знаем,между клетките има обмяна на вещества...А млякото стои доста близо до този силикон-дали на клетъчно ниво не преминава нещо от силикона в него??? Ето това имаше предвид Др. като си говорехме...,но и той самия не знаеше верния отговор.За по-сигурно-аз се съгласявам с него....всеки има право да си вярва в каквото ще...и единствено времето ще покаже верния отговор.
За сега поне ,няма доказано нищо -нито в подкрепа на едното,нито в подкрепа на другото мнение! Казват ни че е безвредно и на нас ни се иска да е така...
Обикновенно,ако нещо се докаже/научно/...то ще трябва да са минали доста години...А напоследък чуваме какво ли не -в тази насока....За неща които до скоро сме считали за полезни ,а сега ги намират за вредни и обратното...
:1231: :1231: :1231:

ARIZINA
13th February 2010, 22:54
Бих добавила,освен рискове за теб-рискове и за бебето

е, няма нищо опасно за бебето в едни силиконови цици със сигурност :lol:

Всичко е въпрос на собствено виждане... Нямам доказателства ...Не бих спорила !... Но както всички знаем,между клетките има обмяна на вещества...А млякото стои доста близо до този силикон-дали на клетъчно ниво не преминава нещо от силикона в него??? Ето това имаше предвид Др. като си говорехме...,но и той самия не знаеше верния отговор.За по-сигурно-аз се съгласявам с него....всеки има право да си вярва в каквото ще...и единствено времето ще покаже верния отговор.
За сега поне ,няма доказано нищо -нито в подкрепа на едното,нито в подкрепа на другото мнение! Казват ни че е безвредно и на нас ни се иска да е така...
Обикновенно,ако нещо се докаже/научно/...то ще трябва да са минали доста години...А напоследък чуваме какво ли не -в тази насока....За неща които до скоро сме считали за полезни ,а сега ги намират за вредни и обратното...
:1231: :1231: :1231:
Много глупост преминава на клетъчно ниво също :shock:

zit
13th February 2010, 23:08
:bravo: :bravo:
Не така...Защо с лошото...Аз не обиждам тези които мислят различно от мен...
Можеше да кажеш,че не си съгласна и това щеше да свърши работа

ARIZINA
13th February 2010, 23:12
Айде не се сърди ся...не съм кофти,просто съм по-директна и емоушън :girl_kiss2: (и неам такт)..Амче така де...ти,ако носиш очила нон стоп,дали минава нещо на клетъчно ниво...,че са и близо до главата? :lol:

Armand
13th February 2010, 23:12
:bravo: :bravo:
Не така...Защо с лошото...Аз не обиждам тези които мислят различно от мен...
Можеше да кажеш,че не си съгласна и това щеше да свърши работа

има логика тва което говориш

ма там на циците нещо им има на обвивката, така че да се предотврати тая работа за която говориш

нема грижи с бебенцата общо взето =))

gwendoline
13th February 2010, 23:31
нема грижи с бебенцата общо взето =))
И Арманд го е прозрял даже.... :2035: ами ако от кърмата нещо премине в силикона и вземе, че по-късно прокисне или се пресече...няма ли да е вредно и за майката...? :2045: :1242: шегичка :2033:

princesavm
13th February 2010, 23:41
ами ако от кърмата нещо премине в силикона и вземе, че по-късно прокисне или се пресече...няма ли да е вредно и за майката...? :2045: :1242: шегичка :2033:

:2055:

ARIZINA
13th February 2010, 23:58
Ша сменя силиконя :lol:

zit
14th February 2010, 00:00
ок Не се сърдя/вече/ ! :2020:
Не мисля,че сравнението с очилата е подходящо...но не искам да влизам в празнословие...Доникъде няма да стигнем-аз и ти мислим различно...и това е напълно нормално!Нека оставим нещата така :2048:

zit
14th February 2010, 00:04
Хубаво....посмяхте се за моя сметка!!! :2023: :2023: :2023:

ARIZINA
14th February 2010, 00:06
Като мислим,треа да им аи неква логика и малко познания...Аз към лекаря ти ги насочвам.Аре Зит една :girl_kiss2: :2020:

zit
14th February 2010, 00:09
:2008:

diadora
14th February 2010, 07:37
ами ако от кърмата нещо премине в силикона и вземе, че по-късно прокисне или се пресече...няма ли да е вредно и за майката...? :2045: :1242: шегичка :2033:

:2055:

Добра логика :shock: умрех от смях

aniK
14th February 2010, 07:51
Ей, изпуснала съм си темата, а вие даже сте се посмели :D :P

Ted, мери за отговора! То ще стане ясно как са протекли нещата, ама има още 2-3 месеца :?

Mishelin
14th February 2010, 22:40
Здравейте момичета!
Аз съм една от кърмещите със силикон в момента и мога да кажа, че не съм имала никакви проблеми или зтрудненя с гърдите.
Кърма си имам, даже в повече от колкото съм имала с първото си дете и това много ме радва-кърмя беба с голямо желание! :girl_in_love: Единственото, което свързвам с имплантите е,
че когато са препълнени гърдите, ми се появява една болка отвътрешната страна на гърдите и допускам, че можеби е от отлепването на мускула,
но не съм много сигурна и не твърдя, че е така.

Относно визята, там нещата почнаха да се променят драстично от седмия месец нататък. загубиха форма, нямаше и следа от
контурите на инпланта, нито ръб, нито импланта напипвах и сега е така, стоят си едни големиии, тежки и естествени гърди-сякъш,че импланти нямам.
Сутиен не съм сваляла през цялата бременност с малки изключения в по-горещите дни.
Това е което мога да споделя аз. :D

apoklistika
15th February 2010, 00:47
Като мислим,треа да им аи неква логика и малко познания...Аз към лекаря ти ги насочвам.Аре Зит една :girl_kiss2: :2020:
най- малкото трябваше да му светне, че бебетата масово дъвчат и силиконови биберони :lol:

zit
15th February 2010, 22:14
:bebe: така е...

Divinemouse
16th February 2010, 20:18
Мише :2015: :2024: :girl_kiss2: радвам се че писа ...разчитам на теб аз :lol:

te_dda
19th February 2010, 20:12
Хубаво....посмяхте се за моя сметка!!! :2023: :2023: :2023:

сори, ама имаше защо :lol: :lol: :wink: :wink:

milena127
1st April 2010, 22:36
Момичета, не се сърдете, ама много глупости сте изписали :lol:

Не съм влизала от месеци и съм изумена.
Аз съм авторката на темата и кърмих успешно 1г4месеца с импланти, при това НАДмускулно и с разрез през аеролата.
Не се настройвайте негативно. Дали ще кърмите или не ще решите като дойде бебчето. Хормоналните хапчета също са нож с две остриета.
Описала съм подробно моята ситуация с кърменето в други постове.
Но иначе:
1. Колко кърма ще има жената зависи главно от правилното кърмене. Има мнооооого редки случаи на физиологични проблеми, при които кърмата е по-малко, ама наистина са много редки (ако правилно е стартиран процеса кърмене). Аз съм един от тези проблеми, кърмата ми беше в намалено количество заради разрезите през аеролата, които са нарушили каналите. Въпреки това както виждате кърмих доста дълго, главно заради правилното кърмене. Проблеми с мастити и запушвания не съм имала, такива се предизвикват главно от неправилно кърмене.
2. Няма абсолютно никаква нужда да се цедите по 7-8 пъти на ден, не само, че няма нужда ами ще си докарате проблеми, колкото повече цедите, толкова повече гърдите ви решават, че на бебето на му стига, произвеждат все повече и повече и така идват проблемите. Запушване, свръх производство и прочее.
3. Мастит се избягва не със спиране, а с лесни мерки - кърмите първо от едната, после от другата гърда. НЕ изцеждате нищо след това. АКо усетите напрегнатост изцеждате съвсем леко, колкото да облекчите. Ако изцедите докрай гърдата минава в режим на свръх-производство и вместо да се облекчите усложнявате проблема. Цедите само ако искате да замразите кърма или по нчякаква причина да стимулирате повече производство.
4. Ако все пак усетите запушване - взимате от аптеката Лецитин (хранителна добавка) и пиете по една капсула по 3 пъти на ден. В сутиена слагате зелево листо. И сте готови :D

Информация има много. Четете и няма да имате проблеми.

baby@
6th April 2010, 13:35
milena127 мислиш ли ,че ще ти се наложи корекция на бюста след като прекратиш кърменето.

milena127
6th April 2010, 15:12
Вече го прекратих и никаква корекция заради кърменето не ми се налага да правя. Много си харесвам бюста. Съвсем леко увиснаха (много исках да се отпуснат малко), заради бременността ми се увеличиха леко аеролите и сега белези хич не личат.
Дано не ми се наложи корекция заради ПИП имплантите, че тамън ми станаха перфектни.

baby@
6th April 2010, 15:16
Страхотно ,много се радвам :D . На мен това ми е най голямото притеснение ,но то е индивидуално за всеки