PDA

View Full Version : До по-опитните с инплантанти


jrrp
7th April 2006, 10:51
Днес е 5-ият ден от моята операция и много ме боли едната гърда.Може би боли не е точната дума,по скоро е парене и усещане за твърдост ,както и чувство за движение на самия инплантант когато се движа.На външен вид ми се струва ,че е по-надолу от другата и се питах дали е нормално толкова скоро да се е спуснала.Естествено обадих се на моя д-р,който каза,че няма нищо страшно и само да следя за висока температура.Но аз съм притеснена да не би да се е изместил инплантанта или нещо друго.Затова отправям молба ако някоя от вас е имала подобни усещания,нека да пише. 10-х предварително!

partalinaa
7th April 2006, 11:04
И на мен едната гърда ми беше по-болезнена,зърното ми все едно някой го гореше с цигара.Вече минаха 36 дни и отдавна отмина това ! Беше само в първите 2 седмици.

milena127
7th April 2006, 11:25
При мен също имаше голяма болка от едната страна. Все едно ми е прищипан някой нерв. При това болката се появи на към края на първата седмица и ме държа 7-8 дена, по-едно време се чудех дали не съм сбъркала с операцията.
Но вече мина месец и всички болки и дърпания изчезнаха, така че спокойно, важното е, че си се чула с доктора си и щом и той е казал, че не е проблем просто си масажирай съвсем леко там, само като потупване с пръсти, аз така правех.

SweetShark
7th April 2006, 12:45
И мен ме боля повече лявата (и аз си го обясних с по-засегнат някой нерв). В твоя коментар ме притеснява усещането за движение на импланата и различно местоположение....Ти специален сутиен за след операция, който да фиксира импланта, носиш ли? Ако не, ела на срещата, аз ще взема един от моите (старите) да видиш за какво говоря...Ако ти стане на обиколки, направо ще ти го подаря (80В е...)

Chujdata
7th April 2006, 14:18
И аз мога да донеса моя на Триумф. Само кажи.Също 80В.
Не се тревожи, болките ще минат.Опиши това движение на имплантанта.

jrrp
7th April 2006, 14:35
Здравейте отново!Както винаги мили и отзивчиви,за което искрено благодаря!Всъщност не се стърпях и отидох на преглед и слава Богу всичко е ок.Само притесненията бяха големи.Относно сутиените-имам два.Единият е,който дава д-ра ,а другия е TRI AKTION ENERGY.При това само 75В :( !Отново 10-х на всички!

sladkatony
7th April 2006, 14:48
...

Chujdata
7th April 2006, 14:53
Това , че нашите са 80 В значи, че сме по-мощни в гърба, а не че гърдите ни са по-големи. :lol: Радвам се, че си отишла на преглед и всичко е наред. Така е първия месец, ставаш параноичка за всяка болка и усещане. Добре е , че вече го има този форум за да питаме.

jrrp
7th April 2006, 15:14
Това , че нашите са 80 В значи, че сме по-мощни в гърба, а не че гърдите ни са по-големи. :lol: Радвам се, че си отишла на преглед и всичко е наред. Така е първия месец, ставаш параноичка за всяка болка и усещане. Добре е , че вече го има този форум за да питаме.

Sandi
21st April 2006, 15:19
Аз тепърва искам да си слагам импланти,и не мога да се спра на размер, дали 325 сс или 350сс.Разглеждах сайта за импланти и от толкова много цици пак не мога да преценя ,а и то си е индивидуално в зависимост от пропорциите на тялото.Даже при Михайлов като бях ми даде двата размера импланти и ги напъхах в сутиени на Триумф и не намерих някаква драстична разлика.Аз хем искам да стоят естествено,хем лакомия -пък после да не ми се сторят малки и затова още не сам го измислила.

MaDaLeNa
21st April 2006, 15:27
Много е важно какви са ти пропорциите на тялото. Височина и тегло. Освен това и широчината на гърба. В темата Нека да се представим сме писали кой колко е сложил, можеш да я видиш. А иначе между 350 и 325 почти няма разлика.

vessi_77
21st April 2006, 16:01
Ако лекарят ти предложи два варианта- избери по-големия.Разликата от 25сс не е кой знае каква.Но като ти спаднат отоците след операцията ще започнат да ти се виждат по-малки и ще си задаваш въпроса-Дали не трябваше по-големите?

Желая ти успех! :D

Sandi
21st April 2006, 16:14
Като отида и при Георгиев вече ще трябва да взема решение за размера и при кой хирург,защото сам се навила да ги слагам не по-касно от май / ако не ми мине котка път/ и ще ви пиша.

Malvina
21st April 2006, 16:16
Като отида и при Георгиев вече ще трябва да взема решение за размера и при кой хирург,защото сам се навила да ги слагам не по-касно от май / ако не ми мине котка път/ и ще ви пиша.
Успех! Хубаво обмисли всичко! И да-чувала съм,че е хубаво опрациите да не се правят посред лято! Пиши какво си решила

loly
28th April 2006, 09:05
Имам един въпрос към по-опитните... Нормално ли е две седмици след операцията да имам разлика в формата на двете гърди, едната е по-подута отгоре, а другата отстрани. Лекаря ми каза, че ще се оеднаквят с течение на времето, но дали ще стане така? Благодаря предварително, много съм притеснена и незнам какво да правя.

sladkatony
28th April 2006, 09:09
Здравей loly!
Да, това е най-нормалното нещо след операция, да имаш разлики. Както вече се е писало из форума, това са си две отделни операции и няма как възстановяването да е еднакво. Но, Споко ! Всичко скоро ще отшуми, само имай малко търпение :)

MaDaLeNa
28th April 2006, 09:19
Здравей Лоли! Добре дошла в отбора! От моята операция минаха 3 седмици, но и при мен имаше разлики не толкова във външния вид, колкото във усещатето. В началото едната ми беше по-болезнена и беше като изтръпнала една такава. Сега са почти еднакви и до 6я месец трябва да се оформят напълно. Разкажи ни повече за себе си. Какви ти бяха обиколките преди и сега, колко ти се промени размера, колко ти излезе промната? Абе за каквото се сетиш :lol:

loly
28th April 2006, 11:21
Дано да се оправят, благодаря ви за информацията. Относно обиколката ми историята е много дълга: имах голям и стегнат естествен бюст, но селед рязко надебеляване и след това и отслабване нещата се промениха драстично. Кожата увисна и се нацепи, обема изчезна. И когато си имал нещо и го загубиш се чудиш какво да правиш. Една позната ме посъветва да си инжектирам хидрогел, защото нямало смисъл да ме режат. Тогава бях на 21г. и приемах всичко за чиста монета. И така без да се консултирам с хирург, без да споделя на близките си се впуснах в най- голямата грешка в живота си. Впоследствие разбрах, че гела е забранен от Европейския съюз от 87г.,а освен това шарлатанина, който ми го сложи, го е инжектирал където му попадне: в мусколите, в жлезата, изобщо навсякъде. Няколко месеца след маниполацията гърдите ми станаха на буци и започнаха неистови болки, които търпях 4г. Накрая не можех дори и настрани да спя. През цялото време ме беше страх да отида при друг лекар, от това което ще чуя. И накрая преди три месеца се престраших. Това което чух наистина беше страшно. Гелът се беше разтекъл чак до ребрата, беше пропил в всички тъкани и мусколи.УЖАС! Нсрочих ме първата операция за отстраняване на това чудо за 06.04.06г., месец след нея ми поставиха и имплантите-МакГан, 375cc., анатомични, под мускола. Но искам да ви кажа, че гела още си го има на места и никога няма да изчезне, като например в мускола. И сега вече за обиколката: естествената ми беше 96см., като съм висока 1,70 и тажа 52кг. След отслабването ми беше 89см., след инжектирането на гела-93см., а сега е 95см., но предполагам, че ще спаднат още малко.

Chujdata
28th April 2006, 11:39
Леле, горкото. И аз щях да я направя тази грешка с хидрогела през 1995 г. и добре, че съм си плашлива, се отказах пред вида на иглите, то цели тръби. Напиши името на този идиот, че ако продължава да практикува, поне да предпазим някое момиче от подобни грешки.
А иначе моите гърди се кротясаха окончателно чак към 6-ия месец. Така, че спокойно , свиквай с тях, морето и плажа ви чакат всички нови и стари "тунинги" :lol:

MaDaLeNa
28th April 2006, 14:39
О Бел добре че си го махнала тоя гел. Сигурно при Сердев си го слагала? :x
Относно обиколките преди и след интервенцията и моята се увеличи само с около 6см. А съм сложила 400сс. Тук във форума момичета са споделяли за промяна от по 8см и то при по-малко от 300. Защо се получава така. И като си помисля, че още ще спаднат почвам да съжалявам, че не сложих по-големия размер.

Malvina
28th April 2006, 14:44
О Бел добре че си го махнала тоя гел. Сигурно при Сердев си го слагала? :x
Относно обиколките преди и след интервенцията и моята се увеличи само с около 6см. А съм сложила 400сс. Тук във форума момичета са споделяли за промяна от по 8см и то при по-малко от 300. Защо се получава така. И като си помисля, че още ще спаднат почвам да съжалявам, че не сложих по-големия размер.
Това разочарование от " спадането " винаги го има...те всъщност не се смаляват чак толкова,но това е видимо само за околните...знач щото сондирах мнение сред приятели докато имах имплантите и те дори не забелязваха че са се смалили.Не се вглеждай чак толкова,сигурна съм,че са страхотни...а пък и 400куб. са си доста крупна цифра,къде по-големи :D Радвай им се!

sladkatony
28th April 2006, 14:49
...

MaDaLeNa
28th April 2006, 15:03
Malvina написа:
Не се вглеждай чак толкова,сигурна съм,че са страхотни...а пък и 400куб. са си доста крупна цифра,къде по-големи :D Радвай им се![/quote]
Права си ама човешкато око няма насищане :lol:

bimbi
28th April 2006, 15:26
о боже, loly , кво си преживяла :roll: кажи кой е тоя некадърник :evil:
Sandi, слагай по-големите, хич не му мисли. аз сега като гледам и 500 щях да понеса :lol: :lol: :lol:

Chujdata
28th April 2006, 17:50
При мен разликата пък е само 4 см. Аз съм си по-мощничка в гърба и преди операцията имах разлика между подгръдната и гръдна обиколка 2 см. Сега са 6. Представяте ли си каква трагедия съм била :lol: Моите имплантанти са анатомични и стоят по-лазляти с широка основа. Направо са си гигантски в сравнение с тези , които имах. И аз съм се замисляла за това, дали бих си сложила по-големи, но моето мнение е , че дрехите стоя по-добре на жени със средни до малки гърди. Да сте виждали гърдести манекенки (не българки)? Освен на Викторияс сикретс, други няма, една по широка блуза- и хоп бременна в 7 месец :P Аз ходя с костюми на работа и трябва да ти кажа, че всичките, които ми стават в талията и ханша са тесни горе и обратно. Абе зор с дрехите, които не са впити по теб.

loly
28th April 2006, 18:28
Канелов, сложи ми го в някаква болница близо до село Яна. Само като си помисля, ме побиват тръпки. А и лошото е, че нямам никакъв документ или епикриза и не мога да предприема нищо срещу него.

loly
28th April 2006, 19:15
Относно обиколката, според мен зависи от вида на имплантите и от това дали са поставени под или над мускола. Когато са под мускола той ги притиска, поне така ми обясни лекаря. Моята се увеличи само с 6см., а са по 375cc.

MaDaLeNa
28th April 2006, 19:34
Моите са над мускула, но направо ми се струва, че моите цици са се изпарили и съм само на импланти. До известна степен си го обяснявам със стегнатия сутиен-сплесках се с него :lol: Още 1седмица остава и го махам. Но Чуждата е права, че е важно да се мери подгръдната и гръдната обиколка и от разликата да се съди за големината на бюста. Аз сега се измерих и съм 75 на 95. Все пак 20см е добре. Айде стига вече с тия шивашки мерки, че взех да дотягам на хората :lol:
Повече няма да си търся кусури. А ако някой ми отвори GSMа просто ще се изуми- пълен е с клипчета с новите ми придобивки, направени от самата мен. Отивам да си ги трия, че днес без малко да ги разгледа 1 колежка :lol: :lol: :lol:

loly
28th April 2006, 19:57
И аз съм се вманиачила, разглеждам ги по няколко пъти на ден, и само им намирам недостатъци. :shock: Исках да ви попитам колко време се носи стегнатия сутиен, че вече нямам търпение да го махна.

Chujdata
28th April 2006, 20:51
Един месец по 24 часа и по желание един месец още се спи с него. Аз лично като го махнах установих, че това е най-удобното нещо, което съм носила. А преди това го мразех като вас. Като го свалих, че като се раздрусаха тези цици, пък аз нали нямам такива навици, ужас. Накупих си един куп сутиени без банели и дунапрени и някак съм по-сигурна нещо като ги държи.

bimbi
29th April 2006, 08:40
преди това го мразех като вас. Като го свалих, че като се раздрусаха тези цици......Накупих си един куп сутиени без банели и дунапрени и някак съм по-сигурна нещо като ги държи.и аз така :)

MaDaLeNa
29th April 2006, 09:10
Добре след като махнем стегнатия сутиен, какъв трябва да си търсим? В смисъл ако е с подплънки и банел това лошо ли е за бюста? А и още нещо -това е към тези които са със сходни на моите размери. Малко тъпо звучи ама каква номерация си вземате? Аз вчера минах по магазините обаче нищо не ми стана. Питах за 75D обаче ми казаха, че рядко имало такъв номер :roll: Между другото не съм сигурна дали това е моят номер, но преди бях С така че сега се преценям за около D.

bimbi
29th April 2006, 09:39
е за кво ти са подплънки бе жена :lol: :lol:
да ти кажа след операцията съм си взела 4 сутиена, само с банели, и все са различни като размер, щото са на различни фирми...затова --> в пробната и мериш!

loly
29th April 2006, 10:33
И аз съм 75D. Наистина ще е много трудно със сутиените. На марката MED, С-чашката отговаря на D и седи много sexy.

icelove
29th April 2006, 12:44
момичета кажете ми колко струва да си сложиш силикон защото обещах на моята приятелка да проверя благодаря много предварително

Chujdata
29th April 2006, 14:40
Виж това:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2269

icelove
29th April 2006, 15:39
благодаря ти много за информацията значи мен са ме излъгали,вярно ли е 4е всяка година трябва да се подменят

MaDaLeNa
29th April 2006, 15:57
благодаря ти много за информацията значи мен са ме излъгали,вярно ли е 4е всяка година трябва да се подменят
Глупости! Подменят се на 10-15години или ако искаш по-големи :wink: . Дори честно да ви кажа като ми даваше гаранционните карти, моят хирург ми каза "Това са импланти за цял живот". А няма интерес да ме лъже.

Lady1357
29th April 2006, 16:02
А моя лекар каза че е желателно на 10 години.Ама аз що си мисля че по рано ще се наложи незнам.Не виждате ли за такива които знаем че са със силикон пише че са си постоянно по клиниките.Не вярвам да е само заради прищявки.

MaDaLeNa
29th April 2006, 17:42
А моя лекар каза че е желателно на 10 години.Ама аз що си мисля че по рано ще се наложи незнам.Не виждате ли за такива които знаем че са със силикон пише че са си постоянно по клиниките.Не вярвам да е само заради прищявки.
А ти за кои имаш предвид, че са постоянно по клиниките. Аз знам само за Памелка, че ги сменя на 5години, но така са я задължили от застрахователната компания. За българки не знам.

Lady1357
29th April 2006, 22:11
Имам предвид Глория Десислава и мн др

Sandi
2nd May 2006, 18:03
Искам да споделя с вас че си насрочих дата за другата седмица.И всеки ден като си помисля че наближава ми се свива корема от притеснение какво ще стане на финала и най-вече се притеснявам как ще ми стоят.Избрах 350сс,кръгли над мускула.Доктора ми каза че над 300 слага над мускула,но се притеснявам дали няма да ми се очертаят прекалено отгоре,тай като почти нямам бюст.Още не мога да си открия моя размер на спортния сутиен ТРИУМФ ЕНЕРДЖИ,ще проверя и в ЦУМ,ако някой знае каде има размери моля да ми пише,а и не разполагам с време за обикаляне.

MaDaLeNa
2nd May 2006, 18:14
Искам да споделя с вас че си насрочих дата за другата седмица.И всеки ден като си помисля че наближава ми се свива корема от притеснение какво ще стане на финала и най-вече се притеснявам как ще ми стоят.Избрах 350сс,кръгли над мускула.Доктора ми каза че над 300 слага над мускула,но се притеснявам дали няма да ми се очертаят прекалено отгоре,тай като почти нямам бюст.Още не мога да си открия моя размер на спортния сутиен ТРИУМФ ЕНЕРДЖИ,ще проверя и в ЦУМ,ако някой знае каде има размери моля да ми пише,а и не разполагам с време за обикаляне.
Браво! Ще ти стискам палци. При кой д-р ще се оперираш? По отношение на това дали ще ти изпъква импланта незнам. Би трябвало хирургът да знае най-добре. Ако си гледала новия клип на Малина и Азис, там можеш да видиш как са при нея. Тя нямаше никакъв бюст преди да сложи силикон. Подобно изглеждат и на Анджи. Не мисля, че е грозно, но си личи отдалеч че е силикон. По скоро се чудя дали не се напипва импланта прекалено осезаемо в горната част. Но най-добре се вслушай в лекаря си.
Късмет! Каквото и да избереш ще бъдеш хубава :wink:

loly
2nd May 2006, 20:30
Sandi, има всички размери energy в магазина на Triumpf на Патриарха. Магазина е точно преди църквата 'Свети Георги' по посока Петте кюшета. Успех с операцията и бъди спокойна всичко ще е наред!

partalinaa
3rd May 2006, 00:27
По принцип докторите избират по-леснния и по-печелившия начин за извършването на каквато и да е операция.Никой не може да ме убеди в противното.Съобразяват се малко и с нас но ако усетят че си лесна в нещо което му изнася,държи на него.Мила Sandi,при колко доктори ходи??? Защо се съобразяваш с него `Доктора ми каза че над 300 слага над мускула, Аз имам 350 под мускула.Има вероятност да ти се очертава инпланта и да се усеща на пипане ако ти е по-тънка кожата.Ако си била само при този доктор и се доверяваш само на неговото мнение ,аз мисля че бъркаш.За доктора е по-лесно да ти ги пъхне под жлезата,а не да се мъчи да ги слага под мускула,НО ТОВА ТЕБ НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА,ти си плащаш,заспиваш и той трябва да си отработи парите който му даваш.За мен е много пъти по-добре гърдите да са под мускула.Поинтересувай се повече,говори и с мамолог.ТРИ ПЪТИ МЕРИ-ВЕДНЪЖ РЕЖИ !

MaDaLeNa
3rd May 2006, 08:37
Точно така е. Когато гърдата е съвсем малка, т.е. почти я няма тогава имплантите се слагат под мускула. Ако пък са над мускула трябва да са от най-малките- максимум 280сс.

Lady1357
3rd May 2006, 09:11
Мила Санди,Сутиена можеш да го намериш и в магазина на Триумф на Красно село.Има всички размери и цветове.Някой би ли ми обяснил защо не е хубаво да се слагат над мускула повече от 300.На мен никой не ми е обяснил нито придложил друг вариант.

partalinaa
3rd May 2006, 10:29
Не виждам някой да е писал че не е хубаво слагането на инпланта над мускула,Аз лично съм на мнението че под мускула е по-добре .Жлезата може да се огледа при преглед при мамолог по хубаво когато са подмускулно,при много цицоранки и под жлезата им е добре.Преди да реша как да поискам да си сложа цицките помислих по-най простия начин -Ако са под жлезата директно под кожата се намира инпланта и може да се напипа по-лесно,а ако е под мускла-пипаш мускула,е не изцяло върху инпланта има мускул, но мисля че е по-добре и реших под мускула.Доктора ми каза,ако са под мускула ще ме боли повече(това бил един от недостатъците),МИНАХА БОЛКИТЕ отдавна-нали беше-ТРАЙ БАБО ЗА ХУБОСТ ! Д-р Ильо Стоянов ми каза че има доста мацки ,който след години на носене на инпланти под жлезата им ги слага под мускула.Този доктор може да ги слага под мускула без да го реже.Преди да си сложите цицки се консултирайте с повече доктори-това е голям плюс.

Sandi
3rd May 2006, 10:30
Вече и аз не мога да преценя кое е по-добре,дали под или над мускула.Мислех че докторите най-добре ще ме ориентират,а единия твърди че е по добре над,ако жената не е раждала а и нямало опастност от изтласкване на импланта от мускула,а другия че над 300 не било добре под мускула.И ще отида пак да си поговоря по този въпрос.Моята кожа е тънка и нямам толкова "материал"за покриване на импланта и затова толкова се притеснявам как ще изглеждам.Тези на Ан Джи не знам кой и ги е слагал но въпреки че се вижда че е силикон, ми изглеждат добре / и тя нямаше никакви гърди преди/.Благодаря за информацията относно сутиена.

partalinaa
3rd May 2006, 10:37
С кой доктори си се консултирала Sandi ?

Sandi
3rd May 2006, 10:57
с Н.Георгиев,Михайлов,а с Бояджиев си говорих по тел.

partalinaa
3rd May 2006, 11:17
Бояджиев категорично ми отказа за подмускулно,Николай Георгиев ми ги сложи под мускула.

Sandi
3rd May 2006, 12:12
А имаше ли някакви оплаквания?четох някаде по-напред че под мускула боляло повече.

Aset
3rd May 2006, 16:11
под мускула боляло повече.
Не знам колко боли над мускула, но болката при поставяне под е съвсем, ама съвсем поносима и в голяма степен контролируема с медикаменти.

Sandi
3rd May 2006, 17:50
вече съвсем започнах да се шашкам от предстоящата операция,прочетох във форума при пострадали от пластични операции за момиче с набръчкани импланти дори поставени частично под мускула.

Malvina
3rd May 2006, 18:43
вече съвсем започнах да се шашкам от предстоящата операция,прочетох във форума при пострадали от пластични операции за момиче с набръчкани импланти дори поставени частично под мускула.
Успокой се :D На това му се вика " предоперационна треска "...Мисли си колко ще си щастлива с новите придобивки! Всичко ще е наред сигурна съм

MaDaLeNa
3rd May 2006, 19:04
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sandi, ти ме уби! Чактично под мускула е техника на поставяне, в която няма нищо лошо. Aset е с такова поставяне-доста трудно за изпълнение.
Главата горе! Ще бъдеш хубава и щастлива. То и мен ме беше обвзела сценична треска, но сега като си махна сутиена се радвам, че ги няма висналите цици 8)

Sandi
4th May 2006, 08:35
Благодаря ви за подкрепата!
Отдавна не ми се е случвало такъв адреналин да ме тресе :(
Последно се разбрах с д-ра за подмускулно,сега ми каза че не било невъзможно 350 под,а че много по-трудно се поставят над 300.Заради предимството че ще имам по-плавно очертаване ще изтърпя по-силната болка и дренажчетата.

partalinaa
4th May 2006, 19:14
Благодаря ви за подкрепата!
Отдавна не ми се е случвало такъв адреналин да ме тресе :(
Последно се разбрах с д-ра за подмускулно,сега ми каза че не било невъзможно 350 под,а че много по-трудно се поставят над 300.Заради предимството че ще имам по-плавно очертаване ще изтърпя по-силната болка и дренажчетата. Браво Sandi,радвам се за твоето решение.Болките не са страшни,поносими с едно аулинче нищо ти няма и то само първите 2-3 дни. После искам снимки :D !

loly
5th May 2006, 10:05
Sandi споко! Болката е нищожна в сравнение с удовлетворението което ще изпиташ, когато се погледнеш в огледалото. Успех!

loly
8th May 2006, 19:40
Момичета, искам да ви попитам-колко време е добре да се мажа с крема за белезите?

diana1977
8th May 2006, 20:20
Здравейте. На въпроса за белезите наи малко 2месеца.Аз още не съм започнала да се мажа а са минали 2месеца от операцията ми.Мойте белези почти не се виждат.Много е важно доктора как си е свършил работата.

loly
8th May 2006, 21:22
Diana1977 благодаря за отговора, a защо не си започнала още да се мажеш? Моите са много тънки, но са тъмно лилави, дали ще избледнеят?

diastemma
9th May 2006, 12:23
Белезите по традиция са хубави до 2я месец, а между 2 и 6 месец стават груби, дебели и червени. Причината е, че образувалата се съединителна тъкан се преустройва, "узрява". Белезите са зрели чак година след операцията.
За по-хубави белези може да се използват компресивни лепенки (Цикакер, Дерматикс), масажи на белега, както и мазила. Но само по предписание на доктора, а не самоволно!

loly
15th May 2006, 23:47
До по-опитните един въпрос:
колко време след операцията мога да ходя на солариум и трябва ли да покривам белезите? Знам, че не е добре да се излагат директно на слънце първите няколко месеца, но за солариума нямам никаква информация. Благодаря ви предварително!

Chujdata
16th May 2006, 06:27
Същото време като на слънце. Аз за по-сигурно пэрвата година си ги пазех и сега са бонбончета :wink:

loly
16th May 2006, 13:07
Същото време като на слънце. Аз за по-сигурно пэрвата година си ги пазех и сега са бонбончета :wink:
Мерси за отговора. Извинявам се, ако ви карам да се повтаряте, но как по-точно да пазя белезите (от солариума), ако не искам да слагам горнище?

Chujdata
16th May 2006, 15:06
В аптеките се продават пластири за белези, а за по-ефтино и също толкова ефективно си отрежи с размера на белега и малко отстрани лепенки за рани, ама от тези, дето са импрегнирани.

Sandi
23rd May 2006, 09:00
Здравейте,
днес ми махнаха бинта и доктора каза да почвам масажи като ми показа кръгови движения с леко натискане.Сега пробвах въпреки че ми е малко тегаво и не знам дали го правя правилно, и затова искам да ви питам има ли нещо специфично как се прави за да има по-добър резултат и колко време за един път трябва да е продължителноста? :roll:

loly
23rd May 2006, 09:09
Здрасти Sandi, трябва да правиш кръгови движения на импланта, а твойта собствена жлеза да е в покой. За това трябва да се притиска отгоре. Масажа трае около 5min. на всяка гърда. На мен ми ги прави рехабилитатор по по-горе описания начин.

Malvina
25th May 2006, 16:39
Момичета, утре към 9.00 влизам на операция...Да ми стискате палци и да ми пращате много положителни мисли, че ме е много страх...какъвто съм карък....

sladkatony
25th May 2006, 16:42
:D Толкова много се радвам за теб, Malvina !!!
Всичко ще мине като "по вода" и не си мисли, че си "карък" :!:
С нетърпение ще чакам да пишеш след операцията !
Кураж !
Ние ще ти стискаме палци !

bel
25th May 2006, 17:17
Стискам ти палци, Малвина! Дано този път всичко мине успешно и безпроблемно! Успех!
И да се похвалиш после!

milena127
25th May 2006, 17:33
Момичета, утре към 9.00 влизам на операция...Да ми стискате палци и да ми пращате много положителни мисли, че ме е много страх...какъвто съм карък....

Успех и от мен!

loly
25th May 2006, 18:00
И от мен много успех, ще ти стискам палци утре.

Chujdata
25th May 2006, 19:08
Най сетне!!! Цялата положителна енергия на момичетата тук е с теб, така че бъди спокойна, в добри ръце си! Пожелавам ти да се събудиш за последен път от упойка и до края на м. VІ да бъдеш най-хубавата бургазлийка. Нали ще правим морска среща :lol: :lol: Успех и кураж!!!

Truth
25th May 2006, 19:11
Късмет и от мен!

Malvina
25th May 2006, 20:17
Благодаря на всички Ви за куража, който ми вдъхвате! Подкрепата Ви е много важна за мен и когато всичко мине ще Ви напрегръщам една по една на морската среща!

Flame73
26th May 2006, 12:24
...........

bel
26th May 2006, 14:29
E-e-e, тя едва ли веднага ще си тръгне насам - аз очаквам включване най-рано другата седмица.

Flame73
27th May 2006, 16:33
......

Malvina
27th May 2006, 17:39
Тук съм :D Днес се прибрах от Пловдив и ме болииииииии ама нямах търпение да седна да пиша как е минало всичко. Първо да кажа, че подмускулно си боли доста по-сериозно :( Гърдите ми нямат нищо общо с тези, които имах преди -сега са 310 куб на PIP ПРЕДИ ИМАХ 230 на МакГан. Боли ужасно..и гърба и отстрани мускулите ама ще изтрая някак.Момичета малко съм притеснена, аз знам,ч е гърдите слягат и се наместват с времето обаче в момента зърната ми сочат надолу и доста си поплаках...така ли ще ми останат?


Р.S Благодаря на Вички Ви,че бяхте с мен!

Chujdata
27th May 2006, 18:38
Честитооооо!!!
Споко за зърната. В началото имплантанта е горе, почти до врата, до третия месец ще се смъкне и ще избута зърната напред. Ако намеря снимки, ще ти пратя за да се успокоиш. Хиляди целувки и бързо да ти минава :lol: :lol:

Malvina
27th May 2006, 18:40
Честитооооо!!!
Споко за зърната. В началото имплантанта е горе, почти до врата, до третия месец ще се смъкне и ще избута зърната напред. Ако намеря снимки, ще ти пратя за да се успокоиш. Хиляди целувки и бързо да ти минава :lol: :lol:
Здрасти :D С тия клюмнали зърна съм като....абе ужас

bimbi
27th May 2006, 19:05
Честитооооо!!!
Споко за зърната. В началото имплантанта е горе, почти до врата, до третия месец ще се смъкне и ще избута зърната напред. Ако намеря снимки, ще ти пратя за да се успокоиш. Хиляди целувки и бързо да ти минава :lol: :lol:
Здрасти :D С тия клюмнали зърна съм като....абе ужасстига бе мацко, колкото повече време минава, по-хубави ще стават. лягай си почивай и стига мисли за глупости :)

Malvina
27th May 2006, 19:21
Хайде момичета ще лягам че днес от Пловдив до Бургас през колко дупки минахме с колата...като пребита се чувствам

bel
27th May 2006, 19:54
Честито!!!
Да си ги носиш безпроблемно!

partalinaa
28th May 2006, 10:15
Честито и от мен ! Безпроблемно носене на новите ти цицки!

Angel4eto
28th May 2006, 12:19
Честито и от мен за новата ти придобивка! :lol:

diastemma
28th May 2006, 12:54
Нека дълго и ползотворно им се радваш:)

Flame
28th May 2006, 23:03
Айде не бъди егоистка, eла и аз да им се порадвам :)

Sandi
29th May 2006, 10:15
Честито Малвина и дано всичко е наред. :D Още е рано да се психираш така и аз съм подмускулно и е по-бавен периода за възтановяване.Имаш ли стегнат бинт който минава над зърната? При подмускулното е много важен, аз бях с него две седмици и доктора даже като ми го махаше каза че ще прецени дали да го нося още.

vessi_77
29th May 2006, 14:08
Честито, Малвина!

Моите зърна , макар и не под мускула, пак гледаха надолу.Не се притеснявай- сега- 2 мес след операцията няма нищо подобно.
Намери си някакво занимание- не мисли постоянно за тях!Всичко ще е наред- сигурна съм!
Целувки и бързо възстановяване! :D

minididi
29th May 2006, 20:28
Моля,да ми помогнете!Преди месец бях на консултация за повдигане и оголемяване на бюста-цена 2150 евро.След като цял месец се запознавам подробно от форума по различни въпроси,за което много ви благодаря момичета.Вчера бях на консултация с д-р Тонев клиника Каспела и се оказа ,че това всъщност са 2 операции за повдигане 1750 лв. и за оголемяване/с имплантанти/ за 4200 лв.които можерно не е препоръчително да станат на един път.Объркана съм мислех,че това си е една операция и тя е 4200-5200 лв.А общо двете правят 6000лв. Това е голяма разлика.Или аз не съм разбрала ,но момичета вие само имплантанти ли слагате ,но и гърдите се повдигат?

diastemma
29th May 2006, 20:39
Зависи от конкретната ситуация при теб.

Помисли, ако на един отпуснат бюст се сложат импланти, той няма да бъде по-стегнат и вирнат нагоре, а просто по-голям и тежък, ипак ще гледа надолу! Ако твоят е такъв, първо трябва да се направи операция за възстановяване на профила на бюста (с отстраняване на излишната кожа, а понякога и с мастна тъкан+-жлеза от долната му част, после стягане на страничните части една към друга - т.нар. мастопексия). Тази операция се прави с големи разрези, за които вероятно си информирана. Ако в същия момент се сложат и протези, голям е шансът от инфекция и некроза.

Затова първо - повдигане (мастопексия) и чак след оздравяването - поставяне на протези за уголемяване на размера. Ако пък размерът след повдигането те задоволява - можеш и без протези, нали?

По разказа ти предполагам, че за това става дума, макар че е некоректно да давам категорично мнение задочно.

minididi
29th May 2006, 21:02
Точно това ми обясни и Тонев,но незнам дали си струва да се направи повдигането като се има впредвид че белезите са по-големи .Не е ли по-добре да си остане отпуснат отколкото с много белези?Дали при повдигането и моят бюст/каквото е останало от него/няма да стане още по-малък? Ако някой е наясно моля да ми пише.

Chujdata
29th May 2006, 21:04
Ще стане по-малък със сигурност. Ако искаш пиши налични и прати снимки. Всичко зависи от това доколко е увиснал и колко е голям. При мен се получи перфектно само с имплантант, въпреки че бяха увиснали от ражданията.

diastemma
29th May 2006, 21:08
Ако се махне само кожа, обемът няма да се промени. Но ще ти изглежда по-малък, защото ще бъде по-нагоре, отколкото си свикнала.

minididi
29th May 2006, 21:16
Нямам снимки те останаха в неговия компютър а аз не се сетих да поискам.Ти при кого си прави операцията?

Chujdata
30th May 2006, 06:34
Ами направи си снимки. Оперирах се при Динев, доста съм поразказала из форума, потърси.

Chujdata
31st May 2006, 18:45
Честито и на теб нови гърди.
И аз съм надмускулно и моите изглеждат като истински -поскачат, друсат се, като легна се плъзгат настрани. Само трябва да ги пазим от увисване. Щом хирургът ти е преценил, значи това са твоите 300 гр. При втора операция винаги слагат малко повече, но не и невъзможното. Пиши повече, къде се оперира и двата пъти, какви имплантанти ти сложиха. Ако искаш направо във "Да се представим"

Excel
31st May 2006, 18:49
:cry:

Malvina
12th June 2006, 15:44
Момичета, имам един доста глупав въпрос :oops: Нося си аз гадния сутиен, колкото и да ми е неприятно, но ако си го махна поне за ден да почина малко ще има ли някакви последици? Всъщност май само за това не питах докторо...каква е всъщност функцията на сутиена?

sladkatony
12th June 2006, 15:48
Момичета, имам един доста глупав въпрос :oops: Нося си аз гадния сутиен, колкото и да ми е неприятно, но ако си го махна поне за ден да почина малко ще има ли някакви последици? Всъщност май само за това не питах докторо...каква е всъщност функцията на сутиена?
Всъщност сутиена се носи, за да не се движат много гърдите и за да може да се образува капсулата. Не зная дали ще ти навреди ако го свалиш за цял ден, но аз лично съм си позволявала първите два месеца да го свалям за по 20-30мин.
Дано съм ти помогнала :wink:

Malvina
12th June 2006, 15:50
Момичета, имам един доста глупав въпрос :oops: Нося си аз гадния сутиен, колкото и да ми е неприятно, но ако си го махна поне за ден да почина малко ще има ли някакви последици? Всъщност май само за това не питах докторо...каква е всъщност функцията на сутиена?
Всъщност сутиена се носи, за да не се движат много гърдите и за да може да се образува капсулата. Не зная дали ще ти навреди ако го свалиш за цял ден, но аз лично съм си позволявала първите два месеца да го свалям за по 20-30мин.
Дано съм ти помогнала :wink:
Благодаря за бързия отговор :) и 20 мин.са нещо.... :?

bimbi
12th June 2006, 18:50
ами сутиена се носи, защото имплантите така да се каже "плуват" вътре, и тъй като не са се закрепили още лесно може да се изместят и да зараснат накриво, а дори и да се обърнат на обратно. тъй че умната :wink:

diana1977
12th June 2006, 22:17
И аз съм на същото мнение като BIMBI.Наистина първия месец трябва да се носи денонощно освен това сутиените на Триумф са толкова удобни че аз дори и втория месец си спях с него през ноща

loly
12th June 2006, 23:00
Няма по-удобен сутиен от този на Триумф, като се наложи да си сложа някой друг, с нетърпение чакам да си се прибера и да си го сложа пак него, а като се сетя колко го мразех в началото.................., а сега ми е любимия.

loly
12th June 2006, 23:11
Мацки с по-голям опит, искам да ви питам: при излагане на слънце, освен белезите, трябва ли да мажа и гърдите с висок защитен фактор, при положение, че ще се пека с горнище( за да няма трупове по плажа, ако ги опна на голо :lol: :lol: :lol: )?
Мерси предварително!

Chujdata
13th June 2006, 05:48
Аз ги мазах. На белезите доста напластявах, а гърдите по-малко.Даже си бях изрязала един потник за първите дни, после си купих бански на Адидас, тип сутиена на Триумф, такива дето са за плуване, ама две части. Доста си ги пазех, щото от 20 ден бях на плажа.

Lady1357
13th June 2006, 08:49
А с какво да си мажа белезите на плажа?

loly
13th June 2006, 11:06
Аз ги мазах. На белезите доста напластявах, а гърдите по-малко.Даже си бях изрязала един потник за първите дни, после си купих бански на Адидас, тип сутиена на Триумф, такива дето са за плуване, ама две части. Доста си ги пазех, щото от 20 ден бях на плажа.
Както винаги отзивчива, благодаря ти :D !

loly
13th June 2006, 11:09
А с какво да си мажа белезите на плажа?
С сленцезащитен фактор 60, защото иначе ще станат тъмно лилави.

zhenya chavdarova
13th June 2006, 20:43
:D

vessi_77
13th June 2006, 21:17
Не съм чувала за такива?!?!?! :shock:

Djigri
15th June 2006, 17:11
Здавейте, не знам дали пиша в подходящата тема, но ви моля всички за помощ и съвет.Днес бях на консултация при д-р Динев в клиника Вита.Това е третия лекар при който се консултирам.Днес за първи път видях протезите на PIP, асиметрични, много ми допаднаха.Д-р Динев също ми хареса. От разговора ни той ме посъветва да си направя разреза през зърното и надмускулно.Но другите лекари ми казаха,че през зърното се поставят само кръгли протези, а не капковидни и както в случая асиметрични. Другото, което ме притеснява е това, че аз не съм раждала и тепърва ще ми се налага да кърмя,живот и здраве.А с поставяне над мускула няма ли да увиснат по-бързо?
Моля ако има дами във форума, които да са със асиметрични протези поставени през зърното и подмускулно нека да ми пишат.От друга страна аз ходя на фитнес и правя доста упражнения за ръце.Има ли опасност да ми се разместят, ако си сложа имплантантите под мускула?

diastemma
15th June 2006, 19:50
Може би достъпът не е през зърното, а по долния ръб на ареолата?

През ареолата изобщо няма ограничение какъв тип протези ще се поставят. През ареолата се влиза и надмускулно, и подмускулно.

Подмускулно могат да се сложат всякакви протези, но съм чувала мнение, че няма смисъл да се слагат подмускулно асиметрични, защото ефектът е еднакъв с този на кръглите. А асиметричните са по-скъпи.

Аз нямам протези, но ако реша да слагам, ще е подмускулно. Протезата е по-малко видима и гърдата по-трудно увисва. Това е цяла тема за подмускулния и надмускулния достъп, за да не съм голословна.
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2656

Malvina
16th June 2006, 14:31
Момичета, снощи докато се опипвах за хиляден път ( за гърдите говоря, за съжаление ми остана гаден навик след първата несполучлива операция ), си напипах отстрани на едната гърда някакво топче, по-скоро кати шип изглежда на пипане. УПЛАШИХ СЕЫЗАЩОТО ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ НАЛИ СА ПОД МИШНИЦИТЕ, КАКВО ЩЕ Е ТОВА? Направи ми впечатление,че като съм права се напипва доста добре, а като се наведа напред и гърдите ми поовиснат трябва да се търсси по старателно за да се усети. Тъп въпрос ама нали не е възможно това да е импланта? Гадно ми е защото съм на преглед чак след месец и по телефона немога да му го обясня това на лекаря... Имам и друг въпрос към момичетата с подмускулни импланти...Аз нали съм имала и над, а сега и подмускулни правя огромна разлика... тези в момента с които съм са си направо коренно различни-честно казано предишните повече ми харесваха,но :( Та мисълта ми е,гърдите ми взеха да поумекват вече, но имам чувството че дори по-нататък като сложа нормален сутиен посмъртно немога да ги събера в средата...едни такива като гипсирани са... Правилно ли си мисля, че след като са под мускула няма да бъдат толкова подвижни?

Chujdata
16th June 2006, 15:25
За топчето - имплантанта е. Подмускулното поставяне покрива имплантанта само до 1/3 отгоре. Опипай се хубаво и ще видиш , че се усеща и от двете страни, но в различна степен. Зависи от кожата ти.
Що се отнася до това дали ще омекнат, естествено, че да, само че ще трябва да почакаш малко повече от надмускулното поставяне. Ще се смъкват и омекват до 6-9 месец, че и до годината.

Malvina
16th June 2006, 15:34
За топчето - имплантанта е. Подмускулното поставяне покрива имплантанта само до 1/3 отгоре. Опипай се хубаво и ще видиш , че се усеща и от двете страни, но в различна степен. Зависи от кожата ти.
Що се отнася до това дали ще омекнат, естествено, че да, само че ще трябва да почакаш малко повече от надмускулното поставяне. Ще се смъкват и омекват до 6-9 месец, че и до годината.
Мила, отделно си напипвам овала на импланта, ама това си е топче колкото биличка?!

Chujdata
16th June 2006, 15:40
За топчето - имплантанта е. Подмускулното поставяне покрива имплантанта само до 1/3 отгоре. Опипай се хубаво и ще видиш , че се усеща и от двете страни, но в различна степен. Зависи от кожата ти.
Що се отнася до това дали ще омекнат, естествено, че да, само че ще трябва да почакаш малко повече от надмускулното поставяне. Ще се смъкват и омекват до 6-9 месец, че и до годината.
Мила, отделно си напипвам овала на импланта, ама това си е топче колкото биличка?!

Иди на ехограф, предполагам, че е нещо мастно, не може толкова скоро да ти се образува нещо опасно.

bimbi
16th June 2006, 16:27
и аз имам такова топче, някво мастно образувание било според лекарката. по-добре отиди на ехограф, дето само това ще ти е в главата...

partalinaa
16th June 2006, 22:46
При мен минаха 3 месеца и половина и цицките са ми доста мекички и като знам че още ще омекнат-та те ще си станат почти като истински !!!

loly
23rd June 2006, 21:57
Мацки, пак имам въпрос към вас-вече минаха два месеца и половина от както ми поставиха имплантите и въпроса ми е мога ли да ходя от време на време без сутиен? Не искам гърдите ми да увиснат, а имайки предвид кубиците(375сс), които нося май има голяма опастност това да се случи, ако нещо не ги държи, нищо, че са под мускола.

Chujdata
23rd June 2006, 22:02
Ходи си бе , ама не постоянно. Носи си мекички сутиенчета от типа на безшевното бельо.

bimbi
23rd June 2006, 22:03
от време на време може, например като си си вкъщи вечер, но носенето на сутиен е препоръчително, именно защото са много кубиците и вероятноста да увиснат гърдите е по-голяма. освен това Бояджиев ми каза всеки ден да ги мажа с мазен крем, за да е еластична кожата, пак по същата причина, аз все пак съм с 450сс :)
ама според мен и да увиснат малко, просто ще изглеждат като истински, няма да е толкова зле положението :wink:

loly
23rd June 2006, 22:11
Благодаря за бързите отговори, много сте мили :) .

КРИС
6th August 2008, 10:07
Моля ви някой да ми обясни ако разбира се знае, защо се носи този сутиен след операция на бюста,моля ви кажете ми!Аз лично не мога да си го обясня, моята сестра е омажена в чужбина и там си сложи цици, но не е носила нито сутиени след операцията не е имала нито подутини нито пък твърдост!Аз също искам да си сложа цици,но не знам къде не знам към кой хирург да се обърна все си мисля,че няма да мога да попадна на добър доктор! Кажете ми дали да си сложа цици във България или да се ориентирам в чужбина! Благодаря ви предварително! :wink:

Бобето
6th August 2008, 19:17
Ами зависи къде в чужбина.
И аз съм в чужбина, ама където съм аз немисля че докторите са толкова добри колкото в Европа.
Сутиен според мен трябва да се носи, аз гледам често операции по американски телевизии(не съм в Америка да кажа)и там ВИНАГИ им слагат сутиен медицински при изписването и го носят по месец два, та дори и имплантите да са им доста на високо.
Това е мое наблюдение, пък и нали за това са направени сутиените да потдържат гърдите, естественни или изкуствени гърдите ни ще са по красиви като ги потдържаме със сутиен и кремчета.