PDA

View Full Version : Мамопластика в Пловдив, но къде?


madhouse
20th December 2013, 16:14
Здравейте,

Предварително се извинявам ако вече има подобна тема, но за съжаление нямам времето да се ровя по надълбоко из форума, а и мисля, че ще е доста стара темата.
Проблемът ми е следния. Имам голямото желание да сложа импланти и въпреки цялото четене, което направих последните дни, имам толкова много питанки, че :girl_hysteric: . За съжаление нямам възможност да правя консултации и операция в София. С 2,5 годишен терорист на ръце съм, живея в провинцията и Пловдив ми е най- близко. Ако някой може да даде мнение ще съм повече от благодарна. Даже и представа нямам колко кубика искам... За сега знам само, че не искам огромни СиСи, колкото се може по- естествено изглеждащи и съм се насочила към анатомичните импланти. Кръглите ми стоят някак си много неестествено...
Благодаря на всеки отзовал се.

ina.ina
20th December 2013, 17:35
Тегло, височина, гръдна (размер сутиен също ако може), подгръдна, ханш - та малко да се ориентираме. :)
А малкия терорист ще те пази ли после? ;)

madhouse
20th December 2013, 19:28
Аааа, да. важна информация.
Ръст 169/170см, тегло вариращо от 59кг до 63, като имам доста тежък кокал :) или поне така казват. Повечето хора не ми дават килограмите. Не съм слаба, но не съм и пухкава. Гръдна 88см след 2 години кърмене,преди това около 90см,но имам и доста широк гръден кош от плуване, подгръдна 80. Размер на сутиен...ааааа... несъществуващ. По принцип нося 75Б, тъй като 80 ми се качва на врата, така да се каже, но не можех да напълня чашката и преди, пък сега да не говорим. "А" чашка ми е малка. Най-добре ми е с Лормар 3, но пак е празно... :( Всичките ми размери са някъде по средата :). Ханш- 100см.
Засега баща му си е тук, след това се надявам да мога да се опазя. Ако не, ще трябва да си играем на гоненица из къщи. Колко време ще трябва да се пазя от него? Това никъде не можах да го прочета. Разни хора, различно време за възстановяване. При мен по принцип е бързо, но все пак си е интервенция и не чак толкова проста...

ina.ina
21st December 2013, 09:43
Според мен ще ти трябват поне едно 400 куб. (ако не и повече). Гледай да са с по-широка основа, т.е. при анатомичните - достатъчна ширина - колкото ти позволява анатомията. В крайна сметка трябва да отидеш на консултация при някой лекар, защото той най-добре ще си прецени.
А за пазенето после - просто трябва да се пазиш малкия да не те удари. Не трябва да вдигаш тежко (включително и него). А самото възстановяване, т.е. болката и неудобствата са индивидуални.

tyning
21st December 2013, 11:10
Според мен ще ти трябват поне едно 400 куб. (ако не и повече). Гледай да са с по-широка основа, т.е. при анатомичните - достатъчна ширина - колкото ти позволява анатомията. В крайна сметка трябва да отидеш на консултация при някой лекар, защото той най-добре ще си прецени.
А за пазенето после - просто трябва да се пазиш малкия да не те удари. Не трябва да вдигаш тежко (включително и него). А самото възстановяване, т.е. болката и неудобствата са индивидуални.

И аз съм на мнение ,че минимума за добре изглеждащи гърди ще е не по-малко от 400 кубика , няма да стоят големи изобщо , наистина основата ще трябва да е максимално голяма тъй като мацката е с широки рамене и голяма подгръдна , при мен точно това се получи , сложих малка основа и сега имам разстояние и ми е някак си празно

lidiya
22nd December 2013, 22:08
И аз съм с широк гръден кош, 400сс, Ментор /кръгли/, среден профил. Преди операцията носех сутиен 75 В. Хората забелязват, че имам импланти само в бански или като облека нещо супер прилепнало. Ако търсиш този ефект, значи ти трябват 400СС, ако ли не - повече СС, но задължително да е широка основата/демек да не са висок или ултра висок профил/
Абе той доктора, който ще избереш би трябвало да ти разясни тези неща и различните резултати, според различните импланти. Просто наистина трябва да си наясно какво искаш.

madhouse
23rd December 2013, 21:11
Благодаря момичета. Днес бях на консултация при др. Юри Асенов, в Торакс Пловдив. Според него, за ефекта, който искам да постигна съм за 375сс. Предложи ми и кръгли на компания, която е сестра на Евросиликон. Забравих в момента името, но беше нещо с М. Малко ме разубеди за анатомичните импланти, от гледна точка на това, че когато гелът слезе надолу се получавало прекалено много празно място и двата края на импланта залепвали. Което значи усложнения, нова операция и т.н. Предложи ми анатомични на Ментор, но разликата във формата между тях и кръглия имплант е само 7мм. Та сега съм във дилема тези на Ментор или кръгли. Но като цяло ми предложи висок профил, защото след това щяли доста да се сплескат от самия мускул и защото в момента диаметъра на моите несъществуващи Сиси бил около 10-12см. Може ли да споделите относно съществуващите марки импланти. Впечатления и препоръки.

lily.ana
23rd December 2013, 22:44
Ако нямаш собствена жлеза с кръгли висок профил ще се очертава много горния полюс. Тоя лаф със сплескването на анатомичните импланти го чувам за първи път :lol:

Доколкото съм запозната с работата на Асенов (само от странични наблюдения) той слага винаги кръгли и винаги висок профил.... да ме поправи някой ако греша.


За Ментор трябва да знаеш, че са по-твърди (по-висок кохезитет). Анатомичните менторки са още по-твърди от кръглите, защото Ментор правят анатомични само кохезитет 3.

madhouse
23rd December 2013, 23:36
А, ставаше на въпрос, че всички се сплескват, не само анатомичните. Извинявам се ако съм причинила объркване.

Мен ме притеснява, че ако сложа кръгли, ще съм сложила все едно две топки в сутиена си. За жлеза има, но не е кой знае колко. Не съм чак на нула, но заради по-широкият ми гръден кош много се разливат и все едно нямам :(

Някой може ли да каже нещо за марката Мотива?

Dessislava
24th December 2013, 01:02
Някой може ли да каже нещо за марката Мотива?
Мотива ми харесаха на пипане и външен вид,но само това нищо повече не мога да ти кажа,не съм с такива импланти.
Мисля,че има няколко момичета във форума с тази марка,дано те ти отговорят.
А Ментор наистина са доста твърди.

ina.ina
24th December 2013, 11:55
Малко ме разубеди за анатомичните импланти, от гледна точка на това, че когато гелът слезе надолу се получавало прекалено много празно място и двата края на импланта залепвали. Което значи усложнения, нова операция и т.н.

Аз ето това не разбрах. Както и да е. Мисля, че трябва да отидеш на консултация и при поне още 1 лекар и да си държиш за анатомични, защото опасенията ти за топки в сутиен (при кръглите) доста се доближават до истината.

madhouse
24th December 2013, 16:54
Аз ето това не разбрах. Както и да е. Мисля, че трябва да отидеш на консултация и при поне още 1 лекар и да си държиш за анатомични, защото опасенията ти за топки в сутиен (при кръглите) доста се доближават до истината.

Ами на мен така ми го обясни. Нали анатомичните импланти са с капковидна форма. Е като слезнел гелът надолу, горе на триъгълната част се образувало по-голямо празно пространство, острата част на триъгълничето имало опасност, така да се каже да пропадне надолу, след което се получават два нови върха, които можело да слепнат. Уффф, и аз голямо обяснение направих, но така ми е най-лесно. :)))

Ина, съгласна съм, че трябва да ида поне на още една консултация, само дето не знам къде. До Сф няма как да ида с малкото диване. Още повече, че сега са и празници. Заради това и темата е с въпрос за Плд.

Jane_pld
18th January 2014, 13:41
Момичета, здравейте!
И аз много се колебая за доктор в Пловдив.
Не мога да си представя да пътувам до друг град, особено след операцията.
Да не говорим, че при смяна на превръзки и махане на конци пак трябва да ходя до там вероятно.
Досега съм говорила с д-р Анастасов и д-р Асенов - това, което ме притеснява при Анастасов е, че прави разрез през ареолата, освен това ще иска да ме убеждава за Евросиликон, макар че ми гарантира, че може да ми поръча всяка марка, ако държа. Другото е, че оперира вече само в Тримонциум - не знам там как са подготвени, какви са условията? Има ли някой опериран там?
Д-р Асенов пък ми каза нещо много шокиращо - че най-много пациентки, които отивали при него за корекция поради КК, били с МакГан :2005: - а аз точно това искам???Как е възможно, дали го каза, за да ме убеди да сложа Мотива???
На д-р Тонев изобщо не съм звъняла под въздействие на повечето коментари тук! И все пак няма ли доволни от него? Понякога ми се струва, че се прави някаква антикампания срещу него или наистина е толкова зле???
И остава д-р Желев, сравнително малко е писано за него. Някой да сподели скорошен опит или поне наблюдения?

ina.ina
18th January 2014, 14:00
Аз съм оперирана при Анастасов, но не знаех, че вече оперира в Тримонциум. А къде ви беше консултацията?

Jane_pld
18th January 2014, 14:33
Ина, само говорихме по телефона, не съм ходила на консултация още, каза ми, че във ВМИ трудно вече ставали нещата и е започнал само в Тримонциум да оперира. Доколкото разбрах, кабинетът му е някъде срещу МОЛ-а.
Ти къде си оперирана, колко и какви импланти ти сложи и имаш ли проблем с чувствителността на зърната заради периареоларния достъп?

vanqmihailova
18th January 2014, 15:12
Аз съм оперирана в тримонцоум при Анастасов и съм доволна от условията

Jane_pld
18th January 2014, 15:57
Ваня, а от резултата доволна ли си? Нали имаше някакво оплакване и щеше да правиш корекция или нещата се оправиха с времето?

vanqmihailova
18th January 2014, 18:28
да, на 30 ще сменям анатомични с клъгли.Ще ме оперира пак пр Анастасов

ina.ina
19th January 2014, 15:52
Ти къде си оперирана, колко и какви импланти ти сложи и имаш ли проблем с чувствителността на зърната заради периареоларния достъп?

Е, то ще стане почти 2 години от моята операция (то всъщност беше реоперация за смяна на ПИП-ките - те пък съответно бяха също на почти 2 години) - бях на Пещерско аз. И двата пъти бях през ареолата, но не, нямам проблеми с чувствителността на зърната (е, в началото има, но всичко отшумява с времето).

simona_80
19th January 2014, 18:59
Аз съм от Пловдив, оперирах се в София. Не виждам какъв е проблема.
Съвсем нормално си пътувах на следващият ден като ме изписаха.
Не ти казвам да отидеш в София, не ме разбирай погрешно, нямам нищо против лекарите които си изброила, тъй като не ги познавам, но не бива да избираш лекар, защото ти е близо.
Поне аз така разсъждавах тогава, когато трябваше да избирам и не съжалявам.

Лина
20th January 2014, 17:38
Ай стига съ притснявъхти за след опирациятъ.
Нищо особено не е. След операцията си оправих косата, грима. Махнах лепенката от системата, беше останала само една точица. И си тръгнах ни лук яла, ни лук мирисала. После в колата /не карах аз/ към 250 км със спиране за кафе. Не ми е ставало зле. Даже си бях в мн готино настроение. Вечерта правих салата, слагах маса, вдигах, мих. На другия ден простирах. Това е. Вярно, не можах да си легна спокойно две нощи, след като разбрах, че не мога да ставам сама от леглото, та спах на фотьойла. / Е, може би ако имах сегашните си мускули на корема, нямаше да е така де, ама не е сигурно., да н са фаля де/А после намерих начин да ставам от кревата, та си спях нормално, доколкото е възможно, когат внимаваш да не се завъртиш по корем.
И вярно, на мен май ми понесе доста уеко таз операция, ама пак смятам, че не е нещо особено.
Беше ми зле само два пъти, ако не съм ви го разказвала вече де, когато се събудих след операцията и си мислех, че всичко е ОК и мога лесно да се преместя на един стол. Тогава все едно имах мокър пясък в гърдите, как дращеше... И на другия ден в болницата, бях умряла от глад и жажда и ми беше лошо, щях да припадна. Ама като закусих бях като изтребител.

lily.ana
20th January 2014, 18:41
Начи Лина нумбар уан :lol: Аз също не ривах.... верно баща ми щот мноо фнимаваше минА през сички дупки на връщане от болницата ма не е кой знае какво!

Най-важно е момичта да сте спокойни за бъдещия резултат ако ще и на петстин километра да е.... какво толкова?!?!?!?

Лина
20th January 2014, 20:45
Ами тука нЕкъде бях чела за неква мацка дет 3-4 дена след оп си летяла за чужбинско със самолета.
Уиуянка, ти ли беше писала тоз световен лаф "кат дебелана в сладкарница са кефя"? Хахаха! Малий как съм са смяла. ..ни е истина, начи. Сега само си търся повод да го кажа

lily.ana
20th January 2014, 21:05
Аз ве... аз! Ми то ку не си праим веселото кво остава. И аз имам некъв спомен, че някой беше фанал самолета 3-4 дни след мамото ма ни повня кой :girl_haha:

ina.ina
21st January 2014, 18:11
Бравос и на двете ви!
:2055:

tyning
21st January 2014, 23:36
24 часа след операцията бях на работа ,а на 11-тия ден се събудих по корем и до сега 9 месеца по- късно все така си спя , искренно се надявам и втората мамопластика да ми е така лека ...

Jane_pld
25th January 2014, 18:17
Момичета, направо ви се възхищавам, браво на вас!
Мен няма кой да ме върне от София след операцията, а аз едва ли ще мога да шофирам сама на следващия ден. Мъжът ми е твърдо против и ще трябва сама да си блъскам главата, така че ако се навия, ще е Пловдив :D
Освен това много ме е страх как ще вдигам детето, още сме на памперс, заспива на гърдите ми вечер, изобщо сложно много ми се вижда.
Ina.Ina, на теб Анастасов Евросиликон ли ти сложи втория път? Доволна ли си от тях?
И като цяло колко време след операцията "забравяте", че имате импланти - в смисъл изобщо не ги усещате? Сигурно е индивидуално, но все пак.
И още нещо, ако ви дам мерки, бихте ли ми посъветвали какъв кубик и вид да сложа, за да знам като ида на консултация за какво да настоявам. Сега и идея си нямам ?!!
165 см съм, 55 кг, нося 80 Б с подплънка, подгръдна - 81 см, гръдна 89 см, стартът ми е почти нулев, но явно самият кош ми е по-широк и гърдите са някак по широки.
Благодаря ви предварително!!!

FarNiente
25th January 2014, 23:40
Първата вечер вкъщи т.е. ден 2 след операцията се събудих жадна, ама бутилката с минерална вода - запечатана. Мъчих се, мъчих се и накрая пих чаша чешмянка..:) Ако имах дете не бих могла да го гледам първите 3 дена. След това е само лек дискомфорт и проблеми няма. А да забравя като да ги мачкам, друсам и скачам...може би след около 20 дни. Но и това си е индивидуално.

marvelous
31st January 2014, 15:16
Здравейте момичета,

аз съм се ориентирала към д-р Енчев,имам хубави отзиви за него,но тук във форума почти нищо не се пише.

А и в тази тема специално за Пловдив,никой не го споменава:2022:
Следващия петък имам час за консултация при него и мисля на място да реша дали е моя доктор или да търся друг.

Търся естествена форма,какво бихте ме посъветвали 170 см,49-50 кг, гръдната ми е около 88 см,нося 75 Б( пълня чашките).
Мисля си за 350-380 cc,анатомични и аз като авторката не искам две кръгли топки.

Благодаря ви предварително :girl_in_love:

madhouse
31st January 2014, 18:33
А някой може ли да каже кога е най- препоръчителното време за правенето на операцията, тъй като на мен сега ми подмаза и си мисля за средата на април евентуално. Има ли проблем ако е по-топло например. Ясно че неудобството от постоянното носене на сутиена е едно, но... Любопитно ми е

Шоки
31st January 2014, 18:50
marvelous тук във форума няма да прочетеш нищо позитивно точно за Енчев. Той е в черния списък на пластичните хирурзи.
madhouse няма подходящо и не време за операция. Спортния сутиен, който трябва да носиш постоянно е много удобен и въобще няма да ти пречи. Най-голямото пазене е първия месец. До края на втория трябва да се въздържаш от натоварване, вдигане на тежко и фитнес. След това всичко е ок.

marvelous
3rd February 2014, 14:15
Шоки, благодаря за отговорът!
Странното обаче е,че негативни коментари няма :-?

simona_80
3rd February 2014, 18:17
Както и Шоки ти е казала вече, Енчев е в черния списък на пластичните хирурзи.
Не прави тази грешка...Ще съжаляваш после

marvelous
4th February 2014, 12:13
Благодаря ви момичета.

Шоки
4th February 2014, 13:02
Както и Шоки ти е казала вече, Енчев е в черния списък на пластичните хирурзи.
Не прави тази грешка...Ще съжаляваш после

Когато открих този форум - 2007 година имаше и за Енчев коментари май. Но като трудно се намират мнения за него, защото вече не остана съфорумец , който да е отишъл при него.

Dessislava
4th February 2014, 13:06
За Енчев единствено в жълтините се споменава,ако някоя модна или фолк дива го похвали.
В интерес на истината когато реших да търся инфо относно мамопластиката преди повече от две години,първото,което ми изкара,гугъл търсачката беше доктор Енчев и така започна голямото четене...:1224:

marvelous
4th February 2014, 13:26
Благодаря момичета за отговорите!
Насочих се към него,само защото на живо съм виждала 3 момичета и всички имаха уникални гърди!

Другия ми вариант е др Заякова,там отзивите са повече от добри :-)

madhouse
27th May 2014, 00:24
Здравейте момичета, гледам темата е позападнала, но тъй като няма на кой дргиго да споделя... Та мисълта ми е, стискайте палци всичко да мине наред, че след няколко часа и аз съм под ножа. Малко ми е нервно и не мога да спя. И докато съм тука да попитам. Някой има ли си на представа къде мога да намеря медицински сутиен, но бял. Доктора каза, че може да се носи Триумф, но не го препоръчва, предпочита да бъде медицински, но фирмата, от която поръчва нямат бял, а на мен ми трябва за работа. Някак си не върви да сложа бяла риза със цветен сутиен. Ще съм благодарна ако някой сподели ако знае нещо. :2020:

lily.ana
27th May 2014, 13:41
Медицинските сютени не са ли са кърмачки??? :2016:

ina.ina
27th May 2014, 17:50
Имам някакъв смътен спомен, че ми предлагаха първият път (като слагах ПИП-ките) сутиен от клиниката, но аз отказах, явно ми се е видял скъп. Та като не съм го имала, няма как да сравня качеството. Според мен с Триумфа ще си си добре.

MariahLaBelle
23rd June 2014, 13:54
Здравейте от мен момичета,горещо ви препоръчвам д-р Гигов,намира се на 4-тия етаж в хирургиите на Пещерско шосе в Пловдив.В темата „пострадали при пластична операция“съм разказала историята си.Въпростният доктор ми спаси живота.Той не е частник ,не си плаща реклама и няма как да го намерите в интернет.Ако някой го интересува да ми пише на лични..ще дам номер и имейл на д-р Гигов.Поздрави и успех от мен!

Aniitta
5th July 2014, 06:50
С две ръце препоръчвам проф. Анастасов от Пловдив. Уникален човек и професионалист. Възхитена на съм от резултата, който постигна с мен и от отношението му!!! Благодаря от сърце!!!