PDA

View Full Version : Мнения ЗА и Против ластичните ленти


Nel4ho
17th May 2014, 19:53
Момичета,реших да пусна тази тема,защото съм сигурна,че има какво да се каже по въпроса.Аз не можах да се ориентирам много за % на ползване и времето ,като гледах в темата за данни за операцията и снимки е адски шарено,едни носили ,други не,едни 2дни,други 10,трети 1 месец.

Моят доктор ми каза ,че е задължително да я нося макар и имплантите ми да изглеждат добре,е да обаче мене адски ме болят и ребрата и шевът,та ви питам -какво знаете за тези ластични ленти,задължителни ли са,колко време минимум да ги носим и въобще всичко което знаете за тях.

Aniitta
18th May 2014, 10:59
Здравей Нелчо,

това което знам за ластичните ленти и което доктора ми обясни е че, при всеки случай е индивидуално въпросното носене на ленти. Моята операция е в сряда, 21 май и на последната консултация аз попитах точно за тези ленти-задължително ли е тяхното носене, колко време точно трябва да се носят и с каква цел точно. Доктора ми обясни, че при някои жени изобщо не се налага носене, при други само няколко дена, а при трети носенето може да продължи и 20 дни. Предназначението им било доколкото разбрах аз, може и да греша...предотвратяване отоците в горната част на бюста и подпомагат слизането на долу на бюста. Ако доктора е преценил, че трябва да се носи примерно 10 дена, според мен трябва да се спази този период стриктно, за да може бюста да слегне равномерно.

Дано съм ти помогнала малко с информацията, която аз имам. По опитните могат да изкажат мнението си, тъй като признавам си и аз новобранец...

Бързо възстановяване ти желая, Нелчо:2043:

lily.ana
18th May 2014, 13:04
Ластичната лента е за обиране на отоците. Това, което говорят за "слизане" на имплантите е пунтипластика.... при положение, че имплантът лежи в ложе (двоб) НЯМА СЛИЗАНЕ.

Nel4ho
19th May 2014, 16:41
Благодаря ви момичета,днес ми сваляха конците и аз попитах док. за лентата,общо взето той ми каза,че се носи защото гръдния мускул може да деформира импланта(поне това аз разбрах).Така че няма оттърване.
Все пак ще се радвам на още мнения по въпроса,защото някои доктори го смятали за отживелица