PDA

View Full Version : Препарат с/у гъбички на краката?


ExpandeR
3rd May 2006, 13:07
Кажете някой добър препарат плс.

liophy
3rd May 2006, 13:27
Чорапи?

bimbi
3rd May 2006, 13:30
Отиди на лекар да ти изпише каквото трябва!
Освен това трябва да носиш само памучни чорапи, и обувки ти да са от естествена кожа!

mayayo
6th May 2006, 12:55
Опитай серията на "Д-р Шол". По-скъпички са, но пък помагат... :)

eklektica
4th June 2006, 11:18
вземи си ЛАмизИЛ гарантирам ти че ще те облекчи веднага и след дни няма да имаш нищо

apoklistika
4th June 2006, 11:38
мога да ти кажа как аз махнах моите преди няколко години,купи си най обикновен сух спирт от аптеката,и всяка вечер обтривай краката с него(трябва да са леко влажни,за да се задържи на тях),след което си сложи чорапи за през нощта.и така няколко дни.може би след 2-3 път краката ти ще изглеждат още по зле,не се притеснявай,това е,защото спирта изгаря най горния слой на кожата и тя започва да се бели.просто всяка вечер старателно изтъркай и сложи спирт.повтаряй дотогава,докато сама не видиш,че кожата ти е чиста.(обикновено 8 до 10 дни)повярвай ми,вече съм излекувала десетки хора :) :) и най важното,ефекта е траен :)

didi22
18th June 2006, 11:36
Lamizil. Има го в аптеките почти навсякъде.

Chujdata
18th June 2006, 13:50
BATRAFEN на капки, води се лосион. Има и лак за нокти, но той е доста по-скъп. Лосионът е перфектен - за 2-3 намазвания и ги маха. Цена около 7-8 лв.
По-евтин вариант е спирт Антимикобета и пудра за крака.

sillygirl
27th March 2007, 14:54
Извинявам се, че изваждам толкова стара тема,но искам да попитам за габичките на ноктите на краката.
Миналата година имах,пих три месеца Ламизил,от които имах всички възможни странични ефекти,без загуба на апетита/за съжаление/ и сега пак ме очаква същото.
Та искам да попитам,с какво е най добре да се дезенфикцират обувките и за всички предпазни мерки преди и след появата им

apoklistika
27th March 2007, 16:54
Да не те отчайвам, ама май единствения сигурен начин е смяна на обувките. Има в аптеките разни спрейове за дезинфекция на обувките, но не знам колко са ефективни.

Slyn4islava
27th March 2007, 17:08
Извинявам се, че изваждам толкова стара тема,но искам да попитам за габичките на ноктите на краката.
Миналата година имах,пих три месеца Ламизил,от които имах всички възможни странични ефекти,без загуба на апетита/за съжаление/ и сега пак ме очаква същото.
Та искам да попитам,с какво е най добре да се дезенфикцират обувките и за всички предпазни мерки преди и след появата им
Какво значи това- пак те очаква същото- това не го разбрах?
А за обувките- има много лесен начин да почистваш редовно обувките си- от най-евтиния оцет на пазара си купуваш- бял оцет, винен, какъвто и да е, та две три капки оцет капваш във всяка обувка, слагаш ги в найлонова торба и я завързваш много здраво, от никъде да не издиша торбата и я оставяш на слънце за целия ден. Оцета като се изпари създава един газ, който обива всички организми, живеещи в обувката и по кожата на обувката. Прави това редовно- веднъж на 2-3 седмици и ти гарантирам, че обувките ще са чисти от гъби. Също така, след носене на обувките, ако можеш да ги оставиш за 24 часа да изсъхнат, ще е много по-добре.

леля мичИ
27th March 2007, 17:16
Аз знам, че за гъбички били много ефективни капките "Цитросепт", ама не съм ги ползвала :1250:

apoklistika
27th March 2007, 17:20
Слънчиславке, това с оцета не го знаех, ще го пробвам, въпреки, че нямам гъби :lol:

Slyn4islava
27th March 2007, 17:25
Пробвай го, почиства много добре- и за профилактика става, не само за против гъби. Аз както си пазя обувки с години........

А за жените, най-големия проблем с гъбите идва от лака за нокти.

apoklistika
27th March 2007, 17:38
Брех, аз все едно съм знала- лак за нокти на краката не слагам, освен през лятото, когато съм с отворени обувки, и то вечерта веднага го махам :lol:
Иначе и аз съм от тези, дето имат здрави обувки от преди 10 години :lol:

sillygirl
28th March 2007, 08:06
Какво значи това- пак те очаква същото- това не го разбрах?
Имах прeд вид ,че отново имам габички и пак трябва да пия същите лекарства.
Благодаря за съвета,това за оцета не го знаех,чувала сам за формалин,но не мога да намеря.
Оtносно лaка,лекаряt ми каза минлата година, че е хубаво да са лакирани ноктите,защото лaка предпазвал

apoklistika
28th March 2007, 10:55
Слънчи, а я кажи, може ли просто да ги сложа върху парното обувките, щото то при мен слънцето хич го няма :lol:

Slyn4islava
28th March 2007, 12:52
Е как лак ще ти предпази ноктите от гъби като лакът е предпоставка да имаш гъби? Освен това Ламизила като лекарство е доста сериозно такова и стои една година в кръвта и почиства от гъби всякакви. Предписва се само след преглед на черния дроб- дали е здрав черния дроб, обикновено с млади хора като теб няма проблем, ама си изпитала на главата си страничните ефекти. И освен това таблетки се изписват, когато нищо друго не ти помага и гъбите са в доста напреднал stадиj наистина. Аз не знам как товчно ти изглеждат ноктите- на повърхността на нокътя ли е гъбата, в самия нокът или между нокътя и нокътното легло- най-често срещаните, но има други лекарства, които могат да се пробват преди това.
Ето тука снимки на гъбична инфекция. (http://www.novabiotics.co.uk/Graphics/nail_regrowth_lg.jpg)

Сега трябва да работя, после още ще ти напиша

sillygirl
28th March 2007, 16:02
Благодаря ти Слънчислава :) Точно преди година го пих Ламизила и сега отноново ми го предписа лекаря. Каза ,че мога да пия и Урунгал,което тук се казва Спорал,но според него специално за ноктите на краката, Ламизила бил по-добър. Иначе засегнатите нокти изгледят като подути или част от тях и после тази част пада и придобиват вид като на снимките от третият ред.
Може би ми пrедписа това, защото голяма част от лекарствата, тук по някаква причина не се внасят,въпреки че и на мен хич не ми се пие

neli4ka
28th March 2007, 17:07
Аз нямам гъбички,нооо краката винаги са ми мокри и студени.Не мога да си го обясня.Слагам чорапи и точно след 5 мин.все едно съм джапала в локва. :roll:

Slyn4islava
28th March 2007, 17:59
Аз не искам да ти се меся в лечението, ама всяка година ли ще пиеш лекарства? Според мен става въпрос за недоизлекувана стара инфекция, но тука в момента само си гадаем. Ако даже мъничко от старата инфекция остане, гъбата започва да се развива отново. Както и да е- успеха с таблетки е около 80 процента. Ние добавяме и Loceryl 5% (http://www.nailtherot.com.au/what_is_loceryl.asp) за да направим 95%- успешност на лечението. ДАже първо започваме с Лоцерил и ако нищо не стане след пробата, едва тогава се предписват лекарства като Ламизил и Споранокс.

Ако все пак решиш да потърсиш Лоцерила, ще ти обясня допълнително, ако искаш, как се ползва, макар че, всяка кутия си има упътване. Лак за нокти, педикюр в салон, обуване на чужди чехли и обувки,много тесни обувки, които постоянно ти притискат ноктите- всички тези фактори спомагат за гъби на ноктите. Но все пак най- сигурния начин за заболяване е удряне на нокътя- травма прави ноктите много податливи на гъби, простото защото хематома, които се образува между нокътя и нокътното легло е идеална среда за "отглеждане" на гъбички.

Slyn4islava
28th March 2007, 18:03
Апо, за парното не се бях сетила:))), ама по-добре си изчакай слънцето все пак, така със сигурност няма да си стопиш обувките. Или просто ги обтрии от вътре с парче напоено в слаб оцетен разтвор и ги остави да изсъхнат добре- пак ще е нещо.

Нели4ка, а ръцете ти и те ли са така? Постоянно мокри или само краката?

neli4ka
28th March 2007, 18:16
Нели4ка, а ръцете ти и те ли са така? Постоянно мокри или само краката?
Да и ръцете все ми се потят.Някой ми беше казвал,че е на нервна почва,но пък толкова години...... :lol:

sillygirl
28th March 2007, 19:38
Слънчислава,ще съм ти много благодарна ,ако ми обесниш за това лекарство,как се ползва,колко дълго и да ли това е и медицинското му наименование,за да пробвам да го намеря тук

Slyn4islava
29th March 2007, 07:47
Името на лекарството е Loceryl 5% nail polish, на английски, на немски Loceryl 5% nagellack- не съм сигурна дали го написах правилно. Както и да е, потърси го това лекарство е доста известно и както виждаш се маже на ноктите като лак. В кутийката, ако видиш в линка, който съм пратила, има пластмасови апликаторчета, пилички за нокти, самото лекарство в мъничка бутилчица и едни опаковани марлички, напоени със спирт. Най-добре ще е, ако изрежеш цялата заразена част на нокътя или поне до където можеш. Ако не можеш да изрежеш, използвай пилите, за да "отвориш" нокътя, за да може лекарството да достигне до всичките гъби и да започне да ги лекува. Веднъж като намажеш с лекарство, оставяш така за една седмица. Изтриваш лекарството с лакочистител, с пилата пилиш гъбата и ноктите(ако има какво да се пили) и дезинфекцираш със спиртната марля, и слагаш пак лекарството, като покриваш целия нокът и нокътното легло също, до колкото можеш. И всичко това веднъж седмично. За да израстне един нокът на големия пръст на крака са нужни 10-12 месеца.

Дано да ти помогнах малко поне. Истината е, че тея гъби искат постоянство докато целия нокът израстне здрав.

sillygirl
29th March 2007, 08:43
Благодаря ти, Слънчи! Провериh, тук го няма,предложиха ми Батрафен лак.ще помоля да ми го потърсят v Бг,ако не ще моля да ми го изпратят от Англия,стига да го дават без рецепта

jiko
29th March 2007, 10:29
Батрафена го има във всяка Аптека. 30лв. Но има и едно друго лекарство
но не знам как се казва. Приготвя се в Аптеките който приготвят лекарства. Питаи лекар. На йодна основа е. :D

sara81
30th March 2007, 09:26
аз искам да ви попитам дали можете да ми кажете това ,което ми се получи дали са гъбички или нещо друго,защото ходих при личната лекарка и тя се зачуди какво може да е,но почти отрече да става въпрос за гъбички,та..на единият палец на крака ми се получи подутинка точно зад нокътната плочка или по-точно казано получи се все едно живеца ми се поду и стана болезнен при пипане или като нося по-остри обувки.в същото време самият ми нокът е един такъв релефен и спря да расте изобщо :shock: всички нокти на останали пръсти си ги режа,само този си седи :lol: личната лекарка ми каза да го мажа с йодасепт на крем,ако не се лъжа и проблема сподутината изчезна,но нокътчето ми така и не продължи да расте,а сега е станал по-жълт/може и от йода да е/.и сега се чудя дали това не са гъбичкиуно нямам абсолютно никакви признаци или проблеми с краката,около другите нокти или дори около този.нито сърбеж,нито подуване или зачервяване :2040:

Liana
11th April 2007, 10:06
sara81, това с йодасепт е било добре за лекуването на възпалението, следствие от възпалена раничка или пришка от неудобни обувки. Но може би освен това възпаление имаш и гъбички. Често гъбичките на краката деформират ноктите, но също така нокътът ти може да е релефен от удар. Не ходи при личния лекар, той не е "специалист по всичко" и може да даде само общи насоки, най-добре отиди на дерматолог.

apolonia2006
27th December 2007, 14:40
Извинявам се, че изваждам толкова стара тема,но искам да попитам за габичките на ноктите на краката.
Миналата година имах,пих три месеца Ламизил,от които имах всички възможни странични ефекти,без загуба на апетита/за съжаление/ и сега пак ме очаква същото.
Та искам да попитам,с какво е най добре да се дезенфикцират обувките и за всички предпазни мерки преди и след появата им

аз пия 3 месеца Фунголон по 2 капсули на седмица,трябва да се пие 6 месеца,2-те капсули ги купувам за около 6.50.облекчиха ми се сърбежите,даже изчезнаха,сега нокътчето ми израства и има разлика

heni
15th January 2008, 03:41
Извинявам се, че изваждам толкова стара тема,но искам да попитам за габичките на ноктите на краката.
Миналата година имах,пих три месеца Ламизил,от които имах всички възможни странични ефекти,без загуба на апетита/за съжаление/ и сега пак ме очаква същото.
Та искам да попитам,с какво е най добре да се дезенфикцират обувките и за всички предпазни мерки преди и след появата им
Какво значи това- пак те очаква същото- това не го разбрах?
А за обувките- има много лесен начин да почистваш редовно обувките си- от най-евтиния оцет на пазара си купуваш- бял оцет, винен, какъвто и да е, та две три капки оцет капваш във всяка обувка, слагаш ги в найлонова торба и я завързваш много здраво, от никъде да не издиша торбата и я оставяш на слънце за целия ден. Оцета като се изпари създава един газ, който обива всички организми, живеещи в обувката и по кожата на обувката. Прави това редовно- веднъж на 2-3 седмици и ти гарантирам, че обувките ще са чисти от гъби. Също така, след носене на обувките, ако можеш да ги оставиш за 24 часа да изсъхнат, ще е много по-добре.

Здравейте момичета!
И аз да попитам,нима с 3 капки оцет е възможно да се убият всички гъби в обувката,или ботуша?Защото съм чувала за формалин,но се намирам извън България и немога да го намеря тук,а оцета ще ми дойде екстра,много лесно,но малко не ми се вярва :? ...изпитал ли го е и някой друг,споделете моля ви!
Поздрави и успехи на всички ни в борбата с гадинките :twisted: !

Liana
15th January 2008, 09:48
Формалинът е канцерогенен, при някои хора предизвиква много силна алергична реакция. За самите обувки си вземи спрейове, освен за крака има такива и за обувки. Но не от тези, които предлагат повечето козметични марки и на които миризмата се смесва с тази на обувките, а дезодоранти за обувки, които убиват самите бактерии, на Scholl има такива. Сигурно ще намериш нещо подобно.

Magikka
15th January 2008, 10:42
Аз също като Неличка имам проблем с потенето на краката - т.е. усещам ги мокри, дори когато ми е студено. Взех си пудра за крака, ама няма никакъв ефект, така че ако някой препоръча изпитано средство за този проблем ще съм много благодарна.

petyaaaa
15th January 2008, 10:50
Аз също като Неличка имам проблем с потенето на краката - т.е. усещам ги мокри, дори когато ми е студено. Взех си пудра за крака, ама няма никакъв ефект, така че ако някой препоръча изпитано средство за този проблем ще съм много благодарна.
Лекарство срещу това не знам, но знам как можеш да си облекчиш проблема. Обувай само памучни чорапи (ако носиш чорапогащник, слагай първо чорапите), преобувай се винаги, когато имаш възможност и също така, купувай си скъпи, качествени, дишащи обувки. Аз нося GEOX и още едни, които взех от магазин Lee в мола, и не ми запарват. За лятото също - може да си с чехли, но ако са некачествени, стъпалото ти ще бъде винаги "мокро", така че и за лятото избирай качествени обувки. Успех!

Magikka
15th January 2008, 11:26
[Лекарство срещу това не знам, но знам как можеш да си облекчиш проблема. Обувай само памучни чорапи (ако носиш чорапогащник, слагай първо чорапите), преобувай се винаги, когато имаш възможност и също така, купувай си скъпи, качествени, дишащи обувки. Аз нося GEOX и още едни, които взех от магазин Lee в мола, и не ми запарват. За лятото също - може да си с чехли, но ако са некачествени, стъпалото ти ще бъде винаги "мокро", така че и за лятото избирай качествени обувки. Успех!
За съжаление, колкото и да ми се иска, в повечето случаи не мога да нося памучни чорапи, особено пък през лятото. През седмицата когато съм на работа, трябва да съм с официални дрехи и обувки и няма как без чорапогащник :( Когато съм с ботуши, под чорапогащника слагам памучни чорапки, които пак се овлажняват :( Иначе залагам предимно на качествени обувки (с изключение на някой малки залитания по боклуци за едно обуване от изкуствена кожа).

Ilian_profi
11th December 2014, 19:48
Здравейте,

От няколко години насам като паднат температурите ми се появяват гъбички по краката, страхотно дразнене и парене. Изпробвах доста продукти предлагани в аптеките, уви без успех. Последните два пъти изчезваха докато ползвах дадения препарат и след като спра третирането-мазането, всичко се връща по старо му,все едно не съм се мазал. Тази година, открих една серия микотични препарати Микоцид 1(по силен) и Микоцид 2(по слаб), производство са на някаква Българска фирма. Разликата е осезаема, мазал съм се максимум 7 пъти и определено чувствам лекота и всичко изчезна, мажа се профилактично с по-слабия препарат. Искам да попитам някой дали ги е чувал или ползвал тези препарати? Мисълта ми е ,дали аз си въобразявам,че с такава лекота изчезнаха или има и друга причина, защото като изчезнат гъбичките не се появяват пак.

Благодаря Ви предварително.

ПС: Обувките винаги ги изпирам и ги поддържам със спрей.

citana
8th January 2015, 09:18
И на мен наполсдък ми се появиха гъбички, слагам единствено пудра в обувките. Какво лекарство да се взема ?
_________________
врати (http://www.xn--80aabcdic5abbc2a1ad7be9a.com) метални врати (http://www.xn--80aabcdic5abbc2a1ad7be9a.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8) метални решетки (http://www.xn--80aabcdic5abbc2a1ad7be9a.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8)

slaver
31st May 2015, 13:25
Аз да ти кажа нещо специално срещу гъбички не знам, но зимата използвам ето този крем за крака (http://faberlic.bg/tialo/kraka/Krem-za-kraka-sreshtu-zimniya-stud-ZIMA) и съм много доволна. Бори се срещу гъбичките, тъй като аз имах подобни проблеми.

kurosania
19th June 2015, 12:18
Тези кремове не са много ефикасни :(
__________________
блиндирани врати ( http://www.metalnivratibg.com/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D 0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8) входни врати ( http://www.metalnivratibg.com/%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8) решетки ( http://www.metalnivratibg.com/%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8) интериорни врати (http://xn--80acbggrbac8bclycdxk.com)

georgieva777
31st May 2016, 14:25
Здравейте!
Лечението на гъбички по ноктите изисква упоритост. Всяко едно лекарство действа ако се ползва упорито. Това означава всекидневна грижа, месеци наред. Но да започнем от обувките и чорапите. Важно е те да се дезинфекцират, за да не се връща заразата обратно. На мен (както и на много други) би ми било непосилно да сменя обувките си. Тук някъде четох за обеззаразяване с оцет, не знаех, че би могъл да помогне за това. Лично аз ползвам формалин 10% има го в аптеките. Формалинът е опасен и бих се радвала ако мога да го заменя с нещо друго. Оцетът не знам дали би могъл да помогне. В найлонова торба слагам обувките и на дъното на малко бурканче поставям формалин минимум 48 часа, здраво завързана, после толкова проветрявам. Изпрах чорапите си на висока температура и започнах да гладя от вътрешната и външната страна. За лечение ползвам ''Аморолфин 5% '' за жалост го няма в Бг аптеките. Може да ви донесат отвън. "вартнер' лосион е добро и изпитано средство, но ви е нужно постоянство, месеци, може би година, лечението е адски бавно.Изпилявайте ноктите с пилички за еднократна употреба. Ноктите е добре да се подрязват преди изпиляване. Не ползвайте употребените пилички в/у здрави нокти. Забравих да спомена че найлоновите чорапи изкисвам в оцет, но за обувките.... съм малко скептична. Дерзайте.... онихомикозата се лекува. Изхвърлете всички тесни и неудобни обувки, ходете боси, и се пазете от травми, моите започнаха от там. Успех!

Maret
14th June 2016, 16:53
С чист йод мажи ноктите всяка вечер. Лошото е, че ги оцветява и е по-подходящо за лечение през зимата. Иначе има резултат огромен. По-бавно става, но сигурно. Иначе ако не можеш да си позволиш всички обувки да са ти от естествена кожа, то поне гледай чорапите да са ти памучни.

bette
5th July 2016, 10:15
Вместо йод, може киснене в слаб разтвор на калиев перманганат (ама слаб, че да не ти станат лилаво-розови краката :))) )