PDA

View Full Version : Импланти СЛЕД кърмене


Emmalfy
22nd April 2015, 22:09
Здравейте !
Още кърмя сина си , но съм в процес на отбиване , тьй като е вече на година . Интересува ме колко време след спиране на кърмата може да се сложи имплант . Със сигурност ще се консултирам и с доктори . Досега съм била само при един , който каза три месеца , но това ми се струва малко прекалено . Имам само 10 дена през май , в които мога да отсъствам от работа и ми се иска да ги оползотворя пълноценно.
Ще съм ви благодарна ,ако споделите колко време след отбиване сте слагали импланти и как е протекъл целия процес .

titi1
23rd April 2015, 08:16
Доктора ти е казал правилно.
Как мислиш веднага след спиране на кърмата да сложиш импланти, нали има процес на отичане все пак, част от нея може дълго да се задържи в каналчетата.
Не форсирай нещата.

Шоки
23rd April 2015, 09:08
Даже три месеца ми се виждат малко.

Ge_Ta
23rd April 2015, 11:49
моите гърди се променяха година след като отбих..променяха тоест намаляваха и увисваха:))

iliana 81
23rd April 2015, 14:04
На мен ми бяха казали да изчакам поне 6 месеца,по стечение на обстоятелствата се оперирахора след 8 месеца.Всеки месец гърдите ми се променяха към по-лошо,тъй като и отслабвах. В резултат на това се наложи и повдигане с обиране на кожа+намаляване на ареолите. Моя съвет е да изчакаш поне 6мес.

ina.ina
23rd April 2015, 17:55
Определено 6 месеца. Разбирам огромното ти желание всичко да стане по-скоро и по-хубаво, но ... няма смисъл да си създаваш проблеми само заради едното нетърпение.

Emmalfy
24th April 2015, 07:44
Мерси , момичета !

А как определяте,,спирането" на кърменето - когато престанете да давате на детето или когато кърмата изцяло спре.... Не ми се иска да използвам от хормоналните хапчета за спиране на кърма , от които доколкото знам още повече увисват гърдите , а просто да спра да давам и да изцеждам , докато не си спре естествено .
Най- ужасно ми звучи да бъде поставен импланта , докато още се събира кърма и после да се наложи изцеждане на прясно оперирана гърда

ina.ina
24th April 2015, 17:08
Мерси , момичета !

А как определяте,,спирането" на кърменето - когато престанете да давате на детето или когато кърмата изцяло спре....

Аз кърмих почти до 2 години (може и да си помислите, че съм луда; както и да е :D), последно вече беше само по веднъж на ден и въобще не се изцеждах. Като реших да спирам кърменето няколко дена кърмих през ден и после спрях. Малко ми бяха напрегнати гърдите няколко дни, но всичко си отмина и така. А операцията си я направих почти 10 месеца след спирането на кърменето. Моя позната спря да кърми много рязко (бебчето беше още 4-5 месеца), имаше си мляко, но обстоятелствата го наложиха,та тя имаше доста повече оплаквания, но и при нея всичко отмина без последствия.