PDA

View Full Version : За пълната упойка


Poly
8th May 2006, 12:03
Чувала съм, че пълната упойка съкращава живота с години...Какво знаете по въпроса? Аз лично два пъти съм раждала с пълна упойка и сега бих искала да си направя липосукция и цици, ама много се притеснявам да не ми станат много упойките.

bimbi
8th May 2006, 12:35
хахахах, е ше умрем млади и красиви, кво се притесняваш :lol: :lol: :lol:

loly
8th May 2006, 12:35
Това за съкращаването на живота се отнася за упойките от преди 20 години. Съвременните не влиаят на продължителността на живота. На мен ми обясниха, че се правят от азотни газове, а азота съществува и в атмосферата и ние го приемаме чрез кислорода.

diastemma
9th May 2006, 12:34
За двуазотния окис (N2O) е вярно, че изцяло се издишва, а не се задържа в организма. Но това не е същото вещество, което е в атмосферата - инертният азот (N2).

При общата упойка освена двуазотния окис ("райския газ") се приемат и лекарства венозно, като част от тях се отделят непроменени, а други се разграждат от черния дроб. Но е неоснователно да мислиш, че общата упойка ще ти скъси живота. Просто по-голямо медикаментозно натоварване, и толкова.

Poly
10th May 2006, 09:57
А някой гледал ли е по Discovery един филм за това колко случая има на хора, които не ги е хванала упойката, т.е. били напълно в съзнание, но без да могат да помръднат или да кажат нещо и са чувствали ужасната болка през цялото време на операцията. Чак има клуб на такива хора, като това им е оставило травма за цял живот.

verita
10th May 2006, 10:00
Офф, попадала съм, толкова е ужасно!!! :x
Аз от един зъб като ми вадиха колко ме беше страх, а да ме режат... То може и да не боли, но самата мисъл може да те унищожи...

MaDaLeNa
10th May 2006, 10:02
Не се притеснявайте от пълната упойка- сега са доста усъвършенствани. Все пак не е добре да се подлагаме често на пълна упойка, защото все пак си е стрес за организма. Аз например една седмица след упойката и при секциото и при пластиката се чувствах като "цапната с мокър парцал" :lol:

Цвета С
10th May 2006, 15:36
мен са ме оперирали с пълна упойка два пъти,сга ми предстой нова операция,пак с пълна упохйка и да ви кажа честно страх ме е малко

Truth
10th May 2006, 17:45
Според мен, съвременните упойки не са прекалено вредни, натоварват организма разбира се, но нали и операциите не са всеки ден. Но хубаво е в дните преди и след упойката храната да е по-лека, да няма алкохол и т.н. :wink:

Beauty
23rd January 2007, 19:36
:?

seadd
23rd January 2007, 19:58
:(

Цвета С
23rd January 2007, 20:03
Това ,което аз знам ,че (специално при моята операция)Упойката парализира ,включително и дихателните органи и дишането без интубация е невъзможно или много рисковано.Аз не мога да си обясня как може да на са те интубирали,преполагам ,че зависи от вида упойка и нейното действие .До колкото помня на мен са ми сложили деприван,странното е ,че след няколко месеца оперираха кучето ми от перитонит и го упоиха с деприван,тя също бе интубирана.За първи път виждам да интубират куче.След интубацията не съм имала болки в гърлото единствено чувствах леко напрежение при по-силен говор

Beauty
23rd January 2007, 20:09
8)

seadd
23rd January 2007, 20:15
:)

grace
23rd January 2007, 20:20
Точно за такова чувство в гърлото говоря и аз! :D Заради това чувство,което е абсолютно почти незабележимо, ми се изтъкваше колко било по-добре без интубация...Нека и другите момичета,с които имаме общ лекар да кажат.Предполагам,че и на тях са предложили тая екстра... :wink:
Да, и аз бях без интубация. Казаха ми, че нямало нужда при тази упойка и се събуждаш като от нормален сън. Нищо не ми беше обяснено за рисковете.

Denilini
23rd January 2007, 20:20
мдаа. :D и аз бях с тази "екстра" .И на мен ми беше чудно,защото през живота си съм имала 3 пълни упойки преди това , две венозни /но те бяха много кратки/,но когато ме оперираха при раждането на дъщеря ми си бях с маската и всичко както си му е реда ,защото това все пак си е дълга операция,но не съм имала никакво неприятно или дразнещо чувство в гърлото и когато попитах в клиниката ,защо е само венозна,ми казаха че така е по добре за пациента,но не се бях замисляла дали има риск

Beauty
23rd January 2007, 20:24
8)

seadd
23rd January 2007, 20:35
:?

Beauty
23rd January 2007, 20:38
8)

seadd
23rd January 2007, 20:40
:?:

Aset
23rd January 2007, 21:24
Момичета, не можах да разбера за какво говорите - за венозна анестезия при която се ползва интубация за поддържане на дишането или за венозна+ инхалационна анестезия - където тубусът служи за вкарване на инхалационна упойка?

Beauty
23rd January 2007, 21:29
8)

DeSIKOS
23rd January 2007, 21:59
Да не би да ти е била поставане маска :!: А не си спомням дали съм имала интубация в гърлото( след операцията не чувствах болки там), но чух как Калкова каза на мъжът ми, че така прилично съм се държала та дори не съм усетила, кога ми слагат и ми махат "маската" или там каквото е било, но не съм се интересувала подробно! Бюти, не ми се вярва Стоянов да рискува живота на който и да е клиент (пациент) по този начин, сигурно е взел всички предпазни мерки, ако не заради твоето здраве то поне за неговото име и имидж!

Beauty
23rd January 2007, 22:04
8)

Gemi
23rd January 2007, 23:24
Момичета, аз също със сигурност не съм интубирана. Обърнах внимание на евентуалните алергични реакции при упойката и антибиотиците, които вливат по време на операцията, но не съм и помислила за тази подтобност. :roll:

junglegirl
24th January 2007, 13:47
Aset-когато е с инхалаторна и венозна упойка пациентът не се ли интубира?Аз също не съм интубирана,но ми се струва,че ако беше толкова рисковано,все някой от пациентите на Стоянов щеше да........Той има по две операции на ден :!: Интубирането и поставянето на командно дишане при излизане от упойка едно и също ли е?На мен ми направи впечатление,че излязох от упойка в стаята си,а не в реанимация.......но това може и нищо да не значи де. :roll:
П.П.И това не ми се вижда отговорност само на анестезиолога-все пак пациентът е общ.

Beauty
24th January 2007, 13:59
Джангъл,откъде знаеш по колко операции прави на ден?

junglegirl
24th January 2007, 14:12
Джангъл,откъде знаеш по колко операции прави на ден?
Ами защото в началото на седмицата,като отидох при него исках да ме оперира при първа възможност-още на следващата сутрин,но единственото свободно място беше след една седмица и то само защото пациентката се беше отказала преди малко.И пред кабинета му винаги е тъпканица(аз доста пъти съм ходила и в старата болница и в новата).Наистина много оперира тоя човек-от къде толкова народ,не знам. :roll:

П.П.А за това колко му вярвам-ти най-добре знаеш :roll: -и не само на него,де.

emisof
24th January 2007, 15:31
Какво представлява интубацията? Г-образен водач се поставя в устата на пациента и специалната тръба се напъхва в трахеята. По този начин се осигурява достъп на кислород до дробовете. Прави се, когато трябва да се предизвика изкуствено кома или те подготвят за командно дишане, а в случая на нашите операции - когато манипулацията продължава по-дълго.И да ви кажа - усложнения също могат да настъпят, например тръбата да влезе в хранопровода и т.н. Има и умрели от това - в цяла ВМА се говори, че жената на Кеворк Кеворкян си е отишла от неправилно интубиране. Така че, да оставим избора на анестезия на анестезиолозите, а?

want
24th January 2007, 16:29
Имам две операции на носа и при двете бях с ''тръба'' в гърлото:)На другия ден имах ужасни болки и по4ти не можех да преглъщам, а имайки в предвид 4е при първата операция имах и тампони в носа (5-6 дена) беше направо кошмар.Ве4ер не можех да спя тък като трябваше да дишам през устата , гърлото ми пресъхваше и това допълнително влошаваше нещата.При втората нямах тампони и поне можех да дишам през носа.

junglegirl
24th January 2007, 16:39
Добре де,ама аз имах и още една пълна упойка преди това и пак бях без интубиране,но май ми слагаха маска.Дали винаги се прави интубация без значение от вида на пълната упойка :?: :roll:

Lady Marmalade
24th January 2007, 17:19
Добре де,ама аз имах и още една пълна упойка преди това и пак бях без интубиране,но май ми слагаха маска.Дали винаги се прави интубация без значение от вида на пълната упойка :?: :roll:
Упойката може да е обща венозна- заспиваш, но не се изключва дишането, дишаш сама. Интубация не е нужна. При нужда може да ти подават кислород масково, да ти поставят въздуховод. И допълнително анестетици венозно.
При интубационната се изключва дишането, т.е. включват те на командно дишане с апарат, като посредника между апарата и белият ти дроб е интубационната тръба, която се поставя в трахеята. Прилага се, когато операцията изисква мускулна релаксация. А да се правят мускулни релаксанти на неинтубиран пациент е невъзможно. Освен кислород, през тръбата се подават и инхалационни анестетици- райски газ, наркотан, форан и т.н. Отделно се добавят венозно още медикаменти фракционирано, по време на цялата операция.
Венозната анестезия е по- щадяща от интубационната, вече има доста добри анестетици, които могат да поддържат и по- продължителни интервенции. Няма по- голяма опасност, тъй като при нужда, ако интервенцията се проточи повече от очакваното или възникне друг проблем, винаги може да се премине към интубация, в хода на операцията. За това винаги има готовност.
Всъщност ако на някой му предстои операция и иска да знае подробно повече за упойката, трябва да се консултира и да я уточни с анестезиолога, а не с хирурга. Хирурзите имат право да поставят местна упойка, всичко останало е работа и е в компетенцията на анестезиолога.

junglegirl
24th January 2007, 19:32
Много си мило Мармаладче:kiss_me:


Прилага се, когато операцията изисква мускулна релаксация. А да се правят мускулни релаксанти на неинтубиран пациент е невъзможно.

Венозната анестезия е по- щадяща от интубационната, вече има доста добри анестетици, които могат да поддържат и по- продължителни интервенции. Няма по- голяма опасност, тъй като при нужда, ако интервенцията се проточи повече от очакваното или възникне друг проблем, винаги може да се премине към интубация, в хода на операцията.
Аз малко бавно схващам :lol: ,но при мамопластика не е ли необходима мускулна релаксация. Ако правилно съм те разбрала няма нищо притеснително при липсата на интубация :wink:

diastemma
24th January 2007, 20:26
Lady Marmalade, всичко е вярно!
Но има един нюанс.

Всички общи анестетици подтискат центрове в главния мозък (и така предизвикват този изкуствен сън, наречен "обща анестезия"). Започва се от по-"висшите" центрове (например, говорен) и постепенно се изключват по-"нисшите". Центърът на дишането е един от най-нисшите, "базовите", жизнено важните, и би се изключил почти последен.
При командното дишане този център също не се изключва. Той си праща сигналите за дишане, но парализираните (с миорелаксант) мускули не могат да осъществят дишането самостоятелно. Навлизането и излизането на въздух в белите дробове се осъществява от машина.

Ако анестезията се води само венозно, къде е гаранцията, че в даден момент тя няма да се задълбочи дотолкова, че центърът на дишането да се подтисне? Може да се предозира анестетик, или действието на няколко дози да се насложи (кумулация)... или пациентът да направи някаква рефлекторна реакция. Именно затова дългата анестезия без интубация крие риск за пациента.

А интубацията по време на операция не е технически невъзможна, но нежелана... тя създава проблеми и на анестезиолога, и на оператора (спиране на операцията, понякога - разкриване на оперативното поле, което изисква ново почистване и подмяна на стерилните чаршафи, изобщо - излизане извън ритъм, удължаване, излишно усложняване. Да не говорим, че всички са на нокти, докато пациентът "продиша" и възстанови нормалното кислородно съдържание в кръвта... което пък има значение за преживяването на главния мозък.)

(Съжалявам за дългия и скучен пост... не се въздържах да покажа, колко съм умна :1242: )

Aset
24th January 2007, 21:06
Да вметна за още една опасност - някои препарати за наркоза имат като страничен ефект повръщане. Когато си под упойка и повръщаш спонтанно, неконтролирано има опасност от едно рядко срещано, но неспасяемо усложнение - аспирация и чуждотелна пневмония. Т.е. ти повръщаш, а повърнатото се аспирира и попада в дихателните пътища и белия дроб. Когато си интубиран дихателната тръба предпазва от тази аспирация.

Общо взето не всички частни клиники май притежават апарати за изкуствено дишане. То може да се извърши и ръчно, с онзи балон, който всички сме виждали по филмите. Но, естествено, човек се чувства по-сигурно, ако знае, че има изкуствен бял дроб, който да поеме функцията на неговия в случай на нужда, при това за продължително време.
Не е задължително да си интубиран при венозна анестезия, но е желателно.

При инхалационната анестезия вече задължително си си интубиран и от там влиза упойващата смес и газове за дишане. Аз бях с такава, моята анестезия продължи много дълго, но като се събудих не съм усещала дращене в гърлото. Повръщах през 15 мин и малко ми пощипваше повърнатото, но изобщо не свързвам усещанията от интубацията с нещо негативно.

Lady Marmalade
24th January 2007, 21:47
Именно затова дългата анестезия без интубация крие риск за пациента.
Права си, аз затова написах, че в случаи, когато дадена операция започне на венозна, но се проточи по- дълго от очакваното е редно да се мине на интубация.
Ако се очаква дълга работа си е най- сигурно да се започне направо с интубация. Венозната поддържа известна продължителност, но до едно време, докато с интубационната може да се работи спокойно с часове.

DeSIKOS
24th January 2007, 22:14
Моята операция беше час, венозна упойка и предполагам с маска.

Момичета, искам да махна сливиците на моето момченце, което е на 3 г. и всички доктори ме съветват да е с пълна упойка, след всичко което прочетох тук, започвам да си мисля дали не е по-добре да си задържи :cry: :cry:
Човек колкото по-малко знае, толкова е по-щастлив!

apoklistika
24th January 2007, 22:21
Махни му ги само в случай, че наистина му създават проблеми (така беше при мен,бях непрекъснато на инжекции и болна). И наистина, с пълна упойка.Аз го преживях този кошмар на 4 години, с местна упойка - до ден днешен си го спомням-жива касапница :2005:

chervenokoska_2
24th January 2007, 22:26
Не съм убедена дали има смисъл толкова рано да се прави - чувала съм за страшно много случаи, когато третата пораства отново. Аз самата съм без сливици - нашите едва ме избутаха до 12 годишна възраст, непрекъснато гнойни ангини, 2 бронхоплевмонии, срастване на белите дробове, няма летем, няма зиме - винаги на антибиотици и инжекции. опитаха се да ми ги махнат с пълна упойка, но поради уплах или нещо друго не ме хвана... здраво се борих с доктора и сестрата докато успеят да ми отворят устата и да ми ги извадят. и после съм заспала от рев... така, че не знам дали си струва преживяването...

Lady Marmalade
24th January 2007, 22:28
На мен са ми махали трета сливица с местна и още ми става гадно, като си спомня, отвратително беше! :evil:
Наистина, ако не са проблемни не ги пипайте. Ако трябва се консултирай с няколко УНГ.
Иначе се махат с обща интубационна, не е чак толкова страшно, не се притеснявай.

apoklistika
24th January 2007, 22:34
Червенокоска,смисъл има, зависи от положението. Аз бях оглушала от сливиците :? А доколкото знам, ако се извадят всички, няма как третата да порастне пак.

Beauty
25th January 2007, 01:13
8)

DeSIKOS
25th January 2007, 12:25
Много благодаря за съветите, въпреки, че малко изместихме темата от пластична на чисто битова хирургия! Моля за извинение, ама Бюти, тази тема която пусна за упойките наистина ме шашна, преди да се оперирам най-малко мислех за последствията от упойката! А при мен дори, Калкова беше готова да ми отмени деня на операцията заради анастезията! Чудя се на куража, който имах да се реша на операция, но естествено тази тема още я нямаше в ефир :lol: :lol:

Beauty
25th January 2007, 12:30
:?

Цвета С
25th January 2007, 16:50
Естествено ,че трябва да си ги казваме ,в крайна сметка трябва да знаем какви права имаме и какви рискове крие една анестезия

merry
27th January 2007, 21:42
понеже ми предстои операция на носа се интересувам от всички рискове които евентуално могат да се появят.много се притеснявам от упойката дали наистина ще ми подейства! сьщо така искам да питам някой чувал ли е за др Недев от клиника Темелков гр.Варна моля пишете ми

Poly
28th January 2007, 23:21
Аз съм ходила при д-р Недев,защото имах в продължение на година постоянна хрема. Еми оправи ме човека,но не зная колко е добър в операците.Да допълня и,че е със страхотно чувство за хумор :D

А за упойките - като пуснах темата имах едни страхове,но сега след всичко написано - изпадам в кома от ужас :shock:

llkk
24th February 2007, 13:00
Относно темата за анестезиите искам да ви кажа, че е редно,а и най-добре за всеки от вас да се консултира с анестезиолога,който ще се занимава с вас.Именно той е човекът,който може най-добре да отговори на въпросите ви и да ви успокой от предстоящата анестезия.Всяка анестезия крие някакъв риск,но същия риск носи и самата хирургическа интервенция,само дето хирурзите си траят,за да не ви подлашват излишно.Доверете се на анестезиолога,защото той е и човекът който се грижи за вас в следоперативния период когато лежите в реанимация или интензивното отделение.

want
24th February 2007, 15:07
Относно темата за анестезиите искам да ви кажа, че е редно,а и най-добре за всеки от вас да се консултира с анестезиолога,който ще се занимава с вас.Именно той е човекът,който може най-добре да отговори на въпросите ви и да ви успокой от предстоящата анестезия.Всяка анестезия крие някакъв риск,но същия риск носи и самата хирургическа интервенция,само дето хирурзите си траят,за да не ви подлашват излишно.Доверете се на анестезиолога,защото той е и човекът който се грижи за вас в следоперативния период когато лежите в реанимация или интензивното отделение.
В западна Европа е нормална практика преди операция да се видиш с анестезиолога който ти задава разни въпроси за здравословното ти състояние и ти обеснява наи подробно какво ще ти прави!Аз по природа съм много страхлива и не търпя на болка , бях споделила това с лекаря а той от своя страна беше го записал в картона ми и при срещата ми с анестезиолога той вече знаеше за страховете ми.Отдели ми достата4но време за да разсее страховете ми а по време на операцията да не чуствам никаква болка.

Yana
24th February 2007, 15:28
При мен имаше също 1 час разговори с анестезиолога преди операцията но и въобще с целят екип тоест двамата оператори+анестезиолога. Проф.Темелков също присъства но предполагам че това се получи защото се извършваше за първи път подобна операция на здрав човек и общо взето ме гледаха като писано яйце чак неудобно ми ставаше на моменти.

want
24th February 2007, 15:44
Защо пък да ти е неудобно ,все пак това си влиза в задълженията на лекаря.Когато аз си правих операцията ме извикаха един ден предварително за да мога да се видя с целия екип.Първо идва сестрата после говориш с лекаря който ще те оперира, минаваш и през анестезиолога а на другия ден преди операцията минава пак опериращия лекар с целия екип за последно.Не са имали никакво специално отношение към мен самата тъй като така се отнасят към всеки независмо кой си и какви пари имаш!

Yana
24th February 2007, 16:20
Е предполагам че така трябва да е мо аз в БГ болница не бях влизала от 20 години откак родих тъкаче бях изненадана но все пак това е на частно не знам в държавните болници дали отношението им е квот го помня.

kremi1
30th September 2008, 18:45
Здравейте, при мен случаят е малко по особен и ако някой може да ми отговори ще бъда много доволна. Преди две години при катастрофа получих мозъчен оток, незнам точно какви са последствията от това и въобще има ли такива доктора не ми спомена, но аз определено не се чувствам като преди. Та се интересувам понеже имам дата за ринопластика с пълна упойка дали тя би мола да повлияе по някакъв начин на положението ми, и без това от тогава забравям доста и главата ми е все като замаяна а тази упойка незнам да не стана още по зле, пък и съм чувала че при пълната упойка умират мозъчни клетки.

iskra
20th December 2008, 22:15
Здравейте момичета. :wink: ..та за упоките...По-добре някоя и друга упойка,отколкото дрога,цигари,алкохол или нездравословен начин на Живот)))...Много е важно според мен позитивната нагласа преди операция-всичко е автосужестя....изпитала съм го лично..И пак ще кажа:Пийте Бахови есенции-те много помагат преди и след такива интервенции..а не живейте в страх от всичко!!!Желая ви много успех и градивни емоции))) :P :P :P

siss
9th March 2009, 19:09
Правили са ми пълна упойка за 15 мин манипулация без интубиране. Но може би ако операцията е продължителна се налага. Предполагам.
А иначе доколкото знам при пълната упойка "заспива" мозъчната кора. Ако заспят подкоровите структури настъпва кома.

Shеrry
18th July 2009, 16:40
Ако заспят подкоровите структури настъпва кома.

Това много страшно прозвуча.Какви могат да са причините да заспят тези подкоровите структури ? :roll:

Stunning
18th July 2009, 20:11
момичета, не се задълбочавайте толкова, чак за кома няма защо да се мисли...

КРИСИ
4th August 2009, 21:46
Здравейте.Септември и аз ще се оперирам.Та попитах док каква ще е упойката.Каза ,че щяла да бъде тази от ,която е умрял Майкъл Джексън ,но не запомних името.Като ми обясни смеейки се ,че се ползвала за операции ,а не за преспивателно.Та исках да питам дали някой е запознат с тази упойка и по-добре ли действа.

Мариса
5th August 2009, 05:40
тази от ,която е умрял Майкъл Джексън

по-голяма глупост не бих си и помислила,че съществува-какъв изобщо е този доктор :? :twisted:

sweety_L
5th August 2009, 07:56
Та исках да питам дали някой е запознат с тази упойка и по-добре ли действа.

Диприван е упойката.
Аз съм оперирана два пъти с нея, пък все още мърдам.... :lol:
И при двете операции нямах странични ефекти.

КРИСИ
5th August 2009, 09:49
Не беше диприван .Някакво друго име беше

КРИСИ
5th August 2009, 10:13
А доктора си е добър.Просто се майтапеше.Искаше да каже ,че упойката е най добрата щом Майкъл Джексън я използвал .Но не по предназначение.

sweety_L
5th August 2009, 19:32
Не беше диприван .Някакво друго име беше

Да, ама не! :lol: :arrow:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=371740

КРИСИ
5th August 2009, 21:39
Диприванът е интравенозно анестетично лекарство, широко използвано при операции за поставяне на пациенти под упойка. Крайно необичайно е седативът, който е известен още под името Пропофол, да бъде съхраняван в частен дом.

sweety_L май това ПРОПОФОЛ каза .Явно тази упойка има две имена и ти си права.Много ще се радвам ако е така както казваш и е по-леснопоносима :D

gwendoline
7th August 2009, 10:40
Та исках да питам дали някой е запознат с тази упойка и по-добре ли действа.

Диприван е упойката.
Аз съм оперирана два пъти с нея, пък все още мърдам.... :lol:
И при двете операции нямах странични ефекти.
Доклокото знам, това е най-добрата упойка, ако изобщо може така да се каже за която и да било обща анестезия.
И аз кретам... :lol: :1201:

Мариса
7th August 2009, 17:57
Доклокото знам, това е най-добрата упойка, ако изобщо може така да се каже за която и да било обща анестезия.
И аз кретам... :lol: :1201:[/quote]


Гуен Н.Г с тази упойка ли работи?
Защото чета всички момичета се събуждат сякаш от сън,а аз се чувствах ужасно.дали има нещо общо с индивидуалното кръвно налягане?,че моето е доста ниско по принцип

te_dda
7th August 2009, 20:52
:lol: :lol: :lol: :lol:

диприванът е неразделна част от съвременната обща анестезия, но освен него се правят и други медикаменти, съчетанието/ схемата между които и количеството, което се прави имат отношение към това как ще се чувстваш после...( това в отговор към марисабела)

а усмивките ми бяха по повод едни по-горни мнения за умирането ..

няма да умерете от дипривана :))))
И М.Дж. също не е умрял от него...а това,че е бил много болен (и физически и психически), че от години е бил на най-тежки седативи и обезболяващи ( които са си чиста дрога), и че е изполвал упойващо вещество като диприван, за да спи....си е чисто откачена работа...само че някъде се написа, че това "удоволствие" му е струвало 50 бона всеки ден.....така че както хората казват - каквото и да ти говорят знай че става въпрос за ПАРИ...

DEYANA67
18th September 2009, 23:09
не съм се оперирала точно защото ме е страх от упойки сега събрах малко смелост и след 5дни съм на консултация при др.Стоянов моля ви кажете ми нещо за упойката страх ме е че ако заспя няма да се събудя :cry: може да ви е смешно ама това са ми страховете МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

gwendoline
19th September 2009, 06:17
след 5дни съм на консултация при др.Стоянов моля ви кажете ми нещо за упойката страх ме е че ако заспя няма да се събудя :cry: може да ви е смешно ама това са ми страховете МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Какво точно искаш като съвет...? Честно казано, без да подценявам упойката, самата процедура крие един куп "капани"; ако си готова да поемеш тези рискове за себе си и си достатъчно мотивирана - само тогава се подлагай на това :idea: За упойката - не зная някоя да не се е събудила досега... така че... това май беше последното нещо, което ме смущаваше като отидох на операция... :roll:

DEYANA67
19th September 2009, 21:54
след 5дни съм на консултация при др.Стоянов моля ви кажете ми нещо за упойката страх ме е че ако заспя няма да се събудя :cry: може да ви е смешно ама това са ми страховете МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Какво точно искаш като съвет...? Честно казано, без да подценявам упойката, самата процедура крие един куп "капани"; ако си готова да поемеш тези рискове за себе си и си достатъчно мотивирана - само тогава се подлагай на това :idea: За упойката - не зная някоя да не се е събудила досега... така че... това май беше последното нещо, което ме смущаваше като о тидох на операция... :roll: mnogo si gotina vse pak blagodarq ti :D

kisha
20th September 2009, 11:54
хубаво е човек да се заинтересува и от упойките, както и от анестезиологът, с който работи хирурга, а съм сигурна, че 99% от опериралите се, въобще са пропуснали този ключов момент.......

gwendoline
20th September 2009, 12:54
хубаво е човек да се заинтересува и от упойките, както и от анестезиологът, с който работи хирурга, .
Неведнъж съм казвала, че наполовина от избора на хирург се дължи и на прекрасния анестезиолог, който работи с него - д-р Гергов - едно от светилата тук, чиито "заслуги" далеч не се заключават със сферата на пластичната хирургия :idea:

si
20th September 2009, 14:05
хубаво е човек да се заинтересува и от упойките, както и от анестезиологът, с който работи хирурга, а съм сигурна, че 99% от опериралите се, въобще са пропуснали този ключов момент.......

:idea: Така е! За съжаление това винаги го пропускаме, когато тръгна да се оперирам, това май ми е последна грижа... :?

te_dda
20th September 2009, 15:18
хубаво е човек да се заинтересува и от упойките, както и от анестезиологът, с който работи хирурга, а съм сигурна, че 99% от опериралите се, въобще са пропуснали този ключов момент.......


абе не че някой, ако питаш за анестезиолога му ще ти каже,че е лош :lol: :lol: .вие да не мислите,че аз знаех как работи анестезиоложката при д-рката ? и то не защото не ме интересуваше,а защото няма как да разбереш, ако не говориш с други хора, които работят с него и нямат общо с операцията ти..

ENIRA
21st December 2009, 10:15
когато бях на 14 ми направиха операзия от апендесит. операцията беше по малко от час и затова ми поставиха само венозна анестезиа. още си спомням думите на докторката след операцията: "запомни че трудно излизаш от упоика така че винаги предупреждаваи лекарите" когато реших да си увелича гърдите много се притеснявах дали ще се събудя след упоиката. като правило първо приспиват пациента с деприван. бързо деистваща и безобидна упоика, подходяща за леки интервенции и начало на дълбоката анестезия. след това всичко е въпрос на опита и способноста на анестезиолога.
лично аз си мисля че започнах повече да забравям след операцията и изцяло го отдавам на упоиката.
много е важно и анестезиолога да е добър защото живота ни е в неговите ръце

Charlize
24th December 2009, 16:15
Аз също започнах много да забравям след една пълна упоика...има ли и други :?:

Мариса
25th December 2009, 11:11
Последните ми 2 упойки са Диприван.Още съм жива,а третата ми ще е след по-малко от 2 седмици.Ако не пиша,значи съм се гътнала :lol:

Meissi
6th February 2010, 22:37
marisabela, жива ли си?


:?: :?: :?:
И на мен ми предстои анестезия с Диприван, но причината е аборт по медицински показания, имам две деца, но поради изкривяване на гръбначния стълб е опасно да износя трето..., та аз една издържах с второто. Лекарят ми препоръча упойката, като ми каза "идваш, гладна и жадна, свършвам си работата и след 10 мин се качваш на колата и си отиваш"...Каза, че няма да имам никакви проблеми, ама откъде може да е толкова сигурен за тази упойка, никога не са ме упоявали, притеснявам се ужасно и само отлагам във времето тази манипулация...Нито изследвания ще има, нищо ей така...

Meissi
7th February 2010, 17:00
Къде сте всички? Никой ли няма да каже нещо или темата е приключена?

Oompa Loompa
7th February 2010, 18:12
Мен пък ми е интересно за какво вие да ви казват с каква упойка ще бъдете упоявани?Правена ми е операция в чужбина и там задължително имаш среща с анестезиолога който ти обяснява какво ще ти се прави но не и с какви лекарства.В моя случай бях казала на доктора че имам фобия към болка и се страхувам да не се събудя по никое време , знам 4е е смешно и абсурдно но това беше предадено на анестезиолога който ме изслуша много внимателно и ми обясни защо няма да ми се случи подобно нещо.

Meissi
7th February 2010, 19:06
Упойката ми я изписват на рецепта, за да си я купя, затова зная каква ще е.

Oompa Loompa
7th February 2010, 20:21
Упойката ми я изписват на рецепта, за да си я купя, затова зная каква ще е.


В такъв случай мога да кажа само едно и то е :УЖАС :)
От кога пациента трябва да си ходи с упойката ?

Meissi
7th February 2010, 20:54
Лекарят ми работи в държавна АГ, това е положението явно, ако не искам ще го направят с обикновенна упойка.

Oompa Loompa
7th February 2010, 23:29
Лекарят ми работи в държавна АГ, това е положението явно, ако не искам ще го направят с обикновенна упойка.

Какво значи с обикновена упойка ?

Meissi
7th February 2010, 23:40
Направих консултация и в Майчин дом, там бяха готови веднага да направят аборта, не бях яла нищо, идваш и си готова.....Нищо не споменаха за упойки, тогава аз казах, че съм чувала за много по-щадяща и лека упойка във вид на мляко/това е Дипривана/, и те казаха - да може с нея много е хубава, но струва още 20 лв отгоре. Аз се ядосах, че не си направиха труда да ме уведомят за нея, явно ако не се поинтересуваш за анестезията ти слагат каквото и да е, не знам?

te_dda
7th February 2010, 23:44
еми да, принципно се работи с друг препарат, не само там, и в другите държавни болници, който е по-евтин...който иска диприван си го плаща... :roll: :!:

Oompa Loompa
8th February 2010, 00:29
Сори но каква е разликата между обикновена и необикновена упойка ?Наистина не знам ...Имам няколко операции но никога не съм питала каква ми е упойката както и не мисля 4е това е работа на пациента.Смятам 4е анестезиолога е този който решава каква упойка трябва да се сложи.

20 лева отгоре проблем ли са ?

petiarad
8th February 2010, 15:25
Според мен има разлика, тъй като аз лично съм оперирана 3пъти , но няма никога да забравя как при втората ми операция драйфах от упойката.

ogui
6th March 2010, 13:56
за всички тези въпроси и притеснения поговорете с анестезиолог.

diana1977
7th March 2010, 08:57
Здравейте и от мен .Искам и аз те се включа по темата с упойките.Имам две операции с пълна упойка-мамопластика,и след двете беше ужасно.Оперирана съм във Вита -София.Незнам какво ми беше слагала тая-Даракчиева се казва тя е от Шейново, но беше кошмар и двата пъти щях направо да пукна,това ми е най големият проблем,и сега ако трябва да си правя някаква опер.най много ме е страх от упойката.Така че има значение каква е упойката ,кой ти я слага и как ти я дозира.

Мариса
13th May 2010, 10:56
Да,вярно е .Има значение.Имам няколко операции,но последната в есте клиник се чувствах най-добре,нито замайване,събудих се като от дрямка.Сртанах и си стръгнах все едно нищо не се е случило:)
Много е важно колко ти слагат,защото в клиниката на николай г.винаги ми беше лошо и едва ме събуждаха с щипания и натискане до ключицата.

diana1977
25th May 2010, 21:58
аз пък точно там се събудих като след дрямка и се чуствах много добре,а това ми беш енай големия проблем ,явно пък тази там на мен ми действа добре.Така че не е само работа на анестезиолога ,особенно когато пациента е проблемен и той трябва да се поинтересува от това какво му е слагано и дали това е проблем за него

Мариса
26th May 2010, 19:15
аз пък точно там се събудих като след дрямка и се чуствах много добре,а това ми беш енай големия проблем ,явно пък тази там на мен ми действа добре.Така че не е само работа на анестезиолога ,особенно когато пациента е проблемен и той трябва да се поинтересува от това какво му е слагано и дали това е проблем за него

най-доволна съм от един анестезиолог,който работеше с герогиев,но сега е при Стоянов.Уникално прецизен и внимателен човек,като по часовник се събудих:)Без замайване,трудно отваряне на очи,залитане,едва ходене...пффф,нито са ме щипали и натискали да се будя :lol:

Упойката пак е деприван,но точно преценена:)

Siyanie
30th May 2010, 06:19
Мен ме оперираха през март, с пълна упойка, и оттогава, не знам, внушавам ли си или не, но когато работя на нощни смени, ми се доспива зверски. Не че преди не ми се е доспивало, но сега е просто ужасно. Едва ги изкарвам. Направих връзката с упойката, но, разбира се, мога само да предполагам дали е така и това ли е причината?!

Мариса
30th May 2010, 19:01
Подсили си имунната система.На мен по същия начин ми действа,но с правилните добавки вече нямам проблеми и издържам нощните си смени :wink:

Siyanie
31st May 2010, 22:42
Мерси, Marisabela! Възможно е да има връзка, въпреки че като цяло имунната ми система е доста здрава /да чукам на дърво, не съм боледувала истински от години :lol: /. Но все пак тази операция си беше стрес за организма и, може би, му трябва малко допълнителна помощ под формата на добавки.

Мариса
1st June 2010, 10:56
Мерси, Marisabela! Възможно е да има връзка, въпреки че като цяло имунната ми система е доста здрава /да чукам на дърво, не съм боледувала истински от години :lol: /. Но все пак тази операция си беше стрес за организма и, може би, му трябва малко допълнителна помощ под формата на добавки.

То и аз не съм боледувала,но тялото изисква това,което неможе да се набави всеки ден само с храна!

Моята сънливост изцяло изчезна,но след 1,2 дни съм на ринопластика и ще видим как ще ми се отрази упойката :wink:

Siyanie
3rd June 2010, 21:25
Marisabela, направи ли ринопластиката? Как се чувстваш? Стискам палци всичко да е минало както трябва, да си добре и да си доволна от резултата!

Мариса
4th June 2010, 10:17
Marisabela, направи ли ринопластиката? Как се чувстваш? Стискам палци всичко да е минало както трябва, да си добре и да си доволна от резултата!

Беше преди 2 дни,даже забравих :lol:
Събудих се на секундата,тъкмо ми сложи лепенката и започнах да говоря. :wink:

От малкото,което се скива ми харесва :P

diana1977
4th June 2010, 22:16
браво на теб,ти направо се разбиваш от операции,кефиш ме

Мариса
5th June 2010, 10:11
браво на теб,ти направо се разбиваш от операции,кефиш ме

Аз хич не се кефя,иронизирам се.Не е за кеф,ако не се налагаше....но дори некадърниците в бг имат имена :!:

Искам септември да ми е последната :!:

Silvana-)
9th June 2010, 10:03
Момичета,а какъв е интервала,който е препоръчителен между упойките :?: Чувала съм за 6 месеца :?: :!:

petiarad
9th June 2010, 11:44
До колкото имам спомен минимума е 3 месеца, но ако е нещо много наложително....може и по-малко...

Мариса
10th June 2010, 11:21
До колкото имам спомен минимума е 3 месеца, но ако е нещо много наложително....може и по-малко...


защо 3 месеца?

petiarad
10th June 2010, 11:45
За да се изчисти организма.Четох,че ако се прилага често ,може да доведе до увреждане на мозъка и на нервната система.И пак зависи от самата упойка...и ....от кадърноста на анестезиолога.

Мариса
10th June 2010, 13:19
За да се изчисти организма.Четох,че ако се прилага често ,може да доведе до увреждане на мозъка и на нервната система.И пак зависи от самата упойка...и ....от кадърноста на анестезиолога.

няма такова нещо,ако се взимат правилните продукти за подсилване,изчистване и тн :!: :)

petiarad
10th June 2010, 14:30
Може , не съм лекар само споделих това което съм чела. :)

Мариса
10th June 2010, 14:46
Може , не съм лекар :)

Не е нужно,засилената имунна система играе голяма роля:)

Silvana-)
10th June 2010, 16:47
Аз си мисля,че ако не е нещо належащо е добре да минат 6 месеца.
Попитах,защото не бях сигурна да не е повече от 6,но доброволно и без спешна нужда не мисля ,че е добре да е на по малко от 6 месеца,независимо как се подсилва имунитета.

Iliana81
11th June 2010, 15:10
Аз в рамките на 1 месец си правих 2 операции с пълна упойка. Първата беше от апандесит, належаща. А втората на гърдите, имах насрочена дата още преди първата операция, а и толкова чаках че нямах търпение и не исках да отлагам.

Мариса
12th June 2010, 10:35
Аз в рамките на 1 месец си правих 2 операции с пълна упойка. Първата беше от апандесит, належаща. А втората на гърдите, имах насрочена дата още преди първата операция, а и толкова чаках че нямах търпение и не исках да отлагам.

Ще споделиш ли някакви странични ефекти?

Iliana81
12th June 2010, 13:42
Нямаше такива, или поне не усетих. Всичко беше 6. Така че според мен си зависи от упойката и от имунната система :)

А събуждането и в двата случая беше много леко и възстановяването бързо.

Мариса
12th June 2010, 14:16
Нямаше такива, или поне не усетих. Всичко беше 6. Така че според мен си зависи от упойката и от имунната система :)

А събуждането и в двата случая беше много леко и възстановяването бързо.


БРАВО!Имунната е система е много важна:)

lovebird
12th June 2010, 15:40
На мен пълна упойка само от апандисит са ми правили (все пак за друго нямам години още) :lol: Иначе като се събудих, което си беше ужасно трудно, бях мноого време замаяна, болеше ме главата и буквално исках да гръмна някой.

Мариса
16th June 2010, 11:11
На мен пълна упойка само от апандисит са ми правили (все пак за друго нямам години още) :lol: Иначе като се събудих, което си беше ужасно трудно, бях мноого време замаяна, болеше ме главата и буквално исках да гръмна някой.

и на мен първата ми упойка беше ужасна,кофти условия,кофти анестезиолог,кофти хирург :twisted:

Edit
29th July 2010, 16:38
На мен пълна упойка само от апандисит са ми правили (все пак за друго нямам години още) :lol: Иначе като се събудих, което си беше ужасно трудно, бях мноого време замаяна, болеше ме главата и буквално исках да гръмна някой.

и на мен първата ми упойка беше ужасна,кофти условия,кофти анестезиолог,кофти хирург :twisted:

Здравейте, направих си ринопластика преди 6 дни и ми се иска да споделя опита си с вас. Пълна упойка, както си му е реда. Венозно , интубирана,... до момента до който по време на операцията се събудих и бях в пълното си съзнание, но за съжаление мускулите бяха под действието на релаксанта и не можех да дам знак. Чувах всичко , усещах доста. Имаше болка. Броях си шевовете... Изобщо зле... Ако някой ми разкаже подобно нещо, трудно бих повярвала. Анестезиологът, и неговия отговор след операцията - "за първи път ми се случва такова нещо през моята 20 годишна практика".
И наистина оперират по 6-7 случая дневно.
За излизането от упойката, ... съвсемно нормално, при условие, че отдавна бях излязла от упойка. Да си призная , беше ме страх да заспя първите два дни.
Ще ви спестя доста , за да не ви стресирам съвсем
Но никой не е застрахован да му се случи подобно нещо. И преди съм била в пълна упойка, вярно отдавна, но тогава всичко си беше наред.
Ако някой има подобен опит, ще се радвам да ми пише на лични.

Мариса
31st July 2010, 07:24
... до момента до който по време на операцията се събудих и бях в пълното си съзнание, но за съжаление мускулите бяха под действието на релаксанта и не можех да дам знак. Чувах всичко , усещах доста. Имаше болка. Броях си шевовете...

....................ооооооооооооооо ооо,направо нямам думи...това е сякаш откъс от един филм....потресена съм.ТОВА МИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ СТРАХ.
МОЛЯ ТЕ КАЖИ КОЙ Е ХИРУРГА И В КОЯ КЛИНИКА Е БИЛА РИНОПЛАСТИКАТА ТИ??????????????????

Мариса
31st July 2010, 07:25
очитееее????.отвори ли ги,те никак ли не разбраха опериращите ????????

Edit
1st August 2010, 15:44
Клиниката беше Торакс Пловдив. Принципно хирурга няма общо, а анестезиолога. Или може би организма на пациента е отговорен. За съжаление май никъде в България няма апаратура, която да отчита състоянието и степента на анестезията , в която е пациента.

Babri
1st August 2010, 16:31
[quote="Edit"] Пълна упойка, както си му е реда. Венозно , интубирана,... до момента до който по време на операцията се събудих и бях в пълното си съзнание, quote]

Винаги съм се страхувала точно от това и дали упойката въобще ме хване :roll: Споделих това с анестезиолога и той каза:"Няма страшно,няма такъв случай".А ето че има.

Мариса
1st August 2010, 17:45
Бившият ми каза на мамопластиката преди повече от година са ми добавили допълнително,защото съм мърдала много и съм била буйна...то може би з атва кофти цици сега :?

Но при Стоянов всичко е било наред,приспаха ме за 10 секунди..даже си спомням,че им казах-лелеле колко сте бързи тук и тва беше :lol:
Събудих се веднага като ми заговориха по часовник всичко:)

Edit
1st August 2010, 22:23
Клиниката беше Торакс Пловдив. Принципно хирурга няма общо, а анестезиолога. Или може би организма на пациента е отговорен. За съжаление май никъде в България няма апаратура, която да отчита състоянието и степента на анестезията , в която е пациента.

Успях два пъти да подам сигнал. Единият път потреперих, а втория успях да помръдна. Добавиха още два пъти от коктейлите, и едва след втория се отнесох. Но пък, предполагам има и граница, колко и какво могат да добавят, за да не те упоят до край
Човек трябва да обмисли много добре, преди да се подложи на ненужни естетични операции.
Никой не е застрахован.

Мариса
2nd August 2010, 19:37
Благодаря за отговора Edit.

Edit
3rd August 2010, 11:03
За нищо marisabela.
Сега само остана да съм доволна от резултата от ринопластиката. Тъй като предвид как ме хващат упойките - ясно е , втора няма да има... :)
Забравям и за всички останали интервенции, който са ме съблазнявали в един или друг момент .

Silvana-)
3rd August 2010, 15:37
Това събуждане е възможно само при упойките при които те интубират си мисля аз,защото преди 4 години,когато ме оперираха във Военна болница(операцията беше на щитовидната жлеза) бях интубирана и се събудих по време на операцията..Беше много зловещо,усещах някакво дърпане,не беше точно болка,но се паникьосах ужасно,защото не можех да помръдна,нито да си отворя очите,за да им дам знак.Разбраха,че нещо става по апарата,който ми следи сърцето по време на операция и се засуетиха(чувах ги)..ПРЕЖИВЯВАНЕТО БЕШЕ УЖАСНО :cry:
Когато отидох да се консултирам за мамопластиката поисках да говоря с анестезиолога по този въпрос и той ми обясни,че операцията ще е със спяща упойка,като тези,които се слагат при абортите и няма такава опасност,каза също,че това което ти слагат на пръста дава много точни индикации,като започнеш да се събуждаш,увеличавал се пулса .

Silvana-)
3rd August 2010, 15:47
http://avangardisco.wordpress.com/2008/04/15/%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0/


ето тук има някои обяснения .

Silvana-)
3rd August 2010, 15:53
--------------------------------------------------------------------------------

Това събуждане е възможно само при упойките при които те интубират си мисля аз,защото преди 4 години,когато ме оперираха във Военна болница(операцията беше на щитовидната жлеза) бях интубирана и се събудих по време на операцията..Беше много зловещо,усещах някакво дърпане,не беше точно болка,но се паникьосах ужасно,защото не можех да помръдна,нито да си отворя очите,за да им дам знак.Разбраха,че нещо става по апарата,който ми следи сърцето по време на операция и се засуетиха(чувах ги)..ПРЕЖИВЯВАНЕТО БЕШЕ УЖАСНО
Когато отидох да се консултирам за мамопластиката поисках да говоря с анестезиолога по този въпрос и той ми обясни,че операцията ще е със спяща упойка,като тези,които се слагат при абортите и няма такава опасност,каза също,че това което ти слагат на пръста дава много точни индикации,като започнеш да се събуждаш,увеличавал се пулса . Пропуснах да кажа,че след това,когато попитах операционната сестра,тя леко се смути,но каза,че не е имало такова нещо :shock:

crazygirllp
28th August 2010, 18:30
На мен пълна упойка само от апандисит са ми правили (все пак за друго нямам години още) :lol: Иначе като се събудих, което си беше ужасно трудно, бях мноого време замаяна, болеше ме главата и буквално исках да гръмна някой.

и на мен първата ми упойка беше ужасна,кофти условия,кофти анестезиолог,кофти хирург :twisted:

Здравейте, направих си ринопластика преди 6 дни и ми се иска да споделя опита си с вас. Пълна упойка, както си му е реда. Венозно , интубирана,... до момента до който по време на операцията се събудих и бях в пълното си съзнание, но за съжаление мускулите бяха под действието на релаксанта и не можех да дам знак. Чувах всичко , усещах доста. Имаше болка. Броях си шевовете... Изобщо зле... Ако някой ми разкаже подобно нещо, трудно бих повярвала. Анестезиологът, и неговия отговор след операцията - "за първи път ми се случва такова нещо през моята 20 годишна практика".
И наистина оперират по 6-7 случая дневно.
За излизането от упойката, ... съвсемно нормално, при условие, че отдавна бях излязла от упойка. Да си призная , беше ме страх да заспя първите два дни.
Ще ви спестя доста , за да не ви стресирам съвсем
Но никой не е застрахован да му се случи подобно нещо. И преди съм била в пълна упойка, вярно отдавна, но тогава всичко си беше наред.
Ако някой има подобен опит, ще се радвам да ми пише на лични.
Преди години ми правиха лабиопластика под пълна упойка. По време на операцията се събудих и исках даже да стана, питах ги какво правят там...но не усещах нищо там долу. Събудих се на няколко пъти по време на тази операция, но тъй като не ме болеше не ми е оставила травма в съснанието.
При третата ми лабиопластика бях със спинална упокйка от пъпчето надолу бях парализирана и не усещах болка.Но интересното е , че усещах по време на операцията къде работят точно, усещането дори беше като приятно докосване, докато те са рязали и шили.

jansi
14th December 2010, 16:54
Аз съм "за" пълна упойка. Доколкото знам обаче след упойката трябва да мине известно време, за да се възстанови организма.

lychia
5th April 2011, 15:44
Вчера ми се наложи да ме приспят с пълна упойка уж за час и половина два, но какво се случи...забиха ми иглата венозно и за няколко секунди се завъртях в един бял кръг...главата ми безтегловно отиваше ту наляво,ту надясно...неусещах болка, но неможех да се контролирам...чувах гласовете на екипа"дай, дай, дай"...това най-вече...другото не се рзбираше много.Продължавах да се въртя в този бял кръг до момента в който усетих, че ме замъкват на някъде...сякаш бях в космоса...в абсолютна безтегловност...краката ми, ръцете ми и главата ми се блъскаха непрестанно в стената множество пъти, повръщах нон стоп стомашни сокове...продължавах да съм погълната от този бял омагьосан кръг...говорех непрекъснато, макар да знаех, че почти не ме разбират...устата ми беше тотално схваната, но се страхувах, че няма да се върна на земята при децата си...исках да имам контакт със света...след 2 часа и половина ме изритаха от клиниката с чужда помощ.Замъкнаха

lychia
5th April 2011, 15:58
Вчера ми се наложи да ме приспят с пълна упойка уж за час и половина два, но какво се случи...забиха ми иглата венозно и за няколко секунди се завъртях в един бял кръг...главата ми безтегловно отиваше ту наляво, ту надясно...неусещах болка, но неможех да се контролирам...чувах гласовете на екипа"дай, дай, дай"...това най-вече...другото не се рзбираше много.Продължавах да се въртя в този бял кръг до момента в който усетих, че ме замъкват на някъде...сякаш бях в космоса...в абсолютна безтегловност...краката ми, ръцете ми и главата ми се блъскаха непрестанно в стената множество пъти, повръщах нон стоп стомашни сокове...продължавах да съм погълната от този бял омагьосан кръг...говорех непрекъснато, макар да знаех, че почти не ме разбират...устата ми беше тотално схваната, но се страхувах, че няма да се върна на земята при децата си...исках да имам контакт със света...след 2 часа и половина ме изритаха от клиниката с чужда помощ.Замъкнаха ме у нас приятели и след още 3 часа успях да си отлепя главата от леглото...поразмърдах се малко, опитах да хапна, вечерта неможах да заспя и днес съм като завърнала се от друг свят.Това е което приживях и за нищо на света не бих се подложила втори път на подобно нещо.

Serpentina^
5th April 2011, 19:54
Пълната упойка не е нищо страшно, усещането е малко странно в началото, но всичко си е нормално.

mishelle1607
5th April 2011, 21:28
Зависи от вида на упойката,от механизма й на действие върху централната нервна система,от количеството,което се въвежда,както и от особеностите на организма.Упойката,която се използва в мамопластиката-ДИПРИВАН(ПРОПОФОЛ)се понася възможно най-леко от пациента в сравнение с много други от често използваните упойки.Не случайно е предпочитана от повечето анестезиолози, включително се ползва и при някои имструментални изследвания,когато се налага пациента да се упои за кратко време.

fiona55
5th April 2011, 21:38
И на мен са ми правили пълна упойка, венозно. Заспах буквално за 3 секунди. Изсипаха ми някакви капчици разтвори и дори не се усетих как е станало... само си спомням, че като се събудих ме викаха по име. После бях в екстаз и ми беше яко - някакъв страничен лудоричен ефект :Д

Serpentina^
6th April 2011, 10:10
Мен пък не ми беше яко, само дето сестрата видя доста зор да ме събуди, биеше ми шамарчета да се сьбудя

Мариса
7th April 2011, 06:39
Упояването е яко,сякаш изпадам в безтегловност и заспивам за няма и 10 секунди.:)

Oompa Loompa
7th April 2011, 08:36
И аз имам някви бегли спомени че се събудих по никое време и чуствах някакво силно неудобство.Опитвах се да говоря но чуствах че не мога да си отворя устата а ми беше много неприятно, отделно че 3 дена след операцията не знаех къде се намирам и бях в едно полузамаяно състояние и я съм се изправила и веднага ми ставаше лошо.
При втората операция нямах абсолютно никакви проблеми.Не съм усетила дори кога са ме приспали и само час след операцията бях на крак и нагъвах хамбургер :)

Мариса
9th April 2011, 19:14
Сюз зная от кое място си се чувствала така,защото и при мен беше така....неузнаваемо просто....

Oompa Loompa
9th April 2011, 19:49
Кой го знай дали не е пестил от упойките :)

Sub|Master
10th April 2011, 20:51
Е кажете кое е това място и на нас де ;) да знаем да не ходин и ние там да не ни упойват и нас със калпави упойки :)

Мариса
10th April 2011, 21:31
Е кажете кое е това място и на нас де ;) да знаем да не ходин и ние там да не ни упойват и нас със калпави упойки :)

не може,че пак ще се пишат тъпи постове,че натякваме мнението си

milena69
10th April 2011, 22:03
Е кажете кое е това място и на нас де ;) да знаем да не ходин и ние там да не ни упойват и нас със калпави упойки :)Клиника Нефертити,доц.Емил Георгиев-върни се малко назад в този раздел и ще прочетеш през какво са преминали някои момичета,след като са се оперирали там.Успех в избора

Sub|Master
10th April 2011, 22:17
Ама за това са тези форуми да си казваме мнението хубави или лоши впечатления.. Няма какво да се крие. Да не е по- хубаво и други хора да отиват при някой доктор Х който се "гаври" с пациентите си и няма никакав опит, но си упражнява дейноста.. Така че ако има такива нека се казват

Sub|Master
10th April 2011, 22:19
И аз питах за мнения за д-р Кънев ама никой нищо не казва не знам защо ..

milena69
10th April 2011, 22:23
Ама за това са тези форуми да си казваме мнението хубави или лоши впечатления.. Няма какво да се крие. Да не е по- хубаво и други хора да отиват при някой доктор Х който се "гаври" с пациентите си и няма никакав опит, но си упражнява дейноста.. Така че ако има такива нека се казватТака е!Случаят с Нефертити е точно такъв.Отиди в раздел "ринопластика"и прочети за какво точно става въпрос,защото аз се ужасих

Мариса
10th April 2011, 23:34
И аз питах за мнения за д-р Кънев ама никой нищо не казва не знам защо ..
Тук освен хубави мнения други не се толерират..едва ли не си измисляме,ама надали щяха да се държат така,ако бяха от другата страна.Сит на гладен не вярва казват някои хора.

Мариса
10th April 2011, 23:47
Така е!Случаят с Нефертити е точно такъв.Отиди в раздел "ринопластика"и прочети за какво точно става въпрос,защото аз се ужасих
И не само майстор на носове,ами се мисли за всеможещ във всяка една операция...и има много кофти отношение.Едно такова пренебрежително и надменно..лоша-негативна аура...

i_ani
11th April 2011, 08:43
Клиника Нефертити,доц.Емил Георгиев-върни се малко назад в този раздел и ще прочетеш през какво са преминали някои момичета,след като са се оперирали там.

Баси , ама ти верно си като клонинг на Мариса :crazylove:

Първо плюеше Николай Георгиев (и секретарката му ) , а сега метна и Емил Георгиев.....Все доктори от които е недоволна М.И.К .

Ако Ти не си Тя , що тогава имаш негативно отношение , към хирург чиято пациентка НЕ си била ?! .....Много странно , нали :1202:

btw Емил Георгиев , от клиника Нефертити, работи с Диприван (Diprivan) и усещането , след излизане от упойката , е като събуждане от сън :-).....Супер готино се чувствах , чак не ми се вярваше :3000::3000::3000:

milena69
11th April 2011, 13:52
Не съм ничий клонинг,потребителка съм като всички вас

Мариса
11th April 2011, 19:10
Не съм ничий клонинг,потребителка съм като всички вас
Ти още ли им обръщаш внимание на тия?
Никога нема да излезнат от филма,лудница направо------

Oompa Loompa
11th April 2011, 21:19
Баси , ама ти верно си като клонинг на Мариса :crazylove:

Първо плюеше Николай Георгиев (и секретарката му ) , а сега метна и Емил Георгиев.....Все доктори от които е недоволна М.И.К .

Ако Ти не си Тя , що тогава имаш негативно отношение , към хирург чиято пациентка НЕ си била ?! .....Много странно , нали :1202:

btw Емил Георгиев , от клиника Нефертити, работи с Диприван (Diprivan) и усещането , след излизане от упойката , е като събуждане от сън :-).....Супер готино се чувствах , чак не ми се вярваше :3000::3000::3000:

И от къде знаеш с какво работи ?? видяла ли си го ? той изобщо има ли си анестезиолог ?Аз поне не видях да има такъв !

Oompa Loompa
11th April 2011, 21:21
Не съм ничий клонинг,потребителка съм като всички вас

Ееее пак като не си мой ... :)

Мариса
12th April 2011, 02:14
И от къде знаеш с какво работи ?? видяла ли си го ? той изобщо има ли си анестезиолог ?Аз поне не видях да има такъв !
Преди 3 години имаше един,който беше човек,който позволи да ме упои/венозно/ на преял стомах от преди 30 мин....човек,който не ми направи никакви тестове,хора,които не ми поискаха никакви изследвания.Хора,които казаха,че няма значение,че съм в цикъл.Абе изобщо кви хора са тия,а?
И,ако сега е решил да се апдейтне покрай другите да ползва диприван-ЕМИ ЕВАЛА НА СТАРЧЕТО,МНОГО КЪСНО СЕ Е СЕТИЛ ДА СЕ УЧИ!

123456-8
29th October 2012, 02:06
Аз преживях ужасно упойката но се събудих в оперционната и аз бях с интубация (тръбичка в устата ) и доста си постоях в реанимационната стая :( не знам дали бих могла пак да го преживея и цяла вечер изкарвах орално слузести зелени а по-късно чери секрети .Извинявайте ама тея цици ми излезнаха няма да казвам през каде харесва ми резултата но си беше страшо и гадно а болката след това беше неописуема боляха ме дори белите дробове в продължение на месец:dizzy:

The Shadow
31st October 2012, 23:13
Клиника Нефертити,доц.Емил Георгиев-върни се малко назад в този раздел и ще прочетеш през какво са преминали някои момичета,след като са се оперирали там.Успех в избора

Имам приятелка правила там увеличаване на бюст/Нефертити - Е. Георгиев/. Само мога да кажа че след 2 год. С импланти PIP /не ги е сменила още/ резултата е отчайващо зле като визия..... Споделям това което съм видяла и все още виждам, като работа