PDA

View Full Version : Ако операцията е несполу4лива как доктора,които я е направил


mmm
11th May 2006, 21:34
Интересувам се някои да сподели ако знае по какьв на4ин доктора,които извьршва операцията гарантира за неината успешност и ако има усложнения и трябва нова за 4ия сметка е-пак на пациента ли?

Aset
11th May 2006, 23:06
Никой лекар не може да гарантира 100% успешност, не го и правят. Едните заобикалят въпроса ти когато го зададеш, казват, че няма да има проблем. Другите те поглеждат в очите и ти казват, че 100% никой не може да гарантира. Обясняват ти какви усложнения са се случвали при техни пациентки.
Абе, различно, зависи от хирурга.
Питала съм и за последствията, т.е. за чия сметка са. Един ми се сопна, нямало за това да мислим сега, друг каза, че няма да има такива. Общо взето никой не ми отговори под един или друг претекст. Но аз и се отказах да питам след втория път.

loly
11th May 2006, 23:51
И на мен никой не ми даде 100% гаранция. Но когато имплантите са подходящи и хирурга е добър специалист възможността за усложнения е много малка. Е зависи и от теб-да се пазиш един месец след операцията и да спазваш всички препоръки на лекаря.
Според мен рискът си заслужава.

Chujdata
12th May 2006, 07:03
Добрите хирурзи, коментирани из форума никога няма да ти откажат да направят корекция, ако са сгрешили. При усложнение също ще ти предложат най-добрата алтернатива. Колкото до разходите, зависи. Ако се сменят имплантанти, ще си ги платиш. Ако е само корекция на джоба или асиметрия, може и да минеш много евтино. Но пак зависи от хирурга. Който държи на името си, ще поеме и масрафа. Я виж как ги разнищваме тук.

partalinaa
12th May 2006, 08:52
Chujdata е права,най-важното е да избереш подходящия доктор.Има няколко мацки във форума дето хирурга е згафил но продължава да им взима пари за да ги оправи.

fenka
12th May 2006, 10:27
Интересувам се някои да сподели ако знае по какьв на4ин доктора,които извьршва операцията гарантира за неината успешност и ако има усложнения и трябва нова за 4ия сметка е-пак на пациента ли?
мога да ти кажа в чужбина(за америка говоря) за лекарска грешка(да те осакатят или да се пробват в/у хората, тук видях снимки на такива жени публикувани от някаква организация, а там съм виждала още по- ужасяващи неща ) се влиза в затвора + обещетения които плаща" пластичния " хирург +доживотна забрана да бъде доктор
:roll:

като се замислиш щом веднъж те е "осакатил" един доктор(говоря по некадърност), колкото и пъти след това да те оперира резултата ще е 0, а пък и да си плащаш всеки път(както знаем доста скъпо) за да си опитно зайче , направо си е наглост и печелбарство :evil:

sunnyny
16th May 2006, 11:04
Какво да ви кажа......В малко от случаите докторите поемат последствията от недобре свършената работа.Ще ви разкажа за моя близка , която си уголеми бюста при Евстатиев.
Направи и подмускулно имплантиране.Жената една седмица беше полумъртва, а той даже в деня на операцията след излизане от упойката я натири да си отива вкъщи, при положение, че всички знаем - добре е през първата нощ да си под лекарско наблюдение......Но на това здраве му кажи, оправи се дамата.След 6-8 месеца обаче дойде нов проблем - имплантите се изместваха и вместо естетичен ефекта от операцията беше шокиращ и доста неприятен за гледане.......Но това не е най- лошото - появиха се гнойни фистули от които непрестанно изтичаха гадости и зловония.Жената беше изпаднала в депресия.След многократни разговори с доктора / Евстатиев/, тя най-накрая осъзна, че няма да и помогне за нищо.Отказа да прави каквото и да било - вината не била негова!!??!!Чия е тогава питам аз!!!!!Нали за друг ефект плащаш толкова много пари, а то какво става - даваш си парите и нестига това че вместо да те разкрасят те обезобразяват ми и нагли - вината не била тяхна.......Но да не се отклонявам!Та накрая тя си извади имплантите.....3 часа под ножа пак, пак пари......Извадиха ги и познайте какво - тоя мръсник и сложил забранени за употреба импланти и единият бил спукан и затова били фистулите.......Това мога аз да ви кажа!И да Ви помоля момичета - НЕ СЕ ОПЕРИРАЙТЕ ПРИ ТОЗИ ШАРЛАТАНИН!!!!!!

loly
16th May 2006, 12:03
Ужас,
sunnyny много съжелявам за твоята близка. Искам да те попитам, тя пробва ли се да го съди, защото в нейния случай има пълно основание да го направи. И още един въпрос- как е тя сега, има ли някакви последствия?

mayayo
16th May 2006, 13:08
Моя позната преди няколко години си постави импланти с физиологичен разтвор при Др. Сердев... и то как... отиде до клиниката и след няколко часа се върна вече оперирана :shock: :roll: . Аз я попитах не трябва ли да лежи там поне известно време... :? Много ми беше чудно как става така... оперират те и веднага ставаш и си тръгваш :!: :?: :!: На едната гърда и се беше появило някакво образувание...
Но отдавна не съм я виждала и не знам какво е станало...

partalinaa
16th May 2006, 13:54
Това е ужасно,може ли да са такива шарлатани тези хора. Мога да споделя че д-р Николай Георгиев поема отговорност и без допълнителни разходи оправя несполучлива операция при свойте пациентки.

diastemma
16th May 2006, 18:20
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=886459

Въпреки общественото мнение рекламните публикации не спират...

кити
17th May 2006, 20:26
Много съм изненадана да чуя това за Д-р Евстатиев, аз съм доволна от резултата си и от вниманието. Да не говорим, че не мисля, че би заблудил пациент, за да вземе пари...аз не останах с такова впечатление. Сигурно всеки има лошите си монети, но не разубеждавайте така момичетата, той е малко троснат на момоенти, това е така, но чак толкова ли е важно, ако си свърши работата добре? Съжалявам много за случилото се с теб...наистина. Не разбирам...

кити
17th May 2006, 20:26
...лошите си моменти

Цвета С
18th May 2006, 10:01
и аз съм много учудена да чуя това за д-р Евстатиев .Той оперириа най-добрата ми приятелка преди година и половина и до сега тя няма никакъв проблем,много е доволна и има едни от най-красивите гърди,който съм виждала

sunnyny
16th August 2006, 10:41
Не споделих с вас за д-р Евстатиев, за да Ви разубеждавам и плаша!Мисля, че у нас хората все още не са свикнали да говорят и споделят преживяните лоши моменти.......Споделих, за да предупредя!Д-р Евстатиев за мен е невероятен измамник и некъдърник!Сигурна съм, че има много доволни момичета, но това което причини на моята приятелка е недопустимо!Обяснявам Ви в какво се състои проблема :
1. Поставил е забранени / тъй като не са надежди и се пукат, а и са вредни за здравето/ от ИАЛ импланти.А това е забранено със закон!!!!
2. Година и половина след некъдърното поставяне имплантите се пукат и се образува гнойна фистула, от която постоянно изтича гной.
3. Получава се отравяне на кръвта и се налага спешна операция за премахване на имплантите, ако не стане бързо....... може да е фатално..........
4. Премахва се и фистулата, като се изрязва некротиралата тъкан около нея....... остава ужасно грозен белег....
5. Тъй като операцията трябва да се извърши в някоя друга клиника....... и тази операция се заплаща и струва почти колкото увеличаването на бюста........

Е, какво ще кажете за това?Д-р Евстатиев с цялата си наглост отказа той да извади имплантите безплатно и дори не пожела да я прегледа за да види какво и е причинил с безхаберието и некъдърността си!

diastemma
16th August 2006, 14:14
1. Поставил е забранени / тъй като не са надежди и се пукат, а и са вредни за здравето/ от ИАЛ импланти.А това е забранено със закон!!!!


Какви са тези импланти и защо са забранени със закон?

Hirurg
18th August 2006, 14:20
Не мога да повярвам! Такива думи срещу доц. Евстатиев! За тези, които не го познават все пак да уточня: той е водещият пластичен хирург в България, Нац. Консултант, представлява страната ни в света. За 40 годишната си лекарска практика е върнал усмивката по лицата на хиляди хора, спасил е хиляди деца от вродени заболявания. Негова е заслугата за отделяне на пластичната хирургия през 1994г. от Стоматологичния факултет, той е квалифицирал почти всички пластични хирурзи, последни взеха специалност при него Н.Георгиев И Стоянов, които хвалите. Тай не е некадърник! Тези от нас, които имат щастието да го познават, са се убедили в неговите високи морални принципи и човешко достойнство.
Колкото за забранените импланти от ИАЛ дето се пукали- пълни глупости, няма такива. В света инфекциите са 2-2,5 %, случват се всекиму и за това се дават декларации за информирано съгласие, но колко от вас ги четат? Естествено, че след като сте информирани, че може да се случи, ще си платите и за лечение на усложнението.
Хубавото на нет-а е, че дава възможност на онаниста да плюе в лицето на гения, макар че понякога дразни околните

beladona
18th August 2006, 15:00
Нека кажа и аз за доц Евстатиев , той се даржа ужасно на консултацията въпреки че бях предупредена че може да се случи такова нещто не мога да си обясня такова поведение.
На прегледа с недсмешка ми каза че това запушване което имам се далжало на хрема и нямало страшно ,исках сама да обясня как искам да ми стане носа ,на снимките от който не беше доволен сложи една кента отгоре и това щяло да бъде...Дори нямах вазможност да вазрзя защото ме избута при сестрите да ми назначат час за операцията ..
Вече съм го отписала като хирург за настоящата ми операция.Немога да се оставя в рацете на човек който не иска да чуе мнението ми.

Chujdata
18th August 2006, 17:31
Не мога да повярвам! Такива думи срещу доц. Евстатиев! За тези, които не го познават все пак да уточня: той е водещият пластичен хирург в България, Нац. Консултант, представлява страната ни в света.
Ако ще и да е хванал господ за шлифера, това не оправдава лошо отношение към пациентите. Или му е писнало от тях, или се е взел много на сериозно. И този коментар го правя без да го познавам лично, нито съм контактувала с него, ама като знам в други области на медицината големите светила какви л...на са, нямо нищо да ме учуди.

diastemma
18th August 2006, 19:55
Hirurg, Николай Георгиев не е негов специализант:)))
Само си е положил изпита пред него.

Emily
18th August 2006, 20:06
Може да е председател и не знам какво си, ама на детето ми приложи остарял и варварски метод, и с поредните неуместни съвети, предписани на педиатрите, ме постави в ситуация да не мога да храня детето...

pinkcloude
23rd August 2006, 10:39
Евстатиев не е никакъв гений. Приятелката ми си прави гърдите при него и има два грамадни, криви белега по половин см дебели, а имаше и малко изместване. Освен това е голям грубиян - аз ходех с нея на прегледите и не можех да му се начудя :(