PDA

View Full Version : повдигане на бюста


zuzka
18th May 2006, 10:13
Здравейте,аз също искам да си правя повдигане на бюста.Ходих на консултация и ми казаха че самата операция трае около два 4аса и половина,че не е толкова лесна.Може да се получи кръвоизлев,а и организма можело да отхвърли вътрешните конци.При другата консултация ми казаха ,4е няма ништо страшно всичко минавало нормално.Някой ходил ли е на подобна консултация,какво са му казали,как протича като цяло операцията.Няма писано много за тази операция,може би се прави по малко.

bimbi
18th May 2006, 10:47
при кого ходи?кой те уплаши така?
за тая операция само знам, че не се прави, преди да си приключила с ражданията. с друго не мога да ти помогна :)

zuzka
18th May 2006, 12:55
ходих при д-р Калудовов,тои ми каза това.Имам дете,значи няма проблем.

bimbi
18th May 2006, 13:35
ходих при д-р Калудовов,тои ми каза това.Имам дете,значи няма проблем.ако си решила да си останеш само с него - да!
къв беше тоя Калудов, от Пловдив, Бургас...?

кити
18th May 2006, 23:24
Тук чета недобри отзиви за него, сигурна ли си, че там искаш??? Това е много сложна операция, просто грешиш с Калудов...Опитай с Тепавичарова, Бояджиев, Динев...

Tedyyy
19th May 2006, 08:44
ами и аз ходих на консултации за повдигане на гърдите и ми казаха че няма големи рискове, единствения е инфекция, но този риск е при всяка операция. не се пише много за тази тема защото повечето доктори препоръчват силикон, защото при повдигането остават белези, които може да не зараснат никога:( затова и аз избрах варианта силиконови протези. а и може би докторите препоръчват силикона и заради друга причина- повдигането е по-сложна и по- дълга операция. иначе методите са 2- разрез около зърното и разрез под формата на обърнато Т. Някои хирурзи казват че първия метод въобще не давал добри резултати и не го използват, Динев ми каза че при махането на кожа само около зърната се получават гънки и гърдата ти става като плисе. но се убедих че всеки доктор си има различен метод на работа и трябва да се консултираш с доста хирурзи за да избереш най- доброто. успех

partalinaa
19th May 2006, 14:44
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 10:09 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------
`Това е историята на Malvina`
Преди 3 дни ми извадиха имплантите! Ето я и моята история!

Октомври 2005 година се реших на пластична операция за поставяне на силиконов бюст в клиника " Оксиком " в Бургас при д-р Любомир Калудов.Имах приятелка,която се бе подложила на същата операция при него и вече месеци наред се радваше на гърдите си.Цената беше 3 000 лв( странно ниска,но пък я отдадох на това,че Бургас все пак не е София ).Срещнах се схирурга,който ми обясни къде и по какъв начин ще ми бъдат поставени имплантите( с разрез под гърдата,подкожно),изчисли по формула колко кубика ще ми стоят добре-спряхме се на 230куб. тъ като съм слаба и не исках да изглеждам като порно-звезда,избрах си грапави,капковидни импланти,за които трябваше да заплатя предварително 1000евро( в последствие разбрах,че Калудов ги купува от клиника Малинов и марката на имплантите е " Инамед").Понеже историята ми продължава вече 5 месеца ще я скъся максимално! Поставиха ми имплантите октомври 2005,дни след като ми махнаха конците на мястото на шевовете се образуваха някакви мехули пълни с течност,които се пукаха и зарастваха,пукаха и зарастваха и така до безкрайност,като самите шевове отказваха да зарастнат.Преминах през мининмум 4 нови шиения с местна анестезия,докато един ден подплънката на едната ми гърда изпадна и се показа през отвора на шева,тогава Калудов каза че трябва да ме отвори отново с пълна упойка и да извъди и сложи отново импланта ДОВЕРИХ МУ СЕ ВСЕ ПАК ТОЙ БЕ ЛЕКАРЯ! Междувременно ареола на въпросната ми гърда стана два пъти по-голям от другия! И така това продължи до миналата седмица,когато вече взех доста да се плаша защото 5 месеца са си доста време.Тогава се свързах с д-р Евстатиев и д-р Тонев,които само от това което чуха по телефона бяха единодушни че колегата им от Бургас не е постъпил коректно,защото пред месеци е трябвало да извади имплантите,докато мястото си почине мининмум два месеца и да ги постави отново след това!
Положението в момента е следното,преди дни д-р Тонев извади и двата ми импланта след като се останови че е диния се е е капсулирал и след като е стоял тяака в продължение на месеци е увредил дясната ми гърда ( която беше пълна с гной ).Сега съм с дренажи и ще си ходя така през следващите два месеца,след което ще трябва да платя отново 4200 лв ако искам да имам нови гърди,тъй като на всичкото отгоре единия ми изваден имплант се оказа спукан!
Може би говоря хаотично,но се надявам да сте разбрали поне част от премеждията ми! Не ходете при Калудов в Бургас,защото малката подробност която изскочи на всичкото отгоре е че некадърника ми беше сложил КРЪГЛИ вместо капковидните импланти,за които бях платила!( видях ги с очите си след като ми ги извадиха)
Сега мога само да се надявам да се оправя, а нови гъпди ще могат да ми бъдат поставени само подмускулно поне така ме увери д-р Тонев,тъй като след тая 5-месечна инфекция поставят ли се отново подкожно гаранцията че ще се капсулират отново е 99%
Това е момичета! Отваряйте си добре очите,защото това,което се случи на мен не искам да се случва на никого!

zuzka
19th May 2006, 14:46
Благодаря ви.Аз нямам нужда от силикон,защото бюста ми е голям.Имам нужда от намаляне и повдигане. :) .Просто искам съвет от тези който са си правили.Много се претиснявам,че може организма да ми отхвърли вътрешните конци-нещо което не мога да разбера.обадих се и на д-р Динев.Когато реша при кого да отида пак ше пиша.Ако някои има какво да каже да пише.Благодаря ви пак.Явно не е толкова лесна тази корекция :(

zuzka
19th May 2006, 14:48
Благодаря ви.Аз нямам нужда от силикон,защото бюста ми е голям.Имам нужда от намаляне и повдигане. :) .Просто искам съвет от тези който са си правили.Много се претиснявам,че може организма да ми отхвърли вътрешните конци-нещо което не мога да разбера.обадих се и на д-р Динев.Когато реша при кого да отида пак ше пиша.Ако някои има какво да каже да пише.Благодаря ви пак.Явно не е толкова лесна тази корекция :(

zuzka
19th May 2006, 14:51
Малка грешка.Изпратено е два пъти за което се извинявам,но понякога е така с нета

partalinaa
19th May 2006, 14:53
zuzka,аз ако съм на твое място сериозно ще се замисля дали да се обърна към този Калудов.Той е некоректен към пациентките си!!! На всеки може да се случи но той от човешка гледна точка трябва да оправи това което е направил несполучливо за своя сметка .ТОЙ Е РИСКУВАЛ ЖИВОТА НА МОМИЧЕТО ! Има доктори който искат пациента да им е доволен ,а не само ПАРИ,ПАРИ и Пари !

rm
19th May 2006, 15:46
малка подробност - за да си правиш операция - повдигане на бюст желателно е да си приключила с ражданията. Не е вярно, че метода около ореолата не дава резултати, защото не ти се отстранява само кожата, за да ти сплеска гърдата, а ти се разрязва и млечната жлеза след което се кръстосва под гърдата. Операцията наистина е сложна. Моята беше близо 7 часа.
Разбира се с Т образния разрез или разрез около зърното и перпедикуляр дават по-добри резултати, но това е за сметка на белезите. Не мисля, че за 1-2 см. по нагоре гърди си заслужава толкова много белези, но това отново е въпрос на избор и разбира се на тип гърди.
Аз се спрях на вариант разрези около ореолата и 3,5 месеца след операцията почти няма и следа от белези, камо ли набори.

Chujdata
19th May 2006, 16:27
Вярно е, че белезите се изпъват и изравняват, но първоначалния шок от вида им е травмиращ. Може би това е искал да ти каже Динев, защото аз съм обсъждала с него такъв вариант след години като ми увиснат циците от ЕГН - то.

Има снимки с и без белег надолу:
http://www.faceandfigure.com/site/breast_droop.htm#droop15628

zuzka
20th May 2006, 16:43
Мерси за сайта,пак ще си помисля за тази корекция-на кой метод да се подложа.Искам да имам по- малко белези и също добър резултат :D .Все още мисля про кого да отида.Мерси на всички.

beibi1
30th May 2006, 22:00
rm-разкажи малко повече за операцията,колко пари струва,при кого си я прави и всичко каквото се сетиш,защото твърдо съм се решиле на тази операция,защото работата никак не е добре :(
ще съм ти много благодарна :D

SexyLady
31st May 2006, 10:09
предполагам, че всичко , което се отнася за повдигане на гърди, важи и за намаляването, нали?Процедурата е почти сходна.Аз съм решила един ден да си намаля гърдите /за сега пари няма/ , но много се притеснявам от тези белези, но все пак предпочитам да съм грозна само съблечена, отколкото да ми е непрекъснато дискомфортно :oops:

beibi1
31st May 2006, 20:21
Абсолютно подкрепям SexyLady,е някъде бях чела,че е 1600лв.Вие тук с тези 2 000евро ме хвърлихте в тъча направо :shock: Не ме стресирайте моля ви :( много пари бе мацки :roll:

beibi1
31st May 2006, 20:23
Някой да не се е объркал с тези мангизи :roll:

Chujdata
1st June 2006, 05:56
Цени в клиника "Вита" д-р Динев
Намаляване на гърди -с обща анестезия
1000

Повдигане на гърди -с обща анестезия
1000

В Евро

SexyLady
1st June 2006, 06:26
Бейби, да не те отчайвам, ама съм писала мейли на повечето от посочените тук хирурзи с питане за цената, и да ти кажа е точно около 1500-2000 евро :( И за мен сега е скъпо, а другото което ме спира е, че не съм раждала, а както знаем след раждане бюста увисва така или иначе

beibi1
1st June 2006, 07:53
Е добре де SexyLady виж Chyjdata какви цени е дала-двойно по-ниски-що така ими такава голяма разлика :roll:
А относно раждането-именно от там ми увисна бюста,преди да забременея имах просто невероятен бюст,нито малък,нито голям-просто перфектно стегнат,никога не съм си представяла,че на 20 год. ще имам такъв увиснал бюст :cry:,плюс това дъщеричката ми е на годинка и три месеца и все още се кърмим :wink: Мен освен парите за момента ме спира това,че трябва да съм преключила с ражданията,а за момента незнам дали ще има и второ изобщо,така,че ще трябва да изчакам оше някоя друга годинка :shock: ,как ще ги изтърпя тези ако мога да кажа цици :lol:
Смея се аз,ама като се погледна и ми се плаче :cry:

beibi1
1st June 2006, 07:55
Chyjdata-мерси за успокоението,или инъче казано за цените :D

bimbi
1st June 2006, 08:05
дъщеричката ми е на годинка и три месеца и все още се кърмим :wink: :shock:

SexyLady
1st June 2006, 08:18
НЕ мога да видя къде е посочила цени Чуждата?А къде е извършила операцията?

bimbi
1st June 2006, 08:43
няколко поста по-нагоре :)
Цени в клиника "Вита" д-р Динев
Намаляване на гърди -с обща анестезия
1000

Повдигане на гърди -с обща анестезия
1000

В Евро

SexyLady
1st June 2006, 09:37
сори :oops: това го видях, но мислех, че е посочила просто цените във Вита, а не че тя се е оперирала там.

Chujdata
1st June 2006, 09:44
Копирала съм цените във Вита от сайта им. Аз имам пластика на гърдите там, но не затова ги посочех, а просто защото питате.

SexyLady
1st June 2006, 10:00
Но не си с намаляване/повдигане на бюст, нали?Интересуват ме белезите дали наистина са толкова фрапиращи

zuzka
1st June 2006, 12:45
Здравейте,и от мен. :D Не сам влизала от седмица тук.Относно за цените на мен Динев ми каза че , за намаляне и повдигане на бюста ще бъде 1200-евро,а Стоянов-3800лева, Калудов-1300лева.Аз още незнам при кого да отида,но скоро ще реша вече.Това е което са казали на мен.

SexyLady
1st June 2006, 20:45
При Калудов не ходи.Поне аз съм чувала лоши неща.А по въпроса с белега какво ти казаха, по-кой метод ще те правят?Сподели след това какво става, защото живо ме интересува :D Много късмет ти желая

beibi1
2nd June 2006, 08:05
После задължително да се похвалиш тук,а кога ще се оперираш или още не знаеш :?: Наистина не рискувай с Калудов,има много оплаквания от този касапин :lol:

Желая ти успешна операция и да си носиш вирнатите :lol: гърди с удоволствие и самочувствие :D
Да кажем ДА на изрязаните деколтета :wink:
нямам търпение и аз да легна под ножа 8)

beibi1
2nd June 2006, 08:10
дъщеричката ми е на годинка и три месеца и все още се кърмим :wink: :shock:

Що се кокориш така :?:

bimbi
2nd June 2006, 08:28
дъщеричката ми е на годинка и три месеца и все още се кърмим :wink: :shock:

Що се кокориш така :?:голямо кърмене бе мацко :?

beibi1
2nd June 2006, 08:45
Ами голямо я,и аз това разправям на мацките от форума на бг-мама,а те ми викат че било нормално,там има и 4-годишно кърмаче :shock: В момента мисля как да я отбия :?:

bimbi
2nd June 2006, 09:10
Ами голямо я,и аз това разправям на мацките от форума на бг-мама,а те ми викат че било нормално,там има и 4-годишно кърмаче :shock: В момента мисля как да я отбия :?: е тая вече определено е луда :roll: ще ходи по пързалките и ще идва да си цоква по малко :roll:

zuzka
2nd June 2006, 09:26
При Калудов няма да ходя,и мен ме достраша от него тук никой не пише нищо хубаво за него.Незнам точно кога ще бъде операцията,но ще е по късно.Когато всичко мине ще пиша.А засега събирам още инфо.Човек трябва да внимава за здравето си :D

beibi1
7th June 2006, 10:26
Здравейте мацки,вчера пратих e-mail на д-р Бояджиев със запитване относно цената на повдигане на бюст,днес ми отговори и за съжаление леко ме разочарова-цената е 4 000лв.,които са непосилни в момента за мен :( ,а bimbi е видяла,че при д-р Динев е 2 000лв.
Защо има такава разлика не мога да си обясня,да кажеш,че д-р Динев е безизвестен,мога да си го обясня,но като гледам тук много го хвалите :?:

bimbi
7th June 2006, 10:35
еми цената на Динев е от сайта. ако искаш му пиши или му звънни да питаш, защото напоследък май всички имат увеличение на цените.

beibi1
7th June 2006, 12:31
еми цената на Динев е от сайта. ако искаш му пиши или му звънни да питаш, защото напоследък май всички имат увеличение на цените.

Тъкмо ще събера парите и те вдигнали цените :lol: ,ама кво да прайш ще събирам още :wink: ,а какъв е сайта на Динев,че май там не съм влизала и не го знам :?:

beibi1
8th June 2006, 07:35
Здравейте,пратих e-mail и на д-р Динев,при него цената е 1 200евро,доста по-ниска от тази на Бояджиев,за моя радост :wink:

SexyLady
8th June 2006, 08:07
Значи с теб надеждата ни е д-р Динев, ама аз докато се реша ще вдигнат цените.Отделно, че е най-добре след раждане да се правят тези интервенции, така че....

beibi1
8th June 2006, 08:57
Да,на мен лично ми е там надеждата :) ,а между другото аз му споделех,че ме спира както и финансовата ми нестабилност,така и това,че после не е препоръчително да раждам,а той ми отговори,че това не е вярно,а пък по този въпрос д-р Бояджиев ми каза,че мога да имам сериозни проблеми с кърменето,не знам на кой да вярвам :roll: ,но е най-добре да спра с детеражданията и тогава да правя,каквото ще правя :wink:

SexyLady
8th June 2006, 09:54
До колкото знам, ако само си повдигнеш бюста, няма проблем.Аз обаче искам намаляване и може би повдигане.Тогава се изрязва част от млечната жлеза и не може да се кърми.Затова е и препоръчително след раждане, защото освен ,че не можеш да кърмиш, с цялото това дебелеене-слабеене бюста ще увисне отново

beibi1
8th June 2006, 10:51
До колкото знам, ако само си повдигнеш бюста, няма проблем.Аз обаче искам намаляване и може би повдигане.Тогава се изрязва част от млечната жлеза и не може да се кърми.Затова е и препоръчително след раждане, защото освен ,че не можеш да кърмиш, с цялото това дебелеене-слабеене бюста ще увисне отново

Има логика :D ,но пък и само повдигане да е,не е ли възможно пак да пораснат по време на бременност и пак да увиснат,то проблема не е никакъв,само,че трябва да "снеса" :lol: сумата още веднъж, а нямам излишни :wink:
Както и да е аз и без това сега нямам възможност,така,че искам,не изкам ще изчакам :)

bimbi
8th June 2006, 11:38
Бояджиев ми обясни, че при повдигане на бюста с тоя Т-образния разрез има много голяма вероятност да се прегъне някоя млечна жлеза, и при раждане и слизане на кърмата да се запуши...оттам и проблемите. затова се отказах от повдигане, и въпреки плашещите 450 сс, които каза че ще трябва да ми сложи, предпочетох това, отколкото да рискувам.

beibi1
8th June 2006, 13:15
Бояджиев ми обясни, че при повдигане на бюста с тоя Т-образния разрез има много голяма вероятност да се прегъне някоя млечна жлеза, и при раждане и слизане на кърмата да се запуши...оттам и проблемите. затова се отказах от повдигане, и въпреки плашещите 450 сс, които каза че ще трябва да ми сложи, предпочетох това, отколкото да рискувам.

Ама аз не искам Т-образен разрез(много белези бе душа),а само около ареолата,дали е по-скъпо знае ли някой :?:

diastemma
8th June 2006, 17:03
Да се спести Т-образният разрез може само ако ареолите не са отишли прекалено надолу... това го преценя лекар.

roman3995ke
6th August 2021, 16:10
Хапчета за увеличаване на бюста - https://breasfast.com (http://tonzes.com/breastbg.htm) Лично съм го ползвала и много ми помогна.