PDA

View Full Version : В кои случаи пълната упойка е опасна ?


Julet
8th June 2006, 14:09
Кага не трябва да се оперираме с пълна упойка ?
Мога ли да се оперирам с пълна упойка след като съм с аритмия (на нервна почва казват била, но :roll: ). Моля, ако влизат лекари и компетентни лица в този форум пишат !!! БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

Julet
8th June 2006, 14:23
Ходила съм при различни кардиолози многократно, (на ехограф , правили са ми безброй кардиограми.и т.н.т.....) Казват че било в рамките на нормалното и сърцето ми било напулно здраво но...... тази аритмия ме притеснява ... Нямам представа дали в моя случай ще е за предпочитане месна ....... или друг вид анестезия ?! :roll:
Ако някой има ли моя проблем ... нека ми пише ... :)

diastemma
8th June 2006, 17:06
Анестезиолог ще ти отговори на всички въпроси. Все пак помисли : възрастните и болните хора се оперират по-често от младите и здравите. Което означава, че анестезиолозите трябва да са подготвени за тези проблеми.

Lady1357
8th June 2006, 21:39
НЕ смятам че пълната упойка вреди по някакъв начин особено съвременните и скъпи упойки.

loly
9th June 2006, 00:16
Аз също съм с аритмия, пулса ми е 120 в нормално състояние, при нормален за моята възраст 70-80 удара в минута. Но това изобщо не попречи на моите три операции и съответно три пълни упойки. Жива съм! :lol: :lol: :lol:

Julet
9th June 2006, 09:52
:)
За аритмия ли ми говориш или за равномерно учестено сърцебиене ?
Какви и колко продължителни са били операциите, пиши на лични ако искаш.

loly
9th June 2006, 10:08
По принцип имам равномерно учестено сърцебиене, но от време на време имам и аритмия(изследвах всички органи от които може да идва проблема, и нищо, според лекарите съм здрава). Всички операции са на гърдите(със средна продължителност 3-4 часа). Състояха се в изваждане на хидрогел(два пъти) и мамопластика. На есен ме очаква още едно прочистване на гела. Оказа се по-упорит и от мен, колкото и да го изсмукваш, все си излиза от кякъде.

Julet
9th June 2006, 10:52
Ох милата :(
Дано този път хидрогела се предаде ..... :)
Успех !!!
:)

loly
9th June 2006, 11:21
Дано, благодаря ти!!!

loly
9th June 2006, 11:29
Мислех си по въпроса с вредата от упойките, и стигнах до извода, че май повече се отразяват на психическото състояние, от колкото на физическото. Аз след всяка упойка изпадам в една дълбока депресия, която ме държи минимум седмица.

Chujdata
9th June 2006, 11:32
Не, мило Лоли,
ти просто си баялдисала от операции, и като ти кажат всеки път, че пак ще има , естествено, че ще изпаднеш в депресия. Направо ти се възхищавам на волята, духа и стоицизма. Мисли си, че всяко нещо има своя край, и дано краят на твоето мъчение да е следващата операция.

loly
9th June 2006, 11:38
Не, мило Лоли,
ти просто си баялдисала от операции, и като ти кажат всеки път, че пак ще има , естествено, че ще изпаднеш в депресия. Направо ти се възхищавам на волята, духа и стоицизма. Мисли си, че всяко нещо има своя край, и дано краят на твоето мъчение да е следващата операция.
Много ти благодаря, подкрепата ви е важна за мен, чувствам се някак си по-спокойна и по-силна, когато прочета две мили думи.

чичо
9th June 2006, 16:23
Трябва да се направи консултация с интернист(специалист по вътрешни болести) и след това анестезиологът си знае работата..
п.с.НА НЕРВНА "ПОЧВА" НЯМА НИКАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,ТОВА СА ГЛУПОСТИ,КОИТО НЕЗНАМ КОЙ РАЗПРОСТРАНЯВА!Аритмията се лекува с медикаменти и се подържа нормален сърдечен ритъм...

Julet
10th June 2006, 11:55
Медикаменти ли ?
Yavor ти мислиш че съм се оставила така ли, прегледи ... ?
Имам я от 5 години и при който и да съм ходила никой до сега не ми е изписвалал лекарства. Само "магнерич" от който се повлия временно. Казват че, нямало нужда. И така.
Но ше ида при тях да си ги питам направо.
Danke :) ...

чичо
10th June 2006, 15:45
Kak се установи аритмията??Слагаха ли ти Холтер или само ЕКГ са ти правили???Пиши ми ЛС ако искаш,а,и на колко години си също?
Друго:Пушиш ли и приемаш ли някакви други лекарства?
Обикновенно преди операция се правят консултации и изследвания,така че не се притеснявай :wink: А иначе кардиолог ти трябва щом от 5 години имаш аритмия.

Julet
10th June 2006, 17:43
Писах ти в ЛС ! :)

Цвета С
12th June 2006, 09:58
Да ви питам ,защото още не съм минала при интернист ,можеш ли да се подложиш на липосукция ,когато пиеш противозачатъчни и има ли значение упойката

Magie Noire
12th June 2006, 11:47
Доколкото ми е известно преди каквато и да е хирургическа намеса, изискваща пълна упойка трябва да се направи тест за поносимост към различните упойки. Има такива, които предизвикват алергична реакция, има и такива, които не предизвикват. Всеки организъм реагира различно на различните упойки. Това е строго индивидуално. И от всички, които не превизвикват алергични реакции се подбира най-подходящата.
Ако този тест се прескочи, по време на операцията пациентът може да изпадне в алергичен шок.
Мисля, че за повече подробности е най-добре да се обърнете към анестезиолог.

Julet
12th June 2006, 17:29
Ох Цвете С искам да те питам нещо на лични ... Тук ли си ?
Имаш ли скайп или icq ?

Ivory
21st June 2006, 20:08
Във връзка с това дето Лоли каза за депресията след пълна упойка - това ми напомня за моя близка, която на около 16г си прави няколко операции ми е казвала, че излизането от пълна упойка понякога може да е много мъчително - има преходен период, когато си полубуден и изпитваш някакво мъчително безпокойство, притъпен ужас или паника и си мислиш, че откачаш. Някой друг изпитвал ли го е?

Julet
22nd June 2006, 00:32
Аз не знам какво е... , но бях 4увала нещо подобно - една моя приятелка ми разказваше, 4е когато излизала от упойката, имала 4увството 4е се блъска в някави стени и че цяла вечност искачва някакви стълби които нямат край. Думите й бяха: "Ужасно беше...Щях да откача" ... нещо като халюцинаций вероятно.
Но не е при всеки така ! :) :) :)

bimbi
22nd June 2006, 07:05
а дали не зависи от упойката? досега са ми слагали два пъти, пъвия път в държавна болница, и наистина имах доста халюцинации, световъртеж, повръщах... втория път при Бояджиев всичко си беше ок, все едно се събуждам сутринта вкъщи.

Cleopatra
22nd June 2006, 10:15
Налагало ми се е да бъда 2 пъти под пълна упойка /не заради пластични операции обаче/ и няма нищо такова....малко си замаян после 1 час но минава!

Julet
22nd June 2006, 19:49
И аз мисля, че вероятно от самата упойка зависи. Cleopatra, ти в частна или в държавна болница си се оперирала ?

Cleopatra
23rd June 2006, 08:44
В частна с най-добрата упойка според доктора, малко по-съкпа била обаче от другата....но така или иначе с друга не са ме оперирали и не мога да направя разлика

bimbi
23rd June 2006, 09:21
...няма нищо такова....малко си замаян после 1 час но минава!еми затова не можеш да направиш сравнение :wink: и да правиш изказвания от сорта

Julet
23rd June 2006, 14:40
Колкото повече се ровя и намирам инфо за пълната анестезия, толкова повече се отказвам от нея. Не дават гаранция, дали ще се събудиш ... :(
Мисля да си направя ринопластиката с месна ! Стискайте палци да издържа на болката ... :lol:

diastemma
23rd June 2006, 15:30
От опит знам, че пълната анестезия е доста надеждна. Оперират се дори бебета на по няколко часа, които не само че оживяват, ами и стават големи и важни хора. А ринопластика под местна... не знам дали и докторът ще се навие, защото това ще му затрудни работата. Не си струва мъките!

А пък всички тези информации за усложненията, които намираш, са задължение на лекаря да ти ги каже (т.нар. "информирано съгласие"). Мислиш ли, че ако има какъвто и да било реален риск конкретно за теб, анестезиологът би си заложил дипломата и главата?

Julet
23rd June 2006, 21:34
Имате право, с месната анестезия хирурга няма да работи спокойно, кръв ще се стича в гърлото ми ще ме дави ... ще чувам неща които не трябва да чувам :lol: и който се е оперирал с този вид упойка ще продължи ...
Благодаря ви за положителната нагласа с която ме зареждате :D !!!

Julet
24th June 2006, 22:21
Но все пак, до колкото разбрах някои дори иследвания за алергия към упойката не правили... Така 4е има такива които всъщност я залагат :!: :

fitmaniac Юни 06, 2006 11:38
"задължително изисквайте тест за алергия към упойката! аз съм направила алергия към упойката по време на операцията,подуваш се като балон и се обринваш целия за минути,може и за секунди да е било......правена ми беше друга операция преди това,но всичко беше ок,така че не е гаранция че няма да се случи.
До колкото разбрах после тази алергия е много често срещана и трябва да се правят изследвания,все пак е едно одраскване. Бяха ми били кортизон и после 2 месеца бях подута като балон. "

Как така сама ще си ги искам тва не е ли тяхно задължение ! ? :roll: