PDA

View Full Version : Някой знае ли нещо за д-р Джуричич-Галатея в Белград...


tiara_71
9th June 2006, 12:26
Някой правил ли си е операция за увеличаване на гърди при този доктор и какво е мнението ви за него? :?:

sladkatony
9th June 2006, 12:46
аз не съм си правила операция там, но ми е интересно колко струва там такава операция? :roll:

apoklistika
9th June 2006, 12:58
мога да кажа за хърватия-цените са долу горе като в българия.за сърбия мисля че също се движат между 2500 и 3000 евро за увеличаване на гърди,но специално за тази клиника не намерих информация :(

Chujdata
9th June 2006, 13:12
Клиника Галатея
(галерия със снимки)

Информация и снимки за:
Botox инжекции
Корекции на уши
Корекции на нос
Липосукция
Фейслифт
Увеличаване на гърди
Абдоменопластика
Началото на клиника "Галатея" датира от 1992 г. в Белград, когато на ул. "Княз Милош" 93, е открит първият кабинет за пластична хирургия "Галатея". В него, от самото начало са наложени основните принципи на дейност – тясно специализирано образование, опит и безрезервно внимание към благополучието на пациента. Благодарение на хуманизма – основа и принцип на съществуването си, "Галатея" много бързо става водещо име, както между пациентите, така и в професионалните среди.

Основател на клиника "Галатея" е д-р Мичо Джуричич, който придобива знанията си в областта на пластичната хирургия от водещи специалисти по света. По време на двадесетгодишната си практика във Военно-медицинска академия в Белград, д-р Мичо Джуричич е бил ученик и сътрудник на д-р Бранко Грива, доайена на пластичната хирургия в Югославия. При многобройните си научни пребивавания в чужбина, д-р Джуричич се запознава с работата на извисени експерти от САЩ, Франция, Германия и преди всичко от Бразилия – легендарния д-р Иво Питанги и неговите последователи. Този ценен опит за различни техники, подходи и научни схващания са основата, на която в съответствие с най-високите световни стандарти, се развива "Галатея".


Организация и обслужване


Оперативната интервенция може да се извърши както на територията на МБАЛ "Торакс – Пловдив" (в процес на регистрация) от самия Д-р Джуричич, така и да бъде осигурен контакт между двете болници във връзка с обслужване на наши пациенти, както и транспортиране, настаняване, връщане в България и поемане на евентуални допълнителни манипурации през възстановителния
период за пациентите.

Независимо къде ще бъде извършена корекцията, пациентът е заобиколен от внимание, грижи и дискретност. Опитният хирург знае, че желанието на пациента за промяна винаги има две измерения: реално и емоционално. Вникването в тези деликатни взаимосвързани обективни и субективни причини, които понякога пациентът не може сам да види, представляват ключова фаза от предоперативната подготовка. Поради това, първият разговор с хирурга ще помогне по-прецизно да бъдат дефинирани исканията и очакванията на пациента, реалните полета на действие на планова интервенция и най-добрата стратегия за постигане на желаната цел. Предоперативната подготовка, в която се включват, разбира се, и необходимите лабораторни анализи, се прави в самата клиника. Опитът и знанията на специалистите, които извършват хирургическите интервенции в много добре обзаведените операционни зали, гарантира безпроблемно протичане на самата операция и оптимален изход. В зависимост от характера на намесата, преценката на хирурга, здравословното състояние и доколкото е възможно желанието на самия пациент, хирургическите интервенции се извършват с обща или локална анестезия. Всяка интервенция изисква непрекъснат ангажимент и присъствие на специалист-анестезиолог, който заедно с хирурзите, осигурява пълен контрол над хода на операцията. В следоперативните грижи, в удобната възстановителна среда, която най-често не продължава повече от 24 часа, на пациента се предлагат удобства, а хирургът има възможност за директен контрол на резултатите от оперативната интервенция.


Международен статут и събития в клиника "Галатея"


В "Галатея" днес се извършват и най-сложните дейности от областта на пластичната хирургия. Успоредно с развитието на естетическата и реконструктивната хирургия в света, се развива и "Глатея". Непрекъснатите вложения в усъвършенстване на специалисти и в техническо оборудване осигуриха на тази клиника заслужено доверие и авторитет. Днес "Галатея" има статут на специализирана болница, чиито специалисти, като пълноправни членове на национални и международни съюзи на пластичните хирурзи, активно участват във всички световни мероприятия в областта на пластичната хирургия. От своя страна, "Галатея" е дългогодишен организатор и домакин на международни симпозиуми, където в качеството си на лектори и оператори гостуват отлични пластични хирурзи от Бразилия, САЩ, Франция и много други страни. Тези изяви стават под патронажа на тексаския Университет за липопластика, между чиито основатели и преподаватели трябва да споменем името на д-р Мичо Джуричич.

През 2001 г. Втория Балкански конгрес на пластичните хирурзи, на които като лектори гостуваха д-р Луис Толедо и д-р Хуарез Алварез от Бразилия, д-р Ян Джексън от САЩ и д-р Клод Ласус от Франция. "Галатея" беше домакин на хирургически демонстрации, които участниците в конгреса имаха възможност да наблюдават на живо в хотел "Интерконтинентал". Според общата оценка на всички участници, това събитие е от голямо значение за по-нататъшното развитие на пластичната хирургия в тази част на Европа; също така, Балканският конгрес на пластичните хирурзи даде тласък в развитието на всички следващи международни прояви, чийто инициатор беше "Галатея".

Първият международен симпозиум в рамките на "Галатея" се проведе през октомври 2002 г. Той беше посветен на иновации в увеличаване и реконструкция на гърдите и липопластика, като най-често използваните практики в пластичната хирургия. По този случай, своето умение и опит в тази област споделиха известни световни специалисти: Том Бигз и Робърт Ерсек от САЩ, Луиз Толедо и Руй Виейрия от Бразилия. От името на домакините, д-р Мичо Джуричич направи прекрасно изложение за богатия опит на "Галатея" в хирургия на гърдата и липосукцията, а д-р Зорица Джумич запозна участниците в симпозиума със спецификата и възможностите на тумесцентната техника в анестезиологията.

През септември 2003 г. "Галатея" организира Втория симпозиум за популяризиране достиженията на пластичната хирургия, чиято централна тема беше използване на малки, неинвазивни хирургически процедури и техния ефект. С оглед на своята простота, икономичност и ефективност, тези достъпни подходи последните години представляват истински хит в целия свят, като и в "Галатея". Поради тази причина е разбираем интересът към специалистите и специализираните издания, представящи тези достъпни техники в нашата среда. Заедно с редица интересни лекции по тази тема, редефинирането на контурите на лицето чрез метода на мини фейслифтинга и липоскулптурата демонстрираха Луиз Толедо, Руй Виейра и Пауло Бекер Амарал от Бразилия, Родриго Нейра от Колумбия и Мати Паканен от Франция.

От 17 до 19 септември 2004, "Галатея" още веднъж беше домакин на среща на международния елит пластични хирурзи. Многобройните участници в Третия, сега вече традиционен симпозиум, присъстваха на теоретична и практическа презентация на най-новите достижения в традиционните хирургически техники: ринопластика (корекции на носа) и фейслифтинг. Пред пластичните хирурзи от нашата страна, от бившите югославски републики и болшинството от балканските страни, своите знания и умения демонстрираха Луиз Толедо и Клаудио Кардосо де Кастро от Бразилия, Малкълм Пол, Браън Кини, Мутаз Хабал и Бахман Гуйрон от САЩ и Ян Левет от Франция.

На 25 и 26 юни 2005 г. темата на проведения симпозиум беше фейслифт, а участваха едни от най-известните пластични хирурзи от САЩ, Бразилия и Франция. Извършена беше реална демонстрация на собствен метод на фейслифитнг от Даниел Бейкър и Брус Конели от САЩ, а след това беше проведена дискусия по темата. Итхамар Сточеро от Бразилия и Даниел Маршак от Франция се представиха на живо с т.нар. U-белег, наблюдавани от млади и опитни пластични хирурзи от нашата страна и чужбина, и заедно с Луиз Толедо, изнесоха серия лекции по темата фейслифтинг.

http://www.thorax.bg/galateia.php#

apoklistika
9th June 2006, 13:16
браво,много си бърза :D

tiara_71
9th June 2006, 13:27
Само хубави неща прочетох!А някой от личен опит да каже,ако се е оперирал при Джуричич! :)