PDA

View Full Version : Подробно за коремната мускулатура


liophy
30th January 2005, 12:42
Коремните мускули, заедно с прасеца и предмишниците са трите мускулни групи които най-трудно се моделират. Нечовешки усилия и старания водят до минимални (особенно спрямо очакванията и желанията ни) резултати. Неслучайно много от най-големите професионални културисти си имплантират силикон в прасците!

За разлика от предмишниците и особенно прасеца обаче, корема е може би най-определящата част на мъжката фигура. Именно обаче поради факта, че рядко се срещат жени с очертани коремни мускули, когато това стане ефекта е двоен. Аз лично се впечатлявам невероятно когато видя такава жена. Затова колкото и минимални да са резултатите усилията не просто си струват, а са задължителни за всеки уважаващ тялото си човек.

Когато говорим за тренировки за корема трябва да разграничим тренировките за стягане и оформяне на коремните мускули и тези за сваляне на излишните мазнини. Както знаем при мъжете основният склад на мазнини е именно там. Трябва да отбележа че много мъже макар и на външен вид с "коремче" имат железни коремни мускули. Пример- свъхтежките боксьори.

За да изглеждаме добре трябва да комбинираме и двата типа тренировки. Първо да направим качествени мускули, а после да направим така че да се виждат.За стягане и развиване на коремните мускули най-доброто, което можем да направим са коремните преси.Въз основа на моя опит и в комбинация с мнението на повечето хора с които съм разговарял, мога да ви дам следните съвети за по-високоефективна тренировка на коремните мускули:

1. правете коремните преси преди другите тренировки. Много хора подценяват коремната мускулатура и само "отбиват номера" като правят няколко серии след като са имали изтощителна тренировка. Това напълно логично не може да даде добри резултати. Като много упорит и инатлив мускул, корема трябва да се тормози много жестоко за да получим добър резултат.Ако сме изтощени, отпаднали и без никакъв въздух няма как да няправим добра тренировка. Моят съвет : ако ходите на фитнес 3-4 пъти в седмицата (или още по-просто ако е по-малко) то тренирайте корема във къщи в почивните дни. Това няма да ви отнеме повече от 15-20 мин, можете да си пуснете любима и енергична музика, която да ви мотивира, пък и ще спестите време от тренировките през другите дни.
2. правете суперсерии. Както казах по-горе корема е много упорито животно и трябва да се отнасяме доста твърдо с него, ако искаме да ни се подчини. Ако правим някакви серийки от по 5-10 преси и си почиваме по 10 минути след това,надали корема въобще ще усети, че му говорим на него. Като започнете едно упражнение-правете го докато не можете повече + още 5 броя повече. Направете пауза от няколко секунди, колкото да си поемете въздух само и веднага започнете друго упражнение за корема. След като приключите с него започнете трето. Само най-подготвените могат да се обърнат и към четвърто, въпреки че при максимална натовареност на предишните 3 то не е необходимо. Тези три суперсерии биха ви донесли ефекта равносилен на поне 5 самостоятелни серии. Препоръчвам 2 рунда суперсерии 2-3 пъти седмично.
3. когато изпълнявате коремна преса мислете за коремният мускул и неговото свиване, а не просто за предвижването на торса напред-назад. Простото люлеене няма да натовари много мускулите. Целта не е да пренесем тялото, а да свием мускулите. Така че не се поддавайте на инерцията,а правете резки отсечени движения.Когато тялото е в движение на сгъване, се опитвайте да свиете корема колкото можете повече и по-рязко.
4.от психологическа гледна точка е много по-лесно да си поставите за цел реалистична бройка повторения към която да се стремите при всяко упражнение. Така вие сте позитивно настроен, не се плашите от тежката задача и правите упражнението по-енергично и по-ефективно. След като достигнете тази бройка обаче, недейте да спирате. Кажете си- какво толкова, хайде още 10. След тях преценете и ако можете направете още 5. Ако не успеете- здраве да е.

Който си мисли, че само с коремни преси ще постигне мечтаният релеф е в ужасна заблуда! Повтарям че това е само първата стъпка за да направим хубави плочки. Сега трябва да ги покажем...

Тренировките за сваляне на излишните мазнини по нищо не се отличават от основните принципи за орелефяване. Физиологията на тялото е подчинена на общите правила за енергоприход и енергоразход, при дефицит организма се обръща към запасите. Няма значение от какво е причинен дефицитът- тоест няма значение по какъв начин горим калориите, няма значение как спортуваме. Организма гори от запаса- който е един и същ. Разбира се - колкото повече, толкова по-добре. Няма да навлизам в подробности за различната скорост на обмяна на веществата (метаболизъм) и от какво зависи тя. Много подробна ще стане темата. Само ще повторя накратко най-лесните и ефективни начини за горене на калориите(мазнините).

1. тичане. Най-полезното нещо. Най-достъпно, лесно, просто, ефективно, с положителен ефект върху ред аспекти на здравето: общ тонус на мускулите, подобрена функция на белите дробове, засилен метаболизъм... Тичането спада към натоварванията при които се извършва аеробно разграждане на веществата. Това означава, че за да има смисъл от тичането трябва да тичаме малко повечко. Едва след 10 мин започва реалният ефект. Ако не ви се тича и не сте във форма не се отчайвайте. Естествено, че при вас доста по-рано ще започне ефекта, понеже за вас 10 мин са огромно усилие. Все пак помнете, че ефекта на тичането (както и на другите аеробни натоварвания) се засилва в геометрична прогресия с увеличаване продължителноста.
2. продължителни разходки. (подчертавам-продължителни).Макар и не толкова динамични като тичането и без подчертан аеробен ефект, разходките със своята продължителност заемат достойно място в начините за изразходване на енергия. Особенно ефективни са разходките в планината. Неравният терен, изкачванията или слизанията, високата продължителност на преходите правят планинарството невероятно ефективен начин за отслабване.
3.танците. Едно особенно приятно, неангажиращо и неусетно протичащо управнение. Именно поради споменатите причини е особенно лесно да се танцува доста продължително без да се спира (понякога часове), което води до подчертан аеробен ефект и респективно огромен енергоразход.
4.каране на колело. За съжеление наред с това че е най-лесен от изброените, колоезденето (говорим за карането на колело, а не на велоергометър) е и най-малко ефективният от изброените. Въпреки това, ако е достатъчно продължително и енергично би могло да е доста полезно.

За всички изброени тренировки важи с особенна сила правилото, че ефекта им е лавинообразен. Тоест за да имат ефект трябва да са постоянни и продължителни. Така освен чистият енергоразход се засилва особенно ценният и търсен ефект на повишеният метаболизм, който работи 24 часа в денонощието, а не само по време на самата тренировка. Така че, помнете докато тренирате: колкото по-постоянни тренировки, толкова по-засилена ефективност.

:)
30th January 2005, 13:34
Много полезно, благодаря.

Натали
30th January 2005, 23:56
информацията е много изчерпателна и е точно това, което ме интересува. точно мислех да се записвам на танци :wink: като направя плочките пак ще пиша.

2nd February 2005, 13:59
Това за танците ми хареса. Мога да танцувам с 4асове.За другото нямам условия. Благодаря за информацията :)

mishelkata
5th February 2005, 08:52
:lol: Значи момичета разбрахте , взимате този симпатяга за личен треньор и няма да имате проблеми -освен един ,ще ви скапе от коремни преси!!!!!А аз си падам повече по по-мързеливи упражнения,например просто си ходя с глътнато коремче цял ден и пак са ми стегнати мускулите-само ако можех да им дам шанс да се видят. :lol:

liophy
5th February 2005, 12:20
Защо ли не изобретят хапчета за перфектна фигура... гълташ едничко само и на другият ден си като Ел Макферсън.

Мързела е голяма работа.

Теди
15th March 2005, 14:25
Имам един въпрос към автова на темата или всеки, който има мнение :)
По принцип не съм спортна личност, ходя на танци и отвреме навреме се ентусиазирам да правя упражнения вкъщи, но когато започна да натоварвам коремните си мускули, с преси примерно, ми се появяват доста видими капиляри по кожата. И става така не само с корема, а и с краката, в девети клас бях решила да си оформям прасците и си докарах разшитени или спукани, не знам, капиляри, които още си нося :cry: Иначе тези по корема избледняват като прекратя упражненията. Може ли нещо да се направи по въпроса, да мога да спортувам без да се притеснявам, ако имате идеи ще съм ви благодарна много :lol:

Теди
15th March 2005, 14:27
Имам един въпрос към автова на темата или всеки, който има мнение :)
По принцип не съм спортна личност, ходя на танци и отвреме навреме се ентусиазирам да правя упражнения вкъщи, но когато започна да натоварвам коремните си мускули, с преси примерно, ми се появяват доста видими капиляри по кожата. И става така не само с корема, а и с краката, в девети клас бях решила да си оформям прасците и си докарах разшитени или спукани, не знам, капиляри, които още си нося :cry: Иначе тези по корема избледняват като прекратя упражненията. Може ли нещо да се направи по въпроса, да мога да спортувам без да се притеснявам, ако имате идеи ще съм ви благодарна много :lol:

Теди
18th March 2005, 12:33
Защо никой не иска да ми отговориии :cry:

liophy
18th March 2005, 14:51
Наистина, това е въпрос за лекаря.

svetla_petla
23rd March 2005, 14:15
Е тая информация е СУПЕР!10x

Kurtni
27th March 2005, 13:18
Само не ми е ясно, защо трябва да е колело, а не велоергометър...? Каква е разликата? Аз имам велоергометър... къде да го търся сега това колело :cry:

jeniaaa
7th April 2005, 22:07
а каква е ползата от велоергометар и как да стегна корема които е разтегнат в следствие от бременност

liophy
8th April 2005, 10:06
Разликата между колелото и велоергометъра е в удобството. За да караш колело ти трябва хубаво време и нещо различно от запрашени улици с много безумни шофьори. За велоергометъра ти трябва хубава музичка която да си пуснеш докато въртиш педалите.

Когато обаче има условия за каране на колело- удоволствието е много по-голямо. Мисля че никой няма да предпочете велоергометъра пред карането на колело в слънчев топъл ден, на Витоша или някъде другаде сред зеленина.

мая
9th April 2005, 15:20
като изключим тичането,не е толкова трудно. 8)

биби
14th April 2005, 18:58
Правя всичко ,което си написал от 3 месеца и трупнах яко плочки,обаче лошото е ,че се съзират доста трудно.....тия мазнини как ли не пробвам да ги горя и е много трудно,особено при положение,че трудно пазя диети и от Фат Бърнъра ми става лошо?

Polygriega
1st May 2005, 23:16
След всички коремни преси и вдигания на крака, аз си мисля, че ходенето изправен наистина си е едно 30% от общото стягане на корема. Пък и когато ходиш изправен пак тренираш коремната мускулатура. /и изобщо всичко, също така не ти увисват и циците ./ 8)

strastna
12th May 2005, 11:38
Моля пишете на кирилица.И аз си имам един такъв треньор, който се грижи за добрата визия на коремните ми мускули. Вече половин година ми дава съвети и определено има резултат, като се има в педвид че в началото не бях особено послушна. :P

tequila
16th May 2005, 08:17
аз съм чувала, че за разлика от мъжете, при жените е по-подходящо 1-во да отслабнат.. т.е. първо интензивни аеробни тренировки и чак после за стягане.(а при мъже 1-во мн. калории за да натрупат маса и после изчистват)
вярно ли е?

нова
28th May 2005, 11:48
На 27 г. съм, 169 см, 48,5 кг. Ходя на фитнес 2 пъти седмично, тренирам за цяло тяло - общо 2 часа, от които 25 мин в началото - аеробна тренировка. Седя на бюро по 10 часа на ден. И цялото упражнение - с фитнеса и работата е от години. Тялото ми е стегнато, обаче си имам корем от пъпа надолу. хСутрин като стана - ми е плосък и след леката закуска и хапванията през деня /не преяждам/ - вече изглежда несъразмерен с останалите ми пропорции.

някакви идеи??

zorni4ka
12th June 2005, 20:57
Моя приятелка има същия проблем и пие хапченца от тия дето ги рекламират по тв за киселини и др. Не знам, на нея й помагат, но дори й да пиеш умерено, не знам доколко е вредно .. Все пак за излизане, за разни случаи върши работа :lol:

Гост
13th June 2005, 10:57
Нова,и аз съм като тебе.Вманиячих се на тема корем-дъска,спортувам всеки ден след работа,което ми идва в повече и се превърнах в елка за калории.Отслабнах-не много красиво,загубих дупе,хубав бюст,ханш;от недостатъчното храна,която приемам,започна да ми се вие свят,а коремчето си седи.Само дето от по-сочно се превърна в тип"увиснала торбичка".Особено след като все пак сложиш в тази торбичка малко храна...Нямам идея какво да правя,затова започнах да слагам малко по-дълги блузки,коланчета и т.н.,поне така изобщо не си личи.

Guiness
19th June 2005, 13:15
Liophy, вапрос към теб. Имам проблем с болки в кръста, по време на коремните преси. На моменти се спирам основно заради напрежението и болката в кръста, а не че коремните ми мускули са се напрегнали толкова че да не мога да издържа още. Дали това се случва, когато кръста ми не е добре загрят? Не мога със сигурност да определя. Съвет по темата би ми помогнал.
Благодаря предварително. Надявам се, че въпроса ми не е глупав... но не се сещам как да се справя с проблема.

D3BEP
19th June 2005, 13:39
Коремните товарят кръста....
Щом имаш болки...
Най - добре ги спри.
Всъщност коремните преси не са упражнение за сваляне от областта на корема, както и бицепсовото сгъване не е упражнение за сваляне на мазнини от областта на ръцете. То е оформящо коремната мускулатура упражнение и не е незаменимо.
Като начало моят съвет е не просто да загряваш, но и да тренираш кръста, ако не го правиш. Ако въпреки това болките продължат, по - добре не ги прави и можеш да прибегнеш до лекарска консултация.
по-здрави!

Петко К
19th June 2005, 15:34
За корема има много по - ефективни упражнения от стандартните коремните преси. Пробвай примерно повдигане на краката от вис. В повечето зали има специален уред за целта. Там не би трябвало да те боли кръста, въпреки, че пак е под напрежение.
Също така крънчове. Там кръста не се натоварва, и цялото напрежение влиза в корема. Сгъване на скрипец от стоеж - също натоварва добре корема.
И както каза D3BEP, тренирай и кръста. Болките може да са от мускулен дисбаланс - силни коремни мускули и слаби мускули на кръста. Започни да правиш хиперекстензии за да заздравиш кръста. По - нататък може да пробваш и други упражнения.

Guiness
19th June 2005, 18:15
Благодаря ви за отговорите.
Аз проблеми с мазнините и корема си нямам. Действително, мускулатурата ми там винаги е била добре развита. Но кръста ми е слабо място. Дори не се сещам в момента как да го тренирам... Ще се позаинтересувам.
Благодаря ви!

dani_r
7th July 2005, 11:25
Strastna би ли споделила какви упражнения правиш за да имаш ефект.Благодаря ти предварително!

koala
7th August 2005, 10:50
бих искала от Леофи и(или) друг инструктор да даде повече предложения и съвети ,касаещи женския корем :D няма ли разлики между това как мъжете и жените да постигнат плосък корем?
аз съм на 25,до 23 годишна възраст не можех да напълнявам ,каквото и да става...но откакто съм в Щатите качих почти 20кг!никога не бих повярвала,ако някой ми го казваше...та те са най-вече в средната част на тялото-корем,лав хендълс, и гуша...за корема горе долу ми е ясно,но ако може някакви съвети за другите ми 2 проблема???много ще съм ви благодарна!
още нещо към Леофи!на мен не ми понася много тичането,бързото ходене може ли да ми даде добри резултати и натоварва ли корема?чета за това различни информации и така и не съм сигурна... :?

liophy
7th August 2005, 12:34
1.Аз съм Льофи, а не Леофи!

2.Не знам какво е лов хендълс, можем да поговорим за любовните дръжки.

3. Най-важният съвет- недей да живееш в щатите! Не се отразява добре...

koala
7th August 2005, 20:14
1.извинявай,Льофи!писах през нощта(като не стоях от желание будна)така че имах да намерение да е Лиофи,което пак не е вярно,но аз няма как да знам :? сега вече го запомних :wink:
2.изразът с любовните дръжки за 1-ви път съм го чула тук,което значи,че нямам идея как и дали се ползва в БГ,затова реших,че ще го знаеш със сигурност на английски..а го написах така,понеже доколкото виждам,не е позволена латиницата тук...разбрал си ме,което е важното според мен и ще се радвам и една хубава бг дума да ми дадеш точно за тези части 8)
3.тук не знам да се смея ли или да плача...ами прекрасно знам недостатъците на живота тук,особено от гледна точка на здравето.точно затова и споменах този факт,защото е основната причина да напълнея!но нали не очакваш,че съветът ти е реалистичен...щом съм тук,значи има някакви причини.няма да се прибирам много скоро,но затова пък се надявам да си възвърна предишното тяло още тук.не беше мускулесто ,но винаги е било стегнато и изящно,без грам тлъстинка...колкото до напълняването ми,то стана наистина неусетно,а и ежедневието ми досега не ми даваше възможност да се боря с това...и това тегло ми отива-напълняването на бедрата,ръцете и дупето не ги прави дебели и не ме дразни изобщо.просто в цялата коремна област тлъстинките ужасно ме дразнят-и от естестическа,и от здравословна гледна точка...плюс гушата.така че на мен целта ми е намаляне на обиколки и цялостно стягане на организма.не искам да отслабвам,само да стопя мазнини.(това нали го разбираш правилно?)
когато ти писах,точно бях влязла в сайта за 1-ви път и бях прочела 2-3 статийки с коментарите към тях..след това попрочетох още и научих полезни неща за храненето.всъщност знам много за здравословните храни и защо са такива,имам нужда да знам повече и да разпознавам мазнините,въглехидратите и белтъчините...общо взето се храня здравословно,като не ям мазно,много малко сладко и наблягам много на зеленчуците,някои плодове,ядките,млечните продукти,яйцата и водата...отскоро пия зелен чай и започнах да ям редовно риба(сьомга най-вече)....сега вече ще бъда още по-внимателна към храненето.тук то много ми навреди,защото доскоро бях като в капан-само с американската храна-каквото и да приемам,все е лошо,защото всичко е пълно с хормони и какви ли не глупости,които целят да те разболеят и напълнеят...но сега живея на друго място и хапвам 99% оригинална бг храна,за което съм много щастлива.
старая се да се занимавам с джогинг редовно или както го наричате аеробното трениране.защото до няколко месеца няма да мога да ходя на фитнес,иначе там знам кои са уредите за това...
освен това отскоро се занимавам с Пилатес,което е невероятна гимнастика според мен,много ме натоварва,но знам,че резултатите ще дойдат бавно...
ами общо взето това е...правя няколко хубави упражнения и за любовните дръжки,и за гушата,просто искам още съвети!
иначе проблемът ми е,че както вече споделих,цял живот съм била слаба и не съм правила нищо,че да бъде така-е,много ходене,беше ми като начин на живот,но винаги съм ядяла всичко,в никакъв режим и даже съм наблягала на храните,които са с най-много калории...просто това напълняване е нещо толкова нетипично и невероятно за мен,че затова сега ми е по-трудно психически да се настроя да се боря с проблема....може би си имал хора в практиката си с подобен случай и ме разбираш...
както и да е,не исках да стане толкова дълго,но предположих,че имаш нужда от повече инфо,че да ме посъветваш по-правилно!
благодаря предварително и се надявам,че този път ще получа отговор,какъвто и да е той,не толкова студен и със сарказъм,защото е неоснователно такова отношение.а и все пак се обръщам към теб с молба за съвет и доза уважение към компетентността ти по тези въпроси :P
поздрави!

Апостол Апостолов
7th December 2005, 14:42
Здравейте!

Нека и аз да споделя моя дългогодишен опит...
След промените се занемарих и "талията" ми отскочи на 120 см.!
Взех се в ръце и направих следното:

1. Отрязах въглехидратите, но не изцяло. Оставих само тези, които идваха от плодовете и малкото пълнозърнест хляб.
2. Сутрин пиех едно черно кафе на гладно и след това разгрявах 20 мин.- за да нахлуе кофеинът в кръвта ми. 6 пъти седмично!
3. След разгрявката скачах на въже 12 мин.
4. Почивах малко и слизах за уокинг.
5. Правех уокинг, но в режим HIIT, т. е. High Intensity Interval Training (Тази шмекерия май не е известна тук, но ще ми отнеме много време да ви я разясня, затова ме потърсете у дома и ще ви кажа всичко по телефона)
6. Преси правех само в понеделник и четвъртък- гигантска серия, която намерих в Iron Man

Така на 55 години свалих за една година 35 см. от талията си. Става, става, но е нужно ПОСТОЯНСТВО.
Опитайте, сигурен съм че моята стратегия ще ви помогне.

Апостол Апостолов

Miguel
12th January 2006, 10:44
5. Правех уокинг, но в режим HIIT, т. е. High Intensity Interval Training (Тази шмекерия май не е известна тук, но ще ми отнеме много време да ви я разясня, затова ме потърсете у дома и ще ви кажа всичко по телефона)

започваме да правим интервални спринтове, редуваме много високо темпо с много ниско. Инак казано - висока интензивност с ниска интензивност. Спринт с ходене.


Искрено ваш,
Др. Рамиерез

konstantin
12th January 2006, 18:43
koala, опитай тук (http://forum.bodybuilding.com/forumdisplay.php?f=14) и тук (http://forums.johnstonefitness.com/forumdisplay.php?f=12) с въпросите си.

но бих те посъветвал да избягваш коментари от типа на "всичко е пълно с хормони и какви ли не глупости,които целят да те разболеят и напълнеят," защото всеки интелигентен човек тук знае по-добре. проблемът тук е главно хранителните навици. масово се купуват евтини храни от магазините (които са по-нездравословни разбира се), и особено ако ядеш често навън, поглъщаш двойни и тройни порции. а ако ядеш навън и се опитваш да минеш тънко, още по-лошо, защото веригите за бързо хранене са на всеки ъгъл и са безумно евтини.

но, истината е че ако искаш да се храниш добре (здравословно), имаш избор. не говоря дори за специализираните магазини като Whole Foods & Fresh Market. дори и в Giant, Safeway, Bi-Lo или какъвто и друг супермаркет да имаш в квартала, има храни които лесно ще разпознаеш като здравословни, но и ще трябва да се бръкнеш по-дълбоко. от друга страна, залите за фитнес са навсякъде. аз лично имам 5 в квартала и не ми трябва кола за да стигна до тях.

а че българската храна е по-здравсоловна изобщо не съм съгласен... масово се яде свинско във всичките му форми, слънчогледовото олио се лее на поразия, масово се яде хляб, и се пие висококалоричен алкохол. аз си бях в БГ за две седмици миналото лято и след 2 дена опити да намеря здравословни храни се предадох.

направи ми сислно впечатление колко добре поддържани са жените, и колко НЕ поддържани са мъжете, особено ако са минали 25 г. надявам се нещата да се променят.

koala, не забравяй и че промени в теглото са често свързани и с промени във възрастта.

furor_f
6th March 2006, 17:37
Аз 12 години и половино тренирах спортни танци!За съжаление обаче корема все още е мястото с най- слабо развити мусули, а е срамота- толкова години труд!

Tiara
28th April 2006, 18:02
Нова,и аз съм като тебе.Вманиячих се на тема корем-дъска,спортувам всеки ден след работа,което ми идва в повече и се превърнах в елка за калории.Отслабнах-не много красиво,загубих дупе,хубав бюст,ханш;от недостатъчното храна,която приемам,започна да ми се вие свят,а коремчето си седи.Само дето от по-сочно се превърна в тип"увиснала торбичка".Особено след като все пак сложиш в тази торбичка малко храна...Нямам идея какво да правя,затова започнах да слагам малко по-дълги блузки,коланчета и т.н.,поне така изобщо не си личи.
Напоследък и аз много се запалих и искам да стегна корема си!Нямам кой знае какво да свалям но пък мускулите ми са си пълен ужас.Възможно ли е от коремни преси,там въпросните суперсерии,и тичане да се получи нещо подобно?Моля ви кажете,защото имам спешна нужда от съвет.Иначе "диети" не правя-смятам че нямам нужда,но за сметка на това се опитвам да се храня здравословно/опитвам се е силна дума/...

nelka
22nd June 2006, 16:45
Здравейте на всички! Аз също съм много запалена на тема корем и хубави плочки,затова усилено работя по въпроса. Мога да ви дам един съвет за плосък корем :oops: Опитайте всяка сутрин на гладно(много е важно това) след сутрешното горчиво кафе да правите много коремни преси,примерно 3-4 серии по 50-100 различни упражнения, и съм сигурна че след 2 седмици ще има някакъв резултат :wink: поне аз вече започнах,но трябва да съм упорита за да изглежда пресата ми перфектна :oops: успех!!!!!!

Natasha
20th July 2006, 15:28
Опитайте всяка сутрин на гладно(много е важно това) след сутрешното горчиво кафе да правите много коремни преси,примерно 3-4 серии по 50-100 различни упражнения, и съм сигурна че след 2 седмици ще има някакъв резултат :wink: поне аз вече започнах,но трябва да съм упорита за да изглежда пресата ми перфектна :oops: успех!!!!!!
След коремни преси започва да ме боли гръб,и то доста :cry: Лошо,защото те са най-ефикасният начин за стягане на корем,доколкото знам.Ти нямаш ли такъв проблем?

frutty
20th July 2006, 15:41
men me боли кръста, ужасно е , а си мисля че правя пресите правилно :(

Reminder
23rd July 2006, 19:57
Опитайте всяка сутрин на гладно(много е важно това) след сутрешното горчиво кафе да правите много коремни преси,примерно 3-4 серии по 50-100 различни упражнения, и съм сигурна че след 2 седмици ще има някакъв резултат :wink: поне аз вече започнах,но трябва да съм упорита за да изглежда пресата ми перфектна :oops: успех!!!!!!
След коремни преси започва да ме боли гръб,и то доста :cry: Лошо,защото те са най-ефикасният начин за стягане на корем,доколкото знам.Ти нямаш ли такъв проблем?
Правете ги с изгърбен кръст и няма да ви боли корема.
Иначе не са най-ефективното за корем, но стават за начинаещи. По-добре са от нищо.

frutty
24th July 2006, 10:29
а кое е най-ефективното?

Reminder
26th July 2006, 23:23
а кое е най-ефективното?
Janda Sit-up
http://www.cbass.com/HardestSitup.htm

frutty
27th July 2006, 08:20
благодаря, ще пробвам още довечера :wink:

Talq
29th September 2006, 13:01
ТЕЖАХ МИНАЛАТА ЗИМА 120КГ,НО СЕ ЗАПАЛИХ ДА СЕ СТЕГНА И ОТ АПРИЛ ДО СЕГА СВАЛИХ 20КГ.ОТКРИХ И ФИТНЕСА,НО МНОГО НЕЩА НЕ МИ СА ЯСНИ.ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ И СЪС ЗРЕНИЕТО СИ И НЕ СЕ НАТОВАРВАМ МНОГО.А СЕГА СЕ ОКАЗА,ЧЕ ИМАМ И СЕРИОЗНА АНЕМИЯ.ИСКАМ ДА ЗНАМ КАКВИ СЕРИИ ДА ПРАВЯ ЗА РЪЦЕТЕ И КРАКАТА И С КАКВО НАТОВАРВАНЕ.НЕ МОГА ДА БЯГАМ ЗАРАДИ АСТИГМАТИЗМА И ОТЛЕПВАНЕ НА РЕТИНАТА И КОЛКО ВРЕМЕ Е ДОБРЕ ДА ХОДЯ НА ПЪТЕКАТА

Pimpin
29th September 2006, 16:13
Тъй като имаш няколко здравословни проблема, най-добре е да се посъветваш с лекар за всичко, за което питаш тук.

Проблемите, които описваш, са сериозни, така че не прави експеримети със себе си.

Успех.

Allure
30th September 2006, 20:47
напоследък май попрекалих с упражненията за корем и почвам да се питам дали няма да си навредя по този начин.нямам оплаквания и не се чувствам пренатоварена,но все пак искам да ви питам,колко често е препоръчително да се правят упражнения(при положение че се работи само за оформяне на коремната мускулатура,не за отслабване в съответната област)?

cranberry
1st October 2006, 02:43
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания

Velikiq MAO
1st October 2006, 07:21
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания Това е един от грешните митове за кормната мускулатура. Това са мускули като всички останали и се нуждаят от почивка.

Allure
1st October 2006, 09:49
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания

имам предвид,че нямам болки в кръста или някакви други последици в следствие на тренировките.а иначе натоварване в коремната област има,исках да кажа,че като цяло не се чувтвам изтощена.правя упражнения през ден.

cranberry
1st October 2006, 12:38
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания Това е един от грешните митове за кормната мускулатура. Това са мускули като всички останали и се нуждаят от почивка.

защо?
обясни плс
понеже навсякъде съм 4ела, 4е това е мускулна група, която в ежедневието - дори без спорт - се натоварва най-малко

мерси предварително

Reminder
7th October 2006, 23:35
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания Това е един от грешните митове за кормната мускулатура. Това са мускули като всички останали и се нуждаят от почивка.
:1223:

Velikiq MAO
8th October 2006, 07:46
натоварването на корема никога не е достатъ4но, след като нямаш оплаквания Това е един от грешните митове за кормната мускулатура. Това са мускули като всички останали и се нуждаят от почивка.

защо?
обясни плс
понеже навсякъде съм 4ела, 4е това е мускулна група, която в ежедневието - дори без спорт - се натоварва най-малко

мерси предварително Наистина в ежедневието корема се натоварва много малко, но при по-интензивни тренировки и при липса на почивка е възможно да се контузиш.

bimbi
24th October 2006, 12:35
Също така крънчове.какво е крънч? :)

Yansi
24th October 2006, 22:43
Също така крънчове.какво е крънч? :)

ей ги крънч пресите :) http://www2.gsu.edu/~wwwfit/abs.html#crunch

bimbi
24th October 2006, 23:14
Също така крънчове.какво е крънч? :)

ей ги крънч пресите :) http://www2.gsu.edu/~wwwfit/abs.html#crunchмного ти благодаря, мацка :girl_kiss2: не знаех че така се казват :)

Sunflowera
15th November 2006, 13:35
При мен коремчето вече си е постоянна величина.
Висока съм 162, 48кг., на 29г. Тренирам три пъти седмично вече 5 години, е, с малки периоди на пауза. Просто такава ми е конструкцията, нямам талия и колкото и да съм слаба все има "долно " коремче плюс паласчици, а иначе съм с много фини кокали и всичко друго си харесвам :D Имах един период, в който с нечовешка диета и тренировки успях почти да го прибера, а в горната част даже плочки извадих, но още първата седмица след края на тези мъки статуквото беше възстановено. И си казах, какво пък, краката ми са страхотни :D

jedira
15th November 2006, 23:07
пробвай с колан (от тези неопреновите)да тренираш,може и да има ефект,при мъжа ми имаше :wink:

cranberry
16th November 2006, 00:38
Ми нямаще
пробвала съм

Sunflowera
16th November 2006, 11:01
При мен стана със зверска диета, но пак казвам, една седмица след края пак си бях на същото положение. Чудя се дали и доброто храносмилане не е от значение, явно е, защото моето е ужасно.

cranberry
16th November 2006, 15:38
еми не знам ве4е нищо
то зверска диета, ако е за някакъв повод, ина4е за кво да се отрмозиш - или да гладуваш, да ти стане плосък корема и да си направиш 175894578840238497259874 снимки и после пак хехе
кофти

White witch
17th November 2006, 10:06
И аз имам въпросче за мускулите на коремчето!Ако някой е запознат с тренировката на Били Бланкс за корем нека да каже мнение:)и към автора на темата....какво мислиш за тази тренировка, ако си запознат с нея разбира се:)

cranberry
17th November 2006, 11:06
ами аз съм я правила няколко пъти, натоварва си, ама не мога пове4е да кажа, щото от 5 пъти естествено, 4е няма ефект

White witch
17th November 2006, 11:12
То и аз съм я правила толкова пъти...но се чудя дали въобще да се захващам с нея като аз "подскачам" от доста време вече на Get Reppid- Advabced

lily_blondy
28th January 2007, 15:19
Здравейте! :)
Казвам се Лили и искам да имам плоско коремче и да махна любовните дръжки!Висока съм 173см и тежа 64кг!Мисля,че ще изглеждам по-доре с от 5 до 10кг по-малко!Е, не ,че сега съм много зле,но съм абитурентка тази година и искам роклята да ми стои добре!Много ме е яд на този"пояс" ,който имам! :) Проблемната ми зона е от дупето до корема,а точно тя е най-трудна за поддръжка!Много е важно да отслабна в тази област и да я стегна за около 2 месеца!Моля ви помогнете ми!А и незнам как да отслабна,просто защото незнам какво трябва да ям и какво не!Ще чакам съвети!Благодаря предварително! :)

moebius
28th January 2007, 15:20
Здравейте! :)
Казвам се Лили и искам да имам плоско коремче и да махна любовните дръжки!Висока съм 173см и тежа 64кг!Мисля,че ще изглеждам по-доре с от 5 до 10кг по-малко!Е, не ,че сега съм много зле,но съм абитурентка тази година и искам роклята да ми стои добре!Много ме е яд на този"пояс" ,който имам! :) Проблемната ми зона е от дупето до корема,а точно тя е най-трудна за поддръжка!Много е важно да отслабна в тази област и да я стегна за около 2 месеца!Моля ви помогнете ми!А и незнам как да отслабна,просто защото незнам какво трябва да ям и какво не!Ще чакам съвети!Благодаря предварително! :)

Ами моят съвет е тичане + коремни преси.

lily_blondy
28th January 2007, 15:24
А как да отслабна?

moebius
28th January 2007, 15:28
А как да отслабна?

Ами с диета. Но само с диета не става, защото ще се отпуснеш. За това наблегни на спорта на първо място. Така и диетата е достатъчно да е лека, а не драстична. Ще отслабнеш по-бавно, но трайно:)

lily_blondy
28th January 2007, 15:34
Благодаря!Ще чакам още мнения!До скоро!

Celine
2nd February 2007, 11:59
При мен коремчето вече си е постоянна величина.
Висока съм 162, 48кг., на 29г. Тренирам три пъти седмично вече 5 години, е, с малки периоди на пауза. Просто такава ми е конструкцията, нямам талия и колкото и да съм слаба все има "долно " коремче плюс паласчици, а иначе съм с много фини кокали и всичко друго си харесвам :D Имах един период, в който с нечовешка диета и тренировки успях почти да го прибера, а в горната част даже плочки извадих, но още първата седмица след края на тези мъки статуквото беше възстановено. И си казах, какво пък, краката ми са страхотни :D
все едно за мен си писала . само дето аз от 5 години най голямото усилие ми е изкачването на стълби ( понеже ме е страх от асансьори )но преди все нещо спортувах - танци , аробики , йоги - все жеснки такива де, само фитнес не съм пробвала

дима тонева
10th February 2007, 14:06
Моят дългогодишен опит показва, че коремът се повлиява най-добре от пътека. Иска продължителност, поне 30 минути, най-добре 40-50, бързо ходене. Освен това е задължително последното вечерно хранене да е рано, около 19 часа. Не яжте вечер хляб, забравете за сладкото!

jeny
21st March 2007, 14:18
Прочетох с голям интерес мнението ти за коремните преси :) Въпреки изчерпателните съвети имам няколко егоистични въпроси :roll: искам да попитам карането на кънки помага ли и колко време трябвада карам, за да има смисъл /и колко пъти в седмицата/? Аз ходя на танци, но е само 2 пъти в седмицата и то по 1 час :( Това достатъчно ли е? И искам да питам дали плуването помага за отстраняване на сланинките? 2 пъти в седмицата по 1час стигат ли :roll: Ще ми се да имам плочки за лятото, за това те разпитвам така досадно :oops: Благодаря ти!

chick
23rd March 2007, 11:57
Намерих още упражнения за корем, ето тук (http://health.msn.com/dietfitness/articlepage.aspx?cp-documentid=100157841&GT1=9145). Упражненията са интересни,ама първата част нещо не ми е много ясна. Това някакъв график ли е? Ама дори и да не го спазвате и си правите само упражненията, сигурно пак ще има ефект. Успех!

Stjernefodt
21st May 2007, 07:26
Моят въпрос е свързан с броя на повторенията.
От доста време правя 100 до 200 преси дневно,обаче напоследък вместо това правя някакви пилатес упражнения за коремните мускули(то е едно 10 мин. филмче),които за разлика от гореспоменатите не ми омръзват,обаче се чудя дали е достатъчно.

P.S.Готин форум. 8)

ледено_sЪrце
2nd November 2007, 14:56
И аз имам въпросче за мускулите на коремчето!Ако някой е запознат с тренировката на Били Бланкс за корем нека да каже мнение:)и към автора на темата....какво мислиш за тази тренировка, ако си запознат с нея разбира се:)
Къде мога да я намеря?

cranberry
7th November 2007, 16:57
www.data.bg

Allegra
24th April 2008, 21:14
Някой знае ли какъв е нормалния процент подкожни мазнини...моя нов кантар има функция за определяне на мазнините и се чудя дали са ми в нормата :roll: Има ли въобнще някаква таблица онлайн или нещо такова :D

cristiano7
24th April 2008, 21:19
http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php

но тези калкулатори са по-скоро ориентировъчни и не са много верни

OskarWild
24th April 2008, 21:21
Някой знае ли какъв е нормалния процент подкожни мазнини...моя нов кантар има функция за определяне на мазнините и се чудя дали са ми в нормата :roll: Има ли въобнще някаква таблица онлайн или нещо такова :D

Виж тази диаграма ... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/Body_mass_index_chart.svg

Формулата я има тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index

Allegra
24th April 2008, 21:38
Благодаря за бързия отговор :D Оказа се че кантара не лъже :lol: и съм ок засега.. :1301: Ех, само ако мога процента да го смъкна под 20 ......:1246:

Endilana
22nd May 2008, 16:48
Нова,и аз съм като тебе.Вманиячих се на тема корем-дъска,спортувам всеки ден след работа,което ми идва в повече и се превърнах в елка за калории.Отслабнах-не много красиво,загубих дупе,хубав бюст,ханш;от недостатъчното храна,която приемам,започна да ми се вие свят,а коремчето си седи.Само дето от по-сочно се превърна в тип"увиснала торбичка".Особено след като все пак сложиш в тази торбичка малко храна...Нямам идея какво да правя,затова започнах да слагам малко по-дълги блузки,коланчета и т.н.,поне така изобщо не си личи.

здравей, сигурно е вече късно да отговарям на този пост, но тъй като и аз имах същия проблем , а сигурно има и още доста момичета като нас, все пак ще ти напиша какво правя аз по въпроса. Реших, че веднъж завинаги ще се оттърва от този корем и толкоз. За целта спазвам диета, ходя два пъти седмично на пилатес, два пъти на Power Plate (където с инструктор работя предимно за коремна мускулатура) и два пъти на LPG (това е процедура за премахване на упоритите мазнини, които винаги ти остават колкото и да отслабнеш. Представлява локален масаж със специален уред). За капак - веднъж седмично бягам в залата. И всяка сутрин и вечер се мажа и си правя масажи с Lipocure на Vichy. Много усилия са, но вече виждам резултат и се надявам до средата на другия месец да имам релеф.

Aine
29th May 2008, 17:59
Здравейте,
в началото на темата стана на въпрос за прасците, че трудно се правят и че култористите слагат силикон, но нищо не се споменава за отслабването им. Често ми се кефят на прасците, които имам, но все пак съм момиче и смятам, че не е нормално да имам прасец като на римски пехотинец както обича да казва един приятел. Моля ви помогнете... дайте някакви идея как той да стане по малък.
Относно корема... до сега винаги съм правила коремните преси на серии като постепенно ги увеличавам и ефекта е почти нулев. Смятам да пробвам с колкото мога + 5 :)
БЛагодаря ви

blueeye83
18th June 2008, 16:49
моят корем не е стегнат,но приятелят ми има страхотни плочки.Това,което знам от него е,че не е важно количеството на коремните преси,а качеството.Ако не се правят правилно естествено се натоварва и боли кръста.Затова по-добре 2-3 серии по 15-20 преси,отколкото 100,но не както трябва.Освен това ако има мазнинки първо те трябва да се стопят чрез кардио упражнения.Разбира се всичко е комплексно-правилно хранене плюс физическо натоварване.

rokoko
30th June 2008, 17:50
АЗ от цялата дандания не разбрах само едно
може ли всеки ден да правя коремни, понеже ходя 5 - 6 пъти седмично на фитнес за да разредя силовите тренировки и да наблегна на кардиото като не искам в седмицата да пропускам дори една мускулна група от тялото си
Та през ден или всеки ден като всеки път правя различни упражнения за коремните мускули
иначе личи си че тренирам но лошо няма да се види повече

djidjito_
30th June 2008, 18:05
хората по принцип казват че трябвало през ден,само че аз не слушам хората и ги правя всеки ден.и мога да кажа че резултата е страхотен.хубаво е да редуваш упражненията защото корема свиква много бързо

rokoko
1st July 2008, 00:09
ами аз правя различни упражнения за корем, през ден

Solver
1st July 2008, 13:29
Няма нужда, плочките бързо ще се стегнат и докато ги покажеш ще се стягат още повече. С повече коремни и повече пъти в седмицата няма да ги извадиш, нали правиш кардио така или иначе. Прави си нормалните упражнения и както се каза - качествено. При мен например на 15-тата преса започва нечовешко горене в плочките, просто защото ги изолирам максимално. Някои хора и 100 преси да направят - най-много да си натоварят горе бедрата.

djidjito_
1st July 2008, 14:15
много съм съгласна.трябва да се стремим максимално да го изолираме като го тренираме

rokoko
1st July 2008, 22:09
Няма нужда, плочките бързо ще се стегнат и докато ги покажеш ще се стягат още повече. С повече коремни и повече пъти в седмицата няма да ги извадиш, нали правиш кардио така или иначе. Прави си нормалните упражнения и както се каза - качествено. При мен например на 15-тата преса започва нечовешко горене в плочките, просто защото ги изолирам максимално. Някои хора и 100 преси да направят - най-много да си натоварят горе бедрата.

и при мен на римско столче ли се викаше
едно дето лежиш под наклон и си правиш коремни
на него си натоварвам бедрата но корема - нищо
за това почнах на един уред МОЛИТВА с тежест
ама то чудя се натоварва ли долната част или само горната
стимулирам ги често малко почнаха да личат

ELLE WOODS
22nd July 2008, 06:33
Цялата информация относно коремните мускули е страхотна.
Само ако може някой да ми каже колко време /като месеци/ е необходимо да се правят коремни упражнения, за да има видим ефект?

borislavka
8th February 2009, 09:45
По принцип корема ми е стегнат, но има още какво да се желае. Най-хубавото е, че се поддава на тренировка и постигам резултати в кратък срок. Правя коремните преси само като съкращавам бързо коремните мускули, т.е. лягам по гръб на ръба на леглото и краката допирам в пода /90 градуса/, слагам ръце зад тила и започвам бързо да се изправям на около 30 градуса и да отпускам. След около 20-30 повторения корема започва страшно да ме боли. Трябва обаче да го правя редовно, а аз съм една вейка :lol:

dupla
12th May 2009, 08:26
Цялата информация относно коремните мускули е страхотна.
Само ако може някой да ми каже колко време /като месеци/ е необходимо да се правят коремни упражнения, за да има видим ефект?


нон стоп подражка на тяло-цял живот съм така-за мен смисала на живота е в спорта

borislavka
6th June 2009, 09:57
Да се отчета след толкова време - всеки ден правя първо по 100 коремни преси под ъгъл от 30 градуса. и след това 2 повторения по 60 преси. Много съм доволна. То си ми стана навик. А коремчето е чудно :lol:

ледено_sЪrце
6th June 2009, 10:07
А коремчето е чудно :lol:
Искаме снимки! :D
За колко време го постигна?

iva_popova85
31st July 2009, 08:33
И аз да попитам за коремните преси!
Имам топка за упражнения!На нея ако се правят преси дали ще са ефикасни?Или просто ще си губя времето!И за паласките някой ще ме посъветва ли какво да правя?5 дена в седмицата съм на фитнес.От които 30 мин на кроса с неупренов колан.Потя се много но на сантиметри не мърдам.Внимавам и какво ям...но нищо.какво да правя.

aniK
31st July 2009, 09:21
Коремните преси на гимнастическа топка са много добро упражнение. От колко време ходиш така интензивно на фитнес и не виждаш резултат?

iva_popova85
31st July 2009, 12:58
Ами вече месец...но също така понеже имам малко дете вървя много през деня.Вечр вечерям в 18.30 и след това 2 чеса постоянно ходено отново....внимавам и с какво се храня....от 1 седмица започнах и да смятам калориите които изяждам като се опитвам да на са повече от 1600 на ден и за сега се справям без проблем....не смятам да се отказвам,мисля да започна да ходя и по два пъти в седмицата на Йога
:roll: някакъб съвет???За каквото и да било????

aniK
31st July 2009, 13:43
Ами за постигане на резултати се иска време. Аз лично съм фен на фитнеса, не на йогата. С гимнастика и режим на хранене се постига хармонично и стегнато тяло, но изизсква време. Тренировката ти трябва да съдържа кратко кардио за загрявка, упражнения за мускули (леки тежести и повече повторения) и продължително кардио за горене на мазнини. Резултатите ще дойдат сами и то навсякъде, не само на паласките.
Колко малко е детето, кърмиш ли?

iva_popova85
31st July 2009, 14:45
Първо благодаря ти за отделеното внимание!
Не не кърмя.Тя вече е на 1 година и 7 месеца.След седмица тръгва на ясла и вече съвсем ще мога да се отдам на спорта.Затова питам,приемам всякакви съвети.Къде да се насоча и какво точна да правя.

aniK
31st July 2009, 15:58
Пордължавай с ходенето на фитнес. Каква е храната ти?

Divinemouse
15th October 2009, 10:13
Да се отчета след толкова време - всеки ден правя първо по 100 коремни преси под ъгъл от 30 градуса. и след това 2 повторения по 60 преси. Много съм доволна. То си ми стана навик. А коремчето е чудно :lol:

Аз правя 5 по 30 и нищо не става :twisted: За колко време успя да си направиш коремчето чудо..

tonubg
15th October 2009, 14:41
Да се отчета след толкова време - всеки ден правя първо по 100 коремни преси под ъгъл от 30 градуса. и след това 2 повторения по 60 преси. Много съм доволна. То си ми стана навик. А коремчето е чудно :lol:

Аз правя 5 по 30 и нищо не става :twisted: За колко време успя да си направиш коремчето чудо..
Коремчето ако има по него мазнинки, и със 200 коремни няма да падне. И коремните пресни не са толкова удачни за тренировка за корем. По принцип са си доста опасно упражнение. Храна и кардио му е майката на корема.

Gossow
15th October 2009, 15:02
tonubg защо са опасни ?

Divinemouse
15th October 2009, 18:29
От кардио аз свалям на всякъде а не искам...Правя само кардио за загрявка и повече Не...Искам само корем да сваля..

SweetShark
15th October 2009, 18:33
Томи, провери си прогестерона в пост-овулаторната фаза (19 или 21 ден от началото на цикъла). Има голяма вероятност трупането на корем да ти е вследствие на понижени нива на прогестерона - на същото се дължат и миомите, между другото.

Divinemouse
15th October 2009, 18:47
[quote="SweetShark"]Томи, провери си прогестерона в пост-овулаторната фаза (19 или 21 ден от началото на цикъла). Има голяма вероятност трупането на корем да ти е вследствие на понижени нива на прогестерона - на същото се дължат и миомите, между другото.[/qu



ще ти пиша на лични :lol:

dona Mara
16th October 2009, 19:49
SweetShark можеш ли да споделиш тук повече за това което имаш в предвид ?

SweetShark
20th October 2009, 17:12
Ами прогестерона отговаря за много неща (едно от тях е усвояването на калция от костите и въобще много от факторите в обмяната на веществата) в тялото ни. Понякое време, не е задължително да си в предменопауза, равнищата на прогестерон понамаляват - причини дал господ... което, при нормални равнища на естроген, кара тялото да интерпретира естогена като завишен и оттам - да "произвежда" миоми...

На занижен прогестерон дължим много от ПМС симптомите, задържането на вода преди и по време на цикъл. Ако си изследваш равнищата и доктор ти предпише компенсаторно лечение, изведнъж рязко се подобрява обмяната/изгарянето, изчезват натрупвания (надутости)...Гинеколозите не са радетели на хормоналните изследвания - особено ако няма някакъв видим симптом на заболяване - но пък ние ако си направим труд д си следим хормоните, можем д ги накараме да се погрижат за здравето ни.

kisha
27th October 2009, 17:33
здравейте, след абдоминопластика съм на 2 месеца и вече мога да започна със спорта, но се чудя какъв.Не съм спортна натура, но се налага, заради слабата ми съединителна тъкан....какво бихте ми препоръчали :?:

ina79d
3rd November 2009, 09:41
Преди много време, моят треньор ми каза, да не правя коремни преси дигайки горната част на тялото към краката, тъй като засилвам- подчертавам брича. Мислите ли, че това мнение има резон?

emkatapld
25th December 2009, 19:27
Защо никой не иска да ми отговориии :cry:

ами ... няма начин да го оправиш това е по вина на кожата ако не е достатъчно еластична се пукат капилярите ... аз имам същия проблем на гръдните мускули , но появят ли се само могат да избледнеят не да изчезнат ... въпреки това , това не означава че не можеш да си тренираш

Sunny_stz
25th May 2010, 11:56
Здравейте на всички! Аз също съм много запалена на тема корем и хубави плочки,затова усилено работя по въпроса. Мога да ви дам един съвет за плосък корем :oops: Опитайте всяка сутрин на гладно(много е важно това) след сутрешното горчиво кафе да правите много коремни преси,примерно 3-4 серии по 50-100 различни упражнения, и съм сигурна че след 2 седмици ще има някакъв резултат :wink: поне аз вече започнах,но трябва да съм упорита за да изглежда пресата ми перфектна :oops: успех!!!!!!

Здравей!Аз също съм решила да спортувам,не знам в какви условия ,но ще го направя!Та искам да те питам,аз лично не обичам горчиво кафе..пия го с една лъжичка захар..Казвате че кафето трябва да се пие без захар,а може ли с кафява захар?Тя води ли се диетична?Хубаво сутрин правим упражнения ,а кога закусваме?Аз съм свикнала сутрин като стана да закуся нещо малко и да пия кафе...ям примерно банан,корнфлекс или припечени филийки?Искам да стопя мазнините около корема,защото вече не ги понасям и знам че за това се иска много труд! :roll: Знам от личен опит,защото миналата година зимата тренирах усилено.Ходих на аеробика,тичах,правих си упражнения в къщи всяка вечер,бях много сериозна!Но после дойдоха изпитите ,едни проблеми и спрях и лятото се занемарих и напълнях близо 5,6, кила!!!Много е лошо като спре човек да спортува...после целия му труд е бил на вятъра!!!Иначе ти би ли дала някакви съвети??

IrOn_MaN
5th June 2010, 17:45
За да има добар и бърз ефект трябва редовно дасе напрягад, например с бягане, плуване и спортни танци коремни преси и повдигане на краката от вис, спомагад също много но трябва също добър хранителен режим препоръчвам след 21:00ч дане ядете ако е възможно, или по леки и не толкова мазни храни, човек винаги когато качва килограми първо се натрупват мазнините около стомашната област при родилите жени е по трудно да направят желаното коремче което да е прибрано а не да прилича на тесто там е нужно голямо постоянство и усилени тренировки но нетрябва да не се бърза веднага след катоса родили да почват с коремни преси или вопще други тренировки натоварващи кръста защото докато са били бремени грабначния стълп и кръста са били много нтоварени. Когато тренирате незабравяите дасте добре ублечени и след сяка серия по 1 глъдка менерална вода нетрябва даси давате много зор зщото веднаш като направите нпример някъкав рекорд или да натоварите плочките прекалено много и на ругия ден невисе тренира правете серики и всеки следваж ден слагаите с по 1,2 одгоре. Кръста винаги се натоварва препорачвам да почнете от няколко коремни преси например 4,5 и да качвате с по 1,2 секи ден кръста заяква дури от коремните преси но нее хубаво пак повтарям даси давате много зор. Дано съм помогнал извинявамсе за правописните греш и това отляво на Pick-a e моето коремче ако имате вапроси заповядаите :cool:

emiko
5th June 2010, 20:53
:dizzy:

Сахара
19th July 2010, 11:06
Коремните преси са най-голямото мъчение на света, обаче май са задължиотелни :)

mar4ee
21st July 2010, 18:02
Здравейте, не съм сигурна, че се включвам в правилната тема, но тъй като от скоро знам, че ще ставам майка, започнах да се притеснявам за тлъстинките в коремната област :lol: имам един важен въпрос, ако досега съм си правила редовно пресите, имате ли идея дали бременността ще попречи да си ги продължа? Много ще съм благодарна ако някой ми каже нещо по въпроса :)

Solver
22nd July 2010, 00:21
Каквото и да си говорим, горния пост да не се чете, дано някой не го вземе за съвет.

root
22nd July 2010, 10:16
Здравейте, не съм сигурна, че се включвам в правилната тема, но тъй като от скоро знам, че ще ставам майка, започнах да се притеснявам за тлъстинките в коремната област :lol: имам един важен въпрос, ако досега съм си правила редовно пресите, имате ли идея дали бременността ще попречи да си ги продължа? Много ще съм благодарна ако някой ми каже нещо по въпроса :)
По време на бременност, коремни преси са противопоказни! Нормално да се поразтегнат и да се поотпуснат, но после ще си ги оправяш.

mar4ee
23rd July 2010, 08:45
Мерси за отговора mindbender, и аз така съм чувала, но си мислех че са бабини деветини, както и повечето забрани по време на бременност, ужасявам се от мислата да не мога да си правя нещата, които обичам, а пресите определно се нареждат сред тах :D Нищо, ластичните колани са насреща :lol:

root
23rd July 2010, 10:06
Гледай да не са много стягащи. А изчистването на мазнините и стягането ще го мислиш след раждането.

mar4ee
23rd July 2010, 12:24
Да да, знам че не трябва да се прекалява, просто се страхувам, че след раждането метаболизма е друг, но то такова тичане пада по детето / живот и здраве разбира се/, че те мазнинките май сами се свалят :lol: :lol: :lol:

Nadito
3rd September 2010, 04:09
Аз сам на 15години но имам корем.Преди една година бях 45 а тая година сам 55.3.преди 1 месец бях 59кг.За този един месец пражиь коремни преси,карах колело и др.Но пробрема е 4е ям много паржено,слън4оглет пия газирани напитки и като доиде зимата,запо4жам да ям свинско и други мазни храни и пак си жра6там корема.А през зимата много не ми се спортува.

Solver
3rd September 2010, 08:56
След като сама си казваш проблема, ние какво да направим? :)

YVKsport
3rd September 2010, 09:20
Аз сам на 15години но имам корем.Преди една година бях 45 а тая година сам 55.3.преди 1 месец бях 59кг.За този един месец пражиь коремни преси,карах колело и др.Но пробрема е 4е ям много паржено,слън4оглет пия газирани напитки и като доиде зимата,запо4жам да ям свинско и други мазни храни и пак си жра6там корема.А през зимата много не ми се спортува.

С тази диета не само,че не си си полезна за фигурата,ами си и вредиш.Много мазнини и вредни захари. :idea:

Solver
3rd September 2010, 11:40
Добре, че й каза :idea:

patrisha
3rd September 2010, 19:49
Ако целта е била да се оплаче, вече го направи. А ако има желание да подобри нещата, има доста изписано по въпроса. Само дето не става с уговорки " През зимата много не ми се спортува" То мен и лятото ме домързява понякога, ама си обличам екипчето и започвам. И след първите 5-10 минути съм забравила, че не ми се е спортувало днес.

Nadito
4th September 2010, 15:41
[quote="Nadito"]Аз сам на 15години но имам корем.Преди една година бях 45 а тая година сам 55.3.преди 1 месец бях 59кг.За този един месец пражиь коремни преси,карах колело и др.Но пробрема е 4е ям много паржено,слън4оглет пия газирани напитки и като доиде зимата,запо4вам да ям свинско и други мазни храни и пак си вра6там корема.А през зимата много не ми се спортува. Ако може някои а ми каже какво да ям прес зимата ще съм му много благодарна

Nadito
7th September 2010, 19:24
dobre blagodarq 4e mi kazaxte kakvo da pravq prez zimata. :) :D

patrisha
7th September 2010, 19:44
Не мисля, че имаш нужда някой да ти казва какво да правиш. Всъщност ти си формулирала проблема : не се движеш достатъчно, храниш се неподходящо. От тук нататък само от теб зависи дали нещо ще се промени. Но е въпрос на действие, не на думи. Ще ти бъде ли по-лесно, ако ти кажа : спортувай редовно и не яж мазно, пържено и сладко?

Nadito
8th September 2010, 11:53
da znam kakvo trqbva da pravq no kato ne sam umorena ot u4ili6te i togava samo ne mi se pravi ni6to,ina4e prez drugoto vreme moga da [ravq samo tova :)

patrisha
8th September 2010, 12:16
Е, то на никой не му е лесно. Аз да не мислиш, че не съм скапана вечер като се прибера от работа. Ама знам, че не трябва да се оставям на умората да ме провали. Пък и като се пораздвижа малко, после се чувствам по-добре. Защо не се опиташ да спортуваш с филмчета с упражнения, по-забавно и по-мотивиращо е. Почти като в група. Аз преди ходех в зала да тренирам с група, но напоследък ми е много натоврено на работа и не мога да ходя в точно определени часове. Затова си спортувам в къщи - каланетика, пилатес, упражненията на Синди Крауфорд. А за храненето ще трябва да си направиш режим и да се ограничаваш от нездравословни боклуци. И аз се изкушавам понякога да похапна сладко, но гледам да не го правя твърде често. Добре, че поне мазно и пържено не обичам. Няма лесен начин да изглеждаш добре, но да знаеш, че положените усилия винаги се отблагодаряват. Така че не се предавай толкова бързо. Всичко зависи от теб. Между другото от Технополис си купих диск с упражнениня за корем /на скромната цена от 4,99лв/ и съм много доволна, редувам го с другите упражнения и определено има ефект.

joy._
8th September 2010, 14:51
Нормално е да ни помръзва, след като сме водили заседнал начин на живот. Важното е веднъж да се навиеш да започнеш някакъв спорт, упражнения и след това ще забележиш как от тях ти се вдига тонуса и си по-зареден и жизнен, а когато видиш и някакъв ефект върху тялото си, се чувстваш още по- доволен от себе си. Докато времето е хубаво е добре да се тича ако не всеки, поне през ден в парка с някоя приятелка. Сега есента похапваме повече и трупаме мазнинки за зимата. По 30, 40 минути на ден коремни преси, подскоци и разни други упражнинийца вършат също добра, стига да не ги правим през седмица:D

Shandi
17th September 2010, 19:45
http://www.iwantsixpackabs.com/bodyweight/core_exercises.html

Попаднах на този сайт, има много хубави и разнообразни упражнения за коремните мускули. Единствено се иска желание :wink:

Mama.Mia
17th September 2010, 19:57
Shandi, Мерси за уеб сайта. Много ми допада, когато упражненията са показани и с картинки,
а в този случай и с движеща се картинка. :2003:
Само дето желание само по себе си не е достатъчно, трябва и да се изпълняват упражненията.
Иначе аз желание имам, ама нищо не правя.

YVKsport
17th September 2010, 20:52
Shandi, Мерси за уеб сайта. Много ми допада, когато упражненията са показани и с картинки,
а в този случай и с движеща се картинка. :2003:
Само дето желание само по себе си не е достатъчно, трябва и да се изпълняват упражненията.
Иначе аз желание имам, ама нищо не правя.
Едно е да искаш,друго е да можеш,трето и четвърто да го направиш :wink: :idea:

Rumenova
29th September 2010, 11:30
Здравейте! Дайте идеи как да си стягаме корема докато работим и по цял ден сме седнали на един въртящ стол. Вече се почудих какво да правя...

Solver
29th September 2010, 13:53
И като се почуди какво измисли :lol:

Логично е, че не можеш да го стягаш, докато работиш седнала на въртящия се стол - самият факт, че работиш, независимо от стола, ни подсказва невъзможността да правиш друго.

А и не виждам защо е нужно да го стягаш докато работиш - можеш да правиш ежедневни коремни и други упражнения извън работа, а не върху въртящия се стол, докато работиш. Можеш да правиш аеробни упражнения извън работа (защото иначе се сещам само за скоростно въртене на стол, което не хаби много калории) .

Тези упражнения (http://vbox7.com/play:c500421d) са добри, стига да ги изпълняваш всеки ден или през ден - в продължение на месеци. Без други упражнения или правилно хранене, ефектът ще е забележим единствено, ако и сега коремът ти е плосък. В противен случай - те няма да разтопят мазнините. Ако пък добавиш аеробни упражнения, ако съобразяваш храната си (като целта ти е да стегнеш корема) - ефектът логично ще е доста по-добър.

Taneva`
20th December 2010, 15:28
Много полезно инфо! Мерси!

Nelogi4na
6th May 2011, 01:44
Аз пък имам следния проблем - при няколко операции ми направиха коремните мускули на гоблен и корема ми увисна като на бременна в 5 постоянен месец. Иначе не е като да ме мързи - не трябва да тичам но ходя поне по 3-5 км. на ден. Обаче корема ми не спада и туй то. Срам ме е от самата мен да се погледна в огледалото вече.
Някакви идеи какво да правя? Някакъв от тези малките фитнес уреди би ли могъл да ми помогне, напр. Leg Magic или степер? Не трябва да се подлагам на големи натоварвания, затова не се хващам да ходя на фитнес.

Шоки
7th May 2011, 21:04
Нелогична, корема, за да се стегне си иска натоварване, без натоварване няма да стане. Аз подържам корема, а и фигура като цяло, с аеробика. Намерих си два диска с аеробика за по 5 лв единия и си ги редувам - единия е кардио, другия предимно силов. И е много важно да не се правят един тип коремни преси, а да се редуват няколко вида. Горе на линкчето на Шанди се виждат доста видове коремни преси и е хубаво да се правят всичките, например по 10 бр всеки вид. Преди да започна с гимнастиката се омотавам хубаво ( бедра, дупе и корем) с найлоново фолио. Тези които имат неопренови бермуди още по добре.

Ralitsa67
5th June 2011, 19:39
Много полезна информация :) мерси

leni1111
7th June 2011, 08:00
Важното е всеки ден да се тренира според мен. Аз така правя и имам големи резултати.

Мариса
9th June 2011, 19:20
Преси по 10 броя само си е загуба на време:D

Шоки
13th June 2011, 09:27
МИК ако това се отнася за моя пост, прочети го хубаво- казвам че трябва да се правят няколко вида преси по 10бр. като начало, след това може и повече - аз правя около 10 различни вида преси рпи една тренировка1 така че общия сбор преси за една тренировка са 100 - а тъй като вече съм от напреднали правя и по 150-200.

root
13th June 2011, 11:22
Преди да започна с гимнастиката се омотавам хубаво ( бедра, дупе и корем) с найлоново фолио. Тези които имат неопренови бермуди още по добре.
1. Това е глупост. Обяснявано е вече във форума.
2. Тренираш ли корем - трябва да тренираш и кръста. М-у 2-те трябва да има баланс.

Шоки
13th June 2011, 12:24
1. За теб може да е глупост, но увиването с фолио при мен , а и при приятелките ми, които го правят има голям ефект - и за корема и за целулита. Аз споделям нещата, които при мен имат ефект, а който иска да ги спазва. Спортувам от втори клас, така че съм запозната с някои неща.
2. Това второто, не знам какво пречи найлона при него. Кръст , корем.....коремните преси са си преси, видовете се виждат в един линк, публикуван от една потребителка по-нагоре. както казах за една тренировка аз правя около 10 вида преси, показани са ми от специалист и точно той ми е казал как да правя по-ефикасно тренировките си и определено има ефект - при положение че съм раждала и съм на 33 години, а корема ми е абсолютно плосък и нямам нищо излишно по себе си говори, че начина ми на тренировка е правилен.

root
13th June 2011, 14:00
Найлони и неопрени пречат на кожата да диша. Нарушава се правилната терморегулация. Води до едно запарване на кожата, което я отпуска. Тялото вместо да се отървава от токсините, ги задържа. Това че пречи на терморегулацията може да се окаже сериозен стрес за някой коремни органи.

Че имаш плосък корем говори само за плоския ти корем. Аз не се заяждам с тренировките ти, а само допълних. Гръбнакът се състои от 4 преминаващи една в друга кривини. Може би и с това си запозната... В случая, за които писах: ако мускулите на кръста са слаби, поради дисбаланс - много често натоварването пада върху междупрешленните дискове и прешлените. Оттам дископатии, хернии и т.н. Това става не само при нетрениращи, но и при професионални спортисти, при който едната мускулна група е много по-силна от другата. Например лекоатлети, колоездачи, гребци и т.н. За това както трябва да се тренират синергистите, така и антагонистите.

Шоки
13th June 2011, 14:30
Моята тренировка, със дисковете + коремни преси след това, е 45 минути. За моята структура това е достатъчно. За това време няма проблем от найлоните. вече ако оворим за часове, тогава да-найлона може и да навреди. След като родих имах корем, който се нуждаеше от стягане, също така наедрели бедра и дупе и точно този метод на спортуване ми върна фигурата от преди раждането. Но все пак, както вече казах аз спортувам от малка, което също е от значение. Също така и никога не съм имала наднормено тегло, само леки забележки от време на време и то след раждането.
За кръста си права да, мисля че хора, които имат наднормено тегло или както каза ти едната мускулатура е по развита от другата по -често страдат от такива неща. Просто помислих, че подчертаваш, че найлона е вреден за кръста.
Както и да е, аз просто споделих моя начин на тренировка. доволна съм от резултата и фигурата си придобити от нея, за това и споделям тук. Но всеки е различен организъм и с различна структура, просто трябва да открие правилната тренировка за него. Най-добре да се посъветва със специалист.

root
13th June 2011, 15:02
Не права, а прав.

Шоки
13th June 2011, 16:23
Упс, извинявам се, не обърнах внимание на пола ти. :oops:

Мариса
14th June 2011, 19:33
МИК ако това се отнася за моя пост, прочети го хубаво- казвам че трябва да се правят няколко вида преси по 10бр. като начало, след това може и повече - аз правя около 10 различни вида преси рпи една тренировка1 така че общия сбор преси за една тренировка са 100 - а тъй като вече съм от напреднали правя и по 150-200.
Именно,много добре го прочетох-само по 10 повторения хич не са достатъчни колкото и видове преси да правиш,но щом си доволна само на плосък корем ОК.
Аз целогодишно бръмча с плочки:D

Нелка
16th June 2011, 00:37
Аз честно казано не виждам голяма файда от коремните преси при жените. Ако искате плосък корем, трябва да увеличите кардиото, и изчистите диетата. Коремните преси не помагат много.
Всеки има коремни мускули, а плочките се показват при орелефяване. Аз лично не харесвам жени с развита мускулатура на корема и плочки харесвам само на мъже. Ама тва си е личен вкус...

titi1
16th June 2011, 11:15
и аз така, не харесвам плочки на жени, а едно хубаво плоско коремче, така ми е женствено:D

Мариса
19th June 2011, 19:47
Аз честно казано не виждам голяма файда от коремните преси при жените. Ако искате плосък корем, трябва да увеличите кардиото, и изчистите диетата. Коремните преси не помагат много.
Всеки има коремни мускули, а плочките се показват при орелефяване. Аз лично не харесвам жени с развита мускулатура на корема и плочки харесвам само на мъже. Ама тва си е личен вкус...
Не помагат,ако не се изпълняват правилно и достатъчно.
Не съм правила коремни преси от толкова време,че не помня от кога,но нали не мислиш,че женските плочки са като мъжките:D
Женските са финни и стоят красиво според мен:)

root
20th June 2011, 08:32
Nells, права си донякъде. Ако жената има излишни килограми в областта на корема, тогава кардиото е начина да се стопят мазнинките. Но за да се развият самите мускули - трябва да се правят упражнения. Било то коремни, било други, а в някой случай и аеробен спорт ги развива достатъчно добре.

lullaby
14th July 2011, 20:37
Имам въпрос за стягането на корема, надявам се да не ми се смеете :) Напоследък много се запалих по белиденса. Тегля си всякакви клипчета и изпълнявам упражненията с удоволствие, но забелязвам, че коремчетата на танцьорките не са стегнати. Типичното коремче на кючекчийка е по-отпуснато в долната си част, а аз искам целият ми корем да е стегнат. Та въпроса ми е дали от специфичните движения в ориенталските танци се получава това или е от начина на хранене? В момента корема ми е плосък, аз искам просто да се стегна още малко.

Нелка
14th July 2011, 23:31
Имам въпрос за стягането на корема, надявам се да не ми се смеете :) Напоследък много се запалих по белиденса. Тегля си всякакви клипчета и изпълнявам упражненията с удоволствие, но забелязвам, че коремчетата на танцьорките не са стегнати. Типичното коремче на кючекчийка е по-отпуснато в долната си част, а аз искам целият ми корем да е стегнат. Та въпроса ми е дали от специфичните движения в ориенталските танци се получава това или е от начина на хранене? В момента корема ми е плосък, аз искам просто да се стегна още малко.

Знаеш ли, и аз се питах същия въпрос.

Във моя фитнес има класове по бели денсинг и аз от месеци се чудя дали искам да се запиша. Дилемата ми идва от същото място - ще има ли ефект върху физиката ми или просто ще изгубя време полюшквайки се насам натам...

Разрових се в нета, доста хора се питат същия въпрос - защо тези танцьорки имат коремчета. Повечето отговори са свързани с произхода на тези танци, а именно - близкия Изток, където на почит за закръглени жени. Друг момент е, че кючека не е кой знае какво кардио натоварване, респективно не гори подкожни мазнини. Не може да се сравни с един кик бокс например. Но самите движения на танцьорките предполагат едно умерено натоварване на амдоминалните мускули, което е съчетано с недостатъчно кардио, а това гарнирано с високо въглехидратна диета (каквато е мидъл ийст кухнята), води до този резултат.

За отслабване или оформяне на стегнат корем най-вероятно няма да има резултат. Но ако искаш да се забавляваш и да научиш нещо ново, предполагам е добър начин да се разтовариш! :)

Oompa Loompa
14th July 2011, 23:36
Аууу Нели да не си решила да очароваш някой с прайвит бели дансинг :)
Иначе и аз съм на мнение ,че освен да научиш някоя врътка с ханша ,друго няма какво да постигнеш с тези танци :)
И най добрия начин за стягане на коремни мускули е бягането :)

root
15th July 2011, 09:21
...но забелязвам, че коремчетата на танцьорките не са стегнати. Типичното коремче на кючекчийка е по-отпуснато в долната си част, а аз искам целият ми корем да е стегнат. Та въпроса ми е дали от специфичните движения в ориенталските танци се получава това или е от начина на хранене? В момента корема ми е плосък, аз искам просто да се стегна още малко.
При такива танци се натоварват основно вътрешните коси и напречен коремни мускули. Правите коремни не толкова. Специално при повечето хора долната група от правите коремни са по-слаби от горните. При задържане на храна в червата се получава такова издуване в долната част на корема. В някой случай и без да има храна, пак си седи така. Ако искаш да ти е стегнато там - трябва да ги тренираш...

Начинът на хранене винаги играе роля.

susan, бягането може и да не е най-доброто за стягане :)

lullaby
15th July 2011, 16:26
Благодаря много за мненията. Сега поне ще знам да не разчитам на тези танци за по-сериозно стягане. Иначе си личи, че съм мързелана - любимите ми занимания са йога и белиденс :biggrin:

Oompa Loompa
15th July 2011, 17:31
susan, бягането може и да не е най-доброто за стягане :)

Прав си ,но при мен това е най лесния начин :)

Нелка
16th July 2011, 01:44
Такаааа... Не мога да не си посипя мерудията и на тази манджа.....


Аз съм с прецакан кръст от времето, когато бях млада и глупава и правих сингли мъртва тяга с почти собствено тегло.. За това не мога да изпълнявам стардартните преси, но те така или иначе не вършат работа, за тва съм намерила решение за корема си в следните упражнения, които натоварват цялото тяло, но са и безмилостни към корема и щадящи към кръста(разбира се, ако се изпълняват правилно):

Това ми е любимото:
Ренегатско гребане:
http://www.youtube.com/watch?v=WPLAYOFltzE&feature=related
Тази мацка го прави с 4 килограмови дъмбели, аз го правя с 10 килограмови. :2056: Обаче, е хубаво да се почне от собствено тегло, само за да се свикне със самото движение, защото не е много лесно за усвояване. Тук е обяснено по-подробно:
http://www.youtube.com/watch?v=vyHls4EKqxU&feature=related

Запомнете - китките трябва да са железни, защото - от личен опит споделям - не е най-приятното изживяване на света, да ти паднат 10 кила на палеца - най-малкото не е полезно за слуха на останалите в залата...
Тук по-подробно:
http://www.bb-team.org/exercise/2807_renegatsko-grebane-s-pudovki#axzz1SDY7iIFY
Работите не само за корема, но и за гърба, крака, абе цяло тяло... Чудесно упражнение е! :)

Следващото, което чудесно натоварва корема е това чудо:
http://www.youtube.com/watch?v=q0jalJ-3e7U
Тази мацка добре го обяснява, но на мен ми се струва, че не го изпълнява достатъчно чисто. Според мен клека трябва да е по-дълбок, за да се натовари красиво и вътрешната част на бедрата. Намерих това видео, струва ми се, че човека е с по-дълбок клек:
http://www.youtube.com/watch?v=_h1QcHTkwdI&feature=related
Аз определено го правя с дълбок клек, д-то се оформя страхотно и корема работи при пазенето на баланс. Може да нямам цици, но пък поне с д...-то си се гордея! :1259: В добри дни 14 кг, след тежки нощи - падам до 10.

А това е тоталния ми фаворит, защото събирам очите на мъжете в залата, за които е мн трудно явно, просто защото са по-тежки от мен, или просто събират очите си в задните ми части... :biggrin:
http://www.youtube.com/watch?v=VcrseWjRjm4
Само, че не го правя на наклонена лежанка, а на хоризонтална. Правя по 35 на серия, много е приятно, само да се внимава да не се натоварва врата.
А това е тежката артилерия: http://www.youtube.com/watch?v=oWsEp7hsmZg Така се стяга корем, не с бели мели дансинг и джогинг... А, да забравих - и спартанска диета... ;)

Ако се правят тези трите, дори в отделни тренировки, нужда от кардио няма да има, зашото пулса така ще скача интервално, че тялото ще гори в проценти повече в следващите няколко дни..

Наслаждавайте се разумно и винаги под нечий зорък поглед!

lullaby
16th July 2011, 09:31
Нели, желязна мацка си! :girl_dance:

Oompa Loompa
16th July 2011, 09:43
А ако знаеш ква желязна диета пази ...Не познавам друг човек освен себе си който да яде толкова много :)

lullaby
16th July 2011, 09:51
А ако знаеш ква желязна диета пази ...Не познавам друг човек освен себе си който да яде толкова много :)

Наистина ли? Според снимките, които съм виждала, изглежда страхотно. Явно е късметлийка :)

Нелка
16th July 2011, 10:27
Хахахах, точно щях да помоля Сю да ми свидетелства как се храня, за доказателство, че с анаеробни тренировки може да дадеш такъв бууст на метаболизма си, какъвто с аеробни много трудно ще постигнеш!

lullaby, късметлийката е Сю, щото тя не тренира , а повечето 20 годишни биха й завидяла на тялото! :)

lastik
8th September 2011, 13:03
Вижте 2-тия сайт в този списък! Има страхотно описание кои храни трябва да се приемат, за да махнем коремчето и с помоща на лесен тренировъчен план да постигнем мечтания просък корем! Ето го и сайта:

http://askme.topdietsreviews.com/

janefoxful
30th September 2011, 11:47
Като жена с пълен брой "плочки" на корема искам да кажа ,че инфото е много изчерпателно.За коремните мускули правя по 400 -700 коремни преси всеки ден.Като тренирам всеки мускул по отделно.Бягането и тренировките във фитнеса са ясни.Хранителния режим изключва газирани напитки,алкохол,мазни и пържени храни както и тестените изделия.

Decu
11th October 2011, 09:39
Нелс ми разказа играта, ще си взема поука :2019:

anjela_k
16th October 2011, 12:40
Изчетох всичко, тъй като азсъщо се опитвам да стегна мускулите на корема си. Много изчерпателна информация.

galina.gor
8th November 2011, 11:02
при повечето жени това е най-проблемната област, но с повече течности и всяка сутрин коремни преси, мускулатурата се поддържа.

MuRkAtA...
29th November 2011, 10:55
Мнмо правляни неща казахте... Аз също поддържам коремни мускули и съм манячка на тема тяло и се радвам, че има още такива момичета :)

StefanPetrov
13th June 2012, 17:58
Нещо интересно което намерих по темата цък (http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/94078)

Kalinkata
16th August 2012, 14:46
Това упражнение върши страхотна работа при мен - коремно сгъване от лег с вдигане на ръцете и краката (отдолу ще сложа линк към клипче за начина на изпълнение). Правя 3 серии по 15 повторения, с около 30 секунди почивка между сериите. Ползвам 5-килограмови дъмбели, но за начало почнете с по-лекички! Ако ви хареса можете да го включите в програмата си. Успех! :)

http://www.youtube.com/watch?v=3q3U20I09fE

Мариса
19th August 2012, 23:09
мразя коремни преси,добре че не се налага

Kalinkata
20th August 2012, 13:36
Ето това е добра програма за оформяне на коремните мускули без коремни преси:bravo:, но пък изисква швейцарска топка:

Корем за злато от Олимпиадата – тренировката на олимпийската шампионка Сюзан Франсия (Видео) (http://muskuli.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D 0%B0%D1%82%D0%B0/):2004:

wermillion
23rd August 2012, 12:53
Коремните мускули се адаптират изключително бързо към натоварване и не след дълго швейцарската топка няма да бъде достатъчна. За оформяне на коремна преса безспорно са необходими и тежести.




--------------------------------------------------------------------------------
Онлайн магазин за изискани бижута с кристали Сваровски (http://bijutata.bg)

Emma83
29th August 2012, 20:52
Ами те се адаптират и към другите упражнения. Затова е важно да се прави разнообразна програма, която да не се фокусира върху един вид упражнения или такива само за едната част на корема.

wermillion
2nd September 2012, 17:11
Именно. Мускулите трябва да се стресират по различни начини с цел да не им се позволява да се адаптират.




--------------------------------------------------------------------------------
Онлайн магазин за изискани бижута с кристали Сваровски (http://bijutata.bg)

Мариса
28th January 2013, 10:50
Плочки се правят в кухнята :)Диетата е най-важната част,ако ще да си спукате гъза от коремни преси,няма да имате резултат без правилната диета!Успех на всички


https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424973_443898272336465_1924442924_n.jpg

Шоки
28th January 2013, 18:23
Плочки се правят в кухнята :)Диетата е най-важната част,ако ще да си спукате гъза от коремни преси,няма да имате резултат без правилната диета!Успех на всички


https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424973_443898272336465_1924442924_n.jpg
Мариске, я веднага да си напишеш диетата....

hera
14th February 2013, 13:47
И аз я искам тази диета,че нещо съвсем се занемарих на последък

monita191
6th March 2013, 15:03
Тъй като темата е свързана с коремната мускулатура, искам да попитам активно спортуващите за следното: Попаднах на ето тази програма за корем http://sport.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8

Дали е подходяща за хора, които не са се занимавали отдавна с активен спорт и дали ще има ефект? Ако имате други предложения за такъв вид програма ще се радвам ако ги споделите!

root
8th March 2013, 12:37
Става всичко. Само и само да се прави нещо:)

Гледай да балансираш - тренираш ли корем, тренирай и кръста.

monita191
18th March 2013, 17:08
Аз също имам въпрос към участниците във форума. Интересува ме чрез "канго джъмпс" могат ли да се стегнат коремните мускули или този вид аеробика е повече за долните крайници?

Valenta
25th March 2013, 08:16
КОРЕМА СЕ ПРАВИ В КУХНЯТА,А НЕ В ЗАЛАТА! Четох какви ли не глупости!Помислете върху думите ми и ще видите,че съм права.Повече няма да пиша в тоя подфорум.Отивам си в моя,но това което ви казвам е самата истина.

nesli
29th March 2013, 16:34
Може ли да задам и аз един въпрос към по компетентните тук.
Мисля че имам диастаза на горните коремни мускули предимно,след бременност,слаба съм а корема ми стърчи като пингвин.Най вече точно там под ребрата.
Как да го прибера.Четох че коремни преси са противопоказни при диестаза.Като се надигам от легнало положение се получава нещо като скаличка стърчи.
Какви упражнения мога да правя

DaniDream
19th April 2013, 14:25
Аз също имам да стягам корем след бременност, линка ще ми е полезен, но все пак по-добро от коремните преси няма :2035:

Мариса
30th April 2013, 13:08
Мариске, я веднага да си напишеш диетата....


АМи не се яде много сладко и не прекалявам с възглехидратите.Тва е общо взето,а коремни преси да ме убиеш,адски ненавиждам,пффф :)

manlan
12th May 2013, 15:21
Някои хора се заблуждават, че корем се оформя с коремни преси. ;) Да, и чрез тях, но те са едно от многото упражнения с които се тренират различните мускули, които участват в коремната мускулатура. Който не може да прави коремни преси по една или друга причина - прави останалите упражнения. Дори лицевите опори допринасят за тренираността на коремните мускули. И не на последно място: замислете се с какво и колко често се храните и с какво се наливате! Газираните напитки, :1215: алкохола и бирата, както и огромното количество храна на веднъж са основен враг на стегнатия корем.

Мариса
12th May 2013, 18:27
Някои хора се заблуждават, че корем се оформя с коремни преси. ;)

Не някои,а повечето даже

Krasavicata94
2nd March 2014, 23:28
http://braclinic.bg/izvivki/galeria/36.html

radost1504
14th May 2014, 15:38
http://sports.mymall.bg/index.php?ref=95188

m.radoslavova
16th June 2015, 08:16
Благодаря за изчерпателната тема! Знаем, как почти всички това е наболяла тема. Колкото и да не се храним и да спазваме режим. В същото време при някои това сякаш си е по "default" така и е супер демотивиращо!

radka66
7th December 2015, 22:52
Как може да се свалят мазнинките от корема без диети, защото повечето упражнения са за оформяне на коремната мускулатура, а не за топене на кг?