PDA

View Full Version : Следоперативни въпроси


bel
4th July 2006, 23:00
Момичета, в петък става 1 месец от операцията ми за увеличаване на бюста, и имам няколко въпроса:
1. Докога да се мажа с крем, подобряващ еластичността на кожата, т. е. докога е реална опасността от поява на стрии?
2. Преди седмица започнах да си мажа белезите със "Зерадерм", докога трябва да го правя?
3. Докторът ми каза да си масажирам гърдите, като ги местя нагоре надолу. Интересува ме, не е ли болезнено, с каква сила трябва да го правя, колко нагоре да ги вдигам? И имплантите от основата ли трябва да се местят?
4. Докога да пия вит. Е - нали се натрупва в организма... та не знам дали приемът му може да е продължителен?
5. Малко глупав въпрос, ама... Кремът протев белези нали създава нещо като силиконово покритие върху белега?! При това положение предпазват ли слънцезащитните кремове, нанесени върху него? Не е ли необходимо филтрите да проникнат в кожата, за да я предпазват?

loly
5th July 2006, 00:43
Здрасти bel,
при мен скоро стават 3 месеца от операцията и още си се мажа с крема за еластичност на кожата, с мазилото против белези трябва да се мажеш поне 2 месеца(два пъти дневно).
За масажите знам, че самия имплант трябва да се мести от основата с леки кръгови движения, но не много силно.
Аз лично преди плаж си мажа белезите с висок слънцезащитен фактор и слагам горнище задължително, крема против белези го пропускам.
А за витамин Е на мога да ти дам инфо, защото не съм го пила. Взимах някакви комплексни витамини 1 месец. :)

Aset
5th July 2006, 07:24
1. При мен не се образуваха нови стрии от импланта, мазах в продължение на месец някъде. Но си е до кожа, съветвам те все пак да се мажеш повечко време - та нали през бременността се клепаме месеци наред без да се оплакваме много - много. Сега също си струва!
2. "Зерадерм" - колкото по- дълго, толкова по- добре. Казали са ти минимумът, но кремчето е икономично и предполагам ще ти стигне за повече. Не го захвърляй! Кожата ще ти се отблагодари, а ти ще си още по- доволна!
3. Масажът - не зная много по този въпрос, защото не съм го правила. Имам едно линкче със снимки с масажи, но е за гладки импланти. Моят лекар ми препоръчваше често да си вдигам ръцете нагоре и в различни посоки, за да стават по- подвижни имплантите. Така по- бързо добиват пружиниращ и естествен вид!
4. Вит.Е има дневна доза 3 - 12 мг. Виждаш, че границата е широка. На практика той е нетоксичен. Прочетох, че против КК трябва да се приемат неколкократно по- високи дози от дневната, което макар че не е опасно аз не посмях да спазя много - много. Освен това спомага за заличаването на белези и е чудесен витамин - антиоксидант, помага на кожата ни да изглежда добре! Мисля, че можеш да го пиеш месец, до починеш седмица и да почнеш пак. Не забравяй, че той е витамин на плодовитостта, ако не желаеш бебче точно сега - вземай мерки.
5. Моят съвет се припокрива с този на Лоли - едва на месец си, не захвърляй още горнището, белезите трудно ще забравят слънчевата инвазия в този момент. Сложи им крем и ги покривай, а "Зерадерм" ползвай през друго време от деня.

Извинявам се за стила, нещо съм се разлигавила тази сутрин :wink:

bel
5th July 2006, 14:05
Не ми пречи да се мажа, но много ми лепне сега в тия жеги... Може би трябва да сменя мазилото - сега ползвам крема на "Мустела" за бременни.

Витамин Е гълтам капсули 200, което е доста над дневната доза, затова питам докога да го правя. Май ще свърша тази опаковка и няма да вземам повече...

Aset, твоите импланти са частично под мускула, нали? Може би затова не трябва да правиш масажи - мускулът върши всичката "тежка" работа :wink: ?! Може ли да ми пуснеш линкчето с масажите?

За плажуването - изобщо нямам намерение да захвърлям горнището - не само сега, но и по принцип! На една приятелка й откриха бучка в гърдата (доброкачествена, слава Богу!) и й казаха, че е от печенето по монокини. Много съм пъзлива в това отношение и затова няма да се пека без горнище. Под горнището се мажа с 60 фактор, не знам обаче дали прониква в кожата през противобелезния крем, затова ми беше въпроса. С него се мажа сутрин и вечер. loly, ти кога го пропускаш - сутрин, преди плажа ли?

Chujdata
5th July 2006, 14:48
Бел,
някъде бях описала процедурата дето я правех аз. Сутрин душ, Зерадерм и лосион за тяло. Ако ходя на плаж, с мокри бебешки кърпички почиствах гърдите, мажех ги с Виши 60 фактор целите и айде на плажа. Бях си купила бански на Адидас с горнище като спортен сутиен. Така я карах до 2-ия месец. После нормален бански с триъгълници, но процедурата с мазането продължи до 3-4 месец. Вечер душ и Зерадерм, и лосион за тяло, или веднага след плажа, абе както дойде. Голямо мазане падна.

loly
5th July 2006, 15:49
bel, пропускам го преди плажа, след плажа си взимам душ-мажа се с крема против белези и вечер преди лягане почиствам с бебешки кърпички гърдите и се мажа още веднъж за да наваксам пропуснатото мазане.
Исках да ти кажа да си вземеш мазилото на "чико" за гърди, изобщо не е мазно и много лесно попива в кожата.

Aset
5th July 2006, 18:55
Просто на мястото на белега не мажи с масло на плажа, само с този за белезите. Ако си сигурна че горнището ти покрива белега, де.

bel
7th July 2006, 13:23
Е-е-е, няма как да не го покрива :lol: - моите белези (доолкото ги има) са под ареолата!
Не мога да се престраша и да ги започна тези масажи! Дайте ми малко повече инфо по въпроса, ако има и някой линк с указания, ще ми дойде много добре!

Лоли, моят доктор ми предписа едно ново мазило, което било професионално за стягане на кожата - трябва да се свържа с дистрибуторите и да си го поръчам. Потърсих го в интернет - струва над 100 долара... не знам какви ще са българските цени, надявам се по-тънко да ми излезе...

Chujdata
7th July 2006, 14:31
Не се надявай, и тук е много скъпо, а и не ти е необходимо. Мажи си се със стягащ лосион за тяло.Много е хубав на Нивея, на Леокрема, на Дав.

loly
7th July 2006, 15:37
Над 100$, не е ли прекалено скъпо :shock: . Аз не бих дала толкова пари за стягащ продукт, при положение, че нямам гаранции за ефекта му. Мазилото на "чико" за стягане на кожата на гърдите ми върши много добра работа(това вече съм ти го споменавала).

bel
7th July 2006, 22:47
Моля ви, кажете как точно правехте масажи (които са правили)! Колко силно натискахте, докъде ги местехте тези импланти?
Изчетох всичко във форума и не открих конкретно описание - освен препратка към сайт, който не ми се отваря!

Aset
7th July 2006, 22:51
И линкът който аз имам не се отваря вече :x

bel
7th July 2006, 22:58
Предположих, че е същият!

Да се похваля, че днес си купих първия нормален (не спортен) сутиен - нали ми става 1 месец - и е 70 С; стои ми невероятно! Смятам да си ходя със спортния още един месец, но не можах да се въздържа!

Excel
7th July 2006, 23:12
Честито Bel !
Супер разлика нали ?

Excel
7th July 2006, 23:17
:cry:

Chujdata
8th July 2006, 12:57
Включвам се :lol: :lol: Масажът, който правех не е нищо особено. Стискаш отдолу между палеца и останалите пръсти и избутваш имплантанта нагоре. Събираш ги с избутване отстрани, и лекичко от средата ги избутваш навън. Ама това много нежно и внимателно. И намазани с някакакъвлосион. Аз го правех не повече от 1 минута всеки ден и не много време. На мен Динев ми каза съвсем лек масаж, а и в интернет което съм чела , масажират се предимно гладките имплантанти, поставени под мускула.
http://www.advanced-art.com/Breast-Aug-Massage.htm

bel
9th July 2006, 21:47
Мерси! Гледах го тоя сайт с указанията, но тези масажи не са ли за импланти с физиологичен разтвор?

vessi_77
9th July 2006, 21:56
Определено това на линка не е масажът, който ми показа Динев.
Това, което правя аз:
С дланите избутваш гърдите една към друга, после навън ги отдалечаваш и по същия начин нагоре и надолу.

bel
9th July 2006, 22:02
И аз засега така правя - бутам ги нагоре-надолу и ле-е-екичко кръгообразно.

SweetShark
9th July 2006, 23:31
Е, аз сега с риск да ви хвърля в "шах и мат":

Масаж си трябва, дори при подмускулните грапави импланти, и това го осъзнах - от собствен опит - едва последните няколко месеца. Рецептата е проста и цинична: як и много редовен с...с мачкане на гърдите, и моите изведнъж силно омекнаха...сега на опип са много по-близо до естествените. Преди това не съм имала капсулна контрактура - ходя си на 3 месеца на контролни прегледи при мамолог. Така че твърдостта се е дължала на самите импланти и на съединителната тъкан, дето ние си произвеждаме около тях. От масажирането явно и двете са омекнали...Увисване на гърдите няма, само дето изглеждат още по-естествени...

Между другото, масажите които ми препоръчваше Тепавичарова, и те наподобяват движенията, които мъжете правят с гърдите ни при с...Само дето да си правиш сама такъв масаж не е особено забавно, още повече 20 мин на ден...И аз по-рано така - кремче и 1-2 мин самомасаж...ама имало разлика.....

loly
9th July 2006, 23:45
Ааа смесваш полезното с приятното, много хитър ход :wink:

Атина
27th August 2006, 17:42
Здравейте.Днес е четвъртият ден след моята операция.Сега мажа гърдите с крем против оттока-вечер и сутрин.Ужасно ме е страх,когато го правя-има ли вероятност да разместя имплантите. Не натискам,разбира се.Утре ще мога вече и душ да си взема-мога ли да повредя нещо при тази "процедура"-която чакам с нетърпение.А и друго ме притеснява-сутиените,които имам някак притискат гърдите една към друга-не знам дали е редно или не.Лекарят ми каза на мен,че стегнатият сутиен трябва да го нося поне месец и половина,защото съм слаба,а имплантите голями.Кажете ми и какви други опасности съществуват в ранният следоперативен период и какво не бива да правя.Масажите и кремчето за белези е рано още да започвам,но ако има нещо друго-разчитам на вашите съвети.

dama
29th August 2006, 12:27
здравейте момичета.На мен ми е 16 ден от операцията.Имам още слаби болки в шевовете,нормално ли е според вас.От време не време ми се стягат и едното ми зърно още е изтрапнало.Пишете ми,защото се шашкам

sladkatony
29th August 2006, 12:33
:) Споко !
От моята операция минаха близо 6 месеца и от време на време ме придърпва от към шева. А зърната до десетина петнадесет дена ще се оправят !
Дишай спокойно :wink:

dama
29th August 2006, 12:38
:) Споко !
От моята операция минаха близо 6 месеца и от време на време ме придърпва от към шева. А зърната до десетина петнадесет дена ще се оправят !
Дишай спокойно :wink:благодаря ти много сега ми е определено по спокойноШашкам се за май за всичко,защото чета и гадни работи

Teara
29th August 2006, 12:45
здравейте момичета.На мен ми е 16 ден от операцията.Имам още слаби болки в шевовете,нормално ли е според вас.От време не време ми се стягат и едното ми зърно още е изтрапнало.Пишете ми,защото се шашкам

Не се притеснявай! Болки в шефовете имах до края на първия месец.Сега са минали повече от три месеца, а аз още чувствам дискомфорт, най вече когато съм със сутиен, който притиска местата където са били шевовете.

dama
29th August 2006, 13:36
Благодаря ти Тиара,това ме успокоява.Значи ще почакам :D

bel
29th August 2006, 21:17
От моята операция минаха почти 3 месеца и все още усещам придърпване на шевовете понякога.

woly
16th July 2007, 12:48
Здравейте, момичета!От моята операция по уголемяване на бюста минаха 3 месеца-подмускулно 325СС Евросиликон.От няколко дни усещам лека болка в лявата гърда само при някои движения.От скоро започнах и да спортувам,но внимавам за натоварването в тая област.Много съм притеснена,аз все още чувствам гърдите си изтръпнали в долната си част,но сега тази болка която не е постояна е по - скоро от горе.Някоя от вас имала ли е такова усещане или да тръгвам към клиниката?

Hrissy
16th July 2007, 15:06
И аз имам понякога лека болка в едната гърда,но предполагам че е от притискане на нервно влакно .Не съм питала докторката,но мисля че е нормално.От моята операция са минали също три месеца.Даже сме оперирани при един и същ лекар,до колкото знам.
Но ако се притесняваш,просто иди на консултация или поне звънни по телефона.Наи -малкото за твое спокойствие.

woly
16th July 2007, 15:54
Благодаря ти Hrissy!Да,за д-рката е така.Малко се стеснявам да и се обадя за нещо толкова "дребно", а и тя май е в отпуска,но ако не ме отпусне още 2-3 дни ще си уговоря час за среща.А относно изтръпналата долна част на гърдата ти така ли си ?

Renkata
16th July 2007, 18:10
woly, не се шашкай за изтръпналото :wink: . На 10 месеца са мойте и все още отдолу са изтръпнали и е нормално. Ако разреза ти е под гърдата е съвсем логично, понеже са срязани някой от нервите, които осигуряват чувствителността. Може да си я възвърнеш, а може и да не я... индивидуална физиология. Спокс!

Hrissy
16th July 2007, 20:20
Woly,не се притеснявай ,аз съм безпокоила др.Заякова по телефона ,не изпитвай притеснение да я попиташ когато има нещо.
Иначе аз не съм имала изтръпване,а просто лека болка.Но сякаш напоследък изчезна(чукам на дърво!).
Както казва Renkata всичко е индивидуално.

woly
17th July 2007, 08:42
Момичета,много Ви благодаря и за отговорите и за позитивизма.Днес е по - добре,може и да се дължи на ПМС.

Rali_
17th July 2007, 22:59
Момичета и аз имам едно питане - когато лежа дълго време и след това се раздвижа ,чувствам силна болка( почти пробождаща)в дясната гърда.Не ме боли всеки път,но малко се притеснявам.Да не забравя да кажа,че моите са частично под мускула

milena127
17th July 2007, 23:19
Може би се притиска някое нервче. Преди колко време си оперирана?

Аз първите месеци забелязах, че също има болки чат-пат и яко се притесних. После като ми дойде се усетих - това, че вече имам силикон не ме освобождава от болките преди да ми дойде. :wink: Така че около цикъл е нормално да си има напрежение и лека болка.

Пробождащата болка е притеснителна все пак, макар че ако е била скоро операцията може би е хематомче, което ще мине. И аз имах такова първия месец.

Rali_
18th July 2007, 08:22
Миленка,забравих да кажа че съм оперирана на 14 юни.Съвсем скоро

Babri
18th July 2007, 09:01
Здравейте,и аз искам да запитам нещо :D Едната гърда ме боли повече от другата т.е.шева отдолу и ме притиска.Това нормално ли е :?: Сега са минали 2 седмици от моята операция.Като мине месец,ще мога ли да ходя на плаж,като слагам крем с много висок фактор на белезите :?:

woly
18th July 2007, 09:23
Здравейте момичета!
Аз вчера си мислех, че е ПМС,но след работа правих малко упражнения ъ дома като наблягах на крака и дупе и сега този проклет мускул пак ме стяга, да не забравя да кажа, че съм подмускулно.Май наистина ще се обадя на д-р Заякова и после ще пиша.
Babry, и мен може би месец лявата ме наболяваше повече от дясната и в различни периоди ту едната ту другата бяха по - меки.Мисля си, че още ти е рано да се притесняваш за това,както беше казал някой:това са две различни операции.Аз сум на 3 месеца и на плаж ходя намазана с висок фактор, но и сгорнище.

milena127
18th July 2007, 10:34
Rali, съвсем рано ти е значи. Аз имах също хематомче на едно място, 1 седмица след операцията, много ме болеше. Един ден изведнъж се отпусна и повече не се обади.

Болките поне месец са нормални в повечето случаи, стига да не са силни. Освен това е нормално гърдите да те болят различно.

За всяко нещо, което те притенсява все пак непременно питай лекаря си. Недейте да ги щадите, лекаря знае най-добре какво е положението и кое е притеснително. По-добре да го безпокоите сега, отколкото когато проблема се задълбочи.

Babri
18th July 2007, 12:45
Здравей Woly :D Ти ме поуспокои.Мислех,че нещо може да е станало с шева :( Нямам търпение да отида на плаж :girl_cry2: Е,щом трябва ще си сложа горнище/от мен да мине/ :) :)

мечето
18th July 2007, 14:48
Здравейте, на първо място искам да се извиня на авторката на темата, че я разводнявам с допълнителен въпрос, но не искам да пълня форума с излишни теми.
Операцията ми за уголемяване на бюста беше преди 3 седмици при Н. Георгиев- 390сс подмускулно, кръгли ПИП. Уж всичко беше ОК, като се изключеше една пронизваща болка някъде под левия имплант, сякаш щеше да ми спре сърцето всеки момент, защото се натоварва прекомерно :? Тя изчезна след като сложих ластичния бинт да ги натиска надолу 7 дни след операцията. Притесненията ми идват от там, че в момента (вече 3-та седмица след оп.) единият шев е някак извън контура под гърдата и прави много грозна гънка под нея и леко е подгънат самият той отделно в едната си част, докато другият си ОК и много спокоен- възможно ли е това да значи че самият джоб отвътре може да е също толкова нескопосано направен или знам ли?! А и това, че вече 2 седмици съм денонощно с този гаден бинт и циците изобщо не помръдват от врата ми, където очевидно си се чувстват екстра :evil: Много е грозна тази гърбица отгоре и ясно изразената разлика между импланата и моята си цицка, която някак стой станно отпред и леко надолу! Има ли и други толкова бавно слизащи импланти или аз нещо не съм наред :roll:
Георгиев ми каза, че всичко си било нормално, но някак не ми прозвуча много убедително, да не говорим, че ми обясни, че тази гънка и очивидно кривият шев си били точно както трябвало да бъдат. А и до сега бях без сутиен, а виждам че всички вие носите такъв поне по месец! Изобщо се загубих в това, кое е правилно и кое не и дали аз отговарям на критериите за добре направена операция и нормално възстановяване :cry:
Моля ви за някакви съвети и мнения !

emisof
18th July 2007, 16:01
Дай снимка на проблемната гърда, ще я обсъдим.

Rali_
18th July 2007, 16:09
мечето,незнам защо така е при теб.Стана ми интересно това,че доктора не ти е казал веднага да сложш сутиена.Доколкото знам всички доктори го препоръчват след операцията,поне за месец.Аз съм частично под мускула,което е по-лекия вариант на изцяло под мускула,и също носих бинт - около 4-5 денонощия,ефекта беше незабавен.За белезите мисля,че е рано да се притесняваш.Аз се оперирах на 14 юни, гърдите започнаха да ми се отпускат,и почти скриват белезите вече,а самите разрези не са най-красивата гледка,но от 7-8 дни ги мажа с Контратубекс и горе-долу добиват по-приятен вид.Болка продължавам да имам от време на време,но причината е че мускула е третиран.Не ти помогнах с нищо,но поне ти казах при мен как е.Пожелавам ти всичко да се оправи

Rali_
29th July 2007, 21:42
Пак имам питане - разстоянието между двете ми гърди е доста голямо,и с никакъв сутиен не мога да го коригирам.Оперирана съм преди месец и половина,и се успокоявам че е заради това,понеже кожата още не се е отпуснала.При вас така ли беше?Питам тези които са оперирани отдавна.Не че е кой знае какъв проблем,но нещо не се харесвам така.Като облека блуза с по-голямо деколте,би трябвало да изглеждат като две долепени топки,а на практика нищо особено

milena127
29th July 2007, 21:46
Хм, да не те разочаровам, ама аз мисля, че разстоянието се увеличава с времето, а не намалява.
Поне при мен леко се увеличи. След операцията, вероятно и заради отоците, почти бяха една до друга. Сега леко се отпуснаха и разстоянието се увеличи (но в момента си е съвсем добре, моя гръден кош е малък и разстоянието ми е 1,5 пръста).

Аз съм с надмускулно де, но все пак си мисля, че няма логика разстоянието да намалява с времето.

Babri
30th July 2007, 09:19
Здравейте,и аз имам разстояние между двете гърди и със сутиен горе-долу ги прибирам,ама не точно както аз искам :evil: Докторката каза,че с времето щели да се съберат и да направят гънка :D Ама кога ли :?: Тази седмица съм на контролен преглед и да видим какво ще каже докторката :D

Beauty
30th July 2007, 12:51
Барби, разстоянието между гърдите няма да стане по-малко.
При пациентки с подмускулно има вероятност дори да стане по-голямо с времето. :roll:
Съжалявам, че не ти казвам нещо оптимистично, но това е истината...

Babri
30th July 2007, 13:01
Ами аз съм надмускулно :D Дано поне не се увеличи разстоянието :!: Е,с хубав сутиен нещата ще изглеждат доста по-добре :D

Beauty
30th July 2007, 13:05
С омекването на капсулите, ще можеш по-лесно да ги събираш със сутиен. :D
Кога си оперирана?

Babri
30th July 2007, 13:16
Операцията беше на 6.07.07 и вече усещам,че леко са се поотпуснали и са по-меки :D

Beauty
30th July 2007, 13:19
Ще омекнат още. :D
Бъди здрава! :D

Babri
30th July 2007, 13:37
И ти също :D Поздрави :)

Babri
31st July 2007, 10:58
Здравейте :D Вече ми е 25-и ден от операцията и досега върху белезите слагах крем,след това марличка и отгоре лепенка.Днес обаче реших вечерта да я направя тази процедура.Та въпроса ми е опасно ли е сутиена да е директно върху белега :?:

Rali_
31st July 2007, 11:39
Аз започнах да слагам директно сутиен веднага,след като ми махнаха конците.А сутиен с банели,след като направих месец.Без никакви превръзки и лепенки.За по-сигурно питай доктора

Babri
31st July 2007, 11:45
Мерси Rali :) и аз знам,че сутиена с банели може след 1-я месец,ама нали има различни мнения по въпроса :D Др седмица съм на контролен преглед и пак ще питам :D

abv
31st July 2007, 18:50
И аз сложих сутиен направо върху шевовете, д-ра не ми е казал да слагам марлички или нещо друго и шевовете ми са мн добре. Дори ползвам сутиени с банели, на които съм махнала телчето. Моята операция беше на 03.07.07.

abv
31st July 2007, 18:55
Барби, започна ли с масажите? Аз ползвам наи-обикновен балсам за тяло и правя тези така любими на мъжете движения...по няколко минути дневно...зависи колко търпение имам:) Иначе много искам вече да ми заприличат на истински, но знам, че ще трябва още доста да почакам:((

Rali_
31st July 2007, 20:57
На мен пък доктора категорично ми забрани масажи.А и аз незнам каква е целта им :roll:

emisof
1st August 2007, 10:19
На мен пък доктора категорично ми забрани масажи.А и аз незнам каква е целта им :roll:
Аз също при нито една операция не съм правила. Някои лекари смятат, че масажите допълнително увреждат капсулата, създавайки микроразкъсвания, които после се задебеляват. При подмускулното разбирам, че помагат на мускула да пусне импланта, ама при надмускулното не знам за кво са.

Babri
1st August 2007, 10:23
Здрасти ADV,ами аз пражих масаж 2седмици ама после ме домързя и сега нищо не правя :roll: Слагам си кремче на белезите и виждам,че вече се поскриват :D

bimbi
1st August 2007, 11:16
При подмускулното разбирам, че помагат на мускула да пусне импланта, ама при надмускулното не знам за кво са.и аз се чудя. а и Бояджиев ми каза да не правя никакви масажи на надмускулните си цици.

abv
1st August 2007, 15:54
Моите са подмускулни,а масажите помагали да тъканта да омекне.

elinor
6th August 2007, 09:41
аз го карам моя да ми прави масажи и е долям кеф.хванете и вие вашите мъже и започваите.показвате им движенията и това е. и те да свършат една полезна работа.няма само да им се радват я.мале кво да правя с тоя риплинг незнам