PDA

View Full Version : Частично под или напълно под мускула?


Beauty
29th July 2006, 22:44
:roll:

Chujdata
30th July 2006, 06:03
Асет има филмче на операцията си и там можеш да видиш частично подмускулно, а Ильо Стоянов мисля че прави изцяло. Говори с Лоли.

tiara_71
30th July 2006, 08:26
Да аз вчера бях на консултация при д-р Ильо Стоянов и той ми предложи поставяне на имплантите напълно под мускула,с разрез около ареолата!Май-наистина само той работи по-този начин!Другия доктор каза,че нямало никакво значение как и ми предложи над!

tiara_71
30th July 2006, 21:06
Да раждала съм и то три пъти!Но ти щом не си още,наистина не е удачно! :)

diastemma
31st July 2006, 09:30
Да аз вчера бях на консултация при д-р Ильо Стоянов и той ми предложи поставяне на имплантите напълно под мускула,с разрез около ареолата!Май-наистина само той работи по-този начин!Другия доктор каза,че нямало никакво значение как и ми предложи над!

Само той, хайде де:))) Знам още поне 3ма:)

А и между частично и изцяло под мускула няма голяма разлика по време на операцията, така че не може да се каже, че единият от методите е невъзможно по-труден в сравнение с другия (не знам точно кой от двата:))) Сигурно е, че при големи протези изцяло подмускулното е невъзможно.

Иначе подмускулното е по-трудно за хирурга и по-добро като краен ефект (1- по-плавно очертание на гърдата и по-невидими ръбове на протезите; 2-гърдите увисват по-бавно и по-малко).

Допитах се и научих следното: в момента по-масово се използват 3 вида разрез за поставяне на протези : под ареолата, под гърдата и в подмишницата. По 3те начина е възможно и надмускулно, и подмускулно. Изборът си е ваш:)

diastemma
31st July 2006, 17:31
Благодаря за милите думи:)

Защо много от хирурзите първо предлагат надмускулно - явно всеки действа в съответствие с принципите си... За някои надмускулното е неприемливо, за други е в реда на нещата, и всеки е прав за себе си. Зависи къде и от кого са се учили... оттам и разликата в мненията. По-големи протези се поставят частично подмускулно - просто защото не се побират.
http://i66.photobucket.com/albums/h279/diastemma/submuscular.jpg

Дали подмускулното дава по-малък риск от усложнения - трудно е да се каже. Ако имаш предвид контрактура, май няма чак такава огромна разлика. За контрактурата по-голямо значение има повърхността на протезата - да не е гладка.

Относно това кой прави подмускулно - ЛС:)

Chujdata
1st August 2006, 10:13
Пишете имената на хирурзите, защо си ги разменяте на лични? Как да разберат момичетата, които имат намерение да се оперират. В този форум нещата се наричат с истинските им имена и затова е толкова полезен.

bimbi
1st August 2006, 10:19
Подкрепям Чуждата. От тия недомлъвки никой не печели :?

diastemma
1st August 2006, 11:20
Ако един хирург е направил фал (или ги прави редовно) - това трябва да се знае . Но споменаването на имена на хирурзите във връзка с някакъв конкретен метод си е реклама. Според мен всеки един пластичен може да постави протези под мускула. Реакцията ми беше спрямо мнението, че само д-р Ильо Стоянов в БГ ги поставя така. Аз знам за още 3ма, които със сигурност го правят : доц. Анастасов (Пловдив), доц. Тепавичарова, д-р Николай Георгиев. Което НЕ означава, че го правят в 100% от случаите, естествено.

leonessa
1st August 2006, 12:43
кажете ми моля ви къде да намеря този д-р Стоянов, чемного съм се навила. да не говорим че и имам крещяща нужда

Chujdata
1st August 2006, 13:20
http://www.aestheclinic.com/Frame_BG.htm

leonessa
1st August 2006, 13:36
благодаря. и още един може би тъп въпрос - когато отидеш на консултация дават ли ти съвет точно какво да ти се направи или трябва предварително да се информирам /говоря за корекция на гърди/ защото моя случай е по-специален и само имплантанти няма да свършат работа

zefira
1st August 2006, 13:46
естествено че трябва да ти дадат информация, нали затова се ходи на консултация. Аз също се интересувам за имплантантите и скоро тръгвам по консултации.

Chujdata
1st August 2006, 19:32
Права си, но в онзи сайт има информация, а тук само името му е споменато. Иначе за координати наистина тук :lol:

Chujdata
1st August 2006, 19:50
Та този нали:
http://www.eva.bg/krasota_i_zdrave/plasticna_hirurgia/e2272.html

crazed_insanity
1st August 2006, 22:10
имам един въпрос- когато протежат се слага изцяло подмускулно, гърдите по-естесвени ли изглеждат(с по-плавни очертания), или само се отпускат по-трудно? и спpямо тези две неща кое е по-добре - частично или изцяло подмускулно?

diastemma
1st August 2006, 22:34
имам един въпрос- когато протежат се слага изцяло подмускулно, гърдите по-естесвени ли изглеждат(с по-плавни очертания), или само се отпускат по-трудно? и спpямо тези две неща кое е по-добре - частично или изцяло подмускулно?

Да, изглеждат по-естествени- плавни и с по-невидими ръбове (има предимство да си с по-спортни гръдни мускули:) ) + отпускат се по-трудно. Не знам какви са предимствата на частично подмускулното, за него трябва допълнително да се отлепи долният гъб на големия гръден мускул (освен ако достъпът не е отдолу, или протезата не е много голяма и не се побира цялата под мускула). Логиката ми подсказва, че при частично подмускулното долният ръб на протезата е без поддръжка, но не мога да кажа, доколко това има добри или лоши последствия.

crazed_insanity
1st August 2006, 22:48
ъмм...това е доста глупав въпрос нооо ако цялата протежа е под мускува усеща ли се самия мускул на пипане? може би аз си го представям не както трява...

crazed_insanity
1st August 2006, 23:12
не,определено не съм култористка :lol:

ами аз сега за сега не мисля да си уголемявам гърдите но е много изкyсителна идея :1246:

bel
2nd August 2006, 11:35
Другия минус на надмускулното е,че с времето млечната жлеза атрофира.

Интересно ми е, това откъде го научи? За пръв път чувам за подобно усложнение... :? Потърсих в нет-а, но не намерих нищо по въпроса - къде е логиката жлезата да атрофира?

И още нещо, като се режат мускулите, това не отслабва ли силата им и не превръща ли в някаква степен в инвалид собственика им? Малко глупаво прозвуча, но ми се струва доста сериозен въпрос.

Между другото, моите импланти са асиметрични и при тях, както и при анатомичните, няма смисъл от подмускулно поставяне.

tiara_71
2nd August 2006, 14:14
Да аз вчера бях на консултация при д-р Ильо Стоянов и той ми предложи поставяне на имплантите напълно под мускула,с разрез около ареолата!Май-наистина само той работи по-този начин!Другия доктор каза,че нямало никакво значение как и ми предложи над!
Здравейте отново!Съжалявам,че възникна такъв спор,заради това,което написах аз,но идеята ми беше друга.Не исках да кажа,че никой не го може поставянето изцяло под мускула,а че предлагат винаги по-лесния вариант,и ако ти искаш по-другия начин-няма проблем!

diastemma
2nd August 2006, 18:51
Beauty, колко си мила:)))

bel
2nd August 2006, 21:52
Незнам ти в кой нет влизаш,но напиши в google думите breast tissue atrophy и ще ти излезе доста инфо.Съжалявам,ако ти звуча по-остро,но усетих в мнението ти намек за съмнение

Наистина ми звучиш по-остро, отколкото трябва, особено с това "Незнам ти в кой нет влизаш", но не ми се влиза в безсмислени спорове. Само искам да поясня, че на английски "жлеза" е "gland", а не "tissue" (тъкан) :roll: . Пуснах все пак в "моя" нет на търсачка "breast tissue atrophy" и ми излязоха интересни неща - това, което ти наричаш атрофиране на млечната жлеза е всъщност усложнение (а не задължителна последица) при увеличаването на бюста (като не е указано, че става само при надмускулно поставяне) и по-точно:
Breast Tissue Atrophy:
Also known as chest wall deformity, this condition results from the pressure of the breast implant causing a patient's breast tissue to thin and shrink. This condition can occur while breast implants have been removed or are in place.

Никъде не се споменава жлеза, а още по-малко "с времето атрофира"...

състояние,в което тя изтънява и се смалява,притискана от импланта,това усложнение се спира с преместването на импланта.

По-горе пише точно обратното - че това състояние може да се появи и когато имплантите са били премахнати.

Chujdata
3rd August 2006, 05:46
Добро утро на всичкии хубав ден :lol: Надявам се сте успокоили страстите :lol:
Моето скромно мнение след вече повече от година и половина четене в нета по въпроса е , че няма едно единствено вярно мнение по дискутирания въпрос. Чела съм и много отрицателни мнения за подмускулното поставяне и обратно. Особенно във форумите има доста пострадали момичета с изместени имплантанти, с атрофирали мускули, с т.н. Симастия. Има разбира се и много жени, които се оплакват от увиснали бързо гърди, от вълнички и т.н. Най-добрият вариант е хирургът да може да прави всичко и да избере за теб най-подходящото поставяне, според тъканта, кожата, евентуални бременности и най-вече желанието ти. Уви в България хирурзите правят един вид операция най-добре и ако не настояваш за сериозно обсъждане ти прилагат точно нея. Спорът ви е безмислен, аз примерно имах цялата тая информация много преди да се оперирам, но бях категорична, че искам надмускулно, защото:
1.Вече съм раждала.
2. По-бързо възстановяване, а аз нямам време за дълги отсъствия от работа, карам кола постоянно.
3.По-естествен вид на гърдите, каквото и да ми говорите, подмускулните докато се отпуснат, лошо да ти стане.
4.Независимо от това, че кожата ми е тънка и се очакваше имплантанта да се вижда, това не се получи.

След цялата тая тирада, искам да кажа, че всеки си е прав за себе си и не може категорично да се отхвърля която и да е техника на поставяне. По света поставянето на имплантанти е 60/40 в полза на надмускулното поставяне. А американките не ги гледайте, с техния физиологичен разтвор е почти задължително да е под мускула. Нито видът, нито консистенцията на пипане не е същата като на едни анатомични протези с кохезивен гел.

bimbi
3rd August 2006, 08:08
всеки си е прав за себе си и не може категорично да се отхвърля която и да е техника на поставяне. това е истината. стига сте спорили за глупости, че чак и почнахте с обидите. те лекарите не са на едно мнение, искате във форума да сме...е няма как да стане :roll:
лек ден и от мен :)

Chujdata
3rd August 2006, 13:24
Благодаря, чувствай се поканена :lol:

bel
3rd August 2006, 19:48
дива, прекрасно те разбирам! Така се завъртяха нещата, все едно някой е изказвал лично мнение за вида на поставянето, а не категорично твърдение, че жлезата атрофира! Никъде не съм оспорвала, че в сайта на д-р Стоянов пише точно това. Не бях съгласна с твърдението, че при написване в google на "breast tissue atrophy", излиза информация за атрофиране на жлезата. Изобщо не беше спор относно начина на поставяне! Не виждам защо трябва да се подвеждат момичета, на които предстои такава операция - в полза на единия или другия метод. Спирам да участвам в спора, защото личните нападки срещу мен придобиха значителни размери вече!

На всички момичета - съжалявам за създалото се напрежение, не съм и очаквала, че оборването на неправилно становище може да се изтълкува като обида и да засегне някой. Всеки, който прочете написаното от мен, ще види, че персонална обида в него няма!

С Чуждата съм съгласна по отношение на начина на поставяне - въпрос на личен избор е.

Chujdata
23rd August 2006, 20:39
http://www.implantinfo.com/inforesources/placement.htm

Lelkinss
24th August 2006, 09:08
Здравейте милички,
аз обмислям варианта за подмускулно с разрез около ареолата.Мислите ли,че белезите не се разтягат с времето,защото там кожата е много тънка?При едно кърмене ареолите се разтягат много повече,в сравнение с кожата на самата гърда.Ако знаете нещо-ПИШЕТЕ! :lol: :lol: :lol:

junglegirl
11th September 2006, 14:53
Здравейте,един хирург когото много уважавам изказа мнение,че мускулите Сератус (които покриват долната част на импланта при напълно подмускулно поставяне)не са подходящи и обема на гърдата остава в горния полюс,което е неестетично.Препоръчва само под Пекторалис,а човека не си пести труда.Знаете ли нещо за това? :lol:

Hirurg
11th September 2006, 15:01
Присъединявам се към мнението на уважавания от Вас колега

junglegirl
11th September 2006, 15:25
Присъединявам се към мнението на уважавания от Вас колега
Мнението Ви е много полезно за нас.Писах Ви и на лични,но за другите ще е по-полезно ако разговора се води открито.Защо в западните сайтове не се споменава такова нещо(казва се само,че гърдите по-бавно слизат)?Освен това методът има неоспорими предимства.

Beauty
11th September 2006, 19:07
:?

Flame73
11th September 2006, 22:45
@junglegirl
Вземи го обясни простоцарски,че тия "мускулни термини"за Сератус и Пекторалиса-не на всяка от нас са понятни!
Благодаря! :lol:

Beauty
11th September 2006, 22:55
:D

Aset
11th September 2006, 23:06
Ще обясня аз, защото така и така съм тук.
Когато имплантът се слага частично под мускулно тойй се подпъхва под големия гръден мускул - част от латинското му име е Пекторалис = гръден. Цялото е Мускулус пекторалис майор.
При напълно подмускулно имплантът се поставя наполовина под него, а другата половина под група застъпващи се мускули, наречени сератуси.

За съжаление не зная дали твърдението, че имплантът изцяло под мускулите стои неестетично е вярно.

Chujdata
12th September 2006, 05:21
Всички подходи стоят добре ако са избрани правилно според структурата на жената. Ето:
http://www.implantinfo.com/banda3/271vogel/index.html - над мускула
http://www.implantinfo.com/plastic_surgeons_g/graham/subject1/index.html - частично
http://www.makemeheal.com/pictures/viewAlbum.php?albumid=330&password=&skip=0 - напълно

junglegirl
12th September 2006, 07:19
Здравейте,точно така е-горните 2/3 от импланта се покриват от големия главен гръден мускул(Пекторалис),а другата 1/3 от Сератус мускулите.Не знам точно как са разположени,защото са и косо един спрямо друг,но са под Пекторалис и частично се застъпват.Затова е много важно според мен ако импланта може да се сложи под Сератус,защото само тези мускули го поддържат отдолу да не се свлича.В западните сайтове този метод има почти само плюсове,но това,че BG хирурзите не го обичат не е случайно...Трябва да разберем защо е така.Имате ли познати в медицинските среди?-"Крепоста се предава отвътре" :1206:

junglegirl
12th September 2006, 07:43
Здравей Chuzdata,видях линка ти с напълно подмускулните снимки(в обясненията пише-partial submuscular).Не можах хубаво да го разгледам,защото съм на работа,но първите снимки бяха на частично подмускулно поставяне.Започвам да се трвожа-има ли наистина напълно подмускулно поставяне?
П.П.А бе хора,така ли стоят силиконовите гърди,ако е така благодаря-не искам!-ужас!

junglegirl
12th September 2006, 08:48
Сигурно ставам досадна,но искам да ви покажа нещо:
1.
http://www.implantinfo.com/inforesources/placement.htm -това сте го чели със сигурност,но е най-компактното обяснение на разликите между частично и напълно подмускулно.
2.
http://www.nenasilikona.com/pril_01.jpg -това са разрешенията на основните марки импланти(MENTOR и McGhan изтичат,а нови не можах да намеря).Чао и поздрави от мен! :1242:

Chujdata
12th September 2006, 09:13
Здравей Chuzdata,видях линка ти с напълно подмускулните снимки(в обясненията пише-partial submuscular).Не можах хубаво да го разгледам,защото съм на работа,но първите снимки бяха на частично подмускулно поставяне.Започвам да се трвожа-има ли наистина напълно подмускулно поставяне?
П.П.А бе хора,така ли стоят силиконовите гърди,ако е така благодаря-не искам!-ужас!
Защо, кои не хареса? Последният линк е много полезен на момичетата с напълно подмускулно поставяне за да видят как се смъкват гърдите за период от 3 месеца. Албумът има 3 страници, на първата наистина е малко странен видът им ,но на третата се вижда какъв хубав става :lol:

junglegirl
12th September 2006, 09:34
Нещо не се разбрахме-в обясненията от третия линк пише:partial submuscular (частично подмускулно).Първите две снимки бяха така,после не съм гледала.
А за гърдите-така ли изглеждат в началото?Надмускулните не са така,нали?И защо е необходимо да се смъкват изобщо?Нали джоба се прави на точно определено място,и кое ще накара имплантите да се позиционират симертично?

Hirurg
12th September 2006, 15:34
Здравейте момичета, съжалявам, че се появявам рядко и давам "съвети" без да имам възможности да ги поясня. Приемам забележката и ще се коригирам.
Преди 7-8г. поставяхме имплантите в повечето случаи изцяло под мускулите- това означава, че се повдигат не само пекторалисите \гръдните мускули\, но и въпросните сератуси \които дават релефа от страничната страна на гръдния кош, те са няколко продълговати мускула, захванати за страничната част на ребрата|, а заедно с това се "повдигат" и залавните места на правите коремни мускули. Така се създава пълно покритие на импланта. Това беше много важно при използваните тогава серумни импланти, тъй като в непокритите зони от мускул много често се образуваха грозни гънки. Цялата тази мускулна маса "подпира"имплантите и долният полюс на гърдите остава не добре дефиниран \според мен\. При употребата на съвременни импланти с кохезивен гел, особено анатомични, които целят да подчертаят долния полюс намирам тотално подмускулното поставяне за излишно, а в някои случаи за противопоказано. В края на краищата всеки хирург си има предпочитан метод- д-р Стоянов е опитен хирург и знае какво прави, все пак всеки случаи се решава конкретно, така че не се притеснявайте, Beauty

Beauty
12th September 2006, 16:48
:D

junglegirl
13th September 2006, 08:15
Здравейте Hirurg,искам да Ви благодаря от името на всички във форума за компетентното мнение.До колкото разбирам,поставянето на протезата под Сератус мускулите може да е излишно(но все пак в полза на сигурността),но Вие споменахте и противопоказно. :?: Кои са критериите за това,за да не разчитаме все пак сляпо на мнението на хирурга,с когото се консултираме(често съществуват чисто лични предпочитания).Благодаря! :P

Hirurg
13th September 2006, 08:50
Здравейте отново. Beauty- успокой се, наистина си навлязла навътре в материята, но не е нужно. Пациентите не притежават необходимите знания, за да определят сами кое как да се направи- те искат да видят крайния резултат. С останалите подробности оставете специалистите да се тормозят. При тотално подмускулно поставени протези не може добре да се "повдигне" долния полюс- напр. при увисване на бюста- т.нар. птоза не бива да се поставят имплантите тотално подмускула, освен ако не се направи едновременно с това повдигане и\или намаляване - и т.н

Приятен ден

junglegirl
13th September 2006, 09:05
Не искам да ме разбирате погрешно,но когато оставям живота си в ръцете на някого искам да съм сигурна,че съм направила всичко,което зависи от мен,останалото разбира се е в ръцете на гирурга...
П.П.От BUL.A.P.R.A.S. ми отговориха,цитирам:"В момента в BG няма инстанция,която да контролира работата на плст.хирурзи.Те могат да правят каквото си искат"-от това заключих,че трябва да се погрижа сама за себе си,до колкото мога. :1246:

Beauty
13th September 2006, 10:24
:D

Magikka
13th September 2006, 10:30
ееее, успех Бютиииии....дано не е късно да видиш, че ти пожелаваме успех....

junglegirl
13th September 2006, 10:39
И после всичко да ни разкажеш... :1242: Всички ще си мислим за теб :girl_haha: Успех! :1203:

Chujdata
13th September 2006, 10:41
Стискам палци съкровище :lol:

Yansi
13th September 2006, 10:46
Айдееее успех!!!!Стискаме палци :1203:

junglegirl
14th September 2006, 14:55
Здравейте Hirurg,
знам че мястото на темата не е тук,но Вие пишете само в тази тема и искам да Ви попитам:"Разреза в подмишничната ямка осигурява ли достатъчно удобен достъп за работа,в сравнение с този под гърдата?" :D и още нещо :"При надмускулното поставяне гърдата изглежда добре непосредствено след операцията,при подмускулното поставяне(и пълно,и частично) известно време имплантите се смъкват.Нали джоба,в който се поставя импланта се прави на точно определено от хирурга място с цел, гърдата да изглежда естетически добре?Защо е необходимо да се смъква,а джоба не се прави по-ниско,и какво ще накара имплантите да се позиционират симетрично?Въпроса ми може да Ви се стори малко глупав,но наистина не разбирам и много ме интересува.Благодаря и поздрави от мен!

:1201:

Yansi
14th September 2006, 15:01
При надмускулно поставяне имплантите също се смъкват известно време, разликата не е толкова очевадна като при подмускулно поставените, но пак го има този процес.
А защо става така hirurg ще отговори :)

junglegirl
14th September 2006, 15:08
Здрасти Yansi,
просто се чудех,кога този имплант ще спре да се смъква?Ако НЕ мястото на джоба определя височината му,то какво тогава?А и аз определено харесвам по-високо разположени гърди от естествените,а на третия линк на Chujdata напр.слязоха малко повече от необходимото... :wink: (според мен)

Yansi
14th September 2006, 15:26
Здравей junglegirl :)
Около година след операцията спират да се смъкват.
За височината предполагам ,че до някаква степен джоба я определя, но си мисля ,че и от голямо значение е анатомията(ако мога така да се изразя :) )на пациента.Демек ако по принцип гърдите ти преди операцията са по-ниско разположени(не разбирай увиснали)мисля ,че и след операцията ще са си пак по-ниско.Ама и аз как го обясних :D надявам се ,че ще ме разбереш :)
Иначе и аз харесвам по-високо разположени гърди, ама ако може и естествено да стоят, а не като топки :D

junglegirl
14th September 2006, 15:53
Ако само съединителната тъкан,в която е направен джоба поддържа импланта да не се свлича,според мен за няколко години гърдите са обречени на визията:"портокал в чорап"-този израз го прочетох някъде и звучи ужасно :?
Ако свличането на гърдите запазва темпото,което видях....то харесвам повече малки и стегнати гърди. :girl_flirt:

junglegirl
14th September 2006, 15:56
Hirurg-помощ!
Не можем без Вас. :1242:

Aset
14th September 2006, 15:57
А и аз определено харесвам по-високо разположени гърди от естествените,а на третия линк на Chujdata напр.слязоха малко повече от необходимото... :wink: (според мен)
Мисля че такъв ефект се получава с кръгли импланти, така горния полюс е по- пълен и създава ефект на по- високи гърди. Особено пък само под жлезата, ако позволява гърдата.

elinor
18th September 2006, 10:21
Знаете ли до какви кубици е нормално да се сложат под мускула защото сьм чувала че когато са повече е по-добре да се сложат под жлезата а не под мускула.Тьи като сьм по-вискока и маи ще трябва да си сложа повече а аз дцржа да е под мускула тьи като не сьм раждала.Моля ви кажете ми нещо ако знаете :)

Beauty
18th September 2006, 11:36
:?

Chujdata
18th September 2006, 11:37
Ей, Бюти, как си мило :?: :lol:

Beauty
18th September 2006, 11:41
:D

apoklistika
18th September 2006, 11:58
Честити да са ти Beauty,радвам се ,че всичко е минало без проблеми :1203:

tiara_71
18th September 2006, 12:03
Ей Бюти, здравей,кажи как си,аз бях в болницата в деня на твоята операция,попитах за теб и доктора така странно ме изгледа,чудеше се от къде се познаваме!Още не беше излезнала от упойка!Прочетох,че си добре!Ако можеш разкажи ми как се чувстваш в момента,как са отоците!Какво ти каза Стоянов за възстановяването,че при мен все бърза,и се виждаме за малко и честно казано дори паспортите не ми е дал още и се притеснявам!А каза,че и епикриза трябва да ми даде,на теб какво ти каза?Пожелавам ти безболезнено възстановяване и да им се радваш на новите цицки! :D

junglegirl
18th September 2006, 12:11
Честито и от мен Beauty,
:1203: мина бойното кръщение...да си ги носиш със здраве и кеф.Май не се шегуваш,на веднъж и устни и гърди ли си направи? :1207:

Beauty
18th September 2006, 12:52
:D

bimbi
18th September 2006, 12:53
айде сега, от болката те е страх. не съм чула някой да е умрял още от нея :wink: при раждане боли сто пъти повече :lol:

sladkatony
18th September 2006, 12:53
Към elinor
Най-доброто решение е, да тръгнеш на консултации при различни хирурзи. Надали има някой във форума, който може да ти каже кое е най-добро за теб, всичко е индивидулано
Успех !

elinor
18th September 2006, 13:03
MNogo ste gotini be.Znaete li 4e samo ot va6ite dumi s vseki izminal den se navivam vse pove4e i pove4e da si napravq cickte.a i e ogromno jelanieto mi da si obleka edno potni4e i da si hodq bez da mi puka :))) celuvam vi vsi4kite.beauty kolko CC si sloji

Aset
18th September 2006, 13:25
айде сега, от болката те е страх. не съм чула някой да е умрял още от нея :wink: при раждане боли сто пъти повече :lol:
Ооо, да :twisted: :D

junglegirl
18th September 2006, 13:31
Искам да ви попитам,знаете ли освен д-р.Стоянов,някой друг практикува ли изцяло подмускулно поставяне?Поне трима лекари вече ми казват,че не е добро решение,но вижте това:
There are rumors that complete sub-muscular placement is not possible no matter how the surgeon performs the surgery. This is simply not true, and don't let anyone tell you otherwise.
Превеждам дословно:
Съществуват слухове,че напълно подмускулното поставяне не е възможно,без оглед на това как хирурга извършва операцията.Това просто не е истина и не оставяйте някой да ви убеждава в противното.
Това е U.S. сайт.Едва ли същият слух се е разпространил и в BG и защо?

Chujdata
18th September 2006, 13:32
Динев постави на Фламе 73 също напълно подмускулно. Пиши и на нея :lol:

Beauty
18th September 2006, 14:13
:?

minididi
18th September 2006, 15:37
Какво значи ендоскопски? Извинявай ако въпроса е глупав-мисля,че е с малък разрез ,но не съм напълно сигурна.

Beauty
18th September 2006, 16:15
:D

junglegirl
19th September 2006, 07:10
Здравейте,някой от вас знае ли дали освен д-р.Стоянов някой работи с ендоскоп?

junglegirl
20th September 2006, 09:21
Най-после "разследването" ми се увенча с успех! :1207: Най-после разбрах защо 99% от хирурзите казват,че напълно подмускулно поставяне не е изпълнимо.Вчера бях при д-р.Н.Георгиев и той ми обясни следното:
Имплантите се слагат под Пекторалис и под Сератус мускулите,но Сератус свършват преди контура на импланта и просто там няма мускули,които да го покрият.Част от импланта просто няма как да бъде покрита,поради анатомията на човека.Така,че всички практикуват един и същи метод,просто само д-р.Ильо Стоянов го нарича НАПЪЛНО подмускулно,което според мен не му прави чест!Не прави нищо по-различно,макар че още не съм ходила при него лично,само съм чувала че твърди,че е единствения,който го може.Това са слухове и не искам да петня името на човека без доказателства,но ако е така........просто тряваше да си каже...

Chujdata
20th September 2006, 10:02
Това не е вярно, ето доказателството
http://www.implantinfo.com/inforesources/placement.htm

junglegirl
20th September 2006, 10:16
Chujdata,прочети още веднъж какво съм написала.В линка ти, поставянето под Пекторалис и под Сератус се нарича-НАПЪЛНО ПОДМУСКУЛНО,това НЕ означава,че част от импланта не остава непокрит от мускул.Това е само въпрос на изразяване!Това се опитах да обясня,но явно не си ме разбрала.Затова другите хирурзи НЕ приемат този метод,като НАПЪЛНО подмускулен и пак поставят импл.под двата мускула,просто не отричат,че има места,които остават непокрити.

Chujdata
20th September 2006, 13:14
Н.Георгиев работи само по метода "Under the Muscle" - Subpectoral, демек втория от посочения линк. А напълно подмускулния - третия го работи постоянно само И. Стоянов. И други хирурзи го могат, но не го правят често. Разгледай картинката на третия вариант и ще видиш , че имплантанта е НАПЪЛНО покрит. Оправданията пък за разреза под мишницата са поради липсата на ендоскопска техника, както и трудността на метода.

junglegirl
20th September 2006, 13:22
Н.Георгиев работи само по метода "Under the Muscle" - Subpectoral, демек втория от посочения линк. А напълно подмускулния - третия го работи постоянно само И. Стоянов. И други хирурзи го могат, но не го правят често. Разгледай картинката на третия вариант и ще видиш , че имплантанта е НАПЪЛНО покрит. Оправданията пък за разреза под мишницата са поради липсата на ендоскопска техника, както и трудността на метода.

Пиша си с жена от форума,на която Георгиев преди няколко месеца е сложил под жлезата и даже беше много учудена,че ми е предложил подмускулно.
От катринката не можеш да прецениш дали няма открити части на импланта,защото това е вертикален разрез,а мускулите са разположени косо един спрямо сруг.
Той ми предложи да сложи импл. и под Пект. и под Сер.,което във форума наричате напълно подмускулно.
А за ендоскопа имаш право,и аз си го помислих.. :1201:

apoklistika
20th September 2006, 14:19
Ама какво направихте тук,не мога да разбера за какво точно се води спор.
junglegirl,Чуждата ти е дала чудесен линк,ама ето ти още един
http://www.advanced-art.com/Breast-Aug-Over-Under.htm

junglegirl
20th September 2006, 14:32
Ама какво направихте тук,не мога да разбера за какво точно се води спор.
junglegirl,Чуждата ти е дала чудесен линк,ама ето ти още един
http://www.advanced-art.com/Breast-Aug-Over-Under.htm

Ей Apoklistika,линка ти е супер!Точно това търсех!Видяхте ли на последната схема е показано точно това,което толкова време се опитвам да ви обясня!Вътрешната част на импланта остава непокрита от Сератусите,защото те просто свършват!За това е спора-няма значение как го напричаме,изцяло импланта не може да бъде покрит....Благодаря ти пак.

junglegirl
20th September 2006, 14:53
Някой може преведе текста към схемата по-добре?....много ми е медицинско...

Chujdata
20th September 2006, 14:57
Много го дадохте на професионално тълкуване на мамопластиката. Не знам някоя от нас, освен Асет и Диастема, да разбира от медицина толкова. Факт е, че българските хирурзи ако практикуват подмускулно, го правят по втория метод и него представят като подмускулно поставяне на пациентките. Третият, като по-сложен и трудоемък не се практикува масово. Толкова съм говорила с различните хирурзи за различните методи преди моята операция, че сега всички, които имат информацията наготово от форума, даже не могат да си го представят. Така че не се карайте и не спорете като бебета за глупости. Понякога в спора НЕ се ражда истината :lol:

junglegirl
20th September 2006, 15:39
С него уточнихме,че говорим и за Пект. и за Сер. мускулите и той даже ми го препоръча без никакви уговорки от моя страна.
П.П.Между другото,като се постави импл.,как може пациента да се увери,че протезата е поставена и под Сер.?Май не може...

Beauty
20th September 2006, 16:47
:cry:

Aset
20th September 2006, 17:06
junglegirl,
нали говорихме и на лични по този въпрос - изказах ти мнение, че "напълно подмускулно" вероятно не съществува по анатомични причини, макар да не съм запозната така детайлно с анатомията на човешкото както с на животинското тяло.
Та това, че на практика не се получава "напълно подмускулно" не пречи методът да се нарича така. Така е в цял свят. И хирурзите, които казват, че не съществува просто апелират към промяна на името с по- точно, нищо повече. Не значи, че са измамници тези, които го определят като напълно подмускулно. Просто методът така се води. А вероятно при малки импланти и голям гр. кош има вариант и наистина да е изцяло подмускулно. Апък ако не е, както е на схемата, какво толкова? Толкова ли е драстична измамата? Предимствата и недостатъците му по отношение на другите методи си остават същите.

Как ще разбереш дали импланта ти е и под сератусите - много лесно, изобщо не е невъзможно, както мислиш. Имплантът под мускула просто се усеща. Когато раните заздравеят и натовариш съответните мускули ще усетиш под тях импланта. Така че просто проучи за упражнения, натоварващи сератусите. :wink:

Aset
20th September 2006, 17:21
Ааа, сега прочетох текста към схемата и ми стана ясно. Освен ако английският ми не е по- зле, отколкото очаквах.
Значи. Поставянето не е изцяло подмускулно реално. То е частично под фасция , точно както предполагах, между другото.
Мястото на схемата, което е в бяло и ние тълкуваме като имплант наистина не е покрито от мускул. Покрито е от фасциите на гръдните мускули и правия коремен мускул. Фасциите са структури от съед. тъкан, които обхващат мускула и преминават в сухожилията. Те са част от мускула като структурна единица.
Та в общи линии имплантът е напълно покрит. Измама няма. Просто за тези, които държат на точността наименованието трябва да е например "подмускулно - фасциално поставяне".

Ама всъщност трябва ли да задълбаваме толкова при избора си в анатомично отношение?
Мисля, че не. Нужно е да се убедим в предимствата и недостатъците на даден метод и да изберем лекар, който практикува това, което сме избрали. Как точно да си свърши работата - това е в негови ръце.

junglegirl
21st September 2006, 07:44
Асет,от две страници насам обяснявам точно това!
"Методът подмускулно поставяне не означава 100% подмускулно разположение на импл."Общественото мнение във форума беше,че само Стоянов го може и когато една жена реши,че иска нап.подм.,тя НЯМА ИЗБОР на хирург...Затова беше важно да изясним,че всъщност доста хирурзи работят същия метод,просто го НАРИЧАТ по друг начин. :wink:

Aset
21st September 2006, 08:11
доста хирурзи работят същия метод,просто го НАРИЧАТ по друг начин. :wink:
Как го наричат?
Аз друго име не съм му чувала?

junglegirl
21st September 2006, 08:31
Георгиев го нарече само"подмускулно",като се уточни че говорим за под Пекторалис и под Сератус мускулите,но изрично ми каза,че това не означава 100% покритие на импланта.Но каза,че риплинг в частта,която остава непокрита не се очаква. :wink:

Aset
21st September 2006, 09:28
Георгиев го нарече само"подмускулно",като се уточни че говорим за под Пекторалис и под Сератус мускулите,но изрично ми каза,че това не означава 100% покритие на импланта.Но каза,че риплинг в частта,която остава непокрита не се очаква. :wink:
Аха, ясно. Но със сигурност му е известен терминът и ако пациентка го попита за този тип поставяне ще й обясни мнението си.

junglegirl
21st September 2006, 09:38
Разбира се! :D

DeSIKOS
23rd September 2006, 16:58
Четох в чужди сайтове, че над мускулно бил по-удачния вариант, защото при непрекъснатата контракция на мускулите имало вероиатност съвсем малко, но все пак вероятност да се измести импланта

DeSIKOS
23rd September 2006, 17:02
Четох в чужди сайтове, че над мускулно бил по-удачния вариант, защото при непрекъснатата контракция на мускулите имало вероиатност съвсем малко, но все пак вероятност да се измести импланта. В този саит се казваше, че най-модерната технология и успешна е именно частично под мускулно

Beauty
23rd September 2006, 17:19
:lol:

Aset
23rd September 2006, 17:48
И друго - всеки метод си има предимства и недостатъци - както при надмускулното е предимство по- малката вероятност от изместване /уж, аз не съм сигурна/ , така при подмускулно е такова по- малката вероятност от КК.
И ред други показатели.

Flame73
24th September 2006, 14:42
............

Excel
24th September 2006, 19:05
:cry:

junglegirl
25th September 2006, 07:40
Да.И на мен д-р.Тонев ми каза същото.А и тази информация съвпада във всички сайтове,които съм чела досега:"Колкото под повече мускули,толкова по-малък риск от КК" :wink:

П.П.Това не е в темата,но ми се видя важно:Като обсъждахме обема на импл. ми каза,че когато е под мускули,гърдата изглежда по-малка,отколкото ако същия обем импл. се сложи само под жлезата.Кажете как си избирате обем,това е направо УЖАС.При толкова рискове,болка и пари,ако не си избера гърдите добре,направо ще.......не знам.
:roll:

Beauty
25th September 2006, 11:55
:P

junglegirl
25th September 2006, 13:05
Ей Beauty,
много се радвам,че вече не се караме. :lol: Значи си избра максимума,който позволява тялото ти?За мен макс. е 450СС,но ми звучат малко множко...А и съм виждала снимки на жени с толкова големи гърди,че последното нещо,което бих казала е,че са секси... :roll:

Beauty
25th September 2006, 13:14
:cry:

junglegirl
25th September 2006, 13:20
Чакай да те питам,сложиха ли ти един сутиен с едни неща(не запомних как се казват,но имитират обема на имплантите),.за да се видиш как горе-долу ще изглеждаш?На мен Георгиев ми сложи,но така стои обем над мускула.

Beauty
25th September 2006, 13:25
8)

junglegirl
25th September 2006, 13:35
Да.Нещо подобно...Но мисля,че ще са по-малки от това,което виждаш по този начин.Д-р.Тонев ми каза,че така биха стояли,ако са само под жлезата.Каза да си предвидя някакъв резерв,защото ще са под мускул.А и при смяна наистина се слага по-голям имплант.А и ако си сложи максимума,при смяна какво ще ми сложат,като гръдния ми кош няма да ги побере? :roll: Може би се сменя височината на профила...

Beauty
25th September 2006, 13:42
:D

junglegirl
25th September 2006, 13:53
Ама с тази тенденция на 70год. ще приличаме на порно звезди.... :D

Beauty
25th September 2006, 14:08
:D

junglegirl
25th September 2006, 14:27
:1228: :1228: :1228:

neli4ka
25th September 2006, 16:12
О,да,определено,моите следващи ще са 500 сс,представяш ли си до 70 години какви тикви ще отпера,ще трябва да си ги подпирам и тях със бастуна! :1228: :1228:
Ще ме спукаш от смях :girl_cry2: Тикви вика :lachen: :lachen: :lachen:

Yansi
25th September 2006, 16:42
А само смяна на профила при втора операция(тя е неизбежна ,за жалост) не мисля,че ще реши проблема...

А защо да е неизбежна?Има женици ,които си носят едни импланти по 20год.а и на мен така ми казаха ,че ако няма проблем мога да си ходя с тия до края на дните си :D и твърдението ,че трябва да се сменят на определен пероид от време било с цел печалба :?

Excel
25th September 2006, 16:47
:cry:

Aset
25th September 2006, 20:01
А само смяна на профила при втора операция(тя е неизбежна ,за жалост) не мисля,че ще реши проблема...

А защо да е неизбежна?Има женици ,които си носят едни импланти по 20год.а и на мен така ми казаха ,че ако няма проблем мога да си ходя с тия до края на дните си :D и твърдението ,че трябва да се сменят на определен пероид от време било с цел печалба :?
По литературни данни в половината от случаите, дали не беше и 60%, се налага повторна интервенция по едни или други причини.

Иначе са ми слагали въпросния сутиен на МакГан, който ти показва как ще изглеждат гърдите след операцията. Мисля, че сега моите ми изглеждат по- малки от това, което ми се видя със сутиена. Ама не знам обективна ли съм след толкова време.

junglegirl
26th September 2006, 14:19
Иначе са ми слагали въпросния сутиен на МакГан, който ти показва как ще изглеждат гърдите след операцията. Мисля, че сега моите ми изглеждат по- малки от това, което ми се видя със сутиена. Ама не знам обективна ли съм след толкова време.




Би трябвало да е точно така,и твоите са под мускула.Можеш ли да ме посъветваш,какъв резерв да си предвидя?Beauty каза към 60CC,може би.
П.П.А този сутиен имат ли го други хирурзи? :wink:

Beauty
26th September 2006, 14:33
:?

junglegirl
26th September 2006, 14:37
Благодаря. :D .Исках да те питам нещо,само че го написах в някаква тема и сега не си спомням къде.... :lol:

junglegirl
30th October 2006, 11:28
Искам да ви покажа това- http://www.jburlinmd.com/breast_aug.htm !!!
В БГ се практикува само Retropektoral (наричан напълно подмускулно) и Modified Retropectoral(наричан частично). :lol: :wink:

mari77
30th October 2006, 20:41
здравейте.Аз когато си избирах размер,пробвах сутиен с имплант вътре и си избрах 250,но ми казаха,че ще ми сложат в такъв случай 275.Явно наистина се gуби малко.А и когато сам гледала снимки в американски сайтове сам срещала по същия начин сложени кубици.Чао и успех на всички.

Flame73
31st October 2006, 01:38
така при подмускулно е такова по- малката вероятност от КК.
По думите на Динев останах с впечатлението,че риска от КК не е зависещ дали е над или подмускулно.

Предполагам , че ти не си разбрала точно .
Точно това му бяха думите,които като попивателна запомних!
Консултирай се с Динев,и ще чуеш същото! :wink:

Beauty
31st October 2006, 13:18
:D