PDA

View Full Version : Гастропластика


Страници : 1 [2] 3

Yana
16th May 2007, 13:06
ООООО НУМБ здравей мила, споко ще спадне температурата, щом си в твойто креватче шъса упраиш::)) Хайде само стройни се Калинки тука.

Стелла много се радвам за теб а и Мария не е имала предвид че се оформят коалиции просто тя също по принцип е права ние дори не се познаваме лично и не си знаем хала но се разбрахме::))

Мария кви лагери бе мила, нали ти казах и на ЛКК да минеш ша подкрепяме, кой с лимон, кой с минерална вода ши ти носи и теб ша та упраим::))

Абе важното е да стигнем там където сме се запътили а не по какъв начин сме го направили. А и опита на всеки дообогатява представите на следващите които ще поемат по пътя и им дава по добра информираност за алтернативите.

hansolo
16th May 2007, 13:18
Стела, извинявай, ако отговора ми звучи малко арогантно, но просто отиди на преглед. Не че се правя на интересен, но не съм в никаква степен специалист по темата. Нещата са прости - Яна даде по-рано из темата телефоните на Хирургична Болница Темелков във Варна, звъниш, вземаш си час при Кирязов, той те пита каквото го интересува, казва ти какво му е необходимо като изследвания, вероятно ако ще говорите за операция ще има и среща с анестезиолога и т.н. Той преценява какво ти е необходимо. И в най-лошия случай си изгубила 25лв за преглед и един следобед. Но предвид възможностите за промяна в живота след това, подобен риск е нищожен. Просто говорете с човека. Той няма да ви премълчи нищо, което е важно да чуете.

емилия
16th May 2007, 16:28
Здравейте,нова съм и три пъти изчетох форума.
Най-стара съм-53 год. и цял живот съм красива и дебела.
Карам ски и плувам, но след влизането ми в критическата -надебелях още повече и минах 160-те. и вече не е същото.Бях в Пловдив,бях днес в Доверие, а утре съм във ВМА.
За гастропръстена съм стара и дебела,Цветков ми предложи вертикална гастропластика,ще чуя и Краси Василев и....
мисля,че ще рискувам-купонджийка съм, имам прекрасни деца и искам да си отгледам внуците на скипистите

Кой има направена вертикална гастропластика,че забравих?

sladkatony
16th May 2007, 16:33
:) Здравей Емилия !
Аз нямам подобна операция, но не можах да се въздържа... Възхищавам се на жени като теб, щом има желание няма никакви пречки :)
Пожелавам ти успех в начинанието :2020:

Мария Василева
16th May 2007, 17:09
:1259: Привет, емилия - изненада ме хъса ти-всичко си изчела, правилно си се ориентирала-мога да добавя само- поздравления и Успе-еех!!
от форума Яна е с такава операция-във Варна.
:1223: :2004: :2003:

Мария Василева
16th May 2007, 17:12
Абе важното е да стигнем там където сме се запътили а не по какъв начин сме го направили. А и опита на всеки дообогатява представите на следващите които ще поемат по пътя и им дава по добра информираност за алтернативите.
мойто мнение е това! :girl_dance:

stella
17th May 2007, 08:53
Извинения на всички засегнати.По специално на Hansolo затова ,че му досадих наистина с излишните си въпроси.И на Мария и Яна за това,че се намесих в отношенията им. Не съм била злонамерена просто изразих мнение.

Всичко добро.

universe
17th May 2007, 10:09
Здравейте момичета и момчета!
Досега само четях, но днес и аз реших да напиша за себе си и своето решение.
На 33 години съм (след няколко дни на 34) и тежа 106 кг. След дълго четене и кратко мислене реших да се подложа на бариатрична операция и по-точно на гастро-байпас при доктор Кирязов в клиника Темелков.
Никога не съм била слаба, но откакто преди 4 години ме оперираха от рак на щитовидната жлеза, качих доста килограми.
С какви ли не диети и лекарства не съм се мъчила, но ефекта е временен. Единствено Мазиндола ми помогна преди време, но и него го спряха.
Искам да благодаря на Yana, Devito и hansolo за подробностите, които споделиха и на maryana, която ми помогна и ми дава кураж, когато ме тресат нервите от страх :2024: :2020: .

Сега остава само да се уговорим с доктор Кирязов – кога ще е операцията
:2003:

емилия
17th May 2007, 11:03
Здравейте,
След консултацията във ВМА-определено се насочвам към д-р
Цветков от Доверие-там ми предложиха и вертикалната гастротомия, а във ВМА правят само лапбанда и някак си не ми беше комфортно-всичко си правиш сам-изследвания ,купуваш си пръстена и там отиваш само за манипулацията.А и цената е двойна.Така че след празниците/едно кратко моренце/ се захващам.Не че не ме е страх-страх ме е, но си искам живота обратно!
Ще ви кажа как се чувствам и цялото стори след като го преживея
Стискайте палци!

Мария Василева
17th May 2007, 11:14
няма засегнати, Стела- аз поне не съм-на моменти всички сме по-чувствителни и се афектираме понякога по-лесно :wink:
Привет на universe :2020: и Успех! :2003:
Емилия-много се радвам за теб- ще те следя с интерес! :lol:

universe
18th May 2007, 09:09
Днес е операцията на Телец.
Дано всичко мине нормално :2003: Стискам и палци.

numb, а ти как си ? Температурата спадна ли ?

tulip75
18th May 2007, 09:53
здравейте на всички - нова съм във форума и търся оптималното решение за майка ми - тя е на 55 год. и при височина 167 тежи близо 180 кг. т.е. ако правилно съм пресметнала индекса на телесната й маса, той е 65. изчетох многократно форума и прецених, че най-оптимална би била вертикалната гастропластика. обадих се в доверие в софия и ми казаха, че преди да се стигне до тази интервенция, майка ми трябва да носи балон. сега разбирам обаче че в нейния случай май е излишно. моля ви, посъветвайте ме какво точно да предприема и кое е полезно за майка ми. ако е възможно посочете ми и някакви цени - благодаря предварително на всички, които ще ми отделят необходимото внимание! :)

емилия
18th May 2007, 11:06
Здравей Лаленце,
Трябва да провериш здравния статус на майка ти-сърце,бял дроб,кръвна картина, ще издържи ли на пълна упойка, има ли заболявания на стомаха ит.н ит.н Много е важно какво е психологическото и състояние. Ако е мотивирана, ако го иска сериозно, ако ,разбира се, няма противопоказания-първо трябва да сложи балон-за 6 месеца, с който ще отслабне от 25-35 кг,за да може после по-лесно да се направи другото: или вертикална пластика или бай-пас.това трябва да го прецени лекаря.Всичко това е доста скъпичко-балонът е от 1500 до 2500 евро, после -зависи от вида на интервенцията ама пак е от 1800 до 4500 евро.
Успех!

tulip75
18th May 2007, 11:20
а, не е ли възможно направо да се премине към гастропластиката? каква е максималната горна граница за тегло, така че да не се поставя балон, т.е. тя да се опита да поотслабне до тази граница - проблемът е че много се страхува от поставянето на балон, въпреки че подробно й обясних какъв е процеса и в момента е пред дилема дали да се подложи на лапароскопска интервенция в доверие или на обикновенна интервенция във варна- клиника темелков. благодаря ви отново!

universe
18th May 2007, 11:31
tulip75, по-назад в темата hansolo е писал, че е бил 175 кг, когато му е направена гастропластиката...Предпол гам, че няма да е проблем и за 180кг.
А майка ти защо се страхува от поставянето на балона ? Това е най-лекия вариант. В Темелков е с разрез, а за Доверие не съм сигурна, че при тези килограми ще успеят лапароскопски - най-вероятно пак ще се мине на отворена операция.
И мен много ме е страх, но знам, че е необходимо, защото ако днес се уморявам от качване по стълби с моите 106 кг. то утре може и да не успея да изляза от къщи. Пък и казват, че най-тежко е първите 2-3 дни....все ще се изтърпят някак :wink:

миле-на
18th May 2007, 21:50
здравейте,утре съм в Пловдив за поставянето на балона :1203: Момичета от утре започва новият ми живот :lol: Стискайте палци всичко да мине ОК.,,Незнам как ще ми съмне,, :1301:

universe
18th May 2007, 21:57
Разбира се, че ще стискаме миле-на :wink:

Сигурна съм, че всичко ще е наред .

Желая ти успех и те очакваме да пишеш как си :2003:

Мария Василева
18th May 2007, 22:11
в коя клиника точно миле-на?
разбира се, че ще стискаме палци! Представям си само как се стопяват килограмите!! :2003:
и да ни разкажеш подробности при първа възможност :1231:

Yana
19th May 2007, 01:25
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ кво станало тука бе people? То да не изключи човк компа и глеи action::)) Дано всичко с Телец да е минало добре, Нумб кво стана с температурата? Хансоло как върви въстановяването?

Ами Вера? Там някои знaе ли kak са нещата?

А на всички които тепърва ви предстои кипренето пред огледалото желая успех и безпроблемно възстановяване. Ние сме тука, чакаме Vас::))

hansolo
19th May 2007, 11:05
При мен всичко върви добре, в понеделник ще ми махат конците, ама жалко, че няма да го направи лично Кирязов, защото замина на почивка в Турция. Заслужава си го човека! Сигурно му трябва почивка, имайки предвид, че наистина не се спира.
Иначе само свалянето на килограми върви добре. В болницата смъкнах 10кг (защото на практика 1 ден преди и 3 дена след опрацията не се хапва абсолютно нище, а вливат по 1л 5% р-р на глюкоза, което прави по някакви си 150 калории на ден. Откак съм се върнал вкъщи (5 дни) съм смъкнал 3 кг без да се лишавам особено - имах разни лични празници и си хапвам и не много здравословни неща, макар в "детски" количвства. Но имайки предвид, че преди 11 дни са ми направили 35см срез на корема, се чувствам перфектно. А за 180кг жена - не виждам някаква разлика между нея и мен. Всъщност май само в "Доверие" държат да смъкнат теглото първо с балон, а после да правят операция, но според мен и двете причини намирисват: 1. Защото може да нямат много опит с тежки пациенти или да не им е добре обучен персонала и 2. За да вземат парички за 2 операции, вместо само за една. Но това е друга тема.

Yana
19th May 2007, 11:25
Много хубаво че нормално вървят, даже и серома дето толкова ни плашат нас над 100кгramovite не си получил, супер. Не се притеснявай той Кириязов по принцип не вади конци, прави го главната сестра нали я видя малко дръпната изглежда ама след 30 години стаж ква нейна raчица има няма да усетиш, а може и дежурният хирург на смяна да го направи, този арабският лекар ако се сещаш от вечерние дежурства.

И аз си мисля че може вертикалната отведнъж но по добре да не наливаме масло в огъня не и знаем състоянието на жената може да има кардиологични или диабетни проблеми макар че и там само анестезиолог може да се произнесе. И на мен ми се струва много комерсиално тва дето уж не ставало наведнъж, но в US щом става ние да не тежим от нещо друго все от същата сланина. Но това си е мое лично мнение а аз не съм нито анестезиолог нито кардиолог а и всеки да си преценява сам.

universe
19th May 2007, 11:35
hansolo, имам един въпрос към теб (то не е само един, ама айде да не нахалствам :oops: ) - Казваш, че разреза от операцията ти е 35 см.....искам да те питам - къде свършва - под пъпа ли минава или над ? Защото аз като се меря, разстоянието от гръдната кост до пъпа ми е около 1 педя (20 см.) и се чудя колко надолу се реже :roll:

п.п. Радвам се, че се възстановяваш бързо :1203: Пожелавам ти всичко най-хубаво в новия ти живот :2003:

hansolo
19th May 2007, 14:05
Разрезът свършва около 5см под пъпа, заобикаля го леко отстрани. Всъщност разрезът е толкова голям, защото в деня на операцията бях 175кг. Просто си представете колко голям разрез трябва да направите в 15см дебел дюшек, за да можете от другата страна да вържете на възел връзки за обувки например. Проблемът е в огромното количество подкожна мазнина. Не знам на Yana колко й е разрезът, но моя е толкова. То сантиметрите вероятно нямат значение, но моето мнение е, че ако ще разрезът да е и 50см, важното е да е достатъчно, че да са си свършили вътре тработоата както трвбва. А явно са го направили, защото нямам никакви проблеми, нито инфекция/температура, болки или каквото и да е друго.

hansolo
19th May 2007, 14:06
За разстояние между гръдна кост и пъпа - при мен като мъж с височина 1.77 разстоянието между гръдната кост и пъпа е около 31см.

Yana
19th May 2007, 14:12
И моят разрез е толкоз от гръдната кост до под пупа. И аз не съм имала инфекции, добре си свършиха работата.

миле-на
19th May 2007, 20:02
туко що се връщам от Пловдив,оставихме за 2юни в 8ч.,днес не ми е ден явно не ми върви от както съм си отворила очите,но дано втори юни е моят ден.Знаете ли,че с балона има вероятност да не свалиш излишните кг.,така ми каза доктора.Утре ще разкажа повече. :oops: В ,,Медлаин клиник,,

VERA_111
20th May 2007, 09:28
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ!
НАЙ-ПОСЛЕ СЪМ СИ ВКЪЩИ СЛЕД ДВУМЕСЕЧЕН ПРЕСТОЙ В БОЛНИЦАТА.ВЕЧЕ ПИЯ ВОДА И СОКОВЕ ПРЕЗ УСТАТА. СЛОЖИХА МИ ПРОТЕЗА НО ПАК ОСТАНА 7ММ ОТВОР ПОСЛЕ МЕ ПРАТИХА В ВМИ ТАМ ГАСТРОЕНТЕРЕОЛОЗИТЕ ДА МИ НАМЕСТАТ ПРОТЕЗАТА НО НИЩО НЕ СТАНА.НО СТАНА ЧУДО ФИСТУЛАТА СЕ ЗАТВОРИ ОТ САМОСЕБЕ СИ.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО МИ СТИСКАХА ПАЛЦИ .

Мария Василева
20th May 2007, 09:39
по вода да ти върви оттук нататъка, VERA_111 :2020: :2003:
:2018:

Errika
20th May 2007, 10:02
Вера,много се радвам,че се появи,все те мислих :girl_in_love: Когато можеш,пиши по-подробно как се развиха нещата при теб.
Браво на решилите се да променят живота си-Вера,numb,hansolo,Yana,Teletz,queenpepe :1203: :1223: стискам палци на тези,които им предстои операция.С две ръце съм "ЗА",когато е наложително и килограмите са много.Аз също смятам,че това с поставянето на балон в "Доверие" ,за да се свалят част от килограмите,преди съществената операция си е до известна степен комерсиализация.Въпреки че при някои случаи може и да е по-добрия вариант.
Аз както казах за сега се отказах и започнах от десет дни безвъглехидратната диета на Аткинс,която май влияе добре и на метаболизма.Вече ми го няма коремчето :oops: и от утре започвам по малко йога и бързо ходене. :2019:
Но се замислих,че леля ми е над 150кг и ми се иска да и разкажа за предимствата на гастропластиката,но тя надали ще се навие. :? А така ми се иска да промени живота си.Преди години беше повече от 200кг,не можеше изобщо да ходи дори от едната стая в другата,при най-малкото усилие се запъхтяваше,за излизане навън изобщо не може и да се говори.Има много болести,но от тежкия диабет,който получи свали една част от килограмите.
Ох,момичета и момчета,да се борим докрай с мазнините,защото те могат да съсипят целия ни живот.Подкрепям всички и чакам с нетърпение да запонем да се хвалим с нова визия,а и ако искате може да си заформим една галерия на отиващите си килограми,за да се стимулираме още повече :girl_kiss2: :2003:

Yana
20th May 2007, 10:05
Еееее браво, супер новина, важното е че свърши с positiven resultat. Не си давай зор сега и си почивай.

universe
20th May 2007, 12:34
миле-на, жалко, че не са ти сложили балона вчера, но не се притеснявай - само очакването ще те държи в напрежение още малко.

VERA_111, радвам се, че се подобряваш :) Дано всичките ти премеждия останат в миналото.

maryana
20th May 2007, 21:53
Добре си си дошла, Вера! Наложи се да изтърпиш ненужни емоции, но... надявам се всичко да си е както трябва нататък, изстрада си го.
Така, остана да се тревожим само за Numb :(
... И за тези, които още чакаме дати.

Teletz
21st May 2007, 12:11
Здравейте всички!

От вчера съм си в къщи вече. За съжаление вдигнах температура в късния следобяд , което се оказа че е от настинка, предполагам смяната на топлата болнична стая с студеното време навън си е казало думата , но вече свалих температурата и съм ОК!
Ще ви пиша по подробно всичко, най важното е ,че имам 6 малки белега на корема 3 от които по 2см и 3 по 1 см зараснали добре. От събота пия вода, от вчера вече и сокове, бульони ,мляко. Не чувствам глад, освежена съм ,спаднаха ми отоците покрай глезените и въобщи съм много много добре. В четвъртък ще ми махат конците.
Искам да ви кажа че се оказа ,че киолграмите ми са били180 кг на ръст 170-172см. И аз и докторите се изненадахме като видяхме кантара, аз защото не се бъх мерила наколко години, докторите защото ме премериха преди операцията , а визуално явно съм им се струвала по малко. Но мога да кажа ,че доц.Василев във ВМА наистина е много добър.
Ще пиша подробно пак. Ако имате въпроси ще ми е по лесно да отговоря.

Мария Василева
21st May 2007, 15:51
Добре дошла, Teletz :2020: :2020: :2020:
:lol:
много се радвам, че си доволна от лекаря си!
пиши за първите си дни у дома- какъв е режима?
и евентуално цената каква е? :roll:

Teletz
21st May 2007, 16:17
Режима е по 200гр сок, бульон ,мляко, чай, кафе през около 2.5-3 часа плюс вода мнимум 800гр. това ще е до 7-мия ден след операцията след това се започват пюрирани храни 2 седмици и след тези 2 седмици вече се минава на нормално хранене но се дъвче добре и се яде бавно.
Цената е 2700 евро плюс 100 -тина лева болничен престой. Изследванията се правят предварително при личния лекар.

Devito
21st May 2007, 17:06
Добре дошла, Teletz :2020: :2020: :2020:
:lol:
много се радвам, че си доволна от лекаря си!
пиши за първите си дни у дома- какъв е режима?
и евентуално цената каква е? :roll:
Извинявай Мария, но си е направо обидно да пиша ,може би, 6 от 12 страници информация за операцията си, за ВМА, за д-р Василев, за цената и за режима и накрая да питаш "телец" за абсолютно същото, все едно падаш от небето!

universe
21st May 2007, 18:38
Teletz, радвам се за теб :) Стискахме ти палци :2003:

Добре, че се е получило лапароскопски и не се е наложило да те отварят. От това най-много ме е страх :?

А сега имаш ли някакви болки и налага ли се веднага, след като се прибереш да имаш придружител ? Питам, защото живея сама и незнам, доколко ще се справям :oops: като се има предвид, че моята операция ще бъде отворена....

Мария Василева
21st May 2007, 19:08
Деви, не съм броила страниците, но мисля че всеки опит си е различен- не знам защо си се обидила, но освен че става въпрос за различен организъм, възраст,заболявания, пол понякога и т.н. и т.н...- не, че Девито не е писала подробно- напротив- през ум не ми е минавало да те обиждам по какъвто и да било начин- най-накрая оттук нататък какво- всички да пишат само "за справка-виж Девито..."
аз не съм искала да те обидя, а ти избираш как да се чувстваш.
мисля, че не само за мен ще е интересно как е било при всеки следващ пациент. ти защо си мислиш, че при всички е еднакво- мота-мо едно и също!?. :roll: :2016:

Devito
21st May 2007, 21:34
Най-малко цената се е променила от тогава...

Teletz
22nd May 2007, 22:24
Teletz, радвам се за теб :) Стискахме ти палци :2003:

Добре, че се е получило лапароскопски и не се е наложило да те отварят. От това най-много ме е страх :?

А сега имаш ли някакви болки и налага ли се веднага, след като се прибереш да имаш придружител ? Питам, защото живея сама и незнам, доколко ще се справям :oops: като се има предвид, че моята операция ще бъде отворена....

Благодаря!
Целия гръб ми е изтръпнал, натъртен и лека полека се нормализира. Болките са като от мускулна треска в кръста, гърба и коремната стена. Във всички случаи ти трябва придружител. Аз също живея сама, но сега имам човек грижещ се за мен. При всички случаи ти трябва някой за първите4-5 дни. Ти няма да можеш да клякаш, първите 2 дни ще се уморяваш да стоиш права, а някой трябва да ти прави сокове и бульони, да мие ,чисти ,ако трябва и т.н. Ти си аут поне седмица от домакинска работа.

hansolo
23rd May 2007, 10:21
Дами, много странни неща пишете за храната. Направо ме шашкате. Аз на 5-я ден след операцията ядох в болницата пиле с картофи без никакъв дискомфорт. Защо ви карат пиете само сокове и больони? Аз хапвам всичко, но по малко, и се чувствам супер. Не ме е болял стомаха и за миг.
Нещо към Yana - пишеш, че имаш нетърпимост към сладко и мазно. Веднага след операцията ли ти се опяви това или след време? Защото аз имам голяма "търпимост" и към двете - вчера ядох с кеф сладолед и не само че не ми стана лошо, но напротив - стана ми много хубаво :lol: :lol: :lol: . Сериозно - дали това е свързано с метаболитното заболяване, за което пишеш, че си го имала винаги, или наистина по някакъв начин е свързано с операцията?

Yana
23rd May 2007, 21:48
От Инсулиновата ми ресистентност е Хансоло явно щото и другите могат очевидно да ядат. Имам и висока кръвна захар (тоест имах трябва да свикна да говоря за това в минало време).

А ти не се отпускаи да удеш защото нали занеш статистиката, като му изтурвеш края и 40%от нас си връщат теглото. Възползвай се от положението че не изпитваш глад и нямаш физическа вместимост за количества храна за да си постигнеш целите иначе аз дето не мога да ям сладко след първата година почнах да буксувам, спира процеса и не мърда, с голям зор и ограничения дърпам напред. Само като си помисля че мога да кача даже едно кило и изпадам в умопомрачителна паника. ВНИМАВАЙ МОЛЯ ТЕ.

Мария Василева
23rd May 2007, 22:23
numb има бронхопневмония, температура и е отпаднала. може би затова не пише. :(
надявам се да отшуми по-скоро!
:girl_in_love:

Yana
23rd May 2007, 22:28
Дано да и мине по бързо, че си е зор. Но най важното е че мина на другият бряг::))

tiemti1981
23rd May 2007, 23:25
Вера,как си мила Магдалена съм ,бяхме заедно в Доверие оправяш ли се? Дай ми скайпа си!

shmaty
24th May 2007, 03:55
Мили ми момичета,
от няколко часа ви чета, направо се залепих за стола, че и един сладолед излапах в захлас :oops:
Та от няколко години следя до колкото мога разни такива операции.
В Канада правенето на такавата с пръстена е много популярна. Не съм чула да може да се прави в частни клиники.
Но за да се стигне до самата операция се минава през много изследвания и най-вече разрешителни от разни видиве доктори, повече от шест на брой. Операциятя се поема от здравната каса и твърдят, че излиза (за касата )около 15000 канадски долара.
Та да мина по същество, че се поотплеснах :roll:
Леле каква мъка да търся буквите :oops:
Имам позната 29 годишна, която се оперира преди 18 месеца. Беше около 170кг, 165см. Ама не съм я мерила, може и повече да е била.
Тя чака, за да и дадат дата за оперцията 8 месеца.
Всичко мина Ок. Тя не говори много за това, но така изглежда. Имаше лек проблем с гастрит по късно, но мина бързо.
За една година и + загуби половината и повече от теглото си. Някакав доктор и е казал че има 20 кг кожа за рязане.
И най-интересното - бременна е в 7 месец, бебо е добре, не е качила килограми, храни се по малко на всеки 3 часа.
Знае, че пръстена е за цял живот и даже не го мисли.
Та това от мен, май и аз трябва да спирам сладкия лед :?

Мария Василева
24th May 2007, 08:48
много интересно, shmaty - практиката в чуждите държави е непозната, за повечето от нас (освен за Яна).Преди време тук беше писало едно момиче, живеещо в Италия, но повече не се обади. Провери, ако можеш, дали наистина не се правят в частни клиники-това ми е чудно?:roll:
а знаеш ли от какви видове лекари се иска разрешение (евентуално защо) ?
Ето ТУК (http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php) има кирилизатор,:1230: да не се мъчиш!
чудесно е, че твоята позната, че е бременна :lol: -това е важно за момичетата, на които им предстои.
дръж ни в течение за бебенцето :girl_in_love:
Ти самата обмисляш ли такава операция за теб?
:2039:

Мария Василева
24th May 2007, 08:52
tiemti1981- ако искаш да си пишеш с някого лично от форума, може да стане на лични съобщения(лс), а ако искаш да се представиш на всички нас-ще се радваме :2020: -с каква операция си и т.н.-което смяташ за важно!:1231:
:2018:

VERA_111
24th May 2007, 15:18
numb е отново приета в болница Доверие още когато бях аз там. Откриха и излив в белия дроб и затова вдига висока температура.Но да и стискаме палци много по скоро да се управи.

tiemti1981
24th May 2007, 16:40
С вертикална гастропластика съм,направиха ми я във София в клиника Доверие д-р Цветков. Всичко мина много добре и за сега е така само дето ми махнаха вчера конците тук във Варна и снощи ми се е отворил единиа шев кадето беше дренажа и днес отидох да ми зашият пак дупчицата.
Иначе се чуствам доста добре даже си карам колата а днес става една седмица от операцията.Пия сокове,айрян и пасирани супички се пробвам по малко.
Надявам се да нямам повече проблемчета с дупчиците и всичко да е наред .
Във Варна не правят Лапароскопии, вчера говорих с д-р Темелков той ми каза че са правили на една жена операция но не лапароскопия а с разрез но е било само тогава и вече отказват. Той ми даде много добри отзиви за д-р Цветков.Аз също съм много доволна. Беше ме много страх ,чесно си казвам и адски ме болеше след операзиата както всички де ,но в името на резолата го направих.Имам хормонални проблеми и затова се реших да си направя операцията вапреки че не са ми толкова много килограмите но все пак ми тежат и ми обаркват нещата със здравето. :girl_kiss2:

tiemti1981
24th May 2007, 16:45
Аз я видях numb искаха да я изписват и беше още с тепература ,тва беше в понеделник,като ме изпиваха мен. Вера ако имаш скайп дай ми го!!!
Сети ли се коя съм?? :lol: :lol: :girl_kiss2:

Мария Василева
24th May 2007, 16:50
tiemti1981, дано сега ред по ред се оправят нещата и с дупчицата, и с килограмите и с хормоните :girl_in_love:

VERA_111
24th May 2007, 18:55
Скайпа ми е vegata_10

Teletz
25th May 2007, 22:06
Възползвай се от положението че не изпитваш глад и нямаш физическа вместимост за количества храна за да си постигнеш целите
Яна аз като нова сред Вас и още само на седмица с банд на стомаха ми е интересно как като няма физическа вместимост може да се тъпче човек? Не мога да си го обясня още тъй като все още съм на сокове и пюрета през 3 часа по 200гр и не знам ако се случи да изям повече грамове - например двойно какво ще се случи . Доколкото четох и ми обясняваха може да се разшири "малкото" оформено стомахче или да се предизвика повръщане,което с напъните си да измести банда и т.н.
Другото ,което разбрах е,че трябва да се яде много бавно за да може храната да достигне до стомаха и да даде чумството за ситост навреме.При бързо ядене може да поемеш повече храна и да ти стане много тежко , и ефекта от ситостта с малко храна се губи.
Дай малко съвети и Девито може да драсне 2-3 реда относно как се справяте с лакомото око .
Мисля,че ще е интересно за всички нови, тъй като все още те можем да се ориентираме в това кога по колко и как е най добре да се храним.

Мария Василева
25th May 2007, 23:23
ето малко от официалната брошура за шведския регулируем стомашен бандинг:
"...Тези бавни промени в диетата са важни за лечението на тялото след операцията.По време на операцията бандът ще бъде фиксиран на определено място върху стомаха.Яденето на големи количества храна или приемането на твърда храна прекалено рано ще увеличи риска от изместване (преместване) на банда от позицията, в която е нагласен и/ или оформяне на по-голяма кухина на новосъздадената гастрална торбичка.Това ще доведе до бавно отслабване и, в някои случаи-до необходимост от повторна операция.

Ще откриете, че някои храни са трудни за ядене.Повечето от храните имат нужда да бъдат сдъвкани много по-внимателно от времето преди операцията.Това зависи от големината на отвора между двете части на вашия стомах (доколко е затегнат или разхлабен той) и следователно, това се отразява пряко върху килограмите, които сте си поставили за цел да свалите.
Вие ще разберете, че не съществува бързо решение на Вашия проблем със свръхтеглото дори и след операция.Отслабването зависи от Вашата способност да спазвате препоръките за хранителен режим и физическа активност.Следователно, няма гаранции за успешен край за всеки един и всичко е строго индивидуално.

Като всяка хирургична манипулация така и хирургията при затлъстяване може да носи рискове.Уверете се, че сте напълно информиран от Вашия хирург или съответния интернист относно възможните усложнения, свързани с този вид операция и хирургичната манипулация като цяло.Вашият лекар ще може да Ви обясни рисковете, които съществуват за Вас и ще Ви предостави подробна информация по този въпрос, която ще сте в състояние да разберете."

numb
26th May 2007, 09:13
Привет на всички отново. Мойта стана леко историческа сага с това влизане и излизане от болницата, но се надявам това да беше за последно. За операцията - отворен байпас - на втория ден се изправих и ходех. Усложненията дойдоха от излива в белия дроб. Направиха ми пункция. Изписаха ме с 38,5 температура. Личният ми лекар ме прати в белодробна болница. Там ме върнаха, защото съм била с операция, а те нямали хирургия и се притеснявали от инфекция. Прибрах се пак при Цветков, той си ме взе и почнаха три вида антибиотици. Дойде и пулмулог от друга болница за консултация. Пак рентгенова снимка - отново имаше излив. Не направиха втора пункция, защото бил почнал да се резорбира. Въпреки, че пак не съм в добра форма пак ме изписаха. В понеделник отивам при доктора да ми сложи два-три шева, че от кашлицата операцията ми не ще да се затвори. После ще мина през пулмулог за всеки случай. Според мен докторята за малко да ме изпуснат защото течността, която изкараха след пункцията беше кървава. Не съм доктор, но съм чувала, че при този тип операции една от най-честите причини за смъртност е подобен съсирек. Сега мога да се радвам, че се налага само пневмония да лекувам :) Колкото до резултатите - влязох около 155 кг. на втори май, днес 26 май се притеглих, без дрехи - 139,1 кг. Гади ми се от повечето храни и преживям като камила, за да не свиквам само на пасирани храни. Усещането на приемането на храна е далеч по-различно от това, което имах преди. Окото ми все още иска, но стомахът ми отказва. Кофти противоречие, но е въпрос на свикване. Поздрави на всички.

universe
26th May 2007, 11:15
Добре дошла пак numb :)
Много плашещо звучи одисеята ти :shock: А от какво се е получил този излив ? Казват ли докторите ?
Не ми се мисли аз, както съм пушачка......какво може да се случи :o
Дано повече нямаш проблеми с дробовете. А килограмите доста успешно вървят надолу :wink: Браво !

Мария Василева
26th May 2007, 12:26
при този тип операции една от най-честите причини за смъртност е подобен съсирек. Сега мога да се радвам, че се налага само пневмония да лекувам :) .. Поздрави на всички.

Оптимист си numb :girl_kiss2: , важното, че преминало.
Щом вече пишеш тук, сигурно си поне малко по-добре!
:2003:

Teletz
26th May 2007, 14:22
Прибрах се пак при Цветков, той си ме взе и почнаха три вида антибиотици.
Нъмб направи ми е странно ,че този Д-р Цветков си е позволил да те изпише при подобно състояние след операцията направено от него и да те остави да обикаляш по белодробни специалисти.
Да си кажа честно ми мирише на чисто печалбарство и немарливост от тази клиника Доверие.

Мария Василева
26th May 2007, 15:30
и на други така им мирише, за съжаление- че и не обяснявал много-тип "за дума-жълтица"..
то това ако не си склонен да обясниш в подробности, колкото пъти има нужда-не знам кое :roll:
иначе медийните изяви са на лице-то тъй се зарибяват хората.(и цената освен това!)

А това, дето в чужбина се иска разрешение от различни специалисти, а у нас нема нужда- квото рече пациента-туй... скок- и се прескачат всички видове специалисти- да ни ги спестят сигурно- неколко прегледа.. :2045: на фона на такива операции..

diastemma
26th May 2007, 15:33
Искам да те успокоя: изливът в белия дроб е в следствие от възпаление (пневмония), а съсиреците, които са опасни, се образуват във вените на краката при залежаване. Между двете неща няма нищо общо. Кръвта при пункцията е била заради пробиването на кожата.
Оздравявай!

tiemti1981
26th May 2007, 18:40
Здравейте!!!
Аз слава богу нямам проблеми след операцията /вертикална гастро пластика/ , но не съм очарована от вниманието което получих от д-р Цветков очаквах повече разбиране и внимание за повечето подробности около операцията се наложи аз да се сещам и да питам чак се чуствах неловко,знам че много хора минават от там за операции и че на всеки трябва да се обяснява и можеби писва но все пак за парите които плащаш очакваш по специално внимание,а да не говоря че аз платих 2 300лв. а на жената с която лежахме заедно и заедно ни изписаха на нея и взеха
2 100лв.Защо на мен м взеха с 200лв повече неможах да разбера.Майната им на парите ама поне да ти обръщат внимание и да се чустват отговорни.Аз я видях numb и наистина искаха да я изпишат с тази температура.За професионализнма на доктор Цветков нищо не казвам но очаквах по специално внимание.Аз за сега се чуствам много добре и за операцията нямам оплаквания.

Мария Василева
26th May 2007, 23:08
вижте ТОВА (http://vbox7.com/play:ff2399d0) - на мен лично ми се стори страшно в такъв размер
..ннямам думи :2021: най-вече защото е при дете!

:2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034: :2034:

Мария Василева
26th May 2007, 23:26
Мария извинявай,но аз искам инфо от хората с придобит опит претърпели операции вече. Тази брошура естествено аз я имам след като имам банд в стомаха, така че нищо ново не ми казваш.
чак сега ведях това мнение-извинена си :lol: аз го пиша за други хора, които нямат брошурата, защото само с това разполагам- официална информация е, а много други хора нямат брошурката.Все пак темата негласно обединява стомашни балони, пръстени и гастропластика. Вярно е, че не е по твоя въпрос, но все на някой ще е полезно като инфо-и много хора само четат, без да пишат тук!
чакаме по-опитните да разказват :1231:
като прочетох поста ти за това се сетих и мисля, че е важно, макар и да не е отговор на въпроса ти! :2038:

Mena
27th May 2007, 00:02
вижте ТОВА (http://vbox7.com/play:ff2399d0) - на мен лично ми се стори страшно в такъв размер
Ужас, нямам думи, горкото дете!
Направо трябва да лишат родителите му от родителски права! Това е жестоко! :2011:

numb
27th May 2007, 22:15
За професионализма на доктор Цветков, нищо не мога да кажа. Перфектно хирургическо изпълнение, поне на този етап за моята операция. За отношението обаче не мога да не кажа, че е истина. Има склонността да те оставя на средата на изречението и вече да е в коридора, коментирайки следващия случай. Но пък с повече въпроси ще научите, каквото ви интересува.

Много дълъг и страшен ми се видя този пост, та го съкращавам като добавя, че утре влизам в белодробна болница с водеща диагноза - белодробен емболизъм. Да ми е честито.

diastemma
27th May 2007, 22:18
Да, за това говоря :)

hansolo
2nd June 2007, 10:28
Някой може ли да сканира "брошурата", за която няколко пъти се пише, че да видим каква информация за гастропластиката дава?

Teletz
2nd June 2007, 11:54
Някой може ли да сканира "брошурата", за която няколко пъти се пише, че да видим каква информация за гастропластиката дава?

Брошурата или по точно казано брошурите, защото те са 2 броя, касаят единствено лап-банда. В първата обясняват що е то шведски регулируем банд, а втората как да се захраним в първите 4 седмици след поставянето му.
За вашият тип гастропластика не пише нищо.

hansolo
2nd June 2007, 12:16
Ясно :D

миле-на
2nd June 2007, 20:24
здравейте,преди два часа си дойдох от Пловдив. :D Сложиха ми балона ,и всичко мина повече от добре.Сега не се чувствам мн.добре,но доктора каза че така ще бъде поне седмица :oops:

Devil_wears_Prada
2nd June 2007, 20:41
Милена, ще съм ти благодарна, ако ни държиш в течение за състоянието си, защото досега няма никой, който да е с балон и да пише в темата!
Възстановявай се бързо! :)

Мария Василева
4th June 2007, 14:20
миле-на, a с какво е пълен балона-чувала сам, че се оцветява в синьо течността, но на едно място прочетох и за въздух и ми е доста странно!?

:roll:

миле-на
4th June 2007, 17:50
пълнят го с синя течност :roll: ,за въздух не съм чувала

maryana
4th June 2007, 17:52
Хайде, идва и моя ред. Утре след 14,00 часа всички свободни да стискат палци. И чакам с нетърпение да мине седмицата, за да похваля и аз "моя" хирург.

Devil_wears_Prada
4th June 2007, 18:02
пълнят го с синя течност :roll: ,за въздух не съм чувала От това, което съм чела мисля, че се казва физиологичен разтвор, но се съм сигурна напълно!

п.п. Милена, как си? :? :P

миле-на
4th June 2007, 20:41
да мисля ,че е физиологичен разтвор.А днес се чувствам добре ,мисля че организма започва да го приема балончето :1225: НО ме е страх да ям ,засега съм само на сокчета и булъончета, утре мисля да хапна нещо по сериозно. :oops:

миле-на
4th June 2007, 20:45
Мариана ,ще стискаме палци и на ръцете и на краката.Успех :D

hansolo
4th June 2007, 21:06
Ще се молим за теб, maryana :) :) :)
Всичко ще мине идеално, убеден съм!

celine07
4th June 2007, 21:27
Миле-на, поздравления за смелостта и най-искрени пожелания за бъдещите успехи в борбата с килограмите!!!
Сега ще е по-лесно! :1203: :girl_dance: :2020:

С теб сме!!! :2043: :2004:

Аз също съм сериозен кандидат за тази процедура, но ми предстои пътуване и се налага да поизчакам малко. След 2 до 3 месеца и аз ще си сложа (ако не реша да мина направо към нещо по-драстично).


А що се отнася до въпроса с течността, наистина го пълнят с физиологичен разтвор като добавят няколко капки "синьо вещество" (казвам така, защото не съм сигурна точно как се казва). Целта на оцветяването е да сигнализира с промяна цвета на урината при евентуално пропускане/спукване на балона.
От друга страна, балонът е многопластов, т.е. не може да се спука като плажна топка, а по-скоро би започнал да сълзи.
Само няколко часа са необходими, за да се разбере, че има изтичане - урината става синя.
Проблемът в случая не е в това, че разтворът ще се започне да навлиза в тялото, а по-скоро последващата намеса - отстраняване на повредения балон.
... това е, което мога да ви кажа по темата. А инфото го черпя от брошурата на един от производителите на балони (в предните постове има линкове), а и от консултацията ми с д-р Гечева от клиника Малинов (където ползват точно тази марка балони :wink: )

celine07
4th June 2007, 21:30
Мaryana,

СТИСКАМЕ ТИ ПАЛЦИ, МИЛА!!!

ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!!!

:2004: :2043:

universe
5th June 2007, 19:25
Преди малко е приключила операцията на maryana.
Жива и здрава е :) Дано се възстановява бързо :2003:

И като сте започнали да стискате палци - стискайте и утре след 14ч, че аз съм на ред :wink:

миле-на
5th June 2007, 20:07
стискаме палци здраво.Успех :roll:

Teletz
5th June 2007, 20:30
Май всички във форума са почитатели на балона или вертикална гастропластика. Няма ли и други фенове на лап банда?

hansolo
8th June 2007, 16:40
Yana, дай малко инфо за процеса на сваляне на килограми след операцията - началото, кога и за колко задържаше и т.н. Аз нещо задържам и ме хващат нервите. 10х

numb
8th June 2007, 19:58
Днес се чух с maryana, те двете с universe се чувстват добре. Поздравявам им скорошно възстановяване и изписване.
Hansolo между нас казано и аз задържам и не съм мръднала вече 10 дни - до колкото съм чела е нормално, но и мен жестоко ме изнервя, особено след първоначалния скок надолу :)

hansolo
8th June 2007, 21:34
numb, ти кога се опиерира и с каква точно операция беше?

numb
8th June 2007, 22:09
Оперираха ме на 02.05 в Доверие - стомашен байпас. Имам други притеснения - не мога да ям почти нищо без да се задавя. Това дали ще се оправи? Моля, по отдавна оперираните да споделят опита си.

tiemti1981
10th June 2007, 14:57
Аз също се храня като бебе.Вече съм на почти месец от операцията кято беше на 16.05. и все още сам на пюрета и течни храни ,захранването е доста дълго и трябва много търпение не става за 4 седици както пишат навсякъде пък и за всеки е твърде индивидуално.Но при мен явно е по бавен процеса след всяка хапка сам точно като едно бебе с хълцане и леко оригване чак смешно ми става но при всички предполагам е така.?.? Нали??????
А за задържането също е нормално и различно при всички, организма сам се съпротивлява при драстично отслабване,но е по добре така ,по бавно да се отслабва .Аз лично се страхувам да не отслабна бързо не искам да се отпусна и да се чудя после тази кожа какво да я правя,въпреки че не са ми много килограмите и сам стегната но въпреки всичко си е страшна гледката на отпуснатата кожа.Намам намерение да си правя пластики след това,замислям се за фитнес вече ,мисля че се чуствам добре вече за да взема мерки.Искам да питам за белезите някои от тук дали е взел мерки ,започнах да се мажа с Контратубекс ,някои ползвал ли го е и какъв е резолтатът,малки са белезите но не искам да ги имам.
Ако спазвате режима на хранене и не разширите стомахчето ще има резолтати въпреки задържането.
Успех на всички!!!!!!!!!!!!!!!

tiemti1981
10th June 2007, 15:01
Нумб и аз се давя миличка,спокойно,кажи ми ти как си,какво стана последно вече в кащи ли си си,оправяш ли се????????

Devito
10th June 2007, 21:29
Предполагам, че това с по-трудното гълтане е проблем при всички видове операции, защото и аз съм така. Ако ям много бавно съм ОК. Имам проблем и с газираните напитки. Най-трудно ми е, ако не съм яла цял ден, например и реша да хапна нещо. Първата хапка почти винаги я връщам обратно. Затова при такива случаи обикновено много бавно и внимателно - глътка по глътка - първо изпивам чаша вода и после ям.

Yana
10th June 2007, 22:54
Хора не пийте газирано ще си разширите стомасите сто пъти по бързо отколкото с безгазирани течности. Всички се давим и хълцаме, за да не се получава първите няколко месеца се яде непрестанно по 2-3 лъжички 15 пъти ако трябва на ден. Не се притеснявайте но и не налитаите на сладко и без тва мозъка ви не е наясно кво още точно става така че нека калориите да са минимални за да сваляте много имате време да удряте плата. За всичките 12 до 14 месеца след операцията съм сваляла сътриктно по 2кг или по 1.5 някой път, но аз сладко нито ям нито пя освен някоя бисквита закуска, иначе плодове ям много. Хляб, ориз и картофи не ям освен ако последните две не са част от супа а супи специално ям много защото бързо пълнят стомаха на принцяпа хапваш нещо гълташ нищо, Започнах да задържам едва след първите 14 месеца и тогава реших да започна с терможениците, fat бурмнерите и идеите за всекидневен йоггинг 6 дена в седмицата, Пилатес и фитнес. Е не изпълнявам нещата качествено но пък аз сега тренирам за дисциплина, важното е също че има движение и килата започнаха да падат пак с 1кг на месец без особено да намалявам храната, макар че сега хапвам като вместимост повече количества.

Гастропластиката не магия сама по себе си, по скоро е много магически мотиватор да направим нещо за себе си. Иначе които не иска да спре с турбо-храната един ден така или иначе ще се озове в същият коридор откъде е почнал преди шампионата::)) може би не толкова тежък но пък след всичкият зор и най вече някаква надежда в тунела сами трябва да преценим, да се докарваме ли дотам.

Много се радвам за Марияна и Universe, дано да се възстановят бързо и да разказват.

hansolo
11th June 2007, 20:34
днес бях на преглед при Кирязов, всичко е ОК. но пиша за друго - видях Марияна, изписваха я. Изглеждаше добре и доволна, надявам се да се възстановява успешно и безпроблемно.

Мария Василева
11th June 2007, 21:58
някой да знае какво става с VERA_111 ?
гледам доста отдавна не е писала.. :1246:

maryana
12th June 2007, 05:43
Здравейте, мили момичета и момчета!
Благодаря ви за подкрепата!
Първо набързо да кажа, че това, което чухме от Яна и Хансоло за екипа доктори Кирязов- Щерев е мноооого малка част от тях самите. Невароятни мъже, невероятни професионалисти. Не дай Боже никому да попада в болница и под скалпел, но ако се случи, дано ги има "под ръка". За тях няма делник и празник, въпреки дежурните лекари и сестри, които тичат преди да кихнеш, и двамата идваха ежедневно в болницата, (въпреки, че уж се разбирали кой кога да идва). Господ да ги пази!
Извинете лирическото отклонение, но не можех да се въздържа. А сега по същество:
Операцията започна на 05.06 в 14,30. Голям зор тия вени, ей. Докторите костюмирани, маскирани, а една сестричка се мъчи край мен да ми вкара абокат. Кой може да вкара пластмасова игличка във вена под сланина, ама... успя! Нямах абсолютно никакви притеснения, казах си : Какво има аз да се притеснявам, аз си спя, докторите да му мислят! И като казах "спя", защо никой не споменава за това заслугата на анестезиолога? Такъв разпит ми беше дръпнал преди операцията, че съжалих че за прегледа не съм си домъкнала бебешкия картон :wink: И това не беше по същество, а само исках да кажа, че нямах нито секунда притеснение.
Операцията е продължила около 4 часа. Нощта също мина в сън, като една сестричка непрекъснато тичаше пре мен. Мъчеше ме сондата в гърлото и се страхувах да не повърна, да я изхвърля, но ми биеха някакви инжекции против гадене. Мислех, че до последно ще остане в мен, но на 24- тия час Доц. Щерев я измъкна. Вярвайте ми, ако не ми висяха торбите с дреновете, щях да скоча да го прегърна. Тогава ми извадиха и подкожния (в моя случай подсланинчев дрен), на втория ден ми извадиха и единия коремен. На третия останалите два и катетъра. В този момент бях готова да поискам ръката на доц. Щерев :D не помня мъж да е правил толкова за мен. А, освен и че ме носи на ръце. Представяте ли си на какво съм ги подложила тези мъже? Не стига да се потят под напрежение 4 часа над мен, ами и да ме пренесат в леглото :) Това за операцията, махнаха ми дреновете и бях готова да си ходя. Дори на доктора казах, че се чувствам все едно съм влязла за пиърсинг, ама са ми сложили 37 :lol:
Храната? НЕ ЯЖТЕ БАНАНИ! Поне аз няма да го правя. Чай със сиренце на закуска, супичка на обяд, сокче след обяд, айрянче на вечеря.
Станах досадна, а и чакаме днес univers, да сподели и тя. Питайте, ако нещо още мога да разкажа.
Следоперативни усложнения? Възпали ми се вената на единия абокат и с това се "боря". (затова започнах разказа с мъчните ми вени) Дай Боже всичко да е дотам. Ще махаме конците в сряда- четвъртък, после се къпя и съм като нова.

Мария Василева
12th June 2007, 08:05
:1203: :1203: Дано при всички да е така! :lol:
много емоционално наистина, но явно има защо!
:2004: Браво на докторите! :2004:
а за теб, maryana - :2020:
:2043:

Devito
12th June 2007, 13:35
Яна, права си за сладкото. И аз избягвам сладко, тестено и пържено. Само от биричката не ми се ще да се отказвам, та от там проблемите с газираното. Аз възприемам банда, като един помощник да си спазвам стандартните диети, защото без него ми е невъзможно. Затова си давам много ясна сметка, какво трябва и какво не трябва да слагам в устата си.
Апропо!
Днес бях на контролен преглед във ВМА - след 6-я месец. Гълтах каша и ме гледаха на рентген. Казаха, че всичко е ОК и ми затегнаха пръстена още. Сега пак не огладнявам, както в началото, защото бях започнала да ям повече напоследък и бях спряла да свалям килограми.
Остава си проблема с това, че не зараства дупката при порта ми. Тези дни ще разбера какво смятат да правят докторите по въпроса - дали ще я зашият пак, или ще го местят на друго място... :?

universe
12th June 2007, 18:42
Ето ме и мен :D
maryana, е описала абсолютно точно и моите чувства лъм лекарите Кирязов и Щерев - страхотно професионалисти и Човеци. Благодаря им от сърце за подарения "нов живот", А също и на сладкия анестезиолог и целия персонал на Темелков.
Но да не се отвличам много - то се подразбира, че щом съм оставила тялото и живота си в техни ръце, значи са достойни за уважение и доверие.

При мен следоперативния период не премина особено гладко, в смисъл имаше проблеми първите 3-4 дни с разни контракции и задържане на газове, но вече всичко е наред.
В болницата наистина доста хранят :lol: Аз банан не опитах, но от айрян ми става адски зле (макар, че досега обожавах мляко)
Странното е, че нямам никакви проблеми с преглъщането, гледам да не се увличам разбира се.
Засега друго не се сещам, но ако има въпроси - давайте :wink:

numb
12th June 2007, 21:01
Добре дошли обратно на новооперираните. Успешно и бързо възстановяване!
Колкото до бананите аз съм жива благодарение на тях....хихихих. По едно време само те и айрянът не ми дразнеха стомаха.
Сега основният ми проблем е непоносимостта ми към водата. Една глътка и почва да ми се гади. Едва успявам да изпия половин литър.

maryana
13th June 2007, 07:11
Никога не бих повярвала, че няма да искам да посегна на храна- каквато и да е. Правя всичко възможно да хапвам нещо, но на втората хапчица, полягвам. Сигурно аз имам най- проклетия стомах, дето се преструва на болен и от 2 глътчици вода. Момичета и момчета, вас болеше ли ви стомахчето първите дни, когато попадаше храна в него? Той се глези и на 2-3 лъжички супа :?

миле-на
16th June 2007, 17:26
здравейте,нямах търпение да се пребера от работа и да се похваля :P Две седмици от поставянето на балончето и 6кг.по малко ,много съм щастлива,не ми се слиза от кантара :1203:

Мария Василева
16th June 2007, 17:40
:1203: :1203: :1203: все така да си!!
:2006: :2056: :2050:

:1259: :1259: :1259:

universe
16th June 2007, 18:13
Браво миле-на :2043: Само такива хубави неща да се чуват :)

При мен свалените килограми също са 6, за 10 дни и засега вървя с по един кг надолу дневно. Все още не мога да излизам - става ми лошо и и се чувствам отпаднала - може би е заради рязкото сваляне на калории с които е свикнало тялото, а и от топлото време :roll:

Още не са ми махнати всички конци....и не мога да се изкъпя, а това най-много ме влудява :evil:

Devito
16th June 2007, 21:06
Докторите ли така ти казаха? На мен на следващия ден ми разрешиха да се къпя, а ми махнаха шевовете след 1 седмица. Но не бяхя конци, а някакви телчета, като телбод.

universe
17th June 2007, 07:10
Да, така ми казаха - докато не се махнат конците, да не се къпя...все пак моя шев е 30- 35 см. и от двете страни на кръста имам 2 дупки от дренове, едната от които се отвори наново след махането на конците :roll: .
Наистина при лапароскопските операции възстановяването е по-бързо и леко, но точно байпаса е за предпочитане отворена, че има доста работа и за лекарите е по-лесно.....а пациента ще търпи в името на красотата :wink:

hansolo
18th June 2007, 21:10
Ще има промени в условията на операциите на Кирязов във Варна. Днес бях с моя позната при Кирязов за да планира операция за следващата седмица, но той каза, че при темелков се говори за цени от около 4.000лв, поради което той ще продължи да прави операциите с доц.Щерев, но в МБАЛ "Св.Ана" (където и двамата всъщност работят основно). Операцията на моята позната ще е все пак вероятно идната седмица и ще пиша, за да знаят евентуално интересуващите се как стоят нещата.

tiemti1981
19th June 2007, 00:02
Здрасти и аз съм от варна.Но операцията ми не ми я напрвиха тук,радвам се че и тук првят такива операции но по лапароскопски метод мисля че само в софия предлагад нали?? Аз се видях с Темелков след мойта операция и той ми каза че вече отказва такива операции/правил е една две/ ,но не ми каза за каква сума става въпрос но ме пита колко ми е струвало във софия.И на мен ми се отвори единия шев но няма проблеми зашиха ме ,зверски боля но мина,сега лекувам белезите .Радвам се че има дами от варна ако мога с нещо да помогна ti_em_ti@abv.bg- тва ми е меила.Успех на всички!!!!!!
Абе пишете ми какво яете че ми дотежна от мляко и картофено пюре.
:girl_kiss2: :1202: :girl_cry2: :girl_hysteric: :girl_in_love:

maryana
19th June 2007, 12:02
Ама трябва и да ядем ли? :girl_cry2:
Чувствам се като злоядо бебе, което не иска да погледне храна. Сутрин изяждам ЦЯЛА чаена чаша супа и до следващата сутрин имам усещането, че току що съм лапнала последната хапка. ИСКАМ ДА ОГЛАДНЕЯ!
Вдигам някаква необяснима температура и на лекарството пише да не се прима калций. Толкова съм стриктна, че не смея един айрян да изпия. Току що изядох цял сухар на попарка със сиренце и масълце. Натуралните сокове са дар Божи! И Докторът каза плодове- давай на тях, докато не огладняваш. Защо ти е картофено пюре? Мини на плодова диета :wink:

animav
20th June 2007, 22:07
Здравейте всички.
Аз докато търсих някоя неща как да отслабна и попаднах на форума. Снощи до 3 часа през нощта четох и препрочитах написаното. Аз съм на 32 години и след 2 операции секцио се сещате как изглеждам. :1301: А пък и от 10 месеца имам сериозен проблем с кръвното налагяне. До сега съм била винаги с ниско, но от килограмите ми (97 кг.) започнах да вдигам кръвно. От два месеца спортувам редовно (2 пъти седмицата) :2006: , ограничила съм приема на ядене но кг не мърдат особено много. Целта ми е - 30 кг. Според вас кое е по- добре за мен като метод:
- балон
- лап банд
mile-na на теб къде ти сложиха балона?
Благодаря на всички, които ще ми отгворят.

enerdji_67
21st June 2007, 11:25
[quote="Errika"]Аз съм просто безмълвна след това,което се случва на Вера и numb,при това в една и съща болница,при един и същи хирург. :(
Ходих в сряда при него на консултация и не можа да ми вдъхне доверие,а и ми се видя прекалено комерсиален.Може и да е добър хирург,нямам поглед върху работата му,но лично у мен не остави добри впечатления. :? А и аз прекалено много се доверявам на интуицията си и на първото си усещане при запознанство с даден човек :oops: Освен това няколко пъти му се обаждах да си запазя час ,защото не съм от София и имам болно дете,което ми е доста трудно да оставям за повече време без мен.Каза ми в 9 00 да съм там и да ме види.Ами изпречаках се цял ден,а той се появи чак към 16 00,когато и без това мислих да си тръгвам.Аз нямам индекс,който е препоръчителен за Лапбанд и се чудих дали изобщо някой би се навил да ми сложи.Но доктора веднага се съгласи и каза,че няма никакъв проблем...спомена,че и във ВМА поставят такъв банд,само че там щяло да ми излезне към 6000лв,да съм си знаела :roll:
Аз за сега май ще се отказвам от такава операция и ще се взема категорично в ръце,за да сваля килограми със собствени усилия. :!:[/quote Поздравявам те за прозорливостта!!!В началото на годината бях твърдо решена да си направя операция и се грабнах от Пловдив на преглед.Стигнах до абсолютно същите изводи като теб.Просто не ми хареса излъчването на този човек,а и не ми каза какви рискове за здравето ми би имало от подобна операция.А те не са никак малко,както се вижда.Напротив,на изричния ми въпрос,той отговори ,че няма абсолютно никакви рискове,освен /смях/увисването на кожата след време.След това по бтв гледах репортаж за една жена,починала на масата само месец,преди да ме прегледа.Съжалявам,ако съм ви уплашила,но това е положението!Тоя човек тотално ме отказа от залитания и сега съм -10 кг с диета и движение.

Мария Василева
21st June 2007, 12:00
Браво, Браво, Браво на тебе, enerdji_67 - това си е чудесен успех :1203:
Кажи как го постигна и за колко време горе-долу?

миле-на
22nd June 2007, 21:01
в медлаин клиника в Пловдив ,ми поставиха балона

tiemti1981
26th June 2007, 23:34
Всеки с мнението си!!!!!!!!
Незнам защо си мислиш че интуицията ти има общо с реалноста........????/ Твое мнение ! Но , нямаш право да говориш така , този човек е най добрия хирург на лапроскопии с дългогодишен опит и отвърден в професията си. Недоволството ти от случилото се с жената която е починала е разбирем но наясно ли си какво се е случило???
С Вера вече всичко е наред ,аз бях с нея в Доверие.
Направила съм си операция и се чуствам изключително добре ,бях и на контролен преглед и състоянието ми е много добро свалила сам почти 15 кг.а бях 100,нямам увиснала кожа и се храня нормално /оперирана сам преди 5 седмици при доктор Цветков / .
Чудесно че си свалила ненужното тегло с собствени усилия- не си мисли че ние сме без воля и не сме сваляли килограми но коремът не е мускол за да свие ......
Адски се подразних за думите ти срещо доктора-много е добър аз съм минла от там и съм доволна.

Мария Василева
27th June 2007, 00:37
tiemti1981-както казваш:
Всеки с мнението си!!!!!!!

нямаш право да говориш така , този човек е най добрия хирург на лапроскопии с дългогодишен опит и отвърден в професията си. ......
Адски се подразних за думите ти срещо доктора-много е добър аз съм минла от там и съм доволна.
да ти кажа, няма човек, в частност хирург, който да е безгрешен-за съжаление! НЯМА най-добър лекар
(освен д-р Тепавичарова за бюст :oops: :wink: ) -
и найй-именитите лекари са добри за едни, а за други НЕ са -това е реалността!!

Затуй хората са казали: "На прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи!.."

не е едно слънце във вселената, ДАЛЕЧ не е само "твоят лекар" с дългогодишен опит и утвърден в професията си...

Отлично е, че си доволна и ще си похвалиш лекаря разбира се, но различните пациенти имат различни критерии- някои имат и повече житейски опит от тебе или просто по-различен и може по друг начин да преценяват нещата.. помисли спокойно

макар че те разбирам- доволният пациент винаги смята, че "неговият лекар" е the BEST и втори като него няма- :lol: не е така..

А и е много отговорно така да хвалиш хирург- не знам, дали си даваш сметка за това.. :roll:

Devito
27th June 2007, 14:12
свалила сам почти 15 кг.а бях 100,нямам увиснала кожа и се храня нормално /оперирана сам преди 5 седмици при доктор Цветков / .
Като цяло реакцията ти е доста първична... а да ти кажа още ти е рано да ти увисва кожата, пък и това от лапароскопията не зависи, а от това колко си си разтегнала кожата и колко си свалила до момента. Почакай да свалиш 40-50 кг. и пак ще си говорим...

tiemti1981
27th June 2007, 19:55
не ми е първична реакцията.
Първично е да говориш за неща които незнаеш дали са така и да опотребяваш негативизъм ,казвам че доктора си е доста добър не защото е моят доктор а защото не само аз се чуствам добре,неможе да се говори срещо някои с когото си се видял веднъж и не си се възползвал от услугите му само защото не ти е вдъхнал доверие.
Аз нямам намерение да свалям 40-50 кг.

Devito
27th June 2007, 22:57
не ми е първична реакцията.
Първично е да говориш за неща които незнаеш дали са така и да опотребяваш негативизъм ,казвам че доктора си е доста добър не защото е моят доктор а защото не само аз се чуствам добре,неможе да се говори срещо някои с когото си се видял веднъж и не си се възползвал от услугите му само защото не ти е вдъхнал доверие.
Аз нямам намерение да свалям 40-50 кг.
Е колко ти е нормалното тегло?
Минималният ИТМ за такава операция е 40, значи ако си тежала 100кг, си примерно 1,58 м. висока. За такава височина нормалното тегло е около 58кг. Май точно 40 кг. са ти в повече... Иначе защо изобщо се оперира?

Мария Василева
28th June 2007, 00:54
о.к.-поправено.

само защото не ти е вдъхнал доверие.


относно последното ти изречение- как всъщност се казваше болницата- не беше ли "Доверие" :?:
Ако тове не е важно, защото ще го избират за свое име??

Помисли си- ако аз ти предложа един зъболекар, ти длъжна ли си да го одобриш, харесаш и да му се довериш, само защото някой си е казал така!??.............

Надявам се, да успееш да приемеш и чуждото мнение. :| И НЕ забравяй, миличко, че ако съдя по това 1981 ти си доста младичка-а младият организъм по-лесно приема всичко, по-лесно се възстановява.

пък най-накрая и извън възрастта всеки човек си е различен- ти не си имала предполагам сбирка от болести, с които да се съобразява доктора ти и някои от тях в напреднала фаза... виж, при тези пациенти наистина трябват много добри лекари..

прецени, все едно си отстрани. :roll:

tiemti1981
28th June 2007, 19:06
Теглото ми беше 100 кг.-висока съм 1.70- точно 30кг. ми тряват ,като вече съм свалила 15 ,не дей изчислява вместо мен моля те......няма нужда.

Мария Василева
30th June 2007, 00:31
ето вижте ТУК (http://www.puls.bg/news/news_436.html) ми попадна малко инфо, част от което копирам:
Кога трябва да се пристъпи към оперативна намеса в борбата със затлъстяването?
• BMI (индекс на телесна маса)>40, което означава 45 кг над нормалната телесна маса при мъже и 35 кг над нормата аза жени
• BMI между 35 и 39.9 за пациенти, които имат сериозни здравословни проблеми във връзка с наднорменото тегло.
Бариатричната хирургия не замества хранителния режим и двигателната активност в борбата с наднорменото тегло. Всъщност дълготрайният ефект от операцията е силно зависим от сътрудничеството на пациента чрез спазване на известна диета и активен начин на живот.
Хирургичните намеси биват няколко типа – рестриктивни, малабсорбтивни и смесени. При първия се намалява обема на стомаха, което кара пациентите да чувстват пълнота рано при храненето. Така те консумират по-малко и се хранят по-бавно. При втория метод консумацията не се ограничава, но поетата храна се усвоява от организма в по-ниска степен. Третият комбинира тези механизми.
[color=darkblue]
Видове операции
1. Vertical banded gastroplasty – в горната част от стомаха близо до хранопровода във вертикална посока се поставят скоби, а отворът към останалата част от стомаха се стеснява с пръстен. Така се забавя изпразването на органа и дава усещането за пълнотата му.

2.Разновидност на операцията е поставянето на силиконова връзка в горната част на стомаха, най-често лапароскопски. Последния метод - adjustable gastric banding или "lap band" е изключително популярен в САЩ и някои западноевропейски страни.
Тези два метода са изключително рестриктивни. Те не засягат абсорбцията на веществата.

3. Biliopancreatic diversion е операция, която поради тежките малнутриртивни усложнения вече се прилага по изключение. При нея се махат

atanasovaira
30th June 2007, 18:56
Във Франция една приятелка си прави такова нещо, имат си парички хората. Там обаче лечението на свръхтеглото го съчетават с психотерапия, защото според тях човек дори и стакова нещо пак му оставало желанието да си похапва не както трябва, а след тази операция това било и доста рискован навик. Тя наистина имаше проблем с това, години нарид идваше тук по няколко пъти на санаториуми, отслабваше за 3 седмици и после за 2 пак качваше. Психотерапията доста й помогна не само за ядето, а и за други неща.

Мария Василева
30th June 2007, 22:15
Във Франция една приятелка си прави такова нещо, имат си парички хората. Там обаче лечението на свръхтеглото го съчетават с психотерапия, защото според тях човек дори и стакова нещо пак му оставало желанието да си похапва не както трябва, а след тази операция това било и доста рискован навик. Тя наистина имаше проблем с това, години нарид идваше тук по няколко пъти на санаториуми, отслабваше за 3 седмици и после за 2 пак качваше. Психотерапията доста й помогна не само за ядето, а и за други неща.
ето това трябваше да се чуе!!
и Яна каза нещо подобно, но колкото повече се повтаря, толкова повече може да се чуе!!
разбира се, у нас трябва да е много внимателен подбора на специалист- има добри, но има и други........
дипломата лесно се вземат за жалост:|

diastemma
1st July 2007, 07:08
Нее, Мария, никоя диплома - нито медицинската, нито за специалност - не се взима лесно ...

Мария Василева
1st July 2007, 11:11
о.к.- пояснявам- сблъсквала съм дипломирани психолози, дето да ти се приплаче от тях- и то от различни университети- аз лично не бих им дала дипломите!!!(знам, че не аз ги раздавам,:wink: но в практиката се вижда кой какъв е!)

говоря, за конкретни случаи от практиката- не обобщавам на сляпо.

предполагам, че ти имаш предвид медицинската диплома, коятои е редно да се взема по-трудно..

и все пак-трябва ли да давам примери, че дипломата не е гаранция за нищо- важно и необходимо условие е, но не тя прави специалиста..

Особено, когато става въпрос за толкова финна материя, като човешката душа, не можеш да идеш и да се бухнеш при първия попаднал ти човек, който носи диплома- най-малко трябва да е подходящ за самият теб!!

Аз НЕ искам да е така, но Е така- за жалост!:?

знаеш сигурна съм, че психолозите не са лекари.

психиатрите са лекари - за техните специалности въобще не говоря.

diastemma
1st July 2007, 11:17
Така е - дипломите не те правят специалист:) Те са само предпоставка.

hansolo
3rd July 2007, 15:37
моя позната си направи миналата седмица операция при Кирязов. всичко мина много добре и вчера я изписаха в отлично състояние.

Yana
4th July 2007, 11:50
ей people strahotni сте, много се радвам че всичко е наред с вас и сега се 'чудите'' как туй не ви се плющи циaлото съдържание на хладилника, are AMIN и се туй да я караме. Дано на Девито да и зарастне раната около порта, все пак това натоварва човека психически.

Абе ние няма ли да си организираме една ексклyzивна среща на гастро-тунингованите, ега ти дан сме по-малко happy от колежките със силикона, макар че то както е тръгнало след 40 кила и в техният кръжoк ша влезем само да не вдигнат още цените че големи инвестиции ша си трябват там.

И аз трамбовам по болници но заради майка и с най голям ужас установих че трябва да си носим завивките и храната в hospital-а::)) Абе другата България дет са вика::))

Айде варненските или околовръщ поне да се съберем на някои бърз fresh-juice да се видим а и останалите ако могат да направят включване да не му мислят много?

Ко викати пу темата?::))

Mena
4th July 2007, 11:55
Яна, я ела тук по темата:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=6944
Иначе предложението е супер, но не е ли дискриминационно, а другите не сме ли хора!?
До кога си във Варна, сладурче?

Yana
4th July 2007, 12:10
Am ни'е дискриминационно ма душа::)), казах го щото засега АЗ съм таз дет не може да излиза от Варна а пък другите из страната не са длъжни да са съобразяват с мен затва иначе уф корс ми са ще да са запузная с цялата навалица тук от форума::)

Na4i s'a da mi'i po lesno sha sa ugovoria s girls deto sa mi ostavili telefonite si::)) Ami ti otkude si, teb when sh'ta skifam::))

Mena
4th July 2007, 12:23
Аз и без това ще съм във Варна 13-15 юли, бих се радвала да присъствам и на едно събиране!
А сигурно има и много други, които биха се "прежалили" да се вдигнат до Варна, да не говорим за удоволствието да се видим с теб!
Нали знаеш, когато Мохамед не отива при планината, планината отива при него! :girl_haha: :girl_haha:

detelineta
4th July 2007, 23:54
Предстои ми Вертикална гастропластика.Аз съм абсолютен "заек"по темата и във форума.Не се притеснявам от болката,а от това,как ще протича живота ми по-нататък с новото малко стомахче.Няма ли да се чувсвувам като инвалид между хората с нормални стомаси.Поздрави.

Мария Василева
4th July 2007, 23:56
ти вече се включи :lol: - а и своя темичка си откри видях :1207:

detelineta
5th July 2007, 00:01
Аз по погрешка си открих темичка.Мислех че ще попадна тук,а се получи "нова тема">мога ли да махна от там съобщението си?

Мария Василева
5th July 2007, 00:13
не знам, но и така е добре- много хора си правят отделна темичка-няма лошо.
админа ще каже, надявам се.

detelineta
5th July 2007, 00:36
Благодаря ти ,Мария за бързата реакция.

Devito
5th July 2007, 10:56
ей people strahotni сте, много се радвам че всичко е наред с вас и сега се 'чудите'' как туй не ви се плющи циaлото съдържание на хладилника, are AMIN и се туй да я караме. Дано на Девито да и зарастне раната около порта, все пак това натоварва човека психически.

Абе ние няма ли да си организираме една ексклyzивна среща на гастро-тунингованите, ега ти дан сме по-малко happy от колежките със силикона, макар че то както е тръгнало след 40 кила и в техният кръжoк ша влезем само да не вдигнат още цените че големи инвестиции ша си трябват там.

И аз трамбовам по болници но заради майка и с най голям ужас установих че трябва да си носим завивките и храната в hospital-а::)) Абе другата България дет са вика::))

Айде варненските или околовръщ поне да се съберем на някои бърз fresh-juice да се видим а и останалите ако могат да направят включване да не му мислят много?

Ко викати пу темата?::))
Аз съм ЗА среща само на "гастротунингованите". Бройте ме, но ако някой е навит за София, щото няма да успея да дойда във Варна

Yana
5th July 2007, 14:24
Мена как ма забърса с голямата трифазна баданарка не е истина. Thenky за куету::)) Are sha абонирам майка за леля ми да я тормози да нагъва квот съм и изписала и ша са тропосам където кажете когато кажете ама да е или вечер или по обед (деня няма значение) че шото не ми стига живота ми да е на вили и могили ами карам и шофьорски курс на единствената автоматична учебна кола във Варна ХАХАХАХА.::))

Деви ако ходя до София шъти драсна на лични ок?

Teletz
5th July 2007, 19:20
[Аз съм ЗА среща само на "гастротунингованите". Бройте ме, но ако някой е навит за София, щото няма да успея да дойда във Варна

Мене също ме бройте за среща в София. Ако има още желаещи да пишат, но както каза Деви само да са "гастротунинговани".

Devito
6th July 2007, 22:57
OK,
Яна и Телец!
:lol: :lol: :lol:
ето вече сме три!
Хайде, по-смело народе!
Браво на Яна за идеята :wink:
Струва ми се, че и Мецофорте би дошъл, ако го поканим.

maryana
7th July 2007, 08:46
Варненци уговаряме свеща за 13.07 18,00 часа в бирария "Алба". Засега чакаме предложения, ако има други и Добре дошли на всички преминали бариатрични операции, имащи възможност да присъстват. НОСЕТЕ СНИМКИ! :D

bimbi
7th July 2007, 08:57
Варненци уговаряме свеща за 13.07 18,00 часа в бирария "Алба". Засега чакаме предложения, ако има други и Добре дошли на всички преминали бариатрични операции, имащи възможност да присъстват. НОСЕТЕ СНИМКИ! :Dи що се делите така от останалите :?

maryana
7th July 2007, 10:49
Не, милички!
Просто.... още няма с какво да се похвалим. Резултатите от нашите операции след година, а и едва ли ще ви е интересно с нас. Но, ако някой има желание да прекара няколко часа с нас, да се чувства поканен.

apoklistika
7th July 2007, 10:52
Вземете си и фотоапарат :)
Що така си мислите, на много хора им е интересно, аз ви чета всеки път, като има ново мнение, просто не се обаждам :)

Мария Василева
7th July 2007, 17:05
TOFI: елегантната дебела жена (http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=4660)
“Бъдейки слаб, не означава автоматично, че не си затлъстял." – каза д-р Джими Бел, професор по образна диагностика от Имперския колеж в Лондон. Той и сътрудници са изследвали чрез магнитен резонанс (MRI – magnetic resonance imaging) локализацията и количеството на мастната тъкан на 800 човека. От направените fat maps (топографски карти на мазнини), те откриват хора, които са тип TOFI – thin outside, fat inside (слаб отвън, затлъстял отвътре). Това е специфична, “скрита” изява на Homo obesus (затлъстелият човек). Тя става видима с помощта на диагностично-образни методи – ехография, компютърна томография и MRI........

относно Бариатричната хирургия (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?=7177&postdays=0&postorder=asc&start=0)

bimbi
7th July 2007, 17:09
Не, милички!
Просто.... още няма с какво да се похвалим. Резултатите от нашите операции след година, а и едва ли ще ви е интересно с нас. Но, ако някой има желание да прекара няколко часа с нас, да се чувства поканен.е що да не ни е интересно :? на срещите, на които съм била досега, идват всякакви момичета, и с операции, и без, винаги сме имали за какво да си говорим

maryana
8th July 2007, 08:21
Хей, залисахме се покрай варненската среща и никой не отговори на detelineta. Искаш ли да ни се представиш, мила? За кога ти е насрочена операцията и при кого? Какви са притесненията ти? Колко кг е целта? Защото, ако почнем съвети напосоки, ще те засипем с информация, която сигурно вече си прочела.
За собствените си усещания мога да кажа, че сега, месец след операцията- гастрален бай пас, не се чувствам с нищо по- инвалид от онези, с "нормалните" стомаси :wink:

numb
8th July 2007, 20:53
Ей! И аз съм ЗА софийската среща. Някакви предложения кога и къде да си я направим? Пускайте съобщения и на кю-то, за по-бърза реакция от моя страна :)

миле-на
14th July 2007, 21:02
здравейте, мисля че имам малък проблем :roll: .От две седмици не съм смъкнала и грам,дали това е нормално.В началото кг.се топяха като луди а сега застой.Но все пак вече изглеждам добре :girl_dance: дори ребрата ми са под кожата ,а не под 10кг.сланина.

maryana
15th July 2007, 04:54
Всички имаме такива периоди, само не изпадай в паника. Спомни си колко кг редукцция за 2 год ти обещаха. В един момент се стига до средно 1- 2 кг/ месец.
Миналата седмица в един момент, не само не свалях, ами и качвах. Ядосах се, отидох и си купих едно рогче от фурната. Изядох си го с кеф и на другия ден бях свалила.

Yana
16th July 2007, 13:06
Споко де - гастротунинга не е сланинотрошачка все пак.:)) И аз застопорявам и му удрям по един мой си Аткинсово-Байкова инвазия и се движат нещата, че и Хоодя си хрупам да не ми се плющи хляб и бисквити Закуска - олях са с тез бисквити ега ти.

maryana
21st July 2007, 04:24
Само при мен ли се объркват нещата? На 40- тия ден след операцията направих изследвания- ALAT и ASAT. Показателите, които отчетоха са, меко казано, странни. Около 4- 5 пъти над нормата. При положение, че преди операцията се бяха в норма, не бяха, дори, близо до горната граница. Някой има ли обяснение за това? Чета си епикризите и изследванията, никъде не се споменава налична стеатоза... хм...

VERA_111
22nd July 2007, 14:56
Не мила,не е само при теб ,мойте изследвания показват,че утайката на кръвта е много завишена.При норма от 10 до12 мойта е 120.

Excel
22nd July 2007, 20:53
Страшна разлика , Devito , а и си се запазила стегната .

Devito
22nd July 2007, 20:59
:lol: :lol: :lol:
Благодаря!
Така изглеждам с дрехи...
Но иначе ще играе яко скалпела, не се самозалъгвам....
Само чакам да достигна нужното тегло и ще трябват пластични операции за отнемане на кожата и за бюста.

universe
22nd July 2007, 22:07
Боже, Devito - страхотен резултат :o
Направо коренна промяна.
Твоите снимки ми дават сили да вярвам в крайния резултат (напоследък съм в застой и малко се отчаях :oops: :cry: )

А в коя част на тялото ще се наложи отнемане на кожа? На мен още от сега ми се струва, че краката ще са ми най-проблемни... :?

Devito
23rd July 2007, 06:21
При мен най-проблемен е корема - от пъпа надолу. Другите неща -бедра, ръце и гърди са пожелателни. Още ми е рано да мисля за това, пък и не спортувам нищо, заради проблемите с порта /които си продължават и до сега/. :2022:
Ще видя, какъв ще е резултата, като почна фитнес. :2050:
Догодина по това време вече ще правя някакви консултации и планове по въпроса.
Между другото и доц. Василев /шефа на лапароскопска хирургия във ВМА/, който ми постави банда, ми предложи да си направя възстановителните операции при него. Явно и той, като "Медлайн клиник", организира всички нужни операции при затлъстяване на едно място. Мен това много ме устройва, защото вече сме си познати с екипа, познавам клиниката и им имам доверие. Засега не сме говорили за цени, обаче... :( :oops:

Devito
23rd July 2007, 06:24
Боже, Devito - страхотен резултат :o
Направо коренна промяна.
Твоите снимки ми дават сили да вярвам в крайния резултат (напоследък съм в застой и малко се отчаях :oops: :cry: )
Аз всъщност затова си пуснах снимките тук - за да видят всички наши съмишленици, че има смисъл от всичките ни усилия и да им дам кураж.
А да ви кажа, това не са и най-дебелите ми снимки...
нямам цифрови от времето точно преди операцията. Само тази малката снимка-дето ми е само лицето е правена точно преди операцията и главно с цел да видя разликата в последствие.

Devito
23rd July 2007, 22:10
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ми хайде пуснете и вие... сигурна съм, че имате с какво да се похвалите! :1225:

Yana
25th July 2007, 10:38
Разликата е невероятна, браво. Имам една единствена снимка 'преди'' и май е в GSM-а на една приятелка ако я открия ще я пусна, дори не исках такива неща да остават в историята, изхвърлила съм няколко албума поради тая причина.

Определено си струва младо момиче като теб да си направи гастро-то и да 'извади'' наяве циaлата хубост дето я има. Пожелавам ти всички онези неща за които си мечтала да ти се случат.

Shona
25th July 2007, 14:34
Devito, страхотен резултат, поздравявам те, направо е невероятно...

Чета тук, и набирам смелост - много искам да си направя и аз нещо такова, но не срещам никаква подкрепа от мъжът ми - т.е. той е категорично против и не иска да чува за нещо подобно.
Две години след раждане съм около 87-90 кг (незнам точно), но стандартно не съм била много по-слаба (може би около 80), така че много ми се иска да съм слаба, при все че съм хубава :), ама пусти му тлъстини-загрозяват ме.

Та.....ако правите среща в София, ще ме допуснете ли до обкръжението, за да поговорим на живо и да придобия повече смелост....

Успех на всички!

Yana
25th July 2007, 15:57
кво ти пука че мъжа ти е против? да не ти е султан а ти в харем?::)) просто ако го искаш го направи.

Danielka
25th July 2007, 16:43
Леле Devito, направо ме уби. Браво и честито! Веднага ще пиша на една приятелка да почва да чете форума и да ти пише ако иска, че тя напоследък придоби егати габаритите :roll:

Браво, браво, възхитена съм!

maryana
25th July 2007, 16:43
С всичко ще се справиш, щом го решиш, но... дори и 90 кг са малко за такава интервенция. По медицински показатели, би трябвало да ти откажат. (Освен балон, но не мисля, че 6 месеца ще са ти достатъчни, с оглед паметта на клетките, щом винаги си била пищна хубавица) Но всичко си е комерсиализирано, така че... пращай го в командировка и... Аз, поне, така направих. И се правя на сърдита, че винаги, когато ми трябва, го няма :wink:

Мария Василева
25th July 2007, 17:20
Shona,никак не е приятно да го казвам, но все пак при тези операции са доста чести усложненията, а понякога има и смъртни случаи!
Вижте Неличка от Брюксел (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=6137) - ето така започна всичко, на 15-ти Април :

Стискайте ми палци,съфорумци.Утре в 6 часа влизам в болница. :1250: Ще ми махат три кисти на далака и умирам от страх.Молете се всичко да мине успешно.
П.П.Не ми се карайте,че пускам нова тема. :2020:
и оттогава не е яла, не знам колко време не е пила вода.
Ето какво написа майка и днесOтложили са снимката за утре.Днес са я мерили - досега е свалила 24 кг.
Мисля, че никой от нас не иска да отслабва по този начин.. крайно неприятно е, но трабва да се вземе предвид. Щом една операция от кисти може да доведе до това, най-малкото трябва добре да се премисли за по-сложните...

Не би трябвало така да изненадваш съпруга си - както и той ако ще се подлага на сериозна медицинска интервенция, сигурно най-малкото би поискал твоето мнение.

И maryana е напълно права- мерките ти съвсем не са в ИТМ, при който може да се използва друго, освен балон-обаче парите се харесват на всички... Някои лекари, занимаващи се с тези операции са склонни да занижават риска, но то става на думи. Реалният риск си остава :!:

Предполагам, че не ми вярваш, и разбирам, че може да си отчаяна и да виждаш това като едничкото спасение. Вълнуващо е, признавам, но да не огледаш от всички страни не е най-доброто за самата тебе! :| :1246:
:girl_in_love: Пожелавам ти успех, по най-добрият начин за теб!

bimbi
25th July 2007, 22:28
Две години след раждане съм около 87-90 кг (незнам точно), но стандартно не съм била много по-слаба (може би около 80), така че много ми се иска да съм слаба, при все че съм хубава :), ама пусти му тлъстини-загрозяват ме.извинявай, но не си наред :roll: за тия килограми, още повече че винаги си била такава, да се подлагаш на подобна операция ?!?! :roll: я се вземи в ръце, и почвай диета и спорт :roll:

Мария Василева
25th July 2007, 23:26
Шона, Бимби е била и повече от тебе кг.- да не си помислиш, че говори ей-така- и сега си е супер-мацка! :girl_dance: :1259: БЕЗ гастроплостики, пръстени и балони- и тя си е истинска :!:

Телец- дадох реален пример-нещо, което си е така 1:1.

Точно тука, в раздела пластична хирургия знаят най-добре, колко е рисковано, да препоръчваш някакви медицински намеси- и не го правят!

Интересно ми -кои вас (в мн.ч.) дразня-не че не бях сигурна, че ще има такава реакция-да, напълно очаквана е, всъщност, даже не ми е много любопитно- казвала съм го -пак ще го кажа и пак ще го казвам:

Има хора, за които тези операции са подходящи- но те са от 10 -1. най-много!

За повечето хора са ненужни, а риска винаги, винаги го има- медицински обикновено се преценява, коя е по-малко рисковата ситуация за пациента. Ако е коректен лекаря де.
За това, че лекарите във Варна са коректни ме навежда отказа им отначало да го направят- те явно са били точни хора и са предупредили!!

Имам приятелка -140кг беше- сега е 110, тя е по-височка, изглежда чудесно и е влюбена отново. И дори по времето, когато аз бях гореща привърженичка на гастропластиката, и си казвах "Ама защо не ги въведат по-широко" :2014: тя твърдо отксазваше. и сега е на същото мнение, и отслабва по най-обикновения начин.
:girl_dance:

Ivan_iyi
27th July 2007, 10:24
Не знам кой се нуждае от подобни операции, но в едно съм убеден - те струват доста пари и са много опасни. Статистиката на жертвите по време на Втората световна война показват почти 100 % смъртност от рани в коремната област. Обясненията са ясни - мястото е рисково поради опасността от инфекции е трудно зарастване на раните. Никой на може да гарантира изхода от една обикновенна операция на сливици, камо ли да даде гаранция за развитието и приемането на организма на чужди тела в стомаха, още по-лошо - отстраняването на части от него. В стомаха протичат важни за метаболизма процеси, там "живее" микробиологична флора, която извършва 70 % от работата по храносмилане и усвояване за полезните вещества в организма. Тези интервенции неминуемо ще доведат до по нататъшни хранителни разтройства и неизбежен прием на витамини и лакто-бактерии под формата на скъпо струващи медикаменти.
Лекарите, забогатели на гърба на жертвите в комбина с фармацефтичната индустрия биха се радвали ако четат случайно тука.
Внимавайте, ходенето при хирург, не е като посещението при фризьор.

Devito
27th July 2007, 11:41
Интересно защо "жертвите" са толкова доволни от това, което са направили с тях?!
А за мотивацията на "дебеланите", бих приложила един цитат от един американски сайт:
"Когато казах на родителите си, че искам да си направя такава операция, те категорично ми заявиха: "по-добре дебела дъщеря, отколкото мъртва". Тогава аз им отвърнах: "по-добре да съм мъртва, отколкото дебела".
Да ви кажа, тръгнах по този път с ясното съзнание, че мога да платя с живота си. Отношението на обществото към нас е под всякаква критика. Качеството ни на живот в "дебеланска опаковка" е толкова ниско. Не бих се замислила и за миг да рискувам да изгубя такъв жалък живот. Срещу това стои реалната възможност да получа нов- по-качествен живот. Рискувах и сега не съжалявам. Скрих всичките си "дебели" снимки и не искам да си спомням вече. Много поздрави от мен на всички псевдо-философи. Вие стойте и си умувайте колко е н а хилядата половината, аз ще си живея живота през това време!

maryana
27th July 2007, 11:59
Благодарим на всички, които сега ни разясняват какво е можело да ни се случи. Надявам си, че от ІІ СВ насам нещата в медицината са се поразвили, че в болниците и аптеките има някое друго чудо на фармацията, което се справя с инфекциите. Болниците са направо като стерилни в момента, не е съвсем като по време на война. И оперират под упойка.
Мили хора, които сте съпричастни към нас, подложилите се на такава интервенция, МОЛЯ ВИ, не ни опорочавайте форума! Ние всячески се опитваме да запазим добрия тон, въпреки умението на посетителите да опонират на всяко изказано мнение. В момента сме принудени да си общуване на "лични". От това губят само тези, на които по една или друга причина, бихме могли да сме полезни. Информацията е най- добре да се получава от хората с личен опит, не да се интерпретира спрямо гледна точка. Много от поставяните тук въпроси искат конкретен отговор, не мнения.

liophy
27th July 2007, 12:22
Не мога да не се намеся като админ в тази тема, тъй като тя е важна.

Към Девито и всички останали подложили се на гастропластика: Никой не може да критикува вашето лично решение. Но то е ваше! Въздържайте се да ангажирате другите хора с него.

Много е лесно, когато си минала успешна операция да говориш колко си доволна. Да, болниците са като стерилни, но може да погледнеш темата за Неличка, която се оперира в американска болница.

Рискове има и винаги ще има. Не само за усложнения след операцията, но дори и при успешна операция за продължаващия живот.

И въпреки това, аз съм склонен да погледна през твоите очи и да се съглася, че ако животът ти е бил отвратителен, ти се е искало по-скоро да си мъртва, отколкото дебела.

Въпросът е - дали всички останали хора им е такъв проблем да са дебели? Сигурно на всички им е неприятно, но дали предпочитат да са мъртви отколкото дебели?

И вторият въпрос е, дали е СИГУРНО, че няма друг начин. Всъщност повечето потребители тука точно това питат - дали е сигурно, че не може да се постигне сериозен успех по традиционните методи - с диета, тренировки и т.н.

Сигурен съм, че има клинични случаи, при които никакви диети не са помогнали. Но съм още по-сигурен, че 99.9% от четящите тук жени, които се чудят дали да не си направят гастропластика, нямат такъв клиничен проблем, а просто нямат волята и упоритостта да успеят по трудния начин. Искат нещата да се решат като с магическа пръчка - хоп една операция и готово.

Това е нещото което доста потребители са изказали и което и аз споделям.

Безотговорно от твоя страна е сляпо да проповядваш гастропластиката на всеки човек, който се интересува без да му покажеш и другата страна на медала. Запознай го с рисковете, с опасностите, с последствията. И нека той сам да вземе решението си - информирано решение. Ако той също като теб предпочита да е мъртъв вместо дебел и ако е сигурен, че е невъзможно чрез диета и спорт да постигне успех - да, гастропластиката е напълно нормална и приемлива стъпка за него.

Ivan_iyi
27th July 2007, 12:22
А, много от мненията изпреварват "опита", именно за да предпазят!
Това е форум и има правила. Кое от правилата нарушавам, или се отклонявам от темата?

Още повече, че имам чувството, че някои публикации са просто добре прикрита реклама.

Devito
27th July 2007, 12:33
Спирам да пиша павече в този форум. Обсъждайте си тук колко е вредно, страшно и недопустимо. Аз моята операция си я направих при липсата на всякаква информация от българи по въпроса. Исках да помогна на хората след мен. При тези обстоятелства ми е невъзможно и неприятно да го правя. Който иска инфо от мен-моля да ми пише на лични. Ако преценя и имам желание - ще му дам нужната информация.

bimbi
27th July 2007, 12:36
Безотговорно от твоя страна е сляпо да проповядваш гастропластиката на всеки човек, който се интересува без да му покажеш и другата страна на медала. Запознай го с рисковете, с опасностите, с последствията. И нека той сам да вземе решението си - информирано решение. Ако той също като теб предпочита да е мъртъв вместо дебел и ако е сигурен, че е невъзможно чрез диета и спорт да постигне успех - да, гастропластиката е напълно нормална и приемлива стъпка за него.Именно! Четящите трябва да са наясно и с плюсовете, и с минусите на всяка една операция, не само гастропластиката. В темите за операции на бюст е пълно с коментари и снимки за несполучливи операции. Сложени са там, за да са наясно всички какъв риск предприемат. Не всичко е розово.

п.п. Devito, реагираш остро и крайно. Ти като минала по тоя път можеш да си много полезна на всички. Но просто не се карай на пишещите постове, противни на твоите. Това е форум и е добре да се обсъжда всичко. Така който влиза за пръв път, и за пръв път чува думата гастропластика, ще придобие пълна представа за какво става въпрос и какво да очаква. Не се дръж като сърдите дете, моля те.

milena127
27th July 2007, 12:37
Devito, защо така?
Недей да спираш, сигурна съм че си полезна на много хора.

А това, че има хора които наблягат на рисковете от тези операции също е добре. Нека всеки на който предстои да е запознат и с двете страни на медала и сам да си вземе решение.

ПП. Бимби, писали сме едновременно едно и също :lol:

Yana
30th July 2007, 12:59
Хайде момичета и момчета. пак сме си у нас в нашата тема. Както виждате Liophy призна правата ни по Женевската, Хелзинкската и Хагската конвенции::))

Веднага да се връщате всички. Деви чу ли? Мария и ти, като си отвори тема дан си мислиш че ша ходиш самосиндикално по touch линията::))

Обещах на Liophy дан ви бия ::)) Хади ::))

Ivan_iyi
30th July 2007, 13:19
Аз не съм демократ по убеждения и не признавам тези конвенции, особено Хагската, ама мога ли да пиша - като коректив?

Yana
30th July 2007, 13:39
Ша пишеш am как::)) коректива тук е много необходим кат извадим кой томахавка кой лайномет но в тази тема битките са заради технически въпроси иначе не си отправяме лични нападки че то ако почнем да си намираме кусури нали разбираш ша стане 'Присмяла са кука на крив клон''::))

emisof
30th July 2007, 13:56
Ако на мен ми предстои да взема решение за някаква неживотоспасяваща операция, подобна на тази, бих предпочела да ме разубеди някой, който си я е правил вече, и е изпитал на гърба си някои възможни усложнения, а не някой, който само теоретично е запознат. Виждам, че много от хората, пишещи тук, са имали проблеми и големи неволи, но не виждам нито един НЕДОВОЛЕН от резултата си.
Аз имам абдоминопластика и импланти, и това са темите, по които се чувствам компетентна да се изкажа на база личния си опит. Не бих писала в теми като "Ринопластика" и т.н.
Темата ви е страхотна, аз убедих две жени да я прочетат. Едната се отказа от операция, другата - не.

Yana
30th July 2007, 14:12
Благодаря ти много Еми, аз също съм на мнение че колкото и да четем сайтовете и големите статии в пресата е къде по добре да получиш впечатленията си от човек минал по пътя.

Аз по същата причина а и другите момичета тук не пишем в Имплантите защото какво ли можем да кажем там като ги нямаме. Всъщност от вас разбрах конкретно от теб, Beauty и Бимби за различните специфицации импланти и едва след като ви видях на живо теб, Бимби и Чуждата реших за себе си че когато му дойде времето с надмускулно ще е.

Затова и сметнах че тази тема си има своето място защото тук е историята и новото начало на най малко 10 човека от нашият форум и с половината се запознах лично вече.

А които смята че може и сам те са най добре, поне разнообразие от диети, и специалисти по фитнес и личен тренинг дал Господ а и в БГ е къде по лесно и средностатистическият човек да си го позволи.

Сега наистина ми се ще да преглътнем кой обида кой гордост его или квот там го е набрало и да си продължим, защото ако десет души тук обменят опит поне още 500 ги четата и както в случаят за които спомена не се знае кой на кого може да помогне с инфо а какъв ще е резултата след като човек получи информацията зависи единствено от него..... и доктора му съответно в случай че натам отидат нещата.

Информацията е сила и ние си притежаваме правото върху нея, тя въобше ни е гарантирана от Хартата за Правата на Човека - защо да се откажем от нещо което ни се полага по право?

Мария Василева
30th July 2007, 14:17
Аз казах, каквото имам и повече няма смисъл да се дърлим- вие естествено си споделяйте вашия опит, който може да се окаже много ценен за някои хора.

Аз съм написала предупрежденията, както смятам, че е редно- оттук нататък всеки вече си преценява сам за себе си.

Казва се "Не питай старило, а питай патило"

Мисля, че се допълваме взаимно. относно бариатричната хирургия (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=7177)

Devito
6th August 2007, 22:25
Забелязах, че покрай другите санкции спрямо мен са ми изтрили и линковете към снимките, затова ги пускам пак:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155771
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155775
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155777
паролата е 7209

tiemti1981
17th August 2007, 18:58
Devito ,
незнам дали още участваш във форума и дали ще ми прочетеш съобщението но искам да ти стисна ръката :1206: , само така!!!!!!!! Не обращай внимание на несаществени неща има хора които те подкрепят.
Аз също съм от тях. Резолтатът при мен вече е видим , искам да те питам ти за колко време постигна промяната??????? Много добре изглеждаш дано се чустваш и така. При мен няма никакви проблеми всичко мина по учебник,чуствам се перфектно!!!!!!!!

Yana
25th August 2007, 16:28
Хора скоро и аз ще пусна снимки на безкоремието и тази компютърната на физиономията ми дето ква морска сирена съм щяла да стана ако отслабна с оше 20 кила и пристана на Др Манг за 6 часа му легна диван (под скалпела)::)). Снимката 'преди'' и нея я изкопах сега набирам смелост. Браво Деви пак ти гледах твоите и ако още няколко пъти ги отворя ша копна и моите. ::))

maryana
9th September 2007, 20:39
Не мога да се похваля с убийствени резултати като Девито, но нали всички се опитваме да я стигнем, какво става по пътя, никой не казва. Хайде, момичета, давайте картинките. При мен резултатите за 3 месеца са -28 кг, а видимо е това:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171356

Не знам кака се прави албум и какво съм линк- нала, но ако иска парола е 1111.

Stefiela
9th September 2007, 21:13
[quote="maryana"] При мен резултатите за 3 месеца са -28 кг....


:1223: :1203: :1223:
Лелееее.. , разликата е огромна. Не съм чела темата подробно,но както и да си успяла да постигнеш този резултат , то си е заслужавало.
Изглеждаш много добре.
Успех ти желая в начинанието и занапред. :2043:

Devito
11th September 2007, 14:22
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯ! БРАВО! :1203: :1216:
От всякъде сваляш равномерно. Разликата е видима, а и 28 кг. за 3 месеца си е направо много!
Струва ми се, че и нямаш увиснала кожа, което е направо СУПЕР!
Продължавай в същия дух, среща след 10 кг. :2018:

maryana
11th September 2007, 20:23
Кожата ми се държи на положение :)
Наистина смъквам равномерно и сутиените ми са още малки.
Косата ми остана 1/10 от това, което беше, но... това да ми е кусура.
Дай deathline за тези 10 кг. Не стига, че не устоях до 30, а се разбързах да се хваля... До Нова година ще успеем ли?

Devito
12th September 2007, 16:38
О! Аз до Нова година очаквам да сваля 2-3 кила... вече ми е по-трудно. Напоследък свалам по кило на месец...

sensation
19th September 2007, 10:16
Форумът е много полезен... Благодаря на всички!:)

sensation
20th September 2007, 12:24
Явно никой не пише вече във темата!
Моля вииии!
Имам нужда от вас. :oops:

Мария Василева
20th September 2007, 13:54
От Варна съмsensation, щом си от Варна защо просто не звъннеш - ето тук (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=7177&start=25) им има адресите и телефоните. можеш и лично да отидеш и пак да пишеш. :2038:

sensation
20th September 2007, 14:44
Благодаря, Мария! Телефоните на клиниката ги знам и скоро смятам да я посетя!
Но все пак това е форум и съответно, в този форум се пише(разговаря).

Просто имах нужда от съвет от човек, който е преминал през това!
Линка в случая е неуместен!
Благодаря все пак!

Мария Василева
20th September 2007, 19:13
извинявай тогава, мислех, че и ти можиш да споделиш, ако искаш разбира се.

maryana
21st September 2007, 15:54
"До колко разбрах- вертикалната е по евтина от пръстена????!!!(или греша) Rolling Eyes
Цената е важна за мен. Моля ви, тези които са били при Д-р Кирязов да ми кажат, той не поставя ли пръстен или прави само вертикална??? И какви са цените при него?
Дилема, която се надявам, да ми помогнете да разреша!"


Извини "незаинтересоваността" ни, не съм влизала тук 2- 3 дни.
Отговарям като опериран от д- р Кирязов и д- р Щерев пациент. Всички оперирани от тях варненци сме с бай пас. Доскоро не поставяха пръстен, не правеха и вертикална резекция. Не знам нещата да са се променили, но попитай.
Колкото до цената, да, на пръстена цената е по- висока, поради заплащане и на самия пръстен. В другите варианти се плаща само оперативната интервенция.
Към момента, операциите се извършват в Терапията, д- р Кирязов можеш да намериш на 2 етаж- еднодневна хирургия, всеки работен ден сутрин и всеки понеделник след 14,00 часа в Болница Проф. Темелков (след предварително записване).
Последната информация за цена, която имам е 3000 лв.
Ако мога да бъда с друго полезна, питай направо :wink:

sensation
25th September 2007, 12:08
ПОЗДРАВ НА ВСЧКИ С УСПЕШНИ ОПЕРЦИИ!:)

Моята, тепърва предстои!:)

numb
26th September 2007, 21:08
4 и половина месеца след операцията /стомашен байпас/ реших отново да вляза във форума за да споделя резултати с интересуващите се. На този етап нещата започнаха да стават все по-бавно, но определено са видими. За това време съм свалила 32 кг. Наложи ми се да сменя целия си наличен гардероб, защото дрехите вече не успяват да стоят по мен. Няма да ви лъжа, че всичко върви по мед и масло. След белодробната емболия, пневмонията, двата месеца температура последваха месеци на адаптация към храната и повръщане на почти всичко - просто засяда и не преминава навътре. Сега съм в друга фаза - непрекъснато тежко разстройство от почти всичко, което хапна. Да не говорим, че това отключи доста деликатен и ужасно болезнен проблем на "изхода". Но като теглим чертата, ако сега пак трябваше да се реша да легна под ножа - пак бих го направила. Но всеки за себе си трябва сериозно да помисли преди да направи тази крачка и то едва след като е опитал всичко друго. Ако някой има притеснения, въпроси или питания - не се колебайте: niki_pav@abv.bg

Мария Василева
26th September 2007, 21:58
numb, радвам се, че се появяваш пак! :1201:
личния опит е важен и е хубаво, че го споделяш с повече хора. :|
извън здравословните проблеми как се чувстваш сега?

sensation
27th September 2007, 09:27
Здравейте и от мен!:)
На 08.10.07 имам час при Д-р Цветков за Гастроскопия.
Надявам се, всичко да мине Ок.
След това, ще разказвам...:)

миле-на
30th September 2007, 08:31
здравейте,и от мен.4месеца след поставянето на балончето и 20кг.по малко.Надявам се след оставащите два месеца поне 10кг.да успея да сваля.Марианче изглеждащ страхотно.Скоро ще пусна снимки. :lol:

sensation
30th September 2007, 09:53
Браво, Милена... Това е много добър резултат. Радвам се за теб!:):):)

TANE1971
30th September 2007, 14:36
Здравейте всички! Благодаря ви , че сте споделили избора си,опита си и резултатите! Много съм впечатлена !
Аз съм от Варна и реших вече , че ще си запиша час при д-р Кирязов.
Искам да споделя с вас за моите килограми и какво нещастие са те за мен. На 36 г. и тежа 145кг. винаги съм била пухкава , но като родих първото си дете (преди 14 бях 72кг) удвоих килограмите. Преди 6 години родих второто дете и като влизах да раждам ме попитаха дали не съм с бъбречна криза. Не се личеше ,че съм бременна. Ужас !
Сега като ходя ро родителски срещи се свирам в някой ъгъл , за да не се набивам на очи (много елегантни майки има) .Съпругът ми ме приема такава (така го чувствам поне), но дали ще се разсърди ,ако се привере от плаване и ме намери в къщи доста вталена .... Момичета накарахте ме да мечтая. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

sensation
30th September 2007, 17:52
Здравей, TANE1971!
Аз също съм от Варна.
Смятах да пробвам при Д-р Кирязов с байпас, но в последствие се отказах. Сега ще се оперирам в София и изборът ми беше-Вертикална гастропластика!

Срещнах се с няколко, оперирани жени, които са доволни от резултатите и вече, не се колебая относно решението си! :wink:

Реализирай мечтите си!:) Стига да се чувстваш уверена в това, което правиш!
Аз не съм много веща по този въпрос, защото всичко едва ми предстои, но ако имаш някакви въпроси... питай!:):)

Поздрав и успех!:)

tulip75
2nd October 2007, 15:05
здравейте на всички отново - не съм писала от 18 май във форума, но съм изключително благодарна на посъветвалите ме какво да предприема по отношение на 180 килограмовата си майка. обадих се в "медлайн клиник" в пловдив и във всички останали препоръчани клиники - установих, че единствено в "медлайн" се наемат да оперират майка ми, като й поставят лапароскопскисиликонов пръстен - действително условията в клиниката са повече от брилятни. платих 4 500 евро за операцията, която извършиха за по-малко от час на 16 юни - в момента майка ми тежи около 155 килограма и продължава да сваля без каквито и да било физически упражнения. часове след интервенцията вече ставаше и на следващия ден беше на работа - благодаря изключително много на невероятните медици от "медлайн клиник" - пловдив. независимо от високата стойност на операцията, за нас тя бе животоспасяваща. всеки който има нужда от повече инфо по темата може да ме намери през icq - 152743947 tulip

Мария Василева
2nd October 2007, 15:19
много се радвам, tulip75 че майка ти е попаднала на добри професионалисти! информирай ни и по-нататък за напредъка и.

sensation
2nd October 2007, 16:35
Поздравления, за успешната операция на майка ти!:)

Аз, в неделя отлитам за София, пък ще видим какво ще стане!:)

Nina_
3rd October 2007, 16:30
Моят въпрос е към Yana, понеже спомена че е имала метаболитен проблем. Дъщеря ми е с хиперинсулинемия и съответно затлъстяване при последното измерване преди година беше 96 кг. Прилича ми като и при теб да е било така. Преди да попадна на темата си мислех, че детето ми (18г) е в омагьосан кръг, но сега виждам светлинка - правилно ли я "виждам", т.е. въпреки хипер секрецията на инсулин бариатричната хирургия е начин за справяне със затлъстяването в този случай.

Поздравявам всички с постигнатото и дано повече хора се отърват от тази напаст

lilanka
26th October 2007, 19:58
Обръщам се към Вас с молба да се молите за Вера.
Аз съм нейна приятелка и от месец тя пак е в болница Доверие.отново са я оперирали , вече им загубих бройката на операциите и днес беше поредната.Само знам че не е добре.тя е много специален човек . изпратете и положителна енергия. Много ви благодаря.

blanco y negro
26th October 2007, 20:11
Дай боже всекиму такава приятелка и дано с Вера всичко е наред :!:

TANE1971
26th October 2007, 23:37
Какво стана с Вера? Какви усложнения е получила ? Моля те напиши подробности !
Аз ще се помоля за нея да се оправи !

Мария Василева
27th October 2007, 01:15
от месец тя пак е в болница Доверие.как така, защо!?? :shock: цял месец :cry: милата
тя е много специален човек.със сигурност е така. изпратете и положителна енергия. Много ви благодаря.най-сърдечно и желая да се стабилизира здравословно!! доскоро Неличка (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=6137) препати голямо тегло, но си стъпи на краката, слава Богу!! От все сърце и душа искам Вера да се оправи!! :girl_kiss2: :girl_in_love: :2046:

lilanka
27th October 2007, 07:56
От началото на септември е там.Първо и махнаха протезата , която сложиха за да се затвори "дупката"Няколко пъти я оперираха за тази протеза и не можеха да я наместат.После цяло лято вдигаше температура изапочна да и капе косата.Почти непрекъснато беше с болки.Но лекарят и каза да чака до септември.
При първата операция и махнаха пратезата.После се оказа , че пак нещо не е наред.Миналата седмица отново я оперираха за да върнат нещата в първоначалния им вид.Махнаха пръстена и всичко свързано с гастропластиката.Оказа се , че далака и е засегнат.Казали са че ще махат една част......Вчера беше поредната операция на, която са казали на майка и , че шансовете да я спасят са 50-50..............не знам колко е продължила и какво точно са правили.Поставили са и в стомаха дренаж аткъдето да я хранят.Защото до сега непрекъснато имаше изливи. На апаратно дишане е.Има проблеми с белия дроб.и доколкото разбрах тя се е предала. Моля ви бъдете с нея.
Стана много дълго и не съм сигурна , че мсичко съм описала правилно .но това казват на мъжът и.В неделя той ще ходи.и иска да се срещне с доктора и.Но досега тя не му е давала телефона му.
Най-мощната сила на света – вярата.

TANE1971
27th October 2007, 09:01
Много благодаря за отговора и те моля и занапред да ни информираш за нейното състояние ! За нас тя е специална ! Изпращам си цялата положителна енергия на Вера и дано скоро се оправи !
:2046:

lilanka
27th October 2007, 09:20
Токущо говорих с майка и. За сега няма температура.Но още не се е възстановила от упойката. ще звъня по-късно следобед. бъдете с нас.

sensation_f
27th October 2007, 12:21
Нямам думи да изразя, това, което чувствам в момента!

Още повече, че моята операция е на 7-ми ноември.

Остава само, да се молим за Вера! Искрено се надявам да преодолее всичко това!

Мария Василева
27th October 2007, 12:59
понеже има два почти еднакви ника тук се запитах дали не са на един и същи потребител, ако примерно си е забравил паролата на първия. за sensation и sensation_f става дума. :)

lilanka, много ти благодаря, че влизаш да ни информираш. сигурна съм, че много хора ще мислят за нея, ще и стискат палци и ще се молят. :2015:
много тежко състояние описваш в момента. :cry: дано се оправи нашата Вера :girl_cry: :girl_in_love:

sensation_f
27th October 2007, 14:30
Да, аз съм. Имах проблем с предната си регистрация. И след като не ми прие паролата, се наложи да се регистрирам пак. Проблем ли е нещо???

lux&lux
27th October 2007, 17:40
сви ми се сърцето като прочетох какво и се е случело на вера и през какво е минала милата ще се моля за нея всичко да мине благополучно

lilanka
27th October 2007, 19:23
Благодаря Ви за подкрепата.

numb
28th October 2007, 11:26
Бях в Петък при Вера точно преди да я качат за последната операция. Искрено вярвам, че тази ще е наистина ПОСЛЕДНАТА и Верчето скоро ще ни пише тук сама, че е напълно възстановена. Стискам палци!

maryana
28th October 2007, 13:59
Като тръгваше за София и поръчах да отиде само за една операция, а тя се излага нещо. Боже, трябва да има край! Някой да ми прати номера и на лични, искам да и пратя sms. Пращам и моята обич и подкрепа!

Мария Василева
28th October 2007, 14:40
Проблем ли е нещо???не, никакъв пробоблем не е . така и предположих - исках само да се уточни. :1246:


lilankе, чакаме добри новини! :girl_kiss2: :2043:

lilanka
28th October 2007, 14:54
чакам близките и да се върнат от София и ще ви пиша.не искм да ги притеснявам.

Мария Василева
28th October 2007, 15:00
не искм да ги притеснявам.разбира се!

lilanka
28th October 2007, 18:47
Здравейте,
Вера днес е добре. белият и дроб се е отворил. Няма температура. При най-добро развитие на нещата ще бъде там поне 3 седмици. в момента я захранват .Казаха, че видимо изглежда добре. Тази седмица три дни ще и преливат кръв.
Още един път Ви благодаря за подкрепата.

TANE1971
28th October 2007, 20:44
БРАВО за хубавите новини !!! :1207:
Поздрави я от всички нас , които мислим за нея !!! :2020:

sensation_f
28th October 2007, 20:48
Чудесни новини! Много се радвам!
Пожелавам, скорошно оздравяване!:)

numb
28th October 2007, 21:01
Браво на нашето момиче! Няма по-хубави новини от тези!

Мария Василева
28th October 2007, 21:30
:D изпрати и целувки от нас!! :girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_in_love:

lilanka
29th October 2007, 10:44
Благодаря Ви момичета.
Вече се успокоихме за състоянието на Вера и най-вече нейният син.Баща му вчера е отказал да го вземе в София. Но той вече е по спокоен, макар , че не можа да види майка си.Вера има две прекрасни мамчета.А големия е най-лъчезарното дете , което познавам. Ще продължавам да ви държа в течение на нещата.
днес хмъжът ми и една приятелка на Вера ще дават кръв.
Продължавайте да мислите за нея с Вяра и Надежда , както да сега.
Благодаря Ви!!!

Мария Василева
29th October 2007, 16:42
чакаме я когато се възстанови във форума. да ни разкаже сама през какво е преминала и как ще продължи.
Да се върне скоро в къщи и да зарадва момчетата си и мъжа си и всичко зло да е зад гърба им вече!! :good_luck: :good_luck: :good_luck:

lilanka
31st October 2007, 09:07
Здравейте,
вчера говорих с Вера . Тя е по-добре и звучи така.Изпраща Ви много целувки.

TANE1971
31st October 2007, 12:58
Лично аз благодаря за добрите новини и се надявам скоро да се прибере при своето семейство и да се възстанови напълно ! :good_luck:

sensation_f
31st October 2007, 18:05
Страхотна новина! Поздрав и от мен! :good_luck:

sensation_f
3rd November 2007, 11:20
Днес заминвам... Операцията ми е в сряда!
Стискайте палци!:):):)

TANE1971
3rd November 2007, 20:46
Стискаме палци ! :D Успех ! :)

lilanka
4th November 2007, 08:56
С теб сме. Пожелавам ти всичко да мине успешно!

TANE1971
4th November 2007, 10:15
Има ли новини за Вера ?

lilanka
4th November 2007, 16:26
Синът и днес е там. Като се върне ще ми каже как е. Но като цяло е добре, няма температура. Вече става. Психически е по-добре.А това е много важно. Засега чао от мен. голямата ми дъщеря и ма рожден ден и ще празнуват в къщи за първи път.по-късно ще пиша.

Мария Василева
4th November 2007, 20:15
голямата ми дъщеря и ма рожден ден и ще празнуват в къщи за първи път.:D да ти е жива и здрава! :1216:
и Вера също!! :girl_in_love:

lilanka
4th November 2007, 22:16
Благодаря.
днес Вера е получила някаква стомашна криза.Неможаха да ми обяснят точно каква , но са и сложили обезболяващи и в 8.00 часа още имаше болки.Възможно ли е от захранването да направи такива стомашни спазми? Някой от вас знае ли? Надявам се вече всичко дае наред.

maryana
7th November 2007, 12:34
Да не е газова криза?
Кажи как е Вера към днешна дата?

lilanka
7th November 2007, 13:47
Снощи е била добре, правили са и някаква интервенция под упойка.Доколкото разбрах е имала стеснение на пилора и са и вкарвали някакви маркучи за да има проходимост. Сега чакам да ми се обади мъжът и защото не смея да звъня.Майка и беше доста притеснена вчера.

maryana
8th November 2007, 07:37
О, Боже!
Остана ли черво незасегнато?
Моля те, дръж ни в течение...

lilanka
8th November 2007, 07:51
сега е добре.Но не можах да говоря лично с нея. Надявам се всичко да е наред вече.

TANE1971
10th November 2007, 14:50
Здравейте всички !
Днес говорих със sensation_f , нейната операция е минала успешно и се възстановява нормално . Утре дори ще я изписват . Каза ми също че Верчето е понесла добре операцията от оня ден и дори ставала вече , но духом още е паднала . Казах на sensation_f да предаде от всички нас само позитивни мисли и чувства , за да знае че има хора които ги е грижа за нея !
Като науча още ще ви пиша пак !

maryana
11th November 2007, 16:47
Искрено се надявам, че проблемите при Вера свърщиха! Нали остана само възстановяването?! Целувки от нас, при които нещата минаха леко!

Скорошно и леко възстановяване и на "новоприетите"!

И понеже обещах на Devito среща, аз съм -10 от последния път. Хайде момичета и момчета, кога ще се осмелите да се покажете?

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=191348&view=2
pass: 1111

orhidea
11th November 2007, 21:58
здравейте,от известно време чета форума и Ви се възхищавам.можете ли да ми разкажете повече за балона,много ще ви бъда благодарна!!!

orhidea
11th November 2007, 22:00
Мариана ефектът ти е поразителен,мога ли само да попитам на каква процедура се беше подложила и как мина?

maryana
12th November 2007, 09:09
Писала съм няколко поста, пречети ги да не натоварваме аудиторията. С бай пас съм- това беше препоръчано в моя случай. Ако имаш въпроси, давай на ЛС, ще се радвам да бъда полезна.

sensation_f
12th November 2007, 09:42
Здравейте, момичета...
Все още съм в София, но вчера ме изписаха. Ще изчакам няколко дни, преди да се прибера, защото все още ми се мотае главата. То, кога съм гладувала толкова...:)
Та за операцията...
:roll: Всичко мина успешно, за което се радвам.
Сега съм все още на течности и още не мога да се осъзная. Не изпитвам глад, но не помня кога последно съм пила толкова сокчета, води и т.н.
Екипът на Д-р Цветков беше на ниво. Много съм доволна от отношението.
Когато тръгнах, Верчето също беше добре. Вече става и искрено се надявам, скоро да излезе от там!!!
Когато се върна във Варна, ще пиша повече!

Мариянче... Моите искрени възхищения, за борбата с килограмите.
Трябва да се видим!::):)

Поздрав на всички! :lol: