PDA

View Full Version : Гастропластика


Страници : 1 2 [3]

lilanka
12th November 2007, 14:18
искрено се радвам за Вас. Надявам се това , което се случи с Вера да е един голям урок за екипа на д-р Цветков.
Молете се за Вера, защото тя има нужда от Нас. Вярвам , че ще се възтанови на максимум и физически и психически. Искам пак да Ви благодаря за подкрепата.И се надявам в този форум да се пишат вече само положителни неща. Успех на всички.

lilanka
12th November 2007, 15:42
здравейте пак,
малко да ви разведря, Господари на ефира по Нова телевизия на 9.11. излъчиха запис на който дъщера ми рисува лебед, след като дадоха шапката на предаването МАЛКИ , ГОЛЕМИ ЗДВЕЗДИ и представянето и по име КАК рисува но нещо не излиза на листа......Като коментара беше ..че оператора липсва.....Няма да ви пиша как се стресира детето и как отказа да ходи на рисуване....Написах гневен имел на предаването а те ми отговориха, че не са имали на идея да я злепоставят.А само телевизията и оператора. Самото предаване и повторение нямаха проблем , такъв какъвто ни беше представен от НОВА тв.А записът който излъчиха беше изманипулиран. Стискайте ни палци довечера , ще решим дали наистина ще ги съдим....
Животът е борба..Не спирайте да се борите във всичко и на всякъде....

maryana
12th November 2007, 18:54
Здравей, sensation_f и поздравления! Дано всичко мине по... стопени килограми! Лапароскопска вертикална ли ти направиха? Прибери се във Варна и ще се видим, нали трямва опит да се обменя :)

Позволих си да кача снимки точно заради оптимистичния тон на форума, който се беше позагубил. И за да не позволим на новодошлите да ги обхване усещането за опасност.

Колкото до втората поредица операции на Вера, имах такова желание и вяра в хирурзите, които оперираха мен и се опитах да и предложа да се срещне с тях, но решихме, че екипът на д- р Цветков има правото да бъде реабилитиран. Уви...!

Та, днес имам sms от нея: Казва, че е по- добре, но нещата вървят бавно. Нека да е бавно, но дано е в правилната посока! Чакаме те, мила, чакаме те вече здрава!

А на lilanka и детенцето и желая да намерят точния адвокат в битката, която са решили да водят. Щото то... верния адвокат е като верния лекар- труден избор, но...

TANE1971
12th November 2007, 20:32
Здравейте момичета ! Само аз останах по назад от вас ! Но силно се надявам и аз да се оттърва от килограмите ! Много ви се радвам на свалените килограми ! :D

Мария Василева
12th November 2007, 22:14
И за да не позволим на новодошлите да ги обхване усещането за опасност.
а усещане за реалност позволявате ли, maryana!? :roll:
Колкото и да не ти се вярва, аз искренно се радвам на вашите успехи, защото са ми познати част от проблемите.. и уважавам хората с различно мнение от моето. :|. бързото отслабване на тялото е много желано, но то прилича на бързото каране на кола - вълнуващо е, но си има своите рискове. въпреки тях винаги ще има хора, които карат по-разумно и такива, които много бързат... всеки прави избора си и мисля, че можем да позволим това!

ето тук обяснение за въздействиествието върху организма на един от най-добрите специалисти у нас проф.Божидар Попов (http://www.dnes.bg/article.php?cat=47&id=17169), ръководител на Катедрата по хигиена, медицинска екология и хранене към медицинския факултет в София:

"........С повечето от тези диети се цели бързо отслабване, със значителна редукция на теглото, а всъщност организмът подложен на подобни драстични промени, реагира много болезнено, защото намаляването на хранителните дажби води до стопяване на мазнините, т.нар. липолиза , т.е. чрез нея се набавят калориите, необходими за ежедневната дейност. Но това нахлуване на много мазнини - това са триглицеридите - в съдовете, реално ги уврежда, вреди на вътрешните органи, черния дроб, бъбреците, сърцето, така че бързото отслабване, което се цели е изключително вредно и опасно. Мнението на специалистите е, че е нормално да се отслабва до 1кг. седмично, т.е. около 4 кг. месечно. Това е оптималното, което организмът може да отдели, без да се нарушава нормалната му дейност.

Нашето хранене е следствие от психичени (най често емоционални) проблеми, то е един вид отдушник. При това, психиката винаги си избира най-лесния и безболезнен метод за разпускане. Ако й се отнеме той (в случая - преяждането), тя си намира някой по-лош... Рано или късно се стига до влошаване състоянието ни (било под формата на алкохолизъм, било чрез хистерични прояви, било по друг начин). Изключително грешно е да се гледа на хранителната зависимост като на проблем с храненето или теглото. Не, проблемът е вътре в нас и ако не намерим решение за него, а просто намалим храната, ставаме все по-нервни, по-напрегнати и избиваме в друго...
Успех на всички момичета и стабилно оздравяване на Вера!! :2046:
:good_luck: :good_luck: :good_luck:

Ани
12th November 2007, 23:33
lilanka много сладка дъщеричка имаш да ти е жива и здрава :D и онзи ден гледах предаването и днес също и съжалявам че малката се е разстроила толкова, но не мисля че това е била целта им

lilanka
13th November 2007, 09:22
Здравейте на всички.
Ани благодаря. токущо се чух с Верчето. каза че се възстановява , но по-бавно.Но гласът и ми звучеше много добре....Толкова много я обичам и се радвам , че я чух , и че е добре.
Благодаря Ви момичета с ГОЛЕМИ сърца.Благодаря ви за вниманието, с което обградихте нашата Вера.Благодаря Ви за положитетелната енергия с която я заредихте, пращайки и всеки ден SMS.

lilanka
13th November 2007, 16:44
“В света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна.”
Майка Тереза

Нахранен ли си днес?
Някой каза ли ти, че си обичан?
Някой накара ли те да се чувстваш оценен и показа ли ти, колко специален си?
Някой увери ли те, че си точно този, който трябва да бъдеш?
И че правейки онова, което обичаш, е напълно достатъчно?
Някой припомни ли ти, че не си се появил на този свят, за да доказваш, каквото и да било?
Ти си тук, за да бъдеш себе си. Просто себе си!
Защото да бъдеш себе си е достатъчно!

Ти си единствен, уникален, шедьовър с несравнима стойност...

И без теб светът би бил несъвършен! Като пъзел, от който липсва най-важната част и ти си единственото същество във Вселената, което може да запълни това място.
Някой каза ли ти, че вчерашните грешки принадлежат на вчерашния ден?

И че точно в този момент ти си перфектен. Толкова перфектен, колкото си създаден да бъдеш!

Някой отдели ли време да ти покаже, че си далеч по-умен, отколкото ти се оценяваш? И хиляди пъти по-способен да постигнеш мечтите си, отколкото предполагаш?
Някой каза ли ти, че никога не трябва да подценяваш собствената си стойност? Защото дори и в моментите, когато изобщо не го съзнаваш, ти си все така прекрасен.
И във всяка клетка от твоето тяло има достатъчно вяра и сила, способна да озари целия свят.

И всяка мисъл, отправена с любов се разпространява и дарява светлина, която прави света по-добър.

Ето колко могъщ си. Ето колко любящ си.
Затова сега те питам отново...
Нахранен ли си днес?
Някой каза ли ти, че си истински обичан?

Ако не, то ще ми позволиш ли този някой да бъда аз?

Ти си обичан!
Автор: Мартин Христов

numb
13th November 2007, 16:47
Новините за Верчето много ме радват! Ама много, много, много! Браво на Марианка! Sensation, скорошно възстановяване! Въобще поздрави на всички от мен - а аз по-нататък и снимки ще кача. А, Мария Василева, извинявай тази нравоучителна лекция едва ли някой от нас не я е чувал и знае.

sensation_f
14th November 2007, 12:43
Мосля, че вски, дръзнал да си направи подобна операция, предварително се запознава с всички плюсове и минуси.
Изчела съм много материал, преди да се реша.

Въпреки всичко, никога не съм се колебала относно решението си!
Всеки знае, кое е най-доброто за него.

Да, Мариянче... направих си вертикална гастропластика. Първият ден беше мъчително, което е нормално за следоперативния период.
Възстановявам се бързо. Все още съм на течности, но скоро започвам захранването.
Вече виждам разликата след едноседмичното гладуване. :)
Никога не съм предполагала, че мога да издържа толкова време без храна, но ето, че е осъществимо.
:roll:
Радвам се искрено за Верчето. Дано скоро се прибере у дома.
Поздрав на всички!:)

lilanka
14th November 2007, 19:10
Момичета да не ви обидих с това стихотворение?
Мислих, че ще Ви хареса.

lilanka
18th November 2007, 19:36
Здравейте,
сега говарих с мъжът на Вера.Каза , че днес Вера е добре, ходи и изглежда доста по-добре от предишната седмица.Вярвам, че всичко лошо остана в миналото.Ще ви пиша пак.

sensation_f
19th November 2007, 14:15
Прекрасна новина!:)
Поздрав! :girl_haha:

Снежанка
24th November 2007, 01:13
Здравейте! :)

Моля да ми простите, но успях да изчета само до 11 страница.

Моето положение: На 18 и половина години съм;цял живот съм била пълна/дебела, все едно е за мен.Това ми създава проблеми от най-ранна детска възраст.Висока съм 170см, тегло 96кг.Имам повишен глюкозен толеранс. Да не забравя - диети какви ли не, хапчета няколко вида (едно от които споменатият сиофор), 12 години плувах.А и фамилна обремененост с диабет.Омръзна ми да се разнасям по лекари-диетолози.

Дори прахчета съм пробвала...имам проблеми с цикъла(хваща го липсата), една година пих ясмин за регулация.

Мисля си, че психологически последици са най-сериозни.
От години мразя да излизам,да пазарувам дрехи, да се срещам с хора изобщо.Тежки депресии(постоянни)...Прост , мразя себе си.Ужасно много.Просто един изрод.

Защо пиша всичко ли? Пореден опит да ми олекне.А ако това е рев - е,налице е.

За себе си съм решена на интервенция.
Пречките са две. Майка ми не е съгласна. Преди година съм й споменавале бегло, тя категорично отказа. Надявам се като я информирам повече да успея да я 'обработя'. Ако се съгласи, се премахва и втората пречка-финансите.Тази година завършвам, не работя и т.н.. Сещате се.

Мисля, че имам право да се харесвам.Не искам да бъда красавица, искам само да не се отвращавам от себе си.

Не знам какво очаквам от вас, информация получих доста четейки. Миже би подкрепа.Подкрепа, каквато не съм срещнала все още.

За да не съм голословна, ще ви се покажа.Е, в най-приличен вид разбира се.

http://img127.imageshack.us/img127/8406/imgp0711cs3.jpg

http://img249.imageshack.us/img249/9830/imgp1061ok2.jpg

Изглежда поносимо?...


http://img108.imageshack.us/img108/797/imgp0331ev2.jpg

http://img108.imageshack.us/img108/3869/imgp1328yu6.jpg

http://img127.imageshack.us/img127/2618/dsc1514nf3.jpg



Предполагам, че ви звуча невероятно уверена и категорична, силна...но не е така. Не се справям със света, съвременните естетически стандарти , макар да знам, че всяко време си има различни такива...Как да кажа, не се водя по някаква мода, само...и аз вече се оплетох. По-горе съм написала по-ясно.Стига излишно писане.

apoklistika
24th November 2007, 01:42
Снежанка, аз на снимките видях младо момиче с прекрасна усмивка и прекрасна коса, определено не видях някой, от който да се отвратя. Аз за гастропластиката не мога да ти помогна, защото само чета, обаче мисля, че при теб по- важна е психологическата страна (в интерес на истината не мога и да кажа, че си дебела в сравнение със снимките, които съм виждала тук, колкото и банално да звучи, може би просто имаш по- едър и тежък кокал, на вид абсурд да ти дам 96 кила :shock: ).
Замисляла ли си се да поговориш с психолог? Понякога разговора със специалист прави чудеса- възвръщането на въртешния душевен синхрон и баланс прави всичко по- лесно, дори и отслабването, това от личен опит го знам :)
Колкото до подкрепата, тук ще я получиш, каквото и да решиш :)

Снежанка
25th November 2007, 19:43
Благодаря.

Да, права си, че нещата са в много голяма степен психологически.
Разговаряла съм със специалисти, ефектът е краткотраен. Затова стигам до извода, че трябва да се премахне причината.

Извинете ме и за силните думи, имах нижда да се освободя поне от част от това, което ме мъчи.


Благодаря.

Мария Василева
25th November 2007, 22:39
Снеже, гледала ли си някога това (http://www.takingitoffonline.com/Season4/default.asp) предаване, което е в подписа ми? ето тук (http://tv.dir.bg/tv_kanal_dnevna.php?id=93) програмата. дават го в делничните дни по Zone Reality. превеждат го "да ти олекне". наскоро почна новия сезон. в предишния също имаше найй-различни хора- всички с една цел- да отслабнат!!!. Една жена беше бивша стюардеса, много добре изглеждаща, напълняла малко при ражданията. имаше мъж, около 200 кг. и прочие.. и между тях различни още типажи
една позната като разбра, че е свършил сезона ме попита "и кой победи!?" :shock: сякаш тонва е някакво състезание с първи, втори трети.. а няма как например да се сравни тази стюардеса с 200кг-вия мъж. или той като свали 50кг. той да е победител :2014: не го мерят така хората. всеки е различен и си има свои цели.
:wellcome: и :2043:

lilanka
28th November 2007, 11:50
ЗДравейте, момичета ,
Днес изписват Вера.
Благодаря на всички Ви, че бяхте с нея.

maryana
28th November 2007, 12:38
Слава Богу!
Бързо възстановяване и никакви режещи инструменти повече близо до нея!
Оздравявай вече, мила!

Мария Василева
28th November 2007, 16:45
милата!! много се радвам за нея! у дома и стените помагат :)

VERA_111
4th December 2007, 19:05
Здравейте на всички!
Най после вече съм си в къщи.Благодаря на всички които ме подкрепяха в този много труден за мен момент.Все още нямам много сили но по нататъка ще пиша подробно.Много целувки на всички :wink:

Снежанка
4th December 2007, 19:52
И аз прочетох за нея, и също много се радвам! :good_luck:

Мария Василева
4th December 2007, 20:25
Верче, много се радвам, че пишеш във форума най-сетне!! :2020: :computer_coffee:

TANE1971
4th December 2007, 23:23
Браво Верче :1203: ти си нашата гордост :2039: леко възтановяване :good_luck: и повече никакви болници :1246:

sensation_f
5th December 2007, 22:38
Браво, Верче. Радвам се, че си у дома... Аз също съм добре и свалям прогресивно килца... ;)

Много поздрави и много, много здраве ти пожлевам от тук нататък!:)

Креми... :2020:

maryana
8th December 2007, 08:23
Мога ли да кажа само, че минаха вече 6 месеца от моята операция и съм с 45 кг редукция. Просто за статистиката...

sensation_f
8th December 2007, 13:36
Моите поздравления, Мариянче... Бравооо! Това, наистина си е постижение!!! :1203:

sensation_f
8th December 2007, 13:46
Момичета... Трябва да се видим...:):)

Мария Василева
22nd December 2007, 19:27
Британец свали над 250 кила (http://www.dnes.bg/article.php?id=45296):reading:

Снежанка
25th December 2007, 23:17
Весела Коледа и Щастлива Нова Година на всикчи! :D



Аз съм на поредната диета, този път нещата обаче изглеждат различни, да видим какво ще излезе.

Мария Василева
25th December 2007, 23:37
дано да са по-различни от друг път, Снежанка. интересно ми е - защо мислиш така. някакъв нов метод ли или нова ситуация в живота? :roll: :)

Yana
27th December 2007, 18:37
Хеллоу на всички. Как сте птичета? Липсвате ми всички и Весели празници. Стигнах 60 кила и не мърдам от месец ако продължава така ще ходя да гълтам балона като се върна в БГ, обичам ви.

Мария Василева
27th December 2007, 19:12
Здрасти, Яна - и ти липсваш на много хора тук :lol:
за кирилизатор, ето - опитай този (http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php) (мисля, че е най-популярния)
60 кг. си е отличен резултат (аз от толкова стартирах).към колко целиш? :)
а за балона- я кажи, знаеш ли нещо за разликата, между този, пълен с физиологичен разтвор (почти навсякъде май е така) и този, пълен с въздух (в Медлайн клиник-Пловдив)? :roll:

Mena
27th December 2007, 21:01
Яна, колко се радвам, че се появи, мила! :girl_in_love:
Станала си 60кг, това е страхотно!
Браво на теб и на докторката!

El40
28th December 2007, 23:06
Здравейте,
Честита Коледа и Щастлива и Успешна 2008 Година на всички!
До този момент не съм писала в този форум, но отдавна го следя и дължа на него бариатричната си операция. Днес се навършва 1 месец, откакто си направих вертикална гастропластика при д-р Цветков в София. Резултатът е вече видим - 15 кг. по-малко.
Реших да пиша, за да благодаря на всички, които правят този форум - той е безценен за тези, които са решили да се оттърват от излишните килограми по хирургичен път. Ако някой се интересува от по-конкретна информация - да пише, ще помагам с каквото мога.

maryana
30th December 2007, 10:45
а, Yana се показа :lol:
А ние се питаме и питаме...
Къде си, мила? Как си?
И пак забрави снимките!
Дай да го видим пустия тумбак. Или по- точно липсата му.
Целувки!

Arahne
4th January 2008, 14:11
Здравейте на всички! Съжалявам, ако ви безпокоя с моите неща... Но четох толкова много по този повод... не зная дали това не би било някакво решение за проблемите ми... Лошото е, че аз съм 172 и тежа 74 килограма. Храня се здравословно. :( Но имам тумор, който се намира в хипоталамуса :( И цял живот явно ще трябва да се боря с това... Дали не би ми помогнал един такъв пръстен??? Наистина се надявам, че все има някакви решение.. Защото съм толкова млада... Полагам толкова много усилия... А нищо почти не става... Или , ако стане, то е само за година... И после всичко пак си се връщапо старо му... :( Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съве! Благодаря!

Мария Василева
4th January 2008, 14:49
Здравй, Arahne! от кога имаш тази диагноза? до колокото разбирам искаш да отслабнеш. ето най-популярната скала за определяне на BMI

Телесно тегло (kg)
ИТМ = -------------------------------------- = (kg/m2)
(Ръст в m)2

под 18.5 - Поднормено тегло
18.5 – 24.9 - Нормално тегло
25.0 – 29.9 - Наднормено тегло
30.0 – 34.9 - Затлъстяване I степен
35.0 – 39.9 - Затлъстяване II степен
над 40.0 - Затлъстяване III степен

по нея твоят е 24 , което е горната граница на нормалното тегло. разбира се, добре е да вземеш мерки. пръстена е за по-сериозно напълняване, когато вече говорим за затлъстяване. а ти не си в тази графа.
Сигурна съм, че впредвид диагнозата тумор си имала доста срещи със специалисти. Знам, че има един лекар, който е и онколог и поставя пръстени- д-р Виолин Петров от Александровска болница и частна клиника има. ако искаш, може да се консултираш с него. все пак при всеки човек си е строго индивидуално. Успех, Arahne!

и кое е само за година-отслабването или борбата с тумора?

В тези граници обикновенно се предпочита стомашен балон, който се поставя от гастроентеролог.

Arahne
4th January 2008, 15:45
Туморът го имам от бебе. Прединяколко години ме оперираха. Но резултатът не беше никакъв ... :( Ще се свържа с този доктор. Благодаря! Имате ли негови координати?

Мария Василева
4th January 2008, 15:48
ето тук (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4173), мила - в темата за координатите на пластичните хирурзи.

Arahne
4th January 2008, 15:54
Благодаря! :) Аз вече го намерих в Гугъл, но ми казаха да се обадя след час, защото бил в операция... Дано да има решение...

neli4ka
4th January 2008, 16:01
Благодаря! :) Аз вече го намерих в Гугъл, но ми казаха да се обадя след час, защото бил в операция... Дано да има решение...Пожелавам ти успех,мила.

numb
6th January 2008, 13:48
Честита Новата 2008 - ма! Много здраве и късмет на всички през нея и по-малко срещи с доктори, а повече излишно тегло долу и по-високо самочувствие! Бях обещала да кача снимки, аз все още смятам разликата за не прекалено драматична, но поне със сигурност е видима. Мъча последния килограм за да станата 40 долу. Тук ви пускам един линк, ако иска парола - тя е четири нули.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207337&photo=6
Поздрави!

sensation_f
6th January 2008, 14:37
Честита Нова Година на всички!!! Много здраве, щастие и късмет.

Аз до сега съм с 10 кг. по-малко. Май нещата стават по-бавно отколкото си мислех, но е видимо и се чувствам прекрасно! :):)

След време ще пиша пак...:)


Numb - Толкова се радвам за теб. Разликата се вижда...:) :good_luck:

Мария Василева
6th January 2008, 16:53
numb, много си хубава :girl_in_love: и все по-хубава ще ставаш със свалянето на килограми.
тъжно ми стана, че е трябвало да носиш цялото това тегло върху себе си, но нека разтоварването да върви лесно и чудесно! :lol:
поздрави, мила! :1207:

i_ani
6th January 2008, 17:10
numb :2043: С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА :dirty_dance:

El40
8th January 2008, 21:58
Браво, Numb! Мисля, че резултатът, който си постигнала до момента е страхотен и това е видимо, разбира се. Продължавай все така!

Снежанка
15th January 2008, 23:00
MariaVassileva,

Мина месец откакто съм на тази 'диета', преди малко видях и първият резултат в цифри - 6кг. :lol:

Какво е специалното в случая - просто случих на наистина компетентен лекар!

Чрез BMI изчисли ненужното количество мазнини, а след обременяване с глюкоза(което не правя за първи път, но...) установи какъв точно е проблемът - непълноценна работа на инсулина в моя организъм. В резултат на тези и второстепенни изследвания спазвам количество калории на ден, пия два вида хапчета(не, не са вредни, но едва ли някому ще е полезно да обяснявам точно за тях), и специална минерална вода (рН над 9).



Нямам думи да изразя колко ужасно щастлива съм, че най-накрая се намери кой да постави диагноза на моето състояние, да го познава в детайли, и да назначи адекватно лечение.


Аз продължавам по този начин, на вички вас стискам палци и се радвам за вас и за новия ви начин на живот!


:2024:

Мария Василева
15th January 2008, 23:58
ами, Снежи- страхотно!!, но може би да идеш в раздел "Диети" (http://forum.tialoto.bg/viewforum.php?f=15) и там да разкажеш малко повече (и това, което си написала тук) и кой е лекаря и т.н. :) :2043:

maryana
17th January 2008, 07:38
Чета само форума и не мога да се включа защото: временно съм в 4 месечна командировка в едно малко село и оправям дейта-базата, затова нямам нито интернет в къщата, нито пък тука в селската библиотека мога да включа кирилизатора. (Може ли да се извиниш на момичетата като пишеш във форума и да им кажеш че не мога да се включа засега). Снимките ми на корема са още при доктор Заякова защото тя ме снима наляво и надясно, мисля че бях 3-тата или 4-тата пациентка с абдоминопластика която е изцяло козметична а не резултат от херния и по медицински показания така че голямо снимане падна голямо нещо, също и на брадичката, жената направи голяма липосукция там но сега като паднаха килограми и отоци се оказа че сланина няма но има много кожа, макар че ако ме питаш по добре така отколкото с оня пласт сланина под гушата. Лицето ми падна също, бузите и челото, и ще се ходи на фейслифт както гледам, но първо ще направя една масовка с Рестилан и Ботох лятото и ако не ми се подпълнят чертите ще лягам под ендоскопа, а що контурираща липосукция ме чака навсякъде не мога да ти опиша, драпира ми се кожата като ориенталска завеса но и това ще стане. Ако до лятото- Август не сваля до 50кг ще гълтам гастробалона, ходих на гастроскопия и ми казаха че стомаха ми е 500мл вече и може да се вкара балон с малка вместимост около 400мл, след тия мъки въобще няма да се оставя като магаре на мост да ме прецака сланината пак, бой до посиняване. (Ако можеш даже прекарай това писмо през кирилизатора и го пост-вай в Гастропластиката и много целувки и кураж на всички девойки (..и младежи) във форума.
Love, Янчето

Yana
18th January 2008, 16:24
Thank you Marianche!!!

миле-на
21st January 2008, 12:56
здравейте на всички,отдавна не съм влизала в форума ,незнам дали си ме спомняте,аз съм момичето с гастралния балон. :1246: Е вече нямам балон и 20кг съм по малко.Но ако знаете какви проблеми имах с изваждането на балона ужас.ТРябваше да го извадим на 6месец,който се падаше декември.,от средата на ноември започнах да звъня на др.Енчев който все ми казваше "да милена ще ти звъна след час ,да се разберем",но и така не звънеше.На 14 янури след като му казах че трябва да пътувам в чъжбина ми заяви че трябва да отида до Гърция там да ми го извадят,но пътните си ги поемам аз.И понеже нямаше друг вариант тръгнах за гърция срещу 560лв.самолетен билет ,общо взето цялото пътуване ми излезе 1000лв.Но това не е всичко ,като кацнах в Атина ме чакаше линейка която ме закара до клиниката ,и там като започна едно висене аз разбирасе незнам гръцки,те не говорят англииски,пълно невидениенезнам кога ще ме вкарат в операциона,никой нищо не ми казва ,а уважаемия др Енчев не ми вдигаше телефона.МОмичета утре ще продължа с ужаса в гърция защото сега ме чака работа :2022:

Мария Василева
21st January 2008, 18:19
а уважаемия др Енчев не ми вдигаше телефона. това говори за коректността им...
миличка, дано да си по-добре сега. :girl_kiss2: Чакаме те да ни разкажеш нататък :shock: би трябвало всички манипулации- предвидени или преждевременни да са си в клиниката, да не говорим за чужбина, разходите и стреса.. :2021: :evil:
помним те, разбира се. погледнах профила ти, за да видя по-подробно и ето кое ми направи впечатление:в Медлаин клиника ми е прегледа, по телефона бяха мн.любезни.Първо мислех за ,,ДОВЕРИЕ,, в Варна,но се държаха отвратително. :oops:
отношението на др.Енчев От" Медлаин клиник",може да се определи само като ЛЕКАРСКА НЕБРЕЖНОСТ :( Взимат ти парите и после не ги интересува какво става с теб.ние между другото бяхме предупредени за коректността им, но и аз съм склонна да се подлъжа понякога по голямата реклама и вниманието докато ти вземат парите... :2014:

Все пак какво се е получило точно. знаеш ли, обясниха ли ти? ти какво чувстваше. отслабнала си за този период. :1246: пиши :gamer: :lamer: чакаме те!:coffee: :computer_coffee:

миле-на
21st January 2008, 20:23
здравейте отново,и така след висене в клиниката около 3ч. и на ръба на нервна криза се сетих да звъна в медлаин понеже нямаше начин да видят от кой номер им звъня,че така се свързах с др,Енчев ,който беше учуден че вече съм в клиниката :1223: след като ми каза че ще се обади да види какво ще ме правят ми трясна телефона.След около15мин.ме преготвиха за операцията докторите бяха любезни и мили.Всичко свърши след час и половина,а и знаете ли ,събудих се от упойката докато балона беше вътре,чувството което изпитах незнам как да го обясня паника страх неможех да си взема въздух,и мисля че те разбраха и го изкараха мн.рязко при което ми раздраха гърлото. :oops: Но вече съм добре и добре че имам приятелка в атина която дойде да ме вземе от "луксозната клиника",и да ми превежда.А уважаемият доктор до ден днешен не се е обадил да пита жива ли съм и как съм се пребрала от Гърция.Мога още да разказвам но спирам защото започвам да се ядосвам ,Съвет малък никога не давайте всички пари накуп ,ако не са свършили работата си докрай

Мария Василева
22nd January 2008, 00:26
Съвет малък никога не давайте всички пари накуп ,ако не са свършили работата си докрай :cry: :cry:
кво им струва поне да са човечни!? влиза им в задълженията, щом си им платила. това е риторичен въпрос.. :girl_cry: :2016:

мен ме отказа от балона предварителнтия преглед- това фиброгастроскопията, хем бяха много внимателни и всичко си беше по реда, с обезболяващо и пак не бях на себе си един ден. а при други обстоятелства не искам и да си мисля. :2021:

значи викаш, ако не му беше платила щеше да звъни, поне за парите- нали? :girl_hysteric:

maryana
30th January 2008, 09:30
Тука цензурата в тъпата библиотека не разрешава снимков материал, може само да ползваш оторизирани сайтове иначе всичко останало те блокира заради закона за защита на малолетните потребители. Иначе операцията ми е точно както си я гледала на филмчето, пъпа се прави наново, маха се не само увисналата коя ами и сланината(урааааааааааааа ) както и част от отпуснатата мускулатура, много е гот да знаеш, ма толкоз съм плоска отпред както съм дебелогъза отзад, вече отзад не са гледам въобще, и няма да се погледна докато не си вдигна задника със сите му там екстри. Обаче спрях да слабея бе душа, ето 50кг свалих и вече почти месец нищо, Шок & УжасТТТ, ще гълтам балона видя се то. Ама какви неща пише Миленка за тва с Гърция и тоя Енчев, и защо Гърция и въобще Къф' тоа абсурд? Аз ще ходя при Мариета Жечева, вече говорих с нея и се консултирах, даже си факс-нах епикризите от гастропластиката и абдоминопластиката и резултата от гастроскопията и жената каза ОК. Аз или ша стана пак птиче чуруличе квот си бях на 20години 40кг или ша ги гълтам тя балони до пенсия, полудяла съм вече. Мини и тва писмо през кирилизатора и го посн-ни ако нямаш нищо против мила че май друг начин за обществена комуникация с форума засега не се задава. Поздрави на всички и целувки.

Mena
30th January 2008, 09:45
Янче, много успехи и търпение ти желая в постигането на мечтаните килограми!
Обичаме те и много ни липсваш! :girl_kiss2:

Celine
30th January 2008, 09:57
Янче, много успехи и търпение ти желая в постигането на мечтаните килограми!
Обичаме те и много ни липсваш! :girl_kiss2:
Янчееееее :girl_in_love: :girl_kiss2:

Yana
30th January 2008, 16:49
Offff... Love You Too darlings!!! :D

sensation_f
1st February 2008, 22:03
Мариянче, къде си ти бе, скъпа??? Кога се завръщаш? Така искам да те видя най-после... :)

Трябва да се консултирам с теб за абдоминопластиката, че ми е много належаща вече...:)

Свалила си 50? :shock:

Аз, ако сваля толкова ще се загубя...:) Свалила съм около 15к. и имам чувството, че става много бавно, а всички окло мен "Ах-кат и Ох-кат".:)

Обади се като се върнеш на Таня и да се разберем нещо!:):)

Кажи ми колко ти излезе абдоминопластиката при Заякова?!? :?: :?:

maryana
2nd February 2008, 19:44
Момичета, някой да е чувал Вера?
Какво стана с това момиче? :?:

Devito
11th February 2008, 13:17
много и компетентна информация за всичко, за което си пишем тук и още много неща
http://namalitegloto.com/

maryana
15th February 2008, 22:21
Mили момичета, позволявате ли ми да се похваля?
Днес паднах под 90 кг!:lol:
Което за 8 месеца след операцията са си 55 кг редукция.
Казвайте бързо някой знае ли каква е цената на липосукция на ръце (над лакътя)? :?:

El40
16th February 2008, 22:20
Браво, Марианче!!! Страхотен резултат! Поздравления! Мен също ме вълнува как може да се подобри вида на ръцете (чувала съм, че само липосукция не помага), така че ще се радвам някой по компетентен по този въпрос да ти отговори.
Още веднъж поздравления са невероятния резултат!

laxezis
2nd April 2008, 10:33
привет дами
даста прочетох за поставянето на балон и пръстен, виждам че много от вас са много доволни и предполагам че вече изглеждат добре....ще ме ориентирате ли за цените в клиника доверие. незнам защо но се спрях на нея, искам да си поставя пръстен и незнам при кого да си запиша час за преглед и евентуално опирация.

El40
2nd April 2008, 21:33
Здравей laxezis,
мога да ти дам информация само за поставянето на пръстен в МБАЛ "Доверие" - 1300 евро струва закупуването на пръстена, а 1000лв. неговото поставяне. Интервенцията се извършва от д-р Цветков. Доколкото съм запозната д-р Захариева поставя балон, но не знам колко струва. Можеш да изпратиш запитване на е-mail info@mbal.doverie.bg (на мен ми отговориха след няколко часа) или да се обадиш на д-р Цветков - 0888952563.
Успех!

laxezis
10th April 2008, 14:16
El40 мерси за инфото, ще им пиша, незнам само дали пречи ако забременееш, само в това отношение имам спор с мъжа ми......

El40
11th April 2008, 21:21
Здравей laxezis,
по въпроса за бременността - би било добре да се изчака 10-12 месеца след операцията, преди да се забременее. Не знам дали това важи и за поставянето на балон. Ти към какво си се ориентирала...?

laxezis
14th April 2008, 09:19
Здравей El40,
ориентирала сам се към пръстен....записах си час за консултация в Доверие. ще ти кажа как е минало. Благодърж ти отново

El40
14th April 2008, 17:18
Здравей laxezis,
ще чакам новини от теб. Ако имаш нужда от допълнителна информация - питай (спомням си аз колко въпроса имах преди операцията и как получих отговорите именно от хора, пишещи в този форум).

Мария Василева
15th April 2008, 10:44
(спомням си аз колко въпроса имах преди операцията и как получих отговорите именно от хора, пишещи в този форум).
El40, хубаво е, че си спомняш хората, които са ти отговорили на въпросите. Погледнах мненията ти и видях, че нито един въпрос не си задала досега, а още с първото мнение съобщаваш, за извършена вече операция. Разбира се, има и други начини да си отговориш на въпросите - като четеш мненията на другите или на лични, може би това си имала впредвид? :roll: Другото, което остава е, ако си писала от друг ник преди.Всяка от възможностите си е твой избор, просто ми е интересно как именно са ти отговаряли на непоставените (поне тук) въпроси съфорумците? :1246:

El40
16th April 2008, 08:36
Здравей Мария,
задавах въпросите си на лични. Наистина преди операцията не съм писала нищо директно във форума, само четях и четях... :idea:

Мария Василева
16th April 2008, 08:40
о.к., мерси за отговора.

maryana
7th May 2008, 21:25
Хайде, де, всеки си слабее, ама тайничко. Хайде да оповестм резултатите. Толкова хора минахме през всякакви интервенции. За някои годината мина, дори. След първия порив на бързо свалените килограми, замряхме в чакане и приехме всичко за нормално.
То и аз не мога да се хваля с резултати в последно време. Фактите са, че 11 месеца след бай паса съм 88 кг, при старта 144.4 кг. Но аз бях 88 и преди 2 месеца, после за седмица качих 7 кг (още се чудя как успях), с които се борих до сега. Всичко останало си е ОК. Правих си всички изследвания, информация за които прочетох къде ли не. Всичко ми е в норми, вкл. и VIT B12. Само фолиева киселина не съм проверявала, а някъде прочетох, че и тя трябва да се "мери".
Хайде, момичета и момчета, отчетете се! Да не посочвам по имена! :lol:

Мария Василева
7th May 2008, 21:50
Да, наистина - интересно би било да напишете и за "после" :gamer: (аз съжалявам, че няма повече мъже да пишат, но жените нали сме по-приказливи) :1241:
Много хора четат темата. :computer_coffee: :coffee:

Telez
9th May 2008, 20:38
давам отчет и аз. бях точно 183 кг при ръст 172 см, когато ми сложиха лап банда. сега съм 144 , като последните 4 кг свалих по време на празниците от ходене пеша по европейски забележителности. преди това 3-4 месеца задържах защото ям всичко. хубавото е ,че не качвам защото не мога да ям количества като преди. сега вече събирам сили за нова серия от 40 кг, мисля да започна пак сериозно тези дни и до края на есента да ги сваля. надявам се. Но мога да кажа,че живея отново! Нов човек. Нямам здравословни проблеми , нито такива свързани с банда. Имах повишени стойности на захар преди операцията, които сега са минало. Е това е засега.
Някой друг ще се похвали ли?

Мария Василева
10th May 2008, 11:31
Здравей, Telez, предполагам че си познатия ни потребител Teletz (http://forum.tialoto.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=8923) с нова регистрация (мисля, че и с ника си си искала да го подскажеш, просто уточнявам) :| :)
Радвам се за теб, че си по-лека и се чувстваш добре! Искренно е, макар че ме е малко страх да ти говоря...
Да те попитам - кожата прибира ли се с отслабването? :roll: Някакви мазила ползваш ли? :1246: А движиш ли се повече от преди в ежедневието си? :computer_coffee:

numb
16th May 2008, 09:08
Здравейте! Мина доста време от както не съм писала, но не мога да кажа, че имам някакви съществени резултати от тогава. Нещата сякаш спряха. От Нова година до сега съм свалила едва 4 кг. и някак вече не съм ентусиазирана и залитам към стария начин за решаване на проблемите - яденето, която още повече пречи на процеса. Генерално - свалила съм за една година 44 кг. Не е малко, но определено този застой ме тормози... и така. В общи линии това от мен. Поздрави на всички!

Telez
16th May 2008, 21:57
Numb не се отчайвай. Нормално е организма да си даде почивка от отслабването, както и волята ни. Хубавото е,че не се качват килограми. Застой известно време и после пак с нови сили още една сериозна серия от 30-40 кг. Аз лично чакам сезона на дините, мога да ям само дини и сирене и тогава наистина резултатите са супер :)

Но пък не се ли чувстваш много много по добре с 44 кг по малко?

Мария Василева
19th May 2008, 01:04
numb, бая нещо си е 44 килограма!! явно организма си има свои задачи към момента и почивката е нормална.
за яденето не знам какво да ти кажа :1246: организма все пак си има своите нужди :girl_eat: но за сега и само да задържиш си е успех! :2004:
Предполагам, че винаги можеш да питаш лекар, а, ако нещо те притеснява! :2045:
Надявам се, че се чувстваш по-добре от преди! :girl_in_love: Движиш ли се повече?

altunian
4th June 2008, 18:18
При мен минуса в теглото е 43кг. Но през последните 6 месеца съм свалил не повече от 3-4 общо. Което ме кара настоятелно да търся възможност за повторно намаляване на стомаха. Все пак съм в момента цели 132кг, което при мнозина е било началното тегло преди операцията. Чувствам се перфектно, но едиснтсвения проблем е притеснението, че процесът на отслабване спира. Някой има ли информация дали и по какъв начин може да се направи повторно (допълнително) намаляване на размера на стомаха? За сведение - аз съм със стомашен байпас при д-р Кирязов и д-р Щерев във Варна.
Поздрави на всички смели веселяци тук, които като мен се осмелиха да преминат през ужасни мигове, за да направят така, че ужаса на свръхтеглото да е само спомен. Уви, не мога да си представя как преди около 2 години съм бил почти 200кг, а преди година се оперирах с тегло 175кг...

maryana
5th June 2008, 08:34
Здравейте!
Аз мога само да се похваля! Днес става точно 1 година от моя бай пас. Тази сутрин кантара показа 83.2 кг, при начални 144.4. Това си е 61.2 кг редукция. Чувствам се прекрасно и изглеждам почти така :wink:
И аз, като всеки тук, си имах моменти на задържане, че и на качване. От края на януари до края на миналия месец си качвах и свалях както си искам и в резултат "0". Така последните почти 5 кг ги свалих с диетата на Дюкан и продължавам. Не знаех как ще се отрази на стомаха ми всичкия този протеин, но... справяме се. Определено през цялата година съм имала периоди на залитане, но като цяло съм се ограничавала. Правих Вега тест миналото лято и се опитвах, поне, да се придържам към разрешените храни.
Сами, радвам се, че се появи. Аз не бих рискувала с реоперация, но звънни на Щерев. Ние с univerce ходихме преди около месец, много ни се зарадва.
Яна беше ходила при някого на консулт с намерение да си слага балон. След януари не съм я чувала.
След обяд ще кача снимки, обещавам!

maryana
5th June 2008, 20:20
Май вече никой не чете и не пише тук, но аз обещах снимки. За любопитните:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=252610

ако иска парола, 0000

dedektiv_p
5th June 2008, 21:20
Май вече никой не чете и не пише тук, но аз обещах снимки. За любопитните:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=252610

ако иска парола, 0000

Мариянка страхотни резултати! Браво определено с тези снимки ще зарадваш много хора които са имали твоя проблем от миналото. Бъди здрава!

sibi
5th June 2008, 22:30
maryana, поздравления! страхотен резултат!

hansolo
6th June 2008, 07:53
Поздравления и от мен, Марияна, резултатите ти са наистина впечатляващи!

EMTIEM
18th August 2008, 12:43
Отново се регистрирах,доста време ме нямаше но пак съм тук.След вертикална гастропластика свалих 40кг.,всичко е наред чуствам се прекрасно.Нещото което ме притеснява е косата,има ли ниакой който да има подобен проблем,имам чуството че косата ми се поразреди и изтаня,казаха ми че е много вероятно да е от свалянето на килограмите и се чудя как да оправя проблема,започвам да се страхувам докъде може да доведе това.Незнам и към какъв лекър да се обарна.

titimiti
18th August 2008, 19:34
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209131&pid=4928887

Monique
20th August 2008, 18:01
Отново се регистрирах,доста време ме нямаше но пак съм тук.След вертикална гастропластика свалих 40кг.,всичко е наред чуствам се прекрасно.Нещото което ме притеснява е косата,има ли ниакой който да има подобен проблем,имам чуството че косата ми се поразреди и изтаня,казаха ми че е много вероятно да е от свалянето на килограмите и се чудя как да оправя проблема,започвам да се страхувам докъде може да доведе това.Незнам и към какъв лекър да се обарна.

пий някакви таблетки ,например пантогар.
Отиди на дерматолог непременно. От диетата е оредяването най-вероятно!

Excel
20th August 2008, 20:35
Дори и при личния лекар може да отидеш . Вместо направление за кожен лекар или дерматолог , за същата причина получих инжекция в рамото . До две три седмици трябва да има резултат .

Monique
21st August 2008, 15:04
Наистина смятам, че трябва да се отиде и на дерматолог. :roll:

Macy86
7th September 2008, 15:08
Здравейте!

Прочетох доста от мненията тук които мога да кажа ми повлияха по някакъв начин и вече съм почти готова да се подложа на интервенция. Все пак се надявам да ми кажете според Вас трябва ли и дали решението ми е правилно. На 22 години съм и тежа 105кг. Винаги съм била по-едра, но всичко си беше горе долу ОК докато спортувах активно, след това дойде време и трябваше да спра спорта и напълнях драстично. Пробвала съм много диети, но така и не се получи :(
Моля Ви дайте мнение!

maryana
9th September 2008, 07:15
Мила, едва ли тук някой има право да ти каже, че трябва да се оперираш. Задължителни са животоспасяващите операции. Решението трябва да си е само и единствено твое. Защото ще са твои и болката и възстановяването след това.
От моята операция минаха година и три месеца и не е имало и ден, в който да съм съжалявала, че съм я направила. Резултатите при мен са повече от задоволителни за мен.
Ти си само на 5 кг от психологическата граница на 100- те. Излишно е да те питам дали си пробвала по друг начин да коригираш теглото си. За да попаднеш тук, при всички сличаи си минала през всяка диета, която си видяла.
Все пак, има си и показатели за този вид интервенция. Колко ти е индекса на телесна маса? Попадаш ли в границите?
И не се залъгвай, че редуцирайки стомаха си, забравяш за диетите. Това помага само в началото и то, защото не можеш да се храниш. После... малко по малко, ако не промениш навиците, оставаш почти там, от където си тръгнала.
И за да бъда напълно точна, от всичките свалени от мен 65 кг, около 20- 25 са свалени без усилие. За останалите трябват ограничение в храненето и движение.
Срещни се с лекаря, към когото си се насочила и си говорете. Ако искаш нещо повече да ти кажа, пиши ми на лични.

Мария Василева
9th September 2008, 15:38
Мила, едва ли тук някой има право да ти каже, че трябва да се оперираш. Задължителни са животоспасяващите операции. Решението трябва да си е само и единствено твое. Защото ще са твои и болката и възстановяването след това.
maryana :2015: за хубавия отговор! Съгласна съм.

El40
10th September 2008, 14:21
Здравей Macy86,
абсолютно съм съгласна с Марияна. Това е избор, който всеки трябва да направи сам и то след като се е информирал задълбочено за всичко, свързано с предстоящата интервенция. Тук има доста информация по темата, но най-добре е да изясниш всички сериозни въпроси с лекаря, на когото ще се спреш.
От моята операция минаха 9 месеца и нито за миг не съм съжалявала, че се реших на нея.
Ако имаш нужда от допълнителна информация, ще се радвам да ти помогна.

sisa_a
10th September 2008, 16:57
Здравей Macy86,
аз съвсем наскоро преди седмица си сложих пръстен , въодушевена от всичко,което бях прочела /набързо/, но най-вече от съседка ,която се промени феноменално.Всъщност тя ме запали и аз се хвърлих през глава.Освен това съм на 33г и искам да имам още едно дете, но килограмите не биха ми позволили да го износя. И реших ,че това е варианта. Но искам да ти кажа нещо.Ти все пак си на 22 и можеш да се справиш!!!! Според мен оперативната намеса трябва да е последният ти избор. Не знам дали си пробвала с плодолечение в някой център.Препоръчвам ти горещо да опиташ -дава резултат! За съжаление се иска ВОЛЯ и МОТИВАЦИЯ, а знам ,че е много трудно.
А и да ти кажа ,за мен тази операция е изключително тежка! Идеше ми да убия съседката ,че ми спести какви са болките и колко трудно е възстановяването, а и във форума не прочетох нещо подобно/ не съм го изчела сигурно целия не змам!/Обещах си ,като изляза да напиша за тези които ,като мен са решили ,че това е по -бързият и по- лесният начин за отслабвне.Нищо подобно. Искам да ви кажа ,че никак не съм щастлива в момента от факта ,че ми липсват 7 кила. Разделила съм се с тях,защото самата операция е тежка, защото 2-3 дни не пиеш и вода ,а после пак едва пиеш ,защото ти е трудно! Чувстваш се като парцал и не можеш да свършиш нищо.А и да спиш не можеш хубаво ,защото всичко те боли, дори кожата! Така че, пробвай една седмица само на вода ,втора и трета само на сокове ,четвърта на течни храни и резултатът при теб ще е същият ,дори може би по-добър ако го съчетаеш със движение , спорт или дискотеки!!!!! Аз мисля ,че при твоите 22 г ще е прибързано!Но от друга страна нямаш много време ,започни плодолечение ! Ако имаш въпроси пиши ,надявам се да ти помогна!!!

Мария Василева
14th September 2008, 21:43
За съжаление се иска ВОЛЯ и МОТИВАЦИЯ, а знам ,че е много трудно.
Тъй казват и учените глави: Майка, Мотивация, Метаболизъм (http://www.zdrave.bg/index.php?c=n&id=2301) и Отслабването изисква ясен и правилен мотив (http://www.zdrave.bg/index.php?c=n&id=510)

Обещах си ,като изляза да напиша за тези които ,като мен са решили ,че това е по -бързият и по- лесният начин за отслабвне.Нищо подобно.
Хубаво е, че пишеш. Надявам се, да си по-добре вече и да постигнеш желания резултат и най-вече още едно детенце! :) Това е отлична мотивация. :girl_in_love:

koki_
15th September 2008, 11:47
Здравей Macy86,
аз съвсем наскоро преди седмица си сложих пръстен , въодушевена от всичко,което бях прочела /набързо/, но най-вече от съседка ,която се промени феноменално.Всъщност тя ме запали и аз се хвърлих през глава.Освен това съм на 33г и искам да имам още едно дете, но килограмите не биха ми позволили да го износя. И реших ,че това е варианта. Но искам да ти кажа нещо.Ти все пак си на 22 и можеш да се справиш!!!! Според мен оперативната намеса трябва да е последният ти избор. Не знам дали си пробвала с плодолечение в някой център.Препоръчвам ти горещо да опиташ -дава резултат! За съжаление се иска ВОЛЯ и МОТИВАЦИЯ, а знам ,че е много трудно.
А и да ти кажа ,за мен тази операция е изключително тежка! Идеше ми да убия съседката ,че ми спести какви са болките и колко трудно е възстановяването, а и във форума не прочетох нещо подобно/ не съм го изчела сигурно целия не змам!/Обещах си ,като изляза да напиша за тези които ,като мен са решили ,че това е по -бързият и по- лесният начин за отслабвне.Нищо подобно. Искам да ви кажа ,че никак не съм щастлива в момента от факта ,че ми липсват 7 кила. Разделила съм се с тях,защото самата операция е тежка, защото 2-3 дни не пиеш и вода ,а после пак едва пиеш ,защото ти е трудно! Чувстваш се като парцал и не можеш да свършиш нищо.А и да спиш не можеш хубаво ,защото всичко те боли, дори кожата! Така че, пробвай една седмица само на вода ,втора и трета само на сокове ,четвърта на течни храни и резултатът при теб ще е същият ,дори може би по-добър ако го съчетаеш със движение , спорт или дискотеки!!!!! Аз мисля ,че при твоите 22 г ще е прибързано!Но от друга страна нямаш много време ,започни плодолечение ! Ако имаш въпроси пиши ,надявам се да ти помогна!!!


Здравейте Сиса и всички които имат опит,
И аз се реших да сложа силиконов пръстен и от вчера се ровя по форумите за инфо.
Дори не съм сигурна дали пръстена е за мен или друго.
Ако някой друг има желание да ми пише ще съм благодарна
Аз съм на 48г. -128кг. -171см
Преди десетина години от 59кг напълнях до 83 и оттогава се боря .
Успявала съм да сваля от 15 до 25 кг ,но след всеки успех следва по голямо напълняване и така постепенно през годините до сегашните ми новички 128
Стресна ме твоето предупреждение и затова те моля да споделиш по прясна информация .
Как се чустваш 5 дни по късно?
Поздрави на всички

:D

ДЕми
16th September 2008, 18:04
Аз съм с пръстен от шест месеца. За това време отслабнах с 16 кг. без да се усетя. Операцията ми, за щастие, мина изключително леко, нямах никакви усложнения и никакви неприятни усещания, а за болка да не говорим въобще. Изключително доволна съм от това което направих за себе си, защото имам да свалям толкова кг. колкото трябва да тежа, т.е. трябва да остана на половината, това е недостижим, поне за мен, с никакви диети. Сега преоткрих удоволствието от храненето, ям всичко което ми се иска, но то е толкова малко, че просто няма как да надебелееш. Това беше в началото, след толкова години диети, мога да ям даже сладолед и тортичка и баклавичка и и и... Беше много смешно, като си поръчам от всичко, а си взема само една две лъжички и край не може повече. После ми мина мерака и вече не се лъжа да хабя храната. Ако имате да сваляте 30-40-50 кг., не сте първа младост и имате финансова възможност, препоръчвам този метод за отслабване

sisa_a
16th September 2008, 20:27
Здравейте момичета, иска ми се да попитам вие усещахте ли в началото и до кога пръстена или по скоро резервоара, аз си го напипвам и като легна по корем малко ми пречи и всъщност се притеснявам от удари. Малката обожава да се хвърля върху мен докато лежа ,а понякога такива шутчета ми раздава...дали може да стане нещо неприятно ....
Сега две седмици по-късно се чувствам по- добре ,но още съм отпаднала и лесно се уморявам .Също по-трудно се навеждам и то в лявата посока ,че там ме подпира резервоара, много ми е странно и се питам така ли е.. Е липсват ми и около десет кила ,но не бих казала ,че ми личат все още.
Всъщност го направих ,за да мога да забременея отново и доктора ме увери ,че пръстена няма да ми пречи, но при положение ,че сега го усещам,после как ли ще е...
Моля да ми кажете кога започнахте да ядете пресни зеленчуци ,хляб и други!
Благодаря ви!
А в отговор на коки ,може би операцията се понася различно, при мен беше тежко- първата седмица се чувствах ни жива ни умряла,без грам живителна сила ,да не говорим ,че неможех и да спя а и поддържах една ниска температура,която допълнитено ме изтощи. После температурата ми спадна, като започнах да пийвам повечко сокове,започнаха да ми идват и сили .Та това е за сега ..,ще пиша пак. Поздрви на всички!! :D

ДЕми
17th September 2008, 06:50
Извинявай, но кое наричаш резервоар? Ако имаш предвид порта през който се стяга и отпуска пръстена, то той е доста малък и няма как да те подпира, но най-добре си питай лекаря. А по отношение на твърдите храни, аз можех да ги ям от самото начало, но както казах и по-горе по мноооого малко.

koki_
17th September 2008, 10:40
Много благодаря на Деми и Сиси за споделянето :P
Технически съм наясно какво е пръстена,но не и с бай-паса
Имам въпрос ,защо са си направили бай-пас ,а не са си сложили пръстен някои тук?
При кои от двата варианта се губи чуството на глад?
Трябва ли да се пият витамини и др след бай-паса... завинаги?
Азис си е сложил силиконов пръстен,но не слабее -каква може да е причината?
Деми ,не са ли малко 16 кг за 6 месеца?
Сиси ,още ли те притеснява когато спиш по корем?Аз само и единствено по корем спя и това ще ми е проблем

ДЕми
17th September 2008, 14:18
Даже са много 16 кг. За да бъде здравословно отслабването не трябва да е повече от 2-3 кг. на месец. Ако си трупал кг. в продължение на 4-5 г. горе долу за толкова трябвада ги свалиш в противен случай си готов за пластичния хирург. Предствяш ли си какво ще се случи с излишната кожа ако няма достатъчно време да се прибере. Сигурно мога да слабея и по-бързо но аз не искам, защото се страхувам от последиците. Рязкото намаляване на кг. е точно толкова вредно колкото и самите кг. Поставила съм си за цел 20-25 кг. да сваля за първата година, а след това не повече от 10-15 кг. през втората и още толкова през третата, като в рамките на 3-4 г. трябва да влеза в норма. Не бива по-бързо. Като си приличал на прасе 10 г. не може да станеш фиданка за шест месеца. Излишната кожа какво ще я правиш?

koki_
18th September 2008, 10:31
Даже са много 16 кг. За да бъде здравословно отслабването не трябва да е повече от 2-3 кг. на месец. Ако си трупал кг. в продължение на 4-5 г. горе долу за толкова трябвада ги свалиш в противен случай си готов за пластичния хирург. Предствяш ли си какво ще се случи с излишната кожа ако няма достатъчно време да се прибере. Сигурно мога да слабея и по-бързо но аз не искам, защото се страхувам от последиците. Рязкото намаляване на кг. е точно толкова вредно колкото и самите кг. Поставила съм си за цел 20-25 кг. да сваля за първата година, а след това не повече от 10-15 кг. през втората и още толкова през третата, като в рамките на 3-4 г. трябва да влеза в норма. Не бива по-бързо. Като си приличал на прасе 10 г. не може да станеш фиданка за шест месеца. Излишната кожа какво ще я правиш?
Благодаря за пояснението Деми,
Разумно и здравословно е да се контролира свалянето :) дано и аз успея
Къде ти поставиха пръстена и доволна ли си ...

sisa_a
18th September 2008, 14:03
Здравей,koki_
мисля ,че ако наистина си решила да се подложиш на някоя интервенция е най- добре да се консултираш с лекаря и той да ти каже кой е подходящия метод за теб! Но ако имаш да сваляш до 40 кила пръстен по- добре ,другото бай-пас е за доста тежки случаи.
Аз си го поствих в МБАЛ Доверие! Изключително съм доволна от отношението на целия персонал! Такова отношение към пациетна бях виждала само по филмите! Искам да ти кажа ,че дори и чистачката беше мила и внимателна.Всъщност това ми даваше сили и ми помагаше да се чувствам малко по-добре! Аз вече споменах, че на мен ми беше много тежко възстановяването! Вярно е ,че бях 3 дни там, а някои седят и пет,но на мен ми се видяха безкрайни... ,а и тази сонда в носа е също неприятна -на мен ми я махнаха още вечерта ,а съседката каза че е стояла 4 дни с нея.Това е една малка тръбичка,която минава през носа и гърлото в стомаха ,за да вади нечистотиите от там...
Иначе резервоарчето или порта при мен е застопорен от ляво явно ,за да не пречи на евентуална бременност и наистина го усещам и ме подпира по-скоро като се навеждам /и аз спя по корем/Доктора каза че
би трябвало да отшуми
!Че пломба като си слагаш ,ти трябва едно известно време да свикнеш с нея! . А и мисля ,че ако не ти го застопорят /както се прави по принцип/няма как да го усещаш.
А ако те интересува 1400Е /1600Е/ е пръстена + 1000лв.операцията
Това е за сега... :D

ДЕми
18th September 2008, 17:38
Пръстена ми поставиха във ВМИ - доц. Василев, тогава цената беше 1600 лв. за самия пръстен и по 4,40 лв. на ден за престоя в болницата, за самата операция не съм плащала нищо. Моят пръстен е американски. След операцията пръстена не беше затегнат, първото затягане го направиха след 20 дни, а второто след още един месец. Т.е. реално със затегнат пръстен съм от шест месеца и половина. Само да добавя, че не бях се теглила от десетина дни, днес сутринта се претеглих и установих с голяма радост, че вече съм с още 4 кг. по-малко, или общо -20 кг. до сега.

Мария Василева
19th September 2008, 08:16
Имам въпрос ,защо са си направили бай-пас ,а не са си сложили пръстен някои тук?
Бай-паса (ако говорим за жени) е за раждали жени, или такива, на които не им предстои раждане. Защото после не би могло да се изхрани нормално плода. За мъжете не знам как стои въпроса.:| Вероятно са го предпочели като по-ограничаваща мярка.

При кои от двата варианта се губи чуството на глад?
При нита един. :) Иначе не би било нормално. Този ефект е само първоначален, останалото е превъзпитание. Дори една съфорумка с бай-пас пиеше добавки за намаляване на апетита.
Но намалява и в двата случая :) (ако му помогнем активно де, не от самосебе си)

Трябва ли да се пият витамини и др след бай-паса... завинаги?
Да, завинаги, защото всъщност храната не се усвоява пълноценно..

Азис си е сложил силиконов пръстен,но не слабее -каква може да е причината?
Дори и с пръстен все пак трябва съобразяване на храненето. Ако ядеш квото ти скимне и по повечко стомахчето над ограничителя на пръстена се разширява полека-лека и пак започваш да си поемаш повече храна и си обезсмисляш операцията.. Трябва известна дисциплина, няма как.

Поздравления на ДЕми за свалените килограми :2020: и успех на sisa_a с целия процес по възстановяване и вталяване! :) :2003:

ДЕми
19th September 2008, 10:55
Извинявай Мария, ти с пръстен ли си или с бай пас, не можах да разбера от това което си написла, макар че се изказваш много компетентно и по двата случая. Ти кога се оперира и колко килограма свали след гастропластиката си? По отношение на чувството за глад, мога да кажа че три пъти на ден /сутрин, обед и вечер/, както при всички хора, изпитвам глад. Това, струва ми се, е нормално. Засищам глада си с малко храна, не усещам глад между трите хранения, слабея без да взимам лекарства или добавки, ходя три пъти в седмицата на плуване, за да не увисне кожата ми, чувствам се много добре и не виждам какво още мога да добавя, освен да пожелая успех на всички, които са решили да слабеят с методите на гастропластиката.

koki_
19th September 2008, 12:41
Здравейте,
Благодаря ти Мария за изчерпателните отговори :D
Поздравления за Деми за свалените килограми и за редовното плуване......И аз така смятам да правя
:)
Успех за Сиси -много е вероятно и аз да съм в Доверие ,но още проучвам...
Чета форума и се подготвям да ходя в София /от Бургас съм/през октомври
Тогава ,че се консултирам с лекарите....
От много четене се лутам и днес проучвам как ще е ,ако си сложа първо балон и след 7-8 месеца /ако се налага /пръстен или бай -пас
Сега съм 128 ,но последните 10 са пресни след гладуване /с плодове и чай/и последвалия йо-йо ефект
Целта ми е да сваля 50-55 кг
Поздрави :)

Мария Василева
19th September 2008, 14:10
Ами всъщност не съм нито с пръстен, нито с балон, нито с бай-пас. :lol: Отказах се да си правя такива операции. Твърдо бях решила, с двата крака "вътре" бях (за гастрален пръстен) ии ...... с ръка на сърце ви казвам, че не очаквам да ме разберете тук (поне повечето), но в един момент просто престанах да желая да отслабвам със силови методи (това след различни консултации с хора, на които имам доверие). За себе си така прецених. В момента се чувствам добре и без да съм отслабнала. Аз знам как напълнях - имах стрес и склонност към напълняване, също и съм отслабвала без да кача през годините и това знам как става. Всичко е до емоционалната настройка при мене, но тя е най-финното. :)

За това и отворих темата относно Бариатричната хирургия и нейни алтернативи (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=7177), което беше моя начин да заявя, че съм се отказала от тези интервенции. А те бяха една от основните причини да започна да влизам редовно във форума на Тялото.бг. :) На стр.2 (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=7177&postdays=0&postorder=asc&start=25) съм поместила адреси, телефони и интернет връзки (където има и които знам) на хирурзи и гастроентеролози, които се занимават с този род операции. Ако знаете нещо повече или се е променила информацията - допълвайте!
Също и и тука (http://forum.fema-bg.com/viewtopic.php?t=2626) съм писала по темата.

В интерес на истината не съм съвсем отхвърлила идеята за балон, но засега не стои на дневен ред.

Радвам се, че новите момичета пишат така неутрално и обективно в темата. :) Надявам се, да пожелаете успех в отслабването и на другата група! :good_luck: :2020:
:2008:

Мария Василева
19th September 2008, 14:18
ходя три пъти в седмицата на плуване
Забравих да добавя: Това за плуването е отличен вариант, защото натоварва идеално всички мускулни групи в тялото. Също и за колоезденето е подобно, кой каквото си избере де (и има възможност).

А съфорумката взимаше тези добавки на доста по-късен етап, когато беше свалила вече десеткиа килограми и очевидно се е опитвала да контролира апетита си така. Между другото, точно същото съм го виждала и при идеално стройно момиче, което поемаше кофти медикамент за отслабване и то неправилно (не по дадената схема), защото се страхуваше от напълняване. :(

Мисълта ми е, че глада си е едно от нормалните човешки усещания, само трябва разумно да го засищаме. :wink: :girl_eat: :apple:

ДЕми
19th September 2008, 14:24
Извинявай Мария, но ти не отговори на въпросите ми, може би са неудобни за теб?

Мария Василева
19th September 2008, 16:24
Извинявай Мария, но ти не отговори на въпросите ми, може би са неудобни за теб?
Едва сега забелязах, че ти ме се извиняваш всеки път - защо!? Няма за какво. :2016: :2016:

Върнах се и видях отново въпросите ти:

Извинявай Мария, ти с пръстен ли си или с бай пас, не можах да разбера от това което си написла, макар че се изказваш много компетентно и по двата случая. Ти кога се оперира и колко килограма свали след гастропластиката си?
Това не е ли отговор? :roll:

Ами всъщност не съм нито с пръстен, нито с балон, нито с бай-пас. :lol: Отказах се да си правя такива операции.
Какво още те интересува!? :1246:

ДЕми
19th September 2008, 18:07
Благодаря за отговора, който не бях прочела, а извиненият ми бяха леко иронични, защото беше ясно, че не пишеш от собствен опит.

Отново поздравявам и насърчавам всички, които са с мно-о-ого кг. и са решили да се подложат на гастропластика. Ако съберете пари и кураж направете го, ще получите чисто нов живот. Успех!

Мария Василева
19th September 2008, 23:27
решили да се подложат на гастропластика
Значи на тия с гастралните балони и гастралните пръстени не им пожелаваш успех.. :roll: Както го чувстваш, разбира се, не си длъжна. :|

И защо прости ти не отговори на въпросите на момичето? А и какъв е проблема например да и отговорят няколко човека? Дай го по-компетентно - отговори (ако желаеш, разбира се) на тези въпроси ти:

Имам въпрос ,защо са си направили бай-пас ,а не са си сложили пръстен някои тук?

При кои от двата варианта се губи чуството на глад? (на този си отговорила донякъде от своя опит, много добре според мене)

Трябва ли да се пият витамини и др след бай-паса... завинаги?

Азис си е сложил силиконов пръстен,но не слабее -каква може да е причината?

Ти си, ДЕми!

ДЕми
20th September 2008, 08:08
Бях решила повече да не пиша, но за да не бъда разбрана погрешно от хората с наднормено тегло, само ще добавя, пожеланията ми се отнасят за всички,а не както ме обвини по-горе човек който пълни темата със спам. Под гастропластика, заглавието на темата, разбирам всичко и балон, и стомашен бай пас и пръстен и всякакви други методи за които в момента не се сещам. Предполагам, че всеки добронамерен ме е разбрал правилно и който желае повече информация от мен, може да ми пише на личния.

Мария Василева
20th September 2008, 11:38
ДЕми, аз ще се стремя да не пиша вече по темата, ако това те притеснява. Наистина обаче се надявах, че ще отговориш на въпросите на момичето и не мога да си обясня защо не го направи като предполагам, че знаеш нещо повече. :roll: Добре, някои ще те попитат на лични, но не всички ще го направят, мнозина четат и без да са регистрирани. Ти си решаваш, разбира се.

Няма начин обаче Гастропластиката да се приравнява към слагането на Гастрален балон. Меко казано не е същото. При второто дори не го поставя хирург, а това не е малка разлика! То е като да сравним Карлово и Калифорния.
Гастралния пръстен също си е съвсем отделна интервенция, вече другото е, че понякога се съчетават, за което пък съвсем малко се говори у нас.

Затова отворих две нови теми с по малко информация за Гастрален балон (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=10258) и Гастрален пръстен (Lap-Band) (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=10259), където по-лесно да се намира нужната информация за съответния метод :) и ви казвам довиждане, чао, сбогом убедена, че ще ви зарадвам. :lol:
Желая ви успех, на всички тунинговани, не-тунинговани и пр. "да" и "не"-та без значение! :good_luck: :3000: :girl_in_love:
:1201:

Telez
20th September 2008, 23:54
ЕЕЕЕЕ доживяхме това Чао накрая. Откога го чакаме.

Мария Василева
21st September 2008, 10:44
Откога го чакаме.
Като това чакане (http://www.zazz.bg/play:36de3830) :wink: :girl_haha:

ДЕми
5th October 2008, 09:10
Извинявам се на всички, които са чели моита писания, допуснала съм техническа грешка за цената на пръстена. Той ми струваше 6000 лв. /шест хиляди лв./, затова трябва да се изписва и с думи, ама а де. Съжалявам, ако съм подвела някой. Към Деви - благодаря, че ми обърна внимание, разбира се че не е толкова евтин за съжаление. Използвам случая, че пиша в темата за да направя отчет за себе си. Значи от 20 април, когато беше второто затягане и фактически от тогава усетих осезателно разликата при хранене, преди това не го броя, защото и да е имало някакакъв ефект, то той не бил от пръстена, та от 20 април до днес 5 октомври, т.е. пет месеца и половина - 19,5 кг. минус. Още веднъж извинявайте и успех в борбата с кг.

ДЕми
27th October 2008, 18:48
:!:

numb
4th November 2008, 20:28
Привет на всички. Попрочетох за доста добри резултати и си радвам за всички. На тези, на които им предстои да направят крачката пожелавам смелост и увереност в собствените си решения. Проблемът с теглото не изчезва след операцията, като с магическа пръчица.
Колкото до мен, почти година и половина след байпаса съм свалила 50 кг. но не съм пазила диети и не съм се ограничавала кой знае колко. Генерално резултатът е добър. За друго питайте на лични :) Поздрави!

EU_BG_akademika
15th November 2008, 17:32
Здравейте колеги, аз накратко.........................
мъж на 45г съм 177см 145кг.
МЦ Доверие ли е най-доброто решение и колко струва този пръстен горе долу?
Благодаря предварително на всички отзовали се.

EU_BG_akademika
16th November 2008, 12:24
Мдааааа, дадох си труд и изчетох цялата тема :?
Ориентирах се в тази стомашночревна-коремна интервенция.
Ще слагам пръстен, само немога да реша дали във ВМА или в Доверие :wink:
Разбирам само, че след това няма да обядвам с хляб и половина, особено ако е топличък :D
Имам познат във ВМА, завеждащ отделение, та по вероятно ще е там :shock: , все си е по друго с протекция когато става въпрос за таквиз вмешателства в тумбака. :D
Ще тръгна по консултаций па ще видим кво ще решат учените глави за мен.
После ще споделя впечатления..........................
Пожелавам успех на всички в борбата с килцата...........мамка им :D
това съм аз преди 12г

http://picbg.net/u/20024/17719/thumbs/230363_fr.jpg (http://picbg.net/pic.php?u=20024AYL87&i=230363)

Това за жалост пак съм аз :(

http://picbg.net/u/20024/17719/thumbs/230364_fr.jpg (http://picbg.net/pic.php?u=20024AYL87&i=230364)

Такова е сега положението, ще видим какво ще е след 6 месеца да речем.

Аз не съм дама и не ми е неудобно да си поствам снимките.

:D

Telez
16th November 2008, 21:15
EU_BG_akademika мисля, че си се насочил много правилно. Потърси доц.василев във ВМА -лапароскопска хирургия. мисля, че ще останеш много доволен. изключително добър специалист. аз самата съм с пръстен и не съм съжалявала дори за миг,че съм го поставила. резултата ми за 1.5 година е около 50кг просто защото не се лишавам от нищо . а с малко повече ограничение от към вид храна резултата идва много бързо. отнсно топличкия хляб и да искаш няма да имаш възможност да хапваш повече от 1-2 филийки.
при теб за максимум една година ще постигнеш перфектната фигура

успех

EU_BG_akademika
17th November 2008, 04:44
Благодаря Telez, за така светло-очертаната перспектива, аз в момента съм в Пирогов с бъбречна криза, :( и като ме изпишат хуквам през глава към ВМА :2015:

EU_BG_akademika
19th November 2008, 07:32
Ами, да разбрах какво е операцията, ама какво гарантира на човек,че няма да получи преплитане на червата или да спука язва и т.н. Тогава пак се налага операция.
За утре имам прием от Доц Красимир Василев :D.
После ще доладвам какво сме се уточнили :D
Изглежда само двамата ше си кореспондираме тук, ама и това не е малко, да знаеш че не си сам в черната дупка :D
Благодаря за вниманието

TANE1971
19th November 2008, 12:24
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала във форума, защото нямаше какво да ви кажа. Но сега имам новини и те са че днес съм на преглед при д-р Кирязов във Варна. Повече от година обмислях дали да се оперирам (аз съм се спряла на стомашен байпас - това е най доброто за моите килограми).Избора беше много труден , дълго притеглях за и против операцията, но ..... вече реших.
Много се радвам на всички , които са се оперирали и резултатите им са страхотни. Надявам се и аз след време да се похваля с такива резултати.
Стискам палци на EU_BG_akademika и успех !

EU_BG_akademika
20th November 2008, 19:45
Ами бях на преглед. С две думи- девет бона :shock:, ама ще се прави, няма начин. Има и разни досадни прегледи, като психолог да речем.
То това е от скоро, психолога де, някаква дама изпаднала в истерия, че неможе да се храни качествено и обилно и обилно :shock: и накарала лекарите да и извадят пръстена :shock:
На това му се вика- няма кво да си прави парите :(
А аз заем съм взел за това. Ехххх...........................

mgmg
25th November 2008, 08:45
:shock: тази цена,за коя болница става дума?

EU_BG_akademika
26th November 2008, 05:45
Става дума за ВМА, ама аз проверих и в Доверие, там е 1700Е банда, 1500лв опреацията 60лв анастезията и 4.50 на легло ден. С други думи няма да излезе повече от 5500лв. Така че в петък отивам при Ивайло Цветков в МБАЛ "Доверие"
Бях си уредил пръстен от Германия /американски, последна разработка. Те американците яко инвестират в това. При тях е много сериозен всеобщ проблем/ за 1800Е ама в ВМА отказаха да го слагат. Работели само с техния си. Явно Германия и Америка са назад от ВМА в това отношение. Така че Доверие приятели, поне за мен...................

mgmg
14th December 2008, 12:02
Но сега имам новини и те са че днес съм на преглед при д-р Кирязов във Варна. !

Тане, какво става с консулта? Ходи ли вече при д-р Кирязов, какво ти каза ? Дай малко инфо ,ако не ти се пише тук :oops: може и на ЛС.

ДЕми
14th December 2008, 20:37
Отдавна не съм писала, за което се извинявам. Да се отчета: към днешна дата -27 кг. и вървя надолу. В петък бях на трето затягане, за да посрещна спокойно празниците, да не се притеснявам, че ще трябва сама да се ограничавам. Сега ща не ща малко ядене, повече веселба. Да питам, какво става с TANE1971 и EU_BG_akademika. Пишете бе хора!

TANE1971
17th December 2008, 21:20
Извинявайте , че не писах по рано , но си имах причини. На прегледа всичко си мина добре и дори цената не е променяна от една година . За стомашен байпас - 3000лв. Ако някой има други въпроси ше отговоря с удоволствие !

El40
18th December 2008, 22:26
Здравейте,
аз също не съм писала отдавна във форума (като доста други хора). Радвам се, че има нови съмишленици, които намират ценна информация и пространство, в което могат да си оказват подкрепа. Пожелавам воля и сила на всички, които са решили да променят живота си по този начин.
При мен резултатът след 1 година е 40 кг по-малко.

sisa_a
29th December 2008, 00:01
Здравейте,отново и от мен ! Сега след 4м съм 15кг по-малко ,което понякога ме радва ,а понякога не,защото онова подпиране и болка /при натиск или по силелен допир /на порта продължава и не отшумява! Дори ,когато неволно по време на сън съм се обърнала по корем ,се събуждам от болка и едва се обръщам. Да ви кажа честно яд ме е, че не можах да се справя с килограмите по друг начин и се подложих на тази манипулация ! Сега се питам дали бих могла да го махна този пръстен /ще го потърпя още година ,поне да си свърши работата/,ако болката си остане ! Дали някой има информация кога е добре да се махне и някой махал ли си го е ! И всъщност много ме притеснява,че за да ми го извадят пак трябва да мина през тази тежка за мен операция! А и още един въпрос трябва ли да отида да ми затегнат ,и кога? И как се разбира дали има нужда от затягане. Аз понякога си хапвам добре , а понякога не мога да хапна нищо,всичко връщам...И най лошото според мен е че най- трудно преминават плодовете или салатите ,а нали те са най- пълноценната храна...

Telez
29th December 2008, 07:35
Sisa _a : Не се притеснявай. За момента организма свиква с пръстена. След 2-3 месеца максимум ще престанеш да го усещаш въобще,все едно никога не го е имало. Относно храната , в един момент точно плодовете и зеленчуците ще бъдат основната храна ,от която ще ядеш количества, а хляб или друга суха храна ще ти пълни стомахчето от минимално количество. Не се отчайвай , дай си още 1-2 до 3 месеца търпение и няма да съжаляваш. Пръстена по принцип може да се маха без проблем ,когато пожелаеш, но мисля, че след някой и друг месец тази идея ще отшуми.
затягането , след първото затягане може година или повече дори да не е нужно ново затягане. Хубаво е на период от 1 година да посещаваш лекаря си , който ще провери дали трябва затягане. Ти самата ще можеш да прецениш кога е нужно, ако започнеш да ядеш количества както преди. Аз след година и половина не мога да изям храна като количество за цял ден авняващо се дори и на едно обилно хранене от времето преди пръстена.
Горе главата, ще видиш ,че няма да съжаляваш.

sensation
7th January 2009, 18:05
Здравейте...
И аз не съм писала отдавна, но днес се зачетох отново във форума.
Една година мина от моята Вертикална гастропластика при д-р Цветков от Доверие и 35кг. по-малко. Няма разбира се, да споменавам, че малкото стомахче, вече съвсем не е толкова малко и поемам доста по-голямо количество храна, което ме притеснява доста. :roll:

Както и да е... изглеждам значително по-добре. :) Пролетта на 2008г. се подложих на друга операция - абдоминопластика, за която никога няма да съжалявам. Сега имам превъзходен корем и вече съм се размечтала и за нов бюст, но и за това има време. :)
Какво става с Таня? Скоро не сме се чували.
Реши ли да се оперира?

Много поздрави и успехи на всички, които са решили да променят живота си! :):):) Заслужава си! :girl_haha: :2018:

DEMMNA
9th January 2009, 13:50
Здравейте, казвам се Събина и съм на 27 години, решила съм да си направя вертикална гастропластика, но искм да попитам - Дали някой от вас има представа след такава операция има ли проблеми при бременност!?

sensation
9th January 2009, 14:56
Аз лично не съм запозната с подобен случай, но не е ли по-добре да се премине една бременност и след това да се мисли за подобна интервенция?!?
Лично аз имам 2 деца и проблемите с килограмите започнаха след тяхното раждане.
Помисли добре! :!:


Сподели повече за теб. Защо си се решила на тази операция? :?:

DEMMNA
9th January 2009, 15:07
Имам проблем с хормоните и качих много килограми, от което направих поликистоза на яйчниците и въпреки всякакви процедури и стимулации сега не мога да забременея докато не сваля излишните килограми. Това е остновната причина да пристъпя към подобни крайни мерки, не от суета.

sensation
9th January 2009, 15:14
Операцията със сигурност ще помогне за килограмите, но хормоните? :roll:

Виж, разбирам те. Не знам някой от нас да си е правил тази операция само от суета. Всеки е имал проблем и със здравето.

Аз бях 104кг. Започнах да вдигам кръвно, имах проблем със ставите, да не говорим за останалите неща.
Ако си се решила - действай! Ние сме тук и ще помагаме.
Питай, ако те интересува нещо повече, въпреки че, темата е доста обширна и можеш да се сдбиеш с добро инфо от нея! :):):)

El40
10th January 2009, 13:08
Здравей Събина,
преди да си направя операцията се интересувах подробно от този въпрос, тъй като аз също не съм раждала. Консултирах се с няколко лекари и това, което ми обясниха е, че няма да има проблеми с бременността, но трябва задължително да изчакам една година след операцията, т.е. самото забременяване да стане една година след това.

DEMMNA
10th January 2009, 15:23
Благодаря, мисля че има много млади момичета с подобни проблеми и е хубаво да се помисли навреме! Моля ако някой от форума след подобна операция е забременял или се е сблъскал с подобни случеи да пише!

numb
24th January 2009, 21:48
Здравейте!

Нищо ново при мен. Освен една глупост, от сорта на две хернии, които ще ме върнат идната седмица на масата на Цветков в Доверие. Но темата на поста ми е друга. Става дума за бременността. Интересувала съм се и до сега всички лекари са ме уверявали, че проблеми, заради самата операция са малко вероятни.
В интерес на истината имаме дама от форума, която си направи операция и в момента е бременна в 5-я месец, но тъй като самата тя не го е споделила - или поне аз не виждам, подобен пост, мисля, че не е редно да коментирам детайли. С други думи знам, че за сега всичко е наред с нея и това е добър знак за останалите оперирани, които са решили, че искат бебе след това.

sisa_a
23rd February 2009, 23:07
Събина ,аз преди 6м си поставих пръстен с тази цел.Ако искащ пиши ми да на лични да ти дам телефона си или ако искаш да се видим дори,ако си от София.

maryana
11th April 2009, 18:04
Здравейте всички!
Ей, забравихме се... Всеки доволен от постиженията си, свикнал новото си стомахче да яде колкото трябва и... :lol:
Пиша, за да дам кураж на всички новички (а и не само на тях), които имат намерение да забременяват. Е, аз съм почти в края на бременността си- в 8-ми месец съм. Не съм имала намерение да ставам майка на тези години, но... съм доказателство как свалените килограми повишават фертилитета.
Та, резултатите при мен са задържане. Вместо да ползвам тези месеци да слабея, аз... :lol: Пада ми се да родя точно около датата на операцията ми, 2 години след това. За година и 3 месеца ефективно сваляне, стигнах от 145 до 80 кг и забременях. Сега- 8 месеца по- късно съм 85 кг, акушерката ме уверява, че всичко е бебе. Надявам се след месец и нещо да мога да се похваля със здраво бебе и 10 кг редукция :lol:
Желая успех на всички в това начинание, а иначе чакам информация за вашите постижения с борбата и победата над килограмите. За някои минаха 2- те години, другите сме на ръба, хайде, отчитайте се!

ДЕми
13th April 2009, 10:48
Здравейте и от мен! Проверявам от време на време, дали няма нещо ново при нас с пръстените и днес, о радост, гледам имаме си и бременна в 8-ми месец. Много се радвам за теб Maryana, поздрави и успех. При мен нещата са ок. В края на март стана една година от операцията ми. Сега съм с 30 кг. по-малко и като че ли с 10 години по-млада. За втората година предвиждам да сваля 20 кг. и за третата - още 20. Надявам се за три години да върна теглото си от преди. Не искам да бързам, защото нямам пари за пластични хирурзи, а и килограмите качих за около три години. Така, че всичко върви по план. Чувствам се добре с пръстена, всъщност няма разлика от човек без пръстен. Единственото е, че ям много малко но от всичко. Желая успех на всички отслабващи!

El40
21st April 2009, 10:49
Здравейте и от мен!
Марианче, много се радвам за теб! Нормално е след едно хубаво нещо, да следват още - кое от кое по-хубаво!
При мен положението е следното - за близо година и 5 месеца изчезнаха 50 кг. Иска ми се да се справя с още 10 най-много, но не е много задължително. То пък и после всичко увисва - ръце, крака, корем..., а пък за пластични операции трябват много пари и нерви.
Успех на всички!

maryana
12th June 2009, 23:11
Здравейте!
Мога ли да се похваля? На 05.06. точно 2 години след направения ми бай пас родих здраво момченце- Максимилиан- 3580 г, 52 см.
За цялата бременност наддадох около 8 кг, в момента съм на килограмите преди да забременея, кърмя. Така че, момичета, смело! Чакам последователки!

sensation
13th June 2009, 06:09
Честито, Марианче! Да ти е живо и здраво детенцето! Нека ти носи много радост! :D :D :D

TANE1971
13th June 2009, 19:06
Честито и от мен ! Пожелавам ви много радост и спокойни нощи с новия член на вашето семейство ! А малкия като стане за разходки , ще се видим ! :D

El40
14th June 2009, 11:28
Честито и от мен, Марианче! Да ви е живо и здраво и да ви носи много радост и усмивки! :)

krassi_fe
15th June 2009, 13:07
Здравейте,аз се боря от години с наднорменото си тегло.
Скоро чух за някакъв гастрален пръстен,но не съм много сигурна дали ще има ефект от него,а и много ме е страх от операции.
Случайно попаднах на вашага група в този форум и ще съм ви много благодарна ако ми кажете нещо повече за тази операция.
Болили?Има ли ефект?И къде е най-добре да я направя?

И честито на щастливата майка!

lyuli
23rd June 2009, 14:32
Здравейте,още от малка се боря с килограмите и какво ли не съм пробвала.От скоро се интересувам от операциите за поставяне на стомашен балон, но никаде не няма кои знае каква информация отностно добри лекари в тази сфера и най-вече за цените.Затова ще съм мн благодарна ако някой ми даде малко повече информация по въпроса.

TANE1971
23rd June 2009, 19:14
Здравейте момичета!
Отговарям на последните две момичета ,които питат за видовете операции и цените им - прочетете цялата тема и ще разберете всичко което ви интересува.Има дори телефонни номера на някои известни вече в тази област лекари.
Приятна вечер!

Мария Василева
24th June 2009, 09:03
И къде е най-добре да я направя?Ето малко събрани координати, лесно можеш да звъннеш по телефона и да попиташ :1222: Гастрален пръстен (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=10259). А после ще е добре да съобщиш тук,:gamer: за да има актуална информация.

От скоро се интересувам от операциите за поставяне на стомашен балон
Виж темичката :arrow: Гастрален балон (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=10258). :)

Devito
24th October 2009, 22:17
http://pop-folk.com/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BA%D 0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0/

Мария Василева
5th February 2010, 22:57
Извинете ме, че пиша тук (то май и друг не се е засилил..)

Днес прочетох във вестник "Десант", че утре, в предаването "Паралакс" (по Скат тв) от 18:00 ще говори жена, пострадала във болница Доверие при операция за намаляване на теглото. Жената се казва Вера и според мен е "нашата" Вера (http://www.tialoto.bg/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=8500), която писа в тази тема.
Повторение в сряда от 20:30. Няма да й показват лицето, защото тя не желае..

Стигнало се е до тази изповед след журналистическо разследване по смъртен случай, за който дадох линк тук (http://www.tialoto.bg/forum/viewtopic.php?t=10259).

Надявам се предубежденията ни (или убежденията) към тази или онази политическа сила или медия да не играят роля в случая. Това е в защита на пациентите като цяло.

До някой ден ще качат в нета и третата статия .......... разберете ме, ще ми е трудно да ви я преразкажа. Аз съм потресена (днес си купих вестника, но в нета ги качват малко по-късно) .... може би просто сами трябва да я прочетете.

И ако искате (и можете) гледайте Вера.

Анджелина Джоли
9th February 2010, 22:10
И на мене ми се обадиха да свидетелствам срещу доктора от Скат и ми предложиха и пари, но отказах. Пациент съм на Доктора и мога само да кажа, че е Бог. Явно е, че си доста близка с Ванчето и кака Севда, но за втората ще цитирам:
СТРИНКА СЕВДАЛИНКА ТРЕПЕ ВОЖДА
*Била № едно по свалки в гилдията

Коя е най-голямата любовчийка в журналистическия бранш? Ако се пуснат залагания сигурно ще се появят няколко имена, ама-нюню...Според проучване на „Солено” върха в класацията е заместник главната редакторка на „Десант” Севдалина Пенева. За авантюрите и сигурно още дълги години ще се носят легенди, въпреки, че е на 44 години, женена и майка на две големи дъщери. В сравнение с нейните подвизи всичко е безлично. Грозноватата блондинка с наедрял задник не само, че не прикрива свалките си, ами и с гордост качва снимки с любовниците си по сайтове за запознанства, където вършее от години. В интернет пространството избраната от Валери Симеонов да бъде морален стожер се подвизава с псевдонима „Мери Шели” и е активна в чата. Колко са свалките и е трудно да гадаем, пък и не е наша работа, а на съпруга и, ако въобще го интересуват подобни подробности от житието на „благоверната”.
Връзките обаче са кратки, твърдят запознати с интимните трепети на Севдалина. Най-дългата и любов изтраяла едва осем месеца, през които обаче булката обиколила десетина хижи из страната с любовника си. За последно в кадър ги хванала камерата на БНТ, която заснемала в малките часове на нощта национална сбирка на бардове в Харманли. Колеги от „Фар”-а разказват, че преди месеци, по време на служебно пътуване ходила на „сгледа” в Русе, но се върнала разочарована-момъкът от интернет нещо не и харесал.
Пресните клюки са, че част от „журналистическите и разследвания” напоследък са плод на ревност. „Солено” разполага и с подобни кадри, които при доказване на версията ни ще публикува.
Колкото до журналистката Пенева-нищо особено, въпреки, че на няколко пъти по неин адрес прехвърчаха дитирамби. В интерес на истината тя има своето място в гилдията, но като пишещ репортер. Не и като администратор. Бидейки такъв по стечение на обстоятелствата тя успя за година и нещо да бастиса два вестника, като единия завлече с 19 000 лева.
Няма как-парите са и трябвали да куфее по купони, организирани по всички кътчета на страната...


КОМЕНТАРИ
________________________________________
Адашев
Стига сте писали за тия уруспии! Стига вече от курви и педераси! Не може повече така! Че са и агресивни! Ако има публичен шум, той идва или от курви като тез или от други подобни. То не беше "24 часа", "Труд"...и кой ли не вестник. На времето се е знаело, че певачките са курвентии. Тез ги задминаха.

чуденка
Много грозен бурсук тази Севдалинка бе!



katia
KWA E TAZI GROZNA KURWA BE?KAK MOJE NA TAKIWA OTGOWORNI POSTOWE DA SLAGATE TAKIWA BOKLUCI KOMPLEKSIRANI?ATAKA,MOJE LI TAKAW REZIL?



Топендов
Тази Касабовица от Тополовград ли е? Е, напълни се Бургас със селяни!

Мариета

Напълно съм съгласна с характеристиката за Касабова.Пише без да проверява информацията.Преди няколко години само аз не я бях осъдила за клевети.Видях я в съда какво представлява,жалка,плачеща , невинна душица.Такава журналистка не може да бъде разследваща.Няма нито опита,нито капацитета да бъде такава.

iuyiu
Не тормозете Касабова.Всеки би се продал за 5 000 лева заплата.



анонимен
19 Октомври 2009г. 00:29:57
Браво , хубава статия . И всичко е верно отразено . Севдето Пенева е злобно , жалко и малко човече - един гном с голяма глава и малко мозък в нея . По я бива за махленска клюкярка отколкото за сериозната журналистика . До колкото ми е известно в статите си публикува непроверена информация и дори сама създава/измисля/ "горещи" новини , които и разпространява чрез страниците на в-к десант , а и във форумите сама пише коментари и заплашва участниците които не са нейни идейномишленици . Въобще голям боклук . Дано скоро си намери майстора.

Мария Василева
10th February 2010, 11:07
И на мене ми се обадиха да свидетелствам срещу доктора от Скат и ми предложиха и пари, но отказах.
хахаха, и от къде ти се обадиха, "Анджелина Джоли", да не би да имат списък с пациентите на доктора... или ако си доволен кой ще ти се обажда?.. :roll:

Видях ги тези писаници в нета преди да ги пуснеш тука. За много хора може да се каже какво ли не..

Ето и третата статия: Д-р Менгеле от клиника „Доверие“ (http://www.desant.net/show-news/19844/)

И някои цитати от нея:
След като тя се появи, хирургът ни заплаши със съдебно дело.
Оказа се обаче, че срещу него е образувано досъдебно производство № 15161/2009г. по описа на 06 РУ-СДВР и преписка на Районна прокуратура – София под номер № 49429/2009 г. Разследването е срещу Цветков в качеството му на началник хирургично отделение при “МБАЛ – Доверие” АД и срещу изпълнителния директор на клиниката д-р Петър Керемедчиев.
Двамата са обвинени за това, че на различни дати, в периода 2007 г. - 2009 г., са присвоявали в съучастие чужди пари, собсвеност на националната здравно осигурителна каса. Или с други думи – източвали касата, като прибирали средства по различни клинични пътеки, чрез документи с невярно съдържание.

Ход на делото обаче така и не бе даден, тъй като Ася Инджова на няколко пъти представя фалшиви епикриза и болнични листи, издадени от същия д-р Ивайло Цветков, завеждащ хирургично отделение на МБАЛ Доверие“. На 17 юли прокуратурата е поискала и неговия арест, след като тройна съдебно медицинска експертиза е установила, че документът, подписан от Цветков е с невярно съдържание.

Анджелина Джоли
10th February 2010, 23:59
От Скат бе мила, не ме ли разбра, представяш ли си? Сигурно са агенти на някои служби, всичко знаят. Да не би и ти да си? Изумена съм от полицейщината обвзела цялата ни страна. Бог да пази нас и България! Амин :cry:

Мария Василева
11th February 2010, 09:10
То ясно, че от Скат, но откъде те ти имат телефона? (не се изразих ясно предния път). Ако предположим, че е от общи познати то според мен или трябва да си недоволна, или просто да те интервюират. Щом си доволна защо не се съгласи да кажеш някоя добра дума за "Доктора-Бог" по твои думи?? :roll:
Не вярвам от клиника Доверие да са им дали телефоните на пациентите си.. А за друг начин просто аз не се сещам. :1246: :2016:
Дори името ти не могат да разберат ако не е от други пациенти или общи познати.

Между другото вчера получих л.с. тук, във форума, в което се казва, че все пак предаването с Вера ще бъда излъчено "в събота 17.45 ч. на 13.02.2010 по СКАТ."

Анджелина Джоли
11th February 2010, 11:14
Ти проучи от къде го имат, ти си по разследванията. Предложих им да говоря с лице към камерата и "Докторът-Бог", но те не искат хвалебствия , а плюене. Не им е нужен позитивен човек, а дребна продажна душица. Тук не се вместих и затова не съм им удобна. И поради тази причина не искат да ме запишат. Между другото тук никоя сериозна телевизи не излъчва Скат. Обхвата им е само в дълбоката позабравена провинция. Затова пък подадох - декларация в Болницата и Полицията /ако искаш да ти цитирам №№ на преписките/, които ще бъдат взети под внимание в по-късен етап, когато всеки започне да плаща за мизерлъците си. Между другото, ако искаш ще вмъкна, че се оказа, че не съм само аз тази на която бе оказан натиск от въпросната телевизия и не само аз ще бъда на точното място в определеното време. Имаше и мъже с които се запознах. Мога да ти назова и имената им и тел., които разменихме в последствие, но не виждам за какво можеш да ги ползуваш, защото усещането ми е че не си добър човек. Нямам желание повече да обсъждам тези неща с тебе. Въпрос на интелект е, а моят ми подсказва, че си от дребните души, които както е казал Константин Иречек /надявам се не си забравила кой е/ :" За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата!". Едва ли ще ме разбереш, но ще допълня, че за целия ми съзнателен житейски път съм се убедила, че макар и късно доброто и истината винаги изплуват, независимо от това колко лоши хора работят против него и нея.

Мария Василева
11th February 2010, 19:16
Не им е нужен позитивен човек, а дребна продажна душица.
Хм, много интересно. Ако тази жена определяш така... грях ти на душата...
Вера О. е на 36 години, от Пловдив, обречена да води непрестанна битка за живота си. Самото й оцеляване е цяло чудо за лекарите от Медицинска академия, които тепърва ще се заемат с лечението й. Младата жена е без далак, с увреден бял дроб, с изрязан стомах. От две години е на течна храна, приема я на час по лъжичка. Визията й е неузнаваема дори за близките й, затова Вера не иска да застане пред камерата на телевизия СКАТ. Зрителите обаче ще чуят потресаващата й изповед в предаването „Паралакс“, тя се съгласява да даде интервю в гръб, защото не иска да показва съсипаното си тяло.
Драмата й започва през 2007 година, когато пълната тогава Вера гледа предаването „Бъдете здрави“ по БТВ. Там като гост е поканен д-р Ивайло Цветков, който обяснява какви чудеса за отслабване върши клиника „Доверие“, в която той работи на щат. Към този момент пловдивчанката тежи 120 кг и решава да потърси помощ от Цветков и за целта си плаща 2 400 лева при него за безкръвна операция на стомаха. По време на хирургическата интервенция обаче докторът перфорира стомашната стена, по погрешка. Вместо да отстрани „грешката“, следва две непосилно тежки години с обръкани диагнози, четири допълнителни мащабни операции, за които даже нагло от клиниката искат на постарадалата пациентка още 8 500 лева. След срамни спорове, стопената до 50 кг тегло пациентка (но не от „лечебните“ действия на Цветков, а от болестите и уврежданията, предизвикани от него) тя оставя в касата на болничното заведение още 1 000 лв. И тръгва да търси други лекари, които сега да я изправят на крака.

Затова пък подадох - декларация в Болницата и Полицията
хаха - "декларация" мисля, че се подава в данъчното и някои други институции, но прави, каквото си знаеш...


в по-късен етап, когато всеки започне да плаща за мизерлъците си.
Е, това би било твърде добре ако стане.
бе оказан натиск
По-съм склонна да вярвам, че от друго място е оказан натиск.. Въпросната телевизия не ми е любима, случайно попаднах на материала, но другите явно са склонни да си мълчат за тези случаи... :?

п.п. Иричек е казал и това: "…Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо."

Yana
6th January 2011, 13:00
molia admina ili niakoi ot nashite tuka da mi dade link kum kirilizator 4e go izgubih......mersi

Sled kato izvurshih vtora gastroplastika na 15 January 2010 sum ve4e 60 kila i produljavam da otslabvam. Iskam da ka4a snimka.

Haide 4e ne sum vi dosajdala 3 godini ve4e:) ...kaka vi Yanka

Limoni-Johni
6th January 2011, 15:30
Welcome back :)

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Yana
6th January 2011, 16:38
Мерси Лемон:) връщам се за да споделя цсичко което ми се случи през последните 3 години и най вече втората ми гастропластика и преборването с тумора ми на щитовидната коуто се появи и започнах да расте през 2008.

Само в резюме да спомена@ 5 Октомври 2005 Гастропластика в БГ Варна след неуспешен ЛапБанд в UK - изходно тегло 110кг. Родена съм 1968.

Май 2008 63кг. Към същата дата :



Диагнози:

Напареднал щадии на Хашимото с 6000 антитела на млмол и големи нодулни кисти по жлезата.

Предиабетна Инсулинива Ресистентност с хъпергликемия

Тежка желязодефицитна/b12 дефицитна/фолиево дефицитна анемии - хемоглобин 11, Серумен Ферритин 2 (от 10-200 сцитани за нормалем диапазон)

Саливарен тест доказа изтощени Надбъбреци -Адренал Ексаустион

Естроженно доминантна (надхвърляща стойностите при които естрожена вече е в същоние да предизвика канцероженен процес).

ХъперТестостеронисм - окосмяване , ацне и отново поликистоза на яйчниците.

И така, през лятото на 2008 странни неща започнаха да ми се слуцват, гласа ми задрезгавя, не можех да спя защото имах чувството че някои ме души освен ако не съм полюлегнала, шията ми се поду, КИЛОГРАМИТЕ запоцнаха неумолимо да се вдигат все едно гъстопластиката ми я няма, до Октомври вече бях 70кг при 1000 КАЛОРИИ ДНЕВЕН ПРИЕМ НА ДЕН, бих го нарекла нисковъглехидратен но понеже плодовете бяха доста няма как, иначе всичко останало си е като в НВД.

Кака ви полудя, ходих на ексограф и томограф, прелест:
растящ на воля доброкачествен тумор които расте навърте и притиска гласните струни и трахеата.

Вече бях проучвала лекарите в света които нормализират Хашимото (то не се лекува) но като има режим и схема може да се контролира до асимптоматичност и да се отстрани метаболитнят effect тоест онова дебелеене от въздуха дето никoй не го вярва че го има.

Накратко купих си книгата на доктора и се записах за час, и понеже навалицата е голяма рахат успях да си свърша ВСИчКИ специализаирани тестове които ми трябваха. Още на резултатите Лабораторията си бесе написала коментара че ендокринологичното ми състояние е критично и трябва да си изцисля БМИ и да се видя с диетолог, завалиите нямаше как да знаят че аз именно затва си правя изследванията щото БМИ ми е ясно от мянлото докъде мога да го докарам.

Yana
6th January 2011, 16:49
предполагам по показателите те са си мислили че съм неква слоница, което си е така , с 6000 антитела, инсулиноата и надбъбреците помпащи котисол и то вечер (няма никoй сутрин когато трябва) те са били сигурни че съм некоя поне 100 кила.

През това време се прибрах и обиколих всички възможни хирурзи които оперират щитовидна в Варна от Доцент Абрашев, Доц Радев и Доц Красимир Ангело. Всички си бяха плюли в устите че не си струва за доброкачествен тумор операция тъй като риска е голям при вътрешно растящ тумор да ми прекъснат гласните струни и да се увреди паращитовидната която е точно под щитовидната. Килограмите продължаваха да се качват и влуцих 30мг Редуктил за да не ям въобще, ефект никакъв или почти свалих на 600 калории и успях да вдигам САМО по 2 кила на месец.

Моя приятелка в Германия ми препоруца клиниката Света Магдалена в Мюнхен където има ендоскоп и правят операцията. След седмица вече имах час за преглед и бях там, пак същата песен, риска е поради растящият навътре тумор а не поради техническа невъзможност. Казаха ми че ако подписа декларацията всъщност се съгласявам да остана без глас, процента риск бесе 85%.

Вече се отчаях и тръгнах да търся по форумите коя е леталната доза морфин, края на ноември бях 74кг и едва дисах от притискането. Не искам да звуца сълзливо, не ме разбирайте погрешно, мен не ме страх от умиране, изобщо даже.

Yana
6th January 2011, 17:28
Най сетне ми дойде реда при Др.Barry, а междувременно бях процела книгата му Тхъроид скандал and how то Survive it и просто не можех да повярвам , все едно за мен бесе писал.

Доцент Абрашев ми изписа калиев йодид и ми каза че той няма да ми разкара тумора но ако упорствам може да го спре и така си пиех и тва. килограмите се качваха полека по 2-3 на месец системно и подлудяващо.

Др Barry Още като ме видя и само ме попита Бенигн or Малигнант ? Доброкацествен или злокацествен тумор? Шiата ми от едната страна беше като подута буза от зъбобол.

Попита ме дали вземам ЕлТироксин и аз му казах че БГ доктора (Абрашев) ми е препоруцал да го спра и ми е дал йодид . Barry изкомментира че той тоз доктор бая дъртичък като него ще да е бил щото новите доктори вече не ги знаят тия работи. И е вярно Абрашев е около 75годишен.

Barry каза йодида няма да го премахне. Единственият начин е да пробваме естествените щотовидни hormony Армоур или WestThroid, ако и те не дадат резултат минаваме на високи дози Т3 (триодотиронине - активният хормон, Елтироксина е Т4 той е неактивен, има нужда от дейодонизиране за да се превърне в Т3 и този процес при мен е прекъснат, ензима не го прозивеждам затова високите дози Т4 Елтироксин ми причиниават Таиротоксикоза и от найтавянето тумора расте).

Предписа ми таблетки Хъдрокортизон сутрин и обед за да нормализираме Надбъбрецните и да спрем вторият фактор на пълнеето.

Yana
6th January 2011, 17:55
Най сетне ми дойде реда при Др.Barry, а междувременно бях процела книгата му Тхъроид скандал and how то Survive it и просто не можех да повярвам , все едно за мен бесе писал.

Доцент Абрашев ми изписа калиев йодид и ми каза че той няма да ми разкара тумора но ако упорствам може да го спре и така си пиех и тва. килограмите се качваха полека по 2-3 на месец системно и подлудяващо.

Др Barry Още като ме видя и само ме попита Бенигн or Малигнант ? Доброкацествен или злокацествен тумор? Шiата ми от едната страна беше като подута буза от зъбобол.

Попита ме дали вземам ЕлТироксин и аз му казах че БГ доктора (Абрашев) ми е препоруцал да го спра и ми е дал йодид . Barry изкомментира че той тоз доктор бая дъртичък като него ще да е бил щото новите доктори вече не ги знаят тия работи. И е вярно Абрашев е около 75годишен.

Barry каза йодида няма да го премахне. Единственият начин е да пробваме естествените щотовидни hormony Армоур или WestThroid, ако и те не дадат резултат минаваме на високи дози Т3 (триодотиронине - активният хормон, Елтироксина е Т4 той е неактивен, има нужда от дейодонизиране за да се превърне в Т3 и този процес при мен е прекъснат, ензима не го прозивеждам затова високите дози Т4 Елтироксин ми причиниават Таиротоксикоза и от найтавянето тумора расте).

Предписа ми таблетки Хъдрокортизон сутрин и обед за да нормализираме Надбъбрецните и да спрем вторият фактор на пълнеето.

Yana
6th January 2011, 18:11
Изписа ми Железен Фумарат които се усвоява по добре от пациенти с барiятрицна хирурхiя и по сusстата причина ми изписа инжецционно и сублигуално B12 и фолиева киселина.

Зайнсулиновата ми изписа Метформин 2000мг с което се надяваше малко да падне от него и тестостерона и да запоцне топенето на кистите
както и последното в областта Инсулинов сенситаизер което ще ускори процеса на горене на глюкоза в мускулите и така 3тата причина за пълнеенето ще се контролира.

Женските ми хормони бяха извън всекув контрол но той каза да не пипаме нищо преди надбъбречните да са се нормализирали защото твърде много става.

Започнах терапията в състояние на изтръпнал крак, не смеех да се самонавивам че виждам светлина в тунела, защото всеки път като се обнадеждя се оказва че единствената светлина която виждам са фаровете на връхлитащият ме локомотив.

Зарязах 600 калорицната дието дневно защото едвам ходех от ниско кръвни и ниска кръвна захар, кръвното ми стигна 50/70 , Хашимотото в 80% от слуцаите е прицината защо дори и при 120-150kg пациентите не само че не полуцават хъпертония ами имат тенденцията кръвното им да ''daldisva''. Идва ти да си кажеш, имало правда, само високо кръвно ми липсва

Yana
6th January 2011, 18:34
Режима бесе следният:

Изтощение на Надбъбреците:

Хiдрокортизоне табл
сутрин 20 мг
наобед 10
4следобяд 10

1 супена лъжица морска сол разпределена 3 пъти дневно в айран за стабилизиране на алдоstерона и като алтернатива на Флудрокотризона които иначе би трябвало да приемам но поради голямото медикаментозно натоварване да спестим фарма-химията колкото можем.

Антiaнемицните#
VitB12 под езика 3000мcg
Фолиева 800мcг
Железен Фумарат 360мг 1табл.

Инсулинова Ресистентност и Поликистоза

Метформин
1000мг обед
1000мг вечер

Розиглитазоне
сутрин 8мг

След 1 месец на този режим включихме естествените щитовидни Хормони Армоур (Т1, Т2, Т3, Т4).

60мцг сутрин
60мцг обед

и започна великото 4акане, килограмите ми към Ноември стигнаха 80. Вече ми бесе все едно.

само цаках да видя кво да правя с тумора и да се приготвям. Бях ресила че ще се оперирам и понеже при положение че ми се слуцат онiя 85% и не изкарам късмет живот без глас и паращитовидна жлеза (тя регулира кaлцитонина и с разпадащи се кокали на 45 години при липсата и горе долу тва се полу4ава не ми се живееше и започнах да търся телефоните на клиниките в Холандия дето за 2000 евро рахат те успиват вовеки веков.

И изобщо взех да организирам алтернативният изход на нещата.

Yana
6th January 2011, 18:50
Имало Господ, пробива се получи July 2009 почти 9 месеца след започване на терапията, постепенно с веремето започнах да дисам по добре и да мога да спа легнала, но понеже подутината си стоеше аз погрешно смятах отока за цаст от тумора а той се е смалявал, просто около Май Juny започнах да забелязвам че подутината се смалява, кръвното ми се задържа все повече и по дълго на 60/90, не изпикавам по 3 литра на ден и задържам електролитите, акaла ми не ми се губи, косата ми малко се стабилизира и не падаше на шепи след душ, не ми бесе толкова замръзващо при положение че в стаята е 30 градуса.

Най големият майтап е че4цастната ми практика се разви с темпове дето не само не ги о4аквах ами не ги и исках защото през цялото време бях като пребито куче ама на, то като не ти върви в здравето ти върви в бизнеса, дори усилия не съм правила, просто не ми пукасе, докато изкарвах пари колкото да си плащам сметките ми бесе достатъчно но то къде го чукаш, къде се пука, то кога ли е имало нещо нормално в моят живот.:) Po edno vreme daje imah 4uvstvoto 4e ako dvija s tia tempove shte mi otnemat franchise-a. no Gospod e imal drugi planove.

Yana
6th January 2011, 19:12
На следващият томограф тумор нямаше, както преди си стоеше старата добра мила позната огърличка кистички колко грахцета най големите .

Килограмите междувременно паднаха хахахаха, да от 3 на месец на 1кг нагоре всеки месец или 0кг, тва при горе долу 1000-1200kal, no carbs ако не смятаме плодовете. Вече бях 87, и Др Barry ме ''успокои''' че единственият начин да спрем прогреса на акумулиране е да заменим Армоур-а с Т3. Аз почти изтерясах, как така да ''спрем', ако мина на Т3 би трябвало да отслабвам, билдерите редовно го позват да ОТСЛАБВАТ, да спра на 86 не е достатъчно.

И тогава човека ми обясни нещо което винаги съм си мислила подсъзнателно за себе си че докато нямам генетицна причина да съм дебела, все пак до 20 бях 45 кила, след раждането 55 и всичко започна на 26 има някакъв био-химичен отключваш тази аномалия процес.

Не знам какъв и нямам намерение да хвърлям пари за да го разбера защото това няма да промени нищо, всичко което ми се случва и начина по които ми се случва и на малоумник му е ясно че има процес на аkумулиране на липидна маса който може естествено да се елиминира само ако съществува вариант при които някои като мен да прекара целят си живот на 200 калории на ден, (1 яйце и 1 ябълка) за да поддържа 60кила при 160см височина. Останалите варианти са медикаменти и радикални терапии.

Мария Василева
6th January 2011, 19:16
Имало Господ, пробива се получи July 2009 почти 9 месеца след започване на терапията, постепенно с веремето започнах да дисам по добре и да мога да спа легнала, но понеже подутината си стоеше аз погрешно смятах отока за цаст от тумора а той се е смалявал,
хаха, како Янче, Голяма изненада ни поднесе! :D Много се радвам за теб.
Не знам нищо за тези тумори, до колко се е смалил към момента при тебе? :roll:
Welcome back :)

Yana
6th January 2011, 19:22
отново се хвърлих в нета, и се обадих на всички матски от старата група в England дето бяхме с ЛапБанд-а. Бях изненадана да разбера че една от матските която го отхвърли се е оперирала в Полша, тя беше 120кг след 6 месеца от пръстена , първонацално бесе 160 и каза че е стигнала 75кг там се е заковала за 2 години без да мръдне. Понеже не е било достатъчно за нея (има си хaс) е отпрасила обратно в Полша за консултация защото в UK и обяснявали тъпите ''цивилизовани' хирурзи че е невъзможно да повторят, дрън-дрън, невъзможно и нежелателно са две различни неща естествено и момата решава че в Източна Европа докторите поне ти казват кво може и кво не може и не се държат с теб като малоумник загрижени за общото ти състояноие.

Мацката прави втора, резултата е след година тя е вече 38 кг при височина 157см, след като се отпуска малко повече в храната в момента поддържа 42-43 кила, но тя е 28 годишна и няма енгокринни проблеми.

Yana
6th January 2011, 19:41
oznaite kaka vi Yanka kak nalapa GSM-a i se obadi na onia magiosnik Dr Sterev i on rece: 'Sta''a, shta barna:) хахахахаха тва е най шастливата новина в живота ми след раждането на детето ми.

Хукнах за БГ и на 15 January 2010 Кириязов и Стерев (пак) ме оперираха в Света Марина (Университетската във Варна) даже цената бесе същата понеже съм била първата им птичк' в барiaтрята. Бях изненадана обаче да науца че изобщо не съм първата българка която си я прави втори път, и в тази връзка, веднага да си признавате които сте си я направили щот треба си говорим. Резултат досега 27 килограма минус.

Кажете как се качва тука снимka и ще ви кацnа една от лятото края на July мисля. Оттогава съм пак в плато.

Др Barry ми каза че никога няма да стигна 40кг, но ако успея на 50 ще е единственият трiюмф на хирургията и фармацефриката в борбата със метаболитните и енгокринни заболявания в цялата my 50 годишна кариера като доктор.

Стерев ме направи много щастлива като каза че понеже най накрая след този мой караукцийски метаболисм и той е склонен да вярва че само от уедене не стават тия работи и ме ощастливи с новината че тъй като черният дроб и стомаха са единствените органи коите се самовустановяват докато не хвана некоя язва, високо кръвно или тежък диабет ще ме оперира докато анестезиолога казва че ще издържа упойката.

На тва му викам абсолютната THE NEWS, знаех си аз че има начин, не може да няма бе, не може некакъв си процес да те контролира, трябва да има начин човек да му хване цаката, Боже как мразя да губя, сега вече онова чудовище да ми яде опинците сте го тровя до гроб....в буквалният смисъл.

И затва се връщам да ви кажа че няма невъзможни неща, има само липса на информация. Инфото е сила.

emiko
7th January 2011, 07:04
И затва се връщам да ви кажа че няма невъзможни неща, има само липса на информация. Инфото е сила.
Така е :2043:

Радвам се за теб, ти си силна жена! И не ти трябват 40, ще изглеждаш като анорексичка, 50 е перфектно :idea:

Ето, прикачи тук http://prikachi.com/ и след това мятай линка да те видим.

Yana
7th January 2011, 11:23
kot mojah prika4ih

http://prikachi.com/images/925/2833925A.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/925/2833925A.jpg

taka li se pravi

TANE1971
13th January 2011, 23:30
За много години ! Да сте живи и здрави и с малко килограми !
Янче , много се радвам за теб и за твоето успешно възстановяване! Аз отдавна взех решение да се оперирам (тежа 150кг. на 39 години),но лятото на 2010 се установи че имам рак на шийката на матката и трябваше да си пренаредя плановете . Операцията ми мина успешно в майчин дом Варна. Оперира ме доктор Яков (страхотен лекар). Февруари месец ще станат 6 месеца от операцията. Но аз не съм се отказала да се оперирам и да си направя байпас при док.Щерев и док.Кирязов. Мисля да отида да се консултирам с тях и да разбера дали ще се наемат да ме оперират(хипертоничка съм и вече съм в критическата).
Много се радвам за теб и ти пожелавам да не ти случват повече такива лоши неща !

TANE1971
13th January 2011, 23:31
Забравих да спомена че изглеждаш страхотно !

Yana
14th January 2011, 01:39
Благодаря ти за пожеланията и комплиментите и съжалявам за рака, дано всичко да е приклу4ило с операцията.

Гледай да се възстановиш напълно и тогава съм сигурна че ако много искаш да се оперираш едва ли ще стреснеш Щерев и Кириязов, ку4е от салам не се плаши:)

. Все пак щом са те награбили разни раци по родовите органи като разкарас сланината ще паднат и хормоните и оттам риска от по нататъшни усложнения. Правила ли си туморни маркери след операцията, как е картината?

Пожелавам ти успех и късмет със формата от 3тят вид.
Тва го про4етох в един форум че някои отслабвали с глад, други със спорт а трети докато дремнат за малко....(в операционната:)

TANE1971
14th January 2011, 12:57
Аз следващата седмица ще правя туморни маркери и ще ходя на контролни прегледи. А що се отнася до рака който имах , се оказа, че не беше навлязъл в тъканта на матката и на шийката на матката(и на двете места е имало рак). През целия ми престой в болницата , всички ми се радваха че съм голяма късметлийка , защото този вид рак се откривал винаги в последен стадий , а при мен още в началото, преди да е минал дори в тъканта.
Благодаря ти за подкрепата ! Надявам се да не се връщам в операционната заради тази причина , а заради байпаса на стомаха !
Приятен ден !

Yana
14th January 2011, 20:34
И аз знам че винаги е много късно когато се стигне до рак на маточната шийка заради тоталната липса на симптоми докато не напредне съвсем.

На теб как го откриха, как стигна до диагнозата, или случайно стана?

Аз си правя всяка година цитонамазка но може би е добре веднъж на 5 години едн Magnitn Resonans на родовите 4асти:)

TANE1971
16th January 2011, 22:00
Здравейте отново! Стана случайно . Щях да си правя застраховка живот за голяма сума пари и ме накараха да и направя медицинско. От там тръгна всичко .

stars
24th January 2011, 18:41
Здравейте на всички.Имам здравословен проблем и търся някой с когото да споделя и обменя информация и мнение. Имам поставен пръстен на 20.10.2008г.в болница Доверие при д-р Цветков.Около година и половина всичко вървеше добре докато не ми се появиха киселини и запек.Те са толкова много и толкова силни, че дори се събуждам когато спя.Дори да стоя гладна пак имам ужасни киселини и парене. Пия пробитор или лансопрол за тях но според мен това не е решение на проблема.Не е възможно според мен да се живее само с хапчета .МОЛЯ ви, ако някой има подобен проблем или може да помогне с информация нека я сподели.

Maria-Iva
21st April 2011, 12:49
Здравейте момичета!
Да побутна темата.Разговарях със Щерев.Не сме уточнили дата,но ще е юни.Моля ветеранките да нахъсват.Мисля,че имаше момиче от Варна-ще я моля да се влючи!