PDA

View Full Version : Mини-енциклопедия на филърите


diastemma
18th August 2006, 19:44
Отдавна ми се искаше да опиша всичко, което съм чела за тях.
Надявам се да ме коригирате, ако съм неточна.

Мини-енциклопедия на филърите
Авторски права: diastemma

Първо бих дала няколко съвета на тези, които си правят филинг :
- разберете името на препарата
- количеството
- възможните усложнения
- ако имате кожно заболяване, задължително попитайте доктора, дали е допустимо поставянето на филъри!
- също така попитайте, дали филърът може да се поставя под лигавица, или е създаден само за дълбоко подкожно инжектиране (цялата информация се съдържа на листовката към препарата)

Ако се случи да имате проблеми, освен при доктора, отидете и на опитен дерматолог!

Ето тези материали използвах :

Dermal filler materials and botulin toxin. Christos Naoum, MD, PhD, and Dimitra Dasiou-Plakida, MD, PhD From GH Evagellismos, and Dermo-surgical Studio, Volos, Athens, Greece. International Journal of Dermatology '01, 40, 609±621

Sommer B. Skin fillers. From Cosmoderm III, Istanbul, Turkey, 9–11 July 2003. Journal of Cosmetic Dermatology , 1 , 149–169

И малко интернет:)

Последна модификация на материала: 18.06.2007

diastemma
18th August 2006, 19:44
Течни филъри

[color=red]1 Полиакриламидни хидрогелове (polyacrylamide or acrylhydrogel)

Изкуствено създадени полимерни органични (въглеродни) молекули , които имат свойството да свързват голямо количество вода. Не се разграждат от собствените ензими на организма.

Нерезорбируеми : (Dermalive, Dermadeep, Aquamid, Evolution, Bio-Alquamid)
Бавно резорбируеми : съдържат ензими, които бавно ги разграждат (Beautical 2 – 2г, Beautical 5 – 5г, Outline - 2-5г, в зависимост от вида)

[b]Усложнения : :girl_cry2: не запазват формата си и под силата на тежестта се стичат между тъканите надолу (понякога години след инжектирането).

Според препоръките на Германската асоциация на козметичните хирурзи (DG

diastemma
18th August 2006, 19:45
2. Течен силикон (поливинилсилоксан) за медицинска употреба
Изкуствени полимерни молекули, съставени главно от силициеви атоми. Нерезорбируем. Различни търговски марки.

Около всяка капка силикон се развива слаба възпалителна реакция, която с времето образува капсула от съединителна тъкан (допълнително увеличаване на обема, но и възможно оформяне на “топчета”).

Усложнения : Около големи капки (над 1 мл) може да се образуват грануломи (хронично възпаление).

Той е забранен за употреба във Франция(1998) и останалите страни от Европа както и не е официално разрешен за комерсализация и употреба в България (http://www.panaceabg.com/dinev/opuvane_lice.htm).

diastemma
18th August 2006, 19:46
3 Хиалуронова киселина
Изградена от естествени полимерни (полизахаридни) молекули на съединителната тъкан, има свойството да свързва вода. Изпълва разстоянията между колагеновите нишки и фибробластите. Особеното е, че молекулата й е еднаква при бактериите, птиците и човека – което означава, че “чуждата” хиалуронова киселина не предизвиква алергични реакции. Не изисква алергичен тест. Резорбируема, отделните препарати са подобрени с цел забавяне на резорбцията.

а) добита от птици
Hyal-System, Hylaform, Hyaluronan
Съдържат минимални примеси от птичи белтъци и в редки случаи могат да причинят алергична реакция. Близки по състав препарати се използват при други хирургични намеси (УНГ, обща хирургия, гинекология, неврохирургия, урология, офталмология).

diastemma
18th August 2006, 19:46
б) произведена от бактерии
Viscontour – обикновена хиалуронова киселина
Restylane – с кръстосано свързани хиалуронови вериги и забавена резорбция (за 8-10 мес). Подобни на него са Restylane Fine Lines и Perlane ; Esthelis, Teosyal, Surgiderm, Surgilip.
Juvederm – резорбира се за 12-24 мес
Rofilan hylan – с удължена молекула, резорбира се за 1 г

Комбинирани препарати :
Dermalive – съчетание от хиалуронова киселина и 40% свързващи вода изкуствени органични молекули (хидро-етил-метакрилат) – трайност 2-3 г
Reviderm intra – хиалуронова киселина + частички декстран (накъсана молекула на целулоза), които предизвикват образуване на съединителна тъкан – трайност 9 мес - 2г

Други (не съм запозната със състава): Hydrafill, Dermdeep, Matridur, Matridex, Puragen, Elastence, Juvelift, Surgilift

Много рядко усложнение е алергичната реакция спрямо самата хиалуронова киселина или спрямо белтъчни примеси, възможна реакция спрямо пълнителите.

diastemma
18th August 2006, 19:47
4 Колаген
Дълги белтъчни вериги, изграждат основата на съединителната тъкан. Специфични са за всеки животински вид, т.е. животинският колаген може да предизвика алергична реакция.

а) животински колаген (телешки, по-рядко свински).
Резорбируем : Zyderm I и II, Zyplast, Fibrel, Atelogen , Resoplast, Cymetra, Evolence – средно 6-18 мес
Частично резорбируем : Artecoll съдържа полиметилметакрилатни (пластмасови) микросфери в разтвор от говежди колаген. Ефектът остава 3-5 г.

Около 3% от хората са алергични към чужд колаген. Необходимо е да се направи алергичен тест – инжектиране на малко количество препарат подкожно (на предмишницата), резултатът се отчита след 2 дни и след 4 седм (зачервяване, уплътняване, сърбеж).

През 1987 година тези продукти идват в Европа (като първо са регистрирани във Франция) за да бъдат окончателно забранени (както и всички видове продукти на базата на колаген) през 1998 година (http://www.panaceabg.com/dinev/opuvane_lice.htm) (вероятно, заради заболяването “луда крава”)

б) човешки колаген (не се прилага в БГ)
Dermalogen – извлечен от чужда човешка дерма
Cosmoderm, Cosmoplast – отгледан в лаборатория човешки колаген
Autologen – колаген, извлечен от собствена кожа
Isolagen –колаген и фибробласти, отгледани в лаборатория от собствени клетки

diastemma
18th August 2006, 19:48
5 Полимер на млечната киселина (polylactic acid)
Органична полимерна молекула, съставена от свързани във верига молекули на млечната киселина. Произвежда се изкуствено. Резорбира се за няколко месеца. Предизвиква уплътняване на съединителната тъкан.

Препарат : New fill, Sculptra

6 Поливинилов алкохол: Bioinblue

7 Липофилинг
Собствени мастни клетки, извлечени чрез мини-липосукция, центрофугирани или не. Инжектират се с тънка канюла. Степента на резорбция не може да се предвиди, което може да наложи повторна процедура. Понякога изисква обща анестезия и е оперативна намеса.

Усложнения : много редки - кисти – само при липофилинг на зле кръвоснабден терен с много цикатрикси.

Плътни филъри
Изискват хирургична процедура при поставяне.

Естествени
1 Чужди човешки тъкани
Дерма – Alloderm

Изкуствени
1 ПТФЕ (поли-тетра-флуор-етиленови, Тефлонови) импланти – Gore-Tex, Ultra soft
Под формата на тръбички, за дълбоки бръчки, или за атрофични устни.
Същите материали се използват в протезирането на човешки съдове.

2 Пластмасови и метални нишки
Временен лифтинг-ефект.

3 Калциев хидроксиапатит – Radiance, Radiesse
Резорбира се, като оставя уплътнена съединителна тъкан. Много ограничено приложение и само за дълбоко инжектиране, неподходящ за лигавици.

diastemma
18th August 2006, 19:50
Само да добавя, че по мои наблюдения в БГ най-често ще ви предложат силикон, хиалуронова киселина или липофилинг.

Beauty
19th August 2006, 11:21
:D

diastemma
19th August 2006, 14:45
Благодаря ти :girl_kiss2:

кити
20th August 2006, 19:34
Браво на теб :))) Мерси за инфото, аз доста съм търсила, но вече само оттук ще го чета ;) :1242:

diastemma
20th August 2006, 20:58
Благодаря,Кити :girl_in_love:

Ava-ava
20th August 2006, 21:36
От една тема разбрах, че не е желателно филърът да е Хиалуронова киселина.Тогава какъв? Инжектирането на свободен силикон в тялото не е ли забранено? :roll: И няма ли опасност от разтичане? :roll:

Ava-ava
21st August 2006, 15:04
Да, прочетох и темата аз, но не особено задълбочено, зщото е пълна с информация, която изисква време за да възприемеш :D

А кое според теб е най-доброто? Запълване с мазнини? А това колко трайно е в същност? И ако не са ми правили липосукция, как ще стане работата? :roll: НЯмам желание да ме "изсмукват" само за да ми запълнят устните..... :roll:

Enerdji
1st September 2006, 12:32
Благодаря ти,Ди, за страхотното инфо и за труда,който си положила,да го събереш и предоставиш тук!На мен лично ми е много полезно и затвърждава за мен самата,че съм взела правилното решение-липофилинг!Благодаря ти! :1203:
Че какво и е на хиалуроновата киселина?
Видях една пациентка 2 месеца след липофилинг. Изобщо нищо не беше останало :( Лицето и беше 100% както преди. Чудеше се има ли смисъл да повтаря процедурата, както я съветваше лекарката и :(

diastemma
1st September 2006, 16:19
При липофилинга е възможно да изгубиш цялата мазнина, а може да се стопи само 20%. В момента в света се правят сериозни лабораторни изследвания за оптимално място на взимане, влияние на възрастта и пола, дали да се центрофугира... Няма еднозначен отговор. Именно затова се казва, че липофилингът се прави 2-3 пъти за ефект.

Иначе се взима около 10-15 мл, само за устни - може и по-малко.

diastemma
1st September 2006, 16:22
(Beauty има нееднозначно отношение към хиалуроновата киселина, защото е направила реакция спрямо подобен препарат. Който обаче е имал и пълнеж - декстранови частици.)

Beauty
18th November 2006, 23:58
:D

diastemma
19th November 2006, 00:18
Последно видях липофилинг на устни с местна упойка! Според американските лекари ако не се бавиш с взимането, мастните клетки преживяват. Вярвам, че в това твърдение има бъдеще...

Beauty
19th November 2006, 00:28
:lol:

diastemma
19th November 2006, 01:00
Напълно е възможно да ги е правил 1,5 ч! При взимането на мазнина не трябва да се бавиш, за да не повлияе лидокаинът на мастните клетки, това имах предвид.
Истинското изкуство е в инжектирането на материала в устните, разбира се, и това отнема време.

Beauty
19th November 2006, 13:20
:D

diastemma
19th November 2006, 22:57
Лидокаинът върши страхотна работа за локална хирургия. Стоматологичните упойки трябва да са по-силни, защото зъбите се обезболяват по-трудно.
И аз нямаше да повярвам, че е възможно - но го видях, и беше безболезнено! Упойката на устните беше от типа на стоматологичните (на нервите в дълбочина) и хвана много добре.

Beauty
19th November 2006, 23:57
:D

junglegirl
20th November 2006, 09:26
На мен ми правиха пиърсинга с лидокаин и после повърнах от болката :roll: Беше ужасно :(

diastemma
20th November 2006, 10:35
Просто не са изчакали упойката да хване.

junglegirl
20th November 2006, 10:37
Не знам,но ми се отрази много травмиращо... :roll:

Beauty
20th November 2006, 16:08
8)

junglegirl
23rd November 2006, 11:45
Истинското изкуство е в инжектирането на материала в устните, разбира се, и това отнема време.
Методът на инжектиране на хиалуронова киселина и липиди не е ли един и същ?На мен ми се виждаше много просто- бодеш си,където ти харесва :lol: Гледах по телевизията такова с хиал.кис.-не ми се видя никак сложно,а и нямаше никакъв видим резултат :roll:

diastemma
23rd November 2006, 12:19
Разликата е КАКВО слагаш:)

junglegirl
23rd November 2006, 12:54
Разликата е КАКВО слагаш:)
Значи като сложност на изпълнение е едно и също?
Един доктор ми каза,че за устни няма добро решение за сега :roll:,
защото изкуствените пълнители често предизвикват усложнения,естествените се резорбират в много голяма степен,а при оперативните-раните зараствали много трудно,заради нестерилната и влажна среда :roll: .
Какво е твоето мнение,според теб кой вариант е най-удачен? :lol:

Beauty
23rd November 2006, 14:18
:cry:

junglegirl
23rd November 2006, 14:25
Един филинг на устни е около 2000лв .и ако трябва да се прави 3 пъти...
Някой не си ли е правил устните оперативно?Или с импланти... :roll:
Кажете нещо трайно,безвредно,и евтино ако може :lol: :lol: ще е супер!

Beauty
23rd November 2006, 17:07
:shock:

i_shikawa
13th February 2007, 21:44
Добре,прочетох всичко,но така и не разбрах кое е най-подходящо...Според мен,липофилингът е най-доброто,но е много скъпо :( Мисля да се спра на колаген или хиалуронова киселина... :S Вие нещо да ме посъветвате ? :oops:

diastemma
14th February 2007, 11:54
Не, липофилингът не е толкова скъп (2 000 е безбожна цена, реалната е около 400-500), и вече се прави и с местна упойка. Но за да има остатъчен ефект са необходими около 3 поставяния, през 4-6 месеца. Поне половината обем обаче изчезва... Препаратите с естествени съставки (хиалуронова киселина, колаген) също се резорбират с времето. За силикона... той не се резорбира, но с времето устните допълнително се уголемяват и стои много неестествено (а може да доведе и до проблеми).
Може да се присади дерма (кожа с премахнат повърхностен слой) - взима се кожна лента от някъде и се вкарва надлъжно в устната. Но ще остане белег (от мястото, откъдето е взето). Освено това не съм запозната колко е траен ефектът...
За уголемяване на устни наистина няма сигурно решение, с което това да стане 100% и завинаги. Благодаря, че прочетохте материала, защото сега надали ще повярвате на някой лекар, който ще каже - "с този препарат или по този метод ще ти уголемя устните трайно и гарантирам, че няма да имаш проблеми".

i_shikawa
20th February 2007, 18:14
diastemma,много ти благодаря за информацията ...... !! Беше ми от полза... :)

diastemma
20th February 2007, 23:19
Моля :1207:

Beauty
4th March 2007, 00:53
:D

diastemma
4th March 2007, 09:53
Благодаря ти:)
Горе може да видите последствия от инжектиран в устните силикон и други "интересни" неща:)

Yansi
4th March 2007, 13:26
Снимки с такива и къде по-ужасяващи последствия могат да се пуснат и на оперирани гърди след поставянето на импланти(което не е силикон в свободно състояние)Всяка интервенция крие рискове и пак се връщаме на собствения избор за вида манипулация ,хирург-уменията и възможностите му и др.Доста съм разпитвала относно това дали е забранено поставянето на чист силикон в различни части на тялото и отговорът е бил -Да, забранен е с изключение на устата, защото тя имала някаква физиологическа особеност ,която възпрепятствала мигрирането му из други части на лицето и тялото.А за да не се получават такива неприятни и неестетични последици всичко трябва да е направени изключително прецизно и с мярка. :wink:
Лично аз съм склонна да вярвам на това твърдение ,защото ми е казано от хора ,които са изключителни професионалисти в областта на пластичната хирургия и освен това съм виждала устни направени от тях които нямат нищо общо с фолк изпълненията :lol: (имена няма да споменавам, не са от тукашните специалисти)

diastemma
4th March 2007, 17:41
Добре, Янси, обясни каква е физиологическата особеност на устните, която позволява инжектирането на свободен силикон. И напомни, моля те, кой специалист го е казал.
Иначе си голословна. Но никой не ти отрича правото да избереш на кого да вярваш:)

П.П. В Европа и САЩ инжектирането на свободен силикон в меките тъкани е забранено.
П.П.П. Силиконът е разрешен за инжектиране само в очната ябълка, с цел заместване на стъкловидното тяло. Именно този силикон в повечето случаи се използва за инжектиране в устните.

Beauty
4th March 2007, 17:44
:D

morganlefei
4th March 2007, 18:00
Всички явно знаем, че е вреден. А познавате ли някой, който е пострадал от слагането на силикон?

diastemma
4th March 2007, 18:09
Jeni84 не си хареса устните и 2 години след поставянето си го махна. Доколкото е възможно...

morganlefei
4th March 2007, 18:14
Не са и харесали, защото са станали на бучки в последствие или просто не се е получило добре първоначално?
Това е един от основните проблеми явно, че ако не се получи трудно се корегира.

Yansi
4th March 2007, 18:50
Добре, Янси, обясни каква е физиологическата особеност на устните, която позволява инжектирането на свободен силикон.
Аз ако я знаех ,щях да съм доктор :lol:
Не попитах за подробно обяснение тъй като имам способността да забравям на секундата дори и най-дребни и незначителни неща свързани с физиологията на човешкото тяло :oops: :?
(аз и за събирането на гърдите не помнех подробности за това как става номера, но както разбрахме се оказа ,че не са ме подвели :) , дано и с тази информация да е така. )
И напомни, моля те, кой специалист го е казал.Не мисля ,че имам право да боравя с имената на тези доктори , или поне не и докато не ги попитам :)


Янси,много те уважавам,но се надявам,че осъзнаваш отговорността,която поемаш пред новите момичета с едно такова изказване!
Ох ,те докторите в болшинството си не са се научили да поемат отговорност ,та аз ли...
Бюти знаеш ,че и аз те уважам не по-малко :) но нека да приключим спора за това кой, каква отговорност поема, и нека новите веднъж завинаги разберат ,че единствено и само те си носят отговорността за собствените решения :!: Както и трябва да разберат, че ние тук изказваме мнения и впечатления, къде компетентни ,къде не чак толкова :)

diastemma
4th March 2007, 18:58
Благодаря, това е добър отговор! :)

Beauty
4th March 2007, 18:58
:D

diastemma
4th March 2007, 19:00
Не са и харесали, защото са станали на бучки в последствие или просто не се е получило добре първоначално?
Това е един от основните проблеми явно, че ако не се получи трудно се корегира.
Ами да я попитаме...

Това е темата (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4543&highlight=).

mersi
4th March 2007, 19:54
Изкуствено създадени полимерни органични (въглеродни) молекули , които имат свойството да свързват голямо количество вода. Не се
Нерезорбируеми : (Dermalive, Dermadeep, Aquamid, Outline, Evolution)
Бавно резорбируеми : съдържат ензими, които бавно ги разграждат (Beautical 2 – 2г, Beautical 5 – 5г)
ла! ouline не е нерезорбируем гел, това е патент на фенската лаборатория procytech и е първия резорируем имплант признат в европа и света евроеска региистрация EN30993-5 iso 10993-10 а и грануломи могат да се получат с всеки материал не пишете глупости когато не сте осведомени

Venice_2
4th March 2007, 21:02
:)

diastemma
5th March 2007, 07:34
Благодаря за корекцията:) Не мога да знам всичко.

П.П.А ти да не си се регистрирал(а) точно за да напишеш това мнение???
:girl_haha:

diastemma
5th March 2007, 07:39
Добре, че проверих. Outline (http://www.skinmedicine.com/Outline.htm) е вариант на хидрогела. Остава (http://www.youthen.cn/outlinee.htm) от 1 до 5 години.

В НИКАКЪВ случай не препоръчвам инжектирането на хидрогел, резорбируем или не, особено в лицето.

fea
5th March 2007, 08:51
Не мога да разбера едно нещо, тук се опитват да ви помагат, за да няма пострадали и да не съжалявате после, вие сте тръгнали да нападате хората...
Казано е, най- добрия вариант е със собствена мастна тъкан, това и най- неграмотния и неориентиран човек би го разбрал, защо е тази война? Кому е нужно после да се пишат дълги и прочувствени обяснения, че еди какво си е станало и горчиво съжаляваме за което.

Ако ще си правите това, което искате, поне не пречете на хората, които имат нужда от правилен съвет.
И мислете с главите си.

Jeni84
5th March 2007, 10:38
Ами тя Ди е показала темата аз няма какво повече да добавя. Във другия форум съм писала по- подробно за мойта драма със силикона в устата, последствията и резултата след като го махнах.

STIVA
18th March 2007, 15:03
Здравейте,
Поздравления за страхотния форум. :lol: Всеки ден, най-малко по 1 час съм в този форум, досега не ми се е налагало да пиша, тъй като всичко което ме е интересувало като инфо съм го получавала от Вас. Така взех и решението да си направя процедура с хиалуронова киселина.Имам една дълбока бръчка до устата.Ще се радвам ако ме посъветвате - къде във Варна е най-добре да го направя.Всичко което ми кажете като споделен опит ще ми е от полза. :girl_kiss2:

Venice_2
18th March 2007, 19:55
:)

Jeni84
23rd March 2007, 11:27
Аз бях пуснала цяла тема- махане на силикон от устните, и там съм описала всичко:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4543

Venice_2
23rd March 2007, 13:38
:)

Venice_2
23rd March 2007, 13:52
:)

Venice_2
23rd March 2007, 16:18
:)

Venice_2
23rd March 2007, 16:23
:)

diastemma
23rd March 2007, 17:56
Направих справка, наистина е хидрогел. Изглежда все пак доста се използва. Може би тези страшни усложнения, за които си писала, се отнасят само за нерезорбируемите?
Все пак има една наука, която е над всички марки, производители и реклами, тя се нарича ХИМИЯ и важи за всяко живо същество. Хидрогелът си е хидрогел, поне за мен.

А и някак си не мога да си обясня, как така са създадени ензими (белтъчни молекули!), които ще оцелеят 2 или 5 години, и после ще се задействат и ще разградят целия хидрогел, и то на безвредни съставки, които организмът сам ще елиминира (унищожи или изхвърли). Нека ми го покажат:)

Venice_2
23rd March 2007, 19:17
:)

Celine
24th March 2007, 13:54
един извод - каквато пластична намеса може да не се прави, по-добре да не се прави.
май и аз стигам до този извод :cry:

Excel
25th March 2007, 13:36
Има ли подходящ филър за около очите ?

morganlefei
25th March 2007, 14:59
Май няма, в Аесте клиник септември ще внасят лазер, за тази цел, аз го чакам! Иначе кремове. Може ботокс, но аз лично не бих си сложила!

emisof
25th March 2007, 17:40
Около мен пък има доста мацки с ботокс - и повечето са доволни. А резултатът ми се видя повече от добър :?

Enerdji
26th March 2007, 08:36
От известно време търся да прочета във форума нещо за силикона в устните. Бихте ли ми помогнали ако има такова и го пропускам.
Има ли някой с добре поставен силикон, добър резултат, без топчета и други подобни и после да са се получили усложнения (да кажем след година)?
Просто от всичко прочетено оставам с впечатления че проблема идва от поставянето, а не от самия силикон после...

diastemma
26th March 2007, 21:25
Във форума има хора, които са много доволни от силикона в устните си.
Други са недоволни, че година или две след поставянето устната/те много се е уголемила/и, и това не подхожда на лицето им.
Мисля, че това е основното като извод:)

emanuel4eto
19th April 2007, 14:42
Аз си правих устните при Сердев.Сложи ми някаква пластина,която се слагала при операция на сърдце.Беше с местна упойка и страшно болезнено,не искам да се сещам.Най-важното е ,че нямам промяна в големината,само дето си бях на истинска операция.Чух за големи проблеми при Сердев.Добре,че за сега всичко е наред.Интервенцията ми беше преди 3 год.Сега мисля да си правя липофилинг,но първо ми е ред на нослето. :P

junglegirl
20th April 2007, 12:15
Диастемма,искам да те попитам нещо много важно за мен:"Може ли да се каже,че един организъм,който е склонен да пре-образува съединителна тъкан(например оформя келоидни белези)ще прави същото и при инжектиране на филър в устните?И кои са тези временни филъри,при които се разчита,че докато филъра се разгражда,организмът ще създаде собствена тъкан,която ще придаде постоянен обем след това?"Не знам дали се изразих добре,но се притеснявам,че ако си инжектирам силикон в устните,ще се образуват топчета точно поради тази причина и се чудех дали недостатъкът в този случай може да се превърне в предимство в друг?
Благодаря ти!

diastemma
21st April 2007, 00:23
Дано не те объркам с отговора си:)
Келоидът не е способност на организма да образува повече съединителна тъкан, а автоимунна реакция на организма срещу собствения новобразуван колаген (един вид - приема го за чужда тъкан и се опитва да го изолира). Ако имаш келоиди, това не означава, че при инжектиране на филър в устните те ще се уголемят в по-голяма степен.

Във случая със силикона - според мен ефектът повече зависи от количеството, като се има едно наум, че окончателният обем се постига за около година, и затова не бива да се прекалява в началото. Разбира се, в никакъв случай не ти препоръчвам силикон - главно защото след това не съществува начин да се върнеш към старите си устни и да премахнеш последствията от инжектирането, дори много да искаш.

Знам за един вид временни филъри, които би трябвало да предизвикат уплътняване на тъканта след резорбиране - Radiance, Radiesse.Но изобщо не съм сигурна, че са подходящи за устни. Това е калциев препарат във вид на паста - представи си смлян варовик:) Но не става дума да предизвикат постоянен обем, а по-скоро има очакване за някакъв остатъчен обем след изчезването на препарата (защото покрай резорбирането му ще се е образувала млада тъкан, която с времето ще стане фиброзна).

junglegirl
21st April 2007, 07:22
Много ти благодаря,Ди :2020: Точно това ме интересуваше.
След като са поставени такива филъри обаче(Radiance, Radiesse),новообразувалата се млада тъкан,която ще стане фиброзна няма да е по-плътна или удебелена от тъканта на устите,нали? :roll:

diastemma
21st April 2007, 08:31
Ами ще бъде:) но в дебелината на тъканите това не би трябвало да се усеща. Пак ще кажа - не мисля, че Радианс и пр. са подходящи за устни, и смятам, че остатъчният ефект не може да бъде предвиден.

junglegirl
21st April 2007, 09:11
:2021: ами сега :roll:

diastemma
21st April 2007, 12:23
reduces the appearance of wrinkles and skin folds around the mouth and nose, and fills certain scars

Пише го тук (http://www.yourplasticsurgeryguide.com/injectables-and-fillers/radiesse.htm). Филърът е подходящ за изглаждане на бръчки и хлътвания около устата и носа, както и за запълване на някои белези. Препоръчва се във възрастта над 35г.

Excel
4th May 2007, 17:09
Хиалуроновата киселина винаги ли има разпад ? И може ли тя да създаде някакви проблеми ?

diastemma
4th May 2007, 18:00
Да, тя винаги се разлага. Чистата хиалуронова киселина се разпада много бързо, за около 3 мес, затова се подлага на допълнителна химическа обработка. При това между веригите се създават допълнителни връзки, които не съществуват в природната хиалуронова киселина, и това затруднява разграждането й. Може да се добавят различни пълнители (пластмаса, декстран), също за забавяне на разграждането й.

Възможна е реакция срещу продукта, която се дължи също предимно на тези "новосъздадени" връзки, или на пълнителите. Проблемите могат да варират от моментална алергична реакция (подуване, образуване на гнойни мехури, налагащо антибиотично и антиалергично лечение) до късни (след години) асептични (невъзпалителни) некрози на тъканите, които могат да доведат до леки неравности и хлъвания.

Excel
4th May 2007, 18:27
Означава ли това , че е най-хубаво да не се ползва ? Или некрозите са редки ? Какво точно представляват ?

Mena
14th May 2007, 13:44
Трябва наистина да сме много внимателни какви филъри ни се поставят. :2022:
Без да звучи като лоша реклама, но напр. миналия месец във Франция от Френската Агенция за Санитарна Безопасност са спрени от разпространение Outline, Beautical, Evolution, Hydractive, поради лошите условия за производството им, което не гарантира безопасността им.
Трябва и лекарите, които ги поставят да имат достатъчно информация и да са много коректни с пациентите си, само тогава и двете страни ще бъдат доволни от крайния резултат.

diastemma
14th May 2007, 16:46
Означава ли това , че е най-хубаво да не се ползва ? Или некрозите са редки ? Какво точно представляват ?
Тези некрози са малки хлътвания, получават се от това, че организмът се опитва да елиминира всички малки частици филър, и покрай това унищожава и малко собствена тъкан. Не се случва често, но не може да се предвиди като ефект. Хиалуроновата киселина все още е разрешена като филър и предизвиква значително по-малко проблеми в сравнение със забранения хидрогел.

Това (http://agmed.sante.gouv.fr/htm/alertes/filalert/dm070410.pdf) е документът, в който се дава указание всички изброени продукти на фирма Procytech да бъдат върнати на производителя или унищожени, тъй като поради несъответствия в технологичния процес те могат да доведат до проблеми при пациентите (свободен превод на част от текста).

Mena
14th May 2007, 21:31
Това (http://agmed.sante.gouv.fr/htm/alertes/filalert/dm070410.pdf) е документът, в който се дава указание всички изброени продукти на фирма Procytech да бъдат върнати на производителя или унищожени, тъй като поради несъответствия в технологичния процес те могат да доведат до проблеми при пациентите .
Diastemma, благодаря че си го приложила текста на документа! Разпоредбите на Afssaps се отнасят както за произвежданите от Procytech филъри, така и за продуктите им за мезотерапия.

diastemma
15th May 2007, 07:31
Благодаря ти, че ме насочи! Аз просто пуснах търсачката.

SoulMate
9th June 2007, 13:24
Има ли подходящ филър за около очите ?
Ето филър за около очите (http://jdmedicals.com/display.php?show_item=7&show_sub=67)

:)

Excel
9th June 2007, 19:34
Много благодаря , а към име да ме насочите в Пловдив / на лични / .

junglegirl
13th June 2007, 07:08
диметилполисилоксан чист силокон ли е,или е хидрогел :?:

diastemma
13th June 2007, 07:49
Точно силикон е ("сил" - т.е. молекулата е изградена на основата на силиций).

pink_pink
13th June 2007, 11:48
някой би ли споделил как се е чувствал първите дни.Много се замисля за такава намеса . но и се страхувам разбира се :? :?

junglegirl
13th June 2007, 14:42
Точно силикон е ("сил" - т.е. молекулата е изградена на основата на силиций).
Благодаря Ди :)

Mena
17th September 2007, 11:46
Тук прилагам една малка част от най-основната информация относно филъра с хиалуронова киселина RESTYLANE, която смятам, че ще бъде интересна.
RESTYLANE е първия продукт в света на основата на Хиалуронова киселина от неживотински произход, използван за естетични роцедури, който Q-Med представя и лансира на пазара през 1996г. RESTYLANE е мигновена естетична процедура, използвана за корекция на устни, бръчки и контур на лице. От появата му през 1996г. са извършени почти 7 милиона третирания в повече от 70 държави. Продуктите са създадени на основата на патентованата от компанията технология, NASHA™, производство на стабилизирана неживотинска хиалуронова киселина.
Днес се предлагат следните продукти:
RESTYLANE – за третиране на бръчки и увеличаване обема на устните RESTYLANE Touch – за корекция на фини линии по челото, около очите и устата (този продукт замества използвания преди години Restylane Fine lines, който diastemma е цитирала по-горе)
RESTYLANE Perlane – за корекция на дълбоки гънки, за създаване на пълни устни и за оформяне контура на лицето, контури на брадичка и бузи
RESTYLANE Lipp – за увеличаване обема на устните
RESTYLANE SubQ – за естествено подобряване чертите на лицето, като брадичка и бузи
RESTYLANE Vital – специално създаден за подмладяване, предотвратяване на стареенето и подобряване еластичността и неравностите по кожата.
Основните предимства на RESTYLANE, пред други филъри са следните:
- Естествен и безопасен
- Неживотински състав
- Не е необходим тест на кожата
- Незабавен продължителен резултат
- Биоразградим и не перманентен
- Бързо третиране, отнема около 30 минути
- Продуктова линия за напълно съответствие на продукт към нивото на кожата, на което се инжектира
- Клинични данни поддържат ефикасността и безопасността Безопасността е изключително важна.
RESTYLANE е преминал през строгата система за одобрение на FDA и е безопасно използван в почти 7 милиона процедури.
Първата и единствена одобрена от FDA (Агенция за лекарствата и храните на САЩ) хиалуронова киселина за естетична употреба.
Процедурата продължава около 10-30 минути, и след нея могат да се видят незабавни, видими резултати и само след краткото време, което е необходимо за възстановяване, можете да продължите с обичайния си начин на живот.
Този филър е ефективен и с продължително действие, RESTYLANE предоставя незабавно резултати, които са продължителни, но не перманентни.
Тялото има своя собствена система за разграждане и катаболизиране на хиалуронова киселина и поради това RESTYLANE ще изчезне естествено във времето. Обикновено след третиране на устни последващо третиране е необходимо след около 6 месеца. Контур на лице и бръчки обикновено изискват последващо третиране 6-12 месеца след първоначалното третиране.

diastemma
17th September 2007, 14:03
Страхотна си, благодаря!
Случайно да знаеш - съдържа ли други съставки освен хиалуронова киселина? И дали има допълнителни връзки между хиалуроновите вериги (cross-link)?

Mena
17th September 2007, 20:58
Случайно да знаеш - съдържа ли други съставки освен хиалуронова киселина? И дали има допълнителни връзки между хиалуроновите вериги (cross-link)?
diastemma, въпросът е много добър!
Всички продукти Restylane съдържат САМО хиалуронова киселина, 20mg/ml , без никакви други съставки. Тази хиалуронова киселина е неживотинска, стабилизирана!
При методът cross-linking, с който много от производителите се гордеят, ХК е кръстосано свързана, за да се постигне дълготрайност на продукта, като обикновено това свързване е около 20%, т.е всяка 5-та дизахаридна единица в ХК е модифицирана, като протеините могат да са интегрална част в тези кръстосани връзки. Най-образно казано при cross-linking в резултат се получава една изключително променена, модифицирана ХК, която е много различна от нашата естествена ХК, и организмът естествено реагира срещу нея като към чуждо тяло, още повече натоварено с протеини, които могат да доведат до нежелани реакции на имунната система.
За да се избегнат тези нежелани реакции ХК в Restylane е стабилизирана по уникален, патентован от производителя метод, за да се получи продукт с максимална дълготрайност на ефекта при минимална модификация.
В Хиалуроновата киселина в Restylane нивото на стабилизация е много ниско (под 1%), и въпреки това тази ХК е доказано ефективна за получаване на продукти със желаните качества- дълготрайност на ефекта и биосъвместимост с нашия организъм.
Съжалявам за малко сложното обяснение, помъчих се да го направя възможно най-просто и разбираемо, но ако мога ще се опитам да го направя и по-ясно.

diastemma
17th September 2007, 21:01
Разбрах го ... ако някой не е, ще може да попита:)
Благодаря отново!

Beauty
18th September 2007, 00:36
Мена, много съм ти благодарна за полезната и изчерпателна информация, наистина си супер! :2020:
Имаш ли представа къде в БГ работят с Restylane? И имат ли всички варианти на филъра? :D

Mena
18th September 2007, 14:18
Бюти, радвам се че мога да помогна с повече информация, защото няма нищо по-ценно от това да сме добре информирани!
Всички продукти Restylane, които съм изброила, ги има в Бълагария, но се работи предимно с Restylane, Restylane Touch и Restylane Perlane, надявам се скоро това да се промени.
Част от останалите им продукти изискват малко по-различна техника на поставяне.

junglegirl
3rd October 2007, 12:53
А под силикон 1000,какво да разбирам?И знаеш ли каква е разликата между него и диметилполисилоксан например? :roll:

diastemma
3rd October 2007, 22:08
Silikon 1000 е търговска марка течен силикон (диметилполисилоксан).

junglegirl
4th October 2007, 07:18
Супер!Благодаря ти :)

junglegirl
5th October 2007, 08:57
Диастемма,знаеш ли каква е разликата между силикон1000 и силикон350?
И ако се постави от единия вид,може ли след това да се инжектира от другия?Могат ли да се смесват? :roll:
И силикона прави ли алергии? :)

diastemma
5th October 2007, 19:58
Това (http://www.silikon1000.com/) тук е Silikon 1000. Числото "1000" обозначава вискозитета (течливостта) на силикона, но не знам в какви мерни единици.

Silikon 350 или нещо подобно не намерих в нета (поне не в медицинските продукти), така че не мога да кажа какво точно представлява.

Всичко мможе да предизвика алергии, вкл силиконът:)

junglegirl
5th October 2007, 21:26
Да,и на мен ми казаха,че силикон1000 бил по-плътен.Сигурно тъканите ще са по-меки с този 350,но пък нещо много безизвестен ми се струва... :roll:

junglegirl
16th October 2007, 14:31
Ди,а знаеш ли това пък какво е:Dow-Corning 360 Medical Fluid?Пак някакви силициеви атоми,ама такива разновидности на молекулата сигурно има безброй... :roll:

Mena
16th October 2007, 14:55
Ди,а знаеш ли това пък какво е:Dow-Corning 360 Medical Fluid?Пак някакви силициеви атоми,ама такива разновидности на молекулата сигурно има безброй... :roll:
Доколкото разбрах, това е безцветен и без мирис полидиметисилоксан флуид за лубрикиране (смазване) и силиконизация на стъкло, метал, пластмаса и гума в медицинско приложение.
http://www.dowcorning.com/content/healthcare/healthfluid/medical_fluids.asp
Colorless and odorless polydimethysiloxane fluid for lubrication and siliconization of glass, metals, plastics and rubber in medical applications.
А какво общо има с тази тема? :roll:

junglegirl
16th October 2007, 15:36
A бе видях го в някакъв сайт за одобрени и неодобрени от ФДА филъри...
чудих се дали не го инжектират ...
И знаете ли какво значение има вискозността на силикона?В смисъл по-малка вискозност/или по-течен/ означава ли по-голяма вероятност от усложнения :?:
П.П.Благодаря ти,Мена :D

baby_doll
17th October 2007, 14:56
Тъй като установих,че с липофилинг не мога да постигна желаните от мен устни, а ме е страх от силикон и хидрогел, искам да попитам какво знаете за Артекол и Аллодерм. Интересуват ме евентуални нежелани последствия, какви са рисковете и ако знаете кой хирург у нас се занимава с такъв тип операции, защото моят доктор ми отказа.

Благодаря предварително.

П.С. Ориентировъчна цена също ще ми е полезна.

Mena
19th October 2007, 14:29
junglegirl, надявам се че ще това ще може да отговори на въпросите ти относно силиконовото олио, във втората част на статията:
http://www.yestheyrefake.net/liquid_silicone_risks.htm

junglegirl
19th October 2007, 15:12
Благодаря ти :D Разгледах сайта,но пак само това намирам:
Unfortunately, silicone oil injections can cause granulomas, inflammatory nidus, macrophage activity and migration.
Първите две ми се виждат едно и също нещо/грануломи и възпалителни огнища/.Третото не го разбирам/макроскопична активност/и последно миграция/която всички хирурзи отхвърлят за чистия силикон/.Хидрогела е друго нещо.
Полидиметилсилоксан-а хидрофилен ли е :?:

fea
27th October 2007, 10:56
Джън, как си с инфото за Restylane? :D Още не мога да избера филър, операцията ме притеснява и май не дава кой знае какви резултати, как върви твоето проучване? :shock:

Mena
27th October 2007, 22:55
Джън, как си с инфото за Restylane?
Не съм Джън, но ще ми бъде приятно, ако мога да помогна с повече инфо за Restylane. :D

cary
28th October 2007, 23:39
Mena,какво стана с инфото за Restylane?

Mena
29th October 2007, 00:09
Mena,какво стана с инфото за Restylane?
Не зная какво точно инфо би искала Фея.
Иначе на предната страница съм пуснала кратка, интересна информация за него, но ако има конкретни въпроси съм насреща.

Nannssi__
13th January 2008, 16:04
А може ли да ми обясните какво точно представляват тези хидрогелове ?! щот нещо не мога да направя разлика силикон,хидрогел, липофилинг. Е за тва последното знам че уж е най безвредно смисъл като си от взето там мазнини ли как се водят не знам. на мен ми предложиха да си сложа бразилски хидрогел. ама бях писала и бяхте казали че то също е много вредно след време смисъл там получавало се някакво свличане ли и аз нз как да го обясна и някакви топчета вярно ли е това? И да питам само възрастта има ли значение при уголемяване на устните и за да не пускам нова тема за брадичката има ли значение при тези две неща-устни и брадичка годините?! (за прадичката не говоря за имплантант а за някакво увеличаване с липофлинг примерно )

Липофилинга боли ли много не там където е инжектиран а от бедрата или корема когато са ти зимали там мазнини ли кво е нз точно може ли малко разяснение )) липофилинга боли ли много ? :roll:



е аз не можах да си отг на въпросите изчетох цялата тема някои може ли да помогне
:?

diastemma
13th January 2008, 22:37
Силикон и хидрогел - химически различни вещества в гелообразна форма, използвани като тъканни филъри. Липофилинг - метод на трансплантиране на собствени мастни клетки.
Опасността при хидрогела е, че той не остава плътен във времето, а има тенденцията да се деформира и разтича (едновременно деформира мястото, където е инжектиран), като освен това причинява тъканна некроза.
Силиконът запазва формата си, но около него се образува съединителна тъкан, която води до допълнително уголемяване на обема. Ако в началото прекалиш с количеството, може да получиш неестествено издути устни.
При липофилинга се запазват около 30-50% от първоначалния обем, което налага повтаряне на процедурата. После устните ти са изтръпнали, а не болезнени. Възможно е да се прави и в по-млада възраст.

KEIS
15th February 2008, 18:35
Ди инжектираха ми Outline 2ампули не ,че има ефект де но сега притеснението ми е друго ,четох за филърите и искам да уточниш това и за него ли се отнася ?
Усложнения : не запазват формата си и под силата на тежестта се стичат между тъканите надолу (понякога години след инжектира

http://www.theclinics.co.uk/clinics_news/news.cfm/item/58 аз това намерих само за него и тук няма нищо притеснително но :roll:

Mena
15th February 2008, 21:06
Трябва наистина да сме много внимателни какви филъри ни се поставят. :2022:
Без да звучи като лоша реклама, но напр. миналия месец във Франция от Френската Агенция за Санитарна Безопасност са спрени от разпространение Outline, Beautical, Evolution, Hydractive, поради лошите условия за производството им, което не гарантира безопасността им.
Трябва и лекарите, които ги поставят да имат достатъчно информация и да са много коректни с пациентите си, само тогава и двете страни ще бъдат доволни от крайния резултат.
Това е към април месец 2007г.

Mena
15th February 2008, 21:07
И това.

Това (http://agmed.sante.gouv.fr/htm/alertes/filalert/dm070410.pdf) е документът, в който се дава указание всички изброени продукти на фирма Procytech да бъдат върнати на производителя или унищожени, тъй като поради несъответствия в технологичния процес те могат да доведат до проблеми при пациентите (свободен превод на част от текста).

KEIS
15th February 2008, 22:01
:2009: ужас ,и сега аз ако искам да допълня още мога ли да сложа друг филър при положение ,че имам от Outline ?Честно казано ме достраша вече ,то май по добре стана ,че не ми ги наду много :roll: а толкова ми го хвалеше тоя филър бил нов и тнн ...вече на никой вяра да нямаш или и те не са информирани или и аз не знам какво печели като застрашава клиентите си не ми е ясно :2014:

Mena
15th February 2008, 22:56
По информация от производителя, за разлика от другите полиакриламидни филъри, които не се резорбират, Outline е произведен по такъв начин, че се разгражда бавно от ензимите в тъканта на по-малки фрагменти от poly(acrylamide-co-DADMA) и след това се изхвърля от тялото.
Keis, пожелават ти всичко да е наред при теб.
Не можеш да си сложиш друг филър докато този е в устните ти.
Недей да рискуваш повече!

KEIS
16th February 2008, 09:27
Но този е разрешен стана ясно ,че Ди се е объркала ,това значи че мога да допълня с него още .. :roll:

diastemma
16th February 2008, 11:13
В мненията ни няма противоречия, Outline наистина е полиакриламиден хидрогел, за който фирмата казва, че е резорбируем.

Outline (http://www.consultingroom.com/Treatment_FAQs/Product_Display.asp?Product_ID=27)

Лично аз, и това е просто собствено мнение, изпитвам страх от хидрогела независимо от формата му. Целта ми е да ви дам информация, решението остава ваше.

Корекцията на Мена се отнасяше до това, че аз бях поставила Outline в постоянните филъри, а той всъщност се разгражда.

KEIS
16th February 2008, 11:33
Корекцията на Мена се отнасяше до това, че аз бях поставила Outline в постоянните филъри, а той всъщност се разгражда.Това означава ли ,че ако си инжектирам още няма опасност да се разтече след като се резорбира ?Нещо съвсем се обърках .. :roll:

diastemma
16th February 2008, 11:37
Ще ти кажа честно, че не познавам много добре този вид филъри и не мога да дам насоки...

KEIS
16th February 2008, 11:39
Благодаря ти Ди за отговорите ,дано намеря нещо ,че ми се иска по големи устнички за лятото а щом не мога да смесвам филъри ще трябва пак да си сложа от outline или да чакам 2год да се махне :wall:

junglegirl
16th February 2008, 12:02
По информация от производителя, за разлика от другите полиакриламидни филъри, които не се резорбират, Outline е произведен по такъв начин, че се разгражда бавно от ензимите в тъканта на по-малки фрагменти от poly(acrylamide-co-DADMA) и след това се изхвърля от тялото.Ето това не може да е вярно!!!
П.П.Не е към теб,Мена-към производителите ми е критиката,които ни пълнят главите с глупости,за да си пласират филърите :?
Нещо подобно ми говореше и един лекар-че след 2 месеца нямало да имам и следа от силикон в устните си-всичко щяло да се преработи от организма ми и да се замени с тъкан :treaten: :treaten:
Явно трябва да се боядисам брюнетка...

KEIS
16th February 2008, 12:11
пффф тоя си е и вярвал май :roll: не знам вече бръъъъм за пари какво ли не правят :2001:

diastemma
17th February 2008, 09:53
E, не мога да твърдя, че не се разграждал, просто не познавам филъра.

KEIS
17th February 2008, 10:38
Това което чета за него е хубаво и те два вида филър единия е за попълване на бръчки другия за устни ..Казват ,че не е съставен от животински продукти и се разгражда напълно с времето ..също ,че присъства в храни ,капки за очи и др.. Това ,че е трябвало да бъде върнат на производителя или унищожен ,поради лошите условия на производство си мисля ,че може да е за определена партида само :roll: ..Мисля да сложа още малко лятото и дано не съжалявам ,и моля ако някой има друга информация или личен опит от този филър да сподели !!!

ankristy
25th March 2008, 10:16
аз имам Ботокс на челото и около очите, а в устните-хиалоронова киселина. след всяко инжектиране ефекта е по-бърз и по-дълготраен. абсолютно безвредно е /освен при някои автоимунни заболяванияно пак подлежи на консултация/ и се резорбира 100%. от 7 години имам наблюдения и не съм видяла фал /почти всичките ми приятелки имат/. чувам обаче,че някои доктори използват други материали /по-ефтини/,рекламират ги като хиалорон на по-ниска цена, и осле-драма. цената е около 500-600лв.

galyusha
7th October 2008, 13:51
Случайно да знаеш - съдържа ли други съставки освен хиалуронова киселина? И дали има допълнителни връзки между хиалуроновите вериги (cross-link)?
diastemma, въпросът е много добър!
Всички продукти Restylane съдържат САМО хиалуронова киселина, 20mg/ml , без никакви други съставки. Тази хиалуронова киселина е неживотинска, стабилизирана!
При методът cross-linking, с който много от производителите се гордеят, ХК е кръстосано свързана, за да се постигне дълготрайност на продукта, като обикновено това свързване е около 20%, т.е всяка 5-та дизахаридна единица в ХК е модифицирана, като протеините могат да са интегрална част в тези кръстосани връзки. Най-образно казано при cross-linking в резултат се получава една изключително променена, модифицирана ХК, която е много различна от нашата естествена ХК, и организмът естествено реагира срещу нея като към чуждо тяло, още повече натоварено с протеини, които могат да доведат до нежелани реакции на имунната система.
За да се избегнат тези нежелани реакции ХК в Restylane е стабилизирана по уникален, патентован от производителя метод, за да се получи продукт с максимална дълготрайност на ефекта при минимална модификация.
В Хиалуроновата киселина в Restylane нивото на стабилизация е много ниско (под 1%), и въпреки това тази ХК е доказано ефективна за получаване на продукти със желаните качества- дълготрайност на ефекта и биосъвместимост с нашия организъм.
Съжалявам за малко сложното обяснение, помъчих се да го направя възможно най-просто и разбираемо, но ако мога ще се опитам да го направя и по-ясно.

ЗДРАВЕЙТЕ!
А ИМА ЛИ НЕЩО, ОТ КОЕТО ДА СЕ ПОВЛИЯВА ТОЗИ ФИЛЪР, ИНЖЕКТИРАН ВЕДНЪЖ В УСТНИТЕ, ЗА ПО-БАВНОТО МУ РЕЗОРБИРАНЕ. АЗ СЪМ С ТАКЪВ, НО МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ - КАТО, ЧЕ ЕДИН ДЕН ИМАМ УСТНИ, ЕДИН ДЕН - НЯМАМ :) .. СТРАННО МИ Е И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ОТ КАКВО СЕ ВЛИЯЕ, КОЕ СПОМАГА/ПРЕЧИ- ЕФЕКТА ДА Е НА НИВО ВСЕКИ ЕДИН ДЕН :1246:

diastemma
11th October 2008, 10:05
Mena ... имаш ли идея как я стабилизират, на какъв принцип? (Кръстосаните връзки също са вид стабилизация, затова питам.)

diastemma
11th October 2008, 10:07
Каквото и да си говорим за полиакриламидните филъри (т.е. хидрогели) - разграждащи се, неразграждащи се - препоръчвам да ги избягвате!

Mena
11th October 2008, 21:03
Ди, този въпрос и аз съм го задавала на производителя :D
Ще ти кажа какъв беше отговорът:
Стабилизирането на хиалуроновата киселина е патентована техника, и като такава е защитена за времето на патента и не може да се прави публично достояние.
Филърите произведени от такава ХК са единствени и неповторими на пазара точно защото са произведени от стабилизирана, т.е. минимално променена ХК (под 1%), и затова се наричат "Златен стандарт" в производството на филъри, именно защото другите производители не знаят как да постигнат стабилизирането на ХК. Те я модифицират до 25-30% чрез процеса на кръстосано свързване и така я правят много различна от нашата естествена ХК.

Excel
11th October 2008, 21:09
По някакъв начин хиалуроновата киселина може ли да създаде проблеми в тялото или всичко отшумява ?

Excel
11th October 2008, 21:19
Чета ви , нещо ми преплетохте мозъка , може и да сте отговаряли на въпроса ми . :cry:

diastemma
12th October 2008, 13:28
Значи да питам някой биохимик:)

The Shadow
12th October 2008, 19:12
Да разбирам ли че в интегралния протеин има по-висока доза белтък? И всъщност на това да се дължи бавното разграждане? и всъщност ХК е тази която го задържа а той е в завишена доза......? И щом има опасност организма да го отхвърли......или аз не съм разбрала за какво точно иде реч в патента?...... :2045:

Mena
12th October 2008, 19:59
Патентът защитава самият процес "стабилизиране", чрез който се обработва в минимална степен естествената ХК, за да има тя достатъчна дълготрайност след инжектирането й, и заедно с това да е максимално идентична с нашата собствена ХК.
ХК е по принцип много нетраен полизахарид и в естествения си първоначален вид се абсорбира след няколко часа в кожата. За да се предотврати това се налага нейното модифициране.
През 1996г. се появяват първите Хиалуронови филъри, и те са произведени именно от стабилизирана ХК.
http://www.restylane.com/Templates/Page.aspx?id=20459
Стабилизирането е уникален процес не само защото променя под 1% първичната ХК, а и защото чрез него тя запазва способността си да свързва молекули вода и така да поддържа създадения обем до абсорбиране и на последната молекула ХК в кожата.
http://www.restylane.com/Templates/Page.aspx?id=20461

Ди, ако някой биохимик открие тайната, бъди сигурна че ще стане мнооого богат! :) :)
(освен ако не го осъдят да не използва откритието си преди това)

Mena
12th October 2008, 20:07
Шадоу, при кръстосаното свързване на ХК, именно протеини са голяма част от свързващия агент, и това предизвиква нежелани странични реакции в по-чувствителни организми, още повече че ги носи ХК, която е променена до 25-30% при процеса на кръстосано свързване и поради това кожата може да я възприеме като чуждо тяло, а не като ХК.

The Shadow
12th October 2008, 20:31
Шадоу, при кръстосаното свързване на ХК, именно протеини са голяма част от свързващия агент, и това предизвиква нежелани странични реакции в по-чувствителни организми, още повече че ги носи ХК, която е променена до 25-30% при процеса на кръстосано свързване и поради това кожата може да я възприеме като чуждо тяло, а не като ХК.
ДААА! :D Всичко което си написала е точно така! :D Тя като полизахарид задържа водата и предотвратява по-бързото изхабяване на колагена и еластиновите нишки! Но аз някак си май се увлякох повече в разсъждения на какъв принцип е "златния стандарт"......защо се разгражда бавно.....и по логиката и скромната ми компетенция незнам защо реших че понеже мулекулата на белтъка в протеина е Вета и за това резорбирането става по-бавно, а ХК спомага като полизахарид за максималното й задържане в дермата.......ъъъъъъ демек ХК се явява нещо като страж за да не се изпаряват бързо водата и нивото на колаген да се поддържа максимално по-дълго......за това е и вид филър въпреки че в момента козметологията се е насочила към нови биотехнологии и разработки за естествено стимулиране и регенерация на колагена /основно/ ........аз само разсъждавам де....уж логически........нали съм блондинка :1228:
позволено ми е да сгреша :2014: :1228:
Кога ли ще дойде денят в който ще има решение за забавянето и/или регенерирането на всички просеци на стареене аз мн. се надявам че ще го доживея :2038: :1246: :girl_in_love:

Mena
12th October 2008, 20:48
Шадоу, процеси за забавяне на стареенето нали знаеш колко много съществуват :D , уви никой от досегашните не е вечен и трябват непрекъснати повторения. :D

The Shadow
12th October 2008, 21:02
Да знам аз има мн. качествени превенции и ....има едно нещо за което писах по една тема във форума което наистина действа обратночасовниковата стрелка...много е просто но пък...за видими и бързи резултати трябва да се лишим от най-ценната енергия и всъщност да си я акумолираме за самите нас...за да се получи резултата Даже аз го започнах за неопределен период от време и за това си сложих такъв аватар че поне да плакна очички :girl_haha: :2009: чрез него
Абе дано да доживеем тия ЗЛАТНИ открития! :D

Mena
12th October 2008, 21:55
По някакъв начин хиалуроновата киселина може ли да създаде проблеми в тялото или всичко отшумява ?
Дива, едно от големите предимства на ХК е именно това, че е напълно биоразградима.
Т.е. каквито е нежелани странични реакции да са се появили след инжектирането те естествено изчезват, или с времето или чрез инжектиране на хиалуронидаза, която ускорява разграждането на ХК.

diastemma
13th October 2008, 01:52
Ди, ако някой биохимик открие тайната, бъди сигурна че ще стане мнооого богат! :) :)
(освен ако не го осъдят да не използва откритието си преди това)
Създаделите на препарата определено вече знаят тайната:)

Mena
13th October 2008, 19:48
Така е, и затова г-н Bengt

diastemma
13th October 2008, 20:26
Приятно ми е да се запознаем:)

Mena
1st February 2009, 22:44
Ди, и на мен също ми беше приятно да се запозная с него :lol:

demili 1
1st February 2009, 23:11
Ди, и на мен също ми беше приятно да се запозная с него :lol:

Благородно ти завиждам! :D

siss
21st March 2009, 16:54
Никъде, освен в Панацея и един пловдивски сайт не видях да слагат New-Fill. Някой да звае какъв специалист го инжектира - хирург, или дерматолог? Не съм си слагала нищо досега, та се извинявам за некомпетентността.
Имам и въпроси относно цените. Каква е грубо цената на процедура с Хиалуронова к-на и каква с New-Fill.
Също се интересувам от котешките конци, които се инжектират и стимулират собствената тъкан.
Благодаря :)

siss
21st March 2009, 16:55
Да допълня (че ми няма бутона "промени") по-конкретно се инересувам за запълване на назолабиалните гънки.

katrin_d
31st March 2009, 13:33
Здравейте, аз също съм чувала, че New-Fill е един от най-добрите филъри и също от доста време се опитвам да разбера къде работят с него и каква е цената му. Досега в пластичните клиники, където съм питала предпочитат да слагат хиалуронова к-на, а този филър не са го чували ......
Ако някой има инфо нека да пише

Mena
31st March 2009, 22:05
Катрин, какво те кара да мислиш, че е "един от най-добрите"? :D

borislavka
7th October 2010, 11:23
Да побутна темата. :lol:

Искам да си сложа малко обем на дупето и се замислих за филър вместо за имплант. Някоя правила ли си е подобна интервенция? Виждала съм резултати, но само по чужди сайтове. Знам, че се прави постепенно, а не наведнъж. :roll:

sisanka
23rd December 2010, 18:56
be kvi dilari ste tuka we :shock:

pepi_simeonova
10th April 2014, 14:44
Благодаря за информацията. Много е изчерпателна.

estrella_pearll
2nd March 2015, 00:51
Ne hodete pri doctor burdarov susipa mi jivota zdraveto injektira mi uj kiselina predi 13 meseca koiato ne mi se maha ot ustnite I platih 500 leva I tozi chovek spi spokoino az se razboliah ne moga da se hrania da spia,da stoia ot bolki taka che ne hodite pri Emil Burdarov tozi chovek mi susipa ustnite zdraveto a az my platih za neshto koeto se razlaga promeniha mi se cveta na ustnite gornata pariat mi,glavata mi boli ujasno ymiram ot bolki vseki den se molia Gospod da me pribere I tozi chovek raboti v Aleksandrovska bolnica kak moje da susipva taka jivota na horata I to za 500 leva kazaha mi che se maha do 1 godina a az go imam oshte.Taka che momicheta ne pravete tazi greshka ne hodete v negovite kliniki nito pri nego!!!!!

ai6erasimova
13th March 2015, 10:24
Zdr as rabota v istanbul s plasti4ni hirurzi ako İmate viprosi moje da pitate i moga da vi dam siveti poznavam vsi4kite tuka sim za pomost moje i na li4no da se pisem