PDA

View Full Version : Контратубекс


zuzina
31st August 2006, 10:10
Моля ви, кажете ми след колко време се заличават белезите мазани с контратубекс, и премахва ли релефни и груби белези. Мажа вече 5м. но още са червени и грозни.

joy
31st August 2006, 10:28
Не искам да те разочаровам, но аз съм се мазала няколко месеца с това кремче и белега ми си остана почти същия. Ходих и на физиотерапия първоначално и там с някакъв уред (мисля че ултразвък беше, но може и да греша) размазваха кремчето въху белега но и от това нямаше ефект. Това беше преди 7-8 години някъде. Сега си ходя още с белега. :1246:

Magikka
31st August 2006, 10:46
много зависи от типа на белега. бедна ти е фантазията колко много видове белези има. Аз лично съм изразходвала около 5-6 тубички с контрактубекс и още една с Дерматикс(така мисля че се казваше), която струва 70лв...и ефекта е...по-скоро никакъв:) обаче наистина зависи от белега и особено дали липсва тъкан и на коя част от тялото е, а и също как е получен. За белези от оперативна намеса (т.е. равно и добре срязано) на една моя позната и повлия, но тя се маза 1 година...а и не е като да ти изчезнат белезите.

joy
31st August 2006, 11:05
ами моят белег е от премахната бенка по хирургичен път и изненадващо от една бенка остана един дълуг и груб белег. Поне в началото беше груб, сега с годините сякаш слегна и избледня малко. Но мен вече не ме дразни и дори сякаш започна да ми харесва някак си. :lol:
Може би не съм се мазала достатъчно дълго с контратубекса и за това да не е имало някакъв видим ефект. Макар, че аз по принцип съм много постоянна, особено ако провеждам лечение.

леля мичИ
31st August 2006, 11:15
Сина ми преди години си цепна челото яко и отидохме при пласт. хирург, той ми каза, да поръчаме от Германия "Келофибразе". Мазах го доста време и съм много доволна. После един приятел го бяха били здрави и му дадох една тубичка, та и той много доволен остана.

Magikka
31st August 2006, 12:33
joy за контрактубекса знам че при стари белези трябва да се направи компрес за да има някакво действие...

joy
31st August 2006, 13:04
той белега си беше пресен аз като го мазах с контратубекс. Сега вече е стар. :wink:

frutty
31st August 2006, 14:04
Аз също ползвах Контратубекс на пресен белег ( от изгаряне), без никакъв ефект

Magikka
31st August 2006, 14:13
може би на нас ни е по-трудно да преценим дали белезите ни се променят или не т.к. ги гледаме непрекъснато, аз за това преди време си снимах белезите преди да почна с поредния крем...но загубих снимката ..... все едно всеки ден като се гледа човек в огледалото да може да усети разликата от 1 година примерно....след 10 години може и да си каже....ееее каква бях някога..... така че с ефекта върху белезите всичко е относително. Мои познати твърдят че белезите ми са избледнели Но и времето си оказва ефект. А моите белези са вече на почти две години.

chick
31st August 2006, 14:34
ами моят белег е от премахната бенка по хирургичен път и изненадващо от една бенка остана един дълуг и груб белег.

малее, аз мислех да си махам една бемка от лицето,ама май ще се откажа за да не вземе да ми остане някакъв гаден белег и да съжалявам...

zuzina
31st August 2006, 16:45
Това което пишете направо ме размазва-белезите са от корекция на уши на сина ми, и нали разбирате, не може цял живот да ходи с дълга коса..... УЖАС!

Magikka
31st August 2006, 20:04
zuzina четох за операцията на сина ти...не мога да си представя къде е белега, но все си мисля че все пак кожата му е доста млада и тези мазила трябва да му подействат. Колко стари са белезите?

zuzina
31st August 2006, 21:20
опериран е преди 5м., мажа ги от 20-ия ден, но са все така груби и червени, особено единия-направо е кошмарен.

Фелисити
31st August 2006, 22:08
Това което пишете направо ме размазва-белезите са от корекция на уши на сина ми, и нали разбирате, не може цял живот да ходи с дълга коса..... УЖАС!
Странно е това, което пишеш, белегът не е ли разположен точно между главата и ухото, където не би трябвало да се забелязва дори и с къса коса?

Magikka
1st September 2006, 08:25
zuzina, толкова ли се виждат тези белези? не би ли трябвало по принцип белезите, които остават да не са толкова големи? Пък и аз сега си гледах моите уши... и ако имам отзад белег - няма да се вижда ако ще и с къса коса да съм...ако обаче ми бяха клепнали - късата коса зад ушите пак би ги покривала. Опиши точно колко големи са белезите и къде се намират. Освен това се правят процедури с лазер, които видимо намаляват следоперативни белези - поне така на мен ми каза докторката, при която бях(Аз отидох на прегледа в Мед. академия - там има такива специалисти, които се занимават с лазерни процедури). Можеш да заведеш детето поне да го видят. Може това дори да се окаже по евтино отколкото да купуваш непрекъснато контрактубекс. Но от друга страна не знам дали е от значение къде е белега и разни такива подробности...

joy
1st September 2006, 10:39
Снощи се сетих, че тогава се мажех с още едно мазило за заличаване на белега - Madecassol. zuzina може да го пробвате ако решиш, и ако още го има. Или пък защо не питаш хирурга, оперирал сина ти, за някое друго мазило.

Magikka
1st September 2006, 10:48
MAdecasol вече не се внася в БГ...аз също търсих за моите белези, защото хирурга който ме "закърпи" ми го препоръча... но в аптеката ми казаха че е горе-долу същото като контрактубекс

zuzina
1st September 2006, 13:17
Там е работата, че не са към главата, а през средата на ухото по цялата му дължина. И понеже едното ухо не е толкова прилепено колкото другото а повече стърчи, белега се вижда и от самолет. А този лекар въобще не желая да го виждам вече, след две корекции с незадоволителен резултат-мисля, че ще ме разберете....

Magikka
1st September 2006, 13:21
питай някъде за премахване на белези с лазер

zuzina
1st September 2006, 17:01
Диастема, аз съм същата зузина от форума на БГ МАМА , там писах за вродени аномалии на ръцете. Моля те, кажи защо нашите белези не са в гънката, различни техники ли има или е просто некадърност? И не се резорбират конците, един стърчеше от шева и аз лично го отрязах и извадих(4м. след операцията)! Боже, що за хирург съм намерила?

bel
1st September 2006, 21:01
MAdecasol вече не се внася в БГ...аз също търсих за моите белези, защото хирурга който ме "закърпи" ми го препоръча... но в аптеката ми казаха че е горе-долу същото като контрактубекс

Внася се. Преди 2-3 месеца го купихме, за да мажем белези от варицела на дъщеричката ми - белезите изчезнаха.
Белезите от моята операция ги мажа със "Зерадерм", минали са по-малко от 3 месеца, а белезите са незабележими!

Magikka
2nd September 2006, 17:34
Bel, а колко струва и можеш ли да кажеш някой от съставките...искам да сравня дали наистина е подобно на контрактубекса.

Chujdata
8th September 2006, 20:11
http://www.jdmedicals.com/display.php?show_item=5&show_sub=10

bel
9th September 2006, 21:48
Bel, а колко струва и можеш ли да кажеш някой от съставките...искам да сравня дали наистина е подобно на контрактубекса.

Струваше 7-8 лв., не помня точно. Тубичката вече я изхвърлихме, така че не мога да ти кажа съставките. Но мисля, че са за различни видове белези.

Magikka
11th September 2006, 08:58
Chujdata имаш ли информация колко струва?

Chujdata
11th September 2006, 09:12
Zeraderm ultra. Струва 58 лв

Beauty
11th September 2006, 11:58
8)

Magikka
11th September 2006, 13:05
Бюти използвала ли си Дерматикс? Колко време? За какви белези? Относителен резултат?

Beauty
11th September 2006, 13:22
:D

The Shadow
9th November 2006, 14:08
А някой да сподели за Контарктубеска за заличаване на белези от пъпки?Аз действам в тази посока, но от скоро така че всяко мнение ще ми е от полза????И то в комбинация с Далацин Т???? май далацина повече влияние оказва..............да го продължа ли контарктубекса? :?:

TARA_
21st November 2006, 23:23
Контрактубекса може да помогне при пресни белези и ако са малки.Аз съм си мазала ако ми остане белег от пъпка.Избледняват,но за по-големи не става.И стрии съм мазала.Мисля,че най-добър е дерматикс.Медиказола също не е лош.Аз имах белег от шит крак.Сега е с цвета на кожата ми,само кожата е тънка като фолио,но това става с времето.

junglegirl
7th December 2006, 11:52
А някой ползвал ли е лепенките Цика-кеър? :roll: Изписвали се от лекарите от Клиниката по изгаряния към "Пирогов" и от аптеката ми казаха,че им се възлагали по-големи надежди,отколкото на кремчето Зерадерм :roll: Аз си купих от малките-една лепенка струва 61 лв.
:lol: Честно казано малко са ми странни :lol: :lol:

П.П.Имам чувството,че съм си залепила силиконови презрамки на белезите :wink:

mmmmmmm
10th January 2007, 13:27
Ама тоя Контрактубекс наистина въобще не влияе на белезите! Д-р Бояджиев ми препоръча да се мажа с него (операцията ми за увеличаване на бюста беше май месец). Наистина не съм много редовна с мазането, ама белезите си стоят червени, без дори и минимална промяна :( Принципно кожата ми е предразположена към образуване на белези, та затова искам да попитам дали ако ходя на солариум белезите ще се заличат или е възможно да се получи обратния ефект? :roll: През лятото като ходя на море и ако имам някакъв белег,слънцето ми влияе много добре, но дали ще е така и с тези белези?Мнения?

ПП: Знам, че темата е стара, но не ми се искаше да пускам нова

grace
10th January 2007, 13:39
На мен ми препоръчаха Дерматикс и засега съм доволна. Белезите ми са много тънки и бледи. Но може би има значение че са около ареолата , а казват че там по-бързо се заличават :roll:

bimbi
10th January 2007, 14:40
Ама тоя Контрактубекс наистина въобще не влияе на белезите! Д-р Бояджиев ми препоръча да се мажа с него (операцията ми за увеличаване на бюста беше май месец). м? :shock: на мен ми каза да не се мажа с нищо, още по-малко пък с Контратубекс 8)

zuzina
10th January 2007, 15:18
Мисля си, че зависи от белега, не толкова от мазането. Синът ми има корекция на ушите, единия белег е груб, релефен и червен, а другия е тънък като косъм и блед, а и двата са мазани едновременно с контратубекс!!??

junglegirl
10th January 2007, 16:55
Мисля си, че зависи от белега, не толкова от мазането. Синът ми има корекция на ушите, единия белег е груб, релефен и червен, а другия е тънък като косъм и блед, а и двата са мазани едновременно с контратубекс!!??
И при мен има разлика в белезите,а кожата е същата,грижите също...според мен основно значение има ШИЕНЕТО.

tania29
10th January 2007, 17:29
И аз се оперирах преди 3 месеца и ми изписаха Контратубекс и Дерматикс-лекарката каза да ги редувам и до една година няма да си личат.Но засега още се виждат червени ивици

Excel
10th January 2007, 19:24
И аз бях на този принцип , но Контратубекс и Зерадерм . В края на деветия месец - добре съм на белези / или вече съм свикнала с гледката - има го и този психологичен момент / .

mmmmmmm
10th January 2007, 19:46
м? на мен ми каза да не се мажа с нищо, още по-малко пък с Контратубекс
Предполагам, че ти е казал да не се мажеш с крем против белези, защото е видял, че белега ти заздравява добре. При мен го има момента, че кожата ми е склонна към образуване на белези. А какво мислите по въпроса за солариума?

Excel
10th January 2007, 20:03
Солариум и слънце - забрави . Аз моите си ги " сварих " на слънцето през бански с подплънки при това и си удължих червенкото около белезите във времето .

mmmmmmm
10th January 2007, 23:26
Солариум и слънце - забрави . Аз моите си ги " сварих " на слънцето през бански с подплънки при това и си удължих червенкото около белезите във времето .
ОК, мерси много за отговора! Ми значи ще си ходя с белегчетата, кво да правя

bimbi
10th January 2007, 23:53
м? на мен ми каза да не се мажа с нищо, още по-малко пък с Контратубекс
Предполагам, че ти е казал да не се мажеш с крем против белези, защото е видял, че белега ти заздравява добре. каза ми го като ми махаше конците, тъй че не е видял никакви белези.
в интерес на истината се метнах на солариума веднага, лятото ходих на плаж без горнище, а сега белезите ми са почти незабележими. тъй че си е до кожа

mmmmmmm
10th January 2007, 23:59
На мен ми каза същото, обаче после добави, че ще е добре да ме види след няколко месеца, защото може да има нужда от мазане с кремче. Е да, ама от Контратубекса ефект не видях (аз вече спрях да се мажа с него, де). Аз така или иначе за бала ми (живот и здраве, разбира се) мисля да тръгна на солариум, ама дотогава има мноого време, така че ще го измисля :)

didi_sladka
11th January 2007, 00:10
вярно ли е това че контратубекса премахва стрии?

mmmmmmm
11th January 2007, 09:48
вярно ли е това че контратубекса премахва стрии?
Ами така се говори, ама за да ти се премахнат стриите трябва да се мажеш нон- стоп и да изхабиш сигурно поне 10 тубички (щото стриите нали пак са вид белези, затова говорят, че се премахват с Контратубекс)

SoulMate
11th January 2007, 12:44
вярно ли е това че контратубекса премахва стрии?
Няма начин да е вярно. Стриите не могат да се премахнат по никакъв начин, освен евентуално оперативно, но могат да се "маскират" например с ето това: http://jdmedicals.com/display.php?show_item=18&show_sub=57

Excel
11th January 2007, 17:50
И действието на Flavo-C ли е толкова добро както е отразено по снимковия му материал , защото в реалния живот нещо му куца с крайния ефект ?

SoulMate
11th January 2007, 18:33
И действието на Flavo-C ли е толкова добро както е отразено по снимковия му материал , защото в реалния живот нещо му куца с крайния ефект ?
:))
Какъв краен ефект очакваш и от колко време го ползваш?

Excel
11th January 2007, 19:04
Употребих само едно флаконче / серума /, искам резултата като на жената от снимката . Каква употреба и продължителност , а и схема , тъй като са различни видове , трябва да се спазва . Ако искате ми пишете на лични .

SoulMate
11th January 2007, 23:31
Сигурна съм, че след един флакон вече има резултат, но вгледана в огледалото не го забелязваш :) Схемата е обикновена - сутрин и вечер на почистено лице. Бръчките се заличават, стига да не са твърде дълбоки (забелязах обаче, че дори назолабиалните бръчки се "притесниха" и поизгладиха)
Ако кожата ти е суха - слагай кремче. Постоянствай и си почивай - сънят е най-добрият подмладител от всички известни средства :)

Yansi
12th January 2007, 00:26
Аз също съм се огледала в Flavo-C, но не знам за след каква възраст е подходящ? :roll:

SoulMate
12th January 2007, 13:36
Аз също съм се огледала в Flavo-C, но не знам за след каква възраст е подходящ? :roll:
:) В брошурката пишеше нещо такова "При млади жени възпрепятства процесите на стареене; при по-възрастни - стимулира производството на колаген и т.н"
С две думи - няма възрастово ограничение. Само началното съприкосновение с Флаво може да бъде малко стъписващо - докато отмине периодът на регенерация на кожата усещанията са странни. След това всичко е ОК, лицето става супер свежо (между другото не забравяйте шията и горната част на ръцете - основните издайници на възрастта) :)

Yansi
12th January 2007, 13:56
SoulMate :2015:
а къде се продава, по аптеките има ли го?и колко струва?
иии последен въпрос може ли да се нанася около очите? :)

apoklistika
12th January 2007, 14:09
Янси, пише, че може да се нанася и около очите и около устата.Аз си поръчах вчера от един сайт, 35 евро,но е 15 мл.

SoulMate
12th January 2007, 14:23
Хммм, не само може да се нанася около очите, но е задължително :)
Струва към 40 лв. Предполагам, че не всяка аптека би се навила да ти го осигури, някои открито ги мързи (с извинение, ама си е така). В ремедиумите например го има. Фаворит ми е една малка аптека на Гр. Игнатиев срещу нотариата - пълна с козметика и с любезни мацки-аптекарки.

SoulMate
12th January 2007, 14:24
Аз си поръчах вчера от един сайт, 35 евро,но е 15 мл.
Това е интересно, от кой сайт? :)

apoklistika
12th January 2007, 14:26
http://www.lp-beauty.de/shop/product_info.php?products_id=56
Между другото,аз ползвах почти година много усърдно и редовно един друг серум (http://www.vitamini.hr/img/ArticleImages/2594.jpg),който е само витамин С, но определено имаше ефект,усещах си кожата толкова здрава,както с никой крем.

Yansi
12th January 2007, 14:59
още веднъж :2015: :2020:
oще днес ще си го поръчам :D
и ще видиме дали ще се опъна като детско барабанче :girl_haha:

Excel
5th February 2007, 18:00
Момичета , помагайте . При употреба на Зерадерм - струпчетата от шева трябва ли да паднат или върху тях се маже ? След операцията си бях първо на Контратубекс и затова не зная , а сега ми се налага да ползвам .

diastemma
5th February 2007, 18:07
Трябва да няма корички. Зерадермът създава силиконов филм, който притиска белега и му пречи да стане релефен. Докато Контрактубексът подтиска образуването на колаген. Принципът на действие на двете лекарства е различен : Зерадермът действа на физически принцип (натиск), Контрактубексът - на биохимичен.

Excel
5th February 2007, 18:13
Благодаря много .

Celine
5th February 2007, 18:21
Flavo-C, каква марка ? в Бг продават ли го. и като стана дума за стрии някой чувал ли е за някакъв пилинг Калкова в Варна го правила с/у стрии.

diastemma
5th February 2007, 18:23
Стриите могат да избледнеят, но няма да изчезнат, независимо от метода.

хуба-буба
23rd February 2007, 17:03
Здравейте, интересуваме дали накой е ползвал МАДЕКАЗОЛ или ЗЕРАДЕРМ вурху скоро появили се стрии и дали има ефект, и след колко време. Ако има ефект от други мазила ще ви бъда благодарна , ако споделите.

Excel
23rd February 2007, 17:24
Ако наистина стават в момента - ползвай маслото на Икаров срещу стрии . Омекотява кожата и я излюпваше . При мен се заличиха , но не бяха от бременност и раждане . Там са по-силно изразени стриите .

emisof
23rd February 2007, 18:49
ЗЕРАДЕРМ в никакъв случай, той се ползва само като превенция срещу хипертрофия на белега /надигане/, а стрията е "разтегнат" белег /хлътнал/.

didi_sladka
23rd February 2007, 19:21
последно тва масло на икаров помага или не :)

Levee
23rd February 2007, 23:20
Здравейте, интересуваме дали накой е ползвал МАДЕКАЗОЛ или ЗЕРАДЕРМ вурху скоро появили се стрии и дали има ефект, и след колко време. Ако има ефект от други мазила ще ви бъда благодарна , ако споделите.
Преди години изгорих гърдите си с вряла вода. Ужас беше, падна ми кожата. Като поотминаха раните лекарят ми препоръча мадеказол срещу белези. Чисто нова съм. Тогава струваше колкото цяла една заплата, но помогна. Нямам никакви белези след страхотно изгаряне.

Excel
24th February 2007, 10:34
последно тва масло на икаров помага или не :)
при мен помогна , но всичко наистина е относително .

sweet_dreams
26th February 2007, 14:23
А къде може да се намери и на каква цена горе-долу?

laska
26th February 2007, 15:12
Момичета може би тука е мястото да попитам дали след мамопластика трябва да мажем белезите и с какво .На мен докторът нищо не ми изписа .Може би пропусна? :roll:

grace
26th February 2007, 18:40
На мен Стоянов ми препоръча Дерматикс. Но първо трябва да ти паднат всички корички от белега.

chervenokoska_2
26th February 2007, 22:16
Аз се мажа с Церадерм Ултра. Цената му в различните аптеки може да достигне до 20лв по-евтин от Дерматикса. А правят едно и също.

Excel
27th February 2007, 19:49
Laska , консултирай се с хирурга . Не всички препоръчват третиране на белега . Виж какво ще ти каже и го " следвай " , за да си нямаш после проблеми .
Sweet_dreams , маслото на Икаров го има в аптеките . Мах до 7лв , а може и да е по евтин . Много интересно ми излюпваше кожата и така заличи стриите .

teditoyy
22nd April 2007, 11:15
а премахва ли белези от акне?колко стръва?

veselina manolova
1st December 2007, 16:27
При мен се получиха нежни стрии на 5 ден след като ми сложиха инпланти върху най-изпъкналата повърхност на дясната гърда.Мазах ги с Контратубекса и изчезнаха за 10 -тина дни-сега всеки ден си втривам олио за тяло профилактично и поне такъв проблем нямам

Babri
4th December 2007, 11:03
Да питам аз за Контратубекса-нормално ли е след като се намаже,кожата да започне да се бели? Това означава ли,че започва да действа?

adinka
4th December 2007, 11:11
Мазала съм си белези на лицето с Контратубекс и кожата ми ставаше като на малки люспи,и безелите се заличиха,така че мисля че действа точно по този начин.

Babri
4th December 2007, 11:23
ОК,мерси,Ади :)

Stefiela
6th December 2007, 09:20
Да питам аз за Контратубекса-нормално ли е след като се намаже,кожата да започне да се бели?
и при мен е така

Babri
6th December 2007, 12:58
Ей,това кремче е супер :) Кожата ми се обели и стана като нова.Смятам още известно време да го мажа.

Stefiela
7th December 2007, 16:27
Някой пробвал ли го е за белези от акне ? :?

junglegirl
7th December 2007, 16:30
Ама чакай малко!Белезите от акне не са ли вдлъбнати?В такъв случай този вид кремчета биха влошили белега!Съветвам те задължително да се консултираш с дерматолог и преди това да не използваш НИЩО!

Stefiela
7th December 2007, 16:46
така и ще направя , мерси Джангъл :wink:

summerseason
9th December 2007, 16:58
Здравейте, един въпрос от мен, повтарям го но понеже в друга рубрика го пуснах затова питам и тук.Става въпрос за ЗЕРАДЕРМ.Моите белези след операцията са около ареолата и вертикално по продължение на гърдите около два сантиметра.Доктора ми каза да използвам Зерадерм след като направя месец от операцията, но понеже има Зерадерм и ЗерадермУлтра,това не го знаех преди да го потърся в аптеката.Кой от тия би трябвало да използвам.Знаете че УЛТРА е с UV и педполагам че той предпазва мястото изложено на слънчева светлина.Имате ли идея дали има голяма разлика между тях или който и да взема ме е от такова значение.Благодаря

Stefiela
9th December 2007, 22:58
виж :wink: http://www.jdmedicals.com/display.php?show_item=5&show_sub=10
и
http://www.merz.com/health/dermatology/scars/contractubex/

summerseason
10th December 2007, 14:17
Здравейте, по повуд цените от 40Евро за опаковка Зерадерм, това е интернетска цена, понеже аптеките,в които проверих нямаха гела и накрая в нета го открих.Но днес си направих поръчката и вече всичко е ок, а и цената е доста под тия 40Е,оказа се че е 37лв.Сайта с тази цена е fproducts.com/content/en/Catalogue_Detail.aspx?itemguid=12EC7B3F-CEA3-44C4-8A45-33A14D19C396&folderguid=07933D72-A79D-4178-9B62-611CBBDDAA3A освет това и http://www.zeraderm.hu/ както и още много други

didka---
11th December 2008, 18:38
dano Magikka mi obqsni za tezi kompresii. .. kak da si gi napravq :cry: :( :( :( :cry: :( :cry: :cry: :cry: :oops:

Шаро
6th January 2009, 00:58
Моля ви, кажете ми след колко време се заличават белезите мазани с контратубекс, и премахва ли релефни и груби белези. Мажа вече 5м. но още са червени и грозни.
Аз си мисля, че всички ползвали това чудо трябва да се хванат за ръчички и задружно да съдят производителя за измама в особено големи размери.

milen4ety666
10th April 2009, 14:05
Съжалявам,че и аз ще върна тази стара тема,но реших,че е по-добър вариант пред това да правя нова.Моят проблем е следният - имам сериозни белези на стъпалата от изгаряне с вряла лайка.За съжаление белезите са доста стари,може би от 20 години (в момента съм на 22).На левия крак не са толкова видими,но на десния се виждат доста.Причината е че месеци наред като са ме водили в Пирогов да ми сменят превръзките са ми сваляли и кожата,тя е изтъняла и сега на десния крак са ми леко повдигнати пръстите.Дали някой има представа как да се справя с белезите?Някакви мазила или вече ми е късно?Или примерно хирургическа намеса?

Марулка
10th April 2009, 14:08
М......... :roll: за толкова стари белези.........крем няма да те оправи... :roll: Лазерните процедури са по-добрият вариян..Ама те пък са си скъпо удоволствие.....и пак на 100% няма да изчезнат........ :roll:

milen4ety666
10th April 2009, 14:11
Аз съм сигурна,че няма да изчезнат напълно ... Все пак е минало доста време.Но колкото и да се заличат,пак ще е супер.Някаква идея за цените?

Darini
21st April 2009, 14:38
Maзала съм си и белези и шевове с този продукт.Мога да кажа,че един белег от доста сериозно изгаряне ми изчезна напълно,но комбинирах и с Мас Вишневски,което доста трудно се намира и по-добре да имаш познат лекар,който да те снабди с него.Иначе Контратубекс-а помага ,но не изцяло да ги заличи.

MAR
15th May 2009, 19:25
Здравейте на всички
някой знае ли дали ДЕРМАТИКС помага за белези от акне(говорим за останали червени петна от стискани пъпки) :(

te_dda
15th May 2009, 20:19
Maзала съм си и белези и шевове с този продукт.Мога да кажа,че един белег от доста сериозно изгаряне ми изчезна напълно,но комбинирах и с Мас Вишневски,което доста трудно се намира и по-добре да имаш познат лекар,който да те снабди с него.Иначе Контратубекс-а помага ,но не изцяло да ги заличи.

мас вишневски се ползва при пресни рани....няма нищо общо с белези на 20 години.. за белези на 20 години е възможно нещо да се направи само с хирургична намеса и тярбва внимателно да се прецени дали ефектът,които е възможен като постижение, си заслужава..защото няма начин да се направи така,че този белег да изчезне безследно...

Charlize
20th July 2009, 01:09
Дерматикс помага за почти всякакви белези,включително и за белези от акне.Има сайт на бг потърси в гугъл :wink:

BRIDA-RR
11th September 2009, 14:54
А някой ползвал ли е лепенките Цика-кеър? :roll: Изписвали се от лекарите от Клиниката по изгаряния към "Пирогов" и от аптеката ми казаха,че им се възлагали по-големи надежди,отколкото на кремчето Зерадерм :roll: Аз си купих от малките-една лепенка струва 61 лв.
:lol: Честно казано малко са ми странни :lol: :lol:

П.П.Имам чувството,че съм си залепила силиконови презрамки на белезите :wink:

Уникални са.Ползвах такива след секцио.Само след няколко месеца белега ми стана като драскотинка.От 3 метра не се забелязва.Трябва да се погледне от близо за да се види че има белег.Толкова е светъл,толкова бързо зарастна и изчезна на 90% че не повярвах.
Верно че не са евтини лентите,но са страхотни.Аз постоянствах.Сутрин и вечер ги махах,миех и пак слагах.Не пропусках и ден.Около 3-4 месеца така и...резулататът беше потресаващ.Тъничък е като косъм и едвам се вижда :D
Препоръчвам ги горещо!

expres
13th September 2009, 11:42
Здравейте, прочетох 4 страници с коментари и не видях нито един конкретен отговор с какво по-точно може да се премахне белег.
Таа... аз съм на 21 години преди около 3 месеца ме одариха със стакло през лицето. Срязаха ми носа точно между очите и ми цепнаха главата, сега имам 2 прекреасни за гледане белези. На челото е голям около 3см и нее никак красив...а на носа е нещо като голяма пъпка... Таа мисълта ми е ако някой е ходил на лазерно премахване или ако някой е получил добър ефект от някакъв друг метод за премахване, ще се радвам много да сподели с мен как, къде и колко евентуално пари ще трябва да си приготвя за процедурата. Благодаря предварително !

apoklistika
13th September 2009, 12:48
Здравейте, прочетох 4 страници с коментари и не видях нито един конкретен отговор с какво по-точно може да се премахне белег.

Може би защото такъв метод все още не е измислен :1246:

gwendoline
13th September 2009, 14:15
Здравейте, прочетох 4 страници с коментари и не видях нито един конкретен отговор с какво по-точно може да се премахне белег.

Може би защото такъв метод все още не е измислен :1246:
Именно - няма универсална терапия. Всеки белег е различен и е (не)повлияван от различни методи и продукти. Една кожа реагира добре на едно, друга - на друго, трета - на нищо от гореизброеното.

expres
13th September 2009, 17:37
Здравейте, прочетох 4 страници с коментари и не видях нито един конкретен отговор с какво по-точно може да се премахне белег.

Може би защото такъв метод все още не е измислен :1246:

Изкрено се надявам да не си права :( и все пак моля ви ако някой знае нещо да сподели. Аз така или иначе ще ида да ми каже доктор но кой знае кога ще е постоянно съм на работа... :(

apoklistika
13th September 2009, 17:39
Е, надявай се, лошо няма :lol: Във всеки случай метод за пълно заличаване на белег не съществува. Отиди на дерматолог да ти види белезите и да ти каже кое би било при теб най- ефикасно, не не очаквай чудеса :)

expres
13th September 2009, 17:41
Попринцип и на малък резултат съм доволен, дори не ми е минавало през ума че може напълно да се заличи.. просто се надявам най малкото да го изравня с другата кожа да нее издуто.. в крайна сметка аз съм леко луд може да направя някоя глупост за да го изравня и да стане по зле от сега но първо ще ида на лекар да ми каже има ли надежда няма да бързам благодаря за отговора :)

apoklistika
13th September 2009, 17:44
може да направя някоя глупост за да го изравня и да стане по зле от сега
Със сигурност ще е глупост и ще стане по- зле, така че отиди на на лекар.

BRIDA-RR
16th September 2009, 16:10
Попринцип и на малък резултат съм доволен, дори не ми е минавало през ума че може напълно да се заличи.. просто се надявам най малкото да го изравня с другата кожа да нее издуто.. в крайна сметка аз съм леко луд може да направя някоя глупост за да го изравня и да стане по зле от сега но първо ще ида на лекар да ми каже има ли надежда няма да бързам благодаря за отговора :)

Ако наистина си толкова 'луд',
няма да ти пука от белезите които имаш.
А и те може да са ти като 'визитка'.
Хората ще си вадят изводи от тях.
Ще те мислят,за лош и страшен мъж! :wink:

expres
16th September 2009, 22:19
Щом го казваш, сигурно е модерно да си "Лош и страшен мъж". Ама аз искам да съм си същия "дришльо" който си бях.. :) След време когато си опрая всичко ще ви пусна линк със снимка, да видите че ще си бъда същия и ще дам ефективно предложение за хората като мене пострадали да се оправят. Впрочем ето моя снимка без белезите следващата ще е подобна :)
http://expres.mp3.bg/images/artists/1569/photo3.jpg

kelly___
16th September 2009, 23:01
аз също ползвах контратубекс месеци наред за един миниатурен белег.имам 3 конеца само все пак,бях упорита,белеше се,пак се мазах и ефекта беше никакъв. За изгаряне,макар да не беше много сериозен,от картинг количка на ръката ми остана траен спомен-препоръчаха ми Дермазин 1% сребърен сулфадиазин,много съм доволна,мазах се от втория ден след изгарянето-мина ми бързо,безболезнено и белега е доста малък.

emiko
17th September 2009, 10:27
Щом го казваш, сигурно е модерно да си "Лош и страшен мъж". Ама аз искам да съм си същия "дришльо" който си бях.. :) След време когато си опрая всичко ще ви пусна линк със снимка, да видите че ще си бъда същия и ще дам ефективно предложение за хората като мене пострадали да се оправят. Впрочем ето моя снимка без белезите следващата ще е подобна :)
http://expres.mp3.bg/images/artists/1569/photo3.jpg

Красавец си!
Успех!

BRIDA-RR
17th September 2009, 16:46
Щом го казваш, сигурно е модерно да си "Лош и страшен мъж". Ама аз искам да съм си същия "дришльо" който си бях.. :) След време когато си опрая всичко ще ви пусна линк със снимка, да видите че ще си бъда същия и ще дам ефективно предложение за хората като мене пострадали да се оправят. Впрочем ето моя снимка без белезите следващата ще е подобна :)
http://expres.mp3.bg/images/artists/1569/photo3.jpg

Абе...ставаш! :lol:
Хайде като се 'оправиш' пиши.
Един познат на скоро пострада.Много лошо.Цялото лу лице беше разбито.Сега 5 месеца по късно,има три белега.Много гадни :roll:
Под окото и два по цялата дължина на носа.
Ходи на консултации и сега ще му правят пластична операция и ще му 'оправят' носа и на него.Ще махат белезите и ще му направят връхчето на носа като преди...че сега е дебело..като на чернокож.
Цената на операцията е 3 500 евро.Днес говорих с него,но така и не го попитах при кой доктор ще ходи.И като се има предвид,че му прави отстъпка защото се познават.Каза,че същият доктор при който е ходила Маги Вълчанова(май така беше).
Спуснах инфо само... :wink:
Успех!

expres
17th September 2009, 19:18
От 2 месеца се мажа почти сяка вечер със заешка мас (една възрастна жена ми каза че помага) и сега видях че белега ми се е посплескал както беше много вдлъбнат, вече е по малко а другия на челото се вижда по-малко от преди. Мисля да си взема това мазило за което всъщност е темата и се надявам до 4-5 месеца да има резултат. Пластична операция ще мога да си позволя като забогатея някой ден, засега ще се оправям с минимални средства :) Стискайте палци.. ( И МЕРСИ ЗА КОМПЛИМЕНТА ) :)

patrisha
18th September 2009, 10:36
Сега има един нов препарат за белези - sodermix. Ползвам го след пластика на клепачите, докторката ми го препоръча като много добро средство за белези по лицето. Започнах да се мажа около десетина дни след операцията и смятам че има ефект. Не знам колко ефективен е при стари белези, но можеш да попиташ дерматолог. Контратубекс съм ползвала за друг белег и не видях голяма полза, даже получих обрив от него.

te_dda
18th September 2009, 16:24
като бях сега преди 2 седмици при докторката и на мен ми го даде да го пробвам...но аз се мажа с дерматикс и сега пробвам да ги редувам - сутрин с едното , вече с другото...пък да видим.... :roll:

expres
18th September 2009, 23:08
НЕ те ли е страх че може да се получи нежелана странична реакция ако ги редуваш ?
Аз от тая работа, нямам никакво време да ида на дерматолог да ми каже повече инфо. Ама все пак в България живеем тук е така.. всичко е по важно от здравето. И все пак при първа възможност ще ида, после ще споделя какво ми е казал, и какви биха могли да са евентуалните резултати. :)

gwendoline
19th September 2009, 07:00
Сега има един нов препарат за белези - sodermix. .
И аз мисля да го тествам... :cool:

te_dda
19th September 2009, 11:53
НЕ те ли е страх че може да се получи нежелана странична реакция ако ги редуваш ? :)
НЕ, смятам,че няма основания за такава.. няма каква и от какво...досега съм доволна от дерматикса, и то много, но все пак е рано да се каже, белезите са ми на 4 месеца и все още има мегдан за неблагоприяно развитие :? така че реших да пробвам и другото само защото просто ми го дадоха и защото като му прочетох листовката ми хареса и това,че атакува образуването на белега на друг принцип..но не исках да рискувам и да спра дерматикса, защото от него поне засега виждам ефект :!: :roll: :wink:

krisi_pat
22nd September 2009, 00:04
Сега има един нов препарат за белези - sodermix. .
И аз мисля да го тествам... :cool:
колко горе-долу струва?

patrisha
22nd September 2009, 12:46
Аз си купих за 19,90 лв тубичка от 30 мл. На консултацията докторката ми даде мостричка, но вече почти я свърших, а мисля да се мажа още известно време, макар че белезите ми и сега са почти незабележими.

te_dda
22nd September 2009, 19:16
Явно обикалят навсякъде :lol: :lol:

Gerry_Fr
26th September 2009, 14:44
Момичета аз започнах да се мажа със содермикс преди почти 3 месеца и обещах да споделя впечатления. Белезите ми почти не си личат вече... Само ме е яд че ходих на солариум с лепенки и сега под гърдите имам едни бели правоъгълници... :( иначе на пипане вече не се усещат, на цвят са също са много добре. За съжаление не съм си снимала белега преди, но все пак на някои снимки в тема мамопластика се виждат. Ще кача утре снимки от сега и вие да си кажете мнението :)

ro_mina
28th January 2010, 23:38
Здравейте.Искам да споделя моя опит с белезии и по-точно най-грозния и страшния който имах.Преди..хм,колко години-6-7 по спешност влязох в Пирогов и ме зашиха като "салам". Имах 10 шева на ,които започваха от средата на челото..до навытре в косата.
След консутации с лекар, освен че не бяхме сигурни дали ще ми излезе коса след този "удар"..депресията от белега беше ужасна.Доста дылго време ходих с кырпи на главата.Запо§нах ле§ение с Контратубекс - 3 месеца плытно..след това по§ивка и отново. Белега ми се сви изключително много и избледня..в момента е едва доловим.

П.С. по-кысно и сестра ми претырпя операция на крака (с гигантски белег)..и по мое настояване продылжително лекува белека с Контратубекс.
Незная за други "препарати",но аз лично препорычвам горещо този!
Успех

smehuranka
4th May 2010, 12:48
Имала съм куп операции на коляно и лакът - винаги после са ми препоръчвали този контатубекс - и нищо. Едно много голяяяямо НИЩО. Белезите са си все толкова зле, калпаво ме зашиха в ИСУЛ. И препаратът със сигурност НЕ прави чудеса, така че не се надявайте излишно :(

Мариса
16th June 2010, 11:11
пълен боклук е тоя гел

viki68
3rd July 2010, 21:40
И става и не става. Имах рана на лицето - изчезна, но след година, а не след употребата му :(

malasar
12th July 2010, 21:54
Става.Аз също го препоръчвам, но трябва да имаш предвид годността му.
И иначе не пречи.

smehuranka
13th July 2010, 08:28
а бе, така е, не пречи, ама омазва дрехите, лепкав е, и всъщност се надяваш, че ще направи нещо и после се чувстваш супер преебан от резултата :(

summerseason
18th July 2010, 02:37
ЗЕРАДЕРМ-него използвах аз след операцията ми.Единственото, с което тръбваше да се съобразя беше да изчакам да мине месец след интервенцията.Никога не мажете по рано, поне според моят хирург. При мен за около половин година се заличи всичко, белезите избледняха и изтъняха до толкова, че трудно се откриват без да се загледа внимателно човек.
Но няма как да не отбележа, че от белег до белег разликата е огромна, така че след като не сте доволни от резултата на използваният до сега, като е без значение с какъв точно препарат третирате белега, обърнете се към хирурга направил го, за да ви препоръча какво да използвате.Не правете грешката на своя глада да сменяте прощо защото аз или още някой тук е написал, че е доволен от ХХХ.

smehuranka
19th July 2010, 09:22
абсолютно си прав! имам белег от операция на лакътя, който без мазане сам се изличи много добре и друг, на коляното, който и с яко мазане си изглежда отврат 7 години по-късно. Тъй че наистина мноооого зависи как ще ви закърпят :)

jansi
25th November 2010, 13:54
Контратубекс няма кой знае какъв ефект. Може да позаличи положението, но личи. При стари белези не действа въобще. Това е по моите наблюдения.

gwendoline
26th November 2010, 08:21
Контратубекс няма кой знае какъв ефект. Може да позаличи положението, но личи. При стари белези не действа въобще. Това е по моите наблюдения.

Всъщност, ако се наложи да се ползва за белези, може да помогне при стари такива. За пресни - никЪв шанс.... :?

jansi
26th November 2010, 12:39
Контратубекс няма кой знае какъв ефект. Може да позаличи положението, но личи. При стари белези не действа въобще. Това е по моите наблюдения.

Всъщност, ако се наложи да се ползва за белези, може да помогне при стари такива. За пресни - никЪв шанс.... :?

Явно е доста индивидуално като гледам всички коментари - при едни действа при други не.

Жаклин
4th December 2010, 19:56
След ринопластиката се мажех като луда с Контратубекс за белезите и още едно мазило за синините. Предписан ми беше от доктора. Никакви белези не заличи, само ме дразнеше, защото като засъхне, гъделичка.

princessa7a
19th March 2011, 00:34
momicheta men me odraskaha ne e dulboko izobshto nqma belek a zachervqvane mazah go 2 sedmici s kontratubeks no mi pisna kak da go skriq ?
P.S. mnogo izvinete che pisha s latinica no lap topa mi e nov i oshte nqmam kirilica, a mnogo mi e polezen tozi forum :)

roman3995ke
6th August 2021, 16:29
Крем за заличаване на белези - https://iherb.com (http://hespac.com/scar.htm) Лично съм го ползвала и много ми помогна. Код за 5% отстъпка: AID8235