PDA

View Full Version : Възможно ли е...


lady74
27th February 2005, 17:30
Имам следните опасения: вече 10 дни въртя велоергометъра по 40 мин. на ден - това са около 12 км. и се старая да се храня разделно но пак не се вижда никаква разлика и не съм смъкнала нито кило.
Възможно ли е да съм нарушила по някакъв начин трайно обмяната на веществата си и да не мога никога да смъкна тези 5-6 кг. които ме притесняват ?
И има ли някакъв начин да намаля малко бюста си и с какви тренировки ?

гост
27th February 2005, 18:07
Като отслабнеш и без това ще спадне. Бюста е съставен от мастна тъкан, така че се съмнявам да можеш да го смъкнеш с упражнения. Може би поемаш повече калории отколкото изгаряш, състави си прецизно меню.

lady74
27th February 2005, 18:21
имаш ли някаква идея за такова(прецизно меню)

Rampage
27th February 2005, 21:30
Не съм специалист по диетите, но мога да ти кажа какво не трябва да ядеш - бял хляб, ядки, пържено и много мазно, следко, газирани напитки. Това е по-скоро хранителен режим, не строга диета. Караш колелото и отслабваш. Обаче да не останеш само на чайчета и ябълки, защото после за броени дни ще си върнеш килограмите. Може да пиеш и малко л-карнитин, определено помага за изчистване на мазнините.

lady74
1st March 2005, 20:12
Моля пишете на кирилица.L-carnitin си пия :) ох ще изчакам още 10 дни да видя какво ще стане. До тук това което каза го спазвам , може би бързам прекалено много
:(....с изключение на 2-3 хапки от нещо сладко понякога и кафе със захарин

Mimcho
2nd March 2005, 10:53
i ne si svalila i kilo? iavno iadesh prekaleno mnogo za tova, koeto iskash da postignesh...az primerno sum 60kg, kogato iam normalno...zdravoslovno, no ako iskam pak da sum 55kg triabva mnogo da gladuvam...po drug nachin ne stava...pone pri men e taka. ne iskam da te obezkurazavam. dano stane i po tvoia nachin. ako nikoga ne si pravila dieta dosega moze i da uspeesh...az poneze ot 5 godini vse sum na niakakvi dieti i veche mi e mnogo trudno da otslabvam...:(

lady74
2nd March 2005, 20:49
и аз съм постоянно на диети :( може би затова . реално не ям ама никак много , като гледам колежките колко си хапват аз ако съм като тях най вероятно няма да вървя а ще се търкалям

guest
30th March 2005, 14:47
Jadkite ne sa vredni,mazninite v tjah sa dori polezni,vajnoto e da ne se prekaljava s tjah.
kolkoto do kafeto sas zaharin:ne si misli che zaharina e po polezen otkolkoto zaharta.kupi si kafjava zahar po polezna e.

3rd May 2005, 17:25
Моля пишете на кирилица. Лелеее,стана ми малко смешно ,защото mimcho все едно пишеше за мен! И аз като вас съм само на диети писнало ми е от около 5 години и аз пазя ,но немога да се ограничавам по малко,аз или ям до насита или гладувам,ето защо имам много стрии и каквото хапна ми се липва!

Magie Noire
8th May 2005, 15:01
Това, което съм чела по другите форуми е, че когато сте на НВД на една седмица или 10 дена задължително правите един ден, в който ядете всякакви високо калорични храни. Това се прави с цел да се поддържа едно по-високо ниво на метаболизъм, защото при намален калориен прием организмът се адаптира с времето и прави по-малък разход на енергия и ефектът от НВД е много малък.
Успех! 8)

Дими
12th May 2005, 15:23
Ох,така е но аз правя захранване на 7-10-ти ден но ,като спра диетата -наи-сетне свалила ниакои кг и от едни задушени зеленчуци качвам. АМИ ТОВА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА :-) !

kiki
1st June 2005, 19:14
Сигурна ли си,че въртиш на правилната степен?аз не съм голяма специалистка ,обаче до колкото знам ако си на твърде висока степен
само стягаш мускулите,докато на по-малка степен и по-интензивни движения изгаряш мазнини,а бюста ти наистина предполагам,че ще намалее като отслабнеш, с моя така стана,друг е въпросът,че аз не исках да става така :oops: КЪсмет :)

Agent
1st June 2005, 21:09
Здравей!
От 10 дена да въртиш педалите, на "разделно" хранене си, взимаш Л-карнитин и да няма грам резултат?Доста чудно!
Незнам какво разбираш под твоето разделно хранене, но трябва да внимаваш доста с диетата. НВД е най-доброто решение, но както каза Magie Noire един ден в седмицата не трябва да се лишаваш от никакви мазнини и т.н. От 2 седмици тренирам за релеф (чистя се от мазнините) и от понеделник съм на Л-карнитин. Има ефект! Ако щеш вярвай, но за тези 3 дни съм свалил 3 кг! НВД-то обаче ми е доста строго (когато съм на училище няма никакъв избор на храна подходяща за НВД и почти не ям)
Внимавай с въглехидратите поглъщай възможно най малко. Ето една примерна програма за една седмица:
1-ви ден:100% НВД
2-ри ден: 80% НВД
3-ти ден: 60% НВД
4-ти ден: 120% НВД

след което въртиш пак отначало. Разбира се трябва да имаш и поне 1 почивен ден защото тайната на тренировките за сваляне на мазнините е : диета; Спорт; Почивка;

За въпроса за Бюста...
Тука немога да помогна,но ми е доста любопитно За какво ти е да си намаляш бюзта бре момиче?? Гордей се с него! :)

Успех!

liophy
2nd June 2005, 10:06
Ако щеш вярвай, но за тези 3 дни съм свалил 3 кг !

:P :P :P

Милото ми.... Само с тази си приказка се компроментираш напълно. За да свалиш 1 кг на ден значи трябва да си в енергоразход от 9000 калории. Това при положение че си цял ден само на минерална вода.Ако не знаеш, миньорите, дето копаят по цял ден като гламави, горят по около 4000-4500 калории на ден.

В заключение- аре по-леко с ентусиазма. И си купи по-хубаво кантарче...

3rd June 2005, 14:53
Моля пишете на кирилица.Znaesh li az sashto iskam da si namalia busta tuk kato gledam ima dosta fitnes instruktori i sht egi pomolia da dadat svoeto kompetetno mnenie moge li da se namali busta s fitness.Chuvala sam che pri niakoi geni e namaliaval dosta ,no pri drugi s euvelichava?Kakvi upragneni triabva da se praviat s po -tegko ,po malko povtorenia ili obratnoto >Blagodaria na vsichki koit dadat svoeto mnenie predvaritelno.Kolko do Lady74 znaesh li mislia ch eNVD shte e dobr eza teb ot glad niama smisal

D3BEP
3rd June 2005, 15:13
liophy, възможно е батка, но от гледна точка на гравитацията. Лично аз знам как културист отива на кантара и излиза в по - горна категория и за няколко минути едва ли не сваля кило и половина :) Е, ама не мазнини :)
То не са диуретици, плюнки, хапове за повръщане
Таз за 3 дена може да свали 3 кг :)
Още повече че теглото на човек варира; трябва винаги да се теглиш при едни и същи условия - примерно сутрин, неял и след като си ходил до тоалетна :)
Та 3 кг разлика може и да има, но не и 3 кг. мазнини разлика. Разликата ще е предимно стомашно - чревен баласт и вода. Даже на липосукция дърпат максимум май по около 300 грама мазнини :)
по-здрави!

liophy
3rd June 2005, 15:43
Ами че то ако в първият ден изядеш 2 кила диня наведнъж, премериш се, а на третият ден на гладно изпиеш две двойни кафета и си изпикаеш бъбреците и мозъка е ясно че може и по-голяма разлика да има. Но в случая не говорим за мамене на кантара а за реално отслабване. Мисля че това е ясно и че никой в този форум не е толкова глупав че да не знае как да се премери коректно.

D3BEP
3rd June 2005, 15:49
Еми дай друго обяснение как се получава 3 кила разлика за 3 дни освен с това, което наричаш "мамене на кантара", дори и неволно, и веднага се съгласявам с теб :)
Другият вариант е да обвиним момчето, че лъже...
А сега въпрос към момчето:
Извинявай, но отде я изведе тая ... формула 60% НВД, 120 НВД и как аджеба я получи? Разбирам ,че се опитваш да имитираш инсулиновите пикове и спадове, ама според мен това, което си написал, има смисъл, по малък от 0 :( Би ли го обясниЛ? Какво е туй 120 % НВД :)
Още по чудно ми е:
Внимавай с въглехидратите, поглъщай възможно най малко!
А НВД варира от 120 до 60 % :lol: Е как варира НВД, ако не с въглехидратите? Щото има високомазнинна и високобелтъчна НВД, има и нормална такава и пак са си НВД.

liophy
3rd June 2005, 17:50
Другият вариант е да обвиним момчето, че лъже...


Ами да. Не знам дали да използвам точно думата лъжене, по горе написах ентусиазъм. Но определено момчето не е много в час.

непознат
7th June 2005, 12:23
може да е хвърлил вода бе пичове :?: много са 3 кг. ама не са невъзможни -я щангистите какво правят! особено ако се пие нещо което задържа вода преди това и като му мине действието организма почва да разтоварва. иначе лиофито е прав за 9000 калории/кг. ,ако говорим за мазнини - естествено, а дневния разхода на миньорите може и да е 4,500 ама на маратонците е към 6000, тъй че пича може и да е маратонец
а на титуляра на темата мога да кажа: истината за отслабването е една -калориен дефицит от поне 1500 - 2000 калории дневно и търпение :D

liophy
7th June 2005, 14:45
Според мен 2000 калории дефицит е много. Освен ако не си се сетил да отслабваш 2 седмици преди да тръгнеш на морето. Но пък зависи и от целите наистина. Ако трябва да свяляш много килограми с 1000 калории до никъде няма да стигнеш.

Но пък според мен никой човек не трябва да се запуска до такава степен че да е с повече от 5-6 кг наднормено тегло.

D3BEP
7th June 2005, 16:04
2000 калории дефицит...
олеле.
Батка, повечето системи са на около 500 калории.
2000.
Има хора, дето за теглото и тренировката си 2000 калории им е дневната дози, ти искаш въобще да ги спреш да ядат.
С повече от 1000 калории дефицит става следното нещо:
Организмът влиза в процес на "консервация". Просто метаболизмът се забавя и почваш да губиш по - бавно тегло, енергията се пази за жизненоважни функции.
С такава рестрикция безспорно ще сваляш.
Ще си повредиш стомаха и други системи най вероятно.
Но лошото и сигурното е, че ще спреш с диетата.
И ще се върнеш към нормално хранене. С ужасно забавен от диетата метаболизъм.
И това, което си свалял за месец, ще възстановиш за 10 дена.
Въобще двете хиляди са абсурд .А мускулите как ще ти отидат - не ми се говори. Даже и "химик" да си трудно ще станем камо ли ако си натурален.

liophy
8th June 2005, 10:15
Абсолютно същото исках да кажа, ама ме мързеше да пиша подробно.

На няколко други места сме писали какво става с фанатичното гладуване - преминаване на най-ниска скорост и убиване на метаболизма.