PDA

View Full Version : ПЛУВАНЕТО


ФЕН НА ВОДАТА
8th March 2005, 19:58
Моля пишете на кирилица.
Тук явно има много фенове на тичането. Подробно е обяснено за положителния му ефект и т.н. Но аз мисля, че незаслужено няма коментари относно плуването. За разлика от тичането, при плуването няма натоварване на ставите и сухожилията, т.е. риск от травми няма. Енергоразхода за 1 час плуване / разбирай нормално темпо с чувство на лека умора/ е доста по - голям от този при тичането. Мисля, че плуването е най - доброто средство за топене на мазнинки.
:D :D

elli
11th March 2005, 16:38
Плуването наистина е страхотен спорт. Който не плува - време е да започне. : ) Аз съм на басейн при всяка възможност. Комбинирам го с Тае-Бо и се чувствам страхотно. И определено е по-приятно от бягането. : )) А едновременно с горенето на мазнини се прави и масаж на цялото тяло. : ))

13th March 2005, 19:12
Моля пишете на кирилица.


Eдна година ходих на плуване.Стараех се 3-4 пъти в седмицата по един час да съм в басейна.
Е,не отслабнах.Не отричам,че се чувствах страхотно,но не отслабнах.
Не почувствах и промяна в мускулите,като стягане например.

Някой може ли да обясни,защо се получи така.

14th March 2005, 11:49
7Моля пишете на кирилица.
Ами честно казано, за първи път чувам някой да не е отслабнал от плуване и да не се е стегнал.
Когато започнах да плувам, без да променям хранителния си режим, ходех 2 пъти в седмицата. Плувах бруст, защото за кроул нямах сила. Ами усетих ефекта още след 1 месец. Плувах по 700 м . На 5-тия месец вече ходех 3 пъти в седмицата, и плувах по 700 до 1000 м в зависимост от това как се чувствах. За 5 месеца отслабнах с 6 кг., като си ядах абсолютно по същия начин без ограничения.
Ти хубаво си плувала по 1 час, ама колко време от този час, просто си се киснала във водата.
ТИ си направо някакво изключение

Mimcho
14th March 2005, 14:52
a stiga be? 6 kg si svalil/a ? ot kolko si zapochnal/a? ne moga da si predstavia takiva chudodejni rezultati bez promiana v hranitelnia rezim...ne, naistina sum mnogo zainteresovana...napravo iskam da me zavedesh i mene na pluvane! seriozno...!!!

15th March 2005, 10:22
Моля пишете на кирилица.
Ами, по принцип аз не ям сладки неща. Никога не съм обичала.
Плувам в басейн Спартак. 6,30 сутрин съм в басейна, Плувам до към 7,30-7,40-естествено не с едно и също темпо, просто е важно да се движиш постоянно. Когато усетиш, че умората намалява, засилваш темпото и обратно. Сутрин е най - доброто време за спорт, защото тогава организма хаби невероятно количество енергия. След плуване пия един голям фреш,/ако си зле със стомаха не е пропоръчително/.
Ям към 10,30 в офиса, и после още 3 пъти на ден, но не по късно от 19,00 ч. Предполагам, че всичко зависи от метаболизма и от организма като цяло. Лично и аз не вярвах да ми се отрази така, но резултатите са налице. Винаги съм сваляла лесно килограми, но когато почнах да плувам, не ми се налагаше да спазвам диета.
Това, че ям всичко и не съм променила хранителните си навици, също е субективно, защото зависи от индивидуалните предпочитания на човек към вида храна.Ям всичко което обичам. Не ям торти, пасти толумби и други сладки храни , защото не обичам. Няма човек, поне от тези които познавам, който да не е отслабнал от плуване.

_VIP_
27th March 2005, 23:22
Плуването е ной-добрия, най-красивия спорт, и от него най-добре човек може да си извае тялото. ПЛУВАЙТЕ БЕ ХОРА! Идвайте на басейн Спартак най-добрия в София! Ако някой се интересува от плуване да пита вече 15год съм в тоя невероятен спорт и ще се радвам да му помогна с нещо!

Val
28th March 2005, 10:09
Това е специално адресирано до момичето, което не е отслабнало с плуване.
Колкото и да спортуваш, няма да има ефект ако не спазваш хранителен режим!!! Мускулите ти не може да не са се стегнали от година плуване. Посто е невъзможно. Ако обаче си хапвала доста мазничко, пържено, сладки неща, то над мускулите си остава слоя мазнинки и мускулите не могат да се забележат, колкото и да се стегнат. Освен това има и значение колко си имала нужда да свалиш.
И все пак, не се отказвай от спорта, било то плуване или нещо друго. Просто спазвай режим на хранене и гледай да приемаш по-малко калории, отколкото гориш. Само недей да минаваш на драстични диети, защото което бързо се сваля, после бързо пак се и качва. По-добре по-бавно, но да има дълготраен ефект.
Успех! И не се отказвай!!!

fish
28th March 2005, 11:41
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.

От скоро живея в софия, и искам да ходия на басейн да плувам. Можете ли да ми дадете няква информация за спартак. Кога има свободни часове за плуване, сутрин? вечер? Колко струва на час? Дали трябва да нося шапка, очила?
Съжелявам эа странните въпроси :D

14th April 2005, 14:32
Orientiraite me kade da vodia deteto si da pluva. Toi e dosta malak, i zatova ne moga da se resha da go ostavia v racete na nepoznat, zatova mi preporachaite ako mojete niakoi.
Predvaritelno blagodaria

Анахрония
14th April 2005, 22:30
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.


Eдна година ходих на плуване.Стараех се 3-4 пъти в седмицата по един час да съм в басейна.
Е,не отслабнах.Не отричам,че се чувствах страхотно,но не отслабнах.
Не почувствах и промяна в мускулите,като стягане например.

Някой може ли да обясни,защо се получи така.
Ми то знаеш ли как трябва да плуваш за да отслабнеш??? По 20 олимпийски дължини - тва са 10 километра после, ако имаш време още толкова - при плуването гравитацията е слаба и можеш да си го позволиш...освен това ако не плуваш кат хората а само се плациркаш не може да се натовариш изобщо... Когато тренирах плуване треньора ни караше да ядем поне по 2 шоколада преди тренировка и да се тъпчем с ябълки и какво ли не след това и не съм пълнеела тогава. Щом спрях и почнах да се превръщам в маса от сланинки - та идеята ми е - ако си ходила да плуваш за намокряне и тонус ...няма как да отслабнеш - постегнала си се както казва човека по-горе но тялото ти не се е натоварило. Във водата поне можеш да си позволиш много повече да се изсилиш, повярвай ми не е достатъчно уекичек аматьорски бруст бавно и релаксващо колкото да се каже че си плувал - това си го остави за морето.. Аз нали за тва тичам сега - за да ми спадне дупето, че да ми стои добре банския и да бягам на басейна...

Анахрония
14th April 2005, 22:32
Моля пишете на кирилица.Orientiraite me kade da vodia deteto si da pluva. Toi e dosta malak, i zatova ne moga da se resha da go ostavia v racete na nepoznat, zatova mi preporachaite ako mojete niakoi.
Predvaritelno blagodaria
Басейна дето е на БСФС - Спартак май - той бил хубав.. За съжаление моя любим басейн на ЦСКА не бачка сега :cry: :cry:

Анахрония
14th April 2005, 22:35
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Orientiraite me kade da vodia deteto si da pluva. Toi e dosta malak, i zatova ne moga da se resha da go ostavia v racete na nepoznat, zatova mi preporachaite ako mojete niakoi.
Predvaritelno blagodaria
Басейна дето е на БСФС - Спартак май - той бил хубав.. За съжаление моя любим басейн на ЦСКА не бачка сега :cry: :cry:
аа и споко - никой няма да го удави - то басейните за дечковци са толкова плитки че децата едва плуват в тях... Запии го някъде да тренира - ще ти е благодарен, а и ще стане по-здрав.. Не се притеснявай от треньорите - нали им плащаш, просто огледай да е чист басейна.... :roll:

Анахрония
14th April 2005, 22:37
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.

От скоро живея в софия, и искам да ходия на басейн да плувам. Можете ли да ми дадете няква информация за спартак. Кога има свободни часове за плуване, сутрин? вечер? Колко струва на час? Дали трябва да нося шапка, очила?
Съжелявам эа странните въпроси :D
Шапка задължително трябва да носиш - щото ако не слагаха хората шапки щяха да се пълнят за нула време басейните и съответно филтрите и всичко с космарлаци - очилата ти трябват за да не се налага да гледаш в хлорираната вода, аз по принцип ти препоръчвам очила щото е гадничко после да се мотаеш с кръвясали кат на вампир очи :twisted: Отивай на Спартак - там е чист басейна...

Анахрония
14th April 2005, 22:41
Моля пишете на кирилица.Плуването е ной-добрия, най-красивия спорт, и от него най-добре човек може да си извае тялото. ПЛУВАЙТЕ БЕ ХОРА! Идвайте на басейн Спартак най-добрия в София! Ако някой се интересува от плуване да пита вече 15год съм в тоя невероятен спорт и ще се радвам да му помогна с нещо!
Имам към теб конкретен въпрос - колко е карта за да речем 3,4 пъти в седмицата за Спартак, щото ЦСКА скоро нема да го отворят...??? А той ми е най-близо след мазния пълен със зарази Академик, който никак не ме привлича??? Та въпроса ми е колко пари е картата и още - колко е час в басейна?

liophy
15th April 2005, 09:59
Та въпроса ми е колко пари е картата и още - колко е час в басейна?

Един час в басейна си е колкото навън- 60 минути :P

Аз-Анахрония
15th April 2005, 10:40
Моля пишете на кирилица. Та въпроса ми е колко пари е картата и още - колко е час в басейна?

Един час в басейна си е колкото навън- 60 минути :P
брееей тая ирония - аз питам колко струват 60 минути??? Че немам време да се разкарвам колкото за проверка, дали ми е оферта - демек ...Бе ясно е какво питам

rusiblue
15th April 2005, 17:54
Моля пишете на кирилица.

В БСФС на бул. Левски е 3 лв. за един час, басейна е 25 м и работи от около 6.30 до към 19.00 ч.....

Дими
12th May 2005, 17:37
Виж това си е до човек някои отслабват от плуване,други от фитнес,трети от повече разходки. Аз също НЕ отслабвам от плуване. Просто човек трябва да намери сам за себе си от какъв спорт отслабва и каква диета да пази ,хората са различни и отслабват различно от различни неща...(много РАЗЛИЧНО стана,но е така). Аз миналата година свалих 25 кг ,като започнах пролетта та до края на лятото и като отидох в университета септември колегите неможаха да ме познаят. ПРОБВАЙ ОТ КАКВО СВАЛЯШ ТИ!!!

tequila
16th May 2005, 07:44
Моля пишете на кирилица.Плуването е ной-добрия, най-красивия спорт, и от него най-добре човек може да си извае тялото. ПЛУВАЙТЕ БЕ ХОРА! Идвайте на басейн Спартак най-добрия в София! Ако някой се интересува от плуване да пита вече 15год съм в тоя невероятен спорт и ще се радвам да му помогна с нещо!

като каза да питаме ако се интересужаме от плуване, аз питам :)

предполагам повечето хора сме самоуки плувци (не се брои че някои ти е обясняжал като малук, защото тои също е самоук :)

и понеже знам че някои неща е по добре да не ги правиш, отколкото да ги правиш грешно, се чудех: права ли съм, 4е наи-ефективно ще е плуването, ако се плува правилно (в противен случаи се изморяваш бързо и преждевременно и не успяваш да натовариш достатъчно мускулатурата) и способни ли са инструкторите в обществените басейни?

badnick
16th June 2005, 11:28
ами пичове аз си плувам в бургас до моста и обратно, не съм плувец, но много стяга корема това плуването ей!

4i4eto
18th June 2005, 15:30
Този който няма никаква полза, отнасяща се до тялото му от плуването, значи прави нещо не както трябва :roll:

BB™
1st August 2005, 10:58
И така:
1. Плуването е много полезен спорт, препоръчва се за рехабилитация - при него НЕ се натоварват ставите (но същевременно се раздвижват много добре, както и мускулите), а и водата има масажиращ ефект. Рискът от контузии е малък.
2. Безпорен е тонизирищия ефект на водата и на намалената гравитация в/у тялото.
3. От плуването мускулите се издължават и стават еластични. Доколкото знам, ако тренрате за релеф - плуването е противопоказно.
4. Плуването не е най-добрия вариант за отлабване освен, ако не плувате по 5 км. всеки ден
5. Не сравнявайте режимът (и на хранене) при професионалните тренировки и вашето дори всекидневно любителско плуване. При горе споменатите тренировки става въпрос за огромно физическо натоварване - само загрявката е 2км., да не говорим за същинската част - спринтове и т.н. А всеки ден има по две тренировки, без да се брои общата физическа подготовка...
6. Доклокото имам дългогодишни впечатления по родните басейни много малко са посетителите, който си "дават зор" - искам да кажа, че има значение интензитета на плуване, редуването на стиловете, както и разделното натоварване ръце или крака....
7. Безпорно е, че се горят калории и ако организмът ви не е свикнал на редовно физическо натоварване, когато започнете да плувате може и да отлабнете. Но това е просто, защото изразходвате калории!
8. Мускулите, които наистина много се натоварват при плуване са коремните(при много редовни тренировки ще се сдобиете с наистина хубав корем), но и гръбните (внимавайте специфичната леко изгърбена стойка)
9. Аз плувам в БСФС, защото там не съм имала проблеми с разни "форми на живот"(но пък има ужасно много хора). Наскоро ремонтираха Баня Мадара (до 5те кьошета) и там сега наистина е много чисто. Проблемът е, че са 25 метрови. В Спартак също може (там скоро не съм била), преди беше леко зелена водата...Според мен откритите басейни са по-рискови, а и те са по-скоро за плаж - там няма да можете да се натоварите с интензивно плуване (само рано сутрин)

А БЕ, ПЛУВАЙТЕ!!!

akrobatkata1
1st July 2009, 16:23
Ми незнам дали от плуването се отслабва още не съм пробвала тая седмица смятам да се запиша :wink: Но бих казала, че с акробатиката също се отслабва за един месец свалих 5кг :wink: :wink:

cvety.gd
13th August 2009, 09:27
На мен лично плуването ми действа много стягащо.Преди морето ходех активно на фитнес, но ефекта от морската почивка беше страхотен, вследствие на плуването - по-стегнат корем, намалени паласки и по-слаби крака. Сега когато имам време плувам, не по 10километра, най- много 2,3км и съм много доволна.

Петинка
12th October 2010, 16:23
Според мен няма начин да не се отслабва от плуването. Само няколко дена на морето ми бяха достатъчни, за да видя промяна. Преди ходих на плуване и мисля скоро да започна отново. Ходех в Спартак и беше доста добре.

root
13th October 2010, 08:44
Според мен няма начин да не се отслабва от плуването. Само няколко дена на морето ми бяха достатъчни, за да видя промяна. Преди ходих на плуване и мисля скоро да започна отново. Ходех в Спартак и беше доста добре.
Както може да стимулираш топенето на мазнините с 1 плуване, храненето и режима след това може да докарат дори повече излишъци от преди.