PDA

View Full Version : липосукция


di
12th October 2006, 15:54
ако някой си е правил липосукция при др.Малинов или др.Бояджиев моля, да ми каже с какви впечатления е останал

DesiTO BG
13th October 2006, 14:23
аз сам правила липосукция в малинов, не сам имала усложнения но не сам особено доволна. понеже виждам че сте малко с поизострени нерви и подозрения тука да не се заяде някой с мен предварително искам да заявя че не съм от конкуренцията!!! виждам въпрос и само си давам мнението! мога да ви покажа фактурата срещу липосукцията която ми дадоха ако изобщо може да се нарече така това листче, личат ми и белегчетата откъдето е взимано.

като питах за липосукцията на консултацията и ефремов и малинов ме поощипаха доста :lol: и двамата си спомням много добре че ясно ми казаха че могат да се махнат 4 кг. аз си казах че 6те си струва мъките и парите за толкова и се навих. след липосукцията ми се видя че малко са ми взели и като питах колко са взели Ефремов каза - 1кг и 200г заедно с кръвта и каквото там друго излиза. като му казах че нали преди три дена сме говорили да махнат 4, а не 1, тои ме изгледа така все едно ме вижда за първи път в живота си и каза че толкова бил преценил по време на операцията. като казах на собственичката нали беше 4 тя пък назидателно и любезно почна да ми намеква че не било хубаво човек да бъде толкова капризен, лаком и т н. и на мен ми стана ужасно неприятно от цялата работа. категорично за едно кило разлика нямаше да се навия, а и се плаща на поле да ви кажа, а не на взета сланина от поле /полетата ги бяха спазили/

синини имах страшни дълго време но предполагам че това е нормално, за това нямам претенции. единият ми крак сега е съвсем с малко по-дебел от другия обаче и имаше малка вълничка доста време. и двата кусура са съвсем малки и почти не се забелязват. може и те да са неизбежбни при липосукция не знам. абе като цяло по-добре е отпреди но ако сега ми кажат - искаш ли срещу тези пари и тези мъки този резултат - ще кажа не! щом като една доста злобничка моя приятелка /готина е иначе но с остър език/ два месеца след операцията без да знае че нещо сам си правила ми каза че имам бричове... можете да си представите какъв е бил резултатът!! :cry: а не сам напалнявала изобщо след това напротив даже отслабнах така че не е от това

за бояджиев мога само да кажа че моя приятелка се прави там и казва че е доволна, но не сам я виждала оттогава

slanse
13th October 2006, 14:57
супер-значи почват да му лъсват и на Ефремов произведенията!

кити
13th October 2006, 14:58
Това ми беше много полезно....вече се бях навила на липосукция...но моля, ако още някой си е правил другаде и е доволен, да пише, както и това, колко мазнина се сваля, и от колко зони. Аз засега предприех само пиене на Ксеникал, а че действа, не се съмнявайте! Като се вземе предвид, че цялата процедура по липосукция, с операцията и възстановителния период ще трае поне 2-3 месеца, аз за толкова ще ги сваля с лека диета, упражнения и Ксеникал. Проектирала съм 8-9 кг за 3 месеца.
А за Ефремов, има и други "бисери" поместени тук, във форума...

slanse
13th October 2006, 14:59
Какъв е този ксенекал-за отслабване ли е?

diastemma
13th October 2006, 16:14
Липосукцията не е за отслабване! Аспиратът се мери на литри, а не на килограми. Взимането на 3 л аспират вече е гранично, а над 5 л изисква реанимация - заедно с мазнината се губи кръв и важни електролити.

Смисълът на липосукцията е да се коригира релефът на зони, които не се повлияват от спорт и диета (бричове, коремче, колене, двойна брадичка...)

Мастната тъкан не е 100% мазнина, а клетки, изпълнени с мастни капки, между които се намират капиляри, съединителна тъкан и т.н. Преди самата липосукция в мастната тъкан с дълги канюли се вкарва физиологичен разтвор с Лидокаин и Адреналин (за намаляне на кървенето). Аспирираната тъкан представлява мастни клетки+кръв+инжекираният разтвор. Отначало аспиратът е жълтеникав и съдържа повече мастни клетки, впоследствие става все по-кървав, и в момента, когато кръвта стане много, аспирацията на дадената зона трябва да се спре.

diastemma
13th October 2006, 16:21
Ксеникалът препятства разграждането на мазнини в червата, и те се отделят от организма, а не се отлагат в мастните депа.

DesiTO BG
13th October 2006, 16:30
не знам защо това е толкова важно, да точно за литри ставаше въпрос аз си ги преведох в кг защото съм свикнала да се меря в кг а не в литри. сигурно това, което казваш е вярно но нали за това е консултацията за да преценят колко. ясно казаха че могат да махнат 4 кила сланина, значи според това което казваш заедно с другите тъкъми е трябвало да ми махнат не 1200, а поне едно 6 кила общо за да станат 4 кг сланина. просто трябваше да ми кажат вярното предварително. разбирам че с малко може да сбъркат, да кажат 2 кила вместо 1 да речем, но да кажат 4 вместо както разбирам няма и 1 ... мене поне не ме устройва

DesiTO BG
13th October 2006, 16:33
написала съм 1200.... :D
имам впредвид 1 кило и 200г разбира се

Aset
13th October 2006, 16:38
Липосукцията не е за отслабване! Аспиратът се мери на литри, а не на килограми. Взимането на 3 л аспират вече е гранично, а над 5 л изисква реанимация - заедно с мазнината се губи кръв и важни електролити.

Взе ми го от клавиатурата. И аз това исках да кажа - че не може да се "точи " неограничено количество аспират от хората. Може да е фатално.
За тези, които ще се подлагат на липо - проучете за процедурата каквото можете, дори "подробности " като тази, не са маловажни. Така когато отидете на консултация и ви кажат че ще ви вземат 4 л. веднага ще можете да реагирате - да контрирате или обсъдите, или каквото и да е.

diastemma
13th October 2006, 16:39
В интерес на истината не е коректно да се говори за литри аспират по време на първата консултация (защото това не може да се гарантира), говори се за постигане на желан ефект (намаляне на обема на някоя зона до еди каква си степен). Напълно разбирам негодуванието ти и съм на твоя страна.

Lady1357
13th October 2006, 16:41
За тия пари 1 килограм и никаква видима разлика е смешно.

neli4ka
13th October 2006, 16:41
Това ми беше много полезно....вече се бях навила на липосукция...но моля, ако още някой си е правил другаде и е доволен, да пише, както и това, колко мазнина се сваля, и от колко зони. Аз засега предприех само пиене на Ксеникал, а че действа, не се съмнявайте! Като се вземе предвид, че цялата процедура по липосукция, с операцията и възстановителния период ще трае поне 2-3 месеца, аз за толкова ще ги сваля с лека диета, упражнения и Ксеникал. Проектирала съм 8-9 кг за 3 месеца.
А за Ефремов, има и други "бисери" поместени тук, във форума...

Лек за отслабване причинявал тумори
12.04.2006, Стандарт

Лекарството за отслабване "Ксеникал" на "Рош холдинг", продавано срещу рецепта, би трябвало незабавно да се изтегли от пазара в САЩ, защото неотдавнашни изследвания върху плъхове показват, че то причинява предракови тумори на дебелото черво, предаде Ройтерс, като цитира потребителската група "Пъблик ситизън".
В специална петиция групата настоява американското Управление за контрол на храните и лекарствата да забрани производството на хапчето за отслабване, което на много места се купува и без рецепта. Лекарството се продава и се рекламира в България.
Ще свалиш тези 9кг.и ще качиш 18кг.Повярвай ми.Аз също свалих 9 и качих 18. :girl_hysteric: :girl_cry2:
http://arhiv.forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=diets&Number=20089&page=6&view=collapsed&mode=threaded&sb=5#Post20089

Aset
13th October 2006, 16:48
В интерес на истината не е коректно да се говори за литри аспират по време на първата консултация (защото това не може да се гарантира), говори се за постигане на желан ефект
Разбира се, как може и да си помисли човек, че който и да е лекар ще може да прецени на око колко литра ще могат да се източат. Това се контролира в процеса на операцията.
А и проблемът не е в литрите, а в постигнатото. Ако ти бяха озтеглили 1200мл , но си личеше съм сигурна, че щеше да си доволна, DesiTO BG.
Проблемът е, че не си е проличало.
А говорихте ли за ефекта на консултацията?

кити
13th October 2006, 23:23
Хм, и аз порових за това лекарство в нета, не открих нищо такова, но, е, може аз да не съм попаднала. Все пак, ако някой е наясно, имам предвид компетентно мнение, би ли постнал?

Beauty
13th October 2006, 23:55
8)

bimbi
14th October 2006, 07:58
и във Варна вече има подобен апарат, казва се Дебюси. записах часове за шефката от 24 нататък, правят се 5 процедури за по-голям ефект. после ще ви пиша има ли наистина ефект или не :)

Renkata
14th October 2006, 08:17
Бимби,къде е този апарат-чудо във Варна?:)

bimbi
14th October 2006, 08:36
в Афродита, намира се след Пикадили парк, като свиеш надолу за плажа, веднага вдясно има една шантава синя сграда. телефона е 311 772. ако искаш поразпитай.
има го същия и в София в Нефертити, ако някой е ходил да казва :)

diastemma
14th October 2006, 09:11
А относно лекарствата за отслабване - не мога да цитирам къде прочетох, че увеличавали ефекта от диетата с 10%. Т.е. ако без лекарства за определен период загубите 10 кг, с лекарства ще са 11 кг:) Струва ли си за 80 лв опаковката?

Всъщност в БГ (доколкото на мен ми е известно) има 2 официално признати лекарства за отслабване - Ксеникал и Редуктил. Действието им е различно. Ксеникалът блокира ензимите, разграждащи мазнините в тънките черва, мазнините не се резорбират и се отделят от организма. Редуктилът подтиска центъра на глада в мозъка. Включен е в "Програма Редукция" :
www.daotslabnemzaedno.com
За разлика от тези лекарства чайовете за отслабване имат диуретично действие, т.е. отделят течност от организма. Заедно с течността се губят важни електролити, което може да доведе до сърдечни и други проблеми.

Лично аз отслабнах с пълно изключване на някои храни, броене на калориите и малко бяга не на стадиона:)

MachoMan
14th October 2006, 11:39
Един лаик да попита: колко струват процедурите?

bimbi
14th October 2006, 11:50
Процедурите са по 50 лева, но обяснявам подробно, тоест препредавам каквото ми казаха от Афродита:
Първо, за по-голям ефект се правят три процедура на апарат вакуум плюс ултразвук, по една на ден /тези трите са общо 75 лева/, и след това се правят между 3 и 5 процедури на Дебюси-то, в зависимост от това колко сланинки имат да се махат от съответната зона. Може да се прави абсолютно всичко - крака, корем, ханш, гръб, паласки, ръце, двойно гуша...Твърдят че за една седмица се свалят 1-2 номера от дрехите. Колко е вярно ще ви кажа към края на месеца като мине шефката.
Но, имайте предвид, че една зона заема площ колкото една разперена педя! Тоест ако правите паласки да речем, плащате за две зони, което вече става 100 лева... по три, по пет...смятайте
Та така, ако нещо още не ви е ясно, питайте. Или направо звънете по телефона. Работят всеки ден без понеделник, от 11 до 21ч.
Аз ще ходя там на лазерна епилация, после ще разправям :)

Beauty
14th October 2006, 11:55
:?

MachoMan
15th October 2006, 07:31
bimbi, колко процедури се правят при липосукция?

bimbi
15th October 2006, 08:05
bimbi, колко процедури се правят при липосукция?Чакай сега, нещо не се разбрахме май. За този апарат, за който говоря - Дебюси, процедурите са 40 минути, и чрез затопляне се втечнява вътрешността на мастната клетка, с инфраред се разбива обвивката й и организма изхвърля впоследствие тая втечнена мас чрез бъбреците. Горе-долу така ми обясни лекаря, не гарантирам че съм го запомнила на 100 процента. Правят се между 3 и 5 процедури в зависимост от това колко см. от обиколката си искаш да свалиш.
А липосукцията е нещо съвсем друго, то си е един вид операция, с упойка, и с едни канюли през малки дупчици се изсмуква сланинката. Една зона доколкото съм им чела цените по сайтовете, струва около 400-500 евро, зависи от пластичния хирург.
:)

MachoMan
15th October 2006, 15:42
bimbi, колко процедури се правят при липосукция?Чакай сега, нещо не се разбрахме май. За този апарат, за който говоря - Дебюси, процедурите са 40 минути, и чрез затопляне се втечнява вътрешността на мастната клетка, с инфраред се разбива обвивката й и организма изхвърля впоследствие тая втечнена мас чрез бъбреците. Горе-долу така ми обясни лекаря, не гарантирам че съм го запомнила на 100 процента. Правят се между 3 и 5 процедури в зависимост от това колко см. от обиколката си искаш да свалиш.
А липосукцията е нещо съвсем друго, то си е един вид операция, с упойка, и с едни канюли през малки дупчици се изсмуква сланинката. Една зона доколкото съм им чела цените по сайтовете, струва около 400-500 евро, зависи от пластичния хирург.
:)

Вече се разбрахме.
Благодаря.

MALBLUE
19th November 2006, 15:56
Та аз отдавна следя форума, а още по-отдавна искам да си направя липосукция, защото от години надебелявам и отслабвам, а от дете си имам корем, дупе и мазнини по вътрешната част на бедрата. Та се надявах, като си дойда, веднъж завинаги да се справя с този проблем... Но от това, което чета тук, виждам че няма да е "веднъж завинаги" при все че д-р Стоянов пише в стрницата на "Есте", че никога повече не се натрупват мазнини в обработената зона... Някой може ли да ме посъветва какво да правя...
Благодаря ви предварително :D

diastemma
19th November 2006, 23:02
Първо е добре да отслабнене и да поддържате едно тегло поне 6 мес.
После - липосукция на определени зони, които "развалят силуета" (бричове, корем, гръб, колене... ръце?)

Мастните клетки не се "връщат", където са били отнети, но съседните не губят способността си да трупат...

junglegirl
20th November 2006, 09:39
Вярно ли е,че има опасност при липосукция краката(например) да станат несиметрични...?!Единия да стане по-тънък от другия?Често ли се получава?Или ако се прекали с обема на изтеглените мазнини да се получи хормонален дисбаланс и прекомерно окосмяване...?!И знаете ли други усложнения? :roll:

diastemma
20th November 2006, 10:41
Чак несиметрични няма да станат, но е възможна известна разлика - особено ако е имало такава преди операцията. Несъществено е, по принцип. По-лошо е, ако се получат бразди - те са трудни за корекция.
Липосукцията не предизвиква никакви хормонални или други промени в обмяната на веществата. Дори положителни (знаете, че при естествено отслабване се понижава холестеролът в кръвта - при липосукция той не се променя).

Poly
20th November 2006, 10:57
На мен ми е правена липосукция / преди 2 седмици / и още е рано да говоря за резултати, но видим ефект има. От ханша, бричовете и вътрешната част на краката ми изтеглиха около 1л.Което не е никак много, но така е по добре, защото кожата ми не е еластична и имаше опасност да поувисна. А доколкото зная, зедно с мазнините се изтеглят и хормони и затова има лимит до колко литра могат да се изтеглят. Аз нямам никакви неравности или дупки, но може би защото ми е изтеглено съвсем малко или докторката си знае работата :wink:

junglegirl
20th November 2006, 11:06
А доколкото зная, зедно с мазнините се изтеглят и хормони и затова има лимит до колко литра могат да се изтеглят. :wink:
Това исках да попитам и аз,но не можах да намеря статиите.Но съм сигурна,че го четох не на едно място.Въпросът е дали наистина е толкова сериозно,защото ако прочетете упътването на един "аспирин",едва ли ще се "престрашите" да пиете повече... :lol: :lol:

П.П.А браздите се коригират предполагам с повторна липосукция :roll:

bimbi
20th November 2006, 13:32
хормони?? за електролити знам, ама за хормони... 8)

junglegirl
20th November 2006, 13:58
А и още нещо се чудя-след липосукция,щом се намалява обиколката на бедрата напр.,след това кожата не става ли "голяма"...?Няма ли да се плисира? :lol: :lol:

bimbi
20th November 2006, 18:18
Ами затова се ходи поне 2 месеца денонощно с много стегнат клин, за да може да се "захване" кожата отново за тъканта.

diastemma
20th November 2006, 20:59
Хормони се изтеглят (мастната тъкан съдържа много женски положи хормони), но количеството не е голямо и няма проблем. Електролити (съдържащи се в кръвта) се изтеглят поради факта, че при липосукция неминуемо се късат съдове и има кървене.
Браздите се коригират с нова липосукция, но гаранцията не е 100%.
Кожата наистина може да увисне, затова за възрастни пациенти с нееластична кожа липосукция не се препоръчва. За клина Бимби вече писа:)

bimbi
20th November 2006, 21:26
10х, сега ми се изясни :)

junglegirl
20th November 2006, 21:40
Diastemma,благодаря ти.Много си полезна! :girl_in_love:
П.П.И на теб Бимб :wink:

Цвета С
21st November 2006, 09:07
E добре де ,вече 6 месеца ,не съм космата ,не ми се е плисирала кожата ,но пък и не е идеално прибрана в областа на бричовете (имам още отоци) и глассът ми не е мутирал ,но е важно да си носиш клина

Stil
21st November 2006, 09:38
И в София има Дебюси :lol: :lol:

sladkatony
21st November 2006, 11:16
И в София има Дебюси :lol: :lol:
Къде бе Стилче :roll: искам да пробвам :D

zhenya chavdarova
21st November 2006, 11:29
Здравей , sladkatony! В ' ПАНАЦЕЯ " има ДЕБЮСИ. :1242:

sladkatony
21st November 2006, 11:31
Здравей , sladkatony! В ' ПАНАЦЕЯ " има ДЕБЮСИ. :1242:
:D тенк ю !
Това "панацея" не беше ли някъде срещу военна болница или бъркам.. :?

junglegirl
21st November 2006, 11:35
Какво е Дебюси... :oops:
В google излизат само композитори :lol: :lol:

zhenya chavdarova
21st November 2006, 11:39
Аз не съм много на' ти' с улиците но се намира на ул; Константин Иречек' - 48. тел;9523 935 ; 0888 399790. Надявам се да съм ти била полезна.И аз нямам търпение да опитам, но към нова година.
Целувки :girl_kiss2:

леля мичИ
21st November 2006, 12:44
И в София има Дебюси :lol: :lol:
Ко т`ва бе...? :roll: .... :wink:

bimbi
21st November 2006, 12:49
И в София има Дебюси :lol: :lol:
Ко т`ва бе...? :roll: .... :wink:ти нямаш нужда :lol:

леля мичИ
21st November 2006, 13:05
Е, щом Тонито пита, значи и аз мога да се възползвам.... :wink:
Кажете ми к`во е т`ва :roll: , че няма да мигна от любопитство.... :twisted: :wink:

sladkatony
21st November 2006, 13:08
Е, щом Тонито пита, значи и аз мога да се възползвам.... :wink:
Кажете ми к`во е т`ва :roll: , че няма да мигна от любопитство.... :twisted: :wink:
:) Някакъв уред, който е алтернатива на липосукцията :wink:

MALBLUE
21st November 2006, 16:21
И аз благодаря за информацията... :D Но за жалост, това с поддържането на теглото нещо не се получава.. А по-ужасното е, че трупам все в едни и същи зони.. Та дори и да съм малко по-пухкава, поне да се отърва от този корем и т.н.... Но наистина съм Ви много благодарна... Но доколкото мога да разбера от прочетеното тук, май бихте препоръчали Debussy??? :roll:

Stil
21st November 2006, 17:52
И в София има Дебюси :lol: :lol:
Къде бе Стилче :roll: искам да пробвам :D
Тонка при тебе не става -много си слабичка.Една приятелка отиде за да си оправи целулита и лекарката й казала че е прекалено слаба и апарата не можел да я захване или нещо подобно ми обясни :roll:
А и ти си готина и финничка :!: Къде се буташ в А група без бутонки :lol:

sladkatony
21st November 2006, 17:56
:!: Къде се буташ в А група без бутонки :lol:
:lol: Нали знаеш "не е важно да си як, а да знаеш фатки"
а и аз нямам целулит, ама имам бричове :? :evil:

bimbi
21st November 2006, 18:28
абе с Дебюсито ефекта е временен, тъй като изпразва мастната клетка, но тя си остава там, чакаща нови попълнения мазничко :lol: а с липото направо се изсмукват клетките, които няма как да се възстановят 8)
тъй че не си давайте парите, освен ако не искате бързо отслабване за нова година например :lol: :lol: ай ши ходим всички на липо след празниците :lol: ние със Стилчето поне сме там :lol:

Stil
21st November 2006, 20:53
тъй че не си давайте парите, освен ако не искате бързо отслабване за нова година например :lol: :lol: ай ши ходим всички на липо след празниците :lol: ние със Стилчето поне сме там :lol:
гаранция франция :2020:

sladkatony
21st November 2006, 20:56
тъй че не си давайте парите, освен ако не искате бързо отслабване за нова година например :lol: :lol: ай ши ходим всички на липо след празниците :lol: ние със Стилчето поне сме там :lol:
гаранция франция :2020:
Еее, стига де момичета, така ме депресирате 2001 защо само липото да дава трайни резултати :girl_cry:

Lady1357
21st November 2006, 21:54
И аз искам липосукция с повдигане.Колко ли ще струва? :1202:

sillygirl
22nd November 2006, 08:33
Bimbi,Stil :) ,решихте ли къде ще си правите липосукцията?
Някой има ли инфо при метода, който практикува д-р И. Стоянов, какви са възможните усложнения?

junglegirl
22nd November 2006, 08:51
Moжеш да го попиташ: http://www.eva.bg/forum/viewtopic.php?t=1271 :wink:

sillygirl
22nd November 2006, 08:55
Благодаря :) Аз го питах в имейл, но точно на този въпрос не ми отговори и ми беше неудобно да го притеснявам пак за същото

bimbi
22nd November 2006, 10:39
ми аз съм решила, ама може да кажа чак след това, че някой ше ме обвини пак в реклама :roll:

sillygirl
22nd November 2006, 10:56
Разбирам :D Ще се радвам ако споделиш на лични, че това ми е голямата дилема сега,ако не- ще чакам да пишеш тук

Stil
22nd November 2006, 19:38
ми аз съм решила, ама може да кажа чак след това, че някой ше ме обвини пак в реклама :roll:
Хич не ми пука ,че ще ме обвинят .Аз съм си при В . Динев.Цици ,липосукция -при него :wink:

Renkata
22nd November 2006, 19:44
Moжеш да го попиташ: http://www.eva.bg/forum/viewtopic.php?t=1271 :wink:
Кат го виждам как е заотговарял...то да се чудиш кое по-напред да четеш :girl_haha:

Beauty
22nd November 2006, 20:26
8)

Flame73
22nd November 2006, 23:01
Когато сте разочаровани от съответен хирург,разбирате,че си е позволил гавра над тялото и психиката.....когато виждате,че името му се рекламира славно а Вие сте се подвели от прокламацията-едва ли ще сте на същото мнение!Още по-неприятно е,че за конкретния хирург не едно момиче вече започва да сигнализира за проблем-а от Ваша страна е неприятно да иронизирате!
Излишно е да създавате излишно напрежение и интриги...грозно е!!!
Но въпреки всичко,Ви пожелавам заслужено самочувствие и никакви проблеми след операциите Ви....минали и предстоящи :!:

Beauty
22nd November 2006, 23:19
:lol:

bimbi
23rd November 2006, 00:20
оф хубаво бях решила да спирам да пиша :roll:

Yansi
23rd November 2006, 00:22
оф хубаво бях решила да спирам да пиша :roll:
AAaaaaaa без тия ,че :2011:
http://www.cheesebuerger.de/images/midi/liebe/a078

леля мичИ
23rd November 2006, 06:54
оф хубаво бях решила да спирам да пиша :roll:
К`во беше решила.... :2011: Като те напляска Янси, ще те почна аз... 2001.... :girl_kiss2:

junglegirl
23rd November 2006, 09:20
Съгласна съм с Flame,че рекламирането на даден хирург е изключителна отговорност и не трябва да се прави с лека ръка.Както много пъти са ми казвали до сега "хирургията не е математика" и грешки стават при всички хирурзи.Когато сме благодарни на хирурга си,го израрязаме и във форума,но това влияе на "бъдещите" тунинговани и определя решенията им:!: Затова аз лично предпочитам да споделям негативните и да пропускам позитивните си впечатления и май за това съм винаги в опозиция... :lol: :lol: :wink:

sladkatony
23rd November 2006, 09:28
Абе, аз не разбирам едно нещо :idea:
Нали всеки има глава на раменете си и се предполага, че може да я използва по предназначение ! Може пък да има хора които нямат негативи, какво означава това :?: да спрат да пишат ! В такъв случай май е най-добре въобще да се закрие форума "ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ"
Не че ще впечатля някой с това си изказване, ама на мен ми писна все нещо да ми се ограничава, аз си имам свободата на словото, а на практика не мога да я използвам, защото някому това не се харесва ! Отказвам да споделям повече каквото и да било в този раздел, защото вечно има някой който е подведен :arrow: а, аз не мисля да поемам някаква вина, за това че някой е сглупил и не се е доверил на себе си, а на нечие мнение :!:
Благодаря на всички които ми помогнаха с подкрепата си, когато имах нужда :)
Успешен ден на всички !

junglegirl
23rd November 2006, 10:11
Не си справедлива,ама както и да е...

bimbi
23rd November 2006, 10:20
що да не е справедлива? това че съм доволна от Бояджиев и го казвам, не значи че негови бъдещи пациентки с проблеми могат да ме обвинят мен, че съм казала нещо добро за него :roll:

леля мичИ
23rd November 2006, 10:26
Абе, аз не разбирам едно нещо :idea:
Нали всеки има глава на раменете си и се предполага, че може да я използва по предназначение ! Може пък да има хора които нямат негативи, какво означава това :?: да спрат да пишат ! В такъв случай май е най-добре въобще да се закрие форума "ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ"
Не че ще впечатля някой с това си изказване, ама на мен ми писна все нещо да ми се ограничава, аз си имам свободата на словото, а на практика не мога да я използвам, защото някому това не се харесва ! Отказвам да споделям повече каквото и да било в този раздел, защото вечно има някой който е подведен :arrow: а, аз не мисля да поемам някаква вина, за това че някой е сглупил и не се е доверил на себе си, а на нечие мнение :!:
Благодаря на всички които ми помогнаха с подкрепата си, когато имах нужда :)
Успешен ден на всички !
Абсолютно съм съгласна с Тони !
Аз съм бъдеща пациентка на пласт. хирургия и точно за това влизам в този форум. Интересуват ме мненията и впечатленията на опитните... и се влиая естествено...

Като казвам ,че се влиая имам впредвид, че се възползвам, колкото и грубо да звучи, защото поне се насочвам към 2-3 хирурзи и още толкова отпадат безвъзвратно от "списъка ми"... От там нататък, обаче избора си е мой....

Да ви кажа честно, всички сте ми симпатични (някои особено много :girl_dance: ), но какво ме интересуват сухите факти от рода на коя колко кубика има и дали харесва грапави или капковидни .... Интересува ме поведението и отношението на лекарите и дали поемат отговорност при евентуална "авария" по тяхна вина....
Предпочитам да се "повлиая" от опитните и "препатили", отколкото от лъскави реклами.... Иначе щях да съм поредната "жертва " на Сердев :twisted: да речем....

junglegirl
23rd November 2006, 10:32
Защото обикновено преди да се подложи на операция,човек е много объркан(всеки хирург си има + и -)и общо взето решението до голяма степен е и случайно.И когато непрекъснато се споменава името на даден хирург,то се набива в съзнанието на хората и повлиява на избора им.И ако нещо се случи,човек се чувства излъган...:!: Аз за нищо на света не бих поела тази отговорност.

П.П.Милена,всъщност говорим за едно и също нещо(като цяло форума е изключително полезен!),но е много трудно вечерта преди операцията да си кажеш: "...и от там нататък избора си е мой".Непрекъснато се чудиш дали не грешиш... :roll:и тогава чуждите мнения си казват своето.
Това е мое мнение,щом някои смятат друго-това е въпрос на избор,но аз не мога да препоръчам хирург.

bimbi
23rd November 2006, 10:38
абе вие нормални ли сте? къде сте видяли някой да поема отговорност за лекаря си. някой някъде да е написал "Момичета, еди-кой-си е най-добрия лекар на света, отидете при него, няма да съжалявате, гарантирам" :?: всеки споделя при кой се е оперирал, и това че няма проблеми и го прави доволен негов пациент, не означава че кара другите да му лягат под ножа. при теб ако се обърка нещо недай си боже-НАИСТИНА НЕ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ, не ме разбирай погрешно, ще обвиниш ли Бюти, че в няколко поста написа за Ильо Стоянов че е страхотен лекар? страхотен за нея, но не и за някой друг може би!
мислете с главите си, моля ви, никой не ви е виновен за нищо на тоя свят!!!

леля мичИ
23rd November 2006, 10:41
Защото обикновено преди да се подложи на операция,човек е много объркан(всеки хирург си има + и -)и общо взето решението до голяма степен е и случайно.И когато непрекъснато се споменава името на даден хирург,то се набива в съзнанието хората и повлиява на избора им.И ако нещо се случи,човек се чувства излъган...:!: Аз за нищо на света не бих поела тази отговорност.
Ми защо тогава влизаш във форума :?:
Не влизай, не чети и няма да се "влияеш"... толкова е просто
Какво точно трябва да се пише в раздела , ако не мнения и впечатления ? Теб какво те грее колко кубика има Бимби :girl_kiss2: примерно...
Ако се случи нещо след като "сама" си избрала хирурга си, по-леко ли ще приемеш проблема :?:

junglegirl
23rd November 2006, 10:47
Ако се случи нещо след като "сама" си избрала хирурга си, по-леко ли ще приемеш проблема :?:
Пожелавам ти някой ден да не се чудиш същото :!:

Yansi
23rd November 2006, 10:50
мислете с главите си, моля ви, никой не ви е виновен за нищо на тоя свят!!!
:1223: Браво Бимбе!
Ако някои от вас са свикнали друг да носи отговорност за решенията ,действията или постъпките ви, то проблема смятам си е ваш...
Темата е предъвквана 1000 пъти и ми се струва ,че е изчерпана.

леля мичИ
23rd November 2006, 10:53
Ако се случи нещо след като "сама" си избрала хирурга си, по-леко ли ще приемеш проблема :?:
Пожелавам ти някой ден да не се чудиш същото :!:
Благодаря ти!

.....но това не е отговор на въпроса...

И защо ще обвиняваш някой, че бил доволен от хирурга си.... а не себе си , че си се "повлияла".....

junglegirl
23rd November 2006, 10:58
Темата.... е изчерпана.
:wink:

Yansi
23rd November 2006, 11:03
Ако се случи нещо след като "сама" си избрала хирурга си, по-леко ли ще приемеш проблема :?:
Пожелавам ти някой ден да не се чудиш същото :!:
Последно ще се включа в спора с този си отговор.
Минавайки през редицата проблеми които ми се струпаха лично аз нямах време да седна да обвинявам някой за избора си първо защото си беше мой и второ защото за мен това е губене на време.Когато имах възможност да корегирам окончателно проблема си вече четях от половин година форума, но така и не се повлиях по никакъв начин от написаното за който и да е доктор, а избрах този който сметнах ,че ще ми свърши работа-хирург който дори не беше споменаван тук.
И в този ред на мисли пак стигам до извода ,че става въпрос за "глава на раменете"т.е съзнателен и самостоятелен избор.

Beauty
23rd November 2006, 15:01
:lol:

junglegirl
23rd November 2006, 15:09
Това не е само мое мнение и повода за темата беше друг,но не ми се спори повече... :wink:

Beauty
23rd November 2006, 15:17
:lol:

junglegirl
23rd November 2006, 15:19
ОК :wink:

Nikolette
23rd November 2006, 15:23
Момичета, все пак за липосукция става въпрос :lol:
Айде стига с тия глупави спорове. Нека за да няма повече караници, наистина да избягваме да ласкаем до вманиачаване хирурзите, от които сме доволни. Защото съм попадала на такива ситуации, в които някоя отчаяна форумка споделя какво и се е случило и веднага се изтрелва пост- обади се на еди кой си (да не споделяме имена :lol: ).
Или пък друг случай- недоволна от същия този "еди кой си" разказва за проблемите си и венага се включва защитата :lol: :lol: . Наистина е смешно- то да не смееш да измрънкаш. Наистина има постове, които са си като обяснения в любов към някои хирурзи. Принципно няма лошо, но новите във форума колкото и да са интелигентни все пак се подвеждат. Затова по-кротко с похвалите. А и все пак някои неща могат да се пишат на лични.
Та на въпроса за липосукцията..... :wink:

junglegirl
23rd November 2006, 15:27
но новите във форума колкото и да са интелигентни все пак се подвеждат. Затова по-кротко с похвалите. А и все пак някои неща могат да се пишат на лични.
Yes,ето това имах предвид :wink:

va15
15th May 2012, 19:26
Уважаеми дами и господа, които сте решили да си правите операция при доктор Николай Георгиев на Елвира мъжът, и по специално липосукция искам да Ви кажа какво Ви очаква.
По време на консултацията ще бъдете много любезно посрешнати и не много добре информирани за това, което Ви очаква( нормално като се има в пред вид от какво си изкарва парите), но за това аз се заемам да Ви кажа адът през който преминах. Първо болките са неоиписуеми, за което си плащате твърде много. По мой проучвания колкото бихте платили в Европейска клиника в по-малък град. Но тук проблемите започват, след операцията се почват масажи с цел да намалят отоците, за които ти казват че са необходими само 10, но аз вече ги правя 5 месеца и въпреки това килограмите се възстановиха, но не равномерно а на огромни дупки целулит. Също така ми остана някакво срастване, което прилича на огромна вена на крака и поради тази причина аз не мога и да си помисля да нося вече поли. Разбира се и дупките от канулите не изчезват. За тях си направих доста лазерни процедури, но сега трябва да прекъсна с тях зашото идва лято и лазер не се прави през този сезон. Ще ги започна отново есента, такаче се надявам след две години да мога да ходя на море. Всъшност, ако изчисля всички пари, които съм дала за масажи лазари и разбира се ужасно скъпата оперцаия се оказва, че ако бях отишла в Мюнхен например щеше да ми излезе вероятно по-евтино. Аз разбира се отидох един път при доктора, за да му кажа, че не съм доволна , защото той беше поел устен ангажимент, ако има някакъв проблем с мойта опрерция да ме поправи така да се каже, но той ми каза, че аз нямам проблем и за него всичко е ок. За съжаление в този форум няма как да публикувам снимки, за да прецените вие сами дали наистина съм ок, но за сметка на това съм готова лично да Ви покажа на какво приличам, ако с това мога да помогна на някой да не ходи при този доктор, и да не си прави липосукция. Моят имейл, за да се свържете с мен, ако имате желание да видите резултат е: vesellinaa@abv.bg

lily.ana
15th May 2012, 19:36
va15.... кажи малко повече за областите, които са били обработвани при теб?

marta_1
15th May 2012, 20:01
VA15 много съжалявам за всичко, което си преживяла и се надявам скоро всичко да е ок!
На мен ми направи силно впечатление, че Съншайн докато напише, че обмисля липосукция и днес вече е в операционната на Н. Георгиев, но може пък просто да е бил много свободен, дано всичко с нея е ок.

Писах ти мейл!

*Sunshine*
15th May 2012, 21:52
Ох моля вии не ме плашете :( в момента съм в клиниката. Изобщо не усетих как мина вдичко. В един момент стоях в една стая и чаках анедтезиолога. Дадоха ми нещо уж да се успокоя че бях мн притеснена и в следващия момент всичко беше свършило и си бях със стягащото бельо в леглото. Не ме боли изобщо, единственпто коетп ме притеснява е да не ми е махнал твърде малко и да ме е яд после...
Пс. Извинявам се за правописа но пиша от тъчскрийн и ме мързи да поправям;D

marta_1
15th May 2012, 22:02
Честито Съншайн! :)

С колко литра "олекна"?:lol:

Няма никаква, абсолютно никаква болка? :2009:

marta_1
15th May 2012, 22:21
от къде ти "смука"? За тези пари трябва да са поне пет зони.

marta_1
15th May 2012, 22:32
Спокойно, ще бъде! Мерси много, че споделяш!
Ще се радвам, ако и за вбъдеще се включваш с мнения как върви промяната. Ако пък не ти представлява трудност, по-натам ще ти досаждам да пратиш малко снимки на лично!

Почивай си сега, лека! :)

marta_1
15th May 2012, 22:34
Но пък клиниката е мн приятна, постпянно нпсят сок вода сандвичи и corny ;Dd

Е, хубава работа, те затова ли вталяват, за да тъпчат после :lol::lol::lol:

Шегувам се! :lol:

jesiart
15th May 2012, 23:56
ЧЕРВЕНОТО ПОЛЕ ,,ГЛАСУВАЙ ЗА МЕН,, натиснете го след като отворите снимката ,Благодарим ви : http://konkurs.muskuli.com/competition/profile/73#.T7IiL5SCyfE.facebook

Ballerina
16th May 2012, 15:39
Обикновено съм чула, че никой свестен хирург не пипа вътрешната страна на бедрата,защото става неравномерно.

Виждах момиче, което е правено при Стоянов, но не обикновена липосукция с ултразвук и ефекта беше страхотен + много малки белези. Бричовете специално + дупе. Много плавен и хубав ефект.

Ballerina
16th May 2012, 21:48
Вземи си специален клин за липосукция от J&D medicals.

marta_1
16th May 2012, 22:21
Имаше едно момиче във форума, което си е правило при Георгиев липосукция + вътрешна част на бедрото, мисля че не е имало проблем. Аз все пак съм ужасно стресната, към момента май малко съжалявам. Дано като минат оттоците, всичко да си е ок.
Сега се притеснявам обаче че този чорапогащник не влиза добре в гънката на бедрото ми и там не ми е достатъчно стегнато. Страх ме е, да не би там да ми остане по-отпуснато;( Обмислям дали да не си купя някое стягащо бельо, че този чорапогащник хич не ми вдъхва доверие, а и много ми пристяга прасците, не мога да си ходя така 1 месец


Чакай де, рано е още за униние. Защо съжаляваш? Налей си едно малко и отпусни душата. :lol:

nbio
24th May 2012, 15:29
Обмислям дали да не си купя някое стягащо бельо, че този чорапогащник хич не ми вдъхва доверие, а и много ми пристяга прасците, не мога да си ходя така 1 месец

Клиновете, които се продават в България са предвидени основно за липосукция от външната страна. Имах същия проблем, когато трябваше да избирам клин след липектомия от вътрешната страна на бедрата. Там проблема е още по-голям, особено за мъж. Първо сложих някакъв турски боклук Varitex който се разтегли буквално след втория ден. Освен, че не стигаше до гънката цепката му беше прекалено широка. След много дълго търсене и обикаляне, единственото подходящо, което намерих беше компресивен чорапогащник. Обаче компресията му е толкова жестока, че всяка сутрин се събуждах с болки в глезените защото бяха ми дали възможно най-малкия номер а сигурно вече нямам нужда и от вазектомия.
И тук го има този проблем, че не обхваща до гънката а също така, че ми се смъква и постоянно трябва да се издърпва. Все пак материала се оказа много качествен. След близо месец употреба не се е разтегнал въпреки много сваляния и опитите дори да го разтегля с всичка сила там, където ми стяга. Марката е някаква литовска - TonusElast.
Все пак си мисля, че специалните компресивни клинове ще са по-добър избор стига да се намерих подходящ. Тези в JD Medicals ми изглеждат OK, въпреки че са скъпи.