PDA

View Full Version : Евентуална АЛЕРГИЯ към упойки


ljolja
24th November 2006, 22:01
Здравейте момичета!
Одавна чета форума и много се радвам, че го намерих. Много ми помагате с информация. От доста време мечтая да си увелича бюста, и вече съм решила че ще го направя след 3 месеца. Имам обаче едно голямо притеснение.....по принцип съм алергична. Имам две раждания (нормални)и не са ми слагали никога упойка. Преди ражданията си съм правила тест дали ми понасят упойките, но въпреки че можех да ползвам някои от тях, когато ме шиха след раждането не ми сложиха. Докторите ми казаха че само в много спешна ситуация ще рискуват да ми сложат упойка. Сега със сигурност преди операцията ще си направя тест с упойките които ползва хирурга, но все пак ми е притеснено. Моля ако има някоя от вас с подобен на моя проблем да сподели как е минала операцията.

Beauty
24th November 2006, 22:12
8)

junglegirl
25th November 2006, 09:01
Здравей IjoIja,и аз имам много алергии като теб.Лекарите гледат излкючително сериозно на това,затова не ми дадоха обезболяващи след операцията,а за антибиотика ме тестуваха,защото имам много алергии специално към антибиотици.За упойката не са ме тестували,защото използваха същата,която ми е поставяна преди,за да са спокойни.Според мен задължително искай да те тестуват.Успех! :wink:

trini_ti
25th November 2006, 15:37
Не знам как е при пластичните хирурзи, но когато оперираха сестра ми за апендисит, преди да я приспат и направиха тестове с едно много танко като ножче, драсват я по раката и се изчаква алергична реакция.

ljolja
25th November 2006, 20:34
Благодаря ви момичета:)
Наистина е много важно да чуеш че не е много страшно.......Мисля другата седмица да си направя теста.....дано не е положителен :roll:

junglegirl
27th November 2006, 08:19
Успех!Стискаме ужасно,ужасно много палци...и не само :wink:
П.П.Съжалявам-пак ме е хванала лигата :oops:

Lady Marmalade
27th November 2006, 17:10
Щом си алергична, задължително уведоми анестезиолога. Ще ти направят тестуване. При рискови пациенти, т.е. които са алергични към почти всички анестетици се прави предоперативна антиалергична подготовка с медикаменти, прилагат се и непосредствено преди анестезията. Няма страшно. Малко вероятно е да си алергична към абсолютно всичко и то във висока степен. Има избор от анестетици, така че все ще се намери някаква комбинация.
Към кои анестетици са ти правили тест или не знаеш?

ljolja
28th November 2006, 09:40
Не съм се тествала още....не ми стига времето тази седмица. Но мисля другата задължително да отида. Правих си тестове за зъболекарски упойки и се оказа че от три аз мога да ползвам една и то като 3 дни преди да ми я сложат трябва да пия хапчета, после 1 час преди трябва да ми сложат инжекция и три дни след пак хапчета....Много сложно, но се налага:( Дано имам по голям успех с другите упойки:) :roll:

liliyy
27th December 2008, 14:57
аз нямам проблеми,за които да ми е известно