PDA

View Full Version : Премахване на бемки


Desislava Koleva
25th November 2006, 19:23
Здравейте момичета! най- хакрая и аз се рестраших да пиша. Икам да запитам има ли някой в този форум, който си е премахвал бемки .Какво преставлява процедурата каде има добри специалисти занимаващи се с това и евентуално цени? :roll: Благодаря ви предварително! :)

diastemma
26th November 2006, 01:07
Къде е бенката и колко е голяма? Равна или надигната над нивото на кожата?

Desislava Koleva
26th November 2006, 20:44
Бемката е на бузата близо до устата. Имам я по рождение, гладка е ,надигната/ релефна/, с диаметър около 2-3 мм. ,с правилна фома.Извинете ме за неграмотното писане ,но от години не сам писала на кирилица и ми е много трудно :oops:

diastemma
26th November 2006, 20:54
Мога да кажа, че не е трудна за премахване - чрез изрязване и 2-3 шева с тънък конец, които се махат на 7 ден. Прави се с локална упойка и не боли.

Yansi
26th November 2006, 20:55
А тук в България ли мислиш да я махаш или в UK?
ако мислиш да я махаш тук мога да ти дам тел. на една докторка при която да отидеш преди това , за да прецени тя дали бемката е от тези ,които могат да се махат защото има и такива които не е редно да бъдат пипани.
Аз имах бемка която бе отстранена от хирург, но ми беше на тялото, сега там имам белег ,но е много фин,а с времето се надявам да стане абсолютно незабележим :)

joy
26th November 2006, 21:01
Аз имам оперативно махната бенка, но това беше преди около 8 години може би. Сега остана един дълъг белег. Моята беше на ключицата и беше огромна. Освен нея лекъря ми махна и една на връта, но тя беше малка и нея само я върза с медицински конец, за да спре притока на кръв може би и тя сама падна след няколко дена. Колкото до цена - не съм плащала нищо. По него време ходеш при една кожна лекърка и тя забеляза бенката и ми прдложи да я махна и ме свърза с този хирург. Колкото до това, че някой бенки не можело да се махат, моята я пратиха за изследване, чак след като я махнаха. След като получих резултатите се оказа, че не е раково образувание или нещо от сорта. Но може и да е редно първо да се изследва и тогава да се "реже". Не зная.
В сайта на д-р Николай Георгиев намерих това: Отстраняване на бенки – 25? на см2

FlyintheSky
26th November 2006, 22:28
Имах 2 бенки в областта на деколтето и една на кръста-релефни,подобни на твоите-т.нар."невуси".Отстраниха ми ги с лазер в козметика "Пикасо" срещу 10 евро всяка.Не боли,с упойка е,остана ми съвсем мъничък белег на кръста,а на деколтето не си личи нищо.Само после трябва да я пазиш известно време от слънце и солариум за да не пигментира.Ако искаш отиди да погледнат и твоята дали е такава-намира се в София на ул.Стамболийски в Зоната.Знам и за един човек,който дава някаква помада да се мажеш и те падат.Мои 2 колежки така си премахнаха много бенки.Той обаче се намира в Бургас.Ако искаш ще ги питам подробности.Медицината според мен е доста напреднала и по-добре да ги махнеш с лазер.Това с рязането не си е работа.

FlyintheSky
26th November 2006, 22:32
....забравих да напиша,че моите бенки ги махнах преди две години и половина някъде и съм доволна.

Desislava Koleva
27th November 2006, 13:32
Благодаря на всички които ми отговориха. Cмятам да я премахна в България, защото вапреки всичките митове които се носят за медицината в т.н. Развити даржави, аз като здравен работник предпочитам да се подложа на това у дома където съм наясно с хигиенните норми.Имам колежка ,на която е премахвана бенка в Украйна ,но фактически само цветът е заличен а релефът и косъмчетата си стоят. Премахвана е с лазер. И при вас ли резултатът е такъв? А щто се отнася до оперативно премахване- изключвам го като вариянт заради белезите.Приятен ден на всички!

Slyn4islava
27th November 2006, 17:32
Бях чела някъде за човек в Пловдив, който маха бенки с намазване с някакво лекарство и бенките падали сами след 3-4 дена. Някой чувал ли е нещо? Човека бил химик по образование и измислил сам лекарството.

lubov2
27th November 2006, 17:37
във бургас има един човек,които маха бенки.Моята приятелка си махна точно в страни на устата,голяма ,без никакъв пробле,само с мезила.Много известни хора от българската политика,естрада,фолк и т.н ходят при него.А цялата работа е за 5-10лв за няколко бенки

Desislava Koleva
27th November 2006, 21:01
Дайте някакви координати ,ако можете!

Lady Marmalade
27th November 2006, 22:59
Внимавайте с тези билкари! На мен лично онкодерматолог ми е казвал, че са опасни. Те използват някаква смес, с която изгарят бенките, но както ми обясниха, ако бенката е дълбока- дермална е възможно да изгори и да падне, както и част от епидермиса, но да останат клетки в дермата, които впоследствие може да дегенерират злокачествено, дори и след години. Има смъртни случаи след такова "лечение"! Кожният рак е много опасен и се развива бързо.
Имам познати, които са си махали бенки по този начин, но аз лично не бих рискувала. Оптималният вариант за мен е преглед и консултация с онкодерматолог с мнение за оперативно отстраняване. Всъщност не всички бенки са рискови, ако не се махат то трябва да се ходи редовно на профилактични прегледи, както и да се следи самата бенка за евентуални промени.

joy
28th November 2006, 10:34
Това за дълбочината на бенките е вярно, защото след моята операция по премахването на бенката, ме гледа дерматоложка и каза, че е направен голям разрез защото бенката е била дълбока. От което се получи и долям белег де. :roll:
П.П. Аз лично не бих се доверила на знахар (билкар)

Beauty
28th November 2006, 15:38
:D

sweet_dreams
1st January 2007, 20:36
Искам да ви питам знаете ли дали има рискове при премахването на бенки с лазер? Аз имам една малка на лицето, малко е надигната... Не се забелязва много, но мен ме дразни и искам да я махна! Но да не остане после някакъв белег или нещо такова... :?

mim4eto
4th January 2007, 09:16
Преди 3 години си махнах 2 бенки по лицето ,при същия човек в Бургас и съм много доволна .А затова ако е дълбока просто отиваш мажечповторно и тя си изгаря от самосебеси хваща коричка и си пада .Този човек наистина много си разбира от бемки ,и много хора го търсят.

innna
4th January 2007, 11:28
Аз си махнах 2 бенки които бяха доста големи Много съм доволна от лекаря. Операцията представляваше упойка изрязване и обгаряне с някакъв лазер. Абсолютно безболезнено и ефективно! Белези почти нямам! Мога да препоръчм този дерматолог на който пожелае! Взима доста скъпо но няма да съжалявате! ще ви се обърне нужното внимание

chick
4th January 2007, 11:45
И кой е този лекар?

naduha
4th January 2007, 23:01
ами дайте някакви координати на този човек от бургас дето с мазила лекува,аз имам 2 бемки на лицето до носа
но не са цветни
все едно кожата ми е на дигната като топчета
и имам чувството че едната расте
а в/у тази ,която не ме притеснява имам луничка.искам да ги махна и двете.

apoklistika
4th January 2007, 23:03
Не мислиш ли,че е по-добре да те види лекар,щом имаш чувството,че едната расте,отколкото да рискуваш с някакви си мазила :roll:

innna
4th January 2007, 23:58
И кой е този лекар?
Казва се д-р Ботев. Кабинетът му се намира в Лозенец.

кити
8th January 2007, 11:23
Моя колежка също си махна релефни бенки с мазане, ходи в Бургас, май по 10 лв на бенка беше, имаше доста по лицето, в косата по рождение. Сега няма нищо, дори и белези и не знам да се е оплакала от нещо. А цял живот е ходила с косата върху лицето, за да не се виждат тези по челото и...кофти работа...

chick
8th January 2007, 11:52
Казва се д-р Ботев. Кабинетът му се намира в Лозенец.
О, чувала съм го...Една моя приятелка си махна няколко бенки при него преди 2 години и сега има гадни белези. Добре че са по тялото й и се вийдат само, когато е по бански. Аз искам да си махна 2 бенки, които са ми на лицето, и не ми се мисли на какво ще заприличам, ако и при мен останат такива белези. Освен това тя ми каза, че въпреки упойката, пак е изпитвала болка по време на процедурата... :?

mim4eto
8th January 2007, 12:36
Човека които маха бенки от Бургас се се6там 4е бе6е в Краснодар но то4но куде не се сещам.Казва се маи маи Краси
Беше толкова одавна

gin100nic
12th January 2007, 11:46
Човека които маха бенки от Бургас се се6там 4е бе6е в Краснодар но то4но куде не се сещам.Казва се маи маи Краси
Беше толкова одавна
Да и аз съм си махала при него, но остават белези... Търся му телефона, но нещо не мога да го намеря... :cry:

SoulMate
12th January 2007, 14:02
ами дайте някакви координати на този човек от бургас дето с мазила лекува,аз имам 2 бемки на лицето до носа
но не са цветни
все едно кожата ми е на дигната като топчета
и имам чувството че едната расте
а в/у тази ,която не ме притеснява имам луничка.искам да ги махна и двете.
Ей, не се шегувай с това, растящи бенки не се пипат! Потърси мнението на дерматолог или хирург, не бързай с премахването. Имай предвид, че ракът на кожата е може би най-бързо развиващия се и често началото му се поставя от раздразнени бенки или слънчево изгаряне. Затова - задължително лекар.

diastemma
13th January 2007, 10:49
Ако бенките са надигнати и с тъмно оцветяване, не ги горете с нищо, не ги мажете - има риск от меланом! Всеки лекар ще ви каже колко може да е опасно това. Единственият начин за махане е изрязването.
А вирусните брадавици се премахват чрез изгаряне с ток или течен азот (от кожен лекар), белези не остават. Но те са малки и светли, много са различни от бенките.

Excel
16th January 2007, 02:34
А до каква степен има опасност премахването на бенки , дори и от хирург . Мога ли да се доверя или сама се подлагам на доживотен риск ? Бенките са видяни от хирург и дерматолог . Манипулацията мога да извърша и при двамата , избора е мой .

junglegirl
16th January 2007, 08:43
A премахването на бенки в козметични студия от дерматолог ли става?Можем ли да се доверим на такова място или...? :roll:

anichka
16th January 2007, 11:05
за нищо на света не бих поверила бенка на козметик. препоръчвам първо консулт с ОНКОЛОГ - бенките са ракови образувания. и на мен ми предстои такова нещо, ама все се офлянквам... :roll:

junglegirl
16th January 2007, 11:48
А в студио,като Пикасо нямат ли дерматолог?Не може да махат бенки просто така :roll: .......а може и да може :roll: :lol:

tochnia
9th March 2007, 18:21
а някои да знае с какво да се мажеш след като ти е паднала бенката за да не се вижда чак толкоз белега???

Excel
9th March 2007, 18:27
Паднала или изрязана ? При изрязана и зашита с конец , в момента ползвам Зерадерм .

tochnia
9th March 2007, 19:12
ами един доктор ми ги намаза с нещо и сега чакам да паднат дали ще имам големи белези и дали е опасно това което сам направил???

junglegirl
15th March 2007, 13:13
Знаете ли-ходих в Пикасо да ми махнат една бенка.Има дерматолог и той ми каза,че нама смисъл да ми махат бенката,защото щяла пак да се образува.Изобщо колкото по-малка била една бенка,толкова по-трудно се премахвала. :roll: Имало шанс,ако се премахне оперативно да не регенерира.

chervenokoska_2
15th March 2007, 13:20
Аз много се страхувам от бенките. Имам доста и някои са релефни. Следя ги от години. Не смея да ги махна, да не ги активирам. А и наскоро разбрах за една позната, която отишла 3 пъти на солариум, активирала й се бенката в злокачестен рак и си отишла за 2 месеца. Беше на 28 години и остави момиченце на 3. Затова и лятото ги мажа със слънцезащитния на децата.

junglegirl
15th March 2007, 13:24
Ами до колкото знам бенките са само тези образувания,които са тъмни на цвят и релефни,а тези светло жълтите са нещо друго.За тях май няма опастност да се премахват.А при изрязане с операция мисля,че и за тъмни бенки не е опасно. :roll:

emisof
15th March 2007, 13:52
Смята се, че ако бенката е на място, където има дразнене, трябва да се махне, за да не се активира /ако е надигната или по-голяма/ Колкото по-тъмна на цвят е, толкова по-опасна е. Премахването на бенка само по себе си не води до по-опасни заболявания. Докато слънцето определено им се отразява. Аз ходя и през зимата с най-високия слънцезащитен фактор.
Джангълче, това не го знаех, че се образуват отново :?

junglegirl
15th March 2007, 14:03
Джангълче, това не го знаех, че се образуват отново :?
Да,да-дерматоложката каза,че няма смисъл да се маха,защото пак ще се образува и то вероятно по-голяма и по-тъмна.И аз много се учудих,защото бенката ми е съвсем малка и светла,но тя каза,че точно затова била трудна за премахване.Каза да пробвам с изрязване. :roll:
А жената можеше спокойно да ми вземе парите...

ADA
16th March 2007, 16:17
Здравейте!!!! :D за пръв път пиша, но понеже имам опит с премахване на бемки и исках да помогна.Та, аз си ги махах преди около месец в ВМА на 12 етаж в клиника по дерматология.Някои се махат хирургично, други с лазер.След премахване се прави хистологично изследване на изразязаната бемка.Ако имате някакви други въпроси ще отговоря с удоволствие. А и ако съм повторила нещо казано вече -извинявам се :oops:

junglegirl
16th March 2007, 16:32
Здравей Ада :1201:
всичко ОК,ама хистологичното изследване да се прави "след" не е ли малко.....закъсняло......в Онкологията задължително се прави преди всяка намеса.Сега да ви кажа,че вчера ходих при друга дернатоложка за бенките и тя ми каза,че ако бенката започне да рецидивира-значи дерматолога не си е свършил работата както трябва.Затова се реже(изгаря) до здрава тъкан,за да не останат клатки,които започват да трупат тъкан отново.И точно,когато този процес започне не се знае какво образувание ще се оформи-може и злокачествено.Точно това им било опасното на бенките.
П.П.Може да ми много тъп въпросът,но ако е злокачествено едно образувание не може ли да се изреже до здрава тъкан?Ако беше толкова лесно хората нямаше да умират от рак на кожата де,но не разбирам защо :roll:

innna
16th March 2007, 16:36
Казва се д-р Ботев. Кабинетът му се намира в Лозенец.
О, чувала съм го...Една моя приятелка си махна няколко бенки при него преди 2 години и сега има гадни белези. Добре че са по тялото й и се вийдат само, когато е по бански. Аз искам да си махна 2 бенки, които са ми на лицето, и не ми се мисли на какво ще заприличам, ако и при мен останат такива белези. Освен това тя ми каза, че въпреки упойката, пак е изпитвала болка по време на процедурата... :?
Ами остават белези ако след това не се мажеш един разтвор който той ще ти даде! На мен от първата ви остана лек белег по тази причина! Също така може да се получи ако е много дълбока самата бенка...но и те се заличават. А за болката----незнам при мен го нямаше това! :roll:

junglegirl
16th March 2007, 16:38
Ада-на теб изрязвали ли са ти бенка.Ако са,моля те да ми кажеш как са белезите ти.И кожата не се ли набира при шева,защото е отнета площ(там,където е била бенката),а ръбовете се шият челно? :roll:

Yansi
16th March 2007, 16:42
На мен ми е рязана бенка, белега ми е малко по-голям от размера на самата бенка и представлява една тъничка чертичка ,която с времето ми се е сляла почти с цвета на кожата, кожата не ми е била набрана след това.

junglegirl
16th March 2007, 16:56
Yansi,къде ти я махаха?И как става така не разбирам-бенката е кръгла,и след като се изреже,ръбовете се зашиват един за друг без разстояние.А кожата от страни би трябвало да се нагъне.А бе не знам дали се изразявам добре,дано сте ме разбрали. :roll:

Yansi
16th March 2007, 17:05
Във Франция ми я махаха по време на операцията на гърдите, аз също се изненадах от това ,че чак после се праща за изследване :?
Сега за белега ще се опитам максимално разбираемо да го напиша ,че такива писмени обяснения нещо ми куцат :lol:
Бенката е кръгла, но те не я изрязват в кръг, а я изрязват по дължина(във формата на елипса) като хващат и кожата около нея и при зашиване става чертичка ,и затова няма набиране на кожата, но и белега е по голям от размера на самата бенка.

ADA
16th March 2007, 17:15
Да рязали са ми бемки.Две от тях хирургично-изрязване в здрава кожа и една с лазер защото беше на носа.да ви кажа белезите за сега не са много добре, имам предвид, че дори още са зачервени, вкл. тази на носа, но ходих да ме видят и казаха че всичко е ок. Сигурно зарастването е бавно. А иначе в едната ми се появи нещо като бяло топче обаче не се притеснявам защото ще ходя на 27ми пак да ми махат още три и ще ме погледнат пак.А за хистологичното изследване - аз мисля, че се прави за всеки случай, иначе лекарят като те погледне веднага може да прецени дали евентуално има някакъв проблем.не се притеснявайте!

milena127
16th March 2007, 17:17
И на мен ми махнаха бемка по време на операцията. Имах една съвсем близо до зърното и доктора ми препоръча да я изрежем за всеки случай. Разбрахме се, че заради това белега от едната страна на аеролата ще е малко по-широк и ще го изрежем леко след време, но той така избледня, че на последния контролен преглед се разбрахме, че не се налага.

ADA
16th March 2007, 17:20
:D ААА това за набирането сега го разбрах. Не в никакъв случай!кожата не се набира както казваш ти.Ако трябва да опиша белега изглежда просто все едно ти е махната бенката не все едно ти изрязвана кожа.Ама съм почти сигурна, че ще остане белегче.Но при мойте бемчици предпочитам белег :D

junglegirl
19th March 2007, 10:27
Благодаря Янс,много добре те разбрах :1225:

PainfulGirl
6th April 2007, 21:53
И аз искам да си махна една бенка , която постоянно протърквам с блузи и презрамки овсен това от време на време ме боли, но незнам къде...
Една приятелка ми каза , че е много опасно и се отказах, но май ще е по-добре да ида на преглед...

diastemma
7th April 2007, 10:22
Не е опасно. Изрязват се от хирурзи, и не само пластични. Необходимо е обаче после бенката да бъде изследвана под микроскоп, за да се установи точно какво е.

FASH1ON
8th April 2007, 22:33
добър хирург във Варна които да маха бенки?

ADA
9th April 2007, 16:40
Няма от какво да се притеснявате, това, че някой ви е казал ,че е опасно няма смисъл да ви тревожи.Когато една бемка ви притеснява или има възможност вие самите да и направите нещо или е на неприятно място отивате и я махате-това е по-добре от колкото един ден да я нараните.Моят съвет е да внимавете единствено при избора на лекар и клиника, ако изборът ви е добър няма какво да се тревожите.А това за появяването отново е казано е дерматолаг нали?Нямам думи.До колкото съм запозната много рядко бемка рецидивира и то само при премахване с лазер, при хирургично изрязване в здрава кожа това е невъзможно.А това ,че бемката ти се струва не кафява ,а жълта или там с по-телесен цвят не означава че е опасна и ще се появи отново, просто е депигментирана.Аз си махах такава на носът с лазер обаче защото иначе щеше да остане дупка, но не съм я махала в Пикасо.Просто трябва да се отнасяте с необходимото вниманеие към това и да не се доверявате на козметични салони, за бемките специално говаря.Поне аз така направих.

FASH1ON
29th April 2007, 22:34
за една светла бенка, средно голяма ми казаха, "няма проблеми ще я махнеме с кюретка с месна упойка. елементарна работа." как ви се струва :?:

diastemma
30th April 2007, 07:51
Не трябва да се кюретира, а да се ИЗРЕЖЕ и прати за микроскопско изследване.

Dani_4ka
30th April 2007, 11:27
По принцип, когато е светла бенка е наистина безопасно. Съгласна съм с Диастема. Изрязват се с електрокоаголационнен апарат, ако накрайничето го взимат за кюретка - добре, но иначе без изгаряне на мястото или друг вид запечатване си е опасно. Изгаряне прозвуча малко страшно, не е така, почти нищо не усещаш, слага се местна анестезия.

diastemma
30th April 2007, 19:07
Светлият цвят на бенката не е белег за нейната безопасност. Повечето бенки наистина не са страшни, независимо как се отстраняват, само един малък процент могат да причинят проблем. Но това ще прецени лекарят, разбира се.

FASH1ON
30th April 2007, 23:16
10х

desitta
2nd May 2007, 12:28
а белези остават ли след премахването им, защото аз имам доста бемки по принцип и може за в бъдеще да реша да отстраня някои от тях :roll:

Excel
2nd May 2007, 17:31
Белега който остава винаги май е по-голям от самата бенка - ако шева е само прихващане - става плоско петно като от рана , ако шева е бил няколко бода - белег като от операция , но при мен не се е удебелил още . Имам ги и двата белега .

stream
5th May 2007, 22:05
Здравейте, вижте тази тема, може да ви е от полза.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=141109.60

Dani_4ka
6th May 2007, 00:43
а белези остават ли след премахването им, защото аз имам доста бемки по принцип и може за в бъдеще да реша да отстраня някои от тях :roll:
Зависи от бенката. Не винаги се налага операция и шев. Малките по-честа ги отсраняват(изрязват) с ток. Остава белег, който с времето би трябвало да се заличи, само че много често се пигментира, ако е на място, което се излага на слънце. Прилича пак на бенката, но вече не е така опасно. Също е и малко вдлъбнато.
Скоро и аз мисля да отида да си махна един фибром, който от известно време ми расте бързо. Ходя при др. Илиев. Има кабинет в Лозенец. Доста познати си махнаха бенки при него. Ако някой иска да се консултира мога да му пратя координати на ЛС. Прегледа и премахването на бенки не са скъпи, понякога дори не взима пари :lol:

desitta
7th May 2007, 11:27
а белези остават ли след премахването им, защото аз имам доста бемки по принцип и може за в бъдеще да реша да отстраня някои от тях :roll:
Зависи от бенката. Не винаги се налага операция и шев. Малките по-честа ги отсраняват(изрязват) с ток. Остава белег, който с времето би трябвало да се заличи, само че много често се пигментира, ако е на място, което се излага на слънце. Прилича пак на бенката, но вече не е така опасно. Също е и малко вдлъбнато.
Скоро и аз мисля да отида да си махна един фибром, който от известно време ми расте бързо. Ходя при др. Илиев. Има кабинет в Лозенец. Доста познати си махнаха бенки при него. Ако някой иска да се консултира мога да му пратя координати на ЛС. Прегледа и премахването на бенки не са скъпи, понякога дори не взима пари :lol:
ами, аз живея в Лозенец :P и ще съм ти благодарна, ако ми дадеш негови координати :D при мен лошото е, че на едната ръка имам доста бемки - няколко от тях сравнително големи и чак черни не, но са тъмно кафяви. жалко, че и след премахването им ще се виждат още някакви петна :cry: сега ги преброих - цели 10 имам за махане :shock: :x :cry:

Dani_4ka
7th May 2007, 19:41
Изпратих ти координатите на ЛС

desitta
7th May 2007, 20:28
ОК, мила :girl_kiss2:

Някаква_Такава
9th May 2007, 23:10
Когато се маха някакво образувание ,трябва ли непременно да се праща на биопсия :?:

diastemma
10th May 2007, 08:02
На хистология:) Желателно е, за да знаеш, какво точно представлява. В 90% от случаите не е нищо страшно, но има и едни 10%, в които лечението трябва да бъде продължено по друг начин (в зависимост от случая).

junglegirl
10th May 2007, 08:27
Ама след като е изгорено вече,какво ще пращат за хистологично изследване?! :D А масово по козметичните салони ги горят без предварително направено такова.

desitta
10th May 2007, 09:38
а къде мога да отида да ми изследват бенките, преди да ги махна :?:

junglegirl
10th May 2007, 09:53
В Онкологията според мен най-добре :)А и направо могат там да ти ги махнат.

voyager
10th May 2007, 10:22
На мен ми махнаха бемка преди 2 месеца. Докторът работеше към онкологията във Варна.Първо ме прегледа и каза че не е опасна, след това я оперира и за всеки случай я изпрати за изследване което е рутинно и са задължени да направят.Ако се окаже проблематична се повтаря операцията като се издълбава около 1 см за да се премахне мастната тъкан.До нея стигали "корените" на бемката-когато те се премахнат вече не е опасно,но това го правят само ако изследванията не са добре за да не остава голям белег.при мен не беше и сега имам само леко белече с големина на изгорено от цигара :wink:

diastemma
10th May 2007, 11:21
Ама след като е изгорено вече,какво ще пращат за хистологично изследване?! :D А масово по козметичните салони ги горят без предварително направено такова.
Никак. Просто поемат риск.

а къде мога да отида да ми изследват бенките, преди да ги махна
Най-добре след като ги махнат (това е обичайната практика). Изследват се във всяка хистологична лаборатория, такива има в големите болници, а има и частни.

Voygaer всичко много точно е описал(а) :)

kklara
26th May 2008, 20:10
Здравейте!
Искам да попитам за отзиви от студио "ПИКАСО"-София.Сега имат промоция-отстраняване на 20 бемки-350 лв,има и за по-малко оферти де!Та мисълта ми ,ако някойе ходил там и има впечетлени да сподели!Правят ли изследвания ,какви са бемките и т.н.

The Shadow
6th June 2008, 16:56
kklara,
А за какъв точно вид бенки става на въпрос в тази промоция? дали промото е за невуси, или фиброни? Има разлика м/у двете. Ако е за фиброни и тук там някой невус то тогава цената ми се вижда доста скъпа....цената за отстраняване на 1 бр фиброн варира под 10 лв. от м/у 5 и 10 лв. :roll: :arrow:

kati_25
11th June 2008, 14:44
А имате ли някакви отзиви за д-р Николай Георгиев - пластичен, за отстраняване на бенки.

kati_25
24th June 2008, 21:14
За отстраняване на бенки при Н.Георгиев мога да кажа че е добър от личен опит знам.

petar87
25th November 2008, 15:14
Здравейте

И аз вчера си премахнах няколко бенки при Д-р Илиев (по мое мнение много добър специалист по дерматология и дерматохирургия). Кабинетът му е в Лозенец, а това е сайта - driliev.com. Премахването става по безкръвен начин.
Това е от мен

Поздрави

ncnp
18th March 2009, 05:19
Здравеите, на всички и от мен. :) Та значи изчетох всички мнения по темата, тъй като съм заинтересован, снабдих се с много информация като цяло за хирурзи, усложнения, начин на премахване и т.н. Но точно това, което ме интересува в моят случай не можах да го разбера и да реша как да процедирам, тъй като явно за всеки си е индивидуално(или аз просто не съм чел внимателно :) ). И така директно ще ви вкарам в моята ситуация. В областта на лицето имам около десетина (не съм ги броил) черни точки не много големи и една, която е с лек релеф и тъмно кафява на цвят, тя също не е голяма. Имам желанието да ги премахна, но от толкова много мнения не мога да взема решение, кой е най-добрия варянт за действие при мен. Много бих се радвал ако успеете да ме насочите в правилната посока за случая... :1231:

Tozi
1st April 2010, 00:36
Здравейте,
често чета форума,но досега не бях регистриран.Ако трябва да съм честен се регистрирах единствено и само,за да помогна на други като мен,които имат бенки по тялото и ги дразнят.
Преди две години след дълго "проучване" се спрях на козметично студио Пикасо.Те тогава имаха два кабинета/студия - едното беше в Центъра,другото на Стамболийски.Аз отидох на Стамболийски,зад Мола точно се пада.Казаха меи че бенките могат да се отстранят и няма да си личи и ставало от един път.Няма да ви казвам кви белези имам в момента и че отстраняването изобщо не беше от един път,ами за бенка ходех по три пъти.Сега на практика е още по-грозно,защото вместо бенка,която няккак си стои на тялото по-природно,по-естествено имам едни големи издути бели белези и съм като зебра.
Нядявам се че ако има някой заблуден относно Пикасо,ще се осъзнае навреме,за де не си съсипе тялото.

Значи не съм рекламен агент на някоя конкурентна фирма.Аз даже не знам кои са им и конкуренти.Постът ми не е подбуден от финансови мотиви,а от чисто човешки.Наисах го защото видях,че в темата се споменават наколко пъти тия некадърници от Пикасо и затова реших да се включа,въпреки че досега бяхсамо читател.

want
23rd May 2010, 09:18
Преди 2 години си махнах няколко бемки от гърба.Отрязаха ми ги с електрически нож, нямаше никакво кървене и дори не ме шиха, макар едната да беше с диаметър 1 см.Не са ми останали никакви белези.

siva1
23rd May 2010, 20:46
Здравейте.
Понеже съм имала подобен проблем преди време и затова да кажа и аз своето мнение. Имах голяма бенка на долната устна и няколко лекари ми казаха, че трябва да я премахна. Започнах да проучвам на кой да се доверя. След ходене на повече от 10 консултации при различни кожни лекари, избрах д-р Ботев. Всичко мина успешно и нямам никакъв белег.

Люси
25th May 2010, 14:00
Здравейте,

много съм доволна от д-р Аргиров - дерматолог. Добър диагностик. Работи с д-р Ботев в клиниката за премахване на бенки.

siva1
25th May 2010, 21:38
Здравейте,

много съм доволна от д-р Аргиров - дерматолог. Добър диагностик. Работи с д-р Ботев в клиниката за премахване на бенки.


Не лъжете. Д-р Ботев има самостоятелна частна практика.

Люси
31st May 2010, 12:37
Да, Д-р Ботев има самостоятелна клиника, но д-р Аргиров ходи и при него.

konstans
9th June 2010, 08:21
Извинете бих искала да питам за цените при въпросните лекари. Не знам кой е по- добър, но всички спорят само за това, без да дават цени или връзка към сайт където са публикувани.

Rumenova
15th October 2010, 22:14
и аз се интересувам от това, каква е цената хирург да ти премахне бемка и да се изследва хистологично след това?

konstans
16th October 2010, 17:49
Не знам дали имаш истинска нужда да ходиш при хирург. Ако има съмнениа за злокачествено образование разбира се. Аз поне след като никой не отговори на въпроса за цени и координати пообиколих и се убедих, че нямам нужда. Отидох в един козметичен център и ми ги отстраниха. Не болеше повече от инжекция и беше много по евтино от тарифите на хирурзите. Сега и белег нямам. :D
Та не знам твоят случай, но може и ти да си като мен. :roll:

Rumenova
2nd November 2010, 13:04
искам на хирург, а и съм чувала че най-сигурно е бенката да се махне да се изследва и чак тогава можеш да бъдеш 100 процента сигурен какво е

patrisha
2nd November 2010, 20:36
искам на хирург, а и съм чувала че най-сигурно е бенката да се махне да се изследва и чак тогава можеш да бъдеш 100 процента сигурен какво е
Определено е най-добрия вариант. Аз не бех отишла в козметичен център за подобно нещо, никоя бемка не е за подценяване. Дори не на всеки хирург бих се доверила. Най-добре първо се консултирай с дерматолог-онколог. Той ще каже до колко може да се разчита, че е безобидна и по какъв метод да се отстрани. И за всеки случай се прави и изследване на отстранената бемка. Не искам да плаша никого, но има случаи на злокачествени заболявания в резултата на неправилно отстранена бемка.

konstans
2nd November 2010, 22:04
Разбира се, че има такива случаи затова козметиците ги обучават кои да не пипат, защото понякога само изследвания са меродавни. Дори и дерматолозите понякога не знаят преди изследванията. Така че козметичката може да пипа само когато знае, че брадавицата е от определен вид и е безопасно.

smehuranka
18th November 2010, 12:38
Само да ви кажа, че да се консултираш в Онкологията преди процедура си е живо ходене по мъките. Толкова груби и безсърдечни хора, колкото са лекарите там трудно могат да се срещнат. Сестра ми миналата година я водехме, имаше растяща доста голяма бенка на корема, точно на нивотот на талията на всички панталони. Супер-трудно да намериш нормален специалист, който да те консултира без да иска да те вкара в някакви схеми 'на частно' и за 'едни пари'. Иначе й направихме процедурата в Пикасо, де. И сега след година вече си е напълно ок.

patrisha
18th November 2010, 13:48
Това с частния прием си е масова практика. Съгласна съм, че си е ходене по мъките да търсиш какъвто и да е специалист, но предвид риска, съм готова и на частен прием да ида , но не и да треперя от страх после какъв номер може да ми спретне проклетата бемка. Въобще риска не е за подценяване. Иначе и аз имам една бемка, дето се чудя дали да не я махна, защото ми е на линията на сутиена, даже два пъти я одрасквах с нокът случайно. Ама още не съм набрала смелост за това.

konstans
18th November 2010, 22:32
За различните дерматолози изброени по горе не знам, но каквото е изпатило едно момииче в Пикасо - просто сте имали късмет.

The Shadow
22nd November 2010, 23:50
Спец. за "бенки" и разновидностите им търсете дерматолоз спец. в точно тази сфера. Това не е шега работа. За диагностика /кл. картина бих препоръчала: д-р В.Илиев/
Конкретно за такава кл. картина :wink:

блонди
30th November 2010, 17:49
На мен ми маха Люси Попова от Токуда,тя е онко дерматолог.Оперативно,стру ваше около 200лв на бемка с хистологията към нея.Добри онкодерматолози има също и в Медицинска..........

avva
25th February 2011, 23:30
Кажете горе-долу някакви цени за премахването? И какви точно изследвания трябва да се направят преди това?

galss98
4th September 2011, 17:21
Преди два дена си бях разчовъркала едната бенка, защото мислех, че е пъпка. Сега е малка рана на лицето и мисля че не хваща коричка. Какво да правя? Ще зарастне ли? Ще остане ли белек ? Родителите ми не се занимават с мен и няма до ми обърнат внимание. Така, че какво да правя? Не искам да ходя на лекар!

S.T.
10th July 2012, 17:26
Zdraveite.Ima li nqkoi da mi dade kordinati za tozi covek v Burgas za premahvane na bemkite, i az cuh za nego ce bil mnogo dobar

sweet_dreams
31st July 2012, 20:17
silvia, аз съм си махала при него 2 бенки. Координати нямам, беше отдавна... Отидох на място, намира се в Бургас в един малък блок на края на ул. Фердинандова, беше някакъв номер между 70 и 90, но не помня вече. В близост има полицейски участък като ориентир... Тел. нямам, но ако ти се рискува, може да отидеш на място и да питаш за него, в района е известен.

lilian5049
24th January 2013, 12:18
Здравейте,

моят опит с отстраняването на бенки беше много сполучлив. Имах бенка в горната част на бузата, която не беше много голяма, но взе да нараства и се притесних. Една съседка ми препоръча д-р Веселин Илиев в Лозенец в София, от 10 години ходела при него и ми показа "отсъствието" на белег след премахване на някаква червена точка на лицето й. Трябва да ви кажа, че човекът се справи блестящо - мямам и следа от белег!! Освен това ми взе само 30 лева без въобще да ме баламосва с излишни изследвания, които биха ми стрували господ знае колко. Премахването стана с една машинка като електронна химикалка, а цялата драма с възстановяването свърши за около двайсетина дни...

didichaaa
25th January 2013, 02:52
здр тe! Искам да попитам нeщо отностно тeмата,и сe надявам някои да ми помогнe! Имам eдна малка бeнка която ми e по рождeниe,и сe намира на пръста ми на крака от долната част,казаха ми, чe това са eдни от най опаснитe бeнки,но с тeчeниe на годинитe и вървeнeто сe e получило eдно кръгчe,казаха ми ,чe e мазна тъкан,и чe e хубаво да сe махнe за да нe почнe някой дeн да създава проблeми......какво e мнeниeто ви по въпроса

didichaaa
29th January 2013, 14:01
здр тe! Искам да попитам нeщо отностно тeмата,и сe надявам някои да ми помогнe! Имам eдна малка бeнка която ми e по рождeниe,и сe намира на пръста ми на крака от долната част,казаха ми, чe това са eдни от най опаснитe бeнки,но с тeчeниe на годинитe и вървeнeто сe e получило eдно кръгчe,казаха ми ,чe e мазна тъкан,и чe e хубаво да сe махнe за да нe почнe някой дeн да създава проблeми......какво e мнeниeто ви по въпроса

Anonimenn
20th March 2013, 18:10
Добре, кви пари струва премахване с операция ???

marit7
27th March 2013, 17:38
Според мен зависи къде е каква е точно вида на бенката :)
________________
Vrati (http://www.xn----7sbbediizdzip6bvi.com) Метални Решетки Цени (http://www.xn----7sbbediizdzip6bvi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8) Врати За Апартаменти (http://www.xn----7sbbediizdzip6bvi.com/vrati) Входни Врати (http://www.xn----7sbbediizdzip6bvi.com/%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5)

ElektraElektra
8th April 2014, 23:39
Единственият човек, който съм признала е Камен Каменов от Бургас. Маха брадавици, бенки, кокоши трън и др. безболезнено, без следа за направо никакви пари. Просто защото е човек , а не лекар-кожодер.
Изпробвано е, не се страхувайте. Цяла България го знае. Живее на ул. Фердинандова 95 на 1-я етаж.
Успех на всички!

ElektraElektra
8th April 2014, 23:43
здр тe! Искам да попитам нeщо отностно тeмата,и сe надявам някои да ми помогнe! Имам eдна малка бeнка която ми e по рождeниe,и сe намира на пръста ми на крака от долната част,казаха ми, чe това са eдни от най опаснитe бeнки,но с тeчeниe на годинитe и вървeнeто сe e получило eдно кръгчe,казаха ми ,чe e мазна тъкан,и чe e хубаво да сe махнe за да нe почнe някой дeн да създава проблeми......какво e мнeниeто ви по въпроса
Отиди при Камен Каменов от Бургас. Маха брадавици, бенки и всякакви израстъци. Проверен, само на него вярвам. Добре, че има такива като него.
Живее на ул. Фердинандова 95 на 1-я етаж.

ElektraElektra
8th April 2014, 23:48
Преди два дена си бях разчовъркала едната бенка, защото мислех, че е пъпка. Сега е малка рана на лицето и мисля че не хваща коричка. Какво да правя? Ще зарастне ли? Ще остане ли белек ? Родителите ми не се занимават с мен и няма до ми обърнат внимание. Така, че какво да правя? Не искам да ходя на лекар!
Отиди в Бургас при Камен Каменов, на ул. Фердинандова 95 на 1-я етаж. Истински гений. Безболезнено, ефикасно, евтино без белег. Човекът е разбирач.

pepi_simeonova
10th April 2014, 14:45
И една приятелка се мажеше и и паднаха с мазило.

hotchickk
4th February 2015, 00:48
Момичета, кой вариант е по-удачен за премахване на бенки - оперативна интервенция или лазерна? Имам някои плоски бенки по лицето,които искам да премахна, обаче ме е страх,че след това ще останат грозни белези... Иначе съм чувала,че ако ги махнем с лазер, пак ще се появят, даже по-големи...Вярно ли е това?

patilprepatil
15th July 2015, 11:33
Нямам такива бенки,които да определям като притеснителни,но все пак и аз имам няколко.Чувал съм че са потенциални ракови огнища и ме е страх все пак.Останалите са дребни и по скоро ми придават чар-поне така се надявам.::1223:

denidimitrova
16th July 2015, 10:29
Много внимавай кой ти я маха. Познавам човек, който остана с ужасен белег.

kary
16th October 2015, 14:12
Здравейте,аз имам премахнати бенки и с лазер и с операция ,плоските бенки немогат да се махнат с лазер а само с изрязване и да остава белег мога да пратя снимки ако някой иска за лазера мога да кажа че зависи от кожата възможно е и поява на същото място на пигментация но не и на бенка