PDA

View Full Version : Запек! :(


Страници : [1] 2 3

Стефан Иванов
22nd December 2006, 02:23
Констипацията или запекът може да се дължи на различни фактори – особености в хранителния режим, физическата активност, промени в моториката на стомашно-чревния тракт, анатомични дефекти и др., както и психологическо влияние.

Запекът е свързан с усещане за дискомфорт, подуване и напрежение. Поради тази причина, е много важно да се избере лаксативен продукт, който има ефективно, но меко действие, без да
предизвиква неприятни нежелани реакции.

Общите мерки, които могат да се вземат се състоят в контрол на фибрите в храната, в приема на течности и активна физическа дейност. Те не се отнасят за даден момент на дискомфорт, а по-скоро
като начин на живот за добро здраве.

В останалите случаи е препоръчителна консултация с медицински специалист.

flakita
22nd December 2006, 02:23
Здравейте! много се извинявам, че пак пускам тема, но до сега каквото съм писала винаги сте ми отговаряли и помагали, за което много Ви благодаря!!! И сега пак ще си позволя да се допитам до Вас.

ЗАПЕК, ужасен е имам го вече сигорно от 1год. :cry: . Ходя по един максимум 2 пъти седмично и ми е адски тежко и корема ми адски се подува :( . Дори и зеления чай понякога не ми помага! Можете ли да ми кажете нещо ефективно за този проблем? Благодаря предварително!

Shonned
22nd December 2006, 09:09
Здрасти!
Много отдавна чета тук, но чак сега реших да се регистрирам, за да ти кажа какво ми помогна на мен. Знам колко е гадно да имаш такъв проблем (като спрях цигарите ми се прояви + още няколко допълнителни условия).
Та има едно нещо в аптеките (няма да го нарека лекарство, защото май не е) - Аллакт се казва. Вътре има същите бактерии като в киселото мляко и сушен чесън на прах. Струва около 2 лв. Една аптекарка го беше казала на майка ми и никой не вярваше, че ще помогне. Почнах го като на шега, защото до сега каквито и хранителни добавки да съм взимала за каквото и да е, ефект не съм усещала.
Пробвай с това. Дано да помогне и на теб!

alica
22nd December 2006, 09:17
Здравейте!
На мен ми помагат таблетки сенна или китайския чай. И 2те се продават в аптеките. Но не предозирайте и на прекалявайте, че много боли :D

Shonned
22nd December 2006, 10:22
Искам само да отбележа, че Аллакта няма действието на чайовете и разните други разхлабителни. Пише, че възстановява нормалната среда в стомаха.
Божеее, звуча като някоя дистрибуторка :lol: ама наистина е много добро

Police MAIN
22nd December 2006, 11:12
имам го вече сигорно от 1год
:2009:

леля мичИ
22nd December 2006, 12:07
Та има едно нещо в аптеките (няма да го нарека лекарство, защото май не е) - Аллакт се казва. Вътре има същите бактерии като в киселото мляко и сушен чесън на прах.
От тоя сушен чесън така ще се омиришеш :x , че всичко живо ще бЕга... :lol:

Shonned
22nd December 2006, 13:08
Миленче, няма подобна опастност. В капсулки са :wink:

alica
22nd December 2006, 13:32
Ако има същите съставки (бактерии, предполагам) като киселото мляко, защо не пробваш с кисело мляко?? Пък и не съм чула досега чесъна да действа слабително!!! а по-скоро предизвиква киселини .......
За запек помагат и коремните преси. :D

flakita
22nd December 2006, 14:45
Момичета много Ви благодаря, но нямам възможност (не живея в България :( ) И пак много Ви благодаря, ще се опитам и тък да потърся нещо такова :wink: . Мн мн благодаря!

alica
22nd December 2006, 15:01
Flakita, искренно ти съчувствам, защото знам какво е
Хайде весели празници :D въпреки всички проблеми :D

леля мичИ
22nd December 2006, 18:51
Миленче, няма подобна опастност. В капсулки са :wink:
Аз нямам впредвид дъха... :wink:
Чесъна на прах лекува и други болести, но тялото започва да мирише ужасно :x

Mena
22nd December 2006, 19:46
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2974&highlight=%E7%E0%EF%E5%EA
виж тук, може някой от съветите да ти помогне

trini_ti
23rd December 2006, 11:31
Аз ползвам една храна която оправя метаболизма но след като не си в БГ. няисъл да ти я препоръчвам. Колкото и абсурдно да звучи на кучето ми му помага прясното мляко (това е поне по-лесно достъпно)

Nimfea
23rd December 2006, 12:15
Миленче, няма подобна опастност. В капсулки са :wink:
Аз нямам впредвид дъха... :wink:
Чесъна на прах лекува и други болести, но тялото започва да мирише ужасно :x
Принципно съм съгласна ама ти не го пиеш с месеци или години. Взима се най-много за 2 седмици. Аз също съм го пила и смятам, че тялото ми не е миришело ужасно! Пък и определено помага...

estrella
23rd December 2006, 20:05
Flakita,

проблемите със стомаха могат да се дължат на смяна на хранителния режим. Ако все още не си свикнала с начина на живот в чужбина, не знам от колко време си там, където живееш, може да е от това.

Киселото мляко помага много, но ако е истинско. Нишестените чудесии, дето ги представят за мляко, не стават.

Супи и топли напитки също помагат.

С какво се храниш най-често?

Ceko
23rd December 2006, 20:06
... :shock:

apoklistika
23rd December 2006, 21:40
Няколко сушени смокини сутрин на гладно също вършат чудеса

mikse
29th December 2006, 11:39
На мен ми помага чаша айран с кафето сутрин или фреш от грейфрут.

Gavr1
29th December 2006, 14:30
Има капки за този запек.Казват се Гуталакс и се продават в аптеките, но не са за всекидневна употреба.Когато не си ходила 3-4 дни до тоалетна в една супена лъжичка капни 10-15 капки...но имай предвид, че не трябва да имаш никакви планове за деня, защото наистина разхлабват.
В аптеките продават и шоколадчета "Комфорт"...те са със сена.Мен лично ме боли стомахът от сената за това не ги ям, но има хора, на които им понся.Друго нещо, което ми помага е чаят от майчин лист.И него го има в аптеките и е стотинки.Пий го на 2-3 дни един път по две пакетчета на чашка! :wink:

flakita
29th December 2006, 17:19
Благодаря много на всички :) Още днес ще потърся някакви такива капки! Сигорна съм, че и тък има :wink: . МЕРСИ МНОООГООО НА ВСИЧКИ :!:

Gavr1
29th December 2006, 18:12
Благодаря много на всички :) Още днес ще потърся някакви такива капки! Сигорна съм, че и тък има :wink: . МЕРСИ МНОООГООО НА ВСИЧКИ :!:
Моля моля, надявам се да сме били полезни!!! :1201:

EMPRESS
30th December 2006, 01:21
на майка ми и помагат много сушени сини сливи 8) ама са супер гадни на вкус :D

flakita
30th December 2006, 22:53
Момичета днес си купих някакви капсоли с екстрат от зелен чай. (никъде не мойах да намеря тези капки :cry: ). Пият се 3 пъти на ден по 2 капсоли.. Ако има ефект ще пиша :)

Gavr1
31st December 2006, 10:43
Момичета днес си купих някакви капсоли с екстрат от зелен чай. (никъде не мойах да намеря тези капки :cry: ). Пият се 3 пъти на ден по 2 капсоли.. Ако има ефект ще пиша :)
Ми не съм ги чувала, но дано ти помогнат.А капките ги имам у нас!Обаче моие си ги поръчах в нашата аптека, понеже рядко се търсят, а и градът е малък.Но ако капсулите ти помогнат си ги пий. :wink:

flakita
5th January 2007, 23:34
Нее, казвам Ви никога, ама никога няма да имам нормален и редовен стомах :girl_cry2: ... Пак от доста време(6-7дни) не съм посещавала онова място(тоалетната) за дълго време :girl_hysteric: От 3 дена спазвам една житна диета(който е чел в раздел "диети", "житна диета" сигорно знае :wink: ), но не мисля, че може това да има влияние :roll: .Тези хапчета, които си купих изобщо не ми помогнаха :girl_cry: .. Таа най-голямата ми молба, е ако някой може да ми каже как се казват тези капки, за които говорехте и дал се продават и извън Европа(по точно в Канада)... Ще Ви бъда наистинамного благодарна! И Благодаря предварително!

Gavr1
6th January 2007, 10:23
Таа най-голямата ми молба, е ако някой може да ми каже как се казват тези капки, за които говорехте и дал се продават и извън Европа(по точно в Канада)... Ще Ви бъда наистинамного благодарна! И Благодаря предварително!
Иди и питай в някоя по-голяма аптека, дали могат да ти ги доставят с поръчка, мойте така си ги взех.Казват се Гуталакс, шишенцето е мъничко!Убедена съм, че ако потърсиш ще намериш.Незнам дали ги има по чужбина, но и така да е, знай, че и в БГ също!Търсииии... 2001 Убедена съм на 100%, че ще ти помогнат... :2003:

cranberry
6th January 2007, 17:54
на всеки разли4ните препарати влияят по разли4ен на4ин. гуталакс е ок, оба4е мен ли4но мн ме боли корема. сега си взех едни хапове - те с анещо като хрантелни добавки - пият се 2 седмици 2 4аса след хранене и мисля, 4е след 1вата седмица ми се регулира стомаха. то не е разхлабително, а някакво регулиращо. не знам къде може да се намери, взе ми го 1 позната, която го е ползвала и казва, 4е се е оправила и от 4-5 години никакви лаксативи не взема. казва се
BIFIDUS COMPLEX & aqua source algae
vegetable capsules
мисля, 4е aquasource e името на фирмата

една лекарка ми беше предписала дуфалак в комбинация с хап4ета еукарбон - 3 седмици бях перфектно редовна в 00, но спря да действа. явно организмът мн бързо се адаптира

Gavr1
6th January 2007, 18:51
Ми нормално е, да е без странични реакции само при някой хора, в смисъл няма еднакви организми и на всеки различно си му влияе!Мен например ме боли стомахът от шоколадчетата, който са правени със сена...лелее никога повече няма да ги опитам!Активията също ми помага, но с нея резултатът е временен и след 2-3 месеца пак трябва да си я купувам! :roll:

cranberry
6th January 2007, 19:14
бляк, шоколад4етата са гадни и на вкус. мен най ме боли стомах от 4ая сание, а и само от миризмата му ми се повръща. наскоро се появиха едни хап4енца - бекунис - мн ок ми действаха ама само 1вите 2 седмици, после ме изби на разстройство. то хората са написали да не се пият пове4е от 14 дни, ама кой да ги слуша

Gavr1
7th January 2007, 14:52
бляк, шоколад4етата са гадни и на вкус. мен най ме боли стомах от 4ая сание, а и само от миризмата му ми се повръща. наскоро се появиха едни хап4енца - бекунис - мн ок ми действаха ама само 1вите 2 седмици, после ме изби на разстройство. то хората са написали да не се пият пове4е от 14 дни, ама кой да ги слуша
Има и едни други ама те не са нови - бизалакс, май бяха. те разхлабват яката... :oops:

cranberry
8th January 2007, 07:51
бизилакса не е хубаво да се ползва редовно

Gavr1
8th January 2007, 08:50
бизилакса не е хубаво да се ползва редовно
Е знам и не го ползвам редовно!Само по ведниъ месечно или когато нямам капки! :?

Атина
8th January 2007, 09:52
Привет.имам една приятелка,която имаше подобен проблем в продължение на 10 и повече години.опитвала е какви ли не чайчета и таблетки...и ако знаете какво и помогна....киви....сутрин на гладно ми каза че си хапва няколко кивита и май изпиваше и един фреш,но за това не съм сигурна..каза,че от този момент нататък няма запек.опитай-със сигурност няма да навреди...дано и на теб ти помогне.

Nosferatus
8th January 2007, 10:06
Привет.имам една приятелка,която имаше подобен проблем в продължение на 10 и повече години.опитвала е какви ли не чайчета и таблетки...и ако знаете какво и помогна....киви....сутрин на гладно ми каза че си хапва няколко кивита и май изпиваше и един фреш,но за това не съм сигурна..каза,че от този момент нататък няма запек.опитай-със сигурност няма да навреди...дано и на теб ти помогне.
Черните семки в кивито правят действието.

мн съм тъБ. :lol:

lori
8th January 2007, 15:52
Рициново масло също помага, но действието е твърде експресно... :1205: Пиете известно количество, сядате във WC и чакате няколко минути... Но предполагам зависи и от организма. :)

cranberry
8th January 2007, 15:57
Рициново масло също помага, но действието е твърде експресно... :1205: Пиете известно количество, сядате във WC и чакате няколко минути... Но предполагам зависи и от организма. :)
wowwww Колко якоооооооо

Astela
8th January 2007, 17:39
Аз нямам често този проблем,но си спомням,че миналата година зимата ми се случи и реших да пробвам с фреш.Направих си смесен фреш от киви,ябълка,портокал и грейпфрут,изпих едно кафе с него и ефектът беше моментален.Пробвай с тези плодове-смесени заедно така ти разбълбучкват корема,че е неописуемо.

lori
9th January 2007, 10:08
Сега се сещам, че и салата от прясно зеле в по-големи количества също разбълбуква корема. Изобщо такива груби целулози... :lol:

Gavr1
18th January 2007, 10:47
Сега се сещам, че и салата от прясно зеле в по-големи количества също разбълбуква корема. Изобщо такива груби целулози... :lol:
Също и сок от кисело зеле! :1242:

luna
18th January 2007, 13:46
От опит мога да кажа, че киви на гладно сутрин помага много. Но плодовете трябва да са зрели и меки
Успех :lol:

Police MAIN
18th January 2007, 13:55
Абе пйте Прясно мляко! и залягайте в WC-то! :wink: :lol:

Gavr1
18th January 2007, 18:37
Абе пйте Прясно мляко! и залягайте в WC-то! :wink: :lol:
Да, ама не!Аз на ден ако не изпия поне литър не съм чове и пак си имам проблеми... :2035:

Никси
18th January 2007, 23:28
мен най ме боли стомах от 4ая сание, а и само от миризмата му ми се повръща.
Аз го пих известно време. Вечер след вечеря май го пиех и сутрин към 5-6 часа, верно, се събуждах с ужасни болки в корема и по тревога бягах до WC :oops:

Celine
19th January 2007, 09:36
:D

Джу
19th January 2007, 12:41
Абе пйте Прясно мляко! и залягайте в WC-то! :wink: :lol:
Не е лоша идея, ама от киселините на млякото боли още поевче стомах и не се препоръчва.....

Milady
21st January 2007, 22:54
COLON C. Има някакво предписание 4е се пие 2 пъти дневно но аз си го пийвам когато съм на зор. В краткосро4ен план е с моментален ефект, в дългосро4ен незнам дали изобщо влияе. Това е хранителна добавка-фибри, които с голямо количество вода се надуват в стомаха и по 4ревцата и изхвърлят вътресъдържимото.

flakita
22nd January 2007, 14:52
:girl_hysteric: , Неееее хора казвам Ви чесно ще полудея!!! Ето сега пак 4дни(днес ми е 5) пак не съм ходила по голяма :girl_cry2: . Качила съм килограми, при това доста(около 4кг :( ), няма да ви казвам колко ми е тежко, гадно и как изглежда корема ми(сигорно се сещате, само ще Ви загубя времето, ако почна даобяснявам :wink: ). Какво ли не пих: зелен чай, таблетки с екстрат от зелен чай, някакъв по-лек разхлабителен чай(по-два пъти на ден(така трябвавд)и аз така и правя всеки ден по два чая :roll: ) :girl_hysteric: ААА и вече не знам какво да правя?? Може би е от прясното мляко :roll: :2021: , защото съм чувала, че то запича. Ама аз не мога без него :? ... НЕ ЗАМ какво е Вашето мнение :cry: ?? Моля Ви споделе те :2035:

maariaa
22nd January 2007, 15:26
Аз нямам проблеми по принцип, много редовно ходя, т.е. всяка сутрин. Пия на гладно една чаша кафе и съм готова. Поне на мен то ми помага. Пробвай

cranberry
22nd January 2007, 15:35
flakita, прясното мляко не запи4а, напротив. пробвай сутрин на гладно 1 4аша горещо, след което студена вода и/или някакъв плод, само да не е лимон, нали

ако не стане, вземи си 1 бизилакс/бизакодил и вземи, 4е го отпусни тоя сто,ах. знам, 4е не е мн препоръ4ително, но след като друго не помага...
последното, което ми подейства добре, по-горе май п исах, е БЕКУНИС на хап4ета, от 4айове ми се повръща. но за 2 седмици и толкова. не знам, явно трябва да се правят изследвания.
една познатаходила на някакви изследвания и й казали, 4е просто 4ервото й било по-дълго, правело пове4е гънки и така щяло да е, да си сменяла лаксативите само

Celine
22nd January 2007, 17:53
.
една позната ходила на някакви изследвания и й казали, 4е ... на какъв лекар се ходи?
абе някопй правил ли си е клизма :oops: лйубопитно ми какво е това?

Celine
22nd January 2007, 17:56
:girl_hysteric: , Неееее хора казвам Ви чесно ще полудея!!! Ето сега пак 4дни(днес ми е 5) пак не съм ходила по голяма :girl_cry2: . Какво ли не пих: зелен чай, таблетки с екстрат от зелен чай, някакъв по-лек разхлабителен чай(по-два пъти на ден(така трябвавд)и аз така и правя всеки ден по два чая :roll: ) :girl_hysteric: ААА и вече не знам какво да правя?? Моля Ви споделе те :2035:
вземи най накрая накакво хапче от аптеката то е доста вредно да си така толкова време,

Mena
22nd January 2007, 20:08
абе някопй правил ли си е клизма :oops: лйубопитно ми какво е това?
този АЛЛАКТ който беше препоръчан по горе никъде не го намерих
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0
Оказва се, че е по-ефикасно и по-безопасно средство от всякакви лаксативи.

apoklistika
22nd January 2007, 22:03
Аха, то безопасно, ама колк е приятно... :roll:

леля мичИ
22nd January 2007, 22:06
Клизмата е гадна докато ти я правят, но после има едно много приятно облекчение.... Всъщност на мен са ми правили само веднъж, когато раждах.... :wink:

flakita
22nd January 2007, 23:16
Мерси много за отговорите :D ! А само да питам, може ли да си правиш това нещо(клизма), ако си още девствен :oops: ? Може да е малко тъп въпросът, но наистина не знам :1252: 2001 .

cranberry
22nd January 2007, 23:19
на какъв лекар се ходи?

гастроентеролог

леля мичИ
22nd January 2007, 23:20
Мерси много за отговорите :D ! А само да питам, може ли да си правиш това нещо(клизма), ако си още девствен :oops: ? Може да е малко тъп въпросът, но наистина не знам :1252: 2001 .
Ми тя клизмата се прлави отзад, бе душко... :wink:
Или ти питаш за там да си девствен... :roll:

flakita
22nd January 2007, 23:57
ЛЕЛЕЛЕЕЕ :? :oops: ! Аз наистина съм много зле :shock: ! Сега зацепих, че аноса не е клитор :2014: :2023: ... Ама и аз съм една(а уж трябва вече много да ги разбирам тея неща, нали съм на 16,гоня 17 :oops: )..... :2040: :lol:

Celine
23rd January 2007, 09:51
8)

Celine
23rd January 2007, 09:54
Ама и аз съм една(а уж трябва вече много да ги разбирам тея неща, нали съм на 16,гоня 17 :oops: )..... :2040: :lol:
човек се учи докато е жив

The Shadow
23rd January 2007, 12:48
ДУФАЛАК!
леко, меко и редовно! :lol: :1207:

flakita
23rd January 2007, 14:34
Ама и аз съм една(а уж трябва вече много да ги разбирам тея неща, нали съм на 16,гоня 17 :oops: )..... :2040: :lol:
човек се учи докато е жив мила, аз на 30 научавам нови неща - виж по горе клизма за сексуално удоволствие.
Не, аз точно за това, нали пише за сексално одоволствие и аз веднага се замислих, че е през клитора :roll: ..

Lady1357
23rd January 2007, 16:09
Сега зацепих, че аноса не е клитор
:2009: :2005: :2014:

luna
23rd January 2007, 16:47
При мноооого запечени случаи най-доброто средство е рициновото масло. Изпива се едно шишенце с много вода и след няколко часа през които пак се пие вода, идва облекчението :lol:

Police MAIN
23rd January 2007, 18:35
рициновото масло.
Може би?! :D

neli4ka
23rd January 2007, 18:37
ЛЕЛЕЛЕЕЕ :? :oops: ! Аз наистина съм много зле :shock: ! Сега зацепих, че аноса не е клитор :2014: :2023: ... Ама и аз съм една(а уж трябва вече много да ги разбирам тея неща, нали съм на 16,гоня 17 :oops: )..... :2040: :lol:
:lachen: :lachen: :lachen:

flakita
23rd January 2007, 23:43
Охх хора не искам да пускам цяла тема за това, а искам да споделя(то май тука си му е темата де, ама карай, аз да се извиня, ако случайно не е :lol: ) :wink: . От известно време постоянно се чувствам ацки тежко :( . Каквото и да хапна ми става супер тежко и се надувам, :? . Но това е на периоди :x . И наистина искам да ме хване разтройството, поне да се изчистя :oops: ! Дори и зеления чай не ми помага :evil: :!: Кажете нещо, от което наистина да ме хване яко разтройство :oops: :!: И пак за клизмата :oops: . А за тази клизма майка ми ми разправя, че било ужасно и т.н. , ама тя явно не ми е в положението, аз съм готова на всичко :roll: :?
ПП. Сигорно вече ставам ацки досадна, с този мой проблем и глупавите :oops: ми въпроси, но наистина, се чувствам ужасно :girl_cry2: , а всеки, който питам ми казва "ооо зелен чай, от него тоалетната цял ден няма де се отърве от тебе!".
Но наистина кажете нещо, от което тоалетната наистина няма да се оттърве от мене :1242:

Celine
26th January 2007, 17:23
по въпроса за рициновото масло , адски болки в корема все едно те режат

Police MAIN
26th January 2007, 18:02
абе страх ме е сама да си направа клизма


Сама? :shock: Как ли става това!? :roll:

Celine
26th January 2007, 18:11
нинам :shock: :2040:

Цвета С
26th January 2007, 18:51
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма

леля мичИ
26th January 2007, 18:55
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма
А с кой "уред", щото аз имам този дето е като дамски душ, ама не мога сама...?

Celine
26th January 2007, 19:06
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма
Цвети , дай подробности

Celine
26th January 2007, 19:07
[А с кой "уред", щото аз имам този дето е като дамски душ, ама не мога сама...?
май има някаква друга приставка допълнителна !!!!?????

flakita
26th January 2007, 23:25
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма
Цвета, наистина моля те дай подробности :lol:

neli4ka
27th January 2007, 17:19
Когато си купуваш дамски душ едната приставка за влагалищно промиване(по-дебелата) :2023: а тънката е за клизма.

Devil_wears_Prada
27th January 2007, 17:23
Усещам ви, че се подготвяте за анален секс... и ся тука запек ... мапек .... :lachen: :1351: :girl_haha:

neli4ka
27th January 2007, 17:23
Усещам ви, че се подготвяте за анален секс... и ся тука запек ... мапек .... :lachen: :1351: :girl_haha:
Ааа без мене :2023:

estrella
27th January 2007, 20:17
Ауу, все едно съм във филм на ужасите - клизми, приставки, среднощно събуждане, ужас!

Защо никой не препоръча правилно хранене? Едно кисело мляко на ден прави чудеса. Аз даже май го казах тва в началото някъде на темата, ама ще го кажа пак, дано хване ред;)

Имала съм подобни проблеми и аз, когато ядях по три пици на ден и четири сандвича с нищо.

След подобни на вашите мъки си викам "Тая работа няма да стане така". И започнах да ям кисело мляко всяка вечер.

Зелето - и то вечер, за да има време стомаха да го смели, помага също.

Движението също е важно. А понякога - затопляне на коремчето и масаж като на бебета върши чудеса.

Чувала съм, че не е хубаво стомаха да се свиква на хапчета, защото го домързява да работи сам.

А това да си правиш клизма по собствено желание, не го разбирам, наистина.

И последно, обещавам - седмицата преди идването на месечния цикъл е нормално да има запек - 3, 4 или пет дена, на всяка според късмета.

:2034:

apoklistika
27th January 2007, 23:46
Там е работата, че никой от нас не яде по 3 пици и 4 сандвича :roll:
А някои от девойките дето ги пишат тия неща, ядат кажи речи само кисело мляко напоследък :lol:
Мен за сега ме оправят сушените смокини, всяка сутрин по няколко на гладно, обаче в момента, в който ги пропусна дори и един ден ....пак старата история.

леля мичИ
28th January 2007, 11:07
А на мен точно киселото мляко ми причинява запек....
Клизмата по принцип си е полезна за организма, независимо дали човек страда от запек... :wink:
......ама аз не мога да си правя...

чичо
28th January 2007, 12:19
А на мен точно киселото мляко ми причинява запек....
Клизмата по принцип си е полезна за организма, независимо дали човек страда от запек... :wink:
......ама аз не мога да си правя...
Не биха казал,че е много полезна,ама айде.... :roll:

леля мичИ
28th January 2007, 12:22
А на мен точно киселото мляко ми причинява запек....
Клизмата по принцип си е полезна за организма, независимо дали човек страда от запек... :wink:
......ама аз не мога да си правя...
Не биха казал,че е много полезна,ама айде.... :roll:
Ми така пише бе човек... защо тогава , казват, че лейди Даяна дължала красотата си на клизмата... :2016:

чичо
28th January 2007, 12:28
Защото няма на какво друго да я дължи...те тия англичани/ки са ебати конете..
Виж,ти твойта красота на друго я дължиш... :wink:
:girl_in_love:

леля мичИ
28th January 2007, 12:40
Защото няма на какво друго да я дължи...те тия англичани/ки са ебати конете..
Виж,ти твойта красота на друго я дължиш... :wink:
:girl_in_love:
Ох, успокоих се.... голЕм тормоз :girl_cry2: ми беше, че немога да си спретна една клизмичка от време на време.... :girl_haha:

Що нИ додИш, кака да ми прИгледаш ДзъбкиТИИИИИИ..... :1242:

чичо
28th January 2007, 12:47
Щоту няа се сдържа само на зъбките,кака,иначе палим веднага тряа да знаиш! :kiss_me: :2039:

Celine
28th January 2007, 16:43
Защо никой не препоръча правилно хранене? Едно кисело мляко на ден прави чудеса. Аз даже май го казах тва в началото някъде на темата, ама ще го кажа пак, дано хване ред;)

Чувала съм, че не е хубаво стомаха да се свиква на хапчета, защото го домързява да работи сам.

И последно, обещавам - седмицата преди идването на месечния цикъл е нормално да има запек - 3, 4 или пет дена, на всяка според късмета.

:2034:

Абе аз смятам че си ям да не кажа полезна но поне не вредна храна- пици и сандвичисамо в изключителни случаи когато нямам време, а иначе си сядам на обед и вечеря и по час, час и половина си ям салата, и основно. Дали има връзка с това че не ям месо , но пък не ям от бебе.
Кисело мляко - 90% от тези на пазара са далече от истинското кисело мляко явно защото при мен въобще не действа това.

vasy_baby
28th January 2007, 16:47
Celine не си единственна по време на цикъл "изчистването" е пълно :lol: и при мем и при доста мои познати

Celine
28th January 2007, 16:50
Усещам ви, че се подготвяте за анален секс... и ся тука запек ... мапек .... :lachen: :1351: :girl_haha:
:lachen:

Slyn4islava
28th January 2007, 18:14
Е, и аз чета, че клизмата е много полезна, ако клизма и почистване на дебелото черво са едно и също нещо? Пише, че се обират всички наслагвания по дебелото черво, че така организма се почиства отвътре, помага при затлъстяване, алергии, колите и т.н, ама и че, може човек да се пристрасти и да не може да ходи на тоалетна без клизма- лошо! Абе не знам, ама тука индииците предлагат Colon Hydrotherapy, част от стар аюрведа обичай, един вид преоткрито чудо.

flakita
28th January 2007, 18:51
Охх аз за тази клизма много се навих, защото пак няколко дни ходих редовно и сега пак не мога да се изходя, а корема ми е като топка за сокер :girl_cry2: ! Обаче майка ми само ми натяква, че не е хубаво и т.н. :1201: , ама кой ли ще я слуша нея, тя никога го е нямала тоя проблем и за това сигорно не знае какво е :cry: . Но трябва да намеря този уред за правенето :roll: . Аз май съм я виждала майка ми да си прави :twisted: , ама тя не казва :x ! Той е един такъв голям червен като кпуша, нали??? :roll: ? И само пак да питам, ама много ли е отвратително наистина??? Защото аз дори и зелен чай пия и пак му издържам вкусът( :3000: ), та и клизмата ще я издържа :roll: :oops: .. Само да го намеря този уред :twisted: :lol: .

estrella
28th January 2007, 20:39
Apoklistika, може и в това да е проблема - че ядат само кисело мляко. Както и да е, де, това е моето мнение по въпроса.

Относно цикъла, имах предвид дните преди - аз ставам като балон, ЕЙ ТАКАВА, а после - великото разтоварване;)

Успех на всички със стомасите;)



Не исках да го казвам, но моя начин е кафе и цигара на гладно. Помага безотказно, ама сега ще ми се накрещите, че пуша :girl_cry:

леля мичИ
28th January 2007, 20:45
estrella, явно всичко си е до организъм...
До преди година, първата ми работа, като стана от сън беше цигарка с кафенце, обаче и тогава имах проблем :girl_cry2:
После за около 1 година бях спряла млечните тотално и бях супер редовна във WC-то, обаче след като започнах пак да си ги хапвам отново имам проблем.... :( :wink:

Цвета С
29th January 2007, 19:01
Съжалявам за закъснението.Значи аз го правя с дамски душ с нормална приставка,който разбира се използвам само за това,пълня го с топла вода и малко душ гел ,пълня се няколко пъти след това сядам на тоалетната и до секунди е готово ,но трябва да подеиш няклко минути докато излезе всичко .И да върши работа за анален секс ,аз не рискувам без клизма.от както го правя не ми е излезнала и една пъпка.Не боли,свиква се и няма проблем.Ако имате още въпроси давайте

Цвета С
29th January 2007, 19:01
А забравих в санитарните аптеки продават специално приспособление за клизми

flakita
29th January 2007, 22:44
А извинявай те, ама пак да питам :oops: :D .. Според Вас кой от двата уреда е по-добър :roll: : http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:Combination_enema_and_douche_syringe.jpg или този:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:Rectal_bulb_syringe.jpg .
И Цвета С много мерси за отговорите :D !

леля мичИ
29th January 2007, 22:47
Флакита, първият е по-добър, него го използват в болниците, но няма да можеш да си правиш клизма сама...
Вторият е за дом. ползване, но аз не съм го пробвала...

Yansi
29th January 2007, 23:06
Colon Hydrotherapy
това в момента и тук е популярно, обаче има много хора които след такъв курс са за операция :? Внимавайте с тия клизми!!!!!скоро говорих с един доктор точно по този въпрос и той ми обясни, че е изключително вредно и рисковано,можело да се докарат безброй проблеми и трябва да се прави само в екстремни ситуации не повече от веднъж годишно!заедно с това което искаме да излезне :lol: се изкарват и разни други вещества(забравих им името :oops: )които са много ценни за организма ни, и които не се набавят отвън.

Celine
30th January 2007, 09:59
Съжалявам за закъснението.Значи аз го правя с дамски душ с нормална приставка,който разбира се използвам само за това,пълня го с топла вода и малко душ гел ,пълня се няколко пъти след това сядам на тоалетната и до секунди е готово ,но трябва да подеиш няклко минути докато излезе всичко .И да върши работа за анален секс ,аз не рискувам без клизма.от както го правя не ми е излезнала и една пъпка.Не боли,свиква се и няма проблем.Ако имате още въпроси давайте
Цвети кое откакто правиш не ти е излезнала пъпка - клизмата или аналния ?

Celine
30th January 2007, 10:03
Цвети и това също че го пълниш с душ гел ми е новост аз мислех че само с топла вода, а и съм чувала че и с кафе някой го правят !!!!???????

Цвета С
30th January 2007, 18:31
Нямам пъпки откакто си правя клизма ,другото не знам дали има нещо общо с тях.А аз не го пълня с душ гел а капвам само една капка а и като го сапунисаш влиза много лесно(съжалявам знам ,че звучи ужасно ,но вие питахте).така си го правят и всичките ми приятелки

Celine
31st January 2007, 10:50
Нямам пъпки откакто си правя клизма ,другото не знам дали има нещо общо с тях.А аз не го пълня с душ гел а капвам само една капка а и като го сапунисаш влиза много лесно(съжалявам знам ,че звучи ужасно ,но вие питахте).така си го правят и всичките ми приятелки
Много благодаря за изчерпателното инфо

daniella
31st January 2007, 12:59
flakita,ще те посъветвам да отидеш на лекар,защото причините за такъв запек може понякога да са много сериозни.Аз също имам тоя проблем,запичам се,дни наред не ходя по голямата нужда и се подувам като бременна в 5-тия месец.Ходих на лекар,даде ми някакъв сироп(да ме поотпусне малко),ефектът беше нулев.После ме гледа на видеозон,там също нищо не откри.И последната стъпка беше...камера в дебелото черво(може да има и по-специално наименование,аз не го знам).Всъщност искаше да види дали имам полипи в дебелото черво,на които може да се дължи запека.Тия полипи ако не бъдат открити на време,води до рак.Такива прегледи е добре да се правят профилактично на всеки 10 год,особено за възрастните хора,при които е по-голяма вероятността.Всъщност при мен се оказа,че червото ми е много по-дълго и много по-извито от нормалното,та това е причината за запека ми.Възможна е и оперативна намеса,за скъсяване на червото,но доктора не ми я препоръчва.Просто ми каза,че сама трябва да открия кои храни ми действат най-добре и ми даде съвети които прочетох и по-горе в темата.Поздрав!

cranberry
31st January 2007, 23:51
daniella, какъв е тоя видеозон на стомаха? да не е онова нещо, дето ти пъхат тръби4ки? :2009:

flakita
1st February 2007, 04:24
Оххх мацки ПАК!! Не съм ходила от 2 дни и корема ми е не като в 6, ами като в 8 месец бременна :girl_cry2: ! Не знам просто, вече ми писна, като кажа а майка ми за лекар, тя ми казва "Спокойно, не е толкова сериозно, ще се оправиш." , а аз не мога да си запиша сама час, защото нямам 18 :shock: , какви са тези тъпотии. Не знам кой го е измислил, ама е бил мноого зле :evil: ! Знам, че с нищо не бихте могли да и помогнете, но просто няма на никой на който да кажа :girl_cry: .

emisof
1st February 2007, 10:43
Споко, аз пия вече повече от 10 години Лаксена. Без нея въобще забравям къде се намира тоалетната. :lol: Пробвай подобни билки, никой не е умрял от тях. А и ако по принцип спазваш разни хранителни режими, работата си е трудна.

pokahontas
1st February 2007, 12:45
Оххх мацки ПАК!! Не съм ходила от 2 дни и корема ми е не като в 6, ами като в 8 месец бременна :girl_cry2: ! Не знам просто, вече ми писна, като кажа а майка ми за лекар, тя ми казва "Спокойно, не е толкова сериозно, ще се оправиш." , а аз не мога да си запиша сама час, защото нямам 18 :shock: , какви са тези тъпотии. Не знам кой го е измислил, ама е бил мноого зле :evil: ! Знам, че с нищо не бихте могли да и помогнете, но просто няма на никой на който да кажа :girl_cry: .
Можеш да си запишеш сама час, няма значение, че си под 18, уверявам те, аз съм го правила много пъти. Иначе нещо, което много помага за запека и което не е споменато тук - сладко от рози. Сутрин на гладно 1-2-3 лъжички, много добре действа. Има малко странен вкус, но се свиква, на мен даже вече ми харесва.

L0LLy
1st February 2007, 13:23
мисля че даниелла има предвид ректоскопия :roll:

flakita
1st February 2007, 14:42
сладко от рози, за първи път го чувам :shock: . Ще се поинтересувам и ще кажа, ако намеря :D !

pokahontas
1st February 2007, 18:15
сладко от рози, за първи път го чувам :shock: . Ще се поинтересувам и ще кажа, ако намеря :D !
Ами като не живееш в долината на розите :wink:

daniella
1st February 2007, 20:46
daniella, какъв е тоя видеозон на стомаха? да не е онова нещо, дето ти пъхат тръби4ки? :2009:Не,видеозона си беше като при бременните,както ги гледат,мажат корема с някакъв гел и гледат...А с камерата в дебелото черво се вижда това което не се вижда на видеозона.Де да бяха тръбички...една дебела тръба ми натикаха 2 и половина метра :shock:

Pimpin
1st February 2007, 20:50
Сладко от рози имаше в Била. В Пикадили също съм виждал.

flakita
2nd February 2007, 04:29
сладко от рози, за първи път го чувам :shock: . Ще се поинтересувам и ще кажа, ако намеря :D !
Ами като не живееш в долината на розите :wink:

Дам :( . Ама това лято май брат ми ще ходи в България и ще му поръчам доста неща(вече съм започнала да си пиша списък) :twisted: .

Ratt
2nd February 2007, 11:34
Здравеите, Сега ще ви кажа на мен какво ми помага. Едно пакетче чай сена се къса и се изсипва в малко вода или кисело мляко, оставя се да се накисне малко и се изяжда. Желателно е да се прави вечер, за да може сутринта да се отиде до тоалетната. Сутринта, за да се засили ефекта се яде киви с кафе, а може и да не Ви се наложи :)
Успех!

Yana
2nd February 2007, 12:05
Откакто ползвам ей това - ОXYPOWDER ходя по 3 пъти на ден без да е като спазъм или разстройство. Капсулираният кислород втечнява всичко включително и отлaганията по червата, кви неща изхвърля просто не е истина и нито един страничен ефект, е то и няма как все пак кислород е.

flakita
2nd February 2007, 14:41
Ratt, много ти благодаря за идеята, задължително ще опитам :) ! Но чаят трябва ли да е само от сена или може просто да съдържа сена :oops: (уфф се нещо не знам :oops: ), защото аз като съм търсила чай от сена(едина приятелка на мама каза, те ми предлагат чай, в който има сена, но не е целият).
Yana, мацка и теб нещо да те питам, че това не съм го чувала до сега :oops: . А къде може да се намери този ОXYPOWDER :roll: ? Ако някъде по София го има, ще помоля баба ми да ми земе и ма ми прати, защото ситоацията пак е :? отчайваща(вече 4-ти ден, чувствам се ужасно :cry: ). Та мацки благодаря Ви предварително!!!

cranberry
2nd February 2007, 15:56
Откакто ползвам ей това - ОXYPOWDER ходя по 3 пъти на ден без да е като спазъм или разстройство. Капсулираният кислород втечнява всичко включително и отлaганията по червата, кви неща изхвърля просто не е истина и нито един страничен ефект, е то и няма как все пак кислород е.


oтколко време го пиеш, че обикновено организмът мн бързо се адаптира към лаксативи и спират да действат, личен опит, знаете как е

Celine
2nd February 2007, 17:29
ОXYPOWDER .
Yan4eee какво е това ?

Yana
2nd February 2007, 21:23
Първо няма го в БГ доколкото ми е известно, поне 6 месеца наzaд нямаха дистрибутор, така ми казаха.

Купувам го online защото не мога да ходя за всяка кутия до Лондон.

Към Cranberry: няма как да привикнеш защото не е лахатив, това е кислород натоварен в определена атмосфера и капсулован. Производство е на Ортомолекулярна и Нано Медицинска Лаборатория в Japan но самото опаковане може да е отвсякъде, получавала съм ги ot USA, CA и т ot 1 gодина имат дистрибуция в UK та сега е по лесно.

Най силно действие има последната вариация с Магнесии и органичен Германии. Минава като разтворител през червата и прочиства от всичко включително газове, нося 1 номер по малки дрехи след като веднъж завинаги приключих с подуването, запека и задържането на вода.

Не може да не сте го намерили в Интернет www.oxypowder.com .

Are probvaite се пак, и които го докопа ще се оттърве доживотно.

Ratt
3rd February 2007, 01:14
[quote="flakita"]Ratt, много ти благодаря за идеята, задължително ще опитам :) ! Но чаят трябва ли да е само от сена или може просто да съдържа сена :oops: (уфф се нещо не знам :oops: ), защото аз като съм търсила чай от сена(едина приятелка на мама каза, те ми предлагат чай, в който има сена, но не е целият).

Ами незнам аз сам го правила само с чай сена, има го на всякъде Български казва се "Сена - майчин лист", стружа около 70 стотинки.

flakita
3rd February 2007, 04:18
Mацки не искам да пускам цяла тема, заради това, но не знам дали тук някой, който може да ми помогне ще го види, но все пак не ми се иска цяла тема да отварям. Та купих си Activia(нали уж разхлабва, пък и мама ходила днеска до jean cutue и ми купила някакви хапчета със сена), но ме притеснява, че има trans :? . Има ли някой тук, който да разбира от калории и въобще съдържание на храната :roll: ? Ето (http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2107278) я и таблицата с калориите :wink: . Това приемливо ли е :roll: ??

Yana
3rd February 2007, 12:33
Първо отдавна се знае че Данон я вкарваха в съда във France няколко пъти точно заради боклуците които произвежда.

Откога пък французи ще ни учат как се прави кисело мляко.

То действа разхлабвахто само ако има висок процент Бифидус или Българикус което значи че ако го направиш в домашни условия даже в хладилник ще се прокисне здравата на 4 ден но понеже в индустрията ползват хоможенизирано прясно мляко (забелязали ли сте че навън каймака не избива на повърхнотта като в БГ) е затова и киселите им са като кремове пък и много Тапиока нишесте блъскат за да ги сгъстяват щото бактерията сгъстява ама има кратък срок на годност.

Затова слагат и по малко бактерии а ти чакай да те разхлаби. Я си направи кисело в къщи и го омеси с ленено семе на прах и сушени сливи или смокини и да видиш как е твоя тоалетната за деня.

Хайде успех

flakita
3rd February 2007, 17:56
Yana, напълно съм съгласна с теб! Иаз някъде във форума бях писала как тук всичко е бъкано с хорони, за да расте по-бързо и някакви други неща, за да се развалят по-бавно! Наистина е ужасно :? , но няма как, не мога да пренасям всичко от Бг :roll: . Но се премиряваме и това е, друк изход няма! Аз напромер това лято бях в Бг и за 1-5 седмици свалих коло 5 кг., ей така от нищото :lol: .. Тука не става тая работа, за съжеление :( .

Celine
3rd February 2007, 20:27
Първо няма го в БГ доколкото ми е известно.
Aз пък съвсем не мога да прескачам към лондон зза това :wink: :lol:

Koni
3rd February 2007, 22:55
flakita, опитай ако можеш с "Гуталакс", на капки е.Пият се в максимум 20 капки,но аз съм много тежък случай и понякога пия и по повече.Малко боли и корем ако се прекали, но аз предпочитам да ме боли 1 ден отколкото да ходя 5 дни подута.Какво да се прави със сигурност не е много полезно ама нищо друго не ми помага... :cry: опитах какво ли не здравословно хранене с много плодове,зеленчуци пьлнозърнести продукти и пак нищо. Пия си Гуталакса през 2-3 дни,когато усетя че съм се понатоварила и това е...

Yana
4th February 2007, 11:55
Flakita много добре те разбирам, и аз що боклуци вкарай докато живях в САЩ стигат за национално сметище на средно голяма държава от Третия свят.

Но подквасването на кисело мляко не е проблем в US, аз с години го правех, просто от magazin за органична храна си купи кофичка кисело натурално тип Greek Йоугурт и си запази половината другата си я изяй с кеф::)).

Купи си галон полумаслену(семи-скиммед) от кой да е супермаркет, затопли го малко ругни половината кофичка в него и го остави някъде на топличко или поне стайна температура до другият ден си имаш кисело мекце кат на баба ти.

И така от всяка партида ще си оставяш по малко закваска за да имаш за другата.

Но след като си в САЩ просто трябва да си го вземеш tozy Охъповдер, ще се родиш повярвай ми.

Yana
4th February 2007, 12:08
Celine, пропуснах та девойко.::)) С'а предположих че са възторгна щот видя сайта на Oxy-то, ма и аз туй отреагирах първият път.

Някои от дистрибуторите имат опция за Western Union Money Трансфер което има и в БГ.

Ама ако си много на зор и не можеш да го отработиш online аз ще пращам некви количества от тва към БГ през Март и можеш да си прибереш Oxy-то от брат ми в София или приятелката ми във Варна и да им дадеш парите. Дори и да се откажеш не е проблем определено няма да стане зян.::))

polincheto
4th February 2007, 12:30
Здравейте и от мен!И аз имам проблеми с корема,от доста години и като прочетох всичко за Oxypowder-a, направо подскочих от щастие че все пак има решение:) Опитах се да си поръчам,попълних си всичките данни , но едно не ми стана ясно, наистина дали ще го доставят в България(но все пак Бг. фигурираше в листата с държавите,с тази разлика до колкото разбрах че се плащат такси,мито и т.н.) и също опцията при която трябва да се избере доставчика :?: Също ако можещ Yana да ми кажещ една опаковка за колко време стига,за да знам колко да си поръчам,че и майка ми и баща ми и те искат:) Благодаря!

Yana
4th February 2007, 13:26
За дозировката, прочети внимателно пак в сайта защото когато е за първи път се прави режим от по леки храни, супички и салатки, риба и пиле първите 4 дена след тва няма значение. Аз започнах с 3 капсули на ден като третият ден увеличих на 5 и това беше за мен поддържащата доза в следващите 7 дни, ма да не описвам ко станa че то излагането няма нищо общо с осирането.

Ако ходиш до тоалетна веднъж на 2 дни почни направо с 4-5 капсули, абе като почнеш по 6 пъти на ден значи си на вярната доза.

След първата вълна прави почивка седмица и нещо и виж как стоят нещата, аз лично след голямото окaкване си пiя по 1 или 2 капсули всяка вечер и рахат си тичам по 3 пъти на ден до WC-то.

Първата кутия ще те изкара 1 или 1 1/2 месеца но със следващите можеш да отнасяш по кутия на 3 месеца.

А как ще ти минат всекви главоболя и разни пъпки от тая охiгенация, голама хубавиня.

Yana
4th February 2007, 13:28
от БГ не знам как става поръчката но всяка kредитна Виза, Master или АМЕХ не би трябвало да има проблем с покупките online.

Сега за мита и такси, не търсете дистрибутор извън EU защото ще ги плащате, а ако е в EU няма такъв момент, нали е общ пазар

polincheto
4th February 2007, 13:35
Благодаря за бързия отговор! Ще се пробвам да си поръчам,дано стане :) а и едни приятели в момента са в САЩ и ще се връщат април месец,че и на тях ще им поръчам да ми вземат:) Дано скоро се намери и някой дистрибутор в България който да ги внася:)

cranberry
4th February 2007, 21:41
polincheto, хайде плс като поръчаш, кажи кво е станало, 4е да знам дали да търся някой с кредитна карта. мерси предварително :)

polincheto
4th February 2007, 21:51
Сега се мъчих да направя поръчка,но нещо отхвърля кредитната карта, и баща ми е много озадачен,защото каза че до сега не му се е случвало :?: пробвахме няколко пъти,но не става,може би не попълваме нещо както трябва...но утре ще пробвам пак :)

ralala
6th February 2007, 22:54
Здравейте,

При проблем като запек, и за общо приочистване, се препоръчва пиене на зелен китайски чай - този за отслабване, и вечер ябълков оцет. Още на следващата сутрин ефектът е пълен.

daniella
6th February 2007, 23:47
На мен в началото този китайски зелен чай много добре ми действаше,но с времето спря да ми действа.Скоро открих,че прясно изцеден сок от портокали добре ме отпуска :lol:

neli4ka
7th February 2007, 04:24
Аз пия Movicol (http://www.preisvergleich.org/pimages/Movicol-Beutel_130__5090041_20.jpg).Пият се по 3 пакетчета на ден и най-важното е,че не боли корем от тях,както при другите разхлабителни.За съжаление незнам дали вече се продава в БГ. :2016:

flakita
7th February 2007, 04:27
Yana много благодаря за отговора :D ! Ето какво намерих аз www.oxyhealth.ca :) . Писах на тях по имейла и дано ми отговорят :? :roll: !

Yana
7th February 2007, 09:44
Здравей Флакита, точно това е, погледнах сайта, и видях че това е CА дистрибутор, доколкото знам ти живееш в US, виж дали ако го поръчаш от CА нямат некви мита, макар че ако не ме лъже паметта те са си дали статути на облагодетелствани държави помежду си но все пак провери, защо да ги плащаш при положение че има и US distributory и то доста.

flakita
7th February 2007, 14:39
Здравей Флакита, точно това е, погледнах сайта, и видях че това е CА дистрибутор, доколкото знам ти живееш в US, виж дали ако го поръчаш от CА нямат некви мита, макар че ако не ме лъже паметта те са си дали статути на облагодетелствани държави помежду си но все пак провери, защо да ги плащаш при положение че има и US distributory и то доста.
Не, аз живея точно в Канада, Монтреал(или Монреал, не знам как го пишат в Бг :oops: ) :2035: .

Gavr1
12th February 2007, 18:47
А аз да ви кажа днеска к'во стана!Закусих си аз сутринта преди училище киселото млекце, след него си пинах кафенце и в даскалото като ми даде зор! :1252: Не искам да ви разправям как съм чакала 1 часа да се прибера и да......сещате се!Та, може да пробвате, ако отново не сте ходили доста време! :2035:

flakita
19th February 2007, 04:01
OOOOO НЕ! :girl_cry2: , казвам ви аз ако някога имам редовен стомах, Ви пожелавам на всички да станете билионери(или каквото искате :wink: )! :girl_hysteric: . Пак не съм ходила, днес ми е 2-ри ден и няма да Ви казвам как ми изглежда корема(като на последните снимки, които пратих :2035: )!
Всичко, което сте написали съм го пробвала + куп други хапчета, чайове и някакви други неща и пак нищо :girl_hysteric: ! Имам чувството, че вече нищо не ми действа :roll: . Днес пак се оплаках на майка ми, а тя даже се направи, че не ме чува и ми каза "Аз какво мога да направя?! Стига само си ми го повтаряла!". Вчера говорих с една "лекарка" приятелка на майка ми и тя ми каза "Много движени и сутрин мюсли с кисело мляко.". Е това мюсли всеки ден(почти) го ям и се старая да ходя на фитнес. И какво още мога да направя :cry: . Потърсих този oxy-powder, но където и да питам ми казват, че никога не са чували за такова нещо :evil: (а уж имали вносители в Канада :evil: ). На всички все нещо им помага, а на мен нищо :2021: . Дори вчера тази "лекарка" ми показа някакви клекове и ми каза, когато имам този проблем да правя по 100. Днеска направих 120 и след 2 часа съм тук и Ви пиша :roll: . Майка ми абсолютно отрича да ми запише час при лекар като казва: " Ще се оправиш, какво може да ти помогне лекатят?!" :shock: или "Нямам познато лекари, къде да ти го търся този лекар?!".
Наистина знам, че вече няма с какво да ми помогнете, НО поне Ви благодаря, че наистина когато нещо ми тежи мога да споделя с Вас без да ми се разкрещите или някакви такива :girl_kiss2: . Много Ви благодаря и съжелявам за времето, което сте загубили докато четете това :roll: .

Gavr1
19th February 2007, 10:31
flakita както знам си на диетата на Байкова и приемаш по-малко храна отколкото преди това...може от това да е! :roll:

flakita
19th February 2007, 14:39
Gavr1, уж съм на тази диета, но изобщо не я спазвам стриктно 8) :1252: .

neli4ka
19th February 2007, 18:25
Писах ти и преди,но явно не си обърнала внимание.Пробвай с MOVIСOL (http://www.preisvergleich.org/pimages/Movicol-Beutel_130__5090041_20.jpg) би трябвало да го има в Канада.Пият се 3 пакетчета на ден и въобще не боли корем,както при другите разхлабителни.

Gavr1
21st February 2007, 09:41
Gavr1, уж съм на тази диета, но изобщо не я спазвам стриктно 8) :1252: .
Е тогава вече незнам, прбвай с лекарството на Неличка.И при мен е така, в смисъл, че не ходя до тоалетна 3-4-5 дена и после се нагълтвам с всичко възможно, което имам и може да помогне.И след най-много 1 ден работата става! :2035:

sara81
24th February 2007, 13:40
ох,и аз съм с такива проблеми,но в съчетание и с колит положението е ужасно :cry: подува ти се корема все едно си глътнала топка и боли адски гадно.айде за запека горе-долу оправих нещата с много постоянство,но пак от време на време имам проблем.най-вече ако отида за няколко дена на чуждо място,смятайте ,че няма ходене.но приемам повече фибри,овесени ядки,смокини,киви и такива неща.а от известно време всяка сутрин ям по 2 суп лъжици сусамов тахан с малко мед.това ми е като за първа закуска на гладно,преди кафето даже.да "чукна на дърво" :lol: нямам вече никакви оплаквания-нито запек,нито проблеми с колита.пробвайте и вие-вкусно е и има ефект.дано съм била полезна :wink:

Yana
24th February 2007, 13:59
Флакита ако по незнайно кви прични не можеш да го поръчаш от CА пробвай от US нямат мита и такси помежду си а и US дистрибуторите заради големият пазар често имат промоции и доста добри отстъпки.

Най чудесната новина при Oxy-то е че не е лахатив които с времето уврежда лигавицата на дебелото черво и няма никакъв проблем да си го пиеш колкото ти душа иска като времетраене а и допълнително втечнява остатъчната шлака or целят тракт и я извежда навън. А и въобще за ползите от охyгенацията на организма нама какво да се каже, един куп други малки а и не само малки оплаквания се повлияяват като пъпки, умора, главоболя, отпадналост, даже и ПМСа се облекчава ако страдаш от такъв.

Не знам дали се опитваш да го купиш с дебитна карта ако е така пробвай с кредитна защото първо ако се купува извън държавата където е издадена дебитната тя не е валидна а и много от дистрибуторите предпочитат да работят само с кредитни независимо дали клиентите им са вътре или вън от държавата.

Nezinka
24th February 2007, 21:09
Флакита, аз имам същия проблем и се побърквам бавно. Винаги съм била редовна и не съм си и помисляла колко неприятно могат да се развият нещата. Спрях да пуша преди два месеца и наред с всички други метаморфози в тялото ми имам и ужасен запек придружен с подуване:( през живота си не съм се чувствала толкова дискомфортно, корема ми е подут и твърд, дрехите не ми стават. Пробвах всякакви глупости вече, ям фибри в колосални количества, по принцип намирам диетата си за доста здравослона, тренирам.
Но като се събудя с подут корем ми се реве направо! Не искам да взимам лалскативи, защото знам че рано или кюсно ще спрат да действат и тогава какво ще правя, пък и не ми се занимава с химии. Бях на тази житна диета прослувута за 10 дена и като че ли се почувствах по добре. С житната диета си купих и един Детох чай (намирам се в US), които е изцяло билков и няма сенна. Много ми помогна, ходех си до тоалетна всеки ден, но откакто спрях диетата и чаят свърши проблемите почнаха отново. Ужасно е обезкуражващо да тренираш всеки ден, да ядеш диетично и да си с подут корем и да се будиш с 2 паунда по тежък от предната вечер.
Та пак си взех този чай вчера и пих два пъти и днес ходих до тоалетна! Не много, но определено е някакво облекчение.
Та чаят е:марка: Йоги Tea (хеалинг формула)
вид: Пеач Детох (made with organic Dandelion)
Тук тази марка я има навсякъде, в магазини за organic фоодс, в супермаркетите също, online се продава навсякъде също. Не е скъп около 3-4 долара за 16 пакетчета. Не е много вкусен, но аз my слагам малко соево мляко и става приемлив. Надявам се да го намериш в Canada.

Притеснявам се обаче че като го спра пак ще отида на предния хал, не искам да завися от чайове и лахативес. Гледам Охъповдер препоръчано от Яна и незнам дали да си го поръчам...искам нещо което да оправи нещата веднъж за винаги! Яна, ти като го спреш този Охъповдер възвръща ли се запека или...?

:roll:

Yana
24th February 2007, 21:37
При мен запека е в пряка зависимост от емоционалното и психическото ми състояние а и зависи дали съм яла сладко или не. Перисталтиката не се влияе само от храните а и от много други фактори. Една седмица не съм пила Oxy-то но мен ми действа и домашното кисело мляко.

Да без помощ отвън запека е трудна за водене война. Както си забелязала от сайта хората не ти казват че като го спреш си оправен просто е един от малкото естествени продукти като сложим настрана фибрите които даже те подуват и не винаги работят това е нещо което произвежда желаният резултат без значение колко дълго или колко много си пил, всъщност той е един вид Detoxifier. И тъй като е кислород не може да ти навреди, дишането не е вредно нито има странични ефекти::))

Пробвай го, горещо ти го препоръчвам и ще отнесеш 1 номер по малки панталони, корема ти хлътва поради тоталният очистващ ефект.

Nezinka
24th February 2007, 21:38
Флакита,между другото този Oxypowdre се продава и чрез amazon.com и ebay. Току що проверих. Може би там няма да имаш проблеми с поръчването. Успех

Nezinka
24th February 2007, 21:49
Мерси Yana, щом толкова горещо го препоръчваш ще взема да си го поръчам...да си взема две шишенца като за начало е добре нали? а пише че се взимат 4 капсули на гладно вечер....трябва да гладувам цял ден ли? ще го почна на 3 март тогава с пълнолунието:) Не ми е за по-малкия номер панталони (въпреки че три четвърти от инвентара в агрдероба в момента е неизползваем),искам да се отдръстя!

P.S. Yana, взех си две шишенца, като пристигнат следващата седмица и имам някакви въпроси, ще те питам на лична, ако е удобно разбира се:) Хех ще гледам с надежда към бъдещето!

Yana
24th February 2007, 23:19
не е нужно да гладуваш просто си хапни вечерята по рано към 5-6 часа и към 9-10 точно преди сън си вземи oxy-то, и аз с толкова 4-5 поддържам но ако не хукнеш на другият ден увеличи с 1-2 капсули, просто в някои случаи задръстването е яко а и червата са се измързеливили и отнема 2-3 дена като почнеш да ходиш до wc-то 3-4 пъти на ден поддaрjяй тази доза една седмица и след това си пий профилактично по 2-3 през ден и си пушка.

Смятай се вече за отдрaстена отсега.::))

Nezinka
24th February 2007, 23:29
Благодарности големи. Ще докладвам за ефекта, хехе наистина като че ли ми е по-леко вече. Пум Пум (стрелям с пушката):) :lol:

flakita
24th February 2007, 23:50
Флакита,между другото този Oxypowdre се продава и чрез amazon.com и ebay. Току що проверих. Може би там няма да имаш проблеми с поръчването. Успех
Nezinka МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ :D !

gmag
26th February 2007, 11:42
Единственото с дълготраен и много добър ефект което аз съм ползвала а и има много други плюсове е Хуск
Не предозвиква колики и освен това регулира апитита намаля холестерола и какво ли още не............

Yana
26th February 2007, 11:54
Хуск-а тва са фибри обикновено се има предвид Psyllium, но и всеки друг хуск става от триците на зърнените нарrимер но Psyllium-а не предизвиква подуване и газове затова е най ефикаснят/

Никoй не отрича че е естествен продукт и помага наистина но не при всички а ако не се пие голямо количество вода има точно обратният силно затягаш ефект.

gmag
26th February 2007, 12:17
АЗ НЕ ОБИЧАМ ДА ПИЯ ВОДА ЕДВА ОТ СКОРО СЕ НАУЧИХ ДА ПОЕМАМ ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТИ, НО С ХУСКА НЕ СЪМ ИМАЛА ПРОБЛЕМА ДА ПРЕДИЗВИКА ОБРАТЕН ЕФЕКТ............ И НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛА НИТО ГАЗОВЕ НИТО ПОДУВАНЕ И ДЪРЖА ДА КАЖА ЧЕ РЕГУЛИРА ДЕЙНОСТА МНОГО МНОГО ДЪЛГО СЛЕД КАТО ИЗОБЩО ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ПРИЕМА . ДА ФИБРИ Е - ОТ НЯКАКЪВ ВИД ЖИВОВЛЯК МАЙ БЕШЕ....... АЗ ОПРЕДЕЛЕНО СЪМ МУ ФЕН И НАСКОРО СИ КУПИХ ПАК ЕЙ ТАКА ПРОФИЛАКТИЧНО ЕДИН ПАКЕТ

Nezinka
1st March 2007, 21:10
Драга Yana, дойде този Оxypowder днес, но като че ли малко ме е страх да го почна. Тези упоменати "bowel movements" които следват от употребата, контолируеми ли са? Аз работя в офис и достъпа до тоалетната е ллесен, но все пак пътувам известно време, излизам вечер...да не стане някоя грешка???:)
Например да подпръцквам на хората в метрото, а за по-лоши работи не ми се и мисли!

ninita
4th March 2007, 16:12
Здравейте, следя с интерес всички дадени тук съвети, защото и аз имам подобен проблем и съм опитвала какви ли не начини да се справя с него, но уви. Понякога нещата са нормални, тоест след сурешното кафе с малко повече мед, изпито обаче преди 7,30 сутринта (мисля си, че именно кафето е това, което май предизвиква движението на червата и въпреки, че отдавна искам да го спра, защото пък ми действа зле на нервите, все не смея...), нещата се точни и получаваш така бленуваното изпразване. Обаче понякога изведнъж, нещата се закучват и ни напред, ни назад, ей така от нищото, без да си променял някакви навици или нещо подобно. Бих искала да попитам дали някой от вас има и следния проблем - къркорене на стомах (било то празен или пълен), през деня, вечер като си легнеш, наред с подуването на корема и запека и дали сте намерили някакъв начин да се справите с него. Защото е ужасно неприятно и за мен и за околните :oops: . Особено вечер, ако разбирате какво искам да кажа. Бих искала да попитам gmag, когато се употребява хуск, след колко време започва да се наблюдава подобрение и въобще нещо повече за употребата му и евентуално как мога да си го набавя, от аптека или чрез дистрибутори. Благодаря предварително.

Roza78
8th March 2007, 06:24
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма
А с кой "уред", щото аз имам този дето е като дамски душ, ама не мога сама...?

Аз не те съветвам да използваш 'дамски душ' за това - въпреки че на практика може. Използвай иригатор - водата прониква много по-навътре в тебе и изчиства по-голяма част от дебелото ти черво ...
За целта също трябва да си в хоризонтално положение - а освен това иригатора го закачаш някъде на подходяща височина и няма нужда никой да ти помага - освен ти ако не искаш, разбира се !!!

Roza78
8th March 2007, 06:31
абе някопй правил ли си е клизма :oops: лйубопитно ми какво е това?
този АЛЛАКТ който беше препоръчан по горе никъде не го намерих
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0
Оказва се, че е по-ефикасно и по-безопасно средство от всякакви лаксативи.

Мена,
остави този URL, а опитай нещо много по-добро за клизмите:
www.howtogiveanenema.org
Има около 10-ина безплатни статии в този сайт и общо взето е доста подробен, ако ще използвате тази процедура !
(Е, лошото е, че не е на български ...)

Roza78
8th March 2007, 06:37
Ауу, все едно съм във филм на ужасите - клизми, приставки, среднощно събуждане, ужас!

Защо никой не препоръча правилно хранене? Едно кисело мляко на ден прави чудеса. Аз даже май го казах тва в началото някъде на темата, ама ще го кажа пак, дано хване ред;)

Имала съм подобни проблеми и аз, когато ядях по три пици на ден и четири сандвича с нищо.

След подобни на вашите мъки си викам "Тая работа няма да стане така". И започнах да ям кисело мляко всяка вечер.

Зелето - и то вечер, за да има време стомаха да го смели, помага също.

Движението също е важно. А понякога - затопляне на коремчето и масаж като на бебета върши чудеса.

Чувала съм, че не е хубаво стомаха да се свиква на хапчета, защото го домързява да работи сам.

А това да си правиш клизма по собствено желание, не го разбирам, наистина.

И последно, обещавам - седмицата преди идването на месечния цикъл е нормално да има запек - 3, 4 или пет дена, на всяка според късмета.

:2034:
На някои хора клизмите им доставят удоволствие - въпреки че не е за вярване ...

Roza78
8th March 2007, 06:42
А на мен точно киселото мляко ми причинява запек....
Клизмата по принцип си е полезна за организма, независимо дали човек страда от запек... :wink:
......ама аз не мога да си правя...

Ами тогава защо не намериш някоя приятелка да ти помогне !?
(Аз не съм кандидат, не се безпокой...)

NatalyTake
9th March 2007, 08:56
виждам, че се заформи дискусия за или против клизмите... за съжаление аз от 3 години и 10 месеца ползвам клизмата през ден - изобщо не работят червата ми и докторите ми казаха-или ги изрязваме и ти изкарваме червото под лявото ребро или си търси народни методи. тогава се обърнах към източната медицина. сред многото литература и опити с различни методи само това ми помогна. има и много негативи, но и доста плюсове. и най-важното е, че отложих във времето инвалидизирането ми. другата възможност е ужасна и не искам да пиша за нея. а на онзи който казва, че клизмата доставя удоволствие - искам да му кажа, че не е така, но това е начин да оцелееш и самата мисъл, че си още жив и що-годе нормален във физическо отношение може да се сравни с удоволствието. лек ден ви желая!!!!

Yana
9th March 2007, 12:07
не разбрах, извинявай имаш напълно преустановена перисталтика или какво че не можеш без клизма да отделяш?
Слава Богу че си намерила решение, стомата е много съсипващо психиката нещо, даже лекарите казват че при жените ако трябва да избират всички предпочитат мастектомията пред това да ги включат на стоматозната торба.

Много ти сaсчувствам и ти пожелавам никога да не стигнеш до инвалидизиране и клизмата все тка да ти помага.

NatalyTake
9th March 2007, 14:11
не работят пустите му черва. правих различни и доста болезнени изледвания, но така и не можаха да ми кажат какво ми е... от там започнаха и диетите-първоначално бяха категорични-направи това и ще се оправиш-спазвах диетата 1-2 месеца и нищо; и така доста диети на различни доктори и школи... съсипах си здравето... накрая една докторка ми определи, че е на психогенна почва! и как го разбра- защото като се напия, до около 8-10 часа се появява перисталтика и .... идва крайния резултат. да, да, ама - не, не мога все поркана да ходя...; но дори и това заключение не помогна. ползвала съм всички слабителни средства, които има в БГ. доста от тях не ми помагат, а тия дето ми помагат, просто на третия прием вече не влияят. 2-3 пъти почти съм правила отравяния на кръвта,защото достичка се позапекох-но това беше в далечната ми младост. сега не допускам такива работи. но докато съм в състояние сама да се обслужвам ще правя тази процедура, а като не мога вече, ще му мисля

Yana
9th March 2007, 15:10
а 50 гр зехтин на гладно пробвала ли си?

NatalyTake
9th March 2007, 15:42
пробвала съм :(

Цвета С
10th March 2007, 01:26
почти всиките ми приятелки и аз го правим и така се държим във форма
А с кой "уред", щото аз имам този дето е като дамски душ, ама не мога сама...?

Аз не те съветвам да използваш 'дамски душ' за това - въпреки че на практика може. Използвай иригатор - водата прониква много по-навътре в тебе и изчиства по-голяма част от дебелото ти черво ...
За целта също трябва да си в хоризонтално положение - а освен това иригатора го закачаш някъде на подходяща височина и няма нужда никой да ти помага - освен ти ако не искаш, разбира се !!!
принципно си права по-добре е , но като няма друго и това върши работа ,не както трябва ,но вс е нещо

daniella
12th March 2007, 00:16
Аз пия Movicol (http://www.preisvergleich.org/pimages/Movicol-Beutel_130__5090041_20.jpg).Пият се по 3 пакетчета на ден и най-важното е,че не боли корем от тях,както при другите разхлабителни.За съжаление незнам дали вече се продава в БГ. :2016:неличка,при теб кога идва ефекта от Movicol-а?Пия го вече 2 дни и нищо.Вече 7 дни не съм посещавала WC-то.Преди 6 часа изпих супена лъжица зехтин,и все още нищо...Незнам вече какво да правя.Бременна съм в третия месец.Споделих с доктора си,и той каза че е нормално,запека се срещал често при бременните,но аз си го имам от преди.Каза ми да пия магнезий :shock: .Вече мисля да търся и аз това чудо OXYPOWDER но незнам дали е безопасно,заради бременноста.Моля ако някой вече има OXYPOWDER-а да прочете в опаковката и да сподели.Успешна нова седмица ви желая!

Celine
12th March 2007, 08:38
вижте това (http://www.spaibis.com/)
днес говориха за него по Бтв

Yana
12th March 2007, 09:56
Екс значи ква реклама, ''за 1ви път в Бg'' как пък не,колониk Ирригатора тоест същият апарат го има от 2002 година в Балнеологичният център на куrорт Албена в хотел Добруджа, саmо че от Ноември до Март не работят заради зимата.Струва 46лв за българи поне миналото лято беше толкова.

А и Др Емилова има от година и нещо такъв но цената там е от сорта ''научна фантастика''.

cranberry
12th March 2007, 12:23
при доктор емилова е т.нар. "затворена система", а това е "отворена", обяснено е

NatalyTake
15th March 2007, 13:42
мацки!!!! открих едно много интересно решение на плоблема, който обсъждаме!!! Някой сетил ли се е или дали някой ви е казвал, че именно за тази затормозена дейност на дебелото черво, имало едно просто обяснение - нарушен КАЛИЕВ БАЛАНС в организма.
оказа се, че всички доктори знаят това, но никой до сега не ми беше казал. и понеже от 1984 година насам си пазя всички рецепти и изследвания, видях, че никога не ми е правено такова изследване.... въпреки огромния проблем, който имам. просто са ме подлагали на какви ли не манипулации, диетки и други гадости и никой не е проверил как съм с калия. във вторник си направих изследване в Бодимед (не е много скъпи - 7,50 лв.) и се оказа, че съм много под нормата, ама мноооооооооооооооого. сега се чудя дали да ходя при джипито ми и да му го отбия от главата - щото той напоследък купища лекарства ми изписа за този проблем, като оставим на страна и многото болезнени процедури и изследвания които трябваше да изтърпя. не зная какво да направя. трябва да отида на лекар и да ми каже как да го набавям този калий-някакво лечение, дози и т.н.

NatalyTake
15th March 2007, 13:44
та изписах тия редове не с идеята да оплюя докрола си, ама да ви кажа, че ако на някого запека му продължава по-упорито, преди да предприемете ужасните средновековни инквизиторски методи на изследване на дебелото черво - проверети си калия в кръвта.

Briseis
15th March 2007, 15:14
ох, момичета много зле ми звучи всичко това като го чета, дано намерите решение. на мен ми се случва то време на време, пробвах скоро "рецептата" с няколко кивита сутрин - безотказен ефект :wink:

NatalyTake
16th March 2007, 10:19
аз само с киви не съм пробвала, но съм алергична към този плод и когато го хапнах първия път щях да се задуша-наду ми се гърлото, езика ми стана като.............. наду се и.... абе беше ужасно, като дойде бърза помощ и те се видяха в чудо. биха ми урбазон, заваха ми разни други лекарства и тъкмо като започнаха да ми чертаят къде трябва да ми режат гърлото -та да ми сложат тръбичка да дишам и то почна да ми спада отока. бяхме се шашардисали всички у дома, барабар с лекарите. та сега като чета че някой решават този проблем с кивито се чудя-поне какъв му е вкуса, щото не успях да запомня от оня първи път.....

cranberry
16th March 2007, 13:17
малиии ужас
ама то не е кивито, ами семената му, които влияят на червата.
потърси по диетичните/диабетичните магазини - трябва да продават само семки от киви.
иначе и аз не съм пробвала, понеже все забравям

NatalyTake
16th March 2007, 13:20
след това не съм се сещала да търся киви без семена, а за разхлабващият му ефект просто не съм мислила, още повече след случилото се. само като чуя тази дума не желая да се сещам колко много витамин С има, какви други полезни и т.н. действия има върху човешкия организъм. но човек докато не си изпати не предполага "от какво ще надебелее"!!!

cranberry
16th March 2007, 13:42
NatalyTake
, напълно те разбирам

Nezinka
17th March 2007, 18:59
Nataly, ако се върнеш малко по-назад в тази тема, ще видиш че Yana препоръчва едни капсули наречени Oxypowder (www.oxypowder.com). Аз също бях бая закъсала откакто спрях да пуша и си ги поръчах тези капсули с идеята, че ако не помогант, поне няма с какво да навредят (въздух под налягане не звучи мнго опасно:). Та честно казано засега съм много доволна, има 7дневен период. в който ги пиеш всяка вечер и на следващия ден общо взето всеки път като ходиш по малка нужда, ходиш и по голяма (всичко е в течно състояние...). А сега го пия през 3-4 дена и ходя по голяма нужда по 2-3 пъти на ден минимум и съм доволна наистина...незнам ако спра да го пия какво ще се случи, но знам колко е отвратително е чувството, така че ако имаш възможност си го поръчай!

Yana
17th March 2007, 19:12
Nezinka, честито кака :)

Celine
18th March 2007, 15:32
Янче няма ли да пращаш контейнера :lol: :lol: :lol: :wink:

NatalyTake
19th March 2007, 08:29
Nezinka, подобно четох във форума за това лекарство и от линка се запознах с характеристичните му данни, но съм в БГ и проучих, че от тук още не мога да си го поръчам. инак съм много любопитна да го пробвам. една приятелка ще ходи април месец в Ню Йорк и съм й поръчала, така че се надявам да може да ми ги достави. ще пиша отзиви после. но ти заблазявам, че в нещо си намерила решение. аз чакам сега да мине 20 дни за да си направя пак калиев профил и тогава ще предприемам вече лечение. дано да е в това проблемът ми, нищо че 25-26 години никой не се е сетил точно за това нещо. пък прочетох, че има и още едно лекарство за екстремно решение - ЕНЕМА, което още не съм проучила подробно... това бил някакъв физиологичен разтвор, капсулован във вид на еднократен иригатор и лесен за употреба..., но това е по чужди думи, не съм го виждала. успех на всички желая в решаването на този проблем.

flakita
3rd April 2007, 03:15
Охх момичета аз пак да си изкарам душата :girl_cry: , че пак преди около 1 час се ядосах на майка ми и вече сериозно(даже и повиших тон :oops: :) ), ама тя като не ме слуша! Днес ми е 3-ти ден пак не съм ходила по голяма нужда, утре 4-ти ден :girl_cry2: . Това, че ми е тежко едно на рака, аз само като си помисля какво ми е в корема и ми става лошо :cry: . На ужасни периоди съм :evil: ! Два дена ходя редовно и после :x .... Не знам вече от какво може да е това! Спрях и прясното мляко почти на минимъм(даже на минимъм, не почти :wink: ). Ям овесени ядки, круши и всякакви такива "разхлабитенли храни".. и пак... :x . Два дена на гладно круша ми помагаше и после и тя спря :? , пия и някакви такива чайове със сена(не много голямо съдържание, но не мога да намера такива, които са само от сена :? . Тук просто няма). И проблемът, е че нямам абсолютно никакви признаци, че ще се изходя(всмисъл изобщо не ми се и ходи и само дето ми е тежко на корема).
Не знам вече :cry: :cry: :cry: . А искам и да отслабвам за лятото, а така е невъзможно :cry: :cry: :2021: . Не знам вече, най - много да откача :1229: . И секи ми казва, "А ДВИЖИШ ЛИ СЕ?" , ами аз и онзи ден и вчера бях на фитнес, разхойдах се(жремето беше много хубаво. Днес не сум се движила много, от нас до училище(30мин.) и от училище до нас(пак 30мин.) :lol: :? :? . И коремни преси правих във вкъщи.
Не знам има ли някой лекар между Вас :? , ако може нещо да ме посъветва, защото майка ми от близо 5 месеца я карам да ми запише час или нещо такова, а тя все била изморена, нямала време или пък има много работа :2021: . Днес ПАК ми каза, че след утре ще види да ме заведе или нещо таково :roll: ... Де да можех сама да отида :evil: :girl_cry: ..
Мерси, ако някой е успяд да прочете цялата тази "драма" :roll: ...
Но поне на Вас мога да се уплача..
Извинявам се че Ви занимавам с моите "проблеми", знам, че всички си имаме и ние писнало от нашите, та камоли да слушаме и на някой друк, но нали все пак "Споделената Болка е пуловин болка , А споделената Радост е двойна радост :D ."
:girl_kiss2:

Celine
3rd April 2007, 08:07
Това, че ми е тежко едно на рака, аз само като си помисля какво ми е в корема и ми става лошо :cry: . На ужасни периоди съм :evil: !
А искам и да отслабвам за лятото, а така е невъзможно :cry: :cry: :2021:
абе да ти кажа това не е гаранция че ще отслабнеш. Аз имам позната дето 3 пъти на ден си е в 00, ама е 2 пъти по дебела от мен. :roll:

NatalyTake
3rd April 2007, 09:38
тоя чай дето го пиеш е сигурно на пакетчета-та взимаш кисело мляко една чаша и вечер разкъсваш 2 или 3 пакетчета от тоя чай и го смесваш с млякото. преседява през нощта и сутрин го изяждаш на гладно. гледай като си взимаш такъв чай вътре да има по-голям процент сена. а и чай като го правиш не го пиеш веднага. трябва да преседи 1 нощ-защото сената пуска една гадост, като слуз е, но всъщност това смазва червата.... УСПЕХ!!!

sara81
3rd April 2007, 09:44
това със сигурност има ефект,но проблема ще се реши временно и ще се задълбочи още повече след това.аз така бях свикнала преди с тази сена,че ако не пиех вечер не можех да отида до тоалетната на другия ден.този прием на билки и всякакви разхлабителни е вреден за микрофлората на червата и унищожава съществуващите бактерии,които по принцип си живеят там и те спомагат за редовното изхождане.и след като ги унищожиш няма вече друг вариант освен с приемането на някакви разхлабителни при което така си свиква организма.трябва да се намери друг начин или да се предпише лечение,защото вечно на сена не става.аз пробвах какво ли не и накрая се поправих що годе.не че нямам пропуск в ходенето всеки ден,но е определено много по-рядко.моят съвет е да не се започва със сена,защото после много трудно организма си връща пак нормалното състояние.

NatalyTake
3rd April 2007, 10:38
Е, другия начин е да смени майка си и новата майка да й запише час при лекар и там да й направят пълни изследвания и да стигнат до извода, коя е причината за състоянието й. така че не препоръчвам генерално решаване на проблема, а само временно решение. и говоря само от собствен опит. от същото положение тръгнах, докато стигнах до настоящето си състояние. ужасно е и на никого не го пожелавам.

flakita
3rd April 2007, 13:29
ОХХХ Много Ви благодаря, че поне ме разбирате :2021: :girl_kiss2: ! Аз това за майката, май сериозно ще го мисля :lol: :lol: . Днес сутринта дори вече е забравила за какво сме си говорили вчера :( . Единстения съвет от нея ми е: "Яж круши, те разхлабват!". Всяка сутрин на гладно ям круша е така и не ме разхлаби :roll: :? . Сега явно ще ми се наложи да чакам 2-3 месеца, поне като отида в България там е по-лесно и сам да отидеш на лекар. Пък и тя за всичките ми проблеми ми казва: "Като отидеш в България бабати ще ти запише час при (еди коя си лекарка, накаква позната на баба ми е)и тя ще те прегледа!"..... Мерси пак за съветите и разбирането :girl_kiss2: !

Celine
3rd April 2007, 15:09
Като отидеш в България бабати ще ти запише час при (еди коя си лекарка, накаква позната на баба ми е)и тя ще те прегледа!"..... Мерси пак за съветите и разбирането :girl_kiss2: !
аз съм пропуснала - ти къде си ?
защо не пробваш да си поръчаш Оxyto което препоръчват Янчето и Nezinka по горе са го пробвали . В БГ няма как , но като си навън ....

flakita
3rd April 2007, 22:38
Ами в Монтреал, Канада. Аз го търсих навсякъде, но ми казват, че не са и чували за такова нещо :( . А майка ми казва, че нямало да ми помогне и т.н. , а баща ми винаги е на нейна страна, смисъл не мога да го поръчам по интернет, защото аз нямам кредитна карта, нито дебитна :( .. И затова, иначе го търсих навсякъде и много се бях навила, НОО.... :( .

Nezinka
3rd April 2007, 22:54
Бе каква е тази майка ти...с извинение, как може да те гледа как се мъчиш и на един доктор да не те заведе. Не мога да си го обясня! Мен не ми пречи да ти поръчам Оксито, но не разбирам как може такова несериозно отношение от родител. Какво чака да се превиеш някой ден от болки и чак тогава да те заведе ? Не може ли в училище да се направиш на болна и оттам да те пратят?

flakita
4th April 2007, 01:45
Ами не знам, тя казва, че било наследствено.. Обеща ми утре да ме заведе на лекар, ще видим, дано поне ми направят някакви изследвания или там каквототрябва, защото вече ще се побъркам. Не мога да права това което искам, защото ми е тежко, понякога дори не ми се излиза :? .. и това вече близо една година :( . Гадно, но Божа работа :girl_cry: . Ако е ген ще се търпи и това е. Аз вече не знам какво мога да направя, каквото можах направих, дано сега поне изследвания да ми направят :roll: ..

flakita
4th April 2007, 18:42
:2040: Днес ходих на лекар. Падна ми се някакъе Виетнамец(не, че съм дискриминистка, просто пояснявам :) ). Каза ми " Вие отсъствате от училище, за да доидете само за това?!", "Нямате никакъв проблем, напълно здрава сте, от 3 пъти на ден до 1 път на три дена е нормално." :2014: . Три пъти ме попита какво разбирам под думата "запек" :shock: , аз му отговорих, "Да не ходиш редовно по голяма нужда." той ме попита: "Какво означава за Вас редовно.". Аз му отговорих просто, че не ходя по голяма по 3-4 дена и че това е от около 1 год. Той ми каза, че не е имало нужда дори и да ходя на лекар заради тази "глупост" и че ми няма абсолютно нищо :2014: . Това е пурвият човек, който ми казва, че това да не акаш по 3-4 дена е абсолютно нормално :? . Та така, мерси на всички, които ме подкрепиха. Явно ще си бъда така и това е :? . Мерси отново!

Celine
4th April 2007, 19:11
" ...от 3 пъти на ден до 1 път на три дена е нормално." ..... "
Какво означава за Вас редовно.". Аз му отговорих просто, че не ходя по голяма по 3-4 дена и че това е от около 1 год. ..........
Това е пурвият човек, който ми казва, че това да не акаш по 3-4 дена е абсолютно нормално :?
Аз също мислех да ти го кажа ( 1то изречение ) , но щях да добавя ако на теб не ти пречи това,( казвали са ми и на мен доктори ) ,че е така, но ти в по горните си постове писа ,че ти създава проблеми и дискомфорт. Аз по принцип смятам че всичко си е до организъм. Възможно е доста по дълга пауза - да не създава проблем, а понякога и 1 ден такава създава дискомфорт.

flakita
4th April 2007, 19:26
Aми то си е заради дискомфорта само, не защото съм решила, че съм болна или нещо такова :roll: . Но имам и газове и т.н. Но за това, което ми каза за трите дни.. всмисъл едно е да ходиш един път на три дни, а друго е да не ходиш три дни :roll: май... Не знам. Лекар е разбира си човека, няма да споря с него за нещо, за което не съм учила, а той е :wink: .
Приятен и слънчев ден на всички :girl_kiss2: :D .

sladkatony
4th April 2007, 19:31
Приятен и слънчев ден на всички :girl_kiss2: :D .
Мацка, не зная къде си, ама при нас е вечер :girl_haha:

Celine
4th April 2007, 19:49
Ами в Монтреал, Канада
айде на теб приятен ден
а на другите лека нощ :lol:

Yana
7th April 2007, 10:29
Флакита тоз виетанамски доктор в Сайгонската джунгла ли е завършил медицина, щото аз не съм чула никoй от лекарите които познавам да има глупостта да твърди че 3 дни да не ходиш е нормално, даже vеднъж на ден се счита за умерена форма на запек а 3 дни си е трагично заради интоксикацията от задурjането на отпадъците.

Абе нямаш ли познати с карта които да ти купят Oxy-то и ти да им платиш cash. Все някои трябва да се намира наоколо които да няма нищо против да ти помогне а и както каза Незинка тва е 'ъвуздух под налигане'' буквално, не може да ти навреди дори и ако има друга причина за запека ти, просто ще те прочисти.

Контейнера ще го чартирам през June, споко::))

Celine
7th April 2007, 11:14
оооо янче :lol:

an_mari
16th April 2007, 20:39
Докато ядях сушени кайсии-около една шепа вечер и съответно един коктейл /може и алкохолен/или само вода :D нямах проблеми сутрин с ходенето до тоалетна след изпиването на чашата кафе.Но като тръгнах на работа ,проблема започна отново ,т.като избягвам да ям сушени кайсии/подуват корема/ ,и сутрин почти нямам време да изчакам ефекта.Прочетох тук във форума за Хуск и реших да пробвам от тази вечер.Надявам се да има ефект ,защото иначе ми се налага през2-3 дни да пия чай-смес от 1 пак.китайски и 1 пак.сена.Ще си купя и киви.... :idea:

cranberry
17th April 2007, 01:25
напоследък ми помага добрия стар гуталакс, който бях забравила. знам, 4е не е най-доброто решение, но се 4увствам ок. засега

flakita
17th April 2007, 04:06
Охх аз днес пак си купих накакви хапчета уж на наторална основа, ама и те май няма да имат ефект. От 3 дена не съм ходила. И това не се оправя :( . Ходя 1 максимум 2 пъти в седмицата и вече се побърквам :girl_cry2: . Тоя тъп лекар много ме раздразни тогава. Я да го видиме него, ако той е на мойто дередже така 3-4месеца :evil: .
Не знам аз вече ще откача с този проблем :cry: . Много ми е зле, много ми е тежко, УЖАСНО ЕЕ.......!!!!! Не знам вече какво мога да направя. Всеки ми казва някакви техники и нещо, които на него му помагат, но при мен НИЩО не действа :cry: . Не ми се живее вече казвам Ви :cry: :cry: .

mairo
17th April 2007, 06:36
Аз от кaто се помня ходя по 1 маx 2 пъти в седмица :? . Това запек ли е? Ама както казух е така от както се помня ... И на мен ми е тежко по някога, но не често, само по някогам, май съм свикнал :? Ако съм на 'диета' в смисъл ям много, тогава хоя често - веднъж на 2 дена...

Не се предавай, виж ме мен :) живея така! и мене ми се умира, но заради това ами заради травмата на гърба която получиш през Ноември 2006, още не съм се оправил, а докторите немогат да открият нищо, всушнст намират какво е но немогат да си го обяснят :? :? .....

Мария Василева
17th April 2007, 08:55
пробвайте сена (майчин лист) - на таблетки в бяло шишенце, щото има една друга сена- по-не е сполучлива.(има и на чай). най-високата доза е на ден до 5 таблетки, но по-препоръчително е да не се стига максималната доза и да не се пият по 2 хапчета на веднъж, защото може малко да понаболява стомаха. по едно няма проблем и действа. при това не е скъпа! четох в една брошура, че нямало привикване към него.

леля мичИ
17th April 2007, 09:06
Аз съм пила сена в продължение на 4-5 год. и от опит мога да кажа, че организма привиква. :? или поне моят привикна... :(
Лошото е , че с времето и дозата се увеличава. Спрях да я пия принудително, след като започна много силно и продължително да ме боли корема :cry: .

Пила съм и хапчетата и листата на билката и на чай и във всякакви варианти...

Мария Василева
17th April 2007, 09:35
аз я пия от месеци.... , но дори намалявам дозата. а сега ползваш ли нещо друго сега? :roll:

zhenya chavdarova
17th April 2007, 09:49
Незнам дали тук му е мястото, но искам да изкажа хиляди благодарности на Yana, за Oxy-то :girl_dance: ! И аз съм със същите проблеми като горе посочените, какво ли не пробвах.....имат ефект , но както знаете то е до едно време.Още веднъж, Благодаря ти Yana :2015:

леля мичИ
17th April 2007, 10:57
аз я пия от месеци.... , но дори намалявам дозата. а сега ползваш ли нещо друго сега? :roll:
След като лекарката (леля ми :lol:) разбра за сената, само дето не ме наби :2010: посред болницата ... :lol:
И ми каза да пия ленено брашно, пиех го в продължение на няколко месеца и после 3-4 год. нямах проблем.(дори много пъти съм притичвала до WC-то :oops: ) Сега обаче пробвах и вече няма същият ефект :(
Забелязала съм, че най-много ме запичат млечните продукти, а аз ги кльопам много :2034: , но ги спирам за известно време, пък да видим ще има ли ефект...

Мария Василева
17th April 2007, 11:33
това ленено брашно не бях го чувала, но ще го потърся. а за храните съм забелязала, че могат напълно да заместят лекарствата, но де да бяхме толкова дисциплинирани винаги :( ..
а леля ти защо е на такова мнение за сената? на мен вярно, че не ми я е препоръчал лекар, но и не съм чула нещо против нея до сега, освен малко стомашни болки при по-висока доза. а това, че не се привиквало, го видях в брошурка от аптека, така че, не знам!?

cranberry
17th April 2007, 12:44
Пила съм сена и на хапове, и на чай и винаги имам ядски болки в корема от нея. не се самоизмъчвам повече така.
лененото брашно, предполагам, е смляно ленено семе? :?: ?
ако е това, на мен лененото семе в кисело мляко ми влияеше ок за 1-2 седмици, после спря.
адаптивно жУвотно е организма, ей...

леля мичИ
17th April 2007, 13:10
лененото брашно, предполагам, е смляно ленено семе? :?: ?
ако е това, на мен лененото семе в кисело мляко ми влияеше ок за 1-2 седмици, после спря.
адаптивно жУвотно е организма, ей...
Да, точно така, смляно ленено семе е. Най-добре да си го мелите в къщи, защото в малкото аптеки в които го продават не се знае от кога е, а има малък срок на годност.
Аз доколкото разбрах, идеята е да става лигаво :3000: и за това се слага в гореща вода, а в мляката май не става така.
Аз имах огромен ефект и след като спрях да го пия, но постепенно пак се затегнах... :?

trixy
17th April 2007, 14:05
Аз живея с този проблем от години, започнах да страдам от запек в следствие на булимията, от нея почти съм се откачила / с много малки изключения /, но от запека не мога да се отърва, какво ли не съм пробвала - Бизалакс / болеше ме корема /, сена таблетки / привикна ми оранизма, за да има ефект трябваше да увеличавам дозата /, Дуфалак / никакво действие /, шоколадчета Комфорт / и при тях трябваше да увеличавам дозата /. Скоро открих един чай Регулавит 2, пия по 3 чаши на ден и нямам проблем! Искам обаче да питам дали проблема със запека и приемането на разхлабващи средства може да ми се отрази кога искам да забременея и по време на бременност какво може да се пие?

леля мичИ
17th April 2007, 14:10
По време на бременост повечето жени се запичат :? , дори и преди това да не са имали този проблем...
При мен беше пълен АД :cry: и се справях само с едни свещички , но аз бях бременна преди повече от 10 год.... Сега може и да има други средства за бъдещите майки, да казват по-скорошните...

trixy
17th April 2007, 14:28
Ще бъда благодарна ако споделите собствен опит!

Мария Василева
17th April 2007, 15:51
още едно билково средство, което съм използвала HUSK (http://www.husk.dk/) -- отлично е като действие, меко (състои се единствено от люспи от семената на бял живовляк) - просто на мене ми е свръх-гадно - добавя се в течност и набъбва супер бързо- не се ли изпие веднага, после ми е невъзможно :3000:. но ако някой, може да го приема- мисля че е чудесно средство.
trixy, знам, че не е добре постоянно да се пият разхлабващи, но за бременност специално трябва да питаш лекар, особено щом си имала друг проблем.ако някой знае друго-да казва!

trixy
17th April 2007, 16:41
Знам че не е хубаво но нямам избор иначе се подувам ужасно!Права си че трябва да се консултирам с лекар, просто исках да знам ако някой друг е имал същия проблем как се е справил!

cranberry
17th April 2007, 18:32
Да, точно така, смляно ленено семе е. Най-добре да си го мелите в къщи, защото в малкото аптеки в които го продават не се знае от кога е, а има малък срок на годност.
Аз доколкото разбрах, идеята е да става лигаво :3000: и за това се слага в гореща вода, а в мляката май не става така.
Аз имах огромен ефект и след като спрях да го пия, но постепенно пак се затегнах... :?
a, Има го почти във всеки супермаркет на семенца, аз го меля в кухненски робот, в мляко някак се подува, в сми, сгъстява млякото. във вода още не съм се престрашила да пробвам, все си мисля, че ше е мн гадно.
тоя 4ай РЕГУЛАВИТ е със сена.
Дуфалак - една гастроентероложка ми го беше предписала заедно с едни хапове - ЕУКАБРОН - супер действие, никакви болки в корема, но за 2 седмици и толкова.
започвам сериозно да се замислям за тази хидроколон терапия...

Nezinka
17th April 2007, 18:53
Аз имам някакво ленено семе, което си е на люспички ..много фино, незнам смляно ли е, какво е, но с него поръсвам всякаква храна, винаги когато се сетя-омлети, тофу, салати. овесените трици сутрин. И аз си го взех с идеята да ми помага със запека, но като че ли няма особен ефект:(

an_mari
17th April 2007, 20:24
Като бях бременна пиех от китайския чай ,но на своя глава....през 2-3 дни.Слава богу нищо не стана/в смисъл проблеми с бебето - до днес си ака нормално/,не съм имала проблеми с болезнени спазми, като пиех чая през цялата бременност/след това също. :oops: и докато го кърмех/

За съжаление нямам никакъв ефект ото този Хуск-изпих го снощи и тази сутрин също-цял ден на работа ми е дисконфортно и може би ще си направя слабителния чай тази вечер. :x

cranberry
17th April 2007, 23:04
и аз от хуска нямах ефект. а тоя китайския чай - сание ли е кво е - преди няколко месеца по4на сериозно дами се повръща само като го помириша, пълна отврат

trixy
18th April 2007, 08:58
Не съм пробвала ленено семе, но ще взема да опитам!Ан_мари като беше бременна лекаря ти не ти ли предписа нещо което може да се взима от бременни жени, така че да не вреди на бебето?

Мария Василева
18th April 2007, 09:08
Сега обаче пробвах и вече няма същият ефект :(
май всеки трябва да си намери най-подходящото за него и то в дадения момент, защото организма наистина понякога реагира различно-все пак взаимодействат си какви ли не фактори... и винаги е добре да разпиташ съфорумците си и лекар и да разбереш сам за себе си :)
ето тук пак това, което момичета от форува са пробвали и са доволни без оплаквания до сега Oxypowder (http://www.oxyhealth.ca/) и може да се поръча тук (http://www.amazon.com/) и тук (http://www.ebay.com/) и друго някакво средство (http://www.preisvergleich.org/pimages/Movicol-Beutel_130__5090041_20.jpg)
с питане и да Цариград се стига, та един илач ли няма да намериш :2003:

an_mari
19th April 2007, 08:49
Нищо не са ми предписвали ,като за бременни,защото общо взето всички тези средства предизвикват спазми и увеличават перисталтиката ,и в този смисъл не са много подходящи,така че най-добре е ако може с природни средства-сухи сливи ,сушени кайсии,круши ,Активия ,да не изброявам и другите.

trixy
19th April 2007, 09:59
На мен тези природните средства сухи сливи ,сушени кайсии,круши ,Активия не ми действат., но ще пробвам с лененото семе!Благодаря за съвета!

Мария Василева
19th April 2007, 12:18
trixy, виж какво прочетох в днешния брой на "всичко за жената" - "...очистителни свещички от типа на Eva/qu. Те са на физиологична основа, лесно се разтапят, действат само прочистващо и не съдържат слабителни вещества, които могат да се усвоят от организма и да предизвикат странични ефекти върху дейността на храносмилатерния тракт.за разлика от другите очистителни средства не предизвикват приспособяване и се използват и от бременни, за бързо и ефективно прочистване на червата." това във връзка с хемороидите е писано, но може и на теб да ти свърши работа!

trixy
19th April 2007, 13:32
MariaVassileva, много ти благодаря! Ще проверя в аптеката довечера дали ги има и ще пробвам дали действат!

daniella
24th April 2007, 09:51
Някъде по-нагоре в темата бях споменала за магнезия.Бременна съм и имах голям проблем с "голямата нужда",всъщност имах го и преди да забременея,но след като забременях проблема наистина стана мнооого голям.Тъй като не мога да взимам каквито и да е лекарства,а от натуралните продукти(кивита,сушени сливи,зехтин и т.н.) ефекта беше нулев.Гинеколога ми ми каза да взимам магнезий,от ония разтворимите таблетки или дражета,които са за ежедневната нужда на организма.Само че каза да взимам 3-4 такива на ден.От предозировката нищо не можело да ми се случи освен едно голямо разтройство :lol: .Започнах,и ефекта беше точно такъв.Сега преминах на двойна доза 1 сутрин и 1 вечер,и нещата се регулираха.Вече не получавам разтройство.Никога през живота ми не съм ходила по-редовно по голяма нужда-всеки ден.

trixy
24th April 2007, 10:35
Daniella, магнезий на разтворими таблетки, така ли?Никога не съм предполагала......, мога да пробвам нещо не ми пречи, а и след като няма опасност и ти е препоръчано от лекар.Мен много ме е страх че като забременея / работя по въпроса / проблема ще се задълбочи.Но магнезия със сигурност ще го пробвам!

леля мичИ
24th April 2007, 11:23
А този магнезий, трайно ли оправя проблема, или помага само докато се пие ?

П.П. Трикси и аз работя по въпроса.... :wink:

lori
24th April 2007, 12:27
Какъв е този разтворим магнезий? Само магнезий ли е или в комбинация с други? Нали обикновено е с калций и цинк? А от предозирането да не се получи изведнъж ужасно разстройство, защото аз все пак ходя на работа? :shock:

trixy
24th April 2007, 12:43
Браво на теб, Милена 077, дано скоро да ни зарадваш с хубавата новина. :) Стискам ти палци! Lori, има и само магнезий разтворим, провери в някоя аптека! Daniella, магнезия не предизвиква спазми, нали?

cranberry
24th April 2007, 14:27
аз си взех някакви разтворими, ама се оказа калий и магнезий и ощре някакви витамини - Б1, 1, 6, 12. дали става?

daniella
24th April 2007, 19:05
Значи става въпрос за "чистия "магнезий.Има го разтворим както витамините,калция и т.н.Аз лично си купих на дражета,ония дето се гълтат направо,защото тоя вкус на портокалчета и лимончета не ми допада.На опаковката пишеше 350 мл или в какви единици се измерваше това нещо.. :roll: Хвърлих си опаковката,но утре ще си купувам пак и ще уточня.Мисля че около от 300 до 400 мл(ако е мл) е дневната нужда на организнма от магнезий.Така се бях запекла..10 дни не бях посещавала WC-то,и тогава моя доктор ми каза да взимам магнезий.1-ви ден-нищо,2-ри ден ,така ми се разбълбукаха червата...от шума не можах да спя :D ,това го казвам без майтап.На 3-тия ден ,3 пъти по голяма нужда и то каква.Разтройство.След това минах на 2 таблетки сутрин и вечер.От тогава момичета не съм пропускала ден,че даже понякога и по 2 пъти :D .Не съм го спирала и незнам дали действа само докато го взимам.Не виждам и причина да го спирам,освен че помага за голямата нужда,помага и на нервите,мускулите,а също така било добро и за вените по време на бременност.Имам една приятелка ,която беше забременяла "инвитро",тя също взимаше по-големи дози магнезий,за голямата нужда(и тя имаше тоя проблем) и за задържане на плода.Колики също не предизвиква,само тези първи дни така ми къркореха червата,чак виждах как стомаха ми подскача.

apoklistika
24th April 2007, 19:31
Тези, които работят за бебе, внимавайте какво пиетеи по колко, в смисъл, ако пиете и други витамини, смятайте си добре дневните дози.
Сега да не кажа някоя глупост, ама май с витамин А трябваше да се внимава, ще потъря кои бяха и ще постна.

an_mari
24th April 2007, 20:31
"Магнезий

Необходим е за обмяната на калций и витамин С, както и на фосфор, натрий, калий. Измерва се в милиграми (мг). Играя роля за ефективното функциониране на нервите и мускулите. От съществено значение е за трансформирането на кръвната захар в енергия. Известен е като антистресов минерал. Алкохолиците обикновено страдат от магнезиева недостатъчност. Възрастните се нуждаят от 250 до 350 мг дневно. За бременни и кърмачки се препоръчва 300-355 мг дневно. В човешкия организъм се съдържат около 21 мг магнезий.
Полезни ефекти: Помага в борбата срещу депресия. Стимулира сърдечно-съдовата система и намалява вероятността от сърдечни пристъпи. Поддържа зъбите в добро състояние. Спомага за предотвратяване на калциеви натрупвания и образуване на бъбречни и жлъчни камъни. Облекчава нарушеното храносмилане. В комбинация с калций действа като естествено успокояващо средство.
Болести при недостиг: Тремор (треперене)
Естествени източници: Несмляно жито, смокини, бадеми, банани, ядки, семки, зеленолистни зеленчуци.
Токсичност: Големите количества, приемани продължително време могат дасе окажат токсични, ако успоредно с това се поемат високи дози калций и фосфор, или бъбречната функция е нарушена.
Съвети: Ако консумирате алкохол- увеличете приема на магнезий. Ако ежедневно провежданата тренировка е изтощителна, много вероятно е да се нуждаете от повече магнезий. Препоръчително е жените, взимащи противозачатъчни медикаменти или естроген, да засилят храните, богати на магнезий. Ако поглъщате големи количества ядки, семена или зелени зеленчуци, надали получавате достатъчно количество магнезий - същото важи и за живеещите в райони с твърда вода. действието на магнезия е най-ефективно, когато той се комбинира с витамин А, калций и фосфор."

apoklistika
24th April 2007, 20:37
Tочно за витамин А ставаше въпрос, сетих се сега, бебеправещите да внимават с него
http://www.tialoto.bg/article.php?cat=19&id=2105
По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти.

Високите количества на витамин А по време на бременност може да предизвикат спонтанен аборт, аномалии в развитието на плода и вродени дефекти на новороденото. Не се препоръчва бременни жени или жени, които имат намерение да забременяват да взимат витамин А като добавка към храната или други препарати, съдържащи витамин А без препоръката на лекар.

Поради тези причини бременни жени никога не трябва да приемат дози от 10 000 IU и задължително трябва да бъде извършена лекарска консултация. Те също така трябва да проверят състава на добавката си от мултивитамини и минерали, за да са сигурни, че съдържа по-малко от 10 000 IU от този полезен, но същевременно потенциално опасен н хранителен елемент.

flakita
25th April 2007, 02:31
Здравейте! Този път няма да искам някакви съвети, вече май бробвах всичко :roll: А и вие ми предложихте достаааатачно много неща, за което съм Ви безкрайно благодарна... Но просто искам да си искарам дошата. Дори и никой да не го прочете мисля, че пак ще ми е малко по-леко :2003: .
Преди около една седмица пак ми казаха някакви чудотворни хапове. Аз веднага изтурчах до фармасито и си ги купих(не тези, които ми бяха казали, ами същите само че на друга фирма). Хапчета с екстракт от сена. Демек сена :2035: . Бих ги и п продължение на два дена ходих редовно по голяма нужда, бях на върха на щастието :biggrin: , енергична с малко коремче и т.н.. НООО всяко чудо за три дена :cry: . След тези два дена имах един ден, в който не ходих, но на следващия пак окопирах тоалетната :lol: . И така, но от тогава(20.04.2007г.) ПАК не съм ходила до тоалетна :girl_cry2: .... Днес ми беше адски тежко в училище :( . А утре дори имам спорт и не знам как ще се чувствам :cry: ...
Хайде вече ми е половин болка :wink: . Поне това ме успокоява :lol: .
ЧАО на всички, притна нощ :girl_kiss2: .

cranberry
25th April 2007, 09:57
flakita, не се оставяй повече от 3-4 дни да не ходиш до 00. вземай мерки. зная, че тоя бизакодил не се препоръчва хич, но ако е толквоа трагично положението, мисля, че можеш да си позволиш 1-2 пъти седмично.
вчера се пробвах с това Eva/qu - действа също като бизакодила (свещички), но пък на опаковката пише, че не вреди дори и често да се употребява...

Мария Василева
25th April 2007, 10:14
flakitaka, винаги е много важно какво ядеш. знам, че трудно биха се намери круши сега, но са изключително полезни за целта. сигурна съм , че знаеш и други такива подходящи храни (сливи, т.н..) - изпробвала съм го- и топъл чай - дори да е най- обикновен- липа, лайка, супичка- топли течности изобщо! това знам аз. а и гимнастиката помага :wink: :2003:

cranberry
25th April 2007, 10:28
ооо, пълно е с круши по пазара. ама доколкото помня flakita май е в UK...
сушени сини сливи, накиснати в хладка вода от вечерта - сутринта изпиваш водата и изяждаш сливите. на мен ми действаше известно време, ама почнах нвд и спрях сливите. дори мисля, че го има този метод пускан из форума

alica
26th April 2007, 09:20
Ей мацки, магнезия много помага. Направо не повярвах. 1 ден пих вечерта 1 разтворима таблетка. На 2рия - 1 сутринта и 2 вечерта, за всеки случай :? . Сутринта без никакъв проблем и болка. :D :D :D

cranberry
26th April 2007, 11:01
2 дни пих по 2 сутрин и 2 следобяд (от този магнезий с калий) = ефект нулев.
сега пих 2 магнезий (взех си "чист", без други екстри).
а това Eva/qu не е мн гот, корема си остава подут, поне при мен :(
а междувременно съм пила 3 дни гуталакс и вчера бекунис - и ниииииищооооооооооо

Mena
26th April 2007, 11:09
Странно, когато имам проблем този Becunis ми действа безотказно.
Преди доста години един фармацевт ми го беше препоръчал и досега не съм имала проблеми, освен че ме боли корема от него, но нали го пия само като крайна мярка и то рядко нямам основания да се оплаквам! :D
Иначе сушени сини сливи, накиснати от вечерта, си е класика в жанра.

Mena
26th April 2007, 11:14
Cranberry, а ти кой Becunis си пробвала? Този на таблетки или този на чай?
На мен поне този на чай ми е много неприятен на вкус, но то си е въпрос на вкус, иначе сигурно е за предпочитане, нали по подразбиране следва да е по-натурален.

flakita
26th April 2007, 13:38
Здравейте :D ! Много мери за всички отговори :girl_kiss2: ! Аз онзи ден ходих по-голяма, но вчера и днес не съм :roll: . Но за сега не ми е тежко или нещо такова :) .
А да се похваля :lol: . Баща ми вчера ми донесе някакви листа от сена :D . Тези, за които и вие в началото ми казвахте. Баба ми ги е пратила от България :) . Сега ще пробвам, пък дано имат ефект :lol: .
Приятен ден на всички :2020: !

cranberry
26th April 2007, 13:41
Cranberry, а ти кой Becunis си пробвала? Този на таблетки или този на чай?
На мен поне този на чай ми е много неприятен на вкус, но то си е въпрос на вкус, иначе сигурно е за предпочитане, нали по подразбиране следва да е по-натурален.
хапченцата пия от време на време.
писала съм и преди, откакто изкарах половин година на чай сание, не искам да помириша никакви разхлабителни чайове, повръща ми се от тях.

Meila
28th April 2007, 13:46
ох момичета аз не пиша често тук,но това ми е голям проблем-ще се пробвам днеска с магнезий,само това не бях опитвала..пробвала съм какво ли не-ефект има само зеления чай или майчин лист и то в големи дози,но аз не търся временен ефект. Ако наистина има момичета с наистина тежък запек,нека да споделят съветите си-говоря не просто за запек,а за наличие на камъни почти :oops: ,освен всичко съм и бременна и проблема вече е ужасен!