PDA

View Full Version : Суха кожа на лицето


tania29
10th January 2007, 17:11
Искам да ви питам за сухотата в кожата на лицето. В пубертета имах страшно мазна кожа на лицето, но след като родих преди 6 години кожата ми поствпенно стана много суха. Започна да се зачервява на места около носа, веждите и бузите и да се лющи. Сега този проблем почти изчезна, но кожата ми си остава много суха, а а мия само с вода. Моля ви ако имате такъв проблем пишете каква косметика използвате??

verita
10th January 2007, 17:17
Това със зачервената и лющеща се кожа ми прилича на себорея... :? Дано бъркам, но ще е добре да отидеш на дерматолог и той да ти предпише козметика или лечение. Майка ми е така и не ползва козметика с алое, защото при нея това влошава положението.

apoklistika
10th January 2007, 17:17
Защо я миеш само с вода, при положение,че има толкова добри продукти за почистване на лицето. А какво ползваш в момента- някакви кремове?
И не пиши само с главни букви.

tania29
10th January 2007, 17:23
Ползвам в момента крема на проф. Зл.Пенев от Варна .Той има серия от кремове за различен вид кожа.Доволна съм ,но пак ме и суха кожата.

apoklistika
10th January 2007, 17:35
Тоя професор за пръв път го чувам ,не мога да кажа мнение.
Насочи се към някой хидратиращ крем.
Между другото,това с прекомерното изсушаване и лющене на кожата може и да е липса на някой витамин, не би било лошо да посетиш и дерматолог.

bimbi
10th January 2007, 17:49
и аз бях така - в пуберитета супер мазна, сега обратното, лющи се /особено зимата/...лудница :roll: не ми понася никаква козметика с парфюми и всякакви ароматизатори.
мажа се предимно с вазелин, от време на време с Наткерцен балсам на Тайс, и Сенсибио /червен/ на Биодерма. Имам и някой на Юсерин, ама не ми влияят много добре.
за тяло също ползвам без парфюми - има такава серия на Ейвън, сега почнах и една българска - Еудермол, има доста разновидности, доволна съм.
ама наистина иди на лекар по-добре.

Emmalfy
10th January 2007, 22:51
Аз пък през различните сезони съм с различет тип кожа :?
Та както и да е - на YVES ROCHER има едно страхотно кремче- от зелената серия ,което супер добре хидратира,без да омазнява и придава един чуден матов тен :wink: Много бях доволна от него...

Beautiful_
11th January 2007, 14:11
ооо то и с мен е така! много ми е суха кожата.Еудермол си вземи от аптеката, мисля че номер 6 беше или номер 8. За тяло е и няма никакъв аромат, също така е и противосърбежно. А иначе за лице използвах на Гарниер зелената серия с грозде.При мен имаше ефект :) а наистина може би е от липса на витамини...аз имам бели петна по кожата на ръцете.стои като исъхнала и сърби ако не и сложа някакво мляко. :?

tania29
12th January 2007, 10:47
И аз имах предвид, че ползвам ЕУДЕРМОЛ- той е по рецепта на проф.Златан Пенев.Единствено от него имам някаква полза, но трябва постоянно да се мажа.Ходила съм на дерматолог 2-3 пъти и това ,което са ми предписвали има ефект точно 1-2 седмици.Но ЕУДУРМОЛА има ефект и е доста евтин-2,40 лв.Ако имате ефект от някакъв друг крем -пишете.

rose_of_grief
16th January 2007, 00:47
Аз също съм с много, ама много суха кожа. Лющи се... Няма зима, няма лято все си е суха. Използвам някакъв крем на Avon, не съм много доволна. Една приятелка ми препоръча някакъв хидратиращ на Nivea, не съм го пробвала и още не знам дали е ефективен. А иначе и аз съм на мнение, че е липса на някой витамин. Казваха ми, че е липса на витамин В... обаче не съм сигурна. Аз и хидратиращи маски ползвам, обаче ефекта не е голям... в смисъл кожата спира да се лющи, обаче пак е суха.

Allure
16th January 2007, 16:16
И на мен преди кожата ми беше мазна,а сега е суха.Хидратиращия крем на Yves Rocher от зелената серия BioSpecific наистина е много добър,но той е по-скоро за мазна кожа,има и матиращ ефект.Аз мисля да си купувам на Avene Hydrance optimale.Дадоха ми мостра в една птека и останах изключително доволна,чувствам си кожата много успокоена и хидратирана с него,препоръчвам ви го.

Aset
16th January 2007, 18:08
Абе сухата кожа може да не се нуждае от хидратация, а от подхранване...
И аз съм с подобна, направо опъва до болка понякога, ама още не съм напипала точната формула...

ana-maria-magdalena
16th January 2007, 21:19
Здравейте. Mоята кожа също е много суха и чувствителна, особено след баня. Oпъва ме и сърби по цялото тяло. Вече незнам с какво да се къпя. Каква козметика да използвам? Посъветвайте ме нещо? :1246: :1246: :

Astela
17th January 2007, 14:49
Моята кожа по челото е адски суха,лющи се и има зачервявания и сърбеж.Единственото нещо,което ми помага е "Sebomax".Кремчето е от серия медецинска козметика на Биотрейд и наистина помага.Също съм доволна и от L`OREAL HAPPYDERM - супер овлажняващо ми действа на кожата.

Galiusha
17th January 2007, 16:44
Аз изобщо не съм доволна от L`OREAL HAPPYDERM. Лицето ми стана на ситни пъпчици от него. И май не е слънцезащитен.

Astela
18th January 2007, 10:09
Galiusha,на всеки крема действа по различен начин..

jedira
18th January 2007, 10:55
Има един зелен флуид на Garnier,пробвайте го ,много е лекичък и не остава мазно след нанасяне 8)

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 14:16
Здравейте момичета. Искам да попитам за този крем "Sebomax". Мога ли да си го купя без рецепта от аптеката или трябва да ми го изпише дерматолог?

Astela
18th January 2007, 14:20
Здравейте момичета. Искам да попитам за този крем "Sebomax". Мога ли да си го купя без рецепта от аптеката или трябва да ми го изпише дерматолог?
ана-мария-магдалена,можеш спокойно да си го купиш от аптеката,но трябва да си сигурна,че е точно за теб,защото този крем е със сяра и специално за себорея,зачервяваия и лющене на кожата.
Ето тук можеш да прочетеш повече инфо: http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=3

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 14:27
Благодаря ти за изчерпателната информация. Значи все пак трябва да ми го предпише дерматолог.

Astela
18th January 2007, 14:37
Ами на мен не ми го предписа никой.Аз знаех само,че имам себорея и тъй като тя се проявява през определени периоди от време,не и обръщах много внимание.Обаче взе да става лошо и чух за този крем и съм възхитена,да чукам на дърво-кожата ми стана гладка и мека.

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 14:55
Аз не съм ходила на дерматолог и не знам дали сърбежите и зачервяванията по лицето ми са причинени от себорея или от някаква алергия.

Astela
18th January 2007, 15:09
Себореята се развива по челото и нагоре по главата.Аз например имах рани и лющене по кожата на главата,така че ползвах и лосион Себорал форте,който е чудничък и помага за сгъстяване на косата,против себорея и против частичен косопад.

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 15:27
Аз почти постоянно имам по лицето си малки червени точици, (когато са в покой), а когато се възпалят стават лекозачервени петна с неправилна форма, а самата точица става малка пъпка и сърби. Така съм от доста години и все още не мога да разбера каква е причината да се появяват и възпаляват.

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 15:29
Дано не те отегчавам с моите състояния. Просто в момента нямам друга работа.

Astela
18th January 2007, 15:43
O,сещам се за какви петънца ми говориш.И на мен ми стават понякога.Много са неприятни.Понякога дори парят лекичко на лицето ми.Мазвам ги със Себомакс и след няколко минути изчезват.И аз не знам от какво се появяват,но съм забелязала,че когато съм под напрежение или се чувстам неразположена,тогава ми излизат.

ana-maria-magdalena
18th January 2007, 16:10
Следила съм дали се появяват през определени сезони, при ползването на определена козметика, при определен вид храна, когато се излагам на слънце или си боядисвам косата......и т.н. и стигнах до извода че се появяват и възпаляват когато си искат и от каквото си поискат. Отказах се да се боря с тях :маскирам ги успешно с фондютен.

bimbi
18th January 2007, 18:33
на мен ми излизат предимно от нерви :evil: