PDA

View Full Version : Прекалено съм бледа в лице, какво да правя?


Никси
13th January 2007, 22:17
Момичета, обрщам се към всички вас.
Винаги съм била прекалено бледа в лице. Непрекъснато използвам фон дьо тен или разни пудри, защото не мога да се понасям. Лятото имах много хубав тен, но с течение на времето пак се превърнах в бялото латно, което обикновено съм. Нямам време да ходя на солариум, а пък и едва ли ще постигна бърз и траен ефект. Ще се радвам да споделите, какво ползвате вие, за да добиете малко повече цвят. :roll:

Olivia
14th January 2007, 01:20
Хапвай повечко моркови.
Сокът от моркови, прилаган външно, действа съживително, а кожата придобива леко загорял тен. За тази цел се намокря памучен тампон в сока и равномерно се нанася по кожата на лицето и шията. Леко се вкарва в кожата с потупване, до пресушаване.
Освен това може да опиташ с мазила за тяло които придават изкусвен тен като това (http://www.youbeauty.net/acatalog/St_Tropez_Shimmer_Spray_Mist.html) или пък това (http://www.blushingbuyer.co.uk/acatalog/info_1_D064.html) има толкова много на пазара... :D

Lady Marmalade
14th January 2007, 08:45
И все пак най- добре е да направиш няколко солариума, няма да ти трябват много. Само колкото да потъмнееш малко. Ползвай и козметика за солариум, за да придобиеш по- наситен тен.
Другия вариант е, както е казала Оливия, с автобронзанти. А това за сокът от моркови и аз съм го чувала.

trini_ti
14th January 2007, 10:29
И аз ти препоръчвам солариум, при това си зависи кажата ти как реагира на лъчите, ако понасяш по-дългото излагане на слънце значи ще са ти нужни само няколко пъти по-дълго печене, при това си има мазила за след солариум които спомагат за по-хубавия тен (така ти цялосно ще почернееш, а не само в лице)

seadd
14th January 2007, 11:33
:arrow:

Excel
14th January 2007, 13:52
Солариума не ви ли изпива лицето ?

Olivia
14th January 2007, 13:53
...и се появяват бръчки...

леля мичИ
14th January 2007, 13:56
...и се появяват бръчки...
Да, и аз се пускам 10-тина пъти годишно и то със "свито сърце".... :?

Olivia
14th January 2007, 14:03
...и се появяват бръчки...
Да, и аз се пускам 10-тина пъти годишно и то със "свито сърце".... :?
ама са фръцкаш цяла година черна :1211: ...айде не се оплаквай :2038: 2001

леля мичИ
14th January 2007, 14:12
Тц, само преди морето се пускам 10-тина пъти, щото наистина ме е страх да си изсушавам кожата :wink:

Renkata
14th January 2007, 15:06
И аз преди сезона на яркото слънце ходя малко на солариум,защото съм много бяла и изгарям ужасно.С малко подготовка от март месец съм забелязала,че се запазва по-дълго тена,а и го няма неприятното чувтсво,че си печена пуйка :lol:

Allure
14th January 2007, 16:28
И аз съм доста бледа и обикновено ползвам фон дьо тен няколко нюанса по-тъмен от естествения цвят на лицето,а също и перлите за бронзов загар на ейвън.Солариума го отхвърлям като идея,защото за много светлите са нужни поне 7-8 ходения за да се получи въобще някакъв тен,пък и ако после не продължи да се поддържа ефекта е много крактотраен,няма смисъл според мен.

anichka
14th January 2007, 18:22
и аз не харесвам солариумите, то отиват сума ти пари, за да се забележи лееекичко че съм почерняла :( фен съм на автобронзантите, а последно си взех бронзираща пудра на Манхатън, която се нанася с четка, хубава е :D

katie
14th January 2007, 19:46
Здравей Никси!

А защо искаш да потъмнееш? Бялата, млечна кожа е толкова красива, особенно ако е обкръжена с тъмна коса и имаш сини или тъмни очи, сигурно си хубава като снежанка! :)

Пиша ти това, защото прочетох че ти препоръчват солариум, а това за бяла кожа, която обикновенно е и много тънка, хич не е добре! Права е оливия, бръчките няма да закъснеят. Не знам на колко години си, но кожата ти е за цял живот, пази я!

Моя приятелка също има същия проблем, тя също опитваше да почернее в солариум - резултата беше множество бръчици около очите и то на 25! Опитваше с разни мазила - но на млечна кожа, тъмен фон дьо тен изглежда малко като маска, не беше много красиво. Сега не се бори вече с бледостта, само заличава луничките и петънцата по лицето си, слага си много светла пудра, порозовява скулите си, и подчертава очите си, те изпъкват на белия фон и стават много красиви. Всичко е въпрос на правилен грим и малко самочуствие.

Защо не опиташ, може пък и на теб да ти хареса. И не исках да те ядосвам, знам че въпросът ти е "как да потъмнея", но може би и моя съвет би ти бил полезен. И успех.

Excel
14th January 2007, 20:03
За лице - добре , ще минем и без солариум . Поне при мен е търпимо . Но какво да правя със снежнобелите си крака , като при първа възможност се пускам без чорапогащник и с пола ? Не мога да се лиша от ефекта на полата и да ходя само с панталони . :cry: Вместо да се пека след работа от април месец , май ще пробвам с морковите , поне до пролетта да се науча да се правя еднаква . :lol:

Никси
14th January 2007, 21:19
Благодаря на всички ви за отзивчивостта. :girl_in_love:

katie, на 18 съм. Иска ми се тенът ми да е поне няколко тона по-тъмен, защото първо, че наистина самата аз се харесвам повече, когато имам 'загар' и второ, защото имам малко лунички около носа, които изобщо не ми изглеждат привлекателни, макар някой да ги намират за такива :oops: иии ... понякога ми се случва да се обрина, а на тази бяла кожа петната по пъпки ... :3000: мисля, че всеки знае за какво говоря. :oops:

Armand
14th January 2007, 22:10
...и се появяват бръчки...
Да, и аз се пускам 10-тина пъти годишно и то със "свито сърце".... :? дори и при модерните солариуми ли? не разбирам много ,но там където ходя са ми казвали, че е най-най...

karine
14th January 2007, 22:33
Аз мога да препоръчам един крем на Avon - Овлажняващ крем с лек тониращ ефект и фактор 20 (Visual Perfection Tint Releasing Moisturinizer SPF 20). Една моя позната ми го препоръча, която също има много много бледо лице, а в случая лицето й сияеше:) Взех си една мостра, бях доста скептична ,ама крема наистина си го бива:) Все едно се връщаш от море;) Така че няколко посещения на солариума и този крем няма да имаш проблем според мен, но най-добре си вземи една мостричка да го пробваш :D

BuBitoo
14th January 2007, 22:52
аз съм за солариума! :1203: в момента има страшно модерни солариуми и толкова много козметични продукти за солариум... верно че са вредни но какво пък някой да е умрял от солариум :girl_haha: красотата иска жертви :1231:

Aset
14th January 2007, 23:08
...и се появяват бръчки...
Да, и аз се пускам 10-тина пъти годишно и то със "свито сърце".... :? дори и при модерните солариуми ли? не разбирам много ,но там където ходя са ми казвали, че е най-най...
Дори и при тях, мхм. И аз съм така.
Кожата старее от слънцето, бе хора, независимо от естествено или изкуствено. И лошото е, че не се забелязва моментално, сега си казваш, че ти понася чудесно и си много красив, а след години, когато и без друго не можеш да направиш много за красотата, освен хирургия и силно инвазивни процедури се сдобиваш с подарък петна и повече бръчки от колежките на твоята възраст. :wink:

Lady Marmalade
14th January 2007, 23:16
и второ, защото имам малко лунички около носа...

Щом имаш лунички внимавай със солариума, защото може да станат повече.

Armand
14th January 2007, 23:20
е, след години я сме тука, я ни няма :) :) :)

mmmmmmm
14th January 2007, 23:38
и второ, защото имам малко лунички около носа, които изобщо не ми изглеждат привлекателни, макар някой да ги намират за такива

Еее, кво ти пука от това, че имаш лунички? Аз също имам лунички и преди години хич не си ги харесвах, но вече съм свикнала с тях и дори не ми правят впечатление! Освен това луничките правят човек супер чаровен!

katie
15th January 2007, 02:49
Здравей пак мила,

разбирам те, щом мислиш че повече ти отива...
Вариантът с тен-кремовете всъщност хич не е лош, само че не знам как стои на много светла кожа. В момента много марки предлагат тониращи кремове, които действат постепенно, виж например на bebe "Holiday Skin". чрез постепенното действие се надявам че няма да станеш на петна. Това намерих на biotherm по въпроса, специално за светла кожа:

http://www.biotherm-usa.com/_us/_en/suncare/index_prod.aspx?prdcode=088051&CatCode=AXE_SUN_CARE^F1_SOL_SelfTanner^F2_SOL_SELF _Face

@дива: за бледи крака в началото на лятото използвам bodysummer на garnier. Ама тук много слънце така и така няма...

http://www.garnier.co.uk/_en/_gb/our_products/products_bodycare.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_BOD YCARE^SOFT_SUMMER^SOFT_SUMMER_DISCOVER&prdcode=P23001

Това е лосион за всеки ден, ефекта е лек тен.

Sorry, линковете се получават само дълги... :( КОПИРАЙТЕ ЦЕЛИЯ РЕД! С "късия" вариант излиза това:

Biotherm (http://www.biotherm-usa.com/_us/_en/suncare/index_prod.aspx?prdcode=088051&CatCode=AXE_SUN_CARE^F1_SOL_SelfTanner^F2_SOL_SELF _Face)

Извинявам се, ако продуктите ги няма в БГ.

jedira
19th January 2007, 15:58
Аз съм за солариума,аз също съм с много бяла кожа,почти черна коса и светли очи,даже имам и лунички :oops: ,от 2 месеца съм руса и още не съм съвсем убедена,че не направих грешка :1250: и понеже изглеждам още по-бледа ходя на солариум колкото да поддържам някакъв цвят,а за козметиката за изкуствен тен съм чувала много лоши неща,едва ли не я дават по-канцерогенна :roll:

pokahontas
19th January 2007, 19:50
и второ, защото имам малко лунички около носа, които изобщо не ми изглеждат привлекателни, макар някой да ги намират за такива
Еее, кво ти пука от това, че имаш лунички? Аз също имам лунички и преди години хич не си ги харесвах, но вече съм свикнала с тях и дори не ми правят впечатление! Освен това луничките правят човек супер чаровен!
Съгласна съм, аз лично много харесвам лунички и не разбирам защо да са грозни. Радвай се на това, което имаш, ако аз имах лунички, нямаше да се оплаквам въобще.