PDA

View Full Version : Правилно позициониране на имплантите,разстояние и т.н.


Страници : [1] 2

grace
15th January 2007, 14:48
По молба на Грейс(която изживя цялата ми предоперативна треска),пускам такава тема.Оказа се,че това е нещо,за което почти не сме говорили,не сме акцентирали,а се оказва,че е нещо изключително важно и понякога ,ако самите ние не кажем на лекарите си предварително,това води до проблеми и реоперация...аз съм живия пример...Та ,мили момичета,не се връзвайте,че имплантите не могат да се доближат ,за да създадат едно малко разстояние,защото гръдния кош бил не знам си какъв-това е лъжа. :!: Янси също ще го потвърди,защото тя също е преживяла реоперация ,точно поради такива причини и тя като мен се е убедила,че е до умения на лекаря,а не до гръден кош,до позиция на ареолите и още незнам си какви глупости и оправдания...Моите естествени гърди са малки,гръдния ми кош дъгообразен,естественото ми разстояние беше една педя,гърдите и ареолите ми гледаха в двете посоки като стрелки на компас-изток и запад,а сега след реоперацията имплантите ми са приближени ,както исках,а ареолите си гледат напред-гледат си умно и красиво .След първата ми операция имах 4 пръста разстояние,което след отпускането на мускулите стана 5 -ужасна работа.От друга страна другия край на имплантите ми отиваше до края на подмишницата в посока гърба,особено като легнех,ставеше страшно.По тоя повод ще ви разкажа един виц.
След операцията пациентката се събужда и застава пред огледалото да се огледа и казва:
-Ама,докторе,къде са ми циците? :shock: :shock:
-Под мишниците,моето момиче,под мишниците...
Тъжно,но факт...така стана и при мен.Заради неправилното позициониране имах проблем и с височината на импланта в долната гънка,там се получаваше ефекта,за който някои от нас тук сме споделяли,че наблюдаваме при себе си- анти дабъл-бабъл,парадокс-импланта стои по-ниско от гънката на собствената жлеза...Смееех,смеех... :1246: Чакаш си жлезата да слегне,пък тя горката си е слегнала,ама импланта не е на място... :roll: Та,милички,за жалост се оказва,че трябва да имаме познания почти наравно с лекарите,за да акцентираме за всичко предварително,за да не стане после"Докторе,тука нещо не е добре... :cry: ","Аааа,няма проблем,това е нормално,ще се оправи!".Пък то така и не се оправя...Ама нали
надеждата умира последна...
Време беше да се пусне тази тема. Единственото, за което много съжалявам е, че не я е имало тук по-рано, за да си спестят някои момичета реоперация. Убедена съм, че ще е от полза за всички ,които сега тръгват по консултации.

DeSIKOS
15th January 2007, 15:11
Бюти, звучи страшно това, което си написала и как са ти изглеждали гърдите през тези 4 месеца възстановяване. Нямаш ли някоя снимка да видим нагледно твоя проблем! Всъщност, ако си спомняш, точно аз ти задавах въпроите за тези отоци от които се оплакваше, стана ми странно, защото аз нямах никакви, а на теб обратно ти стана странно, как може никой да няма такива отоци след операцията! От друга страна си спомням и твоето непрекъснато безпокойство, защо гърдите ти имат разстояние и кога то ще намалее, мисля, че дори си разменяхте снимки с някой от форума и те убеждаваха, че рзстоянието между гърдите ти е супер,знам ли, може да не си била толкова зле, колкото си мислиш :?: :!: Просто си се надявала на друг ефект, който не е бил постигнат с първия ти лекар! Пусни снимчица, ако имаш от първата си операция :lol: :lol:

Beauty
15th January 2007, 15:30
:D

DeSIKOS
15th January 2007, 15:40
Добре мацка, разбрах, нямаш намерение да се снимаш в някое мъжко списание :lol: :lol: Пожелавам ти бързо да се оправиш и емоционално и психически, защото представям си до какво емоционално изхабяване води една повторна операция!

chervenokoska_2
15th January 2007, 16:16
Направо да си призная, момичета, като чета през какво сте минали и продължавате да минавате, ми настръхват косите. Идея нямам дали съм от малкото късметлийки, но след операцията си носих гърдите пристегнати 1 седмица с ластични бинтове, нямах грам отоци, зърната ми сочеха право напред и инах 1-2 пръста разстойание между гърдите си. Направо не мога да си обясня защо се получават такива различия при еднакви хирурзи. Защо има този различен подход към всяка пациентка - някои получават по-добро обслужване от други? Въпрос до социален статус ли е или настроение? Защото аз съм едно съвсем обикновено разведено майче от кввартал на София, което се мъчи да гледа само децата си, а някои жени, които заслужават много повече от мен, които наистина са имали основателни причини да си сложат импланти, трябва да преминават през такива мъки? Как да не се възхищавам на духа ви :2004:

Aset
15th January 2007, 18:02
Та ,мили момичета,не се връзвайте,че имплантите не могат да се доближат ,за да създадат едно малко разстояние,защото гръдния кош бил не знам си какъв-това е лъжа. :!:
Бюти, заблуждаваш. Не е точно така. Имплантите не могат да се доближават безкрайно, граници всичко си има, а и разбира се, че има зависимост от гръдния кош. И то не от формата, а от размерите му. Наистина при някои пациентки е невъзможно разстоянието да стане такова, каквото желаят.
Изходът е пак този - множество консултации по въпроса.

Beauty
15th January 2007, 18:24
:D

Aset
15th January 2007, 18:35
Разбирам мисълта ти,така е ,права си,но си има вариант за приближаване медиално на гърдите,според спецификата на пациента!
Да, разбира се, че има вариант. При мен за да стане това имаше преместване на позицията на зърната.
Не го приемам крайно, просто уточнявам, защото не намирам изказа ти за правилен. Просто някоя жена ще реши, че иска точно два пръста между гърдите. Един лекар ще й каже, че е невъзможно. Втори ще й каже - ок, правим го. Тя ще си спомни- "Абе Бюти от форума казва, че има техника, значи ще се доверя на втория." Ще се оперира, ще си навлече симмастия или отлепване на мускул или Бог знае какво и ... Ще псува Бюти, ще й се наложи реоперация, ще плюе лекарите в Бг и т.н.
Само това исках да уточня - не винаги разстоянието, което желаем е постижимо!
А това:

Твоето мнение е такова,моето не е ...
Не го разбрах. Не виждам разлика в мненията, само в изказа и точността на казаното.

Excel
15th January 2007, 18:43
Малко встрани от темата - аз си имам анатомична разлика в размера , но не голяма - приема се за нормална . Изискването ми беше , след като се слагат еднакви кубици , в областта над сутиена вида и нивото да е еднакво . Направиха го . А разликата си остана в сутиена и на външен вид не си личи . Даже ми се е случи от много гледане накрая голямата да я видя по-малка и това ме отрезви да спра .

Beauty
15th January 2007, 18:49
:?

Aset
15th January 2007, 19:12
Ох, Бютка, това се опитвам и аз да ти обясня - това, че при теб е станало така не значи, че е закон и че при всеки може да е същото. Виждам, че ти се случи. И съжалявам за това. Просто ти казвам как могат да се възприемат думите ти, ти не оставяш място за диалог - случи ми се, видях, само така стоят нещата. Ама така стоят в конкретния случай. "Това е едно от поредните оправдания когато лекаря не си е свършил добре работата." - важи в твоя случай. При друг може лекарят да си е свършил добре работата и пак да има разстояние, което не може да се коригира до 1 пръст.
Мисълта ми е просто, че всеки случай е индивидуален.
Все пак имплантите рядко се поставят под мишниците. Ако някой е в това състояние няма начин да не се усети - както ти. Добре е че алармираш. Просто трябва да бъдем точни и да не правим излишни заключения от непредставителна извадка.

Иначе чисто приятелски те съветвам да изчакаш и с коментарите по отношение на втория ти лекар. Просто сама виждаш, че за изясняване на истинското състояние и вид трябва време. Радва ме, че за сега се въздържаш и се държиш по- различно от първия път. :wink:

Beauty
15th January 2007, 20:29
:?

bimbi
15th January 2007, 20:35
...колко човека биха споделили проблема си тук публично,при положение,че е хвалил така първия си лекар(както направих преди аз,защото така съм го чувствала тогава и защото ме заблуждаваха майсторски)...права си, евала!

grace
15th January 2007, 20:41
Оказа се,че това е нещо,за което почти не сме говорили,не сме акцентирали,а се оказва,че е нещо изключително важно и понякога ,ако самите ние не кажем на лекарите си предварително,това води до проблеми и реоперация...аз съм живия пример....
Според мен това е основната идея на тази тема. За съжаление не можем да се сещаме за всичко сами на консултациите, а не всички лекари обръщат внимание на въпроса за разстоянието. Важно е ние да си кажем какво искаме, а лекарят да ни каже дали е възможно за нашата структура или не.

Aset
15th January 2007, 20:59
...колко човека биха споделили проблема си тук публично,при положение,че е хвалил така първия си лекар(както направих преди аз,защото така съм го чувствала тогава и защото ме заблуждаваха майсторски)...права си, евала!
Взе ми буквичките от клавиатурата.
Свалям ти шапка за това, Бюти!
както и съм съгласна с теб и Грейс, че темата е важна, просто искам да се подсигуря и да не се разбере погрешно от някого.

Оценявам много това, че сподели. Всички те мислехме, повярвай.
И винаги ще те подкрепям, да знаеш , възхищавайки се на това, че толкова скоро пак легна под ножа и има силата да разкажеш.

Yansi
16th January 2007, 01:01
Такаммм :) значи при мен случая е същия като на Бюти с малки разлики.Естествените ми гърди не бяха малки,но не бяха и много големи, гръдния ми кош също като на Бюти е дъгообразен, естественото ми разстояние беше около 4-5 пръста и ареолите ми също ми гледаха в двете посоки :lol: след първата ми операция с отпускането на имплантите разстоянието ми се увеличи от 4-5 пръста на една педя, но самите импланти не ми отиваха под мишниците и не съм имала привидно "отоци" също така това им положение не ми създаваше физически дискомфорт само визуално гледката беше меко казано странна :? .Заради другите ми проблеми нямах време да обърна особено внимание на този (д)ефект и не съм се интересувала дали има вариант за корегирането му, прекалено много ми бяха другите главоболия ,а и го приемах като резултат от анатомичните ми особености.Преди последната ми операция по време на прегледа докторите само ме погледнаха и ми казаха , че имплантите не са си по местата и ,че трябва да се преместят и да се корегира разстоянието.Аз направо онемях защото въобще не съм и преполагала ,че това може да бъде корегирано.Тогава ми казаха ,че имам дъгообразен гръден кош, но това не било проблем когато джоба е оформен както трябва.Непосредствено след операцията разстоянието ми беше по-малко 1 пръст, а сега година и нещо по-късно е 2 пръста и ареолите ми си гледат право напред :D
Е оказа се ,че действително е възможно да бъде корегирано проклетото разстояние :lol: , но разбира се трябва да е съобразено със пациента както казва Aset.

Да ви кажа аз съжалявам ,че се стигна до тази тема, защото не мисля ,че е наша работа да учим докторите как трябва да си вършат работата и не мисля ,че е редно в един момент на теория да знаем едва ли не повече от тях...Освен добри хирурзи тези хора трябва да станат и добри естети, а не просто да режат и да пъхат имплантите пък каквото стане..кога ли ще стане това масово тук не знам...Радвам се обаче ,че напоследък чувам ,че има и човечни доктори ,които не се интересуват само от финансовата страна на нещата.
Ще завърша обемното си излияние :lol: с пожелание в тази тема да няма други освен мен и Бюти ,които да споделят този проблем и какъвто и да е друг! :D
А и една молба :lol: Момичета, изчаквайте да мине година след операцията преди да започнете да ръсите милиони хвалебствия относно хирурзите си независимо колко ви се иска :lol:

minididi
16th January 2007, 08:18
И аз преди операцията имах 5 пръста разстояние,веднага след нея/тъй като исках да се корегира/ лекарят наистина го беше намалил но малко на 3 пръста ,сега вече 5 седмици след операцията са 4 пръста...така че точно този въпрос и мен много ме вълнува в момента, но е твърде рано да се радвам или да се притеснявам за това ще изчакам 4-5 месеца да видя какво ще се получи,защото имам чувството че колкото повече време минава толкова повече се връща първоначалното състояние.

junglegirl
16th January 2007, 09:00
А на мен естественото ми разстояние беше 3 пръста,непосредствено след операцията беше пак толкова,а сега е 1,5-2 пръста.Струва ми се,че колкото по-подвижни стават гърдите,толкова по-лесно се събират...Но май разбирам какво има предвид Бюти,защото и на мен имплантите и естествените ми гърди са ексцентрично разположени,контурите им не съвпадат,а са изместени ако мога да го обясня. :roll:

grace
16th January 2007, 10:04
Джънгълче, какво имаш предвид под "ексцентрично разположени"? Доколкото схванах, при Бюти се е получил нещо като ефект "двойни гърди", т.е. естествената гърда седи по-високо от имплантанта и не са като една цяла гърда, а една върху друга. :roll: При теб същото ли е?

junglegirl
16th January 2007, 10:30
Само на едната е така-тази "гънка",за която ви говорих ако си спомняш.
Но за "ексцентричното" разположение на имплантите имам друго предвид.
Ако приемем(грубо),че ареолата е център на гърдата,то центърът на импланта би трябвало да съвпада с нея.......а бе нещо,като емблемата на АУДИ :lol: :lol: -тъпо ми е обяснението,но такова разминаване имам предвид(хоризонтално).Чака да пробвам пак :lol: -там,където се събират гърдите,ръба на импл. започва вътре в очертанията на самата
гърда,а другият край(откъм мишницата) излиза 2см.извън очертанията на естествената гърда. А бе,според мен имплантите трябваше да са с 1-1.5см по-събрани :roll: Ама к'во да пра'иш :wink:

grace
16th January 2007, 10:43
Аха, сега разбрах, ами значи и при теб си е точно неправилно позициониране. Трябвало е да са малко по-събрани отпред, обаче щом разстоянието при теб се скъсява с отпускането на гърдата, тогава пък няма ли опасност от тази симмастия за която споменава Асет? :roll: Аз не съм много наясно как точно се получава симмастия, та ще съм благодарна ако някой може да ми обясни.

junglegirl
16th January 2007, 10:48
А бе,далеч съм от симмастия :lol: :lol: и Слава Богу-(по-грозно нещо не съм виждала).....но тя не се ли получава само при надмускулно поставяне? :roll:

grace
16th January 2007, 10:54
Надявам се Асет или някой друг запознат да ни обясни. И с времето ли се получава , в резултат на какво или си е лекарска грешка още при поставянето на имплантантите?

Denilini
16th January 2007, 12:09
А пък при мен е направил левия джоб доста по високо от десния и има голяма разлика между двете :( .Я да ви питам за вашия дъгообразен гръден кош какво представлява,че моят гръден кош е крив в дясната страна по принцип.Бюти?

Beauty
16th January 2007, 12:09
:?

emisof
16th January 2007, 12:10
Малко встрани от темата - аз си имам анатомична разлика в размера , но не голяма - приема се за нормална . Изискването ми беше , след като се слагат еднакви кубици , в областта над сутиена вида и нивото да е еднакво . Направиха го . А разликата си остана в сутиена и на външен вид не си личи . Даже ми се е случи от много гледане накрая голямата да я видя по-малка и това ме отрезви да спра .
И аз имах голяма асиметрия, като при първите ми две операции си бях с еднакъв кубик гърди, сега съм с 350 и 390 и са еднакви.
А по повод разстоянието - дълго време ми беше около три пръста, което на мен ми се вижда нормално, но сега си ги поисках по-близо една до друга и са точно така.

Beauty
16th January 2007, 12:13
:?

sladkatony
16th January 2007, 12:17
E, ама аз така като ви чета излиза, че и моите са кофти поставени !
Започвам да мисля за трета операция :?

Denilini
16th January 2007, 12:21
аз мисля че трябваше да съм с различен кубик на двете,ама.. може ли да спори с него човек :(

Beauty
16th January 2007, 12:29
:shock:

grace
16th January 2007, 12:34
Ееееех,защо я нямаше тая тема и преди... :cry: :cry: ,сега нямаше да съм с втора операция... :cry: :cry: :cry:
Бюти, миличка, и аз съжалявам че се наложи да преживееш тази втора операция :cry: Точно затова те помолих да пуснеш темата, за да предпазим новите от същите грешки, поне доколкото е възможно. Даваме много пари, търпим болки, а резултата не винаги е какъвто очакваме за съжаление. И защо ние трябва да казваме на лекарите как да позиционират гърдите ни, нали това е тяхна работа, ние не сме длъжни да знаем всичко и да им обръщаме внимание на всяка подробност. :roll: Радвам се ,че все повече момичета се решават да последват примера ти и да споделят проблемите си.

Denilini
16th January 2007, 12:36
не разбирам нашето чувство за естетика ли е изкривено,на хирурзите ли,че не могат да ни разберат от първия път как искаме да стане или те си ги правят май както знаят пък като не ги харесаме,хайде втора,трета операция докато се получи

Yansi
16th January 2007, 12:37
Бюти , не помня какъв е бил диаметъра на имплантите, но знам ,че бяха високопрофилни ,а доколкото съм гледала по таблиците те са с малък диаметър.Тези с които съм в момента са с среден профил и значително по-голям диаметър, та ако не ми бяха поставени като хората съм сигурна ,че щях да ги усещам не само под мишниците ,ами и на гърба :lol:

пп.не ,не душа това за хвалебствията не беше насочено към теб :D а към новорегистриралите се.

Beauty
16th January 2007, 12:44
8)

Glesanka
16th January 2007, 13:13
Aset, по какъв начин ти бяха препозиционирани ареолите? Изрязват се и се преместват ли? Или е друг начинът? Извинявам се за невежеството ми, но този момент съм го пропуснала... :oops: :oops: :oops: И още: Какви белези остават от процедурата?

Благодаря предварително!!!

DeSIKOS
16th January 2007, 13:32
Моля, наистина някой да обясни, какво значеше "симастия" :?

Beauty
16th January 2007, 13:34
:?

Aset
16th January 2007, 15:06
Ееееех,защо я нямаше тая тема и преди... :cry: :cry: ,сега нямаше да съм с втора операция... :cry: :cry: :cry:
Абе няма гаранции, ти може и да каже6,4е иска6 1 см, д-рът да каже: ОК , но ако това си може и знае пак да се събуди6 с 4 .

junglegirl
16th January 2007, 15:10
ти може и да каже6,4е иска6 1 см, д-рът да каже: ОК , но ако това си може и знае пак да се събуди6 с 4 .
Да,да-кривичко им е метърчето нещо,а за окомерът да не говорим. :lol: :wink:

П.П.Между другото аз гледах по-толерантно,защото си представях как се подуват тъканите,как джоба се прави по-голям и се оформя с пръсти,как не е идеално кръгъл,може да е тесничък някъде,че след като постои малко в джоба,импланта се пораздвижва и т.н.(общо взето,че резултата се вижда след известно време),но как тогава на запад по време на операцията вядят и слягат импланти,докато изберат най-удачните?Те не шият,за да изправят пациента всеки път и после пак да го шият?!Аз си се събудих със страхотни отоци и си мисля,че това е пречело по време на операцията да се види добре,но егати........

Aset
16th January 2007, 15:16
За симмастия ще ви пиша от вкъщи довечера, че служебния комп sucks.

Beauty
16th January 2007, 15:17
:?

grace
16th January 2007, 15:23
Ами да, при това става въпрос за същия лекар. Аз му казах непосредствено преди операцията (не по-рано да не забрави случайно :wink: ) и ми го направи каквото исках. Явно, ако не наблегнеш изрично на това ,си го правят както те си знаят. :?

Beauty
16th January 2007, 15:29
:?

emisof
16th January 2007, 16:31
Няма как да знаем повече от д-рите, все пак те учат поне по десет години тоя занаят. По-скоро трябва да имаме достатъчно здравна култура, че да им зададем правилните въпроси. Ако медицината можеше да се научи от нета, като прочетем един учебник по анатомия ще можем и се оперираме взаимно :lol:

Beauty
16th January 2007, 16:36
:lol:

grace
16th January 2007, 17:16
Бюти, не се дразни, аз разбирам много добре какво имаш предвид, ама то ние с теб и от половин дума се разбираме де :lol: И никакво :2040: че ще те :2010: :lol:

Beauty
16th January 2007, 17:37
8)

Yansi
16th January 2007, 17:47
Нищо не става Бютсън :lol: просто на хората които не са минали през това явно им е много трудно да го смелят,(което е нормално) и приемат всяка една наша дума прекалено буквално и крайно.

grace
16th January 2007, 17:48
Хахаха..много се извинявам, ама като го видя това :2005: винаги ме напушва смях :2005: :lol: Стила ти на писане много ми харесва - ясен, разбираем и в същото време поетичен и винаги с тънък хумор ,който много ме забавлява. Точно затова не пуснах аз темата, знаех си че ще го направиш сто пъти по-добре от мен :lol:

Aset
16th January 2007, 17:50
Права си,Асет,но пък не на 100%,защото аз изобщо не акцентирах на това,не казах как го искам изобщо(за разлика от втория път) и съответно той човечеца си ги е направил както на него му харесва.
Да, много си права с темата и с това, че трябва предварително да помислим какво разстояние искаме между гърдите, защото много от нас тръгват неориентирани под ножа и ако не ги попитат става ...
Само че с това, че човечеца ги е направил както му харесва позволи ми да не се съглася. Просто нещо не е изчислил според мен, защото не може да не видиш, че туряш импланта под мишница, мама му ст*ра! Не може да виждаш този ефект, който Грейс споменава - нещо като двойна гърда и да замазваш очите на пациента си. Само пренебрегването на физическата болка мога да разбера - може да реши, че се глезиш или по- бавно се възстановяваш. Ама другото за което ни каза - "Ако бяхте ме видели без сутиен..."... Това не вярвам да не го е видял.

Сега за другото, да ви напиша на бързо това, което съм чела, което съм осмисляла на базата на 2-2,5 годишно обучение по ветеринарномедицинска анатомия и други общи медицински познания.

СИММАСТИЯ


Симмастията е радко срещано усложнение при операцията по увеличаване на бюста. Среща се когато имплантът е поставен под големия гръден мускул. Всички мускули в тялото си имат начало и край, т.е. те започват и свършват в т.нар. инсерционни пунктове. Такъв пункт за големия гръден мускул е гръдната кост. (Нали си спомняме от биологията за 8 клас какво е гръдна кост - плочицата между гърдите ни за което се залавят хрущялните части на ребрата :wink: )
Ето, вижте къде свършват гръдните мускули, в средата на гръдния кош:
тук (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Pectoralis_major.png)
Когато поставим импланта под мускула ние му създаваме напрежение /на мускула/,което до сега не е изпитвал. За това след операцията усещаме притискане, опъване докато не се отпусне. Хората притежават различни мускули - по-сухи, по-нежни или по- еластични. По време на прегледа лекаря преценява това, доколкото може, а също и опипва инсерционния пункт! (Тези дни около тази тема си спомних, че при мен беше така. Опипва, черта, обсъдихме какво е желаното от мен разстояние между гърдите и на базата на това той заключи колко може да бъде.)
При жените с по- слаби мускули, с малко отложена мазнина в тази зона и слабички по принцип /повечето тук сме подобен тип май/ може да се случи така, че под напора на импланта краят на мускула да се отдели от гръдната кост и имплантите да се слеят. Т.нар. симмастия.
снимка (http://www.justbreastimplants.com/images/symmastiaphotos.jpg)
Сами се досещате, че колкото по- близо до гръдната кост лежат имплантите, толкова по-голямо напрежение в тази зона се създава и толкова по- голяма е предпоставката за това макар и рядко усложнение. За това максималната близост на гърдите се определя за всеки много индивидуално. За това и се възпротивих на гръмките думи на Бюти:
Та ,мили момичета,не се връзвайте,че имплантите не могат да се доближат ,за да създадат едно малко разстояние,защото гръдния кош бил не знам си какъв-това е лъжа. :!:

Могат да се доближат в различна степен за всеки и е важно тази степен да бъде правилно определена, а не да ни излъжат, че може да е 1 см. и после да страдаме .
:arrow: Друга причина е поставянето на прекалено големи импланти!
:arrow: Още една причина е прерязване на мускула от хирурга - невнимание, неправилна работа, такива неща.
:arrow: Бюти казва, че се среща и при определен вид гръден кош по- често, не си спомням да съм го срещала, нямам и време да проверявам в момента. Пиша ви по спомени.
Състоянието се лекува с реоперация. Не зная веднага ли се поставят и имплантите или първо се оправя състоянието на мускулите и по- късно се прави друга интервенция за имплантите. Но при всички положения да ти се отдели мускул не е приятно сигурно... Вероятно оказва влияние и на двигателната функция.

Yansi
16th January 2007, 17:55
но как тогава на запад по време на операцията вядят и слягат импланти,докато изберат най-удачните?Те не шият,за да изправят пациента всеки път и после пак да го шият?!
В седнало положение демек изправен си от самото начало на операцията и не се налага да те свалят и изправят след всеки чифт импланти :lol:също така не шият докато не се уверят ,че са подходящите.Аз съм оперирана така.ама как става номера да не падат тия импланти докато ги пробват не съм питала, не искам и да знам, че ме фаща шубето само като си помисля как са ме подмятали :2009: :girl_haha:

Aset
16th January 2007, 17:59
Аз ще ти кажа, той разрезът на кожицата е малък, нали знаеш. Просто я разпъват, поставят импланта и изобщо не се притесняват, че ще падне. Диаметърът му е по- голям от разреза :lol: :wink:

grace
16th January 2007, 18:06
Асет, благодаря ти за изчерпателната информация :2020: Аз непосредствено след операцията имах такъв голям отток между гърдите, че се уплаших, че съм получила това усложнение. Но постепенно спадна и сега спокойно си напипвам костта. Обаче незнаех, че може да се получи с времето. Уфффффф... сега и това ще го мисля :roll:

Aset
16th January 2007, 18:13
В интерес на истината не зная в какъв период от време може да се очаква. Може би е възможно дори в момент на силно напрягане на мускула, не знам :2016: Все пак си мисля, че едва ли е толкова опасно като минат два- шест месеца... Ама аз така си мисля, де.

Това му е гадното на силикона - почти винаги има какво да си мислиш, вече сме го сложили, да не му се впрягаме кой знае колко.

Надявам се днес ме разбрахте защо подскочих вчера и към коя част на постингите беше насочен упрека ми. Аз също харесвам разстояние от един пръст между гърдите. Но нека е разумно и при кой колкото може :2015:

grace
16th January 2007, 18:24
Това му е гадното на силикона - почти винаги има какво да си мислиш, вече сме го сложили, да не му се впрягаме кой знае колко.
И аз така мисля ,че ако се втелясваме толкова ще стигнем дотам, че и задника да ни заболи ще си мислим че е от силикона :girl_haha:

DeSIKOS
16th January 2007, 18:43
Момичета благодаря ви за изчерпателния отговор, наистина за това усложнение на знаех, изглежда ужасно, НО от това което видях, разбрах, че то е проблем само при подмускулното поставяне, а как стои въпроса с надмускулното там, като чели не е възможна подобна грешка :?:

polincheto
16th January 2007, 19:12
Здравейте,момичета,и от мен!И аз да си кажа моите проблеми:( за съжаление този д-р Стоянов май не излезе най-удачния избор.При мен вече са минали почти 4 месеца от операцията ми и изобщо не съм доволна от резултата:( съвсем по друг начин си представях гърдите.Разстоянието ми е около 3 пръста(не си спомням колко ми беше преди,но не е било по-голямо),и хич не ми харесва,опитвам се с помоща на сутиените да замаскирам ситуацията,но все пак разстоянието си личи:( Разстоянието ми не е единственият ми проблем,за съжаление:( едната ми гърда е сравнително по-голяма от другата;тази по-малката в долният си край е изкривена към външната страна,а другата не е така.Тази по-голямата е разположена доста по-високо от другата....абе изобщо двете са напълно различни:( На този етап не мисля да правя втора операция,може би ще изчакам да мине още време,лошото е че при моя случей, тъй като разрезите ми са под мишниците,при втора операция трябва да ме режат на друго място:(

Beauty
16th January 2007, 19:34
:?

grace
16th January 2007, 19:42
:shock: Бюти, направо се стресирах... Отивам пред огледалото да се огледам за стотен път, че ме хванаха лудите :2005:

polincheto
16th January 2007, 19:49
Ами нещата доста се промениха след тези снимки,за жалост :2021:
Незнам защо така трябваше да стане,но в интерес на истината Стоянов изобщо нито ми е правил измерване нито ми каза какъв диаметър импланти ще ми сложи.Дори му казах че не искам да са с висок профил,но като си получих епикризата видях че са точно висок профил.Според мен ако диаметъра на имплантите ми беше по-голям,щяха да са по-хубави:( Трябва да си направя няколко снимки и да видите за какво говоря.

Beauty
16th January 2007, 19:49
8)

Aset
16th January 2007, 20:06
Май парите са ги обсебили всичките... Струва ми се, че претупват желания и обяснения. Ами ако пациентката не е проучвала нищо? Длъжна ли е да е половин медик?

Хирургът е този, който трябва да обясни за видовете имплантите, за пълнежа, за марките, за видовете поставяне, за разстоянието между гърдите, за ареолите, за мекотата, за усложненията... За Бога! Човешко е нещо някой път да се пропусне, има толкова много за казване, ама ако аз бях пластичен хирург щях да си направя един план, да си го окача на стената и точка по точка всеки път по него да разговарям с пациентките :!:

А, забравих нещо! Струва ми се, че при подмускулното поставяне, тъй като посоката на мускулните влакна е такава, че при съкращение мускулът избутва импланта навън, към ръката, та при този вид поставяне с времето малко или много се увеличава разстоянието между гърдичките.

Excel
16th January 2007, 20:14
И какво излезе ? Който няма силикон - няма проблеми . Sorry , ама вашето вече намирисва на капризи . Май не сте носили само един единствен сутиен / китайски , защото китайките имат комплекси в това отношение / и да се чудите откъде може да си купите още един такъв , а никъде да няма , защото всеки внос оттам е с еднократен източник . Е затова се радвам на малкия си обем , ще се радвам ако поне 5год. нямам проблеми , въпреки че това е страшно много време , не ме интересува вътрешната разлика в обема си , защото само аз я виждам , а мъжа ми дори не я усеща . Доволна съм , че съм направила тази операция , защото изпробвах всички възможни варианти преди нея . Доволна съм , че изглеждам жена . И щастлива . Но си нося риска .

grace
16th January 2007, 20:14
Ей,Грейсита,ща бия,момиче :2011: ,ако имаше проблем,за това време,което е минало от операцията ти,все нещо щеше да забележиш и усетиш,повярвай ми.Аз си ги имах през цялото време,не са се появили изведнъж,просто той ме омайваше и ми даваше обяснения за всяко едно нещо...Моля те,спри да си внушаваш,до вчера беше толкова доволна...недей така,знаеш,че човек от внушение може дори да се гътне болен на легло.Усмивка! :1242: :mrgreen:

Абе, аз не съм от тия дето се шашкат лесно, ама странно ми се струва само при мен да са добре нещата (да чукам на дърво 2001 ). Поне още някое момиче да се появи и да каже че е доволна, че така много кофти....и ми се върти гадната мисъл в главата ,че рано или късно и на мен няма да ми се размине някое усложнение. :roll:

Дива, ти с каква кубатура си? Аз съм с 300сс и дали това наистина има значение за проблемите за които момичетата говорят?

DeSIKOS
16th January 2007, 20:42
Абе, какво Ви става на всичките, грип ли върлува във форума....Накархте ме да се съблека пред огледалото и половин час да се взирам в гърдите си, белким и аз видя разлика, едната да стърчи на ляво, а другата да гледа надолу :lol: :lol: май стана модно да не се харесваме.... :lol: :lol:

Beauty
16th January 2007, 20:46
:2033:

Aset
16th January 2007, 20:56
ще се радвам ако поне 5год. нямам проблеми
И аз такъв срок съм си дала :lol:

polincheto
16th January 2007, 21:21
http://i.data.bg/07/01/16/192935.jpg
имам и още снимки но мисля че и тази се вижда добре

Beauty
16th January 2007, 21:31
:D

milena127
16th January 2007, 21:34
Честно казано и на мен ми изглежда добре.
Ако се змислите - естествените гърди също никога не са съвършено еднакви. Не може да се очаква и при силикона да няма някаква минимална разлика при вглеждане.

diastemma
16th January 2007, 21:36
Полинче, за мен са СТРАХОТНИ!

grace
16th January 2007, 21:37
Полинче, и аз си поиграх доста на "Открий разликите" докато забележа нещо. Не е фрапантно, не се набива на очи, така че не се притеснявай толкова.

polincheto
16th January 2007, 21:42
На живо изглеждат доста по-зле,а и както се вижда едно ми зърно е по-нагоре,другото по-надолу и изобщо не са кръгли:( Нали затова все пак си плащаме,за да ги направят идеални,а не да се задоволяваме с това "не са чак толкова зле" :(

milena127
16th January 2007, 21:45
Ти разбира се си преценяваш какъв резултат си искала. Може и да не е наистина каквото си поискала.
Само до казжа от моя вече 10-месечен опит - при мен формата се придоби месеци след операцията, дълго омекваха и се оформяха. Доколкото знам при подмускулното още по-бавно става.

Aset
16th January 2007, 21:51
Полинче, според мен ... не са на местата си, не са подходящия размер или не са позиционирани зърната както трябва... Нещо такова.
Ако разделим всяка гръд през средата с две перпендикулярни линии, така, все едно слагаме кръст отгоре - + , то зърната ти направо ми се струват в долния вътрешен квадрант на плюсчето... Не знам как да го обясня...
Обаче ако си оперирана скоро предполагам, че имплантите ще слязат още и зърната ще дойдат по- централно.

polincheto
16th January 2007, 21:54
Наистина се надявам имплантите да слязат по-надолу,че......незнам:( хич не ми се иска отново да се подлагам на това мъчение

polincheto
16th January 2007, 22:01
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=95933
успях да сложа снимките
парола-6666

milena127
16th January 2007, 22:02
Доколкото виждам и мога да преценя като непрофесионалист ти си още съвсем скоро след операция.

Аз съм с надмускулно и доста се промениха, при теб трябва още повече да се промени, изчакай и ще видиш. Мисля, че съм гледала снимки на подмускулно които изглеждат точно така, след няколко месеца ще изглежда съвсем различни.
На снимките отпред изглежда много добре според мен, но пак казвам-всеки си знае какъв резултат иска.

polincheto
16th January 2007, 22:08
След 10 дни стават 4 месеца от операцията и не мисля че ще се променят още много(но наистина се надявам),за разстоянието приемам че няма как да се намали само,но поне да си станат кръгли:(

Beauty
16th January 2007, 22:10
:shock:

Aset
16th January 2007, 22:11
И според мен са кръгли. Само зърното трябва да е по- нагоре и по- централно май. Според моя вкус, де.

Ама имаш страхотна кожа, Поли!

Renkata
16th January 2007, 22:13
Попитай си доктора си ако носиш ластичен бинт за след операция дали няма да слязат надолу :)

Yansi
16th January 2007, 22:13
но поне да си станат кръгли:(
:shock: аз ги виждам напълно кръгли.
едната е малко по-височко ,но това е нормално ти все още си в процес на възстановяване.аз не виждам причина за безпокойството ти :D само ни плашиш ей :2010: :lol:

polincheto
16th January 2007, 22:22
Ох,момичета,така съм се шашнала,че вече наистина се побърках.Може би не ми изглеждат кръгли защото зърната не са си на мястото,ще видим кога ще се оправят и дали ще се оправят.Другото което ме претиснява е че белезите ми изобщо не са избледнели,все така червени са(на снимката изглеждат по-светли) и ме е страх че за лятото няма да са за показване:( Момичета, вашите белези кога избледняха?
Наистина ви благодаря, с мненията си доста ме успокоихте:) :oops:

DeSIKOS
16th January 2007, 22:24
Добре са ти гърдите според мен, въпреки, ча аз ги харесвам повече, ако зърната са централно, но смятам, че това се постига само ако имплантите са под жлезата, за подмускулно са много добре!

Beauty
16th January 2007, 22:26
:?

polincheto
16th January 2007, 22:33
:2015: Смятам да мирясам малко,пък да видим какво ще стане:)

grace
16th January 2007, 22:43
Май и аз не съм добре, щото ги виждам съвсем кръгли :2009: На тези снимки даже не забелязвам разликата, която видях на първата. Като се смъкнат още малко надолу и зърната ще си дойдат на мястото.

polincheto
16th January 2007, 23:14
Знам че е извън темата,но можете ли да ми кажете до кога да правя масажите?Стоянов ми каза само 2 месеца,но още са доста твърдички :oops:

Beauty
16th January 2007, 23:20
:D

Nikolette
16th January 2007, 23:49
И аз съм на мнение, че гърдите ти са кръгли, Поли. Според мен растоянието гърдите е по-голямо защото размерът на имплантите е по-малък. Не знам другите на какво мнение са, но на мен ми харесва бюстът ти- момичешки и секси. А след още 2-3 месеца, когато имплантите се отпуснат и зърната ще си идат на мястото :wink:

polincheto
17th January 2007, 09:46
Благодаря ви момичета!Наистина ме окуражихте!Въпреки че наистина си представях гърдите ми по друг начин(исках да са събрани),ще изчакам да мине още време и дали ще станат по-добре.На този етап не смятам да си правя втора операция,ако наистина не се подобрят може и да се замисля де,но най-вероятно след като мине лятото,или може би поне като си родя бебче,че и тогава сигурно ще се наложи корекция(но засега съм още малка :D )

grace
17th January 2007, 09:59
Полинче, ти с каква кубатура си? Аз съм с 300сс, разстоянието ми е един пръст и малко, но имам малък гръден кош, затова във външната част, откъм подмишниците са издадени колкото твоите. Предполагам, че за да седят така както ти искаш, при теб трябва да са с по-голям диаметър. :roll:

polincheto
17th January 2007, 10:43
Аз съм с 330сс PIP,но и преди операцията не бях съвсе плоска,а си имах прилични гърди.По принцип аз исках поне 350сс,но Стоянов ме разубеди и настояваше да сложа по-малко и сега много съжалявам че го послушах,защото за моето тяло,350сс щяха да стоят по-добре.И аз смятам че трябваше да са с по-голям диаметър,ама кой да пита:) за другия път поне вече ще знам :D

Chujdata
17th January 2007, 11:15
Поленце,
и аз мисля, че гърдите ти има още доста да се променят и за сега на този етап са много добри. Толкова много снимки на подмускулно съм изгледала, точно така изглеждат при жените, които след 1 г. са им перфектни.

grace
17th January 2007, 12:33
Момичета, понеже доста се притесних от прочетените неща до тук, ми се иска да си направя една консултация с вас. Качих снимки на гърдите ми http://www.snimka.bg и моля за мнението ви. Все пак имайте предвид ,че е минал само месец от операцията ми. :roll:

пп. Бюти, надявам се да нямаш нищо против че го правя в тази тема.

sladkatony
17th January 2007, 12:44
grace, не си насаждай психози !
Циците са ти перфектни, а и е минал само месец !
Моите след втората операция изглеждат мноооого по-зле, а и май няма вариант да изглеждат по-добре.
п.п. От втората ми операция минаха повече от два месеца

grace
17th January 2007, 12:48
Благодаря ти Сладка, не си насаждам психози, ама много недоволни от този доктор бе :shock: Ти какво точно не си харесваш на твоите и при кой лекар ги прави?

леля мичИ
17th January 2007, 12:55
Грейс, аз нямам тунинг (все още :wink: ), но съм тук(във форума) редовно и искам да ти кажа, че гърдите ти изглеждат идеално... :1203: :wink:

grace
17th January 2007, 12:58
Благодаря ти Миленче, ти поне знам че не си поплюваш и си казваш каквото мислиш :lol:

sladkatony
17th January 2007, 13:08
Прилагам снимки за да не обяснявам надълго, сигурна съм че всички ще разберете защо не съм доволна
с надмускулни импланти 350сс (малко преди операция 2)
тук проблема беше ужасния риплинг

Подмускулни импланти 375сс, два месеца след операцията
тук вече нямам риплинг, но пък циците са криви, значително по-малки и са сплескани

п.п. Обмислям трета операция за по-голям размер

grace
17th January 2007, 13:14
Сладка, ти при кой лекар се прави? Аз не мисля че проблема е в размера....ти си слабичка като мен и размера е добре :roll:

sladkatony
17th January 2007, 13:16
Н. Георгиев и двете операции
:) Абе малки са :? :cry:

milena127
17th January 2007, 13:37
Абе Тони, къде е този ужасен риплинг след първата, нищо не виждам :shock: :?:

Aset
17th January 2007, 13:39
Подмускулни импланти 375сс, два месеца след операцията
тук вече нямам риплинг, но пък циците са криви, значително по-малки и са сплескани

п.п. Обмислям трета операция за по-голям размер
Не са по- малки, просто още не са си слязли надолу. Изчакай поне шест месеца да видим как ще са тогава.
Ама първите много естествено стояха. Само този риплинг да го нямаше.

sladkatony
17th January 2007, 14:00
Абе Тони, къде е този ужасен риплинг след първата, нищо не виждам :shock: :?:
:) Колкото и да се опитвах да го заснема - не се получаваше, явно ми е качествен апарата и минавам без фотошоп :wink:

beibi1
17th January 2007, 14:44
grace,страшни цици :1203:
Мечтая си за такива,ама май се отказах вече от силикона,само с повдигане ще мина,че много ме е страх от този силикон :2016:

grace
17th January 2007, 14:49
Благодаря :lol: Ако си ги харесваш като големина можеш да минеш и само с повдигане. Успех :lol:

DeSIKOS
17th January 2007, 15:02
Грейс, съжалявам не можах да оценя твоите прелести, но тези на Тонката, много ми харесаха, но и аз съм на мнение, ако трябва да съм откровена, че първия вариант лично на мен ми се нрави повече, може би, защото изглеждат по-големи и по-естествени, жалко за риплинга, който се получава при този метод! Наистина ако изчакаш след време ще заемат по-естествена форма, при първия вариант май са на 6 месеца, доколкото си спомням!

sladkatony
17th January 2007, 15:07
Да, и на мен повече ми харесваха в първият им вариант - ама ...
И си права на първата снимка съм 8 месеца след операцията, а на втората едва два месеца. Ама продължавам да чакам... така или иначе ако предприема трета операция ще е към късня есен

Jeni84
17th January 2007, 15:11
Полинче,
Аз съм със 350сс, подмускулно и гърдите ми изглеждаха точно като твоите на 3тия месец.Д-ра ми каза след операцията просто да напискам съвсем леко имплантите надолу за да слезнат по-бързо и зърната да си дойдат на мястото.Сега почти 5 месеца след операцията са си почти както трябва,само че аз имам друг проблем, мойте гърди и преди операцията бяха различни (като на повечето жени де), сега едното ми зърно е с около половин, един сантиметър малко по встрани от другото но поне са на едно разнище. Чесно казано това мен не ме притеснява, най-важното че поне за момента нямам здравословни проблеми. Моя съвет е преди да се притесняваш излишно и да мислиш напразно защо е станало така изчакай известно време (до 6ти, 7ми месец).Аз не разбирам толкова много като другите форумнични но поне всични са на едно мнение че при подмускулно възстановяването е по дълго. Мойте гърди започнаха да се оформят и омекват чак след 4 месец.

Nikolette
17th January 2007, 15:27
Тони, честно да ти кажа мисля че след първата операция са по- красиви. По моето скромно мнение е трябвало само да ти направи повдигане- някакси тази кубатура не обира нацяло кожата. А като размер са ти чудесни. :wink:

Грейс много бързо махна снимките. :lol: Ако искаш прати ми на лични и аз да ги видя.

grace
17th January 2007, 15:30
:lol:

Yansi
17th January 2007, 18:17
Тони, честно да ти кажа мисля че след първата операция са по- красиви. По моето скромно мнение е трябвало само да ти направи повдигане- някакси тази кубатура не обира нацяло кожата. А като размер са ти чудесни. :wink:
Тонка и аз съм на това мнение.А за 3-та операция направо ти забранявам да мислиш! :2010: не и преди да е минала година, чак тогава ако не се харесваш ти разрешавам :wink:
да не забравяме ,че това не са чекмеджета!

А на grace и polincheto им забранявам да влизат в тая тема :wink: :girl_haha: защото само се психясват напразно :lol:

grace
17th January 2007, 18:21
Ами аз вече съм спокойна, след като получих толкова хубави мнения от всички ,които ги видяха. Така че ще си влизам пък :1351:

Yansi
17th January 2007, 18:31
и аз ти ги видях :1351:
наистина няма за какво да се притесняваш :1250: изглеждат много добре :D

sladkatony
18th January 2007, 08:49
Момичета, махнах снимките за да не за разводняват нещата :wink:

grace
18th January 2007, 10:57
Утре изрично ще поговоря на тази тема-за възможностите за намаляне на разстояние,за трудностите,за рисковете.

Хайде Бюти, чакаме те да разкажеш какво си научила, че тука се отплеснахме с разни снимки. :wink:

Denilini
18th January 2007, 12:26
Здравейте момичета,не можах да влизам във форума тези дни,доста неща сте изписали :D .Полинче наистина има разлика във височината на зърната ти ,но и аз като другите смятам че имаш още доста оформяне,защото имплантите са ти още в горната част,моите са в точната им позиция и затова ти казвам че има при теб още да слиза,да не ти показвам аз каква разлика имам,че...Днес ми е прегледа и после ще ви пиша.Грейс,Тони може ли и на мен снимки на лични.Целувам ви :D

grace
18th January 2007, 12:51
Айде давам на пропусналите, ама чакам и аз снимка на вашите. Много момичета гледат, ама малко показват :cry:

Beauty
18th January 2007, 13:10
:lol:

grace
18th January 2007, 13:16
Това е то, Бюти си каза тежката дума , така че спирам да ви занимавам с мойте бомби :lol: Кажи сега за тези неща какво научи, че нали това ни е темата :roll:
Утре изрично ще поговоря на тази тема-за възможностите за намаляне на разстояние,за трудностите,за рисковете.

Beauty
18th January 2007, 13:31
8)

diastemma
18th January 2007, 13:38
Аз, откровено казано, не го разбрах този ваш спор :1252:

Teara
18th January 2007, 14:46
Момичета, много искам да ви изпратя мои снимки, но просто няма кой да ме снима. До 1-2 дена ще помоля една моя приятелка да ми направи снимки.
Пиша ви това по повод разстоянието между гърдите.Моето е около 3 или 4 пръста, гърдите ми излизат леко встрани от гръдния кош, но аз никога не съм мислила , че това може да е неестетично. А и всички мои приятели казват , че гърдите ми са красиви и естествени. И да допълня, че съм с подмускулно поставени ипланти.

Aset
18th January 2007, 15:09
аз никога не съм мислила , че това може да е неестетично.
Всичко е до собствени възприятия. Щом ти се харесваш и приятелите ти ги намират естествени какво повече ти трябва? Носи си ги без усложнения! :wink:

Teara
18th January 2007, 15:13
Много ти благодаря !!! А и след гледката преди операцията, трябва да ви кажа, че съм просто щастлива...

Beauty
20th January 2007, 19:57
:D

Beauty
20th January 2007, 23:26
:?

polincheto
21st January 2007, 10:23
Beauty,не мога да разбера точно въпроса ти :( но моите са доста по-издадени откъм мишниците(външната страна) отколкото посредата където трябва да са и за което се получава това гадно разстояние:(
М/у другото като си легна и имплантите съвсем отиват настрани и разстоянието ми става 5 пръста:( после като стана и трябва да ги наместя,направо се чудя какво ще правя като отида на плаж:( хората ще се чудят таз какво си бара циците :( това според теб нормално ли е да отиват толкова настрани :?

Nikolette
21st January 2007, 10:34
Разстоянието между моите е 1сантиметър, но като легна пак се разливат малко настрани като естествена гърда- неизбежно . Иначе трябва да са пластмасови за да стърчат непрекъснато нагоре. :lol:

grace
21st January 2007, 12:36
Разстоянието между моите е 1сантиметър, но като легна пак се разливат малко настрани като естествена гърда- неизбежно . Иначе трябва да са пластмасови за да стърчат непрекъснато нагоре. :lol:
И при мен е така и смятам че това е нормално, ако стърчаха щеше да е неестествено. :wink: Бюти , мила и аз не ти разбрах въпроса, май е с повишена трудност, за какъв релеф става въпрос? При мен няма ръбче отстрани.

Beauty
21st January 2007, 12:36
:?

Beauty
21st January 2007, 12:45
:2035:

Yansi
21st January 2007, 12:47
ПП.Релефа,който прави края на имплантите,бе мацки,контура до подмишницата,овала...
какво за него?къде свършва ли?

Beauty
21st January 2007, 12:55
8)

grace
21st January 2007, 12:58
Сега разбрах въпроса :lol: При мен е плавно, не се усеща никакъв контур.
пп. Точно като при Yanci. Има релеф, но на пипане не се усеща като отделно тяло.

Yansi
21st January 2007, 13:17
да, имам релеф , но самия имплант не го напипвам като нещо отделно :)

Beauty
21st January 2007, 13:31
:D

Yansi
21st January 2007, 14:34
зависи от кохезитета на имплантите и дебелината на кожата
и аз си мисля ,че от това зависи :2003:

polincheto
21st January 2007, 15:17
Аз до скоро си мислех че Стоянов не е могъл да ми намести имплантите понеже достапът през мичниците доста по-труден,но явно след като и с разрез под гърдата пак не е успял....незнам какво да си мисля :? Само знам че съжалявам за решението ми да се оперирам при него :( дано поне нямам някакви усложнения

Beauty
27th January 2007, 19:41
:?

LARISA
28th January 2007, 00:28
Аз претърпях четири операции за година и нещо :2014: -единственото което е че въстановяването е по бавно и понеже мойте силикончета са под мускула ,при напрягане още си ме боли :girl_hysteric:Днис правя точно три месеца от последната операция :1203:

Beauty
28th January 2007, 00:33
:D

LARISA
28th January 2007, 01:36
:(

Beauty
28th January 2007, 01:45
8)

bimbi
28th January 2007, 01:53
Лариса, кой ти е хирурга? и безплатно ли си поправи грешките?

LARISA
28th January 2007, 02:18
:(

Beauty
28th January 2007, 02:30
:?

DeSIKOS
28th January 2007, 09:38
Лариса, наистина кажи кой е хирурга ти? Това не е просто любопитсво, а нужна информация за форума. Разбирам стеснението ти да не навредиш по някакъв начин на репутацията му,явно защото си му признателна, но тук разбрехме много неща, първо че няма доктор, който да не е грешил в практиката си, но грешат ли рядко си признават грешката! Според мен не е грешно да сбъркаш, грешно е да не признаеш грешката си!

grace
28th January 2007, 12:54
Аааа,тук вече се намесва КК,нещата стават други...при такова усложнение лекаря не е длъжен да го прави безплатно.
Ей това ми е странно...защо да не е длъжен, след като на мен ми каза че възможна причина за КК е замърсяване по време на операцията? Кой е виновен тогава? :roll:

Beauty
28th January 2007, 14:39
8)

DeSIKOS
28th January 2007, 14:48
Ей това ми е странно...защо да не е длъжен, след като на мен ми каза че възможна причина за КК е замърсяване по време на операцията? Кой е виновен тогава? :roll:

Според мен не те е информирал правилно, по немарливост или замърсяване най-много някоя инфекция да направиш, но КК не!

grace
28th January 2007, 14:50
Аз моите ги свалих още на 18, ама защо казват че може да е от лекарска немарливост и в същото време не поемали отговорност. Много ми е любопитно кой е този лекар на LARISA, който и е правил безплатно операциите, но явно момичето не иска да каже.
пп. Точно за КК ми каза че това е една от причините.

Beauty
28th January 2007, 16:44
8)

LARISA
28th January 2007, 17:15
:(

diastemma
28th January 2007, 17:48
Лариса, във форума периодично възникват обсъждания на някой от лекарите... положителни и отрицателни, често на един и същи лекар в различен момент:)))
Така че това е просто временна тенденция. Остани малко повече - ще видиш, че след половин месец ще се говори за някой друг.

milena127
28th January 2007, 19:05
Лариса, във форума периодично възникват обсъждания на някой от лекарите... положителни и отрицателни, често на един и същи лекар в различен момент:)))
Така че това е просто временна тенденция. Остани малко повече - ще видиш, че след половин месец ще се говори за някой друг.
Абсолютно е така! Когато аз се включих във форума "модерни" бяха Динев и Тепавичарова, после минахме на Николай Георгиев (него даже и семейно го изклюкарихме :wink: ) сега е ред на Стоянов, после.... Много хирурзи сме го обсъждали подробно в някакъв момент.
И впрочем- всеки говори с имена, затова.
Теб защо те притеснява да говориш с име за твоя? :!: :?:

grace
28th January 2007, 20:33
Тя е писала кой е в един от постовете си, но сега като се поинтересувахме го е изтрила :wink:

Yansi
29th January 2007, 14:46
искам да те попитам,при всичките тези операции,едни и същи джобове ли ти използваха ?Ако да,то тогава как се променяха гърдите ти,само от смяната на различните импланти ли?
Мила при мен нещата стоят по-малко по-различен начин :) та не мисля ,че съм подходяща база за сравнение, но все пак ще напиша как беше :D
Oперациите ми бяха свързани с проблемите на едната гърда и всичките без последната са правени само на нея , демек на едната имам 6 операции без промяна на импланта :? и 7-ма с промяна на имплантите.първоначално имплантите ми бяха поставени подмускулно и се ползваше един и същ джоб, а след последната операция(която беше на двете гърди) бяха преместени над мускула с други импланти и тогава дойде голямата промяна :Dкорекцията на разстоянието и отстаняването на проблема :) Първите ми импланти бяха Евросиликон ,а сега съм с Ментор.
Другото,което искам да те попитам е през какъв период от време прави всички операции
Втората операция беше 3 месеца по-късно, на третата операция ,която беше 6 месеца по-късно от втората , вместо да се оправят нещата те взеха ,че се влошиха(тъканите не ми издържаха, независимо ,че се изрязваше и се шиеше на здраво място) и се наложи в рамките на 2 седмици още 2 операции...6-тата ми се губи след колко време беше :roll: а седмата(надявам се последна :1250: )е близо 2 години по-късно.
Моя извод на базата на горчивия ми опит е ,че не трябва да се правят повече от 2 операции(освен ако няма проблем)и ,че разстоянието между тях трябва да е не по-малко от година, за да може възстановителните процеси да си протекат нормално.Прекалено честото травмиране на тъканите не води до добри и желани резултати.
И съветът ми към всички вас е да не насилвате нещата и да не прибързвате с решенията си за 2-ра и 3-та операция :)

bimbi
29th January 2007, 14:55
Втората операция беше 3 месеца по-късно, на третата операция ,която беше 6 месеца по-късно от втората , вместо да се оправят нещата те взеха ,че се влошиха(тъканите не ми издържаха, независимо ,че се изрязваше и се шиеше на здраво място) и се наложи в рамките на 2 седмици още 2 операции...6-тата ми се губи след колко време беше :roll: а седмата(надявам се последна :1250: )е близо 2 години по-късно.боже :roll: ако съм аз не знам дали ще издържа психически :roll:

DeSIKOS
29th January 2007, 15:38
Янси, защо толкова много операции си претърпяла, аз мислех че са само 3, проблема небеше ли заради КК, след първата операция, а останалите поради каква причина бяха :?: :?:

Yansi
29th January 2007, 15:51
Янси, защо толкова много операции си претърпяла, аз мислех че са само 3, проблема небеше ли заради КК, след първата операция, а останалите поради каква причина бяха :?: :?:
3 пъти имах КК , дабъл-бабъл и на финала отхвърляне на имплант...

боже :roll: ако съм аз не знам дали ще издържа психически :roll:
На никой да не му стига до главата :1250:ама аз установих, че човешката психика и физика са с неподозирани възможности и не се прекършват толко лесно :D

bimbi
29th January 2007, 16:37
Мацка, поздравявам те за силата ти, и ти пращам много целувки :girl_kiss2:

DeSIKOS
29th January 2007, 17:45
Янси, за жалост можеш да се класираш в рекордите на Гинес, писала съм ти колко се възхищавам на устойчивата ти психика и амбицията да не се отказваш, но от това което чета за КК се подразбира, че появили се веднъж, твърде вероятно е да се повтори, освен на теб и на моя приятелка се случи така, а май и Емисоф беше казала нещо подобно :cry:

Excel
29th January 2007, 19:37
Връщам се от контрола , доктора ми каза , че опасения за КК нямам , защото е минало доста време от операцията / десет месеца / . Шокира ме , знаех за случаи , при които се появява дори и на втора год. , че чак не можах да реагирам и да разнищя въпроса . Прав ли е доктора или действа психологически ?

Chujdata
29th January 2007, 20:10
Връщам се от контрола , доктора ми каза , че опасения за КК нямам , защото е минало доста време от операцията / десет месеца / . Шокира ме , знаех за случаи , при които се появява дори и на втора год. , че чак не можах да реагирам и да разнищя въпроса . Прав ли е доктора или действа психологически ?
Второто , уви :cry: Аз съм чела и след 5 г. да се появява КК. Това не значи, че рябва да се притесняваш. Каквото такова мило :girl_kiss2:
Янси, ти си страхотен пример за всички момичета, които от лакомия ли, капризи ли, незнам, но подлагат тялото си на повторни и потретни интервенции без да имат някакъв проблем. Аз също като Бимби ти се възхищавам. И на теб :girl_kiss2:

Denilini
29th January 2007, 21:23
Аз пък не смятам че да искаш бюста ти /или друга корекция/ да бъде направен перфектно е признак на каприз ,дори да е постижимо само с цената на няколко операции,а напротив да се подложиш на дългоочаквана операция,да отделиш голяма сума и накрая да не се получи както си го очаквал и да НЕ НАПРАВИШ НИЩО е по лошо и малодушно,само и само защото видите ли може да стане нещо страшно то по тази логика по добре изобщо да не се оперираме :D

Chujdata
29th January 2007, 21:54
Права си донякъде. Аз лично, както неведнъж съм писала си направих моята операция от огромна нужда. Ако имах малък, но стегнат бюст, нямаше да се пипам. Затова и не очаквам, нищо изкуствено поставено да изглежда красиво като естествено красивото. Очаквах от операцията си по-хубав бюст от този, който имах, ако може да се нарече така, и го получих. От там нататък, всичко друго е суета.

Denilini
29th January 2007, 22:08
мда,съгласна съм,но когато знаеш че може да стане и по добре и си очаквал да стане по красиво,се налага повторение,а и нали пластичната хирургия е най-вече за да коригира естествените ни недостатъци.Разбира се не бива да искаме недостижими за физиката ни неща,а в границите на възможното и естетичното :D

Chujdata
29th January 2007, 22:10
мислиш ли , че 400 гр. са възможни и естетични на слаба жена с броящи се ребра?

Venice
29th January 2007, 22:15
Не ми се вярва някоя слаба жена да си сложи толкова кубици, би било ужасно вулгарно, така че примерът не ми се вижда уместен. Но по принцип си права.

Chujdata
29th January 2007, 22:18
Ами поразрови се из форума.Аз никога не говоря празни приказки.Всички обидени и несправедливо недооценени са се устремили към този пример. И после, опс - грешка на хирурга....

Denilini
29th January 2007, 22:21
И на мен примера не ми се видя уместен.Затова съм написала че не можем да искаме недостижими и неестетични за физиката ни неща

Venice
29th January 2007, 22:26
Е, ако Чужда знае за някой с такива кубици... но на слаба жена 400 биха стояли смешно, да не кажа грозно. Но въпрос на вкус, всеки има право да прави с тялото си каквото поиска.

Renkata
29th January 2007, 23:07
:lol: Не ми стоят вулгарно моите 420сс.Не съм от най-слабите,52 кг на ръст 169,но са ми като изляти.Имайки предвид ,че под мускула/частично/ се губи малко от кубатурата,формата им е анатомична,точно каквито ми бяха по време на кърмене.Ако бяха кръгли щяха да са съвсем изкуствени и тогава биха ми стоели смешно,въпрос на вкус наистина и преценка на доктора :wink:

Denilini
29th January 2007, 23:11
Напълно съм съгласна,а и когато са подмускула голяма част от кубатурата се губи и няма как да стоят вулгарно ,а и смятам че тази кубатура на 52 кг и този ръст са перфекни. :1203:

Venice
29th January 2007, 23:13
Извинявам се, ако съм засегнала някого, изобщо не съм искала.

Просто ми се видя гротескна идеята за огромен бюст върху броящи се ребра, нали за това ставаше дума. Но сигурно има жени, на които им стои добре, знам ли.. :oops:

Renkata
29th January 2007, 23:24
Извинявам се, ако съм засегнала някого, изобщо не съм искала. :oops:
:wink: Споко! Никого не засягаш :2039:

grace
29th January 2007, 23:37
Така си е...при подмускулното се губи много от кубатурата :wink:

Flame73
30th January 2007, 12:49
Всички обидени и несправедливо недооценени са се устремили към този пример. И после, опс - грешка на хирурга....
Но ако е грешка на хирурга,суета ли е?След една,две неуспешни операции,започваш сама да търсиш същността на проблема...защото онзи кретен нали ти е взел вече парите и не го е еня за последствията-емоционалната разруха на клиентката му!!!
А за тия заветни 400кубика(че и нагоре)при подмускулното,се губят поне 100на CC.А те не биха стояли никак зле на една жена!Всяка сама си решава за себе си-едни търсят естествена форма,други се стремят да е забележим ефекта!:D
:lol: Не ми стоят вулгарно моите 420сс.Не съм от най-слабите,52 кг на ръст 169,но са ми като изляти
Твоите са си перфектни Ренка!!!Евала на хирурга ти!!!! :1203:

minididi
1st February 2007, 08:00
Та за правилното позициониране-при мен имаше разстояние няколко пръста и аз поисках приближаване и на 8-ма седмица мога категорично да твърдя,че от ляво имам добър резултат преместване с 1 пръсче ,но отдясно не-и поради тази причина дясната седи малко като крива.Съжалявам,че нямам апарат да ви пусна снимки.И сега какво? Пари за втора операция нямам,апък и каква е гаранцията,че всичко ще е наред,че няма да се обърка повече.

junglegirl
1st February 2007, 08:15
каква е гаранцията,че всичко ще е наред,че няма да се обърка повече.
Никаква-според мен,ако едно нещо е що-годе приемливо-не го пипай :?
Аз бих се оперирала пак само,ако се налага или съм сигурна,че не мога да живея така! :roll:

minididi
1st February 2007, 08:36
Да мила ,ще изчакам да видя още няколко месеца дали ще стане по-зле, но за втора операция ще съм навита само в краен случай.Надявам се скоро да успея да си купя апарат и да ви пратя снимки за мнения.Много разчитам да ми кажите как е отстрани

emisof
1st February 2007, 10:48
Можеш и с телефон да се снимаш, ако има USB кабел. А по повод разстоянието - мисля, че при подмускулното винаги е по-голямо, поради избутването на имплантите от мускула настрани. Хич не обръщай внимание, сигурна съм, че повечето проблеми само ние си ги виждаме :wink: Радвай им се, идва пролет и изрязани потници :lol: :lol:

grace
1st February 2007, 10:52
Мinididi, искаш да кажеш че едната гърда ти е по-приближена към гръдната кост от другата ли? И това веднага след операцията ли го забеляза или се получи с времето?

minididi
1st February 2007, 12:02
Отсамото начало така си стояха,едната по-приближена ,а другата не.Надявах се с времето да зараснат еднакво тъй като аз имах по-голямо раздтояние и исках Динев да го намали.Но сега вече 8-ма седмица е сигурно че така ще си останат.Правилно си разбрала-едната си е на старото място,а другата е по-приближена както го помолих/но молбата беше и за двете/това в кръга на шегата.Да ви кажа до преди няколко дни имах надежда ,но сега съм сигурна ,че така ще си останат.

grace
1st February 2007, 12:13
Ееее, ама не мога да ги разбера тези доктори...толкова ли не могат да изчислят как да направят тези джобове за да се получи симетрия? :? Мила, пусни снимки, може би не е толкова фрапиращо колкото ти се струва :roll:

minididi
1st February 2007, 12:17
За съжаление нямам апарат.но мъжа ми каза че едната си седи направо накриво

grace
1st February 2007, 12:20
И какво ти каза доктора на последната консултация? Предполагам че си повдигнала въпроса. Това си е негова грешка и би трябвало да я оправи за негова сметка.

minididi
1st February 2007, 12:32
на консултация съм била когато навърших месец -и той ме попита има ли проблем-когаго ги видя не каза нищо ,но аз тогава още смятах че има време да си дойдат намястото./а и мисля че тогава по-малко се забелязваше от сега/от тогава не съм ходила .Мисля да намеря отнякъде апарат и да му пратя снимки /тогава ще пратя и на вас/-,да чуя какво ще ми каже.Неговият отговор на всички,които са били при него е че не са носили сутиена правилно.Да си кажа честно мъжът ми е по-разочарован и от мен,защото той смята че за тези пари/а това все пак е и операция/ би трябвало изобщо да няма такава елементарна забележка

grace
1st February 2007, 12:38
Ами прав е мъжът ти. Аз бих настоявала да си оправи грешката. Знам че вероятността да се съгласи е малка, но трябва да опиташ.Това за сутиена е пълна глупост. :wink:

minididi
1st February 2007, 12:56
Така е ,но по мое скромно мнение/то вече станахме спецове/ това може да се оправи само с още една операция-а това все пак не е като да идеш на пазар да си смениш блузата,че единият ръкав е крив.Пък и знам ли дали няма да стане още по-зле, най-малкото съм очаквала толкоз елементарна грешка....но първо да видим като му пиша какво ще стане

junglegirl
1st February 2007, 13:07
това може да се оправи само с още една операция-а това все пак не е като да идеш на пазар да си смениш блузата,че единият ръкав е крив.
И аз така мисля....за съжаление.
П.П.Между другото ти нали се оперира при Стоянов?Нещо съм те изпуснала,ама Динев ти е правил корекция,така ли? :roll:

minididi
1st February 2007, 13:16
не мила операцията ми беше при динев на 7,12,06г.Но като чета колко момичета вече имат по една корекция-да се молим да сме здрави,че то май пластичните хирурзи в България ни смятат за опитни зайчета май...

junglegirl
1st February 2007, 13:19
Аха.А с надмускулно ли беше? :roll:Динев се е специализирал там,как ще направи толкова криви джобовете...... :shock:

grace
1st February 2007, 13:19
...това може да се оправи само с още една операция-а това все пак не е като да идеш на пазар да си смениш блузата,че единият ръкав е крив.Пък и знам ли дали няма да стане още по-зле, ...
Това вече всеки сам трябва да си прецени - дали да се примири с положението и да не обръща внимание на проблема или да поеме риска от втора операция :roll:

minididi
1st February 2007, 13:22
Мъжът ми като дойде да ме вземе на другия ден се шегуваше,че съм избрала неподходяща дата/защото 6,12-никулден/.А моята операция на 7,12-той сигурно цяла нащ е пил ,а ти очакваш на другия ден супер работа-за съжаление излезе прав

Excel
1st February 2007, 17:50
И аз съм на мнение , че сме опитни зайчета за хирурзите . Дори и да е добър , има все нови неща , които научават и искат да приложат - ние не го знаем , и след гледаното или прочетеното - на ред сме ние .

fea
1st February 2007, 23:18
И аз съм на мнение , че сме опитни зайчета за хирурзите . Дори и да е добър , има все нови неща , които научават и искат да приложат - ние не го знаем , и след гледаното или прочетеното - на ред сме ние .

Съгласна съм с Дива :roll: , нямам опит с консултации и продължителни лични разговори, но определено подкрепям тезата.

myrti6a
31st January 2008, 17:29
Привет и от мен!Поздрави за полезния на всички ни форум.И ето ме и мен с моя проблем.Скоро си направих мамопластика но ми се струва че са ми мноооого раздалечени гърдите.имплантите са анатомични,подмускулно,под гърдата.Моля кажете ми дали ще се съберат и ако не към кой мога да се обърна да ми ги поправи.сърдечно благодаря.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215159

pass:2222

blanco y negro
31st January 2008, 17:33
А при кого се оперира?

myrti6a
31st January 2008, 17:53
при И.Стоянов на 15.01.08

gwendoline
31st January 2008, 18:06
при И.Стоянов на 15.01.08
Не обсъдихте ли разстоянието между двете гърди преди това?... :roll:
При всички случаи - ще се поотпуснат малко и няма да останат в този си вид, но ... за разстоянието - не знам дали от самосебе си ще се "приберат"... Може би трябва пак да се консултираш с него за това...

myrti6a
31st January 2008, 18:10
Вече се консутирахме и той ми каза че ще се съберат но не знам защо не му вярвам.
:2045:

gwendoline
31st January 2008, 18:19
Затова пък имаш страхотен профил за гърди на две седмици и то подмускулни! :!: :2020: Висок или среден са?

myrti6a
31st January 2008, 18:27
И аз това се питам :roll: .Отидох на консултация в понеделник и тъй като исках да легна под ножа по бързо си направих операцията на другия ден.Всичко стана много бързо и ми каза само че съм за 295cc среден профил от кръглите.тогава споделих че не искам визуална граница горе и каза че тогава трябва да са анатомични.С две думи бяха големи приключеня.

арабела
31st January 2008, 20:57
искам да разбера в крайна сметка има ли значение от каде е сложен импланта за да се получи голямо растояние между гърдите Защтото мое лично мнение е че като се поставят през мишницата шанса да има голямо растояние е 100% а достъпът от под гърдата е най добър и растояние не се получава права ли съм

blanco y negro
31st January 2008, 21:02
искам да разбера в крайна сметка има ли значение от каде е сложен импланта за да се получи голямо растояние между гърдите Защтото мое лично мнение е че като се поставят през мишницата шанса да има голямо растояние е 100% а достъпът от под гърдата е най добър и растояние не се получава права ли съм
Ми явно не, виж, че на нея разреза и е под гърдата. :roll:

myrti6a
31st January 2008, 21:06
Аз мисля че това зависи в по-голяма част от доктора,но аз не съм спец така че нека и някой друг да каже.Моят доктор ми обясни че при изцяло подмускулно (както е при мен) разстояние има в началото защото мускулите избутват имплантите встрани но както виждам има и напълно събрани.май стигам го извода че както ти ги постави гоктора.

арабела
31st January 2008, 21:07
от това ме е страх адски много :cry:

арабела
31st January 2008, 21:11
Тонев предпочита този начин на поставяне и това ме расколебава

myrti6a
31st January 2008, 21:16
аз се насочих към Стоянов защото исках поставяне през папа но той ме разобеди за нула време.и в крайна сметка стигнахме до извода че най-безопасно е с достъп от под гърдата.
а и моите са анатомични и от там е единствената възможност за поставяне

арабела
31st January 2008, 21:19
от беглите ми наблюдения и аз мисля така

milena127
31st January 2008, 21:21
при И.Стоянов на 15.01.08
А какво беше разстоянието ти преди операцията?

арабела
31st January 2008, 21:22
аз искам кръгли под мускула и поставяне под гърдата но все ощте не съм на 100% сигурна и затова вашите мнения са много важни за мен

myrti6a
31st January 2008, 21:46
А какво беше разстоянието ти преди операцията?
ами всъщност преди операцията аз нямах никакви гърди така че е трудно да се говори за някаква видима граница

gwendoline
31st January 2008, 21:48
Аз мисля че това зависи в по-голяма част от доктора,но аз не съм спец така че нека и някой друг да каже.Моят доктор ми обясни че при изцяло подмускулно (както е при мен) разстояние има в началото защото мускулите избутват имплантите встрани но както виждам има и напълно събрани.май стигам го извода че както ти ги постави гоктора.
Така е, мускулите в началото леко избутват имплантите, постепенно се отпускат обаче и гърдите леко се събират, но... не зная дали е така при всяка...
Иначе при достъп под мишниците вероятността да се получи по-голямо разстояние е по-голяма в сравнение с достъпа под гърдата, но не е правило. Просто при поставянето трябва предварително да кажеш на док, че искаш леко да ти се коригира разстоянието, защото ако не го направиш - той сам едва ли би си усложнявал живота да прави по-специфични джобове за имплантите, ако нямаш такива "претенции"... Някои харесват да има разстояние, така че... Това трябва предварително да се уточни. И не трябва да се очакват чудеса - все пак джобовете трябва да се съобразят с анатомията ни - при някои е почти невъзможно да се коригира разстояние...

gwendoline
31st January 2008, 21:49
ами всъщност преди операцията аз нямах никакви гърди така че е трудно да се говори за някаква видима граница
Границата се определя в разстоянието между зърната - все пак те са центъра на гърдата и ще бъдат центъра на импланта след операцията, поне така би трябвало да бъде :twisted: :wink:

арабела
31st January 2008, 21:56
благодаря ти много с това щте започна на консултацията ми на 18 защтото самата мисъл за подобен резултат при положение че в момента гърдите ми са добре и правя корексията за да са повече от добре би ме съсипала

myrti6a
31st January 2008, 21:58
Границата се определя в разстоянието между зърната - все пак те са центъра на гърдата и ще бъдат центъра на импланта след операцията, поне така би трябвало да бъде :twisted: :wink:
:girl_hysteric: :girl_cry2:

myrti6a
31st January 2008, 21:59
както виждаме всички, при мен е било възможно да са по-събрани

gwendoline
31st January 2008, 22:29
както виждаме всички, при мен е било възможно да са по-събрани
Аз все още не съм убедена, че така ще ти останат. Склонна съм да мисля, че малко ще се отпуснат и приберат. Може и да греша, но ми се струва малко прибързано да си правиш такива изводи... :?

myrti6a
31st January 2008, 23:36
благодаря за коража който ми даваш.и аз се надявам да се съберат сами защото в противен случай ще трябва да мисля за нови операции а нямам време тъй като не живея в бг

Gemi
31st January 2008, 23:44
Myrti6a, а сегашните ти импланти какъв профил и размер са? Имам предвид дали си знаеш височината, ширината и проекцията на импланта, и кубатурата. Много ми хареса проекцията на гърдите ти. И аз мисля, че е много рано да мислиш за реоперация. Много ще ти се променят гърдите до 6 мес. Не се отчайвай :D

myrti6a
1st February 2008, 01:28
не съм се инересувала от такива подробности но ако искаш мога да поптам доктора ми.само знам че са 295cc анатомични.не разбрах точно какво ти е харесало в моите гърди но ти благодаря.стопли сърцето ми.
:2020:

gwendoline
1st February 2008, 08:00
Gemi визира профила на гърдите ти ("проекция") :) И моето мнение е такова - профилът ти е страхотен и ... остава само малко да се поотпуснат!... :)

aniK
1st February 2008, 08:33
Малко съм изпуснала темата, но сега вдях снимкте ти и бях сигурна, че са анатомични при Стоянов, не много голяма кубатура (след това и прочетох). На крехкото ти тяло стоят прекрасно :D Изчакай да шидия как ще се променят, отпуснат, не прави изводи за крайния им вид сега. Много е рано, няма месец!

junglegirl
1st February 2008, 09:09
Мога да ти кажа защо при метода на Стоянов често се получава голямо разстояние между гърдите.Независимо откъде ще влезе под кожата/под мишницата,през ареолата или под гърдата/,той влиза под мускула през латералния ръб,който започва от мишницата и пресича гърдата по диагонал.Едната част от импланта се мушка под мускула,а страничната/към ръката/излиза през латералния ръб и се покрива само от млечната жлеза.Тъй като не реже мускула отдолу,му остава само дължината на този ръб,който той повдига и напъхва импланта под него.Мускулът обаче не е особено еластичен и когато импланта е голям за дължината на латералния ръб,той подпъхва малка част от него,а другата отива към мишнините.Затова гърдите при него често са по-раздалечени,но пък увисват по-бавно,защото мускулът отдолу е здрав или поне частично запазен,докато всички други хирурзи режат мускула отдолу,за да си освободят място и така се получава т.нат.частично подмускулно.Но когато се отпуснат надолу със сигурност ще се посъберат.

joliy
1st February 2008, 16:11
myrti6a, разстоянието ти не е токова голямо. Но се съмнявам да се намали с времето, а Стоянов като че ли има тенденция да ги слага по-разделечени. Имаше една съфорумка, оперирана при него, която се беше оплакала от същото. Но като ти гледах снимките ми се стори, че в долната си част имплантите са по раздалечени, т.е. че джобът там е по-тесен. Гуен, при теб не беше ли нещо подобно? Може и да бъркам...не искам да те притеснявам излишно.
А относно корекцията на разстоянието - тя е много по-възможна при надмускулното поставяне, защото при подмускулното има опасност от симастия, т.е. мускулът (от вътрешната част) да се отлепи и имплантите да се слеят. затова и по принцип хирурзите не обичат много да си играят с това.

Поставянето на импланти през мишницата като цяло е по-трудно, затова и само някои го практикуват, но само по себе си това не е предпоставка за голямо разстояние.

gwendoline
1st February 2008, 16:16
Гуен, при теб не беше ли нещо подобно? Може и да бъркам...
А относно корекцията на разстоянието - тя е много по-възможна при надмускулното поставяне, защото при подмускулното има опасност от симастия, т.е. мускулът (от вътрешната част) да се отлепи и имплантите да се слеят. затова и по принцип хирурзите не обичат много да си играят с това.
Не, не съм имала такъв проблем с разстоянието - по-скоро от това, че коригирах леко разстоянието между имплантите... Но определено и при подмускулно може да се коригира разстояние - аз съм жив пример за това...

joliy
1st February 2008, 16:39
Не, Гуен, имах предвид долната част на импланта. На теб нали ти разшириха джоба отдолу и се оправи. Струва ми се, че и тук е малко по-тесен, но може би е защото операцията е била скоро и имплантите не са слезнали.

gwendoline
1st February 2008, 16:43
Не, Гуен, имах предвид долната част на импланта. На теб нали ти разшириха джоба отдолу и се оправи. .

Да, така е разшириха джоба от вътрешната страна, но не защото е бил тесен, а защото именно разстояние коригирахме - само че мен ме беше страх да си правя масажите и след операцията - кожата срастна от вътр. част... В началото нямаше такива скосявания и разстояния - докато при нея - май не е пипано разстоянието изобщо... Всъщност ние не можем да кажем как е при нея, защото не знаем какво е било разстоянието й преди това....

junglegirl
1st February 2008, 16:49
По метода на Стоянов има ограничение за разстоянито,не е както при подмускулното на другите хирурзи.

gwendoline
1st February 2008, 16:51
По метода на Стоянов има ограничение за разстоянито,не е както при подмускулното на другите хирурзи.
Абе и аз така знам - че неговия начин на поставяне си е строго специфичен...

junglegirl
1st February 2008, 16:55
Много пъти и да иска не може да събере повече имплантите.Тонев положи огромни усилия да ми го набие в главата,ама не вдявах :D Е,сега най-после схванах за какво говореше.

myrti6a
1st February 2008, 17:10
Не, Гуен, имах предвид долната част на импланта. На теб нали ти разшириха джоба отдолу и се оправи. .
Да, така е разшириха джоба от вътрешната страна, но не защото е бил тесен, а защото именно разстояние коригирахме - само че мен ме беше страх да си правя масажите и след операцията - кожата срастна от вътр. част... В началото нямаше такива скосявания и разстояния - докато при нея - май не е пипано разстоянието изобщо... Всъщност ние не можем да кажем как е при нея, защото не знаем какво е било разстоянието й преди това....
кажи ми моля те дали е възможно коригиране на разстоянирто без да се налага да се реже на ново.или ендоскопски?

gwendoline
1st February 2008, 17:18
кажи ми моля те дали е възможно коригиране на разстоянирто без да се налага да се реже на ново.или ендоскопски?
Както ти написах и по-горе - да - възможно е дасе коригира от само себе си; ако това не се случи до заветните шест месеца - може да се коригира оперативно...

myrti6a
1st February 2008, 17:27
имах предвид с масажи или ендоскопски защото нямам време за нови операции или по-точно за заздравяването им.благодаря ти за отговора все пак.
:2020:

Gemi
2nd February 2008, 10:34
Myrti6a, мисля, че разметите на твоите импланти 295MF McGhan са: 12/11.1/4.8 (ширина/височина/проекция напред). Ти си слабичка и тази ширина би ти пасвала добре :naked: . А и този вид анатомични импланти според мен са супер - малко по-широки отколкото високи(за да обират разстоянието м/у гърдите) и с отлична проекция напред. Аз самата обмислям дали да си сложа 395MF или кръгли 390сс ( McGhan) и като гледам теб и TORNADO май все повече започвам да клоня към първите :D

myrti6a
2nd February 2008, 13:50
да знаеш колко се радвам когато някои ми каже че ми харесва новите придобивки!!! :1259: Благодаря ти много! :2020: аз се бях отчаяла но вече май започвам да си ги харесвам.може би грешката за разстоянието е в мен защото аз казах на д-р Стоянов че искам да изглеждат естествено а не го питах каква my е представата за естествен бюст.Иначе сам мнооого доволна от клиниката.ще те посъветвам да премислиш добре вкъщи какво точно желаеш и тогава да говориш с доктора ти.жеая ти успех в избора. :good_luck:

Gemi
2nd February 2008, 14:50
Не, миличка, грешката не е в теб. Когато кажеш на лекар, че искаш гърдите ти да изглеждат естествено, нормално е да си разбрана, че не искаш да са с форма и размер, така че всеки да е наясно, че си си купила гърди. Ненормално е да задаваме и най-подробните параметри. А повярвай ние с моя доктор доста си поговорихме преди година, но се наложи пак да си говорим, а и очевидно ще си доворим и за в бъдеще. Моля се тези разговори да приключат окончателно през пролетта и аз да съм доволна....... А ти си права, че ние трябва също да се потрудим доста при избора на импланти, защото понякога решенията, които вземат вместо нас не са най-добрите и най-добре приложените.

арабела
2nd February 2008, 15:53
извинявам се предварително за въпроса си, но не съм запозната с тези нещта информирам се предимно от форума. какви трябва да са имплантите като форма и профил за да изглеждат гърдите като тези на Сеса величкович?( ако предположим че и формата на естествените съвпада)

Gemi
2nd February 2008, 16:15
Аз не съм наясно с тази певица, но имам приятелка, която непрекъснато оприличават на нея. Тя е с анатомични импланти 290сс, поставени надмускулно. Преди операцията е имала гърди и с имплантите просто ги е попълнила. Не знам дали това би ти помогнало. :D

gwendoline
2nd February 2008, 17:16
какви трябва да са имплантите като форма и профил за да изглеждат гърдите като тези на Сеса величкович?
За мен гърдите й не оставят съмнение, че са с кръгли импланти, висок профил...
http://images23.snimka.bg/005080642.jpg
http://images23.snimka.bg/005080646.jpg
http://images23.snimka.bg/005080640.jpg
:2035: Със сигурност знам, че са й поставяни в Бразилия при известен пластичен хирург, но тя и преди си имаше големи гърди, така че... ефектът е доста внушителен. Тук, в БГ, ако не си в "поп-фолка" трудно може да изврънкаш такива големи импланти - не и от първия път на поставяне... :roll: :2035:

MissPartystar
2nd February 2008, 19:49
а такааааа и на мен тези ми харесват като форма само да не бяха толкова грамадни :2009:
както вече пусках снимка и аз искам подобни, но ей тези
http://img225.imageshack.us/img225/5194/victoriabeckhamrogmebigeg1.jpg

Сега имам въпросче :oops: като са й надмускулно и са толкова големи на Цеца и на всякъде се пише, че надмускулното след няколко месеца увисват, падат и подобни сгромолясващи термини, а нейните както са толкова големи всеки месец ли ги оперира? Съжелявам за сигурно тъпия въпрос :2001: ама искам да знам :girl_hysteric:

:girl_in_love:

gwendoline
2nd February 2008, 20:02
като са й надмускулно и са толкова големи на Цеца и на всякъде се пише, че надмускулното след няколко месеца увисват, падат и подобни сгромолясващи термини, а нейните както са толкова големи всеки месец ли ги оперира? Съжелявам за сигурно тъпия въпрос :2001: ама искам да знам :girl_hysteric:
:girl_in_love:
Аз само предполагам от това, което виждам на снимките, че са й надмускулни, защото стоят много "очертаващо" :wink: Иначе не се наемам да отговоря дали е така и колко често се оперира :wink: И тя едва ли би ни казала... :? :wink: Тя имаше големи гърди и преди това обаче, имплантите може да не са й толкова чак големи... Четох, че си ги е слагала след раждането на второто дете...

арабела
2nd February 2008, 20:44
благодаря ви момичета от прочетеното във форума и аз така претположих аз искам такива по мънички под мускулно :wink: и като отида на консултация другата седмица се надявам да ми каже че е възможно :?

myrti6a
2nd February 2008, 21:22
момичета знам че тук не е правилната тема но искам да ви питам дали знаете как да се закрият тези вени които така грозно се виждат и на първите снимки.аз също ги имам даже когато си бях със старите 'пъпки' пак си ги имах.за кремове или нещо друго питaм защото за сега единствено солариум и слънце ми ги закрива.
:2021:

арабела
2nd February 2008, 21:51
наистина ли МАК ГАН са по добри от ПИП ?