PDA

View Full Version : ортопедична операция


rosi74
17th January 2007, 08:14
Момичета, знае ли някоя от вас нещо за операцията при такова стъпало, защото слушам разни ужасии, че ужасно болезнена, че няма да мога да ходя с месеци след това и т.н., а вече според трима ортопеди съм си за операция, макар при мен положението все още да не е толкова плачевно.

http://www.mdmercy.com/footandankle/conditions/bigtoe/hallux_valgus.html

чичо
17th January 2007, 20:15
Въпреки,че е съм момиче ще си позволя да ти отговоря..
Въпреки че не е по моята специалност мога да ти кажа няколко думи(баща ми се занимава с тях,ортопед-травматолог е)
Доколкото съм си говорил с баща ми,знам,че както всички изкривявания ,така и това (hallux valgus) валгитет на палеца,се предава по наследство,така че развитието му е почти сигурно...Оперира се ,когато е в напреднал стадий,а а ко не е може да се правят едни упражнения с ластик на двата палеца ,който се опъва и по този начин се пречи на пръстите да се изкривяват..Това обаче не ги връща в изходна позиция ,ако вече са се изкривили..Няма нищо сложно в операцията,все пак за ортопедите тя е рутинна,незнам с каква анестезия се прави(или е спинална или е обща),но съм сигурен,че няма да те боли...със сигурност ще правиш раздвижване,ще е кофти ,но не и невъзможно и няма да е месеци.
Така че,Роси,щом са ти казали лекарите сигурно това е изхода за теб...Успех :wink:

Teara
18th January 2007, 11:16
Роси , и аз съм със същия проблем и отдавна замислям да се оперирам , но съм решила сама в болницата по ортопедия в Горна Баня. Все още не мога да се реша, въпреки , че изпитвам болки.Знам , че операцията е лека и кракът се обездвижва за един месец.
Виждала съм моя позната оперирана във Франция. Резултатът е отличен, но все пак това е Франция. Та тя е била през този един месец със специална ортопедична обувка и е можела да си ходи и излиза с нея. Но не знам дали това се практикува тук.

mmmmmmm
18th January 2007, 14:08
М/у другото на майка ми тези дни й предстои да й направят такава операция. Тя отиде в центъра в Горна баня и там ще я оперира някакъв доктор. Не съм запозната със самата операция, но ако искаш мога да разпитам майка ми и да ти кажа подробности

rosi74
18th January 2007, 14:32
Благодаря на всички за отговорите! Ако разберете нещо повече, ще съм ви благодарна да го споделите. А пък ако аз междувременно се сдобия с нова информация, също ще пиша! А знаете ли дали операцията се поема от здравната каса?

Teara
18th January 2007, 14:37
Дълбоко се съмнявам, че се поема от здравната каса.
Миша, ще ти бъдем много благодарни, ако след операцията на майка ти ни споделиш как е преминала.

mmmmmmm
18th January 2007, 23:11
Така- операцията се поема от здравната каса. След като се извърши процедурата, се остава 2-3 дни в болницата. Самата интервенция не знам какво точно представлява, но доколкото разбрах, след нея кракът се обездвижва за 1 месец. Това е в общи линии