PDA

View Full Version : Stqgane na krakata(bedrai prasci),bez natrupvane na muskulna


le_soleil
16th April 2005, 07:48
Моля пишете на кирилица.Здравейте!Моля някой да ми каже как да тичам без да натрупвам мускулна маса на краката!Може да ви звучи странно,но за кратко време прасците ми се оголемиха от бягането:)А аз съм момиче и ако продължа няма да съм хубава гледка:(Питам как да се бяга:бавно или бързо,колко време,с или без почивки,колко пъти в седмицата и каквото друго се сетите.Искам само да си стегна краката,нищо повече(не че е лесно):)Ако някои се обади ще съм му мнооооого благодарна....Тук някъде прочетох,че е по-добре да се дава информация за питащия:)На 20г.съм,висока съм 1,65 и тежа 56кг.(ако има значение)....

Милко Георгиев
19th April 2005, 08:49
Здравейте!Моля някой да ми каже как да тичам без да натрупвам мускулна маса на краката!Може да ви звучи странно,но за кратко време прасците ми се оголемиха от бягането:)А аз съм момиче и ако продължа няма да съм хубава гледка:(Питам как да се бяга:бавно или бързо,колко време,с или без почивки,колко пъти в седмицата и каквото друго се сетите.Искам само да си стегна краката,нищо повече(не че е лесно):)Ако някои се обади ще съм му мнооооого благодарна....Тук някъде прочетох,че е по-добре да се дава информация за питащия:)На 20г.съм,висока съм 1,65 и тежа 56кг.(ако има значение)....
Когато тичаш с бавно темпо, преместването ти по вертикала е значимо (по-малко, но значимо) спрямо това по хоризонтала. Изминавайки една обиколка на стадиона правиш около 400 подскока/крачки. При това се ангаживат бедрата и прасците. Бедрата са големи и мощни мускули и реагират на изтощение по-трудно отколкото прасците. Последните обаче хипертрофират.
Когато тичаш бързо (спринт) се ангажират бедрата, подбедриците и прасците (и много други мускули, но да не ги споменаваме). Подбедриците загребват мощно напред. Така целите крака се развиват равномерно. Крачките са по-дълги и съответно по-малко на брой, което разтоварва прасците, отнесено към останалите мускули.
Препоръчвам ти интервални спринтове - редуваш жесток спринт със спокойно ходене. Спринтираш докато не усетиш първия прилив на изтощение и спираш веднага. Ходиш докато се нормализира дишането ти след спринта. Общо тренировката да продължава толкова, че да НЕ се изтощиш, а да се натовариш добре.
Може да тичаш всеки ден. За да издържаш не се претоварвай на предишния ден.
Ако тренираш и с тежести, редувай ден с тичане, ден с тежести. Ако желаеш двете в един ден, то нека тежестите са преди тичането. Не се изтощавай с тежестите, вдигай по-тежко(да!) по-малко пъти (макс. 5 в серия). Така ще се пазиш от хипертрофия.
Тичай с ниски маратонки/гуменки. Не тичай върху асфалт. Избирай по-меки повърхности - пътечките в парка са екстра.
Докато тичаш може да държиш в ръце 1-2 килограмови гирички.
Дай газ! :wink:

Kurtni
19th April 2005, 11:45
Същата схема става ли за отслабване или не? :roll:

Милко Георгиев
19th April 2005, 20:57
Същата схема става ли за отслабване или не? :roll:
Отслабването е въпрос на отрицателен калориен баланс.

Kurtni
20th April 2005, 09:28
Значи само с бягане няма да постигна нищо... трябва и да се храня по малко така ли да го разбирам..? :roll:

Милко Георгиев
20th April 2005, 13:10
Значи само с бягане няма да постигна нищо... трябва и да се храня по малко така ли да го разбирам..? :roll:
Да, храненето е по-важно. Например 500ккал се изяждат много лесно, но се горят трудно.

le_soleil
27th April 2005, 14:00
Мерси много на Милко!Ще се възползвам от съвета ти!:)

Ду
29th April 2005, 21:46
Моля пишете на кирилица.А по някакъв начин може ли да се смалят размерите на прасците? Аз съм на 17 години 155см 45кг, но краката ми изглеждат по-големи от обикновеено, от известно време бягам, но като чета тук има опастност да се увеличат повече :( .Може ли помощ? :)

mafia
29th April 2005, 23:20
Ако някой се интересува - мога да дам перфектна , доказана програма за тренировка на пръсец и бедро :wink: Програмата е професионална (демек - ако са ви клечави краката и не сте ги тренирали преди това просто няма да е ефикасна - по простата причина , че няма да можете да направите 90% от упражненията качествено) :wink: Програмата е за мъже 8)

CrazyBlackBitch
29th April 2005, 23:23
Пиле, ми като е за мъже кво праи в тоя раздел? :wink:

mafia
29th April 2005, 23:38
Ми гледкам - се мъже дават мнения във "Женския" (даже един се счупихме от хилеж с братовчед ми - има сумати мнения и се в тоя подфорум :lol: ) , та реших да ги вкарам малко в мъжете :lol:
Ташака настрана - зачетох се в тая тема , а преди 2 дена в залата ме пита едно момче как да направи като мойте крака , та се сетих за програмата (яко мъчение е) на един от най-добрите ми треньори Атанас Кучков (допреди време се занимавах професионално с баскетбол) , та си викам , че няма смисъл да пускам нова тема , та реших тука...а пък и чесно да си призная изобщо изключих , че чета тема в "Женски Фитнес" :lol: :wink:

CrazyBlackBitch
29th April 2005, 23:53
Моля пишете на кирилица.Еиии, хайде вече пращаи тези твои прословути снимки, да те видим де :lol: :wink: Изненанад'ахме се :P
А иначе и аз някой път се изказвам в раздела "Мъжки фитнес" :oops: Ама не за щанги и т.н. То който следи форума, следи навсякъде :D

mafia
30th April 2005, 00:06
Еее казах ти - като ми върне камерата братовчед ми :arrow: веднага ще снимам резултата и ще пусна снимките :wink:
Сега мога да ти дам една снимка "Преди промяната" - тука сме с братчедите , аз съм тоя посредата с 3-те зъба (вече ми сложиха още 2 и имам 5) :lol:
http://store1.data.bg/spicex/Pics/Mangalite.jpg

Ду
30th April 2005, 11:35
Аха, да, мерси че ми помогнахте...

Милко Георгиев
30th April 2005, 18:42
А по някакъв начин може ли да се смалят размерите на прасците? Аз съм на 17 години 155см 45кг, но краката ми изглеждат по-големи от обикновеено, от известно време бягам, но като чета тук има опастност да се увеличат повече :( .Може ли помощ? :)
Стой на калориина рестикция известно време. Тоест не позволявай да качваш и дори свали малко. При твоето тегло е добре да свалиш максимум 1 кг, които след това да върнеш в мускулна плътност/маса по цялото тяло.
Тренирай цялото тяло, а прасците остави да почиват. Използвай по-големи тежести и по-малко повторения. Например 2-3 серии по 5 повторения на всяко упражнение. Използвай многоставни упражнения.

Ду
4th May 2005, 00:00
Мерсии много :)

CrazyBlackBitch
4th May 2005, 10:38
Мафиа, супер си :wink: Голям пич, екстра прическа, направо мечта за всяка жена. Иначе на нас двамата много ни се отдава да разводняваме темите ама карай...
За пръсците - ти си тренирай, има време да стигнеш и до тях. Сега си гледай тялото като цяло, после ще го моделираш :D И аз си мислех, че са ми много големи, ама като спрях да им обръщам внимание, сланинките около тях се стопиха и като се стегнаха изглеждат значително по-малки. Спокс, всичко ще се нареди. Бъди постоянна и успех! :D

4th May 2005, 12:49
Къде го виждате тоя от мафията бе? На мен снимка не ми излиза :cry:

mafia
4th May 2005, 13:26
Моля пишете на кирилица.Къде го виждате тоя от мафията бе? На мен снимка не ми излиза :cry:
:lol: :lol: :lol: пуснал съм снимка на една банда циганета детг си я намерих в нета (за ташак) :lol: Ама ако искаш толко много мога да ти пусна 1 снимка или по-добре :arrow:
Ще отворя тема в "Общия" , в която нека всеки пусне информация за себе си и ако има нека сложи и снимки :wink:

Kally
5th May 2005, 11:16
Моля пишете на кирилица.Ох,аз пък се притесних,че пропускам нещо,някой готин мъж!А ти какви ги вършиш :?

mafia
5th May 2005, 12:37
Моля пишете на кирилица.Моля пишете на кирилица.Ох,аз пък се притесних,че пропускам нещо,някой готин мъж!А ти какви ги вършиш :?
Няма да се хваля :lol: Скоро ще пусна снимки в една друга тема (че съм обещал)...пък ти сама прецени (ма аз се си мисля , че съм грозничък) :lol: 8)