PDA

View Full Version : странични ефекти от постинор


velvet_81
6th February 2007, 13:22
Здравейте, допитвам се до вас, защото съм мнгого изненанадана от това,което ми се случва - никога не съм имала коремче, а от 2 месеца съм като балон :x незнам на какво се дължи при положение, че сега се храня още по-баланисрано, спрях газираното и почти не ям сладко... :? и все така, като бомба съм, а спортувам редовно, надолу изглеждам по-добре отколкото нагоре (а при мен винаги е било обратното)по Коледа обаче ми се наложи (само веднъж) да пия постинор - възможно ли е да съм се подула от тях, щото после си ми додйде на нормалната дата, макар и с един ден по-кратко. Не ми се гади, нямам по-голям апетит, но гърдите и корема ми са по-големи - ужасно е. Просто се чувствам дискомфортно и почнах да си внушавам какво ли не... :( Искам да знам само дали от тези хапчета е възможно да напълнея в горната част...Очаквам надеждни отговори или от патили, или от специалисти. Мерси :)

apoklistika
6th February 2007, 13:37
Ми той Постинора е доста ударна доза хормони, така че знам ли, може и от тях да е :roll:

velvet_81
6th February 2007, 14:04
И аз на това се надявам, Апоклистика,...щото усещането не е от приятните, особено като си знам, че в корема винаги съм била плоска като дъска :( А сега трябва да се съобразявам какво да обличам - днес мисля да си направя трети тест за бременност, а утре си взех час за гинеколог, стига съм се самоизмъчвала. Ама внушението е голяма работа, и само като си помисля....постинора си го пих даже в първите 12 часа. Ама днес като ми каза един колега:Абе да не си напълняла нещо, и пак ме хвана шубе...И наистина странното е че само в горната част съм така...гадно...

apoklistika
6th February 2007, 14:08
Това с теста за бременност и аз мислех да ти го пиша, направи си за всеки случай и най- добре иди на гинеколог.

Aset
6th February 2007, 19:34
наистина странното е че само в горната част съм така...гадно...
Нещо стомахчето ти се е разбичкало. То се намира там, горе.
Пробвай Активия, Мезим форте.

velvet_81
7th February 2007, 07:44
Аз опитах с еспумизан...но не се промени нищо. Активиа си хапвам доста редовно по принцип, така че ще видим. Хубавото е че вчера ми дойде :D по едно време се бях изпопритеснила за цветна бременност, ама тогава трябва да е само зацапване, а не течение, доколкото знам. А и все пак ми идва за втори месец (и то почти на очакваната от мен дата) след Постинора, мисля че това е достатъчно доказателство, че поне не съм бременна. А за подутия корем, ще трябва да ида май на лекар да ми предпише нещо... :roll:

velvet_81
8th February 2007, 07:59
Като лудите снощи си направих още един тест за бременност, пак Surecheck, трети вече... :oops: Пак си беше отрицателен, а и вече ми се струва, че ми върви нормално силно :D (никога не се бях радвала толкова на този факт), което май ми разсейва и съмненията за цветна бременност...Ама тоя постинор ми разказа играта...такъв корем, такова чудо. Разбрах, че на някои им се разбутва цикъла, при мен не стана това, ама пак е гадно :x Дано всичко е отминало вече. Ама посещението при гастроентеролог си остава...Все пак ако има и други, при които е имало странни странични ефекти от постинор-а, да пише :)

helen4ee
15th February 2007, 22:10
velvet_81 боже и на мен ми се слуши така!!! за пръв път в живота ми пих постинор около нова година и сега см напулняла много се чудех от какво ми е защото не ям много смисъл както обикновенно но напулнях и ми супер гадно !!! и се чудя как да отслабна ..

velvet_81
16th February 2007, 07:36
Здравей, Нelen4ee :) Незнам дали се подух така от Постинор-а, ама си беше плашещо... :roll: Аз вчера ходих и на гинеколог, последна проверка...и на видеозон ме погледна - няма бебе :D Но коремът ми си е все така подут :x не мога да се гледам...Сега си записах час за гастроентереолог. Явно имам стомашни проблеми, но вероятността да са от Постинор-а е нищожна след като не съм бременна. Горещо те съветвам да идеш на гинеколог, това е най-сигурния начин да разбереш какво има и да се успокоиш :) Напълняването може да се дължи и на задържане на газове, течности и т.н. При мен е нещо такова :cry: Кажи как се чувстваш, какво точно ти има освен подуването? Или иди на гинколог и пиши после как е минало :D И по -спокойно, че аз щях да лудна по едно време, да ме пита някой що не отидох веднага на гинеколог:)

helen4ee
16th February 2007, 10:26
ами не на мен корема не ми е много подут но аз напулнях след постинора естествено мове да не е заради него но незнам качила съм 5 кила !!!!!!!!!!!!! а сега трябва да отслабвам .. а не е много лесно.. както и да е аз не мисля че съм бременна смисъл дори не ми е минавало през акъла ..спокойно не се притеснявай !!

Dex
16th February 2007, 10:40
Два пъти досега ми се е налагало да пия постинор, но при мен не се е получавало такова задържане на течности или напълняване. Единственият страничен ефект, който се появи и двата пъти беше, че ми дойде 3-4 дни след приема :roll:
Тогава това ме притесни доста, но след консултация с гинеколог ми се обясни, че е нормална реакция след приема на Постинор.
Момичета, моя съвет е ако нещо ви притеснява, просто се косултирайте с гинеколога си дори исамо по тел. да попитате, а не да се шашкате и да се притеснявате. :)

natalei
16th February 2007, 12:06
Не мисля, че корема ти се е подул от постинор-а, но лекарствата действат различно на всеки. При всички положения обаче, ако имаш проблем с газовете еспумизан-а би трябвало да ти помогне, ако не помага предполагам, че имаш друг проблем.

velvet_81
16th February 2007, 13:11
Незнам какво мислите за еспумизан-а ама много лекари не са доволни от действието му. А и аз не мога да се похваля с кой знае какъв резултат. Сега съм на Дуспаталин, чувам по-добри отзиви за него, ще видим :roll: Ама така или иначе, ще трябва да ходя на гастроентериолог. А за Постинор-а, не е задължинелно да ти дойде няколко дни след приема. Аз например все едно не го бях пила. Нито ми прилоша, нито ми се гадеше, а после си ми дойде нормално, и като дата и като признаци.

velvet_81
16th February 2007, 13:14
А при теб, helen4ee, явно е просто напълняване. Вярно, че 5 килограма не се свалят бързо, но най - важното е да се движиш. Аз спортувам 3 пъти седмично, по около2 часа, във фитнес. Ако спортуваш, просто не спирай, спри газираните напитки, че те подуват корема, намали сладкото, пърженото и тестените неща. В комбинация със спорт напролет ще си в чудесна форма 8) Това е според мен :)

krasiva_devoika
23rd February 2007, 15:44
При мен пък имаше друг ефект-адска болка следващия път като ми дойдеше. По принцип съм от жените-щастливки,които никога не ги боли. Ама тогава....беше ужас :cry: :cry: :cry: !!!

Mena
5th June 2007, 16:22
Днес прочетох, че в началото на миналия месец Постинор-а официално е спрян от производство поради забелязване на чести случаи на страничните му ефекти като гадене, повръщане и др. Според Соффарма.

velvet_81
6th June 2007, 06:18
Не съм чула...възможно е...аз така и не разбрах от какво се подух така. Сега съм малко по-добре. но съм сигурна, че проблема не е в храненето, а и спортувам. Незнам. Дано не ми се налага да пия такива лекарства втори път. :?

cranberry
6th June 2007, 09:14
Днес прочетох, че в началото на миналия месец Постинор-а официално е спрян от производство поради забелязване на чести случаи на страничните му ефекти като гадене, повръщане и др. Според Соффарма.
възможно е. напоследък рекламират обаче друг хап с подобно действие - казва се нещо като escapelle - едни девойки с оранжеви шапчици раздавар флаери по улиците

Cleopatra
6th June 2007, 09:22
Днес прочетох, че в началото на миналия месец Постинор-а официално е спрян от производство поради забелязване на чести случаи на страничните му ефекти като гадене, повръщане и др. Според Соффарма.
възможно е. напоследък рекламират обаче друг хап с подобно действие - казва се нещо като escapelle - едни девойки с оранжеви шапчици раздавар флаери по улиците

радвам се, че някой подкрепи мнението ми за Постинор. преди няколко месеца тук във форума ми се хилеха все едно говоря врели некипели, а аз се опитвах да обясня, че по думите на моя лекар това чудо продължава да се ползва само в нашата мила страна, другаде е забранен!!! :D

cranberry
6th June 2007, 09:28
Cleopatra, постинора по никакв начин не може да бъде полезен. както и всякакви препарати с подобно действие - най-малкото защото са хормонални бомби, които ти разбъркват организма за дълго време напред.

Cleopatra
6th June 2007, 12:05
cranberry, така е .... а и най-малкото този конкретно не предпазва от бременност дори :cool:

cranberry
6th June 2007, 12:14
cranberry, така е .... а и най-малкото този конкретно не предпазва от бременност дори :cool:
верно ли! е, как така?

Uliana
6th June 2007, 12:55
Нека и аз се включа ... писала съм и в други теми за здравето, но искам да кажа че аз един постинор съм на това дередже днес :girl_cry: всичките ми хормони са пълна каша, а да не говоря и че диагнозата ми не е точна но все пак се установи нещо :girl_hysteric:
Постинора е ужасен ... странното е че и аз напълнях в корема както вие обяснявате ... макар че всеки организъм си е строго индивидуален може и да си пуснете едни профилактични изследвания да сте сигурни нали? :2043:

Cleopatra
6th June 2007, 13:38
cranberry, така е .... а и най-малкото този конкретно не предпазва от бременност дори :cool:
верно ли! е, как така?

пила съм го само един единствен път, защото просто така се случи и забременях. направих аборт защото никой лекар не гарантира, че детето ще е нормално :2021:

velvet_81
7th June 2007, 06:25
Юлиана, аз писах, че съм се подула и че предполагам че е от постинора, но и тестове за бременност и на гинесолог отидох направо - няма нищо.За това вече съм спокойна, но все си мисля, че всичко дойде от хапчето. Не съм толкова подута вече, но определено не съм плоска като преди...Просто толкова рязко настъпиха промените, че нямаше как да е от нещо друго. нито бях променила начина на хранене, даже се хранех вече по-здравословно, а и спортувам по- редовно от всякога :)
Най-добре е да внимаваме, за да не ни се налага да пием тези отрови :D
Късмет на всички!

cranberry
7th June 2007, 07:10
пила съм го само един единствен път, защото просто така се случи и забременях. направих аборт защото никой лекар не гарантира, че детето ще е нормално :2021:
:shock: :shock: :shock:
странното е че и аз напълнях в корема
Uliana, а пускала ли си си преди постинора хормонални изследвания? може преди това да е билообъркано положението и постиннора съвсем да е замазал нещата. трупкането на мазно по корема е признак на хормонален дисбаланс. стига, разбира се, да не се храниш основно със захар. аз никъде другаде не качвам. ям старателно и стриктно (обикновено), обаче 'що ли не свалям на шкембе... :?

Rusalka
7th June 2007, 14:44
пила съм го само един единствен път, защото просто така се случи и забременях. направих аборт защото никой лекар не гарантира, че детето ще е нормално :2021:

Случи се същото и със мен! Много кофти, дори бяха близначета. :girl_cry: :2021:
От тогава, като чуя постинор и ми настръхва всичко.

cranberry
7th June 2007, 19:00
един вид плацебо

Cleopatra
8th June 2007, 08:30
Случи се същото и със мен! Много кофти, дори бяха близначета. :girl_cry: :2021:
От тогава, като чуя постинор и ми настръхва всичко.

не плачи, мила....човек може да сгреши, а и всички тези реклами ни промиват мозъците :evil: и се случва да се подлъжем

Xpucu
9th June 2007, 13:46
радвам се, че някой подкрепи мнението ми за Постинор. преди няколко месеца тук във форума ми се хилеха все едно говоря врели некипели, а аз се опитвах да обясня, че по думите на моя лекар това чудо продължава да се ползва само в нашата мила страна, другаде е забранен!!! :D
Лекарят ти е кретен!

В цял свят има точно 3 вида хапчета за спешна контрацепция. Едният вид съдържа като активно вещество Levonorgestrel (което е прогестин) от дозата 1.5 mg.
Ескапел съдържа 1.5 мг Levonorgestrel в една таблетка. Постинор са 2 таблетки, всяка по 0.75 мг Levonorgestrel, които изпити заедно дават абсолютно същото количество от абсолютно същия синтетичен хормон и съответно абсолютно същото дейстие и резултат! Т.е. Ескапел и Постинор са точни аналози.
В цял свят този вид хапчетата за спешна контрацептия се произвеждат от няколко фирми и в почти всяка страна/район носят различно име, макар всъщност да са едно и също и често дори на един и същ производител. Има 2 схеми за прием - едната е по едно хапче 0.75 мг през 12 часа (както се е пил Постинор преди 3 години), а втората е двете хапчета по 0.75 мг заедно или едно хапче от 1.5 мг (т.е както се приема Ескапел и както се пиеше Постинор според последната листовка). Първоначално схемата е била с 12 часа разлика. По-късно е променена и цялата доза от 1.5 мг Levonorgestrel се приема наведнъж.

Ти ако щеш вярвай, че само в нашата страна не е забранен. По целия свят това е най-разпространения и най-използвания вид хапче за спешна контрацепция. Даже в някой мили страни малко по-назапад можеш да го получиш безплатно в кликите за репродуктивно здраве.

Ето ти едно хубаво цитанче от един чудесен сайт с информация по темата:
Progestin-only emergency contraceptive pills ("morning after pills") are pills that contain levonorgestrel, a type of the hormone progestin researchers have found prevents pregnancy when taken in the few days after sex. In the United States, the only progestin-only emergency contraceptive pill is Plan B.

The package for Plan B has two emergency contraceptive pills (each containing 0.75mg of levonorgestrel), and the instructions tell you to take them 12 hours apart. Recent studies show that you can take both pills (the full 1.5mg dose) at the same time, and one-pill emergency contraceptives are already available in a number of other countries.
А ето и списък в коя страна как се казват хапчетата за спешна контрацепция. Можеш да обърнеш внимание на колко места пише Progestin-only (което означава, че съдържа дозата от 1.5 mg levonorgestrel, което според висококомпетентния ти лекар само в нашата мила родина не било забранено чудо на науката) http://ec.princeton.edu/questions/dedicated.html

Това, че като всяка външна намеса в нормалните процеси в тялото води до странични ефекти и нарушава хормоналните нива; това, че заради свойствата на хормона трябва да се имат предвид и други проблеми с приема му и дори не действие, не значи, че трябва да приказвате врели некипели къде бил забранен.

Cleopatra
9th June 2007, 14:11
Лекарят ти е кретен!....



Ще му кажа :wink:
Всеки има право на лично мнение и мойто е, че никога повече не бих пила Постинор, ама никога. Моят "лекар-кретен" е отличен специалист и ми беше обяснил преди време, че е по-добре да се вземе което и да е друго хапче против забременяване, от рода на Жанин и т.н. вместо Постинор горе долу по същата схема като двете постинорчета.

Аз вярвам на моят лекар, а не на някакви си сайтчета!
:2035:

Rusalka
9th June 2007, 18:43
Всеки има право на лично мнение и мойто е, че никога повече не бих пила Постинор, ама никога.:2035:

подкрепям с 2 ръце :2003: