PDA

View Full Version : Месечният Цикъл


flakita
8th February 2007, 23:48
Милички много се чудих дали си заслужава цяла тема за това, но все пак реших да направя, пък може и някой друк да има този проблем и да сподели :wink: .
Та, не ми е идвал цикълът повече от 5 месеца :? . Утре майка ми май ще се обади на кенеколога ни да го пита, ама аз искам и Вас да питам, че като го знам него.. Та не знам какво да правя, страх ме е, че той ще каже да пия Б12 :2009: , а от тях как се пълнеее :shock: ! Направо съм се отчаяла от всякъде. И то даже днеска след училище майка ми ме пита от колко време не ми е идвало и аз катоо се замилих :| , а изобщо не се бях сещала за това :roll: . Вие правите ли нещо, ако не Ви идва толкова дълго време(освен да ходите на генеколог и да си правите тестове за бременност де :roll: )? Пиете ли витамини или нещо друго? Помага ли Ви нещо натурално? Моля Ви се споделете :1223: !Благодаря Ви предварително :girl_kiss2: ! :1201:

apoklistika
9th February 2007, 00:25
Предвид възрастта ти, може би и не е толкова странно, явно все още не ти е редовен цикъла, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на гинеколог. Не може просто ей така да те накара да пиеш нещо, трябва да ти направи изследвания, за да установи причината. Може и да става въпрос за някакъв хормонален дисбаланс.
Аз такива проблеми никога не съм имала, дори и в началото, като почна да ми идва цикъла. След това доста годинки пих противозачатъчни и можех да предвия дори часа, в който ще ми дойде. Сега от няколко месеца съм ги спряла, но цикъла ми продължава да бъде точен.

LILenceto
9th February 2007, 00:51
А как ти се отразиха противоза4ата4ните? Някакви страни4ни реакции? Питам,за6тото и на мен ми предстои по са6тите при4ини(нередовна менструация). Ти какви си пила?

Flame73
9th February 2007, 00:56
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на гинеколог.
Послушай Апоклистика!

М/у другото,спомням си,че в пуберитета ми и при мен имаше такива разминавания-два,три пъти в годината имах застой.При мен винаги са биле и болезнени първите дни.След като родих съм точна всеки месец,и нямам никакви болки!

А ти не се шашкай...Мисля,че на прегледа ако всичко е О.К.е излишно и да се приемат каквито и да е лекарства.

apoklistika
9th February 2007, 01:29
А как ти се отразиха противоза4ата4ните? Някакви страни4ни реакции? Питам,за6тото и на мен ми предстои по са6тите при4ини(нередовна менструация). Ти какви си пила?
Аз не съм ги пила с тази цел, пих само заради контрацепция.
Не съм имала никакви странични ефекти, но много е важно да ти ги изпише гинеколог, за да са точно подходящите за теб.

bimbi
9th February 2007, 07:51
а що чака 5 месеца?
мен лично ми е прескачало месец, при стрес, ама толкова много... 8)

chervenokoska_2
9th February 2007, 08:23
Сестра ми след операция на киста й препоръчаха да пие противозачатъчни. Цикъла й редовен, но страничния ефект беше появата на много тежка мигрена. Като ги спря сега и тя изчезна. Имам приятелка, която никога не знае кога ще й дойде цикъла - през месец или през 6. Тя беше много слаба, с възръста качи няколко килца и малко се постабилизираха нещата, но пак и е нередовен. Но тя не пие нищо и всичките изследвания са й ок. Всичко е до организма.

rusokoska`
9th February 2007, 10:15
Имам приятелка ,на която не й идва по 8 9 10 месеца :( ходила е на гинеколог предписаха й разни хормони и пак си е така.Наистина варви при твоя гинеколог , но се консултирай и с друг гинеколог.

lenda
9th February 2007, 10:26
страх ме е, че той ще каже да пия Б12 :2009: , а от тях как се пълнеее :shock:

Това ме навежда на мисълта,че правиш диетки в стил солетки,бисквитка,гладуван ия,чайчета с лимончета и т.н ,да?Ако не се храниш добре(а на твоята въраст това си е буквално гавра с хормоналният баланс ) ,не се учудвай защо цикъла ти го нема...Иди на лекар,но знай,че с медикаменти нещата няма да тръгнат на добре...

Favoritkata
9th February 2007, 11:23
На мен ми предписаха противозачатъчните отново точно за регулиране на цикъла.Преди известно време ги пих 6 месеца,всичко се оправи,обаче миналия месец пак не ми дойде.Взех си тест за бременност Sure Check показа,че валиден.Затова отидох на ендокринолог този път и тя ми каза още 3 месеца да ги пия същите+още едно лекарство за тестостерона,че ми е завишен.Според мен както и другите момичета те посъветваха,най-добре иди на гинеколог,най-много да ти пусне хормонални изследвания да види точно какво не е наред и ще ти предпише спрямо това хапченца :wink:

florina
9th February 2007, 11:25
здравейте момичета аз съм майка на едно 15г момиче и също съм малко притеснена но това е от незнание и като прочетох ваши писма видях че наистина има проблеми серьозни значи първа менструация на дъщеря ми дойде на края на 7 клас тя много спортува и менструация и идва някъде през почти два месяца да кажем 40 дни нормално ли е това просто не може да засече дата за следващият път четох че това е нормално първите две години докато се оформя организма иначе цикъла е нормален към 7 дни с учитание че е на към 40 дни.

florina
9th February 2007, 11:27
тази тема аз мисля няма да бъде излишна а напротив даже много полезна :lol:

rogi
9th February 2007, 11:42
Flakita,моя съвет е да си изследваш хормоните и най вече пролактина.Аз съм на 28 години и до скоро имах този проблем-не ми идваше,т.е.ми спря тотално за месеци наред,докато някой си доктор не се сети да ми изследва хормоните и стана ясно какво ми.Иначе ме тъпкаха с хормони ама,файда никаква.Успех

BuBitoo
9th February 2007, 12:49
и аз имам малко въпросче-почти изяснихме темата когато ти занкъснява, на мен пък ми подрани този месец с горе-долу една седмица и друг път ми се е елучвало но с 2-3 дена което според мен е нормално наскоро имах напрегнати моменти. дали и на нервна почва или е нещо друго какво ще кажете? :1246: :2016:

bodil4e
9th February 2007, 13:17
flakita, някъде гледах твоя тема за проблеми с храносмилането и още една, където се говореше за отслабване и се коментираше някаква драстична диета... Момиче, организмът е чувствителен механизъм и се влияе много от начина на хранене /не само от това, разбира се/. Казвам го от личен опит, уви. Като гледам темите, които те интересуват най-много, предполагам /защото със сигурност само специалист може да го установи/ , че проблемите ти са пряко свързани с храненето. Неправилно хранене= проблеми с храносмилането= проблеми с типично женските хормони и от там с млечни жлези, менструация и т.н. Това знам аз от горчив опит.
И защо си чакала толкова? Веднага се консултирай с лекари! Разбира се, те ще се опитат да лекуват конкретните неразположения, всеки според своята специалност. Все пак, на теб не ти пречи едновременно с лечението да промениш и начина си на хранене, пък да видим. :) Научи повече за храненето! Ама не чакай отговори наготово, защото всичко е индивидуално.
Така :D след като ти се накарах хубаво, само си представи колко по-добре би могла да се чувстваш без тези неприятности и се заеми с отстраняването им :wink:

pokahontas
9th February 2007, 13:18
и аз имам малко въпросче-почти изяснихме темата когато ти занкъснява, на мен пък ми подрани този месец с горе-долу една седмица и друг път ми се е елучвало но с 2-3 дена което според мен е нормално наскоро имах напрегнати моменти. дали и на нервна почва или е нещо друго какво ще кажете? :1246: :2016:
Със сигурност е на нервна почва. И на мен ми се е случвало няколко месеца поред да ми подранява прекалено много, точно тогава изживявах наистина голям стрес. Гинеколожката ми каза, че няма нищо страшно, просто от стреса не настъпва овулация и направо се изхвърля маточната лигавица. Не се притеснявай, едва ли е нещо сериозно.

BuBitoo
9th February 2007, 13:34
pokahontas мерси много доста се успокоих защото не ми се беше случвало чак толкова да ми подрани затова попитах дали някой знае нещо по въпроса :2015:

{*faith*}
9th February 2007, 14:15
Аз съм на 17 и съм забелязала, че също не ми е толкова редовен, но са ми казвали че е нормално предвид възрастта ми и това че ми идва от скоро (ако година и половина е скоро де... ) ... пропускал ми е понякога, но до 5 месеца не се е стигало. А това за диетите е много правилно... ако спазваш някаква драстична диета или не се храниш правилно също си оказва влияние :roll:

flakita
9th February 2007, 18:40
Мерси за всички отговори до сега :D !
А стана дума за диетите.. Та аз по едно време много се бях вманечила, но не съм карала никога на солетки или само на сокчета :2035: Сега гледам да се храня по 3 пъти на ден и гледам да е здравословно(сега колко е перфектно не знам, ноо все пак, не мисля, че е чак толкова зле :P ). За генеколога не знам още, тя майка ми уж ще се обажда, ама като я знам...
И пак много благодаря за отговорите, които пратихте до сега :D !

Beautiful_
10th February 2007, 20:01
абе хора и аз имам проблем...последните няколко месеца ми закъснява винаги...идва ми на 32-35 дни а този месец на 40 ден...чудя се нормално ли е това :?: :? да не е някакъв хормонален дисбаланс или де да знам, някоя страшна болест.... :shock:

florina
11th February 2007, 01:00
случвасе заради прекарана болест или смяна на сезон има и такива случаи

{*faith*}
11th February 2007, 09:45
Не се притеснявайте толкова... и на мен ми закъснява в момента, но чувстам, че скоро ще ми дойде, защото правя странни неща :wink: ... еее освен ако някои не е правил секс без презерватив тогава може да се притеснявате :twisted:

florina
11th February 2007, 12:45
здравейте днес мой съвет че трябва да не забравяме прегледи при гинеколог който скоро не ходил да се помисли за скорошно посещение че в днешно време ние жените какво ли нямаме че кисти че разни работи на главата ни идват от къде ли не

rusokoska`
11th February 2007, 16:00
Вече ми е писнало от такива лекари....обиколила съм целия град , де що има лекар гинеколог аз съм ходила при него...всички ми казват различни неща,лекуват ме с различни медикаменти...и накрая файда нема...Вече се замислям сериозно да отскоча до София за един преглед.Предложете някой сериозен гинеколог.

tina
11th February 2007, 22:39
Спомням си,че след първата ми менструация имаше 6-месечен застой :roll: ...имам в предвид,че е нормално,когато мензисът още не се е регулирал до 2-3-та година да има такива големи паузи.От друга страна цялата тази работа с диети си оказва също доста неблагоприятно влияние.Трябва да се направи преглед от гинеколог,но не консултация по телефона!!!Говоря по-специално за ехограф,защото в днешно време всяко трето момиче има кисти на яйчниците и започва едно тъпкане с хормони...та м****а си трака.....

ПП:А и не мислете,че като отидете в София ще попаднете на най-кадърния специалист,който ще помогне на момента с много компетентно мнение.Мен вече ме е страх да отида на лекар,защото от 5-тима различни специалистчета ще ми изкарат 6 различни диагнози,плюс-минус някоя нова болест в добавка,та да ме оплашат още повече.Гаранция никой не може да ти осигори,че ще оправи нещата,но все пак не е работа и да не ходиш изобщо да те видят. :roll: Успех!

karine
12th February 2007, 08:58
На мен доста време след първата ми менструация, цикъла ми беше нередовен. Имало е периоди, в които 6-7 месеца не ми е идвало. Разбира се майка ми веднага ме отведе на лекар, казаха, че нямам кистозни яйчници, всичко ми било наред, но за да регулираме малко хормоните да пия противозачатъчни, тогав бях на 16 години. От 50 кг станах близо 70 2001 да не говорим как се чувствах, имало е дни, в които не мога да стана от леглото :? И така няколко месеца ме тъпкаха здраво с хормони, накрая лекарката ми предписа едни хапчета, които са против безплодие, това беше върха на сладоледа, след като нямаше кои знае какви резултати освен многото килограми и моето ужасно физическо състояние, отидохме при друг лекар, гледайки ме на видеозон, той заяви, че от тези хапчета против безплодие, в тръбите ми има няколко яйцеклетки и при евентуален полов акт, спокойно мога да забременея с близнаци :shock: и така свършиха моите мъки, в последствие цикъла ми се нормализира(още повече ако една жена води редовен полов живот- това има значение). така че всеки да си прави изводите, като за начало, идете при сигурен лекар, най-добре се консултирайте с няколко преди да започнат да ви ползват като опитни зайчета за най-новия контрацептив на пазара :wink:

florina
12th February 2007, 15:43
боже това е ужасно що за лекари ти преглеждаха наистина направиха опити с теб пълно безобразие много ще трябва да внимават всички при кой да отидат и е правилно по добре при няколко :shock:

krisi_pat
8th March 2007, 17:59
на мен също не ми е редовно..на 16 съм и имам цикъл от близо 3 год..по едно време беше станал редовен ама са пак не е и нз що така :cry:

BuBitoo
12th March 2007, 12:45
момичета имам така да се нарече малък въпрос. в началото на този месец трябваше да ми дойде но се случи нещо странно просто имаше един период около датата ми за менструация в който получих кървенето ама беше много оскъдно напоследък не се храня много просто нямам апетит. чудя се дали е от малкото количетво храна което приемам, може би е от смяната на зезоните?Вие какво мислите? четох на много места че може дори да ти пропусне цикъла от нередовно хранене и от спазване на диети. :girl_cry: моляви помогнете ми!

katie
12th March 2007, 12:52
момичета имам така да се нарече малък въпрос. в началото на този месец трябваше да ми дойде но се случи нещо странно просто имаше един период около датата ми за менструация в който получих кървенето ама беше много оскъдно напоследък не се храня много просто нямам апетит. чудя се дали е от малкото количетво храна което приемам, може би е от смяната на зезоните?Вие какво мислите? четох на много места че може дори да ти пропусне цикъла от нередовно хранене и от спазване на диети. :girl_cry: моляви помогнете ми!
Взимаш ли хапчета?

На мен ми се е случвало да не ми дойде вообще, не само да е много слабо. При мен се получи от смяна на климата, поне доктора така ми каза. Не било нищо ненормално. Бих те посъветвала да идеш на доктор, поне за собственно успокоение. И го питай него за диетите.

BuBitoo
12th March 2007, 13:43
не не взимам хапчета ако имаш предвид противозачаъчните и друг път ми се е случвало да ми пропусне от смяна на климата но беше преди около година-година и половина, а за това с храненето сам 100% сигурна че е вярно все пак мерси много за бързия отговор :)

katie
12th March 2007, 13:49
... а за това с храненето сам 100% сигурна че е вярно

Ами не съм казала че не е вярно. Казах само, че е нормално в такива случаи да се отиде на лекар. Той най-добре може да ти каже дали това е проблема при теб. Пък и ще те разбере, и успокои повече от момичетата от форума (надявам се).

BuBitoo
12th March 2007, 15:31
е така е разбира се :) мерси отново :2015:

flakita
13th March 2007, 04:19
Aбе мацки и на мен не ми е дошло още, а кога я пуснах тази тема :roll: .. Не знам аз след като си дойдох от България ми дойде един път и след това край :shock: :? . Аз мислех, че е нормално, все пак още не водя полов живот, не съм раждала и т.н, но майка ми като се притесни от време на време, че и мен ме потсеща и аз да се стресна :evil: . Ама сега от утре ще си купя такива витамини Centrum(аз имам де, ама са някакви за над 50годишни и ме е страх да ги пия :lol: ). И започвам всяка сутрин да пия, защото когато последно ходих на генеколог той ми каза да пия Centrum, ама аз така и не пих. И така точно преди един полет получих нещо като кръвоизлив, стана ми лошо, нямах дамски превръзки, причерня ми, абе въобще не искам да си спомням :? . А и като ни качиха на това автобусче, леле как може да те возят до самолета с автобус :2040: :2014: , българите наистина са уникални хора :2005: . Но наистина трябва да се стегна и да започна редовно да пия витамини 2001 !

goldish
23rd April 2009, 11:09
Извинявам се, че вдигам толкова стара тема. Имам следния проблем: миналия месец цикълът не ми дойде. Трябваше да ми дойде на 24 март. И сега го чакам "всеки момент", но още никакъв го няма. В тази връзка искам да попитам знаете ли някакви лекарства- билкови, витамини, които да са ви помогнали в такъв момент. На 21 съм и до преди един месец цикълът ми беше супер редовен- на 28 дни. Благодаря предварително!!!

Марулка
23rd April 2009, 11:31
Първо-направи ли си тест? :roll:

goldish
23rd April 2009, 11:32
Да. Не съм бременна.

Марулка
23rd April 2009, 11:41
Да. Не съм бременна.

Мила.........нали знаеш че лекар трябва да ти предпише нещо? :roll:
Сега ако някой ти каже-пий-"еди какво си" може да ти навредим......хормоналните смущения не са шега работа.... :roll:
Може да е от смяната на климата.......
В една друга тема преди време писах и аз за такъв проблем..... :roll: и аз си правих сумати тестове........отрицателни...... .. :roll: Ама накрая се оказах-много бременна :idea: :roll:
Внимавай..... :!: :roll:

monita_g
23rd April 2009, 15:55
Извинявам се, че вдигам толкова стара тема. Имам следния проблем: миналия месец цикълът не ми дойде. Трябваше да ми дойде на 24 март. И сега го чакам "всеки момент", но още никакъв го няма. В тази връзка искам да попитам знаете ли някакви лекарства- билкови, витамини, които да са ви помогнали в такъв момент. На 21 съм и до преди един месец цикълът ми беше супер редовен- на 28 дни. Благодаря предварително!!!

Щом до сега ти е бил редовен и само за един месец не ти е дошло, не се тревожи, наистина нищо сериозно не е станало, но недей да прибягваш до хапчета или отвари... Почакай малко и ще видиш, че нещата ще си ДОЙДАТ по местата...щом си направила тест и не си "обременена" :) Спокойно!!!

goldish
24th April 2009, 11:33
Благодаря за съветите. Днес ми дойде. Дано да си е редовен вече, че е много изнервящо. Подозирам, че ми прескочи заради смяната на сезона, а и заради диетата на Дюкан :roll: Както са казали хората: Човек, каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

alehia_
8th June 2022, 18:03
Аз като станах на 24 цикълът ми изведъж стана супер редовен. Идва ми на 28-29тия ден. Ако ми закъснее обаче имам доста силни болки и много се радвам, че вече продават Деко на сашета, от което ми минава много бързо.