PDA

View Full Version : Подробно за коремната мускулатура


Pimpin
10th February 2007, 08:43
Коремните мускули, заедно с прасеца и предмишниците са трите мускулни групи които най-трудно се моделират. Нечовешки усилия и старания водят до минимални (особенно спрямо очакванията и желанията ни) резултати. Неслучайно много от най-големите професионални културисти си имплантират силикон в прасците!

За разлика от предмишниците и особенно прасеца обаче, корема е може би най-определящата част на мъжката фигура. Именно обаче поради факта, че рядко се срещат жени с очертани коремни мускули, когато това стане ефекта е двоен. Аз лично се впечатлявам невероятно когато видя такава жена. Затова колкото и минимални да са резултатите усилията не просто си струват, а са задължителни за всеки уважаващ тялото си човек.

Когато говорим за тренировки за корема трябва да разграничим тренировките за стягане и оформяне на коремните мускули и тези за сваляне на излишните мазнини. Както знаем при мъжете основният склад на мазнини е именно там. Трябва да отбележа че много мъже макар и на външен вид с "коремче" имат железни коремни мускули. Пример- свъхтежките боксьори.

За да изглеждаме добре трябва да комбинираме и двата типа тренировки. Първо да направим качествени мускули, а после да направим така че да се виждат.За стягане и развиване на коремните мускули най-доброто, което можем да направим са коремните преси.Въз основа на моя опит и в комбинация с мнението на повечето хора с които съм разговарял, мога да ви дам следните съвети за по-високоефективна тренировка на коремните мускули:

1. правете коремните преси преди другите тренировки. Много хора подценяват коремната мускулатура и само "отбиват номера" като правят няколко серии след като са имали изтощителна тренировка. Това напълно логично не може да даде добри резултати. Като много упорит и инатлив мускул, корема трябва да се тормози много жестоко за да получим добър резултат.Ако сме изтощени, отпаднали и без никакъв въздух няма как да няправим добра тренировка. Моят съвет : ако ходите на фитнес 3-4 пъти в седмицата (или още по-просто ако е по-малко) то тренирайте корема във къщи в почивните дни. Това няма да ви отнеме повече от 15-20 мин, можете да си пуснете любима и енергична музика, която да ви мотивира, пък и ще спестите време от тренировките през другите дни.
2. правете суперсерии. Както казах по-горе корема е много упорито животно и трябва да се отнасяме доста твърдо с него, ако искаме да ни се подчини. Ако правим някакви серийки от по 5-10 преси и си почиваме по 10 минути след това,надали корема въобще ще усети, че му говорим на него. Като започнете едно упражнение-правете го докато не можете повече + още 5 броя повече. Направете пауза от няколко секунди, колкото да си поемете въздух само и веднага започнете друго упражнение за корема. След като приключите с него започнете трето. Само най-подготвените могат да се обърнат и към четвърто, въпреки че при максимална натовареност на предишните 3 то не е необходимо. Тези три суперсерии биха ви донесли ефекта равносилен на поне 5 самостоятелни серии. Препоръчвам 2 рунда суперсерии 2-3 пъти седмично.
3. когато изпълнявате коремна преса мислете за коремният мускул и неговото свиване, а не просто за предвижването на торса напред-назад. Простото люлеене няма да натовари много мускулите. Целта не е да пренесем тялото, а да свием мускулите. Така че не се поддавайте на инерцията,а правете резки отсечени движения.Когато тялото е в движение на сгъване, се опитвайте да свиете корема колкото можете повече и по-рязко.
4.от психологическа гледна точка е много по-лесно да си поставите за цел реалистична бройка повторения към която да се стремите при всяко упражнение. Така вие сте позитивно настроен, не се плашите от тежката задача и правите упражнението по-енергично и по-ефективно. След като достигнете тази бройка обаче, недейте да спирате. Кажете си- какво толкова, хайде още 10. След тях преценете и ако можете направете още 5. Ако не успеете- здраве да е.

Който си мисли, че само с коремни преси ще постигне мечтаният релеф е в ужасна заблуда! Повтарям че това е само първата стъпка за да направим хубави плочки. Сега трябва да ги покажем...

Тренировките за сваляне на излишните мазнини по нищо не се отличават от основните принципи за орелефяване. Физиологията на тялото е подчинена на общите правила за енергоприход и енергоразход, при дефицит организма се обръща към запасите. Няма значение от какво е причинен дефицитът- тоест няма значение по какъв начин горим калориите, няма значение как спортуваме. Организма гори от запаса- който е един и същ. Разбира се - колкото повече, толкова по-добре. Няма да навлизам в подробности за различната скорост на обмяна на веществата (метаболизъм) и от какво зависи тя. Много подробна ще стане темата. Само ще повторя накратко най-лесните и ефективни начини за горене на калориите(мазнините).

1. тичане. Най-полезното нещо. Най-достъпно, лесно, просто, ефективно, с положителен ефект върху ред аспекти на здравето: общ тонус на мускулите, подобрена функция на белите дробове, засилен метаболизъм... Тичането спада към натоварванията при които се извършва аеробно разграждане на веществата. Това означава, че за да има смисъл от тичането трябва да тичаме малко повечко. Едва след 10 мин започва реалният ефект. Ако не ви се тича и не сте във форма не се отчайвайте. Естествено, че при вас доста по-рано ще започне ефекта, понеже за вас 10 мин са огромно усилие. Все пак помнете, че ефекта на тичането (както и на другите аеробни натоварвания) се засилва в геометрична прогресия с увеличаване продължителноста.
2. продължителни разходки. (подчертавам-продължителни).Макар и не толкова динамични като тичането и без подчертан аеробен ефект, разходките със своята продължителност заемат достойно място в начините за изразходване на енергия. Особенно ефективни са разходките в планината. Неравният терен, изкачванията или слизанията, високата продължителност на преходите правят планинарството невероятно ефективен начин за отслабване.
3.танците. Едно особенно приятно, неангажиращо и неусетно протичащо управнение. Именно поради споменатите причини е особенно лесно да се танцува доста продължително без да се спира (понякога часове), което води до подчертан аеробен ефект и респективно огромен енергоразход.
4.каране на колело. За съжеление наред с това че е най-лесен от изброените, колоезденето (говорим за карането на колело, а не на велоергометър) е и най-малко ефективният от изброените. Въпреки това, ако е достатъчно продължително и енергично би могло да е доста полезно.

За всички изброени тренировки важи с особенна сила правилото, че ефекта им е лавинообразен. Тоест за да имат ефект трябва да са постоянни и продължителни. Така освен чистият енергоразход се засилва особенно ценният и търсен ефект на повишеният метаболизм, който работи 24 часа в денонощието, а не само по време на самата тренировка. Така че, помнете докато тренирате: колкото по-постоянни тренировки, толкова по-засилена ефективност.

Liophy

BoXko
10th February 2007, 10:43
ПимПин, Що си изтрил цялата тема бе имаше толкова мноого изписано в нея ! :roll:

Едит - браво , че сте я спасили :oops: и съжелявам за издънката :lol:

Velikiq MAO
10th February 2007, 10:45
ПимПин, Що си изтрил цялата тема бе имаше толкова мноого изписано в нея ! :roll: Не я е изтрил. Погледни съобщението горе в раздела.

Police MAIN
10th February 2007, 12:14
Пимпин нали може тази тема да е "Важна тема" както си беше! :roll:

flameon
10th February 2007, 19:02
Добре я някой само да ме светне дали е по-донре да се тренира корем веднъж седмично но много сериозно като самостоятелна мускулна група или след всяка тренировка но по-малко интензивно или иначе казано колко пъти най-добре да правя седмично тренировка за корем :)

Ceko
11th February 2007, 13:00
Според мен трябва 2 пъти седмично сериозно като мускулна група.

turbo4
18th February 2007, 08:41
Не знам, дали е необходим точно определен брой тренировки за коремнатта мускулатура. При мен най-голямо развитие имаше, когато след всяка тренировка на други групи правех в края по две супер натоварващи серии - молитва и теглене през скрипец за долната мускулатура. Освен това, когато правя крака, правя и разширена трениировка и за коремните мускули.
Естествено е важна и диетата, за да не останат скрити плочките! :D

KrediK
27th April 2007, 12:59
Според мен трябва 2 пъти седмично сериозно като мускулна група.
Аз не съм много навътре в нещата, но по принцип нали за 1 седмица всяка мускулна група се тренира по веднъж? Коремните мускули някви по-специални ли са, че да имаш 2 дена тренировки за корем на седмица? Или нещо аз не съм разбрал?

Тъй като нямам отделен ден за корем, си тренирам в края на тренировките по 4 серии коремни преси 2 пъти в седмицата. Това много малко ли е според вас и как да тренирам без да имам отделен ден за корем?

Ceko
27th April 2007, 13:09
Кръвообращението на корема, предмишницата и прасеца е различно и затова няма проблем да се тренират по 2 пъти, но както е казано по-горе също са и много трудни за оформяне.

KrediK
27th April 2007, 13:56
Тоест трябва да си отделя 2 дена само за корем??? :shock:

Ceko
27th April 2007, 17:44
Не бе, тренираш си го 2 пъти седмично след нормалната тренировка.

KrediK
27th April 2007, 18:24
ОК, мерси.

ilia1991
28th April 2007, 08:43
е добре на лежанката за коремни обаче като си правя серийки на .... 100-тната вече не ме боли корема , за да разбера че има някакъв ефект а започват да не ме държат краката :? какво да направя по въпроса ?

Velikiq MAO
28th April 2007, 08:56
Вземи тежест или пробвай друг вид коремни.

Петко К
28th April 2007, 12:37
http://www.youtube.com/watch?v=kjk8aqMP1xQ
Eй това ви трябва за корема, а не стотици коремни преси ;)

FASH1ON
28th April 2007, 22:12
такива мога да ти направя доста, и въпреки всичко корема ми не е кой знае какво. Важно е да се топи кожата. :!: Генетично всеки човек има плочки, но дали се виждат? ;)

KrediK
30th April 2007, 00:27
Някой да има идея една такава мания колко струва?

Reminder
2nd May 2007, 20:38
http://www.youtube.com/watch?v=kjk8aqMP1xQ
Eй това ви трябва за корема, а не стотици коремни преси ;)
Петко, ти познаваш Нино :)
Него за година го докарах до това http://www.youtube.com/watch?v=DeKEe4ujceM
:twisted:

Reminder
2nd May 2007, 20:39
такива мога да ти направя доста, и въпреки всичко корема ми не е кой знае какво. Важно е да се топи кожата. :!: Генетично всеки човек има плочки, но дали се виждат? ;)
Явно си доста силен! Браво!

FASH1ON
2nd May 2007, 22:38
Него за година го докарах до това http://www.youtube.com/watch?v=DeKEe4ujceM
:twisted:
Луд луд

Reminder
3rd May 2007, 22:07
Някой да има идея една такава мания колко струва?
10-15 лв

Dochko
25th May 2007, 07:46
Петко К
МнениеПуснато на: Съб Апр 28, 2007 12:37 pm Заглавие:
http://www.youtube.com/watch?v=kjk8aqMP1xQ
Eй това ви трябва за корема, а не стотици коремни преси WinkТова уредче го имам вече половин година,обаче мога да правя упражнението само когато съм на колене. :oops: Пробвал съм да го правя прав,но оставам на земята. :roll: Някой може ли да ми каже какво да направя че да мога да правя упражнението прав? :?:

S.Lazarov
25th May 2007, 23:45
Незнам за другите, но аз съм на мнение, че коремните преси са най-добрия старт за развиване на коремната мускулатура :lol:
в последствие можем да поработим за стягане и оформяна на корема и с други упражнение...аз лично преди време, когато започнах да работя за коремните мускули правех 4серий по 50повторение и 2 супер серий и мога да кажа, че имаше ефект...в момента съм на етапа с оформянето на релеф, така че си пожелавам успех :wink:
p.s. едно приятелче я има тази джаджа и мисля да я взема от него да потренирам малко...да видим какъв ще е ефекта :P

cristiano7
1st July 2007, 01:45
днес си купих АБ ролера дето е показан по-горе във видеото, писна ми да помпам по 100 коремни преси

mirabobi
1st July 2007, 08:06
А според мен само от коремни преси няма ефкт,трябва да се слагат и тежести и да се правят и други упражнения. :wink:

Bai BoRKo
6th July 2007, 17:10
А според мен само от коремни преси няма ефкт,трябва да се слагат и тежести и да се правят и други упражнения. :wink:
И яко секс а.?
:P :D

Ivan_iyi
7th July 2007, 12:22
Преди да започна да се занимавам с фитнес имах доста як "бирен" корем, натрупан с доста "тренировки" по ядене и пиене.
Сега мога да си кажа, че почти го няма. За съжаление разширения стомах и кожата не се пребират толкова лесно. Все още съм далеч от "плочките". Иначе всяка тренировка завършвам с поне шест серии различни упражнения за коремната мускулатура. Огромно значение има и това да не се вечеря късно и по много. Естествено хляба и сладкото са кетегорично изключени.

Mypulse8
22nd August 2007, 23:08
Не се бях замислял за това кога да правя коремните преси.Аз също ги правя в края на тренировката и обикновенно ги правя 100-150 , незнам дали е достатъчно , но обикновенно ефекта след пресите се чувства ;) Мерси за информацията

yaourt
28th August 2007, 13:55
здр фенове! прочетох тук за разширения стомах и реших да си споделя мнението.. забелязал съм че на яките бодибилдъри стомасите им са яко разширени.. много ясно - от толкова ядене.. четох скоро за една техника която помага точно за разширен стомах.. като тонизира по-вътрешните коремни мускули (щото плочките са само една част коремните мускули)... стоиш изправен и си гълташ корема възможно най-много и задържаш така около 10 сек , като в същото време продължаваш да си дишаш нормално.. и така 10-ина пъти на ден.. така и гръбнака не се натоварва.. някой да я е пробвал?

mairo
28th August 2007, 17:23
подобни упражения ми бяха изписани от физиотерапефт, прав си че гръбнака не се натоарва ... незнам до каква степен обече това ще се връзва със една сериозна тренировка ... на мен ми беше изписано защото имах травма на грубначния стълб (имам я и вмомента) та Почти целия Янyри съм го прекарал в легло (с компа в леглото :) ), след този месец бях мнoгoоо отслабнал и трябваше понякакъв начин да позаякна но всщото време и без да натоварвам гърбъT/кръста ...

Cristiano
28th August 2007, 22:38
за коремната мускулатура мога да препоръчам плуване... по гръб.

Ceko
30th August 2007, 21:48
Молитвите си остават най-доброто упражнение за маса на пресата.

yaourt
31st August 2007, 08:58
те не са ли само за горна част?

addicteD_
8th September 2007, 11:28
искам да попитам какви упражнение мога да си правя в къщни условия за http://i.data.bg/07/09/08/548842_t.jpg (http://img.data.bg/i.php?id=548842) часта от корема която съм заобградил :roll:

Ceko
8th September 2007, 18:34
те не са ли само за горна част?
За цялата са ако ги правиш както трябва.

jkklouna
8th September 2007, 22:34
те не са ли само за горна част?
За цялата са ако ги правиш както трябва.

Oбясни ако обичаш за непросветените

Ceko
9th September 2007, 18:06
В началото на движението стягаш гърба и влиза долната част на корема, а точно преди да почнеш да отпускаш нагоре се свиваш и горната част влиза. На мен напоследък друго упражнение не ми трябва.

Life03
26th January 2008, 15:36
http://www.bb-team.org/workout/1422/ тази програма според вас става ли за оформяне на корема?

matador
5th February 2008, 13:59
Програмата е добра, но ми се вижда малко сложна. Трябва да имаш много нерви, за да бъдеш постоянен с всички тези упражнения.

iovko_we
28th February 2008, 02:12
Ще ви кажа как тренирам аз
За пресата:

на лежанката(за преси) 7 серии по 20
на наклонената 7 серии по 20
после ако имам сила правя едно от 2-те до отказ
Знам че ще има такива дето да напишат някакъв
лош коментар , че не тренирам правилно,
но аз съм доволен от резултата.

vrabche_
1st March 2008, 14:12
аз правя преси през ден 8 серии по 30

fresh4y
13th April 2008, 21:18
Искам да попитам от това ще има ли ефект http://vbox7.com/play:fbe1d462 Ако има да почвам :cool: :cool:

ncnp
15th April 2008, 00:12
Всички упражнения с вдигнати крака спомагат малко или много за оформянето на корема.. Ежедневното правене на коремни преси с не много високо вдигнати крака дава добри резултати (вече зависи и от човека разбира се)...

fresh4y
24th April 2008, 22:28
Искам да попитам пренатоварил ли сам се :? когато започна да правя коремни преси и стигна до 15 започват да ме болят .... тей като всеки ден правя 3 серии по 30 ... това го правя сутрин обед и вечер 3 серии по 30 сутрин 3 серии по 30 на обяд и вечер 3 серии по 30 .. даже и слетобед правя някой пат ... това го правя вече 3 седмици бихте ли казали :?

fresh4y
25th April 2008, 22:32
аре някой да пише плс

djack
14th May 2008, 17:51
Плочки не се правят с хиляди коремни преси

И аз като теб правих секи ден по 300 в продължение на 1 година докато не се осъзнах че не е правилно и не става с хиляди коремни :wink:


Сега правя няйкой опражнение 3пати седмично незнам дали ще има ефект за сега е добре


1.Коремни преси с тежест 4х40
2.сядам на един стол а пред мен си испъвам краката хоризонтално на една пейка и повдигам краката нагоре колкоот мога и после пес почивка махам пейката и правя от земята и дигам краката нагоре колкото мога така 15 до пейката и 15 от земята бес почивка 3 серии
3.Извивки на тялото встрани 3х10 ( лягам исправям краката и ги повдигам около 5 сантиметра в въздуха бес да ги свалям.После кратосвам рацете на връта все едно за коремни преси и свивам ляв крак и дясната ръка докато одаря коляното и така общо 20 пъти лява и дясна ръка.Не се изразих много точно но няма значение
4.Странична опора 3х15 15 от едната страна и 15 от другата 3 серии

Дано има някакъв резултат

fresh4y
20th May 2008, 22:52
какво ще рече супер серия .. и ми кажете някое друго упражнение за стегнат корем ... освен комрени преси .. 4акам отговор

Redwine
17th October 2008, 02:56
Вече седмица правя доста сериозна серия упражнения за корем. В продължение на 4 години се опитвах да достигна идеалното тегло, да се оттърва от целулит, дя вкарам тялото си във форма. Всичко това вече е свършено, сега остава само да направя някои от мускулите малко по-видими - бедра и корем, по-специално. Проблемът е, че съм нетърпелива. След толкова много диета и ограничения ми се иска да видя резултат. Това са упражненията http://www.zazz.bg/play:c500421d . За сега само горните две "плочки" се виждат, някой може ли да ми каже колко време горе долу отнема добрият резултат понеже ва първи път в живота си правя това целенасочено. Дълги години съм тренирала спортни танци и тялото ми е силно имам нужда само от склуптора и незнам докога да я чакам да си каже думата...

Solver
17th October 2008, 06:23
Ако се виждат само 2, явно са развити непропорционално, обикновено горните са по-изпъкнали, тъй като пресите повече ги натоварват. Няма как да имаш резултат за седмица, нито за месец, нито някой може да ти каже за колко време, просто продължавай да правиш упражненията и с упоритост ще стане. Сега нямам време да видя упражненията, но ако толкова искаш да изпъкнат плочките, започни да правиш преси с някаква тежест, за да им дадеш стимул да растат. И ако наистина само горните са изпъкнали, насочи се най-вече към упражнения за долната част и най-важното - те също трябва да си почиват поне 36-48 часа, не да ги тренираш всеки ден.

Redwine
17th October 2008, 17:57
много балгодаря за отговора в момента положението е такова http://picasaweb.google.com/radinasorc/Belly#5258152097440465378, а желаният резултат този http://picasaweb.google.com/radinasorc/Belly#5258152095312297874 :oops:

Solver
17th October 2008, 18:34
Че аз не виждам в желания резултат какво толкова желано има :) Това е илюзия - ако ти постигнеш такъв тен и се намажеш с нещо мазно или просто се намокриш с вода, може би и ако ползваш някакъв гел за стягане на кожата най-много 1 месец, ще постигнеш същия ефект. Ако тя беше бяла като теб и се снима със суха кожа няма да е много по-различна. А и нейната кожа е от друг тип, твоята принципно не може да изглежда така. Ако кожата ти го позволява, направи няколко процедури на солариум и ще видиш разликата :) А в аптеката попитай за някой стягащ гел/подпомагащ разграждането на мазнините и мажи коремната област с него.

aniK
17th October 2008, 20:23
Ей, много отдавна се каня да споделя с вас спомена от един филм "Американски психар". В него онзи правеше едно коремно упражнение (май номер 9 от тези на redwine). Доста натоварва :2003:

Redwine
18th October 2008, 19:45
исках само да кажа,че намерих подходящо мазило и ще видим какъв ще е резултата след 5 седмици мазило + коремни+правилно хранене

slimissimo
28th December 2008, 23:55
Здравейте от 2 ри януари започвам да тренирам сериозно купих си една книжка Men's Health Best за коремни мускули там има интересни и също така и много натоварващи упражнения, някои от които мисля да опитам ще ги тренирам три пъти седмично пък ще видим какви резултати ще постигна преди 2 години ходих на фитнес и тренирах цялото тяло включително и корема, но само с преси и нямах корем но имаше и какво още да се иска така, че не се лъжете че с коремни преси стават плочки :)

Solver
28th December 2008, 23:59
Прав си, не стават с коремни преси.
Ето например аз не правя коремни преси и пак имам плочки :lol: Но благодарим за информацията какво ще правиш през новата година.

slimissimo
29th December 2008, 00:03
Добре ти имаш плочки обаче тренирал ли си ги или така си си ги имал генетично ?

Solver
29th December 2008, 00:15
Генетично плочки имат сомалийците :lol:

Тренирал съм ги естествено, което е повлияло, но сега не им влияе особено, просто метаболизмът ми е толкова бърз, че няма как да ги загубя в момента. Но да имаш плочки не значи да имаш само релефа, а обемът се постига с коремните преси.

Попринцип пресата така или иначе няма нищо общо с релефа - тоест релефа се прави с кардиото и храненето, не зависи от това дали правиш коремни преси. Ти казваш "не се лъжете че с коремни преси стават плочки" - аз не виждам някой да се лъже, нито да го лъжем в тая тема :) Но ако не правиш преси, като пресата има 5-10 и повече различни разновидности, няма да постигнеш изразена коремна мускулатура, трябва да вкарваш кръв и в тея мускули, а те се развиват много трудно.

Може би си видял, че повечето футболисти имат много релефен корем, но не е изразен, нещо от сорта на сомалиец, както писах по-горе, те не ги тренират, просто дотолкова са изчистили подкожните мазнини, че няма как да не се покажат плочките, тях така или иначе ги има, всеки човек ги има.

uuuy
29th December 2008, 11:14
Съгласен съм така че маратонките, анцунга и на стадиона да бегате :lol: :lol: :wink:

ncnp
18th March 2009, 05:55
Според мен това с корема малко или много си е индивидуално при всеки. Има слаби хора, които нямат следа от плочки има и по-едри при които са изразени. Естествено, че и тренировките са главен фактор, но те не са гаранция за това, че човек ще направи перфектната преса някога. Третирането на корема в по-ранна възраст има най-голяма тежест, естествено при всички мускули на тялото е така, но спецялно за корема смятам, че важи най-много или поне при мен е така. За съжаление не мога да кажа нещо повече от това което е изписано вече по темата. Мога само да пожелая успех на коремлийте :)

KrIsKo
21st March 2009, 01:56
Темата определено е много полезна :) Поразбрах някои неща,за които не бях се замислял!

ivo333
4th May 2009, 12:35
Тренирам коремния мускул от известно време и наскоро забелязах първите резултати - плочка :shock: Отгоре отдясно се появи 1 леко изпъкнала плочица, но отляво не се виждат резултати подобни на тези отдясно. Знам ,че коремния мускул е само 1 и няма понятия като ляв горен, десен долен и т.н и немога да си обясня защо се появи само отдясно. Аз лично не се харесвам така и искам да попитам как да тренирам, че да постигна резултати и отляво. Благодаря предварително :)

Solver
4th May 2009, 13:21
При повечето хора има такава разлика, тялото се разделя вертикално на 2 части и обикновено едната половина е с по-изразена мускулатура, по-релефна, по-обемна. Не можеш да го оправиш с целенасочени тренировки, просто тренирай както трябва и с времето ще стигнеш ниво, при което и 2-те половини са ясно изразени. Щом е така при плочките ти, със сигурност е така и при бицепсите, гърдите, загледай се (ако си ги тренирал преди и са изразени).

Така че - тренирай така, както до сега, няма какво друго да направиш. Освен може би да засилиш тренировките - прави ги по-интензивни, тичай, ако можеш плувай... Това е.

MimiNa4eva
4th May 2009, 21:52
Здрасти народе! Ще ме извините, че се бъркам в мъжките ви разговори, но трябва да ви питам нещо. Сегаааа! Тренирам усилено от около две години-фитнес, малко плуване, но най-вече упражнения удома. Слаба съм -172 см. на 51 кг. и исках да кача малко, та затова почнах тренировки. Качването нещо не ми се отдава, но това е друг въпрос, ще ви занимая с него друг път. Основният ми проблем е корема и то долната му част, областта под пъпа. Горната част е порядъчно орелефена, стегната плоска, но долната стои някак си леко подутичка. Не иска да се прибере достатъчно навътре. Правя различни коремни преси. За долната част вдигам краката от лег вертикално нагоре. По две-три серии по два пъти седмично. Ефект няма. Забелязала съм, че сутрин като стана коремчето ми изглежда много добре, дори и долната част е направо хлътнала. После като се раздвижа постепенно се отпуска и почва да ме дразни. Дайте съвети. Защо така?

Пропуснах да кажа, че съм готова вече на всичко и ако трябва ще си скъсам г..а, само ако знаех какво да правя. И последно: мъжът ми ми каза, че може да ми помогне спринтово бягане. Вярно ли е?

Solver
4th May 2009, 21:57
Издува се от храненето, не от раздвижването. Нормално е сутрин да изглежда добре, след като е празен :) Упражнения няма да помогнат, според мен на 27 е късно, за да се свие корема, затова ще трябва много да внимаваш с храненето - да ядеш по-често на по-малки порции, никога да не прекаляваш с храната. Дори честно казано трябва да ядеш на 30-40% от капацитета на стомаха ти, за да не се допуска и минимално издуване. Принципно, ако цял ден не хапнеш нищо, коремът ти ще изглежда така - плосък. Но не става да не ядеш, нито пък е полезно да ядеш рядко :) Затова яж често и на малки порции, по-малки, отколкото са били до сега, яж поне 5-6 пъти на ден, като междинните хранения могат да бъдат просто 1 ябълка или 200 мл кисело мляко, или 30-50 грама ядки.

MimiNa4eva
4th May 2009, 22:02
Иванин, благодаря! И аз съм си мислела подобно нещо, но все се самоубеждавам, че може и да е от неправилно трениране. За последното от предишния ми пост какво ще кажеш?

Solver
4th May 2009, 22:06
Спринтовото бягане гори мазнините, но запазва мускулатурата, не знам с какво би ти помогнало на теб, но може да опиташ и да редуваш спринтове и ходене, например 1 минута спринт и 2 минути ходене, така редуваш 3 пъти, след това ходиш няколко минути и го правиш още веднъж. Ако имаш сили - още веднъж :) Но не се претоварвай. Както ти писах по-горе, не знам някакви тренировки да помогнат в тоя случай, просто стомахът трябва да се свие, но това става в по-ранните години, на 27 шансът е много малък, затова си регулирай храненето.

MimiNa4eva
4th May 2009, 22:16
Благодаря! Сега така и така съм те хванала.. Я ми кажи защо не мога да кача килца? Какъв проблем имам само, другите искат да свалят, а аз да качвам! Опитвам се да ям достатъчно, не се лишавам от нищо. Сега като ми обясни за предишното разбирам, че и не се храня правилно. Ям по три пъти до засищане. Не преяждам, струва ми се, но си хапвам. Ям всичко, месо, яйца, плодове и зеленчуци. Даже наскоро почнах да вземам гейнър на Биогейм. И него незнам как точно да го консумирам. Бъркам го с вода и пия три мерителни лъжици след тренировка. Ако трябва да съм обективна това едно кило над петдесетте го качих след като почнах да пия протеина. Можеш ли да ме посъветваш нещо и по този въпрос?

Solver
4th May 2009, 22:47
Малко се отклоняваме от темата, но... Какво искаш да качваш, мускулна маса ли? Щото друго е невъзможно, ако едновременно с това искаш да си поддържаш плоския корем. За да поддържаш някаква такава маса, трябва да се храниш по определен начин. А именно - да приемаш белтък на всеки 2 часа, като се започне от сутрин след ставане - до вечер преди лягане. След като постигнеш желания ефект, можеш да намалиш белтъка и да направиш храненето на интервал от 3 часа. Едновременно с белтъка трябва да има и достатъчно въглехидрати, затова е много трудно да успееш да качиш някаква мускулна маса, без едновременно с това да качиш и мазнини. Но принципът на 3-часовото хранене си остава, независимо какво искаш, трябва да започнеш да се храниш така и предполагам е възможно да постигнеш резултат за корема. Никога не яж до насищане, иначе коремът ти няма да стане плосък (ако има такъв шанс теоретично). Опитай 1 ден да ядеш в следните часове - 8/9, 10/11, 12/13, 15/16, 18/19, като 10/11 и 15/16 са междинни хранения, хапваш ябълка или просто нещо минимално, а другите 3 са си закуска, обяд и вечеря, като обядът и вечерята трябва в основната си част да съдържат салата и месо :) И пак без да прекаляваш, не достигай до насищане. Между храненията пиеш вода, но НЕ по време, а между храненията, като за деня гледай да събираш към 2 литра или 10 чаши по 200 мл , тоест по 2 чаши между всяко хранене и 2 чаши 1 час след вечерята, което прави точно 10 :) На гладно също можеш да пиеш чаша топла вода, която пречиства стомаха и 15 минути след нея да закусиш.

MimiNa4eva
5th May 2009, 09:13
Вярно, че малко се отклонихме, но.. Във връзка с корема питам и за качването защото един фитнес инструктор от Благоевград ми обясни, че ако успея да кача малко маса, и мускулна и малко мазнини, коремът ми може да се изравни. Така оптично би изглеждал добе, изравнен, плосък. Аз съм доста слаба. Краката ми са иначе стройни и орелефени, но слаби. А от кръста нагоре съм направо кльощава. След раждането изгубих телесна маса и вече две години не мога да си я възстановя. Ти смяташ, че мога да кача и мускулна и маса и мазнини? Ако е така, то точно това искам, защото мазнини по мен почти липсват.
Белтъка как да го набавям, с добавки ли? Този гейнър, който ползвам е предимно въглехидрати.

Solver
5th May 2009, 10:13
Първо за гейнъра - пие се след тренировка, веднага след тренировка, също може и след ставане преди закуската, но другия път дай малко повече пари и не купувай на Biogame.

Не смятам, че ако качиш мазнини и мускулна наса, коремът ти ще се изравни - ние сме склонни да трупаме от долу-нагоре в коремната област, тоест първо ще качваш точно там, където искаш да свалиш. 2-ро заради земното притегляне е все тая къде ще качиш - кожата ще се събира в долната част на корема.

Иначе да, смятам, че можеш да качиш маса, ако искаш на лични ще поговорим и ще измислим някакво дневно меню, но от сега ти казвам, че това няма да направи коремът ти плосък. Но поне може да свикнеш да се храниш по-често и с по-малко храна като количество, това би помогнало. Белтъкът се набавя от храната, но ако наистина желаеш да опиташ да качиш някаква маса, може да заместиш 1-2 приема с протеин на прах, ще трябва да си купиш суроватъчен протеин. И гейнъра е по-добре да го пиеш с мляко, ако имаш възможност. Но стига в тая тема, ще ти обясня на ЛС.

MimiNa4eva
5th May 2009, 12:53
Да, навлизаме в друга тема. Ще ти пиша на личната поща.
Благодара пак!

The Good Old Time
5th May 2009, 14:01
Мога да ви кажа,че само с коремни преси и тичане имам 6 плочки,може и нещо друго да съм правил някой път,но рядко,сега се опитвам 8 с коремно(майче така се казваше :D).

Solver
5th May 2009, 16:11
Супер, аз имам 6 плочки без коремни преси и тичане :) Всичко е до ген, но темата е по-скоро за хора без подходящ ген, склонни да трупат в коремната област ;)

Babri
5th May 2009, 21:49
Издува се от храненето, не от раздвижването. Нормално е сутрин да изглежда добре, след като е празен :) Упражнения няма да помогнат, според мен на 27 е късно

Иванин,ти ме потопи в мъка и скръб :roll: Тогава аз защо отделям толкова време на долната част на корема,като така и така няма да се прибере напълно :1246: Май ще си остана с малкото коремченце.

Solver
5th May 2009, 21:57
Ама ти си отделяй времето :) Въпросът не е само да постигнеш резултат, а и да запазиш настоящия :!: И се храни така, че да не се издува :) Шансът да се прибере винаги го има, но никой не може да ти каже ще се случи ли при теб или не.

Babri
5th May 2009, 22:06
Прав си за храненето,трябва да хапвам по малко и по-често за да не се издува.И да се надявам някой ден да се прибере напълно :)

MimiNa4eva
25th May 2009, 21:36
Иванииин, как сме? Съвсем ме забрави ти. Лятото дойде, а аз още не знам какво да правя. Дай някоя диетка, де.

Gossow
28th July 2009, 15:12
http://vbox7.com/play:a0e0923c ... това е супер :)

Street
1st August 2009, 22:58
Забелязвам, че ако си дадеш воля и се поразпуснеш, после много бавно се стяга корема. Смисъл дори и да свалиш повечето мазно, имам чувството че кожата не се опъва както преди ?! ... или става твърде бавно?

milan101
2nd August 2009, 10:23
Имам въпрос " http://vbox7.com/play:a0e0923c " при такъв тип коремни преси ... няма ли някакъв проблем с помането на вуздох при тичане ?

platinum
11th December 2009, 11:40
Едно от най-добрите упражнения за коремна мускулатура е с колело с дръжки от двете страни.Първоначално започвате от позиция "на колене" и търкаляте бавно напред и връщате като контролирате движението през цялото време.Когато напреднете ,упражнението може да се изпълнява от стоеж.

Поздрави:Севделин
www.sevdelin.blog.bg

root
11th December 2009, 12:59
4.каране на колело. За съжеление наред с това че е най-лесен от изброените, колоезденето (говорим за карането на колело, а не на велоергометър) е и най-малко ефективният от изброените. Въпреки това, ако е достатъчно продължително и енергично би могло да е доста полезно.
Liophy
За какво колело говорим в случая???

master77
20th July 2010, 21:45
Рядко правя коремни преси, доста ми е хлътнал корема, а ми се иска да кача малко маса. Май не става само с ядене.

ivan_petkov2
4th September 2010, 15:58
Оформянето на коремните мускули според мене коства най- много усилия.

jarro
17th September 2010, 17:07
а пък според мен хранете се умерено и пийте мн минерална вода по 6-7 пъти на ден :) минимум 2 литра без тестени и сладки изделия , също така мазно . Правете кардио ( може и да карате колело) и посещавайте фитнес поне по 2 пъти седмично и ще достигнете желания резултат :) Освен ,че ще изглеждате добре , също така ще изглеждате секси

georgimalinov
22nd June 2011, 18:20
Здравейте и поздравления за чудесната тема. При мен проблема не е в метаболизма, за добро или лошо мога да се похваля с бърз метаболизъм, обаче мотивацията за продължителни тренировки през свободното време много ми куца! Как мога да се мотивирам да тренирам активно корема си, дори и да имам малко свободно време?
________________
Хапчета за отслабване (http://www.lipovon-bg.com)

angelnenov1988
29th June 2011, 16:15
Постави си го за цел, приоритет! Започни да тренираш първо и след като преминеш първата мускулна треска ще ти се тренира повече!
__________________
Фотоепилация (http://powerfitness-bg.com/bg/services/фотоепилация)

emmo
3rd December 2011, 15:15
Този форум само дамски ли е? Пише "тялото" и влизам да видя какво може да се прочете...ох, направо интериорни врати (http://borman.biz/?page_id=2), вестници (http://xn--b1agjaxxh8a.net), работа (http://xn--80aacf2djr.net), осигуровки (http://xn--80aaemztchjd.com), Green Master (http://www.greenmaster.me), оракул (http://xn--80audjku.net/), Чарли Чаплин (http://www.xn----7sbb4acodrpf9ef.com), врати София (http://xn--80adta3ajjgv5i.com), Интериорни врати София (http://xn--80adilbaca2bckfscdsfk5b3q.com), Yogurt (http://yogurt-milk.com)

MegaMind
10th January 2012, 14:59
Абе и аз така влезнах уж да се информирам по някои въпроси, пък то няма никакво инфо. Един приятел от години тука се образова, а аз съм силно разочарован. Май е имало яко триене на теми.
Иначе по темата, опитвам се да правя по някоя и друга коремна преса всеки ден само за оформяне. Ама това май е най трудната част от оформянето на тялото, ужас.

cvetanko
11th April 2012, 09:48
Много добре обяснено. Ще се възползвам.

Mepoooo
31st May 2012, 14:05
Здравейте. Някой може ли да сподели ефикасна програма за коремни мускули. Ползвах 3 програми - няма ефект или аз нещо бъркам...

raybeez
10th June 2012, 21:01
вдигане на краката от вис и коремни преси на римско столче са достатъчни за изграждането на коремните мускули
естествено трябва и диета и кардио иначе само си блъскаш напразно

wermillion
6th August 2012, 15:39
Изграждането на добра коремна преса не зависи от тренировките, а от храненето. Една тежка тренировка с две до три упражнения ВЕДНЪЖ седмично е напълно достатъчно да стресира мускулите и да се отвори анаболен процес. Оттам нататък всичко опира до приема на протеин с цел задържане на анаболния процес.
---------------------------
Бижута Сваровски (http://bijutata.bg)

wwwwww
21st August 2012, 23:57
Мн се напомпах с тази програма http://xn--80aahho1adjikchk0a.com/#%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B4% D0%B8%D0%BD%D0%B3

user1
22nd September 2012, 17:28
Браво! Много полезна статия...продължавайте по същия начин.

voilaislington
17th March 2013, 23:46
Не съм от най-запознатите, но според мен и след всяка тренировка и като отделна мускулна група да го тренираш корема ще има ефект. За мен един от най-ефективните начини да тренираш корема е освен коремни преси да правиш тренировки с баланс - в седнало положение и свити крака вдигаш ръцете нагоре като балансираш с корема - натоварването е уникално и води до резултати.

London carpet cleaners (http://londoncarpet-cleaners.co.uk/)

tshirtland
20th March 2013, 23:12
Много полезна тема!

Готварска престилка (http://tshirtland.net/category/442/gotvarski-prestilki.html)