PDA

View Full Version : Сухата коса и оформянето


Favoritkata
11th February 2007, 17:24
Проблема ми е,че косата ми в краищата е много суха,в корените си е мазна.Преди да се изкъпя и слагам разни маски,та се пооправя за кратко.Използвам Pure Gloss Polisher,фирмата е Rolland -италианска. Исках да опитам и нещо друго.Можете ли да ми предложите продукт за оформяне различен от пяна,защото от пяната ми става като слама суха,а в същото време да има силна фиксация? :roll: Мерси предварително

BuBitoo
11th February 2007, 19:16
хммм.... :1246: доста сложно... като за начало се пребори с сухите краища, отрежи ги или пробвай с някакви продукти за подхранване на косата може и някякъв серум за сухи краища има много видове на различни марки. и незнам какъв ефект се опитваш да постигниш изправяш ли се или се къдриш? :2016:

Favoritkata
12th February 2007, 21:30
Ами за сега си я начупвам,или с ръка,или на плитка,мразя да ми стърчи и да е без обем.Скоро мисля да си взема някаква преса,защото ми е малко трудно вкъщи с четката и сешоара.Краищата ми се подвиват на всички страни.Почнах от вчера някакви домашни маски.И без това скалпа ми е много раздразнен и от тази пяна косата ми става на нищо :roll:

BuBitoo
12th February 2007, 22:30
спри да и слагаш пяна пресата е добра идея стига да я използваш разумно, за краищата ти казах само серум или течни кристали :2003:

kotence
12th February 2007, 23:20
Favoritkata
Здрасти,
преди известно време имах този проблем ползвах кристали за коса на биофарма като мажех само краищата , после почнах да ползвам на Ейвън за краища и съм страшно доволна.Ползвам и един шампоан на биофарма точно за това мазна коса и сухи краища.Относно пресата твърдо ти казвам недей , ще ти изтощи и исуши косата двойно повече отсега.Аз ти препоръчвам поне 1месец почивка от всякакви препарати за коса както и да я мачкаш и такива неща.Ти си знаеш най-добре от какво имаш нужда и какво можеш да си позволиш.Това е от мен .
Пожелавам ти успех :wink:

sara81
15th February 2007, 08:45
ами и аз съм със същия тип коса :( и на всичкото отгоре и полукъдрава,чуплива и на кичури,но се справям с кристалите или на Ейвън или на йънсей.тях ги ползвам след като се изкъпя с шампоан и балсам и си слагам на влажна коса за да мога да си среша без проблем косата.а за оформянето Favoritkata,не знам дали си пробвала тази течната вакса за оформяне.на мен лично ми допада.или има един шприц за къдрици на Фрийман,също е добър :lol:

vinny
15th February 2007, 13:48
И моята коса е чуплива, мазна в корените със сухи краища.
Кристалите за коса на Биофарма са много добри и не са скъпи (6-8лв), във фризьорските салони се продават и по скъпи, но и по качествени. Нанасяй само по краищата в много малко количество и косата ти ще придобие съвсем различен и завършен вид.
Лошото е че ефекта е само визуален, няма да ти реши проблема със сухата коса, за това използвай и някакви маски и балсами.

Успех!!