PDA

View Full Version : Ензимен пилинг


Karlson
13th February 2007, 15:16
Здравейте,

по принцип нямам проблеми с кожата, но при последния цикъл много се изпъпчих и мисля трябва да я почистя. Една приятелка ми препоръча ензимен пилинг, обясни че без стискане, само с намазване на това нещо и всички излишни елементи от кожата се разграждат. Само че не успях да намеря нищо по конкретно в нета.

Обяснете какво точно представлява този ензимен пилинг. Естествено ще се посъветвам и с козметичката.

Dani84
13th February 2007, 16:55
аз скоро си правих пластична операция и от тогава не мога да се отърва от пъпки и някакви неща ,които немога точно да определя какви да :(... казаха ми че е реакция от пълната упойка...ходих на козметички няколко пъти несъм доволна ,сега ще ходя на дерматолог..и аз ще питам какво е това,за което ти говориш ,тъй като и аз не съм го чува;а,но дано това да ни донесе щастие :1203:

Puppito
14th February 2007, 10:36
http://www.europecosmetics.net/pagebg.php?P=5&SP=20

Ензимният пилинг Phyto Gen Professional е подходящ и за най-чувствителната кожа. Плодовите ензими увеличават ексфолиращата сила на тази маска, отстраняват мъртвите клетки и омекотяват порите. Растителните екстракти имат успокояващ и изглаждащ ефект.

Enzyme Peeling Mask (Ензимен пилинг)
Eнзимният пилинг може да бъде използван върху всички типове кожи, дори върху чувствителна. Плодовите ензими увеличават ексфолиращата сила на тази маска, отстраняват мъртвите клетки и омекотяват порите. Растителните екстракти имат успокояващ и изглаждащ ефект.
Функции и специфики
- Стимулира оксидентацията на кожата
- Почиства и изглажда
- Може да се използва и за ръце
pH 5.5
Активни съставки
- Каолин, наречен още “ Китайска глина” за абсорбиране на излишните мастни натрупвания
- Bentone - “ Бяла глина”, за редуциране на мастната секреция и избистряне на тена
- Mannitol, екстракт от водорасли – като антиоксидант
- Papain – ензим, извлечен от плода на папаята, разграждащ мъртвите клетки
- Bromelain – ензим, извлечен от ананас, също разграждащ мъртвите клетки
Начин на употреба
Смесват се опаковка Ензимен пилинг и Минерален активатор (може да се използва дестилирана вода) до получаване на еднородна смес и се нанася на тънък слой, като се избягва околоочния контур. Отмива се с топла вода след 5 минути.