PDA

View Full Version : Някакви странни издутинки по лицето


{*faith*}
26th February 2007, 20:59
Та, по въпроса - Понякога по лицето ми стават някакви странни издутинки ( приличат на пъпки, но не са... ) нещо като мастни петна... някой имал ли е такъв проблем и как го решава. Болят ме ( не много, но... ) и не знам минават от само себе си обаче искам ако някой има такъв проблем да сподели как се справя... Мерси предварително !!! :wink:

BuBitoo
26th February 2007, 21:01
{*faith*} как изглеждат тези подутинки като малки гнойни пъпчици ткива бели ли?

{*faith*}
26th February 2007, 21:05
Не, сякаш са пъпки обаче отвътре... нямат бяло стои леко зачервено и все едно някакво топче пълно с вода...

BuBitoo
26th February 2007, 21:11
иууу... звучи гадничко! Попринцип аз имам такива пъпчици бели като гноини пъпки са те се махат на козметик и са мастни натрупвания. твоите са много странни незнам немога нищо да кажа за да не те подведа съжелявам много :2016:

{*faith*}
26th February 2007, 21:18
Bubbito мерси все пак, че се притече на помощ :)

BuBitoo
26th February 2007, 21:20
няма защо нали затова е форума единственото нещо все пак и то най-разумното е да отидеш на дерматолог за да каже какви са тези пъпчици и как да се пребориш с появата им

katie
27th February 2007, 00:38
Аз имам подобен проблем, обикновенно пред цикъл. Появяват се такива подутинки, често болят, и то как! Понякога отминават сами, понякога стават на пъпки, които ако ги стиснеш, ужасно болят. Имам чуството че това са пъпки, но по-дълбоко под кожата. Твоите винаги ли си минават сами? Ако е така, не ги пипай, какво те претесняват. Нали пишеш, че не се виждат много.

apoklistika
27th February 2007, 01:03
Точно, и аз си мисля, че са пъпки, по- дълбоко в кожата. И на мен т време на време ми се появяват такива, никога не ги стискам вече. Един път съм пипала една такава издутина и от нищо, само дето белег не си оставих на лицето.

Olivia
27th February 2007, 03:00
мдам и на мен са ми излизали и ако не ги пипам се скриват,след време се появяват на др.място ...но така си минават самички :roll:

sara81
27th February 2007, 10:08
ами,ако говорим за едни и същи-много са гадни.аз имах такива то си е като болезнена зачервена подутинка,която ако се заинатиш да я стискаш много боли и наистина остават белези.при мен проблема се установи,че е на хормонална основа и по-точно гинекологичен проблем и козметичката ми каза,че докато не се излекувам вътрешно няма окончателно махане на тези гадости.и така и стана.докато пиех хапчета за нормализиране на цикъла лицето ми беше супер.но държа да отбележа,че това не е акне.не знам-може и да се прегледаш и от там да са ти проблемите

invisible
27th February 2007, 10:46
sara81 абсолютно същото ми каза моята козметичка, и при мен е на хормонална основа, тя ги нарече подкожни "кисти",незнам дали при {*faith*} става дума за същото, но описанието е такова. Може да се провокира от яйчниците или от щтитовидната жлеза. След като си направя пълни изследвания ще трябва да пия някакви лекарства и ми назначи процедури IPL.

sara81
27th February 2007, 11:54
да,точно такима са.аз имам поликистозни яйчници и от това се получават и са най-концентрирани в долната част на бузите и по брадата.по челото и нослето нямах изобщо.и от както започнах лечение всички такива дзундзули ми изчезнаха.не че съм се излекувала от основния проблем,но поне тези кратери изчезнаха.сета ми е мазна кожата и ходя редовно на почистване.

invisible
27th February 2007, 11:55
Да същото! А какво ти предписаха да пиеш?

sara81
27th February 2007, 12:01
ами аз съм пила какво ли не,но със сигурност първо бяха противозачатъчни.пих ги и до като ги пиех всичко беше ок,но като ги спрях и пак не ми идваше и за това ми предизвикваха цикъла с Дуфастон.но на мен по принцип изобщо не ми понасят синтетичните хормони и ги пия изключително по принуда.в момнета понеже сериозно съм се заела с лечението пия Линдинет 20 и това са може би първите и единствени таблетки от които имам най-малкос транични ефекти и оплаквания.м/у другото пия Мужик корен-не знам дали го знаеш и от него съм много доволна относно изчистването на лицето,но трябва постоянство.той се пие по схема,като се свърши опаковката се почива 1 мес и пак почваш.когато го пиех редовно не съм имала проблеми и с кожата и с цикъла.

invisible
27th February 2007, 12:44
Благодаря за информацията, ще имам в предвит тези неща. :) Другата седмица ще си правя пълни изследвания, интересното при мен е, че цикъла ми е като часовник точно на 27/28 дни ми идва....проблема е само в кожата. Дано да се оправя, че полудявам :?

sara81
27th February 2007, 13:19
имаш ли някаква поставена диагноза или само предположение,заради проблемната кожа?защото ,ако е само кожата изобщо може при теб да не е толкова сложно.Успех!

invisible
27th February 2007, 13:24
За сега само предположение от козметичката ми, другата седмица ще ходя. Мерси, успех и на теб! :1231:

{*faith*}
27th February 2007, 16:44
Момичета мерси за отговорите... явно не само аз имам този проблем. И аз съм се опитвала да ги стискам и е ужасно, боли много и само дето не ми остават белези и на мен... усетих се на време да спра. Иначе минават от само себе си и на мен ми стават преди цикъл... надявах се да има някой, който се оправя бързо с тези гадории... :wink:

Puppito
27th February 2007, 19:30
абсолютно съм 1 към 1 със случая на сара81. ама все едно чета за себе си :lol: точно така бях допреди 2 години. излизаха постоянно и сега сякаш от само себе си се неутрализираха. излизат много рядко - може би 3-4 пъти в годината ама яко!
честно не знам какво дате посъветвам. но наистина си направи пълни изследвания ако скоро не си и отиди и на гинеколог, и на козметик. сега като написах козметик и се сетих че много добре ми се отразяваше на точно този проблем манипулацията с дарсонвал.

sara81
28th February 2007, 09:26
мдааа,Puppito,много гадно е това тъпчене с хормони особено,ама...
а относно {*faith*}-и аз бих те посъветвала същото,като Пупито.най-добре и най-правилно ще бъде да си направиш изследвания,защото вътрешното състояние на организма си проличава най-вече в/у състоянието на кожата.
аааа,и на ме ндарсонвалът ми действа мн добре:)а пък и всички други глезотийки,след като мине фазата на инквизицията:)